NLZIET kijken in het buitenland (buiten de EU)

NLZIET logo op computer scherm
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Meteen aan de slag? Kijk NLZIET buiten de EU in 4 stappen!

NLZIET kan sinds april 2018 in de hele Europese Unie bekeken worden, maar buiten de EU kun je jouw favoriete programma’s en sporten normaal gesproken niet via NLZIET volgen. De streamingdienst wordt buiten de EU namelijk geblokkeerd. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om deze blokkade te omzeilen: het gebruik van een VPN. In het onderstaande stappenplan lees je hoe je in vier stappen buiten de EU NLZIET kijkt met een VPN.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden voor NLZIET NordVPN aan. Dit is een voordelige VPN-aanbieder met goede streamingsnelheden, veel servers in de EU en handige unblocking-opties.
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat. Je kunt dit doen via de NordVPN downloadpagina, waar je eenvoudig jouw besturingssysteem selecteert.
 3. Open de NordVPN app, log in en maak verbinding met een server in een EU-land. De makkelijkste manier om dit te doen is via de landkaart in de app.
 4. Ga naar NLZIET.nl of naar de NLZIET app, log in en navigeer naar het programma dat je wilt kijken.

NLZIET kijken buiten de EU is erg eenvoudig. Heb je toch wat meer hulp nodig? Scroll dan naar beneden, naar ons simpele maar iets uitgebreidere stappenplan onder het kopje “Simpel Stappenplan: Kijk NLZIET buiten de EU”.

NLZIET is een populaire streamingdienst waar veel Nederlanders gebruik van maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ziggo en KPN, waar je meestal een volledig (en daardoor duurder) pakket afsluit, betaal je bij NLZIET simpelweg €7,95 per maand om je favoriete zenders te streamen op welk apparaat dan ook. Dit maakt NLZIET erg geschikt als streamingoplossing in het buitenland. Immers, je kunt met een relatief voordelig abonnement op al je devices (5 verschillende devices per dag) in alle EU-landen je favoriete programma’s streamen. Echter, buiten de EU zul je merken dat NLZIET niet beschikbaar is. Maar vrees niet! Er is een simpele manier om dit op te lossen, namelijk door een VPN te gebruiken.

Waarom heb ik een VPN nodig om NLZIET buiten de EU te kijken?

Je vraagt je misschien af waarom je een VPN nodig hebt om NLZIET buiten de EU te kijken. Wellicht denk je: “Ik betaal toch voor het abonnement. Waarom kan ik NLZIET niet overal kijken?” Hier kan NLZIET niet veel aan doen. De reden dat je niet zomaar overal in het buitenland NLZIET kunt kijken, heeft namelijk met uitzendrechten te maken. NLZIET, net als andere streamingdiensten, mag programma’s enkel uitzenden in bepaalde landen. Dit zijn de landen waarvoor ze de uitzendrechten voor die programma’s gekocht hebben (of landen die aan speciale wetgeving onderhevig zijn, zoals je in de volgende alinea zult lezen). Als een streamingdienst een programma uitzendt in een land waar ze deze rechten niet bezitten, moeten ze potentieel een hoge schadevergoeding betalen.

NLZIET wel beschikbaar in de EU

De reden dat NLZIET wel overal in de EU beschikbaar is, heeft te maken met EU-wetgeving. Vanaf 1 april 2018 is er namelijk een EU-wet in werking getreden die stelt dat o.a. betaalde streamingdiensten voor EU-burgers in de hele EU beschikbaar moeten zijn. Uiteraard is ook NLZIET hieraan gebonden. Echter, buiten de EU is deze regel uiteraard niet van kracht en zul je de meeste content op NLZIET dan ook niet kunnen bekijken. Dit heeft dus te maken met uitzendrechten, zoals we hebben beschreven in de vorige alinea. Dit is natuurlijk jammer als je net buiten Europa op vakantie of zakenreis bent. Gelukkig kun je deze geografische blokkade, zoals je al hebt gelezen, met een VPN gemakkelijk omzeilen en zo toch toegang krijgen tot NLZIET, zelfs buiten de EU!

Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan het simpele stappenplan hieronder.

Simpel stappenplan: Kijk NLZIET buiten de EU

 1. Sluit een abonnement af bij een goede en betrouwbare VPN-provider. De provider die wij het meest aanraden om NLZIET buiten de EU te kijken is NordVPN. Dit is een voordelige VPN-provider met goede snelheden en een groot aantal servers in de EU. We leggen je later uit waarom dit laatste belangrijk is.
 2. Download de VPN-software of -app op je apparaat. Wil je hier meer hulp bij? Lees dan stap 3 en 4. Hier leggen we je uit hoe je NordVPN snel downloadt en installeert. Kun je dit zelf? Ga dan na het installeren en configureren van je VPN verder naar stap 5.
 3. Ga naar de downloadpagina en klik op het icoontje van jouw besturingssysteem.
 4. Open het gedownloade bestand en doorloop de installatieprocedure door de instructies te volgen.
 5. Open de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server (of een andere server binnen de EU).
 6. Ga naar nlziet.nl of naar de NLZIET app, log in (als je nog niet ingelogd was) en navigeer naar de zender/het programma dat je wilt kijken.
 7. Veel kijkplezier!
Specificaties NordVPN
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
 • ,
 • Linux
Gelijktijdige verbindingen
 • 6
Torrents
 • Torrents toegestaan
Netflix
 • Werkt met Netflix
Logbeleid
 • Zero logs
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • Wireguard
Betaalmethoden
 • iDeal
 • ,
 • Creditcard
 • ,
 • Bitcoin
 • ,
 • Google Pay
 • ,
 • Amazon Pay
Geld-terug-garantie
 • Ja

Hoe zorgt een VPN dat ik NLZIET buiten de EU kan kijken?

Als je nog niet zo bekend bent met VPN’s, vraag je je misschien af hoe een VPN er precies voor zorgt dat je buiten de EU NLZIET kunt kijken, terwijl dit normaal geblokkeerd is. Dit heeft met de werking van een goede VPN te maken. Een VPN zorgt er namelijk voor dat jouw internetverkeer via een externe VPN-server, waar jij je mee verbindt, wordt omgeleid, voordat dit naar de websites en pagina’s gaat die je wilt bezoeken. De meeste goede VPN’s geven je de keuze uit een groot aantal van dit soort servers in verschillende landen. Wanneer jij je met zo’n server verbindt, neemt jouw internetverbinding het IP-adres van deze VPN-server aan.

VPN Verbinding op Router Illustratie

IP-adressen worden door veel websites en apps gebruikt om de locatie van hun gebruikers te bepalen. Met andere woorden, als jij je verbindt met een Nederlandse VPN-server, ook al zit je bijvoorbeeld in Amerika, dan zullen streamingdiensten als NLZIET denken dat je gewoon in Nederland bent. Dit is precies hoe je met een VPN toegang krijgt tot alle content van NLZIET, zelfs buiten de EU.

De beste VPN’s voor NLZIET in het buitenland

Hoewel veel VPN’s grofweg dezelfde functies hebben, verschillen ze in allerlei opzichten toch aanzienlijk van elkaar. Denk hierbij aan zaken als streamingsnelheden, serveraantallen en extra opties. Deze factoren zijn allemaal belangrijk bij het kiezen van een goede VPN om NLZIET in het buitenland mee te kijken. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je verbinding te langzaam wordt om comfortabel NLZIET mee te streamen. Dit is een probleem waar sommige VPN’s last van hebben. Om je voor deze en andere valkuilen te behoeden, belichten we hieronder de drie beste VPN’s om NLZIET buiten de EU mee te kijken.

NordVPN: NLZIET streamen zonder blokkades

NordVPN is een echte kei als het gaat om het omzeilen van geografische blokkades. We hebben NordVPN’s “deblokkeer vaardigheden” op allerlei manieren getest, en het werkte elke keer weer. Van het unblocken van de Amerikaanse Netflix tot het deblokkeren van video’s op een Braziliaanse voetbalsite waar je o.a. de Copa América kunt kijken. Daarnaast heeft NordVPN een ongelofelijk groot aantal servers (meer dan 5200). Een groot deel van deze servers staat in de EU. Dit betekent dat je bij NordVPN een grote kans hebt een server te vinden die je succesvol toegang geeft tot NLZIET buiten de EU. Veel streamingdiensten, zoals Ziggo bijvoorbeeld, blokkeren bepaalde VPN-servers door specifieke IP-adressen te blokkeren. Echter, omdat NordVPN zoveel servers binnen de EU heeft, is de kans zeer klein dat alle NLZIET-compatibele servers van NordVPN door een dergelijke blokkade getroffen worden.

NordVPN Servers Wereldwijd

Daarnaast heeft NordVPN twee andere handige opties die VPN-blokkades helpen tegengaan: dedicated IP-adressen en obfuscated servers. Deze opties zorgen dat het lastiger is voor streamingdiensten en andere websites om te detecteren dat je een VPN gebruikt, waardoor ze je ook niet zo gemakkelijk kunnen blokkeren.

Tot slot biedt NordVPN goede streamingsnelheden en is deze provider erg voordelig geprijsd. Daarom raden wij NordVPN zeker aan als je NLZIET buiten de EU wilt streamen.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

ExpressVPN: Voor de NLZIET-streaming perfectionist

Wil je echt de ultieme kijkervaring uit je NLZIET-abonnement halen, ook buiten de EU? Dan raden wij ExpressVPN aan. ExpressVPN is een VPN-provider met zeer hoge streamingsnelheden. Sterker nog, deze VPN is volgens onze test de snelste VPN van dit moment. Een snelle VPN-verbinding is erg belangrijk als je je series en films zonder enige vorm van hapering wilt kijken, vooral als je bijvoorbeeld een minder sterk wifi-netwerk gebruikt, zoals wanneer je op vakantie bent. Met ExpressVPN ben je er zeker van dat je, ook buiten de EU, elke cliffhanger, elk goal en elke actiescène zonder laadproblemen zult ervaren.

Daarnaast heeft ExpressVPN meer dan 3000 servers in 94 landen. Veel van deze servers staan in de EU. Al met al raden wij ExpressVPN zeker aan voor de NLZIET-streaming perfectionist.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: De beste budget VPN voor NLZIET

Zoals we al aangaven, zijn NordVPN en ExpressVPN vanwege hun snelheid en unblocking-opties erg goede VPN’s om NLZIET mee te kijken. Wij snappen echter ook dat sommige mensen het liefst gewoon de goedkoopste oplossing willen. Deze mensen raden wij Surfshark aan. Surfshark is een erg voordelige VPN-provider met goede streamingsnelheden en een groot aantal servers (meer dan 1000), waarvan een groot aantal binnen de EU. Iedereen die voor een klein bedrag buiten de EU NLZIET wil kunnen kijken, doet er daarom goed aan Surfshark uit te proberen.

Net als NordVPN en ExpressVPN, heeft ook Surfshark een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Omdat Surfhark een goede VPN voor een erg voordelige prijs is, verwachten we niet dat je deze garantie nodig zult hebben. Mocht je alsnog merken dat je bijvoorbeeld de behoefte hebt aan geavanceerdere unblocking-opties om NLZIET mee te kijken, of als blijkt dat elke Surfshark server die je probeert, getroffen is door een VPN-blokkade, dan kun je je altijd nog op de geld-terug-garantie beroepen.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,12 per maand
Vanaf
€2.12
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Werkt een gratis VPN hiervoor ook?

Iedereen bespaart graag geld. De bovenstaande vraag is dan ook een veelvoorkomende. Toch raden wij het gebruik van een gratis VPN in het algemeen af, al helemaal voor het kijken van NLZIET buiten de EU. De belangrijkste redenen hiervoor zijn twee grote beperkingen die de meeste gratis VPN’s opleggen aan gebruikers: data- en snelheidslimieten. Datalimieten zijn beperkingen aan de maximale hoeveelheid data die je via een VPN-verbinding kunt versturen. Zo kun je met de gratis versie van TunnelBear maximaal 1,5 GB aan data gebruiken. Op vergelijkbare wijze kun je bij Hide.me gratis maximaal 2 GB gebruiken. Snelheidslimieten zijn vrij vanzelfsprekend en houden in dat de meeste gratis VPN-providers je (streaming)snelheid beperken tot een snelheid die (veel) lager is dan je normale internetsnelheid.

Zowel data- als snelheidsrestricties zijn vooral voor streaming erg nadelig, zo ook voor het streamen van NLZIET. Een datalimiet kan namelijk betekenen dat je verbinding opeens wordt verbroken, omdat je al je data hebt opgebruikt. Niet fijn als je net helemaal in je serie of film zit. Snelheidslimieten kunnen ook erg problematisch zijn. Hierdoor kan het zijn dat jouw serie, wedstrijd of film constant moet laden. Deze twee factoren waar gratis VPN-gebruikers vaak mee te kampen hebben, kunnen de kijkervaring van NLZIET in het buitenland dus erg onplezierig maken. Daarom raden wij je aan om, hoewel er voor sommige doeleinden zeker ook goede gratis VPN’s zijn, voor het streamen van NLZIET toch naar een goedkope VPN of premium VPN te kijken. Een hoogwaardige VPN-verbinding biedt immers, behalve het beschikbaar maken van streamingcontent (zoals NLZIET en de Amerikaanse Netflix), nog veel meer voordelen, zoals het beter waarborgen van je privacy en veiligheid online.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen