HULU logo boven handleiding op laptop

HULU kijken in Nederland (handleiding)

Laatst bijgewerkt: 7 januari 2020
Leestijd: 5 minuten, 14 seconden

Hulu is een streamingdienst met ontzettend veel verschillende films en series. Ideaal wanneer je zoals velen inmiddels door je Netflix bibliotheek heen zit. Het enige nadeel? Hulu is alleen beschikbaar voor computers, tv’s en tablets die zich in Amerika bevinden. Hulu maakt namelijk gebruik van geolocatie techniek. Hierdoor kunnen zij direct zien waar een bezoeker zich bevindt, en op basis van deze locatie content blokkeren. Bevindt je jezelf dus buiten Amerika, dan krijg je een foutmelding te zien, vergelijkbaar met:

Hulu geolocation error

Dit komt doordat Hulu aan je ip-adres kan zien in welk land je je bevindt. Zoals je in de foutmelding kunt lezen hebben we niet de rechten (gekocht) om de series wereldwijd beschikbaar te maken (net als het probleem van uitzending gemist in het buitenland kijken).

Belangrijk: De app van Hulu app is sterk geblokkeerd. Wij zouden dan ook aanraden Hulu via de browser op desktop/laptop te bekijken. Je kunt wel middels een VPN en een losse Account die is ingesteld op Amerika (met Amerikaanse creditcard) de Hulu app downloaden. Dit kan echter vrij lastig zijn. Let ook altijd op dat het gebruik van een VPN soms tegen de (constant veranderende) gebruiksvoorwaarden is. Bekijk dus altijd goed of je niet de gebruiksvoorwaarden schendt.

Hulu alleen toegankelijk vanuit Amerika?

Hulu LogoHoewel je vroeger gewoon een fake Amerikaans adres gebruikte om alsnog gebruik te kunnen maken van Hulu, is dit nu helaas niet langer mogelijk. Waar Hulu vroeger gratis was, zijn ze inmiddels overgestapt naar een business model op basis van abonnementen. Hierdoor is het dus ten eerste niet meer mogelijk om gratis films en series te kijken. Sterker nog, je kan alleen met een Amerikaanse creditcard een abonnement afsluiten: het invullen van een Amerikaans adres volstaat helaas niet meer. Zelfs een Paypal account geeft een foutmelding zolang deze niet gekoppeld is aan een Amerikaans adres. Je kunt dus alleen Hulu kijken als je al een Hulu account hebt. Mocht je onverhoopt toch toegang krijgen tot een Hulu account vanuit Nederland, dan kom je er helaas al snel achter dat de meeste content geblokkeerd is. Maar daar hebben wij natuurlijk een oplossing voor gevonden. Let op: zonder account kun je geen toegang krijgen tot het Hulu aanbod.

Hulu kijken in Nederland: de oplossing

Kun je Hulu toch kijken vanuit Nederland? Jazeker! Er zijn zelfs meerdere manieren. Aangezien Hulu films en series weergeeft die door anderen geproduceerd worden, kun je eerst kijken of je op de originele websites terecht kunt. Zo kun je alle CWTV shows terugvinden op CWTV.com, NBC shows op NBC.com en CBS shows op CBS.com. Maar zelfs op die websites krijg je soms geen toegang. Zit je niet in de USA, dan zal de meeste content geblokkeerd zijn.

Een andere, en naar onze mening de beste manier, is Hulu laten denken dat je in Amerika bent. Dit kun je doen door een VPN te gebruiken. Hoe dat exact werkt? Dat lees je hieronder!

Hulu kijken met een VPN

De eerste, en beste manier om Hulu te laten denken dat jij je in Amerika bevindt is via een VPN server. Dit is een programma op je device of computer die je verbinding via een externe, veilige server stuurt. Een abonnement (zowel gratis als betaald) bij een VPN provider stelt je in staat om uit allerlei verschillende server (locaties) te kiezen; waaronder Amerika. Al jouw internetverkeer wordt versleuteld (voor extra veiligheid) via deze server gestuurd, en vervolgens doorgestuurd naar jouw eindbestemming op het internet. Zowel je identiteit als je locatie worden verborgen, waardoor je zomaar ineens toegang zou krijgt tot websites en diensten van over de hele wereld, waaronder Hulu. Helaas zijn niet alle VPN’s gratis. Voor de best werkende VPN’s hebt je een betaald abonnement nodig. Dit is het echter meer dan waard. De uitstekende VPN Surfshark is namelijk uitermate geschikt voor Hulu en zeer goedkoop. Daarnaast kun je met Surfshark naast Hulu ook Amerikaanse Netflix kijken en kun je anoniem en veilig downloaden.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €1,79 per maand
8.8
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Het installeren van Surfshark om Hulu te kijken werkt als volgt:

 1. Ga naar de website van Surfshark
 2. Sluit een abonnement af
 3. Download de Surfshark software
 4. Open de software en doorloop de installatiewizard
 5. Open de Surfshark software die is geïnstalleerd
 6. Klik op ‘all locations’ en selecteer een server in de Verenigde Staten uit de lijst
 7. De VPN-verbinding zal nu tot stand worden gebracht
 8. Ga naar de Hulu website om Hulu te kunnen kijken

Hulu kijken op je smartphone of tablet

Nu je gebruik kunt maken van Hulu (en eindelijk eens van dat alsmaar herhalende Netflix repertoire af bent), is het ook wel fijn om via ieder device toegang te hebben tot Hulu. Volgens de officiële website kun je Hulu zowel vanaf de tablet, smartphone als de laptop bekijken. Hier hoef je dus geen moeite voor te doen. Wel moet je ook in dit geval je VPN aanzetten. Surfshark heeft gelukkig ook handige software voor je smartphone of laptop. Deze software is gewoon te vinden in de app store. Zo kun je de VPN verbinding op je telefoon inschakelen, en vervolgens zorgeloos de Hulu app gebruiken. Wil je jouw favoriete film streamen?

Het gevarieerde Hulu aanbod

Op dit moment is Netflix waarschijnlijk een van de meest gebruikte streamingdiensten in Nederland. Maar dit veelvuldige Netflix gebruik levert natuurlijk ook problemen op. Het meest voorkomende probleem: het gebrek aan films! Het abonnement is gedurende de eerste maanden natuurlijk hartstikke interessant, maar na verloop van tijd krijg je het gevoel alles wel gezien te hebben.

Het gevarieerde aanbod van Hulu maakt deze dienst dan ook ontzettend populair. Net als bij Netflix kun je ook via Hulu meerdere profielen aanmaken, en dus met de hele familie (en al die vrienden zonder eigen abonnement) genieten van de nieuwste films en series. Wat dat betreft zul je er ook altijd als eerst bij zijn. Films en series die in Nederland nog lang niet op televisie te zien zullen zijn, zijn in Amerika allang uitgebracht: en nu dus ook voor jou beschikbaar! Naast alle Amerikaanse films, shows en series, heeft Hulu ook afspraken met Disney. En dit zorgt ervoor dat je populaire films en series die je in Nederland normaal nooit zou kunnen kijken (zoals bijvoorbeeld de hitseries ‘The Handmaid’s Tale’ of ‘Castle Rock’) ook gewoon in Nederland kunt kijken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
9
Reacties
 1. Hier zitten nogal wat fouten in… Hulu is NIET gratis (nou ja, na de eerste maand niet meer).
  Daarnaast is het VPN-idee wel leuk, maar om Hulu te kunnen gebruiken moet je een account hebben. En die krijg je alleen met een Amerikaanse creditcard. Het invullen van een Amerikaans adres is niet voldoende. Ze accepteren ook geen prepaid creditcards meer. En bij het gebruiken van Paypal krijg je ook een foutmelding als je niet in Amerika zit / geen Amerikaanse gegevens hebt.
  Mocht je dus op een of andere manier een werkende account hebben, dán is een VPN inderdaad noodzakelijk, maar met alleen een VPN red je het dus niet. Helaas…

  • Bedankt voor de toelichting, toch wel relevante informatie voor eenieder belangrijk kan zijn.

  • Met Paypal betalen kan wel, mits je een Amerikaans adres invoert tijdens het aanmaken van een Amerikaans PayPal account. Zo heb ik het in ieder geval in Amerika gedaan toen ik ook geen beschikking had over een Amerikaanse creditcard.

 2. Hoe download ik de Hulu app als ik een account aangemaakt krijg? Volgens mij lukt dat sowieso niet met een NL Apple of GooglePlay account. Dus als ik een Hulu account aangemaakt krijg met een Paypall account met Amerikaans adres en een VPN verbinding afsluit, heb ik er nog steeds niets aan zonder APP lijkt mij.

  • De Hulu app is inderdaad redelijk sterk geblokkeerd. Wij zouden dan ook aanraden Hulu alleen via de browser of desktop/laptop te bekijken. Je kunt wel middels een VPN en een losse Account die is ingesteld op Amerika (met Amerikaanse creditcard) de Hulu app downloaden, maar dit is vrij ingewikkeld en werkt niet altijd.

   • Die informatie is relevant om bovenaan dit artikel te plaatsen!

    • Hallo Addertje, erg goed punt. Ik heb gezorgd dat deze informatie in het artikel is verwerkt.

 3. heeft Hulu ook Subtitels ?

  • De beschikbaarheid van ondertiteling voor Hulu verschilt per serie/programma. Meestal hebben ze helaas wel alleen Engelstalige ondertiteling, dus je kunt beter niet rekenen op Nederlandse subtitles.

Een reactie plaatsen