PIA trial: probeer Private Internet Access gratis met een proefperiode

Persoon zit achter beeldscherm met "Private Internet Access Free Trial" erop afgebeeld
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Gebruik de PIA-proefperiode: een stappenplan

Gebruikmaken de gratis proefperiode van Private Internet Access is erg simpel. Volg eenvoudigweg de volgende stappen:

 1. Ga naar https://www.privateinternetaccess.com/ en klik op ‘PIA VPN kopen’.
 2. Kies een abonnement en laat je betaalgegevens achter.
 3. Download PIA.
 4. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je via de mail hebt ontvangen.
 5. Gebruik PIA 30 dagen gratis.
 6. Annuleer je abonnement voordat deze dagen zijn afgelopen door contact te zoeken met de PIA-klantenservice.

Wil je meer weten over hoe je handig gebruikmaakt van de geld-terug-garantie om PIA gratis uit te proberen? Of heb je meer hulp nodig bij het annuleren van je abonnement? Lees dan snel verder.

Private Internet Access (PIA) is een van de grote spelers op de VPN-markt. De provider heeft een sterke focus op privacy en veiligheid. Alle voor- en nadelen van PIA vind je in onze uitgebreide PIA-review.

Nu is een abonnement bij PIA al goedkoop. Wil je jezelf echter nog niet binden aan een langlopend abonnement? Dan kun je de dienst zelfs een maand gratis uitproberen zonder enig risico te lopen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel hieronder.

De proefversie van PIA

Hoewel PIA geen gratis proefversie aanbiedt, kun je wel handig gebruikmaken van de 30 dagen geld-terug-garantie. Als je merkt dat deze dienst niet bij je past of dat je gewoon niet vast wilt zitten aan een abonnement, kun je simpelweg je geld terug vragen binnen deze periode.

Vind je het lastig om helemaal uit te zoeken hoe je jouw geld terugkrijgt? We hebben een handig en kort stappenplan voor je samengesteld. Zo probeer jij Private Internet Access binnen de kortste keren risicoloos en gratis uit.

Hoe krijg je een gratis Private Internet Access-trial?

Een proefversie van PIA heb je al snel te pakken. Je maakt simpelweg een account aan, geniet maximaal 30 dagen van de dienst en neemt contact op met de klantenservice. Wanneer je vraagt om de refund, krijg je de initiële betaling al snel terug. Stap voor stap ziet het proces er dus zo uit:

 1. Ga naar https://www.privateinternetaccess.com/.
 2. Klik op ‘PIA VPN kopen‘ en kies een abonnement. De niet-goed-geld-terug-garantie geldt voor alle abonnementen. Wel moet je eerst het volledige bedrag betalen. Dit krijg je later dus terug. Als je toch besluit om het abonnement na de garantieperiode te blijven gebruiken, kun je beter een plan voor de lange termijn aanschaffen.
 3. Voer je betaalgegevens in en klik op ‘Betaal nu‘.
 4. PIA website betaalpagina betaalmethoden
 5. Je krijgt nu een mail met een gebruikersnaam en een wachtwoord om in te loggen op je PIA-account. PIA gebruikt hiervoor het e-mailadres dat hoort bij je PayPal- of ander betaalaccount.
 6. PIA activatie e-mail
 7. Download de VPN-software die bij je apparaat past.
 8. De door de PIA app ondersteunde besturingssystemen
 9. Open de PIA-app en log in met je account.
 10. PIA loginscherm
 11. Gebruik de VPN-service naar hartenlust.
 12. Annuleer je Private Internet Access-abonnement via de klantenservice voordat de 30 dagen geld-terug-garantie is verstreken.

Hoe krijg je je geld terug van PIA?

Loop je tegen het einde aan van je abonnementsperiode bij Private Internet Access en wil je jouw abonnement annuleren? Dit doe je zo:

 1. Ga naar de PIA-website en klik op de live chat-knop rechtsonder op de pagina.
 2. PIA website waarbij "Support" en "Livechat' zijn uitgelicht
 3. Ook kun je een formulier invullen door op ‘Contact Us‘ te klikken onder het tabblad ‘Ondersteuning‘/’Support‘.
 4. PIA website support portal waarbij "Contact Us" is uitgelicht
 5. Vraag om een refund. Let op: de klantenservice van PIA is in het Engels.
 6. De klantenservicemedewerker zal de benodigde stappen samen met je doorlopen. Over het algemeen vraagt deze alleen om je bestelnummer. Deze vind je in de mail van PIA ‘Private Internet Access Payment Received‘. Je hoeft hierbij geen reden op te geven voor het annuleren van het abonnement. Wanneer je abonnement is geannuleerd en je terugbetaling is bevestigd, kun je het chatvenster sluiten.
 7. PIA Customer Support chat in het Engels voor het terugvragen van geld
 8. PIA zorgt ervoor dat je binnen 30 dagen je geld ontvangt.

Let op je rechten en plichten

Zolang je binnen 30 dagen na het afsluiten van je account je geld terugvraagt, heb je in principe altijd recht op een refund bij PIA. Je hoeft niet eens een specifieke reden voor het terug willen van jouw geld. Je moet alleen op de volgende dingen letten:

 • Als je zomaar je geld terugboekt op je rekening, wordt je account geblacklist. Je moet dus wel eerst de klantenservice benaderen. Als je in de toekomst ooit nog een abonnement bij PIA wilt afsluiten, kan dat dus niet meer met dezelfde accountgegevens wanneer je zomaar geld terugboekt.
 • Wanneer je hebt betaald met cryptocurrency, zul je jouw wallet-adres moeten doorgeven. Bovendien krijg je jouw geld terug op basis van de wisselkoers ten tijde van het terugvragen van je geld. Dit betekent dat er een kans is dat je een lager bedrag terug krijgt dan je in eerste instantie hebt betaald.
 • Op het moment dat je jouw account gecanceld hebt, kun je niet binnen drie maanden weer een abonnement afsluiten en een refund vragen. De tweede keer wordt dit niet door PIA gehonoreerd.

Gratis VPN of een gratis proefperiode bij PIA?

Je ziet waarschijnlijk veel aanbiedingen in de trant van ‘Get your free VPN now’. Waarom zou je gebruik maken van een gratis proefperiode van een premium VPN als je ook kunt kiezen voor een gratis dienst?

Op de eerste plaats limiteren de meeste gratis VPN’s je internetgebruik. Zo kappen sommigen je internetsnelheid af, omdat ze werken met snelheidslimieten. Ook is het mogelijk dat de hoeveelheid data die je mag versturen en ontvangen wordt beperkt. Een derde limiet die veel gratis VPN’s je opleggen, is het aantal servers waarmee je mag verbinden. Wanneer veel mensen dezelfde server gebruiken, wordt je internetverbinding automatisch ook trager.

Een gratis proefperiode bij een premium VPN-provider, zoals PIA, geeft je daarentegen de mogelijkheid om de gehele service te gebruiken. Je krijgt direct volledige toegang tot alle servers en eventuele extra privacy-mogelijkheden. Bovendien loop je niet tegen andere vervelende limieten aan.

Een laatste, erg belangrijke, reden om de gratis proefperiode van PIA te gebruiken is de zekerheid die het je biedt op het gebied van veiligheid. Er zijn meer dan genoeg gratis VPN’s die eigenlijk niet voldoen aan de voorwaarden voor VPN’s. Denk maar aan Hola VPN, die het netwerk van gratis gebruikers doorverkoopt.

Waarom zou je voor Private Internet Access kiezen?

Er zijn niet alleen veel gratis VPN-diensten, er zijn ook veel premium providers. Waarom zou je dan voor PIA kiezen? Als je geen zin hebt om onze hele review te lezen, zetten we hier de belangrijkste voordelen van Private Internet Access op een rij:

 • De provider houdt geen logs van je bij. Alle data die je via PIA’s servers het internet opstuurt, worden namelijk niet opgeslagen op harde schijven.
 • De VPN geeft je toegang tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek.
 • Private Internet Access focust zich op sterke security. Zo maakt het gebruik van hoog aangeschreven protocollen, zoals OpenVPN en WireGuard. Ook kun je gebruikmaken van een kill switch, die al je internetgebruik uitschakelt wanneer je niet verbonden bent met de VPN-app.
 • Je hebt de optie om voor enkele euro’s een antivirus add-on toe te voegen aan je PIA-account. Zo ben je anoniem, veilig online én ben je beschermd tegen malware.
PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Sommige VPN-diensten zeggen een geld-terug-garantie aan te bieden, maar maken dit in de praktijk erg moeilijk. Zo moet je een waslijst aan persoonlijke informatie doorgeven of komen ze met smoesjes om je geld niet terug te hoeven geven, zoals dat je te veel data hebt gebruikt om recht te hebben op een refund.

Dit is bij PIA niet het geval. Deze aanbieder heeft een live chat en is goed bereikbaar via e-mail. Zolang je de gevraagde accountverificatie doorgeeft en binnen 30 dagen om je refund vraagt, krijg je dit terug. Als je binnen drie maanden wéér een account hebt aangemaakt en om een refund vraagt, krijg je jouw geld echter niet terug.

Gratis trials van andere VPN-providers

Private Internet Access is niet de enige top-provider die een gratis trial aanbiedt. Wil je meer weten over hoe je gratis gebruikmaakt van andere premium VPN-diensten? Neem dan een kijkje bij de volgende artikelen:

Een gratis trial kijgen bij PIA: veelgestelde vragen

Voor een kort antwoord op je vragen kun je terecht bij onze FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan in de reacties.

Private Internet Access (PIA) is niet gratis. Wel kun je de VPN een maand gratis uitproberen door middel van de 30 dagen geld-terug-garantie. Je betaalt in dit geval wel voor een abonnement, maar je krijgt je geld terug wanneer je hier binnen dertig dagen om vraagt.

Als je echt graag gebruik wilt maken van een gratis VPN, let dan op dat je een veilige dienst kiest. Als je een van deze providers kiest, weet je zeker dat je data veilig is.

Je kunt bij Private Internet Access geen gratis abonnement afsluiten. Wel kun je gebruik maken van een gratis trial door middel van de 30 dagen geld-terug-garantie. Je betaalt hierbij voor de service, gebruikt PIA een maand lang en vraagt dan je geld terug.

Wil je weten hoe dit precies werkt? Lees dan ‘PIA trial: probeer Private Internet Access gratis met een proefperiode‘.

Je geld kun je bij PIA terugvragen via de live chat op de website. Ook kun je een online formulier invullen. Dit proces verloopt echter langzamer.

Als je jouw geld terugvraagt binnen 30 dagen na het afsluiten van je abonnement, krijg je gewoon je geld terug. Is deze termijn verstreken? Dan kun je jouw abonnement wel nog annuleren, maar krijg je geen geld terug.

Hoe je jouw geld terugvraagt, lees je in ons artikel over het handig gebruik maken van de free trial van PIA.

Je probeert PIA 30 dagen gratis door gebruik te maken van de geld-terug-garantie:

 1. Je sluit een abonnement af en doet de eerste betaling.
 2. Je maakt gebruik van PIA’s VPN-dienst.
 3. Voor de termijn is verlopen vraag je jouw geld terug via de klantenservice.

Hoe dit proces precies verloopt lees je in ons artikel over PIA’s gratis proefperiode.

PIA heeft geen standaard gratis proefperiode. Wel kun je de dienst dertig dagen gratis uit proberen door middel van de geld-terug-garantie. Deze garantie geldt op ieder abonnement.

 1. Sluit een abonnement af. Hierbij doe je de initiële betaling.
 2. Maak een maand gebruik van PIA’s service.
 3. Contacteer de klantenservice binnen de termijn om je geld terug te krijgen.
Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen