NordVPN PNG Logo

NordVPN Review 2020

Laatst bijgewerkt: 21 oktober 2020
Hoogtepunten
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
9.1

Onze score

 • Snelheid
  8.5
 • Veiligheid
  10
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Servers
  9.5

NordVPN review (2020) – Snelle VPN, géén logs, sterke beveiliging en Netflix werkend!

NordVPN is één van de marktleiders in de VPN-markt. Sterker nog, in 2019 is het bedrijf zelfs de marktleider geworden. Dit is onder andere vanwege hun goede marketing op online diensten zoals YouTube. Je bent het afgelopen jaar waarschijnlijk wel eens een “sponsored video” van NordVPN tegengekomen.

NordVPN valt onder Tefinkom & Co, waarvan het hoofdkantoor in Panama is gevestigd. Deze strategische locatie van het hoofdkantoor betekent ook dat deze provider niet wordt gehinderd door wetten of instanties die inzage in internetdata afdwingen. Het is ook niet vatbaar voor het digitale deelbeleid van de zogenaamde “14 eyes“.

NordVPN bestaat sinds 2008 en heeft zich weten te bewijzen als een betrouwbare en snelle VPN-provider die privacy hoog in het vaandel heeft staan. De firma heeft daarnaast ook een manier gevonden om de Amerikaanse Netflix via VPN te laten werken. In deze review bespreken we de snelheid, de veiligheid, het gebruiksgemak, het servernetwerk en de vele mogelijkheden van NordVPN.

Specificaties NordVPN
 • Gelijktijdige verbindingen: 6
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2/IPsec, NordLynx
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 5462 servers in 59 landen
 • Prijs: Vanaf €3,30 per maand
 • Geld-terug-garantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is NordVPN?

Snelheid is erg belangrijk voor een goede VPN. Je wilt een VPN zoals NordVPN natuurlijk kunnen gebruiken zonder merkbaar snelheidsverlies. Daarom hebben we deze provider voor langere tijd op verschillende apparaten getest en verschillende speedtests gedaan. Hieronder vind je onze bevindingen. Bekijk ook het overzicht van de snelste VPN’s om een beeld te krijgen van de snelheid van de overige VPN’s.

Speedtest resultaten NordVPN

Bij het uitvoeren van onze speedtests werden we verrast door de fantastische prestaties van deze VPN-aanbieder. Hoewel de snelheid van deze provider vorige keer niet kon tippen aan andere premium VPN-aanbieders, is NordVPN tegenwoordig pijlsnel. We hebben de VPN vanuit Nederland getest op zowel een Nederlandse server als een server in de VS. Houd er rekening mee dat je uiteindelijke internetsnelheid kan afwijken van onderstaande resultaten, afhankelijk van je internetsnelheid en locatie.

Zonder VPN (speedtest.net)

Speedtest NL geen VPN

Dit zijn de uitkomsten van de speedtest op ons netwerk zonder VPN. Deze resultaten gebruiken wij als nulmeting, zodat we de overige resultaten daarmee kunnen vergelijken.

Nederlandse server (speedtest.net)

Dit zijn de snelheden die NordVPN haalde toen we verbinding maakten met een server in Nederland. Zoals je kunt zien, is zowel de download- als de uploadsnelheid afgenomen. Wat je daar echter van merkt vergeleken met onze ‘kale’ verbinding is haast te verwaarlozen, omdat het nog steeds om erg hoge snelheden gaat.

Amerikaanse server (speedtest.net)

Bij het verbinden met de snelste server in de VS kregen wij de bovenstaande resultaten. Zoals je kunt zien, is de ping flink toegenomen. Daarnaast is vooral de uploadsnelheid aangetast. De downloadsnelheid is ook afgenomen, maar nog steeds uitstekend. De prestaties zijn dus minder dan die van een Nederlandse server, maar alsnog erg goed.

Snelheid in alledaags gebruik

Betekent dit dat NordVPN ook tijdens je dagelijkse gebruik gewoon supersnel is? Jazeker! Als testers merkten wij geen verschil tussen de snelheid van onze ‘kale’ verbinding en die van onze verbinding met Nord. Dit gold voor allerlei verschillende online activiteiten: van regulier browsen tot gamen en downloaden. Zowel het gebruik van P2P-based torrenting als het downloaden van games op Steam ging erg snel.

Een mogelijke reden voor de snelle verbindingen is de automatische serverkeuze van deze provider. Net als veel andere aanbieders, kiest NordVPN automatisch de snelste server op een bepaalde serverlocatie om mee te verbinden. Omdat NordVPN veel servers heeft, garandeert dit vrijwel altijd een goede en snelle verbinding.

Conclusie snelheid NordVPN

 • De verbindingen van NordVPN zijn snel
 • De speedtests laten een daling in snelheid zien, waar je echter weinig tot niets van merkt
 • Tijdens dagelijks gebruik was er dus geen merkbaar verschil in snelheid, zelfs niet tijdens het gamen of downloaden
 • NordVPN kiest automatisch de snelste beschikbare server

Veiligheid – Hoe veilig is NordVPN?

Een belangrijke overweging tijdens het kiezen van een VPN-provider heeft te maken met de manier waarop de aanbieder omgaat met beveiliging (security) en privacy.

Op deze punten scoort NordVPN erg goed. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gelegen in Panama. Dit brengt veel positieve aspecten met zich mee op het gebied van privacy en veiligheid. Een goede beveiliging kan soms een trage verbinding als resultaat hebben. De speedtests zijn echter nog steeds goed. In deze sectie bespreken we de protocollen, het logbeleid en de kill switch van NordVPN.

Protocollen

NordVPN maakt gebruik van 256-bit AES encryptie. Dit is “military-grade encryption” en dus van zeer hoge kwaliteit. NordVPN beweert zelfs dat de meest geavanceerde computers ter wereld hun versleuteling niet zouden kunnen kraken. De servers zijn bovendien beveiligd met een firewall. Met de algemene veiligheid zit het dus wel goed bij deze provider.

NordVPN werkt met verschillende VPN-protocollen. Er is ondersteuning voor de welbekende encryptieprotocollen Open VPN, IKEv2 (met IPSec voor veilige versleuteling) en NordLynx. Op het moment wordt de OpenVPN-optie, gecombineerd met AES-256, over het algemeen gezien als de best mogelijke online beveiliging.

Het nieuwe protocol NordLynx is overigens ook veelbelovend. Dit protocol combineert de snelheid van het relatief nieuwe Wireguard-protocol (waar NordLynx op gebaseerd is) met NordVPN’s custom double Network Address Translation (NAT) system. Het resultaat is een efficiënt, veilig encryptieprotocol waarmee gebruikers tot wel twee keer hogere download- en uploadsnelheden kunnen behalen, aldus de provider.

Let er wel op dat NordLynx nog in de ontwikkelfase zit. Het is dus nog niet duidelijk wat de ins en outs van dit protocol precies zijn. De introductie van dit nieuwe encryptieprotocol bevestigt wel de sterke focus op veiligheid bij NordVPN, maar we zouden nog niet aanraden om NordLynx te gebruiken.

Logbeleid en privacy

NordVPN Logs IconDe juridische situatie in Panama behoeft waarschijnlijk weinig introductie. Panama wordt niet voor niks een belastingparadijs genoemd; de privacywetgeving is daar erg goed geregeld. Het land kent een klimaat van geheimzinnigheid en heeft geen verplichte bewaarplicht-wetten, waardoor NordVPN geen logs hoeft bij te houden. Dit logbeleid waarbij totaal geen gegevens bij worden gehouden, zie je helaas maar bij weinig andere VPN-providers terugkomen.

Om te zorgen dat hun servers veilig blijven, gebruikt Nord sinds kort speciale ‘diskless RAM servers’. Op deze servers staat geen gevoelige informatie. Mochten ze dus gehackt worden, dan zijn er geen persoonlijke gegevens of configuratiebestanden op te vinden – er is geen informatie om te stelen.

Daarnaast ondersteunt NordVPN ook obfsproxy. Deze (Tor-)techniek is gericht op het voorkomen van Deep Packet Inspectie, waardoor het gebruik van een VPN-verbinding verborgen kan worden. Dit betekent dat je je VPN in landen waar VPN-gebruik wordt geblokkeerd, zoals China en Turkije, nog steeds gewoon kunt gebruiken. Ook biedt NordVPN extra bescherming tegen het lekken van je IP-adres.

Hack van Finse server

In 2019 werd bekend dat één van NordVPN’s Finse servers het voorgaande jaar was gehackt. Een ongeautoriseerd persoon wist het systeem van het datacenter van de server binnen te dringen. Hoewel dit een serieuze schok was, heeft het bedrijf de situatie goed aangepakt. Er zijn geen persoonlijke data of klantengegevens gelekt, omdat de provider immers geen logs bijhoudt. De server in kwestie is niet langer in gebruik en NordVPN heeft het contract met het datacenter beëindigd.

Sinds de hack heeft NordVPN er alles aan gedaan om hun veiligheid nog verder aan te scherpen. De hack had geen invloed op de overige servers, maar toch heeft de provider alle servers streng gecontroleerd. In juli 2020 kondigde NordVPN aan dat het een volledig audit van zowel de infrastructuur als het logbeleid heeft laten uitvoeren door PricewaterhouseCooper AG. Hierij werd het zero-logbeleid van de firma bevestigd.

Daarnaast is NordVPN onderdeel van het VPN Trust Initiative, waar ook andere gewaardeerde VPN-aanbieders zoals Surfshark en ExpressVPN onderdeel van zijn.

Ook heeft NordVPN een bug bounty programma opgezet, waarbij ethische ‘white hat’ hackers worden gevraagd op zoek te gaan naar lekken in het systeem. Als ze er een vinden, kan NordVPN het probleem meteen aanpakken.

NordVPN gebruikt nu tevens ‘diskless RAM servers’ en heeft de algemene veiligheidsstandaard van hun serverproviders aangescherpt. Ten slotte zijn ze bezig een servernetwerk op te bouwen dat exclusief hun eigendom is. Dit alles geeft blijk van het belang dat NordVPN geeft aan de veiligheid van hun klanten.

Vertrouwen is en blijft ontzettend belangrijk voor elke VPN-provider. Ondanks het voorval met hun Finse server, is NordVPN alsnog één van de meeste veilige premium VPN’s. De combinatie van hun locatie, sterke ‘no log’-beleid en focus op veiligheid, maakt dit een ijzersterk beveiligde VPN.

Kill switch

Voor extra veiligheid heeft NordVPN een eigen kill switch-optie. Deze is vergelijkbaar met de kill switch van veel andere VPN’s. De kill switch zorgt ervoor dat je data niet zomaar op straat komt te liggen als je VPN-verbinding tijdelijk wegvalt. In plaats daarvan wordt je internetverkeer tijdelijk stilgelegd totdat de VPN-verbinding hersteld is.

Daarnaast kun je bij NordVPN ook een speciale ‘app kill’-lijst instellen. Op deze wijze wordt niet meteen je hele internetverbinding verbroken als de VPN even wegvalt, maar slechts een paar apps die je zelf gekozen hebt.

Stel je voor: je gebruikt één specifieke browser om privépagina’s te bezoeken, terwijl je een andere voor minder privacygevoelige activiteiten gebruikt. Je kunt dan binnen de app van NordVPN instellen dat enkel de browser met de privépagina’s wordt gestopt zodra je VPN-verbinding verbreekt. Zo heb je zelf controle over wat je nog wel en niet kunt doen zonder VPN-verbinding. Met andere woorden: deze kill switch is dik in orde!

Welke gegevens heeft NordVPN nodig?

NordVPN Gegevens IconOm een account bij NordVPN aan te maken, heb je enkel een e-mailadres en een wachtwoord nodig. Je zou dus een anoniem e-mailadres kunnen gebruiken om jezelf niet kenbaar te maken. Verder zijn ze niet op zoek naar persoonlijke informatie zoals een telefoonnummer of woonadres.

Wat betreft betaalmogelijkheden kun je ervoor kiezen om met cryptocurrencies, zoals Bitcoin, te betalen. Dit maakt NordVPN een zeer anonieme VPN. Let wel op dat je, als je een andere betaalmethode kiest, waarschijnlijk meer persoonlijke gegevens aan NordVPN zult moeten afstaan, zoals een rekeningnummer.

Conclusie veiligheid NordVPN

 • Het hoofdkantoor van NordVPN zit in Panama
 • Sterke 256-bit encryptie wordt ondersteund
 • NordVPN heeft goede veiligheidsprotocollen voor alle apparaten (OpenVPN, IKEv2/IPSec en NordLynx)
 • NordVPN houdt zich aan een strikt no-logs beleid
 • De NordVPN kill switch werkt naar behoren en heeft een filterlijst
 • Om een account aan te maken, heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig

Hoe gebruiksvriendelijk is NordVPN?

NordVPN probeert met haar software een combinatie te zoeken tussen uitstraling en simpliciteit zonder dat het ten koste gaat van de mogelijkheden en instellingen. Dit doen ze uitstekend!

Je kunt hieronder meer lezen over de gebruiksvriendelijkheid, uitstraling en betaalmogelijkheden van NordVPN.

De NordVPN-website

NordVPN heeft een simpele, overzichtelijke website. Ze maken goed gebruik van rustige kleuren, zodat ze hun website duidelijk en simpel kunnen houden zonder dat ze al hun informatie moeten verstoppen. Dit maakt de NordVPN website één van de beste VPN-websites die er is.

Wanneer je bent ingelogd is ook de accountpagina zeer overzichtelijk. Alle essentiële informatie is ondergebracht onder het tabblad ‘dashboard’.  Verder heb je nog 2 tabbladen: ‘downloads’ en ‘change password’. Bij downloads vind je de software en apps voor verschillende devices. En bij ‘change password’ kun je je wachtwoord veranderen. Eigenlijk is er weinig aan te merken op de website en accountpagina van NordVPN. Alles werkt zoals het moet werken en het is allemaal makkelijk terug te vinden.

Installatieprocedure

Het installatiegemak van NordVPN is zeer groot. Je kunt via je accountpagina de verschillende software downloaden voor alle besturingssystemen en devices. Je hoeft daarna alleen nog maar in te loggen. Op mobiele devices en tablets kun je de NordVPN app downloaden uit de app store. Eigenlijk is het installeren van een VPN tegenwoordig een koud kunstje. Alle grote VPN-aanbieders hebben easy-to-install software en specifieke apps voor tablet en mobiel. NordVPN is geen uitzondering. Naast desktop en mobiele applicaties zijn er browserextensies voor zowel Chrome als Firefox beschikbaar.

NordVPN Besturingssystemen

Mocht je er niet uitkomen met de installatie van NordVPN, kijk dan op hun website. Hier hebben ze een hoop handleidingen staan voor installatie van hun software. Ook staat hier hoe je bijvoorbeeld NordVPN instelt voor Netflix.

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid NordVPN software

De desktopapplicatie voor Windows en Mac heeft een scala aan keuzes en instelmogelijkheden.

De software van NordVPN is duidelijk en visueel aantrekkelijk. Je kunt op verschillende manieren een VPN-server kiezen. Allereerst is er een kaart (Map) waarop je op basis van locatie kan kiezen welke server je wilt gebruiken. Daarnaast kun je ook keuzes maken uit de soorten VPN-servers en hun specifieke eigenschappen (Snelheid, security, P2P, Tor, extra snel streamen, anti-DDoS, dubbele VPN-verbinding via een tweede VPN-server en/of eigen IP-adres). Ook kun je op basis van land een lijst laten samenstellen. De applicatie werkt stabiel en snel. Wij missen helaas de optie om binnen NordVPN zelf een speedtest uit te voeren om zo de snelste servers te kunnen vinden.

NordVPN Screenshots Windows

Naast de wereldkaart kun je er dus ook voor kiezen om gewoon een lijst te laten zien van landen in alfabetische volgorde. Per land kun je zelfs verbinding maken met een specifieke server. Wil je dus handmatig een andere server kiezen, dan kan dit. Dit is handig als je op een specifieke server bijvoorbeeld bent geblokkeerd van een website. De serverlijst geeft ook informatie over de geografische afstand tussen jouw internetverbinding en de VPN-server en hoe druk de server bezet is (load).

Ook de iOS app van NordVPN is stabiel en makkelijk in gebruik. Tijdens de installatie moet je de app toegang verlenen om een VPN-verbinding in te stellen in iOS. Daarna kan je app deze verbinding voor je beheren. Het verbinden met een VPN-server gaat snel en is erg simpel. Ook in deze app kun je kiezen uit het type VPN-server dat je wilt gebruiken en zal er gekeken worden naar een server die voor jou snel zal werken. Helaas missen wij ook hier de speedtest optie, maar dit zal voor de meesten geen groot gemis zijn.

NordVPN iPhone Screenshots

Er is weinig verschil tussen de mobiele app en de desktop software van NordVPN. Beiden zijn duidelijk, gebruiksvriendelijk en hebben een uniforme uitstraling. Dit geeft NordVPN een bepaalde look-and-feel die als gebruiker zeer prettig is. Het enige jammere is dat de software niet in het Nederlands beschikbaar is.

NordVPN en Linux

Er zijn steeds meer mensen die Linux gebruiken en ook gebruik willen maken van een kwalitatieve VPN. NordVPN weet dit en heeft uitgebreide gidsen geschreven om gebruikers van verschillende distro’s te voorzien. Ook zijn er meerdere mensen bij de helpdesk die kennis hebben van Linux om je te helpen.

NordVPN is te installeren voor Debian-, Fedora-, en openSUSE-based distro’s, Ook kan het werken op CentOS, QubesOS en RHEL. Grote kans dus dat jouw systeem ondersteund is. Helaas zijn er geen aparte UI’s voor Linux distro’s en moet alles via de terminal ingesteld worden. Al zullen puristen dit helemaal niet erg vinden natuurlijk.

Wat je ook gebruikt, je zult als eerste de NordVPN repository van servers moeten downloaden. Deze zijn beschikbaar in .deb en .rpm vormen beschikbaar. Ook vind je op hun site gidsen voor hoe je NordVPN voor de verschillende systemen kunt downloaden.

Als je je zorgen maakt over mogelijke DNS-lekken, is het ook mogelijk om de DNS-servers in de terminal te veranderen naar NordVPN DNS servers.

Prijzen en betaalmogelijkheden (korting)

NordVPN heeft één abonnementstype, maar kent daarbij verschillende prijsstellingen die afhangen van de duur waarvoor je het abonnement afsluit. Hierbij geldt dat hoe langer je een account afsluit, des te goedkoper hun VPN-dienst per maand wordt. Elke abonnementsvorm verschaft je toegang tot 5462 servers wereldwijd, er worden geen logbestanden bijgehouden en je hebt de mogelijkheid om een account op 6 apparaten tegelijk te gebruiken. NordVPN biedt bovendien op de meeste pakketten een 30-dagen niet-tevreden-geld-terug garantie aan.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende abonnementen.

NordVPN prijzen

 • 1 maand abonnement: Het 1 maandplan is goed om NordVPN een keer uit te proberen. NordVPN biedt dit abonnement aan voor €10,64 per maand.
 • 1 jaar plan: Wil je het komende jaar veilig en vrij het internet op? Je hebt een NordVPN jaarabonnement al voor €4,38 per maand.
 • 2 jaar plan: Het 2 jaar plan abonnement heeft een looptijd van 24 maanden. Dit abonnement kost €3,30 per maand.

Bekijk de speciale deal van NordVPN

De prijzen van NordVPN zijn gegeven in euro, maar deze variëren op basis van de wisselkoers van de Amerikaanse Dollar.

NordVPN biedt verschillende betaalmogelijkheden aan. Voor het perfecte betaalgemak kun je met iDeal, PayPal, Amazon Pay, Alipay en creditcard betalen. Daarnaast accepteren ze ook verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ripple en Monero. Erg geschikt voor de gebruiker die anoniem wil blijven.

Klantenservice

De klantenservice van NordVPN is zeer goed. Naast de uitgebreide database met veel gestelde vragen heeft NordVPN ook een e-mail en live chat-mogelijkheid. Dit maakt NordVPN in ieder geval makkelijk te bereiken met prangende vragen. Om live te kunnen chatten moet je echter wel je naam en e-mail invoeren. Maar dit is eigenlijk vooral om spam te voorkomen.

De meeste van onze vragen konden we beantwoorden door in de veel gestelde vragen database te kijken. Op de overige vragen kregen we binnen een minuut antwoord via de live chat. Eerder merkten we wel eens dat niet alle medewerkers van NordVPN op de hoogte waren van hun eigen diensten en aanbiedingen. Zo wist één van de medewerkers toen nog niet dat ze een ook een VPN voor business aanbieden.

Dit was voor ons verder geen probleem, en bovendien was de kennis van de medewerker bij onze meest recente test wél up to date. We willen het in ieder geval vermelden, omdat de expertise bij de klantenservice misschien wisselend kan zijn.

Al met al zijn we toch zeer te spreken over de klantenservice van NordVPN. Ze zijn goed te bereiken en proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Conclusie gebruiksgemak NordVPN

 • De website van NordVPN is duidelijk en overzichtelijk
 • NordVPN is simpel te installeren op alle besturingssystemen en devices
 • De website heeft een handige database met veel gestelde vragen en handleidingen
 • De software van NordVPN heeft een uniforme uitstraling en werkt intuïtief
 • Betalen kun je met creditcard, PayPal, cryptocurrencies en andere mogelijkheden zoals iDeal
 • De klantenservice van NordVPN is makkelijk te bereiken en antwoordt zeer snel

Servernetwerk NordVPN

NordVPN heeft op het moment van schrijven tal van servers in 59 landen. In tegenstelling tot een groot deel van de concurrenten zijn niet alle VPN-servers van NordVPN hetzelfde ingericht.

Zo zijn er VPN-servers die een dubbele VPN-verbinding aanbieden voor extra veiligheid. Deze servers regelen verbindingen tussen jou en het internet middels twee VPN-servers in plaats van één. Ook zijn er VPN-servers die speciaal voor Netflix of P2P verkeer zijn ingesteld.

Daarbovenop hebben ze ook nog eens servers die extra veiligheidsmaatregelen hebben tegen DDoS-aanvallen en speciale ‘Onion over VPN’ servers. Bij dit laatste servertype bieden ze als het ware Tor-bescherming zonder dat je de Tor-browser hoeft te gebruiken.

Tot slot hebben ze ook dedicated IP-servers; ideaal voor mensen die een eigen uniek IP-adres willen zonder dit te delen met anderen. Met een dedicated IP-adres is de kans dat een VPN-server wordt geblokkeerd door diensten als Netflix veel kleiner.

Wat betreft geografisch blokkades is NordVPN een fantastische VPN om bijvoorbeeld Nederlandse tv te kijken buiten Europa. Ook is NordVPN geschikt om internationale sportwedstrijden te streamen, waar je ook bent ter wereld.

Aantal servers en locaties

NordVPN heeft momenteel 5462 servers verspreid over 59 landen. VPN-servers zijn te vinden in de volgende landen:

NordVPN Servers Wereldwijd

 • Amerika: Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Costa Rica, Mexico en de Verenigde Staten.
 • Europa: Albanië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken,Duitsland, Estland, Frankrijk, Finland, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland,IJsland, Italië,Kroatië, Letland, Luxemburg, Moldavië, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië,Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië,Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
 • Azië-Pacific: Australië, Hongkong, Indonesië, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea.
 • Afrika, het Midden-Oosten en India: India, Israël, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika.

Dedicated IP-adres

NordVPN Dedicated IP IconNordVPN heeft sinds een tijdje haar eigen dedicated IP-service. Je kunt het dedicated IP-adres los aanschaffen naast je abonnement. De dedicated IP-adressen werken allemaal met het OpenVPN-protocol. Om een dedicated IP aan te vragen, kun je contact opnemen met het supportteam. Op het moment van schrijven worden dedicated IP aangeboden voor de volgende locaties:

 • De Verenigde Staten
 • Duitsland
 • Het Verenigd Koninkrijk
 • Nederland
 • Frankrijk

Conclusie servernetwerk en locaties

 • NordVPN heeft momenteel 5462 servers verspreid over 59 landen
 • Dedicated IP is mogelijk voor verschillende landen, waaronder Nederland
 • NordVPN heeft veel verschillende servertypen zoals voor Netflix, P2P, dedicated IP, Double VPN, Anti DDoS en Onion Over VPN.

Mogelijkheden NordVPN

Naast snelheid, veiligheid, gebruiksgemak en servers hebben we ook gekeken naar de extra mogelijkheden van deze provider. Hieronder vind je een overzicht van deze extra features.

NordVPN en Netflix

NordVPN Streaming Icon

Voor al je streamingplezier heeft NordVPN SmartPlay ontworpen. Met deze technologie maken ze het gebruikers heel makkelijk om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix content. Door te verbinden met een server in de USA  krijg je gemakkelijk de Amerikaanse content te zien. Dit geldt niet alleen voor de Amerikaanse Netflix maar werkt ook wanneer je bijvoorbeeld het Engelse of Duitse aanbod wilt zien.

Het kan soms zijn dat je een stream even moet laten laden wanneer je met een server aan de andere kant van de wereld verbindt. Toch gaat dit met NordVPN behoorlijk snel.

Netflix probeert VPN-gebruik actief tegen te gaan. Hierdoor kan het nog wel een gebeuren dat je Neflix stream wordt onderbroken. In de afgelopen maanden zien we dit af en toe gebeuren bij gebruik van NordVPN. Toch is het eenvoudig op te lossen door bijvoorbeeld de pagina te verversen of een andere server te kiezen. Uiteindelijk lukten het ons altijd om lekker te netflixen met deze VPN.

NordVPN en torrents

NordVPN P2P IconNordVPN heeft servers speciaal voor torrents. Deze P2P servers staan het down- en uploaden van torrents toe. Via de handige software kun je aanklikken dat je verbinding wil maken met een dergelijke server. Zo kun je snel, veilig en anoniem torrents downloaden.

NordVPN is dus een goede VPN voor P2P-verkeer, en wordt dan soms ook gebruikt om bijvoorbeeld de schikkingsvoorstellen van Dutch Filmworks voor illegaal downloaden te voorkomen.

CyberSec

NordVPN CyberSec IconCyberSec is een optie van NordVPN die advertenties blokkeert en je beschermt tegen malware, phishing en andere online bedreigingen. Deze handige veiligheids-feature zorgt er zelfs voor dat je computer niet ingezet kan worden in een DDoS-aanval, ook al is je computer wel geïnfecteerd met malware. Kortom: een handig extra snufje voor veilig internet.

De NordVPN browserextensie voor Chrome, Brave en Firefox

NordVPN Browser Extensie Chrome Firefox IconNordVPN heeft een handige browser extensie voor Chrome, Brave en Firefox. Deze beschermt alleen de informatie uit je browser. Dit kan handig zijn als je alleen deze informatie via VPN wilt beschermen. Daarnaast is deze browser-extensie zeer gebruiksvriendelijk. Bedenk dus wel dat alle gegevens die je buiten deze browsers om online gaat, niet beschermd wordt door deze extensie. Dit is met de gewone software van NordVPN wél het geval.

NordVPN business solutions

NordVPN Zakelijk IconNordVPN heeft naast haar particuliere abonnement ook een zakelijke optie. Deze zakelijke optie geeft je recht op prioriteits-support. Daarnaast krijg je een dedicated accountmanager, wordt administratie makkelijker en kun je een dedicated IP aanvragen voor elke VPN-account. Zelfs gebruikersadministratie en licentieoverdracht wordt makkelijker gemaakt. Eigenlijk is dit zakelijke pakket net zo goed als het particuliere pakket, maar dan met wat extra opties.

Conclusies – Onze ervaring met NordVPN

Pluspunten Minpunten
Amerikaanse Netflix werkt Software niet in het Nederlands
Geen logs (perfecte privacyregelingen)
Sterke encryptie en hoge snelheden
Duidelijke, uniforme gebruiksinterface
Heeft een kill switch
Speciale P2P, torrent en Tor VPN-servers
VPN-servers met dubbele VPN-verbinding
Dedicated IP mogelijk
Speciale VPN-servers voor streaming en downloaden

Samenvattend waren wij erg te spreken over de diensten van NordVPN. We zijn vooral positief over het feit dat ze totaal geen logs bijhouden en speciale servers hebben ingericht voor specifieke doeleinden. Het is een uitstekende VPN om anoniem te blijven op internet. Het is goed om te zien dat ze Netflix werkend weten te houden via hun VPN-diensten. Qua prijs zijn ze zeker ook competitief. Al met al is dit een van onze favoriete VPN-aanbieders en raden wij deze VPN-provider van harte aan.

Hoe verhoudt NordVPN zich tot andere VPN’s?

NordVPN is een populaire en vaak gekozen VPN-provider. Dat komt mede doordat ze veel adverteren op YouTube en TV. Dat neemt echter niet weg dat NordVPN één van de beste VPN’s is van dit moment. Sterker nog, NordVPN doet het ontzettend goed in vergelijking met andere VPN’s. Bekijk hieronder hoe NordVPN het doet in vergelijking met ExpressVPN, Surfshark en CyberGhost:

NordVPN: veelgestelde vragen

Wil je snel een antwoord op jouw vraag over NordVPN? Wellicht zie je jouw vraag hieronder terug in onze FAQ! Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Nee, helaas heeft NordVPN geen gratis abonnement. Wel heeft NordVPN een 30-dagen geld-terug-garantie waarmee je de VPN 30 dagen kunt uitproberen.

Daarnaast zijn gratis VPN’s niet altijd even geschikt ten opzichte van betaalde VPN-opties. Gratis VPN’s hebben vaak een data- of snelheidslimiet, waardoor ze minder geschikt zijn voor streaming.

Toch een gratis VPN uitproberen? Bekijk dan ons artikel: de beste gratis VPN’s. Waarin de beste gratis VPN’s worden aangedragen.

NordVPN is één van de beste VPN’s op het gebied van veiligheid. Deze provider maakt enkel gebruik van OpenVPN TCP en OpenVPN UDP. Deze encryptie-protocollen worden door veel experts gezien als de meest veilige VPN-protocollen van dit moment. Daarnaast waarborgt NordVPN’s no-logs logbeleid jouw privacy zo veel mogelijk. Tot slot biedt NordVPN ook nog diverse extra opties op het gebied van veiligheid en privacy, zoals een kill switch, dubbele VPN-verbindingen en Tor over VPN.

NordVPN werkt goed met Netflix. Sterker nog, dankzij NordVPN’s grote aantal servers in de VS, kun je deze VPN zelfs gebruiken om toegang te krijgen tot het Amerikaanse Netflix aanbod. Behalve de Amerikaanse en Nederlandse Netflix, kun je nog diverse andere versies van Netflix bereiken met NordVPN. Hier zie je hoe je dit doet.

Mocht je toch tegen een probleem aanlopen met Netflix, dan kun je een andere NordVPN-server proberen, contact opnemen met de NordVPN klantenservice of een obfuscated server of dedicated IP-adres gebruiken.

Dat kan zeker. Sterker nog, NordVPN heeft hier speciaal geoptimaliseerde P2P- (peer to peer) servers voor. Deze vind je in het hoofdmenu links in het venster van de app.

Ja, NordVPN biedt dedicated IP-adressen aan in de volgende vijf landen: de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk. Om een dedicated IP-adres aan te vragen neem je contact op met de klantenservice van NordVPN.

NordVPN is een zeer voordelige VPN-provider, zeker voor de geboden kwaliteit en extra features. Je hebt al een NordVPN abonnement vanaf €3,11 per maand.

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

David Janssen
David Janssen
NordVPN heeft altijd veel lof mogen ontvangen van onze kant. Encryptie, gebruiksgemak en prijs waren altijd al dik in orde. Het grootste minpunt vond ik in afgelopen jaren alleen de snelheid; de verbindingssnelheden waren voor klanten uit West Europa niet zo goed als voor klanten uit de Verenigde Staten. Echter, recentelijk heeft NordVPN fors geïnvesteerd in de verbetering van het servernetwerk. De behaalde snelheden zijn daardoor sterk verbeterd. Hiermee heeft NordVPN een ijzersterke positie veroverd in onze top 3. Gewoon een ontzettend goede VPN.
Tove Marks
Tove Marks
De uitstraling van NordVPN spreekt mij erg aan gezien deze rustig en overzichtelijk is. Verder is de prijs van NordVPN een grote plus. Persoonlijk zal ik niet alle veiligheidsopties van NordVPN gebruiken, maar de gedachten dat het kan als het ooit nodig is, is desalniettemin erg fijn. Ik kan NordVPN erg aanraden!
Quinten van Kastel
Quinten van Kastel
NordVPN is een uitstekende VPN-provider voor een goede prijs. Vooral het feit dat ze alleen sterke encryptieprotocollen aanbieden vind ik een goede indicatie van hun kwaliteit. Ze nemen geen genoegen met "minder goede"-beveiligingsprotocollen en investeren zelfs in het ontwikkelen van een goede Wireguard optie (NordLynx).
Onze score
9.1
NordVPN is een van de bekendste en veiligste VPN-opties op de markt. Wij zijn erg enthousiast over NordVPN.
Bezoek NordVPN website
Reacties
Plaats een reactie
114
Reacties
 1. Mijn snelheid is van 250 Mbps vertraagd naar max. 50 Mbps. Een snelheidsmeting geeft steeds een instabiel resultaat, ook met verschillende testprogramma’s. Ik heb Windows 10. Zodra ik NordVPN weer uitzet, heb ik weer de volledige 250 Mbps en zijn de testresultaten stabiel.
  Het betekent dat ik dus maar 20 procent van mijn snelheid heb. Ik dacht dat het probleem bij Ziggo lag, maar dat is niet zo. Als ik alle tests lees dan vraag ik me af, wat doe ik fout??

  • Heb je al wat verschillende servers en serverlocaties uitgeprobeerd? Het kan zijn dat de vertraging komt doordat je een server gebruikt die ver van je daadwerkelijk locatie verwijderd is. Dit is bijvoorbeeld de reden dat Amerikaanse VPN-servers vaak langzamer zijn dan een Nederlandse server van dezelfde VPN – zolang je zelf ook in Nederland bent, natuurlijk. Als je snelheden ook met een VPN-server in de buurt zoveel vertraagd worden, raden we je aan contact op te nemen met de klantenservice van NordVPN. Wellicht dat zij je verder kunnen helpen.

 2. Where did you get the information NordVPN is using RAM servers? I didn’t find that information on their website.

  • NordVPN informed us about this system in a recent informative update they shared with us. I expect this’ll be included on their website very soon as well.

   NordVPN heeft ons geïnformeerd over hun RAM-servers in een recente informatieve update die ze met ons deelden. Als dit niet al openbaar op de website vermeld staat, zal dat ongetwijfeld snel gebeuren.

 3. Heb een abonnement, software gedownload, geïnstalleerd, heb verbinding met server in Nederland. Nu surf ik veilig op Chrome? Of moet ik nog wat doen?

  • Zolang de VPN-verbinding aan staat, ben je beschermd. Let er wel op dat een VPN geen volledige privacy kan bieden als je bijvoorbeeld met je Google-account bent ingelogd op Chrome. In dat geval kan Google precies zien wat je doet en welke YouTubevideo’s je kijkt, omdat dat allemaal via je Google-account wordt bijgehouden. Je VPN beschermt je in dit geval natuurlijk nog wel tegen andere pottenkijkers.

   • Ik ben zeer tevreden met NordVPN. Downloads vanuit nieuwsgroepen met langdurige constante snelheid (100mb/s) met mijn Ziggo abonnement. Deze snelheid haal ik dus bij zeer lange downloadsessies en niet met speedtesten die je op op internet kan vinden, die testen zijn onbetrouwbaar en niet geschikt om de prestaties van een server te testen. Zou ik nog hogere snelheden met NordVPN kunnen halen als ik mijn Ziggo abonnement aanpas naar 250mb/s? Ik heb een unlimited speed account bij Tweaknews.

    • Het is natuurlijk mogelijk om je snelheid nog verder op te hogen door je abonnement aan te passen. In principe zitten er geen snelheidslimieten aan NordVPN. Hoeveel je snelheid verhoogd kan worden is wel afhankelijk van de bezetting van en afstand tot de VPN-server.

 4. Heb sinds kort NordVPN. Maar sinds ik die heb is mijn downloadsnelheid zeer slecht. Ik haal nog geen 10% van mijn downloadsnelheid zonder VPN. Ik zit dan op ongeveer 2 MB/s, terwijl ik over de 20MB/s heb als ik VPN uitschakel. Heb ook al verschillende servers geprobeerd, maar zie niet echt een verbetering. In Duitsland had ik even rond de 14MB/s, maar deze zakte naar een minuut ook naar de 2MB/s. Wat moet ik doen om dit te verbeteren?

  • Het beste wat je in deze situatie kunt doen is contact opnemen met de klantenservice van NordVPN zelf. Hun servers hebben geen snelheidslimiet, maar wellicht dat er iets in de Port-settings aangepast moet worden om de hoogste snelheden te behalen. De klantenservice van NordVPN zal je hier waarschijnlijk wel verder mee kunnen helpen.

 5. Denk dat dit toch 1 van de beste vpns is. Zeker met privacy en de snelle servers en de diverse mogelijkheden die ze bieden. Ik raad deze VPN zeker aan

 6. Hallo,
  Ik ga volgende week naar China en heb daarom NordVPN op mijn iphone geinstalleerd. Verbinden met gewone servers lukt, maar ik zie nu dat de obfuscated servers niet beschikbaar zijn op iOS. Klopt het dat zonder die servers NordVPN niet werkt in China, of is er een manier om het toch werkend te krijgen?

  • Hallo Saskia,
   Obfuscated servers zijn inderdaad niet beschikbaar voor iOS. Er is wel een manier om handmatig connectie te maken met de juiste servers op iOS, al is dit een vrij lastig proces. Als je via het Helpcentrum op de website van NordVPN naar obfuscated servers zoekt, kom je bij een stappenplan voor iOS terecht. Overigens kun je ook altijd contact opnemen met de klantenservice van NordVPN. Dan helpen ze je direct en kun je al je vragen ter plekke stellen. Heel veel succes!

 7. Ik heb NordVPN geprobeerd omdat ik graag Australische series kijk. Ik kon wel op mijn pc streamen maar sommige zenders zoals 9now maken gebruik van een app. En het lukte niet om de 9Now app te gebruiken. Dus op mijn telefoon kon ik niet kijken, wat ik juist graag wilde voor in de trein.

  • Hoi Nienke,

   Is het wel gelukt om de NordVPN-app op je telefoon te installeren en activeren? Als je op je mobiel een Australische VPN-server kiest, zou dit voor de app ook moeten werken. Je kunt verschillende (Australische) servers uitproberen om te kijken of het probleem daar misschien zit. Streamingdiensten blokkeren soms specifieke VPN IP-adressen, waardoor je met die servers ineens geen toegang meer hebt. Ook zou je de cookies en cache op je telefoon nog kunnen legen en kijken of dat helpt. Hopelijk werkt dit en kun jij ook in de trein snel weer genieten van je series!

 8. Ik kies vaak een server die op 50 a 60% zit, maar alhoewel ik zelf niet merk als ik download/upload of op het net surf is een server vaak na verloop van tijd weer overloaded (rode kleur). Er zijn dan dus te veel gebruikers op een server.
  Is je veiligheid dan minder dan als een server op 50 % hangt, want soms heb ik een pc gewoon een dag draaien zonder dat ik er na omkijk.
  Overigens kun je ook gewoon van een server gebruik maken die overloaded is (het maakt niets in snelheid uit, is mijn bevinding)

  • De veiligheid van je VPN-verbinding zou niet uit moeten maken van de drukte op de server. Zolang de verbinding staat, ben je beveiligd. Wat wél kan gebeuren als de server overvol raakt, is dat je je verbinding helemaal verliest. Om te voorkomen dat je dan niet per ongeluk informatie lekt, is het het beste om de kill switch van NordVPN aan te zetten.

 9. Ik gebruik Nordvpn al jaren. Op Windows geen probleem, maar op mijn Imac is het bij elke update weer raak; geen verbinding meer te krijgen. Gelukkig reageren ze snel op de chat maar vaak weten ze ook niet wat er aan de hand is. Ze lossen het iig niet altijd direct op. Later komt dan de aap uit de mouw dat er een bug was voor de besturings systemen van Apple en komt er weer een update. Voor windows dus prima, maar als je een Imac hebt dan zou ik verder kijken. Ik heb nu voor mijn mac een andere provider. Mijn abonnement bij Nord vpn loopt nog tot 2020. maar voor op mijn laptopje kan ik het nog gebruiken.

  • Vervelend dat je dit probleem al zo lang hebt! Wellicht kun je nog proberen om de OpenVPN-app versie van Nord te installeren, in plaats van de IKE-versie. In ieder geval bedankt voor het delen van je ervaringen.

 10. Ben XS4All-klant en heb daarbij F Secure als antivirusprogramma. Tevens heb je dan de zgn Bankiersbeveiliging van F Secure als je inlogt bij je bank (in mijn geval de ING).
  Heb zowel in Chrome als in Firefox de Nord vpn-extensie. Als ik die “enable” ,krijg ik bij beide browsers de mededeling dat ik op dat moment niet kan bankieren.
  Als ik ze “disable” en vervolgens het op mijn laptop staande Nord vpn-programma activeer ,dan is er bij beide browsers geen belemmering,maar Bankierbeveiliging van F Secure “popt niet up”.

  Rara………

  • Wellicht dat je bank NordVPN probeert te blokkeren (om welke reden dan ook). Je zou hiervoor het best even contact op kunnen nemen met je bank.

 11. Dankjewel Quinten. Ik dacht voor 3 jarige (eigenlijk te lang) NordVPN te kiezen maar nu ga ik weer twijfelen! Ik vind Surfshark aantrekkelijker met die optie van twee VPN kanalen tegelijk en uitstekende tweejarige prijs. Maar vreemd dat ze vanuit Engeland opereren! Dat maakt het weer minder aantrekkelijker. NordVPN zit in Panama, dat is betrouwbaarder, maar als je hun privacy statement leest, wordt er veel gebiedende vormen gebruikt, en je kunt niet via Paypal betalen. Kortom: ik kom er niet uit.

  • NordVPN heeft zijn hoofdkantoor in Panama net zoals Surfshark een hoofdkantoor heeft op de Britse Maagdeneilanden: hun vestiging zit daar, maar ze werken vanuit een ander land. NordVPN zit als het goed is in Litouwen, mocht dat je nog helpen bij het maken van een beslissing. Wellicht dat je ook nog zou kunnen kijken naar Mullvad. Deze provider hebben we zelf nog niet getest dus over het gebruiksgemak en de snelheid kunnen we niet veel zeggen, maar je kunt betalen met PayPal en ze zetten zwaar in op anonimiteit. Mullvad is wel €5 per maand, dus niet goedkoop. Toch denk ik zelf dat Surfshark of NordVPN allebei uitstekende opties zijn in jouw situatie. Je kunt NordVPN een paar dagen gratis uitproberen, dat moet je alleen speciaal aanvragen op hun website. Dan kun je zelf kijken of het iets voor je is. Tevens hebben zowel Surfshark als NordVPN een geld-terug-garantie van een bepaalde periode, je zit er dus niet direct aan vast. Wellicht goed om ze eens uit te proberen.

   • Beste Quinten,
    Veel dank voor je aanwijzingen. Ik heb geprobeerd in aanmerking te komen voor 7 dagen gratis uitproberen van NordVPN. Het probleem is dat je je eerst moet registreren met een automatisch 3 jarig abonnement eraan gekoppeld, dat je weleenswaar zou kunnen opzeggen, maar ze willen per se je gegevens hebben, doordat je je creditcard moet gebruiken. En dat voelt bij mij al niet goed. Ze zeggen ook dat je wel met giftcards kunt betalen, MAAR alleen de giftcards waar je naam, adres en rekeningnummer bekend worden! Nee dank u, heb ik gezegd. Ik denk dat ik toch voor een tweejarige abonnement van Surfshark kies. Nogmaals: veel dank voor je aanwijzingen. Hartelijks.

    • Graag gedaan. Hopelijk bevalt Surfshark je goed!

 12. Goede dag,
  Ik heb al jaren VPN: PIA. Maar ik ben er erg ontevreden over en wil graag overstappen naar een aanbieder met hogere kwaliteit. Wat mij opvalt is het grote prijsverschil tussen Express VPN en de nummers 2 en 3: Nord VPN en Cyber Ghost. Gezien het feit dat mijn voornaamste zorg niet de snelheid is, maar veiligheid en gebruiksvriendleijkheid, zou u mij gericht kunnen adviseren welke aanbieder ik het beste kan kiezen?

  M.V.G.
  Halcon.

  • Beste Halcon,
   Vervelend dat PIA niet naar wens is, PIA staat namelijk bekend als een zeer veilige VPN-provider. Wel is het inderdaad zo dat deze minder gebruiksvriendelijk is dan bijvoorbeeld NordVPN, CyberGhost en ExpressVPN. Als ik je verhaal zo lees dan zou ik als ik jou was kiezen voor NordVPN. CyberGhost is (vooral nu CyberGhost 7 uit is) wellicht iets gebruiksvriendelijker, maar NordVPN geeft meer veiligheidsopties in termen van TOR ondersteuning, Dubbele VPN-tunnels en Obfuscated servers (servers waarmee je ook vanuit zwaar beveiligde landen als China kunt surfen). Voor streaming is CyberGhost wellicht gebruiksvriendelijker (maar niet per se beter). Mijn advies zou dus zijn NordVPN.
   Vriendelijke groet!

   • Beste Quinten,

    Dank voor je reactie. Het is wel jammer dat je bij NordVPN niet met Paypal kunt betalen. Ik ben nog niet zo ver om met Bitcoins te kunnen betalen en wil mijn rekening niet gebruiken. Maar ik zal je advies volgen.
    M.v.g.
    Halcon.

    • Graag Gedaan! Mocht je trouwens toch een VPN willen waarbij je kunt betalen met Paypal en die toch een goede mate van veiligheid en gebruiksgemak heeft kun je ook kiezen voor Surfshark. Dit is een vrij nieuwe provider, maar qua gebruiksvriendelijk vinden wij hem momenteel zelfs ietsje beter dan NordVPN en CyberGhost. Daarnaast heeft deze VPN ook de mogelijkheid om via een Dubbele VPN-tunnel verbinding te maken en heeft het zijn eigen variant van Obfuscated Servers genaamd genaamd ‘NoBorders’. Wellicht dat je dus ook Surfshark eens zou kunnen bekijken.

 13. Mijn download-snelheid wordt door NordVPN GEHALVEERD !

  • Dag Chiel,

   NordVPN was jaren terug vrij traag in Europa (en dus ook Nederland), tot ze een jaar of anderhalf geleden fors gingen investeren in het upgraden van hun Europese servernetwerk. Onze laatste speedtests waren erg gunstig zoals je kan zien in deze review. We zullen op korte termijn een nieuwe reeks snelheidstesten uitvoeren. Enig snelheidsverslies bij VPN-gebruik is te verwachten (vanwege encryptie en het omleiden van de verbinding), maar idealiter wordt snelheidsverlies beperkt zodat je alsnog kan downloaden met 70% tot 90% van je normale downloadsnelheid. Het hangt ook sterk af van de verbindingssnelheid van de seeders van het bestand dat je downloadt.

 14. Sinds enkele weken heb ik NordVPN geïnstalleerd op mijn computer.
  Tot nog toe ben ik tegen een aantal beperkingen aangelopen:

  *Bij ingeschakelde VPN wordt er geen email verzonden met Windows Live mail; de mails komen in postvak uit te staan en worden pas verzonden als ik VPN uitschakel.
  * Bij ingeschakelde VPN maakt mijn computer geen verbinding met mijn WIFI-scanner; er wordt dan een foutmelding in de verbinding gegeven en dit is alleen op te lossen door wederom de VPN uit te schakelen.
  * In tegenstelling tot hierboven genoemde berichtgeving werkt Netflix dus niet met ingeschakelde VPN; ik heb verbinding gemaakt met allerlei verschillende VPN-servers, maar krijg steeds een melding dat Netflixtoegang geblokkeerd wordt, omdat er een VPN server actief is.
  * Mijn internetsnelheid met ingeschakelde VPN is ongeveer de helft trager, dit ook weer in tegenstelling tot bovengenoemde berichtgeving.

  Ik zou graag horen hoe ik deze beperkingen kan omzeilen, want op deze manier heb ik meer last dan gemak van VPN.

  • Ik zal je proberen antwoord te geven op je vragen maar voor extra support over de werking van NordVPN kun je het beste contact opnemen met de support van NordVPN. Dat gezegd hebbende ga ik hieronder kort in op je vragen:
   – Wat betreft het probleem met je e-mail komt dit waarschijnlijk omdat je e-mail wordt verstuurd door port 25. Deze port wordt door veel VPN’s niet geaccepteerd (waaronder NordVPN). Om dit te omzeilen kun je het beste in je e-mail client de uitgaande en incoming ports veranderen naar door NordVPN geaccepteerde ports. Dit zijn bijvoorbeeld port 587 of port 465.
   – Waar het probleem met je wifi scanner hem precies in zit weet ik niet, maar vaak als er een probleem is met de verbinding tussen een computer/device met VPN en een extern wifi-apparaat kun je dit oplossen door split tunneling in te stellen. Op die manier kun je via je LAN verbinding maken met apparaten, maar daarbuiten met de VPN server (een soort van whitelisting van IP-adressen). Helaas heeft NordVPN niet deze mogelijkheid op dit moment. Je zou het beste contact op kunnen nemen met NordVPN om te kijken of ze dit voor je kunnen oplossen op een andere manier.
   – Netflix probeert VPN’s actief tegen te houden, dus NordVPN moet steeds nieuwe servers aanmaken die Netflix mogelijk maken.
   – De internetsnelheden zullen inderdaad variëren op basis van de gekozen server, je eigen internetsnelheid en welke server/site je probeert te bezoeken. De helft trager is echter vrij laag, zeker voor NordVPN. Waarschijnlijk zul je de hoogste snelheden halen als je verbinding maakt met een Nederlandse VPN server die relatief rustig is. In de NordVPN desktop app kun je bij een land kiezen voor ‘Fastest’ je zou dan in principe de snelste server voor jou moeten krijgen. Mocht dit geen hogere snelheden opleveren kun je ook handmatig een server kiezen met een laag percentage (een rustige server). Mocht dit geen hogere snelheden opleveren kun je wederom het beste contact opnemen met de support van NordVPN zelf.

 15. Telkens bij een Adobe Flash Player update heb ik problemen met de installatie.
  De exe. file laat zich domweg niet installeren. Geen probleem zodra ik zonder VPN verbinding de update installeer. Waarom lukt dit niet met een VPN verbinding?

  • Omdat Flash Player een plug-in is zal deze door sommige VPN-providers automatisch worden geblokkeerd. Wellicht dat NordVPN wel een optie heeft om Flash Player toe te staan. Hiervoor zou je het beste contact op kunnen nemen met de helpdesk van NordVPN zelf.

 16. NordVPN heeft sinds kort een softwareupdate gehad (6.17.6.0).
  Nu zie ik echter het gekozen server nr. niet meer, alleen het ip adres.
  Soms weet ik nu dus niet meer welke server ik heb gekozen. Kun je dat met een instelling weer veranderen dat het weer overzichtelijk is want anders kun je deze update niet echt een vooruitgang vinden?
  Overigens, wat zijn nu precies de gemaakte veranderingen met deze nieuwe update?

  • Met de nieuwe update van NordVPN zie je inderdaad niet meer het servernummer staan als je reeds bent verbonden. Wat je wel kunt doen is bij instellingen een standaardserver selecteren waar je altijd mee wil verbinden als je gebruikmaakt van de ‘Auto Connect’ functie. Ook kun je in de serverlijst aan de linkerkant van de kaart (ervan uitgaande dat je gebruik maakt van de desktop-applicatie van NordVPN) selecteren met welke specifieke regio en server je wilt verbinden. Op die manier kun je altijd verbinden met dezelfde server.

   De update heeft een paar bugs opgelost en heeft de ‘regio’ of ‘city’ functionaliteit toegevoegd. Dit betekent dat als je verbinding wil maken met een specifiek land, je kunt kiezen met welke regio je precies wil verbinden. Ze hebben dit verwerkt in de nieuwe serverlijst aan de linkerzijde van de interactieve VPN-map.

   • Heb contact met Nord erover gehad en die gaven als antwoord dat er snel een nieuwe update komt (over zo’n twee weken) gezien deze versie inderdaad niet overzichtelijk is.

 17. Ik woon in België en heb vandaag een test abonnement afgesloten bij NordVPN omdat ik graag video’s in de NOS app wil bekijken die onder geo blocking vallen maar dat lijkt niet te werken. Ik kan namelijk geen enkele video meer afspelen met de VPN, ook niet die zonder geo blocking. Die andere wel werken vanuit België… NPO start werkt wel, ook video met geo blocking…

  Iemand enig idee hoe dit te fixen en of dit beter werkt met expressvpn want die hebben geen free trial..

  Thanks,
  M

  • Nederlandse publieke omroepen zouden hun aanbod in de gehele EU gewoon moeten tonen. Eigenlijk zou het dus niet mogen dat ze hun content blokkeren voor inwoners van België. Je zou hierover dus contact kunnen opnemen met de klantenservice van de NOS. Zolang je een abonnement hebt op NPO Start of NOS mogen ze je in België niet zomaar geo-blocken.

   Mocht je het toch willen uitzoeken met NordVPN dan kun je het beste contact opnemen met hun klantenservice, wellicht dat zij je hier verder mee kunnen helpen. ExpressVPN heeft trouwens niet een free trial, maar je kunt wel de eerste maand gratis gebruik maken. Zolang je je abonnement opzegt binnen deze maand kun je er dus gratis een maand gebruik van maken. Mocht je dit willen uitproberen kun je hier terecht voor de ExpressVPN website.

 18. Ik ga emigreren naar Aruba en overweeg een vpn-abonnement. Is het handig om dit in Nederland al te nemen of kan ik ook wachten totdat ik in Aruba ben.
  En kan ik NordVPN in Aruba gebruiken?

  • Het afnemen van een VPN-abonnement zou gewoon vanaf Aruba moeten kunnen. Misschien goed om het abonnement af te sluiten zodra je daar bent, zodat je meteen kunt testen of alles naar behoren werkt. Mocht dit niet zo zijn kun je je geld terugvragen bij Nord of contact opnemen met hun klantenservice. Wat betreft het gebruik van NordVPN op Aruba zou dit ook gewoon mogelijk moeten zijn. NordVPN heeft geen servers op Aruba, maar je kan hun VPN wel gebruiken om verbinding te maken met Nederlandse servers of servers in Amerika.

 19. Hoi Ik gebruik Nord VPN nu een jaar en mag zeggen naar tevredenheid. Echter heb ik een vraag over het gebruik op mijn iPhone. Telkens als ik de telefoon gaat gebruiken moet de VPN opnieuw connectie maken met een server. Dat is best lastig. Komt dit door een verkeerde instelling of hebben jullie een andere tip voor mij.

  • Het is wel zo dat de instellingen op sommige telefoons aangepast moeten worden om te zorgen dat VPN altijd aanstaat. Dit is niet zozeer iets wat met Nord te maken heeft maar meer met je telefoon. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met de klantenservice van NordVPN via hun eigen website of Googelen op het probleem (en daarbij je type telefoon meenemen in de zoekopdracht).

 20. Ik heb NordVPN en ben eigenlijk benieuwd of iemand mij kan vertellen of je met de fair use policy van een mobiele telefoon (10GB) max. gebruik in het buitenland hiermee kan omzeilen. Om Nordvpn op een Nederlandse server te zetten zodat het dus net is dat je in Nederland bent i.p.v. b.v. Spanje

 21. Ik heb onlangs VPN aangeschaft en draai op windows 10. Nu staat er telkens onderin bij netwerken een geel uitroepteken met de melding:
  Onbekend netwerk
  geen internet toegang

  Netwerk
  geen internet toegang

  • Dit is een vaker voorkomend probleem. Meestal is dit op te lossen door met de volgende stappen: Klik met de rechtermuisknop op het wifi-symbool rechts onderin je taakbalk, klik vervolgens op ‘Netwerk- en internetinstellingen’, klik dan op ‘Adapteropties wijzigen’, klik vervolgens met de rechtermuisknop op het wifi-netwerk en selecteer ‘Uitschakelen’. Zodra hij is uitgeschakeld klik je met je rechtermuisknop weer op het wifi-netwerk en selecteer je inschakelen. Dit verhelpt meestal het probleem.

 22. Nord heeft ook de mogelijkheid om ‘Invisibility on LAN’ bij instellingen te kiezen.
  Deze staat echter niet standaard aan. Wat is dit en doet men er goed aan deze keuzemogelijkheid te gebruiken?

  • Deze setting houdt in dat je computer niet meer zichtbaar is voor andere computers die zich op hetzelfde netwerk bevinden. Als je bijvoorbeeld thuis bent verbonden op je Wifi-netwerk met verschillende devices, dan kun je deze devices terugzien op je computer. Door ‘Invisibility on LAN’ aan te zetten zorg je er voor dat jouw apparaat niet meer te zien is door anderen die zich op hetzelfde netwerk bevinden. Voor privacyredenen kan dit inderdaad een goede keuze zijn om deze optie aan te zetten.

 23. Ik heb via deze site NordPVN geinstalleerd en heb, aangezien ik geen compunerd ben, gebruik gemaakt van de installatie app die ze hebben. Ging makkelijk en ook de latere instellingen worden grotendeels uitgelegd in tutorials, zodat je enigszins weet wat je kunt kiezen. Toch heb ik nog een aantal basale vragen:
  1-Ik log eigenlijk altijd aan op een Nederlandse server, maar als ik TV wil kijken via de laptop op de site van KPN dan krijg ik een foutmelding omdat ze dan vinden dat ik mij niet in mijn eigen netwerk bevindt. Ze herkennen me dus niet meer als hun klant ook niet na inloggen met de gebruikersnaam en paswoord die ik bij hen heb. Hoe kom ik daar omheen?
  2-wat me onduidelijk blijft is wat nu wel en wat nu niet afgeschermd wordt door een VPN. Bijvoorbeeld als een site alleen werkt als je cookies accepteert, komen die cookies nu niet verder dan de VPNserver of toch op mijn computer?
  3-En hoe zit het met updates voor programma’s zoals voor Avast, Windows, email en textverwerkingsprogramma’s enz. komen die dan nog wel automatisch binnen? Want daarvoor moeten ze kunnen ‘uitlezen’ wat er op mijn computer gebruikt wordt.
  4-Over dat ‘uitlezen’ nog een vraag: Windows heeft per 1 mei nieuwe voorwaarden die ik voor de verandering maar eens gelezen heb. Kort gezegd komt het er op neer dat als je hun producten/diensten gebruikt dat zij vinden dat ze alles op je computer mogen uitlezen dat met die producten /diensten is gedaan en dat vervolgens met allerlei organisaties mogen delen. Echter mijn hele computer draait op Windows dus in theorie is dat alles dat op mijn computer gemaakt, bekeken, geïnstalleerd, ontvangen of bewaard wordt! Ook Google en andere (besturing)programma’s eigenen zich dat recht toe. In hoeverre wordt dit door een VPN tegengehouden?
  Geweldig trouwens jullie info en hulp hier. Dank daarvoor.
  Groet,

  • 1. Dit zou niet langer mogen met nieuwe Europese regelgeving. Je moet overal in kunnen loggen.
   2. Cookies komen op je computer. Het is daarom ook verstandig op adequate wijze je cookies te beheren.
   3. Ja hoor, updates worden gewoon uitgevoerd.
   4. Daarom blijft het verstandig ook bij Windows je privacyinstellingen goed te beheren. Een VPN kan helaas niet al je gegevens afschermen in dat geval.

 24. Vreemd, als ik via google naar het weer ga wordt het weer in deze regio beschreven terwijl ik gewoon op mijn NordVPN IP zit.
  IPLeak zegt toch echt dat mijn ip die van Nord is. Hoe kan dit dan, terwijl toch CCleaner met broser telkens schoon maakt en niets achter laat bij het afsluiten van de browser?

  • Het is mogelijk dat Google je locatie vaststelt op een andere manier dan alleen je IP-adres. Bijvoorbeeld door GPS of hardware-gegevens van het netwerk waar je mee bent verbonden. Je moet dan bij je instellingen aangeven dat je dit niet toestaat.

 25. Ik kan op een torrentsite me niet registreren via VPS verbinding, krijg dan de melding ‘helaas is het niet toegestaan om u te registreren via een proxy of vpn verbinding. Deactiveer uw vps-verinding en probeer het opnieuw. Is op Nord-VPN toch nog iets in te stellen zodat ik me op zo’n site kan registreren?

  • Dit kun je het beste opnemen met NordVPN zelf. Omdat dit een vrij specifiek geval is kunnen wij je hier helaas niet verder mee helpen. De supportdesk van NordVPN is te bereiken via hun eigen website.

 26. Dit staat op de site van NordVPN
  .Torrenting works fine, but remember to respect your country’s copyright laws. We do not condone or encourage any illegal activities.

  (Torrenting werkt prima, maar onthoud dat u de auteursrechten van uw land moet respecteren. We tolereren of moedigen geen illegale activiteiten aan).

  Dat klinkt toch niet zo lekker als je een filmpje binnen haalt temeer dat het bedrijf in de Servicevoorwaarden vermeld dat het wel trackingcookies gebruikt voor “het analyseren van trends, het beheren van de site, het volgen van gebruikersbewegingen rond de site en het verzamelen van demografische informatie

  • De trackingcookies voor “het analyseren van trends, het beheren van de site, het volgen van gebruikersbewegingen rond de site en het verzamelen van demografische gegevens” zijn van toepassing op de website van NordVPN. Dit heeft dus verder niks te maken met hun VPN-dienst zelf. Het feit dat NordVPN de “copyright laws” noemt is om zichzelf juridisch in te dekken. Het product wat NordVPN verkoopt is complete anonimiteit. Op het moment dat ze dat niet bieden schaden ze hun eigen business-model. Je surf- en downloadgedrag is dus veilig.

 27. NordVPN heeft de mogelijkheid voor 6 aansluitingen.
  Kun je dan ook bijv. kosten besparen door samen te doen met vrienden?

  • Dit zou je inderdaad kunnen doen. Het is dan wel zo dat iedereen toegang moet hebben tot hetzelfde account.

 28. Ik had een vraagje over NordVPN. Ik heb deze nu op een computer en een laptop staan.
  Allebei de dezelfde versies 6.13.13.0, de laatste versie. Op mijn pc in de software van
  NordVPN zie ik bij tabblad map weinig landen staan waar je mee kunt verbinden.
  En op mijn laptop zie ik in de software bij tabblad map heel veel landen staan waar je
  mee kunt verbinden. het is op beide apparaten dezelfde versie software van Nord.

  • Hallo Gerard,
   Ik denk dat je in deze situatie het beste even contact kunt opnemen met het support-team van Nord. Dit kan via e-mail of via hun chatsysteem op de website.

 29. Ik heb NordVPN vijf maanden naar volle tevredenheid gebruikt. Daarna zegde ik mijn maandabonnement op. Echter blijven ze elke maand (nu al vier maanden achter elkaar) geld van mijn rekening afhalen. Hierover al meerdere malen contact gehad. Ik moet telkens een maand wachten voor ik mijn geld terugkrijg. Erg ontevreden hierover en ook over behandeling van deze kwestie door de klantenservice. Via Paymentwall krijg ik per mail te weten dat ze deze maand weer een afschrijving gaan doen. Ik mail NordVPN, zei claimen dat dit niet het geval is en alles nu echt is opgehouden. Nog geen week later is er toch weer geld van mijn rekening gehaald. Onbetrouwbare partij! Heeft mij al veel ernergie en kopzorgen gekost.

  • Spijtig te horen! Dit strookt niet met onze ervaringen met NordVPN. Wij zullen dit zelf ook aankaarten bij NordVPN. Wij hopen en gaan ervan uit dat deze kwestie inmiddels een goede afloop heeft gekend.

 30. Ik had een abonnement bij NordVPN afgesloten in september 2017, geen problemen gehad met de IP-adressen in Nederland, ik zit in Portugal, echter in maart 2018 kon ik niet meer verbinden met de IP-adressen in Nederland , ik kan dus niet meer mijn tv programma bekijken, ik ben gewoon mijn geld kwijt, ik had voor 2 jaar betaald, ze willen niets terug betalen.

  • Kan je helemaal niet meer verbinden met de Nederlandse servers van NordVPN of zijn er problemen met bepaalde diensten zoals Ziggo Go of NPO Start?

 31. Ik had ook graag het antwoord op de vraag Van Piet gelezen: bestaat NordVPN in het nederlands?

 32. Waarom komt Nordvpn niet meer in de lijst voor OVPN voor mijn Kodi box?
  3 weken geleden was deze nog gewoon zichtbaar maar nu niet meer.

  • Is er een update geweest van ofwel NordVPN of Kodi waardoor het wellicht opnieuw ingesteld dient te worden?

 33. Beste David,

  Dank voor je snelle antwoord.
  Ik heb nog een vraagje.
  Bestaat er een NL handleiding voor NordVPN?

 34. Ik wil ook een Nord-VPN abo nemen maar ben een leek op dat gebied.
  1) Is het wel te doen als ik b.v. de auto install neem?
  2) zijn er dan nog instellingen die ik zelf moet maken?
  3) In welk land kan ik b.v. het beste een server pakken, moet dat in NL zijn.
  4) Welke server is snel en hoe zie ik dat?
  5) Moet ik elke keer als ik de pc of android tvbox opstart zelf verbinding maken met Nord-VPN?

  Groet Piet

  • Beste Piet,

   Om in te gaan op je vragen:
   1. Ja, dat werkt doorgaans prima (de auto install).
   2. In principe kan je de basisinstellingen gebruiken.
   3. Dat ligt aan je doelstelling. Wil je gewoon veilig surfen, kies dan een server zo dicht mogelijk bij je eigen locatie. Dat komt de snelheid ten goede. Zit je in het buitenland en wil je Uitzending Gemist kijken of andere Nederlandse televisieprogramma’s kijken op vakantie, kies dan een Nederlandse server.
   4. Dat zul je uit moeten proberen. Meestal zijn de servers die het dichtst bij je in de buurt zitten het snelste (althans, hoe verder een server van je verwijderd is, des te langer de route die je data moet afleggen).
   5. Dat is een optie, maar je kan ook instellen dat NordVPN automatisch verbinding maakt na het opstarten van bijvoorbeeld de pc.

   Heel veel succes, als er nog vragen zijn horen we het graag.

 35. Ik heb nu nordvpn sinds eind oktober 2017, en het draaide zonder problemen.
  Maar eind november t/m vandaag 14-12-2017 is het een beetje hopeloos aan het
  worden dat de verbinding regelmatig weg valt. en ook dat je vaak niet een verbinding
  kunt maken, ongeacht met welke server je verbinding wilt maken. en dat probleem
  doet zich voor op 3 verschillende computers en zelf ook op mijn mobiel heb ik dezelfde
  problemen. En deze problemen is nu al ruim 14 dagen, van te voren liep nordvpn perfect.
  Hebben daar meer mensen daar hinder van.

  • Bij ons loopt NordVPN goed en stabiel. Maar we horen het natuurlijk ook graag als ook anderen iets bemerkt hebben, het feit dat het op meerdere toestellen is is opvallend. Is dat allemaal via dezelfde wifi toevallig? Is de wifi-verbinding zelf stabiel?

 36. Sinds kort de overstap gemaakt van PIA naar NordVPN.
  Alles werkt lekker soepel zowel de software alsmede de Ios apps.
  Draai het op Laptop, desktop en IOS,
  Snelheid testen (Ziggo 200mbit) op desktop 185Mbit, via 5ghz wifi max. 50Mbit.
  Geen idee waarom de wifi altijd tegenvalt was bij PIA niet anders. Zonder VPN haal ik makkelijk 185Mbit.

  De Cybersec functie heb ik uitgezet, ik had een (legale) site waar ik niet op kwam met de Cybersec on.

  Met de 2 jaars actie is het prijs verschil met PIA nihil, dit was voor mij de voornaamste reden om over te stappen.
  Persoonlijk vind ik de verschillen niet heel groot, Nordvpn levert iets meer diensten, zoals Dubbel VPN,anti Ddos, onion vpn en dedicated ip maar of iedereen dit echt nodig heeft vraag ik me af.

 37. Heb ik deze op dubbel vpn staan, op of op de gewone servers dan kan de windows update geen verbinding
  maken. zet ik de vpn P2P dan werkt de windows update wel.

 38. Ik gebruik nu ook nordVPN
  Gebruik zelf windows 10 64 bit. ik heb het programma van nordvpn geinstalleerd.
  Maar als ik de de vpn aanzet dan werkt de windows update niet. en zet ik de vpn uit
  dan werkt windows update wel. houd de vpn de updates tegen?
  De protocol staat op UDP, maar Op TCP werkt de windows update ook niet.

  De custom DNS staat standaard uit, moet deze aan of uit staan?

  • Ik heb het zojuist zelf geprobeerd en ik kan Windows updates zonder problemen installeren als ik NordVPN aan heb staan.
   Het kan zeker liggen aan een verkeerd geconfigureerde custom DNS server als je die ingesteld hebt.
   Het probleem ligt dan niet bij NordVPN. Welke Custom DNS servers heb jij ingesteld?

   • Custom DNS aan deze schuif heb ik niet aan gezeten, deze staat op off
    deze stond zo toen ik nordvpn geinstalleerd had. dus die schuif staat op off.
    maar moet de op off of op on staan.

 39. Sinds kort heb ik NordVPN in gebruik, echter als ik nu gebruik wil maken van WiFi bij anderen (waar het normaal altijd werkte) schakelt mijn telefoon over op 4G. Ik heb geprobeerd met aan- en uitzetten van de dienst. Zodra VPN af gaat heb ik WiFi, zet ik het weer aan is WiFi weg. Kunt u mij vertellen wat ik moet doen/instellen? Alvast bedankt!

  • NordVPN zou moeten werken met in principe elke wifi-verbinding. Wat gebeurt er als u een andere server selecteert, of van protocol wisselt?

 40. Ik overweeg een abonnement te nemen en de vpn in te stellen op mijn router. Mijn laptop is in het beheer van mijn werk en dwingt mij om altijd via een proxy server te surfen en indien ik op het interne netwerk wil, via vpn in te loggen. Werkt dat nog zonder problemen als ik mijn router heb aangepast?

  • Dit zou nog wel eens problemen kunnen geven; een dubbele VPN-verbinding werkt niet altijd naar behoren. Aangezien je bij het NordVPN artikel gereageerd hebt, zou je het eens 30 dagen kunnen uitproberen en als het niet werkt kan je altijd een terugbetaling krijgen.

 41. Heeft NordVPN ook een speciale bescherming voor als je openbare wifi netwerken gebruikt (zoals ExpressVPN)? Welke VPN raden jullie aan als je regelmatig gebruikt maakt van openbare wifi?

  • Beide aanbieders zijn excellent voor dit doeleinde eerlijk gezegd.

 42. Hallo, ik overweeg nord bon aan te schaffen maar wil zeker weten dat dit ivm chromecast kan.

  • Excuses, ik bedoel uiteraard nord vpn

  • Bij NordVPN weten we dit niet zeker, bij ExpressVPN kan het in ieder geval wel.

  • Ik kan sinds kort niet meer op Amerikaanse Netflix komen met iPad. Krijg melding dat ik unblocker aan heb staan bij afspelen. Via Android lukt dit wel alleen niet meer via chromecast

   • Heb je al geprobeerd een andere NordVPN-server te kiezen voor het kijken van Amerikaanse Netflix op iPad? Het kan zijn dat het IP-adres van de server die je normaal gebruikt, nu door Netflix geblokkeerd wordt. Als je een andere server aanklikt, zou dit weer gewoon moeten werken.
    Voor het kijken van Netflix via Chromecast moet je overigens je VPN op de Chromecast installeren. Dit werkt net iets anders dan op je Android of computer. Je kunt hier lezen hoe je een VPN instelt op je Chromecast. Veel succes!

 43. @Nathalie. Ik heb ook recent gekozen voor Nord VPN en ook ik kan geen NL Netflix kijken. Netflix geeft foutmelding dat er iets is met de netwerk verbinding fout 3.2. Als ik daarna via de gewone verbinding wil kijken duurt het heel lang voordat Netflix het weer doet. Lijkt wel of Netflix dan nog aan het uitzoeken is of je geen VPN gebruikt. Erg irritant en balen dat ik voor Nord VPN heb gekozen. Op internet wordt op diverse plaatsen melding gemaakt dat op dit moment alleen Goose VPN zou werken met NL Netflix.

 44. Is er ook minder spam mail in mijn bestaande e-mail box wanneer ik NordVPN heb?

  • Nee, NordVPN heeft geen controle over jouw e-mail inbox. Hiervoor zou je moeten kijken naar spamfilters en de instellingen in je e-mail client.

 45. Ik wil 1 maand gedurende onze vakantie in Frankrijk, stop het abonnement hierna automatisch?

  • Veel VPN-aanbieders werken met automatische verlenging, indien je op wilt zeggen zul je dit moeten aangeven.

 46. Ik heb NordVPN gedownload, ik wilde Netflix van Nederland kijken (zit nu in Spanje). Dit werkte niet, nu had ik NordVPN uitgezet en nu kan ik helemaal niet meer inloggen op Netflix. Hij blijft volhouden dat mijn wachtwoord fout is, terwijl dit echt niet het geval is.

  • Hoi Nathalie, dit is niet gebruikelijk. Het wachtwoord van Netflix zou niks te maken moeten hebben met het gebruik van een VPN, of moeten resetten door het gebruik van een VPN. Mijn tip zou zijn om een wachtwoordreset bij Netflix aan te vragen en te kijken of dit het euvel oplost.

 47. Ik gebruik al drie jaar IP Vanish, ben redelijk tevreden (snel genoeg om 95% van mijn bandbreedte te gebruiken). Omdat mijn abonnement verlopen is, wil ik overstappen naar Nord. Hoe verhouden de snelheden van Nord en IP Vanish zich tot elkaar? Zijn er andere zaken waar ik moet letten als ik IP Vanish gewend ben? Als ik je review lees, dan heeft Nord alle functies die ik gewend ben van IP Vanish (Kill switch, DNS Leaking preventie, servers in Nederland, mogelijkheid tot zelfstandig servers kiezen).

  • NordVPN biedt een uitstekend product, maar qua snelheid halen ze het niet bij IPVanish. IPVanish is een van de snelste aanbieders op de markt, terwijl de snelheid bij NordVPN in onze optiek ‘redelijk oké’ is. Mogelijk ga je dat wel merken.

 48. Ik overweeg abo af te sluiten echter…

  Welke VPN bedrijven kun je het beste kiezen voor veilige P2p?
  En welke bedrijven/programma’s werken met versies macs OS 10.9.5 en 10.6.8 ?

  • Nord, GOOSE, IPVanish; allemaal uitstekende P2P-opties. Zouden ook moeten werken met genoemde mac OS versies.

 49. Welke virusscanner werkt het beste met NordVPN?
  Of hoef je deze niet meer te gebruiken

 50. Wat is er mis met de app? Ik kan geen verbinding maken met servers, dus ik probeerde opnieuw te installeren, hoop dat het zal worden opgelost. Dan kan ik niet inloggen? NordVPN werkt niet. Ik denk dat ik terug naar Astrill moet gaan.

  • Eerste keer dat we dit horen. Voor ons werkt de app van Nord doorgaans prima. Weet je zeker dat het een probleem met Nord is? Mogelijk een netwerkprobleem?

  • NordVPN aangeschaft en samen met een helpchatter uren doorgebracht tot ik er klaar mee was. Internetsnelheid met VPN viel terug naar 1%, oftewel tussen 1 en 4 kb/s. Met een Belgische server i.p.v. een Nederlandse werd het marginaal beter. Ze doen gelukkig niet moeilijk over een refund.

 51. Ik ben erg te spreken over NordVPN nadat ik eerst met gratis VPN diensten ben gaan stoeien. Je betaalt een paar euro (zeker met die kortingslink) en bent zeker van een stabiele snelle en veilige verbinding. Ik wil niet meer anders en vind NordVPN een aanrader.

  • Hallo,
   Heb nu ook NordVPN. Heb het in mijn box staan maar wat moet er allemaal aanstaan bij de settings? Ben er heel nieuw in.

   • Hallo Nico,
    Meestal zullen de standaardinstellingen van NordVPN prima in orde zijn om mee aan de slag te gaan. Je hoeft er dus niet per se iets in aan te passen.

 52. Heb Nordvpn aan geschaft, maar waar moet default protocol opstaan, UDP of TCP

  • Ons advies is om in eerste instantie UDP te selecteren en te kijken hoe dat bevalt

   • Je kan er helaas geen Ziggo go mee bekijken in het buitenland (dus buiten Europa)!

    • NordVPN heeft helaas geen servers meer die nederlandse Netflix in het buitenland deblokkeren. Dat zal dan ook wel voor Ziggo go gelden?

     • Als de ene dienst niet werkt, hoeft dat niet te betekenen dat de andere dienst ook niet werkt. De blokkades zitten namelijk niet in de VPN-server, maar in de streamingdienst. Het zou dus kunnen zijn dat Netflix Nederland wel de servers van NordVPN blokkeert, maar Ziggo Go niet. Het is lastig om een volledig actueel overzicht up-to-date te houden van welke servers of providers werken met welke dienst. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de VPN-provider zelf, zij kunnen je hier (waarschijnlijk) verder mee helpen. We willen je in ieder geval bedanken voor het doorgeven van deze informatie! Dit kan erg belangrijk zijn voor onze andere lezers.

Een reactie plaatsen

Bezoek NordVPN