Formule 1 Online Stream op Laptop

Formule 1 kijken in Nederland of in het buitenland met een VPN

Laatst bijgewerkt: 18 mei 2020
Leestijd: 10 minuten, 48 seconden
Beknopte samenvatting van dit artikel lezen? Klik hier!
Zo kijk je binnen no-time Formule 1 buiten Europa

Let op: veel Formule 1-races van het seizoen 2020 worden uitgesteld of geannuleerd vanwege de huidige Corona-crisis.

Veel Nederlanders zouden graag overal Formule 1-races kunnen kijken. Op vakantie is dit echter vaak lastig. Als je buiten Europa bent en je gebruikelijke online streams probeert te starten, dan zul je zien dat je geen toegang krijgt. Je kunt dan dus geen Grand Prix kijken, ook al heb je een betaald abonnement op een streamingdienst, zoals Ziggo of het Britse Channel 4. Met een VPN hebben Formule 1-fans hier geen last meer van. Om toch live alle Grands Prix te kunnen kijken, nemen liefhebbers de volgende stappen:

 1. Sluit een online abonnement af bij een VPN-aanbieder, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN
 2. Download de ExpressVPN VPN-software op smartphone, tablet, desktop of laptop
 3. Maak verbinding met een Nederlandse, of andere Europese, VPN-server
 4. Log in op je gebruikelijke streamingdienst en geniet van de Formule 1!

Belangrijk: je kunt alleen op deze manier F1 kijken als je al een abonnement hebt op Ziggo GO of een dergelijke streamingsite zoals RTL+ uit Duitsland of Sky Sports uit Engeland. Hiervoor kun je je VPN het beste instellen op een Duitse of Engelse server.

Als je meer wilt weten over het kijken van de Formule 1 buiten Nederland, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

In het buitenland worden Nederlandse streams voor de Formule 1 geblokkeerd op basis van je IP-adres. Zo werkt Ziggo GO bijvoorbeeld niet buiten de EU. Daarnaast kan het zijn dat je wel in Nederland bent, maar toch een buitenlandse F1-stream wilt kijken. Ook dan is er een goede kans dat deze streams in Nederland niet werken, omdat ze alleen in een bepaald land beschikbaar zijn. Al deze blokkades van F1-streams zijn eenvoudig te omzeilen met een VPN. Op die manier kun je overal ter wereld gewoon je favoriete Grand Prix-wedstrijden bekijken. In dit artikel lees je hoe je wereldwijd toegang krijgt tot alle Formule 1-kanalen.

Heb jij een VPN nodig om Formule 1 te kijken?

Er zijn enkele situaties waarbij een VPN uitkomst kan bieden als je de Formule 1 wilt kijken:

 • Je hebt een abonnement op Ziggo GO, maar bent op dit moment buiten de EU (waar Ziggo GO geblokkeerd wordt), dus kun je online geen Formule 1 meer kijken.
 • Je zit in Nederland, hebt geen Ziggo GO, maar wel een abonnement op een andere dienst die alleen in het buitenland beschikbaar is, zoals het Engelse Channel 4.
 • Je zit in een land waar geen Formule 1 wordt uitgezonden en waar alle Formule 1-websites worden geblokkeerd.

Simpel stappenplan: binnen 5 minuten online kijken, overal ter wereld

Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je gewoon snel online de Formule 1 wilt kijken. Daarom is hier een kort stappenplan waarmee je binnen 5 minuten van start kunt, of je nu in Nederland of aan de andere kant van de wereld bent.

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede VPN provider. Moeite met een keuze maken? Een goede optie voor Formule 1 is ExpressVPN. Deze VPN is betrouwbaar en snel. Bovendien kun je eventueel gebruikmaken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Via de oranje knop in de banner onder dit stappenplan word je gelijk naar de juiste pagina van de ExpressVPN-website gestuurd, mocht je deze VPN willen kiezen.
 2. Nadat je een abonnement hebt afgesloten, download je de VPN-software op het apparaat waar je de Formule 1 wilt kijken (bijvoorbeeld je laptop, smartphone of tablet). Deze software kun je vinden op de officiële website van de provider die je hebt gekozen.
 3. Start de app, kies een VPN-server in Nederland en maak verbinding. De ExpressVPN-applicaties zijn erg gebruiksvriendelijk. Mocht je meer uitleg willen, dan kun je ook onze ExpressVPN-review lezen.
 4. Binnen een paar seconden ben je verbonden met een VPN-server in Nederland. Nu kun je wereldwijd het internet op alsof je in Nederland zit! Je merkt verder niets van de VPN, die op de achtergrond van je apparaat draait. Je hebt echter wel toegang tot alle Nederlandse websites en streams, ook vanuit het buitenland. Dus surf simpelweg naar je reguliere Nederlandse Formule 1-streams en je bent klaar voor de race. Veel kijkplezier!
ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Uiteraard is ExpressVPN niet de enige VPN-aanbieder die je kan helpen om de Formule 1-wedstrijden online te streamen, waar je ook bent. Verderop in dit artikel vertellen we je over twee andere VPN’s die ook uitstekend werken.

Gratis Formule 1 kijken via buitenlandse streams met een VPN

In Nederland heb je een abonnement bij Ziggo nodig om Formule 1-wedstrijden te kunnen kijken, maar in het buitenland zijn er soms ook gratis streams beschikbaar. Deze zijn alleen gratis toegankelijk zolang je in het land bent waarvoor die stream bedoeld is.

Wil je toegang tot een Formule 1-stream uit een van die landen? Ook dat is mogelijk. Dit werkt op dezelfde manier als het kijken van Nederlandse F1-streams in Nederland, alleen moet je een andere VPN-server kiezen. Selecteer bijvoorbeeld een VPN-server in het land waarvan je de stream wilt kijken (bijvoorbeeld een Britse server voor Channel 4). Zo krijg je toegang tot de streamingdiensten en websites van dat land, zonder blokkades. Nu kun je die stream ook vanuit Nederland bezoeken. Gratis Formule 1-streams vind je onder andere bij onderstaande zenders:

 • RTL.de (Duitsland): bij de Duitse RTL worden vrijwel alle F1-wedstrijden gratis uitgezonden. Door te verbinden met een VPN-server uit Duitsland kun je wereldwijd gratis toegang krijgen tot deze F1-stream.
 • Channel 4 (Verenigd Koninkrijk): F1-wedstrijden met Engels commentaar. Door te verbinden met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk kun je deze streams gratis bekijken.

Wat doet een VPN?

VPN Uitgelegd EncryptieVPN’s geven gebruikers hun online privacy terug en beschermen hun gegevens tegen hackers. Doordat een VPN je data versleutelt en een beveiligde verbinding opzet, kunnen hackers en internetcriminelen er niet zomaar met jouw data vandoor. Voor meer diepgaande informatie over VPN’s kun je terecht bij ons uitgebreide artikel over VPN-servers.

Naast privacy- en veiligheidsredenen is één van de belangrijkste redenen waarom VPN’s tegenwoordig worden gebruikt echter het omzeilen van geografische blokkades. Omdat de verbinding met een VPN loopt via de servers van de VPN-aanbieder, krijg je een ander IP-adres mee als je het internet opgaat. Veel VPN-aanbieders hebben servers staan over de hele wereld, je kunt dus bijvoorbeeld een server selecteren uit de Verenigde Staten en het lijkt voor websites dan net alsof je je in  de VS bevindt. Dit wordt vervolgens gebruikt om content te unblocken, zoals buitenlandse Formule 1 sites. Dit is ook een makkelijke manier om het veel grotere Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken!

De beste VPN’s voor Formule 1

Zoek je een goede VPN om Formule 1 te kijken dan is het belangrijk dat die VPN servers heeft in een land dat toegang heeft tot de website/stream die jij wilt gebruiken. Wil je dus Sky Sports of Channel 4 kijken, kies dan een VPN met servers in het Verenigd Koninkrijk. Wil je echter Ziggo gebruiken om een Nederlandse F1 stream met Nederlands commentaar te kijken, kies dan een VPN met Nederlandse servers.

Het is ook belangrijk dat de VPN snel is, omdat je streams anders gaan haperen. Hierdoor zou je net een belangrijk moment van de race kunnen missen. Tot slot spelen de prijs en het gebruiksgemak natuurlijk ook een belangrijke rol bij je keuze. Gelukkig zijn er zeer goedkope en gebruiksvriendelijke VPN’s. Gratis VPN’s zouden wij in dit geval vermijden, omdat deze vaak een datalimiet, snelheidslimiet of serverlimiet hebben. Hieronder vind je onze aanraders voor goede VPN’s voor Formule 1.

ExpressVPN voor Formule 1

ExpressVPN is één van de beste VPN’s van het moment. Deze VPN-aanbieder heeft servers verspreid over de hele wereld. Hierdoor kun je eigenlijk overal en altijd wel een werkende Formule 1 stream vinden. De servers zijn zeer stabiel en hebben een hoge snelheid.

ExpressVPN is ook een zeer veilige en gebruiksvriendelijke VPN-dienst. Je kunt de VPN van ExpressVPN op 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken. De software is gemakkelijk te installeren op Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Daarnaast is de dienst risicoloos uit te proberen vanwege de 30 dagen geld-terug-garantie. Dit werkt ook perfect om gratis een Formule 1-race te bekijken door na de race je geld terug te vragen. Al is het uiteraard altijd goed om je internetverbinding te beveiligen met behulp van een VPN. Een VPN biedt namelijk nog veel meer voordelen, behalve het unblocken van bepaalde streams.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN voor Formule 1

NordVPN is een goede, gevestigde VPN die prima werkt om Formule 1 mee te kijken. Ze houden geen logs bij en hebben speciale servers voor streaming en P2P-verkeer.

Bovendien is NordVPN ontzettend veilig en heeft het snelle servers. Je zult dus niet zo snel last hebben van haperende streams. Je kunt NordVPN al uitproberen voor een paar euro per maand, en hebt dan bovendien een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,11 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

CyberGhost voor Formule 1

CyberGhost is een VPN die voorheen gratis was maar tegenwoordig is overgestapt op betaalde abonnementen. Hierdoor is de dienst echt een stuk beter geworden. CyberGhost is ideaal als je weinig ervaring hebt met VPN’s, omdat de dienst zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren is.

Nog een groot pluspunt van CyberGhost is de relatief lage prijs. Daarnaast bieden ze een 45 dagen geld-terug-garantie op al hun abonnementen aan. Dit is ideaal als je bij wijze van uitzondering een keer een race niet kunt kijken omdat je in het buitenland zit, maar niet extra wilt betalen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2,75 per maand en krijg 2 maanden gratis!
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Om één van deze VPN’s te installeren volg je simpelweg de volgende stappen:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

Formule 1 kijken met Ziggo Go

race autoHet kijken van Formule 1 in Nederland kan tegenwoordig makkelijk met Ziggo. Ben je al Ziggo-abonnee, dan heb je alleen nog Ziggo Sport Totaal nodig.

Helaas heeft niet iedereen een abonnement op Ziggo, dus er wordt vaak gezocht naar een alternatief. Een van die alternatieven is het gebruik van een VPN om een online stream te bekijken uit een ander land. Bijvoorbeeld als je een Duitse of Engelse uitzending van Formule 1 wilt kijken. Dit kan ook wenselijk zijn als je liever Engels commentaar hoort maar in Nederland bent, bijvoorbeeld omdat je een favoriete commentator hebt.

Ziggo Go in het buitenland

Als je in het buitenland zit en Formule 1 wilt kijken dan is het slim om te checken of er een goede Formule 1-zender of streamingdienst is in dat land. Heb je echter al een abonnement op Ziggo Sport, dan kun je dit in het buitenland ook gebruiken. Hiervoor heb je dan wel een VPN nodig om je IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP. Ziggo Go is in het buitenland (buiten de EU) namelijk vaak geblokkeerd.

Waar kun je verder Formule 1 kijken?

Je kunt Formule 1 op verschillende zenders en sites bekijken. Voor de meeste sites moet je een abonnement of account hebben. Gelukkig bieden deze sites soms ook een gratis proefperiode aan. Dan hoef je dus niet te betalen om Formule 1 te kijken. Je kunt er zoals gezegd voor kiezen om Formule 1 te kijken op een site uit een ander land als je ander commentaar wilt of het aanbod beter vindt. Dit kan dan gewoon met een VPN. Voor meer informatie over hoe je een VPN kunt instellen op verschillende apparaten kun je terecht bij onze installatiehandleidingen.

Zenders die Formule 1 uitzenden

Hieronder vind je een lijst van verschillende zenders die Formule 1-races uitzenden.

Land Zenders
Nederland Ziggo Sport, Ziggo kanaal 14
Duitsland RTL+
Engeland Channel 4, Sky Sports
België Sport Telenet, RTBF (franstalig)
VS ESPN

Overige opties

F1 TV is een streamingdienst die in meerdere landen beschikbaar is. Het is een nieuw platform waarop de races te zien zijn en je verschillende camera’s zelf kunt selecteren. F1 TV is erg interactief, maar wel aan de prijzige kant.

Er zijn ook websites die volledig gratis streams aanbieden, maar deze sites zijn vaak illegaal. Pas dus goed op dat je op de juiste site zit. Aangezien deze illegale sites gewoon de streams uitzenden van bijvoorbeeld Sky Sports, Ziggo of Channel 4 kan het lastig zijn om te zien of je op een legale site zit of op een illegale kopie.

Tot slot is het volgende zeer belangrijk: de bovenstaande technieken om de Formule 1 te volgen en streams te unblocken zijn slechts algemene tips. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om de (geüpdatete) gebruikersvoorwaarden van de dienst(en) die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo Go, door te lezen en in overeenstemming hiermee te handelen. Dit geldt uiteraard ook voor de wetten van het land waarin je je bevindt.

Formule 1-kalender 2020

Nu je precies weet hoe en waar je de Formule 1 kunt volgen, waar je ook bent, wil je natuurlijk weten wanneer alle GP’s plaatsvinden! Daarom vind je hieronder een uitgebreide kalender met alle Formule 1 races van 2020.

Helaas zijn er veel Formule 1-races van dit seizoen geannuleerd. Dit komt door de Corona-crisis die op dit moment in de hele wereld gaande is. Een behoorlijk aantal Grands Prix zijn op dit moment daardoor verzet naar een nog onbekend later tijdstip – als ze überhaupt doorgang zullen vinden. De kalender hieronder geeft aan welke races in hun geheel zijn geannuleerd en welke races zijn verplaatst naar welke datum (als dat bekend is). Nieuwe data zullen aan het overzicht worden toegevoegd zodra deze officieel worden bevestigd. 

Datum Grand Prix Locatie
13-15 maart 2020 (afgelast) Australië Albert Park
20-22 maart 2020 (uitgesteld) Bahrein Bahrain International Circuit
3-5 april 2020 (uitgesteld) Vietnam Hanoi
17-19 april 2020 (uitgesteld) China Shanghai International Circuit
1-3 mei 2020 (uitgesteld) Nederland Zandvoort
8-10 mei 2020 (uitgesteld) Spanje Circuit de Catalunya
21-24 mei 2020 (afgelast) Monaco Monaco
5-7 juni 2020 (uitgesteld) Azerbeidzjan Baku City Circuit
12-14 juni 2020 (uitgesteld) Canada Circuit Gilles Villeneuve
26-28 juni 2020 (afgelast) Frankrijk Paul Richard
3-5 juli 2020 Oostenrijk Red Bull Ring
17-19 juli 2020 Verenigd Koninkrijk Silverstone
31 juli – 2 augustus 2020 Hongarije Hungaroring
28-30 augustus 2020 België Spa-Francorchamps
4-6 september 2020 Italië Monza
18-20 september 2020 Singapore Singapore
25-27 september 2020 Rusland Sochi Autodrom
9-11 oktober 2020 Japan Suzuka
23-25 oktober 2020 Verenigde Staten Circuit of the Americas
30 oktober – 1 november 2020 Mexico Autodromo Hermanos Rodriguez
13-15 november 2020 Brazilië Interlagos
27-29 november 2020 Abu Dhabi Yas Marina

Disclaimer: Wees je er bewust van dat bovenstaande tekst enkel tips tracht te geven over hoe je de Formule 1 in het buitenland kunt volgen en hoe je geo-restricties omzeilt. Het is echter altijd je eigen verantwoordelijkheid om de meest recente gebruikersovereenkomst van (streaming)diensten die je gebruikt door te lezen en in overeenstemming hiermee te handelen.

Online Formule 1 kijken: veelgestelde vragen

Heb je een snel antwoord op een vraag nodig? Hier zijn een aantal veelgestelde vragen over het online kijken van de Formule 1. Klik simpelweg op een vraag om het antwoord te bekijken.

Afhankelijk van je locatie zijn er veel online streams die de Formule 1 live uitzenden. In Nederland worden de Grand Prix-races bijvoorbeeld uitgezonden door Ziggo Sport, terwijl dit in België door Sport Telenet en RTBF wordt gedaan. Als je een stream wilt bekijken, heb je meestal een abonnement nodig op de juiste service. Vervolgens krijg je via hun website toegang tot de juiste stream.

Veel online streams en zenders die de Formule 1 uitzenden, kunnen dit omdat ze de uitzendrechten binnen een bepaald land hebben gekocht. Als je niet in dat land bent, bijvoorbeeld omdat je op vakantie of zakenreis bent, werkt je normale stream ineens niet meer. Dit komt omdat de website waarop je de race bekijkt, aan jouw IP-adres kan zien waar jij bent. Wil je toch je gebruikelijke stream bekijken? Dan kan dit met een VPN.

Er bestaan talloze gratis online streams. Deze zijn echter vaak niet legaal. Let dus altijd goed op dat je op het juiste platform zit. Heb je een gratis stream gevonden? Controleer dan of het geen illegale kopie is van een officiële stream zoals die van het Britse Sky Sport of het Amerikaanse ESPN.

Er zijn verschillende VPN’s die je toestaan om online de Formule 1 mee te kijken, waar ter wereld je ook bent. Wij raden zelf ExpressVPN aan als je een verbinding met een hoge snelheid wilt. Ook NordVPN en CyberGhost zijn goede opties die wellicht niet altijd zo snel zijn als ExpressVPN, maar wel een stuk goedkoper.

Momenteel zijn de aankomende races (in ieder geval tot en met 28 juni) uitgesteld of geannuleerd vanwege de coronacrisis. Het is echter nog onduidelijk wanneer (en hoe) het seizoen vervolgd gaat worden.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Sport’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
8
Reacties
 1. Goedemorgen,

  Ik heb een abb genomen bij CyberGhost en netjes geinstalleerd…. Nu probeerde ik vanochtend de F1 qualy te kijken, maar ik weet eigenlijk niet de handelwijze zodra je CyberGhost connect… Ik wil graag via Sky Sports kijken en dacht daarvoor naar Channel 4 te gaan.

  Wat doe ik verkeerd?
  Dank voor de hulp, Remco

  • Hallo Remco, de handelswijze is eigenlijk hetzelfde als wanneer je gewoon formule 1 zou kijken via Channel 4. Je zet de VPN aan op een locatie in Engeland, vervolgens ga je naar de site van Channel 4, log je in met je Channel 4 account en kan je F1 kijken zonder dat je de melding krijgt dat je dit niet mag bekijken vanuit je eigen land.

 2. Dank Quinten, je moet dus echt wel ook nog een officieel betaald account hebben van Channel 4 of Sky Sports?

  • Beste Remco, graag gedaan! En helaas heb je inderdaad ook nog een officieel account nodig van Channel 4 of Sky Sports nodig.

 3. Ik heb een abonnement bij Goose VPN en ook bij Ziggo sport totaal. Als ik nu van buiten de EU een Nederlandse streaming server kies en dan Ziggo start krijg ik te horen dat ik een proxy server gebruik en daarom dus niet door kan naar live tv. Als ik jullie berichten kijk lijkt dit wel te moeten werken.

  Ik hoor graag wat ik fout doe

  • Hallo Arjo. Kijk je via de Ziggo Go-app? Deze kan checken of je 4G-locatie overeenkomt met de locatie van je IP-adres, en kan daaruit concluderen of je met een proxy of VPN werkt. GOOSE VPN geeft aan dat je dit het best op kunt lossen door via wifi te verbinden in plaats van via 3G of 4G. Ook kun je een app zoals FAKEGPS gebruiken om je GPS-locatie te veranderen in een Nederlandse locatie. Hopelijk werkt dit!

 4. Express VPN werkt NIET in het buitenland voor F1. Ze geven zelf aan dat ze nog steeds door ZIGGO geblokkeerd worden!!

  • Hoi Ed, dankjewel voor je bericht! Vervelend dat het niet werkt. We gaan het checken en passen zo nodig ons artikel aan.

Een reactie plaatsen