Zo kijk je HBO Max in Nederland en België

HBO Max Logo op computerscherm
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: bekijk HBO Max in Nederland en overal ter wereld

HBO Max heeft een indrukwekkende bibliotheek met vele films en series. Voorheen had je vanuit Nederland en andere landen een VPN nodig. Sinds 8 maart 2022 is de dienst ook officieel in Nederland beschikbaar. In het korte stappenplan hieronder leggen we je uit hoe je snel en makkelijk toegang krijgt tot jouw HBO Max vanuit het buitenland.

 1. Kies een goede VPN. Wij raden voor het streamen van HBO Max in Nederland NordVPN aan. Deze VPN heeft namelijk een snelle Nederlandse server om toegang mee te krijgen tot jouw HBO Max content. Daarnaast heeft deze VPN enorm goede streamingsnelheden. Via de onderstaande oranje knop sluit je makkelijk een abonnement af bij NordVPN.
 2. Download de VPN-software van de NordVPN-website op het apparaat waarop je HBO Max wilt kijken.
 3. Open de VPN-app en log in met het door jou aangemaakte account.
 4. Maak verbinding met een Nederlandse server.
 5. Sluit nu een HBO Max-abonnement af door te betalen met iDeal (Nederland) of Paypal (België).
 6. Ga nu naar de HBO Max-app of -website.
 7. Geniet van jouw favoriete series en films!

Lees het volledige artikel hieronder voor meer informatie.

HBO Max Logo

Heb je de leukste films en series op Netflix al bekeken en ben je toe aan iets nieuws? Dan is HBO Max misschien een goede optie. Deze Amerikaanse streamingdienst biedt zo’n 10.000 uur aan goede content. Van de complete Lord of the Rings-trilogie tot en met The Big Bang Theory.

HBO Max biedt je volop kijkplezier. De dienst is sinds maart 2022 ook vrij beschikbaar in Nederland! Vanaf nu kan je dus heel eenvoudig een abonnement afsluiten en heb je geen omslachtige betaalmethode meer nodig. In dit artikel bespreken we het aanbod, de prijs en geven we tips voor HBO Max kijken in het buitenland.

Wat is HBO Max?

HBO Max is de nieuwe Amerikaanse streamingdienst van Warnermedia (onderdeel van AT&T). HBO Max is de vervanger van oudere streamingdiensten, HBO Now en HBO GO. Naast de inhoud waar je ook toegang toe hebt met HBO GO, vind je op HBO Max eigen producties én films van andere studio’s zoals CNN, Boomerang, Cartoon Network en Sony Pictures.

Wat kost HBO Max in Nederland?

HBO Max is sinds 8 maart 2022 beschikbaar in Nederland in de vorm van 2 abonnementen:

 • Het Basic abonnement kost 5.99 euro per maand
 • Het Standaard abonnement kost 7,99 euro per maand.

Wat kun je kijken op HBO Max?

Game of Thrones personage op tvHBO Max is een relatief nieuwe dienst. Hoewel er in 2018 al over gesproken werd, werd het op 27 mei 2020 pas officieel onder de huidige naam gelanceerd.

Maar dit betekent niet dat HBO nog hard op zoek is naar voldoende inhoud. De bibliotheek is nu al erg indrukwekkend en bevat veel populaire films en series. Hieronder zie je een kleine greep uit het aanbod van HBO Max:

Daarnaast voegt HBO Max regelmatig originals toe, zoals Justice League Dark. Je hebt dus meer dan genoeg films en series te kijken wanneer je jezelf aanmeldt. Het lijkt erop dat HBO Max de inhoud die voorheen verspreid was tussen HBO Now en HBO Go op één platform samen wil brengen: en wel op HBO Max. Dus wil je Friends, Game of Thrones en Westworld online kijken, dan moet je bij HBO Max zijn. Lees voor meer aanraders ons artikel over de beste series op HBO Max.

HBO Max kijken in het buitenland (met VPN)

Als je op vakantie bent in het buitenland dan kan het gebeuren dat HBO Max niet meer goed werkt. Mogelijk krijg je ook een andere mediabibliotheek. Dit komt omdat je geen Nederlands IP-adres meer hebt. Door gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN) kun je een Nederlands IP-adres krijgen en overal ter wereld genieten van je favoriete series en films. Dit werkt erg eenvoudig:

 1. Sluit een online abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider.
 2. Download de VPN-software. Wij raden NordVPN aan vanwege de gebruiksvriendelijkheid en hoge streamingsnelheden.
 3. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 4. Maak vanuit België of je buitenlandse bestemming verbinding met een Nederlandse VPN-server om een Nederland IP-adres te krijgen.
 5. (Indien nodig: maak een account aan en betaal simpelweg met iDeal (Nederland) of PayPal (België).
 6. Log in op HBO MAX en geniet van je favoriete series en films op het Nederlandse aanbod van HBO Max

Wat is het verschil tussen HBO GO, HBO Now en HBO Max

HBO heeft een aantal eigen streamingdiensten. Deze diensten overlappen elkaar deels en het is daarom soms verwarrend. Hieronder bespreken we de verschillende streamingdiensten.

 • HBO GO is de oude streamingdienst van HBO. HBO GO bestaat nog steeds, maar heet nu eigenlijk gewoon HBO.
 • HBO Now is de opvolger van HBO GO en werd in 2015 gelanceerd. Deze dienst was zelfs een tijdje in Nederland beschikbaar.
 • HBO Max is de nieuwe streamingdienst van HBO uit 2020. HBO Max heeft hetzelfde aanbod als HBO GO, aangevuld met extra series en films van Warner Media (de huidige eigenaar van HBO).

De meeste klanten van HBO GO en HBO Now kunnen zonder extra kosten overstappen op HBO Max.

Veilig HBO Max kijken in het buitenland - Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over HBO Max en hoe je het kunt bekijken? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder en misschien vind je jouw antwoord.

HBO Max is sinds 8 maart 2022 beschikbaar in Nederland. Voorheen was het officieel alleen beschikbaar in de VS, maar tegenwoordig kan je zonder rare betaalmethoden zelf een HBO Max abonnement afsluiten.

Momenteel heeft HBO Max 2 abonnementsvormen: Basic en Standaard. Het Basic abonnement kost 5.99 euro per maand en voor het Standaard abonnement betaal je iets meer, namelijk 7.99 euro per maand.

Technisch gezien kan dat. Echter, voor streamen (bijvoorbeeld HBO Max) zijn gratis VPN’s af te raden. Gratis VPN’s hebben namelijk meestal te maken met snelheids- en databeperkingen. Dit zijn twee zaken die erg nadelig zijn voor een goede streamingervaring. Daarom raden we, als je een prijsbewuste VPN keuze wilt maken, eerder aan om voor een goedkope premium streaming VPN als Surfshark te gaan.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
3
Reacties
Plaats een reactie
 1. De giftcard is niet (meer) te koop

  • Inderdaad, de giftcard lijkt momenteel niet meer te koop te zijn. We houden het in de gaten en gaan kijken of er alternatieven zijn en zullen het artikel t.z.t. updaten. Dankjewel voor het aangeven.

   • Betalen via n26 kan wel en dan doorkoppelen met Google pay.

Een reactie plaatsen