Zo kijk je overal ter wereld Peacock TV

Twee personen kijken naar Peacock TV
Samenvatting: Ook buiten de VS toegang tot Peacock TV
Peacock TV is een nieuwe streamingdienst van NBC: een gratis service met een indrukwekkende bibliotheek. Het enige nadeel? Peacock TV is alleen toegankelijk vanuit de VS.

Wil je ook buiten de VS naar Peacock TV kunnen kijken? Dat doe je zo:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare en snelle VPN-service zoals NordVPN.
 2. Download de VPN-software en log in.
 3. Kies een Amerikaanse server uit de serverlijst en start de VPN-verbinding.

Dat was het: klaar om lekker met Peacock TV te ontspannen. Wil je dit direct regelen? Abonneer je dan op NordVPN via de onderstaande knop.

Wil je meer informatie over Peacock, VPN’s en het bekijken van gratis shows in het buitenland? Lees dan verder!

Peacock TV LogoPeacock TV is een nieuwe streamingdienst die de online wereld op storm neemt met beroemde shows als Downton Abbey en Parks & Rec. Maar: er zit een addertje onder het gras. Peacock TV is alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Woon je ergens anders? Dan kun je Peacock TV niet gebruiken.

Tenzij je een VPN gebruikt. VPN’s (Virtual Private Networks) zijn tools waarmee je geografische beperkingen omzeilt. Je IP-adres wordt gewijzigd waardoor het lijkt alsof je vanaf een andere locatie aan het browsen bent. In dit artikel vertellen we je precies hoe je toegang kunt krijgen tot Peacock met het gebruik van een VPN.

Waarom kan ik Peacock TV niet buiten de VS bekijken?

Hoewel het platform zich hoogstwaarschijnlijk uit zal breiden richting Japan en West-Europa (zoals ook andere streaming services hebben gedaan), is het voor nu alleen beschikbaar wanneer je in de VS woont. Komt jouw IP niet uit de VS komt? Dan krijg je geen toegang tot het platform.

Melding op de site van Peacock TV dat de site is geblokkeerd

De reden dat Peacock TV alleen vanuit de VS te gebruiken is, heeft te maken met de auteursrechtbescherming en de distributierechten. Juridisch gezien nemen streamingdiensten deel aan de ‘distributie’ van films wanneer ze een film of serie laten streamen. Om dit te doen, hebben ze territoriale licentierechten nodig van de producenten van de producties.

Heeft een ander bedrijf de rechten op een specifieke show of film? Dan is de kans groot dat deze niet meer gekocht kunnen worden. Mochten er daarnaast in een bepaald land niet genoeg gebruikers voor de service betalen (of in geval van Peacock advertenties zien), dan loopt het bedrijf risico geld te verliezen en zal er niet uitgebreid worden.

Vanuit een zakelijk perspectief helemaal te begrijpen. Maar het is gelukkig iets dat je kunt omzeilen. Hoe je dat doet? Je leest het hier.

Hoe kan ik buiten de VS Peacock TV kijken?

Wil je waar je ook bent Peacock kunnen streamen? Gebruik dan een VPN.

Met VPN-verbindingen stuur je jouw internetverkeer via servers over de hele wereld. Op deze manier wordt je IP adres gewijzigd en lijkt het alsof je vanuit een ander land browset. Is deze informatie nieuw voor je? Lees dan ons artikel “VPN uitgelegd” voor meer informatie. Een VPN kan jouw virtuele locatie wijzigen, wat ervoor zorgt dat je toegang krijgt tot online inhoud die normaal niet beschikbaar zou zijn: zoals Peacock TV bijvoorbeeld.

Dit is wat je moet doen om Peacock buiten de VS te kunnen streamen:

 1. Abonneer je op een goede VPN-service. We hebben Peacock met een aantal VPN’s geprobeerd, en laten je zo meteen zien welke je het beste kunt kiezen. Wil je meteen antwoord? NordVPN is onze favoriet!
 2. Download de VPN-software. De meeste VPN’s hebben een ledengedeelte of sturen je direct door naar een download pagina zodra je jezelf op hun service abonneert.
 3. Log in met de inloggegevens waarmee je jezelf in stap 1 hebt aangemeld.
 4. Kies een server om je internetverkeer door te leiden. In dit geval zou het een server in de VS moeten zijn, om het geoblock systeem van Peacock te laten zien dat je op de juiste locatie bent.
 5. Geniet van Peacock!

Ben voorzichtig met het kiezen van een VPN. Hoewel de kans groot is dat iedere VPN-aanbieder servers in de VS heeft, zijn er een aantal VPN’s waarvan de Amerikaanse servers aanzienlijk sneller of betrouwbaarder zijn. Wij beschouwen deze VPN’s als de beste keuzes voor het streamen van Peacock:

NordVPN: perfect voor elke vorm van streaming

NordVPN is op alle vlakken één van de beste keuzes wanneer het om een VPN gaat: maar des te meer wanneer het over het streamen van geografisch geblokkeerde inhoud gaat. De verbindingen zijn ontzettend snel en de IP-adressen worden regelmatig gewijzigd. Met een breed aanbod aan servers in de VS is NordVPN een betrouwbare keuze. Je vindt altijd wel een authentiek Amerikaans IP-adres waarmee je Peacock in no-time gedeblokkeerd hebt. Ook is de browser-extensie heel effectief om Amerikaanse Netflix te bekijken.

NordVPN werkt niet alleen voor Peacock: het is ook een geweldige VPN om veilig te kunnen downloaden of gelijkwaardige online diensten te kunnen streamen. Zo is het de ideale VPN om Kodi te streamen of toegang te krijgen tot de BBC iPlayer. Als je deze VPN een keer uit wilt proberen, kun je de niet-goed-geld-terug-garantie gebruiken.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: internationaal streamen met een beperkt budget

Surfshark is misschien niet de beste VPN wanneer het om streamen gaat, maar zeker een prima keuze wanneer het om Peacock of Pluto TV gaat. Surfshark heeft meer dan 500 servers in de VS, heeft geen limiet voor het aantal apparaten waarop je het kunt gebruiken én hanteert redelijke stream-snelheden. We hebben Surfshark uitgeprobeerd in een periode waarin onze internetverbinding aanzienlijk trager was dan normaal, en nog steeds slaagde Surfshark erin om ons geweldige HD-kwaliteit te geven.

Hoewel Surfshark niet zo betrouwbaar is als ExpressVPN, en niet zo gebruiksvriendelijk als CyberGhost, hanteert het wél een veel vriendelijkere prijs. Wil je het gewoon eens proberen, dan kun je ook nog gebruik maken van de 30-dagen-geld-terug garantie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: een makkelijke interface voor makkelijk streamen

CyberGhost, vroeger een gratis dienst, heeft een ontzettend gebruiksvriendelijke interface: en deze werkt zeker in zijn voordeel. Het is een VPN waarmee iedereen makkelijk en snel aan het VPN-gebruik kan wennen. De basis is gedekt vele servers in de VN en speciale servers voor streamingdiensten zoals Disney Plus en Netflix USA. Dit maakt CyberGhost een prima keuze voor jouw Peacock-streaming behoeften!

Het streamen van Peacock was een makkie met CyberGhost, en we raden het dan ook iedereen aan die niet zo heel technisch onderlegd is, en toch met een VPN aan de slag wilt.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Peacock TV en gratis VPN’s

Kun je Peacock TV ook met een gratis VPN gebruiken? Je kunt het proberen. De meeste gratis VPN’s hebben servers in de VS, dus het zou het proberen waard kunnen zijn. We hebben het zelf ook met een aantal gratis VPN’s geprobeerd; maar het is ons helaas niet gelukt.

De reden hiervoor is simpel: gratis VPN’s kunnen zich geen betere codering veroorloven en hebben een erg gelimiteerde serverlijst. Daarnaast worden de servers die door gratis VPN’s gebruikt worden vaak herkend door de streamingdiensten, waardoor je alsnog geblokkeerd wordt: zo ook Peacock.

Daarnaast heb je met een gratis VPN minder bandbreedte, waardoor het streamen een stuk lastiger wordt. En dan hebben we het nog niet over beveiligingsproblemen zoals logboekregistratie gehad… Wij geloven dat online bescherming én een goede stream ervaring ontzettend waardevol zijn, en raden dan ook aan om een eersteklas VPN uit onze lijst te kiezen.

Peacock’s service: wat biedt het?

TV ShowPeacock is een opkomend platform: aangekondigd in januari 2020 en beschikbaar sinds juli 2020. Hoewel het een compleet nieuwe dienst is, is het een goede keuze wanneer het om streaming gaat. Je hebt zonder verplichtingen toegang tot de gratis versie, en de betaalde versie kost je maar $ 4,99 per maand. Helaas zul wel voor beide varianten advertenties moeten verdragen.

Betaal je daarentegen $ 5 per maand extra? Dan kun je de advertenties verwijderen. Maar ook wanneer je dit niet wilt blijven de advertenties beperkt tot 5 minuten per uur. Wanneer je de prijzen van Peacock met die van Netflix of HBO Max vergelijkt, zul je zien dat de dienst een stukje goedkoper is dan de meeste concurrenten.

Welke shows en films zijn beschikbaar op Peacock?

Het succes van iedere streamingdienst, gratis of betaald, hangt af van het aanbod. Welke shows en films zijn beschikbaar op dit vrij nieuwe platform? En is het je geld waard?

De bibliotheek van Peacock TV wordt steeds groter – niet ongebruikelijk voor een vrij nieuw platform. Neem je nu een abonnement, dan kun je een variatie aan films, shows en series bekijken zoals bijvoorbeeld:

 • 30 Rock (ook beschikbaar op Amazon Prime en Hulu)
 • Angelyne
 • AP Bio
 • Brave New World
 • The Capture
 • Chicago in fire (ook beschikbaar op Amazon Prime, NBC en Fubo TV)
 • Cleopatra in Space
 • Curious George
 • Downton Abbey (ook beschikbaar op PBS Passport en Amazon Prime Video)
 • ET The Extraterrestrial
 • Harry Potter-serie
 • In Deep with Ryan Lochte
 • Intelligence
 • Lost Speedways
 • Parks and Recreation (ook beschikbaar op Amazon Prime, en Hulu)
 • Psych 2: Lassie Come Home
 • Punky Brewster
 • Saved by the Bell
 • SNL (ook beschikbaar op Amazon Prime en Hulu)
 • The Office
 • Where’s Waldo?

Er wordt regelmatig nieuwe inhoud aan het platform toegevoegd. Peacock wordt beheerd door NBC, een gigantische omroep, en heeft inmiddels al 10 miljoen abonnees. De kans is dus groot dat zowel het gebruikersaantal als de bibliotheek de komende jaren nog flink zal groeien.

Conclusie: Peacock TV kijken in het buitenland

Peacock TV is een opkomend streaming platform, maar de bibliotheek is de moeite waard. Kom je niet uit de VS? Dan kun je helaas geen toegang krijgen zonder een VPN.

Gebruik je één van de VPN’s die we eerder noemden, NordVPN, Surfshark of CyberGhost? Dan kun je wél toegang tot zowel de gratis als betaalde versie van Peacock krijgen. Wil je de nieuwe streamingdienst proberen? Log dan gewoon in op je favoriete VPN, kies een server in de VS en geniet van een avondje binge watchen!

Peacock kijken in het buitenland - FAQ

Zit je nog met vragen over Peacock of hoe je deze online streamingdienst kunt gebruiken? Klik op één van onze veelgestelde vragen om het antwoord direct terug te vinden.

Peacock TV is op dit moment alleen in de VS beschikbaar. De kans is groot dat het in de toekomst ook vanuit Japan en West-Europa toegankelijk wordt. Op dit moment zorgen de distributierechten er echt voor dat dit nog niet mogelijk is.

Wil je meer weten over hoe je toch toegang kunt krijgen? Lees dan dit artikel over Peacock kijken in het buitenland.

Om te beginnen heb je een VPN nodig. Wij raden NordVPN aan, omdat de snelle en stabiele verbindingen perfect zijn voor streaming. Zodra je geabonneerd bent op een VPN-service, kies je een server in de VS en kun je Peacock TV zonder problemen kijken.

Je kunt het proberen, maar veel gratis VPN’s werken niet met Peacock. Zelfs de beste gratis VPN’s hebben maar een handvol servers met IP-adressen die al lang geblokkeerd zijn door streamingdiensten. Bovendien zal je internetsnelheid hoogstwaarschijnlijk lijden onder de gratis VPN, wat weer voor vertraging kan zorgen.

Ja, Peacock heeft een gratis versie. Dit is niet gebruikelijk voor streamingdiensten, en dus een welkome verbetering: zeker als je Peacock TV zonder verplichtingen (en zonder het opgeven van creditcard gegevens) wilt proberen. Onthoud wel dat de gratis versie een kleinere bibliotheek heeft dan de betaalde service.

Ja, Peacock toont zowel in de gratis als in de premium versie advertenties. Dit is een aanzienlijk nadeel in vergelijking met andere platforms, maar het aantal advertenties wordt wel beperkt tot vijf minuten per uur, en voor een extra $5 per maand, kun je jezelf hiervoor afmelden.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Hallo David,

  Ik heb ff een probleem.
  Ik gebruik Proton VPN en wil graag Peacock tv kijken.
  Ik ben inmiddels zover dat ik op de ‘browse’ pagina beland ben.
  Ik heb ook een kijklijst samengesteld en wilde net gaan kijken.
  Krijg ik helaas de melding dat ik de app moet openen.
  Maar deze app bestaat niet in de app store???
  Wat kan ik nu doen?

  Hopelijk kun je me helpen….
  Vriendelijke groet,

  Grace

  • Hi Grace,

   Terwijl je verbonden bent met een ProtonVPN server in de VS kun je de apps downloaden via de onderstaande links:
   Android.
   Apple.

   Door op mijn laptop in de browser in te loggen bij de Play Store mocht ik onlangs de locatie restricties in de App van de Play Store toch de Peacock TV app downloaden.

Een reactie plaatsen