Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Amerikaanse vlag naast een scherm met daarop een interface die lijkt op die van Netflix
Beknopte samenvatting lezen van dit artikel? Klik hier!
Kijk binnen no-time Amerikaanse Netflix in Nederland

Veel mensen zoeken toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het aanbod van films en series is daar namelijk veel groter dan in Nederland. Dit heeft te maken met uitzendrechten: Netflix heeft wel toestemming om bepaalde films en series in Amerika aan te bieden, maar niet in andere landen.

Er is echter een manier om toch Amerikaanse Netflix te kijken vanuit andere landen, waaronder Nederland: met een VPN. Om vanuit bijvoorbeeld Nederland toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix, zet je de volgende stappen:

 1. Sluit een online abonnement af bij een goede, ‘Netflix-vriendelijke’ VPN-provider. Wij raden NordVPN aan voor het kijken van de Amerikaanse Netflix.
 2. Download de VPN-software op je smartphone, tablet, desktop, laptop of smart-tv.
 3. Maak verbinding met een Amerikaanse VPN-server.
 4. Log in op Netflix en krijg het Amerikaanse Netflix-aanbod te zien.

Als je meer wilt weten over Netflix USA en VPN-verbindingen, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Het Amerikaanse aanbod op Netflix is veel uitgebreider dan het Nederlandse aanbod. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen naar de Amerikaanse Netflix willen kijken. Wil jij ook genieten van meer films en series? Het is mogelijk om vanuit Nederland, of vanuit waar dan ook ter wereld, de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken. Je hebt hiervoor geen Amerikaans account nodig, zolang je maar een Amerikaanse IP-adres hebt.

Met een VPN-verbinding kun je ook in Nederland een Amerikaans IP-adres aannemen. Hierdoor heb je altijd toegang tot het nieuwste en grootste aanbod van series en films. Wil je weten wat je zoal op Netflix Amerika kunt kijken wat niet op de Nederlandse versie staat? Verderop in dit artikel hebben we wat films en series voor je op een rijtje gezet. Ook raden we VPN-providers aan voor het kijken van Netflix USA. We leggen bovendien uit hoe Smart DNS en proxyservers werken met Netflix. Meer weten over hoe jij Netflix US kijkt in Nederland? Lees dan verder.

Disclaimer over het VPN-beleid van Netflix

Belangrijk! Veel VPN-aanbieders ondervinden momenteel problemen en kunnen de toegang tot Netflix via hun servers niet garanderen. Dit komt door een recente wijziging in de manier waarop Netflix omgaat met proxy’s en VPN-gerelateerde IP-adressen. Het is een tijdelijk probleem en de VPN-providers doen er alles aan om de toegang tot Netflix zo snel mogelijk te herstellen. Op dit moment zou het dus kunnen dat je met een VPN niet altijd toegang krijgt tot de Amerikaanse Netflix.

Daar komt bij dat Netflix in 2023 nieuwe regels in wil voeren om het delen van accounts tegen te gaan. Netflix gaat gebruikers die langer dan twee weken Netflix gebruiken buiten hun eigen huishouden individueel aanspreken. Om te zien of je Netflix gebruikt buiten je eigen huishouden zal de dienst onder andere IP-adressen controleren. Dit betekent dat ook het gebruik van VPN-verbindingen aan banden gelegd wordt. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten en blijven regelmatig testen welke VPN’s nog werken met Netflix.

Amerikaanse Netflix in Nederland kijken op 3 manieren

Netflix-achtige interface op een computerscherm met daarnaast de Amerikaanse vlagWil je ook kunnen kiezen uit een groter aanbod van films en series? Dit zijn de beste manieren om Netflix USA te kijken:

 1. Gebruik een VPN: met de juiste VPN heb je vanuit Nederland in een handomdraai toegang tot het Amerikaanse Netflix-aanbod door je Nederlandse IP-adres te veranderen in een Amerikaans IP.
 2. Gebruik Smart DNS: met een Smart DNS kun je de virtuele locatie van je computer veranderen en bepaalde online blokkades omzeilen. Je krijgt op deze manier toegang tot het ruime aanbod van Netflix USA. Je internetverkeer is zo echter niet versleuteld.
 3. Gebruik een Amerikaanse proxyserver: via een proxyserver kun jij je internetverkeer omleiden en toegang krijgen tot de content van de Amerikaanse Netflix. Proxyservers zijn echter vaak traag en worden regelmatig geblokkeerd.

Let op! Houd er rekening mee dat je met al deze manieren eerst een Netflix-account nodig hebt.

Je kunt de Amerikaanse Netflix ook op je tv kijken. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door je laptop (met daarop de VPN-app) op je tv aan te sluiten via HDMI. Als je een smart-tv met wifi hebt, zijn er ook mogelijkheden zonder HDMI-kabel.

Kijk Amerikaanse Netflix via een VPN

Op dit moment is een VPN de beste en gemakkelijkste manier om de Amerikaanse versie van Netflix te streamen. Een VPN-verbinding doet drie dingen om ervoor te zorgen dat je online meer vrijheid, anonimiteit en veiligheid hebt:

Als je verbinding met een VPN-server in Amerika maakt, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Daardoor lijkt het alsof jij in Amerika bent. Zo kun je toch Netflix US bekijken. Dit is mogelijk, omdat je met een VPN gebruikmaakt van een andere server en dus een ander IP-adres.

Zo verander je virtueel je locatie en verberg je jouw echte geografische locatie. Hierdoor krijg je toegang tot sites uit andere landen die vanuit Nederland niet toegankelijk zijn. Je kunt deze dienst dus ook gebruiken om Netflix uit andere landen te bekijken. Misschien wil je op vakantie juist Netflix NL of Nederlandse televisie kijken. Ook dat is mogelijk met een VPN.

Wil je weten hoe je stap voor stap Netflix kijkt met een VPN? Klik dan op de onderstaande knop!

Bekijk Netflix met een VPN: een stappenplan

Netflix blokkeert sommige VPN-servers

De reden dat niet elke VPN geschikt is, is dat Netflix actief het gebruik van VPN’s tegengaat. De streamingdienst probeert de IP-adressen van VPN-servers te identificeren en te blokkeren.

Zelfs als je een VPN gebruikt zonder dat je verbindt met een server in een ander land, kan Netflix je een melding geven dat je eerst je VPN uit moet zetten voordat je films of series kunt bekijken. De grote VPN-providers vervangen hun servers echter snel genoeg, zodat ze altijd genoeg werkende servers voor de Amerikaanse Netflix hebben.

Mocht Netflix toch zien dat je via een VPN-server toegang tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek probeert te krijgen, dan krijg je een foutmelding te zien over het gebruik van proxy’s en unblockers. Deze melding kan de errorcodes M7111-5059, W8106-154, N8106 154 5059, NQM.434, of C7037-1111 bevatten en de volgende vormen aannemen:

Netflix foutmeldingen met error codes aangaande gebruik VPN, Proxy of Unblocker

Een andere veelvoorkomende foutmelding is dat je wachtwoord niet correct zou zijn. De meldingen hebben verder geen gevolgen voor je Netflix-account, maar streamen werkt dan simpelweg even niet. Om weer Netflix te kijken, kies je een andere server in Amerika. Je kunt ook je VPN uitzetten, al heb je dan wel enkel toegang tot je lokale aanbod.

Wij hebben uitgezocht welke VPN-providers servers hebben waarmee je de Amerikaanse Netflix in Nederland (of in andere landen) kunt bekijken. Met sommige VPN-servers kijk je overigens ook het Netflix-aanbod van andere landen, zoals het Duitse, Franse of Koreaanse aanbod.

Met welke VPN’s krijg ik toegang tot het Amerikaanse Netflix-aanbod?

VPN-schild naast een trofeeOm je favoriete series en films op Netflix Amerika te streamen heb je het volgende nodig:

 • Een Netflix-account.
 • Een snelle VPN met Amerikaanse servers die niet door Netflix geblokkeerd worden.

Wij hebben verschillende aanbieders getest en geven hieronder een overzicht van de beste VPN-providers om Amerikaanse series en films van Netflix in Nederland mee te bekijken:

ProviderWaarom is deze provider geschikt voor Netflix US?Bezoek website
NordVPNSnel, meerdere Netflix-library’s mogelijk en zeer voordeligNordVPN-website
SurfsharkMeest voordelig en geeft toegang tot de meeste Netflix-library’sSurfshark-website
CyberGhostIets minder snel, maar werkende Netflix-servers en meerdere Netflix-library’s mogelijkCyberGhost-website

1. Slim streamen, meerdere Netflix library’s, voordelig: Netflix US kijken met NordVPN

Het razend populaire NordVPN biedt een uitstekende oplossing om vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix te kijken. NordVPN heeft namelijk de zogeheten ‘SmartPlay’-functie ontwikkeld. Deze functie zorgt ervoor dat je gemakkelijk bij de Amerikaanse library van Netflix komt. Door met een Amerikaanse server te verbinden, heb je bijna altijd onmiddellijk toegang tot Netflix.

Hetzelfde geldt overigens voor servers in Canada, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Brazilië, India, Zuid-Korea, Nederland, Frankrijk en Italië. NordVPN heeft namelijk opgemerkt dat de Netflix-versies van deze landen wereldwijd ook erg populair zijn.

Niet alleen op papier, maar ook in onze test werkte Netflix USA in combinatie met NordVPN. Af en toe kwamen we een server tegen waarmee Netflix niet langer werkte. In sommige gevallen helpt het verversen van de pagina, in andere gevallen zul je van server of protocol moeten wisselen. NordVPN heeft bovendien speciale obfuscated (verborgen) servers die VPN-gebruik verbergen. Hiermee kun je de detectie-tactieken van Netflix omzeilen.

Niet voor niets zetten wij deze provider op nummer 1 voor het kijken van de Amerikaanse Netflix. Over het algemeen is NordVPN een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN-dienst om Netflix USA mee te kijken. Daarbij heeft NordVPN een erg voordelig tarief en gebruiksvriendelijke software. Wil je de dienst liever eerst uitproberen? Dat kan met NordVPN’s niet-goed-geld-terug-garantie. Voor meer informatie kun je onze gedetailleerde NordVPN-review lezen.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Tip: een dedicated IP-adres van NordVPN’s Amerikaanse server

Als je echt een fanatieke bingewatcher bent en niet zonder Netflix USA kunt, biedt NordVPN de uitkomst: een dedicated IP-adres. Een dedicated IP is een uniek IP-adres dat alleen jij kunt gebruiken. Normaal gesproken blokkeren streamingdiensten zoals Netflix VPN-gebruikers wel eens omdat ze zien dat er veel traffic van hetzelfde IP-adres komt (het IP van de VPN-server).

Met een dedicated IP kun je dit dus voorkomen en toch toegang krijgen tot Netflix en andere streamingdiensten, zoals Hulu en HBO Max.

2. Goedkoop streamen, meeste Netflix-library’s: Amerikaanse Netflix kijken met Surfshark

Met Surfshark kun je naar hartenlust het aanbod van de Amerikaanse Netflix-bibliotheek bekijken – en nog veel meer. Surfshark zet zich in om de Netflix-bibliotheken van meer dan 30 landen beschikbaar te maken via zijn betrouwbare servers!

Ook heb je toegang tot de Nederlandse Netflix als je een Nederlandse server uitkiest, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Andere Netflix-library’s die je kunt bekijken met Surfshark zijn die van het Verenigd Koninkrijk, India, Italië, Noorwegen, Duitsland, Australië, Japan, Zuid-Korea, Polen, Frankrijk, Canada, Turkije, Zweden, Singapore, Taiwan en Portugal.

Surfsharks software werkt erg intuïtief, waardoor je snel aan de slag kunt. De snelheden van deze VPN zijn eveneens erg goed en zullen geen merkbaar effect op je streaming hebben. Een extra pluspunt is dat Surfshark spotgoedkoop is: slechts een paar euro per maand voor een abonnement – en je kunt Surfshark een maand gratis uitproberen met de niet-goed-geld-terug-garantie.

De prijs-kwaliteitverhouding is fantastisch, wat deze VPN een goede en voordelige keuze maakt om Netflix mee te kijken. Surfshark is bovendien een van de weinige VPN-providers waarbij je de VPN met één abonnement op zoveel apparaten kunt gebruiken als je wilt. Wil je meer leren over Surfshark? Dan verwijzen we je naar onze gedetailleerde Surfshark-review.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Tip: gebruik de browserextensie van Surfshark

Bij onze laatste test (1 december 2022) werkte de browserextensie van Surfshark perfect om toegang te krijgen tot de Amerikaanse library van Netflix. Mocht het nou niet lukken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix via de app, probeer dan de browserextensie eens uit.

3. Supersnel streamen: Netflix USA kijken met CyberGhost in één klik

Ook CyberGhost werkt uitermate goed met Netflix, onder meer door de hoge verbindingssnelheden. Deze stabiele snelheden zijn tijdens het streamen een groot pluspunt, omdat je serie of film dan niet continu hoeft te bufferen. CyberGhost heeft een groot serveraanbod, een goede klantenservice en al jaren een goede reputatie als betrouwbare VPN voor Netflix. Met CyberGhost heb je in ieder geval toegang tot Netflix USA, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Sommige VPN’s werken weliswaar met de Amerikaanse Netflix (of beweren dit te doen), maar maken het enorm lastig om dit ook echt voor elkaar te krijgen. Soms moet je bijvoorbeeld verschillende servers uitproberen tot je eindelijk een server vindt die nog niet geblokkeerd is door Netflix.

CyberGhost heeft een specifieke server aangemaakt die speciaal bedoeld is om toegang te krijgen tot het Amerikaanse aanbod van Netflix. Deze heet gepast ‘Netflix US’. We hebben deze server getest en kregen direct toegang tot Netflix USA. Overigens krijg je bij CyberGhost met de reguliere servers in de Verenigde Staten ook vaak toegang tot het aanbod van de Amerikaanse Netflix.

Voor echte streamingliefhebbers biedt CyberGhost trouwens nog veel meer speciale streamingservers, voor alles van Disney+ tot BBC iPlayer. Je kunt bovendien CyberGhost 45 dagen gratis uitproberen met de niet-goed-geld-terug-garantie. Lees onze gedetailleerde review van CyberGhost om meer te weten te komen over deze provider. Of ga direct met CyberGhost aan de slag door op de button hieronder te klikken.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Kan ik Amerikaanse Netflix kijken met een gratis VPN?

We raden het gebruik van gratis VPN’s in combinatie met Netflix af. Gratis VPN’s hebben vaak data-, snelheid- en serverlimieten. Daarnaast werken gratis VPN-servers bijna nooit met de Amerikaanse Netflix.

Een gratis VPN-dienst die wel met Netflix moet werken is PrivadoVPN. PrivadoVPN zorgt ervoor dat iedereen die zijn gratis abonnement afsluit via een link op VPNGids.nl, toegang krijgt tot Netflix. Helaas geldt ook bij deze VPN-dienst dat je tegen een server- en datalimiet aan loopt. Met de 10 GB data die je per maand krijgt, kun je natuurlijk wel twee films kijken van HD-kwaliteit. Meer over deze provider lees je in onze review van PrivadoVPN.

PrivadoVPN Gratis
Actie:
Deze versie van PrivadoVPN is gratis te gebruiken en werkt met Netflix
Vanaf
€0.00
8.0
 • Gratis abonnement werkt ook met Netflix
 • Heeft geen snelheidslimiet
 • Gratis abonnement geeft toegang tot 12 locaties
Bezoek PrivadoVPN Gratis

Hoeveel films en series zijn er te vinden op de Amerikaanse Netflix?

Veel Nederlanders willen de Amerikaanse versie van Netflix vanuit Nederland bekijken. Het aanbod van Netflix Amerika is namelijk veel groter dan dat van Netflix Nederland. Bovendien komen series zoals The Walking Dead er eerder online.

De Amerikaanse bibliotheek van Netflix bevat momenteel bijna 5.900 films en series. Dit aanbod fluctueert heel erg, en kan dus afwijken van het genoemde aantal. Duidelijk is wel dat de Amerikaanse Netflix-bibliotheek de grootste van dit moment is. Als je bepaalde films of series wilt zien, heb je dus een grotere kans ze hier te vinden.

Om je een beeld te geven van de verhouding tussen het Amerikaanse aanbod en dat op de Nederlandse Netflix, hebben we deze grafiek uitgewerkt:

Er is dus een hele wereld aan entertainment op Netflix die buiten je bereik ligt als je slechts één versie van Netflix gebruikt – vooral als dit niet de versie in Amerika is.

Tip: met geheime Netflix-codes kun je het aanbod op Netflix als het ware ‘sorteren’ op jouw favoriete categorie. Hiermee zie je bijvoorbeeld psychologische thrillers, sportfilms of westerns.

Welke films en series kan ik kijken op de Amerikaanse Netflix?

Hier zijn een aantal voorbeelden van programma’s die wel op de Amerikaanse, maar niet op de Nederlandse versie van Netflix staan. Allereerst kun je op Netflix USA genieten van onder andere de volgende tien series:

 • Call the Midwife
 • Death Note
 • Friday Night Lights
 • Grey’s Anatomy
 • Longmire
 • NCIS
 • New Girl
 • Shameless (US)
 • Supernatural
 • The Borgias
 • Versailles

Vooral op het gebied van films blinkt de Amerikaanse versie van Netflix uit. Als je een avondje thuis op de bank zit en op zoek bent naar een goede film, kun je het volgende lijstje met films raadplegen. Deze tien films zijn erg populair, én beschikbaar op Netflix US.

 • A Knight’s Tale
 • Call Me By Your Name
 • Casino Royale
 • Chaptain Phillips
 • Hunt for the Wilderpeople
 • Last Seen Alive
 • Les Misérables
 • Rush Hour
 • Skyfall
 • The Imitation Game
 • When Harry Met Sally
 • Woman in Gold
 • Yes Man

Natuurlijk kun je nog veel meer films en series op de Amerikaanse Netflix kijken, de lijstjes hierboven zijn slechts een greep uit het huidige, populaire aanbod. Er worden constant nieuwe programma’s aan Netflix toegevoegd, dus neem zeker zelf een kijkje om het uit te proberen.

Voor je gemak hebben we ook een lijst met goede series en films op de Amerikaanse Netflix samengesteld. Bekijk ook onze lijst met de 30 beste series op Netflix van dit moment, of neem een kijkje bij andere bibliotheken, zoals die van de Netflix van het Verenigd Koninkrijk. Houd je bijvoorbeeld van Britse comedy of krimi’s? Dan ben je bij de Britse Netflix aan het goede adres.

Netflix kijken via Smart DNS

Alle computers hebben een uniek IP-adres. Dit IP-adres is gekoppeld aan een naam. De Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenamen bij welke IP-adressen horen. Je kunt DNS zien als het telefoonboek voor het internet. Met een Smart DNS kun je de locatie van je computer veranderen. Via Smart DNS leg je contact met een Amerikaanse server en krijg je een Amerikaans IP toegewezen. Dit is een goede manier om de Amerikaanse Netflix te deblokkeren en te genieten van het uitgebreide aanbod van Netflix USA.

Houd er wel rekening mee dat een DNS-server jouw internetverkeer niet versleutelt. Vind je het belangrijk om veilig en anoniem te zijn? Gebruik dan een VPN om Netflix te kijken.

Een graphic die laat zien hoe een laptop verbinding maakt met het internet via VPN boven een graphic die laat zien hoe een laptop verbinding maakt met het internet via DNS

Amerikaanse Netflix kijken via een proxy of met Tor

Ui op een laptopschermSoms worden proxyservers of de Tor-browser genoemd als manieren om de Amerikaanse Netflix mee te kijken. Onze ervaring is echter dat proxyservers veel vaker en sneller geblokkeerd worden door Netflix dan VPN’s. De kans dat je een proxyserver vindt die je direct toegang tot Netflix geeft, is dus vrij klein. Dit geldt zeker als je die server het liefst over een langere periode zou gebruiken.

Ook Tor is geen perfecte oplossing voor Netflix kijken. De Tor-browser verstuurt het internetverkeer willekeurig via verschillende servers over de hele wereld. Elke server biedt een andere ‘laag’ van anonimiteit. Doordat data door zoveel verschillende netwerken en servers gaan, kan Tor nogal traag zijn. Dat is vervelend, omdat het streamen van video’s (zoals op Netflix) nogal wat datasnelheid vereist.

Daarnaast ben je er nooit zeker van dat de end-node-servers van Tor allemaal in de Verenigde Staten staan. Als dit niet het geval is, krijg je alsnog geen toegang tot de juiste versie van Netflix.

Ook korting op Netflix is mogelijk met een VPN

VPN-schild in een trofee naast een geldmuntMocht je nog geen Netflix-account hebben en ben je op zoek naar een goedkoop abonnement? Ook dan kun je een VPN gebruiken. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende prijzen van Netflix in verschillende landen. Door je VPN in te stellen op een specifiek land, kun je een abonnement afsluiten in dat land.

Omdat je het aanbod te zien krijgt op basis van waar je bent, krijg je in Nederland gewoon het Nederlandse Netflix-aanbod te zien. Het maakt dus niet uit of je een abonnement afsluit in Nederland of in bijvoorbeeld Turkije.

Momenteel kun je het meeste geld besparen door een Netflix-abonnement af te sluiten vanuit Turkije. Dit werkt echter niet altijd. Mocht je meer interesse hebben in hoe dit werkt, dan kun je terecht bij ons artikel: korting op Netflix. Daar staat alles wat je moet weten over het afsluiten van een goedkoop Netflix-abonnement met behulp van een VPN.

Wil je graag weten op welke andere diensten je korting kunt krijgen met een VPN? Groot gelijk! Daarvoor kun je eens een kijkje nemen op onze pagina ‘Geld besparen‘.

Andere voordelen van een VPN

Met een VPN kun je dus gemakkelijk Netflix USA kijken in Nederland, maar dat is niet het enige voordeel van een VPN:

 • Een Virtual Private Network geeft je bijna volledige vrijheid op het internet. Je kunt bijvoorbeeld censuur omzeilen met een VPN.
 • Een VPN versleutelt al je internetverkeer. Deze techniek maakt het veel moeilijker voor hackers, overheden en andere partijen om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke informatie.
 • Daarnaast zorgt een VPN ervoor dat je meer online anonimiteit en privacy krijgt. Omdat de VPN je data via het IP-adres van de VPN-server het internet opstuurt, kan niemand jouw Nederlandse IP-adres zien.
 • Een VPN helpt tot slot bij anoniem downloadenNederlandse televisie kijken vanuit het buitenland en veilig surfen op openbare wifinetwerken.

Kortom, een VPN is handig, zelfs als je het niet alleen wilt gebruiken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het geeft je meer vrijheid, veiligheid en online anonimiteit.

Amerikaanse Netflix kijken met een VPN: veelgestelde vragen

Hieronder vind je een kort antwoord op je meest dringende vragen over Netflix kijken met een VPN. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Loop je toch nog tegen een probleem aan? Laat dan vooral even een reactie achter onder dit artikel en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

In Nederland kun je toch het Amerikaanse Netflix-aanbod bekijken door met een Amerikaanse VPN-server te verbinden. Een VPN zorgt ervoor dat Netflix niet jouw Nederlandse IP-adres ziet, maar het Amerikaanse IP-adres van de VPN-server. Netflix denkt hierdoor dat jij zelf in Amerika bent.

Sommige servers van VPN-providers zijn al bekend bij Netflix. Het kan dan zijn dat Netflix dit ziet en je niet laat streamen. Vaak is dit al snel opgelost wanneer je een goede VPN-provider, zoals NordVPN, kiest en zijn verschillende servers uitprobeert.

Zolang je in een land bent waar het gebruik van een VPN niet verboden is, kun je legaal Netflix kijken met een VPN. In Nederland is VPN-gebruik volledig legaal, dus hoef je je nergens zorgen over te maken.

Wel is het zo dat sommige streamingdiensten het gebruik van VPN-verbindingen bij hun diensten willen voorkomen. Het gebruik van een VPN kan dus indruisen tegen de voorwaarden van een streamingdienst. Vanaf 2023 wil Netflix gebruikers die buiten hun eigen IP-adres Netflixen actief benaderen om een extra account af te sluiten.

Het Netflix-aanbod is in ieder land anders. Het serie-aanbod in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld een stuk groter dan het Nederlandse aanbod. Met een VPN kun je doen alsof je in Amerika bent. Op deze manier krijg je toegang tot het uitgebreidere Amerikaanse Netflix-aanbod.

Veel gratis VPN’s werken niet met Netflix, omdat Netflix de IP-adressen van die servers al heeft geblokkeerd. Je krijgt dan dus geen toegang tot series en films op het platform. Af en toe werkt een server van een gratis VPN wel even, maar dit duurt meestal niet lang. In plaats daarvan kun je beter een goedkope, premium VPN nemen.

Wij testen tijdens onze reviews alle VPN’s op hun werking met Netflix. We kwamen uit op deze top beste VPN’s voor Netflix:

 • NordVPN. Deze biedt handige dedicated IP’s.
 • Surfshark. Een VPN met erg snelle servers.
 • CyberGhost. Hier krijg je een extra lange proefperiode.
 • PIA. Zo bescherm je je privacy tijdens het streamen.
 • PrivadoVPN. Lezers van VPNGids wordt hier beloofd dat Netflix ook bij de gratis service werkt.

Het kan zijn dat Netflix herkent dat je zijn site probeert te bezoeken terwijl je een VPN of proxy aan hebt staan. De dienst heeft een lijst van bekende IP-adressen van proxy’s en VPN-servers. Gebruik jij een van deze IP’s? Dan ontzegt Netflix je de toegang.

Mocht je toch Netflix willen kijken via een VPN of proxy, bijvoorbeeld voor veiligheidsredenen? Dan kun je proberen om een andere server te kiezen en opnieuw verbinding te maken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
19
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik heb dus dan Surfshark gekocht… maar niks hoor. Zodra ik wil connecten met een US-server voor US Netflix content wisselt hij niet van library. Opnieuw inloggen geeft de melding dat ineens mijn wachtwoord van Netflix niet klopt. Nou, die klopt wel, want als ik de US-server er tussenuit haal, loopt hij weer als de brandweer. Tot nu toe werkt geen enkele US-server via Surfshark bij mij

 2. Heb je met USA Netflix ook NL ondertiteling?

  • Helaas is dit niet altijd het geval. De ondertiteling van programma’s op Netflix past zichzelf, net als de beschikbare programma’s, aan op je locatie. Met sommige films en series heb je dus geen Nederlandse ondertiteling. Je kunt in plaats daarvan eventueel de Engelse ondertiteling gebruiken, wat het kijken wellicht wat aangenamer maakt. Overigens hebben de vele Netflix Originals vaak wél Nederlandse ondertiteling.

 3. Als ik via VPN inlog op de amerikaanse Netflix dan krijg ik gewoon de NL content (inclusief NL ondertitels). Moet ik ook een US abonnement nemen als ik op netflix.com zit? Krijg alleen de op NL gerichte content te zien, vandaar.
  Dank je voor een antwoord.
  Bob

  • Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk om even te checken of je echt met een Amerikaanse VPN-server verbonden bent. Als dat het geval is maar je nog steeds alleen de Nederlandse Netflix te zien krijgt, kan het helpen om je cookies te verwijderen en dan opnieuw in te loggen op je account. Ook zou je een scherm in incognito modus kunnen openen en daar Netflix op kunnen kijken. Je zou dan wél de Amerikaanse content van Netflix moeten zien. Je hoeft hier dus géén nieuw abonnement voor af te sluiten. Je huidige abonnement is voldoende, of je nu de Nederlandse of de Amerikaanse Netflix wilt kijken.
   Overigens hangt de ondertiteling die je te zien krijgt niet af van je IP-adres, maar van de instellingen die jij binnen jouw profiel hebt gekozen. Ook de Amerikaanse content van Netflix kun je dus bekijken met Nederlandse ondertiteling. Hopelijk hebben we je zo voldoende geholpen!

   • Werkt!
    Dank !

    • Graag gedaan!

   • Allemaal gedaan… werkt nog steeds niet bij mij (Surfshark VPN).

    • Hallo Linda, Netflix en VPN’s blijft een kat-en-muisspel. Het blijft helaas toch een kwestie van servers proberen tot er een werkt met de Amerikaanse bibliotheek. Vaak kan de Surfshark klantenservice je wel goed helpen met een geschikte server uitkiezen!

 4. Hoi,Ik heb 2 vraagjes. Ik heb nog geen keuze gemaakt welke vpn het gaat worden om het USA Netflix aanbod te zien. Maar ik las nu hier in de reviews dat je NL Netflix die ik nu hebt sinds Netflix NL uit is. Je hier ook het USA aanbod mee kan bekijken? zodra ik op vpn anoniem verbonden ben in usa. Ik dacht dat ik dan speciaal een er bij kan afsluiten.

  vraag 2: Wil ik Netflix op de TV kijken via vpn dan wordt waarschijnlijk de enige keuze dat ik een HDMI kabel moet koppelen van PC naar TV toch. Dit omdat ik het wil zien op mijn tv reden beeld is stuk groter daarnaast 4k aanwezig en met dolby surround set
  Met vriendelijke groet, Milan

  • Hallo Milan, je eerste vraag begrijp ik niet helemaal maar als je bedoelt dat je Netflix USA kan zien zonder een VPN dan is dat op dit moment niet mogelijk. Wellicht dat Netflix in de toekomst meer naar een globaal aanbod gaat, maar voor nu is het allemaal regionaal geregeld. Mocht je dus Netflix USA willen kijken, dan kan dat voor nu niet zonder je locatie te veranderen met bijvoorbeeld een VPN.

   Wat betreft je tweede vraag: er zijn meerdere mogelijkheden om Netflix op je TV te kijken middels VPN. De gemakkelijkste is inderdaad via een laptop met HDMI kabel. Waar je echter ook voor kunt kiezen is het installeren van een VPN op je Router of je laptop/smartphone als mobiele hotspot te gebruiken. Dit vergt echter wat meer instelwerk en je het kan zijn dat je router niet per se geschikt is. Ik zou dus adviseren om het inderdaad via je laptop en HDMI te doen.

 5. Hoi, heb ik een Netflix account nodig? Zo ja maakt het uit of het nou op Amerikaanse bodem is of maakt dat helemaal niet uit?
  Thanks!

  • Je hebt inderdaad een Netflix account nodig om dit te laten werken. Het maakt verder niet uit waar je dit Netflix-abonnement hebt afgesloten.

 6. Ik heb een jaarabo bij GooseVPN en tot paar maanden geleden werkte het perfect. Heerlijk die Amerikaanse Netflix! Helaas blokt Netflix de Goose-stream tegenwoordig. Goose geeft aan hier hard aan te werken, maar inmiddels duurt het al 3 maanden.

  Is dit bij andere VPN’s ook het geval?

  • Erg vervelend Yvonne. Het kan inderdaad zo zijn dat sommige VPN’s een paar dagen geen Amerikaanse Netflix servers beschikbaar hebben, 3 maanden is echter wel heel lang. Wellicht kan het wisselen van server bij GOOSE VPN uitkomst bieden? Misschien dat de klantenservice van GOOSE VPN iets voor je kan betekenen. Andere VPN’s zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost werken ook wel eens niet met de Amerikaanse Netflix, maar dit duurt vrijwel nooit 3 maanden.

 7. Bedankt voor de uitleg. Ingewikkelde materie. Paar vragen:
  Als je een VPN abonnement aanschaft, kan je dan het internet van Ziggo, KPN of whatever opzeggen (omdat er bijv bij GooseVPN Unlimited gesproken wordt over onbeperkt dataverkeer).
  Is Eweka even veilig als een VPN verbinding? En kan je met Eweka ook Amerikaanse Netflix bekijken?

  • GOOSE VPN spreekt van onbeperkt dataverkeer omdat sommige VPN’s beperken hoeveel data je via de VPN-verbinding kunt downloaden. Je hebt echter nog steeds een reguliere internetverbinding nodig wil je een VPN gebruiken. Het VPN abonnement geeft je toegang tot de VPN servers en de VPN software die je nodig hebt om veilig en anoniem te internetten, maar is zelf geen internet provider. Je hebt beiden dus nodig.

   Eweka werkt weer op een andere manier. Eweka is namelijk een provider waarmee je toegang kunt krijgen tot Usenet. Dit is een netwerk van duizenden servers waarop je veel bestanden kunt vinden om te downloaden. Denk aan films, series, boeken en muziek. Met Eweka kan je niet direct de Amerikaanse Netflix kijken, al zijn er wel series die op de Amerikaanse Netflix te vinden zijn die je ook (middels Eweka) van Usenet kunt downloaden.

   Mocht je Amerikaanse Netflix willen kijken, dan kun je het beste kiezen voor een VPN met werkende Netflix servers in Amerika. Dit VPN abonnement sluit je af bovenop het abonnement bij je reguliere internet provider.

 8. Wordt je abonnement op de Nederlandse Netflix ook geblokkeerd door een vpn?

  • Ook op de Nederlandse Netflix is het niet toegestaan om met een VPN series te kijken. Netflix is tegen het gebruik van VPN’s op hun dienst in het algemeen. Het maakt dus niet uit of je in Nederland zit en een Nederlandse VPN gebruikt, als ze herkennen dat je een VPN gebruikt dan krijg je een foutmelding dat je de serie die je hebt aangeklikt niet mag bekijken omdat via een VPN-verbinding bent ingelogd op Netflix.

Een reactie plaatsen