HULU kijken in Nederland (handleiding)

HULU logo boven handleiding op laptop
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Snel Hulu kijken in Nederland? Gebruik ons stappenplan!

Veel mensen willen tegenwoordig Hulu kijken in Nederland. Hulu blokkeert gebruikers van buiten Amerika. Desondanks is het mogelijk om een Hulu-account vanuit Nederland af te sluiten en Hulu te kijken. Het korte stappenplan hieronder laat zien hoe je met een VPN Hulu kunt kijken vanuit Nederland.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden Surfshark aan. Een abonnement afsluiten is eenvoudig: ga naar de SurfShark website via de knop onder dit stappenplan en doorloop het aanmeldproces.
 2. Installeer de Surfshark VPN-app. Lees voor een uitgebreide uitleg onze Surfshark review.
 3. Open de Surfshark app, log in en maak verbinding met een Amerikaanse VPN-server.
 4. Log in op je Hulu-account en begin met streamen!

Als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van Surfshark voor Hulu of het afsluiten van een Hulu-abonnement in Nederland, lees je hieronder verder.

Hulu is een Amerikaanse streamingdienst met ontzettend veel verschillende films en series. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld op het huidige Netflix-aanbod uitgekeken bent. Het enige nadeel? Hulu is niet beschikbaar in Nederland. Hulu is alleen beschikbaar voor computers, tv’s en tablets die zich in Amerika bevinden (of in Japan, met Hulu Japan). Gelukkig is er een manier om ook in Nederland naar Hulu te bekijken.

Waarom kan ik geen HULU in Nederland kijken?

Hulu blokkeert gebruikers van buiten Amerika en maakt hierbij gebruikt van je IP-adres/geo-locatie. Hierdoor kan Hulu direct zien waar een bezoeker zich bevindt en op basis van deze locatie toegang tot Hulu blokkeren. Bevind je je dus buiten Amerika, dan krijg je een foutmelding te zien:

Hulu geolocation error

Dit komt doordat Hulu aan je IP-adres kan zien in welk land jij je bevindt. Zoals je in de foutmelding kunt lezen, heeft Hulu niet de rechten (gekocht) om de series wereldwijd beschikbaar te maken (een probleem dat je ook bij Nederlandse services tegenkomt, zoals wanneer je NPO in het buitenland wilt kijken).

Ook de Hulu-app (voor Android, iOS en Windows) is buiten Amerika geblokkeerd. Onderstaande truc om Hulu toch buiten Amerika te kunnen kijken werkt het gemakkelijkst als je Hulu via de browser op je computer bekijkt. Als je echt wilt, kun je met een VPN en een losse Windows/Google Play Store/Apple-account, ingesteld op Amerika (vaak ook met Amerikaanse creditcard) de Hulu-app downloaden. Dit is echter vrij lastig en niet iedereen heeft natuurlijk een (Amerikaanse) creditcard.

Hoe sluit ik een Hulu-abonnement af buiten Amerika?

Hulu maakt het mensen buiten de Verenigde Staten lastig om gebruik te maken van hun streamingservice. Dit begint al bij het afsluiten van een Hulu-abonnement. Wij hebben diverse manieren getest en zullen hieronder de beste optie toelichten.

De gemakkelijkste manier om een Hulu-abonnement af te sluiten vanuit Nederland (of een ander land) is met een Hulu giftcard. Op de website van Hulu kun je namelijk alleen met een Amerikaanse creditcard of met een Amerikaanse PayPal-account betalen. Bij diverse gift card shops, waaronder MyGiftCardSupply (een populaire website voor gift cards) kun je als Nederlander wél een Hulu gift card kopen.

Hulu gift card via MyGiftCardSupply

MyGiftCardSupply accepteert Nederlandse PayPal-betalingen, ook als je Paypal-account aan een Nederlandse bankrekening gekoppeld is. Let erop dat onze tester wel een geverifieerd PayPal-account had, dus dat dit mogelijk nog invloed kan hebben. Daarnaast kun je bij veel giftcardshops vaak ook met anonieme cryptocurrencies (zoals Bitcoins of Ethereum) betalen. Via Dundle kun je de Hulu giftcard gewoon met iDeal betalen.

Zodra je de Hulu Giftcard gekocht hebt, krijg je een email met daarin de Hulu giftcard code. Deze giftcard code kun je vervolgens verzilveren op de Hulu website en daarmee een officieel en werkend Hulu abonnement afsluiten.

Volg onderstaande stappen om de Hulu giftcard werkend te krijgen:

 1. Open een incognito tabblad in je browser
  (Chrome:  druk op Ctrl + Shift + N, Firefox: Ctrl + Shift + P, Internet Explorer: Ctrl + Shift + P) of wis van tevoren alle cookies.
 2. Maak verbinding met een Amerikaanse VPN-server zoals beschreven in de volgende sectie.
 3. Bezoek deze pagina in je incognito tab: https://secure.hulu.com/start/gifting.
 4. Vul je Hulu giftcard code in en volg de stappen om je Hulu-account aan te maken.
 5. Bij zip code vul je een postcode uit de Verenigde Staten in. Gebruik bijvoorbeeld 10001 (New York).
 6. Kies tijdens het aanmeldproces het type Hulu-account dat je wilt hebben.

Na het doorlopen van deze stappen heb je een werkend Hulu-abonnement. Je kunt nu het complete Hulu aanbod streamen buiten de VS.

Hulu kijken in Nederland met een VPN

Hulu Logo

Als het gelukt is om een Hulu-abonnement af te sluiten (of als je er al een had), kun je alsnog alleen Hulu kijken als je je virtuele locatie verandert naar Amerika. Ook dit kan door gebruik te maken van een VPN. Met een VPN kun je je IP-adres veranderen in een Amerikaans IP-adres, zelfs wanneer je in Nederland bent. Op deze manier worden VPN’s ook gebruikt om bijvoorbeeld vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix, Pluto TV of Peacock te bekijken.

De meeste VPN-aanbieders leveren software waarmee je snel en gemakkelijk een veilige VPN-verbinding kunt opzetten. Al jouw internetverkeer wordt versleuteld (voor extra veiligheid) en via een VPN-server naar de eindbestemming op het internet (in dit geval Hulu) gestuurd. Zowel je identiteit als je locatie worden verborgen, waardoor je toegang kunt krijgen tot eerder geblokkeerde websites en diensten van over de hele wereld, waaronder Hulu.

Er bestaan zowel gratis als betaalde VPN-abonnementen. Helaas zijn de gratis VPN’s vaak niet snel genoeg om Hulu zonder problemen mee te kijken. Ook hebben gratis VPN-providers vaak data-restricties. Voor de best werkende VPN’s heb je een betaald abonnement nodig. Hieronder staan drie goede, betaalde opties die werken met Hulu.

Belangrijk: het gebruik van een VPN is legaal, maar kan soms tegen de (constant veranderende) gebruiksvoorwaarden van streamingservices, zoals Hulu, in gaan. Het is je eigen verantwoordelijkheid om kennis te nemen van deze gebruikersvoorwaarden en hiermee in overeenstemming te handelen.

Surfshark: goedkoop Hulu kijken in Nederland

Een goedkope, maar goede VPN-provider die geschikt is om Hulu mee te kijken, is Surfshark. Deze VPN-provider biedt veel servers, ook in de Verenigde Staten. Deze servers werken moeiteloos met Hulu. Daarnaast kun je met Surfshark ook de Amerikaanse Netflix kijken en anoniem en veilig internetten.

Het grote voordeel van Surfshark is dat het een van de goedkoopste VPN’s van het moment is, zonder daarmee in te leveren op kwaliteit. Je kunt er dus echt op rekenen dat je zonder problemen en voor weinig geld toegang zult krijgen tot Hulu. Klik op de button in de banner hieronder om direct naar de website van Surfshark te gaan.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,12 per maand
Vanaf
€2.12
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN: talloze servers om Hulu mee te kijken

NordVPN is een sterke en populaire VPN-aanbieder die het vooral goed doet op het gebied van unblocking. De duizenden servers die NordVPN beschikbaar stelt, zijn in staat om je toegang te geven tot allerlei platformen, inclusief Hulu. Bovendien heeft NordVPN overzichtelijke software, waardoor je snel en gemakkelijk aan de slag kunt.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

ExpressVPN: online streamen zonder lag

Als je wilt gaan voor de beste stream-ervaring, raden wij ExpressVPN aan. Deze VPN is consistent een fantastische optie, zowel voor het kijken van Hulu als voor anoniem, veilig en vrij internetten in het algemeen. ExpressVPN is ‘all-round’ de beste optie en staat daarom ook op nummer 1 in onze lijst met beste VPN’s. ExpressVPN is ook erg snel. Het enige nadeel is dat je extra betaalt voor deze kwaliteit: ExpressVPN is niet de meest goedkope VPN.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Installeer een VPN en kijk Hulu in Nederland

Als je Hulu wilt kijken met behulp van Surfshark, volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van Surfshark.
 2. Sluit een abonnement af en maak een account aan.
 3. Download de officiële VPN-software van Surfshark.
 4. Installeer de software door de installatieprocedure te doorlopen.
 5. Open de Surfshark software en log in met de account die je in stap 2 hebt aangemaakt.
 6. Klik op “All locations” en selecteer een server in de Verenigde Staten. Na het klikken op de server wordt de VPN-verbinding automatisch tot stand gebracht.
 7. Ga naar de website van Hulu en geniet van alle series en films.

Let er wel op dat je al een Hulu-account nodig hebt als je Hulu wilt kijken met een VPN zoals Surfshark. Weet je niet hoe je vanuit Nederland een Hulu-abonnement kunt afsluiten? Scrol dan even terug naar boven voor een stappenplan.

Hulu kijken op je smartphone of tablet

Volgens de officiële website van Hulu kun je Hulu zowel op je computer en laptop als op je tablet en smartphone kijken. Hier hoef je dus geen aparte apps voor te installeren – behalve de app van de VPN die je wilt gebruiken. Je kunt ook in dit geval verbinding maken met een Amerikaanse VPN-server.

Surfshark heeft gelukkig ook handige software voor je smartphone of laptop. Deze software is gewoon te vinden in de App store. Zo kun je de VPN-verbinding op je telefoon inschakelen, en vervolgens zorgeloos Hulu kijken.

Hulu: een gevarieerd aanbod aan films en series

Op dit moment is Netflix waarschijnlijk de populairste streamingdienst in Nederland. Helaas is het aanbod van interessante films en series op Netflix voor veel mensen erg beperkt, vooral in Nederland. Voor deze mensen én voor mensen geïnteresseerd in films en series die alleen bij Hulu te zien zijn, is Hulu een leuk alternatief.

Hulu heeft een enorm aanbod aan series en films die nergens anders te zien zijn. Hier volgt een lijstje met enkele van de meest populaire films en series die op dit moment op Hulu te zien zijn:

 • Atlanta
 • Better Things
 • Black-ish
 • Bob’s Burgers
 • Brockmire
 • Brooklyn Nine-Nine
 • Buffy the Vampire Slayer
 • Difficult People
 • Empire
 • Fresh Off the Boat
 • Hey Arnold!
 • It’s Always Sunny in Philadelphia
 • Killing Eve
 • Lost
 • Parasite
 • PEN15
 • Please Like Me
 • Ramy
 • Saturday Night Live
 • Seinfeld
 • Shrill
 • The Handmaid’s Tale
 • This Is Us

Nederlands alternatief voor Hulu

In februari 2021 is Disney Star gelanceerd in Nederland. Star is onderdeel van Disney Plus en biedt vooral content voor volwassenen. Disney Star kun je zien als een Europees alternatief voor Hulu. Veel films en series op Hulu worden aangeboden op Star. Het enige verschil is dat Hulu in Amerika wordt aangeboden als aparte dienst. In Nederland is Star onderdeel van het Disney-plus platform.

Veelgestelde vragen over Hulu kijken in Nederland

Heb je een vraag over het kijken van Hulu in Nederland? Vraag je je af hoe je een Hulu-account af kunt sluiten? Klik op één van de veelgestelde vragen hieronder om het antwoord te lezen.

Ja, het is mogelijk om in Nederland Hulu te kijken. Omdat Hulu toegang van buiten Amerika probeert tegen te gaan, is het noodzakelijk enkele simpele stappen te nemen voor je Hulu in Nederland kunt kijken. Lees hier verder hoe je Hulu in Nederland kunt kijken.

Het afsluiten van een Hulu-account buiten Amerika is mogelijk. Als je vanuit bijvoorbeeld Nederland een Hulu-abonnement af wilt sluiten, kun je gebruikmaken van Hulu giftcards. Deze Hulu giftcards stellen je in staat om een betaald Hulu-account van buiten Amerika af te sluiten.

Er zijn bronnen die vermelden dat Hulu in 2021 mogelijk naar Europa en Nederland komt. Vooralsnog zijn er echter geen specifieke plannen en data aangekondigd. Gelukkig is het, via een omweg, toch mogelijk om nu al Hulu in Nederland te kijken. Momenteel is dé manier om Hulu in Nederland te kijken met een VPN.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
21
Reacties
Plaats een reactie
 1. Hallo David,

  Gisteren een Hulu abonnement afgesloten volgens jouw aanwijzingen. Dat werkte perfect. Vandaag echter kan ik niet meer gebruik maken van Hulu. Ik heb wel een account waarop ik kan inloggen, maar daar verschijnt weer het scherm ‘choose your plan’. Wat te doen?

  Groeten, Cornelis

  • Wat we hierover online kunnen terugvinden is dat dit probleem ook bij gebruikers uit de VS voorkomt. Zij lijken dit te kunnen oplossen door hun cookies te verwijderen, dus wellicht dat dat je probleem oplost.

   • Dank voor je reactie. Helaas werkte het niet voor me.

    • Graag gedaan, jammer dat het niet heeft geholpen. Wellicht dat je kunt vragen bij je VPN-provider of ze dit probleem kennen en weten of ze het moeten oplossen. Ook kun je altijd nog in Hulu-specifieke fora of Reddit een dergelijke vraag stellen bij andere gebruikers.

 2. Hallo,
  Ik heb zojuist jouw stappen gevolgd en ben erin! Alleen krijg ik nu de melding dat ik een VPN gebruik en kan ik, na aankoop van een giftcard, er geen gebruik van maken. Heb je daar een oplossing voor?

  • Hoi Warisha,

   Mijn suggestie zou zijn om eens te verbinden met verscheidene VPN-servers en dan steeds te controleren of HULU werkt tussendoor. Dit is nieuw voor me, maar het zou kunnen dat HULU bepaalde IP-adressen blokkeert als men vermoedt dat het een VPN-server betreft, maar gelukkig heb je vaak zoveel VPN-servers om uit te kiezen dat je er geheid een vindt die werkt met HULU en die nog niet geblokkeerd is.

 3. Ik heb Surfshark geïnstalleerd мааr ik kan niet aan Hulu.com verder gaan. Als ik mijn creditcard gegevens invoer, krijg ik geen reactie.

 4. heeft Hulu ook Subtitels ?

  • De beschikbaarheid van ondertiteling voor Hulu verschilt per serie/programma. Meestal hebben ze helaas wel alleen Engelstalige ondertiteling, dus je kunt beter niet rekenen op Nederlandse subtitles.

 5. Hoe download ik de Hulu app als ik een account aangemaakt krijg? Volgens mij lukt dat sowieso niet met een NL Apple of GooglePlay account. Dus als ik een Hulu account aangemaakt krijg met een Paypall account met Amerikaans adres en een VPN verbinding afsluit, heb ik er nog steeds niets aan zonder APP lijkt mij.

  • De Hulu app is inderdaad redelijk sterk geblokkeerd. Wij zouden dan ook aanraden Hulu alleen via de browser of desktop/laptop te bekijken. Je kunt wel middels een VPN en een losse Account die is ingesteld op Amerika (met Amerikaanse creditcard) de Hulu app downloaden, maar dit is vrij ingewikkeld en werkt niet altijd.

   • Die informatie is relevant om bovenaan dit artikel te plaatsen!

    • Hallo Addertje, erg goed punt. Ik heb gezorgd dat deze informatie in het artikel is verwerkt.

 6. Hier zitten nogal wat fouten in… Hulu is NIET gratis (nou ja, na de eerste maand niet meer).
  Daarnaast is het VPN-idee wel leuk, maar om Hulu te kunnen gebruiken moet je een account hebben. En die krijg je alleen met een Amerikaanse creditcard. Het invullen van een Amerikaans adres is niet voldoende. Ze accepteren ook geen prepaid creditcards meer. En bij het gebruiken van Paypal krijg je ook een foutmelding als je niet in Amerika zit / geen Amerikaanse gegevens hebt.
  Mocht je dus op een of andere manier een werkende account hebben, dán is een VPN inderdaad noodzakelijk, maar met alleen een VPN red je het dus niet. Helaas…

  • Bedankt voor de toelichting, toch wel relevante informatie voor eenieder belangrijk kan zijn.

  • Met Paypal betalen kan wel, mits je een Amerikaans adres invoert tijdens het aanmaken van een Amerikaans PayPal account. Zo heb ik het in ieder geval in Amerika gedaan toen ik ook geen beschikking had over een Amerikaanse creditcard.

   • Inmiddels is het afsluiten van een Hulu abonnement in Nederland via een Hulu giftcard wel mogelijk (zie bovenstaand artikel).

    • ik heb een giftcard gebruikt, en kon een account aanmaken. op het moment dat streamen start krijg je een mededeling dat Hulu niet werkt met VPN beschermde IP adressen; dus de hele vlieger gaat niet op. Er wordt gesuggereerd hierboven om dan maar allerlei VPN services (die vaak alle betaalde abo’s vragen) te proberen, tot eentje die nog niet herkend wordt als VPN door Hulu. Gevaar is dat je dan terecht komt bij louche VPN services.

     • Je hoeft niet per se een andere VPN-dienst te proberen, vaak is het al genoeg om bij dezelfde VPN’s verschillende servers te proberen. Als het goed is hebben de drie aangeraden VPN’s tientallen zo niet honderden verschillende servers in de VS. Ook kun je eventueel nog van VPN-protocol wisselen om te kijken of dat wellicht helpt. Heb je dit al geprobeerd? Je kunt ook contact opnemen met de VPN-aanbieder zelf, wellicht dat zij je een specifieke server kunnen aanraden.

     • Hoi Menno, ik heb dit ook gedaan d.m.v. een giftcard en account aangemaakt enz. Bij het afspelen van een film krijg ik een foutmelding (dat ik vpn gebruik of een anonymous proxy). Ik kom er maar niet uit.

Een reactie plaatsen