BBC iPlayer kijken in Nederland

Man Klikt op Groot scherm met BBC iPlayer logo
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Snel en gemakkelijk BBC iPlayer kijken: een stappenplan

Als je niet in het Verenigd Koninkrijk bent, heb je geen toegang tot programma’s op BBC iPlayer. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om toch je favoriete BBC-series en films te kijken, waar ter wereld je ook bent. Zo doe je dat:

1. Sluit een VPN-abonnement af en maak een account aan, bijvoorbeeld bij NordVPN:

2. Download de VPN-software op je apparaat.

3. Log in op de VPN-software.

4. Kies een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk en zet de VPN aan.

5. Ga naar de website van BBC iPlayer en maak een account aan – veel kijkplezier!

Voor meer informatie over de reden voor de blokkade van BBC iPlayer, de werking van een VPN en andere VPN’s die werken met BBC iPlayer, kun je ons volledige artikel hieronder lezen.

BBC iPlayer kijken in Nederland kan nog best lastig zijn. Als er een BBC-serie of programma is dat jij graag online wilt kijken, gaat dat niet zomaar als je niet in het Verenigd Koninkrijk bent. Gelukkig is er een manier waarop jij ook in Nederland – of waar ter wereld je ook bent – toegang krijgt tot de BBC iPlayer. Bekijk alle series, documentaires en nieuwsuitzendingen onbeperkt door je verbinding te beveiligen en om te leiden met een VPN. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

Belangrijk: TV licentie BBC iPlayer

Sinds kort kun je officieel alleen nog BBC iPlayer kijken als je een “TV License” hebt. Wanneer je een account aan wilt maken op de BBC iPlayer website verschijnt de melding  “Got a TV License?” in beeld. BBC controleert niet of je ook echt een Britse TV licentie hebt. Het is mogelijk om verder te klikken en zonder Britse TV licentie BBC iPlayer te kijken. Het is dus eigenlijk alleen mogelijk om BBC iPlayer te kijken met een VPN als je al een account hebt.

Kijk BBC iPlayer buiten Engeland met een VPN

BBC iPlayer

VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN creëert als het ware een afgeschermde verbindingstunnel tussen jouw apparaat en het internet. Niemand kan vervolgens nog zien waar je bent en welke websites je bezoekt. Als je de VPN op de juiste manier instelt, wat slechts een minimale moeite is, kan de BBC iPlayer dus niet zien dat je vanuit Nederland kijkt, waardoor je gewoon toegang krijgt.

Een VPN geeft je meer online privacy, veiligheid en vrijheid. In het geval van BBC iPlayer is vooral die laatste belangrijk. Een VPN geeft je namelijk de vrijheid om overal ter wereld je favoriete programma’s te bekijken. Dit kan, omdat een VPN je IP-adres verbergt. In plaats daarvan krijg je het IP-adres van de VPN-server toegewezen. De locatie van die VPN-server kun jij zelf kiezen.

BBC iPlayer kijken in Nederland gaat daardoor heel gemakkelijk met een VPN-verbinding. Daarvoor heb je enkel een abonnement voor een goede en betrouwbare VPN-provider met servers in Groot Brittannië nodig. VPN-providers bieden je handige apps en software waarmee je jouw internetverbinding anoniem kunt maken. De meeste VPN’s hebben software die je kunt gebruiken op al je apparaten, van Mac tot Windows en van iPhone tot Android.

Heb je een goede VPN? Dan kun je binnen de kortste keren BBC iPlayer in Nederland kijken en genieten van Engelse series en documentaires. Denk bijvoorbeeld aan de populaire misdaadserie Peaky Blinders, de natuurdocumentaires Life on Earth en Planet Earth en diverse komedies waaronder Monty Python en Fawlty Towers. Ook de Britse historische dramaseries Poldark en Outlander kijk je op BBC iPlayer.

BBC iPlayer kijken met een VPN: een snel stappenplan

Als je snel BBC iPlayer in Nederland wilt kijken, heb je een VPN nodig. Hier is een kort stappenplan waarmee je binnen vijf minuten al vrije toegang zult hebben!

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider en maak een account aan. Eén provider die wij aanraden, is NordVPN. Je kunt ook kijken in ons overzicht met de beste VPN’s voor BBC iPlayer door verder omlaag te scrollen, of bij onze top 5 beste VPN’s van dit moment.
 2. Download de VPN-software op het apparaat dat je wilt gebruiken om BBC iPlayer mee te kijken. Dit kan op je Mac of Windows-computer, maar ook op je iPhone of Android-smartphone.
 3. Log in op de VPN-software met de account die je in stap 1 hebt aangemaakt. Hiervoor hoef je in de meeste gevallen enkel je gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord in te vullen.
 4. Kies een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk en maak connectie met de VPN. Vaak is hiervoor het klikken op de serverlocatie al voldoende. In andere gevallen zul je nog even op de ‘aan’-knop binnen de VPN-software moeten klikken.
 5. Ga naar de website van BBC iPlayer zodra je VPN actief is.
 6. Maak een BBC account aan (dit is verplicht). Voor het aanmaken van een account moet je een Britse postcode invoeren en aangeven dat je in United Kingdom woont door een britse TV-license in te voeren.
 7. Klik op “Register” als je alle gegevens ingevoerd hebt.
 8. Bevestig je e-mailadres en klik op “Continue”.
 9. Geniet van alle series en films op BBC iPlayer.

De beste VPN’s voor BBC iPlayer

Niet alle VPN-aanbieders zijn geschikt voor het kijken van BBC iPlayer. Zo heb je een VPN nodig met servers in het Verenigd Koninkrijk. Ook is het handig om een VPN-aanbieder te kiezen die over het algemeen goede snelheden biedt, zodat je tijdens het streamen niet constant hoeft te wachten tot de show die je wilt kijken, geladen is. Ten slotte is het belangrijk dat de VPN die jij kiest software heeft die bij jouw besturingssysteem past, bijvoorbeeld Windows of iOS.

Hier is een overzicht van VPN-aanbieders die we je aanbevelen om BBC iPlayer mee te kijken.

NordVPN: specifieke servers voor BBC iPlayer

NordVPN heeft duizenden servers, inclusief veel in het Verenigd Koninkrijk. Niet al deze servers werken met BBC iPlayer, maar het aanbod verandert continu. Daardoor zul je dus altijd wel een server vinden die wel werkt, ook als iPlayer bepaalde IP-adressen van NordVPN blokkeert. Bovendien heeft NordVPN speciale servers waarmee je ook gebruik kunt maken van de downloadfunctie van BBC iPlayer. Het gaat hierbij over de volgende Britse servers: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. Om deze servers uit te kiezen, klik je binnen de serverlocaties van de NordVPN software op de drie stippen achter “United Kingdom”.

NordVPN is een vrij snelle VPN en werk zowel voor Windows, Mac, iOS en Android als Linux. Daarnaast heb je bij NordVPN een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Zo heb je de kans om te zien of de service je bevalt zonder meteen vast te zitten aan een abonnement.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.89
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Andere providers: CyberGhost en Surfshark

Er zijn meer VPN-aanbieders die BBC iPlayer beschikbaar proberen te stellen voor hun gebruikers. Op het moment van testen, werkten deze echter niet voor ons. De IP-adressen van VPN-servers veranderen vaak eens in de zoveel tijd, omdat providers steeds nieuwe servers toevoegt en oude vervangt. Er is dus een grote kans dat de onderstaande providers binnenkort wél weer werken.

De eerste optie die op dit moment voor ons helaas niet werkte, is Surfshark. Surfshark is een goedkoop en goed alternatief voor duurdere VPN-services, zoals ExpressVPN. In veel gevallen is Surfshark perfect voor streaming. In het geval van Netflix, bijvoorbeeld, heb je met deze provider toegang tot verschillende bibliotheken met veel content. We verwachten dat ook BBC iPlayer snel weer zal werken met Surfshark.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Als tweede optie is er CyberGhost. Voorheen stond CyberGhost bekend als een van de betere gratis VPN-diensten, maar ondertussen is het gratis pakket verdwenen. Toch is CyberGhost nog steeds erg interessant. Ze hebben speciale servers voor allerlei streamingservices, zoals Netflix USA, Disney Plus en dus ook BBC iPlayer.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.99 per maand!
Vanaf
€1.99
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

De BBC iPlayer blokkade uitgelegd

Misschien vraag je je af waar die geografische blokkades op BBC iPlayer toch vandaan komen. Dat zit zo: de BBC heeft de rechten om bepaalde series en films binnen het Verenigd Koninkrijk uit te zenden. Als mensen van buiten het Verenigd Koninkrijk deze series proberen te kijken, krijgen ze daarom geen toegang tot de BBC iPlayer. Elders in de wereld hebben andere televisiestations namelijk de rechten voor deze series en programma’s.

BBC controleert het IP-adres waarmee jij de iPlayer probeert te openen. Als ze zien dat dit IP-adres buiten het Verenigd Koninkrijk afkomstig is, dan wordt je toegang tot iPlayer geweigerd. Dit is ook precies wat de VPN voor je kan betekenen; het verandert je IP-adres zodat de BBC denkt dat je in Groot Brittanië zit. Dit zorgt ervoor dat de blokkade opgeheven wordt.

Unblocking met een VPN

Het werkt trouwens ook de andere kant op. Wij waren laatst in Engeland, waar we probleemloos toegang hadden tot BBC iPlayer. Helaas werden we er toen juist mee geconfronteerd dat bijvoorbeeld NPO Uitzending Gemist niet werkte buiten Nederland. Gelukkig hebben veel VPN-aanbieders, waaronder alle providers die hierboven genoemd staan, ook servers in Nederland staan. Hierdoor kijk je ook zonder problemen Nederlandse TV in het buitenland.

Conclusie: BBC iPlayer in Nederland

Kortom, NordVPN werkt perfect met BBC iPlayer. Met deze VPN kun jij je favoriete series, zoals Eastenders, Masterchef, en Peaky Blinders, blijven kijken. Ook sommige andere providers, zoals Surfshark als CyberGhost, geven normaal gesproken toegang tot BBC iPlayer, al werkten deze services op het moment van testen niet. Houd er dus rekening mee dat deze VPN’s geen gegarandeerde opties zijn. Ga je liever zelf op zoek naar een goede VPN om BBC-content mee te kijken? Neem dan een kijkje bij onze VPN-reviews. Hoe dan ook wensen we je veel kijkplezier!

BBC iPlayer kijken in Nederland: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken van BBC iPlayer in Nederland? Bekijk onze FAQ hieronder en klik op een vraag om het antwoord te zien!

BBC iPlayer is alleen beschikbaar als je een Brits IP-adres gebruikt. Dit kun je ook vanuit Nederland doen, door een VPN te gebruiken. Als je via een VPN-aanbieder, zoals NordVPN, met een Britse server verbindt, krijg je toegang tot BBC iPlayer, waar ter wereld je ook bent.

BBC bezit de uitzendrechten voor de programma’s op BBC iPlayer alleen binnen het Verenigd Koninkrijk. In andere landen zijn ze dus niet toegestaan om series en programma’s uit te zenden. Wanneer je met een niet-Brits IP-adres naar de website van BBC iPlayer gaat, krijg je daarom geen toegang tot de programma’s. Als je dit wel wilt, moet je een VPN gebruiken.

Er zijn veel goede VPN-providers die toegang tot BBC iPlayer proberen te bieden, al zijn er slechts een paar die dit consistent kunnen. In onze ervaring is NordVPN de beste VPN-providers om BBC iPlayer mee te kijken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
11
Reacties
Plaats een reactie
 1. De BBC controleert of je gebruik maakt van een VPN verbinding. Als ze vermoeden dat dit zo is, kun je geen programma’s (terug) kijken. Dat is mijn ervaring op donderdag 22 april 2021. Ik maak gebruik van goose vpn

  • Dat is erg vervelend, heb je het al geprobeerd met verschillende UK servers van GOOSE VPN? Soms kan het zijn dat een deel van de servers niet wordt tegengehouden. We hebben zelf gemerkt dat GOOSE VPN de afgelopen tijd niet meer zo goed is in unblocken als voorheen, je zou het eens kunnen proberen met een proefperiode van één van de in het artikel aangeraden VPN’s.

 2. Bij BBC iPlayer wordt gevraagd om een account. Kun je dat omzeilen?

  Ruud

  • Hallo Ruud,
   Je hebt inderdaad altijd een account nodig om de BBC iPlayer te kunnen gebruiken. Hier kun je niet omheen. Gelukkig kun je vrij snel een account aanmaken. Het enige wat je daarvoor wellicht even op moet zoeken is een willekeurige Engelse postcode. Na dit proces kun je, met een Britse VPN-server, allerlei BBC-programma’s kijken.

 3. Dat van die i-player is volgens mij al tijden achterhaald. Ik ben benieuwd of jullie bij vpn-gids daar iets op weten. Dit mailde iemand van Goose mij:

  Helaas blokkeert de BBC het kijken van haar content via een VPN. We proberen dit te omzeilen maar ivm de techniek die ze hiervoor gebruiken komen ze er toch weer achter.

  Op dit moment kun en we niet aangeven wanneer het weer gaat werken, we kunnen daar dan ook helaas nooit een garantie op geven dat het werkt.

  • Het zal inderdaad zo zijn dat BBC iPlayer geregeld IP-adressen van VPN-providers blokkeert. Gelukkig vechten veel VPN’s hier ook tegen. Ons lukt het wel om bijvoorbeeld met ExpressVPN toegang te krijgen tot de BBC iPlayer. Je zou deze provider dus kunnen proberen. Binnenkort zullen we de iPlayer ook met GOOSE VPN opnieuw testen en dit artikel waar nodig aanpassen. Dankjewel voor het delen van je ervaring en hopelijk hebben we je zo verder kunnen helpen!

   • Helaas lukt het niet meer om de BBC iPlayer te pakken te krijgen. VPN wordt geblokkeerd. Dit geldt ook voor Britten die zich in het buitenland bevinden.

    • Het kan zijn dat het aan de VPN of de VPN-server ligt. Netflix blokkeert namelijk ook wel eens VPN’s of VPN-servers, maar nooit allemaal. Wellicht dat het met een andere VPN of server wel werkt.

 4. Heb het ook aan de andere kant van de wereld geprobeerd, in New Zealand freeview Tv, maar ook hier kom je niet in, want ze vragen naar schotel of antenne, je moet adres invoeren wat er dan mogelijk is, maar kan niet verder via internet. Is hier misschien een oplossing voor?

  • Hallo Gerrit, vervelend dat het niet werkt. Wellicht dat eenn van onze andere bezoekers hier het antwoord op heeft.

 5. Leuk zo’n VPN, echter aanmelden bij Sky is niet mogelijk, kan wel een account maken en op de site komen van SKY echter als je je dan wilt aanmelden, kan het alleen met een UK postcode. Of heeft iemand een andere oplossing

Een reactie plaatsen