Onderzoek

Onderzoek

Vrij en veilig internet begint met transparantie. We kunnen onszelf alleen veilig houden online als we weten wat er met onze gegevens gebeurt. Om meer inzicht te geven in de online wereld en alles wat daarmee samenhangt, doet ons onderzoeksteam bij VPNGids zijn eigen originele onderzoeken. Of we nu het privacybeleid van de populairste social media-apps induiken, recente trends en cijfers op het gebied van cybercriminaliteit onderzoeken, of datalekken onthullen die we bij internationale bedrijven en organisaties hebben ontdekt, we zijn altijd gefocust op het creëren van een veiligere en toegankelijkere online omgeving. Je kunt al ons originele onderzoek hieronder lezen.

Datalekken

Voor een bedrijf zijn er weinig dingen erger dan erachter komen dat het is gehackt. Voor een klant of een opdrachtgever kan gelekte persoonlijke informatie verwoestende gevolgen hebben. Elk systeem heeft zwakke punten, en cybercriminelen kunnen die zwakheden uitbuiten als ze niet op tijd verbeterd worden. Hierdoor kan gebruikersinformatie worden verspreid online, kunnen privégegevens en wachtwoorden op het dark web worden verkocht en kan de reputatie van het bedrijf of het individu ernstig worden aangetast. Om organisaties en bedrijven van over de hele wereld te helpen, werken onze onderzoekers hard om de zwakke punten in bestaande systemen te vinden en de eigenaren hiervan op de hoogte te stellen, zodat ze kunnen worden verholpen voordat iemand er misbruik van maakt. Hieronder lees je alles over onze vondsten.

Privacy op sociale media en apps

Er is steeds meer mogelijk met de apps en de sociale media waar we tegenwoordig toegang toe hebben. De vraag is: houden deze apps je informatie echt veilig? Apps die toegang hebben tot je galerij kunnen die gegevens gebruiken om winst te maken. Oude socialemediaplatformen hebben misschien nog allerlei details over je privéleven opgeslagen. Wat gebeurt er met deze informatie? Wij onderzochten het voor je.

Is cybercriminaliteit groter geworden tijdens de coronapandemie? Is die stijging sindsdien afgenomen? Welke soorten cybercriminaliteit zijn populair en wie wordt het meest waarschijnlijk het slachtoffer? Deze vragen zijn relevant voor elke internetgebruiker. VPNGids is erop gericht om regelmatig diep in de cijfers te duiken om erachter te komen wat de huidige staat van cybercriminaliteit in de wereld is. Lees hieronder ons originele onderzoek en onze conclusies.

Overig onderzoek

Soms gaat de reikwijdte van ons onderzoek verder dan de gebruikelijke categorieën, maar voegt toch veel waarde toe. Lees hieronder alle resterende onderzoeken die ons team in de loop der jaren heeft gedaan.