VPN info

VPN info

Hier vind je alle informatie over VPN’s en VPN-verbindingen. Benieuwd naar wat een VPN is? Wil je een VPN gebruiken maar weet je niet hoe het werkt? Of ben je gewoon geïnteresseerd in VPN’s en VPN-netwerken? Deze artikelen geven antwoord op al je vragen.

VPN's simpel uitgelegd

Veel mensen hebben wel eens van een VPN gehoord, maar weten niet wat het precies is. Ze hebben behoefte aan een basale, gemakkelijk uitleg. Met de artikelen op deze pagina krijg je de basics snel onder de knie. Veiligheid, privacy en vrijheid op het internet moeten voor iedereen toegankelijk zijn, vandaar dat wij het belangrijk vinden dat jong en oud weet wat een VPN precies is en hoe het werkt.

VPN-gebruik steeds populairder

Over de afgelopen jaren is het gebruik van VPN's steeds populairder geworden. Dit is niet zo gek: een VPN geeft je immers een hoop extra online veiligheid en privacy. Daarnaast krijg je met de juiste VPN-server meer mogelijkheden op het internet. Hoewel VPN's eerst vooral voor zakelijk gebruik waren bedoeld, zijn er nu ook veel particuliere VPN-aanbieders. Het internet is immers een gigantische plek met veel mogelijkheden, maar ook veel gevaren. Een VPN helpt je je computer en je privacy veilig te houden. Natuurlijk is dit zowel op je werk als in je privéleven van belang.

Alles wat je wilt weten over VPN's

Vraag je je af hoe een VPN precies werkt? Wat de voordelen precies zijn? Of misschien wil je weten waar je op moet letten als je een VPN wilt aanschaffen? Dit en meer leer je in de onderstaande artikelen.

Een VPN voor ieder land

Een van de handigste functies van een VPN is het omzeilen van regionale restricties. Dit betekent dat je toegang kunt krijgen tot websites, streams, en abonnementen waar je normaal niet bij kan. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je op vakantie bent in het buitenland maar toch je gebruikelijke websites en streams wilt bezoeken. Waar ter wereld je ook bent, met een VPN kun je je IP-adres veranderen en doen alsof je in een ander land bent. Of je nu een Duits, Amerikaans, of Brits IP-adres wilt, met een VPN kan het allemaal. Hieronder lees je per land precies hoe je je IP-adres aanpast en wat je daarmee zoal kunt doen.

Gebruik een VPN op al je apparaten

Het mooie aan VPN is dat je er veel van je apparaten mee kan beveiligen; zowel je laptop en desktop, als je router, smart-tv, tablet en smartphone, bijvoorbeeld. Vaak heb je hier zelfs maar één abonnement voor nodig. Voor uitleg over het instellen van een VPN op verschillende apparaten kun je terecht bij ons "VPN instellen"-dossier.

Handige features van een VPN

Verschillende VPN-providers bieden verschillende services aan. Toch zijn er veel kenmerken van een goede VPN die vaak terug te vinden zijn. Een goede VPN heeft bijvoorbeeld:

  • Een goed werkend servernetwerk: hoe meer VPN-servers een provider biedt, des te meer mogelijkheden je zult hebben.
  • Een kill switch: deze optie zorgt ervoor dat je verbinding ook veilig is als de VPN tijdelijk wegvalt.
  • Sterke VPN-protocollen: de manier waarop je verbinding beveiligd is, is ontzettend belangrijk. Het gekozen VPN-protocol maakt hier alle verschil in.
  • De mogelijkheid tot het aanvragen van een dedicated IP: met een dedicated IP-adres zul je minder snel tegen trage verbindingen en VPN-blokkades aanlopen.

Een goede combinatie van de juiste features die perfect bij jouw situatie passen, zorgt voor een goede VPN.