Beste VPN voor Netflix

Trofee en bakje popcorn met VPN-schild naast een scherm met daarop een programma dat lijkt op Netflix
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
De beste VPN voor Netflix: een korte samenvatting

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het aanbod series en films is op Netflix USA vaak groter dan het aanbod in Nederland. Met behulp van een VPN kun je bijvoorbeeld verbinding maken met een Amerikaanse server om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix.

Wanneer je Netflix met een VPN probeert te kijken, zul je echter merken dat dit vaak problemen oplevert. Veel VPN’s werken namelijk niet met Netflix, waardoor jij je favoriete films en series niet langer kunt kijken. Gelukkig zijn er VPN’s die constant proberen hun servers werkend te houden met Netflix.

De beste VPN’s voor Netflix zijn:

 1. NordVPN – Populaire VPN met Netflix-gerichte functies.
 2. Surfshark – Betaalbare VPN met toegang tot de meeste Netflix-bibliotheken.
 3. CyberGhost – VPN met speciale servers voor het streamen van Netflix.
 4. PIA – Privacygerichte VPN met veel serverkeuzes voor Netflix.

Volgens ons onderzoek en de aanbevelingen van onze lezers is de NordVPN de beste VPN-provider voor Netflix. Het kan je verbinden met de Amerikaanse versie van Netflix en beschikt over snelle streamingsnelheden.

Wil je meer weten over de Amerikaanse Netflix en hoe een VPN de volledige Netflix-bibliotheek kan deblokkeren? Lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Opmerking: Veel VPN-aanbieders ondervinden momenteel problemen en kunnen de toegang tot Netflix via hun servers niet garanderen. Dit komt door een recente wijziging in de manier waarop Netflix omgaat met proxy’s en VPN-gerelateerde IP-adressen. De VPN-providers werken aan een oplossing, maar het kan gebeuren dat je niet altijd toegang hebt tot geo-specifieke inhoud op Netflix terwijl je een VPN gebruikt.

Netflix-achtige interface op een computerscherm met daarnaast de Amerikaanse vlagVeel mensen hebben tegenwoordig Netflix. De streamingdienst biedt veel films en series en is door de jaren heen steeds populairder geworden. Hoewel het aanbod van Netflix in Nederland vrij groot is, zijn er toch een aantal films of series niet beschikbaar.

Het Netflix aanbod is per land verschillend. Het aanbod van de Amerikaanse Netflix is bijvoorbeeld veel groter dan dat van Nederland. Bekijk ook ons artikel “Welke series en films kijk je op de Amerikaanse Netflix” om een beeld te krijgen van het aanbod op Netflix USA, of bekijk bijvoorbeeld de Britse Netflix. Het kan als gebruiker daarom interessant zijn om een kijkje te nemen in het Netflix-aanbod van een ander land. Als Nederlander heb je geen toegang tot het Netflix aanbod uit andere landen. Dit komt omdat Netflix aan je IP-adres kan zien waar je bent. Gelukkig is er een simpele oplossing om dit probleem op te lossen: gebruik een Virtual Private Network (VPN).

In dit artikel zetten we de beste Netflix VPN’s op een rijtje en we helpen jou bij het maken van een keuze.

Waar moet een goede Netflix VPN aan voldoen?

Waar een VPN aan moet voldoen, hangt af van je reden om er een te gebruiken. Als je op zoek bent naar de beste VPN voor Netflix dan is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande zaken:

 • Privacy en anonimiteit: De beste VPN’s gebruiken uitgebreide beveiligingsmaatregelen. Ze gebruiken protocollen zoals OpenVPN en WireGuard en bieden 256-bit AES- of SSL-versleuteling. Wanneer je gegevens versleuteld zijn, zijn ze veel moeilijker te traceren. Het maakt je ook anoniemer. Misschien zijn privacy en anonimiteit niet je belangrijkste zorg wanneer je buitenlandse Netflix wilt streamen. Toch is het altijd belangrijk dat je een veilige VPN-verbinding gebruikt.
 • Verbindingssnelheid: Bij het streamen van Netflix of een andere streamingdienst is snelheid ook belangrijk. Je wilt niet dat je film of serie hapert of vaak moet bufferen. Als de snelheid traag is zal Netflix ook de videokwaliteit verlagen. Het is daarom aan te raden een van de snelste VPN’s te kiezen voor het streamen van Netflix vanuit het buitenland.
 • Datalimieten: Betaalde VPN’s leggen meestal geen datalimiet op aan je gebruik. Gratis VPN’s hebben hebben vaak wel een datalimiet. De hoeveelheid content die je kunt streamen van Netflix of een andere streamingdienst is hierdoor beperkt. In sommige gevallen zal het niet eens genoeg zijn om een aflevering af te kijken! Dit is de reden waarom we gratis VPN’s niet aanbevelen voor streaming.
 • Landen en serverlocaties: Premium VPN’s bieden vaak een uitgebreider serveraanbod. Zo biedt NordVPN bijvoorbeeld meer dan 5.000 servers in 60+ landen aan! Als je toegang wilt tot het grootste aanbod aan content, moet je een provider kiezen die VPN-servers in veel landen aanbiedt. De meeste gratis VPN’s bieden niet zo veel keuze in het aantal servers.

