Over VPNGids.nl

Laatst bijgewerkt: 6 september 2022

Wat vliegt de tijd! In 2014 zijn wij reeds gestart met VPNGids.nl. We zijn dus al enkele jaren bezig. Wat begon als een eenvoudige blogsite met reviews over VPN-providers, is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende website over alle aspecten van online privacy, cybersecurity en vrij internet.

Wij vinden het erg belangrijk over deze onderwerpen te schrijven, omdat de wereld om ons heen in rap tempo digitaliseert. Het internet biedt hedendaags haast onbegrensde mogelijkheden en kansen, maar dit brengt tegelijkertijd risico’s met zich mee. Zeker omdat VPN’s en cybersecurity voor veel mensen vrij technische en lastige materie lijken, proberen wij op een zo laagdrempelig en eenvoudig mogelijke manier uitleg te geven over deze onderwerpen, zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Tegenwoordig is iedereen namelijk online, van jong tot oud, en gebruik van het internet moet vooral leuk blijven.

Hedendaags zorgt VPNGids.nl er nog steeds voor dat informatie over online privacy en cybersecurity voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is. We werken hiervoor met een klein, gepassioneerd team vanuit Nijmegen.

Lees hieronder meer over de mensen in ons team!


Het VPNGids Team

Het VPNGids team bestaat uit een klein groepje vaste mensen die een interesse delen in alle onderwerpen gerelateerd aan VPN’s, online privacy en cybersecurity. Naast onze ‘harde kern’ werken we ook graag samen met freelancers, designers en programmeurs om onze cybersecurity-expertise aan te vullen.

David Janssen – initiatiefnemer VPNgids.nl

David JanssenMijn naam is David en ik ben een van de oprichters van VPNgids.nl. Ik heb een brede interesse en heb de afgelopen jaren dan ook van alles gedaan. Naast cybersecurity-analist ben ik tevens gezondheidszorgprofessional. In deze hoedanigheid buig ik me over vraagstukken als: “Hoe kan de data van patiënten adequaat beveiligd worden” en “hoe kunnen we e-health toepassingen veilig gebruiken zonder dat de privacy van patiënten in gevaar komt?”.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor de Verenigde Naties (Wereldbank), verschillende overheden, adviesbureaus en NGO’s. Hedendaags ben ik verantwoordelijk voor de cybersecurity-onderzoeken die op VPNGids.nl gepubliceerd worden. Ook adviseer ik partnerorganisaties en overheidsinstellingen over de verscheidene toepassingen van VPN-services voor veilig en verantwoord internetgebruik.

Voor samenwerkingsverzoeken of om direct met de redactie van VPNGids.nl in contact te komen, kan je het best even met mij contact opnemen. Voel je vrij me toe te voegen op LinkedIn, of me een email te sturen via: [email protected]


Tove Marks

Tove MarksMijn naam is Tove. Ik ben een copywriter en vertaler en neem bij VPNGids voornamelijk het schrijven van nieuwsberichten op me. Ik schrijf graag over de nieuwste ontwikkelingen in het privacy-debat. Binnen de thema’s van cybersecurity en privacy gaat mijn interesse voornamelijk uit naar de politieke implicaties van de alsmaar groeiende invloed van het internet. Onderwerpen zoals censuur en internetvrijheid gaan mij aan het hart. Verder ben ik ook actief op ons Engelstalige platform VPNoverview.com, waar ik artikelen over pricacy en online veiligheid schrijf en vertaal.


Quinten van Kastel

Quinten van KastelIk ben Quinten en ik ben verantwoordelijk voor de designs, de comments en het unblocking-nieuws op VPNGids. Ik zorg ervoor dat de stijl van de afbeeldingen past bij de algehele look-and-feel van VPNGids.

Daarnaast ben ik nu ook al meerdere jaren cybersecurity redacteur bij zowel ons Nederlandse als ons internationale platform. Wat betreft online cybersecurity en privacy, ligt mijn expertise vooral bij de unblocking-mogelijkheden van VPN’s.


Ronella van der Burgt

Profielfoto Ronella van der BurgtMijn naam is Ronella. Ik ben als redacteur en content creator werkzaam bij VPNGids.nl. Ik heb een passie voor taal en haal voldoening uit het schrijven en redigeren van artikelen. Naast het schrijven van artikelen over cybersecurity en privacy zorg ik er ook voor dat artikelen regelmatig worden geüpdatet. Ook test ik VPN-providers en schrijf ik reviews waarin ik betrouwbaar advies geef. Waar moet je op letten bij de keuze voor een VPN en wat zijn de beste VPN’s? Op deze vragen en meer geef ik antwoord.

Het doen van onderzoek, mezelf verdiepen in een onderwerp en alle feiten boven tafel krijgen is voor mij een mooie uitdaging. Hoe maken we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk? Dat is een vraag die van groot belang is en waar ik me graag in het bijzonder mee bezig houd. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan.

Ik deel mijn cybersecurity-expertise graag in begrijpelijke taal, zodat het voor iedereen duidelijk is. Ik vind het belangrijk om meer bewustwording te creëren over cybersecurity en mensen te wijzen op de risico’s en valkuilen. Dit is essentieel om cybercriminaliteit aan te pakken.


Anton Mous

Profielfoto Anton MousIk ben Anton, een techliefhebber die altijd online is. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis besloot ik om mijn passie te volgen: schrijven. In de daarop volgende jaren heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, bloggen, social media en content management. Webdesign, digitale fotografie, interviewtechnieken: verzin het maar of ik heb ergens wel een certificaat liggen. En als kers op de taart ben ik sinds 2019 Google Certified op het gebied van online marketing.

Voor VPNgids.nl schrijf ik over cybersecurity en privacy. Toegang tot informatie zonder dat dit ten koste gaat van onze privacy: het is een belangrijk goed waar we voorzichtig mee moeten omspringen. Censuur, digitale blokkades, cyberaanvallen en afluisterpraktijken door hackers en overheden horen daar niet bij. Om die reden houd ik de laatste ontwikkelingen op dit vlak nauwlettend in de gaten.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om muziek te luisteren, een lange wandeling te maken, een filmpje te pakken of een goed boek te lezen. Meer weten? Check dan mijn LinkedIn-profiel.


Bas Teunissen

Bas TeunissenHoi! Mijn naam is Bas. Techredacteur, SEO-specialist en computer connoisseur bij VPNGids.nl. Ik houd me bezig met alles van cybersecurity nieuws tot aan de reviews van VPN diensten, virusscanners en wachtwoordmanagers.

Het internet is inmiddels niet meer weg te denken uit onze levens. Het is dan ook mijn doel om kennis over te dragen waarmee iedereen (en hun grootouders) het internet veilig kan gebruiken. Mijn kennis van hardware, software en cybersecurity combineer ik bij VPNGids met mijn jarenlange ervaring als redacteur. Zo tover ik technisch jargon en cyber-voodoo om tot heldere, begrijpelijke teksten die zelfs je ouders snappen.

In mijn vrije tijd haal ik graag mijn computer uit elkaar om hem met enigszins snellere onderdelen weer in elkaar te zetten. Frames win games! Ook lees ik graag veel te dikke boeken, geschreven door veel te slimme mensen als Tolkien.


Tamara van Seggelen

Tamara van SeggelenHallo! Ik ben Tamara. Neerlandicus in hart en nieren met een passie voor onderzoek en kennisdeling. Als redacteur bij VPNGids.nl kan ik deze passies daadwerkelijk zinvol inzetten.

Ik ben een groot voorstander van persoonlijke vrijheid. Je moet kunnen zeggen wat je vindt en kunnen zijn wie je bent. Natuurlijk kan je daar (negatieve) reacties op krijgen, maar censuur past niet bij deze moraal. Ik verdiep me dan ook graag in manieren waarop je jezelf veilig online kan uiten. Vragen waar ik me graag mee bezig houd, zijn: ‘Hoe kan een jonge LHBT+’er online toch zichzelf zijn in landen als Rusland?’ en ‘Hoe krijgen we betrouwbaar nieuws uit dictatoriale regimes?’ Maar ook: ‘Wat kan ik zelf doen zodat Facebook niet weet dat ik ziek ben?’

Natuurlijk ben ik hier niet de hele dag mee bezig. In mijn vrije tijd hou ik er ook van om series te bingen, spelletjes te spelen en spendeer ik veel tijd aan mijn kat.


Emi van de Ven

Emi van de VenHallo! Ik ben Emi en ik werk als redacteur bij VPNGids.nl. Ik heb Europese politiek en internationale veiligheid gestudeerd. Hier vallen ook onderwerpen als cybersecurity en online privacy onder, die door de snelle digitalisering steeds belangrijker worden. Mijn interesse gaat vooral uit naar het politieke aspect van deze thema’s. Onderwerpen zoals censuur, internetvrijheid en cyberaanvallen door overheden spreken mij voornamelijk erg aan. Daarnaast heb ik passies voor nieuws en taal. Dit alles kan ik uitstekend combineren in mijn werkzaamheden bij VPNGids.nl.

In mijn vrije tijd blijf ik graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de wereld. Ook hou ik van muziek luisteren, non-fictie boeken lezen en vooral van veel gezelligheid!


Rachelle Wildeboer Schut

Rachelle Wildeboer SchutHi! Mijn naam is Rachelle en ik ben eindredacteur bij VPNGids. Ik redigeer artikelen en zorg ervoor dat de verschillende krachten van VPNGids op een soepele en juiste manier samenkomen.

In een digitaliserende wereld, blijkt je veiligheid online steeds meer van belang te zijn. Cybercriminaliteit wordt steeds groter en jezelf hiertegen kunnen verdedigen is geen overbodige luxe. Omdat het voor veel van ons nog wel eens lastig kan zijn om precies te begrijpen hoe we dit moeten doen, werk ik graag mee aan dit soort uitleg in begrijpbare taal.

Zelf heb ik een achtergrond in geschiedenis, internationale betrekkingen en journalistiek. Mijn passie ligt bij het doen van onderzoek, schrijven en het redigeren van artikelen. Ik houd de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity nauw in de gaten en zie het als een leuke uitdaging om deze kennis aan iedereen – van je jongste kind tot je knorrige oom – duidelijk over te brengen.

In mijn vrije tijd doe ik graag yoga, ben ik (met mooi weer) in de natuur of lees ik een goed boek.


Nathan Daniels

Nathan DanielsIk ben Nathan. Ik heb een internationale journalistieke achtergrond en maak sinds juli 2019 onderdeel uit van het VPNGids-team. De laatste jaren heb ik een steeds grotere interesse in cybersecurity en internetcensuur ontwikkeld. Dit komt voort uit mijn interesse in de media en informatievoorziening in verschillende landen. Ik hecht veel waarde aan de mogelijkheden die het internet biedt op het gebied van educatie en het uitwisselen van informatie.

Ik houd me bezig met origineel security-onderzoek voor zowel VPNGids.nl als voor partnerorganisaties. Door mijn expertise te delen op andere platformen wordt een grotere groep Nederlanders op de hoogte gebracht van alles omtrent online veiligheid en privacy.

Tot slot heb ik in mijn vrije tijd een grote passie voor muziek, het schrijven van mijn eigen nummers, reizen, documentaires en goede boeken. Ik ben van mening dat deze hobby’s helpen bij het ontwikkelen van mijn creativiteit, die ik vervolgens wil gebruiken om nog sterkere content te schrijven en op nieuwe ideeën te komen om VPNGids als cybersecurity-platform te versterken.


Lisanne Vroomen

Lisanne VroomenIk ben Lisanne en ik ben redacteur bij VPNgids.nl. Samen met de rest van het team wil ik de digitale wereld graag overzichtelijker en veiliger maken.

Ik heb interesse in techniek, maar kijk ook met een kritische blik naar nieuwe online ontwikkelingen. Het doen van onderzoek naar online privacy en veiligheid past dan ook goed bij mij. Een van mijn belangrijkste kwaliteiten is dat ik me verdiep in deze complexe onderwerpen, om ze vervolgens zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Voor mij is het namelijk belangrijk dat teksten duidelijk zijn voor elke lezer.

In mijn vrije tijd lees ik graag of ga ik met mijn spiegelreflexcamera op pad. Verder kun je me ook op de spinningfiets of de yogamat vinden.


Daarnaast zijn er nog Priscilla, Floris, Thomas en Beau, die betrokken zijn bij het opzetten van speciale artikelen, onderzoeken en samenwerkingen.


Voormalige schrijvers van VPNGids

Over de jaren heen hebben we samen mogen werken met een aantal fantastische schrijvers, journalisten en experts. Mede dankzij hun hulp is VPNGids.nl uitgegroeid tot het platform wat het nu is. Hoewel zij sindsdien andere kanten zijn opgegaan, kom je wellicht nog artikelen op onze website tegen die door hen zijn geschreven. We danken hen dan ook voor hun bijdrage.


Erik Schurer

Erik Schurer profielfotoMijn naam is Erik. Ik ben opgeleid als algemeen cultuurwetenschapper, maar ik vond al snel mijn weg naar de technologische en online cultuur. Door mijn liefde voor schrijven en taal heb ik gewerkt als redacteur, copywriter en vertaler op verschillende platformen, met technologie als terugkerend thema.

Privacy en netneutraliteit hebben met name mijn interesse. De bescherming van data en het waarborgen van online vrijheid roepen vraagstukken op die niet altijd een eenduidig antwoord hebben. Dat zijn precies de vraagstukken waar ik me met plezier in vastbijt. Bovendien geeft het voldoening om lezers te informeren over de risico’s en kansen van het internet.

Buiten mijn werk maak ik graag muziek en trek ik regelmatig te voet of per racefiets de natuur in. Verder kun je me wakker maken voor een goed boek of een goede whisky.


Anne van de Beek

Anne van de BeekMijn naam is Anne. Ik volg voor VPNGids.nl de actualiteit rondom cybersecurity en schrijf daar korte nieuwsberichten over. Ik ben als freelance tekstschrijver verbonden aan VPNGids en mijn specialiteit ligt bij het schrijven voor en over internet.

Ik ben specifiek geïnteresseerd in social media en cryptocurrency. Ook corrigeer ik graag teksten en schrijf ik voor mijn eigen blog en social media-kanalen.


Arnold Tankus

Arnold TankusIk ben Arnold en voor onder meer Dow Jones, het Financieele Dagblad, BNR en Alex van Groningen hield ik me vooral bezig met de beurzen, financiële markten en economie. Ook heb ik gewerkt als eindredacteur online bij de NPO en als hoofdredacteur van N1 (nu RN7), de lokale omroep van Nijmegen.

We zullen allemaal steeds meer te maken krijgen met de thema’s die bij VPNGids.nl centraal staan: internetveiligheid, cybercriminaliteit, censuur, privacy en wat doen bedrijven met onze data? Dat maakt het werken voor VPNGids zo interessant: het zijn onderwerpen die mijn natuurlijke interesse hebben en in de toekomst alleen maar belangrijker worden en ook steeds vaker in het nieuws zullen komen.

Als hoofdredacteur ontferm ik me over een groep jonge enthousiaste redacteuren met veel kennis, kunde en potentie. Met dit talentvolle team blijven we de site verder verbeteren en uitbouwen.

In mijn vrije tijd ben ik – nu het weer mag en kan – meestal in het voetbalstadion te vinden. Niet in Nederland, maar net over de grens in Duitsland, waar ik bijna alle thuiswedstrijden en ook sommige uitwedstrijden van Borussia Mönchengladbach bezoek.


Contactgegevens VPNGids.nl

VPNGids.nl is een initiatief van het Internet Privacy Initiative. Ons KVK-nummer is: 74954164. Je kan ons vinden op het volgende adres:

VPNGids.nl / Internet Privacy Initiative
Groesbeekseweg 246a
6523PJ Nijmegen

Heb je een vraag of opmerking over een specifiek onderwerp, dan kan je onder veel pagina’s op onze website een reactie achterlaten. Wij doen ons best deze vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden!

Eventueel kan je ook met ons in contact komen door het contactformulier in te vullen.

Voor samenwerkingen of andere verzoeken aan VPNgids.nl, kan je het best contact opnemen met David Janssen. Dit kan via LinkedIn of email: [email protected]


Waarom we doen wat we doen

Bij VPNGids.nl schrijven we over alles wat te maken heeft met VPN’s, online privacy, internetveiligheid en internetvrijheid. Deze vier onderwerpen vormen de fundering en rode draad van onze website. Hieronder leggen we uit waarom we deze topics zo belangrijk vinden.

Waarom we schrijven over online privacy

Je privacy is een groot goed, maar komt de laatste jaren in toenemende mate onder druk te staan. Er zijn talloze partijen die er baat bij hebben zoveel mogelijk over jou te weten te komen. Dit kunnen adverteerders zijn, maar bijvoorbeeld ook overheden of hackers. Wellicht ben je in bepaalde gevallen bereid je privacy (deels) op te geven in ruil voor gebruiksgemak; je zult je inmiddels wel beseffen dat Google je volgt waar je ook gaat en staat, maar tegelijkertijd is Google Maps zó ontzettend handig. Schijnbaar zijn we met zijn allen bereid een deel van onze privacy op te geven ten behoeve van gebruiksgemak. Dat is ook niet per definitie iets negatiefs, maar we moeten daarin wel de juiste balans zien te vinden. Door te schrijven over online privacy, hopen wij vanuit VPNgids.nl je beter bewust te maken van alle data die verzameld wordt en de manier waarop dat gebeurt. Ook willen we eenvoudige oplossingen en tips aandragen over hoe je jouw privacy op het internet beter kunt waarborgen.

Waarom we schrijven over internetveiligheid

Online loert er hedendaags best wat gevaar. Dat is helaas een gegeven. Jaarlijks krijgen meer dan een miljoen Nederlanders te maken met cybercrime. Gelukkig zijn er ook veel voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om je weerbaarder tegen cybercriminaliteit te maken. We vertellen je alles wat je moet weten over identiteitsfraude, ransomware, trojaanse paarden, computervirussen, hackers en de laatste ingenieuze online scams. Op die manier ben jij goed voorbereid en geen gemakkelijk doelwit meer voor de gemiddelde internetcrimineel.

Waarom we schrijven over internetvrijheid

In Nederland beseffen we ons niet altijd hoe goed we het hebben. Zo ook op het gebied van online censuur. We wonen namelijk in één van de meest liberale landen ter wereld als het op internetvrijheid aankomt. Alsnog krijgen ook wij Nederlanders te maken met censuur en online restricties. Dit merken we bijvoorbeeld wanneer we op vakantie gaan en onze favoriete streamingdiensten opeens niet langer toegankelijk zijn, of wanneer WhatsApp, Skype en Facebook geblokkeerd zijn tijdens een reis naar het buitenland. Ook binnen Nederland lopen we tegen censuur aan. Zo zijn bepaalde YouTube video’s niet beschikbaar, krijgen we geen toegang tot het uitgebreide Amerikaanse Netflixaanbod en zijn speciale online kortingsdeals soms alleen geldig voor mensen uit andere landen. Dit zijn allemaal vormen van gelimiteerde internetvrijheid. Wij van VPNGids.nl vinden het belangrijk mensen bewust te maken van de verschillende vormen van online censuur, de impact van deze censuur op een democratie of maatschappij, en de oplossingen die mensen hanteren om internetcensuur en online restricties te omzeilen.

Waarom we schrijven over VPN’s

Het mooie aan een VPN is dat het jou als gebruiker op hele simpele wijze ontzettend veel meerwaarde biedt. Je installeert een simpele app op je telefoon, computer of router. Vervolgens maak je met één klik verbinding met een VPN-server en binnen een paar seconden is al je internetverkeer beveiligd, geanonimiseerd en heb je toegang tot een vrij internet. Een VPN is dus de centrale spil die je helpt om deze drie essentiële zaken (veiligheid, privacy en vrijheid) in stand te houden.


Het aanbevelen van VPN-providers door VPNGids.nl

Laten we even één ding verduidelijken: VPNGids.nl is zelf géén VPN-provider! Wij zijn een onafhankelijke vergelijker en testen de VPN-services van tientallen verschillende VPN-aanbieders op de markt. Ons doel is om dit zo transparant en objectief mogelijk te doen. Daarom gebruiken wij een door ons ontwikkeld standaard testprotocol. Toch zal er altijd een subjectieve component meespelen bij het testen en beoordelen van een provider. Onze redactie vormt op basis van uitgebreid testen een mening en verwerkt deze mening in de beoordeling van een VPN-provider. Dit betekent dat er altijd een subjectieve kant aan een review zit: de persoonlijke opinie van de reviewer. Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop wij VPN-aanbieders testen.

Mocht je op zoek zijn naar een VPN, dan vinden wij het belangrijk dat jij een VPN vindt die betrouwbaar is en past bij je wensen. Dat is de reden dat we de verschillende VPN’s zo uitgebreid testen. Na een test communiceren we onze bevindingen richting de VPN-aanbieders, zodat zij inzicht krijgen in hoe ze hun service eventueel kunnen verbeteren. We nemen hierbij ook de gebruikservaringen van onze sitebezoekers mee, dus aarzel niet om commentaar achter te laten onder onze artikelen!

VPNGids.nl is een objectieve website waar je informatie over vele tientallen VPN-aanbieders kan vinden. Wanneer jij als bezoeker via de links op onze website een VPN-abonnement bij een VPN-provider afsluit, ontvangen wij hier in sommige gevallen een vergoeding van de VPN-provider voor. Dit brengt geen extra kosten mee voor jou als gebruiker. Onze dienstverlening is voor jou als bezoeker van VPNGids.nl dus altijd gratis, zoals het hoort. Sterker nog: in veel gevallen hebben we voor elkaar gekregen dat je via de links en buttons op onze website korting krijgt op je VPN-abonnement. We maken ons er hard voor dat jij altijd de beste deal bij een provider krijgt. Wij gebruiken vergoedingen van VPN-providers hoofdzakelijk om de kosten te dekken die gemaakt worden voor het onderhouden en uitbreiden van onze website. Zo kunnen we bijvoorbeeld copyright-licenties bekostigen, zodat we foto’s en afbeeldingen op VPNgids.nl kunnen gebruiken. Op deze manier zorgen we ervoor dat fotografen en grafisch vormgevers een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Ook gebruiken we de inkomsten om onze professionele redacteuren een gepast salaris te kunnen bieden, zodat zij zich dag in dag uit kunnen blijven inzetten voor onze lezers. We danken onze bezoekers dan ook hartelijk voor de steun en het vertrouwen in onze organisatie!

Op een vrij internet wordt ook transparant en integer gehandeld. Daarom raden wij alleen VPN-providers aan die wij ook daadwerkelijk uitstekend vinden. Wij testen alle VPN’s zelf. Wanneer een VPN-provider wat ons betreft tekortschiet op welke wijze dan ook, dan zullen wij dit benoemen en in onze reviews verwerken.


Bescherming van onze teamleden en journalisten

Als VPNGids-team duiken we regelmatig diep in de wereld van cybercrime, analyseren we ontwikkelingen op het dark web, laten we ons kritisch uit over buitenlandse overheden of doen we onderzoek naar de misstanden bij big tech. Veel van onze teamleden werken daarnaast ook actief mee aan onze internationale cybersecurity website VPNOverview.com, waarmee we een groot internationaal bereik hebben. Om hun identiteit te beschermen en hun veiligheid te waarborgen, opereren sommige teamleaden af en toe onder een alias of gaan ze undercover. Dit is onder andere aan de orde voor teamleden die geregeld reizen naar of opereren vanuit een land met een oppressieve overheid. We willen benadrukken dat we bij al ons handelen integriteit hoog in het vaandel hebben staan.