Surfshark PNG Logo

Surfshark Review 2020

Laatst bijgewerkt: 11 september 2020
Hoogtepunten
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
8.8

Onze score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.5
 • Gebruiksgemak
  10
 • Servers
  8.5

Surfshark review (2020) – Een uitstekende VPN voor een uitstekende prijs

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder die zich in de afgelopen periode heeft ontpopt tot een van onze favorieten. Deze VPN is in 2018 begonnen en is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Een kort onderzoekje naar Surfshark laat zien dat ze daar inderdaad op papier hun hoofdkantoor hebben, maar dat het Surfshark-team werkt vanuit verschillende kantoren over de hele wereld.

Deze nieuwe VPN heeft sterke encryptie en zeer makkelijk te gebruiken software. Met name de lage prijs en de hoge mate van gebruiksgemak maken Surfshark een fantastische VPN. Deze VPN doet daarom zeker niet onder voor grote, succesvolle aanbieders zoals ExpressVPN, NordVPN of CyberGhost.

Specificaties Surfshark
 • Gelijktijdige verbindingen: Geen limiet
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks (Proxy)
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 1700+ servers in 63 landen
 • Prijs: Vanaf €2,09 per maand
 • Geld-terug-garantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is Surfshark?

Snelheid is van groot belang bij een VPN. De snelste VPN’s zorgen ervoor dat je kunt genieten van alle voordelen van een VPN, zonder dat je last krijgt van vertragingen en bufferen tijdens het internetten. Trage VPN’s zorgen voor een haast onbruikbaar internet. De snelheid kan een VPN dus maken of breken. We hebben Surfshark uitvoerig getest en door verschillende speedtests gehaald. Hieronder zie je onze bevindingen.

Speedtest-resultaten Surfshark

Dit zijn de resultaten van de speedtests die we hebben uitgevoerd met Surfshark. De metingen zijn verricht vanuit Nederland. Houd er rekening mee dat deze metingen altijd afhankelijk zijn van je locatie, internetprovider en het tijdstip. Daarom hebben we ook een speedtest van onze verbinding zonder VPN toegevoegd, zodat we die als nulmeting kunnen gebruiken.

Snelheid zonder VPN (speedtest.net):

Speedtest NL geen VPN

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze eigen verbinding zonder een VPN te gebruiken – onze ‘blanco’-test, als het ware.

Server in Nederland (speedtest.net):

Speedtest Surfshark Nederlandse server

Dit zijn de resultaten van speedtest.net wanneer we verbinden met de snelste Nederlandse VPN-server van Surfshark. Zoals je ziet is de ping verdubbeld, al is het effect hiervan vrijwel niets. De downloadsnelheid iets omlaag gegaan en ook de uploadsnelheid is gezakt. Deze verschillen lijken misschien groot, maar zullen in de praktijk niet te merken zijn. Je internetverbinding is nog steeds ontzettend snel. Dit is een erg goed resultaat voor Surfshark.

Server in de Verenigde Staten (speedtest.net):

Speedtest Surfshark Amerikaanse server

Dit zijn de resultaten van speedtest.net wanneer we verbinden met een willekeurige Surfshark VPN-server in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld voor het kijken van de Amerikaanse Netflix.

Zoals je kunt zien, is de ping dit keer sterker gestegen. Tegelijkertijd is de downloadsnelheid vrijwel gelijk gebleven, wat een fantastisch resultaat is. De uploadsnelheid is wel flink gedaald. Alsnog is Surfshark met deze resultaten één van de snelste VPN’s die wij hebben getest.

Snelheid in alledaags gebruik

Vanwege de goede resultaten van de Amerikaanse server, hadden we hoge verwachtingen van Surfshark. De VPN stelde niet teleur: het is in het alledaags gebruik fantastisch. We hebben Surfshark getest tijdens het surfen, met Netflix, bij het downloaden van torrents en met het spelen van online games.

Tijdens het gewone browsen merkten we geen verschil. Sites werden, ook met Surfshark, snel geladen. Ook mailen, het downloaden van bijlagen en het bezoeken van social media gingen razendsnel.

Het bekijken van video’s op YouTube en Netflix ging ook zonder problemen. Netflix bufferde zelfs sneller dan bij andere VPN-providers. We kunnen met recht zeggen dat Surfshark voor ons uitstekend werkt op het gebied van streaming.

Het downloaden van torrents was eveneens geen enkel probleem. Binnen no-time hadden we relatief grote bestanden binnen geharkt. Surfshark merkte het zelfs op wanneer we een torrentprogramma gebruikten: de VPN ging toen automatisch van een reguliere VPN-server naar een P2P-server om het downloaden te vergemakkelijken. We vonden dit zeer gebruiksvriendelijk.

Ook tijdens het gamen hadden we geen last van snelheidsverlies. We konden zonder vertragingen op zowel Nederlandse als Amerikaanse servers gamen. Opmerkelijk genoeg merkten we zelfs bij schietspellen geen verschil in reactiesnelheid.

Conclusie: snelheid Surfshark

De speedtests van Surfshark bleken erg goed. In het dagelijks gebruik hadden we bovendien nergens last van en was Surfshark soms zelfs sneller dan sommige van onze vertrouwde VPN-providers. Uiteindelijk zijn dit onze conclusies:

 • Surfshark is een VPN met een goede snelheid in dagelijks gebruik
 • De speedtests geven vooral voor de downloadsnelheid fantastische resultaten
 • Surfshark is een VPN met bovengemiddelde snelheid en fantastische prestaties tijdens alledaags gebruik

Veiligheid – Hoe veilig is Surfshark?

Kill Switch UitVeiligheid is misschien wel de allerbelangrijkste overweging bij het kiezen van een VPN. We zijn wat dat betreft erg te spreken over Surfshark. Surfshark treft alle nodige maatregelen om een veilige verbinding te garanderen. Naast hun veilige servers met sterke encryptie-protocollen geven ze je de mogelijkheid om via twee VPN-servers tegelijk met het internet verbinding te maken. Dit betekent dat je nóg beter beveiligd bent. Mocht de VPN-verbinding een keer wegvallen, dan hoef je je bij Surfshark ook geen zorgen te maken, aangezien ze je de optie geven hun kill switch aan te zetten.

Surfshark zit op de Britse Maagdeneilanden: een zeer veilige locatie voor een VPN-aanbieder. Een mogelijk nadeel is wel dat ze werken vanuit Engeland, waar de privacywetgeving niet zo goed is als je misschien zou denken. Hierdoor krijgt Surfshark van ons geen perfecte score op het gebied van veiligheid. Toch is de VPN over het algemeen veiliger dan de meeste andere providers, zeker vergeleken met gratis VPN’s.

Protocollen

Surfshark maakt onder andere gebruik van de twee veiligste protocollen: OpenVPN en IKEv2/IPSec. Dit toont aan dat Surfshark zich richt op zeer sterke protocollen. Ze doen dus geen concessies op het gebied van veiligheid. Daarnaast biedt Surfshark ook nog een protocol dat speciaal is ontworpen om censuur te omzeilen: Shadowsocks. Dit is een versleutelde proxy die oorspronkelijk werd ontworpen om censuur in China te omzeilen.

Logbeleid en Privacy

Surfshark hanteert een ‘no logs’-beleid. Ze zorgen ervoor dat ze zo min mogelijk van je gegevens nodig hebben om je VPN goed te laten werken. Dit betekent echter niet dat ze helemaal niks nodig hebben. Net als de meeste andere providers vragen ze je e-mailadres om een account mee aan te maken en betaalgegevens om de betaling te verwerken. Hier later meer over.

Daarnaast heeft Surfshark, net als de meeste VPN’s, enkele gegevens nodig om hun dienst te kunnen monitoren. Zo gebruiken ze geanonimiseerde gegevens om te kijken hoe drukbezet hun servers zijn en of er sprake is van verbindingsproblemen. Vanwege de geanonimiseerde data zijn deze problemen echter niet te herleiden tot een specifieke gebruiker. Ze betreffen enkel het algemene gebruik van hun servers en dienst. Verder lijkt Surfshark geen logs bij te houden. We kunnen in hun reglementen niks vinden wat dit tegenspreekt.

Verder is Surfshark recent overgegaan op een RAM-only server netwerk, wat betekent dat er geen gegevens meer op fysieke servers staat en data niet meer via die weg gestolen kan worden. Ook zorgt deze vorm van opslag dat gegevens vanzelf worden gewist wanneer je de connectie verbreekt. Zo worden je gegevens dus alleen heel tijdelijk opgeslagen en zijn ze na gebruik niet door anderen in te zien. Steeds meer VPN-providers zetten de stap naar RAM-only servers omdat het simpelweg je privacy beter waarborgt.

Daarnaast is Surfshark een van de eerste VPN’s die tweestapsverificatie aanbiedt. Dit betekent dat je twee stappen nodig hebt om in te loggen, wat een effectieve bescherming tegen allerlei soorten online aanvallen is. Meer informatie over tweestapsverificatie lees je hier. Bij de gebruikers van HackLock is deze tweestapsverificatie verplicht, terwijl de ‘normale’ Surfshark-gebruiker hiervoor kan kiezen.

Welke gegevens heeft Surfshark nodig?

Om een account aan te maken bij Surfshark hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven. Als je dus zorgt dat deze geen gegevens over jou bevatten, zit je goed. Voor extra anonimiteit raden we natuurlijk aan om te betalen via een anonieme weg, zoals met Bitcoin. Mocht je er toch voor kiezen om met PayPal te betalen, dan moet je uiteraard ook wat informatie over je PayPal account (en daarmee je rekening) vrijgeven om de betaling te voldoen.

Conclusie: veiligheid Surfshark

Surfshark lijkt een relatief veilige VPN. De enige struikelblokken die we zijn tegengekomen, zijn dingen die bij zo’n beetje elke VPN een rol spelen. We hebben daarom de volgende conclusies over de veiligheid van Surfshark getrokken:

 • Het hoofdkantoor van Surfshark zit op de Britse Maagdeneilanden, maar ze lijken te werken vanuit Engeland
 • Surfshark is een veilige VPN met zeer sterke encryptieprotocollen (OpenVPN, IKEv2 en Shadowsocks)
 • Surfshark houdt geen logs bij
 • Voor het aanmaken van een account kun je met Bitcoin betalen en hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven
 • Surfshark houdt geen specifieke gebruiksgegevens bij, maar maakt wel gebruik van geanonimiseerde gegevens om hun serverload en eventuele verbindingsproblemen vast te stellen

De gebruiksvriendelijkheid van Surfshark

Surfshark blinkt uit in gebruiksgemak. De software is gemakkelijk in de omgang. Er zijn een aantal superhandige opties en bovendien is de klantenservice gemakkelijk te bereiken, mocht je ergens hulp bij nodig hebben.

De Surfshark-website

De Surfshark-website doet ons een beetje denken aan de website van NordVPN. De website is overzichtelijk, niet te druk, en alle informatie is gemakkelijk te vinden. Naast de belangrijkste zaken, zoals ‘functies’ en ‘servers’, kun je bovenaan de website een link naar de help-pagina (veelgestelde vragen) vinden. Ook dit is zeer overzichtelijk. Surfshark is een aanbieder die zich volledig richt op het VPN-aspect en legt informatie duidelijk aan gebruikers uit. Dit zie je goed terug in hun FAQ.

Het ‘My Account’-gedeelte van de site is zo simpel mogelijk gehouden. Je hebt enkele knoppen om software voor specifieke apparaten en besturingssystemen te downloaden, gegevens over wanneer je abonnement afloopt in te zien, een knop om je wachtwoord te veranderen en een knop om uit te loggen. Hierdoor is het beheren van je Surfshark-account erg simpel.

Surfshark Screenshot Account Pagina

Installatieprocedure Surfshark

De installatieprocedure van Surfshark is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Op mobiele apparaten kun je de VPN-app vinden in de App Store of op Google Play. Op Mac en PC hoef je alleen op het desbetreffende icoontje op de website te klikken om de Surfshark-software te downloaden:

Iconen besturingssystemen Surfshark

De installatie van Surfshark verloopt als volgt:

 1. Kies een abonnement en doorloop de bestelprocedure
 2. Log in op de Surfshark website
 3. Klik op het icoontje van jouw besturingssysteem
 4. Open het .exe bestand dat is gedownload
 5. Doorloop de installatiewizard
 6. Open de Surfshark software door de snelkoppeling aan te klikken
 7. Log in met de door jou aangemaakt gegevens
 8. Kies eventueel een server en zet Surfshark aan door op ‘connect’ te klikken.

Uitstraling en gebruiksgemak Surfshark Software

De uitstraling en het gebruiksgemak van de Surfshark-software is misschien wel het beste punt van deze VPN. Je wordt niet overladen met talloze opties. Je ziet enkel de zaken die voor de gemiddelde VPN-gebruiker van belang zijn. Bij alle opties en instellingen staat duidelijk uitleg en alle menu’s zijn gemakkelijk te navigeren.

Screenshot van de Surfshark software

Bij Surfshark hoef je niet handmatig de juiste server voor verschillende doeleinden te selecteren. Je kunt gewoon verbinden. Surfshark herkent zelf wanneer je bijvoorbeeld torrents gaat downloaden. Je hoeft dan dus niet zelf een P2P-server te selecteren. Alle Amerikaanse servers lijken te werken met Netflix en je kunt zelfs eenvoudig een dubbele VPN-tunnel opzetten. Al met al maakt dit Surfshark een fantastische, gebruiksvriendelijke VPN.

Surfshark en Linux

Ook met Linux kun je met Surfshark aan de gang. Surfshark is beschikbaar voor Ubuntu en Debian. Dit zijn helaas niet zoveel Linux distro’s als bij andere VPN-providers. Hieronder een korte samenvatting van het gebruik van Surfshark op Linux.

De servers zijn voor Linux-gebruikers ietwat beperkt. Je krijgt in ieder geval geen toegang tot het totale aanbod van 1810 servers in 66 landen. Je kunt kiezen uit iets meer dan 100 servers in 61 landen. Ook zijn de snelheden van deze servers erg verschillend. Soms zijn deze razendsnel, en soms haal je amper een kwart van je totaal mogelijke snelheid.

Veel erger nog is dat je bij Surfshark voor Linux erg vaak last kunt hebben van DNS-lekken. Dit probleem is te verhelpen met behulp van de klantenservice, maar dit zou eigenlijk niet moeten hoeven. De gebruiksvriendelijkheid is daarentegen wel prima. Er zijn een aantal simpele commando’s om te leren en ook de installatie vergt niet meer dan het installeren van de betreffende repository.

Eén groot voordeel van Surfshark op Linux is dat de functies van multi-hop, een smart-search voor de best-beschikbare server en de keuze uit UDP en TCP servers erg makkelijk te bedienen zijn. Helaas is dit niet voldoende compensatie voor de wisselende serversnelheden en veel voorkomende DNS-lekken. Dit maakt dat Surfshark niet een van onze favoriete VPN’s voor Linux is.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Surfshark is zeer scherp geprijsd. Net zoals bij de meeste andere VPN’s krijg je korting als je een VPN voor langere tijd afsluit. Een los maandabonnement kost omgerekend €10,95 per maand, een abonnement voor 6 maanden kost omgerekend €5,49 per maand en een 2-jarig abonnement kost omgerekend maar €2,09 per maand.

Ook biedt Surfshark de optie aan om voor €0,85 extra per maand twee extra privacy-functionaliteiten bij te kopen. Dit zijn HackLock en BlindSearch. HackLock scant het web en waarschuwt je wanneer je e-mailadres is gelekt en BlindSearch is een manier om te zoeken zonder dat je advertenties te zien krijgt of dat je informatie wordt gelogd.

Surfshark Prijzen September 2020

De abonnementen van Surfshark hebben een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie die geldt voor alle accounts die zich aan de gebruiksovereenkomst van de dienst houden. Bovendien kun je een abonnement op een onbeperkte hoeveelheid apparaten gebruiken. Wat betreft betaalmogelijkheden heb je de keuze uit de volgende opties:

 • Creditcard (Mastercard, Visa, American Express en Discover Card)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Bitcoin en andere cryptovaluta (via CoinGate of CoinPayments)
 • Amazon Pay
 • iDeal en andere lokale opties

Klantenservice

De klantenservice van Surfshark is uitstekend. Via de chat op de website werden we binnen een minuut te woord gestaan door een daadwerkelijke medewerker die ons hielp met onze problemen. In het begin konden we bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix niet bereiken, maar de klantenservice wist ons binnen no-time te helpen. Daarnaast vonden we het fijn om te merken dat we een echt persoon aan de andere kant van de chat hadden zitten. We kregen geen automatische antwoorden van een bot. Een verademing ten opzichte van sommige andere VPN’s.

Conclusie: gebruiksgemak Surfshark

Aan de hand van onze ervaringen met Surfshark zijn we tot de volgende conclusies gekomen:

 • Surfshark is een extreem gebruiksvriendelijke VPN
 • De software van Surfshark werkt intuïtief en is gemakkelijk te begrijpen
 • Het aanmaken en beheren van een account is erg simpel
 • De installatie van de Surfshark software is eenvoudig
 • Niet een van de beste providers voor Linux
 • De klantenservice van Surfshark reageert snel en je komt in contact met een echte medewerker
 • Surfshark is een van de goedkoopste VPN’s op de markt en heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op alle abonnementen

Servernetwerk Surfshark

Kaart met locatiemarkerHet servernetwerk van Surfshark is vrij groot. Ze hebben meer dan 1700 servers verdeeld over 63 landen. Dit is erg handig voor het omzeilen van geografische blokkades. In de meeste landen hebben ze meerdere servers. Vooral in Amerika is er een grote hoeveelheid servers (waarschijnlijk voor Netflix).

Alle Surfshark-servers zijn compatibel met (P2P) downloaden. Dit betekent dat je niet handmatig een andere server hoeft te kiezen als je (torrents) wilt downloaden. Ook geeft Surfshark je de optie met twee VPN-servers tegelijkertijd te verbinden (MultiHop). Je data gaat dan niet door één maar door twee VPN-servers, wat zorgt voor extra veiligheid en anonimiteit. Deze functie werkt niet met alle Surfshark servers. Er zijn echter wel 13 voorgeselecteerde dubbele verbindingen mogelijk. Twee hiervan hebben een Nederlandse server als laatste server en drie een Amerikaanse. Dit is erg handig voor als je bijvoorbeeld Nederlandse TV in het buitenland of Amerikaanse Netflix wilt kijken, maar nog beter beveiligd wilt zijn.

Aantal servers en locaties

Surfshark heeft 1700+ servers verdeeld over 63 landen. Ze hebben servers in de volgende landen:

 • Albanië
 • Argentinië
 • Australië
 • Azerbeidzjan
 • België
 • Bosnië en Herzegovina
 • Brazilië
 • Bulgarije
 • Canada
 • Chili
 • Colombia
 • Costa Rica
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Estland
 • Filipijnen
 • Finland
 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Hongkong
 • Ierland
 • IJsland
 • India
 • Indonesië
 • Israël
 • Italië
 • Japan
 • Kazachstan
 • Kroatië
 • Letland
 • Libië
 • Luxemburg
 • Maleisië
 • Mexico
 • Moldavië
 • Nederland
 • Nieuw-Zeeland
 • Nigeria
 • Noord-Macedonië
 • Noorwegen
 • Oekraïne
 • Oostenrijk
 • Pakistan
 • Paraguay
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Rusland
 • Singapore
 • Servië
 • Slowakije
 • Slovenië
 • Spanje
 • Taiwan
 • Thailand
 • Tsjechië
 • Turkije
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Arabische Emiraten
 • Verenigde Staten
 • Vietnam
 • Zuid-Afrika
 • Zuid-Korea
 • Zweden
 • Zwitserland

Dedicated IP-adres

Surfshark heeft nog geen mogelijkheid om een dedicated IP-adres aan te vragen. Wel zul je meestal met dezelfde server en hetzelfde IP-adres verbinden als je een specifieke server kiest. Dit is niet altijd het geval: als je voor de optie ‘optimal location’ kiest, is de kans groot dat je steeds een andere server krijgt. Surfshark kijkt dan namelijk naar de drukte op de verschillende servers en kiest de server die op dat moment het beste werkt.

Wat Surfshark recentelijk wel heeft toegevoegd zijn servers met een statisch IP-adres. Op deze servers heb je dus altijd hetzelfde IP-adres. Dit kan handig zijn, maar voor nu zouden we het gebruik van deze servers afraden, omdat je dit statische IP-adres alsnog met anderen deelt.

Eventueel zou je deze servers wel nog kunnen gebruiken om bij diensten in te loggen die “IP-specifiek” zijn. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je geen toegang krijgt als je vanaf een heel ander IP adres inlogt op een website of dienst, bijvoorbeeld je e-mail, je omgeving voor online bankieren of je online werkomgeving. Met een statisch VPN IP-adres zou je dit in theorie moeten kunnen voorkomen, omdat het IP-adres niet steeds verandert. Het voordeel zou dan zijn dat je wel met een VPN beveiligd bent. Wij hebben dit zelf echter niet geprobeerd en kunnen niet garanderen dat dit goed werkt.

Conclusie: servernetwerk en locaties

Dit zijn onze conclusies wat betreft het servernetwerk en de locaties van Surfshark:

 • Surfshark heeft een goed servernetwerk van 1700+ servers verdeeld over 63 landen
 • Er zijn veel Amerikaanse servers die allemaal lijken te werken met Netflix
 • Surfshark heeft speciale P2P-servers die je niet handmatig hoeft te selecteren
 • Het is mogelijk om via twee VPN-servers tegelijkertijd verbinding te maken

Mogelijkheden Surfshark

Naast de standaardmogelijkheden heeft Surfshark ook een hoop handige extra opties. Zo heeft Surfshark een optionele kill switch, de mogelijkheid om via twee VPN-servers tegelijkertijd met het internet te verbinden (dit noemen ze MultiHop), een Whitelister waarmee je sommige websites of apps kunt bezoeken zonder eerst door de VPN te gaan, en een CleanWeb optie waarmee advertenties, trackers en malware worden geblokkeerd. Daarbovenop werken zowel Netflix als Torrents goed.

MultiHop, Whitelister en CleanWeb

Deze drie functies van Surfshark werken allen naar behoren. Bij CleanWeb worden advertenties geblokkeerd die door onze reguliere adblockers werden doorgelaten. De MultiHop-optie zorgt voor een beetje extra veiligheid, maar heeft wel een negatieve invloed op je snelheid. Je internetverkeer moet dan immers door twee VPN-servers heen in plaats van één, wat voor vertragingen kan zorgen. De Whitelister voor apps en websites zorgt ervoor dat je via je eigen IP-adres verbinding kunt maken met apps en websites die je vertrouwt. In sommige situaties kan dit erg handig zijn.

Surfshark screenshot MultiHopSurfshark software screenshot CleanWeb Whitelister

Verder heeft Surfshark nog twee opties genaamd HackLock en BlindSearch. HackLock is een optie waarmee je meldingen krijgt wanneer je wachtwoorden en e-mailadres wellicht gehackt zijn. BlindSearch is Surfshark’s manier om anoniem te zoeken. Het is als het ware hun antwoord op DuckDuckGo. Let wel op dat zowel HackLock als BlindSearch momenteel nog in de beta-fase zitten.

Surfshark Screenshot HackLock BlindSearch

Surfshark en Netflix

Surfshark zet zich in om Netflix voor al zijn gebruikers beschikbaar te maken. Tijdens onze tests leken alle Amerikaanse servers met Netflix te werken. Ook de Nederlandse Netflix werkt met de Nederlandse VPN-servers van Surfshark.

Daar houdt het echter niet op: Surfshark zet zich in om de Netflix-bibliotheken van wel 16 landen beschikbaar te maken. Deze landen zijn: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Nederland, Italië, India, Turkije, Zweden, Australië, Zuid-Korea, Polen en Singapore .

Gebruik je een andere serverlocatie om Netflix mee te bezoeken? Dan word je automatisch doorgestuurd naar de Amerikaanse Netflix. Mocht er alsnog iets niet lukken, neem dan gewoon contact op met de klantenservice van Surfshark. Zij kunnen in veel gevallen snel helpen. Dit alles maakt Surfshark uitermate geschikt voor streaming en Netflix.

Surfshark en torrents

Surfshark heeft P2P-servers die je extra veilig houden wanneer je torrents downloadt. Deze servers hoef je niet handmatig te selecteren, maar worden automatisch geactiveerd als je een torrent-programma gebruikt. De VPN-server herkent P2P-verkeer en zal je verbinden met een P2P-server. Het lijkt er zelfs op dat je automatisch via een MultiHop-server verbinding maakt. Zo ben je extra beschermd tegen pottenkijkers.

NoBorders en Camouflage Mode

Surfshark heeft bovenop de reguliere VPN ook twee verschillende VPN-modussen. Dit zijn Camouflage Mode en NoBorders Mode. Camouflage Mode zorgt ervoor dat zelfs je internetprovider niet kan zien dat je een VPN gebruikt. NoBorders mode is een modus waarin, zelfs in gebieden met strikte censuur, je het internet vrij kunt gebruiken.

GPS-spoofing

Recentelijk heeft Surfshark een GPS-spoofingfunctie aan het repertoire toegevoegd. Met GPS-spoofing kun je je virtuele locatie veranderen, ook wanneer deze niet gebaseerd is op je IP-adres. De GPS-spoofing optie is voor nu enkel beschikbaar op Android.

Conclusie: opties van Surfshark

 • Surfshark heeft verschillende extra opties die advertenties blokkeren, websites whitelisten, en extra veiligheid bieden
 • Surfshark werkt voor het bereiken van 16 verschillende Netflix-bibliotheken
 • Je kunt veilig torrents downloaden met Surfshark
 • Surfshark heeft een NoBorders Mode voor in gebieden met strikte censuur, GPS-spoofing en een Camouflage Mode waardoor zelfs je internetprovider niet kunt zien dat je een VPN gebruikt

Conclusies – onze ervaring met Surfshark

Pluspunten Minpunten
Zeer makkelijk in gebruik Geen Nederlandse software
Makkelijk te installeren Je kunt niet handmatig een server selecteren
Alleen veilige protocollen beschikbaar en geen logs Het snelheidsverschil tussen servers kan groot zijn
Erg goedkoop
Amerikaanse en Nederlandse Netflix mogelijk
Torrents toegestaan
Snelheid erg goed
Heeft handige extra opties zoals een AdBlocker, NoBorders Mode, Camouflage Mode, GPS-spoofing en Whitelister
Fantastische klantenservice

Surfshark is een uitstekende VPN-provider die kan concurreren met de grootste en meest populaire VPN’s van vandaag. Vanwege de lage prijs, gemakkelijk te gebruiken software en handige extra opties geven wij Surfshark dan ook een zeer hoge score. Verder helpt de uitstekende klantenservice je snel en adequaat met al je vragen.

Wil je weten hoe Surfshark stand houdt als we de dienst vergelijken met andere top VPN-aanbieders? Neem een kijkje bij een van de volgende vergelijkingen:

Surfshark VPN: Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Surfshark? Wellicht vind je hem hieronder terug. Klik op de vraag die jij beantwoord wilt hebben en je krijgt ons antwoord automatisch te zien.

Surfshark is een erg veilige provider. Ze gebruiken o.a. de twee veiligste en meest gangbare protocollen, namelijk OpenVPN en IKEv2. Ze houden geen logs bij en vragen enkel om je e-mailadres om een account aan te maken. Bovendien zit het hoofdkantoor van Surfshark op de Britse Maagdeneilanden, wat goed is voor de privacy van gebruikers. Ze lijken echter wel te werken vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Surfshark werkt perfect met Netflix. Met hun servers krijg je toegang tot het Netflix-aanbod van wel dertien landen, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Turkije en Duitsland. Elke server die niet in één van deze vijftien landen staat, geeft je automatisch toegang tot de Amerikaanse Netflix.

Surfshark is één van de goedkoopste en beste VPN-providers van dit moment. Voor slechts €1,69 per maand heb je al een abonnement. Dit abonnement is voor twee jaar. Als je een jaarabonnement wilt, kost dit omgerekend  €4,99 per maand. Betaal je liever per maand, dan is dat €9,89.

Surfshark had weinig effect op onze internetsnelheid tijdens dagelijks internetgebruik. Toch laten de snelheidstests zien dat dit niet de snelste VPN op de markt is. Wij constateerden een duidelijke daling in zowel up- als downloadsnelheid. Alsnog merkten wij deze vertragingen nauwelijks toen we de VPN zelf gebruikten.

De makkelijkste manier om dit te doen is met een Windows-PC (met Windows 10) waar Surfshark op geïnstalleerd is. Vervolgens maak je van je PC een mobiele hotspot, waar je de smart TV dan mee verbindt. Dit is een erg simpel proces dat uit slechts 4 stappen bestaat. Lees hier hoe je dit snel en makkelijk voor elkaar krijgt.

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

Quinten van Kastel
Quinten van Kastel
Ik was bijzonder positief verrast toen ik Surfshark voor het eerst gebruikte. Nieuwe VPN-providers zijn niet altijd van een hoge kwaliteit, maar bij Surfshark is dit wel het geval. Surfshark is een fantastische VPN-provider die zeker niet onderdoet voor providers als NordVPN en ExpressVPN. Daarbovenop is Surfshark ook nog eens zeer goedkoop. Wat mij betreft is Surfshark dan ook zeker de beste keuze voor beginnende VPN-gebruikers.
Onze score
8.8
Vrij nieuwe VPN provider die meteen een zeer goede indruk maakt. Snel, simpel in gebruik en erg goedkoop. Wij zijn enthousiast!
Bezoek Surfshark website
Reacties
Plaats een reactie
50
Reacties
 1. Heb sinds enkele maanden Surfshark, beviel goed totdat er opeens geen verbinding meer werd gemaakt met gevraagde websites bij bv Google Chrome? Het protocol van automatisch (standaard gebruikt hij dan IKEv2) omgezet naar OpenVPN (TCP) hij opent dan wel de gevraagde website maar het vreemde is dan, dat ik met Surfshark verbinding heb en niet mijn eigen IP adres zie maar een willekeurig andere. mMar de gevraagde website laat zien dat ik bv wel met mijn eigen IP adres wil downloaden. Maw kijk uit met welk IP-adres je bv. gaat downloaden het kan wel eens zijn dat je denkt dat je beschermd bent maar toch laat hij zien dat je met je normale eigen IP adres aan het werk bent. Het gaat allemaal goed tot je zo’n probleem als ik krijgt, probeer er dan maar eens uit te komen! Je kan support vragen maar dat is allemaal in het Engels en het werkt dan nog niet.

  • Dit is inderdaad erg vervelend. We hebben een dergelijk probleem nog niet eerder meegemaakt. Wel kan het soms zijn dat er veel activiteit is op een specifieke VPN-server en dat je daardoor een Captcha moet invullen om te bewijzen dat je geen robot bent. Als er namelijk veel mensen tegelijkertijd via dezelfde server dezelfde site bezoeken, kan de site denken dat het gaat om een crawlbot. Dit probleem moet echter nooit langer duren dan een dag of twee, en vaak helpt het zelfs om van server te wisselen.

   In dit specifieke geval zou ik toch kijken of de helpdesk van Surfshark je niet verder zou kunnen helpen. Het zou namelijk niet aan het VPN-protocol moeten liggen en zelfs als daar problemen mee zouden zijn, zou Surfshark je de toegang tot bepaalde sites niet moeten ontzeggen. In dit geval kun je toch het beste contact opnemen met de Surfshark support desk, zij zouden je hierbij het beste moeten kunnen helpen. Of wellicht dat één van onze andere lezers dit probleem herkent en je hierbij kan helpen. Hopelijk is het probleem in ieder geval snel opgelost.

 2. Ik heb Surfshark geïnstalleerd op PC en iPhone en kan vervolgens geen mail ontvangen en verzenden. Bij het uitschakelen werkt alles meteen. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn? Hoe kan ik dit omzeilen?

  • Dit is inderdaad niet de bedoeling. Normaliter werken mailprogramma’s gewoon, zowel op PC als iPHone. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de klantenservice van Surfshark zelf, zij zouden je hier verder mee moeten kunnen helpen.

 3. Hoeveel apparaten (binnen het huishouden) kun je op 1 abonnement aansluiten?

  • Surfshark heeft geen limiet zitten op het aantal apparaten dat je kunt gebruiken met één abonnement. Je kunt dus elk apparaat binnen het huishouden aansluiten op 1 abonnement.

 4. Als ik het goed begrijp dien ik voor een smart TV aansluiting allereerst het programma te downloaden op mijn laptop. Deze dient vervolgens dag en nacht aan te staan om de verbinding met mijn tv in stand te houden (na de informatie hierboven beschreven te hebben toegepast). Hoe schadelijk is dit voor mijn laptop? Ik verblijf in Thailand en ben eigenlijk alleen in sport geïnteresseerd.

  • Zolang je je laptop eens in de zoveel tijd een keer aan en uitzet, zou dit niet te veel kwaad moeten doen. Overigens is het in jouw geval wellicht handiger om de VPN op je router te installeren, als je daar de juiste router voor hebt. Op die manier kun je je laptop gewoon uitzetten wanneer je wilt en hoef je de router niet elke keer opnieuw in te stellen als je de VPN op je Smart TV wilt gebruiken. Meer daarover kun je lezen in dit artikel over VPN op Smart TV. Specifieke instructies over hoe je een VPN op je router installeert, vind je op vpngids.nl/instellen/vpn-instellen-router/.

 5. Werkt Surfshark ook met de BBC iPlayer? Ik krijg nu continu op de website de melding: “This content doesn’t seem to be working. Try again later”.

  Ik heb vooral de VPN-verbinding voor BBC!

  • Zolang je een Britse server van Surfshark gebruikt (dus die in Londen, Manchester of Glasgow) zou BBC iPlayer moeten werken. Je hebt hier wel een account voor nodig, die je redelijk gemakkelijk aan kunt maken. Als je die melding krijgt, helpt het misschien om de webpagina opnieuw te laden in een incognitovenster of binnen een andere browser. Dit helpt bij ons vrijwel altijd. Voor meer informatie over het kijken van BBC iPlayer, kun je ook terecht bij ons artikel over dit onderwerp. Mocht het onverhoopt alsnog niet werken, laat het ons dan zeker even weten. Dan proberen we je verder te helpen. Veel kijkplezier!

 6. Beniewd of meer gebruikers van Surfshark kampen met het niet kunnen gebruiken van de Nederlandse server(s) (andere servers in BE, DE, UK en US werken wel). Helaas via support van Surfshark nog geen oplossing. Het betreft het niet kunnen verbinden op een Windows-platform. En op iPhone (iOS) wordt wel een verbinding gemaakt, maar deze is naar een UK IP-adres. Mijn vraag: Kampen meer gebruikers met hetzelfde issue? Of hebben dit eerder ondervonden? Indien opgelost: wat was de oplossing? Btw de post van Francis op 17 januari 2020 lijkt veel op mijn issue.

  • Persoonlijk hebben wij hier tot dusver nog geen problemen mee ondervonden, terwijl wij Surfshark toch dagelijks gebruiken. Alsnog vervelend dat jij hier wel problemen mee hebt natuurlijk! Wellicht herkennen andere gebruikers zich wel in jouw situatie en weten ze een oplossing.

   • Dank voor je reactie. Nu wat verder met het gebruik en de ‘update’ van locaties door Surfshark heeft effect gehad. Ik krijg verbinding via Windows app en ook met server in NL. iOS nog frequent een UK server ondanks verbinding via NL. Dat laatste blijft vreemd. Kortom niet helemaal lekker, maar wel tevreden.

    • Fijn om te horen dat het verbinden via Windows in ieder geval werkt! Voor het probleem op iOS raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice van Surfshark. Ze hebben een live chat op hun website waar je altijd terecht kunt. Wellicht is dit een probleem dat zij voor je op kunnen lossen.

 7. ben ik na betaling en aanmelding nu automatisch beschermd door vpn of moet ik steeds weer aanmelden?

  • Als je de VPN-software op je computer (of je telefoon) hebt gedownload en daarop bent ingelogd, hoef je alleen op de aan-knop te drukken. Dan ben je beschermd. Heb je de software nog niet gedownload? Dan kun je dat doen op de website van Surfshark. Je kunt er binnen de instellingen zelfs voor kiezen om Surfshark automatisch te laten verbinden. Dan hoef je de VPN zelf niet meer elke keer te activeren maar gaat dat automatisch als je computer opstart, bijvoorbeeld. Als je dit wilt, ga je binnen de software eerst naar ‘Settings’ en dan naar ‘Connectivity’. Klik de schuifknoppen achter ‘Start with Windows’ en ‘Auto-connect’ aan, zodat ze groen worden.

 8. Ik zoek een VPN om in ons vakantiehuisje in Oostenrijk zelf Nederlandse Netflix te kijken, maar onze Duitse kennissen ook hun content met nasynchronisatie te geven. Dit op een nieuwe Android-TV, natuurlijk zonder dat ze van server moeten wisselen. Welke server moet ik dan selecteren?

  • Als je een Nederlandse server kiest, zul je het Nederlandse aanbod van Netflix te zien krijgen. Vervolgens kun je de taal instellen op Duits – dit is niet afhankelijk van je IP-adres en locatie. Wij raden je dus aan standaard een Nederlandse server te kiezen. Mochten je Duitse kennissen toch ook hun eigen aanbod van Netflix kunnen zien, dan zul je toch moeten switchen naar een Duitse server, of eventueel de VPN in zijn geheel uit moeten schakelen als je simpelweg het Oostenrijkse aanbod wilt zien.

  • Maak al enkele maanden tevreden gebruik van surfshark. Werkt bij mij op Windows 10 probleemloos. Enige vreemde is dat ik via een NL server verbonden ben maar mijn Google resultaten voortaan Engelse sites zijn (co.uk). Zet ik surfshark uit zijn de resultaten weer Nederlands.

 9. Net na 3 weken Surfshark opgezegd. Veel problemen gehad in Windows 10, waaronder te trage verbindingen en geen connectie met een server kunnen krijgen.
  Op Android was het nog erger. Na een aantal uren was de snelheid 1/8 van wat het oorspronkelijk was en uiteindelijk was er helemaal geen verbinding meer.
  Ik ga weer op zoek naar een andere aanbieder, voorlopig nog even bij 5EUROVPN.

  • Vervelend dat je zoveel problemen hebt ondervonden met Surfshark. Als je op zoek bent naar een andere VPN-aanbieder, kun je een kijkje nemen bij onze top 5 beste VPN’s van dit moment. Wij raden je graag CyberGhost aan als je op zoek bent naar een fijne VPN die al jaren goed scoort en ook nog eens vrij voordelig is. In ieder geval bedankt voor het delen van je ervaring!

 10. Hoe kan ik betalen met iDeal?

  • Als je je aanmeldt bij Surfshark, kies je eerst je gewenste abonnement uit en vul je je e-mailadres in. Daarna, bij stap 4, kun je je betalingsmethode selecteren. iDeal staat hier als optie aangegeven. Klik hierop, en voer daarna je betaling uit door de stappen te doorlopen. Overigens kan het zijn dat je de optie ‘iDeal’ niet ziet staan: de betalingsmethoden die je te zien krijgt, hangen deels af van je locatie. Mocht je dus op dat moment een andere VPN aan hebben staan, zet die dan even uit óf kies een Nederlandse server, zodat je iDeal wel als optie aangeboden krijgt.

 11. Na veel inlezen over VPN, heb ik besloten om Surfshark als VPN-dienst te nemen. Maar als ik met PayPal wil betalen moet ik creditcardgegevens invoeren. Is het ook mogelijk om zonder deze creditcardgegevens met PayPal te betalen?

  • Je kunt je PayPal account zo instellen, dat deze automatisch aan je bankrekening gekoppeld zit of dat je er zelf tegoed aan toevoegt. Met beide van deze opties hoef je je creditcardgegevens niet af te geven aan andere partijen. Dit kun je binnen de instellingen van PayPal regelen, om vervolgens terug te komen naar Surfshark en daar, zonder creditcard, te betalen. Hopelijk helpt dit!

 12. Grootste voordeel is dat je onbeperkt aantal apparaten kan aansluiten (een gezin heeft al gauw 4 computers en of iPads, 4 telefoons dus 8 devices. Dat betekent elders al gauw 2 abonnementen. Bizar dat dit niet gemeld wordt.

  • Klopt inderdaad! Als je naar de specificaties van Surfshark bovenaan deze pagina kijkt, zul je zien dat het daar inderdaad genoemd wordt. Dit is ook één van de vele redenen waarom we Surfshark graag aanraden. Het is een uitstekende VPN voor de hele familie!

 13. Even een ander geluid over Surfshark plaatsen.

  Ik heb de app van Surfshark geïnstalleerd vanwege alle goede recensies, maar mijn ervaring is niet zo best.
  Na het openen van de app op mijn iPad komt alles in het Arabisch binnen. M.a.w. ik kan er niets mee. Dus dan maar op een ander apparaat naar de klantenservice van Surfshark. Die geeft niet thuis! 24/7 is blijkbaar niet in het weekend? Gaat Surfshark ten onder aan zijn succes? Kunnen ze de nieuwe klanten niet aan?
  In elk geval heb ik er voorlopig helemaal niets aan.

  • Bedankt voor het delen van je bevindingen. Wat vervelend dat je op het moment niets aan Surfshark lijkt te hebben! Is de taal van de Surfshark-software Arabisch? In dit geval kun je dit veranderen door binnen de app op het tandwieltje te klikken (rechtsonderaan) en onder het tweede grijze kopje op het drop-down menu te klikken. Hier kun je vervolgens Engels kiezen. Als al je andere internetverkeer automatisch in het Arabisch wordt weergegeven, zou dit kunnen liggen aan de server die Surfshark voor je heeft uitgekozen. Dit kan je veranderen door bij “Locations” een andere server, bijvoorbeeld een in Nederland, uit te kiezen. Nu zou je online doorgestuurd moeten worden naar de Nederlandse versie van websites, in plaats van een Arabische. Hopelijk helpt dat!
   Overigens lijkt de live chat-functie van de Surfshark customer support van hun website verdwenen te zijn. Die werkte voorheen heel snel en goed. Daar zullen we dus eens achterna gaan en zo nodig onze review aanpassen.

 14. Ik heb sinds kort Surfshark, maar als ik het wil gebruiken, kan ik sommige sites niet gebruiken. Enig idee hoe dit kan?
  – Richard

  • Hoi Richard,
   Het kan zijn dat de serverlocatie die je gebruikt geen toegang heeft tot deze websites. Misschien werkt het als je een andere server op een andere locatie probeert. Als dit niet het geval is: Wat voor melding krijg je precies wanneer je sites probeert te gebruiken met Surfshark? Kun je een voorbeeld van een site geven die niet goed werkt?

 15. Ik heb sinds kort ook surfshark (mede gebaseerd op deze review). Installatie (linux) was een beetje tricky maar de online chat support was uitstekend. Helaas kan ik niet naar Belgische commerciële zenders (www.vier.be etc). Ondanks dat ik connect via VPN in Brussel zegt de website nog steeds dat ik in het buitenland ben. Ook is mijn indruk dat het opzetten van een verbinding soms traag is. (Ik ga naar een website, en voor mijn gevoel duurt het soms substantieel langer voordat de site geladen is; ik heb ook wel eens een refresh moeten doen omdat er niets gebeurde (ik gebruik udp zoals aanbevolen, geen tcp dus dit kan potentieel door package loss maken).

  • Hallo Frans, fijn om te lezen dat onze review je heeft kunnen helpen bij het maken van een keuze tussen de verschillende VPN-providers. Wat betreft je probleem met de Belgische commerciële zenders zou dit verschillende oorzaken kunnen hebben. Ik denk dat je hiervoor het beste contact op kunt nemen met de support van Surfshark. Zij weten het meeste van hun eigen software en kunnen je hier waarschijnlijk mee helpen. In eerste instantie zou ik kijken of er wellicht andere Belgisch servers zijn waarmee de websites wel werken, maar als dit niet werkt is het sowieso goed om contact op te nemen met Surfshark.

   Wat betreft de verbinding zou het inderdaad kunnen dat de VPN soms trager is dan anders. Wellicht dat je gebruikmaakt van een drukke VPN-server en dat het helpt om een andere VPN-server te kiezen.

 16. Hallo,

  Ik heb Surfshark 1 1/2 week in Windows 10 gebruikt en heb mijn contract beëindigd.

  Ik heb alleen maar problemen gehad met dit programma. Ik heb Surfshark 3 dagen geprobeerd. De installatie verliep vlekkeloos, de verbinding was prima. Maar na herstarten van de computer drie keer geen internet verbinding gehad met antwoord van Windows: De DNS-server reageert niet. En dit op twee verschillende computers. Na tweemaal met ze te hebben gechat en drie keer Windows opnieuw te hebben geïnstalleerd, heb ik het contract beëindigd.

  Ter info: ze maken gebruik van een vertaalmachine. GOOSE VPN heb ik een maand geprobeerd en dat zonder problemen.

  m.vr.gr.
  Louis

  • Beste Louis,

   Vervelend dat Surfshark niet werkte en de klantenservice ook niet kon helpen! Dit is de eerste keer dat we iets horen over zulke problemen bij deze VPN-provider. Bedankt voor je feedback. We hopen dat GOOSE VPN in de toekomst goed voor je blijft werken!

 17. Hallo,
  Kan je het “automatisch verlengen” van een abonnement uitschakelen? Ik wil bijvoorbeeld het abo kopen voor 24 maanden, maar wil dan zelf kunnen beslissen of ik verder wil verlengen ja of nee.
  Het is misschien ver gezocht, maar als er met mij persoonlijk iets gebeurt, ziet mijn vrouw dan niet elke 24 maanden een bedrag van de rekening gaan (mijn vrouw weet echt NIETS van “computers”).
  Mvg,
  Arnold

  • Hallo Arnold,

   Bij Surfshark kun je op elk moment je abonnement ‘annuleren’. Zo zet je het automatisch verlengen van je abonnement stop, terwijl je uiteraard nog steeds gebruik kunt maken van je account in de periode waar je al voor betaald hebt. Om dit te doen, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Surfshark. Zij regelen dit dan verder voor je. Bedenk wel dat je dan elke twee jaar handmatig dat abonnement weer moet verlengen (en opnieuw annuleren!) als je gebruik wilt blijven maken van de VPN. We hopen je hiermee genoeg op de hoogte te hebben gesteld!

  • Automatisch verlengen is sowieso afhankelijk van hoe je betaalt. Met bitcoins lijkt me dat niet mogelijk. En als je betaalt via creditcard dan kan dat ook alleen maar als je de creditcard nog hebt en de expiry date niet gepasseerd is. Voor iDeal betalingen denk ik dit automatisch afschrijven ook niet gaat lukken, tenzij je een aparte machtiging gebruikt.

   • Hoeveel apparaten kun je tegelijk gebruiken met 1 account? M.a.w. kan het hele gezin op laptop, tablet en telefoons de software gebruiken op 1 account?

    • Dat kan inderdaad! Het grote voordeel van Surfshark is dat je hun software op een ongelimiteerd aantal apparaten kunt gebruiken. Met één account kun je dus inderdaad met het hele gezin veilig internetten, of je nu op je laptop, tablet, of telefoon zit.

 18. Ik las (‘Billed every 36 months’) dat Surfshark vooraf incasseert. Is dat bij alle VPN-aanbieders het geval? Betekent dat dat je niet na de contracttermijn maandelijks kunt opzeggen? Of maak ik de verkeerde conclusies? Beide items misschien als criteria in de beoordelingen opnemen?

  • Voor de langere termijnen dien je inderdaad vooraf te betalen. Zodra het abonnement is afgelopen wordt hetzelfde abonnement automatisch verlengd, tenzij je anders aangeeft bij de VPN-provider. Als je je VPN-provider maandelijks wil opzeggen, dan kun je ervoor kiezen om een ‘1-maand’ abonnement af te sluiten. Deze zijn echter vrij prijzig. Dit is vrijwel bij alle VPN-providers zo. Wel krijg je een maand bedenktijd bij het afsluiten van een abonnement. Als je dus een abonnement van 36 maanden afsluit, kun je in de eerste maand nog al je geld terugvragen.

 19. Onlangs schafte ik een abonnement bij Surfshark aan, naar aanleiding van het lezen van de beoordeling op de ze website. Ik betaalde € 41,85 en wilde na korte tijd gebruik maken van de mogelijkheid mijn geld terug te krijgen omdat Surfshark niet voldeed aan mijn verwachtingen. Het verbinden van Linux en Chromebooks verloopt ver van vlekkeloos doordat de Surfshark app uitsluitend i386 architectuur ondersteunt en geen AMD64. De klantenservice is behulpzaam, maar dat laat onverlet dat het in mijn geval onmogelijk bleek mijn machines via Surfshark te verbinden. Hoewel ik gebruik heb gemaakt van de mogelijkheid mijn geld terug te krijgen heb ik daarvan geen bevestiging ontvangen, noch tot nog toe geld teruggekregen.

  • Jammer om te horen dat Surfshark niet geschikt is voor je. Heb je ondertussen al reactie gehad over het terugkrijgen van je geld?

 20. Ik wil een abonnement nemen maar krijg alles alleen maar in het Spaans te zien.
  Ik zie niet waar ik dat kan veranderen.

  • Als het gaat om de website van Surfshark kun je de taal aanpassen door rechts bovenin (op desktop) op het vlaggetje te klikken en dan Engels te selecteren. In de software van Surfshark zitten de taalinstellingen onder ‘settings’. Op je mobiele telefoon zal het taalvlaggetje bovenaan je browser staan, naast het menu.

 21. Ik wil dit abonnement nemen, maar ipv de getoonde euro 41,83 is bij betaling opeens euro 51,18 te zien omdat er 21% BTW bij komt. Dat is niet de getoonde prijs.

  • Door United States te selecteren hier verdwijnt die BTW. Dit verandert verder niks aan jouw abonnement bij Surfshark.

   • Dit optie heb je niet als je met Paypal betaald. Je kunt de BTW niet omzeilen.

    • Het klopt inderdaad dat je het land enkel kunt kiezen als je met creditcard betaalt. Als je écht met PayPal wilt betalen en de BTW wilt omzeilen, zou je een andere VPN moeten gebruiken om je virtuele locatie te veranderen naar de Verenigde Staten. Erg omslachtig, maar het is mogelijk. Een gratis VPN kan hier wellicht helpen als ‘tussenstap’. We raden je het langdurig gebruik van gratis VPN’s overigens wel af, omdat ze vaak niet al je data kunnen beschermen of je internetsnelheid verlagen.

Een reactie plaatsen

Bezoek Surfshark