Home - VPN reviews - Beste VPN providers van 2018 – Welke VPN moet ik kiezen?

Beste VPN providers van 2018 – Welke VPN moet ik kiezen?

Hecht je waarde aan online privacy en veiligheid, dan is het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) absoluut aan te raden. Een VPN-verbinding versleutelt en beveiligt je internetverkeer en stelt je in staat om artificieel je IP-adres en geografische locatie te veranderen. Hierdoor kan je compleet veilig en anoniem surfen, streamen en downloaden. Niemand kan nog zien wat jij doet online, of jouw belangrijke gegevens onderscheppen. Ook omzeil je geografische restricties op streamingdiensten of websites. Maar wat zijn de beste VPN-aanbieders en welke voordelen hebben ze exact te bieden? Wij bespreken de beste VPN diensten op de markt. 

Overzicht top VPN’s 2018

Om te beginnen vind je in onderstaande tabel een beknopte samenvatting van onze 5 favoriete VPN-aanbieders van dit moment. Verderop in dit artikel gaan we per VPN-aanbieder uitgebreid in op de voordelen en features die ze te bieden hebben.

Onze keuze
Beste premium VPN. Super snel, betrouwbaar en veilig. Gemakkelijk te gebruiken en 24/7 klantondersteuning.
Lees ExpressVPN review
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 1700+ servers in 94 landen
 • Sterke 256-bit encryptie
 • 30-dagen geld-terug garantie
 • Speciale aanbieding: Nu 3 maanden gratis bij een jaarabonnement
Excellent 9.5
Nu 49% korting

Bezoek site

Sterkste encryptie die een VPN kan bieden, met dubbele data encryptie. Veel extra opties.
Lees NordVPN review
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen gebruikerslogs
 • 30-dagen geld-terug garantie
 • Speciale aanbieding: Slechts $2,75 per maand bij een 3-jarig abonnement
Uitstekend 9.0

Bezoek site

Zeer gebruiksvriendelijke en makkelijke VPN. Zeer geschikt voor de minder technisch aangelegde gebruiker.
Lees GOOSE VPN review
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Maakt razendsnel verbinding
 • Nederlandstalige klantondersteuning
 • Eerste maand gratis uitproberen
 • Speciale aanbieding: Bespaar 30% met promotiecode “Privacy”
Heel erg goed 8.6

Bezoek site

Extreem snelle VPN-dienst. Perfect voor razendsnel downloaden.
Lees IPVanish review
 • Bizar snelle connecties
 • Uitstekend voor het downloaden van grote bestanden en torrents
 • 7-dagen geld terug garantie
 • 5 gelijktijdige verbindingen toegestaan
Zeer goed 8.6

Bezoek site

Zeer betaalbare VPN, zeker wanneer je voor het 2-jarige pakket gaat
Lees PureVPN review
 • Toegewijd IP-adres mogelijk
 • Torrents downloaden mogelijk
 • Betaalbare abonnementen
 • 24/7 klantondersteuning
Goed 8.5

Bezoek site

Waarom heb je een VPN nodig?

Maak je op de traditionele wijze gebruik van het internet, dan laat je ongemerkt heel wat persoonlijke virtuele sporen achter. Een simpel voorbeeld is dat jouw internetprovider precies kan zien welke websites je bezoekt en welke data je verstuurt of ontvangt via je smartphone, tablet of computer. Het IP-adres dat je toegewezen hebt gekregen van de internetprovider zorgt ervoor dat je traceerbaar en volgbaar bent voor bedrijven, overheden, reclamemakers, websites en hackers. Ook mensen die gebruik maken van hetzelfde (wifi)-netwerk als jij kunnen veelal zien welke websites jij bezocht hebt. Jouw locatie, surfgewoonten en geschiedenis; alles is traceerbaar.

Door een VPN te gebruiken kunnen inlichtingendiensten, internetconglomeraten als Google en Facebook, je internetprovider, je medebewoners en je werkgever niet meer zomaar meekijken met waar je mee bezig bent op het internet. Door de VPN wordt je internetverkeer versleuteld en gemaskeerd voor deze externe partijen. Tevens biedt een VPN-service extra bescherming tegen cybercriminelen die erop uit zijn om bepaalde data te onderscheppen, zoals banktransacties of e-mailverkeer. Tot slot stelt een VPN-service je in staat om je locatie artificieel te veranderen zodat je geografische restricties op het internet kunt omzeilen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blokkades en restricties op specifieke diensten zoals Spotify, Youtube en Netflix.

Een VPN-aanbieder kiezen

Welke VPN dienst moet ik kiezen? Veel mensen worstelen met deze vraag, simpelweg omdat er zo veel keuze is. Om je wat richting te geven in het doolhof van VPN-aanbieders hebben wij daarom een lijst gemaakt met ons inziens de beste VPN providers voor 2018. Providers die stuk voor stuk aan de hoogste eisen van privacy en veiligheid voldoen. Elk VPN-dienst in deze lijst heeft zijn eigen unieke pakket met bijbehorende pluspunten. Bij onze selectie hebben wij onder meer rekening gehouden met de mate van betrouwbaarheid, stabiliteit van de servers, kosten, snelheid en gebruiksgemak.

Omdat aanbieders af en toe aanpassingen maken aan hun beleid, serveraanbod, prijs of features, werken wij onze lijst met top 5 VPN aanbieders ook continu bij. We bespreken nu eerst onze 5 favoriete VPN-providers. Daarna gaan we nog wat verder in op de door ons gehanteerde criteria bij het opstellen van deze top 5.

De beste VPN providers van 2018

1. ExpressVPN | Beste premium all-round VPN

ExpressVPN op verschillende apparaten

Aantal servers: 1700+ | Serverlocaties: 145+ locaties in 90+ landen | Aantal gelijktijdige verbindingen: 3 | Software voor: Windows, Mac, iOS, Android, Linux

+ Fijne applicaties voor alle devices
+ Uitermate geschikt voor anoniem en veilig surfen, streamen en downloaden
+ Snelle, stabiele verbindingen en goede klantenondersteuning
+ 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie voor alle pakketten
+ Nu tijdelijk 3 maanden cadeau bij een jaarpakket via de links op onze site

ExpressVPN is een van de grootste en bekendste VPN-aanbieders, en biedt in principe alle voordelen die je van een VPN kan wensen. Zo heb je een ruim aanbod van meer dan 1700 stabiele en snelle servers om uit te kiezen. Je kan met ExpressVPN anoniem downloaden via torrent-netwerken, en ook heb je op eenvoudige wijze toegang tot het internationale Netflix-aanbod, zodat je onder meer Netflix USA kan kijken.

Wij zijn erg te spreken over de gemakkelijke en goed functionerende applicaties voor zowel Android, iPhone, Windows en OS x. Ook de klantenondersteuning reageert snel en adequaat als je ze benadert met een vraag. ExpressVPN heeft in dit opzicht dan ook een goede reputatie opgebouwd wereldwijd. Concluderend is ExpressVPN een prettige, makkelijke VPN met veel handige opties en functies. Zoek je kwaliteit voor een goede prijs, dan bevelen wij ExpressVPN van harte aan als een van de beste VPN-diensten van 2018.

Bezoek ExpressVPN12 + 3 Deal: Nu 3 gratis maanden cadeau bij een jaarabonnement. Daarbij geldt een 30 dagen geld-terug garantie. Mocht ExpressVPN je toch niet bevallen, dan krijg je gewoon je geld terug. No questions asked. Profiteer nu van de 12+3 deal en probeer ExpressVPN 30 dagen uit zonder enig risico. *Werkt alleen via de links op onze website.

2. NordVPN | De sterkste beveiligingsopties die een VPN kan bieden

NordVPN beste VPN

Aantal servers: 1000+ | Serverlocaties: 50+ landen | Aantal gelijktijdige verbindingen: 6 | Software voor: Windows, Mac, iOS, Android, Linux

+ Fantastische beveiligingsopties, met dubbele data-encryptie technologie
+ Mooie applicatie die intuïtief werkt
+ Met 6 apparaten tegelijk online
+ 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie op alle pakketten
+ Zeer scherp geprijsd als je voor het 2-jarig pakket kiest

Wil je het neusje van de zalm op het gebied van privacy en internetveiligheid, dan moet je bij NordVPN zijn. NordVPN heeft zich bewezen als een uiterst betrouwbare aanbieder met een ruim wereldwijd serveraanbod, geavanceerde encryptie en scherpe prijzen. Het hoofdkantoor van NordVPN ligt in Panama, waardoor NordVPN geen logs van gebruikers hoeft op te slaan. Hecht je veel waarde aan privacy, dan zit je met NordVPN dus absoluut goed.

NordVPN is verder een van de betere VPN diensten voor Hulu en Netflix (ja, ook bij Nord werkt de Amerikaanse Netflix dus vanuit Nederland). Ook het anoniem downloaden van torrents via p2p-netwerken is mogelijk via dedicated servers. Je kan met 6 apparaten tegelijk online zijn op één account, en er is ondersteuning voor Windows, Android, Mac en iPhone-gebruikers. NordVPN hanteert een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus mocht je toch niet tevreden zijn kan je altijd een volledige refund krijgen. Het 2-jarige pakket is bovendien zeer scherp geprijsd.

Bezoek NordVPN

 

3. GOOSE VPN | Een uitstekende VPN die geschikt is voor jong en oud

GOOSE VPN - Beste VPN
Aantal servers: 56+ | Serverlocaties: 30+ landen | Aantal gelijktijdige verbindingen: Geen limiet | Software voor: Windows, Mac, iOS, Android, Linux

+ Zeer gebruiksvriendelijke en makkelijk te bedienen VPN
+ Maakt snel verbinding, binnen 3 seconden veilig online
+ Nederlandstalige helpdesk met goede support
+ Werkt met Netflix USA
Serveraanbod wat kleiner dan de concurrentie omdat het een jong bedrijf is

Hoe zouden we GOOSE VPN omschrijven in enkele woorden? Eenvoudig, simpel, gemakkelijk, kinderspel, fluitje van een cent! GOOSE VPN wordt echt gekenmerkt door het bedieningsgemak. Jong en oud kan met deze VPN dienst uit de voeten. De interface huisvest alleen de belangrijkste functies. In enkele klikken ben je verbonden met de server. Het werkt allemaal bijzonder intuïtief en goed. GOOSE VPN is erg populair, omdat deze dienst perfect is voor de grote groep gebruikers die een simpele, kwalitatieve VPN willen zonder te veel complexe menu’s en instellingen. GOOSE VPN is verder ook uitermate geschikt voor het anoniem downloaden met bijvoorbeeld Bittorrent, om zo downloadboetes te voorkomen. En je kan er Netflix en andere streamingdiensten mee kijken.

Voor de consument die gebruiksgemak en kwaliteit zoekt is GOOSE volgens ons een van de beste VPN opties. Door gebruik te maken van de kortingscode PRIVACY krijg je nu bovendien 30% korting op de Unlimited abonnementen. GOOSE is geschikt voor Windows, Mac, iPhone en Android.

Bezoek GOOSE VPN

 

4. IPVanish | Perfect om razendsnel torrents te downloaden in anonimiteit

IPVanish
Aantal servers: 700+ | Serverlocaties: 60+ landen | Aantal gelijktijdige verbindingen: 5 | Software voor: Windows, Mac, iOS, Android, Linux

+ Supersnelle VPN
+ Ultieme VPN voor het snel en anoniem downloaden van bestanden (o.a. torrents)
+ Leuke extra opties, zoals automatische IP-adres wissels op vooraf ingestelde tijdsintervallen
Geen Netflix-ondersteuning

IPVanish heeft van alle providers die we hebben getest zo ongeveer de snelste VPN-servers (razendsnelle connecties!). Dus is een hoge downloadsnelheid iets waar je bij uitstek veel waarde aan hecht, dan kom je bij IPVanish uit. En P2P en het downloaden van torrents zijn toegestaan op alle servers. Tel daar een ruim serveraanbod en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden bij op en je hebt een echte ‘Tier One’ Provider. IPVanish beheert zelf het gehele servernetwerk en heeft dus de volledige controle over de encryptie en beveiliging.

IPVanish geeft je de mogelijkheid om tijdens het surfen je IP-adres te veranderen; je kan instellen dat dit automatisch gebeurt met ingestelde tijdsintervallen. Vijf mensen (of devices) kunnen gelijktijdig verbinding maken. Daarnaast houdt IPVanish geen logs bij, en er wordt een 7 dagen niet-goed-geld-terug garantie gegarandeerd. IPVanish is heel makkelijk te bedienen, en geschikt voor Android, iOS, Apple en Windows. Wat ook nog fijn is, is dat de apps van IPVanish er hetzelfde uitzien en hetzelfde werken op elk besturingssysteem.

Enige kanttekening bij IPVanish is dat Netflix niet ondersteund wordt (geen DNS service). Dus als je graag Netflix kijkt met een VPN, dan zijn ExpressVPN en GOOSE geschikter. IPVanish is wel véél sneller dan de meeste andere aanbieders in dit lijstje, wat toch wel een heel groot pluspunt is. Volgens ons is IPVanish een uitstekende optie.

Bezoek IPVanish

 

5. PureVPN | Goede VPN met de mogelijkheid een dedicated IP-adres te krijgen

purevpnAantal servers: 500+ | Serverlocaties: 180+ landen | Aantal gelijktijdige verbindingen: 5 | Software voor: Windows, Mac, iOS, Android, Linux

+ Dedicated IP-adres mogelijk
+ Groot serveraanbod
DNS leaks waargenomen in verscheidene tests
Dedicated IP-adres kost extra

Ben je op zoek naar een goede, voordelige en betrouwbare VPN aanbieder die tevens het grootste serveraanbod in Amerika, Canada en Engeland heeft, dan moet je bij PureVPN zijn. Dit ruime serveraanbod (meer dan 500 servers in 141 landen) gecombineerd met het gebruiksgemak maken dat PureVPN momenteel een van de meest competitieve aanbieders op de markt is. Downloaden met Bittorrent, uTorrent en andere P2P-aanbieders wordt ondersteund op de speciale P2P servers. Hiermee is het vanuit Nederland heel gemakkelijk om anoniem torrents te downloaden met PureVPN, omdat er snelle P2P servers staan in onder meer Nederland en België.

PureVPN biedt ook de mogelijkheid van een Firewall, een dedicated IP-adres en een softwarematige routerfunctie waardoor je Windows device een VPN-verdeler wordt. De software is duidelijk en makkelijk te bedienen. PureVPN is te gebruiken met zowel Windows, Mac, iPhone, iPad en Android. Er is 24 uur per dag klantenondersteuning beschikbaar en de Amerikaanse Netflix werkt perfect. Ook kan je onder 1 account met 5 verschillende devices tegelijk een connectie maken met de servers van PureVPN. Wat kan een mens nog meer wensen? Voor ons is PureVPN zeker een van de betere VPN diensten, al zijn er in enkele tests helaas wel eens DNS-leaks waargenomen.

Bezoek PureVPN

Enkele afwegingen: Hoe bepaal je de beste VPN?

Gratis VPN versus betaalde VPN

Naast betaalde VPN-diensten bestaan er ook gratis varianten. Het is echter belangrijk om je te realiseren dat gratis eigenlijk niet bestaat. Bedrijven willen nu eenmaal geld verdienen, en er zit altijd een verdienmodel achter een free VPN. Veelal is het buitmaken van jouw persoonlijke informatie onderdeel van dit verdienmodel, bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden. Recent onderzoek onder ruim 300 gratis vpn-apps heeft aangetoond dat gratis vpn-providers vaak toegang eisen tot allerlei onnodige informatie, zoals je contactpersonen, mediabestanden en sociale media. Ook blijkt de encryptie en beveiliging van veel gratis diensten niet te functioneren. En een substantieel deel van de gratis diensten (zo’n 35%) installeert malware op je device.

Andere beperkingen waar gratis VPN’s veelal mee kampen zijn datalimieten, snelheidslimieten, downloadbeperkingen, advertenties en wachttijden. Alles in acht nemend is het advies over het algemeen om voor een betaalde VPN te kiezen. De kosten hiervan zijn de afgelopen jaren sterk naar beneden gegaan. Voor enkele euro’s per maand heb je al een kwalitatieve, snelle en betrouwbare VPN-dienst die je met het hele gezin kan gebruiken. Als je op zoek bent naar de beste VPN op de markt, dan zal een gratis versie waarschijnlijk teleurstellen.

Privacy en logging

Niet elke VPN-provider heeft zich aan dezelfde wet- en regelgeving te houden. Zo zijn sommige providers verplicht bepaalde logs op te slaan, of om bepaald internetverkeer (zoals torrents) te beperken. Onder meer is het van belang in welk land een provider zijn hoofdkantoor heeft staan, omdat de wetten, rechten en verplichtingen op het gebied van internet en privacy verschillen per land. Zo scoort NordVPN bijvoorbeeld extra punten als beste VPN zijnde doordat het hoofdkantoor in Panama staat, waar de wetgeving gunstig is voor consumenten en bedrijven op het gebied van internetprivacy. Zo is NordVPN niet verplicht logs bij te houden, terwijl sommige providers in andere landen dat wel zijn.

Als het om logging gaat, is het belangrijk je te realiseren wat er precies gelogd wordt. In het bovenstaande lijstje van top VPN-aanbieders houdt geen enkele aanbieder logs bij, wat voor ons een vereiste is om in aanmerking te komen voor de titel ‘beste VPN 2018’.

Prijs

We hebben bij het samenstellen van onze top 5 van beste vpn-aanbieders ook kritisch gekeken naar de prijs van de verschillende aanbieders. Duurder is namelijk niet altijd beter is ons opgevallen. Voor vrijwel elke VPN-aanbieder geldt dat hoe langer de looptijd van het gekozen abonnement is, des te lager de maandelijkse kosten uitvallen.

Features en eigenschappen

We hebben speciale aandacht besteed aan enkele specifieke eigenschappen bij de beoordeling van de verscheidene aanbieders om tot onze selectie van beste VPN diensten te komen. Zo hebben we meegewogen hoe groot het serveraanbod is en ook of een aanbieder meerdere typen VPN-protocollen aanbiedt. Wat verder belangrijk is voor ons is het bedieningsgemak en de kwaliteit van de klantondersteuning. Ook met de aanwezigheid van een kill-switch verdient een aanbieder in onze optiek extra punten; je internetactiviteiten worden hiermee automatisch onderbroken mocht onverhoopt de connectie met de VPN-server wegvallen. Onze ideale VPN-provider kent geen datalimieten of snelheidslimieten, en staat het je toe om torrents te downloaden. Tot slot hebben we nog gekeken naar de stabiliteit van de servers en snelheid van de verbinding. Door al deze factoren mee te wegen zijn we uiteindelijk tot onze selectie van top VPN-aanbieders gekomen en konden we uiteindelijk de beste VPN van 2018 kiezen.

Conclusie

Uit een selectie van ruim 20 VPN-diensten die wij reeds getest hebben, zijn we gekomen tot een top 5 VPN lijst met daarin onze favoriete providers. Feit blijft dat er simpelweg ontzettend veel keuze is aan aanbieders. Met ons overzicht van de beste VPN providers van 2018 hebben wij getracht je een duw in de juiste richting te geven. Ongeacht welke keuze je maakt, gebruikmaken van een VPN-dienst zal er voor zorgen dat jouw online privacy en veiligheid gewaarborgd zijn. De genoemde VPN diensten in dit overzicht werken met al je devices en besturingssystemen; Mac, Windows, Android en iOS (iPhone en Android). Onze top 5 nog één keer samengevat:

1. ExpressVPN

2. NordVPN

3. GOOSEVPN

4. IPVanish

5. PureVPN

 

41 reacties

 1. Pieter Wunschel

  Leuk overzicht. Zelf ben ik nu sinds 5 maanden over op het gebruik van een VPN voor al mijn internetverkeer.
  Vroeger deed ik hem alleen aan bij downloaden, inmiddels zijn ze zo snel dat ik ze gewoon altijd aan heb staan. Lekker voor mijn privacy, zeker in deze tijd met al die hackers en afluisterende overheden.

 2. heb ik bij iedere vpn een router nodig en waar kan ik die vinden

  • David Janssen

   Je hebt niet altijd een router nodig. Met je telefoon ben je bijvoorbeeld verbonden met het internet via 3g of 4g, in die gevallen heb je geen router nodig. Routers zijn wel veelal noodzakelijk om thuis een WiFi-netwerk aan te leggen.

   • Ik ben met GOOSE verbonden op mijn iPad. (Geen 3 of 4G). Ik ben leek en weet niet hoe ik nu verder moet. Moet ik gewoon via Safari bvb interflix gratis installeren. Bestaan er geen demofilmpjes waarop alles wordt voorgedaan ?
    Heb ik ‘n router nodig ?

    • David Janssen - VPNgids.nl

     Als je reeds verbonden bent met Goose VPN, kan je gewoon gebruikmaken van het internet, net als je dat normaal zou doen. Maar zolang de verbinding met GOOSE VPN actief is op de achtergrond, wordt dus al je internetverkeer beveiligd.

 3. Als je nu een router/modem gebruikt van provider zoals Ziggo voor Wifi thuis, hoe beschermd VPN deze of moet je elk device apart inschakelen?

 4. M.b.t. de voorgaande vraag. Is het noodzakelijk om VPN op je router in te stellen? Of kan ik gewoon een van de VPN aanbieders installeren? Ik ben duidelijk een leek, en zou heel graag zo veilig en anoniem mogelijk over het net willen surfen. Ik heb een Sitecom AC1750

 5. Als ik de VPN op mijn router aanzet dan is dat toch alleen bedoeld voor als ik bijvoorbeeld in het buitenland ben en dan via mijn eigen netwerk thuis een verbinding kan maken?
  Ik heb als ik thuis ben toch niks aan de VPN op mijn router? Ik blijf dan toch hetzelfde IP-adres houden en ben niet anoniem?
  Ben een leek op dit gebied en verwar denk ik het één en ander met elkaar.

  Want heb je voor anoniem surfen en een ander IP-adres dan altijd een VPN nodig van een andere dienst dan je eigen router of (synology)Nas?

  • Met een VPN op je router wordt al het netwerkverkeer dat via die router loopt omgeleid via de VPN-server. Je krijgt dus wel degelijk een ander IP-adres.

 6. VPN op meerdere computers met 1 abonnement, is dat ook mogelijk?

 7. Voor mij zijn de volgende vragen nog niet beantwoord dus: 1) Moet ik om gebruik te maken van een VPN tem behoeve van anoniem te surfen iets veranderen aan mijn router instellingen? 2)Als ik niets verander aan mijn router instellingen is mijn IP-adres dan toch niet te achterhalen? 3) Kan een overheid toch mijn gegevens achterhalen door deze op te eisen bij een VPN provider? (ik heb het hier over technische mogelijkheden en onmogelijkheden en dus niet over restricties die worden geregeld in (inter)nationale wetgeving). 4) Kan bij gebruik van een VPN mijn surfgedrag alsnog worden gevolgd bijvoorbeeld doordat er spyware o.i.d. op mijn computer is geplaatst of wanneer mijn pc op een andere manier is gehackt?

  • Hallo, om je vragen te beantwoorden:
   1. Om gebruik te maken van een VPN hoef je doorgaans niets te veranderen aan je routerinstellingen. De VPN-software installeer je op je laptop, smartphone, computer, tablet etc. en je zet simpelweg de VPN-app aan. Dit is de simpelste manier. Echter, sommige mensen kiezen er ook voor om een VPN op hun router in te stellen. Alle apparaten op het routernetwerk zijn dan direct veilig verbonden via VPN. Hier moet je vaak wel wat aanpassingen voor maken aan de routerinstellingen.
   2. Je IP-adres wordt ook verborgen als je simpelweg een VPN-app installeert en geen aanpassingen maakt aan de routerinstellingen.
   3. Dat kan in theorie, als een VPN-provider logs bijhoudt. Dat betekent dat jouw internetsessies op een of andere manier gemonitord en geregistreerd worden. Een VPN-provider die ervoor kiest geen gegevens te registreren omtrent de activiteit van haar gebruikers, heeft ook geen informatie om te overhandigen als een overheid aan komt kloppen. Kies dus voor een no-log provider als je niet wilt dat een overheid data kan achterhalen. Providers als NordVPN en ExpressVPN zitten bovendien in privacy-paradijzen (Panama en de Britse Maagdeneilanden). Die hebben geen boodschap aan een Nederlandse overheid die aan komt klopppen met een verzoek tot informatie.
   4. Ja, als je een keylogger of andere spyware op je apparaat hebt staan dan kan je in theorie alsnog gevolgd worden. Gebruik daarom altijd een VPN in combinatie met goede, up-to-date antimalware software.

 8. Welke VPN werkt het beste als ik popcorntime wil gaan gebruiken?

 9. Ik lees over veilig internetgebruik en torrents downloaden via een browser.
  Maar is het ook mogelijk met een VPN om te downloaden van Spotnet?

 10. Ik heb een Windows 7 desktop PC, een iPhone en een iPad, kan ik met 1 abonnement bij een VPN provider op alle drie de apparaten VPN software installeren?

  • Dat is absoluut mogelijk bij de meeste VPN-aanbieders. ExpressVPN staat bijvoorbeeld 3 gelijktijdige connecties toe, dus je kunt met alle 3 de apparaten gelijktijdig verbinding maken met een VPN-server. Hier heb je maar één abonnement voor nodig. Ook aanbieders als GOOSE VPN en IPVanish staan meerdere verbindingen tegelijkertijd toe, dat is geen probleem.

 11. Ik zit veel op Bali en heb daar geen wifi maar n lokaal internetkaart in mn tablet.
  Welke VPN zouden jullie aan raden om nederlandse tv te kunnen kijken
  Groet Reggy

 12. Hallo David,

  Ik woon in Spanje en kijk veel TV. Ik heb een smart TV moet ik dan om VPN te downloaden mijn instellingen van mijn router veranderen. Alvast bedankt

  Diana

 13. Op mijn (Android-) smartfoon installeerde ik Opera VPN. Weten jullie daar iets over?
  max

  • David Janssen - VPNgids.nl

   Zijn we bekend mee, maar bevalt onze redactie persoonlijk wat minder. We zijn niet echt tevreden over de snelheid van Opera VPN. Persoonlijk gaat onze voorkeur gaat uit naar bijvoorbeeld ExpressVPN of GOOSE VPN. Deze VPN’s zijn sneller en hebben veel meer toepassingen en functionaliteiten. Maar als OperaVPN u bevalt, dan kunt u deze uiteraard ook gebruiken.

 14. Wat is met de VPN van AVG, is die wel in orde?

 15. Marga Meeuwsen

  Zijn er ook nederlandse VPN’s, mijn Engels is niet goed en alles staat in dollars.

 16. Ik had een vraag.

  Stel dat ik een VPN-provider neem die is gevestigd in de USA, en ik maak vervolgens verbinding met een server die bijvoorbeeld in Duitsland staat.
  Welke wet is er op dat moment dan van toepassing? Die van de USA of Duitsland?

  • David Janssen - VPNgids.nl

   Goede vraag! Nou, dat ligt eraan. Als je in Nederland zit, en je verbindt met een Duitse server van een Amerikaanse VPN-provider, vallen jouw handelingen nog steeds onder Nederlandse jurisdictie (als je bijvoorbeeld illegaal downloadt of het dark web bezoekt). Voor de VPN-provider geldt dat deze onder de jurisdictie valt van het land waar ze gevestigd zijn (in jouw voorbeeld is dat de VS). De losse server kan dan vaak weer opgeëist worden door justitie in het land waar de server gevestigd is (zo heeft de Nederlandse politie wel eens servers van buitenlandse VPN providers geconfisceerd in Rotterdam meen ik). Een VPN-aanbieder die geen logs bijhoudt is daarom aan te raden; als een server dan in beslag wordt genomen is er geen informatie om te traceren.

 17. Weer een leek. Kan ik VPN zowel op de router als op de apparaten (tablet, phone) afzonderlijk instellen (voor als ik niet in de buurt van mijn eigen router/wifi ben)? Of sluit dat elkaar uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *