Vrouw kijkt Amerikaanse Netflix op laptop

Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Laatst bijgewerkt: 6 oktober 2020
Leestijd: 15 minuten, 27 seconden
Beknopte samenvatting lezen van dit artikel? Klik hier!
Kijk binnen no-time Amerikaanse Netflix in Nederland

Veel mensen zoeken toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het aanbod van films en series is daar namelijk veel groter dan in Nederland. Dit heeft te maken met uitzendrechten: Netflix heeft wel toestemming om bepaalde films en series in Amerika aan te bieden, maar niet in andere landen. Daarom hebben mensen een oplossing gevonden om toch Amerikaanse Netflix te kunnen kijken vanuit andere landen, waaronder Nederland: een VPN.

Om toegang te krijgen, nemen ze de volgende stappen:

 1. Ze sluiten een online abonnement af bij een goede, “Netflix-vriendelijke” VPN-provider. Vooral ExpressVPN, CyberGhost en NordVPN zijn populair;
 2. Ze downloaden de VPN-software op hun smartphone, tablet, desktop of laptop;
 3. Ze maken verbinding met een Amerikaanse VPN-server;
 4. Ze loggen in op Netflix en krijgen het Amerikaanse Netflix-aanbod te zien.

De beste VPN-provider voor Netflix, volgens onze lezers, is ExpressVPN. Deze stuurt je automatisch door naar de Amerikaanse Netflix en haalt hoge streamingsnelheden.

Als je meer wilt weten over Netflix USA en VPN-verbindingen, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Veel Nederlanders willen de Amerikaanse versie van Netflix vanuit Nederland bekijken. Het aanbod van films en series is bij de Amerikaanse versie namelijk veel groter dan bij de Nederlandse versie. Zo kun je op de Amerikaanse versie Grey’s Anatomy kijken, terwijl deze serie in Nederland niet beschikbaar is. De Amerikaanse versie van Netflix bevat momenteel meer dan 5900 films en series. In Nederland hebben we maar toegang tot zo’n 4100 films en series – ruim 1800 minder dan de Amerikaanse versie.

Netflix maakt het zijn abonnees vrij lastig om andere versies van het Netflix-aanbod te bekijken. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor het probleem die allemaal vrij gemakkelijk te implementeren zijn. In dit artikel geven we een aantal tips voor het kijken van Netflix USA.

4 manieren om Amerikaanse Netflix te kijken

Amerikaanse Netflix kijken met een VPNOok vanuit Nederland kun je genieten van het uitgebreide en aantrekkelijke Amerikaanse Netflix -aanbod. Wil je ook genieten van meer films en series? Dit zijn de beste manieren om Netflix USA te kijken:

 1. Gebruik een VPN:  met de juiste VPN heb je vanuit Nederland in een handomdraai toegang tot het Amerikaanse aanbod door je IP-adres te veranderen in een Amerikaans IP-adres. ExpressVPN werkt goed met Netflix en heeft bovendien veel snelle servers in de VS.
 2. Gebruik Smart DNS: met een Smart DNS kun je de virtuele locatie van je computer veranderen en bepaalde online blokkades omzeilen. Je krijgt op deze manier toegang tot het ruime aanbod van Netflix USA. Je internetverkeer is met een DNS echter niet versleuteld.
 3. Gebruik Amerikaanse proxyserver: via een proxyserver kun jij je internetverkeer omleiden en toegang krijgen tot de content van de Amerikaanse Netflix. Proxyservers zijn echter vaak wel traag en worden regelmatig geblokkeerd door Netflix.
 4. Amerikaanse netflix op je TV: Om de Amerikaanse Netflix op je TV te kijken kun je je laptop met VPN applicatie via HDMI op je TV aansluiten. Als je een smartTV met WiFI hebt
  zijn er ook mogelijkheden zonder HDMI kabel.

Kijk Amerikaanse Netflix via een VPN

Op dit moment is het gebruik van een VPN de beste en gemakkelijkste manier om de Amerikaanse versie van Netflix in Nederland te bekijken. Een VPN-verbinding doet drie dingen: het versleutelt je internetverkeer, leidt het via een externe server om en verbergt je locatie (door je IP-adres te veranderen).

Als je verbinding met een VPN-server in Amerika maakt, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Daardoor lijkt het voor Netflix alsof jij je op Amerikaanse bodem bevindt. Zo krijg je toch toegang tot de Amerikaanse Netflix. Wil je weten hoe je stap-voor-stap Netflix kunt kijken met een VPN? Klik dan op de onderstaande knop!

Bekijk Netflix met een VPN: een stappenplan

Netflix blokkeert sommige VPN-servers

Netflix is op de hoogte van deze methode en probeert de IP-adressen van VPN-servers te identificeren en blokkeren. Toch vervangen de grote VPN-providers hun servers snel genoeg, zodat ze eigenlijk altijd genoeg werkende servers voor de Amerikaanse Netflix hebben.

Mocht Netflix toch zien dat je via een VPN-server toegang tot het aanbod probeert te krijgen, dan krijg je een foutmelding te zien over het gebruik van proxies en unblockers. Deze melding kan de errorcodes M7111-5059, W8106-154, N8106 154 5059, NQM.434, of C7037-1111 krijgen. De melding kan de volgende vormen aannemen:

Error melding Netflix VPN

Netflix error code VPN or proxy

VPN or Proxy error message

Netflix VPN proxy error melding

De melding heeft verder geen gevolgen voor je account, maar Netflix werkt dan simpelweg even niet meer. Om vervolgens weer Netflix te kijken, moet je een andere VPN-server in Amerika kiezen – of je VPN uitzetten, al heb je dan wel enkel toegang tot je lokale aanbod.

Wij hebben uitgezocht welke VPN-providers servers hebben waarmee je de Amerikaanse Netflix in Nederland (of andere landen) kunt bekijken. Met sommige VPN-servers kun je overigens ook het Netflix-aanbod van andere landen bekijken, zoals het Duitse of Franse aanbod.

Een VPN heeft daarnaast nog meer voordelen, zoals de mogelijkheid tot anoniem downloaden, Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland en veilig surfen op openbare wifi-netwerken. Hier lees je later meer over.

Met welke VPN’s kan ik Amerikaanse Netflix kijken?

Als je vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix wilt kijken, moet je een Amerikaanse VPN-server gebruiken die (nog) niet door Netflix geblokkeerd wordt. Ook moet de server snel genoeg zijn, zodat Netflix niet te lang hoeft te laden. Het streamen moet immers goed, stabiel en snel gaan.

Wij hebben verschillende aanbieders getest en geven hieronder een overzicht van de beste VPN-providers om het Amerikaanse aanbod van Netflix in Nederland mee te bekijken.

1. Supersnel streamen: Amerikaanse Netflix kijken met ExpressVPN

ExpressVPN werkt uitermate goed met Netflix, onder meer door de hoge verbindingssnelheden. Deze stabiele snelheden zijn tijdens het streamen een groot pluspunt, omdat je serie of film dan niet continu hoeft te bufferen. ExpressVPN heeft een groot serveraanbod, een goede klantenservice en al jaren een goede reputatie als betrouwbare VPN voor Netflix.

De service van ExpressVPN is zeker niet de goedkoopste optie op de markt, maar de kwaliteit van deze dienst is ongeëvenaard. In ons overzicht van beste VPN-diensten belandt ExpressVPN steeds weer hoog in de top 5 en vaak zelfs op nummer 1. Het is bijvoorbeeld ook onze favoriete VPN voor Macbook. Ben je geïnteresseerd in ExpressVPN en wil je meer weten? Bekijk dan onze volledige ExpressVPN review.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. Slim streamen: Amerikaanse Netflix kijken met NordVPN

Het razendpopulaire NordVPN biedt een uitstekende oplossing om vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix te kijken. NordVPN heeft namelijk de zogeheten ‘SmartPlay’-functie ontwikkeld. Deze functie zorgt ervoor dat je gemakkelijk bij de Amerikaanse versie van Netflix komt. Door met een Amerikaanse server te verbinden, heb je bijna altijd onmiddellijk toegang tot Netflix. Hetzelfde geldt overigens voor servers in Canada, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. NordVPN heeft namelijk opgemerkt dat de Netflix-versies in deze landen wereldwijd ook erg populair zijn.

Niet alleen op papier, maar ook in onze test werkte Netflix USA in combinatie met NordVPN. Netflix moet soms nog even bufferen, maar daarna werkt het prima. Af en toe kwamen we een server tegen waarmee Netflix niet langer werkte. In sommige gevallen helpt het verversen van de pagina dan al, in andere gevallen zul je een andere server moeten proberen.

Alsnog is NordVPN over het algemeen een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN om Netflix USA mee te kijken. Bovendien heeft NordVPN een erg voordelig tarief en gebruiksvriendelijke software. Voor meer informatie kun je onze gedetailleerde NordVPN review lezen.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,30 per maand bij een 2-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Bonus tip: een dedicated IP-adres van NordVPN

Als je echt een fanatieke streamer bent en niet zonder Netflix USA kunt, biedt NordVPN de uitkomst: een dedicated IP-adres. Een dedicated IP-adres is een uniek IP-adres dat dus alleen jij kunt gebruiken. Normaal blokkeren streamingdiensten zoals Netflix VPN-gebruikers weleens omdat ze zien dat er veel traffic van hetzelfde IP-adres komt (het IP-adres van de VPN-server). Met een dedicated IP-adres kun je dit dus voorkomen en toch toegang krijgen tot Netflix en andere streamingdiensten, zoals Hulu en HBO Max.

3. Goedkoop streamen: Amerikaanse Netflix kijken met Surfshark

Een sterke nieuwkomer op de VPN-markt is Surfshark. Deze provider is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een fantastische optie en heeft zelfs een plek in onze top 5 weten te bemachtigen. Ook met deze VPN kun je naar hartenlust het Amerikaanse aanbod van Netflix bekijken. Bovendien heb je eveneens toegang tot de Nederlandse Netflix als je een Nederlandse server uitkiest, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Surfshark geeft toegang tot het Netflix-aanbod van vijftien verschillende landen, waaronder dus de Verenigde Staten en Nederland. Ook het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn te bereiken. Als je een Surfshark-serverlocatie kiest waarvan ze het lokale Netflix-aanbod niet kunnen unblocken, word je automatisch naar de Amerikaanse Netflix doorgestuurd. Lekker makkelijk!

Surfshark’s software werkt erg intuïtief, waardoor je snel aan de slag kunt. De snelheden van deze VPN zijn eveneens erg goed en zullen geen merkbaar effect op je streaming hebben. Een extra pluspunt is dat Surfshark spotgoedkoop is. De prijs/kwaliteit-verhouding is fantastisch, wat deze VPN een goede en voordelige keuze maakt om Netflix mee te kijken. Verder is Surfshark één van de weinige VPN-providers waarbij je de VPN met één abonnement op zoveel apparaten kunt gebruiken als je wilt. Wil je meer leren over Surfshark? Dan verwijzen we je naar onze gedetailleerde Surfshark review.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,09 per maand
8.8
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

4. Gespecialiseerde servers: Amerikaanse Netflix kijken met CyberGhost

CyberGhost is een VPN die uitblinkt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Deze VPN-provider heeft servers die speciaal zijn ingericht voor het streamen van verschillende services. Zo is er ook een speciale server die is geoptimaliseerd om de Amerikaanse versie van Netflix mee te kijken. Je wordt dan direct verbonden met een werkende Netflix-server.

Dit maakt CyberGhost een goede optie om snel en gemakkelijk toegang tot Netflix te krijgen. Je hoeft immers niet handmatig te zoeken naar een werkende server, zoals bij de meeste andere VPN’s het geval is. Met CyberGhost ben je met één klik al zeker van een goede Netflix-ervaring. Verder heeft CyberGhost meer van dit soort speciale servers, ook voor andere streamingsites zoals Hulu en Disney Plus.

Daarbovenop zijn de snelheden van CyberGhost uitstekend. Bufferen zal niet of nauwelijks nodig zijn. CyberGhost heeft een groot serveraanbod en is, mede dankzij de gebruiksvriendelijke software, een fantastische VPN voor wanneer je gemakkelijk en snel de Amerikaanse Netflix wilt kijken. Wil je meer weten over CyberGhost? Lees dan onze uitgebreide CyberGhost review.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2,75 per maand!
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Hoeveel films en series zijn er te vinden op de Amerikaanse Netflix?

Steeds meer Nederlanders beginnen door te krijgen dat het aanbod van films en series op Netflix in de VS veel groter is dan in Nederland. Hoewel het aanbod constant verandert, lijkt één ding duidelijk: de Amerikaanse Netflix-bibliotheek blijft een van de grootste ter wereld. Netflix USA heeft zelfs zo’n 1800 films en series meer dan de Nederlandse variant. Om je een beeld te geven van de verhouding tussen het aanbod op de Amerikaanse Netflix en dat op de Nederlandse Netflix, hebben we deze grafiek uitgewerkt:

Verschil Amerikaanse en Nederlandse Netflix Library Grafiek

Met name het verschil in films is groot. Zo heeft Netflix Amerika 1300 films meer dan Netflix Nederland. Bij series is dit verschil bijna 500. Dit wil niet zeggen dat Netflix USA precies 1300 films meer heeft dan Netflix Nederland. Dit aantal ligt hoger, aangezien er ook specifieke Nederlandse films zijn die wel op de Nederlandse, maar niet op de Amerikaanse versie van Netflix staan. Er is dus een hele wereld aan films en series op Netflix die buiten je bereik ligt als je slechts één versie van Netflix gebruikt – vooral als dit niet de Amerikaanse versie is.

Welke films en series kan ik kijken op de Amerikaanse Netflix?

Je vraagt je misschien af wat voor soort films en series je allemaal op de Amerikaanse Netflix kunt kijken. Hier zijn een aantal voorbeelden van programma’s die wel op de Amerikaanse versie, maar niet op de Nederlandse versie van Netflix staan. Allereerst kun je op de Amerikaanse Netflix genieten van de volgende series:

 • All American
 • American Horror Story
 • Attack on Titan
 • Grey’s Anatomy
 • New Girl
 • Parks and Recreation
 • Portlandia
 • Private Practice
 • Rectify
 • Supernatural
 • The Office (US)
 • The Twilight Zone
 • The West Wing
 • Twin Peaks

Vooral op het gebied van films blinkt de Amerikaanse versie van Netflix uit. Als je een avondje thuis op de bank zit en op zoek bent naar een goede film, kun je het volgende lijstje met films raadplegen:

 • A Serious Man
 • Ant-Man and the Wasp
 • Avengers: Infinity War
 • Blue Valentine
 • Burning
 • Dallas Buyer’s Club
 • Frances Ha
 • God’s Own Country
 • Her
 • Inglorious Basterds
 • Jiro Dreams of Sushi (Documentary)
 • Kill Bill (vol. 1 + 2)
 • Mary Poppins Returns
 • Pan’s Labyrinth
 • Rosemary’s Baby
 • Solo: A Star Wars Story
 • The Hundred-Foot Journey
 • The Lobster
 • The Princess and the Frog

Natuurlijk staan er nog veel meer films en series op Netflix. De lijstjes hierboven zijn slechts een populaire greep uit het huidige aanbod van de Amerikaanse versie van Netflix. Er worden constant nieuwe programma’s aan Netflix toegevoegd, dus neem zeker zelf een kijkje om het uit te proberen.

Netflix kijken via Smart DNS

Alle computer hebben een uniek IP-adres. Dit IP-adres is gekoppeld aan een naam. De Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenaam bij welk IP-adres hoort. Je kunt DNS zien als het telefoonboek voor het internet. Met een Smart DNS kun je de locatie van je computer veranderen. Via Smart DNS leg je contact met een Amerikaanse server en krijg je een Amerikaans IP-adres toegewezen. Dit is een goede manier om de Amerikaanse Netflix te deblokkeren en te genieten van het uitgebreide aanbod van Netflix USA.

Houd er wel rekening mee dat een DNS-server jouw internetverkeer niet versleuteld en omleidt. Vind je het belangrijk om veilig en anoniem te zijn? Gebruik dan een VPN om Amerikaanse Netflix te kijken.

Amerikaanse Netflix kijken via een proxy of met Tor

Soms worden proxyservers of de Tor-browser genoemd als manieren om de Amerikaanse Netflix mee te kijken. Onze ervaring is echter dat proxyservers veel vaker en sneller geblokkeerd worden door Netflix dan VPN’s. De kans dat je een proxyserver vindt die je direct toegang tot Netflix geeft, is dus vrij klein, zeker als je die server het liefst over een langer periode zou gebruiken.

Ook Tor is geen perfecte oplossing voor het kijken van Netflix. De Tor-browser werkt door het internetverkeer random via verschillende servers over de hele wereld te versturen. Elke server biedt een andere ‘laag’ van anonimiteit. Omdat data door zo veel verschillende netwerken en servers gaat, kan Tor nogal traag zijn.

Daarnaast ben je er nooit zeker van dat de end-node-servers van Tor allemaal in Amerika staan, waardoor je alsnog geen toegang krijgt tot de juiste versie van Netflix. Ook vereist het streamen van video (zoals op Netflix) nogal wat datasnelheid. Om deze redenen is Tor niet geschikt om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland mee te kijken.

Hoe werkt het kijken van Amerikaanse Netflix met een VPN?

VPN op schildHet kijken van Amerikaanse Netflix is mogelijk, omdat je met een VPN gebruik kunt maken van een andere server en dus een ander IP-adres. We zullen je de details besparen, maar mocht je interesse hebben in hoe een VPN precies werkt, kun je dat lezen in ons artikel: Hoe werkt een VPN.

Het belangrijkste wat je moet weten is dat je met een VPN virtueel je locatie kunt veranderen. Hierdoor kun je sites, maar dus ook de content op diensten als Netflix, uit andere landen bekijken die wellicht niet toegankelijk zijn vanuit Nederland. Je kunt het dus ook gebruiken om Netflix uit andere landen te bekijken. Misschien wil je wel op vakantie juist Nederlandse Netflix kijken. Ook dat is mogelijk met een VPN.

De reden dat niet elke VPN geschikt is, is dat Netflix actief het gebruik van VPN’s tegen probeert te gaan. Zelfs als je een VPN gebruikt zonder dat je gebruikmaakt van een server in een ander land kan Netflix je een melding geven dat je eerst je VPN uit moet zetten voordat je films of series kunt bekijken.

De grotere VPN-providers hebben de middelen om Netflix voor te zijn. Elke keer als Netflix een IP-adres geen toegang meer geeft, zorgt de VPN dat er een andere Netflix-server komt waarmee je het aanbod kunt zien. Ook zijn er andere tactieken die veel goede VPN-providers bieden om “VPN-blokkades” te omzeilen. Zo bieden sommige providers dedicated IP-adressen (een uniek IP-adres voor één gebruiker) en/of obfuscated (verborgen) servers.

Ook korting op Netflix is mogelijk met een VPN

Mocht je nog geen Netflix hebben en ben je op zoek naar een goedkoop abonnement, ook dan kun je een VPN gebruiken. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende prijzen van Netflix in verschillende landen. Door je VPN in te stellen op een specifiek land, kun je een abonnement afsluiten in dat land. Omdat je het aanbod te zijn krijgt op basis van waar je bent, krijg je in Nederland gewoon het Nederlandse Netflix-aanbod te zien. Het maakt dus niet uit of je een abonnement afsluit in Nederland of in bijvoorbeeld Argentinië.

Momenteel kun je het meeste besparen door een Netflix-abonnement af te sluiten vanuit Turkije. Mocht je meer interesse hebben in hoe dit werkt, dan kun je terecht op ons artikel: Korting op Netflix. Daar staat alles wat je moet weten over het afsluiten van een goedkoop Netflix-abonnement met behulp van een VPN.

Andere voordelen van een VPN

Met een VPN kun je dus gemakkelijk de Amerikaanse Netflix kijken, maar dat is niet het enige voordeel van een VPN:

 • Een Virtual Private Network geeft je bijna volledige vrijheid op het internet. Online geografische blokkades worden niet alleen gebruikt door streamingdiensten, maar ook door overheden die de internetvrijheid van hun burgers proberen in te perken. Dit type censuur kan met een VPN worden omzeild.
 • Een VPN versleutelt al je internetverkeer. Het leidt al deze data ook om via hun eigen servers. Deze techniek maakt het veel moeilijker voor hackers, overheden en andere partijen om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke informatie. Op deze manier zorgt een VPN voor veiligheid, zodat je zonder zorgen op een beschermde manier gebruik kunt maken van het internet.
 • Daarnaast zorgt een VPN ook dat je meer online anonimiteit en privacy krijgt. Omdat de VPN je data via een ander IP-adres het internet op stuurt, kan niemand jouw daadwerkelijke IP-adres zien. Jouw IP-adres is gelinkt aan jouw locatie en uiteindelijk vaak ook aan jouw identiteit. Door je IP-adres te verbergen met een VPN, blijf je online veel anoniemer.

Kortom, een VPN is handig, zelfs als je het niet alleen wilt gebruiken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het geeft je meer vrijheid, veiligheid en online anonimiteit. Als je graag meer over VPN’s en de verschillende aspecten van deze verbindingen te leren, kun je ons artikel over de voordelen van een VPN lezen.

Conclusie: hoe kijk je Amerikaanse Netflix met een VPN?

Het is mogelijk om vanuit Nederland, of waar dan ook ter wereld, de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken. De makkelijkste manier om dit te bewerkstelligen is via een VPN-verbinding. Hierdoor heb je altijd toegang tot het nieuwste en grootste aanbod van series en films.

De beste VPN-providers voor Netflix zijn ExpressVPN CyberGhost, NordVPN, en Surfshark. Deze aanbieders scoren allemaal ook erg goed in ons algemene overzicht met de beste VPN providers van dit moment. Mocht je hulp nodig hebben bij het opzetten van een VPN-verbinding, dan kun je het beste terecht op dit artikel: Netflix via een VPN kijken – Stap voor stap uitgelegd.

Amerikaanse Netflix kijken met een VPN: veelgestelde vragen

Een kort antwoord op je meest dringende vragen over Netflix kijken met een VPN. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Loop je toch nog tegen een probleem aan? Laat dan vooral even een reactie achter onder dit artikel en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Door via een VPN te verbinden met een Amerikaanse server, kun je in Nederland toch het Amerikaanse Netflix-aanbod bekijken. Een VPN zorgt er dan voor dat Netflix niet jouw Nederlandse IP-adres ziet, maar het Amerikaanse IP-adres van hun server.

Sommige servers van VPN-providers zijn al bekend bij Netflix. Het kan dan zijn dat Netflix dit ziet en je niet laat streamen. Vaak is dit al snel opgelost wanneer je een goede VPN-provider kiest en hun servers uitprobeert.

Zolang je in een land bent waar het gebruik van een VPN niet verboden is, kun je legaal Netflix kijken met een VPN. In Nederland is VPN-gebruik volledig legaal, dus hoef je je nergens zorgen over te maken.

Let op: In sommige landen is het gebruik van een VPN verboden. Hier is het uiteraard wél illegaal om Netflix te kijken met een VPN.

Het Netflix aanbod is in ieder land anders. Het aanbod in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld een stuk groter dan het Nederlandse aanbod. Met een VPN kun je doen alsof je in Amerika bent. Op deze manier krijg je toegang tot het uitgebreidere Amerikaanse Netflix-aanbod.

Veel gratis VPN’s werken niet met Netflix, omdat Netflix de IP-adressen van die servers al heeft geblokkeerd. Je krijgt dan dus geen toegang tot series en films op het platform. Af en toe werkt een server van een gratis VPN wel even, maar dit duurt meestal niet lang. In plaats daarvan kun je beter een goedkope, premium VPN nemen, zoals Surfshark.

Niet alle VPN’s geven je toegang tot (de Amerikaanse) Netflix. Veel VPN’s worden namelijk geblokkeerd. Als je op zoek bent naar een goede VPN die met Netflix werkt, bekijk dan ons overzicht met de beste VPN’s van 2020. Een VPN die wij sowieso kunnen aanraden voor (de Amerikaanse) Netflix is NordVPN. Deze VPN biedt namelijk handige extra opties die het moeilijker maken voor Netflix om je te blokkeren, waaronder dedicated IP-adressen.

Het kan zijn dat Netflix herkent dat je hun site probeert te bezoeken terwijl je een VPN of proxy aan hebt staan. Ze hebben een lijst van bekende IP-adressen van Proxy’s en VPN’s die ze de toegang ontzeggen. Probeer je Netflix te kijken terwijl je zo’n proxy of VPN aan hebt staan, dan kun je dus geen films of series kijken totdat je deze uitzet.

Mocht je toch Netflix willen kijken via een VPN of Proxy, bijvoorbeeld voor veiligheidsredenen, dan kun je proberen om een andere server te kiezen en opnieuw verbinding proberen te maken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
16
Reacties
 1. Heb je met USA Netflix ook NL ondertiteling?

  • Helaas is dit niet altijd het geval. De ondertiteling van programma’s op Netflix past zichzelf, net als de beschikbare programma’s, aan op je locatie. Met sommige films en series heb je dus geen Nederlandse ondertiteling. Je kunt in plaats daarvan eventueel de Engelse ondertiteling gebruiken, wat het kijken wellicht wat aangenamer maakt. Overigens hebben de vele Netflix Originals vaak wél Nederlandse ondertiteling.

 2. Als ik via VPN inlog op de amerikaanse Netflix dan krijg ik gewoon de NL content (inclusief NL ondertitels). Moet ik ook een US abonnement nemen als ik op netflix.com zit? Krijg alleen de op NL gerichte content te zien, vandaar.
  Dank je voor een antwoord.
  Bob

  • Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk om even te checken of je echt met een Amerikaanse VPN-server verbonden bent. Als dat het geval is maar je nog steeds alleen de Nederlandse Netflix te zien krijgt, kan het helpen om je cookies te verwijderen en dan opnieuw in te loggen op je account. Ook zou je een scherm in incognito modus kunnen openen en daar Netflix op kunnen kijken. Je zou dan wél de Amerikaanse content van Netflix moeten zien. Je hoeft hier dus géén nieuw abonnement voor af te sluiten. Je huidige abonnement is voldoende, of je nu de Nederlandse of de Amerikaanse Netflix wilt kijken.
   Overigens hangt de ondertiteling die je te zien krijgt niet af van je IP-adres, maar van de instellingen die jij binnen jouw profiel hebt gekozen. Ook de Amerikaanse content van Netflix kun je dus bekijken met Nederlandse ondertiteling. Hopelijk hebben we je zo voldoende geholpen!

   • Werkt!
    Dank !

    • Graag gedaan!

 3. Hoi,Ik heb 2 vraagjes. Ik heb nog geen keuze gemaakt welke vpn het gaat worden om het USA Netflix aanbod te zien. Maar ik las nu hier in de reviews dat je NL Netflix die ik nu hebt sinds Netflix NL uit is. Je hier ook het USA aanbod mee kan bekijken? zodra ik op vpn anoniem verbonden ben in usa. Ik dacht dat ik dan speciaal een er bij kan afsluiten.

  vraag 2: Wil ik Netflix op de TV kijken via vpn dan wordt waarschijnlijk de enige keuze dat ik een HDMI kabel moet koppelen van PC naar TV toch. Dit omdat ik het wil zien op mijn tv reden beeld is stuk groter daarnaast 4k aanwezig en met dolby surround set
  Met vriendelijke groet, Milan

  • Hallo Milan, je eerste vraag begrijp ik niet helemaal maar als je bedoelt dat je Netflix USA kan zien zonder een VPN dan is dat op dit moment niet mogelijk. Wellicht dat Netflix in de toekomst meer naar een globaal aanbod gaat, maar voor nu is het allemaal regionaal geregeld. Mocht je dus Netflix USA willen kijken, dan kan dat voor nu niet zonder je locatie te veranderen met bijvoorbeeld een VPN.

   Wat betreft je tweede vraag: er zijn meerdere mogelijkheden om Netflix op je TV te kijken middels VPN. De gemakkelijkste is inderdaad via een laptop met HDMI kabel. Waar je echter ook voor kunt kiezen is het installeren van een VPN op je Router of je laptop/smartphone als mobiele hotspot te gebruiken. Dit vergt echter wat meer instelwerk en je het kan zijn dat je router niet per se geschikt is. Ik zou dus adviseren om het inderdaad via je laptop en HDMI te doen.

 4. Hoi, heb ik een Netflix account nodig? Zo ja maakt het uit of het nou op Amerikaanse bodem is of maakt dat helemaal niet uit?
  Thanks!

  • Je hebt inderdaad een Netflix account nodig om dit te laten werken. Het maakt verder niet uit waar je dit Netflix-abonnement hebt afgesloten.

 5. Ik heb een jaarabo bij GooseVPN en tot paar maanden geleden werkte het perfect. Heerlijk die Amerikaanse Netflix! Helaas blokt Netflix de Goose-stream tegenwoordig. Goose geeft aan hier hard aan te werken, maar inmiddels duurt het al 3 maanden.

  Is dit bij andere VPN’s ook het geval?

  • Erg vervelend Yvonne. Het kan inderdaad zo zijn dat sommige VPN’s een paar dagen geen Amerikaanse Netflix servers beschikbaar hebben, 3 maanden is echter wel heel lang. Wellicht kan het wisselen van server bij GOOSE VPN uitkomst bieden? Misschien dat de klantenservice van GOOSE VPN iets voor je kan betekenen. Andere VPN’s zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost werken ook wel eens niet met de Amerikaanse Netflix, maar dit duurt vrijwel nooit 3 maanden.

 6. Bedankt voor de uitleg. Ingewikkelde materie. Paar vragen:
  Als je een VPN abonnement aanschaft, kan je dan het internet van Ziggo, KPN of whatever opzeggen (omdat er bijv bij GooseVPN Unlimited gesproken wordt over onbeperkt dataverkeer).
  Is Eweka even veilig als een VPN verbinding? En kan je met Eweka ook Amerikaanse Netflix bekijken?

  • GOOSE VPN spreekt van onbeperkt dataverkeer omdat sommige VPN’s beperken hoeveel data je via de VPN-verbinding kunt downloaden. Je hebt echter nog steeds een reguliere internetverbinding nodig wil je een VPN gebruiken. Het VPN abonnement geeft je toegang tot de VPN servers en de VPN software die je nodig hebt om veilig en anoniem te internetten, maar is zelf geen internet provider. Je hebt beiden dus nodig.

   Eweka werkt weer op een andere manier. Eweka is namelijk een provider waarmee je toegang kunt krijgen tot Usenet. Dit is een netwerk van duizenden servers waarop je veel bestanden kunt vinden om te downloaden. Denk aan films, series, boeken en muziek. Met Eweka kan je niet direct de Amerikaanse Netflix kijken, al zijn er wel series die op de Amerikaanse Netflix te vinden zijn die je ook (middels Eweka) van Usenet kunt downloaden.

   Mocht je Amerikaanse Netflix willen kijken, dan kun je het beste kiezen voor een VPN met werkende Netflix servers in Amerika. Dit VPN abonnement sluit je af bovenop het abonnement bij je reguliere internet provider.

 7. Wordt je abonnement op de Nederlandse Netflix ook geblokkeerd door een vpn?

  • Ook op de Nederlandse Netflix is het niet toegestaan om met een VPN series te kijken. Netflix is tegen het gebruik van VPN’s op hun dienst in het algemeen. Het maakt dus niet uit of je in Nederland zit en een Nederlandse VPN gebruikt, als ze herkennen dat je een VPN gebruikt dan krijg je een foutmelding dat je de serie die je hebt aangeklikt niet mag bekijken omdat via een VPN-verbinding bent ingelogd op Netflix.

Een reactie plaatsen