Beste VPN voor Smart TV

Gezin kijkt naar Smart TV met VPN Trofee
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste VPN voor je Smart TV

Een Smart TV zorgt ervoor dat je gemakkelijk de beste films en series op een groot scherm kunt kijken. Als je hierbij een VPN gebruikt, geniet je van een aantal fijne voordelen. Allereerst verbeter je je online veiligheid en privacy. Daarnaast kun je met een VPN films en series streamen die je normaal gesproken niet kunt kijken vanwege geografische blokkades.

Een fantastische en snelle VPN die perfect werkt op Smart TV is ExpressVPN.

Wil je weten hoe een VPN werkt, welke providers het best zijn voor je Smart TV en welke programma’s en streamingdiensten je allemaal kunt kijken? Al deze informatie en meer vind je in ons volledige artikel hieronder.

Met een Smart TV stream je gemakkelijk je favoriete films en series zonder dat je externe hardware, zoals je laptop, nodig hebt. Smart TV’s geven je toegang tot populaire online diensten zoals Netflix, Ziggo GO en YouTube. Deze toegang is echter niet onbeperkt. Veel websites en online streamingdiensten blokkeren namelijk (een deel van) hun aanbod voor mensen die zich niet in een bepaald land of gebied bevinden. Je kunt bijvoorbeeld buiten de Europese Unie geen Ziggo GO kijken.

Gelukkig is er een simpele oplossing om de meeste geografische blokkades te omzeilen: gebruik een VPN. Als je je Smart TV in Nederland aansluit op een VPN, krijg je bijvoorbeeld toegang tot de Amerikaanse Netflix en andere geografisch geblokkeerde content. Andersom is het ook mogelijk: met een VPN kun je ook in het buitenland Nederlandse televisie kijken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een VPN voor je Smart TV? Ben je benieuwd welke VPN’s het beste werken op jouw televisie? Dat en meer bespreken we in dit artikel.

De beste VPN voor je Smart TV

Bij het kiezen van een goede VPN-dienst voor je Smart TV is het van belang dat de VPN snel en gebruiksvriendelijk is, en veel serverlocaties biedt. De drie VPN-diensten hieronder zijn stuk voor stuk fantastische opties voor je Smart TV. Met behulp van deze VPN’s kijk jij snel en gemakkelijk entertainment uit de hele wereld.

ExpressVPN: de beste allround VPN voor Smart TV

ExpressVPN is een uitstekende VPN-aanbieder die het eigenlijk op alle vlakken fantastisch doet. Ook voor Android TV, een zeer populaire variant Smart TV, is ExpressVPN uiterst gebruiksvriendelijk door de handige ExpressVPN Android-app.

Daarnaast biedt ExpressVPN duizenden servers over de hele wereld. Hierdoor krijg je toegang tot wereldwijde online content. Ook beschikt de verbinding van ExpressVPN over hoogwaardige AES-256 bit encryptie. Bovendien heeft de VPN-provider goede klantondersteuning en een zero-logs beleid. Hoewel ExpressVPN één van de duurdere VPN-providers op de markt is, krijg je met deze service zeker waar voor je geld.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: fantastische goedkope VPN voor Smart TV

Surfshark is een goede, voordelige VPN-dienst met verrassend hoge streamingsnelheden. In onze snelheidstest bleken vooral de Amerikaanse servers van deze provider sneller dan verwacht. Dit maakt Surfshark de perfecte VPN om het grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix te bekijken zonder daar veel extra voor te betalen.

Daarbij is Surfshark een gebruiksvriendelijke VPN met een goede klantenservice en overzichtelijke gebruikersinterface. Gecombineerd met de lage prijs betekent dit dat Surfshark een uitstekende keuze is voor beginnende VPN-gebruikers. Heb je een Android Smart TV? Dan is het installeren en gebruiken van Surfshark helemaal een eitje, dankzij hun handige en simpele Android-app.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

VyprVPN: gebruiksvriendelijke VPN voor Smart TV

VyprVPN is een veilige, snelle VPN met een groot aantal servers. Ook biedt VyprVPN met zijn ‘Chameleon’ VPN-encryptie toegang tot Netflix. De kans dat je problemen ondervindt met blokkades op basis van je geografische locatie is dus erg klein. Ook zul je niet lang hoeven wachten tot je series en films geladen zijn. Je kunt ongestoord genieten.

Net als Surfshark en ExpressVPN beschikt ook VyprVPN over een handige Android-app die je kunt installeren op een Android TV. Ook op andere Smart TV’s werkt deze VPN gemakkelijk en goed. Al met al is VyprVPN een uitstekende provider om te gebruiken op je Smart TV.

VyprVPN
Vanaf
€1.39
8.0
 • Veel servers tegen goede prijzen
 • Netflix en torrenting mogelijk
 • Speciale "Chameleon" technologie om je data te maskeren
Bezoek VyprVPN

Een VPN kiezen voor Smart TV: waar moet ik op letten?

Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn als je op zoek bent naar een goede VPN voor jouw Smart TV. Allereerst is de snelheid van de VPN van belang. Je gebruikt je tv waarschijnlijk voornamelijk  om films en series te kijken. Als je dan gehinderd wordt door een trage VPN-verbinding, kan dat je kijkplezier drastisch verminderen.

Een tweede belangrijke factor is het aanbod van geografische serverlocaties. Over het algemeen geldt: hoe meer servers, hoe beter. Als je de keuze hebt tussen verschillende serverlocaties, zal het omzeilen van de meeste geografische blokkades soepel verlopen. Kies simpelweg een server in een land waar de content die je wilt kijken beschikbaar is, en je hebt toegang.

Ook het type Smart TV is van invloed op de VPN-keuze. Zo geeft een Android TV je de mogelijkheid direct VPN-apps te installeren, terwijl andere televisies deze optie niet hebben. Het is dan ook verstandig om vooraf te kijken welke VPN-dienst het beste aansluit bij jouw Smart TV. Heb je bijvoorbeeld een Samsung Smart TV? Dan raden wij je aan een VPN in te stellen op je router of een virtuele router op te zetten op je Windows PC of Mac.

Op basis van bovenstaande criteria hebben we eerder genoemde VPN-diensten geselecteerd. Deze VPN’s zijn wat ons betreft het meest geschikt voor gebruik op een Smart TV.

Gratis VPN voor Smart TV

Probeer Gratis VPNHet is ook mogelijk om een gratis VPN-dienst op je Smart TV te gebruiken. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Vrijwel geen enkele gratis VPN-dienst zal voldoen aan de eisen die we eerder hebben genoemd. Daardoor zouden we langdurig gebruik van deze VPN’s al snel afraden.

Gratis VPN’s zijn minder snel, hebben vaak minder serverlocaties en bieden bovendien minder beveiliging. Vanwege de data- en snelheidslimieten waar veel gratis VPN’s mee werken, moeten films waarschijnlijk langer laden. Het kan ook voorkomen dat je een film zelfs helemaal niet kunt afkijken. Ook zijn veel gratis VPN’s helemaal niet veilig en juist gevaarlijk. Daarom geven we de voorkeur aan betaalde VPN’s, die over het algemeen sneller en betrouwbaarder zijn.

Waarom zou ik een VPN installeren op mijn Smart TV?

Er zijn veel voordelen van het gebruik van een VPN. Enkele voorbeelden ben je al eerder tegengekomen. Het gaat hierbij vooral om meer online vrijheid, privacy en veiligheid.

 • Online vrijheid: het verbinden van je Smart TV met een VPN-server de perfecte oplossing om geografische blokkades te omzeilen. Dit is ideaal als je toegang wilt krijgen tot een groter aanbod van films, series en tv programma’s. Met een VPN krijgt je Smart TV meer mogelijkheden.
 • Online privacy: tegenwoordig kunnen bedrijven, overheden, adverteerders en soms zelfs hackers zien wat jij allemaal doet online. Met die data weten ze wat jij graag kijkt op je Smart TV en vormen ze een gedetailleerd beeld van jou als persoon. Zo kan er meer over jou worden vastgelegd dan je graag zou willen. Daarom is het goed om een VPN te gebruiken om je privacy te waarborgen.
 • Online veiligheid: door de encryptie die een goede VPN biedt, krijg je niet alleen meer privacy, maar ben je ook beter beveiligd. Al jouw online gegevens worden versleuteld, waardoor ze niet door anderen te lezen zijn. Omdat hackers en internetcriminelen zo niet langer zien waar jij mee bezig bent, kunnen ze deze informatie ook niet tegen je gebruiken.

Voor meer informatie over VPN’s in het algemeen kun je terecht op ons uitgebreide VPN artikel: VPN uitgelegd.

Het omzeilen van geografische blokkades op je Smart TV

Met een VPN op je Smart TV kijk je alle series en films die normaliter voor jou geblokkeerd zijn vanwege je locatie. Dat brengt de nodige mogelijkheden met zich mee, zoals toegang tot de Amerikaanse Netflix, KPN Interactieve TV, geblokkeerde YouTube-video’s en meer. Hieronder geven we een kort overzicht van enkele mogelijkheden die een VPN biedt voor je Smart TV.

Uitzending gemist? Kijk deze terug op je Smart TV

NPO Logo Klein

Heb je een uitzending gemist en wil je die toch terugkijken op je Smart TV? Dat kan met de NPO-app. Met NPO Start krijg je gemakkelijk toegang tot de beste programma’s van de Nederlandse televisie. Echter worden sommige programma’s van de NPO geblokkeerd in het buitenland. Als je deze toch wilt kijken, kan dat met een VPN. Let hierbij wel op dat de VPN-dienst die je kiest servers heeft die in Nederland staan.

Overigens geldt dit niet alleen voor programma’s van de NPO. Ook andere Nederlandse services, zoals KPN Interactieve TV en NLZIET zijn op deze manier in het buitenland te bekijken.

Engelse tv kijken met BBC iPlayer

BBC iPlayer Logo KleinSeries uit het Verenigd Koninkrijk worden steeds populairder. Veel van deze programma’s worden uitgezonden op de BBC. Zij hebben een handige mediaplayer (de BBC iPlayer) waar je deze content kunt kijken. Als je dit echter vanuit Nederland doet, zul je snel merken dat je geen toegang krijgt. Wil je op je Smart TV toch BBC series kijken? Dat gaat gemakkelijk met, je raad het al, een VPN. Kies simpelweg een serverlocatie in het Verenigd Koninkrijk (zoals Londen of Manchester) en je krijgt toegang tot de BBC iPlayer.

Hulu kijken vanuit Nederland

Hulu Logo KleinHulu is een Amerikaanse streamingdienst met een groot aanbod aan films en series. Omdat deze alleen toegankelijk zijn vanuit een apparaat in de Verenigde Staten, wordt deze dienst minder gebruikt dan bijvoorbeeld Netflix. Toch wordt Hulu steeds populairder. Op het moment heeft Hulu bijvoorbeeld ook een samenwerking met Disney Plus.

Met de juiste VPN krijg je ook op je Smart TV in Nederland toegang tot alle Hulu-content. Hierdoor kun je films en series kijken zonder dat je geblokkeerd wordt op basis van je locatie. Hulu was vroeger gratis, maar biedt tegenwoordig slechts een betaalde versie aan.

Netflix kijken met een VPN

Netflix is ongetwijfeld de meest bekende streamingdienst van het moment. Het aanbod wat je te zien krijgt, hangt af van je fysieke locatie. Met een VPN kun je het aanbod van andere landen zien. Helaas doet Netflix zijn best om VPN-gebruik tegen te gaan. Veel VPN-diensten zijn detecteerbaar, waardoor Netflix je volledig blokkeert als je via die VPN’s verbinding probeert te maken.

Gelukkig zijn er ook genoeg VPN-providers die actief de blokkades van Netflix omzeilen door continu nieuwe IP-adressen aan te maken. Als je dus toegang wilt krijgen tot de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod aan films en series, heb je een VPN nodig die hier constant op let. Goede opties vind je in dit artikel met de beste VPN’s voor Netflix.

Krijg toegang tot geblokkeerde YouTube-video’s

Sommige video’s op YouTube zijn alleen toegankelijk in bepaalde landen. Als je probeert een video te bekijken die niet beschikbaar is op jouw locatie, krijg je een foutmelding te zien. Dit is nog een vorm van geografische beperkingen. De beste manier om deze geblokkeerde video’s toch te bekijken, is door verbinding te maken met een VPN-server in een land waar de video wél beschikbaar is. Voor meer informatie over online restricties op YouTube lees je dit artikel.

VPN vs DNS op je Smart TV

Als je geografische blokkades wilt omzeilen, is het ook mogelijk om een zogeheten SmartDNS te gebruiken. Via een DNS kun je sites laten geloven dat je een ander IP-adres hebt en dus op een andere locatie bent. Hierdoor kun je, net als met een VPN, toch films en series kijken die anders voor jou geblokkeerd zouden zijn. Het nadeel van het gebruik van een DNS is echter dat je verbinding niet versleuteld wordt en dat je IP-adres niet anoniem is. Hierdoor ben je minder veilig online.

Een ander groot probleem met een DNS is dat sommige internetproviders aan “DNS hijacking” doen. Dit betekent dat ze ervoor zorgen dat je toch met je oorspronkelijke IP-adres online gaat. Ondanks je aangepaste DNS-instellingen, zul je dan toch tegen geografische blokkades aan lopen.

Het enige mogelijke voordeel van een DNS is dat je internetverbinding vaak ietwat sneller is dan bij een VPN, omdat de verbinding niet wordt versleuteld. Dit verschil in snelheid is echter minimaal als je een van de betere VPN-diensten gebruikt.

Het instellen van een VPN op je Smart TV

Het instellen van een VPN op je Smart TV kan op verschillende manieren. Het werkt vaak het beste om de VPN in te stellen via de router en je tv daarop aan te sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om een virtuele router op je PC of Mac op te zetten. Ten slotte is het bij enkele Smart TV’s mogelijk om simpelweg een VPN-app te downloaden. Let wel op dat deze laatste methode enkel werkt bij Android en Apple TV’s.

Wil je weten hoe je stap-voor-stap een VPN op je Smart TV instelt? Lees dan in onze uitgebreide handleiding: VPN instellen op je Smart TV.

VPN Instellen Smart TV Router Virtuele Router App

Conclusie: de beste VPN voor je Smart TV

Het gebruik van een VPN in combinatie met je Smart TV is een uitstekende manier om geografische blokkades te omzeilen. Zo kijk je gemakkelijk films die alleen in het buitenland beschikbaar zijn of juist Nederlandse tv als je in het buitenland bent. Daarbij komt ook nog eens dat je met een VPN-verbinding vele malen anoniemer blijft. Je krijgt je online privacy weer terug en je gegevens blijven veilig.

Al met al raden wij aan je Smart TV te verbinden met een VPN beveiligde verbinding. De beste opties voor dit toestel zijn ExpressVPN, Surfshark en VyprVPN, maar ook als je al een VPN-abonnement op een andere VPN-dienst hebt, kun je die gebruiken voor je Smart TV.

De beste VPN voor je Smart TV: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het bovenstaande artikel? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder en klik op een vraag om het antwoord te zien.

De beste VPN voor Smart TV is ExpressVPN. Deze VPN scoort consistent goed op alle vlakken. ExpressVPN biedt supersnelle verbindingen, duizenden servers om uit te kiezen en een goede klantenservice die altijd paraat staat.

Liever een andere optie uitproberen? Bekijk deze top 3 met beste VPN’s voor je Smart TV voor meer keuzes.

Gratis VPN’s zijn vaak onveilig en hebben allerlei limieten. Als je een gratis VPN wilt gebruiken op je Smart TV, is de kans groot dat je hiermee weinig programma’s kunt unblocken. Ook zal je internetverbinding trager zijn.

Toch kan een gratis VPN een goede optie zijn als je een VPN-verbinding uit wilt proberen. Voor de beste opties bekijk je onze lijst met veilige en goede gratis VPN’s.

Er zijn verschillende manieren om je Smart TV met een VPN te verbinding. Op sommige tv’s (zoals Android TV) download je simpelweg de VPN-app. Gaat dit niet? Dan kun je de VPN installeren op je router of op een virtuele router op je Windows of Mac. We leggen je hier stap-voor-stap uit hoe je dit doet.

Een VPN gebruiken op je Smart TV komt met veel voordelen. Allereerst geeft het je de mogelijkheid meer films en series te kijken. Wat dacht je van het grotere Amerikaanse aanbod van Netflix, bijvoorbeeld? Daarnaast beschermt een VPN je online privacy en veiligheid, zodat jij je Smart TV zonder zorgen kunt gebruiken.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen