Hulu kijken in Nederland (handleiding)

Interface die lijkt op Hulu op laptopscherm naast een dame met een laptop en Nederlandse vlag
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Snel Hulu kijken in Nederland? Gebruik ons stappenplan!

Veel mensen willen tegenwoordig Hulu kijken in Nederland. Helaas blokkeert Hulu gebruikers van buiten Amerika. Desondanks is het mogelijk om een Hulu-account vanuit Nederland af te sluiten en Hulu te kijken. Het korte stappenplan hieronder laat zien hoe je met een VPN Hulu kunt kijken vanuit Nederland.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan. Een abonnement afsluiten is eenvoudig: ga naar de NordVPN-website via de knop onder dit stappenplan en doorloop het aanmeldproces.
 2. Installeer de NordVPN-app. Lees voor een uitgebreide uitleg onze NordVPN-review.
 3. Open de NordVPN-app, log in en maak verbinding met een Amerikaanse VPN-server.
 4. Log in op je Hulu-account en begin met streamen!

Als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van NordVPN voor Hulu of het afsluiten van een Hulu-abonnement in Nederland, lees je hieronder verder.

Hulu is een Amerikaanse streamingdienst met ontzettend veel verschillende films en series. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld op het huidige Netflix-aanbod uitgekeken bent. Het enige nadeel: Hulu is niet beschikbaar in Nederland. Hulu is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten of in Japan (met Hulu Japan). Gelukkig is er een manier om ook in Nederland naar Hulu te kijken.

Waarom kan ik geen HULU in Nederland kijken?

Hulu blokkeert gebruikers van buiten de Verenigde Staten. Aan de hand van je IP-adres achterhaalt de dienst je geografische locatie. Als je de Amerikaanse Hulu bezoekt vanuit bijvoorbeeld Nederland, ziet de streamingdienst je Nederlandse IP-adres en weet deze dat je verbinding maakt vanuit Nederland. Mensen die zich buiten Amerika bevinden, krijgen een foutmelding te zien:

Hulu geolocation error

Zoals je in de foutmelding kunt lezen, heeft Hulu niet de rechten om de series wereldwijd beschikbaar te stellen. Dit probleem kom je ook bij Nederlandse services tegen, bijvoorbeeld wanneer je NPO in het buitenland wilt kijken.

Ook de Hulu-app (voor Android, iOS en Windows) is buiten de Verenigde Staten geblokkeerd. Om toch Hulu te kijken terwijl je je buiten Amerika bevindt, heb je een VPN nodig. Wil je de dienst in Nederland gebruiken? Dan moet je sowieso eerst een account aanmaken (dit moet altijd als je Hulu wilt kijken). We komen hier later op terug.

Hulu kijken in Nederland met een VPN

Hulu LogoMet alleen het aanmaken van je account ben je er nog niet. Je virtuele locatie ligt nog steeds buiten de VS, waardoor Hulu je alsnog blokkeert – zelfs al heb je een betaald abonnement. Om dit te veranderen moet je een Amerikaans IP-adres gebruiken. Dit doe je door middel van een VPN.

Een VPN leidt je internetverkeer om via een externe VPN-server. De meeste VPN-aanbieders hebben servers verspreid over de hele wereld. Als je met een VPN-server in de Verenigde Staten verbindt, verander je je IP-adres in een Amerikaans IP-adres. Op deze manier kun je met je VPN ook andere streamingdiensten vanuit Nederland unlocken, zoals de Amerikaanse Netflix, Pluto TV of Peacock.

Een VPN-verbinding zorgt bovendien voor extra encryptie, waardoor je gegevens beter beschermd zijn. Naast je locatie verbergt een VPN ook nog eens je identiteit. Met een VPN ben je dus veiliger en anoniemer online.

Belangrijk: het gebruik van een VPN is legaal, maar kan soms tegen de (constant veranderende) gebruiksvoorwaarden van streamingdiensten, zoals Hulu, ingaan. Het is je eigen verantwoordelijkheid om kennis te nemen van deze gebruiksvoorwaarden en hiermee in overeenstemming te handelen.

Installeer een VPN en kijk Hulu in Nederland

Als je Hulu wilt kijken met behulp van een VPN, volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van een VPN-provider, bijvoorbeeld NordVPN.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Sluit een abonnement af en maak een account aan.
 4. Download de officiële VPN-software van NordVPN.
 5. Installeer de app door de installatieprocedure te doorlopen.
 6. Open de VPN-app en log in met het account dat je bij stap twee hebt aangemaakt.
 7. Selecteer een Amerikaanse server. Voor het kijken van Hulu heb je namelijk een Amerikaans IP-adres nodig.
 8. Ga naar de website van Hulu, of de Hulu-app, en geniet van alle series en films.

Let er wel op dat je al een Hulu-account nodig hebt als je Hulu wilt kijken met een VPN zoals NordVPN. Weet je niet hoe je vanuit Nederland een Hulu-abonnement kunt afsluiten? We leggen het voor je uit.

Hoe sluit ik een Hulu-abonnement af buiten Amerika?

Hulu maakt het mensen buiten de Verenigde Staten lastig om gebruik te maken van de streamingservice. Dit begint al bij het afsluiten van een abonnement. Op de Hulu-website kun je alleen met een Amerikaanse creditcard of een Amerikaans PayPal-account betalen.

Bij diverse gift card shops, waaronder MyGiftCardSupply, kun je als Nederlander wél een Hulu gift card kopen. De gemakkelijkste manier om vanuit Nederland een abonnement bij Hulu af te sluiten, is dus met een Hulu-giftcard. We leggen deze manier gedetailleerd uit.

Hulu gift card via MyGiftCardSupply

MyGiftCardSupply accepteert Nederlandse PayPal-betalingen. Daarnaast kun je bij veel giftcardshops vaak met anonieme cryptocurrency’s (zoals Bitcoin of Ethereum) betalen. Via Dundle kun je de Hulu-giftcard gewoon met iDeal betalen.

Zodra je de Hulu-giftcard gekocht hebt, krijg je een e-mail met daarin de giftcard code. Deze code kun je vervolgens verzilveren op de Hulu-website. Zo kun je een geldig en werkend Hulu-abonnement afsluiten.

Volg onderstaande stappen om de Hulu giftcard werkend te krijgen:

 1. Open een incognito tabblad in je browser of wis van tevoren alle cookies.
 2. Maak verbinding met een Amerikaanse VPN-server.
 3. Bezoek deze pagina in je incognito tab: https://secure.hulu.com/start/gifting.
 4. Vul je giftcard code in en volg de stappen om je Hulu-account aan te maken.
 5. Bij zip code vul je een Amerikaanse postcode in. Gebruik bijvoorbeeld 10001 (New York).
 6. Kies tijdens het aanmeldproces het type Hulu-account dat je wilt hebben.

Na het doorlopen van deze stappen heb je een werkend Hulu-abonnement. Je kunt nu het complete Hulu-aanbod streamen buiten de VS. Je wilt Hulu natuurlijk kijken met een VPN die voor jou het beste is. Hieronder noemen we een aantal opties. Ben je nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje bij onze VPN-reviews.

NordVPN: online streamen zonder lag

Als je wilt gaan voor de beste stream-ervaring, raden wij NordVPN aan. Deze VPN is consistent een fantastische optie, zowel voor het kijken van Hulu als voor anoniem, veilig en vrij internetten in het algemeen. NordVPN is tevens erg snel. De VPN-dienst heeft bovendien erg veel servers, waardoor je veel IP-adressen kunt selecteren. Je Amerikaanse IP-adres zal niet snel worden geblokkeerd. NordVPN is volgens ons de beste VPN op dit moment.

Je kunt de dienst gratis uitproberen met de 30-dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: goedkoop Hulu kijken in Nederland

Een betaalbare, maar goede VPN-dienst die geschikt is om Hulu mee te kijken, is Surfshark. Deze VPN-provider heeft veel servers in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten. Deze servers werken moeiteloos met Hulu. Daarnaast kun je met Surfshark de Amerikaanse Netflix kijken en anoniem en veilig internetten.

Surfshark is een van de goedkoopste VPN’s van het moment, zonder daarmee in te leveren op kwaliteit. Je kunt er dus echt op rekenen dat je zonder problemen en voor weinig geld toegang krijgt tot Hulu. Een groot voordeel van Surfshark is dat je je VPN-abonnement op een onbeperkt aantal apparaten tegelijk kunt gebruiken. Zo kun je je favoriete tv-series kijken op welk apparaat je maar wilt.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

PIA: talloze servers om Hulu mee te kijken

PIA is een sterke en populaire VPN-aanbieder die het vooral goed doet op het gebied van privacy. Met het PIA servernetwerk krijg je toegang tot snelle en stabiele servers over de hele wereld. Hierdoor kun je eenvoudig gebruikmaken van streamingservices zoals Hulu.

PIA is relatief goedkoop en je kunt de service ook nog eens gemakkelijk uitproberen met de 30-dagen geld-terug-garantie.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Let op: Er bestaan zowel betaalde als gratis VPN-diensten. Helaas zijn de gratis VPN’s vaak niet snel genoeg om Hulu zonder problemen mee te kijken. Ook hebben gratis VPN’s vaak data-restricties. Voor de best werkende diensten heb je een betaald VPN-abonnement nodig.

Hulu kijken op je smartphone of tablet

Volgens de officiële website van Hulu kun je Hulu zowel op je computer en laptop als op je tablet en smartphone kijken. Hier hoef je dus geen aparte apps voor te installeren – behalve de app van de VPN die je wilt gebruiken. Je kunt ook in dit geval verbinding maken met een Amerikaanse VPN-server. Uiteraard kun je altijd de Hulu-app installeren als je dit wilt.

NordVPN heeft ook handige software voor je smartphone of tablet. Deze software is gewoon te vinden in de App store. Zo kun je de VPN-verbinding op je telefoon inschakelen, en vervolgens zorgeloos Hulu kijken.

Hulu: een gevarieerd aanbod aan films en series

Op dit moment is Netflix waarschijnlijk de populairste streamingdienst in Nederland. Helaas is het aanbod van interessante series en films op Netflix voor veel mensen erg beperkt, vooral in Nederland. Als je toch je favoriete series wilt zien, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de Amerikaanse versie van Hulu.

Hulu heeft een enorm aanbod aan series en films die niet bij andere streamingdiensten te zien zijn. Hier volgt een lijstje met enkele van de meest populaire films en series die op dit moment op Hulu staan:

 • Atlanta
 • Better Things
 • Black-ish
 • Brooklyn Nine-Nine
 • Buffy the Vampire Slayer
 • Difficult People
 • Empire
 • Golden girls
 • Hell’s kitchen
 • High Fidelity
 • I Love Lucy
 • It’s Always Sunny in Philadelphia
 • Killing Eve
 • Little Fires Everywhere
 • Lost
 • Parasite
 • Prison Break
 • Saturday Night Live
 • The Handmaid’s Tale
 • This Is Us
 • Veronica Mars

Nederlands alternatief voor Hulu

In februari 2021 is Disney Star gelanceerd in Nederland. Star is onderdeel van Disney Plus en biedt vooral content voor volwassenen. Disney Star kun je zien als een Europees alternatief voor Hulu. Veel films en series op Hulu worden aangeboden op Star. Het enige verschil is dat Hulu in Amerika wordt aangeboden als aparte dienst. In Nederland is Star onderdeel van het Disney-plus platform.

Veelgestelde vragen over Hulu kijken in Nederland

Heb je een vraag over het kijken van Hulu in Nederland? Vraag je je af hoe je een Hulu-account af kunt sluiten? Klik op één van de veelgestelde vragen hieronder om het antwoord te lezen.

Ja, het is mogelijk om in Nederland Hulu te kijken. Omdat Hulu toegang van buiten Amerika probeert tegen te gaan, is het noodzakelijk enkele simpele stappen te nemen voor je Hulu in Nederland kunt kijken. Lees hier verder hoe je Hulu in Nederland kunt kijken.

Het afsluiten van een Hulu-account buiten Amerika is mogelijk. Als je vanuit bijvoorbeeld Nederland een Hulu-abonnement af wilt sluiten, kun je gebruikmaken van Hulu-giftcards. Deze Hulu-giftcards stellen je in staat om een betaald Hulu-account van buiten Amerika af te sluiten.

Disney-CEO Bob Iger vermeldde dat de internationale uitrol van Hulu mogelijk in 2021 van start zou gaan. Tot op heden zijn er echter geen specifieke plannen en data aangekondigd voor de komst van Hulu naar Nederland. Gelukkig is het, via een omweg, toch mogelijk om nu al Hulu in Nederland te kijken. Momenteel is dé manier om Hulu in Nederland te kijken met een VPN.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
21
Reacties
Plaats een reactie
 1. Hallo David,

  Gisteren een Hulu abonnement afgesloten volgens jouw aanwijzingen. Dat werkte perfect. Vandaag echter kan ik niet meer gebruik maken van Hulu. Ik heb wel een account waarop ik kan inloggen, maar daar verschijnt weer het scherm ‘choose your plan’. Wat te doen?

  Groeten, Cornelis

  • Wat we hierover online kunnen terugvinden is dat dit probleem ook bij gebruikers uit de VS voorkomt. Zij lijken dit te kunnen oplossen door hun cookies te verwijderen, dus wellicht dat dat je probleem oplost.

   • Dank voor je reactie. Helaas werkte het niet voor me.

    • Graag gedaan, jammer dat het niet heeft geholpen. Wellicht dat je kunt vragen bij je VPN-provider of ze dit probleem kennen en weten of ze het moeten oplossen. Ook kun je altijd nog in Hulu-specifieke fora of Reddit een dergelijke vraag stellen bij andere gebruikers.

 2. Hallo,
  Ik heb zojuist jouw stappen gevolgd en ben erin! Alleen krijg ik nu de melding dat ik een VPN gebruik en kan ik, na aankoop van een giftcard, er geen gebruik van maken. Heb je daar een oplossing voor?

  • Hoi Warisha,

   Mijn suggestie zou zijn om eens te verbinden met verscheidene VPN-servers en dan steeds te controleren of HULU werkt tussendoor. Dit is nieuw voor me, maar het zou kunnen dat HULU bepaalde IP-adressen blokkeert als men vermoedt dat het een VPN-server betreft, maar gelukkig heb je vaak zoveel VPN-servers om uit te kiezen dat je er geheid een vindt die werkt met HULU en die nog niet geblokkeerd is.

 3. Ik heb Surfshark geïnstalleerd мааr ik kan niet aan Hulu.com verder gaan. Als ik mijn creditcard gegevens invoer, krijg ik geen reactie.

 4. heeft Hulu ook Subtitels ?

  • De beschikbaarheid van ondertiteling voor Hulu verschilt per serie/programma. Meestal hebben ze helaas wel alleen Engelstalige ondertiteling, dus je kunt beter niet rekenen op Nederlandse subtitles.

 5. Hoe download ik de Hulu app als ik een account aangemaakt krijg? Volgens mij lukt dat sowieso niet met een NL Apple of GooglePlay account. Dus als ik een Hulu account aangemaakt krijg met een Paypall account met Amerikaans adres en een VPN verbinding afsluit, heb ik er nog steeds niets aan zonder APP lijkt mij.

  • De Hulu app is inderdaad redelijk sterk geblokkeerd. Wij zouden dan ook aanraden Hulu alleen via de browser of desktop/laptop te bekijken. Je kunt wel middels een VPN en een losse Account die is ingesteld op Amerika (met Amerikaanse creditcard) de Hulu app downloaden, maar dit is vrij ingewikkeld en werkt niet altijd.

   • Die informatie is relevant om bovenaan dit artikel te plaatsen!

    • Hallo Addertje, erg goed punt. Ik heb gezorgd dat deze informatie in het artikel is verwerkt.

 6. Hier zitten nogal wat fouten in… Hulu is NIET gratis (nou ja, na de eerste maand niet meer).
  Daarnaast is het VPN-idee wel leuk, maar om Hulu te kunnen gebruiken moet je een account hebben. En die krijg je alleen met een Amerikaanse creditcard. Het invullen van een Amerikaans adres is niet voldoende. Ze accepteren ook geen prepaid creditcards meer. En bij het gebruiken van Paypal krijg je ook een foutmelding als je niet in Amerika zit / geen Amerikaanse gegevens hebt.
  Mocht je dus op een of andere manier een werkende account hebben, dán is een VPN inderdaad noodzakelijk, maar met alleen een VPN red je het dus niet. Helaas…

  • Bedankt voor de toelichting, toch wel relevante informatie voor eenieder belangrijk kan zijn.

  • Met Paypal betalen kan wel, mits je een Amerikaans adres invoert tijdens het aanmaken van een Amerikaans PayPal account. Zo heb ik het in ieder geval in Amerika gedaan toen ik ook geen beschikking had over een Amerikaanse creditcard.

   • Inmiddels is het afsluiten van een Hulu abonnement in Nederland via een Hulu giftcard wel mogelijk (zie bovenstaand artikel).

    • ik heb een giftcard gebruikt, en kon een account aanmaken. op het moment dat streamen start krijg je een mededeling dat Hulu niet werkt met VPN beschermde IP adressen; dus de hele vlieger gaat niet op. Er wordt gesuggereerd hierboven om dan maar allerlei VPN services (die vaak alle betaalde abo’s vragen) te proberen, tot eentje die nog niet herkend wordt als VPN door Hulu. Gevaar is dat je dan terecht komt bij louche VPN services.

     • Je hoeft niet per se een andere VPN-dienst te proberen, vaak is het al genoeg om bij dezelfde VPN’s verschillende servers te proberen. Als het goed is hebben de drie aangeraden VPN’s tientallen zo niet honderden verschillende servers in de VS. Ook kun je eventueel nog van VPN-protocol wisselen om te kijken of dat wellicht helpt. Heb je dit al geprobeerd? Je kunt ook contact opnemen met de VPN-aanbieder zelf, wellicht dat zij je een specifieke server kunnen aanraden.

     • Hoi Menno, ik heb dit ook gedaan d.m.v. een giftcard en account aangemaakt enz. Bij het afspelen van een film krijg ik een foutmelding (dat ik vpn gebruik of een anonymous proxy). Ik kom er maar niet uit.

Een reactie plaatsen