Streamende Laptop met Duitse vlag

Duitse tv kijken in Nederland

Laatst bijgewerkt: 16 oktober 2019
Leestijd: 6 minuten, 31 seconden

Klik hier voor een samenvatting: Duitse televisie kijken in Nederland
Samenvatting: Duitse televisie kijken in Nederland

Online Duitse televisie kijken kan soms lastig zijn. Met een VPN kun je alle blokkades omzeilen om zo toch je favoriete Duitse tv-programma te kijken. Dit doe je simpelweg door met een Duitse server van een VPN-provider te verbinden, bijvoorbeeld met ExpressVPN:

Lees het artikel hieronder om precies te weten te komen hoe dit werkt.

Ons buurland Duitsland heeft een groot aanbod van films en series dat we helaas niet altijd kunnen streamen omdat we niet in Duitsland wonen. Of je nu Duits wil leren of geen enkele aflevering van Bauer sucht Frau wilt missen, met een VPN kun je toch het aanbod van zenders als Pro Seben, ARD en ZDF zien.

Hoe kijk ik Duitse TV in Nederland

Als je online Duitse tv wil kijken vanuit Nederland kom je er al snel achter dat je niet dezelfde toegang hebt als wanneer je vanuit Duitsland zelf de site bezoekt. Dit komt omdat enkele Duitse zenders afgesproken hebben dat hun uitzendingen niet in het buitenland vertoond mogen worden. Hierdoor hebben veel Duitse tv sites geografische blokkades opgezet. De sites kunnen aan jouw IP-adres zien dat je je niet in Duitsland bevindt en ontzeggen je vervolgens de toegang. Wil je toch deze zenders kijken, dan is dat gelukkig mogelijk met behulp van een zogenoemd Virtual Private Network (VPN). In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van een dergelijke VPN en hoe jij deze gemakkelijk kan instellen om snel weer te kunnen genieten van je favoriete Duitse series.

Duitse TV Blokkades

Duitse zenders online kijken via een VPN tunnel

Als je Duitse zenders online wil kijken is het belangrijk dat je de site doet laten geloven dat je daadwerkelijk vanuit Duitsland het internet opgaat. Dit kan door middel van een VPN. Veel VPN diensten bieden verschillende servers en serverlocaties aan vanuit verschillende landen. Je kan dan kiezen om vanuit die locatie het internet op te gaan. In het geval van Duitse sites kan je dus aangeven dat je de website via een Duitse server wil bezoeken. Hierdoor ziet de site een Duits IP-adres. De site gelooft dan dat je hem bezoekt vanuit Duitsland en zal je toegang geven tot televisieprogramma’s die normaal gesproken geblokkeerd zouden worden buiten Duitsland.

Unblocking met een VPN

VPN in het kort: wat is het?

Een VPN is een netwerk waarmee je anoniemer, veilig en in vrijheid gebruik kan maken van het internet. Zie VPN als een dienst zoals een virusscanner die ervoor zorgt dat je internetverbinding privé blijft en je online anoniem bent. Met een VPN kunnen internetproviders zoals Ziggo, XS4ALL en KPN geen data verzamelen over wat jij allemaal doet online. Ook beschermt een VPN je tegen hackers en anderen die uit zijn op je gegevens. Het is als het ware een veilige tunnel om je internetverbinding heen, een tunnel waarbij je ook kan selecteren van waaruit je een site wil bezoeken. Als je meer wil weten over VPN’s kun je terecht bij ons artikel: VPN uitgelegd: Wat is een VPN en waar gebruik je het voor? 

ZDF website screenshot

Duitse zenders met een streamingdienst

Niet alle Duitse zenders zijn beschikbaar op de Nederlandse televisie. Zo bieden sommige providers wel een tv-pakket aan waarop je WDR kan ontvangen, maar anderen niet. Gelukkig hebben de meeste Duitse zenders wel een app of website waarop je hun programma’s kan kijken. Met behulp van een VPN zorg je ervoor dat je de geografische blokkades op deze website kan omzeilen. Zo kun je toch toegang krijgen tot deze zenders, zonder dat je hier een extra tv pakket voor hoeft af te sluiten. Duitse zenders waar je onder andere toegang tot kan krijgen zijn:

 • WDR
 • Zenders van RTL Group waaronder RTL, RTL2, RTL Nitro, RTL en VOX (veel van de programma’s op deze zenders zijn terug te kijken via tvnow.de)
 • ARD
 • ZDF
 • ProSieben
 • 3 Sat
 • Arte

Het kiezen van de juiste VPN aanbieder

VPN’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, voor elk wat wils. Net als bij een internetprovider is het belangrijk om te kijken wat je wensen zijn. In het geval van online Duitse tv kijken is het belangrijk dat je verbinding snel is, zodat je geen last hebt van haperingen tijdens het streamen, en dat je een VPN aanbieder kiest met servers in Duitsland. Ook prijs-kwaliteit verhouding en gebruiksgemak kunnen belangrijke factoren zijn om op te selecteren. Als je bijvoorbeeld weinig technische kennis hebt is het belangrijk om een zo gebruiksvriendelijk mogelijke VPN aanbieder te kiezen.

De beste VPN’s om Duitse tv te kijken online

Op basis van de criteria die we hierboven hebben genoemd hebben we een selectie gemaakt van de beste VPN’s voor het online kijken van Duitse tv. Omdat we streamsnelheid als een van de belangrijkste factoren hebben genomen, vallen de meeste gratis VPN’s af. Mocht je toch op zoek zijn naar een gratis alternatief, kun je dat vinden op deze pagina: Vijf gratis VPN services. De volgende VPN’s zouden wij aanraden.

ExpressVPN voor Duitse tv

ExpressVPN is voor bijna alle doeleinden de beste VPN provider van dit moment. Ook voor het kijken dan Duitse tv is ExpressVPN uitermate geschikt, zo heeft ExpressVPN 2000 servers op 94 locaties, waarvan 4 locaties in Duitsland (twee in Frankfurt, een in Darmstadt en een in Neurenberg). Hierdoor zul je altijd snelle streamsnelheden halen als je een Duitse locatie selecteert.

Gecombineerd met de sterke 256-bit encryptie, maakt dit ExpressVPN een uitstekende VPN voor het kijken van Duitse tv online. Het enige nadeel aan ExpressVPN is het prijskaartje, maar als je via de links op deze site een abonnement afsluit krijg je korting.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark voor Duitse tv

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder met meerdere servers in Duitsland. Hierdoor zul je in Duitsland altijd goede streamsnelheden halen. Surfshark is erg gebruiksvriendelijk waardoor iedereen het met gemak kan bedienen.

Ondanks dat Surfshark goed scoort op alle punten is deze VPN-provider niet duur. En met hun 30 dagen geld-terug-garantie kun je de service ook nog eens eerst uitproberen. Ideaal om het Duitse tv-aanbod eens af te tasten.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €1,88 per maand
8.8
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN voor Duitse tv

NordVPN is een zeer goedkope VPN met tientallen servers in Duitsland. Hierdoor zul je nooit last hebben van geografische blokkades opgelegd door Duitse sites. Ook zullen de snelheden van NordVPN voor het kijken van Duitse tv online prima zijn. Deze snelheid wordt wel iets aangetast door de sterke veiligheidsmaatregelen van NordVPN, maar deze maatregelen maken NordVPN wel één van de veiligste VPN’s ter wereld. Koppel dit aan de degelijke prijs en je hebt een uitstekende VPN.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Hoe stel ik een VPN in om Duitse tv te kijken

Het instellen van een VPN kan tegenwoordig vrij eenvoudig. Veel VPN aanbieders hebben speciale apps waarmee je gemakkelijk je verbinding kan beveiligen en binnen no-time online kan zitten om je favoriete programma’s te kijken. Afhankelijk van de door jou gekozen VPN provider kan je door middel van de volgende stappen je VPN instellen. Het is ook mogelijk om een VPN op te zetten op een router om al je apparaten in huis te beveiligen met een VPN. Op die manier kun je ook via je Smart TV of Chromecast Duitse tv kijken.

Duitse tv kijken online, stap voor stap uitgelegd:

  1. Kies een VPN aanbieder die voldoet aan jouw wensen en eisen. Let hierbij op dat het voor het kijken van Duitse tv online belangrijk is dat de VPN provider toegang geeft tot servers in Duitsland.
  2. Sluit een abonnement af bij de door jou gekozen VPN aanbieder of maak een account aan voor een gratis VPN dienst.
  3. Download de app van de door jou gekozen VPN dienst en start deze op. (Optioneel: sommige VPN aanbieders hebben een browserextensie voor bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox, dit maakt het beveiligen van je verbinding nog makkelijker).
  4. Log in op de app en stel in dat je het internet op wil vanaf een Duitse server.
  5. Start je browser op en ga naar de website van je favoriete Duitse tv zender.
  6. Open de uitzending of stream die je graag wil zien, je bent nu zonder problemen Duitse tv aan het kijken online vanuit Nederland. Veel kijkplezier!
Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
4
Reacties
 1. Ik wil graag phoenix uit duitsland kijken in NL is dat ook mogelijk?

  • Ik heb dit zojuist getest met een VPN en dit is inderdaad mogelijk. De online livestream kan ik niet inzien zolang ik vanuit Nederland verbonden ben, maar zodra ik een VPN aanzet op een Duitse server werkt het wel.

 2. ZDF kan ik ook met VPN niet zien: “leider wird kein videoformat unterstützt”. Ze geven zelf aan wat de oorzaak hiervan kan zijn, maar dat helpt mij ook niet verder. Iemand een tip?

  • Dit klinkt inderdaad niet per se als een probleem van de VPN. Wellicht heb je een adblocker aanstaan, waardoor de video niet langer werkt? In zo’n geval zou het uitzetten van deze browserextensie al moeten helpen. Je zou ook eens kunnen proberen om de website in een andere browser op te starten om te kijken of dat verschil maakt. Als dat je probleem ook niet oplost, kun je nog proberen een andere VPN-server (in Duitsland) te gebruiken.

Een reactie plaatsen