Man kijkt Amazon Fire TV met VPN Trofee

Beste VPN voor Amazon Fire TV Stick

Laatst bijgewerkt: 19 december 2019
Leestijd: 5 minuten, 16 seconden
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste VPN voor je Amazon Fire TV Stick

De Amazon Fire TV Stick helpt je om gemakkelijk online te streamen op je televisie. Het is een slim idee om je Amazon Fire TV te beveiligen met een VPN. Hier zijn meerdere redenen voor:

  • Met een VPN krijg je je online privacy weer terug en kun je films kijken zonder pottenkijkers.
  • Een VPN versleutelt je internetverbinding, zodat je online veilig blijft en geen last van hackers hebt.
  • Een VPN verandert je IP-adres, waardoor je toegang krijgt tot films en series uit andere landen die anders geblokkeerd zouden zijn voor jouw locatie.
  • Een VPN helpt je veilig en anoniem Kodi te gebruiken.

Een goede VPN voor je Amazon Fire TV Stick is ExpressVPN. Klik op de onderstaande knop om naar de officiële website van deze provider te gaan.

Wil je meer weten? Lees dan hieronder verder.

In dit artikel vertellen wij je alles wat je moeten weten over Amazon Fire TV Stick in combinatie met een VPN, van de mogelijkheden tot onze aanraders voor de beste Fire TV Stick VPN. Ook bij Amazon Fire TV kan je namelijk gebruikmaken van een VPN voor online anonimiteit, verbeterde veiligheid en toegang tot geo-locked films en series.

Wat is VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een netwerk waarmee je anoniem, veilig en in vrijheid gebruik kan maken van het internet. Je internet service provider (ISP), de overheid en sommige websites registreren je online activiteit en gebruiken dit voor verschillende doeleinden.Via een VPN wordt je internetverkeer versleutelt, je IP-adres verborgen en kan je instellen dat je via een server vanuit een ander land verbinding maakt met het internet.

Met name het omzeilen van geografische blokkades is interessant voor het gebruik van de Amazon Fire TV Stick. Mocht je meer willen weten over VPN’s en het gebruik daarvan kan je dat lezen in ons uitgebreide artikel: ‘VPN uitgelegd: Wat is een VPN en waar gebruik je het voor?’.

Waarom Amazon Fire TV over VPN?

Er zijn meerdere redenen waarom je je Amazon Fire TV wil laten verbinden via een VPN. We leggen je hier de belangrijkste redenen uit.

Films kijken zonder pottenkijkers

Door het gebruik van een VPN is het niet meer mogelijk voor anderen om te controleren wat je online allemaal doet. Dit betekent dat niemand kan zien welke films je streamt, welke spelletjes je speelt of welke muziek je luistert. Hierdoor krijg je je online privacy weer terug.

Geen last van hackers

Een VPN versleutelt al het internetverkeer van je Amazon Fire TV. Hierdoor is je verbinding beveiligd tegen anderen die je data proberen te onderscheppen zoals hackers en overheden.

Films en series uit andere landen kijken

Misschien wel de meest interessante reden is het kijken van films en series die normaliter geblokkeerd zijn vanwege je geografische locatie. Zo kan je er met een VPN voor zorgen dat je in Nederland toegang hebt tot de Amerikaanse Netflix met een groter aanbod aan films en series. Dit kan natuurlijk ook gebruikt worden om andere geografische blokkades te vermijden zoals video’s die via YouTube niet beschikbaar zijn in jouw regio.

Belangrijk: een VPN zorgt er niet voor dat je toegang hebt tot bijvoorbeeld Netflix of Amazon Video als je daar geen account voor hebt. Een VPN is een manier om privacy online te waarborgen, maar geeft je geen toegang als je niet beschikt over de juiste accounts.

Veilig en anoniem Kodi gebruiken

Kodi is een open-source streamingdienst met een groot aanbod films, series en sportwedstrijden maar, in tegenstelling tot Popcorn Time, is de dienst grotendeels legaal. Als je Kodi gebruikt op je Amazon Fire TV is het aan te raden om dit via een VPN verbinding te doen. Op die manier blijf je anoniem, kan je geografische blokkades omzeilen en ben je beveiligd tegen dreigingen van buitenaf. Lees hier ook welke VPN provider het meest geschikt is in combinatie met Kodi.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN aanbieder voor Amazon Fire TV

Het is belangrijk dat je zonder haperingen kan streamen. Daarnaast is het handig om een VPN aanbieder te kiezen die het gemakkelijk maakt om de VPN te installeren en in te stellen. Tot slot is het fijn als je geo blocking kan omzeilen. Als je bijvoorbeeld via je Firestick Duitse programma’s wil kijken, controleer dan goed of de door jou gekozen VPN aanbieder toegang aanbiedt vanuit deze locatie.

Zelf kijken voor een VPN aanbieder. Ga dan naar ons overzicht van beste VPN aanbieders:

Bekijk beste VPN's

Mocht je er niet uit komen, kijk dan hieronder naar onze aanraders voor de beste Amazon Fire TV VPN.

Wat is de beste VPN voor Amazon Fire TV Stick

We hebben bij het testen van de VPN’s voornamelijk gelet op de snelheid van de verbinding, de hoeveelheid mogelijke locaties, het gebruiksgemak en de prijs van de VPN dienst. Wij raden de volgende VPN aanbieders aan:

ExpressVPN

ExpressVPN is onze favoriete VPN aanbieder voor de Amazon Fire TV Stick met zijn sterke 256-bit encryptie en een waanzinnige klantondersteuning. Het is de meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke VPN die ook nog eens beschikt over een Amazon Fire TV app, wel zo handig voor de installatie en configuratie. Daarnaast beschikt ExpressVPN over meer dan 2000 servers in 94 landen waardoor geografische blokkades geen probleem zullen zijn. Door dit aanbod én de geboden kwaliteit is ExpressVPN echter ook één van de duurdere VPN diensten.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
  • Supersnelle en makkelijke VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Private Internet Access

Private Internet Access (PIA) is een uitstekend alternatief als je een goedkopere VPN dienst zoekt met prima resultaten. PIA staat bekend om zijn hoge mate van privacy omdat de dienst geen logs bijhoudt. Daarnaast beschikt PIA over meer dan 3000 servers verdeeld over 25 landen. Hierdoor zul je nauwelijks last hebben van geoblocking en zal de snelheid meer dan geschikt zijn voor het streamen van films, series en muziek.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 7 dagen geld-terug-garantie
8.5
  • Sterke focus op privacy en security
  • Scherp geprijsd
  • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

VPN Instellen op je Fire TV Stick

Je kan op meerdere manieren een VPN instellen op je Amazon Fire TV Stick. We hebben hiervoor een uitgebreide handleiding geschreven waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij een VPN dienst kan installeren om veilig, anoniem en zonder geo-blokkades te streamen vanaf je Fire TV Stick.

VPN Instellen Amazon Fire TV Stick Illustratie

Tot slot

Je Fire TV Stick verbinden via een VPN is een goede manier om ongestoord en zonder geografische blokkades films en series te streamen. Dit is ook perfect voor streaming diensten als Kodi. Door de mogelijkheid om VPN apps te installeren vanuit de Amazon library is het gemakkelijk om een beveiligde verbinding op te zetten. Mocht je dus beschikken over een Amazon Fire TV Stick raden wij je aan deze via een goede VPN beveiligde verbinding te verbinden. Op zoek naar een geschikte VPN dienst? Volg hieronder de knop om een overzicht te zien van de door ons aangeraden VPN’s.

Bekijk beste VPN's

Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen