Sport

Sport

Het kijken van internationale sporten kan een uitdaging zijn. Veel populaire sporten zoals American Football worden namelijk niet uitgezonden in Nederland. De reden hiervoor is dat zenders vaak alleen in hun eigen land het recht hebben om een bepaalde sportwedstrijd uit te zenden. Zodra je buiten de landsgrenzen reist, heb je vervolgens geen toegang meer tot die streams. Ditzelfde gebeurt ook met Nederlandse sporten, waarbij populaire wedstrijden zoals de eredivisie niet altijd worden uitgezonden in het buitenland. Gelukkig is er een manier om toch te blijven genieten van je favoriete sport, waar ter wereld je ook bent. Dit gaat heel gemakkelijk met een VPN.

Online sport kijken

Tegenwoordig zijn veel sporten online te zien. Als je een account hebt op één van de vele sportzenders, kun je vaak op hun website terecht om je favoriete wedstrijden live te kijken. Ook hier blijkt echter dat je wel eens wordt geblokkeerd omdat je je niet in het land bevindt waar de sport uitgezonden mag worden. Gelukkig kun je om deze blokkades heen met behulp van een Virtual Private Network (VPN). Een VPN leidt je internetverkeer om via een externe server, waardoor je kunt doen alsof je in een ander land bent. Zo krijg je gemakkelijk toegang tot sportstreams die anders geblokkeerd zouden zijn.

Kijk voetbal met een VPN

Voetbal is zonder twijfel één van de meest populaire sporten in Nederland. Er zijn talloze competities te zien waarin de beste ploegen, zowel van Nederlandse bodem als op internationaal gebied, het tegen elkaar opnemen. Soms is het echter niet mogelijk om de wedstrijden live met Nederlands commentaar te bekijken, bijvoorbeeld als je in het buitenland bent.

Wil je toch het WK of EK voetbal, of bijvoorbeeld de Champions League of Eredivisie live online volgen, waar ter wereld je ook bent? Dan bieden deze artikelen de oplossing. Stap-voor-stap leggen we je uit hoe je te allen tijden van voetbal op hoge kwaliteit kunt genieten.

Wielrennen, Formule 1 en overige sporten

Natuurlijk zijn er naast voetbal nog veel meer sporten waarvan hoogwaardige competities en wedstrijden worden uitgezonden. Zo is rugby bijvoorbeeld erg groot in de Verenigde Staten, maar minder in Nederland. Tegelijkertijd kan het lastig zijn om de Tour de France met Nederlandstalige commentaar te volgen als je op vakantie in het buitenland bent. Wil je toch altijd van de beste wedstrijden genieten? Gebruik dan een VPN. Lees de artikelen hieronder om te leren hoe en waar je online de beste sporten kunt kijken. Of je nu van de Formule 1 en basketbal houdt, of van tennis en kickboksen, jij hoeft je favoriete competities niet langer te missen.

Sport kijken zonder geo-blocking

Door je IP-adres af te lezen, kunnen sites zien waar in de wereld jij je bevindt. Als je bijvoorbeeld in Nederland het internet op gaat, dan kunnen sites dat zien aan het IP-adres wat je meekrijgt. Op grond hiervan, kunnen ze je de toegang tot hun content blokkeren. Ze kijken dan of hun programma’s uitzendrechten hebben in Nederland, en mocht dit niet zo zijn, dan mag een video niet afgespeeld worden en krijg je een foutmelding te zien.

Wil je toch een geblokkeerde stream of video zien? Dat kan met een VPN. Via een VPN maak je namelijk verbinding met een externe server. De meeste goede VPN’s hebben servers verspreid over de hele wereld. Hierdoor kun je bijna altijd een server selecteren die je toegang geeft tot de video’s en streams die je wilt zien. Selecteer je bijvoorbeeld een Amerikaanse server, dan zien sites dat je een Amerikaans IP-adres hebt, ook al zit je eigenlijk in Nederland. Niks houdt je meer tegen om Amerikaanse competities zoals de NBA, NFL, of NHL te volgen. Op dezelfde manier kun je vanuit je hotel in Turkije je favoriete Nederlandse sportstreams online kijken, of je nu de Eredivisie of de Formule 1 met Nederlands commentaar wilt zien.