Unblock

Unblock

Krijg jij geen toegang tot een website of app omdat je in het buitenland zit? Dan heb je te maken met een geografische blokkade. Deze blokkades worden opgeworpen om te censureren of om wetten en gebruiksvoorwaarden na te leven. Toch is het soms nodig om deze websites of apps te unblocken. Lees daarover meer in onze unblocking artikelen. Let altijd wel goed op of het omzeilen van een blokkade in lijn is met de wetgeving van een land en met de gebruiksvoorwaarden van een bepaalde dienst of service. In sommige landen kunnen andere regels gelden dan in Nederland, dus we raden je aan de gebruiksvoorwaarden van online services goed te lezen.


Censuur

Censuur op het internet komt voor in vele soorten en maten. Overheden in landen beperken het internet om de politieke stabiliteit te bewaken, traditionele waarden af te dwingen of de nationale veiligheid te waarborgen. Ook worden sommige zaken geblokkeerd voor economische redenen. Lees dit dossier voor meer informatie over online censuur.

Geld besparen

We vinden het allemaal fijn om geld te kunnen besparen. Met een VPN kun je online verrassend veel minder kwijt zijn. Producten en diensten zijn in andere landen goedkoper dan in Nederland. Dit komt omdat Nederland een relatief welvarend land is. Met een VPN kun je je locatie digitaal veranderen waardoor je korting kunt krijgen op producten, software en diensten die je online afneemt. Meer tips om geld te besparen vind je in dit dossier.

Sport

Online sport kijken is handig. Overal en altijd toegang hebben tot streams van je favoriete sporten is een van de vele voordelen van het internet. Met een VPN kun je nog meer voordeel halen uit online sport kijken. Zo kijk je bijvoorbeeld ook gemakkelijk Amerikaanse sporten of internationale sportwedstrijden die normaal niet in Nederland worden uitgezonden.

Streaming

Online tv kijken kan een uitdaging zijn. NPO, RTL of zelfs Netflix en HULU kunnen niet vanuit elk land worden bekeken vanwege uitzendrechten. Toch is het mogelijk om dit soort kanalen, streamingdiensten of filmaanbieders te unblocken. Meer daarover lees je in dit dossier.