Ziggo op TV

Ziggo GO kijken in het buitenland

Laatst bijgewerkt: 5 januari 2021
Leestijd: 14 minuten, 44 seconden
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: Ziggo GO kijken met een VPN

Veel Nederlanders hebben een Ziggo GO-abonnement waarmee ze online televisie kunnen kijken. Volgens de Europese wet moeten betaalde abonnementen, zoals die van Ziggo GO, overal binnen de Europese Unie beschikbaar zijn. Dit werkt echter niet als je een VPN gebruikt om je internetverkeer te beveiligen: met veel VPN’s werkt Ziggo GO niet meer.

Wil je ook een VPN gebruiken om veiliger, anoniemer en vrijer te internetten? Volg dan deze stappen:

1. Kies een goede provider en sluit een abonnement af. Een voorbeeld van een VPN die vaak nog wel werkt met Ziggo GO, is ExpressVPN:

2. Download de software op je smartphone, tablet, laptop of computer.

3. Log in op de software met je account en kies een Nederlandse of Europese server.

Je kunt nu veilig het internet op, zelfs als je Ziggo GO wilt kijken. Werkt de server die je geprobeerd hebt niet? Probeer dan eens een andere server op dezelfde locatie (of in ieder geval binnen de EU). Zo geniet jij van je Ziggo GO-abonnement zonder je internetveiligheid op te geven.

Wil je meer lezen over Ziggo GO, VPN’s en hoe sommige mensen dit gebruiken om ook buiten de Europese Unie Nederlandse televisie te kijken? Lees dan de rest van dit artikel.

Ziggo GO is een razend populair platform. We kijken allemaal graag series, films en sportuitzendingen via de streamingdienst van Ziggo. Als het even kan, genieten we hier graag zowel in binnen- als buitenland van. Gelukkig hebben Ziggo-gebruikers toegang tot hun favoriete programma’s binnen de hele Europese Unie.

In andere delen van de wereld is dit echter een ander verhaal en je zult zien dat Ziggo GO buiten Europa niet werkt. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Nederlanders er steeds vaker voor kiezen om streamingdiensten via een VPN te bekijken. Op deze manier kunnen zij toch Ziggo GO kijken in het buitenland. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies werkt.

Waarom werkt Ziggo GO niet buiten Europa?

Tot begin 2018 waren Ziggo (GO) en veel andere Nederlandse streamingdiensten alleen te bekijken vanuit Nederland. De Europese Commissie maakte echter een einde aan deze manier van geo-blocking door de “geo-blocking regulation” te introduceren. Het internet moest vrijer en toegankelijker worden, zonder uitsluiting op basis van geografische locatie.

Deze regelgeving stelt dat betaalde Europese mediadiensten vrij verspreid mogen worden in Europa. Sindsdien zijn de mediadiensten van Ziggo GO dus vrij te bezoeken in de gehele EU, tot de vreugde van veel Ziggo-fans. Ook betaalde diensten zoals Videoland en KPN Interactieve TV vallen onder deze regelgeving.

Deze wet geldt echter alleen voor landen binnen de EU. Streamingdiensten (inclusief Ziggo) kunnen dus nog steeds onbereikbaar zijn buiten de EU.

Hoe ziet de Ziggo GO app dat jij in het buitenland bent?

Ziggo GO controleert via je IP-adres of GPS om te kijken of je in de EU bent. Als dit niet het geval is, kan Ziggo GO de uitzendingen die je wilt bekijken, blokkeren. Om deze reden veranderen sommige mensen hun publieke IP-adres (het adres dat Ziggo GO te zien krijgt), waardoor het lijkt alsof ze alsnog in Nederland (of in Europa) zijn.

Interessant genoeg kan het heel soms zelfs zo zijn dat je gewoon in de EU bent, maar dat het voor Ziggo lijkt alsof je je daarbuiten bevindt. Dit komt doordat de “IP-lijsten” die streamingsites gebruiken om te bepalen welke locatie bij een bepaald IP-adres hoort soms niet up-to-date zijn. In de paragraaf hieronder vind je een oplossing die onder andere in deze situatie uitkomst kan bieden.

Ziggo GO kijken in het buitenland (binnen Europa) oplossing – gebruik een VPN

Kaart met locatiemarker

In situaties waar Ziggo niet werkt in de EU gebruiken mensen soms een VPN om hun internetverkeer via Nederland om te leiden. Ze maken verbinding met een Nederlandse VPN-server en krijgen dan een nieuw IP-adres toegeschreven dat wél in Nederland geregistreerd staat. Met dit IP-adres krijgen ze vervolgens alsnog toegang tot de streamingdienst. Nadat ze verbinding hebben gemaakt met een Nederlandse server, starten ze de Ziggo GO-app en kunnen ze de app gebruiken zoals ze gewend zijn.

VPN’s zorgen er niet alleen voor dat je kunt doen alsof je op een andere locatie bent. Veel mensen gebruiken een VPN om hun privacy te waarborgen en hun veiligheid op openbare wifi-netwerken te vergroten. De VPN beveiligt je internetverkeer zodat jouw data minder snel in de verkeerde handen valt. Andere partijen, of dit nu hackers of grote marketingbedrijven zijn, hebben zo geen zicht meer op wat jij online allemaal doet. Voor meer informatie over VPN’s en hoe ze werken, verwijzen we je naar ons artikel “VPN uitgelegd“.

Zo krijgen mensen snel toegang tot Ziggo GO vanuit het buitenland

Het is mogelijk vanuit het buitenland binnen enkele minuten de kanalen van Ziggo online te bekijken door een VPN te gebruiken. Hiervoor is wel een abonnement op Ziggo GO nodig. Vervolgens streamen gebruikers met een paar simpele stappen zo hun favoriete programma’s:

 1. Mensen sluiten online een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider. De providers Surfshark en NordVPN zijn momenteel erg populair onder Nederlanders. Deze VPN’s kosten een paar euro per maand en hebben een vrij lange geld-terug-garantie. Met deze geld-terug-garantie kun je vaak binnen een maand je geld terugvragen, mocht je toch niet tevreden zijn met de VPN.
 2. Ze downloaden de VPN-software op hun smartphone, tablet of laptop.
 3. Ze starten de VPN-app en selecteren een Nederlandse server.
 4. Ze openen de Ziggo GO-app op het apparaat waarop de VPN geïnstalleerd is. Vanaf dat moment wordt al het dataverkeer via Nederland omgeleid. Hierdoor lijkt het voor streamingservices alsof deze bezoekers vanuit Nederland surfen, of ze daar nu werkelijk zijn of niet. Vervolgens krijgen deze mensen toegang tot Nederlandse streams, waaronder de streams van Ziggo GO.

Het klinkt misschien als een hoop gedoe, zo’n VPN-server, maar daarom zijn er bedrijven die deze service aanbieden. Zij hebben vaak servers over de hele wereld en zorgen ervoor dat jouw internetverkeer wordt omgeleid. Over het algemeen bieden deze providers voor de meest gangbare besturingssystemen een gebruiksvriendelijke app aan, die je gemakkelijk op je device installeert en instelt.

Je kunt binnen de VPN-software eenvoudig aangeven met welke server op welke locatie je wilt verbinden. Vervolgens maak je met één druk op de knop verbinding. Bij de betere VPN-providers is deze software vrijwel altijd beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android. Ook bieden tegenwoordig steeds meer providers VPN-oplossingen aan voor Linux.

Verschillende servers

Ziggo GO werkt soms niet met specifieke servers van VPN-providers. Deze VPN-providers stellen echter regelmatig nieuwe servers beschikbaar, waardoor er steeds nieuwe IP-adressen zijn die wél werken met verschillende streamingdiensten. Als een VPN onverhoopt niet werkt met Ziggo GO, kiezen mensen vaak één van de andere Nederlandse servers van de VPN-provider en proberen ze het opnieuw.

In principe zouden alle Europese servers toegang tot Ziggo GO moeten geven, zolang Ziggo die specifieke servers niet geblokkeerd heeft. Door meerdere servers te proberen (eerst in Nederland, en daarna eventueel in andere Europese landen) lukt het mensen meestal alsnog om Ziggo GO te streamen. Dit geldt ook voor het kijken van andere streamingdiensten, zoals RTL XL, Kijk.nl en NLZIET.

Dedicated IP

Daarnaast bieden sommige VPN-providers ook zogenaamde dedicated IP-adressen aan. Dit zijn statische IP-adressen die uniek zijn per gebruiker. Een ‘normale’ VPN-server heeft IP-adressen die met meerdere gebruikers gedeeld worden. Dit is bij een dedicated IP niet het geval. Sommige mensen gebruiken dit, omdat een statisch en vooral uniek IP-adres de kans kleiner maakt dat een streamingdienst een VPN-gebruiker zal detecteren en blokkeren. Een goede VPN-aanbieder die dedicated IP-adressen aanbiedt is NordVPN.

In principe heb je als betalende abonnee het recht om Nederlandse streamingdiensten overal binnen de EU te kijken. Dit is wettelijk zo geregeld. Alsnog adviseren wij je altijd even te kijken naar de gebruiksvoorwaarden van Ziggo en andere streamingdiensten die je gebruikt, zodat je niet per ongeluk in strijd bent met deze voorwaarden.

Ziggo GO kijken in het buitenland (buiten de EU)

Buiten Europa gebruiken mensen een VPN in combinatie met Ziggo om diverse redenen. Sommige mensen willen hun netwerkverbinding beveiligen, al kan het ook waardevol zijn voor het bekijken van specifieke content in landen waar internetcensuur heerst. Denk bijvoorbeeld aan erotisch getint beeldmateriaal dat in populaire Amerikaanse en Europese series te zien is. Hier is men in enkele landen in het Midden-Oosten niet van gediend.

Daarnaast zijn er ook streamingdiensten die de toegang tot hun services buiten Europa blokkeren. Deze blokkades kunnen vaak succesvol omzeild worden door een VPN te gebruiken.

Ook voor het kijken van Nederlandse streamingdiensten buiten de EU raden wij aan even de gebruiksvoorwaarden van de streamingdienst te checken. Gebruiksvoorwaarden kunnen veranderen, dus houd daar rekening mee.

Streamen met een VPN

Men gebruikt een VPN niet alleen om Ziggo GO te bekijken. Ook Uitzending Gemist, KPN Interactieve TV, Videoland of RTL XL kunnen op deze manier buiten de EU bekeken worden.

Bovendien werkt het ook voor niet-Nederlandse zenders en diensten. Een VPN kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken. Dit aanbod is vele malen groter dan het Nederlandse aanbod, waardoor het erg gewild is. Door een server in Amerika te kiezen, krijg je al snel toegang tot het Amerikaanse Netflix-aanbod. Als je nieuwsgierig bent naar welke buitenlandse streamingdiensten nog meer onbereikbaar zijn in Nederland en vice versa, kun je dit overzicht raadplegen.

Dit is echter maar één aspect van de voordelen die een VPN biedt. Al het internetverkeer dat over een VPN loopt, is immers ook veel beter beveiligd waardoor je privacy veel beter gewaarborgd blijft.

VPN voor website en Ziggo GO-app in het buitenland

Een VPN is zowel op een laptop en computer als op smartphone en tablet te gebruiken. Op al deze apparaten is een Ziggo GO-blokkade dus te omzeilen. Met een VPN kun je in het buitenland zowel van de Ziggo GO-app als Ziggo GO-website gebruikmaken. Toch lopen mensen die Ziggo GO proberen te unblocken in het buitenland op sommige apparaten nog tegen andere problemen aan.

Ziggo GO ziet je GPS-locatie op smartphone

Smartphone met locatiemarkerAls je je telefoon of tablet gebruikt om Ziggo GO te kijken, ziet de Ziggo GO-app niet alleen je IP-adres, maar ook je GPS-locatie. Een VPN verandert alleen je IP-adres, niet je GPS-locatiegegevens. Ziggo GO-kijkers met een VPN zullen vanuit het buitenland dus vaak alsnog geen programma’s kunnen kijken. Ziggo ziet hun GPS-locatie en weet dat deze niet gelijk is aan de locatie van het IP-adres.

Als deze gebruikers alsnog Ziggo GO willen kijken, hebben ze, naast de VPN, ook een GPS-spoofer nodig. Dit is een programma dat je GPS-locatie verandert. Er zijn veel gratis apps beschikbaar die dit voor je kunnen doen, zoals Fake GPS Go Location Spoofer. Sommige VPN’s hebben ook hun eigen ingebouwde GPS-spoofer. Surfshark is hier een goed voorbeeld van, al is deze GPS-spoofer tot nu toe wel enkel beschikbaar voor Android.

Wil je weten op wat voor manieren online partijen jouw locatie nog meer kunnen ontdekken? Lees dan dit artikel.

Beste VPN’s voor Ziggo GO in het buitenland

Niet elke VPN-aanbieder is geschikt voor het kijken van Ziggo GO. Mensen kiezen vaak ExpressVPN, NordVPN of SurfShark, omdat deze aanbieders snelle servers in Nederland aanbieden. Tijdens onze zoektocht naar de beste VPN-aanbieders van dit moment is eveneens gebleken dat deze aanbieders erg betrouwbaar en veilig zijn. SurfSark, NordVPN en ExpressVPN bieden allemaal een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op hun langere abonnementen, zodat je ze kunt uitproberen voordat je een langdurig abonnement neemt.

Ook hier willen we nog even benadrukken dat je eerst moet controleren of het gebruik van een VPN conform de overeenkomst is die jij als gebruiker met Ziggo (of een andere streamingdienst) hebt gesloten.

ExpressVPN

ExpressVPN is wat ons betreft het meest geschikt om Ziggo GO te kijken in het buitenland. Het is een snelle en betrouwbare VPN-aanbieder. Streaming kost veel data en daarom is een snelle verbinding cruciaal. Er is niets vervelender dan een haperend beeld of lange buffertijden. Gelukkig zijn de ExpressVPN-servers erg snel en stabiel. Daarmee zijn ze perfect voor het kijken van online televisie via, bijvoorbeeld, Ziggo GO.

Of je nu Windows, Android, Mac of iOS gebruikt, ExpressVPN heeft er software voor. Deze provider is enigszins aan de dure kant, maar hier krijg je wel een fantastisch product voor terug. Je betaalt dus echt voor kwaliteit. Mocht je van plan zijn je VPN regelmatig te gebruiken om te streamen, dan is ExpressVPN zeker het overwegen waard. Het is een goede keuze voor mensen die veilig Ziggo GO wensen te kijken.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark

Surfshark is een sterke nieuwkomer op de VPN-markt. Deze VPN hecht veel waarde aan de privacy en veiligheid van de gebruiker, maar biedt tegelijkertijd ook snelle servers. Uit onze tests kwam Surfshark als de snelste VPN naar boven. Naast zijn snelheid blinkt Surfshark in onze algemene tests ook uit op andere vlakken. Surfshark is érg scherp geprijsd en heeft een groot aantal servers in Europa, waaronder diverse IP-adressen in Nederland. Het enige nadeel is dat je zelf enkel de serverlocatie uit kunt kiezen en geen specifieke server. Dit geeft je potentieel dus iets minder unblocking opties dan de andere twee VPN’s op deze lijst.

De apps van Surfshark zijn erg overzichtelijk en gemakkelijk te installeren, waardoor je binnen de kortste keren aan de slag kunt. Ook heeft deze provider een aantal handige opties die tijdens je normale internetgebruik van pas komen, zoals een adblocker.

De combinatie van een lage prijs en een hoge kwaliteit maakt Surfshark een erg degelijke VPN. Op dit moment is Surfshark daarom één van onze favoriete VPN-providers. Surfshark verdient zeker een plekje op deze lijst van VPN’s die werken met Ziggo GO.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,03 per maand
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN

NordVPN is een populaire VPN voor het omzeilen van streamingblokkades. Net als de bovenstaande providers, biedt NordVPN goede streamingsnelheden en meer dan genoeg Nederlandse servers. Daarnaast is de provider ook erg voordelig.

Ten slotte heeft NordVPN extra opties die het een populaire optie voor het omzeilen van geografische restricties maken: dedicated IP-adressen en obfuscated servers. Deze opties zorgen ervoor dat het lastiger is om VPN-gebruikers te detecteren en blokkeren. Dit soort VPN-blokkades komen steeds vaker voor. Met de extra opties van NordVPN heb je hier veel minder last van.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,15 per maand bij een 2-jarig abonnement
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Gratis VPN voor Ziggo GO

Naast betaalde VPN’s zijn er overigens ook gratis VPN’s, maar die zijn vaak niet geschikt voor streaming. De datalimieten en snelheidsbeperkingen staan helaas een prettige streamingervaring in de weg. Als je een gratis VPN gebruikt dan blijft Ziggo waarschijnlijk steeds haperen. Ook kan het zijn dat je niet genoeg data krijgt om je programma af te kijken. Bovendien hebben lang niet alle gratis VPN’s Nederlandse servers

Als je zonder beperkingen en haperingen Ziggo GO wilt kijken in het buitenland, dan kun je beter kiezen voor een betaalde VPN. Ons onderzoek naar de beste, goedkope VPN’s laat zien dat het niet altijd nodig is om een hoge prijs te betalen voor een kwalitatief goede VPN.

Ziggo GO kijken in het buitenland oplossing – vooraf downloaden

Weet je al dat je op vakantie gaat en dat je een bepaalde film of serie wil kijken? Download deze dan alvast via de Ziggo GO-app. Op die manier wordt die film of serie ook offline beschikbaar. Dit kan met een Ziggo Movies & Series (XL) abonnement. Ziggo geeft dit zelf als mogelijke oplossing om Ziggo te kijken in het buitenland. Je mag Ziggo echter maar 4 maanden gebruiken in het buitenland, en je moet nog steeds woonachtig zijn in Nederland.

Waar werkt Ziggo GO en waar niet?

Ziggo GO is zowel binnen de Europese Unie als in een aantal landen buiten de EU beschikbaar. Op dit moment is Ziggo GO zonder VPN te bekijken in de volgende landen en gebieden:

Azoren, België, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Madeira, Malta, Martinique, Mayotte, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Saint-Martin, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Zoals je kunt zien, zijn de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, net als het Nederlandse Sint Maarten, niet opgenomen in bovenstaand lijstje. Ook veel andere landen en locaties wereldwijd missen. Dit betekent dat je, in een groot deel van de wereld, niet kunt genieten van je Ziggo GO-abonnement. Toch weten mensen in die landen met een VPN toegang te krijgen tot Ziggo GO.

Ziggo GO probeert VPN’s te weren

Het kan voorkomen dat Ziggo GO niet werkt met een VPN. Sinds begin 2018 is Ziggo bezig om de grotere VPN-providers te blokkeren. Het kan dus voorkomen dat de Ziggo GO-app en de website een foutmelding geven waarin wordt aangegeven dat je de aflevering niet in het buitenland kunt kijken. Dit is niet ongebruikelijk: services zoals Netflix doen dit namelijk ook. Ziggo GO is minder groot dan bijvoorbeeld Netflix. Het kan daarom langer duren voordat VPN-aanbieders geblokkeerde servers, die niet langer met Ziggo GO werken, vervangen.

Ziggo heeft hun geo-blocking aangescherpt om betalende abonnees buiten de EU de toegang tot Ziggo GO te ontzeggen wanneer zij een VPN gebruiken. Helaas ondervinden hierdoor mensen binnen Europa ook een hoop problemen met Ziggo. Zij kunnen immers geen gebruik meer maken van de streamingservice als ze hun VPN aan hebben staan.

Reactie Ziggo

In een reactie op de Ziggo Community laat een Ziggo-medewerker weten dat een VPN in principe nooit zou moeten werken met Ziggo GO, maar dat het kan dat er tijdelijk wel toegang is. Ziggo ondersteunt de toegang tot Ziggo GO via een VPN dus niet. Het bedrijf geeft zelf aan dat het probleem is opgelost als je de VPN uitzet, maar dit is voor de meeste gebruikers niet wenselijk. De kans is immers groot dat zij een VPN gebruiken voor extra veiligheid en privacy.

Het gebruik van een VPN is in Nederland volledig legaal. Het wordt zelfs door veel bedrijven en organisaties aangeraden, omdat het je meer online bescherming biedt. Als je je VPN uit moet zetten om Ziggo GO te kunnen kijken, betekent dat dat je online data niet langer versleuteld wordt. Je loopt hierdoor online dus een groter risico.

Algemeen: streamingdiensten vanuit het buitenland

Als je Ziggo GO wilt kijken, heb je allereerst een abonnement bij Ziggo nodig. De VPN-verbinding werkt alleen voor betalende abonnees en zorgt er daarbij voor dat alle streamingcontent die je normaal gesproken in Nederland of de EU kunt kijken, ook buiten de EU toegankelijk is.

Dit geldt ook voor andere streamingdiensten. Wil je met je VPN naar Netflix USA kijken? Dan moet je allereerst een abonnement bij Netflix hebben. Ook bij KPN Interactieve TV heb je eerst een werkend account nodig.

Sommige andere diensten zijn (deels) gratis en vereisen geen abonnement, zoals bijvoorbeeld NPO Uitzending Gemist. Het enige wat je in deze gevallen nodig hebt om vanuit het buitenland naar deze diensten te kijken, is een VPN.

De meest populaire VPN’s die gebruikt worden voor het kijken van Ziggo GO en andere streamingservices, zijn ExpressVPN, Surfshark en NordVPN.

Ziggo Go kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Wil je snel een antwoord op jouw vraag over Ziggo kijken in het buitenland? Lees dan onze FAQ hieronder, goede kans dat jouw vraag erbij staat! Klik op een vraag om het antwoord te zien.

De reden dat je buiten de EU geen Ziggo kunt kijken, heeft te maken met uitzendrechten. Ziggo moet, net als andere streamingdiensten, betalen om programma’s uit te zenden in een bepaald gebied. Als er niet voor een bepaald land is betaald, bijvoorbeeld Turkije, Thailand of andere landen buiten de EU, mag Ziggo daar ook geen programma’s uitzenden. Binnen de EU geldt een wet waardoor alle betaalde content in dat gehele gebied beschikbaar moet zijn.

Veel mensen gebruiken een VPN om Ziggo GO vanuit het buitenland te kijken. Een VPN is in staat jouw IP-adres, zelfs als je in het buitenland bent, te veranderen in een Nederlands IP-adres. Weten hoe dit precies werkt? Lees dan het volledige artikel.

Het gebruik van een VPN tijdens het streamen van online televisie is legaal. Wel kan het zijn dat de streamingdienst die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo GO, claims over VPN-gebruik in zijn gebruiksvoorwaarden heeft opgenomen. Controleer dus altijd eerst de gebruiksvoorwaarden van een dienst vóór je je VPN aanzet.

Wil je meer weten over de legaliteit van VPN’s in het algemeen? Bekijk dan ons artikel: is een VPN legaal?

In theorie kan dit. Je loopt hier echter al snel tegen snelheids- en databeperkingen aan. Met een gratis VPN zul je dus merken dat Ziggo de hele tijd blijft haperen, of dat je niet genoeg data krijgt om je programma af te kijken. Daarbij hebben lang niet alle gratis VPN’s Nederlandse servers. Meer weten over gratis VPN’s? Lees dan ons complete artikel over de beste gratis VPN’s.

Veel mensen gebruiken het liefst ExpressVPN om Ziggo te kijken in het buitenland. Dit is een VPN met een groot aantal Nederlandse servers, waardoor velen een geschikte server zullen vinden. Ook biedt deze VPN hoge streamingsnelheden, waardoor Ziggo en andere streamingcontent zal afspelen zonder dat je video blijft haperen.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
12
Reacties
 1. Een oplossing die voor mij werkt om Ziggo Go buiten Europa te laten werken: SurfShark via Belgische server laten werken. Blijkbaar heeft Ziggo die niet zo snel in de gaten?

  • Goede tip! Dankjewel voor het delen. Sowieso kan het helpen om verschillende serverlocaties binnen de EU te proberen. Zo is de kans groter dat je alsnog veilig Ziggo GO kunt kijken.

 2. Lekker hoor, dankzij jullie site net ExpressVPN geinstalleerd (en dus ook betaald), maar deze wordt gewoon gelijk door ziggo gedetecteerd en gelocked… werkt dus helemaal NIET!!!

  • Wat vervelend dat je alsnog geen Ziggo GO kunt kijken! Heb je verschillende Nederlandse/Europese servers van ExpressVPN geprobeerd? Het kan zijn dat het helpt om van server te veranderen. Ziggo is actief bezig IP-adressen van ExpressVPN te blokkeren, zodat je alsnog niet van je Ziggo-abonnement kunt genieten. De kans is echter klein dat ze zo snel álle IP-adressen van Express hebben geblokkeerd. Recentelijk konden wij ook met ExpressVPN nog Ziggo GO kijken. Soms moesten we daarvoor een aantal keer van server wisselen binnen de ExpressVPN-software.
   Blijkt dit voor jou ook niet te werken, dan kun je altijd nog gebruikmaken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van ExpressVPN. Neem hiervoor contact op met hun klantenservice. Zo ben je alsnog je geld niet kwijt en zit je niet aan een abonnement vast. Hopelijk hebben we je hiermee voldoende geholpen!

 3. Jammer maar helaas. NordVPN werkt niet vanuit Noorwegen. Tunnelbear idem dito.

  • Beste Jaap,

   Het lijkt er inderdaad op dat Ziggo actief VPN’s aan het blokkeren is, waardoor het een stuk lastiger kan zijn om Ziggo Go in het buitenland te kijken. Sommige VPN’s vechten hier wel tegen, dus het kan zijn dat je op den duur weer toegang krijgt tot Ziggo met NordVPN of TunnelBear. Dit hangt echt af van de providers en van Ziggo zelf.

 4. Klopt het dat ziggo flixtor.to blokkeert? probeer met mijn moto6 te streamen maar dit lukt niet.
  Zoon komt langs met s9 op ander netwerk en het streamen gaat prima.
  Denk dat ik van ziggo af moet om te streamen

  • Het zou inderdaad kunnen dat Ziggo sommige websites blokkeert. Internetproviders blokkeren regelmatig torrent sites zoals The Pirate Bay bijvoorbeeld. Welke sites wel of niet geblokkeerd worden door je internetprovider is niet altijd even duidelijk.

 5. Ziggo go werkt momenteel niet meer, accepteert geen proxy verbinding, 13.3.2018
  NordVpn werkt dus voor Ziggo niet meer, wat zijn de alternatieven?

  • Hallo Johannes,
   Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over.

 6. Had met open VPN unlimmited goede connecties met de ziggo go app hier in oostenrijk. Sinds vandaag 12-3 geen verbinding meer. Ook met expressVPN niet meer.
  Is dit op te lossen?

  mvg
  Mike

  • Hallo mike,
   Momenteel probeert Ziggo alle VPN-aanbieders actief te blokkeren. Omdat dit pas sinds kort is is het nog onduidelijk welke VPN-aanbieders wel of niet werken met Ziggo op de lange termijn. Daarnaast werken sommige VPN-aanbieders de ene dag wel met Ziggo Go, en de andere dag niet. Dit komt omdat ze dan tijdelijk een server hebben die nog niet is geblokkeerd. Vooralsnog is dit nog niet op te lossen.

Een reactie plaatsen