Beste VPN providers van 2017 – Top 5 VPN aanbieders

Wat is de beste VPN?Hecht je in dit digitale tijdperk waarde aan online privacy en veiligheid, dan is het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) absoluut aan te raden. Een VPN-verbinding versleutelt en beveiligt je internetverkeer en stelt je in staat om artificieel je IP-adres en geografische locatie te veranderen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld naar de Amerikaanse Netflix kijken, of vanuit het buitenland Nederlands voetbal volgen. Maar wat zijn de beste VPN-aanbieders en welke voordelen hebben ze te bieden? In dit overzicht bespreken we in detail de beste VPN-diensten op de markt. 

Overzicht top VPN’s 2017

Provider Features Score Bezoek website
ExpressVPN ✓Supersnelle VPN – perfect voor streamen
✓1000+ servers / 15.000+ IP-adressen
✓Sterke 256-bit encryptie
✓Onbeperkt downloaden (P2P)
✓30 dagen geld-terug-garantie
✓Nu 3 maanden gratis bij jaarabonnement
9.1

Bezoek site

Lees review

NordVPN ✓Geen logs
✓Automatische kill switch
✓P2P/torrents toegestaan
✓Zware encryptie
✓Mooie en makkelijke applicatie
8.7

Bezoek site

Lees review

 GooseVPN ✓Zeer gebruiksvriendelijk
✓Maakt razendsnel verbinding
✓Downloaden via P2P-netwerken
✓Nederlandse helpdesk
✓Eerste maand gratis uitproberen
8.6

Bezoek site

Lees review

IPVanish ✓Extreem snel
✓P2P toegestaan
✓7 dagen geld-terug-garantie
✓5 gelijktijdige verbindingen
✓Servers in meer dan 60 landen
8.6

Bezoek site

Lees review

PureVPN ✓Dedicated IP-adres mogelijk
✓Torrents downloaden toegestaan
✓Gunstig geprijsd
✓24/7 klantondersteuning
8.5

Bezoek site

Lees review

Waarom heb je een VPN nodig?

Maak je op de traditionele wijze gebruik van het internet, dan laat je ongemerkt heel wat persoonlijke virtuele sporen achter. Een simpel voorbeeld is dat jouw internetprovider precies kan zien welke websites je bezoekt en welke data je verstuurt of ontvangt via je smartphone, tablet of computer. Het IP-adres dat je toegewezen hebt gekregen van de internetprovider zorgt ervoor dat je traceerbaar en volgbaar bent voor bedrijven, overheden, reclamemakers, websites en hackers. Ook mensen die gebruik maken van hetzelfde (wifi)-netwerk als jij kunnen veelal zien welke websites jij bezocht hebt. Jouw locatie, surfgewoonten en geschiedenis; alles is traceerbaar.

Door een VPN te gebruiken kunnen inlichtingendiensten, internetconglomeraten als Google en Facebook, je internetprovider, je medebewoners en je werkgever niet meer zomaar meekijken met waar je mee bezig bent op het internet. Door de VPN wordt je internetverkeer versleuteld en gemaskeerd voor deze externe partijen. Tevens biedt een VPN-service extra bescherming tegen cybercriminelen die erop uit zijn om bepaalde data te onderscheppen, zoals banktransacties of e-mailverkeer. Tot slot stelt een VPN-service je in staat om je locatie artificieel te veranderen zodat je geografische restricties op het internet kunt omzeilen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blokkades en restricties op specifieke diensten zoals Spotify, Youtube en Netflix.

Een VPN-aanbieder kiezen

Welke VPN dienst moet ik kiezen? Veel mensen worstelen met deze vraag, simpelweg omdat er zo veel keuze is. Om je wat richting te geven in het doolhof van VPN-aanbieders hebben wij daarom een lijst gemaakt met ons inziens de beste VPN providers voor 2017. Providers die stuk voor stuk aan de hoogste eisen van privacy en veiligheid voldoen. Elk VPN-dienst in deze lijst heeft zijn eigen unieke pakket met bijbehorende pluspunten. Bij onze selectie hebben wij onder meer rekening gehouden met de mate van betrouwbaarheid, stabiliteit van de servers, kosten, snelheid en gebruiksgemak.

Omdat aanbieders af en toe aanpassingen maken aan hun beleid, serveraanbod, prijs of features, werken wij onze lijst met top 5 VPN aanbieders ook continu bij. We bespreken nu eerst onze 5 favoriete VPN-providers. Daarna gaan we nog wat verder in op de door ons gehanteerde criteria bij het opstellen van deze top 5.

De beste VPN providers van 2017

1. ExpressVPN

ExpressVPN - VPN ProviderBezoek ExpressVPN

ExpressVPN is een van de grootste en bekendste VPN-aanbieders, en biedt alle voordelen die je van een VPN kan wensen. Zo heb je een ontzettend ruim aanbod aan excellente, stabiele en snelle servers. Je kan in volledige anonimiteit downloaden via torrent-netwerken, en ook heb je op eenvoudige wijze toegang tot het internationale Netflix-aanbod, zodat je onder meer Netflix USA kan kijken.

ExpressVPN heeft zeer gebruiksvriendelijke en goed functionerende applicaties voor Android, iPhone, Windows en OS x. Ook is er uitstekende klantenondersteuning. Deze aanbieder heeft reeds honderdduizenden tevreden gebruikers wereldwijd, en heeft een ijzersterke reputatie als betrouwbare VPN-dienst opgebouwd. Gecombineerd met onze eigen ervaringen, kunnen we ExpressVPN van harte aanbevelen als een van de beste VPN-aanbieders van 2017.

Tip: Momenteel heeft ExpressVPN een zeer mooie aanbieding, waarbij je bij het afsluiten van een jaarabonnement 3 maanden cadeau krijgt. Je kan deze deal zonder enig risico uitproberen, want mocht ExpressVPN je niet bevallen, dan krijg je gewoon je geld terug. Er geldt namelijk een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. No questions asked!

2. NordVPN

NordVPN - VPN Provider

Bezoek NordVPN

Wil je het neusje van de zalm op het gebied van privacy en internetveiligheid, dan moet je bij NordVPN zijn. NordVPN heeft zich bewezen als een uiterst betrouwbare aanbieder met een ruim wereldwijd serveraanbod, geavanceerde encryptie en scherpe prijzen. Het hoofdkantoor van NordVPN ligt in Panama, waardoor NordVPN geen logs van gebruikers hoeft op te slaan. Hecht je veel waarde aan privacy, dan zit je met NordVPN dus absoluut goed.

NordVPN is verder een van de betere VPN diensten voor Hulu en Netflix (ja, ook bij Nord werkt de Amerikaanse Netflix dus vanuit Nederland!). Ook het anoniem downloaden van torrents via p2p-netwerken is mogelijk via dedicated servers. Je kan met 6 apparaten tegelijk online zijn op één account, en er is ondersteuning voor Windows, Android, Mac en iPhone-gebruikers. NordVPN hanteert een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus mocht je toch niet tevreden zijn kan je altijd een volledige refund krijgen.

 

3. GOOSE VPN

GooseVPN logoBezoek GOOSE VPN

Hoe zouden we GOOSE VPN omschrijven in enkele woorden? Eenvoudig, simpel, gemakkelijk, kinderspel, fluitje van een cent! GOOSE VPN wordt echt gekenmerkt door het bedieningsgemak. Jong en oud kan met deze VPN dienst uit de voeten. De interface huisvest alleen de belangrijkste functies. In enkele klikken ben je verbonden met de server. Het werkt allemaal bijzonder intuïtief en goed. GOOSE VPN is erg populair, omdat deze dienst perfect is voor de grote groep gebruikers die een simpele, kwalitatieve VPN willen zonder te veel complexe menu’s en instellingen. GOOSE VPN is verder ook uitermate geschikt voor het anoniem downloaden met bijvoorbeeld Bittorrent. En je kan er Netflix en andere streamingdiensten mee kijken.

Voor de consument die gebruiksgemak en kwaliteit zoekt is GOOSE volgens ons een van de beste VPN opties. Door gebruik te maken van de kortingscode PRIVACY krijg je nu bovendien 30% korting op de Unlimited abonnementen.

 

4. IPVanish

IPVanish - VPN ProviderBezoek IPVanish

IPVanish heeft van alle providers die we hebben getest zo ongeveer de snelste VPN-servers (razendsnelle connecties!). Dus is een hoge downloadsnelheid iets waar je bij uitstek veel waarde aan hecht, dan kom je bij IPVanish uit. En P2P en het downloaden van torrents zijn toegestaan op alle servers. Tel daar een ruim serveraanbod en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden bij op en je hebt een echte ‘Tier One’ Provider. IPVanish beheert zelf het gehele servernetwerk en heeft dus de volledige controle over de encryptie en beveiliging.

IPVanish geeft je de mogelijkheid om tijdens het surfen je IP-adres te veranderen; je kan instellen dat dit automatisch gebeurt met ingestelde tijdsintervallen. Vijf mensen (of devices) kunnen gelijktijdig verbinding maken. Daarnaast houdt IPVanish geen logs bij, en er wordt een 7 dagen niet-goed-geld-terug garantie gegarandeerd. IPVanish is heel makkelijk te bedienen, en geschikt voor Android, iOS, Apple en Windows. Wat ook nog fijn is, is dat de apps van IPVanish er hetzelfde uitzien en hetzelfde werken op elk besturingssysteem.

Enige kanttekening bij IPVanish is dat Netflix niet ondersteund wordt (geen DNS service). Dus als je graag Netflix kijkt met een VPN, dan zijn PureVPN en GOOSE geschikter. IPVanish is wel véél sneller dan de meeste andere aanbieders in dit lijstje, wat toch wel een heel groot pluspunt is. Volgens ons is IPVanish uitstekend!

 

5. PureVPN

PureVPN - VPN ProviderBezoek PureVPN

Ben je op zoek naar een goede, voordelige en betrouwbare VPN aanbieder die tevens het grootste serveraanbod in Amerika, Canada en Engeland heeft, dan moet je bij PureVPN zijn. Dit ruime serveraanbod (meer dan 500 servers in 141 landen) gecombineerd met het gebruiksgemak maken dat PureVPN momenteel een van de meest competitieve aanbieders op de markt is. Downloaden met Bittorrent, uTorrent en andere P2P-aanbieders wordt ondersteund op de speciale P2P servers. Hiermee is het vanuit Nederland heel gemakkelijk om anoniem torrents te downloaden met PureVPN, omdat er snelle P2P servers staan in onder meer Nederland en België.

PureVPN biedt ook de mogelijkheid van een Firewall, een dedicated IP-adres en een softwarematige routerfunctie waardoor je Windows device een VPN-verdeler wordt. De software is duidelijk en makkelijk te bedienen. PureVPN is te gebruiken met zowel Windows, OS X, iOS en Android. Er is 24 uur per dag klantenondersteuning beschikbaar en de Amerikaanse Netflix werkt perfect. Ook kan je onder 1 account met 5 verschillende devices tegelijk een connectie maken met de servers van PureVPN. Wat kan een mens nog meer wensen? Voor ons is PureVPN op zeker een van de beste VPN diensten.

Wereldwijd heeft Pure meer dan 1 miljoen gebruikers. Er is nu een tijdelijke kortingsactie met kortingen die oplopen tot 72%. Betalen kan onder meer met iDEAL, PayPal en creditcard.

 

Enkele afwegingen: Hoe bepaal je de beste VPN?

Gratis VPN versus betaalde VPN

Naast betaalde VPN-diensten bestaan er ook gratis varianten. Het is echter belangrijk om je te realiseren dat gratis eigenlijk niet bestaat. Bedrijven willen nu eenmaal geld verdienen, en er zit altijd een verdienmodel achter een gratis VPN. Veelal is het buitmaken van jouw persoonlijke informatie onderdeel van dit verdienmodel, bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden. Recent onderzoek onder ruim 300 gratis vpn-apps heeft aangetoond dat gratis vpn-providers vaak toegang eisen tot allerlei onnodige informatie, zoals je contactpersonen, mediabestanden en sociale media. Ook blijkt de encryptie en beveiliging van veel gratis diensten niet te functioneren. En een substantieel deel van de gratis diensten (zo’n 35%) installeert malware op je device.

Andere beperkingen waar gratis VPN’s veelal mee kampen zijn datalimieten, snelheidslimieten, downloadbeperkingen, advertenties en wachttijden. Alles in acht nemend is het advies over het algemeen om voor een betaalde VPN te kiezen. De kosten hiervan zijn de afgelopen jaren sterk naar beneden gegaan. Voor enkele euro’s per maand heb je al een kwalitatieve, snelle en betrouwbare VPN-dienst die je met het hele gezin kan gebruiken. Als je op zoek bent naar de beste VPN op de markt, dan zal een gratis versie waarschijnlijk teleurstellen.

Privacy en logging

Niet elke VPN-provider heeft zich aan dezelfde wet- en regelgeving te houden. Zo zijn sommige providers verplicht bepaalde logs op te slaan, of om bepaald internetverkeer (zoals torrents) te beperken. Onder meer is het van belang in welk land een provider zijn hoofdkantoor heeft staan, omdat de wetten, rechten en verplichtingen op het gebied van internet en privacy verschillen per land. Zo scoort NordVPN bijvoorbeeld extra punten als beste VPN zijnde doordat het hoofdkantoor in Panama staat, waar de wetgeving gunstig is voor consumenten en bedrijven op het gebied van internetprivacy. Zo is NordVPN niet verplicht logs bij te houden, terwijl sommige providers in andere landen dat wel zijn.

Als het om logging gaat, is het belangrijk je te realiseren wat er precies gelogd wordt. In het bovenstaande lijstje van top VPN-aanbieders houdt geen enkele aanbieder logs bij, wat voor ons een vereiste is om in aanmerking te komen voor de titel ‘beste VPN 2017’.

Prijs

We hebben bij het samenstellen van onze top 5 van beste vpn-aanbieders ook kritisch gekeken naar de prijs van de verschillende aanbieders. Duurder is namelijk niet altijd beter is ons opgevallen. Voor vrijwel elke VPN-aanbieder geldt dat hoe langer de looptijd van het gekozen abonnement is, des te lager de maandelijkse kosten uitvallen.

Features en eigenschappen

We hebben speciale aandacht besteed aan enkele specifieke eigenschappen bij de beoordeling van de verscheidene aanbieders om tot onze selectie van beste VPN diensten te komen. Zo hebben we meegewogen hoe groot het serveraanbod is en ook of een aanbieder meerdere typen VPN-protocollen aanbiedt. Wat verder belangrijk is voor ons is het bedieningsgemak en de kwaliteit van de klantondersteuning. Ook met de aanwezigheid van een kill-switch verdient een aanbieder in onze optiek extra punten; je internetactiviteiten worden hiermee automatisch onderbroken mocht onverhoopt de connectie met de VPN-server wegvallen. Onze ideale VPN-provider kent geen datalimieten of snelheidslimieten, en staat het je toe om torrents te downloaden. Tot slot hebben we nog gekeken naar de stabiliteit van de servers en snelheid van de verbinding. Door al deze factoren mee te wegen zijn we uiteindelijk tot onze selectie van top VPN-aanbieders gekomen en konden we uiteindelijk de beste VPN van 2017 kiezen.

Conclusie

Uit een selectie van ruim 20 VPN-diensten die wij reeds getest hebben, zijn we gekomen tot een top 5 VPN lijst met daarin onze favoriete providers. Feit blijft dat er simpelweg ontzettend veel keuze is aan aanbieders. Met ons overzicht van de beste VPN providers van 2017 hebben wij getracht je een duw in de juiste richting te geven. Ongeacht welke keuze je maakt, gebruikmaken van een VPN-dienst zal er voor zorgen dat jouw online privacy en veiligheid gewaarborgd zijn. Onze top 5 nog één keer samengevat:

1. ExpressVPN

2. NordVPN

3. GOOSEVPN

4. IPVanish

5. PureVPN

Over David Janssen

David Janssen: psycholoog en gedragsdeskundige. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’; waaronder ook het recht op privacy en bescherming van onze persoonsgegevens. Vanuit deze interesse is hij als mede-oprichter VPNgids.nl gestart.

4 reacties

 1. Pieter Wunschel

  Leuk overzicht. Zelf ben ik nu sinds 5 maanden over op het gebruik van een VPN voor al mijn internetverkeer.
  Vroeger deed ik hem alleen aan bij downloaden, inmiddels zijn ze zo snel dat ik ze gewoon altijd aan heb staan. Lekker voor mijn privacy, zeker in deze tijd met al die hackers en afluisterende overheden.

 2. heb ik bij iedere vpn een router nodig en waar kan ik die vinden

  • David Janssen

   Je hebt niet altijd een router nodig. Met je telefoon ben je bijvoorbeeld verbonden met het internet via 3g of 4g, in die gevallen heb je geen router nodig. Routers zijn wel veelal noodzakelijk om thuis een WiFi-netwerk aan te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *