Home - Unblock - Streaming - Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Netflix Verenigde Staten

Veel mensen willen de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland kunnen bekijken omdat het aanbod aan films en series bij de Amerikaanse versie veel groter is dan in Nederland. De Amerikaanse versie van Netflix geeft momenteel namelijk toegang tot meer dan 7000 films en series. Abonnees zijn steeds op zoek naar manieren om de Amerikaanse Netflix buiten de Verenigde Staten te kunnen kijken. Netflix probeert dit actief te blokkeren, maar gelukkig zijn er werkende oplossingen voor dit probleem.

Er zijn momenteel twee goede methoden waarmee vanuit Nederland naar Netflix USA gekeken kan worden. Met een VPN of alternatieve DNS service heb je vanuit Nederland in een handomdraai toegang tot het Amerikaanse aanbod.

Methode 1: Amerikaanse Netflix via VPN

Op dit moment is het gebruik van een VPN waarschijnlijk de beste en makkelijkste manier om de Amerikaanse versie van Netflix te kijken in Nederland. Een VPN-verbinding versleutelt je internetverkeer, leidt je internetverkeer om via een externe server en verbergt je locatie (IP-adres). Door via VPN verbinding te maken met een server in Amerika, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Nu lijkt het voor Netflix net alsof jij je op Amerikaanse bodem bevindt. En daardoor wordt het volledige aanbod van de Amerikaanse Netflix beschikbaar.

*Klik hier voor een gedetailleerde stap-voor-stap uitleg met plaatjes*

Helaas kent Netflix deze methode ook en zijn zij begonnen met het identificeren en blokkeren van VPN-servers. In de tussentijd proberen VPN-aanbieders hun servers uit het vizier van Netflix te houden zodat Netflix toegankelijk blijft voor gebruikers. Als Netflix opmerkt dat je middels een geblokkeerde VPN-server toegang wilt tot het aanbod, zul je een foutmelding krijgen over het gebruik van proxies en unblockers. Dit is verder niet erg, maar Netflix werkt dan gewoon niet.

Wij hebben uitgezocht welke VPN-providers momenteel servers hebben waarmee je de Amerikaanse Netflix in Nederland wél kunt bekijken. Met een VPN-server kun je overigens ook de Netflix versie van andere landen bekijken. Een VPN heeft daarnaast nog meer voordelen, zoals anoniem downloaden, Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland, veilig surfen op openbare wifi en internetcensuur omzeilen.

Welke VPN servers werken met de Amerikaanse Netflix in 2018?

Om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland te kunnen kijken moet de Amerikaanse VPN server niet geblokkeerd zijn door Netflix. Ook moet de VPN-server snel genoeg zijn om het beeld vloeiend te laten verlopen (streamen moet goed, stabiel en snel gaan).

Wij hebben verschillende aanbieders getest en geven hieronder een overzicht van de beste VPN providers om de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken:

1. Amerikaanse Netflix met ExpressVPN kijken

ExpressVPN en Netflix VSExpressVPN werkt uitermate goed voor Netflix, onder meer door de hoge verbindingssnelheden. Bij streamen een groot pluspunt, zodat je serie of film niet continu hoeft te bufferen. ExpressVPN heeft een groot serveraanbod, goede customersupport en al jaren een goede reputatie als betrouwbare VPN voor Netflix.

ExpressVPN is zeker niet de goedkoopste optie op de markt, maar de kwaliteit van deze dienst is ongeëvenaard. In ons overzicht van beste VPN-diensten belandt Express de afgelopen jaren steeds in de top 3. En het is onze favoriete VPN voor Macbook. Ben je geïnteresseerd in ExpressVPN, bekijk dan eventueel ook de volledige ExpressVPN review.

Bezoek ExpressVPNBeste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

2. Amerikaanse Netflix kijken met PureVPN

PureVPN en NetflixPureVPN creëert doorlopend nieuwe Amerikaanse IP-adressen met de intentie deze zo lang mogelijk buiten de Netflix-blokkades te houden. En PureVPN slaagt hier zeer goed in! Om gebruik te maken van deze speciale servers moet je als modus ‘Streaming’ kiezen en dan als land Amerika (tip: probeer eerst met het L2TP protocol). Dit werkt heel simpel en eenvoudig, en wijst zich vanzelf. Mocht het toch niet lukken, dan helpt de klantendesk je via live chat met het instellen.

Tijdens onze recente tests werkte deze methode uitstekend. We waren in staat om in HD kwaliteit de Amerikaanse Netflix te bekijken vanuit Nederland (soms moest je bij een nieuwe aflvering op Netflix even 10 seconden wachten maar daarna laadde alles snel en keken wij de aflevering zonder haperingen). Dit maakt PureVPN een van onze favoriete VPN-aanbieders voor Netflix. En niet alleen wij zijn positief over PureVPN, want meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd gebruiken PureVPN. Er is VPN-ondersteuning voor iPhone, Android, Mac, Linux en Windows. PureVPN accepteert o.a. iDEAL (‘paymentwall’), creditcard, bitcoin en PayPal.

Bezoek PureVPNSnel, goedkoop en Netflix USA werkend. Goede VPN voor Netflix.
Actie: Tijdelijk maar 2.50€ per maand bij een 2-jarig abonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

3. Amerikaanse Netflix met CyberGhost kijken

CyberGhost Logo KleinCyberGhost is een gebruiksvriendelijke VPN. Door de speciale streaming-opties in hun VPN-software kun je gemakkelijk de VPN aanzetten en wordt je direct naar Netflix gebracht. Je wordt ook meteen verbonden met een werkende Netflix-server. Dit maakt CyberGhost een goede optie om snel en gemakkelijk op Netflix te komen met een VPN. Je hoeft namelijk niet handmatig te zoeken naar een werkende Netflix server zoals bij sommige andere VPN’s.

Daarbovenop zijn de snelheden van CyberGhost uitstekend voor Netflix, bufferen zal niet nodig zijn. CyberGhost heeft een zeer groot serveraanbod en is, mede dankzij de gebruiksvriendelijke software, een fantastische VPN voor als je gemakkelijk en snel Amerikaanse Netflix wilt kijken. Wil je meer weten over CyberGhost? Lees dan ook onze CyberGhost review.

Bezoek CyberGhost

4. Amerikaanse Netflix kijken met GOOSE VPN

GooseVPN logoHet Nederlandse GOOSE VPN biedt een uitstekende VPN-oplossing om vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix te kijken. Het enige wat je moet doen is verbinding maken met een van de servers in de Verenigde Staten. Als je vervolgens naar Netflix.com navigeert, wordt je automatisch doorverwezen naar het Amerikaanse aanbod. Andersom werkt het ook; je kan vanuit het buitenland naar de Nederlandse versie van Netflix kijken.

In onze test werkte Netflix USA perfect in combinatie met GOOSE. De eerste 10 seconden was het beeld van lage resolutie, waarschijnlijk omdat Netflix nog aan het bufferen was. Maar vanaf dat moment werd het beeld haarscherp en dat bleef het ook. Een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN om Netflix Amerika mee te kijken. Ook fijn is dat ze een Nederlandse klantenservice hebben, en dat zowel Android, Windows, Mac, Linux en iPhone ondersteund worden.

Ons advies is om voor het Unlimited GOOSE abonnement te gaan. Dan heb je namelijk onbeperkt dataverkeer, en streamen via Netflix verbruikt nogal wat data. Je mag het daarbij de eerste maand gratis uitproberen en als het niet bevalt kan je gewoon opzeggen. Lees ook de volledige GOOSE VPN review.

Bezoek GOOSE VPNPrima Nederlandse VPN. Betrouwbaar en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Met de speciale promotiecode PRIVACY krijg je nu 30% korting op de Unlimited GOOSE pakketten.

5. Amerikaanse Netflix kijken met NordVPN

NordVPN

NordVPN is een geliefde VPN provider, met name door het ruime serveraanbod. Ook werkt hun service op Android, iPhone, Windows en Mac. NordVPN werkt actief aan het in stand houden van toegang tot Netflix met hun servers. Daarnaast hebben zij een speciale Smart Play feature gericht op Netflix kijken. Vanuit Nederland is NordVPN wel ietwat traag om soepel te streamen met Netflix.

De Smartplay-technologie (een zogenaamde versleutelde SMART-dns functie) zorgt ervoor dat het lijkt alsof je je in een ander land begeeft. Het internetverkeer wordt nadat er verbinding is gelegd met de Amerikaanse Netflix servers niet meer omgeleid waardoor het mogelijke snelheidsverlies door VPN-gebruik niet op zal treden. Ook voor Netflix schijnt het moeilijker te zijn om deze techniek te blokkeren. Bovendien kan je bij NordVPN ook een dedicated IP-adres bestellen om de Amerikaanse Netflix blokkade te omzeilen. Bij NordVPN kan je betalen met o.a. creditcard, PayPal en iDEAL (‘paymentwall’). Je betaalt nu tijdelijk maar $3,99 per maand.

Bezoek NordVPN

Methode 2: Amerikaanse Netflix via alternatieve DNS-server

Als alternatief voor een VPN, kan je een DNS gebruiken. Een alternatieve DNS service verandert de DNS servers waarmee je internetadressen opvraagt. Een DNS server is een soort adressenboek waarmee je computer kan “navigeren “ over het internet.  Via een dergelijke dienst kun je de locatie van je computer ook vervalsen en daardoor geo-blokkades zoals die van Netflix, NPO, uitzending gemist en Hulu omzeilen. In onze tests werkten diverse Smart DNS aanbieders goed in het deblokkeren van de Amerikaanse Netflix.

Houd in gedachten dat een Smart DNS-service niet een volledige vervanging voor een VPN service biedt. Het versleutelt je internetverkeer niet en leidt ook niet al je verkeer om. Je internetverkeer is dus niet beveiligd en versleuteld, en je bent niet anoniem. Als je enige doel is om Netflix USA te kijken, en je niet geïnteresseerd bent in de andere voordelen van een VPN, is een Smart DNS een optie.

Amerikaanse Netflix via ibDNS van ibVPN kijken

Invisible browsing vpnibDNS is een DNS service van Invisible Browsing VPN. Het is een aanvullende DNS-dienst die ze aanbieden naast hun reguliere VPN-pakketten. ibDNS verbergt dus niet jouw echte IP-adres en versleutelt je verbinding niet. Het is dus niet geschikt om je privacy te beschermen, maar wel om toegang te krijgen tot bepaalde televisiekanalen en radioprogramma’s.

Bezoek ibVPN

Amerikaanse Netflix via Smart Play van NordVPN kijken

NordVPN

De Smartplay-functie (DNS) is hedendaags geïntegreerd in de VPN-servers van NordVPN. Het is geen aparte feature die je manueel in kan stellen. Wij stelden NordVPN de vraag hoe je nu vanuit Nederland het beste de Amerikaanse versie van Netflix kijkt. Hun antwoord zie je in bijgevoegde screenshot.

Het komt erop neer dat je verbinding kan maken met een server in de VS om toegang te krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Echter, ze zeggen dat ook servers in andere landen toegang geven tot de Amerikaanse Netflix. In theorie betekent dit dat je verbinding kan maken met een Nederlandse NordVPN server, en hierdoor automatisch toegang krijgt tot de Amerikaanse Netflix. Door de Smart DNS functie wordt de Nederlandse VPN server van NordVPN namelijk aangemerkt als ‘Amerikaans’ zodra je Netflix opvraagt.

Bezoek NordVPN

In principe verbindt elke server van NordVPN je met Netflix USA, al zijn er een paar uitzonderingen. Enkele servers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, India en Zweden verwijzen je naar de Netflix-variant van die landen, zoals terug te lezen valt in het chatbericht.

NordVPN chat over Smart DNS
Onze chat met NordVPN over Netflix USA

Amerikaanse Netflix via een Proxy of Tor kijken

Soms worden proxy-servers of TOR geopperd als manieren om de Amerikaanse Neflix te kijken. Onze ervaring is dat proxy-servers vaker geblokkeerd worden door Netflix en de meeste proxy-servers ook te traag zijn om een film of serie mee te kijken.

TOR werkt door het internetverkeer random via verschillende servers over de hele wereld te versturen. Elke server biedt een andere ‘laag’ van anonimiteit. Omdat data door zo veel verschillende netwerken en servers gaat kan Tor nogal traag zijn. Daarnaast ben je er niet zeker van dat de laatste servers allemaal in Amerika staan. Ook vereist het streamen van video (Netflix) nogal wat datasnelheid. Om deze redenen is Tor niet geschikt om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland te kijken.

Conclusie

Het is mogelijk om vanuit Nederland, of waar dan ook ter wereld, de Amerikaanse versie van Netflix te kijken. Hierdoor heb je altijd toegang tot het nieuwste aanbod van series en films. De makkelijkste manier om dit te bewerkstelligen is via een VPN-verbinding. Hiervoor raden wij CyberGhostGOOSE VPNPureVPN, NordVPN en ExpressVPN aan. Deze aanbieders scoren allemaal ook erg goed in ons algemene overzicht met de beste VPN providers van dit moment.

Als alternatieven heb je DNS-servers, die tegenwoordig soms zijn geïntegreerd in de VPN-applicatie, zoals bij NordVPN. Ook is er de TOR Browser, maar aangezien streamen een snelle en stabiele verbinding vergt geniet een VPN vaak de voorkeur.

Duitse versie

6 reacties

 1. Wordt je abonnement op de Nederlandse Netflix ook geblokkeerd door een vpn?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Ook op de Nederlandse Netflix is het niet toegestaan om met een VPN series te kijken. Netflix is tegen het gebruik van VPN’s op hun dienst in het algemeen. Het maakt dus niet uit of je in Nederland zit en een Nederlandse VPN gebruikt, als ze herkennen dat je een VPN gebruikt dan krijg je een foutmelding dat je de serie die je hebt aangeklikt niet mag bekijken omdat via een VPN-verbinding bent ingelogd op Netflix.

 2. Bedankt voor de uitleg. Ingewikkelde materie. Paar vragen:
  Als je een VPN abonnement aanschaft, kan je dan het internet van Ziggo, KPN of whatever opzeggen (omdat er bijv bij GooseVPN Unlimited gesproken wordt over onbeperkt dataverkeer).
  Is Eweka even veilig als een VPN verbinding? En kan je met Eweka ook Amerikaanse Netflix bekijken?

  • Quinten - VPNgids.nl

   GOOSE VPN spreekt van onbeperkt dataverkeer omdat sommige VPN’s beperken hoeveel data je via de VPN-verbinding kunt downloaden. Je hebt echter nog steeds een reguliere internetverbinding nodig wil je een VPN gebruiken. Het VPN abonnement geeft je toegang tot de VPN servers en de VPN software die je nodig hebt om veilig en anoniem te internetten, maar is zelf geen internet provider. Je hebt beiden dus nodig.

   Eweka werkt weer op een andere manier. Eweka is namelijk een provider waarmee je toegang kunt krijgen tot Usenet. Dit is een netwerk van duizenden servers waarop je veel bestanden kunt vinden om te downloaden. Denk aan films, series, boeken en muziek. Met Eweka kan je niet direct de Amerikaanse Netflix kijken, al zijn er wel series die op de Amerikaanse Netflix te vinden zijn die je ook (middels Eweka) van Usenet kunt downloaden.

   Mocht je Amerikaanse Netflix willen kijken, dan kun je het beste kiezen voor een VPN met werkende Netflix servers in Amerika. Dit VPN abonnement sluit je af bovenop het abonnement bij je reguliere internet provider.

 3. Ik heb een jaarabo bij GooseVPN en tot paar maanden geleden werkte het perfect. Heerlijk die Amerikaanse Netflix! Helaas blokt Netflix de Goose-stream tegenwoordig. Goose geeft aan hier hard aan te werken, maar inmiddels duurt het al 3 maanden.

  Is dit bij andere VPN’s ook het geval?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Erg vervelend Yvonne. Het kan inderdaad zo zijn dat sommige VPN’s een paar dagen geen Amerikaanse Netflix servers beschikbaar hebben, 3 maanden is echter wel heel lang. Wellicht kan het wisselen van server bij GOOSE VPN uitkomst bieden? Misschien dat de klantenservice van GOOSE VPN iets voor je kan betekenen. Andere VPN’s zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost werken ook wel eens niet met de Amerikaanse Netflix, maar dit duurt vrijwel nooit 3 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *