Home - VPN reviews - NordVPN review (2018) – Snelle VPN, géén logs en Netflix werkend!

NordVPN review (2018) – Snelle VPN, géén logs en Netflix werkend!

NordVPN review logo

NordVPN is een van de marktleiders in de VPN markt. NordVPN valt onder Tefinkom & Co, waarvan het hoofdkantoor in Panama is gevestigd. Deze strategische locatie van het hoofdkantoor betekent ook dat NordVPN niet wordt gehinderd door wetten of instanties die inzage in internetdata afdwingen. NordVPN bestaat sinds 2008 en heeft zich weten te bewijzen als een betrouwbare en snelle VPN provider die privacy hoog in het vaandel heeft staan en een manier heeft gevonden om de Amerikaanse Netflix via VPN te laten werken. In deze NordVPN review bespreken we het servernetwerk, de snelheid, features, klantondersteuning, beveiliging en encryptie, compatibiliteit, softwarepakket en onze overige bevindingen.

Bezoek NordVPN

NordVPN abonnementen en prijzen

NordVPN heeft één abonnementstype, maar kent daarbij verschillende prijsstellingen die afhangen van de duur waarvoor je het abonnement afsluit. Hierbij geldt dat hoe langer je een account bij NordVPN afsluit, des te goedkoper hun VPN-dienst per maand wordt. Elke abonnementsvorm verschaft je toegang tot meer dan 4400 Servers wereldwijd, er worden geen logbestanden-bijgehouden en je hebt de mogelijkheid om 6 apparaten op hetzelfde moment te gebruiken. Andere eigenschappen van NordVPN zijn dubbele encryptie, snelle servers voor video streaming en TOR via VPN. Zie het kopje Features voor de rest van de eigenschappen en mogelijkheden.

NordVPN Pricing Nieuw

1 maandplan
Het 1 maandplan abonnement is een abonnement met een looptijd van 1 maand. Dit abonnement is goed om NordVPN een keer uit te proberen. NordVPN biedt dit abonnement aan voor $ 11,95 per maand.

1 jaarplan
Het 1 jaarplan abonnement heeft een looptijd van 12 maanden. Dit abonnement kost omgerekend 5,75 dollar  per maand.

2 jaarplan
Het 2 jaarplan abonnement is een NordVPN abonnement dat je voor 24 maanden afsluit. Omgerekend kost dit abonnement $ 3,29 per maand. Dit is de goedkoopste optie indien je een stabiele VPN verbinding voor een langere tijd wil. Wij raden dit abonnement aan.

Exclusieve aanbieding – 3 jaarplan (77% korting):
Op dit moment heeft NordVPN een speciale deal. Een 3-jarig abonnement kost nu slechts $2.75 per maand via deze link.

NordVPN biedt bovendien op alle pakketten een 30-dagen niet-tevreden-geld-terug garantie.

NordVPN 2 year deal

NordVPN features

NordVPN heeft gebruikers een behoorlijk breed scala aan mogelijkheden en functionaliteiten te bieden. Dit zijn de belangrijkste features zoals NordVPN ze zelf aangeeft:

Dubbele Gegevenscodering

De Dubbele VPN-encryptie-technologie van NordVPN codeert gegevens niet éénmaal maar tweemaal.

Supersnelle servers op veel locaties

Wereldwijd heeft NordVPN 4400+ serverlocaties in 60+ verschillende landen. Alle continenten zijn vertegenwoordigd. Naast privacy hecht NordVPN veel waarde aan snelle en stabiele servers.

Makkelijk te gebruiken

NordVPN levert snelle en handige software waarmee je zonder technische kennis gebruik kunt maken van de VPN diensten van NordVPN.

Geen Logbestanden Beleid + Tor Met VPN

NordVPN claimt nooit de internetactiviteiten van zijn klanten bij te houden. Dit is een van de redenen waarom hun hoofdkantoor in Panama gevestigd is.

DNS Leak Resolver

NordVPN verkomt het per ongeluk lekken van je eigen IP-adres via DNS servers. Dit is een probleem dat niet bij alle VPN aanbieders voorkomen wordt.

Automatische Kill Switch

Indien de VPN verbinding onverhoopt wegvalt kun je de NordVPN applicatie je internetverbinding automatisch laten afsluiten. Dit zorgt voor extra veiligheid.

Ondersteuning Van Meerdere Apparaten

Elk NordVPN abonnement geeft ongelimiteerde toegang voor 6 apparaten die tegelijk gebruik kunnen maken van het VPN abonnement. Denk hierbij aan computers, laptops, smartphones, tablets, routers en gaming consoles.

P2P toegestaan (torrents downloaden)

Sommige VPN-providers knijpen P2P-verkeer af. NordVPN doet dit niet. Je kan dus veilig torrents downloaden met NordVPN, en daarbij anoniem blijven.

CyberSec (Adblocker)

CyberSec is een nieuwe feature van NordVPN die je waarschuwt voor gevaarlijke websites en vervelende advertenties blokkeert.

Browserextensies

NordVPN heeft encrypted proxy browserextensies voor zowel Chrome als Firefox.

Alle NordVPN eigenschappen op een rijtje:

 • Er worden geen logbestanden van jouw activiteiten bijgehouden
 • Mogelijkheid om 6 apparaten op hetzelfde moment van NordVPN gebruik te laten maken
 • 2048-bits SSL versleuteling (dit is een erg sterke codering)
 • Ondersteuning voor Windows, Mac OS, iPhone, iPad, Android, Linux, routers en Windows-mobile
 • Ondersteuning (24/7) via live chat, e-mail en Facebook.
 • Servers in 62 landen en groeiende
 • Ondersteunde protocollen: OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec protocols
 • OpenVPN op SSL poorten
 • Handige en makkelijke software
 • Gratis proxylijst en tot 3000 gratis proxies (abonnement niet nodig)
 • Tor gebruiken over VPN-server
 • Dubbele VPN voor verhoogde anonimiteit
 • Keuze voor een gedeeld IP (statisch/dynamisch) en toegewezen IP
 • Web proxy-extensie voor Google Chrome
 • Betalen kan met Bitcoin, PayPal, Paysera, Webmoney of creditcard
 • Eigen DNS-servers

NordVPN servers:

nordvpn-server-lokaties

NordVPN heeft op het moment van schrijven tal van servers in 60+ landen. In tegenstelling tot een groot deel van de concurrenten zijn niet alle VPN-servers van NordVPN hetzelfde ingericht.

Zo zijn er VPN-servers die een dubbele VPN verbinding aanbieden voor extra veiligheid. Deze servers regelen verbindingen tussen twee landen losstaand van je eigen verbinding met de VPN server. De dubbele verbindingen bestaan uit Litouwen- Letland, Nederland-Rusland, Nederland-Engeland, Rusland-Nederland, Taiwan-Hongkong, Engeland-Nederland, USA-Canada.

Daarnaast zijn er VPN servers specifiek gericht op TOR verkeer, namelijk servers in Letland en Zweden.

Voor extra snel TV kijken (met name om content te kunnen zien die alleen in andere landen beschikbaar is) zijn er VPN servers is het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

Ook zijn er VPN-servers die specifiek zijn geconfigureerd om DDOS aanvallen af te slaan. Deze staan in Canada, Duitsland, Italië en Amerika.

Indien je graag een eigen IP-adres (dedicated ip-adres) hebt, zijn er servers beschikbaar in Duitsland, Nederland, Engeland en Amerika.

Standaard VPN servers zijn te vinden in vele landen, dit is een overzicht van alle landen:

 • Amerika: Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Mexico, Costa Rica, Argentinië, Chili
 • Europa: Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Zwitserland, België, Noorwegen, Polen, Italië, Spanje, Oostenrijk, Luxemburg, Finland, Tsjechië, Roemenië, IJsland, Rusland, Hongarije, Portugal, Bulgarije, Kroatië, Estland, Ierland, Letland, Albanië, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Georgië, Macedonië, Moldavië, Slovenië, Oekraïne, Cyprus, Griekenland, Servië
 • Azië-Pacific: Australië, Singapore, Japan, Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Indonesië, Maleisië, Zuid-Korea, Thailand, Vietnam
 • Afrika, het Midden-Oosten en India: India, Zuid-Afrika, Turkije, Israël, Verenigde Arabische Emiraten, Egypte

Security en privacy

Een zeer belangrijk onderdeel in het keuzeproces voor een VPN provider is de omgang met beveiliging (security) en privacy. Op deze punten scoort NordVPN erg goed. Het hoofdkantoor van NordVPN is gelegen in Panama.

Een VPN beveiligt het internetverkeerDe juridische situatie in Panama behoeft waarschijnlijk weinig introductie. Panama is niet voor niks een belastingparadijs geworden; de privacywetgeving is in Panama goed geregeld. Panama heeft een klimaat van geheimzinnigheid. Panama heeft geen verplichte bewaarplicht-wetten, waardoor NordVPN geen logs hoeft bij te houden. Het “totaal geen logs” beleid zie je helaas maar bij weinig andere VPN-providers terug komen. Daarnaast richt NordVPN zich ook specifiek op de mogelijkheid om Tor over VPN mogelijk te maken en biedt het multi-hop-verbindingen aan. Deze mogelijkheden dragen bij aan een extra sterke beveiliging.

Daarnaast ondersteunt NordVPN ook obfsproxy. Deze (TOR-) techniek is gericht op het voorkomen van Deep Packet Inspectie, waardoor het gebruik van een VPN verbinding verborgen kan worden en een VPN in bijvoorbeeld China en Turkije werkend te krijgen is.

De encryptie bestaat uit 256-bit AES voor data-encryptie, 2048 bits RSA voor het handshaking en SHA-2 voor dataverificatie. De veiligheid bij NordVPN is zeer solide – de servers zijn beveiligd met een firewall, en de verschillende poorten worden gebruikt voor SSH-verbindingen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor het snellere IKEv2/IPsec, maar OpenVPN blijft de superieure optie wat betreft veiligheid.

NordVPN applicaties en installatie (set-up)

Zoals gezegd biedt NordVPN – naast standaard login-informatie voor bestaande VPN software – ondersteuning voor de verschillende besturingssystemen middels eigen software (programma’s, apps etc). NordVPN heeft op het moment van schrijven eigen applicaties voor Windows, OSx, iOS en Android. In de praktijk wordt NordVPN gebruikt op computers, laptops, tablets (waaronder iPad, Galaxy Tab etc), smartphones (waaronder iPhone en Samsung Galaxy), iMac, Macbooks, routers, tv’s en spelcomputers.

Als voorbeeld nemen we de Windows en iOS applicaties en zullen we het NordVPN installatieproces kort doorlopen.

Stap 1: Sluit een abonnement af en download de gewenste applicaties

Bezoek de NordVPN website om zo de inloggegevens van je account te verkrijgen. Deze inloggevens heb je nodig om gebruik te maken van de diverse applicaties. De NordVPN-applicaties voor de verscheidene besturingssystemen kan je vervolgens vinden via de onderstaande links:

Stap 2: Inloggen in je NordVPN account

Na de installatie moet je met je gebruikersgegevens inloggen in je NordVPN account. Zie hieronder een voorbeeld van de Windows-applicatie van NordVPN.

nordvpn inlogscherm windows

Stap 3: Gebruik maken van de applicatie

De desktop-applicatie voor Windows en Mac heeft een scala aan keuzes en instelmogelijkheden.

Een keuze uit de VPN-server kun je op verschillende manieren maken. Allereerst is er een kaart (Map) waarop je op basis van locatie kan kiezen welke server je wilt gebruiken. Daarnaast kun je ook keuzes maken uit de soorten VPN-servers en hun specifieke eigenschappen (Snelheid, security, P2P, TOR, extra snel streamen, anti DDOS, dubbele VPN-verbinding via een lus en/of eigen IP-adres). Ook kun je op basis van land en stad een lijst laten samenstellen.

De serverlijst geeft ook informatie over  de geografische afstand tussen jouw internet-verbinding en de VPN-server en hoe druk de server bezet is (load).

De applicatie geeft je een ruime hoeveelheid instellingen. De belangrijkste zijn de optie om automatisch verbinding te kunnen maken, NordVPN automatisch op te starten als je je computer opstart, de mogelijkheid om de killswitch aan te zetten, het type VPN protocol te kiezen en DNS leak protectie aan te zetten. Een andere belangrijke optie is Smart Play, indien je deze activeert dan zorgt NordVPN ervoor dat je streamingdiensten (waaronder Netflix) kunt gebruiken zonder dat je last hebt van VPN/proxy blokkades van deze diensten.

De applicatie werkt stabiel en snel. Wij missen helaas de optie om binnen NordVPN zelf een speedtest uit te voeren om zo de snelste servers te kunnen vinden.

iOS NordVPN applicatie in gebruik

Ook de iOS app van NordVPN is stabiel en makkelijk in gebruik. Tijdens de installatie moet je de app toegang verlenen om een VPN-verbinding in te stellen in iOS. Daarna kan je app deze verbinding voor je beheren. Het verbinden met een VPN server gaat snel en is erg simpel. Ook in deze app kun je kiezen uit het type VPN-server dat je wilt gebruiken en zal er gekeken worden naar een server die voor jou snel zal werken. Helaas missen wij ook hier de speedtest optie, maar dit zal voor de meesten geen groot gemis zijn. Hieronder enkele screenshots uit de iOS NordVPN app.

NordVPN iPhone Screenshots

NordVPN snelheid en stabiliteit

Naast omgang met privacy en security is de snelheid en stabiliteit van VPN-servers erg belangrijk. Wij testten de VPN servers vanaf een stabiele 100mbit/100mbit internetverbinding in Amsterdam.

Tijdens onze tests haalden we in Europa snelheden tussen de 50mbit en 100mbit per seconde, in Amerika lagen deze snelheden rond de 30-60mbit per seconde. De verbindingen en gehaalde snelheden waren erg constant en de ping-tijden waren laag (belangrijk voor snelheid en stabiliteit). Met name door de zware beveiliging en encryptie ging er wel iets van de verbindingssnelheid verloren, maar dit was niet storend. Er moet daarbij ook opgemerkt worden dat je altijd wat snelheid inlevert bij het gebruik van een VPN, ongeacht de aanbieder (dus niet alleen bij NordVPN). In de praktijk komt het er op neer dat je met NordVPN meer dan voldoende snelheid hebt om te streamen, te gamen of snel te downloaden.

NordVPN is overigens een goede VPN voor P2P-verkeer, en wordt dan soms ook gebruikt om bijvoorbeeld de schikkingsvoorstellen van Dutch Filmworks voor illegaal downloaden te voorkomen.

NordVPN werkt met Amerikaanse Netflix en Hulu

NordVPN heeft een unieke optie genaamd Smart Play waarbij ze, na activatie van deze optie, ervoor zorgen dat mogelijke blokkades van VPN servers door streamingdiensten zoals Netflix en Hulu omzeild worden. Wij hebben deze optie getest en konden inderdaad zonder problemen de Amerikaanse en Engelse Netflix en Hulu varianten vanuit Nederland bekijken zonder dat we waarschuwingen kregen dat we een Proxy of VPN gebruiken en dus geen toegang kregen tot Netflix.
Tijdens het kijken van de Amerikaanse Netflix wilde de kwaliteit soms even tijdelijk iets teruglopen, maar over het algemeen was de verbinding snel en de Amerikaanse Netflix in hoge kwaliteit te bekijken.

Klantenservice van NordVPN

In principe levert NordVPN 24/7 live chat klantenondersteuning. Helaas was deze optie op het moment dat wij deze probeerde te bereiken offline. Vragen via mail of tickets werden overigens wel snel en volledig beantwoord.

Daarnaast heeft NordVPN een uitgebreide FAQ sectie op zijn site en uitgebreide installatiehandleidingen. Hierin wordt het gebruik van hun VPN diensten met de verschillende besturingssystemen uitgebreid besproken evenals de meest voorkomende vragen en problemen van gebruikers.

Conclusie

Pluspunten Minpunten
Amerikaanse Netflix en Hulu werkend! Geen speedtest in de applicatie
Geen logs (perfecte privacy regelingen) Chat support offline tijdens onze test
Goedkoop (zeker met coupon code)
Speciale P2P, torrent en TOR VPN servers
VPN servers met dubbele VPN verbinding
Speciale VPN-servers voor verschillende doeleinden
Stabiele verbinding
Ruime keuze uit verschillende servers

Samenvattend waren wij erg te spreken over de diensten van NordVPN. Het meest waren wij te spreken over het feit dat ze totaal geen logs bijhouden en speciale servers hebben ingericht voor specifieke doeleinden. NordVPN is een uitstekende VPN om anoniem te blijven op internet. Het is goed om te zien dat ze Netflix werkend weten te houden via hun VPN diensten. Qua prijs zijn ze zeker ook zeer competitief. Al met al is dit een van onze favoriete VPN aanbieders en raden wij deze VPN provider van harte aan.

Momenteel loopt er een kortingsactie bij NordVPN: Een 2-jarig abonnement voor $3.29 per maand via deze link

Bezoek NordVPN

66 reacties

 1. Heb Nordvpn aan geschaft, maar waar moet default protocol opstaan, UDP of TCP

 2. David Hoekman

  Ik ben erg te spreken over NordVPN nadat ik eerst met gratis VPN diensten ben gaan stoeien. Je betaalt een paar euro (zeker met die kortingslink) en bent zeker van een stabiele snelle en veilige verbinding. Ik wil niet meer anders en vind NordVPN een aanrader.

  • Hallo,
   Heb nu ook NordVPN. Heb het in mijn box staan maar wat moet er allemaal aanstaan bij de settings? Ben er heel nieuw in.

   • Quinten - VPNgids.nl

    Hallo Nico,
    Meestal zullen de standaardinstellingen van NordVPN prima in orde zijn om mee aan de slag te gaan. Je hoeft er dus niet per se iets in aan te passen.

 3. Wat is er mis met de app? Ik kan geen verbinding maken met servers, dus ik probeerde opnieuw te installeren, hoop dat het zal worden opgelost. Dan kan ik niet inloggen? NordVPN werkt niet. Ik denk dat ik terug naar Astrill moet gaan.

  • David Janssen

   Eerste keer dat we dit horen. Voor ons werkt de app van Nord doorgaans prima. Weet je zeker dat het een probleem met Nord is? Mogelijk een netwerkprobleem?

  • NordVPN aangeschaft en samen met een helpchatter uren doorgebracht tot ik er klaar mee was. Internetsnelheid met VPN viel terug naar 1%, oftewel tussen 1 en 4 kb/s. Met een Belgische server i.p.v. een Nederlandse werd het marginaal beter. Ze doen gelukkig niet moeilijk over een refund.

 4. Welke virusscanner werkt het beste met NordVPN?
  Of hoef je deze niet meer te gebruiken

 5. Ik overweeg abo af te sluiten echter…

  Welke VPN bedrijven kun je het beste kiezen voor veilige P2p?
  En welke bedrijven/programma’s werken met versies macs OS 10.9.5 en 10.6.8 ?

 6. Ik gebruik al drie jaar IP Vanish, ben redelijk tevreden (snel genoeg om 95% van mijn bandbreedte te gebruiken). Omdat mijn abonnement verlopen is, wil ik overstappen naar Nord. Hoe verhouden de snelheden van Nord en IP Vanish zich tot elkaar? Zijn er andere zaken waar ik moet letten als ik IP Vanish gewend ben? Als ik je review lees, dan heeft Nord alle functies die ik gewend ben van IP Vanish (Kill switch, DNS Leaking preventie, servers in Nederland, mogelijkheid tot zelfstandig servers kiezen).

  • David Janssen

   NordVPN biedt een uitstekend product, maar qua snelheid halen ze het niet bij IPVanish. IPVanish is een van de snelste aanbieders op de markt, terwijl de snelheid bij NordVPN in onze optiek ‘redelijk oké’ is. Mogelijk ga je dat wel merken.

 7. Ik heb NordVPN gedownload, ik wilde Netflix van Nederland kijken (zit nu in Spanje). Dit werkte niet, nu had ik NordVPN uitgezet en nu kan ik helemaal niet meer inloggen op Netflix. Hij blijft volhouden dat mijn wachtwoord fout is, terwijl dit echt niet het geval is.

  • David Janssen

   Hoi Nathalie, dit is niet gebruikelijk. Het wachtwoord van Netflix zou niks te maken moeten hebben met het gebruik van een VPN, of moeten resetten door het gebruik van een VPN. Mijn tip zou zijn om een wachtwoordreset bij Netflix aan te vragen en te kijken of dit het euvel oplost.

 8. Ik wil 1 maand gedurende onze vakantie in Frankrijk, stop het abonnement hierna automatisch?

 9. Is er ook minder spam mail in mijn bestaande e-mail box wanneer ik NordVPN heb?

  • Nee, NordVPN heeft geen controle over jouw e-mail inbox. Hiervoor zou je moeten kijken naar spamfilters en de instellingen in je e-mail client.

 10. @Nathalie. Ik heb ook recent gekozen voor Nord VPN en ook ik kan geen NL Netflix kijken. Netflix geeft foutmelding dat er iets is met de netwerk verbinding fout 3.2. Als ik daarna via de gewone verbinding wil kijken duurt het heel lang voordat Netflix het weer doet. Lijkt wel of Netflix dan nog aan het uitzoeken is of je geen VPN gebruikt. Erg irritant en balen dat ik voor Nord VPN heb gekozen. Op internet wordt op diverse plaatsen melding gemaakt dat op dit moment alleen Goose VPN zou werken met NL Netflix.

 11. Hallo, ik overweeg nord bon aan te schaffen maar wil zeker weten dat dit ivm chromecast kan.

 12. Heeft NordVPN ook een speciale bescherming voor als je openbare wifi netwerken gebruikt (zoals ExpressVPN)? Welke VPN raden jullie aan als je regelmatig gebruikt maakt van openbare wifi?

 13. Ik overweeg een abonnement te nemen en de vpn in te stellen op mijn router. Mijn laptop is in het beheer van mijn werk en dwingt mij om altijd via een proxy server te surfen en indien ik op het interne netwerk wil, via vpn in te loggen. Werkt dat nog zonder problemen als ik mijn router heb aangepast?

  • Dit zou nog wel eens problemen kunnen geven; een dubbele VPN-verbinding werkt niet altijd naar behoren. Aangezien je bij het NordVPN artikel gereageerd hebt, zou je het eens 30 dagen kunnen uitproberen en als het niet werkt kan je altijd een terugbetaling krijgen.

 14. Sinds kort heb ik NordVPN in gebruik, echter als ik nu gebruik wil maken van WiFi bij anderen (waar het normaal altijd werkte) schakelt mijn telefoon over op 4G. Ik heb geprobeerd met aan- en uitzetten van de dienst. Zodra VPN af gaat heb ik WiFi, zet ik het weer aan is WiFi weg. Kunt u mij vertellen wat ik moet doen/instellen? Alvast bedankt!

  • NordVPN zou moeten werken met in principe elke wifi-verbinding. Wat gebeurt er als u een andere server selecteert, of van protocol wisselt?

 15. Ik gebruik nu ook nordVPN
  Gebruik zelf windows 10 64 bit. ik heb het programma van nordvpn geinstalleerd.
  Maar als ik de de vpn aanzet dan werkt de windows update niet. en zet ik de vpn uit
  dan werkt windows update wel. houd de vpn de updates tegen?
  De protocol staat op UDP, maar Op TCP werkt de windows update ook niet.

  De custom DNS staat standaard uit, moet deze aan of uit staan?

  • Ik heb het zojuist zelf geprobeerd en ik kan Windows updates zonder problemen installeren als ik NordVPN aan heb staan.
   Het kan zeker liggen aan een verkeerd geconfigureerde custom DNS server als je die ingesteld hebt.
   Het probleem ligt dan niet bij NordVPN. Welke Custom DNS servers heb jij ingesteld?

   • Custom DNS aan deze schuif heb ik niet aan gezeten, deze staat op off
    deze stond zo toen ik nordvpn geinstalleerd had. dus die schuif staat op off.
    maar moet de op off of op on staan.

 16. Heb ik deze op dubbel vpn staan, op of op de gewone servers dan kan de windows update geen verbinding
  maken. zet ik de vpn P2P dan werkt de windows update wel.

 17. Sinds kort de overstap gemaakt van PIA naar NordVPN.
  Alles werkt lekker soepel zowel de software alsmede de Ios apps.
  Draai het op Laptop, desktop en IOS,
  Snelheid testen (Ziggo 200mbit) op desktop 185Mbit, via 5ghz wifi max. 50Mbit.
  Geen idee waarom de wifi altijd tegenvalt was bij PIA niet anders. Zonder VPN haal ik makkelijk 185Mbit.

  De Cybersec functie heb ik uitgezet, ik had een (legale) site waar ik niet op kwam met de Cybersec on.

  Met de 2 jaars actie is het prijs verschil met PIA nihil, dit was voor mij de voornaamste reden om over te stappen.
  Persoonlijk vind ik de verschillen niet heel groot, Nordvpn levert iets meer diensten, zoals Dubbel VPN,anti Ddos, onion vpn en dedicated ip maar of iedereen dit echt nodig heeft vraag ik me af.

 18. Ik heb nu nordvpn sinds eind oktober 2017, en het draaide zonder problemen.
  Maar eind november t/m vandaag 14-12-2017 is het een beetje hopeloos aan het
  worden dat de verbinding regelmatig weg valt. en ook dat je vaak niet een verbinding
  kunt maken, ongeacht met welke server je verbinding wilt maken. en dat probleem
  doet zich voor op 3 verschillende computers en zelf ook op mijn mobiel heb ik dezelfde
  problemen. En deze problemen is nu al ruim 14 dagen, van te voren liep nordvpn perfect.
  Hebben daar meer mensen daar hinder van.

  • Bij ons loopt NordVPN goed en stabiel. Maar we horen het natuurlijk ook graag als ook anderen iets bemerkt hebben, het feit dat het op meerdere toestellen is is opvallend. Is dat allemaal via dezelfde wifi toevallig? Is de wifi-verbinding zelf stabiel?

 19. Ik wil ook een Nord-VPN abo nemen maar ben een leek op dat gebied.
  1) Is het wel te doen als ik b.v. de auto install neem?
  2) zijn er dan nog instellingen die ik zelf moet maken?
  3) In welk land kan ik b.v. het beste een server pakken, moet dat in NL zijn.
  4) Welke server is snel en hoe zie ik dat?
  5) Moet ik elke keer als ik de pc of android tvbox opstart zelf verbinding maken met Nord-VPN?

  Groet Piet

  • Beste Piet,

   Om in te gaan op je vragen:
   1. Ja, dat werkt doorgaans prima (de auto install).
   2. In principe kan je de basisinstellingen gebruiken.
   3. Dat ligt aan je doelstelling. Wil je gewoon veilig surfen, kies dan een server zo dicht mogelijk bij je eigen locatie. Dat komt de snelheid ten goede. Zit je in het buitenland en wil je Uitzending Gemist kijken of andere Nederlandse televisieprogramma’s kijken op vakantie, kies dan een Nederlandse server.
   4. Dat zul je uit moeten proberen. Meestal zijn de servers die het dichtst bij je in de buurt zitten het snelste (althans, hoe verder een server van je verwijderd is, des te langer de route die je data moet afleggen).
   5. Dat is een optie, maar je kan ook instellen dat NordVPN automatisch verbinding maakt na het opstarten van bijvoorbeeld de pc.

   Heel veel succes, als er nog vragen zijn horen we het graag.

 20. Beste David,

  Dank voor je snelle antwoord.
  Ik heb nog een vraagje.
  Bestaat er een NL handleiding voor NordVPN?

 21. Waarom komt Nordvpn niet meer in de lijst voor OVPN voor mijn Kodi box?
  3 weken geleden was deze nog gewoon zichtbaar maar nu niet meer.

 22. Ik had ook graag het antwoord op de vraag Van Piet gelezen: bestaat NordVPN in het nederlands?

 23. Ik had een abonnement bij NordVPN afgesloten in september 2017, geen problemen gehad met de IP-adressen in Nederland, ik zit in Portugal, echter in maart 2018 kon ik niet meer verbinden met de IP-adressen in Nederland , ik kan dus niet meer mijn tv programma bekijken, ik ben gewoon mijn geld kwijt, ik had voor 2 jaar betaald, ze willen niets terug betalen.

  • Quinten - VPNgids.nl

   Kan je helemaal niet meer verbinden met de Nederlandse servers van NordVPN of zijn er problemen met bepaalde diensten zoals Ziggo Go of NPO Start?

 24. Ik heb NordVPN vijf maanden naar volle tevredenheid gebruikt. Daarna zegde ik mijn maandabonnement op. Echter blijven ze elke maand (nu al vier maanden achter elkaar) geld van mijn rekening afhalen. Hierover al meerdere malen contact gehad. Ik moet telkens een maand wachten voor ik mijn geld terugkrijg. Erg ontevreden hierover en ook over behandeling van deze kwestie door de klantenservice. Via Paymentwall krijg ik per mail te weten dat ze deze maand weer een afschrijving gaan doen. Ik mail NordVPN, zei claimen dat dit niet het geval is en alles nu echt is opgehouden. Nog geen week later is er toch weer geld van mijn rekening gehaald. Onbetrouwbare partij! Heeft mij al veel ernergie en kopzorgen gekost.

  • David - VPNgids.nl

   Spijtig te horen! Dit strookt niet met onze ervaringen met NordVPN. Wij zullen dit zelf ook aankaarten bij NordVPN. Wij hopen en gaan ervan uit dat deze kwestie inmiddels een goede afloop heeft gekend.

 25. Ik had een vraagje over NordVPN. Ik heb deze nu op een computer en een laptop staan.
  Allebei de dezelfde versies 6.13.13.0, de laatste versie. Op mijn pc in de software van
  NordVPN zie ik bij tabblad map weinig landen staan waar je mee kunt verbinden.
  En op mijn laptop zie ik in de software bij tabblad map heel veel landen staan waar je
  mee kunt verbinden. het is op beide apparaten dezelfde versie software van Nord.

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo Gerard,
   Ik denk dat je in deze situatie het beste even contact kunt opnemen met het support-team van Nord. Dit kan via e-mail of via hun chatsysteem op de website.

 26. Kees Kwakman

  NordVPN heeft de mogelijkheid voor 6 aansluitingen.
  Kun je dan ook bijv. kosten besparen door samen te doen met vrienden?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Dit zou je inderdaad kunnen doen. Het is dan wel zo dat iedereen toegang moet hebben tot hetzelfde account.

 27. Dit staat op de site van NordVPN
  .Torrenting works fine, but remember to respect your country’s copyright laws. We do not condone or encourage any illegal activities.

  (Torrenting werkt prima, maar onthoud dat u de auteursrechten van uw land moet respecteren. We tolereren of moedigen geen illegale activiteiten aan).

  Dat klinkt toch niet zo lekker als je een filmpje binnen haalt temeer dat het bedrijf in de Servicevoorwaarden vermeld dat het wel trackingcookies gebruikt voor “het analyseren van trends, het beheren van de site, het volgen van gebruikersbewegingen rond de site en het verzamelen van demografische informatie

  • Quinten - VPNgids.nl

   De trackingcookies voor “het analyseren van trends, het beheren van de site, het volgen van gebruikersbewegingen rond de site en het verzamelen van demografische gegevens” zijn van toepassing op de website van NordVPN. Dit heeft dus verder niks te maken met hun VPN-dienst zelf. Het feit dat NordVPN de “copyright laws” noemt is om zichzelf juridisch in te dekken. Het product wat NordVPN verkoopt is complete anonimiteit. Op het moment dat ze dat niet bieden schaden ze hun eigen business-model. Je surf- en downloadgedrag is dus veilig.

 28. Ik kan op een torrentsite me niet registreren via VPS verbinding, krijg dan de melding ‘helaas is het niet toegestaan om u te registreren via een proxy of vpn verbinding. Deactiveer uw vps-verinding en probeer het opnieuw. Is op Nord-VPN toch nog iets in te stellen zodat ik me op zo’n site kan registreren?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Dit kun je het beste opnemen met NordVPN zelf. Omdat dit een vrij specifiek geval is kunnen wij je hier helaas niet verder mee helpen. De supportdesk van NordVPN is te bereiken via hun eigen website.

 29. Vreemd, als ik via google naar het weer ga wordt het weer in deze regio beschreven terwijl ik gewoon op mijn NordVPN IP zit.
  IPLeak zegt toch echt dat mijn ip die van Nord is. Hoe kan dit dan, terwijl toch CCleaner met broser telkens schoon maakt en niets achter laat bij het afsluiten van de browser?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Het is mogelijk dat Google je locatie vaststelt op een andere manier dan alleen je IP-adres. Bijvoorbeeld door GPS of hardware-gegevens van het netwerk waar je mee bent verbonden. Je moet dan bij je instellingen aangeven dat je dit niet toestaat.

 30. Ik heb via deze site NordPVN geinstalleerd en heb, aangezien ik geen compunerd ben, gebruik gemaakt van de installatie app die ze hebben. Ging makkelijk en ook de latere instellingen worden grotendeels uitgelegd in tutorials, zodat je enigszins weet wat je kunt kiezen. Toch heb ik nog een aantal basale vragen:
  1-Ik log eigenlijk altijd aan op een Nederlandse server, maar als ik TV wil kijken via de laptop op de site van KPN dan krijg ik een foutmelding omdat ze dan vinden dat ik mij niet in mijn eigen netwerk bevindt. Ze herkennen me dus niet meer als hun klant ook niet na inloggen met de gebruikersnaam en paswoord die ik bij hen heb. Hoe kom ik daar omheen?
  2-wat me onduidelijk blijft is wat nu wel en wat nu niet afgeschermd wordt door een VPN. Bijvoorbeeld als een site alleen werkt als je cookies accepteert, komen die cookies nu niet verder dan de VPNserver of toch op mijn computer?
  3-En hoe zit het met updates voor programma’s zoals voor Avast, Windows, email en textverwerkingsprogramma’s enz. komen die dan nog wel automatisch binnen? Want daarvoor moeten ze kunnen ‘uitlezen’ wat er op mijn computer gebruikt wordt.
  4-Over dat ‘uitlezen’ nog een vraag: Windows heeft per 1 mei nieuwe voorwaarden die ik voor de verandering maar eens gelezen heb. Kort gezegd komt het er op neer dat als je hun producten/diensten gebruikt dat zij vinden dat ze alles op je computer mogen uitlezen dat met die producten /diensten is gedaan en dat vervolgens met allerlei organisaties mogen delen. Echter mijn hele computer draait op Windows dus in theorie is dat alles dat op mijn computer gemaakt, bekeken, geïnstalleerd, ontvangen of bewaard wordt! Ook Google en andere (besturing)programma’s eigenen zich dat recht toe. In hoeverre wordt dit door een VPN tegengehouden?
  Geweldig trouwens jullie info en hulp hier. Dank daarvoor.
  Groet,

  • David - VPNgids.nl

   1. Dit zou niet langer mogen met nieuwe Europese regelgeving. Je moet overal in kunnen loggen.
   2. Cookies komen op je computer. Het is daarom ook verstandig op adequate wijze je cookies te beheren.
   3. Ja hoor, updates worden gewoon uitgevoerd.
   4. Daarom blijft het verstandig ook bij Windows je privacyinstellingen goed te beheren. Een VPN kan helaas niet al je gegevens afschermen in dat geval.

 31. Nord heeft ook de mogelijkheid om ‘Invisibility on LAN’ bij instellingen te kiezen.
  Deze staat echter niet standaard aan. Wat is dit en doet men er goed aan deze keuzemogelijkheid te gebruiken?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Deze setting houdt in dat je computer niet meer zichtbaar is voor andere computers die zich op hetzelfde netwerk bevinden. Als je bijvoorbeeld thuis bent verbonden op je Wifi-netwerk met verschillende devices, dan kun je deze devices terugzien op je computer. Door ‘Invisibility on LAN’ aan te zetten zorg je er voor dat jouw apparaat niet meer te zien is door anderen die zich op hetzelfde netwerk bevinden. Voor privacyredenen kan dit inderdaad een goede keuze zijn om deze optie aan te zetten.

 32. Ik heb onlangs VPN aangeschaft en draai op windows 10. Nu staat er telkens onderin bij netwerken een geel uitroepteken met de melding:
  Onbekend netwerk
  geen internet toegang

  Netwerk
  geen internet toegang

  • Quinten - VPNgids.nl

   Dit is een vaker voorkomend probleem. Meestal is dit op te lossen door met de volgende stappen: Klik met de rechtermuisknop op het wifi-symbool rechts onderin je taakbalk, klik vervolgens op ‘Netwerk- en internetinstellingen’, klik dan op ‘Adapteropties wijzigen’, klik vervolgens met de rechtermuisknop op het wifi-netwerk en selecteer ‘Uitschakelen’. Zodra hij is uitgeschakeld klik je met je rechtermuisknop weer op het wifi-netwerk en selecteer je inschakelen. Dit verhelpt meestal het probleem.

 33. Ik heb NordVPN en ben eigenlijk benieuwd of iemand mij kan vertellen of je met de fair use policy van een mobiele telefoon (10GB) max. gebruik in het buitenland hiermee kan omzeilen. Om Nordvpn op een Nederlandse server te zetten zodat het dus net is dat je in Nederland bent i.p.v. b.v. Spanje

 34. Hoi Ik gebruik Nord VPN nu een jaar en mag zeggen naar tevredenheid. Echter heb ik een vraag over het gebruik op mijn iPhone. Telkens als ik de telefoon gaat gebruiken moet de VPN opnieuw connectie maken met een server. Dat is best lastig. Komt dit door een verkeerde instelling of hebben jullie een andere tip voor mij.

  • Quinten - VPNgids.nl

   Het is wel zo dat de instellingen op sommige telefoons aangepast moeten worden om te zorgen dat VPN altijd aanstaat. Dit is niet zozeer iets wat met Nord te maken heeft maar meer met je telefoon. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met de klantenservice van NordVPN via hun eigen website of Googelen op het probleem (en daarbij je type telefoon meenemen in de zoekopdracht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *