Home - Unblock - Streaming - Youtube video’s niet beschikbaar in jouw land? Dé oplossing

Youtube video’s niet beschikbaar in jouw land? Dé oplossing

Bij het kijken van filmpjes op YouTube zal je vast wel eens de boodschap tegengekomen zijn dat een bepaalde video niet beschikbaar is in jouw land. Het YouTube-aanbod is namelijk niet overal hetzelfde. Het kunnen zowel overheden zijn als auteursrechtenorganisaties die zorgen dat YouTube zelf, of bepaalde content op YouTube, niet toegankelijk is. Een voorbeeld van een dergelijke blokkade zie je in het volgende plaatje.

Youtube filmpje werkt niet
Deze video bevat content van aanbieder X, die deze wegens auteursrechtenschending heeft geblokkeerd voor je land.

Toch toegang krijgen tot video’s op Youtube

Als een YouTube-video niet werkt of geblokkeerd is, en dit veroorzaakt wordt doordat je volgens YouTube in het ‘verkeerde’ land bent om de video te bekijken, dan is er een simpele oplossing. De oplossing is namelijk om je internetverkeer om te leiden via een land waar YouTube wel vrij toegankelijk is. Dit kan je bewerkstelligen met een proxy-server, of via een VPN-verbinding. Met een VPN-verbinding wordt je internetverkeer beveiligd en omgeleid via een externe server. Je kan vaak uit heel veel servers kiezen, in veel verschillende landen. Je krijgt een IP-adres toegewezen van het land waar die server staat. YouTube denkt daardoor dat jij in dat andere land bent. Hierdoor krijg je ineens toegang tot de Youtube-video’s die toegankelijk zijn in dat andere land.

Een VPN heeft nog veel meer voordelen, die je terug kan vinden in dit artikel. Voor nu zullen we twee goede VPN-aanbieders introduceren waarmee je snel en makkelijk toegang krijgt tot geblokkeerde YouTube-video’s.

1. Toegang tot geblokkeerde Youtube-video’s met PureVPN

PureVPN en NetflixBezoek PureVPN

PureVPN is een van onze favoriete aanbieders, en een perfecte VPN om Youtube-video’s te kijken. Snelle verbindingen, gigantisch serveraanbod (servers in +140 landen) en meer dan één miljoen tevreden klanten. Erg goede VPN dienst die werkt op al je toestellen en computers (iPhone, Android, Mac en Windows). Benieuwd naar wat PureVPN je nog meer kan bieden, bekijk dan de volledige review hier. Of bezoek hun website en profiteer nu nog van hun tijdelijke kortingsactie.

2. Toegang tot geblokkeerde Youtube-video’s met NordVPN

NordVPN

Bezoek NordVPN

NordVPN is ook uitstekend om YouTube-blokkades op te heffen. Het is een grote speler met een uitgebreide serverinfrastructuur. NordVPN kan je gebruiken op al je devices. Ze ondesteunen P2P en Netflix USA (net als PureVPN). Voor meer informatie over welke functionaliteiten NordVPN heeft, kan je onze NordVPN review lezen. Op dit moment gelden er ook bij NordVPN mooie kortingen via deze speciale link.

Conclusie

YouTube-restricties worden in een handomdraai gepasseerd met een VPN. Dus de volgende keer dat YouTube je de toegang tot content ontzegt, heb jij een passende oplossing. VPN’s zijn compleet legaal en veilig, dus maak je daar ook geen zorgen over. Je merkt verder niets van het feit dat je een VPN gebruikt. Je kan net zo surfen als altijd, alleen nu incomplete anonimiteit en vanaf een artificieel IP-adres. NordVPN en PureVPN zijn uitstekend voor YouTube, maar er zijn ook nog andere goede VPN diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *