Zo kijk je HBO Max in Nederland, ook Friends Reunion!

HBO Max Logo op computerscherm
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: Bekijk HBO Max in Nederland en overal ter wereld

Het Amerikaanse HBO Max heeft een indrukwekkende bibliotheek met vele films en series. Maar als je in Nederland en andere landen veilig toegang wilt tot deze bibliotheek, heb je een VPN nodig. In het korte stappenplan hieronder leggen we je uit hoe je snel en makkelijk toegang krijgt tot HBO Max met zo’n Virtueel Privé Netwerk. 

 1. Kies een goede VPN. Wij raden voor het streamen van HBO Max in Nederland ExpressVPN aan. Deze VPN heeft namelijk een groot aantal Amerikaanse servers om toegang mee te krijgen tot HBO Max. Daarnaast heeft deze VPN enorm goede streamingsnelheden. Via de onderstaande oranje knop sluit je makkelijk een abonnement af bij ExpressVPN.
 2. Download de VPN-software van de ExpressVPN website op het apparaat waarop je HBO Max wilt kijken.
 3. Open de VPN-app en log in met het door jou aangemaakte account.
 4. Maak verbinding met een Amerikaanse server.
 5. Sluit nu een HBO Max abonnement af met je Amerikaanse credit card, als je die hebt.
 6. Ga nu naar de HBO Max app of website.
 7. Geniet van jouw favoriete series en films!

Lees het volledige artikel hieronder voor meer informatie.

Update september 2021: HBO Max verkoopt op dit moment geen giftcards meer. De enige betaalmethode die de streamingdienst nog aanbiedt, is betaling via (amerikaanse) creditcards. Als je al een abonnement hebt, kun je een VPN nog wél gebruiken om overal ter wereld toegang te krijgen tot het entertainment-aanbod beschikbaar op HBO Max. In september werd bekend dat HBO Max naar eind 2021 Europa komt, met in eerste instantie een lancering in Scandinavie en Spanje. Hopelijk wordt het eind dit jaar dan ook weer een stuk eenvoudiger om een nieuwe abonnement te bemachtigen!

HBO Max Logo

Heb je de leukste films en series op Netflix al bekeken en ben je toe aan iets nieuws? Dan is HBO Max misschien een goede optie. Deze nieuwe Amerikaanse streamingdienst biedt zo’n 10.000 uur aan goede content. Van de complete Lord of the Rings trilogie tot en met The Big Bang Theory.

HBO Max biedt je volop kijkplezier, maar wanneer je buiten de VS bent kan het lastig zijn om toegang te krijgen tot het platform. De enige manier om het te doen lijken alsof je uit de VS komt, is door je virtuele locatie aan te passen. Helaas is zelfs dit voor nieuwe gebruikers nog niet genoeg om ook daadwerkelijk toegang te krijgen. HBO Max accepteert namelijk alleen creditcards uit de VS. Heb je deze niet en wil je tóch HBO Max kunnen gebruiken? In dit artikel bespreken we een aantal trucjes die het toch mogelijk maken om HBO Max te kijken.

Wat is HBO Max?

HBO Max is de nieuwe Amerikaanse streamingdienst van Warnermedia (onderdeel van AT&T). HBO Max is de vervanger van oudere streamingdiensten, HBO Now en HBO Go. Naast de inhoud waar je ook toegang toe hebt met HBO Go, vind je op HBO Max eigen producties én films van andere studio’s zoals CNN, Boomerang, Cartoon Network en Sony Pictures.

Waarom kan ik HBO Max niet buiten de VS kijken?

Er zijn een aantal redenen waarom HBO Max niet beschikbaar is buiten de VS. Zo zijn er ten eerste geografische beperkingen vanwege de territoriale licentierechten. Volgens de wet nemen streamingdiensten deel aan de distributie van shows en films, en dit betekent dat zij distributierechten moeten krijgen voor ieder land en iedere regio waar zij deze shows en films beschikbaar willen maken. Dit kan soms lastig zijn. Niet alle distributeurs zijn bereid om de rechten te verkopen, of hebben deze al aan een ander bedrijf verkocht. Zelfs wanneer het streaming platform de rechten kán kopen, is het financieel gezien niet altijd even logisch om dit ook daadwerkelijk te doen. Wanneer er niet genoeg mensen in een specifieke locatie naar het aanbod kijken, is het de investering bijvoorbeeld niet waard.

Daarnaast zijn ook bedrijfsbelangen een reden dat HBO Max de toegang buiten de VS blokkeert. Moederbedrijf AT&T heeft naast HBO Max meer entertainmentmerken onder haar naam; je zou dus zeggen dat het verkrijgen van territoriale licentierechten eenvoudig zou moeten zijn. En toch werkt dit niet zo. Bedrijven als Warner kunnen namelijk meer geld verdienen wanneer ze deze territoriale rechten verkopen, dan wanneer ze deze gebruiken om hun eigen streamingdienst uit te breiden.

De samenkomst van deze twee factoren zorgt ervoor dat HBO Max op dit moment nog niet overal beschikbaar is. Maar dit betekent niet dat je van buiten de VS geen toegang tot het platform kunt krijgen. Hieronder leggen we namelijk uit hoe dat wel kan.

Hoe je HBO Max in Nederland (en andere landen) kijkt

Wil je HBO Max in Nederland streamen? Dan heb je een VPN nodig. Een VPN (Virtual Private Network) is een software die je IP-adres verandert. Hierdoor denken sites zoals HBO Max dat je vanaf een andere locatie browst of inlogt.

Unblocking met een VPN

VPN’s hebben servers over de hele wereld, en leiden het online verkeer via deze servers om voordat ze het naar de uiteindelijke doelsite sturen. Je kunt bijvoorbeeld verbinding maken met een Amerikaanse VPN-server. HBO Max zal hierdoor denken dat je in de VS bent en je toegang verlenen tot de service. Het enige wat je hoeft te doen is de stappen in het stappenplan hieronder volgen.

HBO Max van buiten de VS kunt bekijken: een stappenplan

 1. Kies een betrouwbare VPN en sluit een abonnement af. We raden het gebruik van gratis VPN’s af. Met een gratis VPN loop je het risico dat je met trage buffering en onvoldoende data te maken krijgt. Kies voor een betrouwbare VPN zoals ExpressVPN.
 2. Installeer de VPN. Wanneer je geen download link ontvangt bij het afsluiten van een abonnement, kun je deze op het download gedeelte van de officiële website terug vinden.
 3. Log in op de VPN met de details die je gebruikt hebt om jezelf aan te melden.
 4. Kies een server uit de VS, en maak hier verbinding mee zodat je toegang krijgt tot HBO Max.
 5. Schaf een HBO Max-abonnement aan door je aan te melden met een Amerikaanse creditcard. Heb je al een lopend abonnement bij de service? Dan kun je deze stap uiteraard overslaan en direct inloggen op je account.
 6. Geniet van de HBO Max bibliotheek!

Hoe meld je jezelf aan voor HBO Max vanuit Nederland

Zoals we eerder al aangegeven hebben, kun je jezelf niet zomaar voor HBO Max aanmelden wanneer je niet uit de VS komt – zelfs niet wanneer je een VPN hebt. Dit komt omdat HBO Max alleen creditcards of betaalpassen uit de VS accepteert, net als Hulu bijvoorbeeld. Woon je ergens anders of heb je geen creditcard uit de VS, dan is het afsluiten van een abonnement een stuk lastiger.

Voorheen was het mogelijk om een HBO Max-cadeaukaart aan te schaffen en op die manier een abonnement bij de service af te sluiten. Helaas heeft HBO Max het verkoop van deze kaarten nu stopgezet. De enige mogelijke betaalmethode is nu nog via creditcard. Nederlandse creditcards werken hier niet: je hebt echt een Amerikaanse kaart nodig.

Heb je een HULU-abonnement? Dan zou je dat abonnement nog kunnen uitbreiden met een HBO Max add-on, waardoor je wél toegang krijgt. Dat kun je hier doen. Zorg wel dat je ook hier een Amerikaanse VPN-server gebruikt.

Een maandabonnement bij HBO Max kost je $14,99, maar de plannen zijn om in 2021 een gratis (door advertenties ondersteunde) versie uit te brengen. Dit is goed nieuws: als deze gratis versie ook beschikbaar is zonder je creditcard in te voeren, kun je vanaf dat moment ook zonder Amerikaanse creditcard gebruikmaken van de service. Over langetermijnplannen gesproken: HBO Max is in 2021 óók van plan uit te breiden naar delen van Europa en Latijns-Amerika!

Disclaimer: houd altijd rekening met de algemene voorwaarden

Voordat je een VPN gebruikt om toegang tot HBO Max of een andere streamingdienst te krijgen, is het altijd verstandig om de algemene voorwaarden van de dienst te checken. Het kan zijn dat de gebruiksvoorwaarden waar jij mee hebt ingestemd, je verbieden om locatie-veranderende technologie te gebruiken om toegang te krijgen tot de inhoud. Een VPN-service kan als dit soort technologie gezien worden.

Zorg er daarnaast ook voor dat het gebruik van een VPN op jouw locatie is toegestaan. In sommige landen wordt het gebruik ervan verboden. Weet je niet zeker of het gebruik van een VPN goedgekeurd is? Dan kun je dit artikel over VPN-legaliteit raadplegen

Ten slotte kan het zo zijn dat de shows die op de streamingdienst beschikbaar zijn, inhoud bevatten die op jouw locatie niet is toegestaan. Lokale wetten en landelijke beperkingen kunnen dit soort inhoud illegaal maken.

In het kort: zorg er altijd voor dat je de inhoud, waar je dankzij de VPN toegang tot krijgt, mag bekijken. Als gebruiker ben je nu eenmaal onderworpen aan de regels van de dienst, en de wetten van het land waar je woont. Houd hier rekening mee voordat je verder gaat!

De drie beste VPN’s voor HBO Max

Niet iedere VPN is geschikt om HBO Max te kijken. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste VPN. Sommige VPN’s bieden mogelijk IP-adressen die op de zwarte lijst staan van HBO Max ter gebruik, waardoor je geografische blokkades niet kunt omzeilen. Andere VPN’s, veelal gratis providers, geven je weer te weinig bandbreedte. Hierdoor worstel je steeds met het trage bufferen wanneer je jouw favoriete programma’s bekijkt.

We delen hieronder graag de drie beste VPN-providers die je kunt gebruiken om HBO Max te kijken.

ExpressVPN: je eerste keuze voor streaming

Wanneer het op streaming aankomt, heeft ExpressVPN het allemaal. Naast de tientallen beschikbare servers in de VS, de betrouwbare snelheid én de veilige navigatie, biedt ExpressVPN ook functionele geo-unblock-functies. ExpressVPN biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om om naast HBO Max ook Netflix US te streamen).

Het is niet de goedkoopste VPN die er is, maar als het op streaming aankomt, is ExpressVPN de beste en meest veilige keuze. Of je nu veilig HBO Max wilt kijken, of andere geo-geblokkeerde platforms zoals BBC iPlayer of Peacock wilt gebruiken: met ExpressVPN wordt het mogelijk.

Past het prijskaartje dat aan ExpressVPN hangt niet bij jou en ben je op zoek naar goedkopere opties? Lees dan verder.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost: de beste vriend van de beginnende streamer

CyberGhost is misschien niet de ultieme optie wanneer het om streamen gaat, maar het is een goede keuze met gespecialiseerde servers voor verschillende streamingdiensten.

We hebben CyberGhost uitgeprobeerd met HBO Max en het werkt erg goed. Ook al heeft deze VPN geen gespecialiseerde servers voor HBO Max, de vele servers in de VS zorgen ervoor dat je altijd toegang hebt. De interface van CyberGhost is ontzettend gemakkelijk te navigeren. Deze VPN is daardoor voor gebruikers die nieuwe zijn in de wereld van VPN’s een echte aanrader!

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Surfshark: Internationaal streamen met een beperkt budget

Hoewel Surfshark niet zo gemakkelijk te navigeren is als CyberGhost, en niet zo betrouwbaar is als ExpressVPN, is het vanwege de prijs nog steeds een goede keuze. Het is een erg goedkope provider. CyberGhost heeft bovendien regelmatig speciale aanbiedingen waarmee je voor slechts een paar euro per maand al een abonnement hebt. Een koopje: vooral wanneer je het alleen nodig hebt om HBO Max in het buitenland te kunnen kijken.

Surfshark heeft meer dan 500 servers in de VS, dus je kunt er altijd wel eentje vinden die werkt. Daarnaast heeft Surfshark geen limieten gesteld aan het aantal apparaten waarmee je het kunt gebruiken. Dit betekent dat je de kosten ook nog eens met familie of vrienden zou kunnen delen.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Dit zijn de VPN’s die onze voorkeur hebben wanneer het om HBO Max gaat. Maar dit bekent niet dat dit de enige beschikbare mogelijkheden zijn. Lees wat meer over de beste VPN’s van dit moment voordat je een keuze maakt.

Wat kun je kijken op HBO Max?

Game of Thrones personage op tvHBO Max is een relatief nieuwe dienst. Hoewel er in 2018 al over gesproken werd, werd het op 27 mei 2020 pas officieel onder de huidige naam gelanceerd.

Maar dit betekent niet dat HBO nog hard op zoek is naar voldoende inhoud. De bibliotheek is nu al erg indrukwekkend en bevat veel populaire films en series. Hieronder zie je een kleine greep uit het aanbod van HBO Max:

 • Wonder Woman en andere DC-producties
 • Fullmetal Alchemist
 • True Blood
 • Watchmen
 • The Sopranos
 • De meeste HBO- of Warner-producties, zoals Westworld
 • The Lord of the Rings trilogie
 • The Wire
 • Game of Thrones
 • Friends Reunion
 • Looney Tunes-tekenfilms

Daarnaast voegt HBO Max regelmatig originals toe, zoals Justice League Dark. Je hebt dus meer dan genoeg films en series te kijken wanneer je jezelf aanmeldt. Het lijkt erop dat HBO Max de inhoud die voorheen verspreid was tussen HBO Now en HBO Go op één platform samen wil brengen: en wel op HBO Max. Dus wil je Friends online kijken, dan moet je bij HBO Max zijn.

Wat is het verschil tussen HBO Go, HBO Now en HBO Max

HBO heeft een aantal eigen streamingdiensten. Deze diensten overlappen elkaar deels en het is daarom soms verwarrend. Hieronder bespreken we de verschillende streamingdiensten.

 • HBO Go is de oude streamingdienst van HBO. HBO GO bestaat nog steeds, maar heet nu eigenlijk gewoon HBO.
 • HBO Now is de opvolger van HBO GO en werd in 2015 gelanceerd. Deze dienst was zelfs een tijdje in Nederland beschikbaar.
 • HBO Max is de nieuwe streamingdienst van HBO uit 2020. HBO Max heeft hetzelfde aanbod als HBO Go, aangevuld met extra series en films van Warner Media (de huidige eigenaar van HBO).

De meeste klanten van HBO Go en HBO Now kunnen zonder extra kosten overstappen op HBO Max.

Conclusie: toegang krijgen tot HBO Max

Als gevolg van territoriale problemen met licenties, is HBO Max op dit moment niet beschikbaar in het buitenland. Officieel kun je de service alleen vanuit de VS gebruiken. Je kunt dit echter omzeilen wanneer je de volgende stappen volgt:

 1. Schaf een VPN aan.
 2. Kies een server uit de VS om je internetverkeer langs te leiden.
 3. Log in op je HBO Max-account en geniet van het ruime aanbod films en series.

Check even of je in overeenstemming met de servicevoorwaarden van HBO Max voordat je geniet van de indrukwekkende bibliotheek van dit nieuwe platform!

Veilig HBO Max kijken in het buitenland - Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over HBO Max en hoe je het kunt bekijken? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder en misschien vind je jouw antwoord.

Nee, HBO Max is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Voorlopig is het officieel alleen beschikbaar in de VS. Je kunt vanuit Nederland en andere landen echter toegang krijgen tot HBO Max door deze stappen te volgen. Bovendien zijn er plannen om HBO Max in 2021 in delen van Europa en Latijns-Amerika te lanceren. Maar vooralsnog heb je een VPN nodig om HBO Max te kijken.

Op het moment van het schrijven van dit artikel, heeft HBO Max slechts één prijsniveau: van $14,99 per maand. Dit is wat duurder dan HBO Go, maar rond dezelfde prijsklasse als het premium abonnement van Netflix. Dat gezegd hebbende, zijn er plannen om in 2021 een gratis, door advertenties ondersteunde versie te lanceren. Hopelijk wordt het vanaf dan ook mogelijk zonder Amerikaanse creditcard een account af te sluiten.

HBO Max is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Toch gebruiken sommige mensen een VPN om op deze manier alsnog toegang te krijgen tot HBO Max. Een VPN verandert je IP-adres en virtuele locatie – maar niet alle VPN’s werken met HBO Max. Een VPN-dienst die dat wel doet, is ExpressVPN.

Technisch gezien kan dat. Echter, voor streamen (bijvoorbeeld HBO Max) zijn gratis VPN’s af te raden. Gratis VPN’s hebben namelijk meestal te maken met snelheids- en databeperkingen. Dit zijn twee zaken die erg nadelig zijn voor een goede streamingervaring. Daarom raden we, als je een prijsbewuste VPN keuze wilt maken, eerder aan om voor een goedkope premium streaming VPN als Surfshark te gaan.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. De giftcard is niet (meer) te koop

  • Inderdaad, de giftcard lijkt momenteel niet meer te koop te zijn. We houden het in de gaten en gaan kijken of er alternatieven zijn en zullen het artikel t.z.t. updaten. Dankjewel voor het aangeven.

Een reactie plaatsen