Gezin kijkt Android TV met VPN Trofee

Beste VPN voor Android TV

Laatst bijgewerkt: 19 december 2019
Leestijd: 6 minuten, 32 seconden
Klik hier voor een beknopte samenvatting
In het kort: de beste VPN voor Android TV

Een VPN op je Android TV helpt je op verschillende manieren:

 • Het versleutelt je internetverkeer, zodat je online veiligheid wordt gewaarborgd.
 • Het zorgt ervoor dat anderen niet zomaar kunnen zien wat jij online doet, zodat je je privacy beter in de hand hebt.
 • Het geeft je meer internetvrijheid, omdat je online geografische blokkades kunt omzeilen.

Wil je ook een VPN voor je Android TV, zodat je bijvoorbeeld Nederlandse televisie in het buitenland of juist buitenlandse programma’s in Nederland kunt kijken? Probeer dan eens NordVPN:

Wil je meer weten over hoe een VPN je Android TV-ervaring kan verbeteren? Lees dan hieronder verder.

Het gebruiksvriendelijke besturingssysteem Android wordt tegenwoordig ook op Smart TV’s gebruikt. Met een Android TV kun je gemakkelijk apps uit de bekende Google Play Store downloaden en gebruiken op je tv. Het werkt ongeveer hetzelfde als Google Chromecast, maar je hebt geen losse dongle meer nodig.

Toch kun je ook met een Android TV soms problemen ondervinden. Het kan bijvoorbeeld dat je een serie, film of bijvoorbeeld een Youtube video niet kunt kijken op basis van waar (in welk land, veelal) je je bevindt. Dit noemen we ook wel een geografische blokkade. Vaak kun je deze blokkade omzeilen met een Virtueel Particulier Netwerk (VPN).

Net als de meeste Smart TV’s geeft Android TV je toegang tot apps van populaire streamingdiensten als Netflix, Ziggo Go, Fox Sports, RTL XL, NPO Start en meer. Helaas wordt je door Nederlandse diensten vaak geblokkeerd als je in het buitenland zit (vooral buiten Europa), of juist door buitenlandse diensten als je in Nederland zit. Hierdoor is een VPN een ideale partner voor een Android TV, want waar je normaal geblokkeerd wordt op basis van je geografische locatie, kan een VPN je helpen om je favoriete serie of film waar dan ook ter wereld te kijken.

Wat is het voordeel van een VPN voor Android TV?

Er zijn een paar goede redenen waarom een VPN van toegevoegde waarde is in combinatie met je Android TV:

 • Veiligheid: je internetverkeer wordt versleuteld zodat anderen niet kunnen zien wat jij doet. Denk bijvoorbeeld aan overheden of bedrijven die een profiel van jou willen opbouwen of hackers die uit zijn op jouw account- en betalingsgegevens.
 • Anonimiteit: met een VPN wordt je IP-adres verborgen, hierdoor is jouw online activiteit veel moeilijker te herleiden tot jouw locatie of jou als persoon.
 • Unblocking/vrijheid: misschien wel de belangrijkste reden voor een VPN voor de gemiddelde gebruiker. Door het kiezen van een server in een ander land lijkt het alsof je je in dat land bevindt. Hierdoor worden services en streams niet geblokkeerd en kun je bijvoorbeeld toegang krijgen tot het grotere aanbod van Netflix uit Amerika of juist Nederlandse tv kijken in het buitenland. Hierdoor zijn VPN’s ook populair bij gebruikers uit landen waar veel censuur is en sites regelmatig worden geblokkeerd, zoals China.

De beste Android TV VPN

Een goede VPN is veilig, snel, heeft servers in verschillende landen en is gebruiksvriendelijk. De snelheid is belangrijk als je series en films wilt kijken en de serverlocaties zijn belangrijk als je content wilt unblocken. Hierdoor vallen gratis VPN services vaak af, omdat veel gratis VPN’s een snelheidslimiet, serverlimiet of datalimiet hebben en soms zelfs onveilig zijn. De volgende VPN’s zijn wat ons betreft de beste voor op je Android TV.

All-round beste VPN voor Android TV: ExpressVPN

ExpressVPN is snel, veilig, gebruiksvriendelijk, heeft een zero-logs beleid en is voor ons de beste VPN van dit moment. De software van ExpressVPN is beschikbaar op Windows, Mac, iOS, Android, Linux en de app is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar. Voor Android TV’s heeft ExpressVPN een handige app, waardoor je ook als leek eenvoudig de VPN kan installeren, instellen en gebruiken.

Daarnaast heeft ExpressVPN meer dan 3000 servers verdeeld over 94 landen. Geografische blokkades omzeilen zal dus geen probleem zijn. Weet je nog niet zeker of ExpressVPN iets voor jou is? Dan kun je deze premium VPN gratis uitproberen dankzij zijn 30 dagen geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Een zeer voordelige VPN voor Android TV: Surfshark

Surfshark is niet alleen een kwalitatief sterke, maar ook nog eens zeer voordelige VPN. Het voordeligste abonnement van Surfshark kost slechts €1,79 per maand. Daarnaast biedt Surfshark snelle servers die streamen erg prettig maken en blinkt deze provider uit in gebruiksvriendelijkheid. Met Surfshark haal je dus een zeer goede VPN in huis voor je Android TV, waardoor je voor een kleine prijs opeens een heel groot streamaanbod hebt!

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €1,79 per maand
8.8
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Een ster in Android TV unblocking: NordVPN

NordVPN is een echte kei op het gebied waar waarschijnlijk de meeste Android TV kijkers een VPN voor gebruiken: het omzeilen van geografische blokkades. Behalve dat NordVPN namelijk een kwalitatief goede VPN is voor een goede prijs, biedt Nord een extra functie die handig is voor unblocking, die ExpressVPN en Surfshark (nog) niet bieden: een dedicated IP-adres. Een dedicated IP-adres is een uniek IP-adres, dat het een stuk lastiger maakt voor bijvoorbeeld Netflix om te zien dat jij een VPN gebruikt. Hierdoor heb je een kleinere kans dat streamingdiensten je blokkeren omdat je een VPN gebruikt (wat vaak gebeurt). Daarnaast biedt NordVPN ook obfuscated servers. Ook dit is een handige extra functie voor het omzeilen van geografische blokkades.

Ofwel, zoek je een goede VPN voor je Android TV waarmee je al je favoriete series kunt kijken waar je ook bent? Dan raden wij NordVPN zeker aan.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

VPN vs. DNS op je Android TV

Wil je geografische blokkades omzeilen, dan kan dit ook met een SmartDNS. Via een DNS kun je sites laten geloven dat je vanuit een andere locatie het internet op gaat dan het geval is. Het nadeel is echter dat je verbinding niet versleuteld wordt en je IP-adres niet anoniem is. Hierdoor ben je dus niet veilig online. Daarnaast zijn veel SmartDNS opties ook betaald, hierdoor is het gunstiger om te kiezen voor een VPN omdat deze je eigenlijk meer voordelen geeft (en vaak ook makkelijker in te stellen is).

Je moet bij een DNS ook oppassen voor DNS hijacking, hierdoor kan het zijn dat je internetprovider je toch een IP meegeeft, waardoor je niet om geografische blokkades heen kunt. In het ergste geval kan DNS hijacking (van andere partijen zoals hackers) ervoor zorgen dat je op schadelijke websites komt zonder dat je dit doorhebt om zo toegang tot je gegevens te krijgen. Wij zouden dus adviseren om te gaan voor een VPN.

Kodi op je Android TV met een VPN

VPN Kodi TVKodi is één van de beste streamingdiensten op het moment. Los van enkele directories is de meeste content volledig legaal in tegenstelling tot bijvoorbeeld Popcorn Time of Terrarium TV. Ook op Android TV kun je genieten van het aanbod van Kodi, maar wij raden je aan dit te doen in combinatie met een VPN. Hierdoor blijf je namelijk veilig en anoniem, zo kan niemand bij jouw gegevens komen. Wel zo fijn bij een open source streamingdienst met een veelvoud aan user-made add-ons.

VPN Instellen op je Android TV

Je kunt op meerder manieren zorgen dat je Android TV via een VPN-beveiligde verbinding loopt. De makkelijkste manier is via een VPN-app die je in de Google Play Store kunt vinden. Wil je echter al je apparaten in één keer verbinden met een VPN? Dan kun je er ook voor kiezen om een VPN te installeren op je router. Alles over het installeren van een VPN voor op je Android TV kun je vinden in het volgende artikel: VPN instellen op je Android TV.

Conclusie VPN in combinatie met Android TV

Een VPN is een uitstekende manier om met je Android TV vanuit Nederland films en series te kunnen kijken uit het buitenland zoals titels die je alleen vindt op de Amerikaanse Netflix. Ook kun je een VPN gebruiken om juist Nederlandse televisie te kijken vanuit het buitenland. Een Android TV geeft je een hoop mogelijkheden vanwege de toegang tot de Google Play store. Dit maakt het bijzonder makkelijk om een VPN te installeren. Daarbovenop blijft je data veilig en ben je anoniem online met een VPN. Hierdoor kunnen overheden, hackers, bedrijven en adverteerders niet bij je gegevens komen. Wij zouden zelf aanraden om ExpressVPN, Surfshark of NordVPN te gebruiken in combinatie met een Android TV, maar mocht je op zoek zijn naar een andere VPN, dan kun je terecht bij ons overzicht van de beste VPN’s.

Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen