Gezin kijkt naar Smart TV met VPN Trofee

Beste VPN voor Smart TV

Laatst bijgewerkt: 5 maart 2019
Leestijd: 9 minuten, 44 seconden

Als je een Smart TV hebt kan je gemakkelijk online media streamen zonder dat je extra hardware nodig hebt. De meeste Smart TV’s geven je toegang tot populaire diensten als Netflix, Ziggo Go en YouTube maar maken het niet mogelijk om uitzendingen uit andere landen te ontvangen. Dat is waar een VPN om de hoek komt kijken.

Als je je Smart TV aansluit op een VPN server kan je toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix en andere geografisch geblokkeerde content. Andersom is het ook mogelijk, als je in het buitenland woont of op vakantie bent kan je met behulp van een VPN Nederlandse uitzendingen kijken. Zo kan je met een VPN verbonden Smart TV toegang krijgen tot o.a. Ziggo Go, wat normaal geblokkeerd wordt in het buitenland wegens de afspraken die Ziggo heeft met Nederlandse Zenders.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Smart TV VPN en weten welke VPN’s het meest geschikt zijn voor jouw tv? Lees dan hieronder verder.


Waarom zou ik een VPN installeren op mijn Smart TV?

Zoals we hierboven aangeven is het verbinden van je Smart TV met een VPN server de perfecte oplossing om geografische blokkades te omzeilen. Ideaal dus als je toegang wil krijgen tot een groter aanbod films, series en tv programma’s.

Het andere grote voordeel bij het gebruik van een VPN is dat niemand kan zien waar jij allemaal naar aan het kijken bent. Tegenwoordig kunnen bedrijven, overheden, adverteerders en soms zelfs hackers zien wat jij allemaal doet online. Met die data weten ze wat jij graag kijkt en vormen ze een gedetailleerd beeld van jou als persoon. Net als met cookies op het internet kan er meer over jou worden vastgelegd dan je graag zou willen, daarom is het goed om een VPN te gebruiken om je privacy te waarborgen. Voor meer informatie over VPN’s in het algemeen kun je terecht op ons uitgebreide VPN artikel: VPN uitgelegd: Wat is een VPN en waar gebruik je het voor?


Het omzeilen van geografische blokkades op je Smart TV

Met een VPN op je Smart TV kan je eindelijk die serie zien die normaliter voor jou geblokkeerd is. Dat brengt de nodige mogelijkheden met zich mee zoals toegang tot de Amerikaanse Netflix, KPN Interactieve TV, geblokkeerde YouTube content en meer. Hieronder geven we een kort overzicht van de mogelijkheden die een VPN biedt op je Smart TV.

Ziggo Go kijken vanuit het buitenland

Ziggo Logo KleinZiggo heeft afspraken gemaakt met Nederlandse zenders dat hun uitzendingen niet in het buitenland vertoond mogen worden. Dit betekent helaas dat je met de Ziggo app op je SMart TV in het buitenland niet je favoriete programma’s kan kijken zoals bijvoorbeeld boksen of formule 1. Je kan echter relatief simpel om deze blokkade heen door middel van een VPN. In ons uitgebreide artikel: Ziggo Go kijken in het buitenland, vertellen we je meer over de toegang tot Ziggo Go vanuit het buitenland.

Uitzending gemist? Kijk ze terug met de NPO app op je Smart TV

NPO Logo Klein

Heb je een uitzending gemist en wil je die toch terugkijken op je Smart TV? Dan kan dat met de NPO app. Met NPO Uitzending Gemist kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de beste programma’s van de Nederlandse televisie. Echter worden sommige programma’s van Uitzending Gemist geblokkeerd in het buitenland. Als je deze toch wil kijken is het belangrijk dat je dat via een VPN doet. Let hierbij wel op dat de VPN dienst die je kiest servers heeft die in Nederland staan.

Engelse TV kijken met de BBC iPlayer

BBC iPlayer Logo KleinSeries uit het Verenigd Koninkrijk worden steeds populairder. Wil je deze echter kijken in Nederland kom je er al snel achter dat je geen toegang krijgt om deze te kijken. De BBC heeft namelijk een handige mediaplayer (de BBC iPlayer) die je de toegang ontzegt tot bepaalde films en series op basis van je locatie. Wil je op je Smart TV toch deze BBC series kijken dan kan dat door middel van, je raad het al, een VPN.

HULU video’s kijken vanuit Nederland

Hulu Logo KleinHULU is een Amerikaanse partij met een groot aanbod aan gratis films en series, maar omdat deze alleen toegankelijk zijn vanuit een apparaat in de Verenigde Staten wordt deze dienst helaas minder gebruikt dan bijvoorbeeld Netflix. Met een VPN kan je echter toch toegang krijgen tot alle Hulu content. Hierdoor kan je films en series kijken zonder dat je geblokkeerd wordt op basis van je locatie. Hulu was vroeger gratis, maar biedt tegenwoordig slechts een betaalde versie aan. Het is een alternatief voor Netflix.

Netflix Smart TV en VPN

Netflix Icon KleinNetflix doet zijn best om VPN’s tegen te houden. Veel gratis VPN diensten zijn detecteerbaar, waardoor Netflix je volledig blokkeert als je via die VPN’s verbinding probeert te maken. Gelukkig zijn er ook genoeg VPN providers die actief de blokkades van Netflix omzeilen door continu nieuwe IP-adressen aan te maken. Op deze manier lukt het Netflix niet goed om deze VPN-services te blokkeren. Als je dus toegang wil krijgen tot de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod aan films en series, let er dan goed op dat jouw VPN provider niet geblokkeerd wordt.


VPN vs DNS op je Smart TV

Als je geografische blokkades wil omzeilen is het ook mogelijk om gebruik te maken van een zogeheten SmartDNS. Via een DNS kan je sites laten geloven dat je vanaf een ander IP-adres komt. Hierdoor kan je toch films en series kijken die anders voor jou geblokkeerd zouden zijn. Het nadeel van het gebruik van een DNS is echter dat je verbinding niet versleuteld wordt en dat je IP-adres niet anoniem is. Hierdoor ben je minder veilig online.

Een ander groot probleem met een DNS is dat sommige Internet Service Providers (ISP’s) aan DNS hijacking doen. Dit betekent dat, ook al heb je je DNS settings aangepast, je toch niet om de geografische blokkades heen kan komen omdat je ISP dit actief tegengaat en ervoor zorgt dat je met je oorspronkelijke IP-adres online gaat. Je DNS helpt je dan niet om geografische blokkades te omzeilen. Het enige voordeel van een DNS is dat je internetverbinding vaak ietsje sneller is dan bij een VPN omdat de verbinding niet wordt versleuteld. Dit verschil in snelheid is echter vrij klein als je gebruik maakt van de betere VPN diensten.


De beste Smart TV VPN

Bij het kiezen van een goede VPN dienst voor je Smart TV is het van belang dat de snelheid van de VPN goed is. Je zal je tv voornamelijk gebruiken om films en series te kijken, en als je dan gehinderd wordt door een trage VPN verbinding kan dat je kijkplezier drastisch verminderen. Daardoor zouden we al snel afraden om een gratis VPN dienst te gebruiken en geven we de voorkeur aan betaalde VPN’s die over het algemeen sneller en meer betrouwbaar zijn.

De meeste betaalde VPN diensten hebben ook het grootste aanbod van geografische locaties, omdat je veel meer servers tot je beschikking hebt. Hierdoor zal het omzeilen van geografische blokkades geen probleem vormen. Ook het type Smart TV is van invloed op de VPN keuze. Zo heeft een Samsung Smart TV geen specifieke VPN app en moet je meer handelingen uitvoeren om een VPN verbinding op te zetten. Op basis van deze criteria hebben we enkele VPN diensten geselecteerd die wat ons betreft het meest geschikt zijn voor gebruik op een Smart TV.

ExpressVPN voor smart TV

ExpressVPN is een uitstekende VPN aanbieder die het eigenlijk op alle vlakken fantastisch doet. Ook voor Android TV is ExpressVPN uiterst gebruiksvriendelijk door de handige ExpressVPN Android app. Daarnaast biedt ExpressVPN toegang tot meer dan 2000 servers in 94 landen. Hierdoor kun je toegang krijgen tot vrijwel elke geografische locatie die je zou willen. Ook beschikt de verbinding van ExpressVPN over een 256-bit encryptie, een waanzinnige klantondersteuning en een zero-logs beleid. Hoewel ExpressVPN is één van de duurdere VPN providers is, krijg je wel zeker waar voor je geld.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
  • Supersnelle en makkelijke VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Goose VPN voor smart TV

Goose VPN is een goede, Nederlandse VPN dienst. Het uitgangspunt van Goose VPN is een simpele, gebruiksvriendelijke VPN voor alle internetters. Omdat Goose in Nederland zit kun je gebruikmaken van de Nederlandse klantenservice, wel zo handig als je met een technische vraag zit. Daarbovenop is Goose een uiterst veilige en betrouwbare VPN met meer dan 90 server locaties verspreid over de hele wereld. Met name de grote hoeveelheid servers in Nederland is handig als je vanuit het buitenland Nederlandse tv wil kijken.

Ook Goose VPN beschikt over een handige app die je direct kan installeren op je Android TV. Een abonnement op Goose VPN is relatief goedkoop, maar dit beperkt je wel tot een datalimiet van 50GB. Wij zouden dus aanraden om voor Unlimited Goose VPN te gaan, zodat je voor een kleine meerprijs ongestoord zoveel series en films kunt kijken als je maar wil.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
  • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
  • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
  • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN


VyprVPN voor smart TV

Net als Goose VPN en ExpressVPN beschikt VyprVPN over een handige Android app die je kunt installeren op een Android TV. VyprVPN is een veilige, snelle VPN met een groot aantal servers. Ook biedt VyprVPN met zijn ‘Chameleon’ VPN-encryptie toegang tot Netflix en zal je waarschijnlijk geen problemen hebben met blokkades op basis van je geografische locatie. Al met al een uitstekende VPN provider om te gebruiken op je Smart TV.

VyprVPN
8.0
  • Veel servers tegen goede prijzen
  • Netflix en torrenting mogelijk
  • Speciale "Chameleon" technologie om je data te maskeren
Bezoek VyprVPN

Toch een andere VPN? Zie hier ons overzicht


VPN compatibiliteit met een Smart TV

Gelukkig kan je bij bijna alle Smart TV’s door middel van een router of een virtuele router op je PC of Mac ervoor zorgen dat je verbinding via een VPN tunnel loopt. Alleen een Android TV is direct compatible met VPN apps van verschillende aanbieders. Hierdoor is het goed om vooraf te kijken welke VPN dienst het beste aansluit bij jouw wensen en Smart TV. Heb je bijvoorbeeld een Samsung Smart TV, dan raden wij je aan een VPN in te stellen op je router, of een virtuele router op te zetten op je Windows PC of Mac.


Het instellen van een VPN op je Smart TV

Het instellen van een VPN op je Smart TV kan op verschillende manieren. De meest gebruikte manier is door het instellen van een VPN op je router en je tv daarop aan te sluiten. Andere manieren zijn: het opzetten van een virtuele router op je PC of Mac of door het downloaden van een VPN app (alleen mogelijk bij een Android TV). Wil je weten hoe je een VPN kan instellen op je Smart TV? Lees dat dan in onze uitgebreide handleiding: VPN instellen op je Smart TV.

VPN Instellen Smart TV Router Virtuele Router App


Conclusie

Het gebruik van een VPN in combinatie met je Smart TV is een uitstekende manier om geografische blokkades te omzeilen. Ideaal om films te kijken die alleen in het buitenland beschikbaar zijn of juist Nederlandse tv te kijken als je in het buitenland zit. Daarbij komt ook nog eens dat je met een VPN verbinding volledig anoniem blijft voor overheden, bedrijven, adverteerders en hackers. Hierdoor krijg je je online privacy weer terug en blijven je gegevens veilig. Al met al zouden wij aanraden om je Smart tv te verbinden middels een VPN beveiligde verbinding. Wij zouden ExpressVPN, Goose VPN en VyprVPN aanraden, maar ook als je al een abonnement hebt op een andere VPN dienst is het mogelijk om die te gebruiken in combinatie met je Smart TV. kortom: genoeg redenen om gebruik te maken van een VPN.

Hoofdauteur:

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past