Home » Nieuws (VPN en privacy)

Nieuws (VPN en privacy)

Google maakt app voor versleuteld mailen

google versleuteld mailen

Google vindt het belangrijk dat mensen op een gemakkelijke manier versleuteld met elkaar kunnen e-mailen. De internetgigant is daarom vorig jaar begonnen met een onderzoeksproject om te kijken hoe zij dit het beste mogelijk kunnen maken. De Chrome-app die dit heeft opgeleverd laat gebruikers Gmail-gebruikers eenvoudiger end-to-end versleuteld e-mails uitwisselen. De Chrome-app is nu open source gemaakt.

Lees meer »

Cloudflare beveiligingslek: privédata openbaar

CloudFlare beveiligingslek

Door een beveiligingsprobleem bij Cloudflare zijn veel privégegevens per ongeluk openbaar geworden. De diensten van Cloudflare zijn juist gemaakt om de bereikbaarheid van websites te garanderen en cyberaanvallen af te wenden. De diensten van het bedrijf worden door veel populaire websites gebruikt.

Lees meer »

Upspin: Nieuw Google-project voor veilig delen bestanden

Google Upspin bestanden delen

Google werkt aan een nieuw project: Upspin. Dit opensourceproject moet het voor gebruikers eenvoudiger en veiliger maken om bestanden met elkaar te delen. Met Upspin hopen ze een alternatief te bieden voor andere methodes voor bestandsdeling. Huidige methodes zijn veelal gefragmenteerd en het kopiëren en opnieuw verpakken van bestanden kost teveel tijd. Upspin moet daar verandering in brengen.

Lees meer »

Advies aan Android-gebruikers: vermijd onofficiële app stores

Android malware

“Om malware op je Android smartphone of tablet te voorkomen kun je het beste onofficiële app stores vermijden”. Zo luidt het advies van het Slowaakse anti-virusbedrijf ESET. Het bedrijf onderzocht alle ransomware-exemplaren die de afgelopen jaren voor het Android-platform zijn verschenen. Een rapport hierover kwam deze week naar buiten.

Lees meer »

Grote toename ransomware door anonimiteit Bitcoins

Ransomware Bitcoins

Toen in 1989 de eerste bestanden door cybercriminelen werden gegijzeld, wisten we nog niet waar dit verder toe zou leiden. Het duurde tot 2004 voor er een eerste grote opleving in ransomware kwam. En ook nu zien we weer grote toename in aanvallen met behulp van ransomware. De oorzaak: De anonimiteit van de Bitcoin. “Sinds de opkomst van de Bitcoin, …

Lees meer »

Google onthult Windows beveiligingslek (ongepatcht)

Windows beveiligingslek

Google heeft bekend gemaakt dat er een beveiligingslek in Windows is ontdekt. Via het beveiliginglek kunnen aanvallers mogelijk informatie (zoals gebruikersgegevens) uit het geheugen stelen. Met deze informatie heeft de aanvaller de sleutel in handen waarmee hij het systeem verder kan aanvallen. Voor het beveiligingslek is nog geen patch beschikbaar.

Lees meer »

Toch digitale ondersteuning voor het tellen van stemmen

Stempotlood

Ondanks eerdere berichten dat er tijdens de komende kabinetsverkiezingen slechts stemmen geteld zouden worden met de hand, lijkt het erop dat er wel degelijk computers ingezet gaan worden om hierbij te assisteren. Het gaat dan om het gebruik van assisterende software, zoals spreadsheets in Excel. Aanvankelijk had Minister Plasterk uit vrees voor hacks of externe inmenging ingezet op het volledig handmatig tellen van …

Lees meer »

Ernstige beveiligingslekken bij Kadaster

Kadaster beveigingslekken

Het afgelopen jaar is het Kadaster getroffen door een groot aantal beveiligingslekken.  Deze lekken brengen een groot risico met zich mee. Kans bestaat dat onbevoegden toegang hebben tot het Kadaster en daar informatie kunnen aanpassen. Het gaat dan om registraties op het gebied van onroerendgoedbezit, hypothecaire onderpanden en beslagen.

Lees meer »

Intel dashboard toont info over cyberdreigingen

Intel Threat Landscape Dashboard

Intel komt met iets nieuws: het Threat Landscape Dashboard. Chipgigant  Intel lanceerde onlangs dit dashboard om online veiligheid van gebruikers te verbeteren. Op het dashboard treffen gebruikers informatie aan over actuele cyberdreigingen. Er wordt onder andere weergegeven welke ransomware-families er op dit moment actief zijn, welke campagnes van cyberspionnen bekend zijn en informatie over actief aangevallen beveiligingslekken.

Lees meer »

Ransomware ontdekt dat gegevens steelt en verwijdert

Ransomware ontdekt

Er is een nieuwe ransomware ontdekt die meer doet dan het gijzelen van bestanden. Onderzoekers ontdekten een ransomware-exemplaar dat naast het versleutelen van bestanden voor losgeld, ook gegevens steelt en verwijdert. Dat gaat dus verder dan de gemiddelde ransomware die tot nog toe zijn opgedoken.

Lees meer »