Formule 1 Online Stream op Laptop

Formule 1 kijken in Nederland of in het buitenland met een VPN

Laatst bijgewerkt: 13 januari 2020
Leestijd: 10 minuten, 4 seconden
Beknopte samenvatting van dit artikel lezen? Klik hier!
Zo kijk je binnen no-time Formule 1 buiten Europa

Veel Nederlanders zouden graag overal Formule 1-races kunnen kijken. Op vakantie is dit echter vaak lastig. Als je buiten Europa bent en je gebruikelijke online streams probeert te starten, dan zul je zien dat je geen toegang krijgt. Je kunt dan dus geen Grand Prix kijken, ook al heb je een betaald abonnement op een streamingdienst, zoals Ziggo of het Britse Channel 4. Met een VPN hebben Formule 1-fans hier geen last meer van. Om toch live alle Grand Prix’s te kunnen kijken, nemen liefhebbers de volgende stappen:

 1. Sluit een online abonnement af bij een VPN-aanbieder, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN
 2. Downloadt de ExpressVPN VPN-software op smartphone, tablet, desktop of laptop
 3. Maak verbinding met een Nederlandse, of andere Europese, VPN-server
 4. Log in op je gebruikelijke streamingdienst en geniet van de Formule 1!

Let op: je kunt alleen op deze manier F1 kijken als je al een abonnement hebt op Ziggo GO of een dergelijke streamingsite zoals RTL+ uit Duitsland of Sky Sports uit Engeland. Hiervoor kun je je VPN het beste instellen op een Duitse of Engelse server.

Als je meer wilt weten over het kijken van de Formule 1 buiten Nederland, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

In het buitenland worden Nederlandse Formule 1 streams geblokkeerd op basis van je IP-adres; zo werkt Ziggo Go bijvoorbeeld niet buiten de EU. Daarnaast kan het zijn dat je wel in Nederland bent, maar toch een buitenlandse F1-stream wil kijken. Ook dan is er een goede kans dat deze streams in Nederland niet werken, omdat deze alleen in een bepaald land beschikbaar zijn. Al deze blokkades van F1-streams zijn eenvoudig te omzeilen. Op die manier kun je overal ter wereld gewoon je favoriete grand prix wedstrijden bekijken. In dit artikel lees je hoe je wereldwijd toegang krijgt tot alle Formule 1-kanalen.

Voor wie is een VPN handig voor het kijken van Formule 1

Er zijn enkele situaties waarbij een VPN uitkomst kan bieden als je Formule 1 wilt kijken:

 • Je hebt een abonnement op Ziggo GO maar bent op dit moment buiten Europa, dus je wordt geografisch geblokkeerd als je Formule 1 probeert te kijken.
 • Je zit in Nederland, hebt geen Ziggo GO en wil geen abonnement op Ziggo Sport Totaal maar wel bijvoorbeeld op een andere dienst die alleen in het buitenland beschikbaar is, zoals het Engelse Channel 4.
 • Je zit in een land waar geen Formule 1 wordt uitgezonden en waar alle Formule 1 websites worden geblokkeerd.

Simpel stappenplan: binnen 5 minuten Formule 1 kijken online, overal ter wereld

Als je dit artikel leest, is er een goede kans dat jij gewoon snel aan de slag wilt om online Formule 1 te kijken. Daarom geven we je nu ons stappenplan waarmee jij binnen 5 minuten van start kunt, overal ter wereld. Verderop in het artikel gaan we dieper in op hoe het technisch precies werkt, mocht je dat interessant vinden.

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede VPN provider. Moeite met een keuze maken? Een goede optie voor Formule 1 is ExpressVPN. Deze VPN is betrouwbaar en snel. Bovendien krijg je 30 dagen geld-terug-garantie (en kun je door je geld terug te vragen dus F1 kijken vanuit het buitenland). Via onderstaande oranje button kun je direct van start.
  ExpressVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Premium VPN nu voor $6,67 per maand
  9.5
  • Supersnelle en makkelijke VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
  Bezoek ExpressVPN
 2. Nadat je een abonnement hebt afgesloten bij ExpressVPN, download je de VPN-app op je devices (laptop, smartphone of tablet).
 3. Start de app, kies een VPN-server in Nederland en maak verbinding. De ExpressVPN applicaties werken zeer gemakkelijk, dus het wijst zich in principe vanzelf. Mocht je meer uitleg willen dan kun je ook onze ExpressVPN review lezen.
 4. In een paar seconden ben je verbonden met een VPN-server in Nederland. Nu kun je wereldwijd het internet op alsof je in Nederland zit! Je merkt er verder niets van dat de VPN-applicatie op de achtergrond draait. Maar je hebt nu wel toegang tot alle Nederlandse websites en streams, ook vanuit het buitenland. Dus je kunt ook je reguliere Nederlandse Formule 1 streams kijken. Heb je bijvoorbeeld een abonnement bij Ziggo, dan kun je van over de hele wereld nu inloggen, want Ziggo denkt dat je in Nederland zit!

Wil je toegang tot een Formule 1 stream uit een ander land? Ook dat is mogelijk. Selecteer een VPN-server in het land waarvan je de stream wilt kijken. Zo kan je streamingdiensten en websites van dat land zien zonder blokkades. Verder in dit artikel noemen we nog een paar andere goede VPN-providers voor Formule 1.

Gratis Formule 1 kijken via buitenlandse streams met een VPN

In Nederland heb je een abonnement bij Ziggo nodig om Formule 1 wedstrijden te kijken, maar in het buitenland zijn er soms ook gratis streams beschikbaar. Deze zijn dus gratis toegankelijk zolang je in het land bent waarvoor die stream bedoeld is. Zelfs als je in Nederland zit is het echter mogelijk om toegang te krijgen tot deze streams. Dit werkt op dezelfde manier als het kijken van Nederlandse F1 streams in Nederland, alleen moet je dan de VPN instellen op een server die niet in Nederland zit. Bijvoorbeeld: is er een gratis stream beschikbaar in Duitsland, zet de VPN aan op een Duitse server en nu kun je die stream bezoeken, ook vanuit Nederland. Zo kun je met een VPN toch gebruikmaken van gratis streams. Gratis Formule 1 streams vind je (onder andere) bij onderstaande zenders:

 • RTL.de. Bij de Duitse RTL worden vrijwel alle F1-wedstrijden gratis uitgezonden. Door te verbinden met een VPN-server uit Duitsland kun je wereldwijd gratis toegang krijgen tot deze F1 stream.
 • Channel 4 uit het Verenigd Koninkrijk met Engels commentaar. Door te verbinden met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk kun je deze streams dus gratis bekijken.

Wat doet een VPN?

VPN Uitgelegd EncryptieVPN’s zijn in het leven geroepen om mensen hun online privacy terug te geven en hun gegevens te beschermen tegen hackers. Doordat een VPN je data versleutelt en een beveiligde verbinding opzet, kunnen hackers en andere kwaadwillenden er niet zomaar met jouw data vandoor. Voor meer diepgaande informatie over VPN’s kun je terecht bij ons uitgebreide artikel: VPN uitgelegd, wat is het en waar gebruik je het voor?

Een van de belangrijkste redenen waarom VPN’s tegenwoordig worden gebruikt is het omzeilen van geografische blokkades. Omdat de verbinding met een VPN loopt via de servers van de VPN-aanbieder, krijg je een ander IP-adres mee als je het internet opgaat. Veel VPN-aanbieders hebben servers staan over de hele wereld, je kunt dus bijvoorbeeld een server selecteren uit de Verenigde Staten en het lijkt voor websites dan net alsof je uit de VS komt. Dit wordt vervolgens gebruikt om content te unblocken, zoals buitenlandse Formule 1 sites. Dit is bijvoorbeeld een makkelijke manier om het (veel grotere) Amerikaanse Netflix aanbod te bekijken!

De beste VPN’s voor Formule 1

Zoek je een goede VPN om Formule 1 te kijken dan is het belangrijk dat die VPN servers heeft staan in een land dat toegang verschaft tot de website/stream die jij wilt gebruiken. Wil je dus Sky Sports of Channel 4 kijken, kies dan een VPN met servers in het Verenigd Koninkrijk.

Het is ook belangrijk dat de VPN snel is, omdat je Formule 1 streams anders gaan haperen. Hierdoor zou je net een belangrijk moment van de race kunnen missen. Tot slot speelt prijs en gebruiksgemak natuurlijk ook een belangrijke rol bij je keuze. Gelukkig zijn er zeer goedkope en gebruiksvriendelijke VPN’s. Gratis VPN’s zouden wij in dit geval vermijden, omdat deze vaak een datalimiet, snelheidslimiet of serverlimiet hebben. Hieronder vind je onze aanraders voor goede Formule 1 VPN’s.

ExpressVPN voor Formule 1

ExpressVPN is één van de beste VPN’s van het moment. Deze VPN-aanbieder heeft servers verspreid staan over de hele wereld. Hierdoor kun je eigenlijk overal en altijd wel een werkende Formule 1 stream vinden. De servers zijn zeer stabiel en hebben een hoge snelheid.

ExpressVPN is ook een zeer veilige en gebruiksvriendelijke VPN-dienst. Je kunt de VPN van ExpressVPN op 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken. De software van ExpressVPN is gemakkelijk te installeren op Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Daarnaast is de dienst risicoloos uit te proberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Dit werkt ook perfect om gratis een Formule 1 race te bekijken door na de race je geld terug te vragen. Al is het uiteraard altijd goed om je internetverbinding te beveiligen met behulp van een VPN. Een VPN biedt namelijk nog veel meer voordelen, behalve het unblocken van bepaalde streams.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN voor Formule 1

NordVPN is een goede, gevestigde VPN die prima werkt om Formule 1 mee te kijken. Ze houden geen logs bij en hebben speciale servers voor streaming en P2P-verkeer.

Bovendien is NordVPN ontzettend veilig en heeft het snelle servers. Je zult dus niet zo snel last hebben van haperende streams. Je kunt NordVPN al uitproberen voor een paar euro per maand, en hebt dan bovendien een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

CyberGhost voor Formule 1

CyberGhost is een VPN die voorheen gratis was maar tegenwoordig is overgestapt op betaalde abonnementen. Hierdoor is de dienst echter wel een stuk beter geworden. CyberGhost is ideaal als je weinig ervaring hebt met VPN’s omdat de dienst zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren is.

Nog een groot pluspunt van CyberGhost is de relatief lage prijs. Daarnaast bieden ze een 45 dagen geld-terug-garantie op al hun abonnementen aan. Dit is ideaal als je bij wijze van uitzondering een keer een race niet kunt kijken omdat je in het buitenland zit maar niet extra wilt betalen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.45 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Formule 1 kijken in Nederland

race autoHet kijken van Formule 1 in Nederland is tegenwoordig makkelijk vanwege Ziggo. Ben je al Ziggo-abonnee, dan heb je alleen nog Ziggo Sport Totaal nodig.

Helaas heeft niet iedereen een abonnement op Ziggo, dus er wordt vaak gezocht naar een alternatief. Een zo’n alternatief is het gebruik van een VPN om een online stream te bekijken uit een ander land. Bijvoorbeeld als je een Duitse of Engelse uitzending van Formule 1 wilt kijken. Dit kan bijvoorbeeld ook wenselijk zijn als je liever Engels commentaar hoort maar in Nederland bent.

Formule 1 kijken in het buitenland

Als je in het buitenland zit en Formule 1 wilt kijken dan is het slim om te checken of er een goede Formule 1 zender of streamingdienst is in dat land. Heb je echter al een abonnement op Ziggo Sport, dan kun je deze in het buitenland ook kijken. Hiervoor heb je dan wel een VPN nodig om je IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP. Ziggo Go is in het buitenland, voornamelijk buiten de EU, namelijk vaak geblokkeerd.

Waar kun je Formule 1 kijken?

Je kunt Formule 1 op verschillende zenders en sites bekijken. Voor de meeste sites moet je een abonnement of account hebben. Maar gelukkig bieden deze sites soms ook een gratis proefperiode aan. Dan hoef je dus niet te betalen om Formule 1 te kijken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om Formule 1 te kijken op een site uit een ander land als je ander commentaar wilt of het aanbod beter vindt. Dit kan dan gewoon met een VPN. Voor meer informatie over hoe je een VPN kunt instellen op verschillende apparaten kun je terecht bij onze installatiehandleidingen.

Zenders die Formule 1 uitzenden

Hieronder vind je een lijst van verschillende zenders die Formule 1 races uitzenden.

Land Zenders
Nederland Ziggo Sport, Ziggo kanaal 14
Duitsland RTL+
Engeland Channel 4, Sky Sports
België Sport Telenet, RTBF (franstalig)
VS ESPN

Overige opties

F1 TV is een streaming service die in meerdere landen beschikbaar is. Het is een nieuw platform waarop de races te zien zijn en je verschillende camera’s zelf kunt selecteren. F1 TV is erg interactief maar wel aan de prijzige kant.

Er zijn ook websites die volledig gratis streams aanbieden, maar deze zijn vaak illegaal. Pas dus goed op dat je op de juiste site zit. Aangezien deze illegale sites gewoon de streams uitzenden van bijvoorbeeld Sky Sports, Ziggo of Channel 4 kan het lastig zijn om te zien of je op een legale site zit of niet.

Tot slot is het volgende zeer belangrijk: de bovenstaande technieken om de Formule 1 te volgen en streams te unblocken zijn slechts algemene tips. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om de (geüpdatete) gebruikersvoorwaarden van de dienst(en) die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo Go, door te lezen en in overeenstemming hiermee te handelen. Dit geldt uiteraard tevens voor de wetten van het land waarin je je bevindt.

Formule 1 kalender 2020

Het Formule 1-seizoen van 2019 is net afgelopen! Gelukkig is ondertussen de kalender met alle wedstrijden voor 2020 bekend. Hieronder vind je alle data van de races van het komende Formule 1-seizoen. Vanaf maart kun je dus weer volop genieten van de Grand Prix-races.

Datum Grand Prix Locatie
13-15 maart 2020 Australië Albert Park
20-22 maart 2020 Bahrein Bahrain International Circuit
3-5 april 2020 Vietnam Hanoi
17-19 april 2020 China Shanghai International Circuit
1-3 mei 2020 Nederland Zandvoort
8-10 mei 2020 Spanje Circuit de Catalunya
21-24 mei 2020 Monaco Monaco
5-7 juni 2020 Azerbeidzjan Baku City Circuit
12-14 juni 2020 Canada Circuit Gilles Villeneuve
26-28 juni 2020 Frankrijk Paul Richard
3-5 juli 2020 Oostenrijk Red Bull Ring
17-19 juli 2020 Verenigd Koninkrijk Silverstone
31 juli – 2 augustus 2020 Hongarije Hungaroring
28-30 augustus 2020 België Spa-Francorchamps
4-6 september 2020 Italië Monza
18-20 september 2020 Singapore Singapore
25-27 september 2020 Rusland Sochi Autodrom
9-11 oktober 2020 Japan Suzuka
23-25 oktober 2020 Verenigde Staten Circuit of the Americas
30 oktober – 1 november 2020 Mexico Autodromo Hermanos Rodriguez
13-15 november 2020 Brazilië Interlagos
27-29 november 2020 Abu Dhabi Yas Marina
Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Sport’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
8
Reacties
 1. Goedemorgen,

  Ik heb een abb genomen bij CyberGhost en netjes geinstalleerd…. Nu probeerde ik vanochtend de F1 qualy te kijken, maar ik weet eigenlijk niet de handelwijze zodra je CyberGhost connect… Ik wil graag via Sky Sports kijken en dacht daarvoor naar Channel 4 te gaan.

  Wat doe ik verkeerd?
  Dank voor de hulp, Remco

  • Hallo Remco, de handelswijze is eigenlijk hetzelfde als wanneer je gewoon formule 1 zou kijken via Channel 4. Je zet de VPN aan op een locatie in Engeland, vervolgens ga je naar de site van Channel 4, log je in met je Channel 4 account en kan je F1 kijken zonder dat je de melding krijgt dat je dit niet mag bekijken vanuit je eigen land.

 2. Dank Quinten, je moet dus echt wel ook nog een officieel betaald account hebben van Channel 4 of Sky Sports?

  • Beste Remco, graag gedaan! En helaas heb je inderdaad ook nog een officieel account nodig van Channel 4 of Sky Sports nodig.

 3. Ik heb een abonnement bij Goose VPN en ook bij Ziggo sport totaal. Als ik nu van buiten de EU een Nederlandse streaming server kies en dan Ziggo start krijg ik te horen dat ik een proxy server gebruik en daarom dus niet door kan naar live tv. Als ik jullie berichten kijk lijkt dit wel te moeten werken.

  Ik hoor graag wat ik fout doe

  • Hallo Arjo. Kijk je via de Ziggo Go-app? Deze kan checken of je 4G-locatie overeenkomt met de locatie van je IP-adres, en kan daaruit concluderen of je met een proxy of VPN werkt. GOOSE VPN geeft aan dat je dit het best op kunt lossen door via wifi te verbinden in plaats van via 3G of 4G. Ook kun je een app zoals FAKEGPS gebruiken om je GPS-locatie te veranderen in een Nederlandse locatie. Hopelijk werkt dit!

 4. Express VPN werkt NIET in het buitenland voor F1. Ze geven zelf aan dat ze nog steeds door ZIGGO geblokkeerd worden!!

  • Hoi Ed, dankjewel voor je bericht! Vervelend dat het niet werkt. We gaan het checken en passen zo nodig ons artikel aan.

Een reactie plaatsen