Beste VPN voor Windows

Windows Computer met VPN Trofee
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
In het kort: de beste VPN voor Windows

Veel mensen gebruiken dagelijks Windows-computers om online te browsen, films te kijken en hun persoonlijke zaken te regelen. Onbeschermd het internet opgaan is echter niet altijd een slim idee. Je kunt beter een VPN te gebruiken, zodat je je online privacy, veiligheid en vrijheid kunt waarborgen. Dit zijn de drie beste VPN’s voor Windows:

 1. ExpressVPN (beste snelle VPN)
 2. NordVPN (beste veilige VPN)
 3. CyberGhost (meest gebruiksvriendelijke VPN)

Voor beginners raden wij CyberGhost aan. Deze VPN is erg gemakkelijk te installeren en gebruiken.

Voor meer informatie over VPN-gebruik op Windows en hoe je een VPN precies in moet stellen, kun je terecht bij ons volledige artikel hieronder.

Virtuele Router Instellen

Veilig internet en online privacy worden steeds belangrijker. Marketeers en kwaadwillende hackers zijn constant uit op jouw persoonlijke gegevens. Je kunt jezelf en je Windows-computer online beschermen met een VPN (Virtual Private Network).

Een VPN beschermt je online privacy en veiligheid, maar kan je ook helpen geografische blokkades te omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld Nederlandse tv kijken vanuit het buitenland. Ook gebruiken veel werkgevers ook VPN’s om hun werknemers de mogelijkheid te geven veilig vanuit thuis te werken.

Als jij één van die mensen bent die overweegt een VPN op zijn of haar Windows-computer te gebruiken, vraag je je misschien af welke VPN je moet kiezen. Het aanbod van VPN-aanbieders is gigantisch, wat het lastig maakt om te bepalen welke VPN-provider het meest geschikt is. Daarom geven we je hier onze top 3 van beste VPN’s voor Windows-apparaten.

Beste VPN’s voor Windows: onze aanbevelingen

De meeste VPN’s hebben software die goed werkt met Windows. Voor onze top 3 hebben we echter naar meer gekeken dan alleen compatibiliteit. Een goede VPN voor Windows moet immers ook gebruiksvriendelijk, snel en veilig zijn. Daarnaast kregen VPN’s bij ons een extra puntje als ze bijvoorbeeld goed in staat zijn websites en diensten te unblocken. De allerbeste opties vind je hieronder.

1. ExpressVPN: supersnelle software

Als je het ons vraagt, is ExpressVPN absoluut de beste VPN voor Windows. Deze VPN-aanbieder blinkt uit op het gebied van snelheid, veiligheid en stabiliteit. ExpressVPN biedt snelle verbindingen die je internet niet of nauwelijks zullen vertragen. Bovendien werkt de ExpressVPN software erg goed met Windows: met één druk op de knop heb je een beveiligde verbinding. Het programma draait op de achtergrond, waardoor je er niet snel last van zult hebben.

ExpressVPN heeft een uitstekende klantenservice en biedt plug-ins voor meerdere browsers. Hierdoor is deze VPN erg prettig in gebruik, ook op Windows-apparaten. Ondanks dat ExpressVPN een vrij prijzige optie is, biedt het wel complete bescherming en talloze opties, onder andere voor het kijken van de Amerikaanse Netflix. Wil je deze provider uitproberen? Klik dan op de knop in de banner hieronder. Liever een goedkopere optie? Bekijk dan onze nummers 2 en 3.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. NordVPN: sterke beveiliging

Een goede, goedkopere optie voor Windows is NordVPN. Hoewel deze VPN over het algemeen iets langzamer is dan ExpressVPN, biedt NordVPN uitstekende veiligheid. Bovendien zijn de snelheden alsnog prima. Net als ExpressVPN heeft ook NordVPN prima software voor Windows. Het prettige interface zal ervoor zorgen dat werken met Nord gemakkelijk gaat.

Als je op zoek bent naar een VPN om de Amerikaanse Netflix mee te kijken of andere online content te unblocken, dan zit je bij NordVPN goed. Deze provider heeft meerdere servers die werken met Netflix. Bovendien is NordVPN niet heel prijzig en hebben ze, net als ExpressVPN, een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat je hun service eerst uit kunt proberen.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

3. CyberGhost: simpele maar effectieve VPN

Ben je op zoek naar gebruiksgemak? Dan raden wij CyberGhost aan. Deze dienst is langzaam één van de beste opties op de markt geworden. Waar je bij NordVPN zelf op zoek moet gaan naar de juiste server, heeft CyberGhost dit alvast voor je gedaan. Binnen de software voor Windows kun je binnen enkele seconden de juiste VPN-server voor torrenting, streaming of andere doeleinden aanklikken.

Overigens gaat deze gebruiksvriendelijkheid niet ten koste van CyberGhost’s veiligheid of snelheid: die zijn dik in orde. Deze VPN is erg goedkoop en vooral goed voor beginnende VPN-gebruikers. Omdat de software zo overzichtelijk en gemakkelijk te hanteren is, hoef je weinig ervaring te hebben om toch goed met CyberGhost uit de voeten te kunnen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN voor Windows?

Als je op zoek bent naar een goede VPN voor je Windows-apparaat, is het belangrijk in kaart te brengen waar je de VPN precies voor wilt gebruiken. Hier zijn een aantal factoren die je wellicht wilt overwegen:

 • Veiligheid: voor extra veiligheid en privacy kies je een VPN met sterke encryptie en een ‘no logs’-beleid.
 • Snelheid: ben je iemand die veel streamt? Dan is een VPN met hoge snelheden het best.
 • Gebruiksgemak: als je een beginnende VPN-gebruiker bent, kun je beter beginnen met een simpele maar goed werkende VPN.
 • Prijs/kwaliteit: een lage prijs is natuurlijk altijd mooi meegenomen, al is het wel belangrijk dat dit samengaat met goede kwaliteit.
 • Serverlocaties: het servernetwerk bepaalt welke delen van het internet je kunt bekijken. Als je bijvoorbeeld Nederlandse televisie in het buitenland wilt kijken, moet de VPN die je kiest wel Nederlandse servers hebben.

Al deze aspecten komen bij de meeste VPN’s in meer of mindere mate terug. In onze reviews en onze top 3 beste VPN’s voor Windows hebben we dan ook kritisch naar al deze aspecten gekeken en onze beoordeling daarvan af laten hangen. Bedenk dus goed welke elementen jij belangrijk vindt en kies op basis daarvan een VPN die bij jou past. Onze top 3 helpt je hierbij.

Gratis versus betaalde VPN’s

Gratis versus betaalde antivirusAls je op zoek bent naar een VPN, kom je waarschijnlijk regelmatig gratis opties tegen. Hoewel gratis VPN’s erg aantrekkelijk kunnen zijn, zitten er ook haken en ogen aan. Allereerst zijn veel gratis VPN’s helemaal niet veilig. Ze houden bijvoorbeeld logs bij, verkopen jouw persoonlijke gegevens of installeren malware, zoals een virus, op je apparaat.

Ten tweede hebben veel gratis VPN’s een data- of snelheidslimiet. Bij een datalimiet kun je slechts een vast aantal MB of GB aan internetverkeer met de VPN beschermen. Snelheidslimieten kunnen ervoor zorgen dat je internet ernstig vertraagd wordt.

Als je het geen probleem vindt om met deze limieten te werken, raden we je aan een kijkje te nemen bij onze top 5 beste gratis VPN-services. Zo weet je zeker dat de gratis VPN die je kiest, jouw veiligheid in acht neemt.

Wil je toch liever internetten zonder restricties, met alle opties die een premium VPN biedt? Dan kun je altijd nog overwegen om voor een relatief goedkope, goede VPN te kiezen. Een voorbeeld daarvan is het eerdergenoemde CyberGhost.

Waarom een VPN voor Windows?

Er zijn verschillende redenen waarom Windows-gebruikers ervoor kiezen een VPN te gebruiken. Als je hier meer over wilt weten, kun je ons artikel over de voordelen van een VPN-verbinding lezen. We lichten de drie grootste voordelen hier kort voor je toe.

 • Meer online veiligheid: VPN’s versleutelen al jouw online gegevens, zodat deze niet zomaar door anderen kunnen worden gelezen en misbruikt. Er zijn veel partijen die graag zouden willen zien wat jij online doet: van websites, bedrijven en overheden tot kwaadwillige hackers. Als je met je Windows-computer veel op openbare wifi-netwerken zit, is het risico dat vreemden toegang krijgen tot jouw persoonlijke informatie alleen maar groter. Een VPN zorgt ervoor dat je dit risico niet langer loopt.
 • Meer online privacy: een VPN zorgt ervoor dat je IP-adres wordt geanonimiseerd en dat jouw internetverkeer niet naar jou te herleiden is. Hierdoor heb je, naast je veiligheid, ook je online privacy weer terug. Zo kun je bijvoorbeeld veilig en anoniem torrents downloaden, al raden we je aan om dit alsnog altijd op een legale manier te doen om downloadboetes te voorkomen.
 • Toegang tot meer streams en websites: niet alle delen van het internet zijn voor iedereen toegankelijk. Sommige landen doen aan internetcensuur door bepaalde social media en nieuwswebsites te blokkeren. Sommige diensten zijn alleen in specifieke gebieden beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Hulu. Een VPN heft deze blokkades op. Zo kun je met een VPN vanuit China toch op YouTube en vanuit Nederland krijg je toegang tot het aanbod van de Amerikaanse Netflix.

VPN instellen op Windows

Het instellen van een VPN op Windows is vrij eenvoudig. Je kunt dit op twee verschillende manieren doen: via de VPN-software of via je Windows-instellingen. Ook is het mogelijk een VPN in te stellen op je router, zodat alle apparaten die via de router het internet betreden automatisch beveiligd zijn.

Instellen via VPN-software

Veel VPN’s hebben software die je gemakkelijk van hun website kunt downloaden. Nadat je deze software hebt geïnstalleerd, hoef je vaak enkel nog in te loggen en de VPN te activeren. Het installeren van een VPN op Windows gaat meestal via de volgende stappen:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

Heb je wat meer hulp nodig bij het opzetten van je VPN-verbinding? Bekijk dan onze gedetailleerde reviewpagina en klik op jouw gekozen provider. In deze reviews helpen we je stap voor stap door het installatieproces van die specifieke VPN heen.

Instellen binnen Windows

Sommige VPN’s hebben geen eigen software. Als je baas bijvoorbeeld een VPN-netwerk heeft opgezet zodat iedereen thuis kan werken, zul je deze verbinding handmatig in moeten stellen. Ook als je liever geen software op je computer downloadt, kun je ervoor kiezen deze methode te gebruiken. Je zult in dit geval je netwerkinstellingen aan moeten passen. Hier is een korte handleiding voor hoe dat in zijn werk gaat:

 1. Zorg voor de juiste inloggegevens. Dit kan door zelf een VPN aan te schaffen of de juiste gegevens van de VPN-verbinding aan de eigenaar van het netwerk (bijvoorbeeld je baas) te vragen.
 2. Open de VPN instellingen in Windows. Ga hiervoor naar “Instellingen”, dan naar “Netwerk en internet” en uiteindelijk naar “VPN”.
 3. Voeg een VPN-verbinding toe door de gegevens uit stap 1 in te voeren.
 4. Activeer de VPN door deze aan te klikken en verbinding te maken. Dit ziet er op Windows 10 uit als in de screenshot hieronder.

Windows VPN Netwerkinstellingen

Voor meer informatie over en hulp bij het instellen van een VPN op Windows kun je terecht bij ons uitgebreide stappenplan.

Conclusie: de beste VPN voor Windows

Een VPN op je Windows-computer zal je online ervaring verbeteren. Als je een snelle VPN met talloze opties wilt, dan zit je bij ExpressVPN goed. Wil je liever een VPN die inzet op 100% veiligheid en unblockingmogelijkheden, ga dan voor NordVPN. Ten slotte is CyberGhost de perfecte optie als je liever een goedkope optie hebt die ook nog eens erg gebruiksvriendelijk is.

Mochten deze VPN’s toch niet helemaal in jouw straatje passen, bekijk dan ons overzicht van de beste VPN’s van dit moment.

Beste VPN voor Windows: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Windows en VPN’s? Klik op één van de veelgestelde vragen hieronder om het bijbehorende antwoord te lezen.

Op het moment is ExpressVPN de beste VPN voor Windows, omdat het erg snelle verbindingen en talloze opties biedt. Je Windows-computer zal met deze VPN goed beveiligd zijn. Als je toch meer keuze wilt, kun je een kijkje nemen bij deze top 3 beste VPN’s voor Windows.

Er zijn verschillende goede gratis VPN’s die werken op Windows. Het nadeel van deze gratis versies is vaak echter dat ze snelheids- of datalimieten hebben. Je kunt hiermee dus niet geheel vrij internetten. Wil je liever ongelimiteerd internetten? Dan zijn er meerdere fantastische betaalde VPN’s op de markt die vaak erg goedkoop zijn.

Je kunt een VPN op je Windows-computer op twee verschillende manieren instellen. Ten eerste kun je de software van de VPN installeren en die inschakelen. Dit is meestal het gemakkelijkst. De tweede manier is om de VPN binnen je Windows-instellingen te installeren. Hoe je dat doet, lees je hier.

Een VPN beveiligt je internetverbinding. Daardoor kun je vanaf je Windows-computer veiliger, anoniemer en vrijer internetten. Zo kun je met een VPN bijvoorbeeld gemakkelijk vanaf thuis toegang krijgen tot het netwerk van je werk. Met de juiste VPN krijg je zelfs toegang tot buitenlandse media, zoals de Amerikaanse versie van Netflix.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen