Tips om goedkoper online te shoppen met een VPN

Computer geeft zak geld aan man met VPN

Geld besparen met een VPN

Geld besparen op online productenTegenwoordig koopt bijna iedereen weleens iets op het internet en de verkoop van producten via het internet stijgt nog elk jaar. Wat veel mensen niet weten is dat bijna alle bedrijven op het internet verschillende prijzen vragen per land. Het kan dus zo zijn  dat je voor hetzelfde product, het dubbele betaalt in Nederland ten opzichte van een ander land.

Het is dus niet fijn als je bijvoorbeeld in Nederland woont en voor alle producten de hoofdprijs betaalt. Gelukkig is er een oplossing waarmee je veel geld kunt besparen op hardware, software, sportpassen, streamingdiensten en verschillende apps, zoals YouTube. Dit kan namelijk met een VPN!

In het kort: Wat is een VPN?

Wat is een VPN eigenlijk? Een Virtual Private Network (VPN) versleutelt je internetverkeer en leidt dit via een beveiligde verbinding. Hierdoor ben je beter beschermd tegen hackers en fraude. Verder kunnen anderen hiermee ook niet zien wat je op het internet doet, je hebt daardoor meer privacy op het internet met een VPN. Bovendien maak je met een VPN gebruik van een externe VPN-server. Je neemt dan het IP-adres over van de nieuwe server. Hierdoor lijkt het alsof je het internet opgaat vanuit het land waar deze server zich bevindt. Je eigen IP-adres wordt namelijk verborgen.

Je kunt dus een server kiezen in een land waar jij niet bent. Dit heeft veel voordelen, want hiermee kun je sites laten denken dat je in een ander land bent. En dan krijg je dus ook de prijzen te zien die van toepassing zijn in dat land. Een VPN maakt het dus mogelijk om te winkelen op het internet vanuit verschillende landen. En hier kun je heel veel geld mee besparen.

Als je meer wil weten over de exacte werking van een VPN, lees dan ons artikel: Hoe werkt een VPN?

Twee goede VPN’s om online geld te besparen

Wil je meteen aan de slag met geld besparen, dan adviseren wij een van de volgende VPN’s. Een goede VPN om online te shoppen moet wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet deze beschikken over servers in veel landen, inclusief de landen waar producten vaak goedkoper zijn. Verder moet een VPN een goede beveiliging hebben anders kunnen sites soms alsnog achterhalen in welk land je werkelijk bent. Bovendien moet de VPN snel zijn, anders wordt je internet sloom en duurt het langer om een website te laden. De VPN-aanbieders die wij hier aanraden zijn zorgvuldig geselecteerd op hun eigenschappen en de mate waarin zij voldoen aan de eisen om online te shoppen. Voor meer goede VPN’s check onze beste VPN-providers.

ExpressVPN om online geld te besparen

ExpressVPN is zeer geschikt om online geld te besparen. Deze premium VPN heeft meer dan 3000 servers verspreid over 94 landen. Hiermee heb je meer dan genoeg keuze en kun je bijna in elk land online winkelen. Daarnaast is deze VPN erg veilig en heeft zeer hoge snelheden. Deze VPN is dus uiterst geschikt om te gebruiken voor online besparingen.

Mocht je ExpressVPN eerst nog willen uitproberen? Dat kan! Want ze hebben een 30 dagen geld-terug-garantie. Je kunt dus eerst een maand lang kijken of deze VPN bevalt.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.91
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN om online geld te besparen

NordVPN is een uitstekende keuze om online geld mee te besparen. Deze VPN wordt doorgaans als zeer veilig gezien. Verder biedt NordVPN een zeer groot server netwerk met meer dan 5200 servers in 59 landen. Daarmee is deze VPN uiterst geschikt voor het online winkelen vanuit veel verschillenden landen.

Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding van NordVPN erg goed. Het is een van de goedkoopste premium VPN’s op de markt. Daarnaast biedt NordVPN zelfs de mogelijkheid om hun dienst 30 dagen gratis uit te proberen. Ze hebben namelijk een 30 dagen geld-terug-garantie. Al met al is deze VPN dus uiterst geschikt om geld te besparen op je aankopen in het buitenland.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

5 tips om geld te besparen met een VPN

Wanneer je toch eerst wil weten op wat voor producten je allemaal korting kunt krijgen, lees dan snel verder. We leggen per categorie uit hoe je geld kunt besparen en we geven enkele voorbeelden van besparingen die wij gevonden hebben.

Geld besparen op software

Het is heel eenvoudig om geld te besparen op de aankoop van software. Softwareleveranciers rekenen namelijk voor hetzelfde product verschillende prijzen per land. Dit geldt zowel voor software die gekocht wordt als voor software die wordt aangeboden in abonnementsvorm. Hierbij kan men denken aan producten van Microsoft, Adobe, IBM en nog veel meer. Als proef op de som zijn we naar verschillende websites die software aanbieden gegaan om prijzen te vergelijken. Hieronder staan voorbeelden van Adobe en IBM-software. We hebben een vergelijking gemaakt tussen de prijs voor software in Nederland en Amerika.

Voor Adobe hebben wij de ‘Acrobat Pro DC’ software vergeleken. Hieronder zie je links de Nederlandse prijs per maand voor dit pakket, en rechts de prijs in de Verenigde Staten:

Acrobat Pro comparison

De prijs voor deze software is in de VS aanzienlijk lager, bovendien is de prijs weergegeven in $. Wanneer je dit omrekent komt dit grofweg uit op €12,08 per maand. Dat scheelt bijna 1/3 van de prijs.

Verder hebben we ook gekeken naar de prijs van IBM-software. Deze verschillen waren minder groot maar nog altijd aanzienlijk omdat dit verschil elke maand weer bespaard kan worden. Hieronder zie je de verschillen voor een cloud-dienst van IBM. Deze dienst wordt ‘MaaS360 with Watson’ genoemd. De bovenste afbeelding toont de prijs voor de Nederlandse markt en de afbeelding daaronder de prijs op de Amerikaanse markt:

IBM price comparison

In eerste instantie lijkt de prijs van de VS hoger, maar als we de Amerikaanse prijs uitdrukken in euro’s bedraagt deze €3.22 per maand. Dit lijkt weinig, maar deze software is bedoeld voor bedrijven. Sommige bedrijven kopen deze software voor duizenden mensen tegelijk in, dan is deze kleine besparing ineens van essentieel belang.

Geld besparen op streamingdiensten

Je kunt ook geld besparen op streaming-diensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Google Play, en iTunes. Als voorbeeld nemen we een abonnement op Netflix. Hierbij kijken we naar de prijs voor een abonnement in Nederland en Mexico. Beide abonnementen kunnen ook gewoon in Nederland gebruikt worden. Hieronder zie je eerst de prijstabel voor Netflix op de Nederlandse site, en daaronder de prijstabel op de Mexicaanse site.

Netflix price comparison

Zoals je kunt zien zijn de prijzen op de Mexicaanse site in Peso’s aangegeven. Omgerekend kost het premium abonnement in Mexico dus €8,92.

Valuta calculatie

Dat scheelt (13,99-8,93=) €5,06 per maand. Dat is meer dan 1/3 van de maandprijs voor dit abonnement in Nederland. Dit voorbeeld van Netflix illustreert hoe makkelijk het kan zijn om geld te besparen, dit werkt bijna voor alle streaming-diensten.

Verder kun je op deze wijze ook korting krijgen op allerlei sportpassen waarmee je sport in bepaalde landen kan kijken. De NBA-league-pas is hier een voorbeeld van. Met deze pas kun je alle NBA-wedstrijden zien. Deze NBA-league-pas kost in Nederland €67,99 en in Mexico 750 Mexicaanse Peso, dit staat gelijk aan €33,64. Dit scheelt je dus bijna de helft.

Geld besparen op dating-apps

Parship logoDating abonnementen zijn ook interessant om te kopen met een VPN. Er zijn tal van internationale dating-apps zoals Parship, Match.com, My Single Friend en eHarmony. Deze dating platformen bieden allemaal abonnementen aan die per land verschillen in prijs.

Als voorbeeld nemen we Parship. Dit datingplatform biedt abonnementen aan in veel verschillende landen, waaronder Nederland en Mexico. Tussen Nederland en Mexico zit een groot verschil in abonnementsprijs. In Nederland betaal je minimaal €24,90 per maand. In Mexico betaal je voor ditzelfde abonnement slechts (199 Mexicaanse Peso) €8,93 per maand.

Geld besparen met een oneindig proefabonnement

Sommige diensten op het internet hebben bepaalde restricties. Dit kan een restrictie zijn op het aantal keer dat je de dienst mag gebruiken, of wannéér je deze dienst mag gebruiken. Meestal kun je tegen betaling vaker of wanneer je wil gebruik maken van deze dienst. Hierbij kan je denken aan een kenteken-check, download-site, boekensite of een internet-tool.

De MOZ ‘Open Site Explorer’ tool is hier een goed voorbeeld van. Dit is een internet-tool die je laat zien hoe jouw site scoort. Je kunt deze dienst 2 keer gratis gebruiken en daarna krijg je de volgende melding:

MOZ internet-tool limiet

Je wordt met dit soort meldingen gevraagd om een abonnement aan te schaffen. Dit soort abonnementen kunnen soms erg duur zijn. In ons voorbeeld zouden we na de trial $159,- moeten betalen per maand. Gelukkig kun je ook op dit soort abonnementen geld besparen doormiddel van een VPN.

Dit soort tools zien namelijk hoe vaak je de applicatie gebruikt hebt op basis van je IP-adres. Als je een VPN gebruikt kun je elke keer je IP-adres veranderen. Wanneer je telkens gebruik maakt van een ander IP-adres kun je in principe eindeloos gebruik maken van de desbetreffende dienst. En dat alles zonder ook maar iets te betalen.

Geld besparen op hardware

Onze laatste tip om geld te besparen gaat over het kopen van hardware. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een laptop en smartphone, maar wist je dat je deze goedkoper kan aanschaffen door gebruik te maken van een VPN? Veel fabrikanten van computers en telefoons vragen in elk land verschillende prijzen. Apple en Windows doen dit ook. Daarom  zullen we hieronder een voorbeeld geven van zowel Apple- als Windows producten.

Apple vraagt bijvoorbeeld voor een iPhone X (simlockvrij) in Nederland Like1160,45 euro. In de VS vraagt Apple voor diezelfde iPhone $999. Let op deze laatstgenoemde prijs is dus ook nog in dollars. Omgerekend kost een iPhone X in de VS dus €808,86. In de VS is de iPhone X dus (1160,45-808,86=) €351,59 goedkoper.

iPhone X prijs vergelijking

 

Niet alleen telefoons zijn goedkoper in andere landen, maar ook computers zijn vaak een stuk voordeliger. Als voorbeeld zullen we hier de prijs onderzoeken van een ‘Windows Surface Book 2’. Dit is een relatief dure laptop van het merk Windows. In Nederland wordt deze laptop aangeboden voor €1749,- zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder. In de VS wordt deze laptop daarentegen voor een veel goedkopere prijs aangeboden, namelijk $1349,-. Dit is omgerekend €1092,24. Oftewel deze laptop is in de VS 1/3 goedkoper in in Nederland.

Laptop prijs vergelijking

 

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg aantrekkelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een van deze zaken is het verzenden van de gekochte producten. Wanneer je een telefoon of laptop koopt in de VS moeten deze natuurlijk nog wel naar Nederland verzonden worden. Dit brengt enige kosten met zich mee. Gelukkig hebben we ook hier weer een oplossing voor.

Je hebt tegenwoordig veel bedrijven die de mogelijkheid bieden om in het buitenland producten te kopen. Deze bedrijven sturen producten door die je koopt in het buitenland. Voorbeelden hiervan zijn MyUS.com, Bundlebox, USAaddress. Voor duurdere producten zoals laptops en telefoons moet je soms nog wel invoerkosten betalen. Bekijk dus altijd eerst goed de invoerkosten van producten voordat je ze koopt in het buitenland.

Conclusie

Je kunt dus op veel verschillende producten geld besparen door middel van een VPN. Een VPN stelt je in staat om websites te doen geloven dat je in het buitenland bent. Hiermee krijg je toegang tot de prijzen van de desbetreffende landen. Hiermee kun je fors besparen op software, streamingdiensten, apps en hardware. Wil je zelf ook besparen op al deze producten? Kijk dan snel naar een geschikte VPN in ons overzicht van beste VPN-providers.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Is het legaal om op deze manier aankopen te doen?

  • Het is inderdaad legaal om op deze manier aankopen te doen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar streamen, is het illegaal om via een onofficiële dienst te streamen. Het gaat erom dat je een (proef)abonnement hebt op bijvoorbeeld Netflix. Het volkomen legaal om via een VPN het abonnement af te sluiten vanuit een ander land dan Nederland.

 2. Zijn de Amerikaanse prijzen zonder btw en de Nederlandse prijzen met btw?

  • Dit onderzoek is al van even geleden, maar als het goed is zijn de genoemde prijzen de totaalprijs (dus inclusief btw, indien van toepassing).

Een reactie plaatsen