Beste VPN voor Android TV

Gezin kijkt Android TV met VPN Trofee
Klik hier voor een beknopte samenvatting
In het kort: de beste VPN voor Android TV

Een VPN op je Android TV helpt je op verschillende manieren:

 • Het versleutelt je internetverkeer, zodat je online veiligheid wordt gewaarborgd.
 • Het zorgt ervoor dat anderen niet zomaar kunnen zien wat jij online doet, zodat je je privacy beter in de hand hebt.
 • Het geeft je meer internetvrijheid, omdat je online geografische blokkades kunt omzeilen.

Wil je ook een VPN voor je Android TV, zodat je bijvoorbeeld Nederlandse televisie in het buitenland of juist buitenlandse programma’s in Nederland kunt kijken? Probeer dan eens NordVPN:

Wil je meer weten over hoe een VPN je Android TV-ervaring kan verbeteren? Lees dan hieronder verder.

Android TV met VPNHet gebruiksvriendelijke besturingssysteem Android wordt tegenwoordig ook op Smart TV’s gebruikt. Met een Android TV kun je gemakkelijk apps uit de bekende Google Play Store downloaden en gebruiken op je tv. Het werkt ongeveer hetzelfde als Google Chromecast, maar je hebt geen losse dongle meer nodig.

Toch kun je ook met een Android TV soms problemen ondervinden. Het kan bijvoorbeeld dat je een serie, film of YouTube-video niet kunt kijken op basis van je locatie. Dit noemen we ook wel een geografische blokkade. Vaak kun je deze blokkade omzeilen met een Virtueel Particulier Netwerk (VPN).

Net als de meeste Smart TV’s geeft Android TV je toegang tot apps van populaire streamingdiensten zoals Netflix, Ziggo Go, ESPN/Fox Sports, RTL XL, NPO Start en meer. Helaas wordt je door Nederlandse diensten vaak geblokkeerd als je in het buitenland zit (vooral buiten Europa), of juist door buitenlandse diensten als je in Nederland zit. Hierdoor is een VPN een ideale aanvulling op je Android TV. Waar je normaal geblokkeerd wordt op basis van je geografische locatie, kan een VPN je helpen je favoriete serie of film waar dan ook ter wereld te kijken.

Er zijn veel VPN’s die geschikt zijn voor Android TV. Om jou te helpen met het maken van een keuze, hebben we de drie beste VPN’s voor Android hieronder op een rijtje gezet.

Beste VPN’s voor Android TV: onze top 3

Een goede VPN is veilig, snel, heeft servers in verschillende landen en is gebruiksvriendelijk. De snelheid van de VPN-server is belangrijk als je series en films wilt kijken en de serverlocaties zijn belangrijk als je content wilt unblocken. Hieronder geven we een top drie van uitstekende VPN’s die goed werken met Android TV.

ExpressVPN: all-round beste VPN voor Android TV

ExpressVPN is snel, veilig, gebruiksvriendelijk, heeft een zero-logs beleid en is naar onze mening de beste VPN van dit moment. De software van ExpressVPN werkt op Windows, Mac, iOS, Android, Linux en de app is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar. Voor Android TV’s heeft ExpressVPN een handige app, waardoor je ook als leek eenvoudig de VPN kan installeren, instellen en gebruiken.

Daarnaast heeft ExpressVPN duizenden servers verdeeld over tientallen landen. Geografische blokkades omzeilen zal dus geen probleem zijn. Weet je nog niet zeker of ExpressVPN iets voor jou is? Dan kun je deze premium VPN gratis uitproberen dankzij de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: een zeer voordelige VPN voor Android TV

Surfshark is niet alleen een kwalitatief sterke, maar ook nog eens zeer voordelige VPN. Het voordeligste abonnement van Surfshark kost nog geen €2 per maand. Daarnaast biedt Surfshark snelle servers die streamen erg prettig maken. Je zult met Surfshark weinig tot geen last hebben van bufferen. Ook blinkt deze VPN-provider uit in gebruiksvriendelijkheid. Met Surfshark haal je dus een zeer goede VPN in huis voor je Android TV. Voor een kleine prijs krijg je ineens een groter streamingaanbod.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN: een ster in Android TV unblocking

NordVPN is een echte kei in het omzeilen van geografische blokkades. De meeste Android TV-kijkers zullen een VPN gebruiken voor het unblocken van content, waardoor NordVPN een erg goede optie is. NordVPN  is niet alleen een kwalitatief goede VPN, maar is ook nog eens gunstig geprijsd.

Daarnaast biedt NordVPN een extra functie die handig is voor unblocking: een dedicated IP-adres. Een dedicated IP-adres is een uniek IP-adres dat het een stuk lastiger maakt voor bijvoorbeeld Netflix om te zien dat jij een VPN gebruikt. Hierdoor heb je een kleinere kans dat streamingdiensten je blokkeren omdat je een VPN gebruikt. Daarnaast biedt NordVPN obfuscated servers. Ook dit is een handige extra functie voor het omzeilen van geografische blokkades.

Zoek je een goede VPN voor je Android TV waarmee je al je favoriete series kunt kijken, waar je ook bent? Dan raden wij NordVPN zeker aan.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Gratis VPN’s voor Android TV

Naast de betaalde VPN-diensten bestaan er ook gratis VPN’s. De gratis VPN’s  zijn helaas vaak onveilig en hebben snelheids- en datalimieten. Snelheid is erg belangrijk als je series en films wilt kijken. Om deze reden is het niet aan te raden om gratis VPN’s te gebruiken in combinatie met Android TV.

Bovendien hebben veel gratis VPN’s serverlimieten. Serverlocaties zijn belangrijk als je content wilt unblocken. Afhankelijk van je serverkeuze, krijg je toegang tot meer online content. De Amerikaanse Netflix kun je bijvoorbeeld alleen bekijken met een server in de Verenigde Staten.

In plaats van een gratis VPN kun je beter kiezen voor een premium, goedkope VPN. Voor een klein bedrag krijg je dan een kwalitatief goede VPN.

Wat is het voordeel van een VPN voor Android TV?

Er zijn een paar goede redenen waarom een VPN van toegevoegde waarde is in combinatie met je Android TV:

 • Veiligheid: je internetverkeer wordt versleuteld zodat anderen niet kunnen zien wat jij doet. Denk bijvoorbeeld aan overheden of bedrijven die een profiel van jou willen opbouwen. Een VPN biedt ook bescherming tegen hackers die uit zijn op jouw account- en betalingsgegevens.
 • Anonimiteit: met een VPN wordt je IP-adres verborgen. Hierdoor is jouw online activiteit veel moeilijker te herleiden tot jouw locatie of jou als persoon.
 • Unblocking/vrijheid: voor veel mensen is dit de belangrijkste reden om een VPN te gebruiken. Als je kiest voor een server in een ander land, lijkt het alsof je je in dat land bevindt. Hierdoor worden services en streams niet geblokkeerd en krijg je bijvoorbeeld toegang tot het grotere aanbod van Netflix uit Amerika of juist Nederlandse tv terwijl je in het buitenland bent. Dit werkt niet alleen voor streamen, maar ook voor andere geblokkeerde sites. Daarom zijn VPN’s ook populair bij gebruikers in landen waar veel censuur is en sites regelmatig worden geblokkeerd, zoals China.

VPN vs. DNS op je Android TV

Wil je geografische blokkades omzeilen? Dit kan ook met een SmartDNS. Via een DNS kun je sites laten geloven dat je vanuit een andere locatie het internet op gaat dan het geval is. Het nadeel is echter dat je verbinding niet versleuteld wordt en je IP-adres niet anoniem is. Hierdoor ben je dus niet veilig online. Daarnaast zijn veel SmartDNS-opties betaald. Kortom, het is over het algemeen gunstiger om te kiezen voor een VPN, omdat deze je meer voordelen geeft en vaak ook makkelijker is in te stellen is.

Je moet bij een DNS ook oppassen voor “DNS hijacking”. Het kan dan zijn dat je internetprovider je toch een IP meegeeft, waardoor je niet om geografische blokkades heen kunt. In het ergste geval kan DNS hijacking (van andere partijen zoals hackers) ervoor zorgen dat je op schadelijke websites komt zonder dat je dit doorhebt. Zo krijgen internetcriminelen toch toegang tot je gegevens. Wij zouden dus adviseren om te gaan voor een VPN, zodat je zeker bent van je online veiligheid.

Kodi op je Android TV met een VPN

Kodi TV met VPNKodi is één van de beste streamingdiensten van dit moment. Los van enkele directories, is de meeste content op het platform volledig legaal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Popcorn Time of Terrarium TV.

Ook op Android TV kun je genieten van het aanbod van Kodi, maar wij raden je aan dit te doen in combinatie met een VPN. Zo blijf je veilig en anoniem en kan niemand bij jouw gegevens komen. Dit is wel zo fijn bij een open source streamingdienst met een veelvoud aan extensies gemaakt door medegebruikers.

VPN instellen op je Android TV

Je kunt op meerder manieren zorgen dat je Android TV via een VPN-beveiligde verbinding loopt. De makkelijkste manier is via een VPN-app die je in de Google Play Store kunt vinden. Wil je echter al je apparaten in één keer verbinden met een VPN? Dan kun je er ook voor kiezen om een VPN op je router te installeren. Alles over het installeren van een VPN op je Android TV kun je vinden in het volgende artikel: VPN instellen op je Android TV.

Conclusie: beste VPN voor Android TV

Een VPN is een uitstekende manier om met je Android TV vanuit Nederland films en series uit het buitenland te kijken. Zo kun je met een VPN bijvoorbeeld toegang krijgen tot titels die je alleen vindt op de Amerikaanse Netflix. Ook kun je een VPN gebruiken om juist Nederlandse televisie te kijken vanuit het buitenland. Je geniet dan tijdens je vakantie in het buitenland alsnog van Nederlandse programma’s van NPO Start. Een Android TV geeft je veel mogelijkheden vanwege de toegang tot de Google Play Store. Dit maakt het bijzonder makkelijk om een VPN te installeren.

Daarbovenop blijft je data veilig en ben je online anoniem met een VPN. Hierdoor kunnen overheden, hackers, bedrijven en adverteerders niet bij je gegevens komen. Wij raden zelf aan om ExpressVPN, Surfshark of NordVPN in combinatie met een Android TV te gebruiken. Ben je op zoek naar een andere VPN? Raadpleeg dan ons overzicht van de beste VPN’s.

De beste VPN's voor Android TV: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag die betrekking heeft op dit artikel? Kijk in het overzicht met veelgestelde vragen hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

ExpressVPN komt het beste naar voren uit onze tests. De VPN-provider is snel, veilig, gebruiksvriendelijk en heeft bovendien een zero-logs beleid. De snelheid en het grote servernetwerk van ExpressVPN maken deze VPN zeer geschikt in combinatie met Android TV.

Ben je benieuwd welke andere opties goed werken met Android TV? Bekijk dan onze top 3 beste VPN’s voor Android TV.

 

Wij raden af om een gratis VPN te gebruiken in combinatie met Android TV. Veel gratis VPN’s hebben snelheids- en datalimieten en dit is erg storend tijdens het streamen. Bovendien zijn veel gratis VPN’s niet veilig.

Een VPN versleutelt je internetverkeer en biedt meer veiligheid en anonimiteit. Daarnaast geeft een VPN je de mogelijkheid om geografische blokkades te omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Nederland genieten van het uitgebreide aanbod van de Amerikaanse Netflix.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen