Stel kijkt Android TV met VPN icoon

VPN instellen op Android TV

Laatst bijgewerkt: 19 februari 2019
Leestijd: 4 minuten, 6 seconden

Je kan op meerdere manieren je Android TV verbinden middels een VPN. De meest gemakkelijke is door middel van een Android app die in de Play Store staat. Helaas hebben niet alle VPN-aanbieders een dergelijke app. Voor die VPN’s kan je je Android TV beveiligen door de VPN op je router te installeren, of een virtuele router op te zetten op je PC of Mac.

Voor meer informatie over VPN’s op je Android TV verwijzen we je naar ons uitgebreide artikel: VPN op Android TV. Als je nog geen VPN hebt dan raden wij je de volgende aan.


ExpressVPN voor Android TV

ExpressVPN is erg gemakkelijk om op je Android TV te installeren vanwege zijn handige Play Store app. De servers van ExpressVPN halen altijd een hoge snelheid en ook met de veiligheid van ExpressVPN zit het wel snor. ExpressVPN heeft meer dan 2000 servers verdeeld over 94 landen en beschikt over apps in meerdere talen (waaronder Nederlands). Het werkt perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix). Mocht je niet zeker weten of een VPN iets voor jou is? Dan kan je ExpressVPN gratis uittesten vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN


GOOSE VPN voor Android TV

GOOSE VPN is een snelle VPN van eigen bodem. Door haar Nederlandse en Amerikaanse servers is GOOSE uitermate geschikt voor de Nederlandse VPN gebruiker die vanuit het buitenland Nederlandse televisie wil kijken of juist vanuit Nederland Amerikaanse Netflix wil kijken. Ook GOOSE VPN beschikt over een handige Android TV app en de software is volledig beschikbaar in het Nederlands. Je kan GOOSE VPN 30 dagen uitproberen en als je ergens tegenaan loopt kun je gewoon gebruik maken van de Nederlandse klantenservice, wel zo prettig.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN


IPVanish voor Android TV

IPVanish heeft net als ExpressVPN en GOOSE VPN een handige app voor op je Android TV. Het enige nadeel aan IPVanish is dat de software niet in het Nederlands beschikbaar is. Dit maken ze echter meer dan goed door hun handige online handleidingen, gebruiksvriendelijke software en extreem hoge snelheden. IPVanish heeft meer dan 1.000 servers verdeeld over meer dan 50 landen en werkt goed in combinatie met Kodi. Al met al is IPVanish een uitstekende VPN voor op je Android TV.

IPVanish
Actie:
Snelle VPN met goede prijs bij een jaaraboonement
7.3
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Logs! En Netflix niet altijd werkend
Bezoek IPVanish


Het instellen van een VPN door een app in de Play Store

Als jouw VPN provider beschikt over een VPN-app in de Play Store kan je deze als volgt installeren:

 1. Zoek in de app library naar jouw VPN app.
 2. Ga naar de app van deze VPN provider en download deze.
 3. Open de app en log in met jouw account. Als je nog geen account hebt kan je deze aanmaken op de website van jouw VPN-aanbieder.
 4. Na het inloggen is de app waarschijnlijk geactiveerd en klaar voor gebruik.
 5. Stel de VPN in zoals jij dat wil en kies eventueel handmatig een serverlocatie.
 6. Zet de VPN aan.
 7. Geniet van de extra veiligheid, anonimiteit en toegang tot geografisch geblokkeerde content.

VPN instellen op je router

VPN RouterMet een VPN-beveiligde router zijn alle apparaten in huis direct aangesloten op je VPN. Voor het installeren van een VPN op je router moet je router wel geschikt zijn hiervoor en moet je enkele lastige stappen ondernemen om de firmware van je router aan te passen (dit heet ‘flashen’). Het installeren van een VPN op je router kan door middel van de volgende stappen:

 1. Controleer of je een geschikte router hebt om te ‘flashen’. Meer informatie hierover kun je vinden in dit artikel: VPN router – Een gemakkelijk overzicht om snel de beste VPN router te vinden
 2. Pas de firmware van je router aan en installeer je VPN op deze router volgens ons uitgebreide stappenplan: VPN op Router instellen (DD-WRT stappenplan) – Router instellen voor VPN gebruik
 3. Verbind je Android TV (en eventueel andere apparaten) met het wifi-netwerk van de geflashte router en je Android TV is nu verbonden middels een VPN verbinding.

Het instellen van een VPN door middel van een virtuele router op PC of Mac

Als je router niet geschikt is om te flashen of je wil dit niet om een andere reden, dan kan je er voor kiezen om je Android TV te laten verbinden met een wifi hotspot op je PC of Mac. Op deze PC of Mac installeer je dan vervolgens de VPN, zodat je ook op je Android TV verbonden bent met een VPN. Dit kan gemakkelijk door het doorlopen van de volgende stappen:

 1. Installeer een VPN op je PC of Mac. De meeste VPN-aanbieders hebben hier handige software voor, maar als je hier niet uitkomt kun je onze handleidingen volgen:
  1. Handleiding voor het instellen van een VPN op Windows 10
  2. Handleiding voor het instellen van een VPN op Mac
 2. Zet een wifi hotspot op op je PC of Mac zodat je Android TV hier verbinding mee kan maken.
 3. Verbind je Android TV met dit VPN beveiligde netwerk van je PC of Mac.
Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘VPN instellen’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past