Beste VPN voor Android TV

Gezin kijkt Android TV met VPN Trofee
Klik hier voor een beknopte samenvatting
In het kort: de beste VPN voor Android TV

Een VPN op je Android TV zorgt voor meer online veiligheid, privacy en vrijheid. Ook kun je met een VPN Nederlandse televisie in het buitenland of juist buitenlandse programma’s in Nederland kijken. De beste providers die je daar volgens ons voor kunt gebruiken zijn:

Wil je meer weten over hoe een VPN je Android TV-ervaring kan verbeteren? Lees dan hieronder verder.

Android TV met VPNHet gebruiksvriendelijke besturingssysteem Android wordt tegenwoordig ook op Smart TV’s gebruikt. Met een Android TV download en gebruik je gemakkelijk apps uit de Google Play Store op je tv. Het werkt ongeveer hetzelfde als Google Chromecast, maar je hebt geen losse dongle meer nodig.

Toch kun je ook met een Android TV soms problemen ondervinden. Misschien kun je een serie, film of YouTube-video niet kijken op basis van je locatie. Dit noemen we ook wel een geografische blokkade. Vaak kun je deze blokkade omzeilen met een Virtueel Particulier Netwerk (VPN).

Net als de meeste Smart TV’s geeft Android TV je toegang tot apps van populaire streamingdiensten zoals Netflix, Ziggo Go, ESPN/Fox Sports, RTL XL, NPO Start en meer. Helaas word je door Nederlandse diensten vaak geblokkeerd als je in het buitenland zit, of juist door buitenlandse diensten als je in Nederland zit.

Daarom is een VPN een ideale aanvulling op je Android TV. Waar je normaal geblokkeerd wordt op basis van je geografische locatie, helpt een VPN je je favoriete serie of film te kijken. Waar dan ook ter wereld je bent.

Er zijn veel VPN’s die geschikt zijn voor Android TV. Om jou te helpen met het maken van een keuze, hebben we de drie beste VPN’s voor Android hieronder op een rijtje gezet.

Beste VPN’s voor Android TV: onze top 3

Een goede VPN is veilig, snel, heeft servers in verschillende landen en is gebruiksvriendelijk. Hieronder geven we een top drie van uitstekende VPN’s die goed werken met Android TV.

ExpressVPN: all-round beste VPN voor Android TV

ExpressVPN is snel, veilig, gebruiksvriendelijk, heeft een ‘zero logs’-beleid en is naar onze mening de beste VPN van dit moment. De software van ExpressVPN werkt op Windows, Mac, iOS, Android, Linux. Voor Android TV’s heeft ExpressVPN een handige app, waardoor je deze ook als leek eenvoudig installeert en gebruikt. De app is bovendien zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Daarnaast heeft ExpressVPN duizenden servers verdeeld over tientallen landen. Geografische blokkades omzeilen zal dus geen probleem zijn. Weet je nog niet zeker of ExpressVPN iets voor jou is? Dan kun je deze premium VPN gratis uitproberen dankzij de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.59
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: een zeer voordelige VPN voor Android TV

Surfshark is niet alleen een kwalitatief sterke, maar ook een zeer voordelige VPN. Het voordeligste abonnement van Surfshark kost nog geen twee euro per maand.

Daarnaast biedt Surfshark snelle servers die streamen erg prettig maken. Je zult met Surfshark weinig tot geen last hebben van bufferen.

Ook blinkt deze VPN-provider uit in gebruiksvriendelijkheid. Met Surfshark haal je dus een zeer goede VPN in huis voor je Android TV. Voor een kleine prijs krijg je ineens een groter streamingaanbod.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN: een ster in Android TV unblocking

NordVPN is een echte kei in het omzeilen van geografische blokkades. De meeste Android TV-kijkers zullen een VPN gebruiken voor het unblocken van content, waardoor NordVPN een erg goede optie is.

Daarnaast biedt NordVPN een extra functie die handig is voor unblocking: een dedicated IP-adres. Een dedicated IP-adres is een uniek IP-adres dat het een stuk lastiger maakt voor bijvoorbeeld Netflix om te zien dat jij een VPN gebruikt. Hierdoor heb je een kleinere kans dat streamingdiensten je blokkeren omdat je een VPN gebruikt. Daarnaast biedt NordVPN obfuscated servers. Ook dit is een handige extra functie voor het omzeilen van geografische blokkades.

NordVPN  is niet alleen een kwalitatief goede VPN, maar is ook nog eens gunstig geprijsd. Zoek je een goede VPN voor je Android TV waarmee je al je favoriete series kunt kijken, waar je ook bent? Dan raden wij NordVPN zeker aan.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Gratis VPN’s voor Android TV

Naast de betaalde VPN-diensten bestaan er ook gratis VPN’s. Veel gratis VPN’s zijn helaas onveilig en hebben snelheids- en datalimieten. Snelheid is erg belangrijk als je series en films wilt kijken. Om deze reden is het niet aan te raden om gratis VPN’s te gebruiken in combinatie met Android TV.

Bovendien hebben veel gratis VPN’s serverlimieten. Serverlocaties zijn belangrijk als je content wilt unblocken. Afhankelijk van je serverkeuze, krijg je toegang tot meer online content. De Amerikaanse Amazon Prime Video bibliotheek kun je bijvoorbeeld alleen bekijken met een server in de Verenigde Staten.

In plaats van een gratis VPN kun je beter kiezen voor een premium, goedkope VPN. Voor een klein bedrag krijg je dan een kwalitatief goede VPN. Een van deze goedkopere VPN’s hebben we hierboven al aangeraden: Surfshark.

Wat is het voordeel van een VPN voor Android TV?

Er zijn een paar goede redenen waarom een VPN van toegevoegde waarde is in combinatie met je Android TV:

 • Veiligheid: je internetverkeer wordt versleuteld zodat anderen niet kunnen zien wat jij doet. Denk bijvoorbeeld aan overheden of bedrijven die een profiel van jou willen opbouwen. Een VPN biedt ook bescherming tegen hackers die uit zijn op jouw account- en betalingsgegevens.
 • Anonimiteit: met een VPN wordt je IP-adres verborgen. Hierdoor is jouw online activiteit veel moeilijker te herleiden tot jouw locatie of jou als persoon.
 • Unblocking/vrijheid: voor veel mensen is dit de belangrijkste reden om een VPN te gebruiken. Als je kiest voor een server in een ander land, lijkt het alsof je je in dat land bevindt. Hierdoor worden services en streams niet geblokkeerd en krijg je toegang tot het grotere aanbod van Netflix uit Amerika of juist Nederlandse tv terwijl je in het buitenland bent. Dit werkt niet alleen voor streamen, maar ook voor andere geblokkeerde sites. Daarom zijn VPN’s ook populair bij gebruikers in landen waar veel censuur is en sites regelmatig worden geblokkeerd, zoals China.

VPN vs. DNS op je Android TV

Wil je geografische blokkades omzeilen? Dit kan ook met een SmartDNS. Via een DNS kun je sites laten geloven dat je vanuit een andere locatie het internet op gaat dan het geval is.

Het nadeel is echter dat je verbinding niet versleuteld wordt en je IP-adres niet anoniem is. Hierdoor ben je dus niet veilig online, terwijl je er toch voor betaalt.

Je moet bij een DNS ook oppassen voor DNS hijacking. Het kan dan zijn dat je internetprovider je toch een IP meegeeft, waardoor je niet om geografische blokkades heen kunt. In het ergste geval kan DNS hijacking door andere partijen, zoals hackers, ervoor zorgen dat je op schadelijke websites komt zonder dat je dit doorhebt. Zo krijgen internetcriminelen toegang tot je gegevens.

Kortom, het is over het algemeen gunstiger om te kiezen voor een VPN.  Deze geeft je meer voordelen en is vaak makkelijker in te stellen.

Kodi op je Android TV met een VPN

Kodi TV met VPNKodi is een van de beste streamingdiensten van dit moment. Los van enkele directory’s, is de meeste content op het platform volledig legaal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Popcorn Time of Terrarium TV.

Ook op Android TV kun je genieten van het aanbod van Kodi, maar wij raden je aan dit te doen in combinatie met een VPN. Zo blijf je veilig en anoniem en kan niemand bij jouw gegevens komen. Dit is wel zo fijn bij een open source streamingdienst met een veelvoud aan extensies gemaakt door medegebruikers.

VPN instellen op je Android TV

Je kunt op meerder manieren zorgen dat je Android TV via een beveiligde VPN-verbinding loopt. De makkelijkste manier is via een VPN-app die je in de Google Play Store kunt vinden.

Wil je echter al je apparaten in één keer verbinden met een VPN? Dan kun je er ook voor kiezen om een VPN op je router te installeren. Alles over het installeren van een VPN op je Android TV kun je vinden in het volgende artikel: VPN instellen op je Android TV.

Conclusie: beste VPN voor Android TV

Een VPN is een uitstekende manier om met je Android TV vanuit Nederland films en series uit het buitenland te kijken. Zo kun je met een VPN toegang krijgen tot titels die je alleen vindt op de Amerikaanse Netflix. Ook kun je een VPN gebruiken om juist Nederlandse televisie te kijken vanuit het buitenland. Je geniet dan tijdens je vakantie in het buitenland alsnog van Nederlandse programma’s van NPO Start.

Een Android TV geeft je veel mogelijkheden vanwege de toegang tot de Google Play Store. Dit maakt het bijzonder makkelijk om een VPN te installeren. Daarbovenop blijft je data veilig en ben je online anoniem met een VPN. Hierdoor kunnen overheden, hackers, bedrijven en adverteerders niet bij je gegevens komen.

Wij raden zelf aan om ExpressVPN, Surfshark of NordVPN in combinatie met een Android TV te gebruiken. Ben je op zoek naar een andere VPN? Raadpleeg dan ons overzicht van de beste VPN’s.

De beste VPN's voor Android TV: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag die betrekking heeft op dit artikel? Kijk in het overzicht met veelgestelde vragen hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

ExpressVPN is volgens onze tests de beste VPN voor Android TV. De VPN-provider is snel, veilig, gebruiksvriendelijk en heeft bovendien een ‘zero logs’-beleid. De snelheid en het grote servernetwerk van ExpressVPN maken deze VPN zeer geschikt in combinatie met Android TV.

Ben je benieuwd naar welke andere opties goed werken met Android TV? Bekijk dan onze top 3 beste VPN’s voor Android TV.

 

Wij raden af om een gratis VPN te gebruiken in combinatie met Android TV. Veel gratis VPN’s hebben snelheids- en datalimieten en dit is erg storend tijdens het streamen. Bovendien zijn veel gratis VPN’s niet veilig.

Er zijn twee belangrijke redenen om een VPN te gebruiken op je Android TV:

 • Een VPN versleutelt je internetverkeer en biedt meer veiligheid en anonimiteit.
 • Een VPN geeft je de mogelijkheid om geografische blokkades te omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Nederland genieten van het uitgebreide aanbod van de Amerikaanse Netflix.
Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen