Hoe krijg ik YouTube Premium goedkoop in Nederland?

YouTube Play Button met kortings-icoon bij een scherm met daarop YouTube
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: hoe krijg ik YouTube Premium extra goedkoop?

De mogelijkheid om YouTube-filmpjes te downloaden is uiteraard erg fijn. Ook wil je waarschijnlijk reclame over kunnen slaan. Dit is mogelijk met YouTube Premium.

Als jij dit abonnement goedkoop wilt afsluiten, heb je een VPN nodig. Volg de volgende stappen om spotgoedkoop van je abonnement te genieten.

 1. Abonneer je op een goede VPN-dienst, zoals NordVPN.
 2. Log in op YouTube of maak een nieuw account aan voor je YouTube Premium-abonnement.
 3. Verbind je VPN met een Argentijnse server.
 4. Sluit een YouTube Premium-abonnement af met Argentijnse peso’s.
 5. Klik op ‘TRY IT FREE’ voor een gratis proefperiode.
 6. Vul je betaalgegevens in. Bij de adres-sectie moet je uiteraard een Argentijns adres invoeren. In het artikel hieronder lees je hoe je dat doet.
 7. Klik op ‘BUY’.

Na het volgen van deze stappen geniet je van je YouTube (Music) Premium-abonnement. Meer weten over de voordelen van dit abonnement of over de kortingen? Lees dan snel verder.

Zit je net lekker naar je YouTube-filmpje te kijken, wordt deze onderbroken door alweer een reclame. Vervelend toch? YouTube weet ook dat niemand dit wil. Daarom heeft het platform een Premium-abonnement om de reclames te omzeilen.

Alweer een abonnement waarvoor je moet betalen. Je wilt natuurlijk niet dat de kosten de spuigaten uitlopen. Gelukkig is er een manier om YouTube Premium extra goedkoop te bemachtigen.

Dus als je graag voor een dubbeltje op de eerste rang zit, lees dan snel verder. Wij leggen je in dit artikel uit hoe je zo goedkoop mogelijk van een YouTube Premium-account geniet.

Wat is YouTube Premium?

YouTube Logo

YouTube Premium is een betaalde service van YouTube. Op de site kun je allerlei filmpjes zien. Het nadeel is dat je hierbij reclame moet bekijken. Bovendien kun je niet álle filmpjes bekijken. De website heeft namelijk YouTube Originals die alleen te bekijken zijn met een betaald abonnement.

Bij YouTube Premium krijg je de volgende functies, die extra zijn ten opzichte van de gratis versie van YouTube:

 • YouTube kijken zonder reclame. Het Premium-abonnement stopt de reclames voor en tijdens de filmpjes, waardoor deze worden onderbroken. Als een YouTube-kanaal gesponsord wordt en deze advertentie opneemt in het filmpje zelf, zie je deze nog steeds.
 • YouTube films downloaden. Met YouTube Premium kun je alle content downloaden en offline bekijken. Zo hoef je geen (illegale) YouTube-converter te gebruiken.
 • Filmpjes en muziek afspelen op de achtergrond. Iedereen heeft wel eens muziek aangezet op de YouTube-app, om vervolgens een appje te willen beantwoorden. Normaal gesproken stopt YouTube dan met het afspelen van de audio. Met YouTube Premium gaat dit gewoon door, ook wanneer je naar een andere app overschakelt.
 • Toegang tot YouTube Originals. YouTube brengt verschillende Originals uit. Het gaat hier om zowel films als (reality) shows. Deze kun je alleen bekijken met een abonnement.
 • YouTube Music Premium. YouTube heeft een muziekstreamingdienst die lijkt op Spotify. Als je deze muziek zonder reclame wilt luisteren en downloaden, heb je YouTube Music Premium nodig.

Een premium abonnement biedt dus veel voordelen. Je wilt hier echter natuurlijk niet al te veel geld aan uitgeven, zeker als je al andere (muziek) streamingdiensten gebruikt. De kosten van de verschillende diensten, zoals Spotify of Netflix, lopen al snel op.

Hoe duur is YouTube Premium?

Een abonnement op YouTube Premium kost in Nederland en België 6,99 euro per maand. Dit is niet overal het geval. De prijzen van dit abonnement lopen in andere landen erg uiteen, zoals je in de onderstaande tabel ziet.

LandPrijs in lokale valutaPrijs in euro*
Argentinië119,00 peso€1,05
India129,00 roepie€1,54
Brazilië20,90 real€3,29
Zuid-Afrika71,99 rand€4,26
Roemenië26,00 reu€5,25
Zweden69,00 kroon€6,80
Nederland, België en Luxemburg6,99 euro€6,99
Tsjechië179,00 kroon€7,03
Hongkong68,00 dollar€7,76
Singapore11,98 dollar€7,79
Canada11,99 dollar€8,38
Portugal8,49 euro€8,49
Verenigde Staten11,99 dollar€10,65
Australië14,99 dollar€10,83
Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk11,99 euro€11,99
Verenigd Koninkrijk11,99 pond€14,29
Zwitserland15,90 frank€15,16

*De europrijzen zijn gegenereerd op basis van de wisselkoers in november 2021 en aan schommelingen onderhevig.

Zoals je ziet konden we het slechter treffen. In Zwitserland kost YouTube Premium immers meer dan 15 euro, terwijl wij ‘maar’ 7 euro betalen. We kunnen het echter ook beter treffen. Voor het goedkoopste abonnement moeten we naar Argentinië vertrekken. Daar betalen we slechts 1,05 euro per maand.

Kan ik YouTube-filmpjes gratis downloaden?

Veel mensen kennen de YouTube-to-mp4 converters wel. Op deze manier YouTube-filmpjes gratis downloaden is echter niet helemaal legaal. Als je echt ‘gratis’ YouTube-filmpjes wilt downloaden heb je een abonnement op YouTube Premium nodig.

Zoals we hierboven zagen, kost dit in Nederland ongeveer zeven euro per maand. Wij hebben in dit artikel echter enkele tips om het abonnement goedkoper af te sluiten.

Waarom YouTube zonder reclame niet zo duur hoeft te zijn

Natuurlijk wil je YouTube-filmpjes kijken zonder reclame en zonder hier veel voor te betalen. Er zijn twee dingen die je hiervoor kunt doen:

 1. Maximaal gebruikmaken van de gratis YouTube Premium-proefperiode.
 2. Je abonnement op YouTube Premium afsluiten via een VPN.

Hieronder leggen we voor beide opties uit hoe je geld bespaart door middel van een goedkoper abonnement.

YouTube Premium gratis proberen

YouTube Premium biedt nieuwe gebruikers een gratis proefperiode aan. Normaal gesproken duurt dit één maand. Soms heeft het platform echter een actie van drie maanden. Dit lijkt voornamelijk in India voor te komen.

Deze free trial loopt automatisch over in de betaalde service. Vergeet dus niet om het abonnement te cancelen als je niet wilt betalen. YouTube helpt je hier zelfs aan herinneren door zeven dagen voor afloop een berichtje te sturen.

YouTube Premium aanbod "Try it for free"

Je kunt natuurlijk iedere maand een nieuw YouTube-account aanmaken via Google. Dit heeft als nadeel dat je geen goede aanbevolen video’s. Het is gemakkelijker om je premium abonnement goedkoop af te sluiten. Dan maak je gebruik van de gratis proefperiode, waarna je de maanden daarna slechts een fractie van het originele bedrag betaalt.

Je sluit zo’n goedkoper YouTube Premium abonnement af door middel van een VPN. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Gebruik een VPN om een YouTube Premium abonnement af te sluiten

Zoals we hierboven aangaven, vind je de beste deal voor YouTube Premium in Argentinië. Je hoeft voor deze korting echter niet af te reizen naar Zuid-Amerika. Je hoeft alleen maar een Virtueel Particulier Netwerk (VPN) te gebruiken.

Een VPN verbergt jouw eigen IP-adres en daarmee je locatie. Wanneer je verbindt met een Argentijnse server, lijkt het voor de buitenwereld alsof jij het internet vanuit Argentinië bezoekt. YouTube biedt jou daardoor de aanbieding die in dat land geldt.

Een goedkoper abonnement nemen op YouTube Premium: stappenplan

Een abonnement afsluiten met een VPN is bovendien erg eenvoudig. Volg simpelweg de volgende stappen:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider met servers in Argentinië. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de beste VPN’s voor YouTube. Voor nu houden we het erbij dat we NordVPN zelf aanraden en gebruiken.
 2. Open de VPN-app en maak verbinding met een Argentijnse server.
 3. NordVPN software client waarbij Argentinië is uitgelicht
 4. Log in op je Google-account of creëer een speciaal account voor YouTube Premium.
 5. Ga naar YouTube Premium. Controleer hier of de prijs inderdaad in Argentijnse peso staat aangegeven. Als dit niet het geval is, check dan of je IP-adres echt is gewijzigd in een Argentijns IP-adres. Is dit niet het geval, probeer dan een andere server of vraag de klantenservice om hulp.
 6. Prijs van YouTube Premium in Argentinië
 7. Klik op ‘TRY IT FREE‘. Je komt dan op het onderstaande scherm.
 8. Afrekenscherm YouTube Premium
 9. Vul je betaalgegevens in. Bij de adresinformatie moet je natuurlijk een Argentijns adres invullen. Je kunt deze zelf op Google opzoeken of een adressengenerator gebruiken.
 10. Klik op ‘BUY‘.

