Ziggo GO kijken in het buitenland

Ziggo op TV
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: Ziggo GO kijken in het buitenland

Ziggo werkt vaak niet meer als je in het buitenland bent. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat je zelfs buiten Europa nog toegang kunt krijgen tot Ziggo GO. Dat kan door middel van een VPN. Dit werkt als volgt:

1. Je kiest een VPN-provider en sluit een abonnement af. Een voorbeeld van een VPN die vaak nog wel werkt met Ziggo GO, is NordVPN. Wil je NordVPN zelf uitproberen om je internetverbinding te beveiligen? Druk dan op onderstaande oranje knop:

2. Je downloadt de VPN-software op je smartphone, tablet, laptop of computer.

3. Je logt in op de software met je account en kiest een Nederlandse of Europese server.

Met een VPN kun je vanuit de hele wereld Ziggo GO kijken. Een VPN is echter ook handig als je gewoon in Nederland bent: het houdt je internetverkeer veilig en privé.

Als je een VPN gebruikt voor het beschermen van je online privacy, werkt Ziggo GO soms niet. Is dat het geval? Probeer dan eens een andere server op dezelfde locatie (of in ieder geval binnen de EU). Zo geniet jij van je Ziggo GO-abonnement zonder je internetveiligheid op te geven.

Wil je meer weten over Ziggo GO, VPN’s en hoe sommige mensen dit gebruiken om ook buiten de Europese Unie Nederlandse televisie te kijken? Lees dan de rest van dit artikel.

Ziggo GO is in het buitenland soms niet beschikbaar. Zelfs als je een Ziggo-abonnement hebt dan kan het lastig zijn om online tv te kijken in het buitenland. In Nederland en binnen de grenzen van de Europese Unie kun je zonder problemen Ziggo Go kijken. Ben je buiten de EU? Dan krijg je een foutmelding die bijvoorbeeld zegt: “Deze video is op dit moment niet beschikbaar op jouw locatie”.  Deze geografische blokkade zorgt ervoor dat je niet langer series, films en sportuitzendingen kunt kijken via Ziggo.

Veel Nederlanders weten dit probleem te omzeilen. Met een VPN-verbinding kunnen zij alsnog Ziggo GO in het buitenland kijken. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies werkt.

Hoe kijk je Ziggo GO in het buitenland?

Met een Ziggo-abonnement heb je toegang tot Ziggo GO zolang je binnen de Europese Unie bent. Als je naar een land buiten de EU gaat, is de kans groot dat je daar geen Ziggo GO kunt kijken. Je kunt op verschillende manier toch toegang krijgen tot Ziggo GO:

 • Gebruik een VPN (bijvoorbeeld NordVPN) om Ziggo GO te kijken zoals je zou doen wanneer je in Nederland zou zijn.
 • Spoof je GPS-locatie op je smartphone (in combinatie met een VPN) om live Ziggo GO te kijken via de app.
 • Download de programma’s die je wilt kijken met Ziggo Movies & Series (XL).

Het kan zijn dat Ziggo GO binnen Europa af en toe niet werkt. Ook dan is een VPN je beste optie. Het gebruik van een VPN helpt Ziggo-gebruikers niet alleen hun programma’s in het buitenland te volgen, maar heeft ook veel andere voordelen. Zo geeft een VPN je meer online vrijheid, het beschermt je privacy en zorgt ervoor dat niet iedereen zomaar kan zien wat jij online doet.

Gezin voor de televisie

Oplossing 1: Ziggo GO kijken met een VPN

Een VPN zorgt ervoor dat het voor websites lijkt alsof jij op een andere locatie bent, door je IP-adres te veranderen. Zo kun je dus doen alsof je in de Verenigde Staten bent, terwijl je eigenlijk in Rotterdam op de bank zit. Andersom werkt het ook: als je op vakantie in Turkije bent, zorgt een Nederlandse VPN-server ervoor dat het lijkt alsof je in Nederland bent.

In situaties waar Ziggo niet werkt, gebruiken mensen dus soms een VPN om hun internetverkeer om te leiden. Ze maken verbinding met een Nederlandse VPN-server en krijgen dan een nieuw IP-adres toegeschreven dat wél in Nederland geregistreerd staat. Dan starten ze de Ziggo GO-app of website op en kijken ze alsnog Ziggo GO in het buitenland.

Op deze manier kun je vanaf je vakantieadres bijvoorbeeld via Ziggo Sport de Formule 1 kijken met Nederlands commentaar.

Stap-voor stap:  Ziggo GO kijken in het buitenland

Het is mogelijk om binnen enkele minuten online Ziggo GO in het buitenland te kijken. Bedenk wel dat je hiervoor altijd een abonnement op Ziggo GO nodig hebt. Neem de volgende stappen om Ziggo GO te bekijken met een VPN:

 1. Sluit online een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider, zoals NordVPN. Deze VPN kost slechts een paar euro per maand en heeft een niet-goed-geld-terug-garantie. Daarmee kunnen gebruikers binnen een maand hun geld terugvragen, mochten ze niet tevreden zijn.
 2. Download de VPN-software op je smartphone, tablet of laptop. Heb je hulp nodig met het downloaden en installeren van je VPN? Kijk dan hier voor een uitgebreidere stap-voor-stap uitleg.
 3. Start de VPN-app en selecteer een Nederlandse VPN-server. Vanaf dat moment wordt al het dataverkeer via Nederland omgeleid en gebruikers krijgen een Nederland IP-adres. Hierdoor krijgen gebruikers toegang tot Nederlandse streams, waaronder de streams van Ziggo GO.
 4. Open de Ziggo GO-app of website en kijk Ziggo GO overal ter wereld.

Het klinkt misschien als een hoop gedoe, zo’n VPN-server, maar daarom zijn er bedrijven die deze service aanbieden. Over het algemeen hebben deze providers een gebruiksvriendelijke app die je gemakkelijk op je device installeert en instelt.

Je kunt binnen de VPN-software eenvoudig aangeven met welke VPN-server op welke locatie je wilt verbinden. Vervolgens maak je met één druk op de knop verbinding. Bij de betere VPN-providers is deze software vrijwel altijd beschikbaar voor WindowsMaciOS en Android. Ook bieden steeds meer providers tegenwoordig VPN-oplossingen aan voor Linux.

Verschillende servers binnen de EU

Wereldbol met vliegtuig

Ziggo GO werkt soms niet met bepaalde servers van VPN-providers. Deze VPN-providers stellen echter regelmatig nieuwe servers beschikbaar, waardoor er steeds nieuwe IP-adressen zijn die wél werken met verschillende streamingdiensten. Als een VPN niet lijkt te werken met Ziggo GO, kiezen mensen vaak één van de andere Nederlandse servers van de VPN-provider en proberen ze het opnieuw.

In principe zouden alle Europese VPN-servers Ziggo GO kijken mogelijk moeten maken, zolang Ziggo die specifieke servers niet geblokkeerd heeft. Door meerdere VPN-servers te proberen (eerst in Nederland, en daarna eventueel in andere Europese landen) lukt het mensen meestal alsnog om Ziggo GO te streamen. Dit geldt ook voor het online tv kijken via andere streamingdiensten, zoals RTL XL, Kijk.nl en NLZIET.

Streamen met een dedicated IP

Daarnaast bieden sommige VPN-providers ook zogenaamde dedicated IP-adressen aan. Dit zijn statische IP-adressen die uniek zijn per gebruiker. Een “normale” VPN-server heeft IP-adressen die met meerdere gebruikers gedeeld worden. Dit is bij een dedicated IP niet het geval. Een statisch en uniek IP-adres maakt de kans kleiner dat een streamingdienst een VPN-gebruiker zal detecteren en blokkeren. Daarom vinden sommige gebruikers een dedicated IP-adres handig om bijvoorbeeld Ziggo GO mee te kijken. Een goede VPN-aanbieder die dedicated IP-adressen aanbiedt is NordVPN.

In principe heb je als betalende abonnee het recht om Nederlandse streamingdiensten overal binnen de EU te kijken. Dit is wettelijk zo geregeld. Alsnog adviseren wij je altijd even te kijken naar de gebruiksvoorwaarden van Ziggo en andere streamingdiensten die je gebruikt, zodat je niet per ongeluk in strijd bent met deze voorwaarden.

Beste VPN’s voor Ziggo GO in het buitenland

Niet elke VPN-aanbieder werkt met Ziggo GO. Mensen kiezen vaak NordVPN, ExpressVPN of Surfshark, omdat deze aanbieders snelle servers in Nederland aanbieden. Tijdens onze zoektocht naar de beste VPN-aanbieders van dit moment is eveneens gebleken dat deze aanbieders erg betrouwbaar en veilig zijn. Ook bieden ze allemaal een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op hun langere abonnementen, zodat je ze eerst kunt uitproberen voordat je aan een abonnement vastzit.

Let op: controleer altijd of het gebruik van een VPN conform de overeenkomst is die jij als gebruiker met Ziggo (of een andere streamingdienst) hebt gesloten.

NordVPN: Ziggo Go kijken zonder VPN-blokkades

NordVPN is wat ons betreft de beste VPN om Ziggo GO in het buitenland te kijken. Het is een populaire VPN-provider voor het omzeilen van streamingblokkades. Net als de andere providers op deze lijst, biedt NordVPN goede streamingsnelheden en meer dan genoeg Nederlandse servers. Daarnaast is de provider ook erg voordelig.

Bovendien heeft NordVPN extra features die het een populaire optie voor het omzeilen van geografische restricties maken: dedicated IP-adressen en obfuscated servers. Deze opties zorgen ervoor dat het lastiger is om VPN-gebruikers te detecteren en blokkeren. Dit soort VPN-blokkades komen steeds vaker voor. Met de extra opties van NordVPN heb je hier veel minder last van. De kans dat het werkt met Ziggo GO is dus een stuk groter.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

ExpressVPN: Veilig Ziggo Go kijken

ExpressVPN is een snelle en betrouwbare VPN-aanbieder. Streaming kost veel data en daarom is een snelle verbinding cruciaal. Er is niets vervelender dan een haperend beeld of lange buffertijden. Gelukkig zijn de ExpressVPN-servers erg snel en stabiel. Daarmee zijn ze perfect voor het kijken van online televisie via, bijvoorbeeld, Ziggo GO.

Of je nu Windows, Android, Mac of iOS gebruikt, ExpressVPN heeft er software voor. Deze provider is enigszins aan de dure kant, maar hier krijg je wel een fantastisch product voor terug. Je betaalt dus echt voor kwaliteit. Mocht je van plan zijn je VPN regelmatig te gebruiken om te streamen, dan is ExpressVPN zeker het overwegen waard. Het is een goede keuze voor mensen die veilig Ziggo GO wensen te kijken.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: Voordelig Ziggo GO kijken

Surfshark is een sterke nieuwkomer op de VPN-markt. Deze VPN hecht veel waarde aan de privacy en veiligheid van de gebruiker, maar biedt tegelijkertijd ook snelle servers. Uit onze tests kwam Surfshark vaak als de snelste VPN naar voren. Naast zijn snelheid blinkt Surfshark in onze algemene tests ook uit op andere vlakken. Surfshark is erg scherp geprijsd en heeft een groot aantal servers in Europa, waaronder diverse IP-adressen in Nederland. Het enige nadeel is dat je zelf enkel de serverlocatie uit kunt kiezen en geen specifieke server. Dit geeft je potentieel dus iets minder unblocking opties dan de andere twee VPN’s op deze lijst.

De apps van Surfshark zijn erg overzichtelijk en gemakkelijk te installeren, waardoor je binnen de kortste keren aan de slag kunt. Ook heeft deze provider een aantal handige opties die tijdens je normale internetgebruik van pas komen, zoals een adblocker. De combinatie van een lage prijs en hoge kwaliteit maakt Surfshark een erg degelijke VPN-provider. Op dit moment is Surfshark daarom één van onze favoriete VPN-providers.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Gratis VPN’s voor Ziggo GO

Naast betaalde VPN’s zijn er ook gratis VPN’s, maar die zijn vaak niet geschikt voor streaming. De datalimieten en snelheidsbeperkingen staan helaas een prettige streamingervaring in de weg. Als je een gratis VPN-provider gebruikt, blijft Ziggo steeds haperen. Ook kan het zijn dat je niet genoeg data hebt om je programma af te kijken. Bovendien hebben lang niet alle gratis VPN’s Nederlandse servers en worden ze sneller geblokkeerd door streamingservices.

Als je zonder beperkingen en haperingen Ziggo GO in het buitenland wilt kijken, kun je beter kiezen voor een betaalde VPN. Ons onderzoek naar de beste goedkope VPN’s laat zien dat het niet altijd nodig is om een hoge prijs te betalen voor een kwalitatief goede VPN.

Wil je toch een gokje wagen met een gratis VPN? Dan kun je de gratis versies van ProtonVPN of TunnelBear proberen. Houd er wel rekening mee dat er geen garantie is dat deze gratis VPN’s werken voor het unblocken van streamingservices.

Tip: gebruik de niet-goed-geld-terug-garantie

Weet je niet zeker of je het wel waard vindt om geld te spenderen aan een VPN? Of heb je de VPN maar voor korte tijd nodig? Dan kun je ook slim gebruikmaken van de niet-goed-geld-terug-garantie van betaalde VPN-providers. Zowel NordVPN als ExpressVPN en Surfshark hebben een geld-terug-garantie. Als je binnen de aangegeven periode (meestal 30 dagen) je abonnement opzegt, krijg je het volledige bedrag terug. Zo kun je toch tijdelijk “gratis” een top VPN gebruiken.

Tip: Ziggo GO op smartphone kijken met een GPS-locatie spoofer

Smartphone met locatiemarkerMet een VPN kun je in het buitenland zowel de Ziggo GO-app als de Ziggo-website gebruiken. Toch lopen mensen die Ziggo GO in het buitenland proberen te unblocken nog tegen andere problemen aan.

Als je je telefoon of tablet gebruikt om Ziggo GO te kijken, ziet de Ziggo GO-app niet alleen jouw IP-adres, maar ook je GPS-locatie. Een VPN verandert alleen je IP-adres, niet je GPS-locatiegegevens. Ziggo GO-kijkers met een VPN zullen vanuit het buitenland daarom soms alsnog geen programma’s kunnen kijken. Ziggo ziet hun GPS-locatie en weet dat deze niet gelijk is aan de locatie van het IP-adres, waardoor ze ook weten dat de gebruiker de Ziggo GO-app in het buitenland probeert te kijken.

Het is bij de Ziggo GO-app niet mogelijk om je locatievoorzieningen uit te zetten. Dan werkt de app namelijk sowieso niet. Als gebruikers dus alsnog Ziggo GO willen kijken via de app, hebben ze, naast de VPN, ook een GPS-spoofer nodig. Dit is een programma dat je GPS-locatie verandert. Er bestaan veel gratis apps die dit voor je kunnen doen, zoals Fake GPS Go Location Spoofer. Sommige VPN’s hebben ook hun eigen ingebouwde GPS-spoofer. Surfshark is hier een goed voorbeeld van, al is deze GPS-spoofer tot nu toe enkel beschikbaar voor Android.

Wil je weten op wat voor manieren online partijen jouw locatie nog meer kunnen ontdekken? Lees dan dit artikel.

Oplossing 2: Ziggo GO in het buitenland kijken door vooraf programma’s te downloaden

Weet je al dat je buiten de EU op vakantie gaat en daar een bepaalde film of serie wilt kijken? Download deze dan alvast via de Ziggo GO-app. Zo wordt die film of serie ook offline beschikbaar. Dit kan met een Ziggo Movies & Series (XL) abonnement. Ziggo geeft dit zelf als mogelijke oplossing om Ziggo GO in het buitenland te kijken.

Je mag Ziggo echter maar vier maanden gebruiken in het buitenland, en je moet nog steeds woonachtig zijn in Nederland. Bovendien werkt deze optie uiteraard alleen als je nog binnen de Europese Unie bent op het moment dat je programma’s downloadt. Ben je al in het buitenland? Dan is het downloaden van programma’s niet meer mogelijk.

Waarom werkt Ziggo GO niet buiten Europa?

Ziggo moet de rechten van programma’s inkopen om ze uit te kunnen zenden. Deze rechten gelden vaak alleen niet wereldwijd, maar slechts in bepaalde landen. Daarom is Ziggo verplicht ervoor te zorgen dat deze programma’s enkel binnen die landen via hun service te zien zijn. Vandaar dat Ziggo GO kijken niet werkt buiten Europa.

Tot begin 2018 waren Ziggo (GO) en veel andere Nederlandse streamingdiensten alleen te bekijken vanuit Nederland. De Europese Commissie maakte echter een einde aan deze manier van geo-blocking door de “geo-blocking regulation” te introduceren. Het internet moest vrijer en toegankelijker worden, zonder uitsluiting op basis van geografische locatie.

Deze regelgeving stelt dat betaalde Europese mediadiensten vrij verspreid moeten worden binnen de Europese Unie. Sindsdien zijn de mediadiensten van Ziggo GO dus vrij te bezoeken in de gehele EU, tot de vreugde van veel Ziggo-fans. Ook betaalde diensten zoals Videoland en KPN Interactieve TV vallen onder deze regelgeving.

Deze wet geldt echter alleen voor landen binnen de EU. Sommige streamingdiensten zijn dus nog steeds onbereikbaar buiten de EU. Dit is precies waarom Ziggo GO in het buitenland vaak niet werkt.

Hoe ziet de Ziggo GO-app dat jij in het buitenland bent?

Ziggo GO controleert via je IP-adres of GPS of je in de EU bent. Als dit niet het geval is, kan de Ziggo GO-app de uitzendingen die je wilt bekijken, blokkeren. Om deze reden veranderen sommige mensen hun publieke IP-adres (het adres dat Ziggo GO te zien krijgt). Hierdoor lijkt het alsof ze alsnog in Nederland (of in Europa) zijn en kunnen ze de geografische blokkade omzeilen.

Soms is het zelfs zo dat Ziggo je toegang ook blokkeert wanneer je in de EU bent. Dit gebeurt wanneer het voor Ziggo lijkt alsof je je ergens anders bevindt. Vaak komt dit doordat de “IP-lijsten” die streamingsites gebruiken om te bepalen welke locatie bij een bepaald IP-adres hoort niet up-to-date zijn. In dit soort gevallen kan een VPN je helpen om de geografische blokkades te omzeilen en toch toegang te krijgen.

Waar werkt Ziggo GO en waar niet?

Ziggo GO kijken kan zowel binnen de Europese Unie als in een aantal landen buiten de EU. Op dit moment is Ziggo GO zonder VPN te bekijken in de volgende landen en gebieden:

België, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana en Réunion, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Madeira, Azoren, Malta, Martinique, Mayotte, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Saint-Martin, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Beschikbaarheid Ziggo GO Wereldkaart

Zoals je kunt zien, zijn de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, net als het Nederlandse Sint Maarten, niet opgenomen in bovenstaand lijstje. Ook veel andere landen en locaties wereldwijd missen. Dit betekent dat je in een groot deel van de wereld niet kunt genieten van je Ziggo GO-abonnement. Toch weten mensen in die landen toegang te krijgen tot Ziggo GO. Deze blokkades kunnen namelijk vaak succesvol omzeild worden met een VPN.

Ziggo GO en Brexit

Sinds 1 januari 2021 is het niet meer mogelijk om in het Verenigd Koninkrijk de Ziggo GO app te gebruiken om programma’s te kijken, omdat het VK uit de EU is gestapt. Dit betekent dat Ziggo GO niet meer naar behoren werkt in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Ziggo GO probeert VPN’s te weren

Soms werkt Ziggo GO niet met een VPN. Sinds begin 2018 probeert Ziggo de grotere VPN-providers te blokkeren. Ze willen daarmee voorkomen dat mensen Ziggo GO in het buitenland kijken. Het kan dus dat de Ziggo GO-app en de website een foutmelding geven waarin wordt gezegd dat je je aflevering niet kunt kijken, ook niet met je VPN. Dit is niet ongebruikelijk: services zoals Netflix doen dit ook. Ziggo GO is minder groot dan Netflix. Het kan daarom langer duren voordat VPN-aanbieders geblokkeerde servers, waarmee je niet langer Ziggo GO kunt kijken, hebben vervangen.

Ziggo heeft hun geo-blocking aangescherpt om betalende abonnees buiten de EU de toegang tot Ziggo GO te ontzeggen wanneer zij een VPN gebruiken. Helaas ondervinden hierdoor mensen binnen Europa ook een hoop problemen met Ziggo GO. Zij kunnen immers geen gebruik meer maken van de streamingservice als ze hun VPN aan hebben staan.

Reactie Ziggo

In een reactie op de Ziggo Community laat een Ziggo-medewerker weten dat een VPN in principe nooit zou moeten werken met Ziggo GO, maar dat het kan dat er tijdelijk wel toegang is. Ziggo ondersteunt de toegang tot Ziggo GO via een VPN dus niet. Het bedrijf geeft zelf aan dat het probleem is opgelost als je de VPN uitzet, maar dit is voor de meeste gebruikers niet wenselijk. De kans is immers groot dat zij een VPN gebruiken voor extra veiligheid en privacy.

Het gebruik van een VPN is in Nederland volledig legaal. Het wordt zelfs door veel bedrijven en organisaties aangeraden, omdat het je meer online bescherming biedt. Als je je VPN uit moet zetten om Ziggo GO te kijken, betekent dat dat je online data niet langer versleuteld wordt. Je loopt hierdoor een groter veiligheidsrisico.

Waarom kijken mensen Ziggo GO met een VPN?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen met een Ziggo-abonnement via een VPN naar Ziggo GO kijken. Deze redenen zijn erg divers:

 • Ze willen hun netwerkverbinding beveiligen tijdens het surfen en streamen. Veel mensen hebben constant een VPN aanstaan om anoniemer en veiliger te internetten.
 • Ze willen specifieke content bekijken in landen waar internetcensuur heerst. Denk bijvoorbeeld aan erotisch getint beeldmateriaal dat in populaire Amerikaanse en Europese series te zien is, maar in andere gebieden geblokkeerd wordt.
 • Ze bevinden zich in de Europese Unie, maar worden toch geweigerd door de diensten van Ziggo. Een VPN kan helpen om je IP-adres te veranderen en je alsnog toegang te geven.
 • Ze zijn in een land waar Ziggo GO niet werkt en willen alsnog kunnen genieten van hun abonnement.

Streamen met een VPN

TV ShowMen gebruikt een VPN niet alleen om Ziggo GO te kunnen kijken. Ook KPN Interactieve TV, Videoland en RTL XL kunnen op deze manier buiten de EU bekeken worden. Bedenk wel dat je ook voor deze diensten eerst een abonnement nodig hebt. Sommige andere diensten zijn (deels) gratis en vereisen geen abonnement, zoals bijvoorbeeld NPO Start. Het enige wat je in deze gevallen nodig hebt om vanuit het buitenland naar deze diensten te kijken, is een VPN.

Bovendien werkt een VPN ook voor niet-Nederlandse zenders en diensten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken. Dit aanbod is vele malen groter dan het Nederlandse aanbod, waardoor het erg gewild is. Door een server in de Verenigde Staten te kiezen, krijg je al snel toegang tot de Amerikaanse Netflix. Als je nieuwsgierig bent welke buitenlandse streamingdiensten nog meer te “unblocken” zijn met een VPN, kun je dit overzicht raadplegen.

De meest populaire VPN’s die gebruikt worden voor het kijken van streamingservices, zijn NordVPN, Surfshark en ExpressVPN. Mocht je een VPN gaan gebruiken voor tijdens het streamen, check dan altijd even de gebruiksvoorwaarden van de streamingdienst. Dit geldt dus ook voor het kijken van Nederlandse streamingdiensten buiten de EU. Gebruiksvoorwaarden kunnen veranderen, dus houd daar rekening mee.

De vele voordelen van een VPN

VPN’s zorgen er niet alleen voor dat je grenzeloos online televisie kunt kijken. Veel mensen gebruiken een VPN om hun privacy te waarborgen en hun veiligheid op openbare wifi-netwerken te vergroten.

Daarnaast beveiligt de VPN je internetverkeer, door middel van encryptie, zodat jouw data minder snel in de verkeerde handen valt. Andere partijen, of dit nu hackers of grote marketingbedrijven zijn, hebben zo geen zicht meer op wat jij online allemaal doet.

Tot slot biedt een VPN ook veel “entertainment voordelen”: je kunt streamingcontent bekijken die niet beschikbaar is in jouw regio, zoals hierboven vermeld. Maar je kunt ook een VPN gebruiken om bijvoorbeeld games aan te schaffen voordat deze zijn uitgebracht in jouw regio/land.

Mensen gebruiken soms zelfs een VPN om korting te krijgen op digitale content, omdat online abonnementen en games bijvoorbeeld vaak verschillende prijzen hebben in verschillende werelddelen. Soms kan een VPN zelfs dingen compleet gratis maken: stel dat je in Amerika bent, dan kun je met een VPN via kijk.nl gratis UFC kijken, in plaats van een dure PPV (pay-per-view) te kopen!

Voor meer informatie over VPN’s en hoe ze werken, verwijzen we je naar ons artikel “VPN uitgelegd“.

Ziggo GO kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Wil je snel een antwoord op jouw vraag over Ziggo GO kijken in het buitenland? Lees dan onze FAQ hieronder. Wie weet staat jouw vraag erbij! Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Buiten de EU kun je geen Ziggo kijken vanwege uitzendrechten. Ziggo moet, net als andere streamingdiensten, betalen om programma’s uit te zenden in een bepaald gebied. Als er niet voor een bepaald land is betaald, bijvoorbeeld voor Turkije, Thailand of andere landen buiten de EU, mag Ziggo daar ook geen programma’s uitzenden. Binnen de EU geldt een wet waardoor alle betaalde content in dat gehele gebied wél beschikbaar moet zijn.

Veel mensen gebruiken een VPN om Ziggo GO vanuit het buitenland te kijken. Een VPN is in staat jouw IP-adres, zelfs als je in het buitenland bent, te veranderen in een Nederlands IP-adres. Wil je weten hoe dit precies werkt? Lees dan hier onze volledige uitleg.

Het gebruik van een VPN tijdens het streamen van online televisie is in Nederland legaal. Wel kan het zijn dat de streamingdienst die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo GO, claims over VPN-gebruik in zijn gebruiksvoorwaarden heeft opgenomen. Controleer dus altijd eerst de gebruiksvoorwaarden van een dienst vóór je je VPN aanzet.

Wil je meer weten over de legaliteit van VPN’s in het algemeen? Bekijk dan ons artikel “Is het gebruik van een VPN legaal?“.

In theorie kan dit. Je loopt hier echter al snel tegen snelheids- en databeperkingen aan. Met een gratis VPN zul je dus merken dat Ziggo de hele tijd blijft haperen, of dat je niet genoeg data krijgt om je programma af te kijken. Daarbij hebben lang niet alle gratis VPN’s Nederlandse servers en werken veel van die servers niet met Ziggo. Meer weten over gratis VPN’s? Lees dan ons complete artikel over de beste gratis VPN’s.

Veel mensen gebruiken het liefst NordVPN om Ziggo te kijken in het buitenland. Dit is een VPN met een groot aantal Nederlandse servers, waardoor velen een geschikte server zullen vinden. Ook biedt deze VPN hoge streamingsnelheden, waardoor je video’s en programma’s veel minder vaak zullen haperen.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
14
Reacties
Plaats een reactie
 1. Hallo lezers,

  Ik zit in Zuid Afrika en wil dolgraag NL tv ontvangen, welke streamingdienst werkt het beste? Help!

  Monique

  • Met een VPN lijkt KIJK momenteel goed te werken. Hierop kan je ook vrij veel Nederlandse programma’s kijken. Je zou ook NPO Start of NLZIET kunnen proberen, alleen is NLZIET betaald en zou het kunnen dat je een adres in Nederland dient op te geven.

 2. Een oplossing die voor mij werkt om Ziggo Go buiten Europa te laten werken: SurfShark via Belgische server laten werken. Blijkbaar heeft Ziggo die niet zo snel in de gaten?

  • Goede tip! Dankjewel voor het delen. Sowieso kan het helpen om verschillende serverlocaties binnen de EU te proberen. Zo is de kans groter dat je alsnog veilig Ziggo GO kunt kijken.

 3. Lekker hoor, dankzij jullie site net ExpressVPN geinstalleerd (en dus ook betaald), maar deze wordt gewoon gelijk door ziggo gedetecteerd en gelocked… werkt dus helemaal NIET!!!

  • Wat vervelend dat je alsnog geen Ziggo GO kunt kijken! Heb je verschillende Nederlandse/Europese servers van ExpressVPN geprobeerd? Het kan zijn dat het helpt om van server te veranderen. Ziggo is actief bezig IP-adressen van ExpressVPN te blokkeren, zodat je alsnog niet van je Ziggo-abonnement kunt genieten. De kans is echter klein dat ze zo snel álle IP-adressen van Express hebben geblokkeerd. Recentelijk konden wij ook met ExpressVPN nog Ziggo GO kijken. Soms moesten we daarvoor een aantal keer van server wisselen binnen de ExpressVPN-software.
   Blijkt dit voor jou ook niet te werken, dan kun je altijd nog gebruikmaken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van ExpressVPN. Neem hiervoor contact op met hun klantenservice. Zo ben je alsnog je geld niet kwijt en zit je niet aan een abonnement vast. Hopelijk hebben we je hiermee voldoende geholpen!

 4. Jammer maar helaas. NordVPN werkt niet vanuit Noorwegen. Tunnelbear idem dito.

  • Beste Jaap,

   Het lijkt er inderdaad op dat Ziggo actief VPN’s aan het blokkeren is, waardoor het een stuk lastiger kan zijn om Ziggo Go in het buitenland te kijken. Sommige VPN’s vechten hier wel tegen, dus het kan zijn dat je op den duur weer toegang krijgt tot Ziggo met NordVPN of TunnelBear. Dit hangt echt af van de providers en van Ziggo zelf.

 5. Klopt het dat ziggo flixtor.to blokkeert? probeer met mijn moto6 te streamen maar dit lukt niet.
  Zoon komt langs met s9 op ander netwerk en het streamen gaat prima.
  Denk dat ik van ziggo af moet om te streamen

  • Het zou inderdaad kunnen dat Ziggo sommige websites blokkeert. Internetproviders blokkeren regelmatig torrent sites zoals The Pirate Bay bijvoorbeeld. Welke sites wel of niet geblokkeerd worden door je internetprovider is niet altijd even duidelijk.

 6. Ziggo go werkt momenteel niet meer, accepteert geen proxy verbinding, 13.3.2018
  NordVpn werkt dus voor Ziggo niet meer, wat zijn de alternatieven?

  • Hallo Johannes,
   Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over.

 7. Had met open VPN unlimmited goede connecties met de ziggo go app hier in oostenrijk. Sinds vandaag 12-3 geen verbinding meer. Ook met expressVPN niet meer.
  Is dit op te lossen?

  mvg
  Mike

  • Hallo mike,
   Momenteel probeert Ziggo alle VPN-aanbieders actief te blokkeren. Omdat dit pas sinds kort is is het nog onduidelijk welke VPN-aanbieders wel of niet werken met Ziggo op de lange termijn. Daarnaast werken sommige VPN-aanbieders de ene dag wel met Ziggo Go, en de andere dag niet. Dit komt omdat ze dan tijdelijk een server hebben die nog niet is geblokkeerd. Vooralsnog is dit nog niet op te lossen.

Een reactie plaatsen