Nieuws:
Home » Nieuws (VPN en privacy)

Nieuws (VPN en privacy)

Windows 7 onvoldoende beveiligd

Microsoft Windows 7

Microsoft Duitsland heeft bekend gemaakt dat de beveiliging van Windows 7 niet meer voldoende is. Het besturingssysteem heeft een verouderd fundament. Het bedrijf verstuurde daarom een persbericht om te laten weten dat het afscheid neemt van Windows 7. Gebruikers blijven nog tot 2020 beveiligingsupdates ontvangen.

Lees meer »

Adverteerders achterhalen ongemerkt identiteitsgegevens middels ultrasound

Tor Browser

Een opmerkelijke ontdekking trekt de veiligheid en anonimiteit van TOR-gebruikers ernstig in twijfel. Een team van onderzoekers heeft op de TOR Browser een pagina ontdekt waar stiekem ultrasounds (echagraphie) worden uitgezonden middels reclames en verborgen Javascript codes. Zodra een TOR gebruiker deze webpagina bezoekt, zenden deze advertenties en Javascipts middels de HTML5 Audio API ultrasounds de ruimte in die contact proberen te leggen met nabije …

Lees meer »

Adobe patcht beveiligingslekken Flash Player en Acrobat

Adobe

Op dinsdag 10 januari heeft Adobe een beveiligingsupdate uitgebracht. De update bevatte een patch waarmee diverse beveiligingslekken werden gedicht. De ernstige lekken bevonden zich in Flash Player, Acrobat en Adobe Reader. De kwetsbaarheden gaven aanvallers de mogelijkheid om – in het ergste geval – het onderliggende systeem volledig over te nemen.

Lees meer »

Nieuwe privacy instellingen Windows 10

Windows 10 update

Microsoft komt binnenkort met nieuwe privacy instellingen Windows 10. De instellingen geven gebruikers meer controle over de gegevens die het besturingssysteem verzamelt. Met de juiste instellingen kan de gebruiker er voor zorgen dat Windows 10 minder data verzamelt, aldus Microsoft.

Lees meer »

Wifi-versterkers Edimax lekken wifi-wachtwoord

Edimax wifi-versterker

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen dat de wifi-versterkers van Edimax het opgeslagen wifi-wachtwoord kunnen lekken. Zij zouden verschillende kwetsbaarheden bevatten die dit probleem veroorzaken. Wifi-versterkers van fabrikant Edimax worden ook in Nederland verkocht. De beveiligingsproblemen doen zich voor bij de Edimax Wi-Fi Extender EW-7438RPn Mini en de EW-7238RPD.

Lees meer »

Gegevens van 1,5 miljoen gamers bij ESEA gestolen

ESEA

Aan het einde van afgelopen jaar (eind december) is de database van de E-Sports Entertainment Association (ESEA) gehackt. Een aanvaller maakte daarbij de gegevens van 1,5 miljoen online gamers buit. Hij heeft deze gegevens inmiddels openbaar gemaakt. 

Lees meer »

Volledig versleuteld web steeds dichterbij

Let's Encrypt

In 2016 is een goede basis gelegd voor een volledig versleuteld web, aldus Let’s Encrypt. Let’s Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door o.a. Akamai, Cisco, Mozilla en de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF.

Lees meer »

Beveiligingslek in Microsoft Word uit 2015

Beveiligingslek Word

Amerikaanse beveiligingsbedrijven waarschuwen gebruikers: Er zit een beveiligingslek in Microsoft Word uit 2015. Groepen aanvallers gebruiken het lek om vertrouwelijke gegevens van bedrijven en organisaties te stelen. Het lek zit in Office 2007, 2010 en 2013.

Lees meer »

Websites van Nederlandse ziekenhuizen niet goed beveiligd

Nederlandse ziekenhuizen laten op grote schaal steken vallen bij het beveiligen van hun websites. Een op de drie ziekenhuiswebsites is inadequaat beveiligd en een kwart van de websites heeft helemaal geen beveiligde verbinding. Een beveiligde verbinding, te herkennen aan de letters https in het webadres en een slotje linksboven in de webpagina, zorgt ervoor dat hackers geen gegevens kunnen onderscheppen. Alle data …

Lees meer »