KPN Interactieve TV in het buitenland kijken

KPN Logo op interactief scherm
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
KPN Interactieve TV kijken: een samenvatting

Met KPN Interactieve TV kun je wanneer je maar wilt je favoriete tv-programma’s terugkijken. Buiten Europa werkt deze service echter niet meer. Mensen gebruiken daarom een VPN om ook op vakantie of tijdens een zakenreis te genieten van hun normale Nederlandse televisieabonnementen. Een goede VPN die dit mogelijk maakt, is ExpressVPN.

Als je meer wilt weten over KPN Interactieve TV en VPN-verbindingen, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Een avondje bankhangen voor de tv gaat heel gemakkelijk met digitale diensten zoals KPN Interactieve TV. Ook als er even niets leuks op tv is, kun je programma’s tot zeven dagen na uitzending terugkijken. Zo hoef je nooit een aflevering van Expeditie Robinson of een belangrijke voetbalwedstrijd te missen. Als je echter op vakantie of zakenreis in het buitenland bent, zijn allerlei programma’s van KPN Interactieve TV ineens niet meer te bekijken. Je toegang wordt geblokkeerd zodra je buiten Europa bent. In dit artikel leggen we uit hoe mensen in het buitenland  tóch naar hun favoriete programma’s kunnen kijken.

Waarom werkt KPN Interactieve TV niet altijd in het buitenland?

KPN logoEr zijn meerdere reden waarom KPN Interactieve TV niet werkt in het buitenland. Ten eerste kan het zijn dat bepaalde content in andere landen niet is toegestaan. Licht seksueel-getinte beelden zijn op veel plekken bijvoorbeeld verboden. Om te zorgen dat KPN geen nationale wetten in het buitenland overtreedt, werkt hun Interactieve TV dus niet buiten Europa.

De tweede reden heeft te maken met uitzendrechten. KPN heeft de exclusieve rechten gekocht om bepaalde televisieprogramma’s in Nederland uit te zenden. In het buitenland bezitten andere partijen de uitzendrechten over de programma’s die KPN in Nederland uitzendt. Dit betekent dat KPN deze programma’s in die andere landen niet mag vertonen, en vice versa. KPN kan in juridische problemen komen als ze zich hier niet aan houden. Daarom werken de diensten buiten de Europese Unie niet.

Voorheen werkte KPN Interactieve TV zelfs al niet meer zodra je de Nederlandse grens passeerde. Sinds 2018 is de regelgeving rondom betaalde uitzendingen binnen de EU echter aangepast. Nu kun je met een betaald account op KPN Interactieve TV  alle uitzendingen bekijken binnen de EU. Buiten de EU worden deze uitzendingen nog wel geblokkeerd. Ook op gratis uitzendingen is deze regelgeving niet van toepassing.

KPN kan heel gemakkelijk zien waar jij je bevindt aan de hand van je GPS-locatie of IP-adres. Dit is een soort digitale vingerafdruk die informatie bevat over jouw locatie. Ben je niet in de EU, dan worden veel programma’s van KPN Interactieve TV automatisch geblokkeerd.

VPN als oplossing om geblokkeerde programma’s te kijken

VPN Uitgelegd Encryptie

Met een speciale applicatie kun je het internet laten geloven dat jij je op een andere locatie bevindt dan waar je werkelijk bent. Deze applicatie heet een ‘Virtual Private Network’ (VPN). Het is dé oplossing om je buitenlandse IP-adres te verbergen en te veranderen naar een Nederlands IP-adres. Wanneer je een VPN gebruikt, heb je namelijk vaak keuze uit servers over de hele wereld. Kies je daarbij voor een Nederlandse server, dan leidt de VPN-software jouw internetverbinding om via een Nederlandse server. Vanuit die Nederlandse server wordt jouw data dan weer het internet op gestuurd.

Sommige mensen gebruiken een VPN om zo KPN in het buitenland te kijken. Wanneer zij de website of app van KPN Interactieve TV via een VPN openen, wordt dit verzoek verzonden via de Nederlandse VPN-server. KPN registreert een Nederlands IP-adres en ziet geen reden om programma’s te blokkeren. Zij krijgen dan dus gewoon toegang.

Ook al zijn deze mensen op vakantie in Turkije of voor zaken in Canada, voor KPN lijkt het alsof ze in Nederland zitten. Hierdoor behouden ze overal ter wereld toch toegang tot Interactieve TV van KPN, zolang ze een internetverbinding tot hun beschikking hebben.  Programma’s van KPN op de laptop, telefoon of tablet kijken, is dan altijd mogelijk. Bovendien beschermt een VPN je internetverbinding, zodat het minder vatbaar is voor hackers. Je kunt anoniemer internetten, wat erg goed is voor het behouden van je online privacy.

Geschikte VPN-aanbieders voor Interactieve TV van KPN

Het omleiden van je internetverkeer via een VPN-server klinkt misschien complex, maar dat is het niet. VPN-aanbieders regelen alle moeilijke zaken voor je, zodat jij snel aan de slag kunt. Het enige wat je hoeft te doen, is een abonnement afsluiten, de software installeren en aangeven vanuit welke serverlocatie je wilt verbinden. Bij dit laatste hoef je enkel je land van voorkeur aan te klikken. Met andere woorden: een kind kan de was doen. Veelal hebben VPN-aanbieders servers over de hele wereld staan. Het is in de praktijk een kwestie van een paar klikken en je bent verbonden. Vanaf dat moment kun je veiliger, anoniemer én vrijer internetten.

Het is wel belangrijk dat je een geschikte VPN-aanbieder kiest als je er KPN Interactieve TV mee wilt kijken. Er zijn namelijk enkele eisen waar deze aanbieder aan moet voldoen:

 1. De VPN-provider moet servers in Nederland/de EU hebben staan. Je hebt namelijk een Europees IP-adres nodig om toegang te krijgen tot KPN ITV.
 2. De verbindingssnelheid moet voldoende zijn. Omdat een VPN-verbinding het internetverkeer versleutelt en helemaal omleidt via een ander land, treedt er vaak wat snelheidsverlies op.
 3. Het is prettig als er geen datalimiet bij de VPN-aanbieder geldt, omdat het streamen van Interactieve TV behoorlijk wat data kost.

Met deze criteria in ons achterhoofd, hebben we enkele geschikte VPN-aanbieders voor je op een rij gezet. Al deze VPN’s werken goed voor Interactieve TV van KPN in het buitenland.

ExpressVPN

ExpressVPN is een hele goede VPN voor videostreaming. Het is een van onze favoriete VPN-aanbieders voor NetflixZiggo GO en Uitzending Gemist. Ook voor KPN Interactieve TV is deze aanbieder een hele goed keuze. De applicaties voor Windows, Mac, iOS en Android werken snel en eenvoudig.

ExpressVPN is niet de goedkoopste aanbieder op de markt, maar de dienst levert wel een hoge kwaliteitsstandaard. Dus als je veilig internet, anonimiteit en het omzeilen van geografische blokkades (zoals die van KPN Interactieve TV!) belangrijk vindt, is het zeker de moeite waard hier een paar euro per maand aan te spenderen. Het staat je vrij om de service van ExpressVPN in ieder geval 30 dagen zonder risico uit te proberen. Op alle pakketten geldt namelijk een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bekijk ook onze uitgebreide test van ExpressVPN als je meer over deze aanbieder wilt weten.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.47
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder die ook goed werkt om KPN Interactieve TV mee te kijken. Het voornaamste voordeel van Surfshark is dat het een fantastische service is voor een goedkope prijs. Ze hebben veel verschillende servers, waaronder servers in Nederland, waardoor je overal ter wereld veilig kunt genieten van je online abonnementen.

Als je Surfshark liever eerst even wilt uitproberen, kan dat heel gemakkelijk. De dienst biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie waar je gebruik van kunt maken. De gebruiksvriendelijke applicatie van Surfshark is perfect voor beginnende VPN-gebruikers. Ten slotte kun je je abonnement op meerdere apparaten gebruiken. Surfshark staat je namelijk een oneindig aantal gelijktijdige verbindingen toe.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,04 per maand
Vanaf
€2.04
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

GOOSE VPN

GOOSE VPN werkte voor ons erg goed in combinatie met KPN Interactieve TV. Deze Nederlandse VPN-aanbieder heeft veel servers in Nederland en de software werkt intuïtief en eenvoudig. Mocht je er als abonnee toch niet helemaal uitkomen, dan kan je je richten tot de helpdesk. Deze spreekt Nederlands en is 24/7 bereikbaar, wat erg prettig is. GOOSE VPN scoort dan ook goed op ons algemene overzicht van VPN-aanbieders.

Probeer GOOSE VPN ook gerust een maandje uit, want je kan je geld altijd terugkrijgen in de eerste 30 dagen. Daarnaast kan je na het afsluiten van een abonnement hun VPN-applicatie installeren op al je toestellen (ongeacht of het Windows, Mac, Android of iOS betreft). Je mag zelfs met meerdere toestellen tegelijk online zijn op hetzelfde abonnement!

Wil je meer informatie over GOOSE VPN en onze ervaringen met deze provider? Bekijk dan onze uitgebreide review.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
Vanaf
€2.99
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Let op: check altijd de gebruikersovereenkomst!

Mensen gebruiken een VPN om ook buiten Europa Interactieve TV van KPN te kunnen bekijken, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens zakenreizen. Ze betalen immers voor hun abonnement en krijgen daar met een VPN dan ook veilig toegang tot. Echter blokkeren sommige streamingdiensten VPN’s, omdat ze niet willen dat mensen vanuit het buitenland toegang tot hun services krijgen. Vaak voegen ze ook een clausule toe aan hun gebruikersovereenkomst waarin staat dat het gebruik van hun diensten in combinatie met een VPN niet is toegestaan. Daarom sporen wij al onze lezers aan éérst de gebruikersovereenkomst en voorwaarden raad te plegen voor ze een VPN gebruiken om content te unblocken. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk tegen de regels van de dienst ingaat.

In het geval van KPN is hier op het moment van schrijven geen sprake van. KPN heeft op hun website zelf uitleg over VPN-verbindingen staan en moedigt aan die te gebruiken voor het beveiligen van hun data. Ze laten bijvoorbeeld weten hoe belangrijk het is om veilig te kunnen internetten via openbare wifi-netwerken. Toch raden we je altijd aan om even te checken of het standpunt van KPN hierover ongewijzigd is.

KPN Interactieve TV kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over KPN Interactieve TV kijken in het buitenland? Wij helpen je graag verder! Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat jouw vraag er niet bij? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Dit heeft onder andere te maken met uitzendrechten. Dit zijn afspraken die zenders met elkaar maken over waar ze hun programma’s mogen uitzenden. Deze uitzendrechten worden per land geregeld. KPN heeft de exclusieve rechten gekocht om bepaalde televisieprogramma’s in Nederland uit te zenden. Wettelijk gezien mag KPN de meeste programma’s niet in het buitenland laten zien. KPN kan in juridische problemen komen als ze zich hier niet aan houden, daarom werkt de streamingdienst niet buiten de Europese Unie.

Met een VPN kunnen mensen toch KPN Interactieve TV kijken tijdens hun verblijf buiten Europa. Het is belangrijk dat de VPN-provider servers heeft in Nederland/Europa, omdat er een Europees IP-adres nodig is om toegang te krijgen tot KPN Interactieve TV. Middels een VPN kan een locatie virtueel aangepast worden. Hierdoor kunnen mensen ook buiten Europa genieten van KPN Interactieve TV.

Wij raden ExpressVPN aan voor het kijken van KPN Interactieve TV in het buitenland. Deze snelle en gebruiksvriendelijke VPN is erg geschikt voor videostreaming.

 

 

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ca. anderhalf uur geleden heb ik een abonnement voor een jaar (+3 maanden gratis: dus 15 maanden) afgesloten, maar wil dat herroepen!
  Mvg.

  • Als u een abonnement heeft afgesloten bij ExpressVPN, dan dient u contact op te nemen met de klantenservice van ExpressVPN zelf. Deze kun je vinden door hun website te bezoeken: http://www.expressvpn.com/nl en dan te klikken op “Helpdesk”. Zij kunnen je hiermee verder helpen. Het is onze ervaring dat ExpressVPN altijd zeer netjes en secuur is in het terugbetalen zolang je nog in de eerste 30 dagen van je abonnement zit.

 2. Een leuk verhaal maar klopt het wel? Ik heb al een tijdje Goose VPN en het werkt prima, kan het iedereen aanraden. Helaas is de app. van KPN itv een ander verhaal, zwaar waardeloos en dat is erg netjes gezegd. GEEN verbinding op Tenerife, Alicante en Kreta of érg slecht. Had een oplossing gevonden door steeds opnieuw de app. te verwijderen en opnieuw te installeren en kon dan 1 opname kijken. Nu is alles geblokkeerd omdat er zgn. 5 apparaten zouden zijn aangesloten wat dus niet waar is, slechts één smartphone en 1 tablet. Heb KPN al 3 keer gebeld vanuit Kreta, men gaat een oplossing zoeken en ik zou worden teruggebeld maar nee hoor, niemand laat meer iets horen.

  • Raar dat je steeds één opname kan kijken per installatie. Ook vreemd dat er wordt aangegeven dat je het op 5 apparaten tegelijkertijd hebt aangesloten terwijl dit niet het geval is. Daarnaast zou je vanaf Tenerife, Alicante of Kreta gewoon KPN moeten kunnen kijken zonder VPN, aangezien het binnen Europa ligt. Hopelijk komt KPN er nog bij je op terug.

Een reactie plaatsen