Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Vrouw kijkt Amerikaanse Netflix op laptop
Beknopte samenvatting lezen van dit artikel? Klik hier!
Kijk binnen no-time Amerikaanse Netflix in Nederland

Veel mensen zoeken toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het aanbod van films en series is daar namelijk veel groter dan in Nederland. Dit heeft te maken met uitzendrechten: Netflix heeft wel toestemming om bepaalde films en series in Amerika aan te bieden, maar niet in andere landen. Daarom hebben mensen een oplossing gevonden om toch Amerikaanse Netflix te kunnen kijken vanuit andere landen, waaronder Nederland: een VPN.

Om vanuit bijvoorbeeld Nederland toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix, zet je de volgende stappen:

 1. Sluit een online abonnement af bij een goede, “Netflix-vriendelijke” VPN-provider. Vooral ExpressVPN, Surfshark en NordVPN zijn populair.
 2. Download de VPN-software op je smartphone, tablet, desktop of laptop.
 3. Maak verbinding met een Amerikaanse VPN-server.
 4. Log in op Netflix en krijg het Amerikaanse Netflix-aanbod te zien.

De beste VPN-provider voor Netflix, volgens ons en onze lezers, is ExpressVPN. Deze stuurt je automatisch door naar de Amerikaanse Netflix en haalt hoge streamingsnelheden.

Als je meer wilt weten over Netflix USA en VPN-verbindingen, lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Belangrijk: Veel VPN-aanbieders ondervinden momenteel problemen en kunnen de toegang tot Netflix via hun servers niet garanderen. Dit komt door een recente wijziging in de manier waarop Netflix omgaat met proxies en VPN-gerelateerde IP-adressen. Het is een tijdelijk probleem en de VPN-providers doen er alles aan om de toegang tot Netflix zo snel mogelijk te herstellen. Op dit moment zou het dus kunnen dat je met een VPN niet altijd toegang kunt krijgen tot de Amerikaanse Netflix.

Het Amerikaanse Netflix aanbod is veel uitgebreider dan het aanbod in Nederland. Wil jij ook genieten van meer films en series? Het is mogelijk om vanuit Nederland, of waar dan ook ter wereld, de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken. De makkelijkste manier om dit te doen, is via een VPN-verbinding. Hierdoor heb je altijd toegang tot het nieuwste en grootste aanbod van series en films. Wil je weten wat je zoal op de Amerikaanse Netflix kan kijken wat niet op de Nederlandse versie staat? Verderop in dit artikelen hebben we wat films en series voor je op een rijtje gezet.

De beste VPN-diensten voor Netflix zijn ExpressVPN, NordVPN en Surfshark. Deze aanbieders scoren allemaal ook erg goed in ons algemene overzicht met de beste VPN-providers van dit moment. Mocht je hulp nodig hebben bij het opzetten van een VPN-verbinding, dan kun je het beste terecht bij ons artikel: Netflix via een VPN kijken – Stap voor stap uitgelegd. Meer weten over hoe jij de Amerikaanse Netflix kunt kijken? Lees dan hieronder verder.

3 manieren om Amerikaanse Netflix te kijken

Amerikaanse Netflix kijken met een VPNWil je ook kunnen kiezen uit een groter aanbod aan films en series? Dit zijn de beste manieren om Netflix USA te kijken:

 1. Gebruik een VPN:  met de juiste VPN heb je vanuit Nederland in een handomdraai toegang tot het Amerikaanse Netflix aanbod door je IP-adres te veranderen in een Amerikaans IP.
 2. Gebruik Smart DNS: met een Smart DNS kun je de virtuele locatie van je computer veranderen en bepaalde online blokkades omzeilen. Je krijgt op deze manier toegang tot het ruime aanbod van Netflix USA. Je internetverkeer is zo echter niet versleuteld.
 3. Gebruik een Amerikaanse proxyserver: via een proxyserver kun jij je internetverkeer omleiden en toegang krijgen tot de content van de Amerikaanse Netflix. Proxyservers zijn echter vaak wel traag en worden regelmatig geblokkeerd.

Houd er wel rekening mee dat je met al deze manieren eerst een Netflix-account nodig hebt. Een VPN is de gemakkelijkste en beste methode om grenzeloos Netflix te kijken. Een VPN geeft je bovendien ook meer online vrijheid, anonimiteit en veiligheid.

Je kunt de Amerikaanse Netflix ook op je TV kijken. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door je laptop met VPN-applicatie via HDMI op je TV aan te sluiten. Als je een Smart TV met wifi hebt, zijn er ook mogelijkheden zonder HDMI kabel.

In dit artikel vertellen we je welke VPN’s het beste werken met Netflix. Ook leggen we je uit waarom een gratis VPN helaas vaak niet werkt. We geven je suggesties voor films en series om te kijken en leggen ook uit hoe Smart DNS en proxyservers werken met Netflix.

Kijk Amerikaanse Netflix via een VPN

Op dit moment is het gebruik van een VPN de beste en gemakkelijkste manier om de Amerikaanse versie van Netflix in Nederland te bekijken. Een VPN-verbinding doet drie dingen:

Als je verbinding met een VPN-server in Amerika maakt, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Daardoor lijkt het alsof jij je op Amerikaanse bodem bevindt. Zo krijg je toch toegang tot de Amerikaanse Netflix. Wil je weten hoe je stap voor stap Netflix kunt kijken met een VPN? Klik dan op de onderstaande knop!

Bekijk Netflix met een VPN: een stappenplan

Netflix blokkeert sommige VPN-servers

Netflix is op de hoogte van deze methode en probeert de IP-adressen van VPN-servers te identificeren en blokkeren. Toch vervangen de grote VPN-providers hun servers snel genoeg, zodat ze eigenlijk altijd genoeg werkende servers voor de Amerikaanse Netflix hebben.

Mocht Netflix toch zien dat je via een VPN-server toegang tot de Amerikaanse Netflix bibliotheek probeert te krijgen, dan krijg je een foutmelding te zien over het gebruik van proxies en unblockers. Deze melding kan de errorcodes M7111-5059, W8106-154, N8106 154 5059, NQM.434, of C7037-1111 hebben. De melding kan de volgende vormen aannemen:

Error melding Netflix VPN

Netflix error code VPN or proxy

VPN or Proxy error message

Netflix VPN proxy error melding

De melding heeft verder geen gevolgen voor je Netflix-account, maar streamen werkt dan simpelweg even niet meer. Om vervolgens weer Netflix te kijken, moet je een andere server in Amerika kiezen. Je kunt ook je VPN uitzetten, al heb je dan wel enkel toegang tot je lokale aanbod.

Wij hebben uitgezocht welke VPN-providers servers hebben waarmee je de Amerikaanse Netflix in Nederland (of andere landen) kunt bekijken. Met sommige VPN-servers kun je overigens ook het Netflix-aanbod van andere landen bekijken, zoals het Duitse of Franse aanbod.

Met welke VPN’s kan ik Amerikaanse Netflix kijken?

Om de beste series en films van de Amerikaanse Netflix te kunnen streamen heb je het volgende nodig:

 • Een Netflix account.
 • Een snelle VPN met servers in Amerika die niet door Netflix geblokkeerd worden.

Je vraagt je misschien af wat de beste VPN is voor Netflix. Wij hebben verschillende aanbieders getest en geven hieronder een overzicht van de beste VPN-providers om het Amerikaanse aanbod van Netflix in Nederland mee te bekijken:

 1. ExpressVPN – altijd snel, altijd werkende Netflix-servers, meerdere Netflix-libraries mogelijk
 2. NordVPN – iets minder snel, maar meerdere Netflix-libraries altijd en zeer voordelig
 3. Surfshark – meest voordelig en geeft toegang tot de meeste Netflix-libraries

1. Supersnel streamen: Netflix US kijken met ExpressVPN

ExpressVPN werkt uitermate goed met Netflix, onder meer door de hoge verbindingssnelheden. Deze stabiele snelheden zijn tijdens het streamen een groot pluspunt, omdat je serie of film dan niet continu hoeft te bufferen. ExpressVPN heeft een groot serveraanbod, een goede klantenservice en al jaren een goede reputatie als betrouwbare VPN voor Netflix. Met ExpressVPN heb je in ieder geval toegang tot Netflix USA, Australië, Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In ons overzicht van beste VPN-diensten belandt ExpressVPN steeds weer hoog in de top 5 en vaak zelfs op nummer 1. Het is bijvoorbeeld ook onze favoriete VPN voor Macbook. Als je twijfelt, kun je zelfs slim gebruikmaken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van ExpressVPN om de service een tijdje uit te testen. Ben je geïnteresseerd in ExpressVPN en wil je meer weten? Bekijk dan onze volledige ExpressVPN review.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Forse korting op jaarpakket + 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. Slim streamen, meerdere Netflix libraries, voordelig: Netflix US kijken met NordVPN

Het razend populaire NordVPN biedt een uitstekende oplossing om vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix te kijken. NordVPN heeft namelijk de zogeheten ‘SmartPlay’-functie ontwikkeld. Deze functie zorgt ervoor dat je gemakkelijk bij de Amerikaanse versie van Netflix komt. Door met een Amerikaanse server te verbinden, heb je bijna altijd onmiddellijk toegang tot Netflix. Hetzelfde geldt overigens voor servers in Canada, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Brazilië, India, Zuid-Korea, Nederland, Frankrijk en Italië. NordVPN heeft namelijk opgemerkt dat de Netflix-versies in deze landen wereldwijd ook erg populair zijn.

Niet alleen op papier, maar ook in onze test werkte Netflix USA in combinatie met NordVPN. Netflix moet soms nog even bufferen, maar daarna werkt het prima. Af en toe kwamen we een server tegen waarmee Netflix niet langer werkte. In sommige gevallen helpt het verversen van de pagina dan al, in andere gevallen zul je een andere server moeten proberen.

Alsnog is NordVPN over het algemeen een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN-dienst om Netflix USA mee te kijken. Bovendien heeft NordVPN een erg voordelig tarief en gebruiksvriendelijke software. Wil je NordVPN liever eerst uitproberen? Dat kan met hun niet-goed-geld-terug-garantie. Voor meer informatie kun je onze gedetailleerde NordVPN review lezen.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.92 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.92
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Tip: een dedicated IP-adres van NordVPN

Als je echt een fanatieke bingewatcher bent en niet zonder Netflix USA kunt, biedt NordVPN de uitkomst: een dedicated IP-adres. Een dedicated IP is een uniek IP-adres dat alleen jij kunt gebruiken. Normaal blokkeren streamingdiensten zoals Netflix VPN-gebruikers wel eens omdat ze zien dat er veel traffic van hetzelfde IP-adres komt (het IP van de VPN-server). Met een dedicated IP kun je dit dus voorkomen en toch toegang krijgen tot Netflix en andere streamingdiensten, zoals Hulu en HBO Max.

3. Goedkoop streamen, meeste Netflix-libraries: Amerikaanse Netflix kijken met Surfshark

Ook met deze VPN-dienst kun je naar hartenlust het aanbod van de Amerikaanse Netflix-bibliotheek bekijken. Bovendien heb je eveneens toegang tot de Nederlandse Netflix als je een Nederlandse server uitkiest, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Andere Netflix-libraries die je kunt bekijken met Surfshark zijn het Verenigd Koninkrijk, India, Italië, Noorwegen, Duitsland, Australië, Japan, Zuid-Korea, Polen, Frankrijk, Canada, Turkije, Zweden, Singapore, Taiwan en Portugal.

Surfsharks software werkt erg intuïtief, waardoor je snel aan de slag kunt. De snelheden van deze VPN zijn eveneens erg goed en zullen geen merkbaar effect op je streaming hebben. Een extra pluspunt is dat Surfshark spotgoedkoop is: slechts een paar euro per maand voor een abonnement – en je kunt het een maand gratis uitproberen met hun niet-goed-geld-terug-garantie. De prijs-kwaliteitverhouding is fantastisch, wat deze VPN een goede en voordelige keuze maakt om Netflix mee te kijken. Verder is Surfshark één van de weinige VPN-providers waarbij je de VPN met één abonnement op zoveel apparaten kunt gebruiken als je wilt. Wil je meer leren over Surfshark? Dan verwijzen we je naar onze gedetailleerde Surfshark review.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Bonus tip: Kijk de Amerikaanse Netflix in één klik met CyberGhost

Sommige VPN’s werken weliswaar met de Amerikaanse Netflix (of beweren dit te doen), maar maken het enorm lastig om dit ook echt voor elkaar te krijgen. Soms moet je bijvoorbeeld verschillende servers uitproberen tot je eindelijk een server vindt die nog niet geblokkeerd is door Netflix. Om dit te voorkomen heeft CyberGhost een super handige server die specifiek bedoeld is voor de Amerikaanse Netflix. Deze heet gepast “Netflix US”. We testen deze server iedere maand en tot voor kort werkte hij perfect met de Amerikaanse Netflix. Helaas had de server eind oktober 2021 problemen.

Een ander pluspunt? Volgens onze snelheidstest is dit één van de snelste CyberGhost servers.

Voor echte streamingafficionado’s biedt CyberGhost trouwens nog veel meer speciale streamingservers, voor alles van Disney+ tot Hulu. Je kunt CyberGhost bovendien 45 dagen gratis uitproberen met hun niet-goed-geld-terug-garantie. Ga direct met CyberGhost aan de slag door op de button hieronder te klikken.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.83 per maand!
Vanaf
€1.83
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Kan ik Amerikaanse Netflix kijken met een gratis VPN?

We raden het gebruik van gratis VPN’s in combinatie met Netflix af. Gratis VPN’s hebben vaak data-, snelheid- en serverlimieten. Daarnaast werken gratis VPN-servers bijna nooit met de Amerikaanse Netflix.

Hoeveel films en series zijn er te vinden op de Amerikaanse Netflix?

Veel Nederlanders willen de Amerikaanse versie van Netflix vanuit Nederland bekijken. Het Amerikaanse Netflix aanbod is namelijk veel groter dan het Nederlandse aanbod. De Amerikaanse bibliotheek van Netflix bevat momenteel meer dan 6175 films en series. In Nederland hebben we ‘maar’ toegang tot zo’n 5281 films en series. Dat zijn er bijna negenhonderd minder dan in Amerika. Tip: met geheime Netflix codes kun je het aanbod op Netflix als het ware ‘sorteren’ op jouw favoriete categorie. Hiermee zie je bijvoorbeeld psychologische thrillers, sportfilms of Westerns.

Hoewel het aanbod constant verandert, lijkt één ding duidelijk: de Amerikaanse Netflix-bibliotheek blijft een van de grootste ter wereld. Om je een beeld te geven van de verhouding tussen het Amerikaanse aanbod en dat op de Nederlandse Netflix, hebben we deze grafiek uitgewerkt:

Verschil Amerikaanse en Nederlandse Netflix library grafiek

Er is dus een hele wereld aan entertainment op Netflix die buiten je bereik ligt als je slechts één versie van Netflix gebruikt – vooral als dit niet de versie in Amerika is.

Welke films en series kan ik kijken op de Amerikaanse Netflix?

Hier zijn een aantal voorbeelden van programma’s die wel op de Amerikaanse, maar niet op de Nederlandse versie van Netflix staan. Allereerst kun je op Netflix USA genieten van de volgende series:

 • 30 Rock
 • All American
 • America’s Next Top Model
 • American Horror Story
 • Avatar: The Legend of Korra
 • Call the Midwife
 • Criminal Minds
 • Episodes
 • Friday Night Lights
 • The Great British Baking Show
 • Grey’s Anatomy
 • Ink Master
 • Legacies
 • NCIS
 • New Girl
 • Private Practice
 • Schitt’s Creek
 • Shameless (US)
 • Supernatural
 • Survivor 

Vooral op het gebied van films blinkt de Amerikaanse versie van Netflix uit. Als je een avondje thuis op de bank zit en op zoek bent naar een goede film, kun je het volgende lijstje met films raadplegen:

 • 21 Jump Street 
 • Chef
 • Closer
 • Cloud Atlas
 • Dances with Wolves
 • Ghost 
 • Hairspray
 • Into the Wild
 • Lady Bird
 • Les Misérables
 • Looper
 • Moneyball
 • Pan’s Labyrinth
 • Rango
 • Silver Linings Playbook 
 • The Theory of Everything
 • Titanic
 • What’s Eating Gilbert Grape
 • Wild Child

Natuurlijk kun je nog veel meer films en series op de Amerikaanse Netflix kijken. De lijstjes hierboven zijn slechts een greep uit het huidige, populaire aanbod van de Amerikaanse versie van Netflix. Er worden constant nieuwe programma’s aan Netflix toegevoegd, dus neem zeker zelf een kijkje om het uit te proberen. Voor je gemak hebben we ook een lijst met de 30 beste series op Netflix van dit moment samengesteld.

Netflix kijken via Smart DNS

Alle computers hebben een uniek IP-adres. Dit IP is gekoppeld aan een naam. De Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenamen bij welke IP-adressen horen. Je kunt DNS zien als het telefoonboek voor het internet. Met een Smart DNS kun je de locatie van je computer veranderen. Via Smart DNS leg je contact met een Amerikaanse server en krijg je een Amerikaans IP toegewezen. Dit is een goede manier om de Amerikaanse Netflix te deblokkeren en te genieten van het uitgebreide aanbod van Netflix USA.

Houd er wel rekening mee dat een DNS-server jouw internetverkeer niet versleutelt. Vind je het belangrijk om veilig en anoniem te zijn? Gebruik dan een VPN om Netflix te kijken.

Amerikaanse Netflix kijken via een proxy of met Tor

Soms worden proxyservers of de Tor-browser genoemd als manieren om de Amerikaanse Netflix mee te kijken. Onze ervaring is echter dat proxyservers veel vaker en sneller geblokkeerd worden door Netflix dan VPN’s. De kans dat je een proxyserver vindt die je direct toegang tot Netflix geeft, is dus vrij klein. Dit geldt zeker als je die server het liefst over een langere periode zou gebruiken.

Ook Tor is geen perfecte oplossing voor Netflix kijken. De Tor-browser werkt door het internetverkeer random via verschillende servers over de hele wereld te versturen. Elke server biedt een andere ‘laag’ van anonimiteit. Doordat data door zo veel verschillende netwerken en servers gaat, kan Tor nogal traag zijn.

Daarnaast ben je er nooit zeker van dat de end-node-servers van Tor allemaal in Amerika staan. Als dit niet het geval is, krijg je alsnog geen toegang tot de juiste versie van Netflix. Ook vereist het streamen van video’s (zoals op Netflix) nogal wat datasnelheid. Om deze redenen is Tor niet geschikt om Netflix USA mee te kijken.

Hoe werkt het kijken van Amerikaanse Netflix met een VPN?

VPN op schildHet kijken van Amerikaanse Netflix is mogelijk, omdat je met een VPN gebruik kunt maken van een andere server en dus een ander IP-adres. Mocht je interesse hebben in hoe een VPN precies werkt, dan kun je dat lezen in ons artikel: Hoe werkt een VPN.

Het belangrijkste wat je moet weten is dat je met een VPN virtueel je locatie kunt veranderen. Hierdoor kun je sites, dus ook de content op diensten als Netflix, uit andere landen bekijken die wellicht niet toegankelijk zijn vanuit Nederland. Je kunt deze dienst dus ook gebruiken om Netflix uit andere landen te bekijken. Misschien wil je op vakantie juist Netflix NL of Nederlandse televisie kijken. Ook dat is mogelijk met een VPN.

De reden dat niet elke VPN geschikt is, is dat Netflix actief het gebruik van VPN’s tegen probeert te gaan. Zelfs als je een VPN gebruikt zonder dat je gebruikmaakt van een server in een ander land, kan Netflix je een melding geven dat je eerst je VPN uit moet zetten voordat je films of series kunt bekijken.

De grotere VPN-providers, zoals ExpressVPN en Surfshark, hebben de middelen om Netflix voor te zijn. Elke keer als Netflix een IP-adres geen toegang meer geeft, zorgt de VPN dat er een andere Netflix-server komt waarmee je het aanbod kunt zien. Ook zijn er andere tactieken die veel goede VPN-diensten bieden om “VPN-blokkades” te omzeilen. Zo bieden sommige providers dedicated IP-adressen (een uniek IP-adres voor één gebruiker) en/of obfuscated (verborgen) servers.

Ook korting op Netflix is mogelijk met een VPN

Mocht je nog geen Netflix-account hebben en ben je op zoek naar een goedkoop abonnement? Ook dan kun je een VPN gebruiken. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende prijzen van Netflix in verschillende landen. Door je VPN in te stellen op een specifiek land, kun je een abonnement afsluiten in dat land.

Omdat je het aanbod te zien krijgt op basis van waar je bent, krijg je in Nederland gewoon het Nederlandse Netflix-aanbod te zien. Het maakt dus niet uit of je een abonnement afsluit in Nederland of in bijvoorbeeld Turkije.

Momenteel kun je het meeste geld besparen door een Netflix-abonnement af te sluiten vanuit Argentinië. Dit werkt echter niet altijd. Mocht je meer interesse hebben in hoe dit werkt, dan kun je terecht op ons artikel: korting op Netflix. Daar staat alles wat je moet weten over het afsluiten van een goedkoop Netflix-abonnement met behulp van een VPN.

Andere voordelen van een VPN

Met een VPN kun je dus gemakkelijk Netflix USA kijken, maar dat is niet het enige voordeel van een VPN:

Kortom, een VPN is handig, zelfs als je het niet alleen wilt gebruiken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix. Het geeft je meer vrijheid, veiligheid en online anonimiteit. Als je graag meer over VPN’s en de verschillende aspecten van deze verbindingen wilt leren, kun je ons artikel over de voordelen van een VPN lezen.

Amerikaanse Netflix kijken met een VPN: veelgestelde vragen

Een kort antwoord op je meest dringende vragen over Netflix kijken met een VPN. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Loop je toch nog tegen een probleem aan? Laat dan vooral even een reactie achter onder dit artikel en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Door via een VPN te verbinden met een Amerikaanse server, kun je in Nederland toch het Amerikaanse Netflix-aanbod bekijken. Een VPN zorgt er dan voor dat Netflix niet jouw Nederlandse IP-adres ziet, maar het Amerikaanse IP-adres van hun server.

Sommige servers van VPN-providers zijn al bekend bij Netflix. Het kan dan zijn dat Netflix dit ziet en je niet laat streamen. Vaak is dit al snel opgelost wanneer je een goede VPN-provider kiest en hun servers uitprobeert.

Zolang je in een land bent waar het gebruik van een VPN niet verboden is, kun je legaal Netflix kijken met een VPN. In Nederland is VPN-gebruik volledig legaal, dus hoef je je nergens zorgen over te maken.

Let op: In sommige landen is het gebruik van een VPN verboden. Hier is het uiteraard wél illegaal om Netflix te kijken met een VPN.

Het Netflix aanbod is in ieder land anders. Het aanbod in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld een stuk groter dan het Nederlandse aanbod. Met een VPN kun je doen alsof je in Amerika bent. Op deze manier krijg je toegang tot het uitgebreidere Amerikaanse Netflix-aanbod.

Veel gratis VPN’s werken niet met Netflix, omdat Netflix de IP-adressen van die servers al heeft geblokkeerd. Je krijgt dan dus geen toegang tot series en films op het platform. Af en toe werkt een server van een gratis VPN wel even, maar dit duurt meestal niet lang. In plaats daarvan kun je beter een goedkope, premium VPN nemen, zoals Surfshark.

Niet alle VPN’s geven je toegang tot (de Amerikaanse) Netflix. Veel VPN’s worden namelijk geblokkeerd. Als je op zoek bent naar een goede VPN die met Netflix werkt, bekijk dan ons overzicht met de beste VPN’s van 2021. Een VPN die wij sowieso kunnen aanraden voor (de Amerikaanse) Netflix is NordVPN. Deze VPN biedt namelijk handige extra opties die het moeilijker maken voor Netflix om je te blokkeren, waaronder dedicated IP-adressen.

Het kan zijn dat Netflix herkent dat je hun site probeert te bezoeken terwijl je een VPN of proxy aan hebt staan. Ze hebben een lijst van bekende IP-adressen van Proxy’s en VPN’s die ze de toegang ontzeggen. Probeer je Netflix te kijken terwijl je zo’n proxy of VPN aan hebt staan? Dan kun je dus geen films of series kijken totdat je deze uitzet.

Mocht je toch Netflix willen kijken via een VPN of Proxy, bijvoorbeeld voor veiligheidsredenen, dan kun je proberen om een andere server te kiezen en opnieuw verbinding te maken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
16
Reacties
Plaats een reactie
 1. Heb je met USA Netflix ook NL ondertiteling?

  • Helaas is dit niet altijd het geval. De ondertiteling van programma’s op Netflix past zichzelf, net als de beschikbare programma’s, aan op je locatie. Met sommige films en series heb je dus geen Nederlandse ondertiteling. Je kunt in plaats daarvan eventueel de Engelse ondertiteling gebruiken, wat het kijken wellicht wat aangenamer maakt. Overigens hebben de vele Netflix Originals vaak wél Nederlandse ondertiteling.

 2. Als ik via VPN inlog op de amerikaanse Netflix dan krijg ik gewoon de NL content (inclusief NL ondertitels). Moet ik ook een US abonnement nemen als ik op netflix.com zit? Krijg alleen de op NL gerichte content te zien, vandaar.
  Dank je voor een antwoord.
  Bob

  • Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk om even te checken of je echt met een Amerikaanse VPN-server verbonden bent. Als dat het geval is maar je nog steeds alleen de Nederlandse Netflix te zien krijgt, kan het helpen om je cookies te verwijderen en dan opnieuw in te loggen op je account. Ook zou je een scherm in incognito modus kunnen openen en daar Netflix op kunnen kijken. Je zou dan wél de Amerikaanse content van Netflix moeten zien. Je hoeft hier dus géén nieuw abonnement voor af te sluiten. Je huidige abonnement is voldoende, of je nu de Nederlandse of de Amerikaanse Netflix wilt kijken.
   Overigens hangt de ondertiteling die je te zien krijgt niet af van je IP-adres, maar van de instellingen die jij binnen jouw profiel hebt gekozen. Ook de Amerikaanse content van Netflix kun je dus bekijken met Nederlandse ondertiteling. Hopelijk hebben we je zo voldoende geholpen!

   • Werkt!
    Dank !

    • Graag gedaan!

 3. Hoi,Ik heb 2 vraagjes. Ik heb nog geen keuze gemaakt welke vpn het gaat worden om het USA Netflix aanbod te zien. Maar ik las nu hier in de reviews dat je NL Netflix die ik nu hebt sinds Netflix NL uit is. Je hier ook het USA aanbod mee kan bekijken? zodra ik op vpn anoniem verbonden ben in usa. Ik dacht dat ik dan speciaal een er bij kan afsluiten.

  vraag 2: Wil ik Netflix op de TV kijken via vpn dan wordt waarschijnlijk de enige keuze dat ik een HDMI kabel moet koppelen van PC naar TV toch. Dit omdat ik het wil zien op mijn tv reden beeld is stuk groter daarnaast 4k aanwezig en met dolby surround set
  Met vriendelijke groet, Milan

  • Hallo Milan, je eerste vraag begrijp ik niet helemaal maar als je bedoelt dat je Netflix USA kan zien zonder een VPN dan is dat op dit moment niet mogelijk. Wellicht dat Netflix in de toekomst meer naar een globaal aanbod gaat, maar voor nu is het allemaal regionaal geregeld. Mocht je dus Netflix USA willen kijken, dan kan dat voor nu niet zonder je locatie te veranderen met bijvoorbeeld een VPN.

   Wat betreft je tweede vraag: er zijn meerdere mogelijkheden om Netflix op je TV te kijken middels VPN. De gemakkelijkste is inderdaad via een laptop met HDMI kabel. Waar je echter ook voor kunt kiezen is het installeren van een VPN op je Router of je laptop/smartphone als mobiele hotspot te gebruiken. Dit vergt echter wat meer instelwerk en je het kan zijn dat je router niet per se geschikt is. Ik zou dus adviseren om het inderdaad via je laptop en HDMI te doen.

 4. Hoi, heb ik een Netflix account nodig? Zo ja maakt het uit of het nou op Amerikaanse bodem is of maakt dat helemaal niet uit?
  Thanks!

  • Je hebt inderdaad een Netflix account nodig om dit te laten werken. Het maakt verder niet uit waar je dit Netflix-abonnement hebt afgesloten.

 5. Ik heb een jaarabo bij GooseVPN en tot paar maanden geleden werkte het perfect. Heerlijk die Amerikaanse Netflix! Helaas blokt Netflix de Goose-stream tegenwoordig. Goose geeft aan hier hard aan te werken, maar inmiddels duurt het al 3 maanden.

  Is dit bij andere VPN’s ook het geval?

  • Erg vervelend Yvonne. Het kan inderdaad zo zijn dat sommige VPN’s een paar dagen geen Amerikaanse Netflix servers beschikbaar hebben, 3 maanden is echter wel heel lang. Wellicht kan het wisselen van server bij GOOSE VPN uitkomst bieden? Misschien dat de klantenservice van GOOSE VPN iets voor je kan betekenen. Andere VPN’s zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost werken ook wel eens niet met de Amerikaanse Netflix, maar dit duurt vrijwel nooit 3 maanden.

 6. Bedankt voor de uitleg. Ingewikkelde materie. Paar vragen:
  Als je een VPN abonnement aanschaft, kan je dan het internet van Ziggo, KPN of whatever opzeggen (omdat er bijv bij GooseVPN Unlimited gesproken wordt over onbeperkt dataverkeer).
  Is Eweka even veilig als een VPN verbinding? En kan je met Eweka ook Amerikaanse Netflix bekijken?

  • GOOSE VPN spreekt van onbeperkt dataverkeer omdat sommige VPN’s beperken hoeveel data je via de VPN-verbinding kunt downloaden. Je hebt echter nog steeds een reguliere internetverbinding nodig wil je een VPN gebruiken. Het VPN abonnement geeft je toegang tot de VPN servers en de VPN software die je nodig hebt om veilig en anoniem te internetten, maar is zelf geen internet provider. Je hebt beiden dus nodig.

   Eweka werkt weer op een andere manier. Eweka is namelijk een provider waarmee je toegang kunt krijgen tot Usenet. Dit is een netwerk van duizenden servers waarop je veel bestanden kunt vinden om te downloaden. Denk aan films, series, boeken en muziek. Met Eweka kan je niet direct de Amerikaanse Netflix kijken, al zijn er wel series die op de Amerikaanse Netflix te vinden zijn die je ook (middels Eweka) van Usenet kunt downloaden.

   Mocht je Amerikaanse Netflix willen kijken, dan kun je het beste kiezen voor een VPN met werkende Netflix servers in Amerika. Dit VPN abonnement sluit je af bovenop het abonnement bij je reguliere internet provider.

 7. Wordt je abonnement op de Nederlandse Netflix ook geblokkeerd door een vpn?

  • Ook op de Nederlandse Netflix is het niet toegestaan om met een VPN series te kijken. Netflix is tegen het gebruik van VPN’s op hun dienst in het algemeen. Het maakt dus niet uit of je in Nederland zit en een Nederlandse VPN gebruikt, als ze herkennen dat je een VPN gebruikt dan krijg je een foutmelding dat je de serie die je hebt aangeklikt niet mag bekijken omdat via een VPN-verbinding bent ingelogd op Netflix.

Een reactie plaatsen