KPN Interactieve TV vanuit het buitenland kijken

Laptop met VPN-schild en KPN logo en man met verrekijker
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
KPN Interactieve TV kijken: een samenvatting

Met KPN Interactieve TV kun je wanneer je maar wilt je favoriete tv-programma’s terugkijken. Buiten Europa werkt deze service echter niet meer.

Mensen gebruiken daarom een VPN om ook op vakantie of tijdens een zakenreis te genieten van hun normale Nederlandse televisieabonnementen.

Volg het eenvoudige stappenplan hieronder:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare en goede VPN-provider. NordVPN is wat ons betreft een aanrader. Je kunt deze VPN ook eerst uitproberen en gebruikmaken van de handige proefperiode.
 2. Download de VPN-software op de officiële website van de VPN-provider van jouw keuze.
 3. Open de VPN-app en log in.
 4. Maak verbinding met een server in Europa of Nederland.
 5. Ga naar KPN Interactieve TV en geniet van je favoriete programma.

Als je meer wilt weten over KPN Interactieve TV en VPN-verbindingen, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Ben je niet thuis wanneer jouw favoriete programma wordt uitgezonden? Met de interactieve tv-app van KPN, KPN Interactieve TV of KPN iTV, hoef je nooit meer iets te missen en kijk je de uitzending wanneer het jou uitkomt. Je kunt eenvoudige programma’s terugkijken en live televisie pauzeren. Met KPN TV en de iTV app kijk je wanneer je maar wilt naar je favoriete sportwedstrijden, series en films.

De KPN iTV-app is bovendien gratis voor iedereen met een KPN tv-abonnement. Je kijkt via de iTV-app gemakkelijk via ieder device naar je favoriete tv-zenders, of dit nu op je smart tv, tablet of smartphone is. Nederlandse tv kijken in het buitenland is soms echter lastig, ook via de KPN iTV-app.

Tijdens je vakantie of zakenreis in het buitenland is het dus helaas niet altijd mogelijk om KPN Interactieve TV te gebruiken. Je toegang wordt namelijk geblokkeerd zodra je buiten Europa bent. In dit artikel leggen we uit hoe mensen in het buitenland tóch naar hun favoriete programma’s kunnen kijken.

Waarom kan ik geen KPN Interactieve TV kijken in het buitenland?

KPN logoEr zijn meerdere redenen waarom KPN Interactieve TV niet werkt in het buitenland. Ten eerste kan het zijn dat bepaalde content in andere landen niet is toegestaan. Licht seksueel-getinte beelden zijn op veel plekken bijvoorbeeld verboden. Om te zorgen dat KPN geen nationale wetten in het buitenland overtreedt, werkt hun Interactieve TV dus niet buiten Europa.

De tweede reden heeft te maken met uitzendrechten. KPN heeft de exclusieve rechten gekocht om bepaalde televisieprogramma’s in Nederland uit te zenden. KPN heeft deze uitzendrechten niet voor buiten de EU. Dit betekent dat KPN deze programma’s buiten de EU niet mag vertonen. De provider kan in juridische problemen komen, als het zich hier niet aan houdt. Daarom werken de diensten buiten de Europese Unie niet.

Voorheen werkte KPN iTV zelfs niet meer zodra je de Nederlandse grens passeerde. Sinds 2018 is de regelgeving rondom betaalde uitzendingen binnen de EU echter aangepast. Nu kun je met een betaald account op KPN iTV alle uitzendingen bekijken binnen de EU. Buiten de EU worden deze uitzendingen nog wel geblokkeerd. Op gratis uitzendingen is deze regelgeving niet van toepassing. Dus programma’s die je zonder account kunt bekijken, kun je alleen binnen Nederland zien.

Hoe ziet KPN iTV dat ik in het buitenland ben?

Dat je al dan niet in Nederland of binnen de EU bent, ziet KPN heel gemakkelijk aan de hand van je GPS-locatie of IP-adres. Dit is een soort digitale vingerafdruk die informatie bevat over jouw locatie. Ben je niet in de EU? Dan worden veel programma’s van KPN Interactieve TV automatisch geblokkeerd.

Alleen je GPS uitzetten is helaas niet voldoende om KPN te laten geloven dat je in Nederland bent. Je IP-adres heeft namelijk ook een locatie-tag. Je zult deze dus moeten veranderen. Gelukkig is het erg gemakkelijk om je IP-adres te veranderen, zoals je in de volgende paragraaf zult lezen.

VPN als oplossing voor interactieve TV in het buitenland

Met een speciale applicatie kun je het internet laten geloven dat jij je op een andere locatie bevindt dan waar je werkelijk bent. Deze applicatie heet een ‘Virtual Private Network’ (VPN). Het is dé oplossing om je buitenlandse IP-adres te verbergen en te veranderen naar een Nederlands IP-adres.

Wanneer je een VPN gebruikt, heb je namelijk vaak keuze uit servers over de hele wereld. Kies je voor een Nederlandse server? Dan leidt de VPN-software jouw internetverbinding om via een Nederlandse server. Vanuit die Nederlandse VPN-server wordt jouw data dan weer het internet op gestuurd.

Unblocking met een VPN

Sommige mensen gebruiken een VPN om zo KPN in het buitenland te kijken. Wanneer zij de website of app van KPN Interactieve TV via een VPN openen, wordt dit verzoek verzonden via de Nederlandse VPN-server. KPN registreert een Nederlands IP-adres en ziet geen reden om programma’s te blokkeren. VPN-gebruikers krijgen dan dus gewoon toegang.

Ook al zijn deze mensen op vakantie in Turkije of voor zaken in Canada, voor KPN lijkt het alsof ze in Nederland zitten. Hierdoor behouden ze overal ter wereld toch toegang tot Interactieve TV van KPN. Programma’s van KPN op de laptop, telefoon of tablet kijken, is dan altijd mogelijk. Bovendien beschermt een VPN je internetverbinding, zodat het minder vatbaar is voor hackers. Je kunt daarnaast anoniemer internetten, wat erg goed is voor het behouden van je online privacy.

Interactieve TV van KPN kijken met een VPN: een stappenplan

Het omleiden van je internetverkeer via een VPN-server klinkt misschien complex, maar dat is het niet. VPN-aanbieders regelen alle moeilijke zaken voor je, zodat jij snel aan de slag kunt. Het enige wat je hoeft te doen is het eenvoudige stappenplan hieronder volgen.

NordVPN VPN Installeren Stappenplan Smartphone

 1. Kies een betrouwbare VPN-aanbieder met servers in Nederland/Europa.
 2. Sluit een abonnement af bij de provider van je keuze en maak een account aan.
 3. Download de VPN-app.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Selecteer een verbinding met een VPN-server in Nederland of Europa.
 6. Zet de VPN aan. Vanaf dat moment heb je toegang tot KPN interactieve tv vanuit het buitenland. Ook kun je nu veiliger, anoniemer én vrijer internetten.

Geschikte VPN-aanbieders voor Interactieve TV van KPN

Het is belangrijk dat je een VPN-aanbieder kiest die geschikt is om KPN Interactieve TV mee te kijken. Er zijn namelijk enkele eisen waar deze aanbieder aan moet voldoen:

 1. De VPN-provider moet servers in Nederland of de EU hebben staan. Je hebt namelijk een Europees IP-adres nodig om toegang te krijgen tot KPN iTV.
 2. De verbindingssnelheid moet voldoende zijn. Een VPN-verbinding versleutelt het internetverkeer en leidt het om via een ander land. Hierdoor treedt vaak wat snelheidsverlies op.
 3. Het is prettig als de VPN geen datalimiet heeft. Het streamen van Interactieve TV kost namelijk behoorlijk wat data.

Met deze criteria in ons achterhoofd, hebben we enkele geschikte VPN-aanbieders voor je op een rijtje gezet. Al deze VPN’s werken goed voor Interactieve TV van KPN in het buitenland.

NordVPN: perfect voor videostreaming

NordVPN is een hele goede VPN voor videostreaming. Het is een van onze favoriete VPN-aanbieders voor NetflixZiggo GO en Uitzending Gemist. Ook voor KPN Interactieve TV is deze aanbieder een hele goed keuze. De applicaties voor Windows, Mac, iOS en Android werken snel en eenvoudig.

NordVPN is niet de goedkoopste VPN-aanbieder op de markt, maar dit scheelt niet veel. Bovendien levert de dienst een hoge kwaliteitsstandaard. Vind je veilig internet, anonimiteit en het omzeilen van geografische blokkades (zoals die van KPN Interactieve TV) belangrijk? Dan is het zeker de moeite waard om een paar euro per maand te spenderen.

Het staat je daarbij vrij om de service van NordVPN in ieder geval 30 dagen zonder risico uit te proberen. Op alle pakketten geldt namelijk een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: voordelig KPN Interactieve TV kijken

Surfshark is een snelle VPN-aanbieder die uitstekend werkt in combinatie met KPN iTV. Het voornaamste voordeel van Surfshark is dat je een fantastische service krijgt voor een kleine prijs. Deze VPN-provider heeft veel verschillende servers, waaronder VPN-servers in Nederland. Hierdoor kun je overal ter wereld veilig genieten van je online abonnementen.

Als je Surfshark liever eerst even wilt uitproberen, kan dat heel gemakkelijk. De dienst biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. De gebruiksvriendelijke applicatie van Surfshark is perfect voor beginnende VPN-gebruikers. Ten slotte kun je je abonnement op meerdere apparaten gebruiken. Surfshark staat je namelijk een oneindig aantal gelijktijdige verbindingen toe.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.30 per maand
Vanaf
€2.30
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

GOOSE VPN: Nederlandse servers voor KPN Interactieve TV

GOOSE VPN werkt voor ons erg goed in combinatie met KPN Interactieve TV. Deze Nederlandse VPN-aanbieder heeft veel servers in Nederland en de software werkt intuïtief en eenvoudig. Mocht je er als abonnee toch niet helemaal uitkomen, dan kan je de helpdesk raadplegen. Deze spreekt Nederlands en is 24/7 bereikbaar. GOOSE VPN scoort dan ook goed in ons algemene overzicht van VPN-aanbieders.

Probeer GOOSE VPN ook gerust een maandje uit, want je krijgt je geld altijd terug in de eerste 30 dagen. Daarnaast kun je na het afsluiten van een abonnement de VPN-applicatie installeren op al je toestellen (ongeacht of het Windows, Mac, Android of iOS betreft). Je mag zelfs met meerdere toestellen tegelijk online zijn op hetzelfde abonnement!

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
Vanaf
€1.80
6.6
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Let op: check altijd de gebruikersovereenkomst!

Lijst met een vergrootglas en schildMensen gebruiken een VPN om ook buiten Europa Interactieve TV van KPN te kunnen bekijken. Ze kunnen dan ook tijdens hun vakantie in het buitenland of tijdens een zakenreis genieten van hun favoriete programma’s. Ze betalen immers voor hun abonnement en krijgen daar met een VPN dan ook veilig toegang toe.

Sommige streamingdiensten blokkeren VPN’s, omdat ze niet willen dat mensen vanuit het buitenland toegang tot hun services krijgen. Vaak voegen ze ook een clausule toe aan hun gebruikersovereenkomst waarin staat dat het gebruik van hun diensten in combinatie met een VPN niet is toegestaan. Daarom raden wij al onze lezers aan éérst de gebruikersovereenkomst en voorwaarden te raadplegen, voordat ze een VPN gebruiken om content te unblocken. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk tegen de regels van de dienst ingaat.

In het geval van KPN is hier op het moment van schrijven geen sprake van. KPN geeft op zijn website zelfs zelf uitleg over VPN-verbindingen. De telecomprovider laat bijvoorbeeld weten hoe belangrijk het is om veilig te kunnen internetten via openbare wifi-netwerken. Toch raden we je altijd aan om even te checken of het standpunt van KPN hierover ongewijzigd is.

KPN Interactieve TV kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over KPN Interactieve TV kijken in het buitenland? Wij helpen je graag verder! Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat jouw vraag er niet bij? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Dit heeft onder andere te maken met uitzendrechten. Dit zijn afspraken die zenders met elkaar maken over waar ze hun programma’s mogen uitzenden. Deze uitzendrechten worden per land geregeld. KPN heeft de exclusieve rechten gekocht om bepaalde televisieprogramma’s in Nederland uit te zenden. Wettelijk gezien mag KPN de meeste programma’s niet in het buitenland laten zien. KPN kan in juridische problemen komen als ze zich hier niet aan houden, daarom werkt de streamingdienst niet buiten de Europese Unie.

De blokkade kun je echter omzeilen met een VPN. Hiermee kun je KPN namelijk laten geloven dat je vanuit Nederland de app opent.

Met een VPN kunnen mensen toch KPN Interactieve TV kijken tijdens hun verblijf buiten Europa. Het is belangrijk dat de VPN-provider servers heeft in Nederland/Europa, omdat er een Europees IP-adres nodig is om toegang te krijgen tot KPN Interactieve TV. Middels een VPN kan een locatie virtueel aangepast worden. Hierdoor kunnen mensen ook buiten Europa genieten van KPN Interactieve TV.

Wij raden NordVPN aan voor het kijken van KPN Interactieve TV in het buitenland. Deze snelle en gebruiksvriendelijke VPN is erg geschikt voor videostreaming.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
8
Reacties
Plaats een reactie
 1. Vraag ik heb een huis in Torrevieja in Spanje. Heb daar een smart TV gekocht en de KPN iTV op gezet ingelogd met mijn klantnummer en pincode nu zegt ie dat de tv met een kpn netwerk aangesloten moet zijn. Is hier een oplossing voor zodat ik de app op de tv gewoon kan gebruiken? Mvg Rene

  • Dit lijkt alsof er een probleem bestaat bij KPN. Hier kunnen wij helaas niet bij helpen. Als je in Spanje naar KPN iTV wilt kijken, mag dit geen problemen opleveren. Wij raden je dus aan om contact op te nemen met de KPN klantenservice.

 2. Hallo ik zit bij kpn met Netflix en woon nu voor een jaar in Spanje en daar heb ik LG tv. Ik heb KPN gebeld en die zeggen dat ik in het buitenland geen tv Nederland kan kijken! Daar ik en mijn man in de 70 zijn weten we nu niet hoe wij alle zenders kunnen kijken. Moeten wij iets speciaals doen wij komen er niet uit en de mensen van KPN weten het niet als ik bel. Wat kunnen wij doen? Aub graag een antwoord!

  • Er zijn een paar manieren waarop je toch vanuit het buitenland Nederlandse tv kunt kijken. De gratis optie is BVN, dit is een zender die een selectie Nederlandse en Belgische tv-programma’s uitzendt buiten Nederland. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om een abonnement te nemen op NLZIET. Dit is een betaalde streamingdienst waarmee je de meeste Nederlandse zenders kunt bekijken middels één app. Omdat het een betaalde dienst is, dient NLZIET in de gehele EU te werken, dus ook in Spanje. De derde optie is het gebruik van een VPN om Nederlandse tv te kijken. Door een VPN aan te zetten op een Nederlandse server kun je vanuit het buitenland online toegang krijgen tot gratis diensten als NPO Start (NPO 1, 2 en 3). Ook zou dit moeten werken als je een abonnement hebt op KPN en online via KPN iTV tv wil kijken.

   Wij zouden zelf een VPN of NLZIET aanraden in dit geval. Het zenderaanbod van BVN is namelijk vrij beperkt.

 3. Ca. anderhalf uur geleden heb ik een abonnement voor een jaar (+3 maanden gratis: dus 15 maanden) afgesloten, maar wil dat herroepen!
  Mvg.

  • Als u een abonnement heeft afgesloten bij ExpressVPN, dan dient u contact op te nemen met de klantenservice van ExpressVPN zelf. Deze kun je vinden door hun website te bezoeken: http://www.expressvpn.com/nl en dan te klikken op “Helpdesk”. Zij kunnen je hiermee verder helpen. Het is onze ervaring dat ExpressVPN altijd zeer netjes en secuur is in het terugbetalen zolang je nog in de eerste 30 dagen van je abonnement zit.

 4. Een leuk verhaal maar klopt het wel? Ik heb al een tijdje Goose VPN en het werkt prima, kan het iedereen aanraden. Helaas is de app. van KPN itv een ander verhaal, zwaar waardeloos en dat is erg netjes gezegd. GEEN verbinding op Tenerife, Alicante en Kreta of érg slecht. Had een oplossing gevonden door steeds opnieuw de app. te verwijderen en opnieuw te installeren en kon dan 1 opname kijken. Nu is alles geblokkeerd omdat er zgn. 5 apparaten zouden zijn aangesloten wat dus niet waar is, slechts één smartphone en 1 tablet. Heb KPN al 3 keer gebeld vanuit Kreta, men gaat een oplossing zoeken en ik zou worden teruggebeld maar nee hoor, niemand laat meer iets horen.

  • Raar dat je steeds één opname kan kijken per installatie. Ook vreemd dat er wordt aangegeven dat je het op 5 apparaten tegelijkertijd hebt aangesloten terwijl dit niet het geval is. Daarnaast zou je vanaf Tenerife, Alicante of Kreta gewoon KPN moeten kunnen kijken zonder VPN, aangezien het binnen Europa ligt. Hopelijk komt KPN er nog bij je op terug.

Een reactie plaatsen