Gezin kijkt Android TV met VPN Trofee

Beste VPN voor Android TV

Laatst bijgewerkt: 7 december 2018
Leestijd: 6 minuten, 17 seconden

Het gebruiksvriendelijke besturingssysteem Android wordt tegenwoordig ook op Smart TV’s gebruikt. Met een Android TV kan je gemakkelijk apps uit de bekende Google Play Store downloaden en gebruiken op je tv. Het werkt ongeveer hetzelfde als Google Chromecast, maar je hebt geen losse dongle meer nodig.

Krijg jij echter ook de melding dat je een serie niet kan kijken op basis van je locatie? Dan kan je dit voorkomen met een Virtueel Particulier Netwerk (VPN). Net als de meeste Smart TV’s geeft Android TV je toegang tot apps van populaire streamingdiensten als Netflix, Ziggo Go, Fox Sports, RTL XL, NPO Start en meer. Helaas wordt je door Nederlandse diensten geblokkeerd als je in het buitenland zit, of juist door buitenlandse diensten als je in Nederland zit. Hierdoor is een VPN een ideale partner voor een Android TV, want waar je normaal geblokkeerd wordt op basis van je geografische locatie kan je met een VPN gewoon alles bekijken van over de hele wereld.


Wat is het voordeel van een VPN voor Android TV?

Er zijn een paar goede redenen waarom een VPN van toegevoegde waarde is in combinatie met je Android TV:

 • Veiligheid: je internetverkeer wordt versleuteld zodat anderen niet kunnen zien wat jij doet. Denk bijvoorbeeld aan overheden of bedrijven die een profiel van jou willen opbouwen of hackers die uit zijn op jouw account- en betalingsgegevens.
 • Anonimiteit: met een VPN wordt je IP-adres verborgen, hierdoor is jouw online activiteit niet te herleiden tot jouw locatie of jou als persoon.
 • Unblocking/vrijheid: misschien wel de belangrijkste reden voor een VPN voor de gemiddelde gebruiker. Door het kiezen van een server in een ander land lijkt het alsof je uit dat land komt. Hierdoor worden services en streams niet geblokkeerd en kan je bijvoorbeeld toegang krijgen tot het grotere aanbod van Netflix uit Amerika of juist Nederlandse tv kijken in het buitenland. Hierdoor zijn VPN’s ook populair bij gebruikers uit landen waar veel censuur is en sites regelmatig worden geblokkeerd, zoals China.

De beste Android TV VPN

Een goede VPN is veilig, snel, heeft servers in verschillende landen en is gebruiksvriendelijk. De snelheid is belangrijk als je series wil kijken en de serverlocaties zijn belangrijk als je content wil unblocken. Hierdoor vallen free VPN services vaak af, omdat ze een snelheidslimiet, serverlimiet of datalimiet hebben en soms zelfs onveilig zijn. De volgende VPN’s zijn wat ons betreft de beste voor op je Android TV.


ExpressVPN voor Android TV

ExpressVPN is snel, veilig, gebruiksvriendelijk, heeft een zero-logs beleid en is voor ons de beste VPN van dit moment. De software van ExpressVPN is beschikbaar op Windows, Mac, iOS, Android, Linux en de app is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar. Voor Android TV’s heeft ExpressVPN een handige app, waardoor je ook als leek eenvoudig de VPN kan installeren en instellen.

Daarnaast heeft ExpressVPN meer dan 2000 servers verdeeld over 94 landen. Geografische blokkades omzeilen zal dus geen probleem zijn. Weet je nog niet zeker of ExpressVPN iets voor jou is? Dan kan je deze premium VPN gratis uitproberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

GOOSE VPN voor Android TV

GOOSE VPN is een uiterst betrouwbare en snelle Nederlandse VPN. GOOSE VPN streamt zonder te haperen en heeft een uitstekende, gebruiksvriendelijke Nederlandse app en klantenservice. GOOSE heeft een grote hoeveelheid servers in Nederland waardoor je altijd goede snelheden haalt als je vanuit het buitenland Nederlandse televisie wil kijken. Net als ExpressVPN heeft GOOSE VPN een app voor je Android TV waardoor installatie makkelijk is.

Kortom: GOOSE VPN is snel, veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

IPVanish voor Android TV

IPVanish is de snelste VPN die we tegen zijn gekomen. Hierdoor zul je altijd snel kunnen streamen en geen last hebben van haperingen. IPVanish is daarnaast ook qua veiligheid en servers dik in orde. Met meer dan 1000 servers in meer dan 50 landen zullen geografische blokkades geen probleem vormen. Met name de grote hoeveelheid servers in Nederland en Amerika maken dit een erg goede VPN voor de Nederlandse gebruiker.

IPVanish heeft een handige Android TV app en heeft op haar site handleidingen voor de installatie op alle populaire devices en services (handig voor bijvoorbeeld Kodi). Het enige nadeel van IPVanish is, is dat de software niet beschikbaar is in het Nederlands. Gelukkig is de software zo gebruiksvriendelijk dat dit waarschijnlijk geen probleem zal zijn. Een ander puntje om rekening mee te houden is dat IPVanish niet werkt in combinatie met Netflix. Wil je dus je Android TV gebruiken om Netflix te streamen, dan kan je beter bij ExpressVPN of GOOSE VPN kijken.

IPVanish
Actie:
Snelle VPN met goede prijs bij een jaaraboonement
7.3
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Logs! En Netflix niet altijd werkend
Bezoek IPVanish

VPN vs. DNS op je Android TV

Wil je geografische blokkades omzeilen, dan kan dit ook met een SmartDNS. Via een DNS kan je sites laten geloven dat je vanuit een andere locatie komt dan je daadwerkelijk komt. Het nadeel is echter dat je verbinding niet versleuteld wordt en je IP-adres niet anoniem is. Hierdoor ben je dus niet veilig online. Daarnaast zijn veel SmartDNS opties ook betaald, hierdoor is het gunstiger om te kiezen voor een VPN omdat deze je eigenlijk meer voordelen geeft (en vaak ook makkelijker op te zetten is).

Je moet bij een DNS ook oppassen voor DNS hijacking, hierdoor kan het zijn dat je internetprovider je toch een IP meegeeft, waardoor je niet om geografische blokkades heen kunt. In het ergste geval kan DNS hijacking (van andere partijen zoals hackers) ervoor zorgen dat je op schadelijke websites komt zonder dat je dit doorhebt om zo toegang tot je gegevens te krijgen. Wij zouden dus adviseren om te gaan voor een VPN.


Kodi op je Android TV met een VPN

VPN Kodi TVKodi is één van de beste streamingdiensten op het moment. Los van enkele directories is de meeste content volledig legaal in tegenstelling tot bijvoorbeeld Popcorn Time of Terrarium TV. Ook op Android TV kun je genieten van het aanbod van Kodi, maar wij raden je aan dit te doen in combinatie met een VPN. Hierdoor blijf je namelijk veilig en anoniem, zo kan niemand bij jouw gegevens komen. Wel zo fijn bij een open source streamingdienst met een veelvoud aan user-made addons.


VPN Instellen op je Android TV

Je kan op meerder manieren zorgen dat je Android TV via een VPN beveiligde verbinding loopt. De makkelijkste manier is via een VPN-app die je in de Google Play Store kan vinden. Wil je echter al je apparaten direct verbinden met een VPN, dan kan je er ook voor kiezen om een VPN te installeren op je router. Alles over het installeren van een VPN voor op je Android TV kun je vinden in het volgende artikel: VPN instellen op je Android TV.


Conclusie VPN in combinatie met Android TV

Een VPN is een uitstekende manier om met je Android TV vanuit Nederland films en series te kunnen kijken uit het buitenland zoals de Amerikaanse Netflix. Ook kan je een VPN gebruiken om juist Nederlandse televisie te kijken vanuit het buitenland. Een Android TV geeft je een hoop mogelijkheden vanwege de toegang tot de Google Play store, dit maakt het bijzonder makkelijk om een VPN te installeren. Daarbovenop blijft je data veilig en ben je anoniem online. Hierdoor kunnen overheden, hackers, bedrijven en adverteerders niet bij je gegevens komen. Wij zouden zelf aanraden om ExpressVPN, GOOSE VPN of IPVanish te gebruiken in combinatie met een Android TV, maar mocht je op zoek zijn naar een andere VPN kun je terecht bij ons overzicht van de beste VPN’s.

Hoofdauteur:

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past