Disney+ Kasteel op laptopscherm

Hoe kijk ik veilig Disney Plus?

Laatst bijgewerkt: 2 december 2019
Leestijd: 11 minuten, 14 seconden
Klik hier om snel te lezen hoe je veilig Disney Plus kunt kijken
Disney Plus kijken: in het kort

Disney Plus is de streamingdienst van Disney die in November 2019 is gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. De rest van de wereld zal op een later moment toegang krijgen tot het platform. Woon je in een land waar Disney Plus beschikbaar is? Dan kun je nu al op elk moment je favoriete Disneyfilm kijken.

Helaas blokkeert Disney Plus veel VPN’s. Wil je alsnog op een veilige manier kunnen streamen zonder je privacy en online veiligheid in gevaar te brengen? Dan heb je een VPN nodig die ook met Disney Plus werkt. Probeer bijvoorbeeld Surfshark:

Wil je weten hoe je precies een abonnement bij een VPN-provider af kunt sluiten of hoe je gebruik kunt maken van de zeven dagen gratis proefperiode van Disney Plus? Je leest het in ons volledige artikel hieronder.

Disney+ Laptop

Waar Netflix ooit koning te rijk was, poppen nu overal nieuwe streamingdiensten op. Je hebt Amazon Prime, HBO GO, Videoland en ga zo maar door. Eén van de grote recente nieuwkomers is Disney Plus (Disney+), de officiële streamingdienst van Disney. Hier vind je de geliefde klassiekers, maar ook films en series van Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer. Disney Plus is nog niet wereldwijd te bekijken, maar Nederland heeft alvast de primeur te pakken: wij hebben nu al toegang. De officiële lancering van de dienst was voor Canada, de Verenigde Staten en Nederland op 12 November 2019. Andere landen zullen ergens in de komende twee jaar ook toegang krijgen. Lees hoe je kunt genieten van deze gratis proefperiode en hoe je ook na 12 November veilig Disneyfilms kunt blijven streamen.

Disney Plus: nog niet overal beschikbaar

De komende twee jaar zal Disney Plus langzaam beschikbaar worden voor de hele wereld. Hoewel we hier in Nederland, net als in de Verenigde Staten en Canada, nu al toegang hebben, zijn er veel andere mensen die wellicht maanden zullen moeten wachten. In andere woorden, als je in het juiste land woont, heb je geluk. Gebruik je een Amerikaans, Canadees of Nederlands IP-adres? Dan kun je een account aanmaken en genieten van het aanbod van Disney Plus voor slechts €6,99 per maand. De rest van de wereld kan pas later gebruikmaken van hun Disney Plus-abonnement.

Alle tekenen wijzen erop dat Disney’s nieuwe streamingdienst flink wat veranderingen op de markt teweeg gaat brengen. Veel mensen overwegen een betaald abonnement aan te schaffen, wat wellicht ten koste zal gaan van de vele Netflix-abonnementen die de afgelopen jaren zijn afgesloten. Dit betekent echter niet dat Disney Plus de beste en meest veilige optie is. De streamingdienst heeft namelijk een aantal restricties op zijn website geplaatst, wat het voor VPN-gebruikers erg lastig maakt om veilig Disney-content te bekijken.

Hoe een VPN je meer online veiligheid en vrijheid geeft

Een VPN (Virtual Private Network) helpt je je IP-adres te verbergen en veranderen. Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar toch maakt het een groot verschil voor je online privacy en veiligheid. Jouw IP-adres bevat allerlei persoonlijke informatie. Zo kan het een accurate indicatie van je locatie geven. Websites en talloze andere partijen die jouw online data inzien, lezen deze informatie en passen hun content vervolgens op jou aan. Ben je in Amsterdam? Grote kans dat je in je Google-resultaten dan veel winkels en restaurants in het hartje van de hoofdstad tegenkomt. Met een VPN heb je hier invloed op.

VPN’s creëren een beveiligde tunnel tussen jouw apparaat en het internet. Zo blijft al jouw online gedrag anoniemer en veiliger. Je dataverkeer wordt automatisch door de tunnel gestuurd, wat betekent dat andere partijen niet langer zo gemakkelijk inzicht in jouw gegevens zullen hebben. Met andere woorden: een VPN geeft je de mogelijkheid je privacy terug onder controle te krijgen. Zeker in een tijd waar grote bedrijven zoals Google en Facebook constant alle mogelijke informatie over hun gebruikers opslaan, kan dit erg geruststellend zijn.

Online restricties en internetvrijheid

Laptop met SlotNaast het bieden van meer online anonimiteit, kan een VPN ook onmisbaar zijn voor mensen wiens internettoegang wordt ingeperkt. Sommige landen gebruiken geoblokkades om hun burgers weg te houden van bepaalde websites, zoals nieuwsplatformen en andere online services. Deze restricties op internetvrijheid kunnen met een VPN worden omzeild. Wanneer je een VPN-server kiest die gelokaliseerd is in een land dat deze geoblokkades niet gebruikt, krijg je alsnog toegang tot de pagina’s waar je eerst niet bij kon. Met het IP-adres van een ander land heb je in zo’n geval meer online mogelijkheden. In essentie geeft een VPN je dus meer online anonimiteit, verbeterde online veiligheid en toegang tot een vrijer internet.

Helaas kiezen sommige websites en streamingdiensten, waaronder Disney Plus, ervoor om IP-adressen van VPN-providers te blokkeren. Dit is een probleem voor gebruikers die Disney Plus willen kijken terwijl ze tegelijkertijd hun online veiligheid in stand houden. Omdat Disney zijn leden de toegang tot hun content verbiedt wanneer ze een VPN gebruiken, is men verplicht VPN’s uit te schakelen. Dit betekent dat je op dit moment gedwongen wordt om je veilige internetverbinding op te offeren als je een Disney-film via de dienst wilt bekijken. Dit is een groot nadeel van Disney Plus.

Voor meer informatie over VPN’s en hoe ze werken, verwijzen we je naar ons artikel “Wat is een VPN”, waar we je meer vertellen over dit onderwerp.

Stap-voor-stap uitgelegd: Hoe gebruik ik een VPN?

Een VPN geeft je de mogelijkheid veilig, anoniem en vrij te internetten. Daarom adviseren wij al onze lezers om een betrouwbare VPN aan te schaffen. Als jij ook een VPN wilt gaan gebruiken, maar je niet helemaal zeker bent hoe je kunt beginnen, volg dan deze stappen:

 1. Bekijk onze reviews en kies een betrouwbare VPN-provider (zoals bijvoorbeeld Surfshark)
 2. Neem een abonnement op de service en maak een account aan
 3. Download de VPN-software voor het besturingssysteem van jouw apparaat (Windows, Linux, Mac, enzovoort)
 4. Log in binnen de VPN-software met de account die je in stap 2 hebt aangemaakt
 5. Kies een server om mee te verbinden door er een aan te klikken en eventueel op ‘Connect’ te klikken

Als je deze stappen succesvol hebt doorlopen, ben je verbonden met een VPN. Nu kun je veilig internetten zonder dat iedereen je internetactiviteiten in kan zien.

Hoe krijg ik toegang tot Disney Plus?

Als je ook wilt kunnen genieten van de zeven dagen gratis proefperiode van Disney Plus, moet je een Disney Plus-account aanmaken. Dit is gelukkig erg gemakkelijk. Je hebt enkel een Nederlands IP-adres nodig, die je automatisch al hebt als je simpelweg in Nederland bent. Een IP-adres in een ander land waar Disney Plus al werkt, kan natuurlijk ook. Geen zorgen als je in Canada woont, dus.

Volg de volgende stappen om deel te nemen aan de proefperiode:

 1. Ga naar disneyplus.com/nl
 2. Klik op ‘Probeer gratis
 3. Vul je e-mailadres in en klik op ‘Akkoord en doorgaan
 4. Maak een sterk wachtwoord aan en klik op ‘Doorgaan
 5. Kies een betaalmethode, vul je informatie in (als je je abonnement annuleert vóór het einde van je week-lange proefperiode, hoef je niets te betalen) en klik op ‘Akkoord en abonneren

Nu heb je toegang tot alle content die tot nu toe beschikbaar is op Disney Plus. Je kunt dus oude Disney-klassiekers, schattige Pixar-filmpjes en zelfs de nieuwste Marvel blockbusters bekijken. Geniet ervan!

Als je op dit moment niet in Nederland bent (of een VPN met een serverlocatie in een land die nog geen Disney Plus heeft, gebruikt) zul je geen toegang tot Disney Plus krijgen. Je kunt een account aanmaken, maar krijgt automatisch een error te zien waarin staat dat de service mogelijk nog niet werkt in jouw land. Natuurlijk krijg je wel volledige toegang zodra de streamingdienst ook in dat land is gelanceerd. Hoewel er nog geen lanceringsdatum is voor elk land in de wereld, zijn hier de data die we al wél weten:

Landen Lanceringsdatum
Canada, Nederland, Verenigde Staten 12 november 2019
Australië, Nieuw-Zeeland 19 november 2019
Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk 31 maart 2020

Beste VPN’s voor Disney Plus

VPN op schildIn een ideale wereld zouden we onze privacy en veiligheid niet op hoeven geven om een film te kijken. Alsnog is dit helaas de realiteit als het op veel populaire streamingdiensten aankomt – en Disney Plus is er daar één van. Disney blokkeert IP-adressen van meerdere bekende VPN-providers, waardoor het voor gebruikers erg lastig wordt om onder de bescherming van een VPN films en series op Disney Plus te kijken.

Gelukkig zijn er nog enkele VPN-providers die servers aanbieden waarmee je Disney Plus kunt kijken. Op deze manier geniet je van de streamingdienst zonder je veiligheid op te geven. Hier zijn drie VPN-aanbieders die toegang geven tot Disney Plus.

1. Surfshark

Surfshark is één van onze favoriete VPN-aanbieders. Deze dienst is relatief nieuw, maar heeft al snel een uitstekende reputatie opgebouwd. Surfshark houdt geen logs bij, heeft meer dan genoeg serverlocaties en staat een oneindig aantal gelijktijdige verbindingen toe. Wellicht is het beste aspect van deze VPN dat het, bovenop dat alles, slechts een paar euro per maand kost.

Het Surfshark-team claimt dat hun servers werken met Disney Plus. Dit werkte voor ons inderdaad ook. Surfshark servers helpen je op een veilige manier toegang te krijgen tot de website en het aanbod van Disney Plus. Onafhankelijk van de unblockingmogelijkheden, is Surfshark een erg goede VPN-provider die je internetverbinding goed zal beveiligen, ook tijdens het streamen. Lees meer over deze provider in onze gedetailleerde review.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €1,79 per maand
8.8
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

2. ExpressVPN

Net als Surfshark is ook ExpressVPN gericht op het actief toegang geven tot Disney Plus. Als je een Amerikaanse VPN-server van ExpressVPN uitkiest, kun je op een veilige manier genieten van alle films en series op Disney Plus. Omdat ExpressVPN een ontzettend snelle VPN is, zal je bovendien weinig tot geen verschil merken in je internetsnelheid. Van extra lang bufferen is dus geen sprake. Voor meer informatie over ExpressVPN, kun je onze review van deze provider lezen.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

3. NordVPN

NordVPN is één van de grootste en beste VPN’s van dit moment. Ze bieden meer dan 5000 servers in meer dan 60 landen. De snelheid van de meeste servers is ontzettend goed. Bovendien is NordVPN één van de meest veilige providers. NordVPN is erg betrouwbaar en heeft een gebruiksvriendelijke applicatie. Voor ons werkte de Nederlandse servers van deze provider met Disney Plus. De Amerikaanse servers zouden inmiddels ook moeten werken. Voor meer informatie kun je onze gedetailleerde review van NordVPN hier lezen. Of surf direct naar hun website door op de knop in de onderstaande box te klikken.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Nog steeds geen toegang tot Disney Plus?

In sommige gevallen is het mogelijk dat je zelfs met deze VPN’s alsnog geen toegang krijgt tot Disney Plus. Je bent dan weliswaar beschermd door de VPN, maar wordt door de Disney Plus-website geweigerd. Betekent dit dat je toch je VPN uit moet zetten? Nier per sé. Hier zijn een aantal simpele trucjes om dit probleem op te lossen:

 • Verwijder je cache, cookies en trackers óf open een incognitoscherm voordat je de Disney Plus-website bezoekt. De trackers in je browser kunnen ervoor zorgen dat je op de verkeerde homepage terechtkomt, omdat ze hebben onthouden dat je al eerder op die site bent geweest. Door je cookies te verwijderen of te browsen in een privévenster, zal het lijken alsof je een nieuwe bezoeker bent, waardoor je op de ‘juiste’ manier (mét je VPN-verbinding) toegang zou moeten krijgen.
 • Probeer een andere VPN-server. Het kan zomaar zijn dat Disney het specifieke IP-adres van de VPN-server die jij op dat moment gebruikt, heeft geblokkeerd. Gelukkig hebben veel VPN’s meerdere servers per locatie, zodat je gemakkelijk naar een ander IP-adres kunt switchen. Wil je Disney Plus uitproberen? Kies dan gewoonweg een andere Nederlandse server. Bij sommige VPN’s kan je zelf per serverlocatie een server uitkiezen. Bij andere VPN’s zul je opnieuw verbinding moeten maken met dezelfde locatie totdat je een ander IP toegewezen krijgt.

Een belangrijke mededeling over de gebruikersovereenkomst van Disney Plus

Vrouwe JustitiaIn theorie zou je één van de bovenstaande VPN’s kunnen gebruiken om Disney Plus te kijken in een land waar je (nog) geen toegang hebt. Je hoeft daarvoor enkel de juiste VPN-serverlocatie uit te kiezen. Er is echter een grote kans dat dit al snel in strijd is met de gebruiksvoorwaarden van Disney Plus. Op het moment van schrijven, zegt de overeenkomst van Disney Plus niets over het gebruiken van een VPN. Wel staat er dat het bedrijf geografische restricties op zijn aanbod toepast en verschillende technologieën en methodes gebruikt om je fysieke locatie te achterhalen. Ze hebben daarmee het recht om je de toegang te ontzeggen.

Hoewel de voorwaarden van Disney Plus VPN-gebruik op dit moment nog niet verbieden, kan dit in de toekomst veranderen. Er is een kans dat Disney gebruikers die content proberen te unblocken met een VPN gaan straffen door bijvoorbeeld hun account in het geheel (tijdelijk) te blokkeren. Voordat je besluit een VPN te gebruiken om de Disney Plus-content in een ander land te bereiken, is het het best om eerst de voorwaarden te raadplegen. Deze vind je onderaan hun website. Mocht de overeenkomst veranderd worden, dan zou VPN-gebruik voor unblocking-doeleinden ineens verboden kunnen zijn.

Conclusie

Disney Plus lijkt een groot succes in de wereld van online streaming te worden. Het biedt diverse content: van Assepoester tot Hannah Montana en van National Geographic documentaires tot Avengers. Alsnog zou je je af kunnen vragen of het de moeite waard is een abonnement aan te schaffen als je toch geen films en series mag kijken terwijl je je VPN aan hebt staan. Moet je in zo’n geval je online veiligheid opgeven om Disneyfilms te kunnen zien?

Gelukkig zijn er een aantal VPN-providers die hun servers wél met Disney Plus proberen te laten werken. Met Surfshark, ExpressVPN en NordVPN, bijvoorbeeld, kun je genieten van Disney Plus-content terwijl je ook op een veilige manier met het internet verbonden bent. Bedenk wel dat je altijd een betaald Disney Plus-abonnement nodig hebt om toegang tot de streamingdienst te krijgen.

Zodra je een account op Disney Plus aanmaakt, accepteer je de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf. Hoewel die op dit moment het gebruik van VPN’s niet verbieden, kan dit veranderen. Pas dus altijd op en maak een weloverwogen beslissing voordat je een VPN gebruikt om online Disney Plus-content te unlocken.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
2
Reacties
 1. Ik gebruik NordVPN en bewust voor een server in Nederland gekozen, maar ik kan niet inloggen bij Disney+ omdat voor Disney ik niet in Nederland zit.
  Ik heb verschillende NL servers van NordVPN getest maar tot op heden niet succesvol bij Disney+ kunnen aanmelden.
  Ik ga NordVPN opzeggen.

  • Bedankt voor het delen van je ervaring! Wellicht helpt het om de Amerikaanse servers van NordVPN te proberen. De kans is groot dat ze die wél beschikbaar maken voor Disney Plus, nu de service daar te verkrijgen is, terwijl de Nederlandse servers ondertussen niet meer werken. Als dit ook niet het geval is, biedt een aanbieder zoals Surfshark wellicht de oplossing. Deze aanbieder is actief bezig hun servers met Disney Plus te laten werken.

Een reactie plaatsen