NLZIET kijken in het buitenland (buiten de EU)

NLZIET stream op scherm naast een dame die op haar laptop tv kijkt
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Meteen aan de slag? Kijk NLZIET buiten de EU in 4 stappen!

NLZIET kan sinds april 2018 in de hele Europese Unie bekeken worden, maar buiten de EU kun je jouw favoriete programma’s en sporten niet via NLZIET volgen. De streamingdienst wordt buiten de EU namelijk geblokkeerd. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om deze blokkade te omzeilen: het gebruik van een VPN. In het onderstaande stappenplan lees je hoe je in vier stappen buiten de EU NLZIET kijkt met een VPN.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden voor NLZIET NordVPN aan. Dit is een voordelige VPN-aanbieder met goede streamingsnelheden, veel servers in de EU en handige unblocking-opties.
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat. Je kunt dit doen via de NordVPN-downloadpagina, waar je eenvoudig jouw besturingssysteem selecteert.
 3. Open de NordVPN-app, log in en maak verbinding met een server in een EU-land. De makkelijkste manier om dit te doen is via de landkaart in de app.
 4. Ga naar NLZIET.nl of naar de NLZIET-app, log in en navigeer naar het programma dat je wilt kijken.

Wil je wat meer hulp bij het kijken van NLZIET buiten de EU? Lees dan verder. We leggen je bovendien uit hoe het komt dat je NLZIET niet overal ter wereld kunt streamen.

NLZIET Logo

NLZIET is een populaire streamingdienst waar veel Nederlanders gebruik van maken. Je kunt met deze dienst online tv kijken. Zo kijk je naar alle zenders van NPO en RTL in één app. Bovendien kun je er al je Nederlandse tv-programma’s terugkijken.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ziggo en KPN, waar je meestal een volledig (en daardoor duurder) pakket afsluit, betaal je bij NLZIET simpelweg €7,95 per maand om je favoriete zenders te streamen op welk apparaat dan ook. Dit maakt NLZIET erg geschikt voor streaming in het buitenland.

Je kunt immers met een relatief voordelig abonnement op al je apparaten (vijf verschillende apparaten per dag) in alle EU-landen je favoriete programma’s streamen. Buiten de Europese Unie zul je echter merken dat NLZIET niet beschikbaar is. Maar vrees niet! Er is een simpele manier om dit op te lossen, namelijk door een VPN te gebruiken.

Waarom heb ik een VPN nodig om NLZIET buiten de EU te kijken?

Je vraagt je misschien af waarom je een VPN nodig hebt om NLZIET buiten de EU te kijken. Wellicht denk je: “Ik betaal toch voor het abonnement. Waarom kan ik NLZIET niet overal kijken?”

NLZIET kan hier zelf niet veel aan doen. De reden dat je niet zomaar overal in het buitenland NLZIET kunt kijken, heeft namelijk met uitzendrechten te maken. Streamingdiensten mogen programma’s enkel uitzenden in bepaalde landen. Dit geldt ook voor NLZIET. De programma’s mogen alleen worden uitgezonden in de landen waarvoor streamingdienst de uitzendrechten voor die programma’s heeft gekocht. Als een streamingdienst een programma uitzendt in een land waar het deze rechten niet bezit, loopt de dienst het risico een hoge schadevergoeding te moeten betalen.

NLZIET wel beschikbaar in de EU

Vlag van de Europese UnieDe reden dat NLZIET wel overal in de EU beschikbaar is, heeft te maken met EU-wetgeving. Vanaf 1 april 2018 is er namelijk een EU-wet in werking getreden die stelt dat betaalde streamingdiensten voor EU-burgers in de hele EU beschikbaar moeten zijn. Uiteraard is ook NLZIET hieraan gebonden. Buiten de EU is deze regel niet van kracht. In deze landen zul je de meeste content op NLZIET dan ook niet kunnen bekijken.

Als je net buiten de Europese Unie op vakantie of zakenreis bent, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, is dit natuurlijk jammer. Gelukkig kun je deze geografische blokkade met een VPN gemakkelijk omzeilen. Zo krijg je toch toegang tot alle content op NLZIET, zelfs buiten de EU!

Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan het simpele stappenplan hieronder.

Simpel stappenplan: kijk NLZIET buiten de EU

 1. Sluit een abonnement af bij een goede en betrouwbare VPN-provider. De provider die wij het meest aanraden om NLZIET buiten de EU te gebruiken is NordVPN. Dit is een voordelige VPN-provider met goede snelheden en een groot aantal servers in de EU. We leggen je later uit waarom dit laatste belangrijk is.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN-software of -app op je apparaat. Wil je hier meer hulp bij? Lees dan stap 3 en 4. Hier leggen we je uit hoe je NordVPN snel downloadt en installeert. Kun je dit zelf? Ga dan na het installeren en configureren van je VPN verder naar stap 5.
 4. Ga naar de downloadpagina en klik op het icoontje van jouw besturingssysteem.
 5. Open het gedownloade bestand en doorloop de installatieprocedure door de instructies te volgen.
 6. Open de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server of een andere server binnen de EU.
 7. Ga naar nlziet.nl of open de NLZIET-app, log in (als je nog niet ingelogd was) en navigeer naar het programma dat je wilt streamen.
 8. Veel kijkplezier!

Hoe zorgt een VPN ervoor dat ik NLZIET buiten de EU kijk?

Als je nog niet zo bekend bent met VPN’s, vraag je je misschien af hoe een VPN er precies voor zorgt dat je buiten de EU NLZIET kunt kijken, terwijl dit normaal geblokkeerd is. Dit heeft met de werking van een goede VPN te maken. Een VPN zorgt er namelijk voor dat jouw internetverkeer via een externe VPN-server wordt omgeleid. Jij verbindt dus met een VPN-server en al je verkeer gaat via deze server naar de websites en pagina’s die je wilt bezoeken.

De meeste goede VPN’s geven je de keuze uit een groot aantal van dit soort servers in verschillende landen. Wanneer jij je met zo’n server verbindt, neemt jouw internetverbinding het IP-adres van deze VPN-server aan. De werking van een VPN is hieronder geïllustreerd.

VPN Verbinding op Router Illustratie

IP-adressen worden door veel websites en apps gebruikt om de locatie van hun gebruikers te bepalen. Als jij dus verbinding maakt met een VPN-server in Nederland en een Nederlands IP-adres krijgt toegewezen, zullen websites denken dat jij vanuit Nederland de pagina bezoekt. Dus ook al zit je zelf in bijvoorbeeld Amerika, streamingdiensten zoals NLZIET denken dat je gewoon in Nederland bent. Dit is precies hoe je met een VPN toegang krijgt tot alle content van NLZIET, zelfs buiten de EU.

NLZIET kijk je met deze VPN’s in het buitenland

Hoewel veel VPN’s grofweg dezelfde functies hebben, verschillen ze in allerlei opzichten toch aanzienlijk van elkaar. Denk hierbij aan zaken als streamingsnelheden, serveraantallen en extra opties. Deze factoren zijn allemaal belangrijk bij het kiezen van een goede VPN om NLZIET in het buitenland mee te kijken.

Je wilt bijvoorbeeld niet dat je verbinding te langzaam wordt om comfortabel NLZIET mee te streamen. Dit is een probleem waar sommige VPN’s last van hebben. Om je voor deze en andere valkuilen te behoeden, belichten we hieronder de drie beste VPN’s om NLZIET mee te kijken buiten de EU.

NordVPN: online tv kijken zonder blokkades

NordVPN is een echte kei als het gaat om het omzeilen van geografische blokkades. We hebben NordVPN’s ‘deblokkeer vaardigheden’ op allerlei manieren getest, en het werkte elke keer weer. Van het unblocken van de Amerikaanse Netflix tot het deblokkeren van video’s op een Braziliaanse voetbalsite waar je o.a. de Copa América kunt kijken.

Daarnaast heeft NordVPN een ongelofelijk groot aantal servers (meer dan 5.200). Een groot deel van deze servers staat in de EU. Dit betekent dat je bij NordVPN een grote kans hebt een server te vinden die je succesvol toegang geeft tot NLZIET, ook wanneer je buiten de EU bent.

Veel streamingdiensten, zoals Ziggo, blokkeren bepaalde VPN-servers door specifieke IP-adressen te blokkeren. Omdat NordVPN zoveel servers binnen de EU heeft, is de kans echter zeer klein dat alle NLZIET-compatibele servers van NordVPN door een dergelijke blokkade getroffen worden.

NordVPN Servers Wereldwijd

Bovendien heeft NordVPN twee andere handige opties die VPN-blokkades helpen tegengaan: dedicated IP-adressen en obfuscated servers. Deze opties zorgen ervoor dat het lastiger is voor streamingdiensten en andere websites om te detecteren dat je een VPN gebruikt. Zo kunnen ze je ook niet zo gemakkelijk blokkeren.

Tot slot biedt NordVPN goede streamingsnelheden en is deze provider erg voordelig geprijsd. Als je nog niet helemaal bent overtuigd, kun je deze dienst zelf gratis uittesten door gebruik te maken van de 30 dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: de beste budget VPN voor Nederlandse tv-programma’s

Zoals we al aangaven, is NordVPN vanwege zijn snelheid en unblocking-opties een erg goede VPN om NLZIET mee te kijken. Wij snappen echter ook dat sommige mensen het liefst gewoon de goedkoopste oplossing willen. Deze mensen raden wij Surfshark aan.

Surfshark is een erg voordelige VPN-provider met een groot aantal servers (meer dan 1.000), waarvan een groot aantal binnen de EU. Ook op het gebied van snelheid kan deze provider goed opboksen tegen andere VPN-diensten. Iedereen die voor een klein bedrag buiten de EU NLZIET wil kijken, doet er daarom goed aan Surfshark uit te proberen.

Net als NordVPN, heeft ook Surfshark een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Omdat Surfshark een goede VPN voor een erg voordelige prijs is, verwachten we niet dat je deze garantie nodig zult hebben. Mocht je alsnog merken dat je bijvoorbeeld de behoefte hebt aan geavanceerdere unblocking-opties om NLZIET mee te kijken, of als blijkt dat elke Surfshark-server die je probeert, getroffen is door een VPN-blokkade, dan kun je je altijd nog op de geld-terug-garantie beroepen.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

ExpressVPN: voor de NLZIET-streaming perfectionist

Wil je echt de ultieme kijkervaring uit je NLZIET-abonnement halen, ook buiten de EU? Dan raden wij ExpressVPN aan. ExpressVPN is een VPN-provider met zeer hoge streamingsnelheden. Sterker nog, deze VPN is volgens onze test een van de snelste VPN’s van dit moment.

Een snelle VPN-verbinding is erg belangrijk als je je series en films zonder enige vorm van hapering wilt kijken, vooral als je bijvoorbeeld een minder sterk wifi-netwerk gebruikt. Dit komt nog wel eens voor in hotels op vakantie. Met ExpressVPN ben je er zeker van dat je, ook buiten de EU, elke cliffhanger, elk goal en elke actiescène zonder laadproblemen zult ervaren.

Daarnaast heeft ExpressVPN meer dan 3.000 servers in 94 landen. Veel van deze servers staan in de EU. Zo kun jij altijd een server kiezen die toegang geeft tot NLZIET. Al met al raden wij ExpressVPN zeker aan voor de NLZIET-streaming perfectionist. Je test deze VPN-provider bovendien gratis uit met de geld-terug-garantie van 30 dagen.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.59
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

Kan ik NLZIET kijken met een gratis VPN?

Iedereen bespaart graag geld. Veel mensen vragen zich dan ook af of ze ook een gratis VPN kunnen gebruiken om te streamen. Toch raden wij het gebruik van een gratis VPN in het algemeen af, al helemaal voor het kijken van NLZIET buiten de EU. De belangrijkste redenen hiervoor zijn twee grote beperkingen die de meeste gratis VPN’s opleggen aan gebruikers: data- en snelheidslimieten.

Datalimieten zijn beperkingen aan de maximale hoeveelheid data die je via een VPN-verbinding kunt versturen. Zo kun je met de gratis versie van TunnelBear maximaal 1,5 GB aan data gebruiken. Op vergelijkbare wijze kun je bij Hide.me gratis maximaal 2 GB gebruiken. Snelheidslimieten zijn vrij vanzelfsprekend en houden in dat de meeste gratis VPN-providers je (streaming)snelheid beperken tot een snelheid die (veel) lager is dan je normale internetsnelheid.

Zowel data- als snelheidsrestricties zijn vooral voor streaming erg nadelig, zo ook voor het streamen van NLZIET. Een datalimiet kan namelijk betekenen dat je verbinding opeens wordt verbroken, omdat je al je data hebt opgebruikt. Niet fijn als je net helemaal in je serie of film zit. Snelheidslimieten kunnen ook erg problematisch zijn. Hierdoor kan het zijn dat jouw serie, wedstrijd of film constant moet laden. Deze twee factoren waar gratis VPN-gebruikers vaak mee te kampen hebben, kunnen de kijkervaring van NLZIET in het buitenland dus erg onplezierig maken.

Conclusie

Hoewel er zeker ook goede gratis VPN’s zijn, raden wij je aan om voor het streamen van NLZIET toch naar een goedkope VPN of andere premium VPN te kijken. Een hoogwaardige VPN-verbinding biedt immers, behalve het beschikbaar maken van streamingcontent (zoals Videoland en Netflix), nog veel meer voordelen. Zo helpt het bij het beter waarborgen van je privacy en veiligheid online.

De beste VPN’s voor NLZIET zijn NordVPN, ExpressVPN en Surfshark. Er bestaan echter veel meer VPN-aanbieders. Aan de hand van onze uitgebreide reviews kun jij je eigen onderzoek doen. Voor je het weet kijk jij wereldwijd naar alle uitzendingen van de Nederlandse tv.

NLZIET kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Kijk dan in onze FAQ of stel hem in de reacties. Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Dat je niet kunt streamen met NLZIET in het buitenland komt door de uitzendrechten die streamingdiensten moeten betalen voor het uitzenden van programma’s. NLZIET mag de Nederlandse tv-uitzendingen alleen binnen de Europese Unie uitzenden. Ben je in een ander land, dan wordt de toegang geblokkeerd.

Met een VPN kun je deze blokkade echter omzeilen. Lees hoe in ons stappenplan.

Om wereldwijd online Nederlandse tv te kijken via NLZIET kunnen we deze top 3 VPN-services aanraden:

 1. NordVPN
 2. Surfshark
 3. ExpressVPN

Lees er alles over in ‘NLZIET kijken in het buitenland‘.

Gratis VPN’s zijn niet ideaal om te streamen, dus ook niet voor NLZIET. Door de data- en snelheidslimieten loop je namelijk tegen problemen aan tijdens het streamen. Zo kan het dat je verbinding er midden in een film mee stopt, omdat je het datalimiet hebt bereikt. Ook is de kans groot dat je films haperen, omdat je verbinding traag blijft.

Als je werkt met een strak budget, is het daarom slimmer om te kiezen voor een van deze goedkope VPN-diensten.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik heb dezelfde problemen als JohnV.
  Ongeveer sinds het einde van de Olympische Spelen.
  Ik had toen een geflash router met EXPRESSVPN.
  en middels Dynu een DDNS service met manual DNS adres op de Apple TV.
  Alles stopte op een dag, datum weet ik niet precies meer.
  Geprobeerd de router te upgraden naar de nieuwste versie van EXPRESSVPN, maar dat lukte niet.
  Toen maar een router van Flasrouters besteld, maar het probleem bleef.
  Andere IP genomen, ook dat hielp niet.

  Heb de oude settings van EXPRESSVPN met de DDNS service verwijderd, ook geen succes.
  Alle instellingen op zowel de Apple tv als de EXPRESSVPN router op automatisch gezet,
  Maar ook eerst op advies van EXPRESSVPN tijdens chat verschillende protocollen manual te testen.
  Het lijkt er op dat er door “iemand” (NPO??) die de IP ADRESSEN van EXPRESSVPN kent een storingsalgoritme op de stream heeft geïnstalleerd of zo. Het lijkt op een interval van een veelvoud van 6 minuten, dus bv 6, 18, 36 etc.

  We hadden ook een tijd de NPO APP op een Samsung tv geïnstalleerd en werkte dat probleemloos tot het eind van de OS.
  Ik heb de TV’s en Apple TV’s hier allemaal eerst naar fabrieksinstellingen gereset, en via EXPRESSVPN op AMSTERDAM de tv’s (SONY, Samsung, LG) en Apple TV’s op NEDERLAND ingesteld, en NPO PLUS op een Nederlandse rekening met billing adres in Nederland.

  Is er iemand die een tip heeft om de steam weer constant te krijgen?

 2. Ik kijk al een paar jaar NLZIET met VPN vanuit Australie met de NLZiet app op mijn Sony TV. Sinds enkele maanden streamen de zender van NPO niet goed meer. Na +/- 13 minuten stopped de stream en moet ik deze herstarten. Op dat moment begint de uitzending weer van het begin zodat ik weer vooruit moet spoelen. Dit gebuurt elke keer bij elke uitzending die ik probeer te kijken van NPO of het nu live is of uitzending gemist.

  Ik gebruik ExpressVPN. Mijn Internet is verder goed en heb ook geen enkel probleem met de andere zenders op NLZiet. Alle andere zenders zoals die van RTL en KIJK streamen zonder problemen.

  Ik ben erg benieuwt of er ook andere mensen zijn met dit probleem.

  • Ja, ik heb hetzelfde probleem de laatste weken, zo irritant is het

  • Hoi John,

   In Hebrew hetzelfde probleem in Perth.
   Wim hebben het allleen al sinds January.
   Het lijkt erop dat er een algoritme of so de stream onderbreekt, met een interval van vaak ongeveer 6 minuten
   Welke locative in Nederland gebruik jij?
   Ik zit op Amsterdam

Een reactie plaatsen