Op basis van bovenstaande factoren zijn we tot de onderstaande, beste VPN’s voor het deblokkeren van Netflix gekomen. In ons oordeel nemen we ook de betrouwbaarheid en mogelijkheid om Netflix in het buitenland te deblokkeren mee.

De 4 beste VPN’s voor Netflix

Het kiezen van de beste VPN voor Netflix kan lastig zijn omdat Netflix actief de toegang vanaf VPN-servers probeert tegen te gaan. Dit kunnen ze alleen doen door het IP-adres van een server te blokkeren. Veel premium VPN-aanbieders zorgen er dan ook voor dat ze altijd een server hebben waarmee je Netflix kunt kijken. Sommige bieden zelfs de mogelijkheid tot een dedicated IP-adres aan. Dit betekent dat jij als enige gebruik maakt van dat IP-adres op de VPN-server (normaliter deel je een IP-adres met andere VPN-gebruikers).

Niet alle VPN-aanbieders kunnen echter de VPN-blokkades van Netflix omzeilen. Je hebt een betrouwbare VPN nodig die actief probeert Netflix-blokkades te omzeilen. Natuurlijk moet je in gedachten houden dat dit tegen de servicevoorwaarden van Netflix is.

Als je een VPN voor Netflix USA wilt gebruiken, heb je een VPN-server nodig die zich in de Verenigde Staten bevindt en niet door Netflix wordt geblokkeerd. We hebben veel VPN-aanbieders getest op eerder genoemde factoren. Daarnaast hebben we ook gecontroleerd of de VPN’s momenteel niet geblokkeerd worden door Netflix.

De resultaten? Hier zijn onze top 4 beste VPN’s voor Netflix:

 1. NordVPN – Populaire VPN met Netflix-gerichte functies
 2. Surfshark – Betaalbare VPN met toegang tot de meeste Netflix-bibliotheken
 3. CyberGhost – VPN met speciale servers voor het streamen van Netflix
 4. PIA – Privacy-gerichte VPN met veel serverkeuzes voor Netflix

1. NordVPN: ideaal voor de Amerikaanse Netflix

NordVPN site header
Scorebalk die de score "9,5/10" laat zien

Redenen om te kopenRedenen om te vermijden
Toegang tot Netflix via servers in meer dan 60 landen (in veel landen Netflix beschikbaar!)Inconsistente verbinding met Netflix
Kan ook andere populaire streamingdiensten deblokkeren zoals, like Amazon Prime VideoHulu, en HBO MaxDe mobiele ervaring is minder gebruiksvriendelijk
Zoekt actief naar manieren om blokkades door streamingdiensten te omzeilen
Sterke encryptie en geavanceerde beveiligingsfuncties. Geverifieerd no-log beleid

NordVPN is waarschijnlijk de beste VPN voor Netflix van dit moment. NordVPN heeft meerdere servers die Netflix ondersteunen in verschillende landen. NordVPN heeft ook nog eens de mogelijkheid tot het aanvragen van een dedicated IP. Daarnaast vraagt de provider een lage maandprijs als je een abonnement voor langere tijd afsluit.

NordVPN is een van de goedkopere premium Netflix VPN’s en zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot Netflix. Ook kun je de dienst gratis uitproberen vanwege de 30 dagen geld-terug-garantie. Een uitstekende VPN dus om voor te kiezen.

De enige kanttekening bij NordVPN voor Netflix is dat je door hun SmartPlay feature via een Nederlandse server alleen de Amerikaanse content te zien krijgt. Alleen gebruikmaken van deze feature, wat lijkt op Smart-DNS, helpt je dus niet om bijvoorbeeld de Nederlandse Netflix te kijken.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

2. Surfshark: snelle servers voor HD-streaming

Surfshark site header
Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Redenen om te kopenRedenen om te vermijden
Deblokkeert op betrouwbare wijze Netflix in Amerika, Verenigd Koninkrijk, Canada en meerHeeft minder servers in vergelijking met andere grote VPN-providers.
Een goedkope VPN waarmee je voordelig Amerikaanse Netflix kunt deblokkerenMogelijk moet je de browserextensie gebruiken
Ondersteunt onbeperkt aantal apparaten, zodat het hele gezin tegelijk kan streamen

Surfshark heeft erg snelle servers en gebruiksvriendelijke software. Hiermee heeft deze VPN-provider al snel een plek in onze algemene top 5 weten te veroveren. Met Surfshark kijk je zowel de Amerikaanse Netflix in Nederland, als de Nederlandse Netflix in het buitenland. Ook is dit een erg goedkope provider, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Er is nog iets dat Surfshark een geweldige VPN maakt voor het kijken naar Netflix: met slechts één betaalbaar abonnement kun je een onbeperkt aantal apparaten aansluiten.

Met andere woorden, als je Surfshark gebruikt, kunnen jij en je hele gezin (Amerikaanse) Netflix kijken, of elke andere bibliotheek.

Naast toegang tot Netflix, heeft Surfshark veel extra opties die jouw online ervaring zullen verbeteren. De dienst maakt gebruik van extreem veilige protocollen en stelt je in staat om anoniem torrents te downloaden.

Tip: lukt het niet om toegang te krijgen tot de Amerikaanse library van Netflix? Probeer dan de browserextensie van Surfshark. Hiermee konden wij tijdens onze test zonder problemen inloggen bij de Amerikaanse Netflix.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

3. CyberGhost: makkelijk en goedkoop Netflixen

CyebrGhost site header
Scorebalk die de score "8/10" laat zien

Redenen om te kopenRedenen om te vermijden
Dedicated US Netflix streaming serversGeen onafhankelijke veiligheidsaudit tot nu toe
Kan ook Disney+, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, and HBO Max deblokkeren.OpenVPN snelheden waren onder gemiddeld tijdens onze test
Snelle ondersteuning via live chat als je problemen ondervindt met Netflix-blokkades

CyberGhost is een uitstekende VPN voor Netflix als je niet zelf wilt zoeken naar een server die de Amerikaanse Netflix ondersteunt. De gebruiksvriendelijke VPN-dienst heeft een handige knop waarmee je automatisch wordt verbonden met een server die geoptimaliseerd is voor de Amerikaanse Netflix.

CyberGhost werkt perfect in combinatie met de Amerikaanse Netflix. Helaas is CyberGhost niet altijd even geschikt voor de Nederlandse Netflix. Als je in het buitenland Nederlandse Netflix wilt kijken, dan raden we je aan om een andere VPN te gebruiken. Surfshark werkt bijvoorbeeld erg goed met de Nederlandse Netflix.

CyberGhost is een zeer veilige en uiterst snelle VPN, waardoor je geen last hebt van haperende films en series. Combineer dit met de gebruiksvriendelijke software en lage prijs en je hebt een uitstekende VPN om Netflix mee te kijken. De dienst heeft daarnaast een 45 dagen geld-terug-garantie en biedt je de mogelijkheid om hun VPN 7 dagen gratis te proberen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

4. PIA: veilige VPN met uitgebreide serverkeuze voor Netflix

PIA site header
Scorebalk die de score "7,5/10" laat zien

Redenen om te kopenRedenen om te vermijden
Kan American Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video deblokkerenNet als CyberGhost heeft PIA tot nu toe geen veiligheidsaudit gehad
Veel veiligheidsfuncties voor geavanceerde beveiliging
Meer waar voor je geld in vergelijking met andere VPN-providers

PIA is de perfecte VPN om veilig Netflix mee te kijken. Deze VPN-aanbieder neemt je privacy serieus en je kunt rekenen op sterke encryptie. Daarnaast heeft Private Internet Access, zoals de aanbieder voluit heet, een uitgebreid servernetwerk verspreid over de hele wereld. Zo kun je elke Netflix-bibliotheek gemakkelijk bereiken. Door de snelle, stabiele servers hoef je je ook geen zorgen te maken over haperingen in je stream.

Een groot pluspunt van PIA dat we vaak vermelden is echter de focus op privacy. Ze houden geen logs bij. Je moet er wel rekening mee houden dat er tot nu toe geen beveiligingsaudit is geweest.

Tot slot is PIA redelijk geprijsd en makkelijk uit te proberen met de 30 dagen geld-terug-garantie.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.85
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Onze top 4 Netflix speedtest resultaten

Voordat we onze vergelijking van de 5 beste VPN’s voor Amerikaanse Netflix en andere Netflix-bibliotheken afronden, kijken we naar de snelheden die je met elke VPN kunt verwachten.

Hieronder vind je een korte samenvatting van de snelheden die we zagen toen we enkele van de snelste VPN-aanbieders testten.

ProviderDownloadsnelheid (Mbps)Uploadsnelheid (Mbps)Ping
Onze verbinding181,14174,255
NordVPN -Nederlandse server142,43129,797
NordVPN -Amerikaanse server121144,22203
Surfshark – Nederlandse server162,95144,488
Surfshark – Amerikaanse server135,3890,41185
PIA – Nederlandse server87,7390,495
PIA – Amerikaanse server47,2990,5301
CyberGhost – Nederlandse server86,3686,754
CyberGhost – Amerikaanse server64,2310,89178

Amerikaanse Netflix kijken met een VPN

Een VPN-verbinding doet drie dingen:

 1. Het versleutelt je internetverkeer
 2. Het leidt alle gegevens om via een externe server
 3. Het verbergt je locatie door je IP-adres te veranderen

Wanneer je verbinding maakt met een Amerikaanse server, wordt je dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Dit laat Netflix geloven dat je op Amerikaanse bodem bent. Hierdoor krijg je toegang tot Amerikaanse Netflix.

Je vraagt je misschien af hoe je dit precies kunt doen als je eenmaal een VPN tot je dienst hebt. Wil je weten hoe je stap voor stap Amerikaanse Netflix kunt kijken met een VPN? Klik dan op de knop hieronder voor een snelle en makkelijke gids!

Kijk Netflix met een VPN stap-voor-stap gids

Gratis VPN’s voor Netflix

VPN-schild met een label waarop "Gratis" staatWe hebben in onze lijst van beste VPN’s voor Netflix bewust niet gekozen voor gratis VPN’s. We raden het gebruik van gratis VPN’s af om onderstaande redenen:

 1. Veiligheidsproblemen. gratis VPN-aanbieders kunnen de informatie die ze over jou verkrijgen gebruiken om aan andere partijen te verkopen. Ze zullen eerder geneigd zijn dit te doen dan betaalde diensten, vanwege de sterkere financiële prikkel.
 2. Slechte klantenservice. De meeste gratis VPN’s bieden vaak niet de beste klantenservice. De meeste gratis diensten hebben vaak helemaal geen klantenservice. Dit betekent dat ze je niet kunnen helpen als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt om toegang te krijgen tot Amerikaanse Netflix-inhoud.
 3. Minder middelen om Netflix te slim af te zijn. De meeste gratis VPN-diensten hebben niet de middelen om Netflix voortdurend te slim af te zijn. De kans dat Netflix zal werken met een gratis VPN is klein.
 4. Trage snelheden. Zelfs als een gratis VPN wel werkt, zul je waarschijnlijk extreme laadtijden tegenkomen omdat je een server moet delen met veel andere gebruikers. Als je comfortabel Amerikaanse Netflix wilt kijken, is een gratis VPN gewoon geen optie.

Als je niet zeker weet of je voor een VPN-abonnement wilt betalen, kun je enkele proefperiodes bekijken die goede VPN-aanbieders aanbieden. Met een proefabonnement kun je zien of een VPN prettig werkt voor jou zonder dat je meteen aan een lang abonnement vast zit.

Welke gratis VPN kan ik gebruiken om Netflix te deblokkeren?

Je realiseert je waarschijnlijk wel dat gratis VPN’s niet ideaal zijn voor streaming. We willen je echter niet de kans ontnemen om het zelf uit te testen. Daarom lichten we hieronder een van de beste gratis VPN-diensten toe. Zo test je zelf uit of een VPN iets voor jou is, terwijl je er zeker van kunt zijn dat je veilig blijft.

PrivadoVPN: gratis VPN voor Netflix

PrivadoVPN LogoPrivadoVPN is wat ons betreft de beste gratis VPN van dit moment. Met het gratis abonnement kun je de Amerikaanse Netflix deblokkeren. Op het moment van schrijven, geeft het je ook toegang tot andere Netflix bibliotheken.

PrivadoVPN is gebruiksvriendelijk en biedt diverse serverlocaties aan. Bij deze VPN heb je bovendien geen last van vervelende advertenties. Ook hoef je geen betalingsgegevens in te voeren als je de gratis VPN downloadt.

Als je via onderstaande link een gratis abonnement afsluit dan garandeert PrivadoVPN dat je Netflix kunt kijken. Dit is voor een gratis VPN erg uitzonderlijk. De meeste gratis VPN’s werken namelijk niet goed met streamingdiensten.

Probeer PrivadoVPN gratis

Waarom werkt Netflix soms niet met een VPN?

Netflix werkt niet altijd met een VPN. Dit komt omdat Netflix tegen het omzeilen van geografische blokkades is. Dit proberen ze dan ook actief tegen te gaan. Maar omdat Netflix is opgericht in Amerika, hebben de Amerikaanse gebruikers toegang tot een groter aanbod en dat is iets waar de rest van de Netflix-gebruikers graag van mee willen profiteren.

Netflix Unblocking Error Smartphone

Daarnaast zijn er soms afspraken gemaakt tussen producenten en Netflix dat hun aanbod alleen in specifieke landen vertoond mogen worden. Zo mogen niet alle Amerikaanse films vertoond worden in Nederland en vice versa.

Om dit af te dwingen maakt Netflix gebruik van je locatie die meegegeven wordt door je IP-adres. Ga je dus online vanuit Nederland, dan heb je een Nederlands IP-adres en krijg je het Nederlandse Netflix aanbod te zien. Tenzij je dus een VPN gebruikt en verbinding maakt met een server in een ander land.

Netflix probeert VPN-gebruik te vermijden

Sinds eind 2021 zet Netflix zich nog veel harder af tegen de VPN diensten. Hierdoor kan het zijn dat je zelfs met een VPN af en toe verschillende servers in een land moet proberen om iets uit een buitenlandse bibliotheek te bekijken. In het uiterste geval kan de klantenservice van jouw gekozen VPN-dienst vaak helpen om een werkende server te vinden. Het blijft dus een constant kat-en-muis spelletje tussen de VPN-diensten en Netflix.

Eind 2021 had Netflix even de bovenhand, maar het lijkt er begin 2022 op dat de meeste VPN-diensten weer zonder problemen bij buitenlandse Netflix bibliotheken kunnen komen. Mocht je toch niet direct verbinding kunnen maken met een buitenlandse Netflix-bibliotheek, dan kun je de volgende stappen proberen:

 • Probeer verschillende servers. VPN-providers hebben vaak meerdere servers op één locatie. Aangezien Netflix alleen IP-adressen blokkeert en niet het hele servernetwerk van een VPN, kun je door een serverwisseling vaak wel toegang krijgen.
 • Verander je VPN-protocol. Sommige protocollen zijn ideaal voor snelheid, andere houden je online nog beter anoniem. Soms blijkt Netflix niet te werken met IKEv2-servers, maar kun je met OpenVPN-servers wel toegang krijgen. Zeker als je de optie hebt om obfuscated servers te gebruiken, kan dit helpen. Deze verbergen nog beter dat je een VPN gebruikt.
 • Vraag de klantenservice om hulp. Medewerkers van de klantenservice weten vaak of er bepaalde servers zijn die op dat moment zeker weren.

Netflix probeert wel richting een uniform globaal aanbod te gaan. Dit zou betekenen dat op den duur alle Netflix-gebruikers toegang hebben tot dezelfde films en series.

Netflix Unblocking Error

Netflix aanbod uit andere landen

Het Netflix-aanbod verschilt per land. Misschien wil je van server naar server hoppen om te zien welke films en shows er worden aangeboden in verschillende landen. Je kunt dit eenvoudig bereiken door te switchen tussen VPN-servers die zich in verschillende landen bevinden. Op deze manier kun je het Netflix-aanbod van verschillende landen bekijken.

Naast de Nederlandse en Amerikaanse Netflix wil je misschien ook wel een kijkje nemen in het Netflix-aanbod van Frankrijk of Duitsland. Ook hierbij kun je gebruik maken van een VPN, zolang je maar de juiste serverlocatie selecteert. Hou hierbij wel in je achterhoofd dat de meeste populaire Netflix-versie diegene uit Amerika is, waardoor het soms kan zijn dat het langer duurt voordat een VPN-aanbieder een server aanbiedt voor de Netflix uit andere landen wanneer deze geblokkeerd wordt.

Een VPN kiezen om geografische Netflix blokkades te omzeilen: waar je op moet letten

We hebben verschillende VPN-providers getest op de onderstaande aspecten om vervolgens tot de top 5 beste VPN’s voor Netflix te komen die je bovenaan dit artikel ziet staan.

VPN kenmerkWaarom is het belangrijk
Toegang tot NetflixDe providers in dit artikel zijn allemaal door ons getest en werken op moment van schrijven met buitenlandse Netflix bibliotheken. Wij proberen dit artikel regelmatig te updaten. Helaas is de strijd tussen Netflix en VPN-diensten constant, waardoor het net van het moment af kan hangen of de servers van een bepaalde aanbieder wel of niet werken met Netflix.
SnelheidEen andere belangrijke factor om over na te denken als je Netflix wilt kijken met een VPN, is snelheid. Je hebt waarschijnlijk geen zin om lang te wachten tot je film of aflevering eindelijk geladen is. Daarom is internetsnelheid erg belangrijk. Een VPN kan je internetverbinding trager maken, omdat al je data via andere servers wordt omgeleid. Bij sommige VPN-providers merk je dit verschil haast niet, maar bij andere diensten kan de vertraging erg frustrerend zijn. Ook de stabiliteit van de verbinding moet goed zijn. Bij het testen van de VPN’s in onze top 5 hebben we hier dan ook extra op gelet. Onthoud wel dat als je al een instabiele of langzame verbinding hebt, een VPN deze dan niet magisch beter maakt.
KlantenserviceOmdat VPN-aanbieders constant op zoek moeten naar nieuwe IP-adressen en nieuwe manieren om geoblokkades te omzeilen, kan het zo zijn dat Netflix bepaalde servers van een provider blokkeert. Op zo’n moment wordt de klantenservice van een VPN belangrijk. Het is prettig als een VPN-provider goede support biedt, bijvoorbeeld met een live chat. Je kunt dan direct hulp krijgen met het vinden van een server die nog niet door Netflix geblokkeerd wordt.
Dedicated IP adresEen andere service die sommige providers bieden is een dedicated IP. Met een dedicated IP ben jij de enige die gebruikmaakt van dat specifieke IP-adres. Hierdoor zal het dus nooit lijken alsof meerdere mensen tegelijk Netflix kijken vanaf dezelfde verbinding. Netflix zal dus minder snel in de gaten hebben dat het om een VPN-server gaat en zal je de toegang niet zomaar ontzeggen. Deze functie kost vaak nog wel wat extra bovenop je abonnementskosten. Maar als je het ons vraagt, is een dedicated IP het gemak zeker waard! Van de vier beste VPN’s voor Netflix die we hierboven hebben besproken bieden CyberGhost, NordVPN en PIA dedicated IP’s aan.
Toegang op verschillende apparatenAls je een zware gebruiker bent van Netflix (zoals wij) dan maak je vast ook wel eens gebruik van Netflix op je smart-tv, laptop, tablet of smartphone. Ook op al deze apparaten kun je een VPN gebruiken. De VPN’s die we eerder hebben aangeraden hebben meestal handige apps voor al deze devices en kunnen dus vrij gemakkelijk geïnstalleerd worden.

Geniet dus van een uitgebreid Netflix aanbod op al je apparaten zoals je iPhone, iPad, Mac, Windows PC, Chromecast, Android TV en andere Android devices.

Andere voordelen van het gebruik van de beste Netflix VPN

Het deblokkeren van landspecifieke Netflix-inhoud is niet het enige voordeel dat een VPN-service te bieden heeft. Het biedt je bijna volledige vrijheid op het internet.

Gebiedsbeperkingen worden opgelegd door streamingdiensten, maar er zijn ook landen die de internettoegang van hun burgers beperken. Ook dit soort censuur kan omzeild worden met een VPN.

Een VPN versleutelt al je internetverkeer met behulp van verschillende soorten VPN-protocollen. Het leidt ook al het verkeer om via hun servers. Dit maakt het voor hackers, overheden of andere partijen moeilijker om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke gegevens. Op deze manier biedt een VPN de veiligheid die je nodig hebt om veilig op het internet te surfen.

Een andere belangrijke eigenschap van een VPN is de anonimiteit die het je kan bieden. Omdat de VPN jouw verkeer omleidt via een ander IP-adres, zal niemand jouw werkelijke IP-adres zien. Jouw IP-adres is gekoppeld aan je locatie en uiteindelijk aan jouw identiteit. Door je IP-adres te verbergen met een VPN, ben je veel anoniemer online.

Al met al is een VPN nuttig voor zo veel meer dan alleen het kijken naar Amerikaanse Netflix-inhoud. Het biedt je meer vrijheid, veiligheid en anonimiteit online. Als je geïnteresseerd bent om meer te lezen over deze andere voordelen, kun je ons artikel over de voordelen van een VPN lezen.

Andere methoden om Netflix gebiedsbeperkingen te omzeilen

Er zijn verschillende manieren om de beperkingen van Netflix te omzeilen en toegang te krijgen tot buitenlandse Netflix-bibliotheken. Hieronder omschrijven we de drie beste manieren om Netflix te deblokkeren:

 1. Gebruik een VPN. Met de juiste VPN kun je snel toegang krijgen tot Amerikaanse Netflix van overal ter wereld door je IP-adres te wijzigen in een Amerikaans IP-adres. NordVPN werkt vooral goed met Netflix en heeft veel snelle servers in de VS.
 2. Gebruik Smart DNS. De Domain Name Server (DNS) houdt bij welke websitenaam bij welk IP-adres hoort. Je kunt de DNS zien als het telefoonboek van het internet. Met Smart DNS kun je de virtuele locatie van je computer veranderen en online geografische beperkingen omzeilen zodat je Netflix USA kunt deblokkeren. Houd er rekening mee dat je internetverkeer niet wordt gecodeerd wanneer je Smart DNS gebruikt. Als dit verwarrend voor je klinkt, lees dan onze uitgebreide uitleg over DNS-servers.
 3. Gebruik een Amerikaanse proxyserver. Een proxyserver zal je internetverkeer omleiden, waardoor je toegang krijgt tot de inhoud van Amerikaanse Netflix. Proxyservers zijn echter vaak traag, en Netflix is er snel bij om ze te blokkeren.

Van bovenstaande opties raden we optie 1 aan. Een Smart DNS versleutelt je internetverkeer niet. Onze ervaring is dat Netflix het gebruik van de meeste proxy’s blokkeert. Bovendien zal de verbinding niet zo stabiel en snel zijn als andere methoden. Hierdoor is het gewoon niet geschikt voor het streamen van Netflix. Voor meer veilig en privé internet raden we het gebruik van een VPN aan.

Conclusie: beste Netflix VPN in 2022

Zoals je leest, is een VPN een uitstekende manier om meer te halen uit je Netflix account. Je krijgt namelijk niet alleen toegang tot de Nederlandse Netflix wanneer je in het buitenland zit, maar ook tot de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod. Het kan lastig zijn om de beste VPN voor Netflix te vinden. Steeds vaker worden VPN’s door Netflix geblokkeerd. Met een goede, premium VPN heb je meer kans dat je de Netflix VPN-blokkade kunt omzeilen.

De beste VPN’s die je wat ons betreft kunt kiezen zijn NordVPN, Surfshark,PIA en Cyberghost. Deze VPN’s werken goed met Netflix en hebben allemaal hun eigen pluspunten.

NordVPN heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is naar onze mening de beste VPN voor Netflix. Surfshark is de beste VPN voor een kleine portemonnee. Met CyberGhost kunt je goedkoop en makkelijk Netflix kijken. PIA heeft uitgebreide en stabiele servers zodat je geen last krijgt van haperingen in je stream.

De beste VPN's voor Netfix: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over de beste VPN’s voor Netflix? Kijk in het overzicht hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Er zijn meerdere VPN’s die werken met Netflix. Wij raden NordVPN, SurfShark, CyberGhost of PIA aan. Deze providers hebben genoeg servers die jou helpen bij het streamen van alle content op Netflix. Bovendien bieden de providers de snelheid die je nodig hebt om een film of serie te streamen zonder haperingen.

Met een VPN kun je meer halen uit je Netflix account:

 • Je kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot de Nederlandse Netflix wanneer je in het buitenland verblijft.
 • Je kunt toegang krijgen tot het Netflix-aanbod van een ander land. Met een VPN kun je bijvoorbeeld verbinding maken met een VPN-server in de Verenigde Staten en genieten van de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod.

Veel gratis VPN’s werken niet met Netflix, omdat Netflix de IP-adressen van die servers heeft herkend en geblokkeerd. Daarnaast hebben gratis VPN’s vaak een serverlimiet, datalimiet en snelheidslimiet. Door het serverlimiet heb je vaak geen toegang tot Netflix. Als je wel toegang hebt, dan kun je door de datalimiet maar beperkt Netflix kijken. Bovendien kun je door snelheidslimieten last hebben vervelende haperingen tijdens het streamen van jouw favoriete serie of film.

In plaats van een gratis VPN, kun je beter kiezen voor een goedkope, premium VPN, zoals Surfshark.

Netflix kijken met een VPN is in Nederland en in andere landen waar het gebruik van een VPN toegestaan is volkomen legaal.

In sommige landen zoals China en Rusland is het gebruik van een VPN verboden en is het uiteraard ook niet toegestaan om Netflix te kijken met een VPN.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
13
Reacties
Plaats een reactie
 1. Zoals je het schrijft lijkt het mij allemaal heel simpel te omzeilen, maar dat is het helemaal niet. Ik heb de voorbije weken verschillende VPN abonnementen afgesloten en geen enkele werkte met Netflix. Ik woon in België en wil graag de content zien van Nederland, zodra je inlogt op Netflix met je account dan krijg je gewoonweg de content te zien van je eigen land en niet dat van Nederland. Ik ben nu een derde keer in nog geen halfjaar NordVPN aan het testen, we blijven maar rondjes draaien, ook wat hun support zegt, het werkt aan geen kanten. Het is steeds hetzelfde probleem, de content zie je gewoon niet van Nederland, ik blijf maar bij Netflix België hangen.

  • Helaas is het principe van toegang krijgen tot Netflix makkelijk, maar kost de uitvoering soms inderdaad veel tijd. Netflix probeert VPN-gebruik tegen te gaan door IP-adressen van VPN-servers te blokkeren. Je zult dus servers moeten blijven proberen in het land waarvan je het Netflix aanbod wilt zien (in dit geval Nederland). Ons lukt het tijdens het testen vaak ook niet in één keer. Soms moeten we wel 10 servers proberen en hulp inschakelen van de klantenservice om de beste server uit te kiezen.
   Om bij NordVPN van server te wisselen binnen één locatie, klik je op de drie puntjes naast de landsnaam. Je kunt dan naast ‘Fastest’ ook andere servers kiezen.
   Ook wil het soms helpen om een ander VPN-protocol te gebruiken. Het kan zijn dat je met WireGuard geen toegang krijgt, maar met OpenVPN wel bijvoorbeeld. Dit doe je bij NordVPN in het instellingenmenu onder ‘Auto-connect’. Bij NordVPN kun je bovendien ‘Obfuscated servers’ gebruiken door deze functie aan te zetten onder de ‘Advanced’-instellingen. Dit soort servers zijn extra moeilijk te herkennen als VPN-servers.

 2. Je kan ook met gratis software wireguard of openvpn een tunnel aanleggen naar je eigen thuisadres. Ik gebruik een raspberry pi die constant op het netwerk aangesloten is.

  • Dat is inderdaad ook een mogelijkheid, mocht je de Netflix library van je thuisland willen bezoeken. Als je de Netflix library van een ander land wil bezoeken (zoals de Amerikaanse Netflix) is dit helaas minder geschikt.

 3. Ik heb een probleem met betalen. Ik heb geprobeerd via Argentina en Turkije een abonnement af te sluiten maar de beveiligingscode van mijn creditcard wordt niet geaccepteerd. Ook die van mijn vrouw geprobeerd maar zelfde probleem. Hebt u zoiets vaker gehoord?

  • Tijdens het testen waren wij zelf niet tegen dit probleem aangelopen, maar het kan goed zijn dat er in de tussentijd iets is aangepast bij Netflix. Wellicht dat een van onze andere lezers een oplossing voor je heeft.

 4. Hallo, ik begrijp uit de artikelen dat je geen Netflix zou kunnen zien als je in het buitenland bent, klopt dat? Zo ja, hoe kan het dan dat ik in mijn vakantie in Spanje gewoon Netflix kan kijken op mijn Android tablet en gsm?

  • Je hebt ook in Spanje toegang tot Netflix. Zolang je een Netflix-abonnement hebt, kun je films en series op Netflix kijken. Het enige verschil is dat Netflix een verschillend aanbod aan films en series heeft in verschillende landen. Het zou dus kunnen dat je op vakantie in Spanje films te zien krijgt die je in Nederland niet zou kunnen kijken – en andersom. Vooral in de Verenigde Staten heeft Netflix een enorm aanbod. Vandaar dat veel mensen met een VPN toegang proberen te krijgen tot dat aanbod. Hoe je dat doet, kun je onder andere lezen in ons artikel Amerikaanse Netflix kijken.
   Hoe dan ook hoef je je geen zorgen te maken dat je ineens niet meer op Netflix kunt zodra je in Spanje bent. Je krijgt daar enkel een ander aanbod te zien.

 5. Ik heb gekozen voor NordVPN omdat ik op Curaçao woon en het aanbod van Netflix bijna alleen bestond uit Spaanstalige films en series of Engelstalige zonder Nederlandse ondertiteling. Vooralsnog werkt het super! Je moet alleen even een keer handmatig een Nederlandse server kiezen, anders gebruikt VPN de dichtstbijzijnde, dat was voor mij Costa Rica.

  • Vandaag de dag is ExpressVpn de ENIGE met servers in Nederland die Netflix deblokkeren!
   Vergeet Nordvpn als je vanuit het buitenland Netflix NL wilt streamen.

   • We hebben inderdaad al vaker te horen gekregen dat NordVPN niet langer werkt met de Nederlandse Netflix. We doen wat onderzoek en zullen ons artikel daarna aanpassen. Dankjewel voor je inbreng!

 6. PureVPN en ExpressVPN werken i.i.g. niet met Netflix. Ik denk dat Netflix alle VPN’s blokkeert.

  • Hallo Tecko,
   Wij hebben het zojuist met PureVPN en ExpressVPN getest en kunnen zowel via een Nederlandse server als Amerikaanse server op Netflix zonder geblokkeerd te worden. Het is waar dat Netflix de meeste VPN servers probeert te blokkeren, maar vaak zorgen de grotere VPN’s er voor dat ze altijd servers hebben die niet door Netflix worden geblokkeerd. Als je de melding krijgt dat je toch door Netflix wordt geblokkeerd omdat je een Proxy of VPN gebruikt, dan kun je vaak van server wisselen om dit op te lossen.

Een reactie plaatsen