Beste VPN voor Netflix

Gezin kijkt Netflix op TV met VPN
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
De beste VPN voor Netflix: een korte samenvatting

Als je Netflix met een VPN probeert te kijken, zul je merken dat dit vaak problemen oplevert. Veel VPN’s werken namelijk niet met Netflix, waardoor jij je favoriete films en series niet langer kunt kijken. Gelukkig zijn er VPN’s die constant proberen hun servers werkend te houden met Netflix. Als jij gebruikt maakt van deze VPN’s en verbinding maakt met een server in een ander land krijg jij toegang  tot het Netflix-aanbod van dit land. Vaak is dit aanbod groter dan dat in Nederland.

Eén van de top VPN-providers die uitblinkt als het op het kijken van Netflix aankomt, is ExpressVPN:

Wil je weten welke andere VPN’s goed werken met Netflix? Bekijk dan snel onze ranglijst in het artikel hieronder.

Amerikaanse Netflix kijken met een VPN

Veel mensen hebben tegenwoordig Netflix. De streamingdienst biedt veel films en series en is door de jaren heen steeds populairder geworden. Hoewel het aanbod van Netflix in Nederland vrij groot is, zijn er toch een aantal films of series niet beschikbaar.

Het Netflix aanbod is per land verschillend. Het aanbod van de Amerikaanse Netflix is bijvoorbeeld veel groter dan dat van Nederland. Het kan als gebruiker daarom interessant zijn om een kijkje te nemen in het Netflix aanbod van een ander land. Als Nederlander heb je geen toegang tot het Netflix aanbod uit andere landen. Dit komt omdat Netflix aan je IP-adres kan zien waar je bent.  Gelukkig is er een simpele oplossing om dit probleem op te lossen: gebruik een VPN.

Een VPN wordt door veel mensen gebruikt voor het beveiligen van hun internetverbinding en het waarborgen van hun online privacy. Je kunt het echter ook gebruiken om geografische blokkades te omzeilen. Vanuit Nederland (of welk land dan ook) kan je met een VPN-verbinding maken via een Amerikaanse server. Je krijgt dan een Amerikaans IP-adres. Netflix denkt dat jij in Amerika bent en je kunt op deze manier  genieten van een groter Netflix aanbod.

Andersom werkt dit ook. Je kunt tijdens je verblijf  in het buitenland gebruikmaken van een VPN en verbinding maken met een server in Nederland. Je geniet dan ook op vakantie van Nederlandse series en films.

In dit artikel zetten we de beste VPN’s voor het bekijken van Netflix op een rijtje en we helpen jou bij het maken van een keuze.

Beste VPN’s voor Netflix, welke moet ik kiezen?

Het kiezen van de beste VPN-aanbieder voor Netflix kan lastig zijn omdat Netflix actief de toegang vanaf VPN-servers probeert tegen te gaan. Dit kunnen ze alleen doen door het IP-adres van een server te blokkeren. Veel premium VPN-aanbieders zorgen er dan ook voor dat ze altijd een server hebben waarmee je Netflix kan kijken.

Sommige bieden zelfs de mogelijkheid tot een dedicated IP-adres aan. Dit betekent dat jij als enige gebruik maakt van dat IP-adres op de VPN-server (normaliter deel je een IP-adres met andere VPN-gebruikers). Daarnaast moet de VPN snel zijn, omdat je niet wilt dat je film of serie hapert of vaak moet bufferen. Op basis hiervan zijn we tot de volgende, beste VPN’s gekomen voor Netflix.

ExpressVPN voor Netflix

ExpressVPN is voor bijna alles de meest geschikte VPN. De dienst is snel, veilig, je hebt keuze uit veel servers en de klantenservice is fantastisch. Mocht Netflix een IP-adres blokkeren dan heeft ExpressVPN binnen de kortste keren weer een werkende server voor Netflix. Al met al een uitermate geschikte VPN, ook voor het kijken van Netflix.

ExpressVPN is wat duurder, maar gelukkig biedt deze VPN-provider een 30 dagen geld-terug-garantie.  Je probeert deze VPN dus kosteloos uit.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Forse korting op jaarpakket + 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€5.90
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost voor Netflix

CyberGhost is een uitstekende VPN voor Netflix als je niet zelf wil zoeken naar een server die de Amerikaanse Netflix ondersteunt. De gebruiksvriendelijke VPN-dienst heeft een handige knop waarmee je automatisch wordt verbonden met de Amerikaanse Netflix via een server die niet door Netflix wordt geblokkerd.

CyberGhost werkt perfect in combinatie met de Amerikaanse Netflix. Helaas is CyberGhost niet altijd even geschikt voor de Nederlandse Netflix. Als je in het buitenland Nederlandse Netflix wilt kijken, dan raden we aan om een andere VPN te gebruiken. Surfshark werkt bijvoorbeeld erg goed met de Nederlandse Netflix.

CyberGhost is een zeer veilige en uiterst snelle VPN, waardoor je geen last hebt van haperende films en series. Combineer dit met de gebruiksvriendelijke software en lage prijs en je hebt een uitstekende VPN om Netflix mee te kijken. De dienst heeft daarnaast een 45 dagen geld-terug-garantie en biedt je de mogelijkheid om hun VPN 7 dagen gratis te proberen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.89 per maand!
Vanaf
€1.89
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

PIA voor Netflix

PIA is de perfecte VPN om veilig Netflix mee te kijken. Bij deze VPN nemen ze je privacy serieus en kun je rekenen op sterke encryptie. Daarnaast heeft PIA een uitgebreid servernetwerk verspreid over de hele wereld. Zo kun je elke Netflix-bibliotheek gemakkelijk bereiken. Door de snelle stabiele servers hoef je je ook geen zorgen te maken over haperingen in je stream.

PIA is relatief goedkoop en makkelijke uit te proberen met hun 30 dagen geld-terug-garantie.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.79
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

NordVPN voor Netflix

NordVPN is waarschijnlijk de beste VPN om Netflix mee te kijken op het moment. NordVPN heeft meerdere servers die Netflix ondersteunen in verschillende landen. NordVPN heeft ook nog eens de mogelijkheid tot het aanvragen van een dedicated IP. Daarnaast vragen ze een lage maandprijs als je een abonnement voor langere tijd afsluit.

NordVPN is één van de goedkopere premium VPN’s en zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot Netflix. Ook kun je de dienst gratis uitproberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Een uitstekende VPN dus om voor te kiezen.

De enige kanttekening bij NordVPN voor Netflix is dat je door hun SmartPlay feature via een Nederlandse server alleen de Amerikaanse content te zien krijgt. Het is dus helaas niet mogelijk om met NordVPN vanuit het buitenland het Nederlandse Netflix aanbod te kijken. Voordeel hiervan is dat je niet met een Amerikaanse server hoeft te verbinden om toch het Amerikaanse aanbod te zien.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.92 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.92
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark voor Netflix

Surfshark is een vrij nieuwe speler op de VPN-markt. Met zijn snelle servers en gebruiksvriendelijke software heeft deze provider al snel een plek in onze algemene top 5 weten te veroveren. Surfshark staat je zowel toe om de Amerikaanse Netflix in Nederland, als de Nederlandse Netflix in het buitenland te kijken. Ook is dit een erg goedkope provider, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Surfshark deed er begin 2022 wel het langste over om Netflix weer te slim af te zijn.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,21 per maand
Vanaf
€1.96
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Gratis VPN’s voor Netflix

We hebben in onze lijst voor beste VPN’s voor Netflix bewust niet gekozen voor gratis VPN’s. Gratis VPN’s hebben vaak namelijk een datalimiet, snelheidslimiet, serverlimiet of soms zelfs veiligheidsproblemen. Met name de datalimiet en serverlimiet zijn grote problemen als je Netflix wil kijken middels een VPN.

Door de serverlimiet heb je vaak niet eens toegang tot Netflix, maar mocht dit toch zo zijn, dan kun je door de datalimiet meestal niet eens één film of aflevering van een serie kijken. Een uur Full HD video kost namelijk ongeveer 1.65 GB aan data. Kijk je in 4K , dan is dat bijna 3GB per uur. Daarom zijn Gratis VPN’s wat ons betreft niet geschikt voor Netflix.

Waarom werkt Netflix soms niet met een VPN?

Netflix Unblocking Error SmartphoneNetflix werkt niet altijd met een VPN. Dit komt omdat Netflix tegen het omzeilen van geografische blokkades is. Dit proberen ze dan ook actief tegen te gaan. Maar omdat Netflix is opgericht in Amerika, hebben de Amerikaanse gebruikers een groter aanbod en dat is iets waar de rest van de Netflix gebruikers ook graag toegang tot zouden willen hebben.

Daarnaast zijn er soms afspraken gemaakt tussen producenten en Netflix dat hun aanbod alleen in specifieke landen vertoond mogen worden. Zo mogen niet alle Amerikaanse films vertoond worden in Nederland en vice versa.

Om dit af te dwingen maakt Netflix gebruik van je locatie die meegegeven wordt door je IP-adres. Ga je dus online vanuit Nederland, dan heb je een Nederlands IP-adres en krijg je het Nederlandse Netflix aanbod te zien. Tenzij je dus een VPN gebruikt en verbinding maakt met een server in een ander land. Sinds eind 2021 zet Netflix zich nog veel harder af tegen de VPN diensten. Hierdoor kan het zijn dat je zelfs met een VPN af en toe verschillende servers in een land moet proberen om iets uit een buitenlandse bibliotheek te bekijken. In het uiterste geval kan de klantenservice van jouw gekozen VPN-dienst vaak helpen om een werkende server te vinden. Het blijft dus een constant kat-en-muis spelletje tussen de VPN-diensten en Netflix.

Eind 2021 had Netflix even de bovenhand, maar het lijkt er begin 2022 op dat de meeste VPN-diensten weer zonder problemen bij buitenlandse Netflix bibliotheken kunnen komen.

Netflix probeert wel richting een uniform globaal aanbod te gaan. Dit zou betekenen dat op den duur alle Netflix-gebruikers toegang hebben tot dezelfde films en series.

Netflix Unblocking Error

Netflix aanbod uit andere landen

Naast de Nederlandse en Amerikaanse Netflix wil je misschien ook wel een kijkje nemen in het Netflix-aanbod van Frankrijk of Duitsland.  Ook hierbij kun je gebruik maken van een VPN, zolang je maar de juiste serverlocatie selecteert. Hou hierbij wel in je achterhoofd dat de meeste populaire Netflix-versie diegene uit Amerika is, waardoor het soms kan zijn dat het langer duurt voordat een VPN-aanbieder een server aanbiedt voor de Netflix uit andere landen wanneer deze geblokkeerd wordt.

Een VPN kiezen om geografische Netflix blokkades te omzeilen: waar je op moet letten

We hebben verschillende VPN-providers getest op de onderstaande aspecten om vervolgens tot de top 5 beste VPN’s voor Netflix te komen die je bovenaan dit artikel ziet staan.

Essentieel: toegang tot Netflix

Als je een VPN wilt gebruiken om Netflix mee te kijken, is het handig dat de VPN ook echt werkt met Netflix. Zoals we al hebben aangegeven, blokkeert Netflix veel VPN diensten en sommige VPN servers. Je krijgt dan automatisch een error te zien als je met een VPN-verbinding een film of serie probeert te kijken. Niet alle VPN-aanbieders proberen deze blokkades te omzeilen, dus is het altijd belangrijk om te kijken of de VPN van jouw keuze op dit wél doet. De providers in dit artikel zijn allemaal door ons getest en werken op moment van schrijven met buitenlandse Netflix bibliotheken.

Wij proberen dit artikel regelmatig te updaten. Helaas is de strijd tussen Netflix en VPN-diensten constant, waardoor het net van het moment af kan hangen of de servers van een bepaalde aanbieder wel of niet werken met Netflix. Werkt het niet meer? Laat het ons dan weten in de comments.

Kwaliteit: uitstekende snelheid

Een andere belangrijke factor om over na te denken als je Netflix wilt kijken met een VPN, is snelheid. Je hebt waarschijnlijk geen zin om lang te wachten tot je film of aflevering eindelijk geladen is. Daarom is internetsnelheid erg belangrijk. Een VPN kan je internetverbinding trager maken, omdat al je data via andere servers wordt omgeleid.

Bij sommige VPN-providers merk je dit verschil haast niet, maar bij andere diensten kan de vertraging erg frustrerend zijn. Ook de stabiliteit van de verbinding moet goed zijn. Bij het testen van de VPN’s in onze top 5 hebben we hier dan ook extra op gelet. Onthoud wel dat als je al een instabiele of langzame verbinding hebt, een VPN deze dan niet magisch beter maakt. Een snelle VPN zorgt wel dat je zoveel mogelijk van jouw normale verbindingssnelheid veilig gebruikt.

Klantenservice: is er als je het nodig hebt

Omdat VPN-aanbieders constant op zoek moeten naar nieuwe IP-adressen en nieuwe manieren om geoblokkades te omzeilen, kan het zo zijn dat Netflix bepaalde servers van een provider blokkeert. Op zo’n moment wordt de klantenservice van een VPN belangrijk. Als de VPN-provider goede support biedt, bijvoorbeeld met een live chat, kunnen ze je direct helpen een server te vinden die nog niet door Netflix geblokkeerd wordt.

Dedicated IP: speciaal voor jou

Eerder kon je al kort lezen dat het positief is als een VPN een dedicated IP-adres aanbiedt voor Netflix. Maar waarom is dit zo? Netflix probeert het gebruik van VPN’s op hun platform tegen te gaan door deze te blokkeren. Dit kunnen ze echter alleen doen door het IP-adres te blokkeren van de desbetreffende VPN-server.

Bij een VPN werkt het zo dat mensen tegelijkertijd verbinding kunnen maken via een bepaalde server. Het kan dus zijn dat het lijkt alsof 50 mensen vanaf dezelfde computer Netflix willen kijken. Dit valt Netflix natuurlijk op, waardoor ze eerder zullen zien dat het gaat om een VPN-server. Vervolgens ontzeggen ze dit IP-adres de toegang tot hun dienst.

Met een dedicated IP ben jij de enige die gebruik maakt van dat specifieke IP-adres. Hierdoor zal het dus nooit lijken alsof meerdere mensen tegelijk Netflix kijken vanaf dezelfde computer. Netflix zal dus minder snel in de gaten hebben dat het om een VPN-server gaat en zal je de toegang niet zomaar ontzeggen. Word je onverhoopt toch geblokkeerd? Dan kan je bij de VPN provider het IP adres van jouw dedicated server weer laten vervangen.

Let wel, een dedicated IP adres kost vaak nog wel wat extra bovenop je abonnementskosten.  Maar als je het ons vraagt is een dedicated IP het gemak zeker waard!

Toegang op verschillende apparaten

Als je een zware gebruiker bent van Netflix (zoals wij) dan maak je vast ook wel eens gebruik van Netflix op je smart tv, laptop, tablet of smartphone. Ook op al deze apparaten kun je een VPN gebruiken. De VPN’s die we eerder hebben aangeraden hebben meestal handige apps voor al deze devices en kunnen dus vrij makkelijk geïnstalleerd worden.

Geniet dus van een uitgebreid Netflix aanbod op al je apparaten zoals je iPhone, iPad, Mac, Windows PC, Chromecast, Android TV en andere Android devices.

Conclusie: beste Netflix VPN in 2022

Zoals je leest is een VPN een uitstekende manier om meer te halen uit je Netflix account. Je krijgt namelijk niet alleen toegang tot de Nederlandse Netflix wanneer je in het buitenland zit, maar ook tot de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod. Wij raden je aan om te kiezen voor een goede, premium VPN.

De beste VPN’s die je wat ons betreft kunt kiezen zijn ExpressVPN, CyberGhost, PIA, NordVPN en Surfshark. Deze VPN’s werken goed met Netflix en hebben allemaal hun eigen pluspunten.

ExpressVPN is een allround fantastische VPN met een goede en snelle klantenservice, CyberGhost is zeer gebruiksvriendelijk,degelijk geprijsd en heeft de langste garantieperiode, PIA heeft snelle stabiele servers zodat je geen last krijgt van haperingen in je stream, NordVPN heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, is zeer veilig en biedt betaalbare dedicated IP adreseen aan en Surfshark is de beste keuze voor een kleine portemonnee.

De beste VPN's voor Netfix: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over de beste VPN’s voor Netflix? Kijk in het overzicht hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Er zijn meerdere VPN’s die werken met Netflix. Wij raden ExpressVPN, CyberGhost, PIA, NordVPN en SurfShark aan. Deze providers hebben genoeg servers die jou helpen bij het streamen van alle inhoud op Netflix. Bovendien bieden de providers de snelheid die je nodig hebt om een film of serie te streamen, zonder dat je last hebt van haperingen.

 

Met een VPN kun je meer halen uit je Netflix account. Je kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot de Nederlandse Netflix wanneer je in het buitenland verblijft. Daarnaast kun je een VPN ook gebruiken om toegang te krijgen tot het Netflix aanbod van een ander land.  Met een VPN kun je bijvoorbeeld verbinding maken met een VPN-server in de Verenigde Staten en genieten van de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod.

Veel gratis VPN’s werken niet met Netflix, omdat Netflix de IP-adressen van die servers heeft herkend en geblokkeerd. Daarnaast hebben gratis VPN’s vaak een serverlimiet, datalimiet en snelheidslimiet. Door het serverlimiet heb je vaak geen toegang tot Netflix. Als je wel toegang hebt, dan kun je door de datalimiet maar beperkt Netflix kijken. Bovendien kun je door snelheidslimieten last hebben vervelende haperingen tijdens het streamen van jouw favoriete serie of film.

In plaats van een gratis VPN, kun je beter kiezen voor een goedkope, premium VPN, zoals Surfshark.

Netflix kijken met een VPN is in Nederland en in andere landen waar het gebruik van een VPN toegestaan is volkomen legaal.

In sommige landen zoals China en Rusland is het gebruik van een VPN verboden en is het uiteraard ook niet toegestaan om Netflix te kijken met een VPN.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
11
Reacties
Plaats een reactie
 1. Je kan ook met gratis software wireguard of openvpn een tunnel aanleggen naar je eigen thuisadres. Ik gebruik een raspberry pi die constant op het netwerk aangesloten is.

  • Dat is inderdaad ook een mogelijkheid, mocht je de Netflix library van je thuisland willen bezoeken. Als je de Netflix library van een ander land wil bezoeken (zoals de Amerikaanse Netflix) is dit helaas minder geschikt.

 2. Ik heb een probleem met betalen. Ik heb geprobeerd via Argentina en Turkije een abonnement af te sluiten maar de beveiligingscode van mijn creditcard wordt niet geaccepteerd. Ook die van mijn vrouw geprobeerd maar zelfde probleem. Hebt u zoiets vaker gehoord?

  • Tijdens het testen waren wij zelf niet tegen dit probleem aangelopen, maar het kan goed zijn dat er in de tussentijd iets is aangepast bij Netflix. Wellicht dat een van onze andere lezers een oplossing voor je heeft.

 3. Hallo, ik begrijp uit de artikelen dat je geen Netflix zou kunnen zien als je in het buitenland bent, klopt dat? Zo ja, hoe kan het dan dat ik in mijn vakantie in Spanje gewoon Netflix kan kijken op mijn Android tablet en gsm?

  • Je hebt ook in Spanje toegang tot Netflix. Zolang je een Netflix-abonnement hebt, kun je films en series op Netflix kijken. Het enige verschil is dat Netflix een verschillend aanbod aan films en series heeft in verschillende landen. Het zou dus kunnen dat je op vakantie in Spanje films te zien krijgt die je in Nederland niet zou kunnen kijken – en andersom. Vooral in de Verenigde Staten heeft Netflix een enorm aanbod. Vandaar dat veel mensen met een VPN toegang proberen te krijgen tot dat aanbod. Hoe je dat doet, kun je onder andere lezen in ons artikel Amerikaanse Netflix kijken.
   Hoe dan ook hoef je je geen zorgen te maken dat je ineens niet meer op Netflix kunt zodra je in Spanje bent. Je krijgt daar enkel een ander aanbod te zien.

 4. Ik heb gekozen voor NordVPN omdat ik op Curaçao woon en het aanbod van Netflix bijna alleen bestond uit Spaanstalige films en series of Engelstalige zonder Nederlandse ondertiteling. Vooralsnog werkt het super! Je moet alleen even een keer handmatig een Nederlandse server kiezen, anders gebruikt VPN de dichtstbijzijnde, dat was voor mij Costa Rica.

  • Vandaag de dag is ExpressVpn de ENIGE met servers in Nederland die Netflix deblokkeren!
   Vergeet Nordvpn als je vanuit het buitenland Netflix NL wilt streamen.

   • We hebben inderdaad al vaker te horen gekregen dat NordVPN niet langer werkt met de Nederlandse Netflix. We doen wat onderzoek en zullen ons artikel daarna aanpassen. Dankjewel voor je inbreng!

 5. PureVPN en ExpressVPN werken i.i.g. niet met Netflix. Ik denk dat Netflix alle VPN’s blokkeert.

  • Hallo Tecko,
   Wij hebben het zojuist met PureVPN en ExpressVPN getest en kunnen zowel via een Nederlandse server als Amerikaanse server op Netflix zonder geblokkeerd te worden. Het is waar dat Netflix de meeste VPN servers probeert te blokkeren, maar vaak zorgen de grotere VPN’s er voor dat ze altijd servers hebben die niet door Netflix worden geblokkeerd. Als je de melding krijgt dat je toch door Netflix wordt geblokkeerd omdat je een Proxy of VPN gebruikt, dan kun je vaak van server wisselen om dit op te lossen.

Een reactie plaatsen