Over VPNGids.nl

Laatst bijgewerkt: 19 augustus 2019

Wat vliegt de tijd! In 2014 zijn wij reeds gestart met VPNGids.nl, we zijn dus al enkele jaren bezig! Wat begon als een eenvoudige blogsite met reviews over VPN-providers, is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende website over alle aspecten van online privacy, cybersecurity en vrij internet.

Wij vinden het erg belangrijk over deze onderwerpen te schrijven, omdat de wereld om ons heen in rap tempo digitaliseert. Het internet biedt hedendaags haast onbegrensde mogelijkheden en kansen, maar dit brengt tegelijkertijd risico’s met zich mee. Zeker omdat VPN en cybersecurity voor veel mensen vrij technische en lastige materie zijn, proberen wij op een zo laagdrempelig en eenvoudig mogelijke manier uitleg te geven over deze onderwerpen, zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Iedereen is namelijk online, van jong tot oud, en gebruik van het internet moet vooral leuk blijven.

Hedendaags zorgt VPNGids.nl er nog steeds voor dat informatie over online privacy en cybersecurity toegankelijk en begrijpelijk is voor iedereen. We werken hiervoor met een klein, gepassioneerd team vanuit Nijmegen, om te kunnen voorzien in de informatiebehoefte.

Lees hieronder meer over de mensen in ons team!


Het VPNGids Team

Het VPNGids team bestaat uit een klein groepje vaste mensen die een interesse delen voor alle onderwerpen gerelateerd aan VPN’s, online privacy en cybersecurity. Naast onze ‘harde kern’ werken we ook graag samen met freelancers, designers en programmeurs om onze cybersecurity expertise aan te vullen.

David Janssen

David ProfielfotoDavid heeft een brede interesse, en hij heeft de afgelopen jaren dan ook van alles gedaan. Naast cybersecurity-analist is hij tevens gezondheidszorgprofessional. In deze hoedanigheid buigt hij zich over vraagstukken als: “Hoe kan de data van patiënten adequaat beveiligd worden”, en “hoe kunnen we e-health toepassingen veilig gebruiken zonder dat de privacy van patiënten in gevaar komt?”.

De afgelopen jaren heeft David gewerkt voor de Verenigde Naties (Wereldbank), verschillende overheden, adviesbureaus en NGO’s. Hedendaags is hij als redacteur betrokken bij VPNGids.nl en samen met de rest van het team zorgt hij ervoor dat er kwalitatieve artikelen blijven verschijnen op de website.

Meer informatie over David vind je op zijn LinkedIn-pagina.


Quinten van Kastel

Quinten ProfielfotoQuinten is verantwoordelijk voor de alledaagse gang van zaken omtrent VPNGids. Hij reageert op jullie comments en zorgt ervoor dat populaire artikelen regelmatig worden geüpdatet. Naast het beheer van de website zorgt hij er ook voor dat er nieuwe teksten worden geschreven, dat de stijl van de plaatjes past bij de algehele look-and-feel van VPNGids en dat de kwaliteit van reviews wordt gewaarborgd. Zelf gaat hij ook graag aan de slag bij het doen van onderzoekjes en het schrijven en vormgeven van artikelen en afbeeldingen.

Wat betreft online cybersecurity en privacy ligt Quintens interesse vooral bij de unblockingsmogelijkheden van VPN’s en het behouden van netneutraliteit. Hij vindt dat er op het internet een plek voor iedereen moet zijn en dat iedereen moet kunnen profiteren van dezelfde gemakken. Daarnaast vindt hij het interessant hoe verschillende culturen en werelddelen verschillende soortgelijke websites, social media en apps hebben.

Meer informatie over Quinten vind je op zijn LinkedIn-Pagina.


Priscilla Kint

Priscilla profielfotoPriscilla houdt zich vooral bezig met het schrijven en updaten van artikelen. Ze is onder andere erg geïnteresseerd in social media en het behoud van veiligheid en privacy online. De effecten die hierdoor in de wereld teweeg worden gebracht vindt ze fascinerend. Denk bijvoorbeeld aan de online connecties die mensen met elkaar kunnen maken, onafhankelijk van locatie of cultuur.

Naast het schrijven voor VPNGids.nl, heeft ze artikelen geschreven voor verschillende andere websites. Ook heeft ze net een studie Creative Writing afgerond, waar ze zich heeft toegelegd op het schrijven van haar eigen boek.

Meer informatie over Priscilla vind je op haar LinkedIn-pagina.


Tove Marks

Tove AvatarTove is een copywriter en vertaler die voor VPNGids voornamelijk het schrijven van nieuwsberichten op zich neemt. Ze schrijft graag over de nieuwste ontwikkelingen in het privacy debat. Binnen de thema’s van cybersecurity en privacy gaat haar interesse voornamelijk uit naar de politieke implicaties van de alsmaar groeiende invloed van het internet. Onderwerpen als censuur en internetvrijheid gaan haar aan het hart. Verder is Tove ook actief op ons Engelstalige platform VPNoverview.com waar ze teksten voor schrijft en vertaalt.

Meer informatie over Tove vind je op haar LinkedIn-pagina.


 

Nathan Daniels

Nathan Avatar Over OnsNathan heeft een journalistieke achtergrond en maakt sinds juli 2019 onderdeel uit van het VPNGids team. De laatste jaren heeft hij een steeds grotere interesse ontwikkeld in cybersecurity en internetcensuur. Dit komt voort uit zijn interesse in de media en informatievoorziening in verschillende landen. Hij hecht veel waarde aan de mogelijkheden die het internet biedt op het gebied van educatie en het uitwisselen van informatie.

Concreet liggen Nathans interesses bij het creëren en corrigeren van sterke teksten voor de website en andere platformen en ook zeker bij het onder de aandacht brengen van deze teksten. Dit doet hij graag door zich in te zetten voor een groter bereik van de website. Hierdoor worden namelijk meer mensen op de hoogte gebracht van alles omtrent online veiligheid en privacy.

Tot slot heeft Nathan, in zijn vrije tijd, een grote passie voor muziek, het schrijven van zijn eigen nummers, reizen, documentaires en goede boeken. Hij is van mening dat deze hobby’s helpen bij het ontwikkelen van zijn creativiteit, die hij vervolgens tracht aan te wenden om nog sterkere content te schrijven en op nieuwe ideeën te komen om VPNGids als platform te helpen versterken.


Barnt Neijboer

Barnt Avatar Over OnsBarnt heeft zich bij VPNgids-team gevoegd in juli 2019. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het schrijven van content op de website en het volgen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het internet in een geopolitieke context.  Barnt heeft een zeer breed interessegebied. Zo heeft hij internationale betrekkingen en Amerikanistiek gestudeerd (met een flinke dosis geschiedenis en politicologie).

Na een 2-jarige Master in de Verenigde Staten is Barnt weer terug in Nijmegen om van een hobby (cybersecurity- en privacy) zijn werk te maken. Ook het internet als speelveld tussen verschillende landen spreekt erg tot zijn verbeelding. Globale censuur van het internet is een van de favoriete onderwerpen van Barnt. Daarnaast verwacht hij de komende jaren veel ontwikkelingen te zien qua AI (Artificial Intelligence) en de Europese wetgeving omtrent het internet.

Meer informatie over Barnt vind je op zijn LinkedIn-Pagina.


Anne van de Beek

Anne ProfielfotoAnne volgt voor VPNGids.nl de actualiteit rondom cybersecurity en schrijft daar korte nieuwsberichten over. Ze is als freelance tekstschrijver verbonden aan VPNGids en haar specialiteit ligt bij het schrijven voor en over internet.

Ze is specifiek geïnteresseerd in social media en cryptocurrency. Ook corrigeert Anne graag teksten en schrijft ze voor haar eigen blog en socialmediakanalen.

Meer informatie over Anne vind je op haar LinkedIn-pagina.


Daarnaast zijn er nog Lisa, Paul en Beau, die betrokken zijn bij het opzetten van speciale artikelen of onderzoeken.

Contactgegevens VPNGids.nl

VPNGids.nl is een initiatief van het Internet Privacy Initiative. Ons KVK-nummer is: 74954164. Je kan ons vinden op het volgende adres:

VPNGids.nl / Internet Privacy Initiative
Groesbeekseweg 246a
6523PJ Nijmegen

Heb je een vraag of opmerking over een specifiek onderwerp, dan kan je onder veel pagina’s op onze website een reactie achterlaten. Wij doen ons best deze vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden!

Eventueel kan je ook met ons in contact komen door een e-mail te sturen naar: info@vpngids.nl


Waarom we doen wat we doen

Bij VPNgids.nl schrijven we over alles wat te maken heeft met VPN, online privacy, internetveiligheid en internetvrijheid. Deze 4 onderwerpen vormen de fundering en rode draad van onze website. Hieronder leggen we uit waarom we deze topics zo belangrijk vinden.

Waarom we schrijven over online privacy

Je privacy is een groot goed, maar komt de laatste jaren in toenemende mate onder druk te staan. Er zijn legio partijen die er baat bij hebben zoveel mogelijk over jou te weten te komen. Dit kunnen adverteerders zijn, maar bijvoorbeeld ook overheden of hackers. Wellicht ben je in bepaalde gevallen ook bereid je privacy (deels) op te geven in ruil voor gebruiksgemak; je zult je inmiddels wel beseffen dat Google je overal waar je gaat en staat volgt, maar tegelijkertijd is Google Maps zó ontzettend handig. Schijnbaar zijn we met zijn allen bereid een deel van onze privacy op te geven ten behoeve van gebruiksgemak. En dat is ook niet per definitie iets negatiefs. Maar we moeten daarin wel de juiste balans zien te vinden. Door te schrijven over online privacy hopen wij vanuit VPNgids.nl jou bewust te maken van welke data er allemaal verzameld wordt en op welke wijze dat gebeurt. Ook willen we eenvoudige oplossingen en tips aandragen over hoe je jouw privacy wat beter kan waarborgen op het internet.

Waarom we schrijven over internetveiligheid

Online loert er hedendaags best wat gevaar, dit is helaas een gegeven. Jaarlijks krijgen meer dan een miljoen Nederlanders te maken met cybercrime. Gelukkig zijn er ook veel voorzorgsmaatregelen te treffen waardoor je weerbaarder bent tegen cybercriminaliteit. We vertellen je alles wat je moet weten over identiteitsfraude, ransomware, trojaanse paarden, computervirussen, hackers en de laatste ingenieuze online scams. Op die manier ben jij goed voorbereid en niet zo’n gemakkelijk doelwit meer voor de gemiddelde internetcrimineel.

Waarom we schrijven over internetvrijheid

In Nederland beseffen we ons niet altijd hoe goed we het hebben. Zo ook op het gebied van online censuur en internetvrijheid. We wonen namelijk in één van de meest liberale landen ter wereld als het op internetvrijheid aankomt. Maar, ook wij Nederlanders krijgen te maken met censuur en online restricties. Dit merken we bijvoorbeeld wanneer we op reis gaan, en onze favoriete streamingdiensten niet toegankelijk zijn. Of wanneer WhatsApp, Skype en Facebook geblokkeerd zijn tijdens een verblijf in het buitenland. Maar ook binnen Nederland lopen we tegen censuur aan. Zo zijn bepaalde YouTube video’s niet beschikbaar, krijgen we geen toegang tot het uitgebreide Amerikaanse Netflixaanbod en zijn speciale online kortingsdeals soms alleen geldig voor mensen uit andere landen. Allemaal vormen van gelimiteerde internetvrijheid. Vanuit VPNgids.nl vinden we het belangrijk mensen bewust te maken van welke vormen van online censuur er zijn, welke impact deze censuur op een democratie of maatschappij kan hebben, en welke oplossingen mensen hanteren om internetcensuur en online restricties te omzeilen.

Waarom we schrijven over VPN

Het mooie aan een VPN is dat het jou als gebruiker op hele simpele wijze ontzettend veel meerwaarde biedt. Je installeert een simpele app op je telefoon, computer of router, je maakt met één klik verbinding met een VPN-server en 5 seconden later is al je internetverkeer beveiligd, geanonimiseerd en heb je toegang tot een vrij internet. Een VPN is dus de centrale spil die je helpt om deze 3 essentiële zaken (veiligheid, privacy en vrijheid) voor elkaar te krijgen.


Het aanbevelen van VPN-providers door VPNGids.nl

Laten we direct even één ding verduidelijken: VPNGids.nl is zelf géén VPN-provider! Wij zijn een onafhankelijke vergelijker, en wij testen de VPN-services van tientallen verschillende VPN-aanbieders op de markt. Ons doel is om dit zo transparant en objectief mogelijk te doen, volgens een door ons ontwikkeld standaard testprotocol. Toch zal er altijd een subjectieve component meespelen bij het testen en beoordelen van een provider. Onze redactie vormt op basis van uitgebreid testen een mening en verwerkt deze mening in de beoordeling van een VPN-provider; uiteraard komt hier een subjectieve component bij kijken, namelijk de persoonlijke opinie van de reviewer. Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop wij VPN-aanbieders testen.

Mocht je op zoek zijn naar een VPN dan vinden wij het belangrijk dat jij een VPN vindt die betrouwbaar is en die past bij je wensen. Dat is de reden dat we de verschillende VPN’s zo uitgebreid testen. Na een test communiceren we onze bevindingen ook altijd richting de VPN-aanbieders, zodat zij inzicht krijgen in hoe ze hun service eventueel kunnen verbeteren. We nemen hierbij ook gebruikservaringen mee van onze sitebezoekers, dus aarzel niet om commentaar achter te laten onder onze artikelen!

VPNgids.nl is een objectieve website waar je informatie over vele tientallen VPN-aanbieders kan vinden. Wanneer jij als bezoeker via de links op onze website een VPN-abonnement afsluit bij een VPN-provider, dan is het mogelijk dat wij hier in sommige gevallen een vergoeding voor ontvangen van de VPN-provider. Dit brengt geen extra kosten mee voor jou als gebruiker. Onze dienstverlening is voor jou als bezoeker van VPNgids.nl dus altijd gratis. En zo hoort het. Sterker nog: in veel gevallen hebben we voor elkaar gekregen dat je via de links en buttons op onze website korting krijgt op je VPN-abonnement. We maken ons er hard voor dat jij altijd de beste deal krijgt bij een provider mocht je een VPN willen proberen. Wij gebruiken vergoedingen van VPN-providers om de kosten te dekken die gemaakt worden voor het onderhoud van onze website. Zo kunnen we bijvoorbeeld copyright-licenties bekostigen zodat we foto’s en afbeeldingen op onze website kunnen gebruiken. Op deze manier zorgen we ervoor dat fotografen en grafisch vormgevers een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Ook gebruiken we de inkomsten om de terugkerende abonnementskosten voor hosting van VPNGids.nl te dekken.

Een vrij internet is ook een internet waar transparant en integer gehandeld wordt. Daarom raden wij alleen VPN-providers aan die wij ook daadwerkelijk uitstekend vinden. Wij testen alle VPN’s zelf en wanneer een VPN-provider wat ons betreft tekortschiet op welke wijze dan ook, dan zullen wij dit benoemen en verwerken in onze reviews.

Hoofdauteur: