Volg al je favoriete RTL XL series in het buitenland

Gezin kijkt RTL XL op TV
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Snel RTL XL in het buitenland kijken? Lees ons korte stappenplan!

Wil je meteen aan de slag en je favoriete RTL programma’s in het buitenland kijken? Dit kan met een VPN. Volg ons eenvoudige stappenplan hieronder om snel RTL XL wereldwijd te kunnen kijken!

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Zelf raden wij hiervoor Surfshark aan, vanwege zijn goedkope abonnementen, goede streamingsnelheden en Nederlandse servers.
 2. Download en installeer de Surfshark app op het apparaat waarop je RTL XL wilt kijken. Dit is erg eenvoudig bij Surfshark, maar mocht je hier meer hulp bij willen, kijk dan naar onze Surfshark review, of lees het uitgebreidere stappenplan verderop in dit artikel.
 3. Open de Surfshark app, log in en verbind met een Nederlandse server.
 4. Ga naar RTL XL, log in en ga naar het programma dat je wilt kijken.

Het terugkijken van RTL-programma’s is tegenwoordig heel makkelijk dankzij RTL XL. Dit is het video on demand platform van RTL, zoals NPO Start of Ziggo Go dat zijn voor respectievelijk NPO en Ziggo. Sinds de oprichting van dit platform bijna 10 jaar geleden, ben je niet meer compleet afhankelijk van de TV om al je favoriete RTL shows te volgen. Op RTL XL kun je namelijk, gratis, al je favoriete RTL-programma’s tot 7 dagen na uitzending terugkijken online. Wil je een aflevering of uitzending bekijken die langer dan een week geleden is uitgezonden? Of wil je een aflevering vooruitkijken? Dat kan met Videoland. Dit is een betaalde streamingdienst die onder andere RTL-programma’s uitzendt.

RTL XL kijken buiten Nederland

Wil je het aanbod van RTL XL bekijken buiten Nederland? Dan kom je er al snel achter dat veel van de programma’s opeens niet meer toegankelijk zijn. Dit heeft te maken met de afspraken die RTL XL maakt met de producenten van de programma’s waarvan ze de uitzendrechten kopen. Deze afspraken bepalen onder andere waar RTL XL deze programma’s uit mag zenden. Zoals je hieronder kunt lezen, probeert RTL XL al hun programma’s internationaal beschikbaar te maken, maar dat lukt niet altijd.

RTL XL uitleg over programma's in buitenland

Gelukkig is er een manier om toch snel en makkelijk toegang te krijgen tot al jouw favoriete programma’s van RTL XL, waar je ook bent. Dit kan namelijk met een virtueel privé netwerk (VPN). Wil je weten hoe je snel met een VPN aan de slag gaat om RTL XL te kijken waar je ook bent? Lees dan verder!

RTL XL kijken in het buitenland met een VPN

Een VPN is een snelle en makkelijke manier om alle programma’s op RTL XL in het buitenland te kijken. Simpel gezegd zorgt een VPN namelijk dat jouw “virtuele locatie” verandert. Een VPN doet dit door jouw IP-adres te veranderen. Veel websites en apps gebruiken jouw IP-adres om te bepalen waar jij je bevindt. Ofwel, door met behulp van een VPN je IP te veranderen in een Nederlands IP-adres, zullen veel websites, zoals RTL XL, denken dat je in Nederland bent zelfs al ben je aan de andere kant van de wereld.

Unblocking met een VPN

Het bovenstaande is maar een korte uitleg, relevant voor RTL XL. Echter, als je precies wilt weten wat een VPN is, lees dan dit artikel. Of als je precies wil weten hoe het werkt, lees je dat in dit artikel. Als je gewoon meteen wilt weten hoe je met een VPN wereldwijd het hele RTL XL aanbod kijkt, lees dan het stappenplan hieronder!

Stappenplan: RTL XL kijken met een VPN (Surfshark)

 1. Kies een goede VPN-provider. Wij raden Surfhark aan, omdat dit een zeer voordelige en gebruiksvriendelijke VPN is met goede streamingsnelheden. Daarbij heeft deze provider Nederlandse servers, wat essentieel is voor deze methode.
 2. Sluit een Surfshark abonnement af door naar de Surfshark website te gaan, op één van de rode knoppen te drukken en de stappen te doorlopen.
 3. Download de juiste app voor jouw apparaat. Klik hiervoor op “apps” in de balk boven op het scherm en kies jouw besturingssysteem.
 4. Doorloop nu de installatieprocedure om de Surfshark app op je apparaat te zetten. Dit is erg simpel en wijst zich vanzelf, maar als je hier hulp bij wilt kun je onze Surfshark review raadplegen.
 5. Open de Surfshark app en log in.
 6. Kies een Nederlandse VPN-server.
 7. Log in bij RTL XL (of maak een account als je dit nog niet hebt).
 8. Ga naar het programma dat je wilt kijken en geniet van de uitzending!
Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,04 per maand
Vanaf
€2.04
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Let er dus nogmaals op dat welke provider je ook kiest – als je een andere provider kiest dan Surfshark – deze wel Nederlandse servers moet hebben. Dit geldt altijd als je met een VPN geografische blokkades wilt omzeilen; de VPN moet servers hebben in het land waarvan je content wilt bekijken. Bijvoorbeeld, als je met een VPN de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland wilt kijken, heb je een VPN nodig met Amerikaanse servers. Gelukkig maakt Surfshark ook dit met zijn Amerikaanse servers mogelijk.

Hoewel we in dit artikel focusen op het unblocken van streaming content, biedt een goede VPN, zoals Surfshark, nog veel meer voordelen. Je kunt hier alles over lezen op de rest van onze website.

Bonus tip: “een VPN-blokkade”, wat nu?

Soms kan het gebeuren dat juist omdat je een VPN gebruikt, je geen toegang krijgt tot een programma dat je probeert te streamen. Dit lijkt misschien het hele doel van een VPN te ondermijnen, maar dit is niet het geval. Dit blokkeren van VPN-gebruikers heeft ermee te maken dat sommige streamingdiensten actief VPN-gebruikers weren door bepaalde VPN IP-adressen te blokkeren. Netflix doet dit bijvoorbeeld vaak.

Netflix error notification

Echter, veel VPN’s, waaronder Surfshark lenen zich toch nog goed als VPN om geografische blokkades te omzeilen. We zagen hierboven bijvoorbeeld namelijk al dat Surfshark, net als veel andere premium VPN-providers, toch toegang kan verschaffen tot niet alleen RTL XL programma’s, maar ook de Amerikaanse Netflix.

Echter, als je echt op zoek bent naar “de ultieme unblocking-VPN”, die korte korte metten maakt met vrijwel elke VPN-blokkade, dan raden wij NordVPN aan. Deze VPN biedt namelijk een aantal zeer handige functies en features aan om niet alleen geografische blokkades, maar ook VPN-blokkades te omzeilen. Zo biedt NordVPN een groot aantal servers, ook in Nederland. VPN-blokkades blokkeren altijd specifieke VPN-servers, niet de hele VPN-provider. Bij NordVPN kun je, in tegenstelling tot bij Surfshark, handmatig je server kiezen. Daarmee maakt NordVPN het mogelijk om simpelweg servers te blijven proberen tot je een server vindt die wel werkt.

Daarbij biedt NordVPN ook obfuscated servers (onder andere in Nederland) en dedicated IP-adressen. Beide opties maken het moeilijker voor websites om je te detecteren en dus te blokkeren.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.64 per maand bij een 2-jarig abonnement (+ 3 gratis maanden)
Vanaf
€2.64
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Hoe stel ik een VPN in op mijn smartphone of tablet om RTL XL te kijken in het buitenland

RTL XL heeft net als NPO Start een handige app om tv te kijken op je smartphone of tablet. In het buitenland kun je deze echter niet downloaden als je je buiten de EU bevindt. Wil je hier dus gebruik van maken, download deze dan voordat je de EU verlaat. Als je de RTL XL app hebt op je apparaat en je wilt toegang krijgen tot de inhoud hiervan, volg dan de volgende stappen:

 1. Kies een VPN-aanbieder met Europese servers (wij raden ExpressVPNNordVPN en GOOSE VPN aan).
 2. Maak een account aan bij deze VPN-aanbieder.
 3. Download de VPN-app van deze VPN-aanbieder.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Selecteer dat je wilt verbinden met een server in de EU en zet de VPN aan (je kunt zien of deze aan staat aan de hand van het VPN- icoontje bovenin je scherm).
 6. Open de RTL XL app en klik op de serie die je wilt zien.
 7. Veel kijkplezier!

VPN App Icon

VPN installeren op je Router

Als je buiten de EU woont en al je apparaten wilt verbinden middels een VPN, dan kun je dit het beste doen door de VPN direct te installeren op je router. Dit zorgt ervoor dat alle apparaten, die verbonden zijn met deze router, ook beveiligd zijn met een VPN-verbinding. Wel zo handig als je niet constant de VPN op je apparaat hoeft aan te zetten en in te stellen.

Je kunt je VPN installeren op je router door de firmware hiervan aan te passen. Niet elke router is hiervoor geschikt, dus kijk van tevoren of jouw router deze mogelijkheid biedt. Vervolgens moet je de VPN op je router instellen. Dit kan met behulp van ons handige stappenplan: VPN op Router instellen (DD-WRT stappenplan) – Router instellen voor VPN gebruik.

RTL XL kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken van RTL XL in het buitenland? Bekijk dan onze FAQ hieronder. Goede kans dat jouw vraag erbij staat! Klik op één van de vragen om het antwoord te zien.

Sommige RTL XL programma’s zijn geblokkeerd buiten Nederland. RTL XL ziet aan jouw IP-adres waar jij je bevindt. Als je het volledige aanbod van RTL XL wilt zien, kan dat dus door je buitenlandse IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP-adres. De makkelijkste manier om dit te doen is met een VPN. Je verbindt je dan met een Nederlandse VPN-server. Twee VPN-providers die wij hiervoor aanraden zijn Surfshark en NordVPN.

Dit heeft alles met uitzendrechten te maken. RTL XL maakt afspraken met de producenten van de programma’s die ze uitzenden over waar ze deze uit mogen zenden. Het kan dus zijn dat RTL XL voor sommige programma’s die je graag kijkt alleen de Nederlandse uitzendrechten heeft. Hierdoor zul je deze programma’s alleen in Nederland kunnen kijken, of dus met een VPN.

In theorie wel, maar toch raden wij dit af. Gratis VPN’s werken namelijk vaak met data- en snelheidslimieten. Dit maakt ze meestal ongeschikt voor streaming. We snappen dat iedereen graag geld bespaart. Daarom raden we je aan om te kijken naar de beste goedkope VPN-providers op onze website.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen