Vrouw kijkt Amerikaanse Netflix op laptop

Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2020
Leestijd: 10 minuten, 53 seconden
Beknopte samenvatting lezen van dit artikel? klik hier
Zo kijk je binnen no-time Amerikaanse Netflix in Nederland

Veel mensen zoeken toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het aanbod van films en series is daar namelijk veel groter dan in Nederland. Dit heeft te maken met uitzendrechten: Netflix heeft wel toestemming om bepaalde films en series in Amerika aan te bieden, maar niet in andere landen. Hoewel Netflix naar een globaal aanbod toe wil werken, is dit vooralsnog nog niet gelukt. Daarom hebben mensen een oplossing gevonden om toch Amerikaanse Netflix te kunnen kijken vanuit Nederland: een VPN.

Om deze toegang te krijgen nemen ze de volgende stappen:

 1. Ze sluiten een online abonnement af op een goede, “Netflix-vriendelijke” VPN-provider. Vooral ExpressVPN, CyberGhost en NordVPN zijn erg populair;
 2. Ze downloaden de VPN-software op smartphone, tablet, desktop of laptop;
 3. Ze maken, middels de software, verbinding met een Amerikaanse VPN-server;
 4. Ze loggen in op Netflix en krijg nu het Amerikaanse Netflix aanbod te zien.

De beste VPN-provider voor Netflix is volgens onze lezers ExpressVPN. Deze stuurt je automatisch door naar de Amerikaanse Netflix en haalt hoge streamingsnelheden.

Als je meer wilt weten over Netflix USA en VPN-verbindingen, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Veel mensen willen de Amerikaanse versie van Netflix vanuit Nederland kunnen bekijken. Het aanbod van films en series is bij de Amerikaanse versie namelijk veel groter dan bij de Nederlandse versie. De Amerikaanse versie van Netflix geeft momenteel toegang tot meer dan 5800 films en series. In Nederland hebben we maar toegang tot ongeveer 3900 films en series, bijna 2000 minder. Abonnees zijn steeds op zoek naar manieren om de Amerikaanse Netflix buiten de Verenigde Staten te kunnen kijken. Netflix probeert dit actief te voorkomen, maar gelukkig hebben mensen werkende oplossingen gevonden voor dit probleem.

Er is een goede en gemakkelijke methode waarmee je vanuit Nederland naar Netflix USA kunt kijken. Met een VPN heb je vanuit Nederland in een handomdraai toegang tot het Amerikaanse aanbod. Een VPN die je voor dit doel kunt overwegen, is ExpressVPN. Deze blijkt goed te werken met Netflix en heeft bovendien snelle servers.

Kijk Amerikaanse Netflix via VPN

Op dit moment is het gebruik van een VPN volgens velen de beste en makkelijkste manier om de Amerikaanse versie van Netflix in Nederland te bekijken. Een VPN-verbinding versleutelt je internetverkeer, leidt je internetverkeer via een externe server om en verbergt je locatie (IP-adres). Door verbinding te maken met een VPN-server in Amerika, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Nu lijkt het voor Netflix net alsof jij je op Amerikaanse bodem bevindt. Daardoor wordt het volledige aanbod van de Amerikaanse Netflix beschikbaar. Wil je stap-voor-stap weten hoe je Netflix kunt kijken met een VPN? Klik dan op de onderstaande button!

Bekijk Netflix met een VPN: een stappenplan

Helaas kent Netflix deze methode ook en zijn zij al een hele tijd bezig met het identificeren en blokkeren van VPN-gebruikers. In de tussentijd proberen VPN-aanbieders hun servers uit het vizier van Netflix te houden – vooral door er een groot en regelmatig uitgebreid servernetwerk op na te houden – zodat Netflix toegankelijk blijft voor gebruikers. Als Netflix opmerkt dat je middels een geblokkeerde VPN-server toegang probeert te krijgen tot het aanbod, zul je een foutmelding te zien krijgen over het gebruik van proxies en unblockers. Dit heeft verder geen gevolgen voor je account, maar Netflix werkt dan simpelweg niet meer. Ten minste, zolang je jouw proxy, VPN of andere “unblocker” niet uitschakelt.

Netflix Streaming Error

Wij hebben uitgezocht welke VPN-providers momenteel servers hebben waarmee je de Amerikaanse Netflix wél in Nederland (of een ander land behalve Amerika) kunt bekijken. Met een VPN-server kun je overigens ook het Netflix-aanbod van andere landen bekijken. Een VPN heeft daarnaast nog meer voordelen, zoals de mogelijkheid tot anoniem downloaden, Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland, veilig surfen op openbare wifi en internetcensuur omzeilen.

Met welke VPN-servers kan ik de Amerikaanse Netflix kijken?

Om vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix te kunnen kijken, moet je een Amerikaanse VPN-server gebruiken die nog niet door Netflix geblokkeerd wordt. Ook moet de VPN(-server) snel genoeg zijn om het beeld vloeiend te laten verlopen. Het streamen moet immers goed, stabiel en snel gaan. Wij hebben verschillende aanbieders getest en geven hieronder een overzicht van de beste VPN-providers om het Amerikaanse aanbod van Netflix in Nederland te bekijken:

1. Amerikaanse Netflix kijken met ExpressVPN

ExpressVPN werkt uitermate goed met Netflix, onder meer door de hoge verbindingssnelheden. Deze stabiele snelheden zijn tijdens het streamen een groot pluspunt, omdat je serie of film dan niet continu hoeft te bufferen. ExpressVPN heeft een groot serveraanbod, een goede klantenservice en al jaren een goede reputatie als betrouwbare VPN voor Netflix.

De service van ExpressVPN is zeker niet de goedkoopste optie op de markt, maar de kwaliteit van deze dienst is ongeëvenaard. In ons overzicht van beste VPN-diensten belandt ExpressVPN steeds weer hoog in de top 5 en vaak zelfs op nummer 1. Het is eveneens onze favoriete VPN voor Macbook. Ben je geïnteresseerd in ExpressVPN en wil je meer weten? Bekijk dan onze volledige ExpressVPN review.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. Amerikaanse Netflix kijken met CyberGhost

CyberGhost is een gebruiksvriendelijke VPN. Door de speciale streaming-opties in hun VPN-software word je direct naar Netflix gebracht wanneer je je VPN aanzet. Je wordt daarbij direct verbonden met een werkende Netflix-server. Dit maakt CyberGhost een goede optie om snel en gemakkelijk Netflix te kijken met een VPN. Je hoeft niet handmatig te zoeken naar een werkende server, zoals bij de meeste andere VPN’s het geval is.

Daarbovenop zijn de snelheden van CyberGhost uitstekend. Bufferen zal niet of nauwelijks nodig zijn. CyberGhost heeft een zeer groot serveraanbod en is, mede dankzij de gebruiksvriendelijke software, een fantastische VPN voor als je gemakkelijk en snel Amerikaanse Netflix wilt kijken. Wil je meer weten over CyberGhost? Lees dan ook onze CyberGhost review.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.45 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

3. Amerikaanse Netflix kijken met NordVPN

Het razend populaire NordVPN biedt een uitstekende VPN-oplossing om vanuit Nederland Amerikaanse Netflix te kijken. NordVPN biedt namelijk een speciale, zogeheten SmartPlay functie die het heel makkelijk maakt om de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken. Deze functie zorgt ervoor dat je in de meeste gevallen meteen terecht komt bij de Amerikaanse versie van Netflix als je naar Netflix gaat, terwijl je verbonden bent met NordVPN. Dit werkt zelfs als je verbonden bent met een niet Amerikaanse server, bijvoorbeeld een server in Nederland!

De enige servers waarbij dit niet zo werkt, zijn servers in Canada, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. NordVPN heeft namelijk opgemerkt dat dit wereldwijd ook zeer populaire versies van Netflix blijken te zijn.

Niet slechts op papier, maar ook in onze test werkte Netflix USA perfect in combinatie met NordVPN. Tijdens onze test moest Netflix soms nog even bufferen, maar daarna werkte het prima. NordVPN is dus een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN om Netflix USA mee te kijken. Bovendien heeft NordVPN een erg voordelig tarief en gebruiksvriendelijke software. Voor meer informatie kun je onze volledige NordVPN review lezen.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

4. Amerikaanse Netflix kijken met Surfshark

Een sterke nieuwkomer op de VPN-markt is Surfshark. Deze provider is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een ontzettend goede optie en heeft zelfs een plek in onze top 5 weten te bemachtigen. Het heeft erg intuïtieve software, waardoor je gemakkelijk en snel aan de slag kunt. Ook met Surfshark kun je naar hartenlust kijken naar het Amerikaanse aanbod van Netflix. Bovendien heb je in het buitenland ook toegang tot de Nederlandse Netflix, als je Surfshark gebruikt.

De snelheden van Surfshark zijn erg goed en zullen dus geen merkbaar effect hebben op je streaming. Een extra pluspunt is dat Surfshark spotgoedkoop is. De prijs/kwaliteit-verhouding is ontzettend goed, wat deze VPN een goede keuze maakt om Netflix mee te kijken. Verder is Surfshark één van de weinige VPN-providers waarbij je met één abonnement op zoveel apparaten de VPN kunt gebruiken als je wilt. Wil je meer leren over Surfshark? Dan verwijzen we je naar onze gedetailleerde Surfshark review.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €1,79 per maand
8.8
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Hoeveel films en series zijn er te vinden op de Amerikaanse Netflix?

Steeds meer Nederlanders beginnen door te krijgen dat de library van films en series van Netflix veel groter is in de VS dan in Nederland. Hoewel het aanbod constant verandert, lijkt één ding duidelijk: de Amerikaanse Netflix library blijft de grootste ter wereld. Netflix USA heeft zelfs zo’n 2000 films en series meer dan de Nederlandse variant. Om je een beeld te geven van de verhouding tussen het aanbod op de Amerikaanse Netflix en de Nederlandse hebben we deze grafiek uitgewerkt:

Verschil Amerikaanse en Nederlandse Netflix Library Grafiek

Met name het verschil in films is erg groot. Zo heeft Nettflix Amerika 1400 films meer dan Netflix Nederland. Bij series is dit verschil 600.

Amerikaanse Netflix kijken via een proxy of met Tor

Soms worden proxyservers of Tor geopperd als manieren om de Amerikaanse Neflix te kijken. Onze ervaring is echter dat proxyservers vaker geblokkeerd worden door Netflix dan premium-VPN’s.

Tor werkt door het internetverkeer random via verschillende servers over de hele wereld te versturen. Elke server biedt een andere ‘laag’ van anonimiteit. Omdat data door zo veel verschillende netwerken en servers gaat kan Tor nogal traag zijn. Daarnaast ben je er niet zeker van dat de laatste servers allemaal in Amerika staan. Ook vereist het streamen van video (Netflix) nogal wat datasnelheid. Om deze redenen is Tor niet geschikt om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland te kijken.

Hoe werkt het kijken van Amerikaanse Netflix met een VPN?

VPN op schildHet kijken van Amerikaanse Netflix is mogelijk, omdat je met een VPN gebruik kunt maken van een andere server en dus een ander IP-adres. We zullen je de details besparen, maar mocht je interesse hebben in hoe een VPN precies werkt, kun je dat lezen in ons artikel: Hoe werkt een VPN. Het belangrijkste wat je moet weten is dat je met een VPN virtueel je locatie kunt veranderen. Hierdoor kun je sites, maar dus ook de content op diensten als Netflix, uit andere landen bekijken die wellicht niet toegankelijk zijn vanuit Nederland. Je kunt het dus ook gebruiken om Netflix uit andere landen te bekijken. Misschien wil je wel op vakantie juist Nederlandse Netflix kijken. Ook dat is mogelijk met een VPN.

De reden dat niet elke VPN geschikt is, is dat Netflix actief het gebruik van VPN’s tegen probeert te gaan. Zelfs als je een VPN gebruikt zonder dat je gebruikmaakt van een server in een ander land kan Netflix je een melding geven dat je eerst je VPN uit moet zetten voordat je films of series kunt bekijken. De grotere VPN-providers hebben de middelen om Netflix voor te zijn. Elke keer als Netflix een IP-adres geen toegang meer geeft, zorgt de VPN dat er een andere Netflix server komt waarmee je het aanbod kunt zien. Ook zijn er andere tactieken die veel goede VPN-providers bieden om “VPN-blokkades” te omzeilen. Zo bieden sommige providers dedicated IP-adressen (een uniek IP-adres voor één gebruiker) en/of obfuscated (verborgen) servers.

Ook korting op Netflix is mogelijk met een VPN

Mocht je nog geen Netflix hebben en ben je op zoek naar een goedkoop abonnement, ook dan kun je een VPN gebruiken. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende prijzen van Netflix in verschillende landen. Door je VPN in te stellen op een specifiek land, kun je een abonnement afsluiten in dat land. Omdat je het aanbod te zijn krijgt op basis van waar je bent, krijg je in Nederland gewoon het Nederlandse Netflix aanbod te zien. Het maakt dus niet uit of je een abonnement afsluit in Nederland of in bijvoorbeeld Argentinië. Momenteel kun je het meeste besparen door een Netflix abonnement af te sluiten vanuit Turkije. Mocht je meer interesse hebben in hoe dit werkt, dan kun je terecht op ons artikel: Korting op Netflix. Daar staat alles wat je moet weten over het afsluiten van een goedkoop Netflix abonnement met behulp van een VPN.

Andere voordelen van een VPN

Met een VPN kun je dus gemakkelijk de Amerikaanse Netflix kijken, maar dat is niet het enige voordeel van een VPN. Een Virtual Private Network geeft je bijna volledige vrijheid op het internet. Online geografische blokkades worden niet alleen gebruikt door streamingdiensten, maar ook door overheden die de internetvrijheid van hun burgers proberen in te perken. Dit type censuur kan met een VPN worden omzeild.

Een VPN versleutelt al je internetverkeer. Het leidt al deze data ook om via hun eigen servers. Deze techniek maakt het veel moeilijker voor hackers, overheden en andere partijen om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke informatie. Op deze manier zorgt een VPN voor veiligheid, zodat je zonder zorgen op een beschermde manier gebruik kunt maken van het internet.

Daarnaast zorgt een VPN ook dat je meer online anonimiteit en privacy krijgt. Omdat de VPN je data via een ander IP-adres het internet op stuurt, kan niemand jouw daadwerkelijke IP-adres zien. Jouw IP-adres is gelinkt aan jouw locatie en uiteindelijk vaak ook aan jouw identiteit. Door je IP-adres te verbergen met een VPN, blijf je online veel anoniemer.

Kortom, een VPN is handig, zelfs als je het niet alleen wilt gebruiken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het geeft je meer vrijheid, veiligheid en online anonimiteit. Als je graag meer over VPN’s en de verschillende aspecten van deze verbindingen te leren, kun je ons artikel over de voordelen van een VPN lezen.

Conclusie: hoe kijk je Amerikaanse Netflix met een VPN?

Het is mogelijk om vanuit Nederland, of waar dan ook ter wereld, de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken. Hierdoor heb je altijd toegang tot het nieuwste en grootste aanbod van series en films. De makkelijkste manier om dit te bewerkstelligen is via een VPN-verbinding. Hiervoor raden wij CyberGhost, NordVPN, Surfshark en ExpressVPN aan. Deze aanbieders scoren allemaal ook erg goed in ons algemene overzicht met de beste VPN providers van dit moment. Mocht je hulp nodig hebben bij het opzetten van een VPN-verbinding, dan kun je het beste terecht op dit artikel: Netflix via een VPN kijken – Stap voor stap uitgelegd.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
16
Reacties
 1. Wordt je abonnement op de Nederlandse Netflix ook geblokkeerd door een vpn?

  • Ook op de Nederlandse Netflix is het niet toegestaan om met een VPN series te kijken. Netflix is tegen het gebruik van VPN’s op hun dienst in het algemeen. Het maakt dus niet uit of je in Nederland zit en een Nederlandse VPN gebruikt, als ze herkennen dat je een VPN gebruikt dan krijg je een foutmelding dat je de serie die je hebt aangeklikt niet mag bekijken omdat via een VPN-verbinding bent ingelogd op Netflix.

 2. Bedankt voor de uitleg. Ingewikkelde materie. Paar vragen:
  Als je een VPN abonnement aanschaft, kan je dan het internet van Ziggo, KPN of whatever opzeggen (omdat er bijv bij GooseVPN Unlimited gesproken wordt over onbeperkt dataverkeer).
  Is Eweka even veilig als een VPN verbinding? En kan je met Eweka ook Amerikaanse Netflix bekijken?

  • GOOSE VPN spreekt van onbeperkt dataverkeer omdat sommige VPN’s beperken hoeveel data je via de VPN-verbinding kunt downloaden. Je hebt echter nog steeds een reguliere internetverbinding nodig wil je een VPN gebruiken. Het VPN abonnement geeft je toegang tot de VPN servers en de VPN software die je nodig hebt om veilig en anoniem te internetten, maar is zelf geen internet provider. Je hebt beiden dus nodig.

   Eweka werkt weer op een andere manier. Eweka is namelijk een provider waarmee je toegang kunt krijgen tot Usenet. Dit is een netwerk van duizenden servers waarop je veel bestanden kunt vinden om te downloaden. Denk aan films, series, boeken en muziek. Met Eweka kan je niet direct de Amerikaanse Netflix kijken, al zijn er wel series die op de Amerikaanse Netflix te vinden zijn die je ook (middels Eweka) van Usenet kunt downloaden.

   Mocht je Amerikaanse Netflix willen kijken, dan kun je het beste kiezen voor een VPN met werkende Netflix servers in Amerika. Dit VPN abonnement sluit je af bovenop het abonnement bij je reguliere internet provider.

 3. Ik heb een jaarabo bij GooseVPN en tot paar maanden geleden werkte het perfect. Heerlijk die Amerikaanse Netflix! Helaas blokt Netflix de Goose-stream tegenwoordig. Goose geeft aan hier hard aan te werken, maar inmiddels duurt het al 3 maanden.

  Is dit bij andere VPN’s ook het geval?

  • Erg vervelend Yvonne. Het kan inderdaad zo zijn dat sommige VPN’s een paar dagen geen Amerikaanse Netflix servers beschikbaar hebben, 3 maanden is echter wel heel lang. Wellicht kan het wisselen van server bij GOOSE VPN uitkomst bieden? Misschien dat de klantenservice van GOOSE VPN iets voor je kan betekenen. Andere VPN’s zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost werken ook wel eens niet met de Amerikaanse Netflix, maar dit duurt vrijwel nooit 3 maanden.

 4. Hoi, heb ik een Netflix account nodig? Zo ja maakt het uit of het nou op Amerikaanse bodem is of maakt dat helemaal niet uit?
  Thanks!

  • Je hebt inderdaad een Netflix account nodig om dit te laten werken. Het maakt verder niet uit waar je dit Netflix-abonnement hebt afgesloten.

 5. Hoi,Ik heb 2 vraagjes. Ik heb nog geen keuze gemaakt welke vpn het gaat worden om het USA Netflix aanbod te zien. Maar ik las nu hier in de reviews dat je NL Netflix die ik nu hebt sinds Netflix NL uit is. Je hier ook het USA aanbod mee kan bekijken? zodra ik op vpn anoniem verbonden ben in usa. Ik dacht dat ik dan speciaal een er bij kan afsluiten.

  vraag 2: Wil ik Netflix op de TV kijken via vpn dan wordt waarschijnlijk de enige keuze dat ik een HDMI kabel moet koppelen van PC naar TV toch. Dit omdat ik het wil zien op mijn tv reden beeld is stuk groter daarnaast 4k aanwezig en met dolby surround set
  Met vriendelijke groet, Milan

  • Hallo Milan, je eerste vraag begrijp ik niet helemaal maar als je bedoelt dat je Netflix USA kan zien zonder een VPN dan is dat op dit moment niet mogelijk. Wellicht dat Netflix in de toekomst meer naar een globaal aanbod gaat, maar voor nu is het allemaal regionaal geregeld. Mocht je dus Netflix USA willen kijken, dan kan dat voor nu niet zonder je locatie te veranderen met bijvoorbeeld een VPN.

   Wat betreft je tweede vraag: er zijn meerdere mogelijkheden om Netflix op je TV te kijken middels VPN. De gemakkelijkste is inderdaad via een laptop met HDMI kabel. Waar je echter ook voor kunt kiezen is het installeren van een VPN op je Router of je laptop/smartphone als mobiele hotspot te gebruiken. Dit vergt echter wat meer instelwerk en je het kan zijn dat je router niet per se geschikt is. Ik zou dus adviseren om het inderdaad via je laptop en HDMI te doen.

 6. Als ik via VPN inlog op de amerikaanse Netflix dan krijg ik gewoon de NL content (inclusief NL ondertitels). Moet ik ook een US abonnement nemen als ik op netflix.com zit? Krijg alleen de op NL gerichte content te zien, vandaar.
  Dank je voor een antwoord.
  Bob

  • Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk om even te checken of je echt met een Amerikaanse VPN-server verbonden bent. Als dat het geval is maar je nog steeds alleen de Nederlandse Netflix te zien krijgt, kan het helpen om je cookies te verwijderen en dan opnieuw in te loggen op je account. Ook zou je een scherm in incognito modus kunnen openen en daar Netflix op kunnen kijken. Je zou dan wél de Amerikaanse content van Netflix moeten zien. Je hoeft hier dus géén nieuw abonnement voor af te sluiten. Je huidige abonnement is voldoende, of je nu de Nederlandse of de Amerikaanse Netflix wilt kijken.
   Overigens hangt de ondertiteling die je te zien krijgt niet af van je IP-adres, maar van de instellingen die jij binnen jouw profiel hebt gekozen. Ook de Amerikaanse content van Netflix kun je dus bekijken met Nederlandse ondertiteling. Hopelijk hebben we je zo voldoende geholpen!

   • Werkt!
    Dank !

    • Graag gedaan!

 7. Heb je met USA Netflix ook NL ondertiteling?

  • Helaas is dit niet altijd het geval. De ondertiteling van programma’s op Netflix past zichzelf, net als de beschikbare programma’s, aan op je locatie. Met sommige films en series heb je dus geen Nederlandse ondertiteling. Je kunt in plaats daarvan eventueel de Engelse ondertiteling gebruiken, wat het kijken wellicht wat aangenamer maakt. Overigens hebben de vele Netflix Originals vaak wél Nederlandse ondertiteling.

Een reactie plaatsen