KPN Logo op interactief scherm

KPN Interactieve TV in het buitenland kijken

Laatst bijgewerkt: 13 maart 2019
Leestijd: 5 minuten, 18 seconden

Een avondje bankhangen voor de tv gaat heel gemakkelijk met digitale tv diensten zoals KPN Interactieve TV. Ook als er niets leuks op tv is, dan kun je tot zeven dagen programma’s terug kijken of een leuke film uitkiezen. Zo hoef je nooit een aflevering van expeditie Robinson of een belangrijke voetbalwedstrijd te missen. Maar als je op vakantie of zakenreis bent in het buitenland, zijn er ineens allerlei programma’s van KPN Interactieve TV geblokkeerd. Dit artikel legt uit hoe je in het buitenland tóch naar je favoriete programma’s kan kijken.

Update: sinds april/mei 2018 is de regelgeving omtrent betaalde uitzendingen binnen de EU aangepast. Dit betekent dat je met een betaalde account op KPN Interactieve TV binnen de EU gewoon alle uitzendingen kunt kijken. Buiten de EU worden deze uitzendingen nog wel geblokkeerd en ook op gratis uitzendingen is deze regelgeving niet van toepassing.


Waarom zijn er in het buitenland programma’s geblokkeerd?

KPN logoKPN heeft de exclusieve rechten om bepaalde televisieprogramma’s in Nederland uit te zenden. Voor deze exclusiviteit heeft KPN betaald; het betreft hiet de zogenoemde uitzendrechten. In het buitenland heb je dan weer andere partijen die de uitzendrechten bezitten over de programma’s die KPN uitzendt. Dit betekent dat KPN deze programma’s in die andere landen niet mag vertonen, en vice veraa. Mocht KPN deze programma’s in andere landen toch aanbieden, breekt het dus de tv-rechten van dergelijke programma’s. KPN kan daarvoor in juridische problemen komen, en kiest er daarom voor om haar diensten buiten Nederland te blokkeren.

Waar een abonnee zich bevindt kan KPN heel makkelijk zien aan de hand van je GPS locatie of IP-adres (internetadres). Dit is een soort digitale vingerafdruk die informatie bevat over jouw locatie. Zo kan KPN precies weten of je in Nederland bent of niet. Ben je niet in Nederland, dan worden veel programma’s van KPN Interactieve TV automatisch geblokkeerd. De vraag is dus hoe we KPN wijs kunnen maken dat we in Nederland zijn wanneer dit éigenlijk niet waar is. Als KPN namelijk denkt dat wij in Nederland zitten, vervallen de blokkades en restricties op ITV van KPN.


VPN als oplossing om geblokkeerde programma’s tóch te kijken

Met een speciale applicatie kun je KPN voor de gek houden en doen geloven dat je in Nederland zit. Deze speciale applicatie is een ‘Virtual Private Network’ (VPN). Het is dé oplossing om je buitenlande IP-adres te verbergen en te veranderen naar een Nederlands IP-adres. Door gebruik te maken van een VPN-applicatie, kan je namelijk uit servers over de hele wereld kiezen om mee te verbinden. Kies je daarbij voor een Nederlandse server, dan leidt de VPN-software leidt jouw internetverbinding om via een Nederlandse server. En vanuit die Nederlandse server wordt jouw data dan weer het internet op gestuurd. Dit betekent dat als je via de website of app van KPN Interactieve TV opent, dit verzoek wordt verzonden via de Nederlandse VPN-server. KPN registreert een Nederlands IP-adres, en ziet geen reden om programma’s te blokkeren.

Ook al ben je op vakantie in Frankrijk, of voor zaken in Canada, voor KPN lijkt het erop dat je in Nederland zit. Hierdoor behoud je overal op aarde toch toegang tot interactieve tv van KPN, zolang je een internetverbinding tot je beschikking hebt.  Zo kun je gewoon programma’s van KPN op je laptop, telefoon of tablet kijken.


Geschikte VPN-aanbieders voor interatieve TV van KPN

Het omleiden van je internetverkeer via een VPN-server klinkt misschien complex, maar dat is het niet. Er zijn namelijk VPN-aanbieders die dit allemaal voor je regelen. Het enige wat je hoeft te doen is een abonnement afsluiten, de software installeren en aangeven in welk land je wilt dat de VPN-server staat. Veelal hebben de aanbieders over de hele wereld servers staan. Het is in de praktijk een kwestie van enkele klikken en je bent op de juiste wijze verbonden.

Het is wel belangrijk dat je een geschikte VPN-aanbieder kiest voor KPN interactieve TV. Er zijn namelijk enkele eisen waar deze aanbieder aan moet voldoen. Ten eerste moet de VPN-provider servers hebben staan in Nederland. Je hebt namelijk een Nederlands IP-adres nodig om toegang te krijgen tot KPN ITV. Daarnaast is de verbindingssnelheid erg belangrijk. Omdat een VPN-verbinding het internetverkeer versleutelt en helemaal omleidt via een ander land, treedt er vaak wat snelheidsverlies op. En tot slot is het prettig als er geen datalimiet geldt bij de VPN-aanbieder, omdat het streamen van interactieve TV behoorlijk wat data kost. Al deze criteria in acht nemend, hebben we enkele geschikte VPN-aanbieders voor je op een rij gezet die goed zijn voor interactieve tv in het buitenland.


GOOSE VPN

GOOSE VPN werkte voor ons erg goed in combinatie met KPN interactieve TV. Deze Nederlandse VPN-aanbieder heeft dan ook veel servers in Nederland. En de software werkt intuïtief en eenvoudig. Mocht je er als abonnee een keer toch niet helemaal uitkomen, dan kan je je richten tot de helpdesk. Deze spreekt Nederlands en is 24/7 bereikbaar, wat erg prettig is. GOOSE VPN scoort dan ook erg goed op ons algemene overzicht van de beste VPN-aanbieders.

Probeer GOOSE VPN ook gerust een maandje uit, want je kan altijd je geld terug krijgen in de eerste 30 dagen. Daarnaast kan je na het afsluiten van een abonnement hun VPN-applicatie installeren op al je toestellen (ongeacht of het Windows, Mac, Android of iOS betreft). En je mag met meerdere toestellen tegelijk online zijn op hetzelfde abonnement!

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
  • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
  • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
  • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

ExpressVPN

ExpressVPN is een hele goed VPN voor videostreaming. Het is een van onze favoriete VPN-aanbieders voor Netflix, Ziggo GO en Uitzending Gemist. Ook voor KPN Interactieve TV is deze aanbieder een hele goed keuze. De applicaties voor Windows, Mac, iOS en Android werken snel en eenvoudig.

ExpressVPN is niet de goedkoopste aanbieder op de markt, maar de dienst levert wel een hoge kwaliteitsstandaard. Dus als je veilig internet, anonimiteit en het omzeilen van geografische blokkades (zoals die van KPN Interactieve TV!) belangrijk vindt, is het voor velen toch zeker de moeite waard hier een paar euro per maand aan te spenderen. Het staat je vrij om de service van ExpressVPN in ieder geval 30 dagen uit te proberen zonder risico. Op alle pakketten geldt namelijk een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bekijk ook onze uitgebreide test van ExpressVPN als je meer informatie wil over deze aanbieder.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
  • Supersnelle en makkelijke VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN
Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
2
Reacties
  1. Een leuk verhaal maar klopt het wel? Ik heb al een tijdje Goose VPN en het werkt prima, kan het iedereen aanraden. Helaas is de app. van KPN itv een ander verhaal, zwaar waardeloos en dat is erg netjes gezegd. GEEN verbinding op Tenerife, Alicante en Kreta of érg slecht. Had een oplossing gevonden door steeds opnieuw de app. te verwijderen en opnieuw te installeren en kon dan 1 opname kijken. Nu is alles geblokkeerd omdat er zgn. 5 apparaten zouden zijn aangesloten wat dus niet waar is, slechts één smartphone en 1 tablet. Heb KPN al 3 keer gebeld vanuit Kreta, men gaat een oplossing zoeken en ik zou worden teruggebeld maar nee hoor, niemand laat meer iets horen.

    • Raar dat je steeds één opname kan kijken per installatie. Ook vreemd dat er wordt aangegeven dat je het op 5 apparaten tegelijkertijd hebt aangesloten terwijl dit niet het geval is. Daarnaast zou je vanaf Tenerife, Alicante of Kreta gewoon KPN moeten kunnen kijken zonder VPN, aangezien het binnen Europa ligt. Hopelijk komt KPN er nog bij je op terug.

Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past