Gezin kijkt Netflix op TV met VPN

Beste VPN voor Netflix

Laatst bijgewerkt: 22 februari 2019
Leestijd: 7 minuten, 50 seconden

Netflix Laptop met VPN SchildVeel mensen hebben tegenwoordig Netflix. De streamingdienst biedt veel films en series en is door de jaren heen steeds populairder geworden. Hoewel het aanbod van Netflix in Nederland vrij groot is, loop je er als gebruiker regelmatig tegenaan dat een film of serie niet beschikbaar is. Daarbovenop heb je als Nederlander in het buitenland geen toegang tot het Nederlandse aanbod van Netflix. Dit komt omdat Netflix aan je IP-adres kan zien waar je bent. Zit je bijvoorbeeld in Duitsland, dan krijg je het Duitse aanbod van Netflix te zien. Erg onhandig als je een Nederlandse film of serie wil kijken wanneer je op vakantie bent. Gelukkig kun je deze twee problemen oplossen met één ding: een VPN.


Toegang tot Netflix met een VPN

Een VPN wordt door veel mensen gebruikt voor het beveiligen van hun internetverbinding en het waarborgen van hun online privacy. Je kunt het echter ook gebruiken om geografische blokkades te omzeilen. Dit kan doordat je verbinding maakt via een externe VPN server die over de hele wereld verspreid staan. Op die manier kun je dus vanuit het buitenland toch Nederlandse Netflix kijken en is dat probleem opgelost.

Een VPN zorgt er ook voor dat het andere probleem is opgelost door je toegang te geven tot een groter aanbod van films en series. Elk land heeft een ander Netflix aanbod en het aanbod van de Amerikaanse Netflix is zelfs veel groter dan die van Nederland. Als jouw film of serie dus niet op Netflix staat, is de kans groot dat je deze wel kunt terugvinden op de Amerikaanse Netflix. Vanuit Nederland (of welk land dan ook) kan je met een VPN verbinding maken via een Amerikaanse server, en zo dus genieten van een groter Netflix aanbod.


Beste VPN’s voor Netflix, welke moet ik kiezen?

Het kiezen van de beste VPN-aanbieder voor Netflix kan lastig zijn omdat Netflix actief de toegang vanaf VPN servers probeert tegen te gaan. Dit kunnen ze alleen doen door het IP-adres van een server te blokkeren. Veel premium VPN-aanbieders zorgen er dan ook voor dat ze altijd een server hebben waarmee je Netflix kan kijken. Sommige bieden zelfs de mogelijkheid tot een dedicated IP-adres aan. Dit betekent dat jij als enige gebruik maakt van dat IP-adres op de VPN server (normaliter deel je een IP-adres met andere VPN-gebruikers). Daarnaast moet de VPN snel zijn, omdat je niet wilt dat je film of serie hapert of vaak moet bufferen. Op basis hiervan zijn we tot de volgende, beste VPN’s gekomen voor Netflix.


NordVPN voor Netflix

NordVPN is waarschijnlijk de beste VPN om Netflix mee te kijken op het moment. NordVPN heeft meerdere servers die Netflix ondersteunen in verschillende landen. NordVPN heeft ook nog eens de mogelijkheid tot het aanvragen van een dedicated IP. Daarnaast vragen ze een lage maandprijs als je een abonnement voor langere tijd afsluit.

NordVPN is één van de goedkopere premium VPN’s en zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot Netflix. Ook kun je de dienst gratis uitproberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Een uitstekende VPN om dus voor te kiezen.

NordVPN
Actie:
Slechts $3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

ExpressVPN voor Netflix

ExpressVPN is voor bijna alles de meest geschikte VPN. De dienst is snel, veilig, je hebt keuze uit veel servers en de klantenservice is fantastisch. Mocht Netflix een IP-adres blokkeren dan heeft ExpressVPN binnen de kortste keren weer een werkende server voor Netflix. Al met al een uitermate geschikte VPN, ook voor het kijken van Netflix.

ExpressVPN is een wat duurdere VPN maar gelukkig hebben ze een 30 dagen geld-terug-garantie op al hun pakketten. Hierdoor kan je ze dus kosteloos uitproberen.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost voor Netflix

CyberGhost is een uitstekende VPN voor Netflix als je niet zelf op zoek wil om een server te vinden die de Amerikaanse Netflix ondersteunt. De gebruiksvriendelijke VPN-dienst heeft een handige knop waarmee je automatisch wordt verbonden met de Amerikaanse Netflix via een server die wordt toegelaten.

CyberGhost is een zeer veilige en uiterst snelle VPN, waardoor je geen last hebt van haperende films en series. Combineer dit met de gebruiksvriendelijke software en lage prijs en je hebt een uitstekende VPN om Netflix mee te kijken. De dienst heeft daarnaast een 30 dagen geld-terug-garantie en biedt je de mogelijkheid om hun VPN 7 dagen gratis te proberen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.45 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

GOOSE VPN voor Netflix

GOOSE VPN is een VPN-aanbieder uit Nederland. Hierdoor zijn ze erg sterk gericht op de Nederlandse VPN gebruiker en hebben ze zowel veel Nederlandse als Amerikaanse servers die Netflix ondersteunen. Ook de software en klantenservice is in het Nederlands. Ze bieden bovendien een erg snelle verbinding. Dit maakt GOOSE VPN een uitstekende VPN voor de Nederlandse Netflix kijker.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Gratis VPN’s voor Netflix

We hebben in onze lijst voor beste VPN’s voor Netflix bewust niet gekozen voor gratis VPN’s. Gratis VPN’s hebben vaak namelijk een datalimiet, snelheidslimiet, serverlimiet of soms zelfs veiligheidsproblemen. Met name de datalimiet en serverlimiet zijn grote problemen als je Netflix wil kijken middels een VPN. Door de serverlimiet heb je vaak niet eens toegang tot Netflix, maar mocht dit toch zo zijn, dan kun je door de datalimiet meestal niet eens één film of aflevering van een serie kijken. Daarom zijn Gratis VPN’s wat ons betreft niet geschikt voor Netflix.


Waarom werkt Netflix soms niet met een VPN?

Netflix Unblocking Error SmartphoneNetflix werkt niet altijd met een VPN omdat ze er tegen zijn dat mensen geografische blokkades willen omzeilen. Dit proberen ze dan ook actief tegen te gaan. Maar omdat Netflix is opgericht in Amerika, hebben de Amerikaanse gebruikers een groter aanbod en dat is iets waar de rest van de Netflix gebruikers ook graag toegang tot zouden willen hebben. Daarnaast zijn er soms afspraken gemaakt tussen producenten en Netflix dat hun aanbod alleen in specifieke landen vertoond mogen worden. Zo mogen niet alle Amerikaanse films vertoond worden in Nederland en vice versa.

Om dit af te dwingen maken ze gebruik van je locatie die meegegeven wordt door je IP-adres. Ga je dus online vanuit Nederland, dan heb je een Nederlands IP-adres en krijg je het Nederlandse Netflix aanbod te zien. Tenzij je dus een VPN gebruikt.

Netflix probeert wel richting een uniform globaal aanbod te gaan. Dit zou betekenen dat op den duur alle Netflix-gebruikers toegang hebben tot dezelfde films en series. Hiermee zouden andere landen dus niet achterlopen op het aanbod van de Amerikaanse Netflix.

Netflix Unblocking Error


Netflix aanbod uit andere landen

Naast de Nederlandse en Amerikaanse Netflix wil je misschien ook wel een goede Franse of Duitse film zien. Ook hierbij kun je gebruik maken van een VPN, zolang je maar de juiste serverlocatie selecteert. Hou hierbij wel in je achterhoofd dat de meeste populaire Netflix versie diegene uit Amerika is, waardoor het soms kan zijn dat het langer duurt voordat een VPN-aanbieder een server aanbiedt voor de Netflix uit andere landen wanneer deze geblokkeerd wordt.


Dedicated IP VPN’s voor Netflix

Eerder kon je al kort lezen dat het positief is als een VPN een dedicated IP-adres aanbiedt voor Netflix. Maar waarom is dit zo? Nou kijk, het werkt zo: Netflix probeert het gebruik van VPN’s op hun platform tegen te gaan door deze te blokkeren. Dit kunnen ze echter alleen doen door het IP-adres te blokkeren van de desbetreffende VPN-server. Bij een VPN werkt het zo dat mensen tegelijkertijd verbinding kunnen maken via een bepaalde server. Het kan dus zijn dat het lijkt alsof 50 mensen vanaf dezelfde computer Netflix willen kijken. Dit valt Netflix natuurlijk op, waardoor ze eerder zullen zien dat het gaat om een VPN server. Vervolgens ontzeggen ze dit IP-adres de toegang tot hun dienst.

Met een dedicated IP ben jij de enige die gebruik maakt van dat specifieke IP-adres. Hierdoor zal het dus nooit lijken alsof meerdere mensen tegelijk Netflix kijken vanaf dezelfde computer. Netflix zal dus minder snel in de gaten hebben dat het om een VPN-server gaat en zal je de toegang niet zomaar ontzeggen.


Netflix op smartphone, smart tv, tablet en pc

Als je een zware gebruiker bent van Netflix (zoals wij) dan maak je vast ook wel eens gebruik van Netflix op je smart tv, laptop, tablet of smartphone. Ook op al deze apparaten kun je een VPN gebruiken. De VPN’s die we eerder hebben aangeraden hebben meestal handige apps voor al deze devices en kunnen dus vrij makkelijk geïnstalleerd worden. Geniet dus van een uitgebreid Netflix aanbod op al je apparaten zoals je iPhone, iPad, Mac, Windows PC, Chromecast, Android TV en andere Android devices.


Conclusie: beste Netflix VPN

Zoals je leest is een VPN een uitstekende manier om meer te halen uit je Netflix account. Je krijgt namelijk niet alleen toegang tot de Nederlandse Netflix wanneer je in het buitenland zit, maar ook tot de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod. Wij raden je hiervoor wel aan om een goede, premium VPN te kiezen. De beste die je wat ons betreft kunt kiezen zijn NordVPN, ExpressVPN, CyberGhost en GOOSE VPN. Deze VPN’s zijn allemaal goed voor Netflix en hebben allemaal hun eigen pluspunten. NordVPN heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, is zeer veilig en biedt de mogelijkheid tot een dedicated IP aan, ExpressVPN is een allround fantastische VPN met een goede en snelle klantenservice, CyberGhost is zeer gebruiksvriendelijk en degelijk geprijsd en GOOSE VPN richt zich meer op de Nederlandse gebruiker dan de rest.

Duitse versie

Hoofdauteur:

Reacties
Plaats een reactie
3
Reacties
 1. PureVPN en ExpressVPN werken i.i.g. niet met Netflix. Ik denk dat Netflix alle VPN’s blokkeert.

  • Hallo Tecko,
   Wij hebben het zojuist met PureVPN en ExpressVPN getest en kunnen zowel via een Nederlandse server als Amerikaanse server op Netflix zonder geblokkeerd te worden. Het is waar dat Netflix de meeste VPN servers probeert te blokkeren, maar vaak zorgen de grotere VPN’s er voor dat ze altijd servers hebben die niet door Netflix worden geblokkeerd. Als je de melding krijgt dat je toch door Netflix wordt geblokkeerd omdat je een Proxy of VPN gebruikt, dan kun je vaak van server wisselen om dit op te lossen.

 2. Ik heb gekozen voor NordVPN omdat ik op Curaçao woon en het aanbod van Netflix bijna alleen bestond uit Spaanstalige films en series of Engelstalige zonder Nederlandse ondertiteling. Vooralsnog werkt het super! Je moet alleen even een keer handmatig een Nederlandse server kiezen, anders gebruikt VPN de dichtstbijzijnde, dat was voor mij Costa Rica.

Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past