NPO kijken in het buitenland

Stel ligt op de bank en kijkt een NPO stream terwijl je op de achtergrond de Eiffeltoren kunt zien
Klik hier voor een snel stappenplan om NPO Start in het buitenland te kijken
Snel NPO Start in het buitenland kijken? Volg dit stappenplan

Als je vanuit het buitenland NPO Start wilt kijken, dan lukt dit vaak niet. Buiten Nederland heb je geen toegang tot live uitzendingen en buiten de Europese Unie zijn ook veel on-demand programma’s en series niet te bekijken. Het eerste weekend van september zou je dus zelfs de gratis Formule 1 uitzending vanuit Zandvoort moeten missen. Wil je toch NPO Start kijken? Dat kan met een VPN. Volg de volgende stappen:

 1. Sluit online een abonnement af bij een goede VPN-provider. Voor NPO raden wij Surfshark aan (goedkoop, snel en 30 dagen geld-terug-garantie).
 2. Download de VPN-software op jouw apparaat (computer, tablet of smartphone).
 3. Start de VPN-app.
 4. Kies een Nederlandse VPN-server en maak verbinding.
 5. Ga naar NPO Start en geniet van de uitzending!

Als je meer wilt weten over NPO Start, de geoblokkades die ervoor zorgen dat je in het buitenland niet van Nederlandse televisie kunt genieten, en wat je allemaal op het platform kunt bekijken, lees dan hieronder verder.

NPO Start LogoNPO heeft de populaire on-demand dienst, NPO Uitzending Gemist, geheel vernieuwd en een nieuwe naam gegeven: NPO Start. NPO Start is het startpunt voor de Nederlandse televisiekijker, waar men programma’s van de publieke omroep kan kijken en beluisteren. Dit kan allemaal online, zowel via je browser als via de handige apps voor je smartphone en tablet.

Hoewel je deze apps overal ter wereld kunt downloaden, zijn de live uitzendingen en veel tv programma’s nog niet buiten de EU, of zelfs buiten Nederland, te bekijken. Dit gaat wél wanneer je een VPN-dienst gebruikt. Hoe dat werkt, leggen we in dit artikel uit.

Formule 1 in Zandvoort kijken in het buitenland

Het eerste weekend van september is het weer tijd voor de Formule 1 GP van Nederland. Deze race op eigen bodem wordt niet alleen via Viaplay uitgezonden, maar ook via de NOS. Zo kunnen alle Nederlanders gratis kijken naar de F1-race.

Ben je op vakantie of om een andere reden in het buitenland? Dan krijg je niet zomaar toegang tot de NPO (of livestream op nos.nl). De F1-uitzending is namelijk alleen binnen Nederland beschikbaar. Door je IP-adres te veranderen met een VPN, hoef je echter niet te missen hoe Max Verstappen het doet op zijn thuiscircuit. Lees verderop in dit artikel hoe je de wedstrijd met een VPN overal ter wereld kunt kijken.

Waarom kan ik NPO Start niet in het buitenland kijken?

Als je online een uitzending van NPO wilt kijken, kom je er snel achter dat sommige programma’s in het buitenland geblokkeerd zijn. Vooral series en live uitzendingen zijn een stuk lastiger online te volgen als je niet binnen de grenzen van Nederland of, in bepaalde gevallen, Europa bent. Dit komt door de limieten van de uitzendrechten die NPO heeft. Ook andere online streamingdiensten, zoals Ziggo Go, RTL XL, NLZIET en Videoland kampen met dit probleem.

Sinds 2018 is de Europese wetgeving rondom online streamen aangepast. Deze wet bepaalt dat programma’s, films en series die je kijkt via een betaalde dienst overal binnen de Europese Unie op dezelfde manier beschikbaar moeten zijn. Dit geldt niet voor een gratis uitzending. Deze kan wel direct buiten de Nederlandse grenzen worden geblokkeerd.

Door deze blokkade wordt het onmogelijk sommige programma’s buiten Nederland te kijken. Ook live tv kijken vanuit bijvoorbeeld Frankrijk is niet meer te doen op de NPO Start website.

Omdat sommige programmamakers met NPO hebben afgesproken dat hun uitzendingen alleen binnen de EU vertoond mogen worden, worden deze uitzendingen dus geblokkeerd in landen buiten Europa. Als je je favoriete serie probeert te streamen vanuit het buitenland, krijg je de volgende melding te zien:

NPO App Blokkade

Ben je op vakantie, zakenreis of woon je buiten Europa en kijk je toch graag live Nederlandse tv of uitzending gemist? Dat kan met een Virtueel Particulier Netwerk (VPN). Met een VPN-verbinding kun je alsnog je favoriete uitzendingen kijken op je smartphone, tablet, computer, smart-tv of ander apparaat, zoals een Chromecast of Firestick. Je kunt dan dus de Nederlandse tv kijken vanuit het buitenland.

NPO Uitzending Gemist kijken of live tv kijken? Gebruik een VPN!

Op basis van je IP-adres krijg je wel of geen toegang tot NPO Start. NPO kan namelijk aan je IP-adres zien waar op de wereld jij je bevindt. Wil je een bepaalde uitzending bekijken, maar ben je in het buitenland, dan moet je NPO laten geloven dat je eigenlijk binnen Europa bent. Dit kan met behulp van een VPN.

De tekst "IP" met een lovatiemarker en vraagtekenDoor verbinding te maken met een server in Nederland, krijg je een Nederlands IP-adres. Zo is het mogelijk om live naar de Nederlandse tv vanuit het buitenland te kijken. Bovendien maakt dit het mogelijk een uitzending van de zenders terug te kijken.

Een VPN zorgt daarnaast voor een extra beveiligingslaag tussen jou en het internet. Deze extra laag waarborgt je privacy door je online anoniem te maken, beveiligt je gegevens door je dataverbinding te versleutelen en geeft je meer internetvrijheid, omdat je vanuit andere locaties in de wereld online kunt gaan dan alleen jouw locatie.

Unblocking mogelijkheden van VPN’s

Vooral dit laatste kenmerk van het gebruik van een Virtual Private Network, zoals het in het Engels heet, is voor veel mensen erg interessant. De ‘unblocking mogelijkheden van VPN’s’, zoals dit wordt genoemd, zorgen er namelijk voor dat je veel meer op het internet kunt dan zonder VPN.

Wat dacht je van allerlei verschillende Nederlandse zenders kijken vanuit het buitenland? Ook kun je met de juiste VPN gemakkelijk waar ook ter wereld toegang krijgen tot het grotere Amerikaanse aanbod van Netflix. Een VPN-abonnement is dus erg handig, en ook nog eens volkomen legaal.

Wil je meer weten over VPN’s en hoe dit allemaal werkt? Lees dan ons uitgebreide artikel: ‘Wat is een VPN?‘.

Hoe krijg je met een VPN toch toegang tot geblokkeerde websites?

Met een VPN word je via een externe server met het internet verbonden. Dit betekent dat niet je eigen IP-adres zichtbaar is voor sites, maar het IP-adres van de VPN server. Omdat VPN-providers vaak meerdere servers hebben in verschillende landen, kun je ervoor kiezen om vanuit Nederland bijvoorbeeld via een Amerikaanse server met het internet te verbinden. Je IP-adres is dan een Amerikaans IP-adres.

Alle diensten die normaal gesproken alleen toegankelijk zouden zijn voor Amerikanen, kunnen nu ook door jou bezocht worden. Op deze manier kijk je gemakkelijk naar het Amerikaanse aanbod op Amazon Prime Video bijvoorbeeld.

Unblocking met een VPN

Dit werkt niet alleen voor Amerika. Als een VPN-provider servers heeft in veel landen, kun je de blokkade op de online content in al die landen verhelpen. Gebruik je dus een Britse VPN-server, dan krijg je een Brits IP-adres. Op deze manier krijg je gemakkelijker toegang tot de BBC iPlayer.

Verbind je met een Nederlandse VPN-server, dan krijg je een Nederlands IP-adres en kijk je, waar ter wereld je ook bent, alle normale Nederlandse websites. Ook van blokkades door diensten zoals NPO Start zul je dan geen last meer hebben. Met een VPN kijk je zo dus naar je favoriete lokale zenders vanuit het buitenland.

De beste VPN-verbinding voor NPO Start in het buitenland

VPN-schild naast een trofeeSommige VPN’s zijn beter dan anderen, ook voor het kijken voor NPO Start. Niet elke VPN zal je immers toegang kunnen geven tot dit platform. Je hebt namelijk een VPN-aanbieder nodig die servers in Nederland heeft – of op z’n minst binnen Europa. Daarnaast is het het slimst om te kiezen voor een VPN-aanbieder met snelle servers. Als een VPN je verbinding ernstig vertraagt, zit je namelijk met een serie, programma of livestream die constant hapert en moet laden.

Kortom, er zijn genoeg valkuilen bij het kiezen van een VPN voor het kijken van NPO Start. Daarom hebben wij alvast twee van de beste VPN-aanbieders voor je op een rijtje gezet. Als je een van deze twee toppers kiest, kun je binnen de kortste keren ook buiten Europa volop genieten van alle NPO-zenders.

Surfshark: goedkoop NPO Start in het buitenland kijken

Surfshark heeft duizenden servers, inclusief servers in Nederland en de rest van Europa. Met deze provider kun je dus zowel live tv-uitzendingen via NPO Start kijken, als programma’s terugkijken die je gemist hebt.

Surfshark staat je toe om zo veel apparaten als je wilt tegelijkertijd met één account te verbinden. De hele familie kan dus genieten van deze veilige VPN-verbinding. Bovendien is Surfshark erg gebruiksvriendelijk. De software ziet er simpel en overzichtelijk uit, waardoor je nooit lang bezig zult zijn voor je je favoriete programma’s op de NPO app kunt kijken.

Ten slotte is Surfshark een van de goedkoopste én een van de snelste VPN’s op de markt op dit moment. Een beter prijs-kwaliteitverhouding kun je niet hebben.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.30 per maand
Vanaf
€2.30
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN: altijd veilig tijdens het streamen

NordVPN heeft ook duizenden snelle servers over de hele wereld, waaronder Nederland. Deze VPN-aanbieder beveiligt je internetverbinding bovendien zeer goed. Ook waarborgt het je privacy door het strikte ‘no log’-beleid; geen van je persoonlijke gegevens worden opgeslagen.

De NordVPN-app is bovendien gemakkelijk te gebruiken. Je klikt gewoon op een locatie op het wereldkaartje en maakt zo verbinding met een VPN-server in dat land. Dit kun je doen op wel 6 apparaten tegelijkertijd. Als één iemand binnen je huishouden Formule 1 wil kijken, een ander wil Netflixen en nog iemand een serie op NPO Start wil terugkijken, is dit dus zeker geen probleem.

De service levert kwaliteit, dus je verwacht waarschijnlijk een hoog prijskaartje. Niets is minder waar, je hebt al een abonnement van twee jaar voor minder dan drie euro. Bovendien test je NordVPN gratis uit door de 30 dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Tv programma’s terugkijken met een gratis VPN-dienst

Met oog op de kosten zou je ervoor kunnen kiezen een gratis VPN-aanbieder te gebruiken. Je plezier daarvan zal echter waarschijnlijk van korte duur zijn. Gratis VPN-providers beperken je namelijk vaak met een datalimiet of snelheidslimiet. Ook hebben ze vaak maar een klein serveraanbod, waardoor het nog maar de vraag is of daar een goed werkende Nederlandse server bij zit. Zonder Nederlandse server is het alsnog niet mogelijk vanuit het buitenland NPO Plus te kijken.

Er zijn natuurlijk wel gratis VPN’s die veilig genoeg zijn om te gebruiken. Een zo’n VPN-dienst is ProtonVPN. De gratis versie van ProtonVPN werkt bovendien niet met een datalimiet. Wel kun je slechts van drie servers gebruik maken. Hoewel een van deze servers in Nederland staat, maken hier veel mensen gebruik van. Hierdoor wordt je internetsnelheid vertraagd.

Wil je ProtonVPN wel uitproberen? Klik dan op onderstaande button.

ProtonVPN
Actie:
Tijdelijk 50% korting op het 2-jarig abonnement
Vanaf
€4.99
8.3
 • Sterke encryptie
 • Gespecialiseerde servers
 • Veel opties
Bezoek ProtonVPN

Hoe kijk je NPO Start met een VPN op je computer?

Wil je graag toegang hebben tot NPO Start en NPO Live terwijl je in het buitenland bent? Dat kan op zowel je computer als smartphone of tablet. Bovendien is het erg simpel. Je hoeft enkel een VPN te installeren en de juiste serverlocatie uit te kiezen.

Als je specifiek wilt weten hoe je een VPN het gemakkelijkst en snel op verschillende computers kunt installeren, lees je hier hoe je een VPN instelt op Windows 10 en hier hoe je dat doet op macOS. Over het algemeen volg je gewoon de stappen hieronder om verbinding te maken en je bent binnen no-time klaar om NPO te kijken in het buitenland.

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

 1. Kies een VPN-aanbieder die servers in Europa heeft en past bij jouw huidige wensen en budget. Wij raden persoonlijk Surfshark en NordVPN aan. Je kunt ook een andere provider uitzoeken aan de hand van onze reviews.
 2. Sluit een abonnement af en maak een account aan bij de VPN-service van jouw keuze.
 3. Download de VPN-software van deze VPN-aanbieder. Ook dit gaat via de officiële website. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je terecht bij onze reviews. Daar leggen we het proces stap-voor-stap uit.
 4. Open de VPN-applicatie en log in met het account dat je in stap 2 hebt aangemaakt.
 5. Selecteer een server in Nederland (of ergens anders binnen de Europese Unie) en zet de VPN aan. Houd er wel rekening mee dat een server buiten Nederland niet voldoende is als je live tv wilt kijken. Ook zullen sommige andere programma’s niet beschikbaar voor je zijn. Het beste is dus om voor een Nederlandse server te kiezen.
 6. Open je browser en ga naar de officiële website van NPO Start. Je kunt ook de NPO Start-app openen natuurlijk.

Je kunt nu surfen alsof je je in Nederland bevindt. NPO Start werkt zoals normaal en de internetblokkade tussen jou en de dienst is weg. Mocht je echter toch problemen ondervinden, probeer dan even een andere Nederlandse VPN-server uit. Ook kan het helpen om je cookies te verwijderen.

Hoe gebruik je de NPO Start-app met een VPN op je smartphone of tablet?

Smartphone met een donker VPN schild icoonNPO Start heeft ook een handige app voor je smartphone en tablet die je kunt gebruiken. Zo kun je ook onderweg gemakkelijk van alle NPO-programma’s genieten. Via de app loop je echter tegen hetzelfde probleem aan als je wilt kijken in het buitenland: er zijn veel programma’s en live uitzendingen van de Nederlandse tv die je niet kunt bekijken.

Gelukkig kun je een VPN-verbinding ook heel gemakkelijk op je smartphone of tablet installeren. Zo heb je niet langer last van de geoblokkade. Volg deze stappen, en je kunt binnen de kortste keren je favoriete Nederlandse tv programma’s weer kijken:

 1. Kies een VPN-aanbieder die servers in Nederland of elders in Europa heeft. Wij raden Surfshark en NordVPN aan. Meer over deze providers kun je in de vorige sectie of in onze reviews vinden.
 2. Sluit een abonnement af en maak een account aan bij de VPN-aanbieder van jouw keuze. Dit kan ook via je telefoon of tablet. Ga simpelweg naar de officiële website via de links op deze pagina.
 3. Download de VPN-app van deze VPN-aanbieder op je smartphone of tablet. Vaak zijn de juiste links te vinden via de officiële website van jouw aanbieder en gaat dit vrijwel automatisch. Anders kun je de app altijd opzoeken in de App Store of Google Play Store. Let hierbij wel goed op dat je de juiste app van de juiste aanbieder downloadt.
 4. Open de VPN-app op je telefoon of tablet en log in met het account dat je in stap 2 hebt aangemaakt.
 5. Kies een Nederlandse server binnen de VPN-app. Je kunt verbinding maken door de VPN aan te zetten. Een server in een ander land binnen de Europese Unie kan je toegang geven tot sommige online content van de publieke omroep, maar niet tot een live uitzending. Daarom raden wij het gebruik van een Nederlandse server aan. Zo kun je immers alle Nederlandse tv kijken. Zodra je de app activeert, zie je waarschijnlijk een VPN-icoontje boven het scherm van je telefoon. Dit kan eruitzien zoals in de screenshot onderaan dit stappenplan, of net iets anders.
 6. Open de NPO Start-app en kijk je favoriete programma’s, ook buiten Europa!

VPN App Icon

Je wordt nu niet meer geblokkeerd als je een live uitzending of serie via NPO Start probeert te kijken. Loop je alsnog tegen problemen aan of heb je liever een meer gedetailleerd stappenplan over hoe het installeren van een VPN op jouw smartphone of tablet werkt? Wij hebben ook artikelen waarin we je vertellen hoe je dit doet op Android en iPhone of iPad.

Een VPN installeren op je router

Er is ook een mogelijkheid om je gehele netwerk in één keer te beveiligen met een VPN. Dit kan door je router via een VPN-verbinding te laten lopen. Als je dit doet, zijn alle apparaten die je in huis gebruikt en verbinden met de router automatisch beschermd. In dit geval betekent dat ook dat al deze apparaten – of dit nu je eigen laptop of de tablet van je kind is – toegang krijgen tot NPO Start, waar je ook bent. Je hoeft hiervoor dus geen losse software op ieder apparaat te installeren.

Hoe installeer je een VPN op je router? Dit kan door de firmware van je router te flashen. Het is over het algemeen dus lastiger dan het downloaden van een app, zoals in de stappenplannen hierboven beschreven. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in ons artikel ‘VPN op router instellen (DD-WRT stappenplan)‘. Als je wilt weten of jouw router geschikt is voor een VPN-verbinding, of als je op zoek bent naar een nieuwe router die dit kan, kun je terecht bij ons overzicht om snel de beste VPN router te vinden.

Overigens is het ook mogelijk om je smartphone of computer als virtuele router te gebruiken. Je stelt de VPN dan gewoon in op je computer, zoals normaal, en zet deze daarna aan als mobiele hotspot. Mocht dit onduidelijk zijn, dan kun je het stappenplan lezen voor het instellen van een virtuele router op Windows en op macOS.

Live NPO kijken via BVN

Als je enkel live NPO wilt kijken en liever geen VPN installeert, is er wellicht nog een andere mogelijkheid. Wanneer je in het buitenland bent en live NPO probeert te kijken via de NPO Start-website, krijg je de volgende error te zien:

Melding NPO BVN livestream

Er is dus een mogelijkheid om via BVN NPO te kijken, ook wanneer je niet binnen de Nederlandse grenzen bent. BVN is een publieke zender die Nederlandse programma’s via de satelliet uitzendt. Tegenwoordig heeft de zender ook een handige site en app waarmee je live televisie kunt kijken.

Dit aanbod is wel beperkt tot enkele Nederlandstalige programma’s van Nederlandse en Vlaamse omroepen. Je kunt dus niet zelf kiezen wat je precies wilt kijken. Er is enkel een stream waarbij je op ‘play’ kunt drukken. Alsnog zijn sommige live uitzendingen hier wel op te bekijken. De kans is echter groot dat het programma, de serie of de uitzending die jij wilt zien, niet via BVN te bekijken is. In deze gevallen zul je dus echt een VPN nodig hebben.

Welke programma’s kijk ik eigenlijk op NPO Start?

De NPO heeft veel meer te bieden dan het NOS Journaal. Op NPO Start kun je dan ook allerlei programma’s kijken die leuk zijn voor jong en oud. Hieronder een kleine greep uit de uitgebreide collectie:

 • Anne+.
 • Boer zoekt vrouw.
 • De avondshow met Arjen Lubach.
 • De verschrikkelijke jaren tachtig.
 • Ik vertrek.
 • Flikken Maastricht.
 • Het jaar van Fortuyn.
 • Hunted.
 • Kamp Van Koningsbrugge.
 • Killing Eve. Dit is uiteraard ook beschikbaar op BBC iPlayer.
 • NOS Sportjournaal.
 • Op1.
 • Sesamstraat en Tik Tak voor de allerkleinsten.
 • Wie is de mol? Ook MolTalk en Wie is de mol? België zijn beschikbaar op het platform.
NPO Start kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Zoek jij een kort antwoord op jouw vraag over NPO Start kijken in het buitenland?
Wij helpen je graag! Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Zijn er toch nog zaken onduidelijk? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Dit komt omdat de uitzendrechten van NPO gelimiteerd zijn. Door onderlinge afspraken tussen programmamakers en NPO zijn uitzendingen alleen binnen de Europese Unie te zien. In andere landen worden de uitzendingen geblokkeerd.

Er zijn echter manieren om ook vanuit het buitenland naar je favoriete programma’s op NPO Start te kijken.

Dit kan door het gebruik van een VPN:

 1. Kies een VPN-provider naar keuze en download de software.
 2. Log in met je account en maak verbinding met een Nederlandse VPN-sever.
 3. Je krijgt dan een Nederlands IP-adres en streamingdiensten zoals NPO Start zullen je niet meer blokkeren.
 4. Je kunt dan gewoon genieten van een NPO Start uitzending in het buitenland.

Het gebruik van een VPN is in Nederland en in de meeste andere landen volkomen legaal.

In een aantal landen met dictatoriale regimes of zeer autoritaire overheden moet je wel oppassen. In landen zoals Rusland, Iran en China is het gebruik van een VPN namelijk wel verboden.

 

Wil je goedkoop NPO Start kijken in het buitenland? Dan raden we Surfshark aan. Dit is een van de goedkoopste en beste VPN’s op de markt. Daarnaast is Surfshark erg gebruiksvriendelijk.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
28
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik kijk al jaren npostart met vpn. Het laatste jaar word ik er elke 10 minuten uitgegooid, opnieuw opstarten, doorzappen naar waar ik was gebleven en weer na 10 minuten eruit gegooid. Enig idee waar dit aan kan liggen? Vanuit Israel

  • Hallo Margo, dit is helaas een bekend probleem bij NPO. Wij hebben dit bij ze nagevraagd, maar ze weten niet waarom dit gebeurt. Ook mensen die geen VPN hebben maar vanuit Nederland streamen, kunnen tegen dit probleem aan lopen. Voor verdere informatie raden we je aan om contact met NPO op te nemen.

 2. Wij wonen in La Paz, Bolivia. Tot gisteren(01/09/22) konden wij nar het nieuws van 20.00 uur en daarna naar Nieuwsuur van 22.30 kijken. Nu 02/09/22 niet meer. Wij hebben geen bankaccount meer in Nederland, dus een abonnement op wat of wie dn ook is niet een mogelijkheid. De rest vd programmaas kijk ik toch nooit dus dat maakt het betalen vab een account nog minder interessant. Temeer omdat overmaken vanuit Bolivia naar NL een veelvoud kost van de VPN dienst. Behalve niet meer kijken, wat zijn onze mogelijkheden nog? Ik ben ruim 84 jaar en heb ook geen zin meer in allerlei gedoe.

  • Op NPO Start kun je gratis het NOS Journaal en Nieuwsuur terugkijken. Aangezien de NPO Start-website niet vanuit Bolivia beschikbaar is, heb je hiervoor wel een VPN nodig. Je kunt de VPN op ieder apparaat installeren waarmee je het nieuws wilt kijken: je tablet, computer, smartphone of smart-tv bijvoorbeeld. Onze instelhandleidingen kunnen je hierbij helpen.

 3. ExpressVPN staat aan op Den Haag, toch krijg ik regelmatig het nieuws van ca. 23.55 uur, DEZE UITZENDING IS NIET MEER BESCHIKBAAR. Dit gebeurd binnen 3 uur na de uitzending!!! Vanuit Thailand. Wat is het probleem???

  • Hallo Johannes, waarschijnlijk is het probleem dat de uitzending nog in de overgang zit van live-tv naar uitzending gemist. Ook vanuit Nederland kun je uitzendingen niet binnen één uur terugkijken bijvoorbeeld. Als je iets langer wacht, dan komt de uitzending beschikbaar om terug te kijken. Daarnaast kun je vaak ‘vanaf het begin bekijken’ selecteren, als het programma nog bezig is.

   • We hebben hetzelfde probleem als Johannes. Het maakt niet uit of het programma in de overgang zit van live-tv naar uitzending gemist. Live uitzendingen kunnen meerdere malen per avond worden onderbroken met de foutmelding, maar ook oudere uitzendingen krijgen wij de foutmelding.
    De NPO reageert niet vragen.

 4. Kan ik met een VPN EN BETAALD NPO abonnement al hun zenders bekijken BUITEN EUROPA ? Ik woon op Bali.

  • Dat zou inderdaad mogelijk moeten zijn. Je zou ook kunnen overwegen om een abonnement te nemen op NLZIET. Dit is iets duurder, maar daarbij heb je zowel NPO Plus als andere Nederlandse zenders.

 5. ik heb vpn van norton sommige programma’s kan ik kijken sommige niet

 6. Sinds vorige week kan ik niet meer met NordVPN via een Nederlandse server naar NPO programma’s kijken. Na veelvuldig met NordVPN gechat te hebben, kwamen ook zij tot de conclusie dat dit niet (meer) gaat.

  • Beste Peter, Hartelijk dank voor je reactie. Naar aanleiding hiervan hebben we NPO Start getest met verschillende providers en zijn we tot een nieuwe conclusie gekomen, waarbij NordVPN inderdaad niet meer zo goed werkt met de site van de NPO. Sommige servers doen het nog wel, maar de meeste niet. Momenteel lijkt CyberGhost de beste VPN te zijn voor de NPO. Vrijwel elke CyberGhost server leek te werken met de livestreams van de NPO.

 7. ExpressVPN Geeft geen access tot NPO in Denemarken, dus helaas 99usd Down the drain op basis van dit advies.

  • Afgelopen vrijdag (en vandaag) lukte het ons nog om via ExpressVPN de livestream van de NPO te bereiken. Wellicht dat het werkt als je een andere Nederlandse server probeert? Mocht dat niet lukken kun je het beste contact opnemen met ExpressVPN zelf. Wellicht dat zij het probleem op kunnen lossen of je je geld terug kunnen geven (mits je nog in de niet-goed geld-terug-garantie periode zit). We hebben wel gemerkt dat ExpressVPN dit weekend een nieuwe versie heeft uitgebracht waar nog enkele problemen mee zijn. We houden het in ieder geval in de gaten en mochten er blijvende problemen zijn passen wij natuurlijk onze teksten aan.

   Update: ook met de nieuwe versie van ExpressVPN kunnen wij toegang krijgen tot de livestreams van de NPO.

 8. Ik heb een account by PIA VPN en een Fire Stick. Na het installeren van de VPN APK, wat is dan de beste manier om NPO Start te bekijken, bijvoorbeeld voor een live voetbalwedstrijd? Kan ik de NPO app installeren op de Fire Stick of moet dat dan via de browser?

  • Als de VPN geïnstalleerd is op de Firestick kun je de browser of NLZIET gebruiken om NPO te kijken. In principe loopt al het verkeer van de Firestick dan namelijk via de VPN die je hebt opgezet.

   • Ik kan de NPO app niet vinden via mijn Firestick. De NLZIET app is de enige die verschijnt. Is de NPO app op een andere manier te vinden? Mijn locatie is Los Angeles.

    • Hallo Bart, ik heb het nog even uitgezocht en kwam erachter dat er helaas (nog) geen NPO app is voor de Firestick in tegenstelling tot mijn eerdere bericht. Wellicht dat deze er in de toekomst wel gaat komen, maar voor nu schijnt het zo te zijn dat je enkel gebruik kunt maken van NLZIET en de browser om NPO te kijken op je Firestick.

 9. Goedendag,

  Ik heb ExpressVPN en zit in Turkije. Ik volg uw gebruiksaanwijzing, maar kom tot stilstand bij punt 5. Wat betekent ‘Kies een Nederlandse server binnen de VPN-app’?

  • Dit betekent dat je binnen de VPN-app van ExpressVPN moet kiezen om met een VPN-server in Nederland te verbinden. Als je in de app op de drie streepjes in de linkerbovenhoek klikt, zie je bovenaan “VPN locaties” staan. Klik hierop en kies vervolgens “Netherlands” in de lijst uit. Als je hierop dubbelklikt, verbindt ExpressVPN je met een Nederlandse server en kun je verder. Veel succes – en veel kijkplezier!

 10. Beste NPO,

  Ik vind dat deze informatie niet zo helder in elkaar zit. Ik stel u dus maar gewoon mijn vragen:
  – Wat moet ik doen om in een Europees buitenland via NPO start plus naar Nederlandse
  uitzendingen gemist te kijken?
  – Hoe meld ik me aan en Hoeveel kost dit per jaar?
  – Wat moet ik doen om in een Europees buitenland Nederlands Netflix te kunnen ontvangen?
  – Hoeveel kost dat extra boven het Netflix abonnement dat ik al heb in Spanje?

  met vriendelijke groet, Anne S.

  • Beste Anne,

   Wij zijn niet van de NPO, maar zullen ons best doen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

   – Vanuit elk land binnen de EU kun je met je betaalde account op NPO Start naar Nederlandse uitzendingen kijken. Dit doe je op dezelfde manier als je binnen Nederland zou doen.
   – Je kunt je aanmelden op de officiële website van NPO Start. Je eerste maand is gratis, en daarna betaal je 2,95 euro per maand. Dit komt dus uit op ongeveer 35 euro per jaar.
   – Om Nederlandse Netflix in het buitenland te kijken, volg je de stappen in dit stappenplan.
   – De extra kosten bovenop je Netflix-abonnement hangen af van de VPN-provider die je kiest. Er zijn een aantal erg goede en goedkope opties, zoals Surfshark en CyberGhost.

   We hopen je zo voldoende geholpen te hebben!

 11. Prachtig zou je denken. NPO doet mooie dingen met publiek geld. Niets is minder waar! De NPO app is gebrekkig, werkt vaak slecht of niet, afhankelijk van het apparaat, iPhone, pad of laptop, streamt structureel pas uren en soms zelfs pas een dag na de tv uitzending en bevestigt dat een mail voor restten van password is verstuurd terwijl er een verkeerd mailadres is ingegeven. De lijst is nog een stuk langer en het is beschamend dat de publieke omroep met haar publiekelijk gefinancierde mega-budgetten haar presentatoren en presentatrices exorbitant beloont terwijl de kijker een online ervaring krijgt waarvoor ze zich in Ghana of Congo nog zouden schamen.

  • Wat een gedoe. Als financier van de NPO moet ik ook nog eerst door allerlei hoepels springen en rondjes rond de kerk maken voordat ik het door mij al betaalde “product” in het buitenland kan bekijken. Nederland weer op zijn smalst. Dit is een cursus: hoe kun je iets simpels zo ingewikkeld mogelijk maken voor je financiers. Aanfluiting.

  • Hierboven staat vermeld dat het in het buitenland ook zou moeten werken. Nu heb ik net 2 dagen geleden dit abbonement afgesloten en zit ik al twee dagen te mieren met de app. Ik kan niets kijken omdat ik zogenaaamd geen bereik heb, terwijl mijn mobiel blijft volstromen met appjes. Super irritant en niet waarvoor ik het abbonement heb afgesloten! O ja, en gisteren deed hij het wel even 1 aflevering maar nu geeft hij steeds een oranje balkje aan met: afspelen mislukt.

   • Heb je een abonnement afgesloten bij NPO of bij een VPN-provider? Als je binnen Europa zit zou het namelijk moeten volstaan om alleen een abonnement te hebben op NPO Start. Buiten Europa heb je ook nog een VPN nodig. Vreemd dat dat in ieder geval niet wil werken. We zouden je willen adviseren om contact op te nemen met de klantenservice van NPO of van de desbetreffende VPN-provider.

   • Hoe kan ik NPO plus series zien in Amerika via de app op mijn iPhone? Zoals; “The Durells in Corfu?” Ik zie alleen maar VPN abonnementen voor als je binnen Europa wilt kijken. Is er een oplossing voor de Nederlanders die in Amerika wonen?

    • De genoemde oplossingen werken juist goed buiten Europa. Binnen Europa zou je genoeg moeten hebben aan een betaald NPO Plus abonnement. Buiten Europa, dus ook in Amerika, is het gebruik van de VPN (in dit geval NordVPN) meestal de oplossing.

Een reactie plaatsen