Duitse TV kijken in Nederland

Streamende Laptop met Duitse vlag

Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Snel Duitse TV kijken in Nederland!

Wat te doen als je favoriete Duitse programma geblokkeerd is in Nederland? Simpel! Gebruik een VPN om deze geografische blokkade te omzeilen en toch toegang te krijgen tot je programma. Dit doe je op de volgende manier:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Voor het streamen van Duitse programma’s raden wij NordVPN aan. Deze VPN is erg voordelig en een kei in het omzeilen van geo-restricties.
 2. Download en installeer de NordVPN app op jouw apparaat. Dit gaat snel en makkelijk, maar als je hier hulp bij nodig hebt, lees dan het uitgebreidere stappenplan hieronder of onze NordVPN review.
 3. Open de NordVPN app, log in en verbind met een Duitse server.
 4. Ga nu naar de streamingdienst en geniet van je Duitse programma!

Ons buurland Duitsland heeft een groot aanbod van films en series dat we helaas niet altijd kunnen streamen omdat we niet in Duitsland wonen. Duitse streamingdiensten blokkeren hun streams voor mensen die niet in Duitsland zijn. Dit wordt ook wel een geografische blokkade genoemd. Ondanks de EU regel van maart 2018, die ervoor heeft gezorgd dat betaalde streaming services uit de EU in de hele EU beschikbaar moeten zijn, kun je toch tegen problemen aanlopen.

Veel Nederlanders kijken graag Duitse programma’s op gratis platformen als ProSieben of tvnow.de. Deze platformen staan je vaak niet toe om hun programma’s te bekijken als je niet in Duitsland bent. Later in dit artikel zullen we lezen waarom dat het geval is. Maar voor nu richten we ons eerst op wat voor jou waarschijnlijk het belangrijkst is: snel Duitse TV kijken! In dit artikel leggen we uit hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Duitse TV kijken met een VPN

De Duitse TV omroepen blokkeren videostreams aan de hand van IP-adressen. Als een omroep zoals ARD of ZDF ziet dat jij de website of app bezoekt vanuit Nederland, dan kunnen ze jou de toegang weigeren.

De oplossing om toch Duitse TV te kunnen kijken in Nederland is simpel. Met een zogenoemd Virtueel Privé Netwerk (VPN) kun jij je IP-adres veranderen en de geografische blokkade omzeilen. Als je verbinding maakt met een VPN, kies je een VPN-server waar je mee wilt verbinden. Deze VPN-servers kunnen in verschillende landen staan over de hele wereld. Ook in Duitsland dus. Als jij verbonden bent met een Duitse VPN-server, krijg je een Duits IP-adres.

Veel websites en streamingdiensten gebruiken IP-adressen van gebruikers om hun geografische locatie te bepalen. Met andere woorden, verbinding met een Duitse VPN-server leidt ertoe dat veel websites denken dat je in Duitsland bent. Hierdoor zullen Duitse streamingdiensten hun content niet voor jou blokkeren. Dit is precies hoe een VPN Duitse TV kijken in Nederland mogelijk maakt.

Met een VPN kun je ook vele andere geografische blokkades omzeilen. Zo kun je met een VPN bijvoorbeeld ook de Amerikaanse versie van Netflix bekijken. Dit is slechts één van de vele voordelen van een VPN.

Unblocking met een VPN

Het enige dat jij nodig hebt om Duitse tv te kunnen kijken is een abonnement voor een goede VPN-provider met servers in Duitsland. Voor streaming en het omzeilen van geografische blokkades raden wij het gebruik van NordVPN aan.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Lees hieronder het stappenplan.

Stappenplan: (gratis) Duitse TV kijken in Nederland

 1. Ga naar de NordVPN website en sluit een NordVPN abonnement af. Je kunt eventueel ook gebruikmaken van de proefperiode van NordVPN en gratis Duitse TV kijken.
 2. Ga nu naar de NordVPN downloadpagina om de juiste NordVPN app voor jouw besturingssysteem te downloaden. Doe dit door op het juiste icoontje bovenin te klikken.
 3. Doorloop het installatieproces. Je krijgt instructies tijdens de installatieprocedure.
 4. Open nu de NordVPN app en log in met jouw inloggegevens.
 5. Maak verbinding met een Duitse server. De makkelijkste manier om dit te doen is door op Duitsland te klikken in het kaartje van de NordVPN app.
 6. Ga naar de website waarop je een Duits programma wilt streamen, bijvoorbeeld ProSieben of tvnow.de en ga naar het programma dat je wilt kijken.
 7. Viel Spass (veel kijkplezier)!

Zelfs met een VPN krijg ik geen toegang! Wat moet ik doen?

Heb je een VPN geïnstalleerd, maar krijg je alsnog geen toegang tot het Duitse programma dat je wilt kijken? Dit komt waarschijnlijk omdat de website of streamingdienst VPN-gebruikers blokkeert. Je krijgt hier misschien ook een melding van op de website (in het Duits). We geven hieronder een aantal oplossingen die kunnen helpen. Een aantal van de oplossingen hieronder hebben alleen betrekking op NordVPN, omdat dit de VPN is die wij aanraden voor Duitse TV kijken in Nederland.

1. Probeer een andere server

Dit is verreweg de simpelste oplossing, maar desalniettemin vaak heel effectief. Websites en streamingdiensten blokkeren over het algemeen VPN-gebruikers door bepaalde IP-adressen te blokkeren (van VPN-servers) waar veel verkeer vandaan komt. Het is dus niet zo dat websites “een hele VPN” blokkeren. Ze blokkeren individuele servers. NordVPN heeft meer dan 200 Duitse VPN-servers. Hierdoor is er een goede kans dat NordVPN een server biedt die (nog) niet is geblokkeerd door de website waarop je iets wilt streamen.

2. Probeer een obfuscated server

NordVPN biedt een speciaal type servers dat het moeilijker maakt voor websites en streamingdiensten om te detecteren dat je een VPN gebruikt, en je dus vervolgens te blokkeren. Dit zijn zogenaamde obfuscated servers. In Duitsland heeft NordVPN momenteel 16 van dit soort servers. Als je geen toegang krijgt tot een Duits programma, omdat een website detecteert dat je een VPN gebruikt, kun je één van deze servers selecteren. Let er wel op dat obfuscated servers wat langzamer kunnen zijn dan “normale” VPN-servers. Daarom is het goed om eerst oplossing nummer 1 te proberen.

3. Neem een dedicated IP-adres

Ondervind je met bovenstaande oplossingen nog steeds een “VPN-blokkade”? NordVPN biedt een oplossing, die vrijwel altijd werkt. Voor een meerprijs van €62.30 per jaar kun je bij NordVPN namelijk een zogenoemd dedicated IP-adres aanvragen. Normaal gesproken krijg je een IP-adres toegewezen dat door meerdere gebruikers tegelijk wordt gebruikt.  Een dedicated IP-adres is een IP-adres dat alleen maar door jou wordt gebruikt. Zodoende is een dedicated IP-adres niet alleen een goede manier om geografische blokkades te omzeilen, maar ook VPN-blokkades.

Waarom geen Duitse TV in Nederland?

Misschien vraag je jezelf af waarom je zonder VPN, dus gewoon met een normale internetverbinding, geen Duitse TV kunt kijken in Nederland. Dit heeft alles te maken met uitzendrechten. Een TV-zender of een online streamingdienst betaalt voor elk TV-programma dat ze uit zenden een bepaald bedrag aan de producent van dit programma. Meestal (dit hangt af van de overeenkomst) moet voor elk land waarin de streaming dienst het programma uit wil zenden apart betaald worden. Dit verklaart waarom je veel Duitse programma’s niet in Nederland kunt kijken (zonder VPN). Je zult dan ook vaak een soortgelijke melding zien als de melding hieronder.

Duitse TV Blokkades

Sinds april 2018 moeten betaalde Europese streamingdiensten, dus ook Duitse, overal in de EU beschikbaar  zijn. Dit is een EU-regel waar al deze diensten aan moeten voldoen.  Deze regel geldt echter niet voor gratis streamingdiensten. En dit zijn nou net de streamingdiensten waar veel Nederlanders gebruik van maken om Duitse TV te kijken.

Welke Duitse zenders kun je online gratis kijken?

Niet alle Duitse zenders zijn beschikbaar op de Nederlandse televisie. Zo bieden sommige providers wel een TV-pakket aan waarop je WDR kan ontvangen, maar anderen niet. Gelukkig hebben de meeste Duitse zenders wel een app of website waarop je hun programma’s kunt kijken. Met behulp van een VPN zorg je ervoor dat je de geografische blokkades op deze website kan omzeilen. Zo kun je toch toegang krijgen tot deze zenders, zonder dat je hier een extra TV pakket voor hoeft af te sluiten. Duitse zenders waar je onder andere toegang tot kunt krijgen zijn:

 • WDR
 • Zenders van RTL Group waaronder RTL, RTL2, RTL Nitro, RTL en VOX (veel van de programma’s op deze zenders zijn terug te kijken via tvnow.de)
 • ARD
 • ZDF
 • ProSieben
 • 3 Sat
 • Arte

Met behulp van een VPN is het dus mogelijk om al je favoriete Duitse series die op bovenstaande zenders worden uitgezonden te volgen in Nederland.

Het kiezen van de juiste VPN aanbieder

VPN’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, voor elk wat wils. Net als bij een internetprovider is het belangrijk om te kijken wat je wensen zijn. In het geval van online Duitse TV kijken is het handig als een VPN voldoet aan onderstaande punten:

 • Snelle verbinding, zodat je geen last hebt van haperingen tijdens het streamen.
 • Servers in Duitsland.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Gebruiksvriendelijk.

De beste VPN’s om Duitse TV te kijken online

Op basis van bovenstaande criteria, hebben we een selectie gemaakt van de beste VPN’s voor het online kijken van Duitse TV. Omdat we streamsnelheid als een van de belangrijkste factoren hebben genomen, vallen de meeste gratis VPN’s af. Veel gratis VPN’s hebben namelijk data- of snelheidslimieten.  Mocht je toch op zoek zijn naar een gratis alternatief, kun je dat vinden op deze pagina: Vijf gratis VPN services.

De volgende VPN’s raden wij aan:

ExpressVPN: de beste VPN voor Duitse TV

ExpressVPN is voor bijna alle doeleinden de beste VPN provider van dit moment. Ook voor het kijken van Duitse TV is ExpressVPN uitermate geschikt, zo heeft ExpressVPN meer dan 3000 servers op 94 locaties, waarvan 4 locaties in Duitsland (twee in Frankfurt, een in Darmstadt en een in Neurenberg). Hierdoor zul je altijd snelle streamsnelheden halen als je een Duitse locatie selecteert.

Gecombineerd met de sterke 256-bit encryptie, maakt dit ExpressVPN een uitstekende VPN voor het kijken van Duitse TV online. Het enige nadeel aan ExpressVPN is het prijskaartje, maar als je via de links op deze site een abonnement afsluit krijg je korting. Het is ook mogelijk om ExpressVPN eerst gratis uit te proberen.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.59
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: voordelig Duitse TV kijken

Surfshark heeft meerdere servers in Duitsland. Hierdoor zul je in Duitsland altijd goede streamsnelheden halen. Surfshark is erg gebruiksvriendelijk waardoor iedereen het met gemak kan bedienen.

Ondanks dat Surfshark goed scoort op alle punten is deze VPN-provider niet duur. En met hun 30 dagen geld-terug-garantie kun je de service ook nog eens eerst uitproberen. Ideaal om het Duitse TV-aanbod eens af te tasten.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN: veilig Duitse TV kijken

NordVPN is een uitstekende VPN met meer dan 200 servers in Duitsland. Hierdoor zul je nooit last hebben van geografische blokkades opgelegd door Duitse sites. Ook zullen de snelheden van NordVPN voor het kijken van Duitse TV online prima zijn. Deze snelheid wordt wel iets aangetast door de sterke veiligheidsmaatregelen van NordVPN. Deze maatregelen maken NordVPN wel één van de veiligste VPN’s ter wereld. Koppel dit aan de degelijke prijs en je hebt een uitstekende VPN.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Conclusie: Duitse tv kijken in Nederland

Wil je in Nederland naar jouw favoriete Duitse TV-programma’s kijken? Met behulp van een VPN is het mogelijk om geografische blokkade te omzeilen en toch toegang te krijgen tot Duitse TV in Nederland. We raden NordVPN, ExpressVPN en Surfshark aan voor het kijken van Duitse TV. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen in ons overzicht met Beste VPN-providers.

Duitse TV kijken in Nederland: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Duitse TV kijken in Nederland? Wij helpen graag. Kijk in het handige overzicht hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag en je krijgt het antwoord te zien.

Dit heeft te maken met uitzendrechten. Omroepen kopen deze rechten voor een tv-programma of serie. De uitzendrechten zijn meestal alleen geldig in een bepaald land, in dit geval Duitsland.

Met een een zogenoemd Virtueel Privé Netwerk (VPN) kun jij je IP-adres veranderen. Als je verbinding maakt met een VPN, kies je een VPN-server waar je mee wilt verbinden. Deze VPN-servers kunnen in verschillende landen staan over de hele wereld. Ook in Duitsland dus. Als je verbonden bent met een VPN-server, krijgt jouw internetverbinding het IP-adres van die server. Als jij verbinding maakt met een Duitse VPN-server, krijg je dus een Duits IP-adres. Hierdoor zullen Duitse streamingdiensten hun content niet voor jou blokkeren.

Voor streaming en het omzeilen van geografische blokkades raden wij het gebruik van NordVPN aan. Dit is een uitstekende VPN met meer dan 200 servers in Duitsland. Hierdoor  heb je geen last meer van geografische blokkades opgelegd door Duitse sites. NordVPN is bovendien erg veilig.

Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Dan raden we Surfshark aan.

 

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
7
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik wil graag de peperbollen nieuwe seizoen in NL is dat ook mogelijk

  • Wat ik kan vinden is dat het nieuwe seizoen momenteel alleen nog te bekijken is met NPO Plus op de website npostart.nl. Je dient hiervoor dus een abonnement te hebben op de NPO. Daarvoor heb je niet per se een VPN nodig. Overigens kun je de meest recente afleveringen in het Duits bekijken op checkeins.de. Daarvoor heb je wel een Duits IP-adres nodig, waarvoor een VPN zeer geschikt is. Vanochtend werkte dit uitsteken met ExpressVPN.

 2. Ik heb vpn van Avast en die werkt op bijna alles behalve Belgie, Noorwegen en UK. Je moet je vaak aanmelden met een socialnummer uit dat land of een adres opgeven, tja, maar alla. Ik heb alleen bij ARD en vooral ZDF erg veel last van gepixeld beeld. Je kunt per programma de snelheid wijzigen bij het tandwieltje. Sommige programmas zijn bloedscherp en andere blijven super slecht. Met andere zenders geen last van. Waar kan dat aan liggen. Wij hebben een “mobile” router van NEt1 met een extra antenne en ik heb een super verbinding. Ook al kanalen gewisseld op router maar vooral ZDF is en blijft lastig.

  Iemand een idee?

 3. ZDF kan ik ook met VPN niet zien: “leider wird kein videoformat unterstützt”. Ze geven zelf aan wat de oorzaak hiervan kan zijn, maar dat helpt mij ook niet verder. Iemand een tip?

  • Dit klinkt inderdaad niet per se als een probleem van de VPN. Wellicht heb je een adblocker aanstaan, waardoor de video niet langer werkt? In zo’n geval zou het uitzetten van deze browserextensie al moeten helpen. Je zou ook eens kunnen proberen om de website in een andere browser op te starten om te kijken of dat verschil maakt. Als dat je probleem ook niet oplost, kun je nog proberen een andere VPN-server (in Duitsland) te gebruiken.

 4. Ik wil graag phoenix uit duitsland kijken in NL is dat ook mogelijk?

  • Ik heb dit zojuist getest met een VPN en dit is inderdaad mogelijk. De online livestream kan ik niet inzien zolang ik vanuit Nederland verbonden ben, maar zodra ik een VPN aanzet op een Duitse server werkt het wel.

Een reactie plaatsen