Ziggo GO kijken in het buitenland

Man op de bank kijkt naar tablet met een Z op een oranje knop om Ziggo te symboliseren
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: Ziggo GO kijken in het buitenland

Ziggo werkt vaak niet meer als je in het buitenland bent. Toch kun je zelfs buiten Europa nog toegang krijgen tot Ziggo GO. Dat kan door middel van een VPN. Dit werkt als volgt:

 1. Je kiest een VPN-provider en sluit een abonnement af. Een voorbeeld van een VPN die goed werkt met Ziggo GO, is NordVPN. Wil je NordVPN zelf uitproberen om je internetverbinding te beveiligen? Druk dan op de oranje knop hieronder.
 2. Je downloadt de VPN-software op je smartphone, tablet, laptop of computer.
 3. Je logt in op de software met je account en kiest een server in Nederland of een ander Europees land.

Met een VPN kun je vanuit de hele wereld Ziggo GO kijken. Werkt Ziggo GO niet? Probeer dan eens een andere server op dezelfde locatie (of in ieder geval binnen de EU). Zo geniet jij van je Ziggo GO-abonnement zonder je internetveiligheid op te geven.

Wil je meer weten over Ziggo GO, VPN’s en hoe je deze kunt gebruiken om ook buiten de Europese Unie Nederlandse televisie te kijken? Lees dan de rest van dit artikel.

Ziggo GO is in het buitenland soms niet beschikbaar. Zelfs als je een abonnement op Ziggo hebt, kijk je niet overal zomaar online tv in het buitenland. In Nederland en binnen de grenzen van de Europese Unie kun je zonder problemen Ziggo GO kijken. Ben je buiten de EU? Dan krijg je een foutmelding die bijvoorbeeld zegt: “Deze video is op dit moment niet beschikbaar op jouw locatie.” Deze geografische blokkade zorgt ervoor dat je niet langer series, films en sportuitzendingen kunt kijken via Ziggo.

Veel Nederlanders weten dit probleem te omzeilen. Met een VPN-verbinding kunnen zij alsnog hun favoriete tv-programma’s met de Ziggo GO-app kijken, ook in het buitenland! In dit artikel leggen we uit hoe dit precies werkt.

Waarom werkt Ziggo GO niet buiten Europa?

Vrouwe JustitiaZiggo moet de rechten van programma’s inkopen om ze uit te kunnen zenden. Deze rechten gelden niet wereldwijd, maar slechts in bepaalde landen. Daarom is Ziggo verplicht ervoor te zorgen dat deze programma’s enkel binnen die (Europese) landen te zien zijn. Vandaar dat Ziggo GO kijken niet werkt buiten Europa.

Tot begin 2018 waren Ziggo (GO) en veel andere Nederlandse streamingdiensten zelfs alleen te bekijken vanuit Nederland. De Europese Commissie maakte echter een einde aan deze manier van geo-blocking door de ‘geo-blocking regulation‘ te introduceren. Het internet moest vrijer en toegankelijker worden, zonder uitsluiting op basis van geografische locatie.

Deze regelgeving stelt dat betaalde Europese mediadiensten vrij verspreid moeten worden binnen de EU. Sindsdien zijn de mediadiensten van Ziggo GO dus in de gehele EU beschikbaar, tot vreugde van veel Ziggo-fans. Ook betaalde diensten zoals Videoland en KPN Interactieve TV vallen onder deze regelgeving.

Deze wet geldt echter alleen voor landen binnen de EU. Sommige streamingdiensten zijn dus nog steeds onbereikbaar buiten de EU. Dit is precies waarom Ziggo GO in het buitenland vaak niet werkt.

Hoe ziet de Ziggo GO-app dat jij in het buitenland bent?

Ziggo GO controleert via je IP-adres of je in de EU bent. Als dit niet het geval is, blokkeert de Ziggo GO-app de uitzendingen die je wilt bekijken. Om deze reden veranderen sommige mensen hun publieke IP-adres (het adres dat Ziggo GO te zien krijgt). Hierdoor lijkt het alsof ze alsnog in Nederland (of in Europa) zijn en kunnen ze de geografische blokkade omzeilen.

Soms is het zelfs zo dat Ziggo je toegang ook blokkeert wanneer je wel in de EU bent. Dit gebeurt wanneer het voor Ziggo lijkt alsof je je ergens anders bevindt. Streamingsites gebruiken namelijk ‘IP-lijsten’ om te bepalen welke welke locatie bij een bepaald IP-adres hoort. Deze lijsten zijn lang niet altijd up-to-date. In dit soort gevallen helpt een VPN je om toch toegang te krijgen.

Voorheen leek de app ook via je GPS-locatie te controleren of je wel in juiste land bent. De nieuwste versie van de app vraagt echter niet om toegang tot locatiegegevens en blijft gewoon functioneren als de GPS-locatie is uitgeschakeld. Ook wanneer wifi- en bluetoothscanning is uitgeschakeld, functioneert de Ziggo-app prima.

Hoe kijk je Ziggo GO in het buitenland?

Met een Ziggo-abonnement heb je toegang tot Ziggo GO zolang je binnen de EU bent. Ga je naar een land buiten de EU? Dan is de kans groot dat je daar de Ziggo GO-app niet kunt gebruiken. Waarom dit zo is, leggen we later in dit artikel uit. Gelukkig kun je op verschillende manieren toch Ziggo GO kijken in het buitenland:

 1. Download de programma’s die je wilt kijken met Ziggo Movies & Series (XL).
 2. Gebruik een VPN (bijvoorbeeld NordVPN) om Ziggo GO te kijken zoals je ook in Nederland zou doen. Wij raden deze optie aan.

Het kan zijn dat Ziggo GO binnen Europa af en toe niet goed werkt. Ook dan is een VPN-verbinding je beste optie.

Stel kijkt naar een scherm waar "Ziggo" op staat

Oplossing 1: Ziggo GO in het buitenland kijken door vooraf programma’s te downloaden

Weet je al dat je buiten de EU op vakantie gaat en daar jouw favoriete film of serie wilt kijken? Dan is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen. Download de film of serie bijvoorbeeld alvast via de Ziggo GO-app. Zo worden deze ook offline beschikbaar. Dit kan echter alleen met een Ziggo Movies & Series (XL)-abonnement. Ziggo geeft dit zelf als mogelijkheid om Ziggo GO in het buitenland te kijken.

Het grote nadeel van deze methode is dat je Ziggo maar vier maanden mag gebruiken in het buitenland. Daarnaast moet je nog steeds woonachtig zijn in Nederland en de programma’s al binnen de EU downloaden. Ben je al in het buitenland? Dan is het downloaden van programma’s niet meer mogelijk.

Ook kun je alleen de programma’s van het Movies & Series-pakket downloaden. Als je op vakantie gaat en alle afleveringen van het laatste seizoen van Wie is de Mol wilt bingen, gaat dit helaas nog niet via deze manier. Daarom is het effectiever om een VPN te downloaden.

Oplossing 2: Ziggo GO kijken met een VPN

Een VPN zorgt ervoor dat het voor websites lijkt alsof jij op een andere locatie bent. Dit komt doordat de VPN je IP-adres verandert. Je kunt vanuit Nederland bijvoorbeeld verbinding maken met een server in Amerika. Je krijgt dan een Amerikaans IP-adres. Zo kun je dus doen alsof je in de Verenigde Staten bent, terwijl je eigenlijk in Rotterdam op de bank zit. Andersom werkt het ook. Wanneer jij vanuit het buitenland verbinding maakt met een Nederlandse VPN-server dan lijkt het alsof je in Nederland bent. Op die manier kun je tijdens je vakantie Nederlandse televisie kijken of genieten van een spannende voetbalwedstrijd van Ajax vanuit het buitenland.

In situaties waar Ziggo niet werkt, kun je dus een VPN gebruiken om je internetverkeer om te leiden. Je maakt verbinding met een Nederlandse server en krijgt dan een nieuw IP-adres toegewezen dat wél in Nederland geregistreerd staat. Dan start je de Ziggo GO-app of -website op en krijg je alsnog toegang tot Ziggo GO in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld ook Ziggo Sport kijken.

Stap voor stap: Ziggo GO kijken in het buitenland

Je hebt Ziggo Go al binnen een paar minuten aan de praat in het buitenland. Bedenk wel dat je altijd een Ziggo-abonnement nodig hebt, ook als je een VPN gebruikt. Neem de volgende stappen om Ziggo GO in het buitenland te kijken met een VPN:

 1. Sluit online een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider, zoals NordVPN. Deze veilige VPN kost slechts een paar euro per maand. Bovendien heeft NordVPN een niet-goed-geld-terug-garantie. Daarmee kun je binnen een maand je geld terugvragen, mocht je niet tevreden zijn.
 2. Download de VPN-software op je smartphone, tablet of laptop. Heb je hulp nodig met het downloaden en installeren van je VPN? We hebben een stappenplan voor het downloaden van een VPN gemaakt om je op weg te helpen.
 3. Start de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server. Vanaf dit moment wordt al je dataverkeer via Nederland omgeleid en krijg je een Nederlands IP-adres. Met de VPN-verbinding heb je toegang tot programma’s op de Nederlandse tv, waaronder de streams van Ziggo GO.
 4. Open de Ziggo-app of -website en kijk Ziggo GO overal ter wereld.

Het installeren van een VPN klinkt misschien als een hoop gedoe, maar in de praktijk is het erg eenvoudig. De meeste VPN-diensten hebben een gebruiksvriendelijke app die je gemakkelijk op je apparaten downloadt, instelt en activeert.

Vervolgens geef je binnen de VPN-software eenvoudig aan met welke VPN-server op welke locatie je wilt verbinden. Bij de betere VPN-providers is deze software bovendien vrijwel altijd beschikbaar voor WindowsMaciOS en Android. Ook bieden steeds meer providers tegenwoordig VPN-oplossingen aan voor Linux en zelfs je tv.

Verschillende servers binnen de EU

Laptopscherm met de Europese vlagZiggo GO werkt soms niet met bepaalde servers van VPN-providers. De VPN-diensten stellen echter regelmatig nieuwe servers beschikbaar, waardoor er steeds nieuwe IP-adressen beschikbaar komen die wél werken met verschillende streamingdiensten.

Als een VPN niet lijkt te werken met Ziggo GO, verbind je simpelweg met een van de andere Nederlandse servers van de VPN-provider en probeer je het opnieuw. Soms moet je meerdere servers proberen, maar vaak werkt het uiteindelijk wel.

In principe zouden alle Europese VPN-servers Ziggo GO kijken mogelijk moeten maken, zolang Ziggo die specifieke servers niet geblokkeerd heeft. Dit geldt ook voor het online tv kijken via andere streamingdiensten, zoals RTL XL, Kijk.nl en NLZIET.

Streamen met een dedicated IP

Sommige VPN-diensten bieden ook zogenaamde dedicated IP-adressen aan. Dit zijn statische IP-adressen die uniek zijn per gebruiker. Een ‘normale’ VPN-server biedt IP-adressen die je met meerdere gebruikers moet delen. Dit is bij een dedicated IP-adres niet het geval.

Een statisch en uniek IP-adres maakt de kans kleiner dat een streamingdienst een VPN-gebruiker zal detecteren en blokkeren. Daarom vinden sommige gebruikers een dedicated IP-adres handig om bijvoorbeeld Ziggo GO mee te kijken. Een goede VPN-aanbieder die dedicated IP’s aanbiedt, is NordVPN.

Beste VPN-diensten voor het kijken van Ziggo GO-appcontent in het buitenland

Niet elke VPN-aanbieder werkt met Ziggo GO. De beste keuzes zijn volgens ons:

 1. NordVPN
 2. Surfshark 
 3. PIA

Deze VPN-diensten bieden snelle servers in Nederland aan. Tijdens onze zoektocht naar de beste VPN-aanbieders van dit moment is eveneens gebleken dat deze VPN-providers erg betrouwbaar en veilig zijn. Ook bieden ze allemaal een geld-terug-garantie van minstens 30 dagen op hun langere abonnementen. Je kunt de VPN’s dus eerst rustig uitproberen voordat je aan een abonnement vastzit.

Let op! In principe heb je als betalende abonnee het recht om Nederlandse streamingdiensten overal binnen de EU te kijken. Dit is wettelijk zo geregeld. Alsnog adviseren wij je altijd even te kijken naar de gebruiksvoorwaarden van Ziggo en andere streamingdiensten die je met een VPN bezoekt. Zo voorkom je dat je per ongeluk in strijd met deze voorwaarden handelt.

NordVPN: Ziggo Go kijken zonder VPN-blokkades

NordVPN is wat ons betreft de beste VPN om Ziggo GO in het buitenland te kijken. Het is een populaire VPN-provider voor het omzeilen van streamingblokkades. NordVPN biedt goede streamingsnelheden en heeft meer dan genoeg Nederlandse servers. Daarnaast is de provider ook erg voordelig.

Bovendien heeft NordVPN extra features die het omzeilen van geografische restricties mogelijk maken: dedicated IP-adressen en obfuscated servers. Deze opties zorgen ervoor dat het lastiger is om VPN-gebruikers te detecteren en te blokkeren.

VPN-blokkades komen steeds vaker voor, maar met de extra opties van NordVPN heb je hier veel minder last van. De kans dat je toegang krijgt tot Ziggo GO is dus een stuk groter. Je eigen dedicated IP-adres kost wel een paar euro extra boven op het VPN-abonnement. Lees alles over NordVPN in onze uitgebreide NordVPN-review.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: voordelig Ziggo GO kijken

Surfshark hecht veel waarde aan de privacy en veiligheid van de gebruiker, maar biedt tegelijkertijd ook snelle servers. Uit onze tests kwam Surfshark vaak als een van de snelste VPN’s naar voren.

Naast zijn snelheid blinkt Surfshark in onze algemene tests ook uit op andere vlakken. Surfshark is erg scherp geprijsd en heeft een groot aantal servers in Europa, waaronder diverse IP-adressen in Nederland. Het enige nadeel is dat je zelf geen specifieke server kunt uitkiezen, maar enkel de serverlocatie. Dit geeft je mogelijk dus iets minder ‘unblocking’-opties dan de andere twee VPN’s op deze lijst.

De apps van Surfshark zijn erg overzichtelijk en gemakkelijk te installeren. Je kunt dus binnen de kortste keren aan de slag. Ook heeft deze provider een aantal handige opties die tijdens je normale internetgebruik van pas komen, zoals een adblocker. De combinatie van een lage prijs en hoge kwaliteit maakt Surfshark een erg degelijke VPN-provider. Op dit moment is Surfshark daarom een van onze favoriete VPN-diensten. Meer informatie over deze provider vind je in onze Surfshark-review.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

PIA: veilig Ziggo GO kijken

Private Internet Access (PIA) biedt een snelle en sneaky VPN-service. En dat bedoelen we in positieve zin. PIA is namelijk bijzonder goed in het omzeilen van geo- en VPN-blokkades.

Streaming kost veel data en daarom is een snelle verbinding cruciaal. Er is natuurlijk niets vervelender dan een haperend beeld of lange buffertijden terwijl jij net midden in een spannende seizoensfinale zit. Gelukkig zijn de PIA-servers zowel snel als stabiel. Daarmee komen ze goed uit de verf voor het online live tv kijken via, bijvoorbeeld, Ziggo GO.

Of je nu Windows, Android, Mac, iOS of zelfs Apple tv gebruikt; Private Internet Access heeft er software voor. We raden je aan om een VPN in principe dagelijks te gebruiken, ook bij gewoon internetgebruik. Ook daarvoor is PIA zeker het overwegen waard. Het is een goede keuze voor mensen die veilig Ziggo GO en andere streamingdiensten willen kijken en zich veilig over het internet willen bewegen.

In no-time heb je deze VPN geïnstalleerd. Je kunt zelfs de gratis proefperiode van PIA gebruiken om een hele maand gratis naar Nederlandse tv te kijken. Bekijk onze PIA-review voor meer info over deze VPN-provider.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Gratis VPN’s voor Ziggo GO

VPN-schild met een label waarop "Gratis" staatNaast betaalde VPN’s zijn er ook gratis VPN’s. Deze gratis VPN’s zijn vaak niet geschikt voor streaming. De datalimieten en snelheidsbeperkingen staan een prettige streamervaring helaas in de weg. Als je een gratis VPN-provider gebruikt, is er bijvoorbeeld een grote kans dat Ziggo blijft haperen.

Ook kan het zijn dat je niet genoeg data hebt om je programma af te kijken. Bovendien hebben lang niet alle gratis VPN’s Nederlandse servers. Ook worden gratis VPN-diensten sneller geblokkeerd door streamingservices.

Als je zonder beperkingen en haperingen Ziggo GO in het buitenland wilt kijken, kun je beter kiezen voor een betaalde VPN. Ons onderzoek naar de beste goedkope VPN’s laat zien dat het niet altijd nodig is om een hoge prijs te betalen voor een kwalitatief goede VPN.

Wil je toch een gokje wagen met een gratis VPN? Dan kun je de gratis versies van ProtonVPN of PrivadoVPN proberen. Houd er wel rekening mee dat er geen garantie is dat deze gratis VPN’s werken voor het unblocken van streamingservices.

Tip: gebruik de niet-goed-geld-terug-garantie

Weet je niet zeker of je het wel waard vindt om geld te spenderen aan een VPN? Of heb je de VPN maar voor korte tijd nodig? Dan kun je ook slim gebruikmaken van de niet-goed-geld-terug-garantie van betaalde VPN-providers. Zowel NordVPN als PIA en Surfshark hebben een geld-terug-garantie.

Als je binnen de aangegeven periode (meestal 30 dagen) je abonnement opzegt, krijg je het volledige bedrag terug. Zo kun je toch tijdelijk ‘gratis’ een top VPN gebruiken. Dit gebeurt vrijwel altijd zonder gedoe, al willen de diensten wel graag weten waarom hun dienst niet bevalt.

Waar kan ik in het buitenland Ziggo GO kijken?

Ziggo GO kijken kan zowel binnen de Europese Unie als in een aantal landen buiten de EU. Op dit moment is Ziggo GO zonder VPN-verbinding te bekijken in de volgende landen:

België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Beschikbaarheid Ziggo GO Wereldkaart

Ook in de volgende gebieden kun je zonder VPN Ziggo GO ontvangen, al kunnen hier afwijkende regels gelden: Canarische Eilanden, Frans-Guyana en Réunion, Guadeloupe, Madeira, Azoren, Martinique, Mayotte en het Franse deel van Sint-Maarten (Saint-Martin).

Zoals je kunt zien, zijn de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, net als het Nederlandse Sint-Maarten, niet opgenomen in bovenstaande lijst. Ook veel andere landen en locaties wereldwijd ontbreken. Dit betekent dat je in een groot deel van de wereld niet kunt genieten van je Ziggo GO-abonnement. Althans; niet zonder VPN-verbinding.

Tv kijken via Ziggo GO na Brexit

Sinds 1 januari 2021 is het niet meer mogelijk om in het Verenigd Koninkrijk de Ziggo GO app te gebruiken om programma’s te kijken, omdat het VK uit de EU is gestapt. Dit betekent dat Ziggo GO niet meer naar behoren werkt in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Ziggo GO probeert VPN’s te weren

Soms werkt Ziggo GO niet met een VPN. Sinds begin 2018 probeert Ziggo de grotere VPN-providers te blokkeren. Het wil daarmee voorkomen dat mensen Ziggo GO in het buitenland kijken. Het kan dus dat de Ziggo GO-app en de website een foutmelding geven waarin wordt gezegd dat je je aflevering niet kunt kijken, ook niet met je VPN.

Dit is niet ongebruikelijk: services zoals Netflix doen dit ook. Ziggo GO is echter minder groot dan Netflix. Het kan daarom langer duren voordat VPN-aanbieders de door Ziggo GO geblokkeerde servers hebben vervangen.

Wat in dit soort gevallen vaak helpt, is verbinden met een andere server in hetzelfde land. De tv-provider blokkeert namelijk niet de VPN-service als geheel, maar individuele IP’s. De kans is groot dat je na een wissel wel je favoriete tv-programma’s kunt kijken.

Reactie Ziggo

VPN schild met kruis icoonUit een reactie van een Ziggo-medewerker op de Ziggo Community blijkt dat Ziggo de toegang tot Ziggo GO via een VPN-verbinding niet ondersteunt. Het bedrijf geeft zelf aan dat Ziggo GO weer toegankelijk is als je de VPN uitzet, maar dit is voor de meeste gebruikers niet wenselijk. De kans is immers groot dat zij een VPN gebruiken voor extra veiligheid en privacy.

Het gebruik van een VPN is in Nederland bovendien volledig legaal. Het wordt zelfs door veel bedrijven en organisaties aangeraden, omdat het je meer online bescherming biedt. Als je je VPN uit moet zetten om Ziggo GO te kijken, betekent dit dat je online data niet langer versleuteld wordt. Je loopt hierdoor een groter veiligheidsrisico.

Waarom mensen Ziggo GO kijken met een VPN

Er zijn verschillende redenen waarom mensen met een Ziggo-abonnement via een VPN naar Ziggo GO kijken:

 • Een VPN beveiligt je netwerkverbinding tijdens het surfen en streamen. Veel mensen hebben constant een VPN aanstaan om anoniemer en veiliger te internetten.
 • Met een VPN kun je specifieke content bekijken, als je op vakantie bent in landen met internetcensuur. Denk bijvoorbeeld aan erotisch getint beeldmateriaal dat in populaire Amerikaanse en Europese series te zien is, maar in bijvoorbeeld Turijke geblokkeerd wordt.
 • Een VPN kan uitkomst bieden als je geweigerd wordt door de diensten van Ziggo, terwijl je toch binnen de Europese Unie bent. Door je IP-adres te veranderen, kan een VPN je alsnog toegang geven.
 • Met een VPN omzeil je geoblokkades en geniet je van je Ziggo GO-abonnement in een land waar de dienst normaal gesproken niet werkt.

Streamen met een VPN

Laptop met knop om video af te spelenMen gebruikt een VPN niet alleen om Ziggo GO te kunnen kijken. Ook KPN Interactieve TV, Videoland en RTL XL kunnen op deze manier buiten de EU bekeken worden. Bedenk wel dat je ook voor deze diensten eerst een abonnement nodig hebt.

Sommige andere diensten zijn (deels) gratis en vereisen geen abonnement, zoals NPO Start. Het enige wat je in deze gevallen nodig hebt om vanuit het buitenland naar deze diensten te kijken, is een VPN.

Bovendien werkt een VPN ook voor niet-Nederlandse zenders en diensten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een Amerikaans IP-adres te krijgen en zo het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken. Dit aanbod is vele malen groter dan het Nederlandse aanbod, waardoor het erg gewild is.

Zoals gezegd is het belangrijk om altijd even de gebruiksvoorwaarden van de streamingdienst te checken. Gebruiksvoorwaarden kunnen veranderen, dus houd daar rekening mee.

De vele andere voordelen van een VPN

Het gebruik van een VPN helpt Ziggo-gebruikers niet alleen hun programma’s in het buitenland te volgen, maar heeft ook veel andere voordelen:

 • Het geeft je meer anonimiteit en privacy, doordat je IP-adres niet zichtbaar is.
 • Het beveiligt je internetverkeer door middel van encryptie. Andere partijen zoals hackers of grote marketingbedrijven, hebben zo geen zicht meer op wat jij online allemaal doet.
 • Het vergroot je veiligheid op openbare wifi-netwerken.
 • Het biedt entertainmentvoordelen: je kunt streamingcontent bekijken die niet beschikbaar is in jouw regio, zoals hierboven vermeld. Maar je kunt een VPN ook gebruiken om bijvoorbeeld games aan te schaffen voordat deze zijn uitgebracht in jouw regio/land.
 • Het kan je helpen om geld te besparen op verschillende diensten en producten. Deze hebben namelijk vaak verschillende prijzen in andere delen van de wereld. Een VPN kan producten en diensten zelfs compleet gratis maken. Zo kijk je formule 1-races via verschillende Europese streams die zonder VPN niet beschikbaar zijn in Nederland.

Tot slot: Ziggo go kijken in het buitenland

Wil je in het buitenland Ziggo Go kijken? Met behulp van een VPN kun je geografische blokkades omzeilen en overal ter wereld toegang krijgen tot Ziggo Go. We raden NordVPN, Surfshark en Pia aan voor het kijken van Ziggo Go buiten de Europese Unie. Deze VPN-providers zijn veilig, snel en bieden servers in Nederland aan.

Voor meer informatie over VPN’s en hoe ze werken, verwijzen we je naar ons artikel ‘Wat is een VPN?‘.

Ziggo GO kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Wil je snel een antwoord op jouw vraag over Ziggo GO kijken in het buitenland? Lees dan onze FAQ hieronder. Wie weet staat jouw vraag erbij! Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Buiten de EU kun je geen Ziggo kijken vanwege uitzendrechten. Als Ziggo de rechten niet heeft gekocht voor een bepaald land, mag het daar zijn programma niet uitzenden. Binnen de EU geldt een wet waardoor alle betaalde content in dat gehele gebied wél beschikbaar moet zijn.

Ziggo kijken in het buitenland doe je zo:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider.
 2. Installeer de VPN.
 3. Log in en maak verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 4. Open de Ziggo Go app.
 5. Kijk naar al je favoriete Nederlandse televisie.

Het gebruik van een VPN tijdens het streamen van online televisie is in Nederland legaal. Wel kan het zijn dat de streamingdienst die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo GO, claims over VPN-gebruik in zijn gebruiksvoorwaarden heeft opgenomen. Controleer dus altijd eerst de gebruiksvoorwaarden van een dienst vóór je je VPN aanzet.

Wil je meer weten over de legaliteit van VPN’s in het algemeen? Bekijk dan ons artikel ‘Is het gebruik van een VPN legaal?‘.

Ja, maar je loopt hier al snel tegen snelheids- en databeperkingen aan. Met een gratis VPN zul je dus merken dat Ziggo de hele tijd blijft haperen of dat je niet genoeg data krijgt om je programma af te kijken. Daarbij werken veel gratis VPN-servers niet met Ziggo.

Meer weten over gratis VPN’s? Lees dan ons complete artikel over de beste gratis VPN’s.

Wij raden NordVPN aan om Ziggo mee te kijken in het buitenland. NordVPN is ideaal, want:

 • Dit is een VPN met een groot aantal Nederlandse servers, waardoor je snel een geschikte server zult vinden.
 • Deze VPN biedt hoge streamingsnelheden, waardoor je video’s en programma’s veel minder vaak zullen haperen.
Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
16
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ziggo go werkt niet vanuit Zweden, noch met NordVPN, noch met ExpressVPN. Foutmelding -1003. De NordVPN technici zeggen dat ze het probleem zien maar nog niet kunnen oplossen.

  • Hallo Jan, het lijkt te gaan om een probleem met het internationale netwerk en een recente update van Ziggo (juni 2022). Ziggo is hiervan op de hoogte en werkt aan een oplossing, zoals je op het communityforum ziet. Voor nu hebben wij helaas ook geen oplossing voor je.

 2. Hallo lezers,

  Ik zit in Zuid Afrika en wil dolgraag NL tv ontvangen, welke streamingdienst werkt het beste? Help!

  Monique

  • Met een VPN lijkt KIJK momenteel goed te werken. Hierop kan je ook vrij veel Nederlandse programma’s kijken. Je zou ook NPO Start of NLZIET kunnen proberen, alleen is NLZIET betaald en zou het kunnen dat je een adres in Nederland dient op te geven.

 3. Een oplossing die voor mij werkt om Ziggo Go buiten Europa te laten werken: SurfShark via Belgische server laten werken. Blijkbaar heeft Ziggo die niet zo snel in de gaten?

  • Goede tip! Dankjewel voor het delen. Sowieso kan het helpen om verschillende serverlocaties binnen de EU te proberen. Zo is de kans groter dat je alsnog veilig Ziggo GO kunt kijken.

 4. Lekker hoor, dankzij jullie site net ExpressVPN geinstalleerd (en dus ook betaald), maar deze wordt gewoon gelijk door ziggo gedetecteerd en gelocked… werkt dus helemaal NIET!!!

  • Wat vervelend dat je alsnog geen Ziggo GO kunt kijken! Heb je verschillende Nederlandse/Europese servers van ExpressVPN geprobeerd? Het kan zijn dat het helpt om van server te veranderen. Ziggo is actief bezig IP-adressen van ExpressVPN te blokkeren, zodat je alsnog niet van je Ziggo-abonnement kunt genieten. De kans is echter klein dat ze zo snel álle IP-adressen van Express hebben geblokkeerd. Recentelijk konden wij ook met ExpressVPN nog Ziggo GO kijken. Soms moesten we daarvoor een aantal keer van server wisselen binnen de ExpressVPN-software.
   Blijkt dit voor jou ook niet te werken, dan kun je altijd nog gebruikmaken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van ExpressVPN. Neem hiervoor contact op met hun klantenservice. Zo ben je alsnog je geld niet kwijt en zit je niet aan een abonnement vast. Hopelijk hebben we je hiermee voldoende geholpen!

 5. Jammer maar helaas. NordVPN werkt niet vanuit Noorwegen. Tunnelbear idem dito.

  • Beste Jaap,

   Het lijkt er inderdaad op dat Ziggo actief VPN’s aan het blokkeren is, waardoor het een stuk lastiger kan zijn om Ziggo Go in het buitenland te kijken. Sommige VPN’s vechten hier wel tegen, dus het kan zijn dat je op den duur weer toegang krijgt tot Ziggo met NordVPN of TunnelBear. Dit hangt echt af van de providers en van Ziggo zelf.

 6. Klopt het dat ziggo flixtor.to blokkeert? probeer met mijn moto6 te streamen maar dit lukt niet.
  Zoon komt langs met s9 op ander netwerk en het streamen gaat prima.
  Denk dat ik van ziggo af moet om te streamen

  • Het zou inderdaad kunnen dat Ziggo sommige websites blokkeert. Internetproviders blokkeren regelmatig torrent sites zoals The Pirate Bay bijvoorbeeld. Welke sites wel of niet geblokkeerd worden door je internetprovider is niet altijd even duidelijk.

 7. Ziggo go werkt momenteel niet meer, accepteert geen proxy verbinding, 13.3.2018
  NordVpn werkt dus voor Ziggo niet meer, wat zijn de alternatieven?

  • Hallo Johannes,
   Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over.

 8. Had met open VPN unlimmited goede connecties met de ziggo go app hier in oostenrijk. Sinds vandaag 12-3 geen verbinding meer. Ook met expressVPN niet meer.
  Is dit op te lossen?

  mvg
  Mike

  • Hallo mike,
   Momenteel probeert Ziggo alle VPN-aanbieders actief te blokkeren. Omdat dit pas sinds kort is is het nog onduidelijk welke VPN-aanbieders wel of niet werken met Ziggo op de lange termijn. Daarnaast werken sommige VPN-aanbieders de ene dag wel met Ziggo Go, en de andere dag niet. Dit komt omdat ze dan tijdelijk een server hebben die nog niet is geblokkeerd. Vooralsnog is dit nog niet op te lossen.

Een reactie plaatsen