Netflix logo op laptop met vlag USA Verenigde Staten

Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2019
Leestijd: 9 minuten, 0 seconde

Netflix Verenigde Staten

Veel mensen willen de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland kunnen bekijken omdat het aanbod aan films en series bij de Amerikaanse versie veel groter is dan in Nederland. De Amerikaanse versie van Netflix geeft momenteel namelijk toegang tot meer dan 7000 films en series. Dit is ongeveer vier keer zoveel als de Nederlandse versie. Abonnees zijn steeds op zoek naar manieren om de Amerikaanse Netflix buiten de Verenigde Staten te kunnen kijken. Netflix probeert dit actief te blokkeren, maar gelukkig zijn er werkende oplossingen voor dit probleem.

Er zijn momenteel twee goede methoden waarmee vanuit Nederland naar Netflix USA gekeken kan worden. Met een VPN of alternatieve DNS service heb je vanuit Nederland in een handomdraai toegang tot het Amerikaanse aanbod.


Methode 1: Amerikaanse Netflix via VPN

Op dit moment is het gebruik van een VPN waarschijnlijk de beste en makkelijkste manier om de Amerikaanse versie van Netflix te kijken in Nederland. Een VPN-verbinding versleutelt je internetverkeer, leidt je internetverkeer om via een externe server en verbergt je locatie (IP-adres). Door via VPN verbinding te maken met een server in Amerika, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Nu lijkt het voor Netflix net alsof jij je op Amerikaanse bodem bevindt. En daardoor wordt het volledige aanbod van de Amerikaanse Netflix beschikbaar.

Klik hier voor een gedetailleerde stap-voor-stap uitleg met plaatjes

Helaas kent Netflix deze methode ook en zijn zij begonnen met het identificeren en blokkeren van VPN-servers. In de tussentijd proberen VPN-aanbieders hun servers uit het vizier van Netflix te houden zodat Netflix toegankelijk blijft voor gebruikers. Als Netflix opmerkt dat je middels een geblokkeerde VPN-server toegang wilt tot het aanbod, zul je een foutmelding krijgen over het gebruik van proxies en unblockers. Dit is verder niet erg, maar Netflix werkt dan gewoon niet.

Wij hebben uitgezocht welke VPN-providers momenteel servers hebben waarmee je de Amerikaanse Netflix in Nederland wél kunt bekijken. Met een VPN-server kun je overigens ook de Netflix versie van andere landen bekijken. Een VPN heeft daarnaast nog meer voordelen, zoals anoniem downloaden, Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland, veilig surfen op openbare wifi en internetcensuur omzeilen.


Welke VPN servers werken momenteel goed met de Amerikaanse Netflix?

Om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland te kunnen kijken moet de Amerikaanse VPN server niet geblokkeerd zijn door Netflix. Ook moet de VPN-server snel genoeg zijn om het beeld vloeiend te laten verlopen (streamen moet goed, stabiel en snel gaan).

Wij hebben verschillende aanbieders getest en geven hieronder een overzicht van de beste VPN providers om de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken:


1. Amerikaanse Netflix met ExpressVPN kijken

ExpressVPN werkt uitermate goed voor Netflix, onder meer door de hoge verbindingssnelheden. Bij streamen een groot pluspunt, zodat je serie of film niet continu hoeft te bufferen. ExpressVPN heeft een groot serveraanbod, goede customersupport en al jaren een goede reputatie als betrouwbare VPN voor Netflix.

ExpressVPN is zeker niet de goedkoopste optie op de markt, maar de kwaliteit van deze dienst is ongeëvenaard. In ons overzicht van beste VPN-diensten belandt Express de afgelopen jaren steeds in de top 3. En het is onze favoriete VPN voor Macbook. Ben je geïnteresseerd in ExpressVPN, bekijk dan eventueel ook de volledige ExpressVPN review.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 2000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. Amerikaanse Netflix met CyberGhost kijken

CyberGhost is een gebruiksvriendelijke VPN. Door de speciale streaming-opties in hun VPN-software kun je gemakkelijk de VPN aanzetten en word je direct naar Netflix gebracht. Je wordt ook meteen verbonden met een werkende Netflix-server. Dit maakt CyberGhost een goede optie om snel en gemakkelijk op Netflix te komen met een VPN. Je hoeft namelijk niet handmatig te zoeken naar een werkende Netflix server zoals bij sommige andere VPN’s.

Daarbovenop zijn de snelheden van CyberGhost uitstekend voor Netflix, bufferen zal niet nodig zijn. CyberGhost heeft een zeer groot serveraanbod en is, mede dankzij de gebruiksvriendelijke software, een fantastische VPN voor als je gemakkelijk en snel Amerikaanse Netflix wilt kijken. Wil je meer weten over CyberGhost? Lees dan ook onze CyberGhost review.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.45 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

3. Amerikaanse Netflix kijken met GOOSE VPN

Het Nederlandse GOOSE VPN biedt een uitstekende VPN-oplossing om vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix te kijken. Het enige wat je moet doen is verbinding maken met een van de servers in de Verenigde Staten. Als je vervolgens naar Netflix.com navigeert, word je automatisch doorverwezen naar het Amerikaanse aanbod. Andersom werkt het ook; je kan vanuit het buitenland naar de Nederlandse versie van Netflix kijken.

In onze test werkte Netflix USA perfect in combinatie met GOOSE. De eerste 10 seconden was het beeld van lage resolutie, waarschijnlijk omdat Netflix nog aan het bufferen was. Maar vanaf dat moment werd het beeld haarscherp en dat bleef het ook. Een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN om Netflix Amerika mee te kijken. Ook fijn is dat ze een Nederlandse klantenservice hebben, en dat zowel Android, Windows, Mac, Linux en iPhone ondersteund worden.

Ons advies is om voor het Unlimited GOOSE abonnement te gaan. Dan heb je namelijk onbeperkt dataverkeer, en streamen via Netflix verbruikt nogal wat data. Je mag het daarbij de eerste maand gratis uitproberen en als het niet bevalt kan je gewoon opzeggen. Lees ook de volledige GOOSE VPN review.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Methode 2: Amerikaanse Netflix via alternatieve DNS-server

Als alternatief voor een VPN, kan je een DNS gebruiken. Een alternatieve DNS service verandert de DNS servers waarmee je internetadressen opvraagt. Een DNS server is een soort adressenboek waarmee je computer kan “navigeren “ over het internet.  Via een dergelijke dienst kun je de locatie van je computer ook vervalsen en daardoor geo-blokkades zoals die van Netflix, NPO, uitzending gemist en Hulu omzeilen. In onze tests werkten diverse Smart DNS aanbieders goed in het deblokkeren van de Amerikaanse Netflix.

Houd in gedachten dat een Smart DNS-service niet een volledige vervanging voor een VPN service biedt. Het versleutelt je internetverkeer niet en leidt ook niet al je verkeer om. Je internetverkeer is dus niet beveiligd en versleuteld, en je bent niet anoniem. Als je enige doel is om Netflix USA te kijken, en je niet geïnteresseerd bent in de andere voordelen van een VPN, is een Smart DNS een optie.


Amerikaanse Netflix via ibDNS van ibVPN kijken

Invisible browsing vpnibDNS is een DNS service van Invisible Browsing VPN. Het is een aanvullende DNS-dienst die ze aanbieden naast hun reguliere VPN-pakketten. ibDNS verbergt dus niet jouw echte IP-adres en versleutelt je verbinding niet. Het is dus niet geschikt om je privacy te beschermen, maar wel om toegang te krijgen tot bepaalde televisiekanalen en radioprogramma’s.

Bezoek ibVPN


Amerikaanse Netflix via een Proxy of Tor kijken

Soms worden proxy-servers of Tor geopperd als manieren om de Amerikaanse Neflix te kijken. Onze ervaring is dat proxy-servers vaker geblokkeerd worden door Netflix en de meeste proxy-servers ook te traag zijn om een film of serie mee te kijken.

TOR werkt door het internetverkeer random via verschillende servers over de hele wereld te versturen. Elke server biedt een andere ‘laag’ van anonimiteit. Omdat data door zo veel verschillende netwerken en servers gaat kan Tor nogal traag zijn. Daarnaast ben je er niet zeker van dat de laatste servers allemaal in Amerika staan. Ook vereist het streamen van video (Netflix) nogal wat datasnelheid. Om deze redenen is Tor niet geschikt om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland te kijken.


Hoe werkt het kijken van Amerikaanse Netflix met een VPN?

Het kijken van Amerikaanse Netflix is mogelijk omdat je met een VPN gebruik kunt maken van een andere server en dus een ander IP-adres. We zullen je de details besparen, maar mocht je interesse hebben in hoe een VPN precies werkt kun je dat lezen in ons artikel: Hoe werkt een VPN. Het belangrijkste wat je moet weten is dat je met een VPN virtueel je locatie kunt veranderen. Hierdoor kan je sites, maar dus ook de content op diensten als Netflix, uit andere landen bekijken die wellicht niet toegankelijk zijn vanuit Nederland. Je kan het dus ook gebruiken om Netflix uit andere landen te bekijken. Misschien wil je wel op vakantie juist Nederlandse Netflix zien. Ook dat is mogelijk met een VPN.

De reden dat niet elke VPN geschikt is, is omdat Netflix actief het gebruik van VPN’s tegen probeert te gaan. Zelfs als je een VPN gebruikt zonder dat je gebruikmaakt van een server in een ander land kan Netflix je een melding geven dat je eerst je VPN uit moet zetten voordat je films of series kan bekijken. De grotere VPN-providers hebben de middelen om Netflix voor te zijn. Elke keer als Netflix een IP-adres geen toegang meer geeft, zorgt de VPN dat er een andere Netflix server komt waarmee je het aanbod kunt zien.


Ook korting op Netflix is mogelijk met een VPN

Mocht je nog geen Netflix hebben en ben je op zoek naar een goedkoop abonnement, ook dan kun je een VPN gebruiken. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende prijzen van Netflix in verschillende landen. Door je VPN in te stellen op een specifiek land, kun je een abonnement afsluiten in dat land. Omdat je het aanbod te zijn krijgt op basis van waar je bent, krijg je in Nederland gewoon het Nederlandse Netflix aanbod te zien. Het maakt dus niet uit of je een abonnement afsluit in Nederland of in bijvoorbeeld Argentinië. Momenteel kun je het meeste besparen door een Netflix abonnement af te sluiten vanuit Turkije. Mocht je meer interesse hebben in ohe dit werkt, dan kun je terecht op ons artikel: Korting op Netflix. Daar staat alles wat je moet weten over het afsluiten van een goedkoop Netflix abonnement met behulp van een VPN.


Conclusie: hoe kijk je Amerikaanse Netflix met een VPN?

Het is mogelijk om vanuit Nederland, of waar dan ook ter wereld, de Amerikaanse versie van Netflix te kijken. Hierdoor heb je altijd toegang tot het nieuwste aanbod van series en films. De makkelijkste manier om dit te bewerkstelligen is via een VPN-verbinding. Hiervoor raden wij CyberGhostGOOSE VPN, en ExpressVPN aan. Deze aanbieders scoren allemaal ook erg goed in ons algemene overzicht met de beste VPN providers van dit moment. Mocht je hulp nodig hebben bij het opzetten van een VPN verbinding dan kun je het beste terecht op dit artikel: Netflix via een VPN kijken – Stap voor stap uitgelegd.

Als alternatieven heb je DNS-servers, die tegenwoordig soms zijn geïntegreerd in de VPN-applicatie. Ook is er de Tor Browser, maar aangezien streamen een snelle en stabiele verbinding vergt geniet een VPN vaak de voorkeur.

Duitse versie

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
10
Reacties
 1. Wordt je abonnement op de Nederlandse Netflix ook geblokkeerd door een vpn?

  • Ook op de Nederlandse Netflix is het niet toegestaan om met een VPN series te kijken. Netflix is tegen het gebruik van VPN’s op hun dienst in het algemeen. Het maakt dus niet uit of je in Nederland zit en een Nederlandse VPN gebruikt, als ze herkennen dat je een VPN gebruikt dan krijg je een foutmelding dat je de serie die je hebt aangeklikt niet mag bekijken omdat via een VPN-verbinding bent ingelogd op Netflix.

 2. Bedankt voor de uitleg. Ingewikkelde materie. Paar vragen:
  Als je een VPN abonnement aanschaft, kan je dan het internet van Ziggo, KPN of whatever opzeggen (omdat er bijv bij GooseVPN Unlimited gesproken wordt over onbeperkt dataverkeer).
  Is Eweka even veilig als een VPN verbinding? En kan je met Eweka ook Amerikaanse Netflix bekijken?

  • GOOSE VPN spreekt van onbeperkt dataverkeer omdat sommige VPN’s beperken hoeveel data je via de VPN-verbinding kunt downloaden. Je hebt echter nog steeds een reguliere internetverbinding nodig wil je een VPN gebruiken. Het VPN abonnement geeft je toegang tot de VPN servers en de VPN software die je nodig hebt om veilig en anoniem te internetten, maar is zelf geen internet provider. Je hebt beiden dus nodig.

   Eweka werkt weer op een andere manier. Eweka is namelijk een provider waarmee je toegang kunt krijgen tot Usenet. Dit is een netwerk van duizenden servers waarop je veel bestanden kunt vinden om te downloaden. Denk aan films, series, boeken en muziek. Met Eweka kan je niet direct de Amerikaanse Netflix kijken, al zijn er wel series die op de Amerikaanse Netflix te vinden zijn die je ook (middels Eweka) van Usenet kunt downloaden.

   Mocht je Amerikaanse Netflix willen kijken, dan kun je het beste kiezen voor een VPN met werkende Netflix servers in Amerika. Dit VPN abonnement sluit je af bovenop het abonnement bij je reguliere internet provider.

 3. Ik heb een jaarabo bij GooseVPN en tot paar maanden geleden werkte het perfect. Heerlijk die Amerikaanse Netflix! Helaas blokt Netflix de Goose-stream tegenwoordig. Goose geeft aan hier hard aan te werken, maar inmiddels duurt het al 3 maanden.

  Is dit bij andere VPN’s ook het geval?

  • Erg vervelend Yvonne. Het kan inderdaad zo zijn dat sommige VPN’s een paar dagen geen Amerikaanse Netflix servers beschikbaar hebben, 3 maanden is echter wel heel lang. Wellicht kan het wisselen van server bij GOOSE VPN uitkomst bieden? Misschien dat de klantenservice van GOOSE VPN iets voor je kan betekenen. Andere VPN’s zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost werken ook wel eens niet met de Amerikaanse Netflix, maar dit duurt vrijwel nooit 3 maanden.

 4. Hoi, heb ik een Netflix account nodig? Zo ja maakt het uit of het nou op Amerikaanse bodem is of maakt dat helemaal niet uit?
  Thanks!

  • Je hebt inderdaad een Netflix account nodig om dit te laten werken. Het maakt verder niet uit waar je dit Netflix-abonnement hebt afgesloten.

 5. Hoi,Ik heb 2 vraagjes. Ik heb nog geen keuze gemaakt welke vpn het gaat worden om het USA Netflix aanbod te zien. Maar ik las nu hier in de reviews dat je NL Netflix die ik nu hebt sinds Netflix NL uit is. Je hier ook het USA aanbod mee kan bekijken? zodra ik op vpn anoniem verbonden ben in usa. Ik dacht dat ik dan speciaal een er bij kan afsluiten.

  vraag 2: Wil ik Netflix op de TV kijken via vpn dan wordt waarschijnlijk de enige keuze dat ik een HDMI kabel moet koppelen van PC naar TV toch. Dit omdat ik het wil zien op mijn tv reden beeld is stuk groter daarnaast 4k aanwezig en met dolby surround set
  Met vriendelijke groet, Milan

  • Hallo Milan, je eerste vraag begrijp ik niet helemaal maar als je bedoelt dat je Netflix USA kan zien zonder een VPN dan is dat op dit moment niet mogelijk. Wellicht dat Netflix in de toekomst meer naar een globaal aanbod gaat, maar voor nu is het allemaal regionaal geregeld. Mocht je dus Netflix USA willen kijken, dan kan dat voor nu niet zonder je locatie te veranderen met bijvoorbeeld een VPN.

   Wat betreft je tweede vraag: er zijn meerdere mogelijkheden om Netflix op je TV te kijken middels VPN. De gemakkelijkste is inderdaad via een laptop met HDMI kabel. Waar je echter ook voor kunt kiezen is het installeren van een VPN op je Router of je laptop/smartphone als mobiele hotspot te gebruiken. Dit vergt echter wat meer instelwerk en je het kan zijn dat je router niet per se geschikt is. Ik zou dus adviseren om het inderdaad via je laptop en HDMI te doen.

Een reactie plaatsen