Beste VPN voor Amazon Fire TV Stick

Man kijkt Amazon Fire TV met VPN Trofee
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste VPN voor je Amazon Fire TV Stick

De Amazon Fire TV Stick helpt je om gemakkelijk online te streamen op je televisie. Het is een slim idee om je Amazon Fire TV te beveiligen met een VPN. Hier zijn meerdere redenen voor:

 • Met een VPN krijg je je online privacy weer terug en kijk je films zonder pottenkijkers.
 • Een VPN versleutelt je internetverbinding, zodat je online veilig blijft en geen last van hackers hebt.
 • Een VPN verandert je IP-adres, waardoor je toegang krijgt tot films en series die anders geblokkeerd zouden zijn voor jouw locatie.
 • Een VPN helpt je veilig en anoniem Kodi te gebruiken.

Een goede VPN voor je Amazon Fire TV Stick is ExpressVPN. Klik op de onderstaande knop om naar de officiële website van deze provider te gaan.

Wil je meer weten? Lees dan hieronder verder.

Als je je Amazon Fire TV Stick aansluit op de HMDI-poort van je tv, krijg je toegang tot je favoriete programma’s, films, muziek, foto’s en games. Het is aan te raden om je Amazon Fire TV Stick te beveiligen met een VPN (Virtual Private Network). Met een VPN kun je anoniemer, veiliger en met meer vrijheid gebruikmaken van het internet.

Je internetprovider, de overheid en sommige websites registreren je online activiteit en gebruiken dit voor verschillende doeleinden. Via een VPN wordt je internetverkeer versleuteld, je IP-adres verborgen en kan je instellen dat je via een server in een ander land verbinding maakt met het internet.

Van de vele toepassingen van VPN is met name het omzeilen van geografische blokkades interessant in combinatie met gebruik van de Amazon Fire TV Stick. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moeten weten over Amazon Fire TV Stick in combinatie met een VPN. We bespreken de mogelijkheden en geven aanraders voor de beste VPN.

Wat is de beste VPN voor Amazon Fire TV Stick?

We hebben bij het testen van de VPN’s voornamelijk gelet op de snelheid van de verbinding, de hoeveelheid mogelijke locaties, het gebruiksgemak en de prijs van de VPN dienst. Wij raden de volgende VPN aanbieders aan:

1. ExpressVPN: all-round de beste VPN voor Amazon Fire TV Stick

ExpressVPN is onze favoriete VPN-aanbieder voor de Amazon Fire TV Stick vanwege zijn sterke 256-bit encryptie en een waanzinnige klantondersteuning. Het is de meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke VPN. Bovendien beschikt deze VPN over een Amazon Fire TV-app, wat de installatie en configuratie erg gemakkelijk maakt. Daarnaast beschikt ExpressVPN over duizenden servers in talloze landen, waardoor geografische blokkades geen probleem zullen zijn. Door dit aanbod én de geboden kwaliteit is ExpressVPN echter ook één van de duurdere VPN-diensten.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. Private Internet Access: goedkoop wereldwijd streamen

Private Internet Access (PIA) is een uitstekend alternatief als je een goedkopere VPN-dienst zoekt. PIA staat bekend om de hoge mate van privacy: de dienst houdt totaal geen logs bij. Daarnaast beschikt PIA, net als ExpressVPN, over duizenden servers over de hele wereld. Hierdoor zul je nauwelijks last hebben van geoblocking en zal de snelheid meer dan geschikt zijn voor het streamen van films, series en muziek. Het enige nadeel van PIA is dat het niet altijd effectief werkt met Netflix, terwijl ExpressVPN dit wel doet.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.84
8.5
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

3. CyberGhost: een gebruiksvriendelijk alternatief

CyberGhost is een andere relatief goedkope VPN en een erg goede optie voor Fire Stick. Deze provider heeft speciale streamingfuncties, levert stabiele verbindingen en is gemakkelijk te gebruiken. Met hun speciale servers kun je talloze streamingdiensten deblokkeren, waardoor je binnen de kortste keren op een veilige manier je favoriete entertainment kunt kijken.

Hoewel CyberGhost niet zo gemakkelijk op een router te installeren is als bijvoorbeeld ExpressVPN, is het nog steeds een super alternatief. Het heeft duizenden servers en biedt zelfs een lange niet-goed-geld-terug-garantie die je kunt gebruiken als je deze VPN een tijdje wilt uitproberen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Waarom Amazon Fire TV via VPN?

Er zijn verschillende redenen om je Amazon Fire TV via een VPN te laten verbinden. We leggen je hieronder de belangrijkste redenen uit.

Films streamen zonder pottenkijkers

Door het gebruik van een VPN is het voor anderen niet langer mogelijk om te controleren wat je online allemaal doet. Dit betekent dat niemand kan zien welke films je streamt, welke spelletjes je speelt of welke muziek je luistert. Hierdoor krijg je je online privacy weer terug.

Geen last van hackers

Een VPN versleutelt al het internetverkeer van je Amazon Fire TV Stick. Hierdoor is je verbinding beveiligd tegen anderen die je data proberen te onderscheppen, zoals hackers en overheden. Zo biedt een VPN niet alleen meer privacy, maar ook meer online veiligheid.

Films en series uit andere landen kijken

Misschien wel de meest interessante reden is het kijken van films en series die normaal geblokkeerd zijn vanwege je geografische locatie. Met een VPN kun je in Nederland toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix. Deze versie van het platform heeft een groter aanbod aan films en series. Je kunt een VPN natuurlijk ook gebruiken om andere geografische blokkades te omzeilen. Op deze manier krijg jij bijvoorbeeld toegang tot video’s die via YouTube niet beschikbaar zijn in jouw regio.

Belangrijk: om series op een platform zoals Netflix of Amazon Video te kijken, heb je nog wel altijd een account nodig. Een VPN is een manier om films die op bepaalde locaties beschikbaar zijn, wereldwijd te bekijken. Het geeft je echter geen gratis toegang tot betaalde streamingplatformen.

Veilig en anoniem Kodi gebruiken

Kodi is een “open source” streamingdienst met een groot aanbod films, series en sportwedstrijden. In tegenstelling tot Popcorn Time is Kodi grotendeels legaal. Als je Kodi gebruikt op je Amazon Fire TV, is het aan te raden om dit via een VPN-verbinding te doen. Op die manier blijf je anoniem, kan je geografische blokkades omzeilen en ben je beveiligd tegen dreigingen van buitenaf. Lees hier ook welke VPN-provider het meest geschikt is in combinatie met Kodi.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN voor Amazon Fire TV?

Lijst met VergrootglasElke VPN-aanbieder is anders en biedt verschillende opties. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een VPN-provider voor Amazon Fire TV? Allereerst zijn de snelheid en stabiliteit van de verbinding belangrijk. Wanneer je media streamt, wil je niet een uur wachten tot je film is geladen. Het is belangrijk dat je zonder haperingen kan streamen.

Wil je een VPN gebruiken om geografische beperkingen te omzeilen? Kies dan voor een VPN-provider  met veel servers in verschillende landen, zodat je gemakkelijk van locatie kunt wisselen. Als je media vanuit een bepaald land wilt streamen, controleer dan of de provider die jij wil kiezen, een server in het betreffende land heeft. Wil je Duitse televisie kijken via je Firestick? Zorg dan dat de door jou gekozen VPN-aanbieder servers in Duitsland heeft staan.

Tot slot is de algehele kwaliteit van de provider van groot belang voor een goede ervaring. Denk aan de kwaliteit van de beveiliging, de klantenservice en de apps.

Wij hebben al deze functies uitgebreid getest, zodat jij dit niet zelf hoeft te doen. Eerder genoemde VPN-providers kwamen daarbij uit de bus als de beste opties.

Gratis VPN’s: een goede optie?

Naast betaalde VPN’s zijn er ook providers die een gratis VPN-verbinding aanbieden. Dit klinkt ideaal, maar de meeste gratis VPN’s hebben helaas beperkingen. Deze VPN’s zijn vaak niet veilig, houden logs bij of installeren malware op je apparaat. Ook hebben gratis VPN’s vaak een data- of snelheidslimiet.

Deze snelheidslimieten kunnen ervoor zorgen dat je internet traag wordt, zodat je last krijgt van haperingen tijdens het streamen. Datalimieten zorgen er ten slotte voor dat je slechts een kleine hoeveelheid MB’s via de VPN kunt laten lopen. Dit kan betekenen dat je niet eens één hele film kunt kijken. Heb jij geen problemen met deze limieten? Neem dan een kijkje bij onze beste gratis VPN-services.

Wil je liever internetten zonder restricties en streamen zonder haperingen? Kies in plaats van een gratis VPN dan liever voor een premium goedkope VPN.

VPN instellen op je Fire TV Stick

Je kan een VPN op meerdere manieren instellen op je Amazon Fire TV Stick. De meest eenvoudige manier is door middel van een VPN-app die je installeert vanuit de Amazon Fire TV library. Een tweede manier is door een VPN-client op je router in te stellen, zodat alle aan de router verbonden apparaten via een VPN lopen. Dit kan ook via een virtuele router op je PC of Mac.

Ten slotte heb je de mogelijkheid een VPN te installeren door middel van een Android APK. We hebben hiervoor een uitgebreide handleiding geschreven waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een VPN-dienst installeert om veilig, anoniem en zonder geoblokkades te streamen vanaf je Fire TV Stick.

VPN Instellen Amazon Fire TV Stick Illustratie

Conclusie

Je Amazon Fire TV Stick verbinden via een VPN is een goede manier om ongestoord en zonder geografische blokkades films en series te streamen. Dit is ook perfect voor streamingdiensten zoals Kodi. Omdat VPN-apps te installeren zijn vanuit de Amazon Library, is het gemakkelijk om een beveiligde verbinding op te zetten.

Als je op zoek bent naar een snelle, gebruiksvriendelijke VPN, raden wij ExpressVPN aan. Private Internet Access (PIA) en CyberGhost zijn goede alternatieven als je op zoek bent naar een goedkopere VPN-provider met degelijke resultaten.

Zelf op zoek naar de juiste VPN-aanbieder? Ga dan naar ons overzicht van beste VPN-aanbieders.

Beste VPN voor Amazon Fire TV Stick: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de beste VPN voor Amazon Fire TV Stick? Wij helpen je graag. Kijk in het overzicht met de veelgestelde vragen hieronder. Klik op de vraag om het antwoord te zien!

Wij raden ExpressVPN aan voor de Amazon Fire TV Stick. Deze gebruiksvriendelijke VPN-provider beschikt over een Amazon Fire TV-app. Dit is erg handig voor de installatie en configuratie.

Geografische blokkades omzeilen is met deze VPN geen probleem. Zo kun je met behulp van een VPN bijvoorbeeld in Nederland toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix met een ruimer aanbod aan films en series.

Er zijn een aantal goede gratis VPN’s.  Helaas zijn veel gratis VPN’s niet veilig. Ook hebben veel gratis versies snelheids- of datalimieten. Voor een vrij internet zonder beperkingen raden we aan een goedkope premium VPN te gebruiken.

Als je een VPN gebruikt, zien anderen niet meer wat jij online doet en welke films jij streamt. Daarnaast versleutelt een VPN jouw internetverkeer, zodat jij beter beschermd bent tegen hackers.

Bovendien kun je met een VPN geografische blokkades omzeilen en films en series kijken die anders geblokkeerd zijn vanwege je geografische locatie. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld toegang krijgen tot YouTube-video’s die niet beschikbaar zijn in jouw land.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen