Formule 1 Online Stream op Laptop

Formule 1 kijken in Nederland of in het buitenland met een VPN

Laatst bijgewerkt: 3 september 2020
Leestijd: 10 minuten, 33 seconden
Beknopte samenvatting van dit artikel lezen? Klik hier!
Zo kijk je binnen no-time Formule 1 online

Veel Nederlanders zouden graag overal Formule 1-races kunnen kijken. Op vakantie is dit echter vaak lastig. Als je buiten Europa bent en je gebruikelijke online streams probeert te starten, dan zul je zien dat je geen toegang krijgt. Je kunt dan dus geen Grand Prix kijken, ook al heb je een betaald abonnement op een streamingdienst, zoals Ziggo.

Of wellicht zit je in Nederland en wil je toegang tot een buitenlandse streamingdienst, zoals het Britse Channel 4, maar lukt dat niet omdat de stream in Nederland geblokkeerd wordt. Met een VPN hebben Formule 1-fans hier geen last meer van. Om toch live alle Grands Prix te kunnen kijken, nemen liefhebbers de volgende stappen:

 1. Sluit een online abonnement af bij een VPN-aanbieder, zoals bijvoorbeeld NordVPN (nu met korting)
 2. Download de VPN-software op smartphone, tablet, desktop of laptop
 3. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-sever, of een VPN-server in het land waarvan je de formule 1 stream wilt kijken
 4. Open de gewenste streamingdienst en geniet van de Formule 1!

Belangrijk: in de meeste gevallen kun je alleen Formule 1 kijken als je een abonnement hebt tot de streamingdienst die je probeert te gebruiken. Echter, er zijn verscheidene landen waar gratis Formule 1 wordt uitgezonden. Deze gratis F1-streams zijn alleen beschikbaar voor inwoners van de desbetreffende landen. Maar met een VPN kan je je internetverkeer omleiden via een land dat een gratis stream aanbiedt. Zo kan je dus gewoon gratis toegang krijgen tot Formule 1 streams van over de hele wereld.

Als je meer wilt weten over het kijken van de Formule 1 buiten Nederland, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

In het buitenland worden Nederlandse streams voor de Formule 1 geblokkeerd op basis van je IP-adres. Zo werkt Ziggo GO bijvoorbeeld niet buiten de EU. Daarnaast kan het zijn dat je wel in Nederland bent, maar toch een buitenlandse F1-stream wilt kijken. Ook dan is er een goede kans dat deze streams in Nederland niet werken, omdat ze alleen in een bepaald land beschikbaar zijn. Al deze blokkades van F1-streams zijn eenvoudig te omzeilen met een VPN. Op die manier kun je overal ter wereld gewoon je favoriete Grand Prix-wedstrijden bekijken. In dit artikel lees je hoe je wereldwijd toegang krijgt tot alle Formule 1-kanalen.

Heb jij een VPN nodig om Formule 1 te kijken?

Er zijn enkele situaties waarbij een VPN uitkomst kan bieden als je de Formule 1 wilt kijken:

 • Je hebt een abonnement op Ziggo GO, maar bent op dit moment buiten de EU (waar Ziggo GO geblokkeerd wordt), dus kun je online geen Formule 1 meer kijken.
 • Je zit in Nederland en hebt geen Ziggo GO, maar wil toegang krijgen tot een andere streamingdienst die alleen in het buitenland beschikbaar is, zoals het Engelse Channel 4.
 • Je zit in een land waar geen Formule 1 wordt uitgezonden en waar alle Formule 1-websites worden geblokkeerd.

Simpel stappenplan: binnen 5 minuten online kijken, overal ter wereld

Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je gewoon snel online de Formule 1 wilt kijken. Daarom is hier een kort stappenplan waarmee je binnen 5 minuten van start kunt, of je nu in Nederland of aan de andere kant van de wereld bent.

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede VPN provider. Moeite met een keuze maken? Een goede optie voor Formule 1 is NordVPN (nu met korting). Deze VPN is betrouwbaar en snel. Bovendien kun je eventueel gebruikmaken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.
 2. Nadat je een abonnement hebt afgesloten, download je de VPN-software op het apparaat waar je de Formule 1 wilt kijken (bijvoorbeeld je laptop, smartphone of tablet). Deze software kun je vinden op de officiële website van de provider die je hebt gekozen.
 3. Start de app, kies een VPN-server in Nederland en maak verbinding. De NordVPN-applicaties zijn erg gebruiksvriendelijk. Mocht je meer uitleg willen, dan kun je ook onze NordVPN-review lezen.
 4. Binnen een paar seconden ben je verbonden met een VPN-server in Nederland. Nu kun je wereldwijd het internet op alsof je in Nederland zit! Je merkt verder niets van de VPN, die op de achtergrond van je apparaat draait. Je hebt echter wel toegang tot alle Nederlandse websites en streams, ook vanuit het buitenland. Dus surf simpelweg naar je reguliere Nederlandse Formule 1-streams en je bent klaar voor de race. Veel kijkplezier!

Uiteraard is NordVPN niet de enige VPN-aanbieder die je kan helpen om de Formule 1-wedstrijden online te streamen, waar je ook bent. Er zijn nog meer opties, die we hier kort zullen bespreken.

De beste VPN’s voor Formule 1

Zoek je een goede VPN om Formule 1 te kijken dan is het belangrijk dat die VPN servers heeft in een land dat toegang heeft tot de website/stream die jij wilt gebruiken. Wil je dus Sky Sports of Channel 4 kijken, kies dan een VPN met servers in het Verenigd Koninkrijk. Wil je echter Ziggo gebruiken om een Nederlandse F1 stream met Nederlands commentaar te kijken, kies dan een VPN met Nederlandse servers.

Het is ook belangrijk dat de VPN snel is, omdat je streams anders gaan haperen. Hierdoor zou je net een belangrijk moment van de race kunnen missen. Tot slot spelen de prijs en het gebruiksgemak natuurlijk ook een belangrijke rol bij je keuze. Gelukkig zijn er zeer goedkope en gebruiksvriendelijke VPN’s. Gratis VPN’s zouden wij in dit geval vermijden, omdat deze vaak een datalimiet, snelheidslimiet of serverlimiet hebben. Hieronder vind je onze aanraders voor goede VPN’s voor Formule 1.

ExpressVPN voor Formule 1

ExpressVPN is één van de beste VPN’s van het moment. Deze VPN-aanbieder heeft servers verspreid over de hele wereld. Hierdoor kun je eigenlijk overal en altijd wel een werkende Formule 1 stream vinden. De servers zijn zeer stabiel en hebben een hoge snelheid.

ExpressVPN is ook een zeer veilige en gebruiksvriendelijke VPN-dienst. Je kunt de VPN van ExpressVPN op 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken. De software is gemakkelijk te installeren op Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Daarnaast is de dienst risicoloos uit te proberen vanwege de 30 dagen geld-terug-garantie. Dit werkt ook perfect om gratis een Formule 1-race te bekijken door na de race je geld terug te vragen. Al is het uiteraard altijd goed om je internetverbinding te beveiligen met behulp van een VPN. Een VPN biedt namelijk nog veel meer voordelen, behalve het unblocken van bepaalde streams.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN voor Formule 1

NordVPN is een goede, gevestigde VPN die prima werkt om Formule 1 mee te kijken. Ze houden geen logs bij en hebben speciale servers voor streaming en P2P-verkeer.

Bovendien is NordVPN ontzettend veilig en heeft het snelle servers. Je zult dus niet zo snel last hebben van haperende streams. Je kunt NordVPN al uitproberen voor een paar euro per maand, en hebt dan bovendien een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,30 per maand bij een 2-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

CyberGhost voor Formule 1

CyberGhost is een VPN die voorheen gratis was maar tegenwoordig is overgestapt op betaalde abonnementen. Hierdoor is de dienst echt een stuk beter geworden. CyberGhost is ideaal als je weinig ervaring hebt met VPN’s, omdat de dienst zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren is.

Nog een groot pluspunt van CyberGhost is de relatief lage prijs. Daarnaast bieden ze een 45 dagen geld-terug-garantie op al hun abonnementen aan. Dit is ideaal als je bij wijze van uitzondering een keer een race niet kunt kijken omdat je in het buitenland zit, maar niet extra wilt betalen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2,75 per maand!
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Hoe stel ik een VPN in voor streaming?

Het is gelukkig erg gemakkelijk om een VPN op te zetten zodat je de Formule 1 kunt kijken. De meeste VPN-software is simpel te installeren. Als je de VPN op je computer of laptop wilt hebben, download je een programma en installeer je dat. Op mobiel en tablet installeer je vaak simpelweg een app.

Gebruik je voor het eerst een VPN op je computer? Volg dan deze stappen:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

Als je de VPN op een ander apparaat wilt installeren, dus niet op je telefoon of je computer, moet je dat op een andere manier doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook Formule 1 kijken op je televisie. Hier zijn een aantal gidsen die beschrijven hoe je dit op verschillende apparaten doet:

Waar kan ik de Formule 1 kijken?

race autoJe kunt Formule 1 op verschillende zenders en sites bekijken. Voor de meeste sites moet je een abonnement of account hebben. Gelukkig bieden deze sites soms ook een gratis proefperiode aan. Dan hoef je dus niet te betalen om Formule 1 te kijken. Je kunt er zoals gezegd voor kiezen om Formule 1 te kijken op een site uit een ander land als je ander commentaar wilt of het aanbod beter vindt. Dit kan dan gewoon met een VPN.

Zenders die Formule 1 uitzenden

Hieronder vind je een lijst van verschillende zenders die Formule 1-races uitzenden.

Land Zenders
Nederland Ziggo Sport, Ziggo kanaal 14
Duitsland RTL+
Engeland Channel 4, Sky Sports
België Sport Telenet, RTBF (franstalig)
VS ESPN
Meerdere landen F1 TV

Formule 1 kijken met Ziggo

Het kijken van Formule 1 in Nederland kan tegenwoordig makkelijk met Ziggo. Ben je al Ziggo-abonnee, dan heb je alleen nog Ziggo Sport Totaal nodig.

Helaas heeft niet iedereen een abonnement op Ziggo, dus er wordt vaak gezocht naar een alternatief. Een van die alternatieven is het gebruik van een VPN om een online stream te bekijken uit een ander land. Bijvoorbeeld als je een Duitse of Engelse uitzending van Formule 1 wilt kijken. Dit kan ook wenselijk zijn als je liever Engels commentaar hoort maar in Nederland bent, bijvoorbeeld omdat je een favoriete commentator hebt.

Als je in het buitenland zit en Formule 1 wilt kijken dan is het slim om te checken of er een goede Formule 1-zender of streamingdienst is in dat land. Heb je echter al een abonnement op Ziggo Sport, dan kun je dit in het buitenland ook gebruiken. Hiervoor heb je dan wel een VPN nodig om je IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP. Ziggo Go is in het buitenland (buiten de EU) namelijk vaak geblokkeerd.

F1 TV

F1 TV is een streamingdienst die in meerdere landen beschikbaar is. Het is een nieuw platform waarop de races te zien zijn en je verschillende camera’s zelf kunt selecteren. F1 TV is erg interactief, maar wel aan de prijzige kant.

Gratis Formule 1 via buitenlandse streams kijken met een VPN

In veel landen heb je een betaald abonnement nodig om Formule 1 wedstrijden te kijken, maar er zijn ook landen met gratis formule 1 streams. Deze werken normaalgesproken alleen als je daadwerkelijk in het desbetreffende land bent. Echter, met een VPN kan je toegang tot deze gratis streams krijgen waar je ook bent. NordVPN en ExpressVPN zijn goede keuzes (je krijgt 30 dagen geld-terug-garantie en aanzienlijke kortingen als je de links op onze site gebruikt).

Selecteer simpelweg een VPN-server in het land waarvan je de stream wilt bekijken (bijvoorbeeld een Britse VPN-server als je Channel 4 wilt kijken). Op deze manier krijg je toegang tot de streaming services en websites van dat land, zonder beperkingen. Gratis formule 1 streams kan je vinden op de volgende kanalen:

 • Channel 4 (Verenigd Koninkrijk): F1-wedstrijden met Engels commentaar. Door te verbinden met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk kun je deze streams gratis bekijken.
 • SRF (Zwitserland)
 • TF1 (Frankrijk)
 • Globoplay (Brazilië)
 • TV8 (Italië)
 • TV3 (Slovenië)
 • Tenplay (Australië)
 • ORF (Oostenrijk)

Bovenstaande websites bieden allemaal officiële, veilige streams aan. Daarnaast zijn er ook illegale websites die volledig gratis streams aanbieden. Pas dus goed op dat je op de juiste site zit.

Disclaimer: houd je aan de gebruikersvoorwaarden

Tot slot is het volgende zeer belangrijk: de bovenstaande technieken om de Formule 1 te volgen en streams te unblocken zijn slechts algemene tips. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om de (geüpdatete) gebruikersvoorwaarden van de dienst(en) die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo Go, door te lezen en in overeenstemming hiermee te handelen. Dit geldt uiteraard ook voor de wetten van het land waarin je je bevindt.

Wat doet een VPN?

VPN Uitgelegd EncryptieVPN’s geven gebruikers hun online privacy terug en beschermen hun gegevens tegen hackers. Doordat een VPN je data versleutelt en een beveiligde verbinding opzet, kunnen hackers en internetcriminelen er niet zomaar met jouw data vandoor. Voor meer diepgaande informatie over VPN’s kun je terecht bij ons uitgebreide artikel over VPN’s.

Naast privacy- en veiligheidsredenen is één van de belangrijkste redenen waarom VPN’s tegenwoordig worden gebruikt echter het omzeilen van geografische blokkades. Omdat de verbinding met een VPN loopt via de servers van de VPN-aanbieder, krijg je een ander IP-adres mee als je het internet opgaat. Veel VPN-aanbieders hebben servers staan over de hele wereld, je kunt dus bijvoorbeeld een server selecteren uit de Verenigde Staten en het lijkt voor websites dan net alsof je je in  de VS bevindt. Dit wordt vervolgens gebruikt om content te unblocken, zoals buitenlandse Formule 1 sites. Dit is ook een makkelijke manier om het veel grotere Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken!

Formule 1-kalender 2020

Nu je precies weet hoe en waar je de Formule 1 kunt volgen, waar je ook bent, wil je natuurlijk weten wanneer alle GP’s plaatsvinden! Daarom vind je hieronder een uitgebreide kalender met alle aankomende Formule 1 races van 2020.

Helaas zijn veel Formule 1-races van dit seizoen geannuleerd. Dit komt door de Corona-crisis die op dit moment in de hele wereld gaande is. Een behoorlijk aantal Grands Prix is op dit moment daardoor verzet of afgelast. Hieronder vind je de nieuwe kalender met de bevestigde races in het nieuwe, verkorte seizoen.

Datum Land Circuit
04-09 t/m 06-09 Italië Autodromo Nazionale Monza
11-09 t/m 13-09 Italië (Toscane) Autodromo del Mugello
25-09 t/m 27-09 Rusland Sochi Autodrom
09-10 t/m 11-10 Duitsland (Eifel) Nürburgring
23-10 t/m 25-10 Portugal Autódromo Internacional do Algarve
31-10 t/m 01-11 Italië Autodromo Enzo e Dino Ferrari
13-11 t/m 15-11 Turkije Istanbul Otodrom
04-12 t/m 06-12 Bahrein Bahrain International Circuit

Disclaimer: Wees je er bewust van dat bovenstaande tekst enkel tips tracht te geven over hoe je de Formule 1 in het buitenland kunt volgen en hoe je geo-restricties omzeilt. Het is echter altijd je eigen verantwoordelijkheid om de meest recente gebruikersovereenkomst van (streaming)diensten die je gebruikt door te lezen en in overeenstemming hiermee te handelen.

Online Formule 1 kijken: veelgestelde vragen

Heb je een snel antwoord op een vraag nodig? Hier zijn een aantal veelgestelde vragen over het online kijken van de Formule 1. Klik simpelweg op een vraag om het antwoord te bekijken.

Afhankelijk van je locatie zijn er veel online streams die de Formule 1 live uitzenden. In Nederland worden de Grand Prix-races bijvoorbeeld uitgezonden door Ziggo Sport, terwijl dit in België door Sport Telenet en RTBF wordt gedaan. Als je een stream wilt bekijken, heb je meestal een abonnement nodig op de juiste service. Vervolgens krijg je via hun website toegang tot de juiste stream.

Veel online streams en zenders die de Formule 1 uitzenden, kunnen dit omdat ze de uitzendrechten binnen een bepaald land hebben gekocht. Als je niet in dat land bent, bijvoorbeeld omdat je op vakantie of zakenreis bent, werkt je normale stream ineens niet meer. Dit komt omdat de website waarop je de race bekijkt, aan jouw IP-adres kan zien waar jij bent. Wil je toch je gebruikelijke stream bekijken? Dan kan dit met een VPN.

Er bestaan talloze gratis online streams. Deze zijn echter vaak niet legaal. Let dus altijd goed op dat je op het juiste platform zit. Heb je een gratis stream gevonden? Controleer dan of het geen illegale kopie is van een officiële stream zoals die van het Britse Sky Sport of het Amerikaanse ESPN.

Er zijn verschillende VPN’s die je toestaan om online de Formule 1 mee te kijken, waar ter wereld je ook bent. Wij raden zelf ExpressVPN aan als je een verbinding met een hoge snelheid wilt. Ook NordVPN en CyberGhost zijn goede opties die wellicht niet altijd zo snel zijn als ExpressVPN, maar wel een stuk goedkoper.

Het Formule 1-seizoen is ingekort door de coronacrisis. De nieuwe kalender bestaat uit 8 races tussen 3 juli en 6 september, met alleen races in Europa.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Sport’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
10
Reacties
 1. Wellicht handig; als je een NAS hebt staan, van bijv Synology, dan kan die ook GRATIS als VPN server dienst doen. Je logt dan in op de VPN thuis, waarna je alles via je “huisadres” kijkt. Kost niks.

  • Dit is inderdaad een goede oplossing voor mensen die thuis bijvoorbeeld Ziggo hebben. In principe heb je dan je eigen Nederlandse server. Je kunt hiermee alleen niet streams uit het buitenland kijken.

 2. Express VPN werkt NIET in het buitenland voor F1. Ze geven zelf aan dat ze nog steeds door ZIGGO geblokkeerd worden!!

  • Hoi Ed, dankjewel voor je bericht! Vervelend dat het niet werkt. We gaan het checken en passen zo nodig ons artikel aan.

 3. Ik heb een abonnement bij Goose VPN en ook bij Ziggo sport totaal. Als ik nu van buiten de EU een Nederlandse streaming server kies en dan Ziggo start krijg ik te horen dat ik een proxy server gebruik en daarom dus niet door kan naar live tv. Als ik jullie berichten kijk lijkt dit wel te moeten werken.

  Ik hoor graag wat ik fout doe

  • Hallo Arjo. Kijk je via de Ziggo Go-app? Deze kan checken of je 4G-locatie overeenkomt met de locatie van je IP-adres, en kan daaruit concluderen of je met een proxy of VPN werkt. GOOSE VPN geeft aan dat je dit het best op kunt lossen door via wifi te verbinden in plaats van via 3G of 4G. Ook kun je een app zoals FAKEGPS gebruiken om je GPS-locatie te veranderen in een Nederlandse locatie. Hopelijk werkt dit!

 4. Dank Quinten, je moet dus echt wel ook nog een officieel betaald account hebben van Channel 4 of Sky Sports?

  • Beste Remco, graag gedaan! En helaas heb je inderdaad ook nog een officieel account nodig van Channel 4 of Sky Sports nodig.

 5. Goedemorgen,

  Ik heb een abb genomen bij CyberGhost en netjes geinstalleerd…. Nu probeerde ik vanochtend de F1 qualy te kijken, maar ik weet eigenlijk niet de handelwijze zodra je CyberGhost connect… Ik wil graag via Sky Sports kijken en dacht daarvoor naar Channel 4 te gaan.

  Wat doe ik verkeerd?
  Dank voor de hulp, Remco

  • Hallo Remco, de handelswijze is eigenlijk hetzelfde als wanneer je gewoon formule 1 zou kijken via Channel 4. Je zet de VPN aan op een locatie in Engeland, vervolgens ga je naar de site van Channel 4, log je in met je Channel 4 account en kan je F1 kijken zonder dat je de melding krijgt dat je dit niet mag bekijken vanuit je eigen land.

Een reactie plaatsen