Zakelijk

Zakelijk

Heb je een bedrijf dat (deels) online opereert? Dan is het belangrijk hiervoor een goed systeem op te zetten. Enkel toegang tot het internet is niet genoeg: je wilt waarschijnlijk een veilige online werkomgeving in elkaar zetten die voor niemand anders bereikbaar is. Als bedrijf werk je immers met veel gevoelige informatie. Niet alleen bedrijfsgegevens, maar ook de gegevens van je klanten en websitebezoekers moet je goed beschermen. Om nog maar te zwijgen over de persoonlijke gegevens van je medewerkers. Deze categorie vertelt je hoe je als bedrijf belangrijke gegevens veilig houdt.

Thuiswerken en online communicatie

Thuiswerken gebeurt steeds vaker, zeker in deze tijd. Talloze mensen zitten doordeweeks in hun woonkamers, op hun laptop, van 9 tot 5 te werken. Het feit dat dit mogelijk is, is fantastisch, maar het brengt ook de nodige vraagstukken met zich mee. Hoe zorg je dat alle bestanden van je bedrijf veilig blijven? Hoe onderhoudt je op een veilige maar handige manier contact met je collega's? Welke videobelprogramma's zijn betrouwbaar genoeg om te gebruiken voor belangrijke gesprekken? De artikelen hieronder geven antwoorden op deze en andere thuiswerk-gerelateerde vragen.

Cybersecurity voor werkgevers

Als hoofd van een bedrijf wil je je kunnen focussen op het onderhouden en verbeteren van je business. Je wilt daarbij geen uren kwijt zijn aan het controleren van de online veiligheid van verschillende systemen en netwerken. Gelukkig hoeft dit ook niet. Er zijn een aantal simpele manieren waarop je snel een goed, veilig bedrijfsnetwerk in elkaar kunt zetten, of je werknemers nu thuiswerken of elke dag op kantoor zitten.

Verschillende bedrijven, zoals MSSP's (Managed Security Service Providers), kunnen je helpen je zaken op orde te krijgen. Zo wordt dit werk je uit handen genomen en weet je zeker dat de beveiliging van het online deel van jouw business goed geregeld is. Daarnaast zijn er natuurlijk ook stappen die je zelf kunt ondernemen om toekomstige problemen te voorkomen: het informeren van je personeel, bijvoorbeeld. De artikelen hieronder vertellen je alles dat je weten moet over het online beveiligen van jouw bedrijf.

Cookies en de AVG in het bedrijfsleven

Bedrijven die werken binnen de EU hebben de plicht om persoonsgegevens van hun klanten en bezoekers te beschermen. Dit heeft gevolgen op haast alle niveaus van het werkproces. Met de ingang van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) hebben veel bedrijven hun privacybeleid aangepast. Ze zorgen er nu voor dat hun systemen bepaalde gegevens niet meer tracken.

De AVG stelt dat je een klant of bezoeker de mogelijkheid moet geven om diens gegevens in te zien en aan te passen. Ook is de AVG leidend in hoe lang je iemands gegevens mag bewaren. Dit soort zaken zijn nauw verbonden met veilig internetgebruik van bedrijven. Als een bedrijf geen veilige internetomgeving kan bieden, is de kans dat ze niet in lijn met de AVG werken immers ook groter. In de volgende artikelen vind je meer informatie over de AVG en hoe je hier als bedrijf mee om kunt gaan.