Gefeliciteerd, je hebt YouTube Premium net voor slechts 1,05 euro per maand gekocht. Geniet van reclamevrij youtuben, muziek luisteren zonder de app op de voorgrond te hoeven draaien en offline filmpjes kijken.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een VPN gebruik om korting te krijgen?

Je bespaart natuurlijk veel geld met deze truc. Voordat je het abonnement afsluit, zijn er echter enkele dingen om rekening mee te houden.

 • Je ontvangt van YouTube elke maand een rekening in Argentijnse peso’s. Afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gekozen, moet je misschien valutawisselkosten betalen.
 • Tijdens het youtuben hoef je niet constant een VPN te gebruiken om te genieten van de korting. Dit is alleen nodig tijdens het aankoopproces. Het is natuurlijk wel zo veilig om altijd verbonden te blijven met je VPN.
 • Deze strategie werkt ook met YouTube Music Premium en het YouTube Family Plan. Voor het Family Plan moet je wel eerst iedereen uitnodigen en deze uitnodiging laten accepteren vóórdat je het stappenplan uit dit artikel doorloopt.
 • Net als met elke technologische hack, loop je het risico dat YouTube je abonnement stopzet. Het komt niet vaak voor, maar er is altijd een risico dat het gebeurt.

De beste VPN voor YouTube

Een VPN is niet alleen goed voor het besparen van geld. Het verbergt je identiteit online, beveiligt je data en laat je genieten van een vrijer internet.

Je kunt natuurlijk zelf de VPN kiezen die bij jou past aan de hand van onze uitgebreide reviews. Als je direct aan de slag wilt en veilig én goedkoop wilt genieten van YouTube, kijk dan eens naar onze beste VPN-providers voor YouTube.

De beste YouTube VPN uitgelicht: NordVPN

Onze eerste aanrader is NordVPN. Deze provider staat bekend voor zijn excellente unblocking-mogelijkheden. Met een van zijn Argentijnse servers, heb jij je YouTube Premium abonnement spotgoedkoop.

Bovendien heeft NordVPN een strikt ‘no log’-beleid. Het houdt dus geen gegevens van jouw VPN-gebruik bij. Zelfs wanneer de dienst een dagvaarding ontvangt om gegevens over te leveren, heeft het niets om te geven.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Conclusie

YouTube Premium biedt vele voordelen. Als je al meerdere streamingabonnementen hebt, lopen de kosten echter snel op. Gelukkig kun je jouw YouTube abonnement extra goedkoop afsluiten met een VPN. Op dezelfde manier krijg je ook korting op Crunchyroll. Zelfs Netflix-korting kun je regelen met een VPN. En als je toch die VPN hebt, heb je ook toegang tot allerlei extra content.

Korting op je YouTube Premium-account: veelgestelde vragen

Heb je een snelle vraag? Wij beantwoorden deze waarschijnlijk in onze FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan in de reacties.

YouTube Premium is een abonnement dat YouTube aanbiedt, waarbij je de volgende voordelen krijgt:

 • Geen reclames.
 • De mogelijkheid om video’s offline te bekijken.
 • De app kan op de achtergrond draaien.
 • Toegang tot YouTube Originals.
 • Een YouTube Music Premium-abonnement.

Normaal gesproken is dit abonnement relatief duur, maar er zijn manieren om extra korting te krijgen.

YouTube Premium is niet gratis. Je kunt wel gebruik maken van een gratis proefperiode.

Ook hebben wij een manier om je YouTube Premium-abonnement met korting af te sluiten.

Om YouTube Originals te bekijken heb je een YouTube Premium-account nodig. Dit account krijg je in Nederland voor €6,99 per maand. Met een VPN kun je echter korting krijgen, waardoor je slechts €1,05 betaalt.

YouTube kijken zonder reclame kan met een goede adblocker. Anders moet je een abonnement nemen op YouTube Premium.

Je ziet in beide gevallen natuurlijk nog steeds gesponsorde content.

In Nederland kost YouTube ongeveer 7 euro (€6,99). In andere landen wijkt deze prijs af. Wil je de beste deal, dan heb je al een abonnement voor iets meer dan 1 euro! Hoe je dat doet leggen we je uit in ons artikel ‘Hoe krijg ik YouTube Premium goedkoop in Nederland?

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Bedankt voor het artikel. Ik zag net dat, als ik de NordVPN gebruik, Youtube Premium in Argentinië (net als Chili trouwens) in de Brasilaanse munt Real wordt berekend.

 2. Recent is de prijs in Argentinie verhoogd. In het lijstje mis ik indonesie.
  Volgens mij betaal in in Indonesie 59.000 roupia wat neerkomt op 33 cent.
  Klopt dat of zie ik dat verkeerd? 🙂

  • Goed opgemerkt! We gaan het eens helemaal opnieuw onderzoeken en zullen het artikel daarna updaten.

  • 59.000 roupia = € 3,50, geen 33 cent

Een reactie plaatsen