Gezin kijkt naar Smart TV met VPN Trofee

Beste VPN voor Smart TV

Laatst bijgewerkt: 19 december 2019
Leestijd: 10 minuten, 13 seconden
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste VPN voor je Smart TV

Een Smart TV zorgt ervoor dat je gemakkelijk de beste films en series op een groot scherm kunt kijken. Wellicht denk je dat je hier geen VPN voor nodig hebt, maar toch heeft het gebruiken van een VPN op je Smart TV een aantal fijne voordelen. Allereerst verbeter je je online veiligheid en privacy. Daarnaast kun je met een VPN programma’s streamen die je normaal gesproken niet zou kunnen kijken vanwege geografische blokkades.

Een goede en bovendien voordelige VPN die perfect werkt op een Smart TV is Surfshark.

Wil je meer weten over hoe een VPN werkt, welke providers het best zijn voor je Smart TV en welke programma’s en streamingdiensten je allemaal kunt kijken? Al deze informatie en meer vind je in ons volledige artikel hieronder.

Als je een Smart TV hebt kun je gemakkelijk je favoriete films en series streamen zonder dat je hier extra hardware – denk bijvoorbeeld aan een laptop voor Netflix – voor nodig hebt. Smart TV’s kunnen namelijk direct verbinding maken met het internet. De meeste Smart TV’s geven je toegang tot populaire online diensten als Netflix, Ziggo Go en YouTube. Echter, zelfs met een Smart TV kun je enkele problemen ondervinden als je jouw favoriete film of serie probeert te bekijken. Veel websites en online streamingdiensten blokkeren namelijk (een gedeelte van) hun aanbod voor mensen die zich niet in een bepaald land of gebied bevinden. Zo is het bijvoorbeeld normaal niet mogelijk om Ziggo Go te kijken buiten de Europese Unie of om het veel grotere Amerikaanse Netflix aanbod te bekijken vanuit Nederland.

Echter, er is een simpele oplossing die ervoor zorgt dat je de meeste geografische blokkades zonder al te veel moeite kunt omzeilen, namelijk het gebruik van een VPN.

Als je met je Smart TV aansluit op een VPN server kun je toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix en andere geografisch geblokkeerde content. Andersom is het ook mogelijk: als je in het buitenland woont of op vakantie bent kun je met behulp van een VPN Nederlandse TV kijken. Zo kun je met een Smart TV met een VPN-verbinding toegang krijgen tot o.a. Ziggo Go in het buitenland.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Smart TV VPN en weten welke VPN’s het meest geschikt zijn voor jouw tv? Lees dan hieronder verder.

Waarom zou ik een VPN installeren op mijn Smart TV?

Zoals we hierboven aangeven is het verbinden van je Smart TV met een VPN server de perfecte oplossing om geografische blokkades te omzeilen. Ideaal dus als je toegang wilt krijgen tot een groter aanbod van films, series en tv programma’s.

Het andere grote voordeel van het gebruik van een VPN is het positieve effect op jouw privacy en online veiligheid, door de encryptie en IP alteratie die een goede VPN biedt. Tegenwoordig kunnen bedrijven, overheden, adverteerders en soms zelfs hackers zien wat jij allemaal doet online. Met die data weten ze wat jij graag kijkt en vormen ze een gedetailleerd beeld van jou als persoon. Net als met cookies op het internet kan er meer over jou worden vastgelegd dan je graag zou willen, daarom is het goed om een VPN te gebruiken om je privacy te waarborgen. Voor meer informatie over VPN’s in het algemeen kun je terecht op ons uitgebreide VPN artikel: VPN uitgelegd: Wat is een VPN en waar gebruik je het voor?

Het omzeilen van geografische blokkades op je Smart TV

Met een VPN op je Smart TV kun je eindelijk series en films zien die normaliter voor jou geblokkeerd zijn, vanwege je locatie. Dat brengt de nodige mogelijkheden met zich mee, zoals toegang tot de Amerikaanse Netflix, KPN Interactieve TV, geblokkeerde YouTube content en meer. Hieronder geven we een kort overzicht van de mogelijkheden die een VPN biedt op je Smart TV.

Ziggo GO kijken vanuit het buitenland

Hoewel Ziggo tegenwoordig (na een uitspraak van het Europese Hof) zijn content wel overal in de Europese Unie beschikbaar stelt, is het buiten de EU vaak niet mogelijk om Ziggo GO te kijken. Mocht je dus buiten Europa verblijven voor langere of kortere tijd, dan betekent dit helaas dat je met de Ziggo app op je Smart TV niet zomaar je favoriete programma’s kunt kijken, zoals bijvoorbeeld boksen of Formule 1. Mensen komen echter relatief simpel om deze blokkade heen door middel van een VPN. Ons uitgebreide artikel Ziggo GO kijken in het buitenland vertelt je meer over hoe men vanuit het buitenland toegang krijgt tot Ziggo GO.

Uitzending gemist? Kijk deze terug met de NPO-app op je Smart TV

NPO Logo Klein

Heb je een uitzending gemist en wil je die toch terugkijken op je Smart TV? Dan kan dat met de NPO-app. Met NPO Uitzending Gemist kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de beste programma’s van de Nederlandse televisie. Echter worden sommige programma’s van Uitzending Gemist geblokkeerd in het buitenland. Als je deze toch wilt kijken kan dat met een VPN. Let hierbij wel op dat de VPN-dienst die je kiest servers heeft die in Nederland staan.

Engelse TV kijken met de BBC iPlayer

BBC iPlayer Logo KleinSeries uit het Verenigd Koninkrijk worden steeds populairder. Wil je deze echter kijken in Nederland? Dan kom je er al snel achter dat je geen toegang krijgt om deze te kijken. De BBC heeft namelijk een handige mediaplayer (de BBC iPlayer) die je de toegang ontzegt tot bepaalde films en series op basis van je locatie. Wil je op je Smart TV toch deze BBC series kijken dan kan dat door middel van, je raad het al, een VPN.

HULU video’s kijken vanuit Nederland

Hulu Logo KleinHULU is een Amerikaanse streamingdienst met een groot aanbod aan films en series, maar omdat deze alleen toegankelijk zijn vanuit een apparaat in de Verenigde Staten wordt deze dienst minder gebruikt dan bijvoorbeeld Netflix. Met een VPN kun je echter toch toegang krijgen tot alle Hulu content. Hierdoor kun je films en series kijken zonder dat je geblokkeerd wordt op basis van je locatie. Hulu was vroeger gratis, maar biedt tegenwoordig slechts een betaalde versie aan. Het is een alternatief voor/aanvulling op Netflix.

Netflix Smart TV en VPN

Netflix doet zijn best om VPN’s tegen te houden. Veel gratis VPN-diensten zijn detecteerbaar, waardoor Netflix je volledig blokkeert als je via die VPN’s verbinding probeert te maken. Gelukkig zijn er ook genoeg VPN-providers die actief de blokkades van Netflix omzeilen door continu nieuwe IP-adressen aan te maken. Op deze manier lukt het Netflix niet goed om deze VPN-services te blokkeren. Als je dus toegang wilt krijgen tot de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod aan films en series, let er dan goed op dat jouw VPN provider niet geblokkeerd wordt.

VPN vs DNS op je Smart TV

Als je geografische blokkades wilt omzeilen is het ook mogelijk om gebruik te maken van een zogeheten SmartDNS. Via een DNS kun je sites laten geloven dat je vanaf een ander IP-adres komt. Hierdoor kun je toch films en series kijken die anders voor jou geblokkeerd zouden zijn. Het nadeel van het gebruik van een DNS is echter dat je verbinding niet versleuteld wordt en dat je IP-adres niet anoniem is. Hierdoor ben je minder veilig online.

Een ander groot probleem met een DNS is dat sommige Internet Service Providers (ISP’s) aan DNS hijacking doen. Dit betekent dat, ook al heb je je DNS settings aangepast, je toch niet om de geografische blokkades heen kan komen omdat je ISP dit actief tegengaat en ervoor zorgt dat je met je oorspronkelijke IP-adres online gaat. Je DNS helpt je dan niet om geografische blokkades te omzeilen. Het enige voordeel van een DNS is dat je internetverbinding vaak ietsje sneller is dan bij een VPN omdat de verbinding niet wordt versleuteld. Dit verschil in snelheid is echter vrij klein als je gebruik maakt van de betere VPN-diensten.

De beste Smart TV VPN

Bij het kiezen van een goede VPN-dienst voor je Smart TV is het van belang dat de snelheid van de VPN goed is. Je zult je tv voornamelijk gebruiken om films en series te kijken, en als je dan gehinderd wordt door een trage VPN-verbinding kan dat je kijkplezier drastisch verminderen. Daardoor zouden we al snel afraden om een gratis VPN-dienst te gebruiken en geven we de voorkeur aan betaalde VPN’s die over het algemeen sneller en betrouwbaarder zijn.

De meeste betaalde VPN-diensten hebben ook het grootste aanbod van geografische locaties, omdat je veel meer servers tot je beschikking hebt. Hierdoor zal het omzeilen van de meeste geografische blokkades waarschijnlijk soepel verlopen. Ook het type Smart TV is van invloed op de VPN-keuze. Zo heeft een Samsung Smart TV geen specifieke VPN-app en moet je meer handelingen uitvoeren om een VPN-verbinding op te zetten. Op basis van deze criteria hebben we enkele VPN-diensten geselecteerd die wat ons betreft het meest geschikt zijn voor gebruik op een Smart TV.

Beste allround VPN voor Smart TV: ExpressVPN

ExpressVPN is een uitstekende VPN-aanbieder die het eigenlijk op alle vlakken fantastisch doet. Ook voor Android TV, een zeer populaire variant Smart TV, is ExpressVPN uiterst gebruiksvriendelijk door de handige ExpressVPN Android app. Daarnaast biedt ExpressVPN toegang tot meer dan 3000 servers in 94 landen. Hierdoor kun je toegang krijgen tot vrijwel elke geografische locatie die je zou willen. Ook beschikt de verbinding van ExpressVPN over een 256-bit encryptie, een zeer goede klantondersteuning en een zero-logs beleid. Hoewel ExpressVPN één van de duurdere VPN providers is, krijg je wel zeker waar voor je geld.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
  • Supersnelle en makkelijke VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Beste premium budget VPN voor Smart TV: Surfshark

Surfshark is een zeer goede, maar ook zeer voordelige VPN-dienst. Zeker voor een VPN die je kunt krijgen vanaf slechts €1,79 per maand, biedt Surfshark verrassend hoge streamingsnelheden. In onze test van Surfshark bleken vooral de Amerikaanse servers nog sneller dan verwacht. Dit maakt Surfshark een goede VPN om op een zeer voordelige manier het veel grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix te bekijken. Daarbij is Surfshark een zeer gebruiksvriendelijke VPN met een goede klantenservice en zeer overzichtelijke gebruikersinterface. Gecombineerd met de lage prijs betekent dit dat Surfshark een zeer goede VPN is voor beginnende VPN-gebruikers. Mocht je daarnaast nog een Android Smart TV hebben, dan zijn de installatie en het gebruik van Surfshark al helemaal een eitje, door de handige en simpele Android app.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €1,79 per maand
8.8
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Goede VPN voor Smart TV unblocking: VyprVPN

Net als Surfshark en ExpressVPN beschikt VyprVPN over een handige Android app die je kunt installeren op een Android TV. VyprVPN is een veilige, snelle VPN met een groot aantal servers. Ook biedt VyprVPN met zijn ‘Chameleon’ VPN-encryptie toegang tot Netflix en zul je waarschijnlijk geen problemen hebben met blokkades op basis van je geografische locatie. Al met al een uitstekende VPN-provider om te gebruiken op je Smart TV.

VyprVPN
8.0
  • Veel servers tegen goede prijzen
  • Netflix en torrenting mogelijk
  • Speciale "Chameleon" technologie om je data te maskeren
Bezoek VyprVPN

Toch een andere VPN? Zie hier ons overzicht

VPN compatibiliteit met een Smart TV

Gelukkig kun je bij bijna alle Smart TV’s door middel van een router of een virtuele router op je PC of Mac ervoor zorgen dat je verbinding via een VPN-tunnel loopt. Alleen een Android TV is direct compatibel met VPN apps van verschillende aanbieders. Hierdoor is het goed om vooraf te kijken welke VPN dienst het beste aansluit bij jouw wensen en Smart TV. Heb je bijvoorbeeld een Samsung Smart TV, dan raden wij je aan een VPN in te stellen op je router, of een virtuele router op te zetten op je Windows PC of Mac.

Het instellen van een VPN op je Smart TV

Het instellen van een VPN op je Smart TV kan op verschillende manieren. De meest gebruikte manier is door het instellen van een VPN op je router en je tv daarop aan te sluiten. Andere manieren zijn: het opzetten van een virtuele router op je PC of Mac of door het downloaden van een VPN app (alleen mogelijk bij een Android TV). Wil je weten hoe je een VPN kunt instellen op je Smart TV? Lees dat dan in onze uitgebreide handleiding: VPN instellen op je Smart TV.

VPN Instellen Smart TV Router Virtuele Router App

Conclusie

Het gebruik van een VPN in combinatie met je Smart TV is een uitstekende manier om geografische blokkades te omzeilen. Ideaal om films te kijken die alleen in het buitenland beschikbaar zijn of juist Nederlandse tv te kijken als je in het buitenland zit. Daarbij komt ook nog eens dat je met een VPN-verbinding vele malen anoniemer blijft voor overheden, bedrijven, adverteerders en hackers. Hierdoor krijg je je online privacy weer terug en blijven je gegevens veilig. Al met al raden wij aan om je Smart TV te verbinden met een VPN beveiligde verbinding. Wij raden ExpressVPN, Surfshark en VyprVPN aan, maar ook als je al een abonnement hebt op een andere VPN-dienst is het mogelijk om die te gebruiken in combinatie met je Smart TV.

Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen