Surfshark Logo SVG Groot

Surfshark Review 2019

Laatst bijgewerkt: 8 oktober 2019
Hoogtepunten
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
8.8

Onze score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.5
 • Gebruiksgemak
  10
 • Servers
  8.5

Surfshark review (2019) – Een uitstekende VPN voor een uitstekende prijs

Surfshark is een nieuwe VPN-aanbieder die zich in de afgelopen maanden heeft ontpopt tot een van onze favorieten. Deze VPN is in 2018 begonnen en is gevestigd in de Britse Maagdeneilanden. Een kort onderzoekje naar Surfshark laat zien dat ze daar inderdaad hun hoofdkantoor hebben, maar dat ze waarschijnlijk werken vanuit Engeland, een “5 eyes”-land.

Surfshark is een VPN met een sterke encryptie en zeer makkelijk te gebruiken software. Met name de lage prijs en de hoge mate van gebruiksgemak maken Surfshark een fantastische VPN. Deze VPN doet daarom zeker niet onder voor grote succesvolle aanbieders zoals ExpressVPN, NordVPN of CyberGhost.

Specificaties Surfshark
 • Gelijktijdige verbindingen: Geen limiet
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 1040+ servers verdeeld over 61+ landen
 • Prijs: Vanaf €1,79 per maand
 • Geld-terug-garantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is Surfshark?

Snelheid is van groot belang bij een VPN. VPN’s met goede snelheden zorgen ervoor dat je kunt genieten van alle voordelen van een VPN, zonder dat je last krijgt van vertragingen en bufferen tijdens het internetten. Als een VPN traag is, wordt hij onbruikbaar. De snelheid kan een VPN dus maken of breken.

We hebben Surfshark uitvoerig onderzocht en door verschillende speedtests gehaald. Hieronder vind je onze bevindingen.

Speedtest resultaten Surfshark

Dit zijn de resultaten van de speedtests die we hebben uitgevoerd met Surfshark. De metingen zijn verricht vanuit Nederland. Houd er rekening mee dat deze metingen altijd afhankelijk zijn van je locatie, internetprovider en het tijdstip. Daarom hebben we ook een speedtest van onze verbinding zonder VPN toegevoegd, zodat we die als nulmeting kunnen gebruiken.

Snelheid zonder VPN (speedtest.net):

Surfshark Speedtest Nulmeting

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze eigen verbinding zonder een VPN te gebruiken – onze ‘blanco’-test, als het ware.

Server in Nederland (speedtest.net):

Surfshark Speedtest NL

Dit zijn de resultaten van speedtest.net wanneer we verbinden met de snelste Nederlandse VPN-server van Surfshark. Zoals je ziet, is de ping lichtelijk gestegen, de downloadsnelheid iets omlaag gegaan en ook de uploadsnelheid ietwat gezakt. Deze verschillen zijn echter minimaal. Een erg goed resultaat voor Surfshark.

Server in de Verenigde Staten (speedtest.net):

Surfshark Speedtest USA

Dit zijn de resultaten van speedtest.net wanneer we verbinden met een willekeurige Surfshark VPN-server in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld voor het kijken van de Amerikaanse Netflix. Zoals je kunt zien, is de snelheid met Surfshark opnieuw afgenomen. Bij de Amerikaanse servers is dit verschil vrij groot. De ping is sterk gestogen, terwijl de download- en uploadsnelheid flink zijn gezakt. De resultaten van de Amerikaanse server zijn dus een stuk slechter dan die van de Nederlandse server.

Snelheid in alledaags gebruik

Vanwege de matige resultaten van de Amerikaanse server, hadden we onze twijfels over de snelheid van Surfshark. Verrassend genoeg was de VPN in het alledaags gebruik echter fantastisch. We hebben Surfshark getest tijdens het surfen, met Netflix, bij het downloaden van torrents en met het spelen van online games.

Tijdens het gewone browsen merkten we geen verschil. Sites werden, ook met Surfshark, snel geladen en ook mailen, het downloaden van bijlagen en het bezoeken van social media ging razendsnel.

Het bekijken van video’s op YouTube en Netflix ging ook zonder problemen. Netflix leek zelfs sneller te bufferen dan bij andere VPN-providers. Op zich is dit opmerkelijk als je het naast de speedtests legt. Toch kunnen we zeggen dat Surfshark voor ons uitstekend werkt op het gebied van streaming.

Het downloaden van torrents was eveneens geen enkel probleem. Binnen no-time hadden we relatief grote bestanden binnengeharkt. Surfshark merkte het zelfs op wanneer we een torrentprogramma gebruikte: de VPN ging toen automatisch van een reguliere VPN-server naar een P2P-server om het downloaden te vergemakkelijken. We vonden dit zeer gebruiksvriendelijk.

Ook tijdens het gamen hadden we geen last van snelheidsverlies. We konden zonder vertragingen op zowel Nederlandse als Amerikaanse servers gamen. Zelfs bij schietspellen merkten we geen verschil in reactiesnelheid.

Conclusie snelheid Surfshark

De speedtests zijn niet fantastisch, maar ook niet slecht. In het dagelijks gebruik hadden we nergens last van en leek Surfshark soms zelfs sneller dan sommigen van onze vertrouwde VPN-providers. Uiteindelijk zijn dit onze conclusies:

 • Surfshark is een VPN met een goede snelheid in dagelijks gebruik
 • De speedtests laten een matige tot redelijk sterke daling zien in zowel up- als downloadsnelheid
 • Surfshark is een VPN met bovengemiddelde snelheid vanwege hun fantastische prestaties tijdens alledaags gebruik

Veiligheid – Hoe veilig is Surfshark?

Veiligheid is misschien wel de allerbelangrijkste overweging bij het kiezen van een VPN. We zijn dan ook zeer blij met Surfshark. Surfshark treft alle nodige maatregelen om een veilige verbinding te garanderen. Naast hun veilige servers met sterke encryptie-protocollen geven ze je de mogelijkheid om via twee VPN-servers tegelijk met het internet te verbinden. Dit betekent dat je nóg beter beveiligd bent. Mocht de VPN-verbinding een keer wegvallen, dan hoef je je bij Surfshark ook geen zorgen te maken, aangezien ze je de optie geven hun kill switch aan te zetten.

Surfshark zit op de Britse Maagdeneilanden: een zeer veilige locatie voor een VPN-aanbieder. Een mogelijk nadeel is wel dat ze werken vanuit Engeland, waar de privacywetgeving niet zo goed is als je misschien zou denken. Hierdoor krijgt Surfshark van ons geen perfecte score op het gebied van veiligheid. Toch is de VPN over het algemeen veiliger dan de meeste andere providers.

Protocollen

Surfshark maakt enkel gebruik van de twee veiligste protocollen: OpenVPN en IKEv2. Hoewel ze daarmee beperkt zijn in hun protocolkeuze, betekent het wel dat ze zich alleen richten op zeer sterke protocollen. Ze doen dus geen concessies op het gebied van veiligheid.

Surfshark Protocollen

Logbeleid en Privacy

Surfshark hanteert een ‘no logs’-beleid. Ze zorgen ervoor dat ze zo min mogelijk van je gegevens nodig hebben om je VPN goed te laten werken. Dit betekent echter niet dat ze helemaal niks nodig hebben. Net als de meeste andere providers vragen ze je e-mailadres om een account mee aan te maken en betaalgegevens om de betaling te verwerken. Hier later meer over.

Daarnaast heeft Surfshark, net als de meeste VPN’s, enkele gegevens nodig om hun dienst te kunnen monitoren. Zo gebruiken ze geanonimiseerde gegevens om te kijken hoe drukbezet hun servers zijn en of er sprake is van verbindingsproblemen. Vanwege de geanonimiseerde data zijn deze problemen echter niet te herleiden tot een specifieke gebruiker. Ze betreffen enkel het algemene gebruik van hun servers en dienst. Verder lijkt Surfshark geen logs bij te houden. We kunnen in hun reglementen niks vinden wat dit tegenspreekt.

Welke gegevens heeft Surfshark nodig?

Om een account aan te maken bij Surfshark, hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven. Als je dus zorgt dat deze geen gegevens over jou bevatten, zit je goed. Voor extra anonimiteit raden we natuurlijk aan om te betalen via een anonieme dienst, zoals Bitcoin. Mocht je er toch voor kiezen om met PayPal te betalen, dan moet je uiteraard ook enkele informatie over je PayPal account (en daarmee je rekening) vrijgeven om de betaling te voldoen.

Conclusie veiligheid Surfshark

Surfshark lijkt een relatief veilige VPN. De enige struikelblokken die we zijn tegengekomen, zijn dingen die bij zo’n beetje elke VPN een rol spelen. We hebben daarom de volgende conclusies over de veiligheid van Surfshark getrokken:

 • Het hoofdkantoor van Surfshark zit op de Britse Maagdeneilanden, maar ze lijken te werken vanuit Engeland, wat niet optimaal is
 • Surfshark is een veilige VPN met zeer sterke encryptie protocollen (OpenVPN en IKEv2)
 • Surfshark houdt geen logs bij
 • Voor het aanmaken van een account kun je met Bitcoin betalen en hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven
 • Surfshark houdt geen specifieke gebruiksgegevens bij, maar maakt wel gebruik van geanonimiseerde gegevens om hun serverload en eventuele verbindingsproblemen vast te stellen

De gebruiksvriendelijkheid van Surfshark

Surfshark blinkt uit in gebruiksgemak. De software is gemakkelijk in de omgang. Er zijn een aantal superhandige opties. Bovendien is de klantenservice gemakkelijk te bereiken, mocht je ergens hulp bij nodig hebben.

De Surfshark website

De Surfshark website doet ons een beetje denken aan de website van NordVPN. De website is overzichtelijk, niet te druk, en alle informatie is gemakkelijk te vinden. Naast de belangrijkste zaken, zoals ‘features’ en ‘pricing’, kun je onderaan de website een link naar de FAQ-pagina (veelgestelde vragen) vinden. Ook dit FAQ is zeer overzichtelijk. Surfshark is een aanbieder die zich volledig richt op het VPN-aspect en legt informatie duidelijk aan gebruikers uit. Dit zie je goed terug in hun FAQ.

Het ‘My Account’-gedeelte van de site is zo simpel mogelijk gehouden. Je hebt enkele knoppen om software voor specifieke apparaten en besturingssystemen te downloaden, gegevens over wanneer je abonnement afloopt in te zien, een knop om je wachtwoord te veranderen en een knop om uit te loggen. Hierdoor is het beheren van je Surfshark-account erg simpel.

Surfshark Screenshot Account Pagina

Installatieprocedure Surfshark

De installatieprocedure van Surfshark is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Op mobiele apparaten kun je de VPN-app vinden in de App Store of op Google Play. Op Mac en PC hoef je alleen op het desbetreffende icoontje op de website te klikken om de Surfshark-software te downloaden:

Iconen besturingssystemen Surfshark

De installatie van Surfshark verloopt als volgt:

 1. Kies een abonnement en doorloop de bestelprocedure
 2. Log in op de Surfshark website
 3. Klik op het icoontje van jouw besturingssysteem
 4. Open het .exe bestand dat is gedownload
 5. Doorloop de installatiewizard
 6. Open de Surfshark software door de snelkoppeling aan te klikken
 7. Log in met de door jou aangemaakt gegevens
 8. Kies eventueel een server en zet Surfshark aan door op ‘connect’ te klikken.

Uitstraling en gebruiksgemak Surfshark Software

Screenshot van de Surfshark softwareDe uitstraling en het gebruiksgemak van de Surfshark-software is misschien wel het beste punt van deze VPN. Je wordt niet overladen met talloze opties. Je ziet enkel de zaken die voor de gemiddelde VPN-gebruiker van belang zijn. Bij alle opties en instellingen staat duidelijk uitleg en alle menu’s zijn gemakkelijk te navigeren.

Bij Surfshark hoef je niet handmatig de juiste server voor verschillende doeleinden te selecteren. Je kunt gewoon verbinden. Surfshark herkent zelf wanneer je bijvoorbeeld torrents gaat downloaden. Je hoeft dan dus niet zelf een P2P-server te selecteren. Alle Amerikaanse servers lijken te werken met Netflix en je kunt zelfs eenvoudig een dubbele VPN-tunnel opzetten. Al met al maakt dit Surfshark een fantastische, gebruiksvriendelijke VPN.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Surfshark is zeer goed geprijsd. Net zoals bij de meeste andere VPN’s krijg je korting als je een VPN voor langere tijd afsluit. Een los maandabonnement kost omgerekend €9,89 per maand, een jaarabonnement kost omgerekend €4,99 per maand en een 2-jarig abonnement kost omgerekend maar €1,74 per maand.

Screenshot Surfshark website prijzen

Elk abonnement van Surfshark heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en je kunt een abonnement op een onbeperkte hoeveelheid apparaten gebruiken. Wat betreft betaalmogelijkheden heb je de keuze uit de volgende opties:

 • Creditcard (Mastercard, Visa, American Express en Discover Card)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Bitcoin en andere cryptocurrencies
 • Alipay
 • iDeal en andere lokale opties

Klantenservice

De klantenservice van Surfshark is uitstekend. Via de chat op de website werden we binnen een minuut te woord gestaan door een daadwerkelijke medewerker die ons hielp met onze problemen. In het begin konden we bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix niet bereiken, maar de klantenservice wist ons binnen no-time te helpen. Daarnaast vonden we het fijn om te merken dat we een echt persoon aan de andere kant van de chat hadden zitten. We kregen geen automatische antwoorden van een bot. Een verademing ten opzichte van sommige andere VPN’s.

Conclusie gebruiksgemak Surfshark

Aan de hand van onze ervaringen met Surfshark zijn we tot de volgende conclusies gekomen:

 • Surfshark is een extreem gebruiksvriendelijke VPN
 • De software van Surfshark werkt intuïtief en is gemakkelijk te begrijpen
 • Het aanmaken en beheren van een account is erg simpel
 • De installatie van de Surfshark software is eenvoudig
 • De klantenservice van Surfshark reageert snel en je komt in contact met een echte medewerker
 • Surfshark is een van de goedkoopste VPN’s op de markt en heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op alle abonnementen

Servernetwerk Surfshark

Kaart met locatiemarkerHet servernetwerk van Surfshark is vrij groot. Ze hebben meer dan 1040 servers verdeeld over 61+ landen en locaties. Dit is erg handig voor het omzeilen van geografische blokkades. In de meeste landen hebben ze meerdere servers. Vooral in Amerika is er een grote hoeveelheid servers (waarschijnlijk voor Netflix).

Naast de reguliere servers heeft Surfshark ook speciale P2P-servers. Je wordt automatisch met deze servers verbonden als je gebruikmaakt van een torrent-programma. Ook geeft Surfshark je de optie met twee VPN-servers tegelijkertijd te verbinden. Je data gaat dan niet door één maar door twee VPN-servers, wat zorgt voor extra veiligheid en anonimiteit.

Aantal servers en locaties

Surfshark heeft 1040+ servers verdeeld over 61+ locaties. Deze locaties zijn als volgt:

 • Albanië
 • Argentinië
 • Australië
 • België
 • Bosnië en Herzegovina
 • Brazilië
 • Bulgarije
 • Canada
 • Chili
 • Costa Rica
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Estland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Hongkong
 • Ierland
 • Ijsland
 • India
 • Indonesië
 • Israël
 • Italië
 • Japan
 • Kroatië
 • Letland
 • Libië
 • Luxemburg
 • Maleisië
 • Moldavië
 • Nederland
 • Nieuw-Zeeland
 • Noord Macedonië
 • Noorwegen
 • Oekraïne
 • Oostenrijk
 • Paraguay
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Rusland
 • Singapore
 • Servië
 • Slowakije
 • Slovenië
 • Spanje
 • Taiwan
 • Thailand
 • Tsjechië
 • Turkije
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Arabische Emiraten
 • Verenigde Staten
 • Vietnam
 • Zuid-Afrika
 • Zuid-Korea
 • Zweden
 • Zwitserland

Dedicated IP-adres

Surfshark heeft nog geen mogelijkheid om een dedicated IP-adres aan te vragen. Wel zul je meestal met dezelfde server en hetzelfde IP-adres verbinden als je een specifieke server kiest. Dit is niet altijd het geval: als je voor de optie ‘optimal location’ kiest, is de kans groot dat je steeds een andere server krijgt. Surfshark kijkt dan namelijk naar de drukte op de verschillende servers en kiest de server die op dat moment het beste werkt.

Conclusie servernetwerk en locaties

Dit zijn onze conclusies wat betreft het servernetwerk en de locaties van Surfshark:

 • Surfshark heeft een goed servernetwerk van 1040+ servers verdeeld over 61+ locaties
 • Er zijn veel Amerikaanse servers die allemaal lijken te werken met Netflix
 • Surfshark heeft speciale P2P-servers die je niet handmatig hoeft te selecteren
 • Het is mogelijk om via twee VPN-servers tegelijkertijd verbinding te maken

Mogelijkheden Surfshark

Naast de standaardmogelijkheden heeft Surfshark ook een hoop handige extra opties. Zo heeft Surfshark een optionele Kill Switch, de mogelijkheid om via twee VPN-servers tegelijkertijd met het internet te verbinden (dit noemen ze MultiHop), een Whitelister waarmee je sommige websites of apps kunt bezoeken zonder eerst door de VPN te gaan, en een CleanWeb optie waarmee advertenties, trackers en malware worden geblokkeerd. Daarbovenop werken zowel Netflix als Torrents goed.

MultiHop, Whitelister en CleanWeb

MultiHop icoon SurfsharkDeze drie functies van Surfshark werken allen naar behoren. Bij CleanWeb worden advertenties geblokkeerd die door onze reguliere adblockers werden doorgelaten. De MultiHop-optie zorgt voor een beetje extra veiligheid, maar heeft wel een negatieve invloed op je snelheid. Je internetverkeer moet dan immers door twee VPN-servers heen in plaats van één, wat voor vertragingen kan zorgen. De Whitelister voor apps en websites zorgt ervoor dat je via je eigen IP-adres verbinding kunt maken met apps en websites die je vertrouwt. In sommige situaties kan dit erg handig zijn.

Surfshark en Netflix

Netflix App IcoonHet fijne aan Surfshark is dat alle Amerikaanse servers lijken te werken met Netflix. Het kan zijn dat de website van Netflix je met de VPN geen toegang geeft tot het inlogscherm. Dit kun je oplossen door éérst in te loggen en dan pas je VPN aan te zetten. Als je hierna de pagina ververst, zul je toegang hebben tot de Amerikaanse Netflix. Volgens Surfshark is dit overigens een tijdelijk probleem waar maar een klein percentage gebruikers last van heeft.

Ook de Nederlandse Netflix lijkt uitstekend te werken met de Nederlandse VPN-servers van Surfshark. Dit alles maakt Surfshark uitermate geschikt voor streaming en Netflix.

Surfshark en torrents

Surfshark software screenshot P2P server

Surfshark heeft P2P-servers die je extra veilig houden wanneer je torrents downloadt. Deze servers hoef je niet handmatig te selecteren, maar worden automatisch geactiveerd als je een torrent-programma gebruikt. De VPN-server herkent P2P-verkeer en zal je verbinden met een P2P-server. Het lijkt er zelfs op dat je automatisch via een MultiHop-server verbinding maakt. Zo ben je extra beschermd tegen pottenkijkers.

Conclusie opties van Surfshark

 • Surfshark heeft verschillende extra opties die advertenties blokkeren, websites whitelisten, en extra veiligheid bieden
 • Zowel Amerikaanse als Nederlandse Surfshark-servers werken met Netflix
 • Je kunt veilig torrents downloaden met Surfshark

Conclusies – onze ervaring met Surfshark

Pluspunten Minpunten
Zeer makkelijk in het gebruik Geen Nederlandse software
Makkelijk te installeren Je kan niet handmatig een server selecteren
Alleen veilige protocollen beschikbaar en geen logs Het snelheidsverschil tussen servers kan vrij groot zijn
Erg goedkoop
Amerikaanse en Nederlandse Netflix mogelijk
Torrents toegestaan
Snelheid tijdens regulier internetgebruik is erg goed
Heeft handige extra opties zoals een AdBlocker en Whitelister
Fantastische klantenservice

Surfshark is een uitstekende VPN-provider die kan concurreren met de grootste en meest populaire VPN’s van vandaag. Vanwege de lage prijs, gemakkelijk te gebruiken software en handige extra opties scoren wij Surfshark dan ook zeer hoog.

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

Onze score
8.8
Vrij nieuwe VPN provider die meteen een zeer goede indruk maakt. Snel, simpel in gebruik en erg goedkoop. Wij zijn enthousiast!
Bezoek Surfshark website
Reacties
Plaats een reactie
17
Reacties
 1. Ik wil dit abonnement nemen, maar ipv de getoonde euro 41,83 is bij betaling opeens euro 51,18 te zien omdat er 21% BTW bij komt. Dat is niet de getoonde prijs.

  • Door United States te selecteren hier verdwijnt die BTW. Dit verandert verder niks aan jouw abonnement bij Surfshark.

 2. Ik wil een abonnement nemen maar krijg alles alleen maar in het Spaans te zien.
  Ik zie niet waar ik dat kan veranderen.

  • Als het gaat om de website van Surfshark kun je de taal aanpassen door rechts bovenin (op desktop) op het vlaggetje te klikken en dan Engels te selecteren. In de software van Surfshark zitten de taalinstellingen onder ‘settings’. Op je mobiele telefoon zal het taalvlaggetje bovenaan je browser staan, naast het menu.

 3. Onlangs schafte ik een abonnement bij Surfshark aan, naar aanleiding van het lezen van de beoordeling op de ze website. Ik betaalde € 41,85 en wilde na korte tijd gebruik maken van de mogelijkheid mijn geld terug te krijgen omdat Surfshark niet voldeed aan mijn verwachtingen. Het verbinden van Linux en Chromebooks verloopt ver van vlekkeloos doordat de Surfshark app uitsluitend i386 architectuur ondersteunt en geen AMD64. De klantenservice is behulpzaam, maar dat laat onverlet dat het in mijn geval onmogelijk bleek mijn machines via Surfshark te verbinden. Hoewel ik gebruik heb gemaakt van de mogelijkheid mijn geld terug te krijgen heb ik daarvan geen bevestiging ontvangen, noch tot nog toe geld teruggekregen.

  • Jammer om te horen dat Surfshark niet geschikt is voor je. Heb je ondertussen al reactie gehad over het terugkrijgen van je geld?

 4. Ik las (‘Billed every 36 months’) dat Surfshark vooraf incasseert. Is dat bij alle VPN-aanbieders het geval? Betekent dat dat je niet na de contracttermijn maandelijks kunt opzeggen? Of maak ik de verkeerde conclusies? Beide items misschien als criteria in de beoordelingen opnemen?

  • Voor de langere termijnen dien je inderdaad vooraf te betalen. Zodra het abonnement is afgelopen wordt hetzelfde abonnement automatisch verlengd, tenzij je anders aangeeft bij de VPN-provider. Als je je VPN-provider maandelijks wil opzeggen, dan kun je ervoor kiezen om een ‘1-maand’ abonnement af te sluiten. Deze zijn echter vrij prijzig. Dit is vrijwel bij alle VPN-providers zo. Wel krijg je een maand bedenktijd bij het afsluiten van een abonnement. Als je dus een abonnement van 36 maanden afsluit, kun je in de eerste maand nog al je geld terugvragen.

 5. Hallo,
  Kan je het “automatisch verlengen” van een abonnement uitschakelen? Ik wil bijvoorbeeld het abo kopen voor 24 maanden, maar wil dan zelf kunnen beslissen of ik verder wil verlengen ja of nee.
  Het is misschien ver gezocht, maar als er met mij persoonlijk iets gebeurt, ziet mijn vrouw dan niet elke 24 maanden een bedrag van de rekening gaan (mijn vrouw weet echt NIETS van “computers”).
  Mvg,
  Arnold

  • Hallo Arnold,

   Bij Surfshark kun je op elk moment je abonnement ‘annuleren’. Zo zet je het automatisch verlengen van je abonnement stop, terwijl je uiteraard nog steeds gebruik kunt maken van je account in de periode waar je al voor betaald hebt. Om dit te doen, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Surfshark. Zij regelen dit dan verder voor je. Bedenk wel dat je dan elke twee jaar handmatig dat abonnement weer moet verlengen (en opnieuw annuleren!) als je gebruik wilt blijven maken van de VPN. We hopen je hiermee genoeg op de hoogte te hebben gesteld!

  • Automatisch verlengen is sowieso afhankelijk van hoe je betaalt. Met bitcoins lijkt me dat niet mogelijk. En als je betaalt via creditcard dan kan dat ook alleen maar als je de creditcard nog hebt en de expiry date niet gepasseerd is. Voor iDeal betalingen denk ik dit automatisch afschrijven ook niet gaat lukken, tenzij je een aparte machtiging gebruikt.

 6. Hallo,

  Ik heb Surfshark 1 1/2 week in Windows 10 gebruikt en heb mijn contract beëindigd.

  Ik heb alleen maar problemen gehad met dit programma. Ik heb Surfshark 3 dagen geprobeerd. De installatie verliep vlekkeloos, de verbinding was prima. Maar na herstarten van de computer drie keer geen internet verbinding gehad met antwoord van Windows: De DNS-server reageert niet. En dit op twee verschillende computers. Na tweemaal met ze te hebben gechat en drie keer Windows opnieuw te hebben geïnstalleerd, heb ik het contract beëindigd.

  Ter info: ze maken gebruik van een vertaalmachine. GOOSE VPN heb ik een maand geprobeerd en dat zonder problemen.

  m.vr.gr.
  Louis

  • Beste Louis,

   Vervelend dat Surfshark niet werkte en de klantenservice ook niet kon helpen! Dit is de eerste keer dat we iets horen over zulke problemen bij deze VPN-provider. Bedankt voor je feedback. We hopen dat GOOSE VPN in de toekomst goed voor je blijft werken!

 7. Ik heb sinds kort ook surfshark (mede gebaseerd op deze review). Installatie (linux) was een beetje tricky maar de online chat support was uitstekend. Helaas kan ik niet naar Belgische commerciële zenders (www.vier.be etc). Ondanks dat ik connect via VPN in Brussel zegt de website nog steeds dat ik in het buitenland ben. Ook is mijn indruk dat het opzetten van een verbinding soms traag is. (Ik ga naar een website, en voor mijn gevoel duurt het soms substantieel langer voordat de site geladen is; ik heb ook wel eens een refresh moeten doen omdat er niets gebeurde (ik gebruik udp zoals aanbevolen, geen tcp dus dit kan potentieel door package loss maken).

  • Hallo Frans, fijn om te lezen dat onze review je heeft kunnen helpen bij het maken van een keuze tussen de verschillende VPN-providers. Wat betreft je probleem met de Belgische commerciële zenders zou dit verschillende oorzaken kunnen hebben. Ik denk dat je hiervoor het beste contact op kunt nemen met de support van Surfshark. Zij weten het meeste van hun eigen software en kunnen je hier waarschijnlijk mee helpen. In eerste instantie zou ik kijken of er wellicht andere Belgisch servers zijn waarmee de websites wel werken, maar als dit niet werkt is het sowieso goed om contact op te nemen met Surfshark.

   Wat betreft de verbinding zou het inderdaad kunnen dat de VPN soms trager is dan anders. Wellicht dat je gebruikmaakt van een drukke VPN-server en dat het helpt om een andere VPN-server te kiezen.

 8. Ik heb sinds kort Surfshark, maar als ik het wil gebruiken, kan ik sommige sites niet gebruiken. Enig idee hoe dit kan?
  – Richard

  • Hoi Richard,
   Het kan zijn dat de serverlocatie die je gebruikt geen toegang heeft tot deze websites. Misschien werkt het als je een andere server op een andere locatie probeert. Als dit niet het geval is: Wat voor melding krijg je precies wanneer je sites probeert te gebruiken met Surfshark? Kun je een voorbeeld van een site geven die niet goed werkt?

Een reactie plaatsen

Bezoek Surfshark