Gezin kijkt RTL XL op TV

RTL XL kijken in het buitenland

Laatst bijgewerkt: 25 maart 2019
Leestijd: 6 minuten, 37 seconden

RTL XL ComputerschermHet kijken van RTL-programma’s wordt je tegenwoordig heel makkelijk gemaakt dankzij RTL XL. Dit is het on demand platform van RTL zoals NPO Start of Ziggo Go. Je kan er al je favoriete RTL-programma’s op terugkijken, zowel op je computer als je smartphone, tablet, smart tv, Chromecast en Amazon Firestick. Voor mobiele apparaten en tablets is er zelfs een handige app.


RTL XL kijken buiten Europa

Wil je het aanbod van RTL echter kijken buiten Europa, dan kom je er al snel achter dat veel van de uitzendingen niet werken. Dit komt omdat RTL afspraken heeft gemaakt met programmamakers dat hun uitzendingen niet buiten Europa vertoond mogen worden. Ook kun je de RTL XL app niet downloaden vanuit het buitenland. Aan de hand van jouw IP-adres kunnen ze zien dat je niet in Europa zit en blokkeren ze je de toegang tot hun shows. Dit doet RTL XL door aan te geven dat er netwerkproblemen zijn, of door je een zwart scherm te laten zien zonder verdere melding. Gelukkig kun je gemakkelijk je IP-adres veranderen en toch toegang krijgen tot je favoriete programma’s. Dit doe je door middel van een Virtueel Particulier Netwerk (VPN).

RTL XL Blokkade Melding

Update: sinds april/mei 2018 is de regelgeving omtrent betaalde uitzendingen binnen de EU aangepast. Dit betekent dat je met een betaalde account op bijvoorbeeld NPO Start of RTL XL gewoon binnen de EU Nederlandse zenders kunt kijken. Buiten de EU worden deze uitzendingen nog wel geblokkeerd en ook op gratis uitzendingen is deze regelgeving niet van toepassing.


Een VPN om RTL XL te unblocken

Het gebruik van een VPN is zeer simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het programmaatje van je VPN te downloaden en aan te zetten en je kunt gelijk je favoriete series kijken in het buitenland (niet-EU-landen). Een VPN is als het ware een extra beveiligingslaag tussen jou en het internet. Deze laag zorgt er voor dat je anoniem bent, dat je gegevens extra beveiligd worden en dat je sites kan bezoeken vanuit een andere locatie dan waar je in werkelijkheid zit. Zolang de VPN aanstaat verandert deze je IP-adres, waardoor sites bijvoorbeeld denken dat jij in Nederland zit, ook al is dit niet zo.

Dit werkt om Nederlandse tv in het buitenland te kijken, maar ook om bijvoorbeeld het uitgebreidere Amerikaanse Netflix aanbod te kijken vanuit Nederland. VPN’s zijn volledig legaal en vanwege de uitgebreide keuze zit er altijd wel een die past bij jouw wensen.

Unblocking met een VPN


Goede VPN-aanbieders voor RTL XL buiten de EU

Wil je RTL XL kijken vanuit het buitenland met een VPN, dan is het belangrijk dat je een VPN-aanbieder kiest met servers binnen Europa. Anders kun je alsnog niet om de geografische blokkades van RTL XL heen. Daarbij wil je natuurlijk niet, als je eenmaal toegang hebt gekregen tot RTL XL, dat je programma hapert. Kies daarom altijd een VPN die hoge snelheden haalt. Tot slot is het goed als je VPN gebruiksvriendelijk is zodat je zonder technische kennis toch gemakkelijk RTL kan kijken als je bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis bent. Ook gratis VPN’s zijn een optie, maar deze beperken je vaak tot een datalimiet of snelheidslimiet. Hieronder kun je een lijstje vinden met de beste VPN-aanbieders die wij zouden aanraden voor het kijken van RTL XL in het buitenland (buiten Europa).


ExpressVPN voor RTL XL

ExpressVPN is de beste VPN van 2018. Met zijn hoge snelheden en servers in bijna alle landen is ExpressVPN zeer geschikt voor het kijken van RTL XL in het buitenland. ExpressVPN’s app is zowel beschikbaar in het Nederlands als Engels, mocht je vragen hebben dan kun je deze stellen in het Nederlands. Je kunt dus eenvoudig hulp krijgen bij het instellen en gebruiken van deze premium-VPN.

ExpressVPN is zeer gebruiksvriendelijk, ook zonder technische kennis kun je gebruikmaken van ExpressVPN. Mocht je ergens toch niet uit komen, dan heeft ExpressVPN op zijn eigen site meerdere handleidingen staan voor over het installeren en instellen van hun VPN. ExpressVPN is een wat duurdere VPN, maar als je korter dan een maand in het buitenland zit dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de maand gratis proeftijd. Zo heb je alle voordelen van ExpressVPN, zonder dat je hiervoor meteen hoeft te betalen.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

GOOSE VPN voor RTL XL

GOOSE VPN is een Nederlandse VPN-aanbieder. GOOSE heeft hierdoor veel servers staan in Nederland, heeft Nederlandse software en een Nederlandse klantenservice. Hierdoor is het gebruiksgemak van GOOSE voor de Nederlandse gebruiker zeer hoog. De snelheden van GOOSE VPN zijn goed en GOOSE VPN heeft meerdere pakketten om uit te kiezen.

GOOSE VPN is wat ons betreft een ideale optie voor het kijken van RTL XL buiten Europa. Tip: GOOSE VPN heeft net als ExpressVPN een maand proeftijd. Ben je dus korter dan een maand in het buitenland, dan kun je gratis gebruikmaken van deze VPN.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

NordVPN voor RTL XL

NordVPN is een zeer goed geprijsde premium VPN. Met NordVPN heb je voor een eerlijke prijs al een zeer goede, snelle en extreem veilige VPN in huis waarmee je gemakkelijk RTL XL kan kijken buiten de EU. Het enige nadeel van NordVPN is eigenlijk dat de software alleen beschikbaar is in het Engels en dat de snelheden iets minder hoog zijn dan bijvoorbeeld GOOSE VPN of ExpressVPN. Toch is NordVPN een uitstekende VPN, zeker voor degene die op zoek is naar een VPN met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

NordVPN
Actie:
Slechts $3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Hoe stel ik een VPN in op mijn computer om RTL XL te kijken?

Het instellen van een VPN is vrij simpel. Als je de volgende stappen doorloopt ben je binnen no-time je favoriete RTL-programma’s aan het kijken, ook in het buitenland.

 1. Kies een VPN-aanbieder met servers in Europa (wij raden ExpressVPN, GOOSE VPN en NordVPN aan)
 2. Maak een account aan bij deze VPN-aanbieder.
 3. Download de VPN software van deze aanbieder.
 4. Open de software en log in.
 5. Selecteer dat je wil verbinden vanuit Nederland/een EU-lidstaat.
 6. Zet de VPN aan.
 7. Open je browser en ga naar RTL XL.
 8. Klik op een programma en geniet van je serie!

Hoe stel ik een VPN in op mijn smartphone of tablet om RTL XL te kijken in het buitenland

RTL XL heeft net als NPO start een handige app om tv te kijken op je smartphone of tablet. In het buitenland kun je deze echter niet downloaden mits je buiten Europa bent. Wil je hier dus gebruik van maken, download deze dan voordat je de EU verlaat. Als je de RTL XL app hebt op je apparaat en je wil toegang krijgen tot de inhoud hiervan, volg dan de volgende stappen:

 1. Kies een VPN-aanbieder met Europese servers (wij raden ExpressVPN, GOOSE VPN en NordVPN aan)
 2. Maak een account aan bij deze VPN-aanbieder.
 3. Download de VPN-app van deze VPN-aanbieder.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Selecteer dat je wil verbinden vanuit Europa en zet de VPN aan (je kunt zien of deze aan staat aan de hand van het VPN- icoontje bovenin je scherm).
 6. Open de RTL XL app en klik op de serie die je wil zien.
 7. Veel kijkplezier!

VPN App Icon


VPN installeren op je Router

Als je buiten de EU woont en al je apparaten wil verbinden middels een VPN, dan kun je dit het beste doen door de VPN direct te installeren op je router. Dit zorgt ervoor dat alle apparaten, die verbonden zijn met deze router, ook beveiligd zijn met een VPN-verbinding. Wel zo handig als je niet constant de VPN op je apparaat moet aanzetten en instellen.

Je kan je VPN installeren op je router door de firmware hiervan aan te passen. Niet elke router is hiervoor geschikt, dus kijk van tevoren of jouw router deze mogelijkheid heeft. Vervolgens moet je de VPN op je router instellen. Dit kan met behulp van ons handige stappenplan: VPN op Router instellen (DD-WRT stappenplan) – Router instellen voor VPN gebruik.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past