Man Klikt op Groot scherm met BBC iPlayer logo

BBC iPlayer kijken in Nederland

Laatst bijgewerkt: 30 maart 2020
Leestijd: 5 minuten, 9 seconden

BBC iPlayerZou je niets liever doen dan de series van BBC iPlayer kijken? Gewoon hier in Nederland, op al je apparaten? Dat kan! Met een VPN zorg jij ervoor dat het voor de BBC net lijkt alsof jij in het Verenigd Koninkrijk zit. Waardoor je toegang krijgt tot alle content. Bekijk alle series, documentaires en nieuwsuitzendingen. Onbeperkt, door je verbinding netjes af te schermen en daarmee te voorkomen dat ze zien dat je vanuit Nederland kijkt.

VPN staat voor Virtual Private Network. Je realiseert als het ware een verbindingstunnel, waaraan niemand kan zien waar je vandaan surft en welke data je gebruikt. Dat betekent in de praktijk dat je het vanuit Nederland net kunt laten lijken of je in de UK zit. De BBC iPlayer kan niet zien dat je vanuit Nederland kijkt, waardoor je gewoon toegang krijgt. Van buiten het Verenigd Koninkrijk, zoals je de series en documentaires ook in Groot-Brittanië zou kunnen bekijken.

Kijk BBC iPlayer buiten Engeland met een VPN

Je kunt BBC iPlayer kijken in Nederland, door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Daarvoor dien je eerst een abonnement af te sluiten bij een van de betere en betrouwbare VPN-providers. Meestal hebben die software die je kan gebruiken op al je apparaten, van Mac tot Windows, en van iPhone tot Android.

De VPN providers bieden je handige apps en software, waarmee je jouw internetverbinding anoniem kunt maken. Je kunt de software installeren op je computer of de app downloaden op je smartphone of tablet. Vervolgens kun je BBC iPlayer kijken in Nederland, omdat niet meer te achterhalen valt waar vandaan je surft. Je kiest in de app of het programma van de VPN provider een server in Engeland. Je krijgt dan bij het surfen een Engels IP-adres toegewezen en je eigen IP wordt verborgen. Op die manier geef je de BBC iPlayer aan dat je vanuit de UK surft, terwijl dat eigenlijk niet het geval is.

Geschikte VPN’s voor BBC iPlayer

We hebben inmiddels veel verschillende VPN-aanbieders getest. Hieronder vind je een overzicht van aanbieders die we je in elk geval kunnen aanbevelen voor BBC iPlayer.

NordVPN

Er zijn enkele criteria waar een VPN-aanbieder aan moet voldoen, wil deze geschikt zijn voor het streamen van BBC iPlayer. NordVPN voldoet gelukkig ruimschoots aan al deze criteria. De eerste vereiste is namelijk dat een aanbieder VPN-servers in het Verenigd Koninkrijk heeft staan. NordVPN heeft ontzettend veel UK-servers en dit aanbod verandert continu. Ook als iPlayer bepaalde IP’s van NordVPN zou gaan blokkeren, zijn er dus nog genoeg andere servers om uit te proberen.

Een tweede belangrijke eis is dat de verbindingen snel genoeg zijn. Zeker bij het streamen zal je het meteen merken als de snelheid niet toereikend is. Dit levert schokkerige beelden en lange buffertijden op. In onze VPN snelheidstests presteerde NordVPN goed en draaide steeds mee aan de top.

Een derde vereiste is dat een VPN-aanbieder ook jouw besturingssysteem ondersteunt. Als dit niet het geval is, heb je namelijk weinig aan de servers. Gelukkig werkt NordVPN voor zowel Windows, Mac, iOS en Android als Linux. Met welk besturingssysteem je ook de BBC iPlayer wilt streamen, met NordVPN is het allemaal geen probleem. Bij NordVPN heb je een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Dat is voor velen een goede kans om te zien of de service bevalt.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

ExpressVPN

ExpressVPN is een erg goede VPN-aanbieder voor BBC iPlayer. Er zijn 7 servers in het Verenigd Koninkrijk om uit te kiezen. Naast het feit dat dit je genoeg keuzevrijheid biedt, zijn alle servers ook nog eens erg snel.

De snelheid maakt ExpressVPN een geschikte provider voor streamen in het algemeen, niet alleen voor BBC iPlayer. Ook voor het streamen met Kodi via VPN is ExpressVPN bijvoorbeeld zeer handig.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost

Bij CyberGhost zijn er in 2017 wat veranderingen doorgevoerd. Voorheen stond CyberGhost namelijk bekend als een van de betere gratis VPN-diensten, maar hedendaags is het gratis pakket verdwenen. Toch is CyberGhost nog steeds erg interessant. Zo zijn er maar liefst 151 servers in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Je zult dus altijd wel een snelle server kunnen vinden om iPlayer vanuit Nederland of België toegankelijk te krijgen.

Het werkt trouwens ook de andere kant op. Wij bevonden ons onlangs in Engeland, waar we probleemloos toegang hadden tot BBC iPlayer. Helaas werden we er toen juist mee geconfronteerd dat bijvoorbeeld NPO Uitzending Gemist niet werkte buiten Nederland. Gelukkig hebben veel VPN-aanbieders, waaronder CyberGhost, ook servers in Nederland staan. Hierdoor kijk je ook zonder problemen Nederlandse TV in het buitenland.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.64 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

De BBC iPlayer blokkade uitgelegd

Misschien vraag je je af waar die geografische blokkades op BBC iPlayer toch vandaan komen. Dat zit zo: de BBC blokkeert haar streamingdiensten voor mensen die buiten het Verenigd Koninkrijk proberen te kijken. Dit komt omdat de BBC slechts de rechten heeft ingekocht om bepaalde series in het Verenigds Koninkrijk uit te zenden. Daarbuiten hebben weer andere televisiestations de rechten voor desbetreffende series en programma’s.

BBC analyseert het IP-adres waarmee jij de iPlayer probeert te openen. Als ze zien dat dit IP-adres buiten het Verenigd Koninkrijk afkomstig is, dan wordt automatisch de toegang tot iPlayer geblokkeerd. Dit is ook precies wat de VPN voor je kan betekenen; het verandert je IP-adres zodat de BBC denkt dat je in Groot Brittanië zit. Deze trucage zorgt ervoor dat de blokkade opgeheven wordt. Doe er dus je voordeel mee.

Conclusie: BBC iPlayer in Nederland

De drie VPN-aanbieders die we hierboven hebben benoemd zijn allen compatibel met BBC iPlayer. Je zult geen problemen ondervinden bij het kijken van je favoriete series, zoals Eastenders, Masterchef, Peaky Blinders en The Apprentice.

Ook al hebben wij je een zetje in de goede richting gegeven, misschien ga je liever zelf op zoek naar een goede VPN om BBC-content te kijken. Dat kan met de hulp van onze VPN-reviews. Welke VPN je ook kiest, zorg er wel voor dat je voldoende data hebt binnen je abonnement bij de VPN-provider. Soms is er sprake van een datalimiet van bijvoorbeeld 500MB, bijvoorbeeld bij de gratis VPN dienst van Hide.me. Andere abonnementen bieden je onbeperkte data, zodat je daadwerkelijk onbeperkt vanuit Nederland naar BBC iPlayer kunt kijken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
7
Reacties
 1. Leuk zo’n VPN, echter aanmelden bij Sky is niet mogelijk, kan wel een account maken en op de site komen van SKY echter als je je dan wilt aanmelden, kan het alleen met een UK postcode. Of heeft iemand een andere oplossing

 2. Heb het ook aan de andere kant van de wereld geprobeerd, in New Zealand freeview Tv, maar ook hier kom je niet in, want ze vragen naar schotel of antenne, je moet adres invoeren wat er dan mogelijk is, maar kan niet verder via internet. Is hier misschien een oplossing voor?

  • Hallo Gerrit, vervelend dat het niet werkt. Wellicht dat eenn van onze andere bezoekers hier het antwoord op heeft.

 3. Dat van die i-player is volgens mij al tijden achterhaald. Ik ben benieuwd of jullie bij vpn-gids daar iets op weten. Dit mailde iemand van Goose mij:

  Helaas blokkeert de BBC het kijken van haar content via een VPN. We proberen dit te omzeilen maar ivm de techniek die ze hiervoor gebruiken komen ze er toch weer achter.

  Op dit moment kun en we niet aangeven wanneer het weer gaat werken, we kunnen daar dan ook helaas nooit een garantie op geven dat het werkt.

  • Het zal inderdaad zo zijn dat BBC iPlayer geregeld IP-adressen van VPN-providers blokkeert. Gelukkig vechten veel VPN’s hier ook tegen. Ons lukt het wel om bijvoorbeeld met ExpressVPN toegang te krijgen tot de BBC iPlayer. Je zou deze provider dus kunnen proberen. Binnenkort zullen we de iPlayer ook met GOOSE VPN opnieuw testen en dit artikel waar nodig aanpassen. Dankjewel voor het delen van je ervaring en hopelijk hebben we je zo verder kunnen helpen!

 4. Bij BBC iPlayer wordt gevraagd om een account. Kun je dat omzeilen?

  Ruud

  • Hallo Ruud,
   Je hebt inderdaad altijd een account nodig om de BBC iPlayer te kunnen gebruiken. Hier kun je niet omheen. Gelukkig kun je vrij snel een account aanmaken. Het enige wat je daarvoor wellicht even op moet zoeken is een willekeurige Engelse postcode. Na dit proces kun je, met een Britse VPN-server, allerlei BBC-programma’s kijken.

Een reactie plaatsen