BBC iPlayer kijken in Nederland

Televisiescherm met daarop het BBC iPlayer logo naast een Nederlandse vlag en een persoon met een tablet
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Snel en gemakkelijk BBC iPlayer kijken: een stappenplan

Als je niet in het Verenigd Koninkrijk bent, heb je geen toegang tot programma’s op BBC iPlayer. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om toch je favoriete BBC-series en films te kijken, waar ter wereld je ook bent. Zo doe je dat:

 1. Sluit een VPN-abonnement af en maak een account aan, bijvoorbeeld bij NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat.
 3. Log in op de VPN-software.
 4. Kies een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk.
 5. Ga naar de website van BBC iPlayer en maak een account aan – veel kijkplezier!

Wil je meer informatie over de reden voor de blokkade van BBC iPlayer, de werking van een VPN en andere VPN’s die werken met BBC iPlayer? Lees dan ons volledige artikel hieronder. Je vindt er ook enkele tips over series die je alleen op de BBC ziet.

BBC iPlayer LogoBBC iPlayer kijken in Nederland kan nog best lastig zijn. Als er een BBC-serie of programma is dat jij graag online wilt kijken, gaat dat namelijk niet zomaar als je niet in het Verenigd Koninkrijk bent. Gelukkig is er een manier waarop je ook in Nederland – of waar ter wereld je ook bent – toegang krijgt tot de BBC iPlayer.

Je geniet onbeperkt van alle series, documentaires en nieuwsuitzendingen door je verbinding te beveiligen en om te leiden met een VPN. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit voor elkaar krijgt!

Kijk BBC iPlayer buiten Engeland met een VPN

VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN creëert als het ware een afgeschermde verbindingstunnel tussen jouw apparaat en het internet. Zo geeft een VPN je meer online privacy, veiligheid en vrijheid. In het geval van BBC iPlayer is vooral die laatste belangrijk. Een VPN geeft je namelijk de vrijheid om overal ter wereld je favoriete programma’s te bekijken.

Dit kan, omdat een VPN je IP-adres en daarmee je locatie verbergt. In plaats daarvan krijg je het IP-adres van de VPN-server toegewezen. De locatie van die VPN-server kun jij zelf kiezen. Streamingdiensten, zoals BBC iPlayer, mogen hun programma’s alleen binnen bepaalde landsgrenzen uitzenden. Zodra jij je IP-adres verandert in een Brits IP-adres, omzeil jij dus deze geografische blokkade.

Unblocking met een VPN

BBC iPlayer kijken in Nederland gaat dus heel gemakkelijk met een VPN-verbinding. Je hebt enkel een abonnement op een goede en betrouwbare VPN-provider met servers in Groot-Brittannië nodig. VPN-providers bieden je handige apps en software waarmee je jouw internetverbinding anoniem kunt maken. De meeste VPN’s hebben software die je kunt gebruiken op al je apparaten, waaronder Mac, Windows, iPhone, Android en zelfs smart-tv’s.

BBC iPlayer kijken met een VPN: een snel stappenplan

Als je snel BBC iPlayer in Nederland wilt kijken, heb je een VPN nodig. Hier is een kort stappenplan waarmee je binnen vijf minuten al vrije toegang zult hebben!

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider en maak een account aan. Een provider die wij aanraden, is NordVPN. Voor meer informatie over deze aanbieder scrol je omlaag naar ons overzicht met de beste VPN’s voor BBC iPlayer.
 2. Download de VPN-software op het apparaat dat je wilt gebruiken om BBC iPlayer mee te kijken. Dit kan op je Mac of Windows-computer, maar ook op je iPhone of Android-smartphone.
 3. Log in op de VPN-software met de account die je in stap 1 hebt aangemaakt. Hiervoor hoef je in de meeste gevallen enkel je gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord in te vullen.
 4. Kies een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk en maak connectie met de VPN. Vaak is hiervoor het klikken op de serverlocatie al voldoende. In andere gevallen zul je nog even op de ‘aan’-knop binnen de VPN-software moeten klikken.

Zodra de VPN-verbinding actief is, kun je inloggen bij de BBC. Heb je nog geen account? Dan zul je dit uiteraard eerst moeten doen. Doe dit ook terwijl je verbonden bent met de VPN.

BBC iPlayer account aanmaken

Een account aanmaken bij BBC iPlayer is helemaal gratis. Het is wel alleen mogelijk voor mensen die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Officieel heb je zelfs een Britse tv-licentie nodig, al kun je deze verplichting omzeilen. Je moet dus wel een stap extra zetten om verbinding te maken met deze streamingservice dan met bijvoorbeeld Pluto TV. Je doet dit als volgt:

 1. Ga naar de website van BBC iPlayer zodra je VPN actief is.
 2. Klik op ‘Sign in‘ en dan op ‘Register now‘.
 3. Inlogscherm van de BBC met de knop "Register Now" uitgelicht
 4. Vul je geboortedatum, e-mailadres en het wachtwoord dat je wilt gebruiken in. Selecteer onder ‘Country’ ‘United Kingdom‘.
 5. Registratieformulier op de BBC-website met daarin het land uitgelicht
 6. Vul een Britse postcode in, selecteer je geslacht (er is ook een optie ‘Prefer not to say’) en klik op ‘Register‘. Als postcode kun je bijvoorbeeld E1 6AN gebruiken, dit is een code uit het Londense Bishopsgate.
 7. Bevestig je e-mailadres via de e-mail die je nu krijgt.
 8. Log in en navigeer naar het programma dat je wilt kijken. Je krijgt nu de vraag ‘Got a TV Licence?‘. Als je ‘I have a TV Licence. Watch now.‘ aanklikt, begint het programma.
 9. "Got a TV Licence" scherm van de BBC website met daarin de optie "I have a TV Licence. Watch now." uitgelicht

De beste VPN’s voor BBC iPlayer

Niet alle VPN-aanbieders zijn geschikt voor het kijken van BBC iPlayer. Zo heb je een VPN nodig met servers in het Verenigd Koninkrijk. Ook is het handig om een VPN-aanbieder te kiezen die over het algemeen goede snelheden biedt. Dan hoef je immers niet constant te wachten tot de show die je wilt kijken geladen is.

Hier is een overzicht van VPN-aanbieders die we je aanbevelen om BBC iPlayer mee te kijken.

NordVPN: de beste VPN voor BBC iPlayer in Nederland

NordVPN heeft duizenden servers, inclusief veel in het Verenigd Koninkrijk. Niet al deze servers werken met BBC iPlayer, maar het aanbod verandert continu. Daardoor zul je dus altijd wel een server vinden die wel werkt, ook als iPlayer bepaalde IP-adressen van NordVPN blokkeert. Bovendien heeft NordVPN speciale servers die verbergen dat je überhaupt een VPN gebruikt. Deze heten ‘obfuscated servers‘.

NordVPN is een snelle VPN en werkt zowel op Windows, Mac, iOS en Android als Linux en smart-tv’s. Daarnaast heb je bij NordVPN een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Zo heb je de kans om te zien of de service je bevalt zonder meteen vast te zitten aan een abonnement.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: een snelle VPN voor BBC iPlayer

Er zijn meer VPN-aanbieders die BBC iPlayer beschikbaar proberen te stellen voor hun gebruikers. Een daarvan is de streamingtopper Surfshark. Surfshark is een goedkoop en goed alternatief voor duurdere VPN-services. Je kunt de eerste maand zelfs helemaal gratis gebruikmaken van deze VPN-provider door middel van de 30 dagen geld-terug-garantie.

Surfshark is perfect voor streaming door zijn hoge snelheden. Ook over zijn unblockingmogelijkheden zijn we zeer tevreden. In het geval van Netflix, bijvoorbeeld, heb je met deze provider toegang tot verschillende bibliotheken met veel content.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: test BBC iPlayer extra lang gratis met deze premium VPN

Als derde optie is er CyberGhost. Voorheen stond CyberGhost bekend als een van de betere gratis VPN-diensten, maar ondertussen is het gratis pakket verdwenen. Toch is CyberGhost nog steeds erg interessant. Zo heeft de dienst een lange proefperiode in de vorm van een 45 dagen geld-terug-garantie. Dit voelt nog steeds bijna gratis.

Daarnaast heeft deze VPN-aanbieder speciale servers voor allerlei streamingservices, zoals Netflix USA, Disney Plus en dus ook BBC iPlayer.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Films en series op BBC iPlayer

Heb je een goede VPN? Dan kun je binnen de kortste keren BBC iPlayer in Nederland kijken en genieten van Engelse series en documentaires. Ook veel sporten zijn via de BBC te kijken. Denk hierbij aan de verschillende (Engelse) voetbaltoernooien, maar ook tennis en rugby worden uitgezonden via BBC iPlayer. Uiteraard ben je ook voor cricket aan het juiste adres bij deze Britse streamingdienst.

Dit zijn enkele series en films die je zeker niet wilt missen:

Actie

Televisiescherm met een actie-symboolOf je nu houdt van klassieke misdaadshows, niet zo klassieke misdaadshows of zelfs science fiction, BBC heeft ze allemaal. Je duikt zo in het leven van Sherlock Holmes of in de wereld van de Birminghamse maffia. Net zo snel leef je mee met een wereldwijde huurmoordenares en de MI6-agent die haar op de hielen zit.

Drama

Televisiescherm met een drama-symboolIedereen die zich graag laat meeslepen in dramaseries kan zijn hart ophalen. Zo staat de bijna 40-jaar lopende serie EastEnders op BBC iPlayer. Is dat niet ‘oud’ genoeg voor je? Dan geniet je vast van de historische Britse drama’s die je hier kunt vinden. Of geniet van het leven op het Britse platteland in The A-word.

 • EastEnders
 • Last Tango in Halifax
 • Outlander
 • Poldark
 • The A-word

Comedy

Televisiescherm met een comedy-symboolAltijd al willen zien waarop The Office nu gebaseerd is? Op BBC iPlayer vind je de eerste seizoenen, zoals deze door Ricky Gervais bedacht zijn. Tevens kun je genieten van de echte Britse humor zoals alleen Rowan Atkinson die kan presenteren. Wat je humor ook is, er is op de BBC altijd wel iets voor jou te vinden.

 • Black Adder
 • Little Britain
 • Miranda
 • Mrs. Brown’s Boys
 • The Office UK (seizoen 1 en 2)

Documentaires

Televisiescherm met een documentaire-symboolVan de bekende natuurdocumentaires met de voice over van David Attenborough tot de oorlog in het Midden-Oosten, er zijn talloze docu’s te vinden op BBC iPlayer. Misschien wil jij wel weten wie Robert Maxwell – dé mediamagnaat van het Verenigd Koninkrijk – nu precies was. Wat je ook zoekt, bij de BBC vind je vast en zeker antwoorden.

 • Bitter Lake
 • House of Maxwell
 • HyperNormalisation
 • Life on Earth
 • Planet Earth (1, 2 en Planet Earth: A Celebration)

VPN ook voor andere geoblokkades

Een VPN is niet alleen handig om Britse televisie te kijken. Je kijkt op dezelfde manier ook naar Duitse tv of Marokkaanse tv. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een server in het desbetreffende land aan te klikken. Zo heb je al snel een Duits IP of Marokkaans IP en kijk jij alles van de streamingservices in die landen.

Het werkt trouwens ook de andere kant op. Wij waren laatst in Engeland, waar we probleemloos toegang hadden tot BBC iPlayer. Helaas werden we er toen juist mee geconfronteerd dat bijvoorbeeld NPO Uitzending Gemist niet werkte buiten Nederland. Gelukkig hebben veel VPN-aanbieders, waaronder alle providers die hierboven genoemd staan, ook servers in Nederland staan. Hierdoor kijk je ook zonder problemen Nederlandse TV in het buitenland.

Conclusie: BBC iPlayer in Nederland

Kortom, NordVPN werkt perfect met BBC iPlayer. Met deze VPN kun jij je favoriete series, zoals EastEnders, Masterchef, en Peaky Blinders blijven kijken. Ook sommige andere providers, zoals Surfshark als CyberGhost, geven normaal gesproken toegang tot BBC iPlayer.

Houd er wel rekening mee dat deze VPN’s geen gegarandeerde opties zijn. Soms worden er nieuwe servers geblokkeerd en moet je even zoeken welke VPN-server werkt met de streamingdienst. De klantenservice van de VPN-aanbieder kan je hier vaak goed bij helpen.

Ga je liever zelf op zoek naar een goede VPN om BBC-content mee te kijken? Neem dan een kijkje bij onze VPN-reviews. Hoe dan ook wensen we je veel kijkplezier!

BBC iPlayer kijken in Nederland: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken van BBC iPlayer in Nederland? Bekijk onze FAQ hieronder en klik op een vraag om het antwoord te zien!

Vanuit Nederland moet je je IP-adres veranderen in een Brits adres om toegang te krijgen tot BBC iPlayer. Dit doe je zo:

 1. Installeer een VPN.
 2. Maak verbinding met een Britse server.
 3. Ga naar BBC iPlayer.

Ga naar ons artikel over BBC iPlayer kijken in Nederland voor een uitgebreidere handleiding. We leggen je hier stap voor stap uit hoe jij je favoriete serie op de BBC ook vanuit Nederland kijkt.

De BBC bezit de uitzendrechten voor de programma’s op BBC iPlayer alleen binnen het Verenigd Koninkrijk. Deze programma’s mogen dus alleen binnen het VK worden uitgezonden. Wanneer je met een niet-Brits IP-adres naar de website van BBC iPlayer gaat, krijg je daarom geen toegang tot de programma’s. .

Wil je toch toegang tot de BBC iPlayer? Dan zul je een VPN moeten instellen. Hoe je dat doet om Britse tv te kijken, lees je in ons BBC iPlayer-artikel.

Er zijn veel goede VPN-providers die toegang tot BBC iPlayer bieden, al zijn er slechts een paar die dit consistent kunnen. In onze ervaring is NordVPN de beste VPN-provider om BBC iPlayer mee te kijken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
11
Reacties
Plaats een reactie
 1. De BBC controleert of je gebruik maakt van een VPN verbinding. Als ze vermoeden dat dit zo is, kun je geen programma’s (terug) kijken. Dat is mijn ervaring op donderdag 22 april 2021. Ik maak gebruik van goose vpn

  • Dat is erg vervelend, heb je het al geprobeerd met verschillende UK servers van GOOSE VPN? Soms kan het zijn dat een deel van de servers niet wordt tegengehouden. We hebben zelf gemerkt dat GOOSE VPN de afgelopen tijd niet meer zo goed is in unblocken als voorheen, je zou het eens kunnen proberen met een proefperiode van één van de in het artikel aangeraden VPN’s.

 2. Bij BBC iPlayer wordt gevraagd om een account. Kun je dat omzeilen?

  Ruud

  • Hallo Ruud,
   Je hebt inderdaad altijd een account nodig om de BBC iPlayer te kunnen gebruiken. Hier kun je niet omheen. Gelukkig kun je vrij snel een account aanmaken. Het enige wat je daarvoor wellicht even op moet zoeken is een willekeurige Engelse postcode. Na dit proces kun je, met een Britse VPN-server, allerlei BBC-programma’s kijken.

 3. Dat van die i-player is volgens mij al tijden achterhaald. Ik ben benieuwd of jullie bij vpn-gids daar iets op weten. Dit mailde iemand van Goose mij:

  Helaas blokkeert de BBC het kijken van haar content via een VPN. We proberen dit te omzeilen maar ivm de techniek die ze hiervoor gebruiken komen ze er toch weer achter.

  Op dit moment kun en we niet aangeven wanneer het weer gaat werken, we kunnen daar dan ook helaas nooit een garantie op geven dat het werkt.

  • Het zal inderdaad zo zijn dat BBC iPlayer geregeld IP-adressen van VPN-providers blokkeert. Gelukkig vechten veel VPN’s hier ook tegen. Ons lukt het wel om bijvoorbeeld met ExpressVPN toegang te krijgen tot de BBC iPlayer. Je zou deze provider dus kunnen proberen. Binnenkort zullen we de iPlayer ook met GOOSE VPN opnieuw testen en dit artikel waar nodig aanpassen. Dankjewel voor het delen van je ervaring en hopelijk hebben we je zo verder kunnen helpen!

   • Helaas lukt het niet meer om de BBC iPlayer te pakken te krijgen. VPN wordt geblokkeerd. Dit geldt ook voor Britten die zich in het buitenland bevinden.

    • Het kan zijn dat het aan de VPN of de VPN-server ligt. Netflix blokkeert namelijk ook wel eens VPN’s of VPN-servers, maar nooit allemaal. Wellicht dat het met een andere VPN of server wel werkt.

 4. Heb het ook aan de andere kant van de wereld geprobeerd, in New Zealand freeview Tv, maar ook hier kom je niet in, want ze vragen naar schotel of antenne, je moet adres invoeren wat er dan mogelijk is, maar kan niet verder via internet. Is hier misschien een oplossing voor?

  • Hallo Gerrit, vervelend dat het niet werkt. Wellicht dat eenn van onze andere bezoekers hier het antwoord op heeft.

 5. Leuk zo’n VPN, echter aanmelden bij Sky is niet mogelijk, kan wel een account maken en op de site komen van SKY echter als je je dan wilt aanmelden, kan het alleen met een UK postcode. Of heeft iemand een andere oplossing

Een reactie plaatsen