Windows Computer met VPN Trofee

Beste VPN voor Windows

Laatst bijgewerkt: 19 december 2019
Leestijd: 8 minuten, 22 seconden
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
In het kort: de beste VPN voor Windows

Veel mensen gebruiken dagelijks Windows-computers om online te browsen, films te kijken en hun persoonlijke zaken te regelen. Onbeschermd het internet opgaan is echter niet altijd een slim idee. Het is veel beter om een VPN te gebruiken, zodat je je online privacy, veiligheid en vrijheid kunt waarborgen.

Wij zochten uit wat de beste VPN’s voor Windows zijn. Hier is onze top 3:

 1. ExpressVPN (beste snelle VPN)
 2. NordVPN (beste veilige VPN)
 3. CyberGhost (meest gebruiksvriendelijke VPN)

Voor beginners raden wij CyberGhost aan. Deze VPN is erg gemakkelijk te installeren en gebruiken.

Voor meer informatie over VPN-gebruik op Windows en hoe je een VPN precies in moet stellen, kun je terecht bij ons volledige artikel hieronder.

Virtuele Router Instellen

Veilig internet en online privacy worden steeds belangrijker. Tegenwoordig zijn internetgebruikers steeds vaker het doelwit van hackers en andere kwaadwillenden die uit zijn op belangrijke gegevens. Dit kun je voorkomen met een Virtueel Particulier Netwerk (VPN). Daarnaast ontdekken ook steeds meer mensen dat je met een VPN geografische blokkades kunt omzeilen om Nederlandse tv te kijken vanuit het buitenland. Dit wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld toegang kan krijgen tot het grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix.

Veel Windows-gebruikers hebben al de keuze gemaakt om een VPN te gebruiken. Het aanbod van VPN-aanbieders is gigantisch, wat het soms lastig maakt om te bepalen welke VPN-provider het meest geschikt is voor jouw wensen. Daarom geven we je hier enkele aanraders voor de beste Windows VPN’s.

De beste VPN’s voor Windows, onze aanraders

Om een top 3 van goede VPN’s voor Windows vast te stellen, hebben we gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid, de mogelijkheden om sites te unblocken en natuurlijk de snelheid en veiligheid. Aangezien de meeste VPN’s software hebben specifiek voor Windows zijn ze gemakkelijk te installeren en in te stellen. Toch zijn de volgende VPN’s wat ons betreft net iets beter dan de rest.

ExpressVPN voor Windows

ExpressVPN heeft zeer simpele en gebruiksvriendelijke Windows software. ExpressVPN is snel, veilig en heeft een uitstekende klantenservice. Daarnaast heeft ExpressVPN plugins voor meerdere browsers, iets waardoor deze VPN nog prettiger is in het gebruik dan andere VPN’s. Het werkt perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix). ExpressVPN komt als beste uit onze tests en is gratis uit te proberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Dit alles maakt ExpressVPN voor ons de ideale VPN voor Windows.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN voor Windows

NordVPN is een goede, goedkope VPN. Als VPN zit NordVPN vooral op de veiligheid, en het zal je dan ook niet verbazen dat NordVPN als meest veilige VPN uit onze tests komt. Door deze hoge mate van veiligheid is NordVPN wel iets trager dan sommige andere VPN’s, maar over het algemeen zijn de snelheden van NordVPN hartstikke prima. Los van dat NordVPN een uitstekende VPN is op zo’n beetje alle vlakken, is NordVPN wat ons betreft een van de beste VPN’s voor Windows vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarbovenop kun je NordVPN gratis uitproberen vanwege hun 30 dagen geld- terug-garantie, net als ExpressVPN.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

CyberGhost voor Windows

CyberGhost is misschien wel de meest gebruiksvriendelijke VPN van dit moment. De voorheen gratis VPN-dienst heeft grote stappen gezet om één van de betere VPN’s te worden. Het duidelijke dashboard en de gemakkelijke installatieprocedure maakt CyberGhost één van de betere VPN’s voor Windows. Dit gaat gelukkig niet ten koste van de snelheid en veiligheid, want deze zijn bij CyberGhost ook dik in orde. CyberGhost heeft een 30 dagen geld-terug-garantie, hierdoor kun je in principe kosteloos kijken of deze VPN iets voor jou is. De reden dat wij CyberGhost één van de beste VPN’s vinden voor Windows, is de grote mate van gebruiksvriendelijkheid. Dit zorgt ervoor dat, ook als je geen ervaring hebt met VPN’s, je toch goed uit de voeten kunt met CyberGhost.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.64 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Windows VPN?

Als je op zoek bent naar een goede Windows VPN is het belangrijk in kaart te brengen wat je precies wil doen met een VPN. Wil je een hoge mate van veiligheid en privacy, kies dan voor een VPN met een sterke encryptie en een zero-logs beleid. Ben je iemand die veel streamt, dan kan het handig zijn dat je een VPN kiest met hoge snelheden. Tot slot is het ook goed om te kijken naar het gebruiksgemak, de prijs en serverlocaties. Als je bijvoorbeeld Nederlandse televisie wil kijken in het buitenland, moet de VPN die je kiest wel Nederlandse servers hebben. Al deze aspecten komen bij VPN’s in meer of mindere mate terug. Kijk dus goed wat jij belangrijk vindt, en kies op basis daarvan een VPN die het beste bij jou past. De VPN’s die we eerder in dit artikel hebben uitgelicht zijn allemaal uitermate geschikt.

Gratis versus betaalde VPN’s voor Windows

Als je op zoek bent naar een VPN dan kom je waarschijnlijk ook regelmatig de gratis opties tegen. Hoewel deze altijd goedkoper zullen zijn dan een betaalde premium VPN, zitten er vaak ook haken en ogen aan. Zo hebben veel gratis VPN’s een datalimiet of een snelheidslimiet. Hierdoor kun je per maand maar een vast aantal GB’s via de VPN server laten lopen of wordt je internetsnelheid beperkt. Daarbovenop is niet elke gratis VPN even veilig. Het is bekend dat er sommige gratis VPN’s zijn die toch logs bijhouden, of dat er andere grove schendingen van de veiligheid zijn.

Wij zullen je daarom doorgaans adviseren om voor een betaalde VPN te gaan. Deze zijn tegenwoordig namelijk niet meer zo duur. Een relatief goedkope, goede VPN is bijvoorbeeld CyberGhost. Mocht je toch op zoek zijn naar een gratis VPN, dan hebben we ook hier een artikel voor geschreven om je te helpen bij het vinden van de juiste VPN: Vijf gratis VPN services.

Waarom een VPN voor Windows?

Er zijn verschillende redenen waarom Windows-gebruikers kiezen voor een VPN. Dit zijn de meest voorkomende redenen:

 • Een toename in veiligheid: VPN’s versleutelen je data waardoor deze niet zomaar afgelezen kan worden door andere partijen. Dit kan gaan om bedrijven en overheden, maar bijvoorbeeld ook om kwaadwillenden zoals hackers. Als je veel gebruikmaakt van openbare wifi-netwerken loop je extra risico. Gebruik je een VPN, dan is je data niet zomaar meer te onderscheppen door anderen. Hierdoor blijven je gegevens veilig. Dit is extra belangrijk als je veel gebruik maakt van online bankieren.
 • Meer online privacy: veel mensen willen niet dat anderen kunnen zien wat zij online allemaal doen. Met een VPN zorg je ervoor dat je IP-adres wordt geanonimiseerd en dat jouw internetverkeer niet te herleiden is tot jou. Hierdoor heb je je online privacy weer terug. Dit wordt ook vaak gebruikt door mensen om torrents te downloaden, omdat je hier downloadboetes mee kunt voorkomen.
 • Unblocking van streams en websites: in landen waar veel censuur is worden VPN’s gebruikt om toch bepaalde websites te bezoeken. Zo kun je vanuit bijvoorbeeld China met een VPN toch op YouTube. Maar ook als je in Nederland zit kun je dit gebruiken om op andere, geblokkeerde diensten te komen. Zo is het aanbod van de Amerikaanse Netflix veel groter dan de Nederlandse. Als je een Amerikaanse server selecteert kun je bij dit grotere aanbod komen. Dit kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld BBC te kijken via de BBC iPlayer, of juist om Nederlandse televisie te kijken vanuit het buitenland zoals NPO Start, RTL XL, Ziggo GO of Fox Sports.

VPN instellen op Windows

CyberGhost WindowsHet instellen van een VPN op Windows is vrij eenvoudig. Bijna alle VPN’s hebben simpelweg een software programmaatje wat je kan downloaden van hun site. Als je deze installeert en opstart ben je vrijwel direct beschermd door middel van een VPN. Het is ook mogelijk om een VPN te installeren op je router. Wij hebben een handleiding geschreven om je hierbij te helpen: VPN instellen op router.

Het installeren van een VPN op Windows door middel van VPN software kan meestal via de volgende stappen:

 1. Maak een account aan bij de door jou gekozen VPN-aanbieder.
 2. Download het VPN installatiebestand voor Windows van jouw VPN-aanbieder (let op: bij sommige VPN-aanbieders moet je eerst inloggen op de website voordat je de software kan downloaden).
 3. Als het programmaatje is gedownload kun je deze openen om te installeren. De exacte installatie verschilt per VPN, maar meestal zal er een standaard installatiewizard moeten worden doorlopen.
 4. Als de VPN software is geïnstalleerd kun je de VPN software openen.
 5. Als je de software hebt geopend moet je vaak inloggen om je account te verifiëren (dit verschilt per VPN aanbieder, sommige hebben nog een extra activatiecode).
 6. De VPN is nu geïnstalleerd en je bent hierop ingelogd. Als het goed is kom je nu op het dashboard van jouw VPN. Hier kan je eventueel instellingen aanpassen of van locatie veranderen.
 7. Zet de VPN aan (dit is meestal met een ‘Start VPN’ knop of iets dergelijks). Pas als je hem aanzet en verbonden bent staat de VPN daadwerkelijk aan. Nu ben je klaar om veilig het internet op te gaan!

Als je geen software wil downloaden om een VPN te installeren, maar je wil ook niet de firmware van je router aanpassen om daar een VPN op te installeren, dan kan je er ook voor kiezen om je Windows netwerkinstellingen aan te passen. Hoe dit precies in zijn werk gaat hebben we uitgewerkt in een handige handleiding: VPN-verbinding instellen in Windows 10.

Windows VPN Netwerkinstellingen

Conclusie: de beste VPN voor Windows

Wij denken dat voor bijna alle VPN wensen ExpressVPN de beste is. ExpressVPN is veilig, snel, gebruiksvriendelijk en heeft software voor bijna alle besturingssystemen en apparaten. Hiermee is ExpressVPN wel een duurdere VPN dan de meeste andere VPN’s, maar deze dienst is de prijs meer dan waard. Als je op zoek bent naar een VPN met een goede prijs-kwaliteitverhouding, die toch prima prestaties levert, dan zouden we je aanraden om voor NordVPN te gaan. Deze VPN doet alles wat een VPN zou moeten doen en is ook nog eens scherp geprijsd. Tot slot hebben we CyberGhost. Deze VPN raden we aan vanwege de hoge mate van gebruiksgemak. Als je weinig verstand hebt van computers heb je aan CyberGhost een uitstekende VPN. Perfect dus als je wel de voordelen van een VPN wil, maar niet zoveel technische kennis hebt. Mochten deze VPN’s toch niet helemaal in jouw straatje passen, dan kun je ook kijken op ons overzicht van beste VPN’s door op de onderstaande knop te klikken.

Bekijk de beste VPN's

Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen