HULU logo boven handleiding op laptop

HULU in Nederland kijken (handleiding)

Laatst bijgewerkt: 6 december 2018
Leestijd: 3 minuut, 0 seconden

hulu-logo

HULU is een streamingdienst met een veelvoud aan films en series. HULU was vroeger gratis, maar tegenwoordig zijn ze overgestapt op een abonnement systeem, vergelijkbaar met Netflix. Helaas is HULU alleen beschikbaar voor Amerikanen (of feitelijk computers die zich in de USA bevinden). Gelukkig zijn er oplossingen waardoor je toch HULU kunt kijken van Nederland of Europa.

HULU biedt werkelijk waar een schat aan series en films. Helaas beperkt zich dit tot computers / tv’s / tablets die zich in Amerika bevinden. Als je je buiten Amerika bevindt krijg een een foutmelding vergelijkbaar met:

hulu geolocation error

Sorry, currently our video library can only be watched from within the United States

Dit komt doordat HULU aan je ip-adres kan zien in welk land je je bevindt. Zoals je in de foutmelding kunt lezen hebben we niet de rechten (gekocht) om de series wereldwijd beschikbaar te maken (net als het probleem van uitzending gemist in het buitenland kijken).


Nieuw business model HULU – Update 2018

Zoals we al aangaven was HULU vroeger gratis en zijn ze overgestapt naar een business model op basis van abonnementen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om via HULU gratis films en series te kijken. Sterker nog, je kan alleen met een Amerikaanse creditcard een abonnement afsluiten bij HULU, het invullen van een Amerikaans adres volstaat niet. Ook een Paypal account geeft een foutmelding als deze niet gekoppeld zit aan een Amerikaans adres. Mocht je toch toegang hebben tot een HULU account kom je er helaas achter dat de meeste content geblokkeerd is. In deze situatie kan je alsnog gebruik maken van een VPN om toch films en series te kijken op HULU.


HULU vanuit Nederland (of land anders dan USA) kijken:

Er zijn verschillende manieren om de films en series van HULU toch te kunnen bekijken.

Allereerst kun je kijken of de film of serie te vinden is op een andere site. Hulu is namelijk een platform dat films en series weergeeft die anderen produceren. Alle CWTV shows die HULU aanbiedt kun je bekijken op CWTV.com, NBC shows kun je bekijken  op NBC.com en CBS op CBS.com. Let op, vaak hebben deze ook locatiebeperkingen.

De tweede, en naar mijn idee beste manier, is HULU voor de gek houden, waardoor HULU denkt dat jij je in Amerika bevindt. De meeste bekende manier om dit te doen is via een proxy. Helaas zal dit niet werken voor HULU aangezien proxyservers vaak geen videobestanden (flash) doorgeven. Daarnaast zijn ze doorgaans te traag, waardoor de video niet laadt of erg langzaam is en de film of serie onkijkbaar wordt.

De beste manier om HULU te laten denken dat jij je in Amerika bevindt is via een VPN server. Een abonnement bij een VPN provider stelt je in staat om uit een grote diversiteit aan server(lokaties) te kiezen, waaronder Amerika. Al je internetverkeer wordt dan (versleuteld, voor extra veiligheid) via die server geleidt. Hierdoor denkt HULU dat jij je in Amerika bevindt en kun je zonder beperkingen HULU kijken in Nederland. Het voordeel van deze VPN abonnementen is de snelheid. Ze beschikken over super snelle servers met super snelle internet verbindingen waardoor jij geen vertraging krijgt tijdens het kijken naar HULU.

Het “nadeel” is dat deze VPN oplossing niet gratis is. Een goed VPN abonnement ligt rond de 5-7 euro per maand (aanraders zijn HideMyAss en PureVPN of kies een andere uit onze review sectie). Daarnaast heeft internetten via een VPN ook grote voordelen qua veiligheid en privacy bescherming.

muur met populaire series te bekijken via HULU in Nederland

muur met populaire series te bekijken via HULU in Nederland

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
2
Reacties
  1. Hier zitten nogal wat fouten in… Hulu is NIET gratis (nou ja, na de eerste maand niet meer).
    Daarnaast is het VPN-idee wel leuk, maar om Hulu te kunnen gebruiken moet je een account hebben. En die krijg je alleen met een Amerikaanse creditcard. Het invullen van een Amerikaans adres is niet voldoende. Ze accepteren ook geen prepaid creditcards meer. En bij het gebruiken van Paypal krijg je ook een foutmelding als je niet in Amerika zit / geen Amerikaanse gegevens hebt.
    Mocht je dus op een of andere manier een werkende account hebben, dán is een VPN inderdaad noodzakelijk, maar met alleen een VPN red je het dus niet. Helaas…

    • Bedankt voor de toelichting, toch wel relevante informatie voor eenieder belangrijk kan zijn.

Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past