Surfshark Logo PNG Fallback

Surfshark Review oktober 2022

Update: 4 oktober 2022
Hoogtepunten
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
Score
9.0

Onze Surfshark score

  • Snelheid
    9.5
  • Veiligheid
    9.0
  • Gebruiksgemak
    9.0
  • Servers
    8.5

Surfshark Review: Hoe goed is deze VPN écht in oktober 2022?

Sinds Surfshark in 2018 op de markt kwam, heeft het zich ontpopt tot een van de populairste VPN-aanbieders. Het is niet alleen een publiekslieveling; ook onze VPN-experts zijn onder de indruk. Waar komt deze lof voor Surfshark precies vandaan?

Een van de speerpunten van Surfshark is de lage prijs. Het bedrijf voert een ‘no-log’ beleid en doet dat voor minder geld dan veel andere VPN’s. Maar maakt dat Surfshark een betere keuze dan bijvoorbeeld ExpressVPN of NordVPN?

In deze review nemen we Surfshark uitgebreid onder de loep. We vertellen je wat we goed vinden aan Surfshark en welke verbeterpunten wij tegenkomen.


Surfshark in het kort

Om je een indruk te geven wat Surfshark precies te bieden heeft, vatten we eerst kort de sterke en minder sterke punten van deze VPN samen.

PluspuntenMinpunten
Zeer makkelijk in gebruik en eenvoudig te installerenGeen Nederlandstalige software
Te gebruiken op een oneindig aantal apparatenGeen dedicated IP
Veilige protocollen en geen logsHeeft nog niet zoveel servers als bijvoorbeeld CyberGhost of NordVPN
Erg scherp geprijsd
Groot Netflix-aanbod beschikbaar, waaronder de Amerikaanse én de Nederlandse Netflix
Torrentverkeer is toegestaan
Uitstekende verbindingssnelheden
Heeft handige extra opties zoals een AdBlocker, NoBorders Mode, Camouflage Mode, GPS-spoofing, Bypasser (split-tunneling) en Website safety warnings.
We zijn altijd zeer goed en snel geholpen door de klantenservice

Al met al is Surfshark zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt er prima torrents mee downloaden en de Amerikaanse Netflix mee kijken.

Let wel: Netflix zet regelmatig stappen om het voor alle VPN-providers moeilijker te maken om buitenlandse Netflixbibliotheken te bekijken. Als je problemen hebt, raden we je aan om verschillende servers te proberen, of via de instellingen een ander VPN-protocol te selecteren. De Surfshark klantenservice weet vaak welke servers momenteel wel goed werken. 

Surfshark heeft sterke encryptie en de software is zeer makkelijk te gebruiken. Met name de lage prijs en de hoge mate van gebruiksgemak maken Surfshark een goede keuze voor velen.

Verder helpt de uitstekende klantenservice je snel en adequaat met al je vragen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je deze VPN zonder zorgen uitproberen vanwege de uitgebreide geld-terug-garantie van Surfshark. Je kunt de VPN 30 dagen op je gemak uitproberen.

Specificaties Surfshark
Besturingssysteem
  • iOS
  • ,
  • Linux
  • ,
  • Android
  • ,
  • Windows
  • ,
  • Mac
Gelijktijdige verbindingen
  • Geen limiet
Torrents
  • Torrents toegestaan
Netflix
  • Werkt met Netflix
Logbeleid
  • Zero logs
Protocollen
  • OpenVPN
  • ,
  • IKEv2
  • ,
  • L2TP/IPsec
  • ,
  • Wireguard
Betaalmethoden
  • Bitcoin
  • ,
  • Amazon Pay
  • ,
  • Sofort
  • ,
  • iDeal
  • ,
  • PayPal
  • ,
  • Creditcard
Geld-terug-garantie
  • Ja
Werkt ook met
  • Gaming
  • BBC
  • Disney+
  • Kodi
  • Netflix
  • HBO
  • Torrent

Snelheid – Hoe snel is Surfshark?

Scorebalk die de score "9,5/10" laat zien

We hebben Surfshark uitvoerig getest en door verschillende speedtests gehaald. De speedtests van Surfshark bleken erg goed. Ook in het dagelijks gebruik (o.a. browsen en streamen) hadden we nergens last van. Surfshark was vaak zelfs sneller dan andere vertrouwde VPN-providers, zoals NordVPN. Uiteindelijk zijn dit onze conclusies:

  • De speedtests geven erg goede resultaten.
  • Surfshark is een VPN met bovengemiddelde snelheid en we zijn erg te spreken over de prestaties tijdens alledaags gebruik.
  • Gamen, video’s kijken en downloaden verliep bij Surfshark zonder snelheidsproblemen.

Speedtest-resultaten Surfshark

De onderstaande snelheidsmetingen zijn verricht vanuit Nederland. Houd er rekening mee dat deze metingen altijd afhankelijk zijn van je locatie, internetprovider en het tijdstip. Daarom hebben we ook een speedtest van onze verbinding zonder VPN toegevoegd, zodat we die als nulmeting kunnen gebruiken. Tijdens onze tests gebruikten we de standaardinstellingen van Surfshark.

VerbindingDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (ms)
Zonder VPN (Nederland)94,0191,703
Snelste server90,5290,265
Nederland90,8090,365
Duitsland (Frankfurt)90,8190,5812
Engeland (Londen)90,3490,5812
Amerika oostkust (New York)89,2290,5192
Australië (Sydney)62,1089,45284
Japan (Tokio)63,1290,84241

Zoals je ziet is de ping (de tijd om een bericht heen en weer te sturen naar de eindbestemming) iets gestegen toen we verbinding maakten met een Surfshark VPN-server in Nederland. Deze stijging is echter zo minimaal dat je het niet merkt. De downloadsnelheid is iets omlaaggegaan en ook de uploadsnelheid is gezakt. Deze verschillen zullen in de praktijk niet te merken zijn. Sterker nog: bij andere VPN-providers die we testten zakte zowel de downloadsnelheid als de uploadsnelheid doorgaans meer dan bij Surfshark. Je internetverbinding is dus nog steeds ontzettend snel. Dit is een erg goed resultaat voor Surfshark.

Verbinden we met een Amerikaanse server, bijvoorbeeld voor het kijken van de Amerikaanse Netflix, dan zien we meer verschil. Zoals je kunt zien, is de ping dit keer sterk gestegen. Dit maakt voor streamen niet veel uit, maar kan met gamen en videobellen merkbaar worden. Tegelijkertijd is de downloadsnelheid vrijwel gelijk gebleven, wat een uitstekend resultaat is.

Om een compleet beeld te geven van de snelheid van de VPN hebben we verbinding gemaakt met verschillende landen. Voor sommige servers die geografisch verder weg staan (met name Australië en Japan) namen de uploadsnelheid en de downloadsnelheid af. We merkten met deze servers dan ook enige vertraging bij het browsen. Toch konden we los van deze kleine vertraging nog prima streamen en browsen met Surfshark, ondanks dat we verbonden waren met servers aan de andere kant van de wereld.

Surfshark is met deze resultaten een van de snelste VPN’s die wij hebben getest.

Snelheid in alledaags gebruik

Vanwege de goede resultaten van de Amerikaanse server, hadden we hoge verwachtingen van Surfshark. De VPN stelde niet teleur: de verbinding is in het alledaags gebruik zeer goed. We hebben Surfshark getest tijdens het surfen, Netflixen, bij het downloaden van torrents en met het spelen van online games.

Tijdens het gewone browsen merkten we geen verschil. Sites werden, ook met Surfshark, snel geladen. Ook mailen, het downloaden van bijlagen en het bezoeken van social media gingen razendsnel.

Het bekijken van video’s op YouTube en Netflix ging ook zonder problemen. Netflix laadde zelfs sneller dan bij andere VPN-providers. We kunnen met recht zeggen dat Surfshark voor ons uitstekend werkt op het gebied van streaming.

Het downloaden van torrents was eveneens geen enkel probleem. Binnen no-time hadden we relatief grote bestanden binnengeharkt.

Ook tijdens het gamen hadden we geen last van snelheidsverlies. We konden zonder vertragingen op zowel Nederlandse als Amerikaanse servers gamen. Opmerkelijk genoeg merkten we zelfs bij schietspellen geen verschil in reactiesnelheid. Let wel dat dit nog kan verschillen, omdat de kwaliteit van de verbinding van de spelserver zelf ook kan verschillen. Voor gamen met een VPN wil je een server met een ping onder de 100 en het liefst onder de 70 milliseconde.


Veiligheid – Hoe veilig is Surfshark?

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Veiligheid is misschien wel de allerbelangrijkste overweging bij het kiezen van een VPN-provider. We zijn wat dat betreft erg te spreken over Surfshark. Surfshark treft alle nodige maatregelen om een veilige verbinding te garanderen:

  • Het hoofdkantoor van Surfshark is gevestigd in Nederland. Voorheen zat de dienst op de Britse Maagdeneilanden.
  • Surfshark is een veilige VPN met sterke encryptieprotocollen (OpenVPN, IKEv2 en WireGuard).
  • Surfshark geeft je de optie om een kill switch aan te zetten.
  • Surfshark heeft een NoBorders Mode voor in gebieden met strikte censuur, GPS-spoofing en een Camouflage Mode waardoor zelfs je internetprovider niet kan zien dat je een VPN gebruikt.
  • Surfshark houdt geen logs bij.
  • Voor het aanmaken van een account kun je met Bitcoin betalen en hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven.
  • Surfshark houdt geen specifieke gebruiksgegevens bij, maar maakt wel gebruik van geanonimiseerde gegevens om zijn serverload en eventuele verbindingsproblemen vast te stellen.

Protocollen

Surfshark gebruikt AES-256-bit encryptie en maakt onder andere gebruik van de twee veiligste protocollen: OpenVPN en IKEv2. Dit toont aan dat Surfshark zich richt op zeer sterke protocollen. De dienst doet dus geen concessies op het gebied van veiligheid.

Surfshark biedt ook het WireGuard-protocol aan voor alle gebruikers van Android, Windows, iOS, macOS en Linux. WireGuard gebruikt het ChaCha20 algoritme voor encryptie. Het is hiermee veilig én snel.

Sinds september 2022 is het mogelijk om een verbinding met WireGuard handmatig te configureren. Hierdoor kun je WireGuard nu ook op je router instellen. Hierdoor zijn al je apparaten in huis beveiligd, maar dan met 5 keer meer internetsnelheid dan met OpenVPN mogelijk is. In deze tutorial van Surfshark wordt uitgelegd hoe je dit instelt.

In juli 2022 heeft Surfshark het IKEv2-protocol van Windows verwijderd. Dit heeft de dienst gedaan vanwege de afnemende populariteit. Aangezien het IKEv2-protocol vooral voor mobiele apparaten wordt gebruikt, besloot Surfshark zich voor Windows op andere protocollen te richten.

Logbeleid en privacy

Surfshark hanteert een ‘no logs’-beleid. De provider zorgt ervoor dat het zo min mogelijk van je gegevens nodig heeft om je VPN goed te laten werken. Dit betekent echter niet dat het helemaal niks nodig heeft. Net als veel andere providers vraagt Surfshark je e-mailadres om een account mee aan te maken en betaalgegevens om de betaling te verwerken. Hier vertellen we later meer over.

Daarnaast heeft Surfshark, net als de meeste VPN’s, enkele gegevens nodig om zijn dienst te kunnen monitoren. Zo gebruikt de provider geanonimiseerde gegevens om te kijken hoe drukbezet de servers zijn en of er sprake is van verbindingsproblemen. Vanwege de geanonimiseerde data zijn deze problemen echter niet te herleiden tot een specifieke gebruiker. Ze betreffen enkel het algemene gebruik van de servers en dienst.

Surfshark heeft in mei 2021 voor de tweede keer een beveiligingsaudit van zijn servers doorstaan, uitgevoerd door gerenommeerd cybersecuritybedrijf Cure53.

Verder is Surfshark overgegaan op een RAM-only servernetwerk, wat betekent dat er geen gegevens meer op fysieke servers staan en data niet meer via die weg gestolen kunnen worden. Ook zorgt deze vorm van opslag ervoor dat gegevens vanzelf worden gewist wanneer je de connectie verbreekt. Zo worden je gegevens dus alleen heel tijdelijk opgeslagen en zijn ze na gebruik niet door anderen in te zien. Steeds meer VPN-providers zetten de stap naar RAM-only servers omdat het simpelweg je privacy beter waarborgt.

Kill switch

Surfshark heeft een kill switch. Deze is beschikbaar op Windows, macOS, iOS en Android. Als de VPN-verbinding plotseling wegvalt, schakelt de kill switch jouw internetverbinding uit. Dit voorkomt dat je gegevens en locatie zichtbaar zijn. Zodra de verbinding is hersteld, zal ook je internetverbinding weer werken. De kill switch van Surfshark werkt prima.

Website safety warning

Dit nieuwe snufje van Surfshark waarschuwt gebruikers over datalekken en veiligheidsproblemen bij websites. De website safety warning is een nieuwe feature die aan de Surfshark browser-versie is toegevoegd. Wanneer je deze optie aanvinkt in de instellingen van de browser-app, laat Surfshark het je weten wanneer je een website bezoekt die te maken heeft gekregen met een beveiligingslek.

Surfshark Alert rapport van een LinkedIn breach

De add-on is eenvoudig aan te zetten en zorgt ervoor dat je op subtiele wijze gewaarschuwd wordt. Als je een website bezoekt die op de lijst staat, verschijnt er een felrood balkje boven in je browser met het bericht “Safety warning: This website has been breached or has been part of a data leak”. Sinds eind april 2022 toont deze functie ook specifieke informatie over het datalek, als deze beschikbaar is. Daarnaast is de website safety warning vanaf nu ook te gebruiken als de VPN-verbinding niet actief is.

Advanced security

Onder het kopje ‘Advanced Security’ bij ‘Settings’ heb je de optie om drie verschillende modi in te schakelen. Dit zijn ‘Invisible on LAN‘, ‘Rotating IP‘ en ‘NoBorders‘.

Invisible on LAN zorgt ervoor dat je apparaat niet op het lokale netwerk te vinden is als je met Surfshark verbonden bent. Dit is vooral handig als je veilig het internet op wilt, maar tegelijkertijd Smart IoT-apparaten in je netwerk gebruikt.

Rotating IP roteert automatisch je IP-adres terwijl je VPN-locatie hetzelfde blijft. Hierdoor blijf je online anoniemer.

NoBorders zorgt ervoor dat je internetrestricties beter kunt omzeilen in regio’s met censuur. Wanneer de app beperkingen op je netwerk detecteert, schakelt het automatisch de NoBorders-modus in. Deze modus schakelt vervolgens een lijst met servers in die het beste presteren onder netwerkbeperkingen. NoBorders wordt automatisch geactiveerd, maar je hebt ook de optie om deze modus handmatig in te schakelen.

GPS-spoofing

Recentelijk heeft Surfshark een GPS-spoofingfunctie aan het repertoire toegevoegd. Met GPS-spoofing kun je je virtuele locatie veranderen, ook wanneer deze niet gebaseerd is op je IP-adres. De GPS-spoofing optie is voor nu enkel beschikbaar op Android.

Surfshark Nexus

Surfshark Nexus is de allernieuwste functie van Surfshark. Nexus is een innovatie gebaseerd op software-defined networking (SDN)-technologie. Het verbindt je met een geheel netwerk van servers, en leidt je vervolgens naar een gekozen locatie. Nexus helpt het gebruikersverkeer te optimaliseren zodat je verbinding meer privé, sneller, stabieler en veiliger is.

Surfshark screenshot Nexus netwerk juli 2022

Deze feature van Surfshark is geïntroduceerd op 23 februari 2022. De IP-rotator, die constant het IP-adres binnen een netwerk verandert, is inmiddels uitgerold. In de loop van 2022 en 2023 zal Surfshark de overige functies van Nexus geleidelijk uitrollen. We hebben Nexus dus nog niet goed kunnen testen.

Incogni

Aan het begin van 2022 lanceerde Surfshark een nieuwe dienst: Incogni. Dit is een data deletion tool. Door je te abonneren op Incogni zorg je ervoor dat jouw persoonlijke gegevens uit handen raken van datahandelaren. Mensen hebben het recht om persoonsgegevens uit databases te laten verwijderen. Als je ieder bedrijf zelf moet aanschrijven, kost dit echter veel tijd. Incogni helpt hierbij. Deze service stuurt zo’n verwijderingsverzoek namens naar meer dan 300 datahandelaren en handelt het hele proces voor je af.

Security dashboard

Als je inlogt op de website van Surfshark, heb je onder Home sinds kort een extra optie: ‘Dashboard’. Op dit security dashboard zie je of je beschermd bent met een VPN-verbinding. Ook zie welke stappen je nog kan nemen om het beveiligingsniveau te verhogen, zoals het toevoegen van 2FA, gebruikmaken van Surfshark One en het activeren van Surfshark Antivirus.

Surfshark dashboard met het "Security Level"

Pauzeknop

Een andere extra optie die Surfshark in september heeft toegevoegd is de pauzeknop in de applicatie. Hiermee kun je de VPN-verbinding tijdelijk pauzeren. Je kunt dit zien als een vorm van de Bypasser (de Surfshark-functie voor split tunneling). In tegenstelling tot de Bypasser geldt het pauzeren van de verbinding echter voor alle apps of website. Na de aangegeven tijd zal de VPN-verbinding vanzelf hersteld worden. Dit is handig om gebruik te maken van locatie-gevoelige services zoals online bankieren.

Surfshark software met de knop "Pause" uitgelicht

Productplannen Surfshark

Surfshark werkt voortdurend aan het verbeteren van de dienst. De VPN-provider heeft al een aantal productplannen met ons gedeeld. Surfshark is bijvoorbeeld van plan om de meeste 1Gigabit servers te vervangen door 10Gigabit servers. Ook staan er regelmatig audits op de planning. Hieronder een overzicht van een aantal andere zaken waar Surfshark op dit moment aan werkt:

  • Aanpasbare MultiHop (nu alleen beperkte keuze)
  • Dedicated IP-adressen
  • VPN-connectieprofielen met eigen voorkeuren
  • Automatisch verbinden met snelste server binnen één land
  • Kill switch voor geselecteerde apps

Lekt Surfshark je data?

Doel van een VPN-verbinding is het om het eigen IP-adres te verbergen. Toch kan ook met een VPN-verbinding je IP-adres nog steeds gelekt worden. Daarom voeren we een WebRTC-lektest uit. Daaruit bleek voor Surfshark dat je IP-adres goed verborgen wordt. Dat maakt Surfshark een geschikte VPN-provider om anoniem te blijven of om gebruik te maken van de buitenlandse bibliotheken van streamingdiensten.

Welke gegevens heeft Surfshark nodig?

Om een account aan te maken bij Surfshark hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven. Als je dus zorgt dat deze geen gegevens over jou bevatten, zit je goed. Voor extra anonimiteit raden we natuurlijk aan om te betalen via een anonieme weg, zoals met Bitcoin. Mocht je er toch voor kiezen om met PayPal of een andere methode te betalen, dan moet je uiteraard ook wat informatie over je account (en daarmee je rekening) vrijgeven om de betaling te voltooien.

Controverse

In april 2022 publiceerde het cybersecurity bedrijf AppEsteem een rapport waaruit bleek dat Surfshark een Trusted Root Certificate op je computer installeert. Veel mensen maakten zich hier druk om, omdat dit het risico op je device’s veiligheid zou kunnen vergroten.

Een root certificate wordt gebruikt om te verifiëren dat een server, persoon of apparaat authentiek is. Alleen als Surfshark zelf gehackt wordt, dan kan de installatie van dit certificate voor problemen zorgen bij klanten. We achten de kans hierop erg klein. Eigenlijk komt het neer op het gevaar van een reservehuissleutel bij de buren – die hun huis zelf goed beveiligd hebben – neerleggen. Het risico dat een inbreker die sleutel steelt en gebruikt om bij jou in te breken weegt niet op tegen het gemak wanneer je jezelf buitengesloten hebt.

Bovendien wordt het certificate gebruikt bij encryptie via IKEv2. Dit protocol is dus inmiddels niet meer beschikbaar op Windows. Zodra Surfshark IKEv2 niet meer ondersteunt, zal het ook de installatie van een root certificate niet meer nodig achten en hiermee stoppen.


Gebruiksgemak – Hoe gebruiksvriendelijk is Surfshark?

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Surfshark blinkt uit in gebruiksgemak. Er zijn een aantal handige opties en bovendien is de klantenservice gemakkelijk te bereiken, mocht je ergens hulp bij nodig hebben. Aan de hand van onze ervaringen met Surfshark zijn we tot de volgende conclusies gekomen:

  • Surfshark is een extreem gebruiksvriendelijke VPN.
  • De software van Surfshark werkt intuïtief en is gemakkelijk te begrijpen.
  • Het aanmaken en beheren van een account is erg simpel.
  • De installatie van de Surfshark software is eenvoudig.
  • De klantenservice van Surfshark reageert snel en je komt in contact met een echte medewerker.
  • Surfshark is een van de goedkoopste VPN’s op de markt en heeft een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie.
  • De software is in 17 talen beschikbaar, maar niet in het Nederlands.

De Surfshark-website

Surfshark website homepage

De website is overzichtelijk, niet te druk, en bevat veel informatie. De website is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Nederlands. Op de website is bovendien een zoekknop. Hoewel alle informatie gemakkelijk te vinden is, helpt de zoekknop om snel te vinden waar je naar zoekt. Dit hebben niet veel VPN-providers, en dit is dus een pluspunt voor Surfshark.

Het ‘Mijn account’-gedeelte van de site (nadat je hebt ingelogd) is eenvoudig, overzichtelijk en toont je snel wat je zoekt. Hierdoor is het beheren van je Surfshark-account erg simpel.

Surfshark website en installatieproces

De installatieprocedure van Surfshark is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Op mobiele apparaten kun je de VPN-app vinden in de App Store of op Google Play. Op Mac en PC hoef je alleen op het desbetreffende icoontje op de website te klikken om de Surfshark-software te downloaden.

De installatie van Surfshark verloopt als volgt:

  1. Klik op ‘Aan de slag met Surfshark‘ en kies een abonnement.
  2. Voer een e-mailadres in om een account aan te maken.
  3. Voeg eventueel andere Surfshark-producten toe aan je bestelling, zoals Antivirus, Alert of Search.
  4. Selecteer een betaalmethode.
  5. Log in op de Surfshark-website.
  6. Klik op het icoontje van jouw besturingssysteem om Surfshark te downloaden.
  7. Surfshark accountpagina met de ondersteunde apps en extensies om te downloaden
  8. Open het .exe bestand dat is gedownload.
  9. Doorloop de installatiewizard.
  10. Surfshark installatiewizard
  11. Log in bij de Surfshark-software. Deze opent zich vanzelf.
  12. Surfshark login-formulier
  13. Je krijgt een korte rondleiding door de app. Deze kun je doorlopen of overslaan.
  14. Klik op een server om er verbinding mee te maken of klik op ‘Quick-connect‘.

Uitstraling en gebruiksgemak Surfshark-software

De uitstraling en het gebruiksgemak van de Surfshark-software is misschien wel het beste punt van deze VPN. Je wordt niet overladen met talloze opties. Je ziet enkel de zaken die voor de gemiddelde VPN-gebruiker van belang zijn. Bij alle opties en instellingen staat duidelijke uitleg en de menu’s zijn gemakkelijk te navigeren. Helaas is de software niet in het Nederlands beschikbaar.

Surfshark App

Door op een land te klikken, kun je snel verbinding maken met een server. Ook kun je Quick-connect gebruiken. In dit geval verbindt Surfshark je met de dichtstbijzijnde server. Alle Amerikaanse servers lijken te werken met Netflix en je kunt zelfs eenvoudig een dubbele VPN-tunnel opzetten. Al met al maakt dit Surfshark een erg goede en gebruiksvriendelijke VPN.

Surfshark One

Surfshark One bevat een antivirus optie en twee extra privacy-functionaliteiten genaamd Surfshark Alert en Surfshark Search. Bij Surfshark Alert krijg je meldingen als je wachtwoorden en e-mailadres wellicht gehackt zijn. Surfshark Search is een manier om anoniem te zoeken. Het is als het ware Surfsharks antwoord op DuckDuckGo. Let wel op dat zowel Surfshark Alert als Surfshark Search onderdeel zijn van het Surfshark One-abonnement en dus extra geld kost. Bij het installeren van Surfshark kun je de Antivirus, Alert en Search eenvoudig toevoegen.

Surfshark Alert en Search

Surfshark en Mac

Sinds een recente update van Surfshark werkt de software ook perfect in combinatie met de Apple M1 chip. Dit betekent dat je niet langer extra software nodig hebt om Surfshark goed te laten draaien op nieuwere macOS producten. Ook gaat je batterij hierdoor langer mee.

Surfshark op iOS

Met versie 3.0 heeft de iOS-versie van Surfshark een flinke update gekregen. Hierdoor toont het hoofdscherm veel meer informatie over je verbinding. Daarnaast is er niet alleen een quick-connect knop zichtbaar, maar is er ook een nieuwe zoekbalk beschikbaar. Dit maakt het makkelijker als je snel een ander land wilt kiezen of met een specifieke locatie (bijvoorbeeld New York) wilt verbinden. Handig!

De Surfshark-app op iOS geeft je sinds update 3.1.0 zelfs een melding wanneer je verbinding maakt met een onveilig wifi-netwerk. Zo weet je direct dat het verstandig is om verbinding te maken met de VPN.

Surfshark en Linux

Ook met Linux kun je met Surfshark aan de gang. Surfshark is beschikbaar voor Ubuntu en andere Debian-based distro’s. Dit zijn helaas niet zoveel Linux distro’s als bij andere VPN-providers.

Surfshark heeft in mei 2022 een grote update uitgevoerd voor de Linux-app. In plaats van werken met commandlines, kunnen Linux-gebruikers nu ook gebruikmaken van de reguliere Surfshark-client. Hierdoor kunnen ook Linux-gebruikers gemakkelijk verbinden met alle servers en het WireGuard-protocol gebruiken. Ook Cleanweb is een feature die nu voor Linux beschikbaar is.

Een andere handige nieuwe feature is dat je de Surfshark-app gemakkelijk kunt openen via de statusbalk. Je kunt hier zelfs verbinding maken met een server zonder de app te openen.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Surfshark is zeer scherp geprijsd. Net zoals bij de meeste andere VPN’s krijg je korting als je een VPN voor langere tijd afsluit. Surfshark heeft verschillende abonnementen:

  • Een los maandabonnement voor 12,95 euro per maand.
  • Een jaarabonnement voor 3,99 euro per maand.
  • En een abonnement voor twee jaar + twee maanden, voor 2,30 euro per maand.

Surfshark prijzen

Ook biedt Surfshark de optie aan om voor €1,49 extra per maand Surfshark One aan te schaffen, waardoor je onder andere toegang hebt tot de Surfshark antivirus.

Surfshark One specificaties en prijs

Je kunt de gratis proefperiode van Surfshark gebruiken om de VPN op je gemak uit te proberen. De abonnementen van Surfshark hebben een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie die geldt voor alle accounts die zich aan de gebruiksovereenkomst van de dienst houden. Bovendien kun je een abonnement op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken. Wat betreft betaalmogelijkheden heb je de keuze uit de volgende opties:

  • Creditcard (Mastercard, Visa, American Express en Discover Card)
  • iDeal
  • PayPal
  • Google Pay
  • Amazon Pay
  • Bitcoin en andere cryptovaluta (via CoinGate of CoinPayments)
  • Overige, regionale betaalmethoden

Klantenservice

De klantenservice van Surfshark is uitstekend. Via de chat op de website kun je spreken met een bot. Deze bot begrijpt veel en kan je vragen beantwoorden. Ook kun je vragen om een echte medewerker, die je vervolgens snel te spreken krijgt. Ook de medewerkers van Surfshark zijn erg vriendelijk en geduldig en beantwoorden je vragen uitstekend. Wat ons opviel was dat de medewerker de live chat niet afsloot. Dit gaf ons de mogelijkheid aanvullende vragen te stellen.


Servernetwerk Surfshark

Scorebalk die de score "8,5/10" laat zien

Dit zijn onze conclusies wat betreft het servernetwerk en de locaties van Surfshark:

  • Surfshark heeft een goed servernetwerk van 3200+ servers verdeeld over ongeveer 100 landen.
  • Je kunt bij Surfshark geen dedicated IP-adres aanvragen.
  • Met Surfshark kun je 18 verschillende Netflix-bibliotheken bereiken.
  • Je kunt veilig torrents downloaden met Surfshark.
  • Het is mogelijk om via twee VPN-servers tegelijkertijd verbinding te maken (multi-hopping).

Aantal servers en locaties

Surfshark heeft 3.200+ servers verdeeld over ongeveer 100 landen.

Surfshark website waarop staat dat ze 3200+ servers hebben in 99 landen

De dienst heeft servers in de volgende landen:

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenAlgerije, Egypte, Israël, Marokko, Nigeria, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika
Aziatisch-Pacifische regioAustralië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodja, Filipijnen, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Laos, Macau, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Nepal, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Oezbekistan, Vietnam, Zuid-Korea
EuropaAlbanië, Andorra, Armenië, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaBahama’s, Canada, Mexico, Verenigde Staten
Zuid-AmerikaArgentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela

Dedicated IP-adres

Surfshark heeft nog geen mogelijkheid om een dedicated IP-adres aan te vragen.

Recentelijk heeft Surfshark servers met een statisch IP-adres toegevoegd. Op deze servers heb je dus altijd hetzelfde IP-adres. Dit kan handig zijn, maar voor nu zouden we het gebruik van deze servers afraden, omdat je dit statische IP-adres alsnog met anderen deelt. Wel kan deze functie handig zijn als je geen toegang krijgt tot een dienst vanaf een ander IP-adres. Met een statisch IP-adres kun je de dienst alsnog gebruiken met een VPN.

Update: Surfshark geeft aan bezig te zijn om echte dedicated IP-adressen aan te bieden. De provider geeft aan dat je hier contact over op kunt nemen. Hoe meer verzoeken het krijgt, hoe sneller het deze feature uitbrengt. Je kunt je interesse in deze optie kenbaar maken via de Surfshark klantenservice.

Surfshark Dedicated IP Blogpost

Surfshark en Netflix

Let op! Surfshark zet zich in om Netflix voor al zijn gebruikers beschikbaar te maken. Tijdens onze test op 27-09-2022 was het WEL mogelijk om de Amerikaanse Netflix met uitgebreid aanbod series en films te kijken met Surfshark. Hiervoor maakten we gebruik van een incognitoscherm in de browser en een OpenVPN-protocol. Momenteel lijken er geen problemen te zijn en konden we zonder serverhoppen de Amerikaanse Netflix kijken.

De Nederlandse Netflix werkte op het moment van testen ook met de Nederlandse servers van Surfshark. In het verleden is dit ooit niet het geval geweest, maar gedurende 2022 lukt ons dit consistent.

Soms verschijnt onderstaande foutcode:

“Je maakt verbinding via een VPN, proxy of ‘deblokkeerservice’. Schakel deze services uit en probeer het opnieuw om Netflix te kijken.”

Van tijd tot tijd hebben de meeste VPN-providers namelijk problemen met Netflix. Netflix zit VPN-providers namelijk altijd op de hielen, waardoor de dienst soms lastiger te bereiken is. Surfshark geeft aan er alles aan te doen om de toegang tot Netflix zo snel mogelijk te herstellen. Het helpt soms om met een andere server te verbinden. In onze ervaring lost het probleem bij Surfshark dan snel op.

Mocht dit niet helpen, dan kun je proberen van protocol te wisselen. Wellicht lukt het bij een ander protocol wel om toegang tot Netflix te krijgen.

Surfshark zet zich in om de Netflix-bibliotheken van zoveel mogelijk landen beschikbaar te maken. Zo heb je onder meer toegang tot de Netflix-bibliotheken van de volgende landen: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Nederland, Italië, India, Turkije, Zweden, Australië, Zuid-Korea, Polen, Taiwan, Portugal, Thailand en Singapore. Al met al is Surfshark uitermate geschikt voor streaming en Netflix.

Surfshark en andere streamingdiensten

Met een incognitoscherm in de browser en een OpenVPN-protocol kunnen we ook inloggen en streamen bij andere streamingdiensten. Met een server in het Verenigd Koninkrijk kunnen we zonder problemen gebruik maken van de BBC iPlayer. Ook kunnen we gebruikmaken van HBO Max met een Amerikaanse server en van Disney+. We kunnen dus concluderen dat Surfshark erg geschikt is om te streamen, ook als je de uitgebreidere Amerikaanse content van de streamingdiensten wilt zien.

Mocht het niet lukken, dan biedt het supportcentrum van Surfshark een uitgebreide gids voor het troubleshooten van streaming issues. Lukt het alsnog niet? Neem dan contact op met de klantenservice van Surfshark. Zij kunnen in veel gevallen snel helpen.

Surfshark en torrents

Surfshark heeft P2P-servers die je extra veilig houden wanneer je torrents downloadt. Het kan lastig zijn om deze servers direct te vinden in de app. Wanneer je bij ‘Locations’ ‘P2P‘ intypt, zie je welke servers torrenting ondersteunen.

Surfshark App met P2P-server uitgelicht

Let op: Surfshark staat geen port forwarding toe. Hierdoor is het niet mogelijk om te seeden.

MultiHop, Bypasser en CleanWeb

Deze drie functies van Surfshark werken allen naar behoren. Bij CleanWeb worden advertenties geblokkeerd die door onze reguliere adblockers werden doorgelaten. De MultiHop-optie zorgt voor een extra laag veiligheid, maar heeft wel een negatieve invloed op je snelheid. Je internetverkeer moet dan immers door twee VPN-servers heen in plaats van één, wat voor vertragingen kan zorgen.

Surfshark App MultiHop uitgelicht

Het is mogelijk om met split-tunneling vertrouwde apps of netwerken uit te sluiten van VPN-bescherming. Surfshark biedt deze functie aan onder de naam Bypasser. Met de Bypasser is het mogelijk om via je eigen IP-adres verbinding te maken met apps en websites die je vertrouwt. Je vindt deze functie onder ‘Settings’ in de app. In sommige situaties is dit erg handig, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je per ongeluk ‘vanuit Amerika’ bij je bank probeert in te loggen.

Surfshark software waarbij de "Bypasser" optie is uitgelicht

Conclusie – Onze ervaringen met Surfshark

Wij zijn erg tevreden over Surfshark. De dienst is snel, veilig en gemakkelijk in gebruik. Met allerlei extra functies kun je de VPN aanpassen naar jouw wensen. De provider heeft hier bovendien mee bewezen jouw privacy voorop te stellen. Surfshark heeft alle mogelijkheden die je van een VPN mag verwachten. Deze werken allen naar behoren. Helaas heeft de dienst (nog) geen dedicated IP-adres. Wil je deze functie toch graag hebben? Neem dan eens een kijkje bij bijvoorbeeld NordVPN.


Hoe verhoudt Surfshark zich tot andere VPN’s?

Wil je weten hoe Surfshark standhoudt als we de VPN-dienst vergelijken met andere top VPN-aanbieders? Bekijk dan een van de volgende vergelijkingen:

Surfshark VPN: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Surfshark? Wellicht vind je hem hieronder terug. Klik op de vraag die jij beantwoord wilt hebben en je krijgt ons antwoord automatisch te zien.

Surfshark is een erg veilige provider. Het gebruikt o.a. de veiligste en meest gangbare protocollen, namelijk Wireguard & OpenVPN. IKEv2 is ook beschikbaar, maar niet meer voor Windows.

De provider houdt geen logs bij en vraagt enkel om je e-mailadres om een account aan te maken. Bovendien werkt Surfshark met diskless ram, waardoor het geen logs bij kán houden. Dit is erg fijn, aangezien het hoofdkantoor recentelijk is verhuisd naar Nederland.

Surfshark werkt perfect met Netflix. Met zijn servers krijg je toegang tot het Netflix-aanbod van wel 15 landen, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Turkije en Duitsland.

Surfshark is een van de goedkoopste en beste VPN-providers van dit moment. Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen:

  • Twee jaar voor 2,30 euro per maand.
  • Een jaar kost omgerekend 3,99 euro per maand.
  • Een losse maand kost 12,95 euro.

Surfshark had weinig effect op onze internetsnelheid tijdens dagelijks internetgebruik. Het is daarmee zelfs een van de snelste VPN’s op de markt.

De makkelijkste manier om dit te doen is met een Windows of macOS pc:

  • Installeer Surfshark op de computer.
  • Maak je van je pc een mobiele hotspot.
  • Verbind de smart-tv hiermee.

Dit is een erg simpel proces en krijg je gelukkig snel en makkelijk voor elkaar.

Persoonlijke ervaringen experts VPNgids.nl

“Vrij nieuwe VPN provider die meteen een zeer goede indruk maakt. Snel, simpel in gebruik en erg goedkoop. Wij zijn enthousiast! ”
Onze score
9.0
Quinten van Kastel
Quinten van Kastel
Ik was bijzonder positief verrast toen ik Surfshark voor het eerst gebruikte. Nieuwe VPN-providers zijn niet altijd van een hoge kwaliteit, maar bij Surfshark is dit wel het geval. Surfshark is een fantastische VPN-provider die zeker niet onderdoet voor providers als NordVPN en ExpressVPN. Daarbovenop is Surfshark ook nog eens zeer goedkoop. Wat mij betreft is Surfshark dan ook zeker de beste keuze voor beginnende VPN-gebruikers.
Ik was bijzonder positief verrast toen ik Surfshark voor het eerst gebruikte. Nieuwe VPN-providers zijn niet altijd van een hoge kwaliteit, maar bij Surfshark is dit wel het geval. Surfshark is een fantastische VPN-provider die zeker niet onderdoet voor providers als NordVPN en ExpressVPN. Daarbovenop is Surfshark ook nog eens zeer goedkoop. Wat mij betreft is Surfshark dan ook zeker de beste keuze voor beginnende VPN-gebruikers.
Tove Marks
Tove Marks
Surfshark is zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar en daarom een van mijn favoriete VPN-providers. Verder blijft Surfshark regelmatig snufjes toevoegen aan de app waardoor je je privacy en cybersecurity nog beter kunt waarborgen. Voor een scherp prijsje heb je met Surfshark een VPN waar je op kunt bouwen.
Surfshark is zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar en daarom een van mijn favoriete VPN-providers. Verder blijft Surfshark regelmatig snufjes toevoegen aan de app waardoor je je privacy en cybersecurity nog beter kunt waarborgen. Voor een scherp prijsje heb je met Surfshark een VPN waar je op kunt bouwen.
Bas Teunissen
Bas Teunissen
Na ruim een jaar ervaring met Surfshark kan ik concluderen dat deze VPN de plank zelden misslaat. De servers zijn altijd snel en weten nagenoeg alles wat ik wil zien toegankelijk te maken. Soms bedenkt Netflix een nieuw trucje, maar met Surfshark is het een kwestie van tijd tot ik weer de Amerikaanse bibliotheek bekijk. Kortom, snel, eenvoudig, maar inclusief wat functies waar ik als nerd mee kan rommelen.
Na ruim een jaar ervaring met Surfshark kan ik concluderen dat deze VPN de plank zelden misslaat. De servers zijn altijd snel en weten nagenoeg alles wat ik wil zien toegankelijk te maken. Soms bedenkt Netflix een nieuw trucje, maar met Surfshark is het een kwestie van tijd tot ik weer de Amerikaanse bibliotheek bekijk. Kortom, snel, eenvoudig, maar inclusief wat functies waar ik als nerd mee kan rommelen.
69
Reacties
Plaats een reactie
  1. goeiedag, ik heb Surfshark VPN sinds een paar maanden maar NIET de ONE met antivirus en dergelijke bijkomstigheden (mits bijkomende betaling). Nochtans in de “services” is er een Surfshark Antivirus service running !! Hoe kan dat nou ? Bij navraag via de Surfshark chat zeggen ze mij ja “it runs but it does not do any work …” big lol … dus heb ik die service gekilled en op “disable” gezet in plaats van automatische start …. heeft iemand anders daar info over ??? groeten !

    • Ik heb ook even gekeken op mijn eigen computer en daar zie ik de surfshark antivirus ook terug onder services. Toch zie ik bij het monitoren van mijn resources dat de achtergrondprocessen van surfshark eigenlijk niets uitspoken als ik de VPN niet gebruik.

      Mijn gok is dan ook dat de antivirus bij de client van surfshark zit ingebakken, maar niet actief is tot men de dienst afneemt.

      In contrast zie ik bij de antimalware processen van windows defender wel dat het ram-, processor- en diskverbruik wel fluctueert.

      We hebben de vraag ook bij Surfshark zelf neergelegd en wachten hun reactie af!

      Bedankt voor je reactie en veel plezier met (het VPN gedeelte van) Surfshark!

  2. Hoi
    Wat is jullie mening over de melding van Windows Defender, Bitdefender en een hele reeks aan antivirusprogramma’s aan dat Surfshark malware zou zijn?

    Al sinds half maart geven die ‘false positives’ (tenminste, dat zijn het volgens Surfshark), omdat de Surfshark app zelfstandig andere programma’s kan installeren. (PUP)
    Dat lijkt te gaan over de enorme uitbreiding, waarbij Surfshark met de laatste updates ongevraagd een eigen antivirusprogramma op je computer installeert. (Waar ik ook helemaal niet op zit te wachten)

    Surfshark gedraagt zich erg vreemd vind ik. Ze hebben na een maand van problemen nog steeds geen duidelijke uitleg op hun website staan. Wel raden ze je aan in hun help files om Surfshark een uitzondering te geven in je virusscanner, waardoor het programma feitelijk niet meer wordt gescand (en dat lijkt me een erg slecht idee)

    Op Reddit hebben ze één keer iets gepost, waarin ze beweren dat het allemaal flase flags zijn. Maar op vragen wordt niet geantwoord, en ondanks twee updates waarvan wordt gezegd dat ze alles oplossen, blijven er bij veel mensen problemen bestaan.

    https://www.reddit.com/r/surfshark/comments/tw3gc7/update_on_the_false_flagging_of_surfshark_windows/

    Ook blijken ze hun privacy statement te hebben veranderd, waardoor ze data van hun tool Trust DNS nu zonder opt-out kunnen verhandelen.
    Tenslotte zijn ze plotseling verhuisd naar Nederland, waardoor ze nu onder de Sleepwet vallen en binnen de 9-Eyes-landen.

    Ik zie nergens reviews die al deze nieuwe omstandigheden meetellen en ben benieuwd naar jullie mening!

    • Goed gezien! We merkten dit de laatste maand inderdaad ook en zijn ons er verder in aan het verdiepen.

  3. Waarom ik een VPN nodig heb is om de content te kunnen verkrijgen van Netflix Nederland. Ik heb NordVPN en ExpressVPN getest voor Netflix content Nederland. Ik was geschokt dat het bij beiden niet werkte, ik heb gebruik gemaakt van mijn 30dagen garantie geld terug. Ik wil niet blijven zoeken naar een VPN die wel werkt met Netflix Nederland. Ik woon nml. in België en daar bieden ze een volledig ander aanbod. De vraag die ik dus stel is: werkt Surfshark met Netflix Nederland? Ik heb trouwens ook de gratis VPN Windscribe gebruikt, met deze VPN kreeg ik zonder in te loggen wel de content van Nederland te zien, maar éénmaal dat ik inlogde kreeg ik weer de content van België… Dat werkte dus ook voor geen meter….

    • Hoi Manuel! Vervelend dat het niet lukte om de Nederlandse Netflix bibliotheek te bereiken. Om jouw probleem te testen heb ik onze internationale collega’s gevraagd om met Surfshark te proberen om de Nederlandse Netflix te bereiken: Gelukt! Dus je kan zeker via Surfshark Nederlandse Netflix kijken.

      Dus ik zou zeggen probeer het even goed uit in de Surfshark trial periode. Mocht het onverhoopt toch niet lukken (Netflix is zich fel aan het verzetten tegen VPN gebruik), dan nog deze tips:
      – Probeer een ander VPN protocol. Zo is OpenVPN net iets beter in het verbergen dat jouw verbinding een VPN verbinding is.
      – Verbind eerst met je VPN en open dan pas je browser. Zo weet je zeker dat je niet op een andere manier nog iets over je locatie weggeeft.
      – Wil het echt niet lukken? Chat dan even met de klantenservice van Surfshark. In onze ervaring kunnen zij je vaak helpen om een werkende server te vinden of je op werkende instellingen te wijzen.

      Alvast succes en veel kijkplezier!

  4. Eerst heb ik meerdere gratis VPN programma’s geprobeerd zoals Windscribe, Proton etc. Leuke ervaring maar snelheid is niet aan te bevelen. Ik ga niet in op andere facetten zoals logging wel of niet, privacy overheidsbemoeienissen van de 5 en 10 committerende landen met USA etc.

    Ik richt mij nu alleen op de snelheden van meerdere servers in de verschillende belangrijke buitenlandse landen en daarnaast hoe goed werkt de content aanbieding van Netflix.

    Ik heb USA als uitgangspunt genomen omdat Netflix veel meer content aanbied dan de Nederlandse bibliotheek. Ik heb een maand abonnement genomen om een maand te kunnen testen. Het gebruik van het Surfshark programma dus niet de browser extensie voor meerdere browsers, daar kom ik later op terug. Alle USA servers qua snelheid met meerdere speedtest programma getest zoals van o.a. KPN, Ookla etc. Geen grote verschillen qua snelheid download tussen de 18 – 22 mb ms. Upload wel getest maar hier niet interessant om te benoemen het gaat om content ophalen. Enkele servers snelheid erg traag rond de 10-15 mb ms. Gisteren een opsteker weer alle servers uit de USA getest en Tampa gaf een snelheid tussen de 40 -45 mb ms aan. Maar op een later tijdstip weer net zoals de andere locaties.

    Was dus maar tijdelijk. Nu het aanbieden van Netflix content uit Amerika, alle locaties van de usa servers met een verbinding opgezet. Aangemeld bij Netflix lijkt goed te gaan aanmelding in het Engels of Spaans mogelijk dus niet de Nederlandse bibliotheek. Maar na het inloggen geen Amerikaanse content van Netflix maar de Nederlandse bibliotheek wordt getoond. Meerdere malen op verschillende dagen uitgetest, conclusie werkt dus niet. De Helpdesk hierover bericht krijg een net antwoord terug dat er inderdaad het probleem bekend is bij Surfshark en daar mee bezig zijn om dit te verhelpen. Conclusie programma is hiervoor niet stabiel genoeg en dus niet aan te bevelen. Nu ik zou terug komen op de browser extensie voor de verschillende browsers. Meerdere browsers op verschillende dagen getest namelijk Google Chrome laatste versie, Brave laatste versie, Vivaldi laatste versie, Firefox laatste versie, Microsoft Edge laatste versie daarnaast ook nog een niet zo bekende Privat browser van CyberGhost was benieuwd hoe een kleine jongen onder de groten het zou af brengen. Alle benoemde browsers werken stabiel en goed met de Surfshark extensie qua verbinding naar alle USA servers. Ook werkt de browser extensie goed samen met het aanbieden van het Amerikaanse Netflix content. Hier dus na inloggen bij Netflix wordt de Amerikaanse bibliotheek getoond en dus niet de Nederlandse.

    Maar zoals wel al bekend is hoe lang kan je kijken naar een film of serie voordat wordt herkent dat je een VPN tunnel naar een Amerikaanse server locatie gebruikt om de regio voor de gek te houden. Nou ik heb geen enkele film of serie die ik getest heb helemaal in een keer kunnen uit kijken. Iedere keer de zo bekende probleem melding om de zoveel tijd in alle browsers treedt op. Conclusie Surfshark extensie lijkt te werken maar kan nog geen goede oplossing bieden voor het omzeilen van regio content gebonden aangeboden content. Om de controle op de VPN regio (ander ip-adres gebruiken dan van je werkelijke internet provider) proberen voor de gek te houden Webrtc zowel handmatig als met meerdere Webrtc extensie uit gezet zodat zowel de lokale als openbare ip-adres niet wordt uit gelezen. ( Webrtc wordt gebruikt door webbrowser aanbieders om toch je werkelijke internetprovider ip-adres uit te lezen ook al denk je dat de VPN tunnel dit voorkomt helaas niet dus) Zoek maar eens naar Webrtc en lees hier de vele te vinden informatie hierover. Voordien heb ik al andere dns ip-adressen als mijn werkelijk internetprovider ingesteld, zoals van Cloudflare 1.1.1.1 of van Surshark zelf op alle lagen van het netwerk. Gisteren voordat binnen een paar dagen mijn Surfshark maand abonnement is verlopen, Nogmaals alle USA servers getest ik zie geen verbetering wel werkte nu ook weer het Surfshark programma om USA netflix content aan te bieden maar het regio VPN probleem blijft ook hier bestaan. Overall conclusie Surfshark nog niet stabiel genoeg om mij een jaarlijks of meer jaarlijks abonnement te gaan aanschaffen, hoe gunstig de prijs ten opzichte van de andere VPN aanbieders dan ook moge zijn. Nu voor de komende maand ga ik NordVPN testen, Hier zal ik dan ook een recensie over gaan geven.

  5. Goedemiddag! Met veel plezier jullie review gelezen over SurfShark. Ik had daar nog wel een vraag over:

    Kan ik als ik bijvoorbeeld op vakantie ben in Dubai met SS gebruik maken van de Ziggo app om op mijn tablet televisie te kijken? Ik heb dit nagevraagd bij de klantenservice van SS zelf, maar ik vond hun antwoord niet heel duidelijk.

    Ik kijk uit naar jullie reactie!

    Mvg,
    Ravish S.

    • Hey Ravish, in theorie zou dit mogelijk moeten zijn. Met een Nederlands IP-adres zou je toegang moeten kunnen krijgen tot Nederlandse streamingdienst, ook als het apps op je device betreft. Echter kan het in de praktijk nog wel eens verschillen door verschillende factoren en zelfs van dag tot dag. Surfshark zal waarschijnlijk aangeven dat ze werken met de grote streamingdiensten als Netflix, maar dat ze dat met kleinere, lokale streamingdiensten niet kunnen garanderen. Kortom: waarschijnlijk wel, maar het is niet 100% te garanderen omdat het ook afhankelijk is van blokkades van Ziggo zelf.

      • Goedemiddag Quinten,

        Dank voor je reactie! Ik dacht dat dus ook, maar snap heel goed wat je bedoeld.

        Als ik het hebt uitgeprobeerd, dan laat ik van me horen.

  6. Ik ben erg tevreden met Surfshark. Veel praktisch bruikbare opties, bijvoorbeeld dat je je GPS-locatie mee kunt veranderen met je IP-adres is superhandig, maar ik geloof dat die alleen op Android werkt. Nooit gedacht dat ik daar wat aan zou hebben, maar het is fijn dat ik zelf in de hand heb of mijn echte locatie zichtbaar is of niet.

  7. Surfshark ik vind het een oplichtersbende. Mijn man sloot per ongeluk twee abonnementen af. Een voor 12 maanden en een voor 24 maanden. Toen we de afrekening zagen hebben we meteen gereageerd. Een maand lang geen reactie of half etc. Eindelijk na een maand contact. Er wordt gezegd dat we het geld terug krijgen. Maar dan toch weer niet. De 30 dagen zijn verstreken waarin het probleem had moeten worden opgelost!! Aan ons heeft het niet gelegen. Waardeloze organisatie

    • Jammer dat jullie ervaring met Surfshark zo slecht is, we hebben één keer eerder gehoord dat ze lastig bereikbaar zijn m.b.t. de geld-terug-garantie, maar dat is zeker niet de norm. Onze ervaringen met de klantenservice waren tot dusver zeer goed. In ieder geval dank voor het delen. We zullen zelf ook eens navraag doen bij Surfshark.

  8. Ik heb nu een aantal maanden Surfshark. De apps voor de smartphone en PC werken goed en snel, met weinig snelheid verlies.

    Surfshark heb ik ook geinstalleerd als VPN client op mijn Asus RT-AC68U router met Merlin firmware. De verbinding met de NL server werkt goed, en is dan ongeveer 1/4 tot 1/5 van de normale snelheid (wat normaal is bij een VPN client op je router)

    Een probleem met Surfshark is wel dat er sites zijn die niet meer (volledig) werken. Zo ervaarde ik dat de websites van Zalando, Aktiesport, Nike en Energiedirect niet meer te bereiken waren,
    of dat de betaal/bestel module niet werkte. Daarnaast kon ik met Thunderbird client geen emails meer versturen naar KPN adressen, en kon ik geen verbinding maken met mijn werk. De VPN deactiveren loste al deze problemen op.

    Dit alles is structureel op te lossen door uitzonderingen op te geven, maar het geeft wel aan dat er websites zijn die gericht verkeer van Surfshark blokkeren, en dat je soms zonder VPN moet internetten.

  9. Werkt Surfshark met de nieuwe chromecast met Google Tv?

  10. Werkt Surfshark met Amazon Prime? Bij een andere VPN provider werkte dit niet.

    • Goede vraag, wij hebben dit zelf nog niet getest maar wat we lezen van andere gebruikers is dat sommige servers wel werken en sommige niet. Amazon Prime lijkt op het moment dus nog niet consistent bij alle gebruikers te werken met Surfshark.

  11. Ik ben van plan Surfshark te gaan gebruiken, maar ik gebruik Linux, Arcolinux (gebaseerd op Arch) kan ik dit zonder teveel problemen doen?

    • Surfshark zelf geeft aan te werken op Ubuntu en Debian, maar zegt niks over Arcolinux. Ik kan het dus niet met zekerheid zeggen, maar wellicht dat een van onze andere bezoekers het antwoord weet.

  12. Heb sinds enkele maanden Surfshark, beviel goed totdat er opeens geen verbinding meer werd gemaakt met gevraagde websites bij bv Google Chrome? Het protocol van automatisch (standaard gebruikt hij dan IKEv2) omgezet naar OpenVPN (TCP) hij opent dan wel de gevraagde website maar het vreemde is dan, dat ik met Surfshark verbinding heb en niet mijn eigen IP adres zie maar een willekeurig andere. mMar de gevraagde website laat zien dat ik bv wel met mijn eigen IP adres wil downloaden. Maw kijk uit met welk IP-adres je bv. gaat downloaden het kan wel eens zijn dat je denkt dat je beschermd bent maar toch laat hij zien dat je met je normale eigen IP adres aan het werk bent. Het gaat allemaal goed tot je zo’n probleem als ik krijgt, probeer er dan maar eens uit te komen! Je kan support vragen maar dat is allemaal in het Engels en het werkt dan nog niet.

    • Dit is inderdaad erg vervelend. We hebben een dergelijk probleem nog niet eerder meegemaakt. Wel kan het soms zijn dat er veel activiteit is op een specifieke VPN-server en dat je daardoor een Captcha moet invullen om te bewijzen dat je geen robot bent. Als er namelijk veel mensen tegelijkertijd via dezelfde server dezelfde site bezoeken, kan de site denken dat het gaat om een crawlbot. Dit probleem moet echter nooit langer duren dan een dag of twee, en vaak helpt het zelfs om van server te wisselen.

      In dit specifieke geval zou ik toch kijken of de helpdesk van Surfshark je niet verder zou kunnen helpen. Het zou namelijk niet aan het VPN-protocol moeten liggen en zelfs als daar problemen mee zouden zijn, zou Surfshark je de toegang tot bepaalde sites niet moeten ontzeggen. In dit geval kun je toch het beste contact opnemen met de Surfshark support desk, zij zouden je hierbij het beste moeten kunnen helpen. Of wellicht dat één van onze andere lezers dit probleem herkent en je hierbij kan helpen. Hopelijk is het probleem in ieder geval snel opgelost.

  13. Ik heb Surfshark geïnstalleerd op PC en iPhone en kan vervolgens geen mail ontvangen en verzenden. Bij het uitschakelen werkt alles meteen. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn? Hoe kan ik dit omzeilen?

    • Dit is inderdaad niet de bedoeling. Normaliter werken mailprogramma’s gewoon, zowel op PC als iPHone. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de klantenservice van Surfshark zelf, zij zouden je hier verder mee moeten kunnen helpen.

  14. Hoeveel apparaten (binnen het huishouden) kun je op 1 abonnement aansluiten?

    • Surfshark heeft geen limiet zitten op het aantal apparaten dat je kunt gebruiken met één abonnement. Je kunt dus elk apparaat binnen het huishouden aansluiten op 1 abonnement.

  15. Als ik het goed begrijp dien ik voor een smart TV aansluiting allereerst het programma te downloaden op mijn laptop. Deze dient vervolgens dag en nacht aan te staan om de verbinding met mijn tv in stand te houden (na de informatie hierboven beschreven te hebben toegepast). Hoe schadelijk is dit voor mijn laptop? Ik verblijf in Thailand en ben eigenlijk alleen in sport geïnteresseerd.

    • Zolang je je laptop eens in de zoveel tijd een keer aan en uitzet, zou dit niet te veel kwaad moeten doen. Overigens is het in jouw geval wellicht handiger om de VPN op je router te installeren, als je daar de juiste router voor hebt. Op die manier kun je je laptop gewoon uitzetten wanneer je wilt en hoef je de router niet elke keer opnieuw in te stellen als je de VPN op je Smart TV wilt gebruiken. Meer daarover kun je lezen in dit artikel over VPN op Smart TV. Specifieke instructies over hoe je een VPN op je router installeert, vind je op vpngids.nl/instellen/vpn-instellen-router/.

  16. Werkt Surfshark ook met de BBC iPlayer? Ik krijg nu continu op de website de melding: “This content doesn’t seem to be working. Try again later”.

    Ik heb vooral de VPN-verbinding voor BBC!

    • Zolang je een Britse server van Surfshark gebruikt (dus die in Londen, Manchester of Glasgow) zou BBC iPlayer moeten werken. Je hebt hier wel een account voor nodig, die je redelijk gemakkelijk aan kunt maken. Als je die melding krijgt, helpt het misschien om de webpagina opnieuw te laden in een incognitovenster of binnen een andere browser. Dit helpt bij ons vrijwel altijd. Voor meer informatie over het kijken van BBC iPlayer, kun je ook terecht bij ons artikel over dit onderwerp. Mocht het onverhoopt alsnog niet werken, laat het ons dan zeker even weten. Dan proberen we je verder te helpen. Veel kijkplezier!

  17. Beniewd of meer gebruikers van Surfshark kampen met het niet kunnen gebruiken van de Nederlandse server(s) (andere servers in BE, DE, UK en US werken wel). Helaas via support van Surfshark nog geen oplossing. Het betreft het niet kunnen verbinden op een Windows-platform. En op iPhone (iOS) wordt wel een verbinding gemaakt, maar deze is naar een UK IP-adres. Mijn vraag: Kampen meer gebruikers met hetzelfde issue? Of hebben dit eerder ondervonden? Indien opgelost: wat was de oplossing? Btw de post van Francis op 17 januari 2020 lijkt veel op mijn issue.

    • Persoonlijk hebben wij hier tot dusver nog geen problemen mee ondervonden, terwijl wij Surfshark toch dagelijks gebruiken. Alsnog vervelend dat jij hier wel problemen mee hebt natuurlijk! Wellicht herkennen andere gebruikers zich wel in jouw situatie en weten ze een oplossing.

      • Dank voor je reactie. Nu wat verder met het gebruik en de ‘update’ van locaties door Surfshark heeft effect gehad. Ik krijg verbinding via Windows app en ook met server in NL. iOS nog frequent een UK server ondanks verbinding via NL. Dat laatste blijft vreemd. Kortom niet helemaal lekker, maar wel tevreden.

        • Fijn om te horen dat het verbinden via Windows in ieder geval werkt! Voor het probleem op iOS raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice van Surfshark. Ze hebben een live chat op hun website waar je altijd terecht kunt. Wellicht is dit een probleem dat zij voor je op kunnen lossen.

  18. ben ik na betaling en aanmelding nu automatisch beschermd door vpn of moet ik steeds weer aanmelden?

    • Als je de VPN-software op je computer (of je telefoon) hebt gedownload en daarop bent ingelogd, hoef je alleen op de aan-knop te drukken. Dan ben je beschermd. Heb je de software nog niet gedownload? Dan kun je dat doen op de website van Surfshark. Je kunt er binnen de instellingen zelfs voor kiezen om Surfshark automatisch te laten verbinden. Dan hoef je de VPN zelf niet meer elke keer te activeren maar gaat dat automatisch als je computer opstart, bijvoorbeeld. Als je dit wilt, ga je binnen de software eerst naar ‘Settings’ en dan naar ‘Connectivity’. Klik de schuifknoppen achter ‘Start with Windows’ en ‘Auto-connect’ aan, zodat ze groen worden.

  19. Ik zoek een VPN om in ons vakantiehuisje in Oostenrijk zelf Nederlandse Netflix te kijken, maar onze Duitse kennissen ook hun content met nasynchronisatie te geven. Dit op een nieuwe Android-TV, natuurlijk zonder dat ze van server moeten wisselen. Welke server moet ik dan selecteren?

    • Als je een Nederlandse server kiest, zul je het Nederlandse aanbod van Netflix te zien krijgen. Vervolgens kun je de taal instellen op Duits – dit is niet afhankelijk van je IP-adres en locatie. Wij raden je dus aan standaard een Nederlandse server te kiezen. Mochten je Duitse kennissen toch ook hun eigen aanbod van Netflix kunnen zien, dan zul je toch moeten switchen naar een Duitse server, of eventueel de VPN in zijn geheel uit moeten schakelen als je simpelweg het Oostenrijkse aanbod wilt zien.

    • Maak al enkele maanden tevreden gebruik van surfshark. Werkt bij mij op Windows 10 probleemloos. Enige vreemde is dat ik via een NL server verbonden ben maar mijn Google resultaten voortaan Engelse sites zijn (co.uk). Zet ik surfshark uit zijn de resultaten weer Nederlands.

  20. Net na 3 weken Surfshark opgezegd. Veel problemen gehad in Windows 10, waaronder te trage verbindingen en geen connectie met een server kunnen krijgen.
    Op Android was het nog erger. Na een aantal uren was de snelheid 1/8 van wat het oorspronkelijk was en uiteindelijk was er helemaal geen verbinding meer.
    Ik ga weer op zoek naar een andere aanbieder, voorlopig nog even bij 5EUROVPN.

    • Vervelend dat je zoveel problemen hebt ondervonden met Surfshark. Als je op zoek bent naar een andere VPN-aanbieder, kun je een kijkje nemen bij onze top 5 beste VPN’s van dit moment. Wij raden je graag CyberGhost aan als je op zoek bent naar een fijne VPN die al jaren goed scoort en ook nog eens vrij voordelig is. In ieder geval bedankt voor het delen van je ervaring!

  21. Hoe kan ik betalen met iDeal?

    • Als je je aanmeldt bij Surfshark, kies je eerst je gewenste abonnement uit en vul je je e-mailadres in. Daarna, bij stap 4, kun je je betalingsmethode selecteren. iDeal staat hier als optie aangegeven. Klik hierop, en voer daarna je betaling uit door de stappen te doorlopen. Overigens kan het zijn dat je de optie ‘iDeal’ niet ziet staan: de betalingsmethoden die je te zien krijgt, hangen deels af van je locatie. Mocht je dus op dat moment een andere VPN aan hebben staan, zet die dan even uit óf kies een Nederlandse server, zodat je iDeal wel als optie aangeboden krijgt.

  22. Na veel inlezen over VPN, heb ik besloten om Surfshark als VPN-dienst te nemen. Maar als ik met PayPal wil betalen moet ik creditcardgegevens invoeren. Is het ook mogelijk om zonder deze creditcardgegevens met PayPal te betalen?

    • Je kunt je PayPal account zo instellen, dat deze automatisch aan je bankrekening gekoppeld zit of dat je er zelf tegoed aan toevoegt. Met beide van deze opties hoef je je creditcardgegevens niet af te geven aan andere partijen. Dit kun je binnen de instellingen van PayPal regelen, om vervolgens terug te komen naar Surfshark en daar, zonder creditcard, te betalen. Hopelijk helpt dit!

  23. Grootste voordeel is dat je onbeperkt aantal apparaten kan aansluiten (een gezin heeft al gauw 4 computers en of iPads, 4 telefoons dus 8 devices. Dat betekent elders al gauw 2 abonnementen. Bizar dat dit niet gemeld wordt.

    • Klopt inderdaad! Als je naar de specificaties van Surfshark bovenaan deze pagina kijkt, zul je zien dat het daar inderdaad genoemd wordt. Dit is ook één van de vele redenen waarom we Surfshark graag aanraden. Het is een uitstekende VPN voor de hele familie!

  24. Even een ander geluid over Surfshark plaatsen.

    Ik heb de app van Surfshark geïnstalleerd vanwege alle goede recensies, maar mijn ervaring is niet zo best.
    Na het openen van de app op mijn iPad komt alles in het Arabisch binnen. M.a.w. ik kan er niets mee. Dus dan maar op een ander apparaat naar de klantenservice van Surfshark. Die geeft niet thuis! 24/7 is blijkbaar niet in het weekend? Gaat Surfshark ten onder aan zijn succes? Kunnen ze de nieuwe klanten niet aan?
    In elk geval heb ik er voorlopig helemaal niets aan.

    • Bedankt voor het delen van je bevindingen. Wat vervelend dat je op het moment niets aan Surfshark lijkt te hebben! Is de taal van de Surfshark-software Arabisch? In dit geval kun je dit veranderen door binnen de app op het tandwieltje te klikken (rechtsonderaan) en onder het tweede grijze kopje op het drop-down menu te klikken. Hier kun je vervolgens Engels kiezen. Als al je andere internetverkeer automatisch in het Arabisch wordt weergegeven, zou dit kunnen liggen aan de server die Surfshark voor je heeft uitgekozen. Dit kan je veranderen door bij “Locations” een andere server, bijvoorbeeld een in Nederland, uit te kiezen. Nu zou je online doorgestuurd moeten worden naar de Nederlandse versie van websites, in plaats van een Arabische. Hopelijk helpt dat!
      Overigens lijkt de live chat-functie van de Surfshark customer support van hun website verdwenen te zijn. Die werkte voorheen heel snel en goed. Daar zullen we dus eens achterna gaan en zo nodig onze review aanpassen.

  25. Ik heb sinds kort Surfshark, maar als ik het wil gebruiken, kan ik sommige sites niet gebruiken. Enig idee hoe dit kan?
    – Richard

    • Hoi Richard,
      Het kan zijn dat de serverlocatie die je gebruikt geen toegang heeft tot deze websites. Misschien werkt het als je een andere server op een andere locatie probeert. Als dit niet het geval is: Wat voor melding krijg je precies wanneer je sites probeert te gebruiken met Surfshark? Kun je een voorbeeld van een site geven die niet goed werkt?

  26. Ik heb sinds kort ook surfshark (mede gebaseerd op deze review). Installatie (linux) was een beetje tricky maar de online chat support was uitstekend. Helaas kan ik niet naar Belgische commerciële zenders (www.vier.be etc). Ondanks dat ik connect via VPN in Brussel zegt de website nog steeds dat ik in het buitenland ben. Ook is mijn indruk dat het opzetten van een verbinding soms traag is. (Ik ga naar een website, en voor mijn gevoel duurt het soms substantieel langer voordat de site geladen is; ik heb ook wel eens een refresh moeten doen omdat er niets gebeurde (ik gebruik udp zoals aanbevolen, geen tcp dus dit kan potentieel door package loss maken).

    • Hallo Frans, fijn om te lezen dat onze review je heeft kunnen helpen bij het maken van een keuze tussen de verschillende VPN-providers. Wat betreft je probleem met de Belgische commerciële zenders zou dit verschillende oorzaken kunnen hebben. Ik denk dat je hiervoor het beste contact op kunt nemen met de support van Surfshark. Zij weten het meeste van hun eigen software en kunnen je hier waarschijnlijk mee helpen. In eerste instantie zou ik kijken of er wellicht andere Belgisch servers zijn waarmee de websites wel werken, maar als dit niet werkt is het sowieso goed om contact op te nemen met Surfshark.

      Wat betreft de verbinding zou het inderdaad kunnen dat de VPN soms trager is dan anders. Wellicht dat je gebruikmaakt van een drukke VPN-server en dat het helpt om een andere VPN-server te kiezen.

  27. Hallo,

    Ik heb Surfshark 1 1/2 week in Windows 10 gebruikt en heb mijn contract beëindigd.

    Ik heb alleen maar problemen gehad met dit programma. Ik heb Surfshark 3 dagen geprobeerd. De installatie verliep vlekkeloos, de verbinding was prima. Maar na herstarten van de computer drie keer geen internet verbinding gehad met antwoord van Windows: De DNS-server reageert niet. En dit op twee verschillende computers. Na tweemaal met ze te hebben gechat en drie keer Windows opnieuw te hebben geïnstalleerd, heb ik het contract beëindigd.

    Ter info: ze maken gebruik van een vertaalmachine. GOOSE VPN heb ik een maand geprobeerd en dat zonder problemen.

    m.vr.gr.
    Louis

    • Beste Louis,

      Vervelend dat Surfshark niet werkte en de klantenservice ook niet kon helpen! Dit is de eerste keer dat we iets horen over zulke problemen bij deze VPN-provider. Bedankt voor je feedback. We hopen dat GOOSE VPN in de toekomst goed voor je blijft werken!

  28. Hallo,
    Kan je het “automatisch verlengen” van een abonnement uitschakelen? Ik wil bijvoorbeeld het abo kopen voor 24 maanden, maar wil dan zelf kunnen beslissen of ik verder wil verlengen ja of nee.
    Het is misschien ver gezocht, maar als er met mij persoonlijk iets gebeurt, ziet mijn vrouw dan niet elke 24 maanden een bedrag van de rekening gaan (mijn vrouw weet echt NIETS van “computers”).
    Mvg,
    Arnold

    • Hallo Arnold,

      Bij Surfshark kun je op elk moment je abonnement ‘annuleren’. Zo zet je het automatisch verlengen van je abonnement stop, terwijl je uiteraard nog steeds gebruik kunt maken van je account in de periode waar je al voor betaald hebt. Om dit te doen, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Surfshark. Zij regelen dit dan verder voor je. Bedenk wel dat je dan elke twee jaar handmatig dat abonnement weer moet verlengen (en opnieuw annuleren!) als je gebruik wilt blijven maken van de VPN. We hopen je hiermee genoeg op de hoogte te hebben gesteld!

    • Automatisch verlengen is sowieso afhankelijk van hoe je betaalt. Met bitcoins lijkt me dat niet mogelijk. En als je betaalt via creditcard dan kan dat ook alleen maar als je de creditcard nog hebt en de expiry date niet gepasseerd is. Voor iDeal betalingen denk ik dit automatisch afschrijven ook niet gaat lukken, tenzij je een aparte machtiging gebruikt.

      • Hoeveel apparaten kun je tegelijk gebruiken met 1 account? M.a.w. kan het hele gezin op laptop, tablet en telefoons de software gebruiken op 1 account?

        • Dat kan inderdaad! Het grote voordeel van Surfshark is dat je hun software op een ongelimiteerd aantal apparaten kunt gebruiken. Met één account kun je dus inderdaad met het hele gezin veilig internetten, of je nu op je laptop, tablet, of telefoon zit.

  29. Ik las (‘Billed every 36 months’) dat Surfshark vooraf incasseert. Is dat bij alle VPN-aanbieders het geval? Betekent dat dat je niet na de contracttermijn maandelijks kunt opzeggen? Of maak ik de verkeerde conclusies? Beide items misschien als criteria in de beoordelingen opnemen?

    • Voor de langere termijnen dien je inderdaad vooraf te betalen. Zodra het abonnement is afgelopen wordt hetzelfde abonnement automatisch verlengd, tenzij je anders aangeeft bij de VPN-provider. Als je je VPN-provider maandelijks wil opzeggen, dan kun je ervoor kiezen om een ‘1-maand’ abonnement af te sluiten. Deze zijn echter vrij prijzig. Dit is vrijwel bij alle VPN-providers zo. Wel krijg je een maand bedenktijd bij het afsluiten van een abonnement. Als je dus een abonnement van 36 maanden afsluit, kun je in de eerste maand nog al je geld terugvragen.

  30. Onlangs schafte ik een abonnement bij Surfshark aan, naar aanleiding van het lezen van de beoordeling op de ze website. Ik betaalde € 41,85 en wilde na korte tijd gebruik maken van de mogelijkheid mijn geld terug te krijgen omdat Surfshark niet voldeed aan mijn verwachtingen. Het verbinden van Linux en Chromebooks verloopt ver van vlekkeloos doordat de Surfshark app uitsluitend i386 architectuur ondersteunt en geen AMD64. De klantenservice is behulpzaam, maar dat laat onverlet dat het in mijn geval onmogelijk bleek mijn machines via Surfshark te verbinden. Hoewel ik gebruik heb gemaakt van de mogelijkheid mijn geld terug te krijgen heb ik daarvan geen bevestiging ontvangen, noch tot nog toe geld teruggekregen.

    • Jammer om te horen dat Surfshark niet geschikt is voor je. Heb je ondertussen al reactie gehad over het terugkrijgen van je geld?

  31. Ik wil een abonnement nemen maar krijg alles alleen maar in het Spaans te zien.
    Ik zie niet waar ik dat kan veranderen.

    • Als het gaat om de website van Surfshark kun je de taal aanpassen door rechts bovenin (op desktop) op het vlaggetje te klikken en dan Engels te selecteren. In de software van Surfshark zitten de taalinstellingen onder ‘settings’. Op je mobiele telefoon zal het taalvlaggetje bovenaan je browser staan, naast het menu.

  32. Ik wil dit abonnement nemen, maar ipv de getoonde euro 41,83 is bij betaling opeens euro 51,18 te zien omdat er 21% BTW bij komt. Dat is niet de getoonde prijs.

    • Door United States te selecteren hier verdwijnt die BTW. Dit verandert verder niks aan jouw abonnement bij Surfshark.

      • Dit optie heb je niet als je met Paypal betaald. Je kunt de BTW niet omzeilen.

        • Het klopt inderdaad dat je het land enkel kunt kiezen als je met creditcard betaalt. Als je écht met PayPal wilt betalen en de BTW wilt omzeilen, zou je een andere VPN moeten gebruiken om je virtuele locatie te veranderen naar de Verenigde Staten. Erg omslachtig, maar het is mogelijk. Een gratis VPN kan hier wellicht helpen als ’tussenstap’. We raden je het langdurig gebruik van gratis VPN’s overigens wel af, omdat ze vaak niet al je data kunnen beschermen of je internetsnelheid verlagen.

Een reactie plaatsen

Bezoek Surfshark