Uitzending Gemist in het buitenland kijken

Uitzending Gemist logo laptop op strand
Klik hier voor een stappenplan om Uitzending Gemist in het buitenland te kijken
Uitzending Gemist kijken in het buitenland: een stappenplan

Vanuit het buitenland is het niet altijd mogelijk om Uitzending Gemist te kijken. Buiten Nederland heb je geen toegang tot live uitzendingen en buiten de EU zijn ook veel tv-programma’s en series niet te bekijken.

Met een VPN kun jij toch Uitzending gemist kijken in het buitenland. Het instellen van een VPN is erg eenvoudig. Volg onderstaande stappen:

 1. Kies een goede VPN-provider. Wij raden Surfshark aan voor snel streamen.
 2. Sluit een abonnement af bij de VPN-provider van jouw keuze.
 3. Download de VPN-software op de officiële website van je VPN-provider.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Maak verbinding met een server in Nederland of Europa.
 6. Ga naar Uitzending Gemist en geniet van de uitzending!

Als je meer wilt weten over Uitzending Gemist en de geoblokkades die ervoor zorgen dat je in het buitenland niet van Nederlandse televisie kunt genieten, lees dan de rest van het artikel hieronder.

Uitzending Gemist was lange tijd een prachtige dienst waarmee je televisie-uitzendingen online terug kon kijken. De dienst bestaat nu nog steeds, maar is van naam veranderd. Het heet nu NPO Start. NPO Start is het startpunt voor de Nederlandse televisiekijker, waar men uitzendingen van de publieke omroep kan kijken en beluisteren.

Dit kan allemaal online, zowel via je browser als via de handige apps voor je smartphone en tablet. Deze apps kun je overal ter wereld downloaden, maar helaas zijn veel programma’s niet buiten Europa beschikbaar. Een deel van de uitzendingen is zelfs alleen beschikbaar in Nederland.

Op vakantie lekker je favoriete tv-programma volgen of terugkijken zit er dus vaak niet in. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem.

Hoe kijk je Uitzending Gemist met een Nederlandse VPN-server?

NPO Start Logo - Uitzending Gemist

Uitzending Gemist/NPO Start maakt gebruik van geolocatietechniek. NPO kan op basis van je IP-adres bepalen waar jij je bevindt. Als de website ziet dat je buiten Europa verblijft, krijg je geen toegang tot de programma’s en series van Uitzending Gemist.

Dit heeft te maken met uitzendrechten. Sommige programmamakers hebben met NPO afgesproken dat hun uitzendingen alleen binnen de Europese Unie vertoond mogen worden. Deze uitzendingen worden geblokkeerd in landen buiten Europa. Dit is uiteraard vervelend als je op vakantie bent.

De Europese wetgeving rondom online streamen is sinds 2018 aangepast. Betaalde uitzendingen, zoals films en series die je kijkt via een betaalde dienst, moeten overal binnen de Europese Unie op dezelfde manier beschikbaar zijn. Dit geldt echter niet voor gratis uitzendingen, die wel direct buiten de Nederlandse grenzen kunnen worden geblokkeerd. Ook live online Nederlandse tv kijken via Uitzending Gemist is vanuit bijvoorbeeld Spanje niet mogelijk.

Ben jij op vakantie buiten Europa en wil je toch Uitzending Gemist kunnen kijken? Dat kan met een Virtual private Network (VPN).

Hoe omzeil je de blokkade van NPO Start?

Om ervoor te zorgen dat je in het buitenland Uitzending Gemist (of RTL XL en NLZIET) kunt kijken, moet je ervoor zorgen dat het lijkt alsof je je in Nederland bevindt. Je moet daarvoor vanaf een Nederlands IP-adres online zijn. Er zijn verschillende manieren om je IP-adres te veranderen. De meest gemakkelijke optie is om dit via een VPN-verbinding te doen.

Unblocking met een VPN

Met een VPN wordt jouw internetverkeer omgeleid via een externe server van de VPN-provider. VPN-aanbieders hebben vaak servers over de hele wereld waarmee jij verbinding kunt maken. Dus als jij op je vakantieadres in het buitenland zit, kun je je verbinding via een van de Nederlandse servers van je VPN-provider laten lopen.

Jouw IP-adres verandert daarmee in het IP-adres van deze Nederlandse server, waardoor NPO Start/Uitzending Gemist denkt dat jij de website vanuit Nederland bezoekt. Daarmee krijg je ook toegang tot al je gebruikelijke tv-programma’s. Met een VPN kun je op deze manier bijvoorbeeld ook Nederlands voetbal kijken vanuit het buitenland.

Een VPN heeft nog meer voordelen. Met een goede provider kun je ook vanuit Nederland bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix bezoeken. Met een Amerikaans IP-adres kun je immers net doen alsof je in Amerika zit. Daarnaast beveiligt en versleutelt een VPN je volledige internetverbinding, zodat niemand kan zien welke websites jij bezocht hebt en wat jouw echte IP-adres is. Zelf merk je hier helemaal niets van: je kunt blijven surfen op het internet zoals je altijd doet. Ondertussen ben je wel extra beschermd.

Goede VPN’s voor Uitzending Gemist in het buitenland

Wil je zelf een VPN gebruiken om Nederlandse televisie vanuit het buitenland te kunnen kijken? Wij bespreken hieronder drie uitstekende VPN-aanbieders.

Surfshark

Wil je goedkoop Uitzending Gemist kijken in het buitenland? Dan raden wij Surfshark aan. Surfshark is een uitstekende en betrouwbare VPN voor een zeer gunstige prijs. Surfshark heeft meer dan 1000 servers, waaronder veel servers in Nederland en de rest van Europa. Zo kijk je ook makkelijk naar alle Duitse televisie via de Duitse servers.

Deze VPN-provider is dus erg geschikt om Uitzending Gemist te kijken. De software van Surfhark is bovendien erg simpel en overzichtelijk, waardoor het door iedereen goed te gebruiken is. Surfshark kun je op een ongelimiteerd aantal apparaten tegelijkertijd gebruiken. Test je de VPN-provider graag eerst even zelf uit? Dan kun je dit gratis doen door middel van de 30 dagen geld-terug-garantie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN

NordVPN heeft een hoge mate van gebruiksgemak. De dienst heeft erg veel servers; maar liefst 5.100 in 60 landen. Hieronder zijn ook speciale servers voor streaming. Dit maakt NordVPN dus een erg goede VPN voor het kijken van Uitzending Gemist. Vanwege het feit dat de provider iets duurder is dan Surfshark, en een limiet van zes apparaten tegelijk heeft, zetten wij NordVPN in dit geval op de tweede plaats. Ook NordVPN kun je uitproberen met zijn 30-dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

CyberGhost

CyberGhost staat bekend om zijn lage prijs, perfecte verbindingssnelheden en hoge mate van gebruiksgemak. De software is erg overzichtelijk en zeer geschikt voor mensen met weinig technische kennis.

CyberGhost behoort tot de top 5 VPN-aanbieders van dit moment. Met CyberGhost kun je erg snel streamen. Je hebt bovendien de keuze uit veel serverlocaties. Het uitstekende privacybeleid van CyberGhost zorgt ervoor dat je anoniem kunt internetten. Sowieso is deze provider perfect als je de VPN alleen op vakantie wilt gebruiken. Je kunt hem namelijk 45 dagen gratis gebruiken met de geld-terug-garantie.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Hoe kijk je Uitzending Gemist in het buitenland?

De VPN-verbinding is een geweldige manier om altijd en overal programma’s van over de hele wereld te kunnen kijken, inclusief Uitzending Gemist. Het instellen van een VPN is bovendien ontzettend makkelijk. Niets hoeft je dus tegen te houden te blijven genieten van je favoriete programma’s.

Wanneer je de volgende stappen volgt, kun je direct live uitzendingen van de NPO kijken en je gemiste uitzendingen terugkijken:

1. Kies een VPN-aanbieder met servers in Europa, zoals Surfshark, NordVPN of CyberGhost. Sluit hier een abonnement af en maak een account aan.
3. Download de VPN-app van de aanbieder.
4. Open de VPN-app en log in.
5. Selecteer een verbinding met een server in Nederland of Europa.
6. Zet de VPN aan.

En zo simpel is het! Na het afsluiten van een abonnement en het downloaden van de app kun je direct live tv kijken via NPO. Dit werkt via tablet en laptop, maar ook via de smartphone. Welke van de beste VPN’s je ook gebruikt, je doorloopt dezelfde basisstappen, opent de app (of website) en kunt direct ontspannen met wat Nederlands entertainment!

Uitzending gemist kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Uitzending Gemist kijken in het buitenland?
Wij helpen je graag! Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Zijn er toch nog zaken onduidelijk? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Je kunt in het buitenland geen Uitzending Gemist kijken, omdat de uitzendrechten gelimiteerd zijn. Door onderlinge afspraken tussen programmamakers en de NPO zijn uitzendingen alleen binnen Europa te zien. In andere landen worden de uitzendingen geblokkeerd.

Dit probleem kun je omzeilen met een VPN. Zo geniet je ook buiten Europa van Uitzending Gemist en andere programma’s op NPO Start.

Met een VPN kun jij toch NPO Start kijken in het buitenland. Je kunt eenvoudig de VPN software downloaden en verbinding maken met een Nederlandse VPN-server. Je krijgt dan een Nederlands IP-adres en streamingdiensten zoals Uitzending Gemist zullen je niet meer blokkeren.

Wij raden Surfshark aan. Surfshark staat bekend om de hoge kwaliteit, perfecte verbindingssnelheden en gebruiksgemak. De VPN-provider behoort tot de top van de VPN-branche en is erg geschikt voor snel streamen. Een abonnement geeft je toegang tot het uitgebreide servernetwerk.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
12
Reacties
Plaats een reactie
 1. ik zit in Turkije in een hotel op wifi. NordVPN op een Nederlands IP-adres gezet. Maar ik kan niks terugkijken bij uitzending gemist.
  Wat doe ik verkeerd?

  • Probeer je de afleveringen terug te kijken via de officiële website van NPO Start? Zo niet, dan dien je daar de afleveringen terug te kijken. Je hebt hiervoor wel een NPO account nodig. Andere onofficiële sites zullen niet altijd werken.

 2. Wij betalen ook in Nederland belasting alhoewel we in Duitsland wonen! Of zijn dit de Kijk- en Luistergelden! Wij worden dus bestraft omdat we na pensionering naar Duitsland gegaan zijn om dichter bij onze kinderen te wonen! Trieste boel! Tot nu toe speelde dit bij de Commerciëlen en nu dus ook bij de NPO!
  Bedankt Nederland!

  • Het is inderdaad vervelend dat je NPO niet kunt kijken in het buitenland ook al betaal je belasting in Nederland. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat het terugkijken van NPO en het gebruik van de website en app als extra dienst wordt gezien waarvoor je moet bijbetalen. Dit maakt het echter niet minder vervelend.

 3. Ik ben een Belg, kan ik ook NPO programma’s bekijken?

  • Hallo Marijke,

   Dit is gewoon mogelijk met een VPN als je een Nederlandse server selecteert.

 4. Het probleem bij de app van HMA op mijn iPhone of iPad is sinds ongeveer een maand ‘spontaan’ opgelost. Wat er is gebeurd is mij onduidelijk. Gelukkig kan ik nu ook weer NPO op mijn iPhone of iPad kijken.

  • Goed om te horen dat alles goed werkt nu!

 5. Hoe krijg ik in USA een Nederlands IP adres?

  • Door te verbinden met een VPN-server die in Nederland staat. GOOSE VPN heeft bijvoorbeeld veel VPN-servers in Nederland.

 6. Op mijn iMac en MacBook werkt de vpn (HMA, door middel van de app) wel om een live uitzending via npo.nl te zien.
  Start ik de app van HMA op mijn iPhone of iPad dan blijft de NPO-app zoeken (draaien) evenals de Wifi-verbinding. Voordat de NPO-app en HMA-app voor een paar maanden vernieuwd zijn geworden, kon ik ook live-tv op mijn iPhone en iPad bekijken.
  Ik vernoed dat er iets bij de instellingen niet goed staat.
  Weet jij een oplossing?

  • Ons advies zou zijn om customer support te raadplegen. Het genoemde probleem komt ons niet bekend voor helaas.

Een reactie plaatsen