Gezin kijkt RTL XL op TV

Volg al je favoriete RTL XL series buiten Europa!

Laatst bijgewerkt: 29 oktober 2019
Leestijd: 7 minuten, 7 seconden

RTL XL ComputerschermHet (terug)kijken van RTL-programma’s is tegenwoordig heel makkelijk dankzij RTL XL. Dit is het video on demand platform van RTL, zoals NPO Start of Ziggo Go dat zijn voor respectievelijk NPO en Ziggo. Sinds de oprichting van dit platform bijna 10 jaar geleden, ben je niet meer compleet afhankelijk van de TV om al je favoriete RTL shows te volgen. Je kunt op RTL XL namelijk al je favoriete RTL-programma’s terugkijken, zowel op je computer als je smartphone, tablet, smart tv, Chromecast en Amazon Firestick. Voor mobiele apparaten en tablets is er zelfs een handige app.

RTL XL kijken buiten de EU

Wil je het aanbod van RTL XL bekijken buiten de Europese Unie? Dan kom je er al snel achter dat veel van de programma’s opeens niet meer toegankelijk zijn. Dit komt omdat RTL afspraken heeft gemaakt met programmamakers dat hun programma’s niet buiten de EU vertoond mogen worden. Aan de hand van jouw IP-adres kan RTL XL zien dat je niet in een EU land zit en zodoende ontzeggen ze je de toegang tot hun programma’s. Dit doet RTL XL door aan te geven dat er netwerkproblemen zijn, of door je een zwart scherm te laten zien zonder verdere melding. Gelukkig kun je gemakkelijk je IP-adres veranderen en toch toegang krijgen tot je favoriete programma’s op RTL XL, waar je ook bent. Dit doe je door middel van een Virtueel Particulier Netwerk (VPN).

RTL XL Blokkade Melding

Een VPN om RTL XL te unblocken buiten de EU

Het gebruik van een VPN, waarmee je makkelijk om blokkades van bijvoorbeeld RTL XL kunt komen, is zeer simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het programmaatje of de app van je VPN te downloaden, installeren en aan te zetten en je kunt gelijk je favoriete RTL series kijken in het buitenland, zelfs buiten de Europese Unie. Een VPN is als het ware een extra beveiligingslaag tussen jou en het internet. Deze laag zorgt er voor dat je anoniemer bent, dat je gegevens extra beveiligd worden en dat je sites kunt bezoeken vanuit een andere “virtuele locatie” dan waar je in werkelijkheid zit. Zolang de VPN aanstaat verandert deze je IP-adres, waardoor sites bijvoorbeeld denken dat jij in Nederland zit, ook al is dit niet zo. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat jij een VPN uitkiest die servers heeft in het land waarvan jij de virtuele locatie wilt aannemen, bijvoorbeeld Nederland.

Dit werkt om Nederlandse tv in het buitenland te kijken, maar ook om bijvoorbeeld het uitgebreidere Amerikaanse Netflix aanbod te kijken vanuit Nederland. VPN’s zijn volledig legaal en vanwege de uitgebreide keuze zit er altijd wel een bij die past bij jouw wensen.

Unblocking met een VPN

Goede VPN-aanbieders voor RTL XL buiten de EU

Wil je RTL XL kijken vanuit het buitenland met een VPN, dan is het belangrijk dat je een VPN-aanbieder kiest met servers binnen Europa. Anders kun je alsnog niet om de geografische blokkades van RTL XL heen. Daarbij wil je natuurlijk niet, als je eenmaal toegang hebt gekregen tot RTL XL, dat je programma hapert. Kies daarom altijd een VPN die hoge snelheden haalt. Het is zodoende ook altijd goed om te letten op het serveraanbod van de VPN-provider. Immers, hoe meer gebruikers op één server zitten, hoe slechter deze zal presteren qua snelheid. Tot slot is het goed als je VPN gebruiksvriendelijk is, zodat je zonder veel technische kennis toch gemakkelijk RTL XL kunt kijken als je bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis bent. Ook gratis VPN’s zijn een optie, maar deze beperken je vaak tot een datalimiet of snelheidslimiet. Hieronder kun je een lijstje vinden met de beste VPN-aanbieders die wij zouden aanraden voor het kijken van RTL XL in het buitenland (buiten de EU).

ExpressVPN voor RTL XL

ExpressVPN is één van de beste VPN-providers van dit moment. Met zijn hoge (streaming)snelheden en meer dan 3000 servers in 94 landen landen is ExpressVPN zeer geschikt voor het kijken van RTL XL in het buitenland. ExpressVPN’s app is zowel beschikbaar in het Nederlands als Engels. Mocht je vragen hebben aan ExpressVPN’s klantenservice, dan kun je deze stellen in het Nederlands. Je kunt dus eenvoudig hulp krijgen bij het instellen en gebruiken van deze premium-VPN.

ExpressVPN is zeer gebruiksvriendelijk. Ook zonder technische kennis kun je gebruikmaken van ExpressVPN. Mocht je ergens toch niet uit komen, dan heeft ExpressVPN op zijn eigen site meerdere handleidingen staan voor over het installeren en instellen van hun VPN. ExpressVPN is een wat duurdere VPN, maar als je korter dan een maand in het buitenland zit dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de maand gratis proeftijd. Zo heb je alle voordelen van ExpressVPN, zonder dat je hiervoor meteen hoeft te betalen.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN voor RTL XL

NordVPN is een zeer goed geprijsde premium VPN. Met NordVPN heb je voor een eerlijke prijs al een zeer goede, snelle en extreem veilige VPN in huis waarmee je gemakkelijk RTL XL kunt kijken buiten de EU. Het enige nadeel van NordVPN is eigenlijk dat de software en klantenservice alleen beschikbaar zijn in het Engels en dat de snelheden iets minder hoog zijn dan bij bijvoorbeeld ExpressVPN. Toch is NordVPN een uitstekende VPN, zeker voor degene die op zoek is naar een VPN met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

GOOSE VPN voor RTL XL

GOOSE VPN is een Nederlandse VPN-aanbieder. GOOSE heeft hierdoor veel servers staan in Nederland, heeft Nederlandse software en een Nederlandse klantenservice. Hierdoor is het gebruiksgemak van GOOSE voor de Nederlandse gebruiker zeer hoog. De snelheden van GOOSE VPN zijn goed en GOOSE VPN heeft meerdere pakketten om uit te kiezen.

GOOSE VPN is wat ons betreft een ideale optie voor het kijken van RTL XL buiten de EU. Tip: GOOSE VPN heeft net als ExpressVPN een maand proeftijd. Ben je dus korter dan een maand in het buitenland, dan kun je gratis gebruikmaken van deze VPN, door eventueel gebruik te maken van de 30-dagen-geld-terug-garantie.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Hoe stel ik een VPN in op mijn computer om RTL XL te kijken?

Het instellen van een VPN is vrij simpel. Als je de volgende stappen doorloopt ben je binnen no-time je favoriete RTL-programma’s aan het kijken, ook in het buitenland of zelfs buiten Europa.

 1. Kies een VPN-aanbieder met servers in Europa (wij raden ExpressVPN, NordVPN en GOOSE VPN aan).
 2. Maak een account aan bij deze VPN-aanbieder.
 3. Download de VPN software van deze aanbieder.
 4. Open de software en log in.
 5. Selecteer een server in Nederland of een andere EU-lidstaat en verbind hiermee.
 6. Open je browser en ga naar RTL XL.
 7. Klik op een programma en geniet van je serie!

Hoe stel ik een VPN in op mijn smartphone of tablet om RTL XL te kijken in het buitenland

RTL XL heeft net als NPO Start een handige app om tv te kijken op je smartphone of tablet. In het buitenland kun je deze echter niet downloaden als je je buiten de EU bevindt. Wil je hier dus gebruik van maken, download deze dan voordat je de EU verlaat. Als je de RTL XL app hebt op je apparaat en je wilt toegang krijgen tot de inhoud hiervan, volg dan de volgende stappen:

 1. Kies een VPN-aanbieder met Europese servers (wij raden ExpressVPNNordVPN en GOOSE VPN aan).
 2. Maak een account aan bij deze VPN-aanbieder.
 3. Download de VPN-app van deze VPN-aanbieder.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Selecteer dat je wilt verbinden met een server in de EU en zet de VPN aan (je kunt zien of deze aan staat aan de hand van het VPN- icoontje bovenin je scherm).
 6. Open de RTL XL app en klik op de serie die je wilt zien.
 7. Veel kijkplezier!

VPN App Icon

VPN installeren op je Router

Als je buiten de EU woont en al je apparaten wilt verbinden middels een VPN, dan kun je dit het beste doen door de VPN direct te installeren op je router. Dit zorgt ervoor dat alle apparaten, die verbonden zijn met deze router, ook beveiligd zijn met een VPN-verbinding. Wel zo handig als je niet constant de VPN op je apparaat hoeft aan te zetten en in te stellen.

Je kunt je VPN installeren op je router door de firmware hiervan aan te passen. Niet elke router is hiervoor geschikt, dus kijk van tevoren of jouw router deze mogelijkheid biedt. Vervolgens moet je de VPN op je router instellen. Dit kan met behulp van ons handige stappenplan: VPN op Router instellen (DD-WRT stappenplan) – Router instellen voor VPN gebruik.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen