Over VPNGids.nl

Laatst bijgewerkt: 8 januari 2019

Wat vliegt de tijd! In 2014 zijn wij reeds gestart met VPNGids.nl, we zijn dus al enkele jaren bezig! Wat begon als een eenvoudige blogsite met reviews over VPN-providers, is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende website over alle aspecten van online privacy, cybersecurity en vrij internet.

Wij vinden het erg belangrijk over deze onderwerpen te schrijven, omdat de wereld om ons heen in rap tempo digitaliseert. Het internet biedt hedendaags haast onbegrensde mogelijkheden en kansen, maar dit brengt tegelijkertijd risico’s met zich mee. Zeker omdat VPN en cybersecurity voor veel mensen vrij technische en lastige materie zijn, proberen wij op een zo laagdrempelig en eenvoudig mogelijke manier uitleg te geven over deze onderwerpen, zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Iedereen is namelijk online, van jong tot oud, en gebruik van het internet moet vooral leuk blijven.

Hedendaags zorgt VPNGids.nl er nog steeds voor dat informatie over online privacy en cybersecurity toegankelijk en begrijpelijk is voor iedereen. We werken hiervoor met een klein, gepassioneerd team vanuit Nijmegen, om te kunnen voorzien in de informatiebehoefte.

Lees hieronder meer over de mensen in ons team!


Het VPNGids Team

Het VPNGids team bestaat uit een klein groepje vaste mensen die een interesse delen voor alle onderwerpen gerelateerd aan VPN’s, online privacy en cybersecurity. Naast onze ‘harde kern’ werken we ook graag samen met freelancers, designers en programmeurs om onze cybersecurity expertise aan te vullen.

David Janssen

David ProfielfotoDavid heeft een brede interesse, wat ook wel blijkt als je zijn academische achtergrond en werkzaamheden van de afgelopen jaren bekijkt. Naast cybersecurity-analist is hij tevens gezondheidszorgprofessional. In deze hoedanigheid buigt hij zich graag over vraagstukken als: “Hoe kan de data van patiënten adequaat beveiligd worden”, en “hoe kunnen we e-health toepassingen veilig gebruiken zonder dat de privacy van patiënten in gevaar komt?”.

De afgelopen jaren heeft David gewerkt voor de Verenigde Naties (Wereldbank), verschillende overheden, adviesbureaus en NGO’s. Hedendaags is hij als redacteur betrokken bij VPNGids.nl en samen met Quinten zorgt hij er met veel plezier voor dat er kwalitatieve artikelen blijven verschijnen op de website.

Meer informatie over David vind je op zijn Linkedin-pagina.


Quinten

Quinten ProfielfotoQuinten is verantwoordelijk voor de alledaagse gang van zaken omtrent VPNGids. Hij reageert op jullie comments en zorgt ervoor dat populaire artikelen regelmatig worden geüpdatet. Naast het beheer van de website zorgt hij er ook voor dat er nieuwe teksten worden geschreven, dat de stijl van de plaatjes past bij de algehele look-and-feel van VPNGids en dat de kwaliteit van reviews wordt gewaarborgd. Zelf gaat hij ook graag aan de slag bij het doen van onderzoekjes en het schrijven en vormgeven van artikelen en afbeeldingen.

Wat betreft online cybersecurity en privacy ligt Quintens interesse vooral bij de unblockingsmogelijkheden van VPN’s en het behouden van netneutraliteit. Hij vindt dat er op het internet een plek voor iedereen moet zijn en dat iedereen moet kunnen profiteren van dezelfde gemakken. Daarnaast vindt hij het interessant hoe verschillende culturen en werelddelen verschillende soortgelijke websites, social media en apps hebben.


Priscilla

Priscilla profielfotoPriscilla is de nieuwste toevoeging aan het team en houdt zich vooral bezig met het schrijven en updaten van artikelen. Ze is onder andere erg geïnteresseerd in social media en het behoud van veiligheid en privacy online. De effecten die hierdoor in de wereld teweeg worden gebracht vindt ze fascinerend. Denk bijvoorbeeld aan de online connecties die mensen met elkaar kunnen maken, onafhankelijk van locatie of cultuur.

Naast het schrijven voor VPNGids.nl, heeft ze artikelen geschreven voor verschillende andere websites. Ook heeft ze net een studie Creative Writing afgerond, waar ze zich heeft toegelegd op het schrijven van haar eigen boek.


Anne van de Beek

Anne ProfielfotoAnne volgt voor VPNGids.nl de actualiteit rondom cybersecurity en schrijft daar korte nieuwsberichten over. Ze is als freelance tekstschrijver verbonden aan VPNGids en haar specialiteit ligt bij het schrijven voor en over internet.

Ze is specifiek geïnteresseerd in social media en cryptocurrency. Ook corrigeert Anne graag teksten en schrijft ze voor haar eigen blog en socialmediakanalen.

Meer informatie over Anne vind je op haar Linkedin-pagina.


Contactgegevens VPNGids.nl

VPNGids.nl is een initiatief van Exploit Publishing in Nijmegen. Ons KVK-nummer is: 67803342. Je kan ons vinden op het volgende adres:

VPNGids.nl / Exploit Publishing
Groesbeekseweg 246a
6523PJ Nijmegen

Heb je een vraag of opmerking over een specifiek onderwerp, dan kan je onder veel pagina’s op onze website een reactie achterlaten. Wij doen ons best deze vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden!

Eventueel kan je ook met ons in contact komen door een e-mail te sturen naar: [email protected]


Het aanbevelen van VPN-providers door VPNGids.nl

Laten we direct even één ding verduidelijken: VPNGids.nl is zelf géén VPN-provider! Wij zijn een onafhankelijke vergelijker, en wij testen de VPN-services van tientallen verschillende VPN-aanbieders op de markt. Ons doel is om dit zo transparant en objectief mogelijk te doen, volgens een door ons ontwikkeld standaard testprotocol. Toch zal er altijd een subjectieve component meespelen bij het testen en beoordelen van een provider. Onze redactie vormt op basis van uitgebreid testen een mening en verwerkt deze mening in de beoordeling van een VPN-provider; uiteraard komt hier een subjectieve component bij kijken, namelijk de persoonlijke opinie van de reviewer. Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop wij VPN-aanbieders testen.

Wanneer jij als bezoeker via de links op onze website een VPN-abonnement afsluit bij een VPN-provider, dan ontvangen wij hier in sommige gevallen een financiële vergoeding voor van de VPN-provider. Dit brengt geen extra kosten mee voor jou als gebruiker. Onze dienstverlening is voor jou als bezoeker van VPNgids.nl dus altijd gratis. En zo hoort het. Sterker nog: in veel gevallen hebben we voor elkaar gekregen dat je via de links en buttons op onze website korting krijgt op je VPN-abonnement. We maken ons er hard voor dat jij altijd de beste deal krijgt bij een provider mocht je een VPN willen proberen.

Wij gebruiken financiële vergoedingen van VPN-providers om de kosten te dekken die gemaakt worden voor het onderhoud van onze website. Zo kunnen we bijvoorbeeld copyright-licenties bekostigen zodat we foto’s en afbeeldingen op onze website kunnen gebruiken. Op deze manier zorgen we ervoor dat fotografen en grafisch vormgevers een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Ook gebruiken we de inkomsten om de terugkerende abonnementskosten voor hosting van VPNGids.nl te dekken.

Een vrij internet is ook een internet waar transparant en integer gehandeld wordt. Daarom raden wij alleen VPN-providers aan die wij ook daadwerkelijk uitstekend vinden. Wij testen alle VPN’s zelf en wanneer een VPN-provider wat ons betreft tekortschiet op welke wijze dan ook, dan zullen wij dit zeker benoemen en verwerken in onze reviews.


Hoofdauteur: