Formule 1 Online Stream op Laptop

Formule 1 kijken in Nederland of in het buitenland met een VPN

Laatst bijgewerkt: 7 augustus 2019
Leestijd: 8 minuten, 27 seconden

In het buitenland worden Nederlandse Formule 1 streams vaak geblokkeerd op basis van je IP-adres; Ziggo werkt bijvoorbeeld niet buiten de EU. Of misschien ben je wel in Nederland en wil je buitenlandse F1 streams kijken. Ook dan is er een goede kans dat deze streams in Nederland niet werken, omdat deze alleen in een bepaald land beschikbaar zijn. Al deze blokkades van F1-streams zijn gelukkig eenvoudig te omzeilen, zodat je overal ter wereld gewoon je favoriete grand prix wedstrijden kan bekijken. In dit artikel lees je hoe je wereldwijd toegang krijgt tot alle Formule 1-kanalen.


Simpel stappenplan: In 5 minuten Formule 1 kijken online, overal ter wereld

Als je dit artikel leest, is er een goede kans dat jij gewoon snel aan de slag wil om online formule 1 te kijken. We beginnen daarom met een stappenplan waarmee jij binnen 5 minuten van start kunt, overal ter wereld. Verderop in het artikel gaan we dieper in op hoe het technisch precies werkt, mocht je dat interessant vinden.

 1. Neem een VPN-abonnement bij een goede VPN provider. Moeite met een keuze maken? Een goede optie voor Formule 1 is CyberGhost. Deze VPN is betrouwbaar, snel en goedkoop. Bovendien krijg je 45 dagen geld-terug-garantie. Via onderstaande oranje button kan je direct van start.
  CyberGhost
  Actie:
  Probeer CyberGhost voor €2.45 per maand.
  9.3
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
  Bezoek CyberGhost
 2. Nadat je een abonnement hebt afgesloten bij CyberGhost, download je de VPN-app op je devices (laptop, smartphone of tablet).
 3. Start de app, kies een VPN-server in Nederland en maak verbinding. De CyberGhost applicaties werken zeer gemakkelijk dus het wijst zich in principe vanzelf. Mocht je meer uitleg willen dan kan je ook onze CyberGhost test lezen.
 4. In een paar seconden ben je verbonden met een VPN-server in Nederland. Nu kan je wereldwijd het internet op alsof je in Nederland zit! Je merkt er verder niets van dat de VPN-applicatie op de achtergrond draait. Maar je hebt nu wel toegang tot alle Nederlandse websites en streams, ook vanuit he buitenland. Dus je kan ook je reguliere Nederlandse formule 1 streams kijken. Heb je bijvoorbeeld een abonnemen bij Ziggo, dan kan je van over de hele wereld nu inloggen, want Ziggo denkt dat je in Nederland zit!

Wil je toegang tot een Formule 1 stream uit een ander land? Ook dat is mogelijk. Selecteer een VPN-server in het land waarvan je de stream wil bekijken. Zo kan je streamingdiensten en websites van dat land zien zonder blokkades. Verder in dit artikel noemen we nog een paar goede VPN-providers voor Formule 1.


Gratis Formule 1 kijken via buitenlandse streams met een VPN

In Nederland heb je een abonnement bij Ziggo nodig om Formule 1 wedstrijden te kijken, maar in het buitenland zijn er soms ook gratis streams beschikbaar. Deze zijn dus gratis toegankelijk zolang je in het land bent waarvoor die stream bedoeld is. En met een VPN kan ook jij gratis gebruik maken van deze streams. Gratis formule 1 streams vind je bij onderstaande zenders:

 • RTL.de. Bij de Duitse RTL worden vrijwel alle F1-wedstrijden gratis uitgezonden. Door te verbinden met een VPN-server uit Duitsland kan je wereldwijd gratis toegang krijgen tot deze F1 stream.
 • Channel 4 uit het Verenigd Koninkrijk met Engels commentaar. Door te verbinden met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk kan je deze streams dus gratis bekijken.

Voor wie is een VPN handig voor het kijken van Formule 1

Er zijn enkele situaties waarbij een VPN uitkomst kan bieden als je Formule 1 wil kijken:

 • Je hebt een abonnement op Ziggo maar zit in het buitenland dus je wordt geografisch geblokkeerd als je Formule 1 probeert te kijken.
 • Je zit in Nederland, hebt geen Ziggo en wil geen abonnement op Ziggo Sport Totaal maar wel bijvoorbeeld op een andere dienst die alleen in het buitenland beschikbaar is, zoals het Engelse Channel 4.
 • Je zit in een land waar geen Formule 1 wordt uitgezonden en waar alle Formule 1 websites worden geblokkeerd.

Wat doet een VPN?

VPN Uitgelegd EncryptieVPN’s zijn in het leven geroepen om mensen hun online privacy terug te geven en hun gegevens te beschermen tegen hackers. Doordat een VPN je data versleutelt en een beveiligde verbinding opzet, kunnen hackers en andere kwaadwillenden er niet zomaar met jouw data vandoor. Voor meer diepgaande informatie over VPN’s kun je terecht bij ons uitgebreide artikel: VPN uitgelegd, wat is het en waar gebruik je het voor?

Een van de belangrijkste redenen waarom VPN’s tegenwoordig worden gebruikt is het omzeilen van geografische blokkades. Omdat de verbinding met een VPN loopt via de servers van de VPN-aanbieder, krijg je een ander IP-adres mee als je het internet opgaat. Veel VPN-aanbieders hebben servers staan over de hele wereld, je kunt dus bijvoorbeeld een server selecteren uit de Verenigde Staten en het lijkt voor websites dan net alsof je uit de VS komt. Dit wordt vervolgens gebruikt om content te unblocken, zoals buitenlandse Formule 1 sites.


De beste VPN’s voor Formule 1

Zoek je een goede VPN om Formule 1 te kijken dan is het belangrijk dat die VPN servers heeft staan in een land dat toegang verschaft tot de website/stream die jij wil gebruiken. Wil je dus Sky Sports of Channel 4 kijken, kies dan een VPN met servers in het Verenigd Koninkrijk.

Het is ook belangrijk dat de VPN snel is, omdat je Formule 1 streams anders gaan haperen. Hierdoor zou je net een belangrijk moment van de race kunnen missen. Tot slot speelt prijs en gebruiksgemak natuurlijk ook een belangrijke rol bij je keuze. Gelukkig zijn er zeer goedkope en gebruiksvriendelijke VPN’s. Gratis VPN’s zouden wij in dit geval vermijden, omdat deze vaak een datalimiet, snelheidslimiet of serverlimiet hebben. Hieronder vind je onze aanraders voor goede Formule 1 VPN’s.


ExpressVPN voor Formule 1

ExpressVPN is een van de beste VPN’s van het moment. Deze VPN-aanbieder heeft servers verspreid staan over de hele wereld. Hierdoor kun je eigenlijk overal en altijd wel een werkende Formule 1 stream vinden. De servers zijn zeer stabiel en hebben een hoge snelheid.

ExpressVPN is ook een zeer veilige en gebruiksvriendelijke VPN-dienst. Je kunt de VPN van ExpressVPN op 3 apparaten tegelijkertijd gebruiken. De software van ExpressVPN is gemakkelijk te installeren op Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Daarnaast is de dienst risicoloos uit te proberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Dit werkt ook perfect om gratis een Formule 1 race te bekijken door na de race je geld terug te vragen.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN


NordVPN voor Formule 1

NordVPN is een goede, gevestigde VPN die prima werkt om Formule 1 mee te kijken. Ze houden geen logs bij en hebben speciale servers voor streaming en P2P-verkeer.

Bovendien is NordVPN ontzettend veilig en heeft het snelle servers. Je zult dus niet zo snel last hebben van haperende streams. Je kunt NordVPN al uitproberen voor een paar euro per maand, en hebt dan bovendien een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

NordVPN
Actie:
Slechts $3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN


CyberGhost voor Formule 1

CyberGhost is een VPN die voorheen gratis was maar tegenwoordig is overgestapt op betaalde abonnementen. Hierdoor is de dienst echter wel een stuk beter geworden. CyberGhost is ideaal als je weinig ervaring hebt met VPN’s omdat de dienst zeer gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te installeren is.

Nog een groot pluspunt van CyberGhost is de relatief zeer lage prijs. Daarnaast bieden ze een 45 dagen geld-terug-garantie op al hun abonnementen aan. Dit is ideaal als je bij wijze van uitzondering een keer een race niet kunt kijken omdat je in het buitenland zit maar niet extra wil betalen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.45 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost


Formule 1 kijken in Nederland

Het kijken van Formule 1 in Nederland is tegenwoordig makkelijk vanwege Ziggo. Ben je al Ziggo-abonnee, dan heb je alleen nog Ziggo Sport Totaal nodig.

Helaas heeft niet iedereen een abonnement op Ziggo, dus er wordt vaak gezocht naar een alternatief. Een zo’n alternatief is het gebruik van een VPN om een online stream te bekijken uit een ander land. Bijvoorbeeld als je een Duitse of Engelse uitzending van Formule 1 wil kijken. Dit kan wenselijk zijn als je liever Engels commentaar hoort maar in Nederland bent.


Formule 1 kijken in het buitenland

F1 Kijken VPN OnlineAls je in het buitenland zit en Formule 1 wil kijken dan is het slim om te checken of er een goede Formule 1 zender of streamingdienst is in dat land. Heb je echter al een abonnement op Ziggo Sport, dan kun je deze in het buitenland ook kijken. Hiervoor heb je dan wel een VPN nodig om je IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP. Je mag namelijk niet zomaar programma’s op Ziggo kijken vanuit het buitenland.


Waar kun je Formule 1 kijken?

Je kunt Formule 1 op verschillende zenders en sites bekijken. Voor de meeste sites moet je een abonnement of account hebben. Maar gelukkig bieden deze sites soms ook een gratis proefperiode aan. Dan hoef je dus niet te betalen om Formule 1 te kijken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om Formule 1 te kijken op een site uit een ander land als je ander commentaar wilt of het aanbod beter vindt. Dit kan dan gewoon met een VPN. Voor meer informatie over hoe je een VPN kunt instellen op verschillende apparaten kun je terecht bij onze installatiehandleidingen.

De volgende sites zijn goede sites voor Formule 1:

 • Ziggo Sport/Ziggo kanaal 14 (Nederland)
 • RTL+ (Duitsland)
 • Channel 4 (Engeland)
 • Sky Sports (Engeland)
 • Sport Telenet (België)
 • RTBF (België, franstalig)
 • F1 TV (Meerdere landen. Dit is een nieuw platform waarop de races te zien zijn en je verschillende camera’s zelf kunt selecteren. Erg interactief maar zeer prijzig.)
 • ESPN (Amerika)

Er zijn ook websites die volledig gratis streams aanbieden, maar deze zijn vaak illegaal. Pas dus goed op dat je op de juiste site zit. Aangezien deze illegale sites gewoon de streams uitzenden van bijvoorbeeld Sky Sports, Ziggo of Channel 4 kan het lastig zijn om te zien of je op een legale site zit of niet.


Formule 1 kalender 2019

Datum Grand Prix Locatie
17 maart 2019 Australië Melbourne
31 maart 2019 Bahrein Manama
14 april 2019 China Shanghai
28 april 2019 Azerbeidzjan Bakoe
12 mei 2019 Spanje Barcelona
26 mei 2019 Monaco Monte Carlo
9 juni 2019 Canada Montreal
23 juni 2019 Frankrijk Le Castellet
30 juni 2019 Oostenrijk Spielberg
14 juli 2919 Groot-Brittannië Silverstone
28 juli 2019 Duitsland Hockenheim
4 augustus 2019 Hongarije Boedapest
1 september 2019 België Francorchamps
8 september 2019 Italië Monza
22 september 2019 Singapore Singapore
29 september 2019 Rusland Sochi
13 oktober 2019 Japan Suzuka
27 oktober 2019 Mexico Mexico-Stad
3 november 2019 Verenigde Staten Austin Texas
17 november 2019 Brazilië São Paulo
1 december 2019 Abu Dhabi Abu Dhabi
Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Sport’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
8
Reacties
 1. Goedemorgen,

  Ik heb een abb genomen bij CyberGhost en netjes geinstalleerd…. Nu probeerde ik vanochtend de F1 qualy te kijken, maar ik weet eigenlijk niet de handelwijze zodra je CyberGhost connect… Ik wil graag via Sky Sports kijken en dacht daarvoor naar Channel 4 te gaan.

  Wat doe ik verkeerd?
  Dank voor de hulp, Remco

  • Hallo Remco, de handelswijze is eigenlijk hetzelfde als wanneer je gewoon formule 1 zou kijken via Channel 4. Je zet de VPN aan op een locatie in Engeland, vervolgens ga je naar de site van Channel 4, log je in met je Channel 4 account en kan je F1 kijken zonder dat je de melding krijgt dat je dit niet mag bekijken vanuit je eigen land.

 2. Dank Quinten, je moet dus echt wel ook nog een officieel betaald account hebben van Channel 4 of Sky Sports?

  • Beste Remco, graag gedaan! En helaas heb je inderdaad ook nog een officieel account nodig van Channel 4 of Sky Sports nodig.

 3. Ik heb een abonnement bij Goose VPN en ook bij Ziggo sport totaal. Als ik nu van buiten de EU een Nederlandse streaming server kies en dan Ziggo start krijg ik te horen dat ik een proxy server gebruik en daarom dus niet door kan naar live tv. Als ik jullie berichten kijk lijkt dit wel te moeten werken.

  Ik hoor graag wat ik fout doe

  • Hallo Arjo. Kijk je via de Ziggo Go-app? Deze kan checken of je 4G-locatie overeenkomt met de locatie van je IP-adres, en kan daaruit concluderen of je met een proxy of VPN werkt. GOOSE VPN geeft aan dat je dit het best op kunt lossen door via wifi te verbinden in plaats van via 3G of 4G. Ook kun je een app zoals FAKEGPS gebruiken om je GPS-locatie te veranderen in een Nederlandse locatie. Hopelijk werkt dit!

 4. Express VPN werkt NIET in het buitenland voor F1. Ze geven zelf aan dat ze nog steeds door ZIGGO geblokkeerd worden!!

  • Hoi Ed, dankjewel voor je bericht! Vervelend dat het niet werkt. We gaan het checken en passen zo nodig ons artikel aan.

Een reactie plaatsen