CyberGhost PNG Logo

CyberGhost Review 2020

Laatst bijgewerkt: 21 oktober 2020
Hoogtepunten
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
9.3

Onze score

 • Snelheid
  8.5
 • Veiligheid
  9.0
 • Gebruiksgemak
  9.5
 • Servers
  9.0

CyberGhost Review (2020) – Gebruiksvriendelijke en gedegen VPN

Cyberghost7-VPN-App-ConnectingCyberGhost is een bekende, populaire VPN-aanbieder die zich met name richt op gebruiksvriendelijkheid. De VPN-aanbieder is in 2011 opgericht in Roemenië en was voorheen één van de bekendste gratis VPN-aanbieders ter wereld. Tegenwoordig is de dienst betaald en doen ze het nog steeds heel goed – misschien zelfs beter. Het is een veelgebruikte VPN met meer dan 36 miljoen gebruikers wereldwijd. Het CyberGhost-team bestaat uit twee teams verdeeld over Roemenië en Duitsland en de organisatie houdt Boekarest (Roemenië) als officieel hoofdkantoor aan.

De VPN van CyberGhost heeft sterke encryptie en is erg gebruiksvriendelijk en snel. Een abonnement is gelukkig niet duur. Bovendien hanteert CyberGhost een 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op de langere abonnementen. Dit is de langste bedenktijd van alle commerciële VPN-diensten die wij hebben getest. Het installeren van CyberGhost is eenvoudig en je kunt de service op maar liefst zeven apparaten tegelijkertijd gebruiken. Handig als je een VPN op je laptop, Android smartphone, iPhone, Smart TV, Chromecast én Amazon Firestick wilt.

Specificaties CyberGhost
 • Gelijktijdige verbindingen: 7
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2/IPsec
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 6600+ servers in 90 landen
 • Prijs: Vanaf €2,75 per maand
 • Geld-terug-garantie: 45 dagen

Snelheid – Hoe snel is CyberGhost?

Snelheid is ontzettend belangrijk wanneer je op zoek bent naar een goede VPN. Haperende streams of internet dat merkbaar trager wordt zodra je de VPN aanzet, is erg vervelend en moet zo veel mogelijk voorkomen worden. We hebben de snelheid van CyberGhost daarom getest aan de hand van speedtests en dagelijks gebruik. Hieronder vind je de resultaten van deze tests. Overigens hebben we CyberGhost recentelijk ook nog getest tijdens ons onderzoek naar de snelste VPN van dit moment.

Speedtest resultaten CyberGhost

Hier zie je de speedtestresultaten van onze internetverbinding met verschillende servers van CyberGhost. Deze speedtests zijn uitgevoerd vanuit Nederland. Daarbij hebben we eerst, als nulmeting, onze internetsnelheid zonder VPN getest.

Snelheidsmeting zonder VPN (speedtest.net)

Speedtest NL geen VPN

Dit zijn de speedtestresultaten van speedtest.net van onze eigen verbinding zonder een VPN te gebruiken. Deze gegevens kunnen we gebruiken om alle andere resultaten mee te vergelijken.

Snelheidsmeting met een Nederlandse CyberGhost-server (speedtest.net)

CyberGhost snelheidstest Nederlandse server

Dit zijn de snelheden die wij hebben gemeten toen wij verbonden waren met de snelste VPN-server die CyberGhost in Nederland heeft. Zoals je kunt zien, is de ping ietwat gestegen, al is dit verschil minimaal. De downloadsnelheid is afgenomen. Ook met deze afname is de snelheid echter nog steeds prima. De uploadsnelheid is met meer dan 50% afgenomen, wat wel een flinke afname is.

Met deze resultaten heeft CyberGhost een derde plaats in weten te nemen in onze snelheidstesten. Alleen de Nederlandse servers van GOOSE VPN en CactusVPN bleken op dat moment sneller.

Snelheidsmeting met een Amerikaanse CyberGhost-server (speedtest.net)

CyberGhost snelheidstest Amerikaanse server

Dit zijn de speedtestresultaten van speedtest.net die wij verkregen toen we verbonden met de snelste CyberGhost VPN-server in de Verenigde Staten. Deze servers zijn vooral handig als je de Amerikaanse Netflix wilt kijken. De ping is flink toegenomen, wat vervelend kan zijn tijdens het gamen. De downloadsnelheid is verder afgenomen vergeleken met de nulmeting en de meting met een Nederlandse server. De uploadsnelheid is eveneens flink afgenomen. Deze afnames zijn logisch, omdat de afstand tussen de server en onze fysieke locatie in Nederland vrij groot is. Met deze resultaten is CyberGhost de op drie na snelste VPN in deze categorie.

Snelheid in alledaags gebruik

Cyberghost7-VPN-App-Connected-USA

De snelheid van de servers van CyberGhost lijkt prima in orde. Om hier zeker van te zijn, hebben wij deze VPN ook handmatig getest. We gebruikten CyberGhost tijdens het browsen van websites, bij het streamen van online video’s (en Netflix), bij het downloaden van torrents en tijdens het spelen van online games.

Tijdens het browsen merkten wij geen verschil in internetsnelheid tussen onze normale internetverbinding en een verbinding met CyberGhost. Dit gold voor zowel de laadtijden als snelheden. We konden zonder problemen onze e-mail checken, sites bezoeken en aanpassingen aan onze eigen website maken.

Ook bij het streamen van video’s en andere content merkten we geen snelheidsverschil op. We konden gebruikmaken van YouTube, Netflix en Spotify zonder iets te merken aan de prestaties.

Het downloaden van bijlagen in e-mails en bestanden van websites ging gemakkelijk en zonder merkbaar snelheidsverlies. Ook het downloaden van torrents ging goed. Het handige van CyberGhost is dat er zelfs speciale servers zijn voor downloadbescherming (P2P-servers).

Bij het gamen merkten we een klein snelheidsverschil tussen het spelen met en het spelen zonder VPN. De online game waarmee we onze test deden, werkte prima zonder VPN, maar bij inschakeling van de VPN nam de lag een klein beetje toe. Hoewel dit voor de casual gamer geen probleem zal zijn, zal het voor de ervaren gamers onder ons meer effect hebben.

Conclusie snelheid CyberGhost

 • CyberGhost is een VPN met een redelijk goede snelheid.
 • Er is geen verschil in snelheid merkbaar bij regulier internetten, downloaden en streamen. Tijdens het gamen is er wel een klein merkbaar verschil in snelheid.

Veiligheid – Hoe veilig is CyberGhost?

Veiligheid is één van de belangrijkste aspecten van een VPN. Je wilt immers niet dat je gegevens op straat komen te liggen of dat een VPN-aanbieder stiekem toch bijhoudt wat je precies doet (zoals het geval was bij HMA VPN enkele jaren geleden). CyberGhost gelooft sterk in online anonimiteit en vrij gebruik van het internet. De VPN-provider heeft dan ook verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig blijven.

Zo brengt CyberGhost af en toe een ‘transparency report’ uit. Dit rapport geeft inzicht in het aantal aanvragen voor persoonlijke gegevens door instanties zoals de DMCA (Digital Millennium Copyright Act, bijvoorbeeld advocatenkantoren van Paramount, Sony, etc.) of de politie. Ook laat CyberGhost weten hoe ze daarmee omgaan. Hieruit blijkt dat ze geen gegevens verstrekken aan partijen die daarom vragen, ook niet als het gaat om overheidsinstanties. De onderstaande afbeelding laat zien hoe vaak ze in het tweede kwartaal van 2020 verzoeken om persoonsgegevens kregen.

CyberGhost verzoeken om persoonsgegevens 2e kwartaal 2020

Deze informatie komt uit hun transparency report van de maanden april, mei en juni 2020. Het aantal politieaanvragen is sinds het eerste kwartaal met wel 400% gestegen. Alsnog maakt dit voor CyberGhost geen verschil. Zij hebben immers geen logs om aan autoriteiten door te spelen.

In deze sectie vind je meer informatie over de protocollen die CyberGhost gebruikt, eventuele logs die ze bijhouden en overige veiligheidsgerelateerde zaken omtrent CyberGhost.

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

CyberGhost is één van de VPN-diensten die de richtlijnen van de Europese wetgeving omtrent privacy het beste heeft geïmplementeerd. De wetgeving uit mei 2018 zorgde voor behoorlijk wat ophef en onbegrip. Veel bedrijven hebben zich niet voldoende aangepast aan de nieuwe wetgeving. CyberGhost, daarentegen, heeft zich voorbeeldig aan de regels gehouden. Het bedrijf deed mee aan een onafhankelijk onderzoek en hieruit bleek dat:

 • De AVG vernoemd wordt in het privacybeleid
 • Het privacybeleid gemakkelijk voor gebruikers te vinden is
 • Het privacybeleid gemakkelijk te begrijpen is
 • Het privacybeleid duidelijk maakt:
  • Welke data wordt verzameld
  • Wie deze data verzamelt
  • Dat er een wettelijke verklaring is voor het vergaren van de data
  • Hoe de verzamelde data gebruikt wordt
  • Hoe lang de data bewaard wordt
  • Welke rechten de gebruiker heeft
  • Waar de gebruiker een mogelijke klacht kan indienen

Al met al komt CyberGhost uit de bus als één van de betere VPN-providers als het gaat om samenwerking en handelen naar behoren van de Europese wetgeving.

Protocollen

CyberGhost beschikt met zijn 256-bit AES-encryptie over uitstekende beveiliging. Deze encryptie is volgens internationale normen van het hoogste veiligheidsniveau. CyberGhost biedt zijn gebruikers de keuze uit de volgende encryptieprotocollen: OpenVPN en IKEv2/IPsec. Vooral het OpenVPN-protocol is zeer sterk. Wij raden dan ook aan om standaard gebruik te maken van OpenVPN.

Momenteel is CyberGhost ook bezig met het implementeren van het WireGuard protocol. Ze willen dit gaan uitrollen in CyberGhost versie 8. Wanneer deze uitkomt is nog niet bekend.

CyberGhost Encryption

Logbeleid en privacy

CyberGhost hanteert een zogenoemd ‘no logs’-beleid. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen gegevens worden bijgehouden over het gebruik van hun dienst. Om hun dienst zo goed mogelijk te maken, houden ze enkele anonieme gegevens bij over het inloggen bij CyberGhost. Log je in, dan wordt er bij CyberGhost een tellertje op 1 gezet. Dit tellertje kan maximaal één keer per dag geactiveerd worden. Daarnaast is er ook een tellertje dat bijhoudt hoe vaak dit per maand gebeurt. Log je dus elke dag van de maand in, dan zal dit tellertje op 30 of 31 staan. De dagelijkse gegevens worden na 24 uur verwijderd en de maandelijkse gegevens na een maand. CyberGhost lijkt geen gegevens bij te houden wat betreft dataverkeer, IP-adressen of tijdstippen van bepaalde acties.

CyberGhost geeft aan enkel geanonimiseerde gegevens bij te houden om hun dienst te kunnen verbeteren. Deze worden volgens hen echter geheel anoniem verwerkt en vervolgens verwijderd. De reden dat CyberGhost toch logt hoe vaak hun dienst wordt gebruikt is als volgt:

“Because we are running a business and need to know if our customers actually use our service. BUT IT’S NONE OF OUR BUSINESS TO KNOW HOW THEY USE IT. Again: We neither log content nor visited websites nor IP addresses nor any communication!”

Kortom: ze geven aan inhoudelijk geen informatie over je gebruik of gegevens te loggen, maar vanwege marketingdoeleinden hebben ze wel enkele gegevens nodig om te evalueren of hun dienst gebruikt wordt.

Welke gegevens heeft CyberGhost nodig?

Voor het aanmaken van een account heeft CyberGhost een accountnaam en wachtwoord nodig. Wil je zeker zijn dat deze niet tot jou te herleiden zijn? Kies dan een willekeurige accountnaam. Je wachtwoord wordt versleuteld en is niet zichtbaar voor CyberGhost. CyberGhost voorziet je account van een serienummer en houdt bij welke gebruiksrechten daaraan gekoppeld zitten. CyberGhost geeft aan dat deze gegevens niet te herleiden zijn tot jou als persoon, tenzij je je naam en toenaam gebruikt als accountnaam.

De gegevens die je aan CyberGhost af moet staan om je betaling af te ronden, zijn afhankelijk van je gekozen betaalmethode. Het afhandelen van de betaling en bestelling gebeurt door een derde partij (Cleverbridge) waarmee CyberGhost samenwerkt. Cleverbridge is een gerenommeerde ‘payment service provider’ die bekend staat om zijn aandacht voor privacy. CyberGhost heeft dus zelf geen toegang tot je betaalgegevens.

Conclusie veiligheid CyberGhost

 • Al met al is CyberGhost een veilige VPN.
 • CyberGhost verstrekt geen gegevens van gebruikers aan andere instanties zoals overheden, DMCA of politie.
 • CyberGhost heeft een sterke 256-bit encryptie.
 • Je hebt bij CyberGhost de keuze uit verschillende, sterke VPN-protocollen.
 • CyberGhost houdt gegevens bij over hoe vaak hun dienst wordt gebruikt.
 • CyberGhost lijkt geen traffic en IP-logs bij te houden.

De gebruiksvriendelijkheid van CyberGhost

Gebruiksgemak is misschien wel het aspect waarin CyberGhost uitblinkt. CyberGhost was één van de eerste VPN-providers die (met CyberGhost versie 7) een nieuwe interface voor VPN-providers op desktop introduceerde. Dit maakte CyberGhost een voorloper op het gebied van gebruiksgemak. Alle opties zijn gemakkelijk te vinden binnen de software en je bent binnen no-time beschermd door de VPN.

De CyberGhost website

CyberGhost Site Sidebar ScreenshotDe CyberGhost website heeft een vrij standaard uiterlijk. De website is zeer overzichtelijk en in meerdere talen beschikbaar, waaronder in het Nederlands. Op de website kun je meer informatie over CyberGhost vinden. Bovenaan, recht onder de URL-balk, staat je IP-adres, locatie, internetprovider en status. Dit is vooral bedoeld om je te laten inzien hoeveel persoonlijke informatie andere websites over je weten. CyberGhost illustreert hiermee de noodzaak van het gebruik van een VPN-app.

Zodra je inlogt op de CyberGhost website, kom je op je accountpagina terecht. Ook deze accountpagina is zeer overzichtelijk. Aan de hand van vijf tabbladen, ‘mijn apparaten’, ‘mijn extensies’, ‘mijn abonnementen’, ‘mijn instellingen’ en ‘ondersteuning’ kun je alle informatie over jouw abonnement en actieve apparaten terugvinden.

Het handige aan de accountpagina van CyberGhost is dat je vanuit hier kunt aangeven op welk apparaat je CyberGhost wilt installeren. Dit gebeurt voornamelijk door het downloaden en installeren van een app, maar voor bijvoorbeeld Linux en Blackberry kun je hier een speciale inlogcode en account krijgen. Dit werkt allemaal zeer intuïtief.

Een nadeel is wel dat je kunt terugzien op wat voor devices de CyberGhost app is geïnstalleerd. Dit zal geen hele grote privacyrisico’s met zich meebrengen, maar het was anoniemer geweest als deze informatie er niet was.

Installatieprocedure

CyberGhost WindowsDe installatieprocedure van CyberGhost is zeer gemakkelijk. Voor de meeste besturingssystemen en apparaten is er een programma of app die je binnen no-time kunt installeren en gebruiken. Het installeren van CyberGhost gaat als volgt:

 1. Je kiest een CyberGhost abonnement op de website van CyberGhost of kiest voor de free trial. Bij deze gratis proefperiode wordt de software op je apparaat gedownload en kun je die één dag gebruiken. Als je daarna wilt kunnen blijven genieten van de software van CyberGhost, moet je een betaald abonnement afsluiten. Je rondt de bestelprocedure af door je e-mail en gewenste betaalmethode te selecteren en het betaalproces te doorlopen.
 2. Je downloadt en installeert CyberGhost (tenzij je deze al hebt gedownload in de vorm van de free trial).
 3. Je logt in met jouw accountgegevens.
 4. Je kiest de gewenste VPN-server en locatie.
 5. Zet CyberGhost aan en je bent beschermd.

Dit is de universele manier om CyberGhost op een apparaat te installeren. Bij je laptop of PC download je een programma:

CyberGhost VPN Installeren Stappenplan Desktop

Als je de VPN liever op je smartphone of tablet wilt, download je de officiële app via de App of Play Store. De rest van de procedure blijft nagenoeg hetzelfde:

CyberGhost VPN Installeren Stappenplan Smartphone

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid CyberGhost Software

Cyberghost7-VPN-App-Connected-USAHet gebruiksgemak van CyberGhost is zeer groot. Iemand die nog nooit een VPN heeft gebruikt, kan met CyberGhost binnen de kortste keren genieten van al het goeds dat een VPN te bieden heeft. De interface is duidelijk en de opties zijn afgestemd op de verschillende redenen waarom mensen een VPN gebruiken. De uitstraling van de software is zeer professioneel. Je kunt de app op je telefoon gemakkelijk met één druk op de knop aan- en uitzetten.

Het is duidelijk dat CyberGhost veel aandacht steekt in het gebruiksvriendelijk maken van zijn software en apps. Dit maakt CyberGhost een goede VPN voor de alledaagse gebruiker. Het is alleen jammer dat de software niet beschikbaar is in het Nederlands. Voor de meeste mensen zal CyberGhost echter een prima VPN zijn voor de standaard doeleinden.

Prijzen en betaalmogelijkheden

CyberGhost heeft verschillende abonnementen en is erg competitief geprijsd. Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe meer korting je krijgt. Een los maandabonnement is €11,99 per maand, een abonnement voor zes maanden kost je €7,99 per maand, en een Anderhalf jaarabonnement is €2,75 per maand. Bij dit laatste abonnement krijg je nu zelfs 6 maanden extra. De betaalde abonnementen van CyberGhost zijn in principe voor dezelfde dienst (zonder datalimiet en snelheidsrestricties), maar verschillen alleen in prijs en abonnementstermijn.

Let op! De acties van CyberGhost wisselen regelmatig. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

CyberGhost Prijzen Juli 2020

Het maandabonnement van CyberGhost heeft een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. De langere abonnementen hebben een 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Deze garantie verloopt in principe via de verkopende partij van CyberGhost (Cleverbridge, Digital River of Shareit), maar CyberGhost geeft aan dat je ook direct contact met hen kunt opnemen als je hier vragen over hebt. Deze garantie, in combinatie met de free trial, maakt CyberGhost een prima VPN om eens rustig uit te proberen.

Je hebt de keuze uit de volgende betaalmogelijkheden:

 • Creditcard (VISA, MasterCard, American Express en andere mogelijkheden op basis van het land waar je je in bevindt)
 • Paypal
 • Bitcoin
 • iDeal (en andere mogelijkheden op basis van het land waarin je woont)

Klantenservice

CyberGhost biedt meerdere mogelijkheden om contact op te nemen met de klantenservice. Het is ook mogelijk om een antwoord op je vragen te zoeken in de uitgebreide database met handleidingen en veelgestelde vragen. Deze vind je op de website.

Wij hebben CyberGhost’s klantenservice zelf getest door een chat te openen op hun website. We moesten hiervoor een naam en e-mailadres opgeven en kregen aan het einde van het gesprek automatisch een kopie van dat gesprek naar het door ons opgegeven e-mailadres gestuurd. Dit is vooral handig wanneer je de antwoorden en mogelijke uitleg van het support team nog eens wilt bekijken. Hieronder kun je een samenvatting vinden van hoe ons gesprek met CyberGhost verliep.

CyberGhost Support Gesprek

Zoals je kunt zien, is het gesprek in het Engels gevoerd. Je kunt de klantenservice enkel in het Engels, Frans of Duits contacteren, wat niet ideaal is voor de Nederlandse gebruiker. We werden vriendelijk te woord gestaan, maar in het begin was het gesprek vooral zakelijk en doelgericht. De persoon waarmee we chatten, stelde zichzelf niet voor, maar ondernam wel direct actie om ons van een goed antwoord op onze vraag te voorzien. Hoewel we niet echt een probleem hadden, kregen we een duidelijk antwoord. Uiteindelijk sloot de vertegenwoordiger van CyberGhost het gesprek op een prettige en vriendelijke manier af.

Conclusie gebruiksgemak CyberGhost

 • CyberGhost is gebruiksvriendelijk en heeft een plezierige uitstraling.
 • Zowel de mobiele apps als de desktop software zijn overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.
 • Het aanmaken van een account en het installeren van de apps werkt intuïtief en is simpel voor elk apparaat en besturingssysteem.
 • CyberGhost biedt verschillende betaalmogelijkheden aan, waaronder iDeal en Bitcoin.
 • CyberGhost heeft een 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op de langere abonnementen en 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het maandabonnement.
 • De klantenservice van CyberGhost is goed te bereiken en behulpzaam.
 • De software en apps van CyberGhost zijn helaas niet in het Nederlands beschikbaar.

Servernetwerk CyberGhost

Het servernetwerk van CyberGhost is behoorlijk groot en uitgebreid. Ze hebben meer dan 6600 servers verdeeld over 90 landen. Daarnaast staan de meeste servers in landen waar veel gebruikers van CyberGhost zitten. Hieronder kun je meer lezen over de servers, serverlocaties en servermogelijkheden.

Aantal servers en locaties

CyberGhost heeft meer dan 6600 servers in 90 landen op meer dan honderd verschillende locaties. In elk land hebben ze minstens vier servers, oplopend tot meer dan 100 servers in Nederland en 1000 servers in de VS. Hierdoor zul je geen problemen hebben met het omzeilen van geografische blokkades of het vinden van een snelle server.

Cyberghost7-VPN-App-Servers

Naast de reguliere VPN-servers zijn er ook servers speciaal voor streamingdiensten. Dit maakt CyberGhost zeer gebruiksvriendelijk voor streamers.

Een overzicht van alle serverlocaties van CyberGhost vind je hieronder:

Land Serverlocaties
Albanië Tirana
Algerije Algiers
Andorra Andorra
Argentinië Buenos Aires
Armenië Yerevan
Australië Melbourne, Sydney
Bahama’s Nassau
Bangladesh Dhaka
België Brussel
Bosnië en Herzegovina Travnik
Brazilië São Paulo
Bulgarije Sofia
Cambodja Phnom Penh
Canada Montreal, Toronto, Vancouver
Chili Santiago
China Shenzhen
Colombia Bogota
Costa Rica San Jose
Cyprus Nicosia
Denemarken Kopenhagen
Duitsland Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt
Egypte Caïro
Estland Tallinn
Filipijnen Manila
Finland Helsinki
Frankrijk Parijs, Strasbourg
Georgië Tbilisi
Griekenland Athene
Groenland Nuuk
Hongarije Budapest
Hongkong Hongkong
IJsland Reykjavik
Ierland Dublin
India Mumbai
Indonesië Jakarta
Iran Tehran
Isle of Man Douglas
Israël Jerusalem
Italië Milaan, Rome
Japan Tokio
Kazachstan Astana
Kenia Nairobi
Letland Riga
Liechtenstein Vaduz
Litouwen Vilnius
Luxemburg Luxemburg
Macao SAR van China Macau
Macedonië Skopje
Maleisië Kuala Lumpur
Malta Valletta
Marokko Rabat
Mexico Mexico City
Moldavië Chisinau
Monaco Monaco
Mongolië Ulaanbaatar
Montenegro Podgorica
Nederland Amsterdam
Nieuw-Zeeland Auckland
Nigeria Lagos
Noorwegen Oslo
Oekraïne Kiev
Oostenrijk Wenen
Pakistan Karachi
Panama Panama City
Polen Warschau
Portugal Lissabon
Qatar Doha
Roemenië Boekarest
Rusland Moskou
Saoedi-Arabië Riyadh
Servië Belgrado
Singapore Singapore
Slovenië Ljubljana
Slowakije Bratislava
Spanje Barcelona, Madrid
Sri Lanka Colombo
Taiwan Taipei
Thailand Bangkok
Tsjechië Praag
Turkije Istanboel
Venezuela Caracas
Verenigd Koninkrijk Berkshire, Londen, Manchester
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Verenigde Staten Atlanta, Chicago, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, San Francisco, Seattle, Washington
Vietnam Ho Chi Minh City
Wit-Rusland Minsk
Zuid-Afrika Kaapstad
Zuid-Korea Seoul
Zweden Stockholm
Zwitserland Huenenberg, Zürich

Dedicated IP-adres

CyberGhost heeft sinds kort hun nieuwe versie van een Dedicated IP-adres gelanceerd. Eerder gaven ze al aan bezig te zijn met het vernieuwen van het dedicated-ip systeem, en nu zijn ze daarmee live gegaan.

Het verschil met het systeem wat ze eerst hadden is dat ze je vanuit CyberGhost nu niet een IP-adres toewijzen, maar dat je deze zelf kunt opvragen door middel van een ‘token’. Dit zou moeten waarborgen dat CyberGhost zelf geen idee heeft wat jouw dedicated IP-adres is. Een goed systeem voor VPN-providers die een dedicated IP-adres aanbieden.

Toch is het grote probleem met dedicated IP-adressen niet per se dat de VPN-provider weet dat dat jouw IP-adres is. Het grote probleem voor de privacy van een dedicated IP-adres is dat je altijd verbinding maakt middels hetzelfde IP-adres. Hierdoor zijn jouw online activiteiten makkelijker naar jou terug te herleiden door de sites die je bezoekt.

Het nieuwe token-systeem van CyberGhost is dus een stap in de goede richting, maar het is aan te raden om spaarzaam gebruik te maken van een dergelijk dedicated IP-adres. CyberGhost is zeker een uitstekende keuze voor iedereen die ene dedicated IP-adres wil, maar let goed op dat je het gebruik daarvan afwisselt met de shared IP’s.

Conclusie servernetwerk en locaties

 • CyberGhost heeft een uitstekend servernetwerk met meer dan 6600 servers in 90 landen.
 • CyberGhost heeft verschillende servers voor streaming en werkt bijvoorbeeld met de Amerikaanse Netflix en BBC iPlayer.
 • CyberGhost heeft veel servers in Nederland en meer dan genoeg servers op andere locaties.
 • Je kunt bij CyberGhost een dedicated IP-adres aanvragen op basis van een token-systeem. Dit is een prima manier om een dedicated IP-adres aan te vragen.

Mogelijkheden CyberGhost

Naast de standaard zaken die de meeste VPN’s hebben, heeft CyberGhost ook enkele extra opties. Zo kun je met CyberGhost ook reclame, online tracking en kwaadwillende websites blokkeren. Ook kun je ervoor kiezen om data te laten comprimeren, zodat je snellere laadtijden hebt en minder mobiele data gebruikt. CyberGhost biedt ook de mogelijkheid om je automatisch door te laten verwijzen naar een https variant van de website die je probeert te bezoeken als deze er is.

Tot slot beschikt CyberGhost over een automatische kill switch. Deze zorgt er voor dat als je de verbinding met de VPN-server kwijtraakt, je verbinding met het internet ook wordt stopgezet. Normaal zou je weer verbinden via je reguliere internetverbinding, waardoor je gegevens weer zichtbaar zijn. De kill-switch zorgt ervoor dat je verbinding compleet wordt verbroken zodat je niet per ongeluk je gevoelige gegevens via een onbeveiligde verbinding verstuurt. Natuurlijk heeft CyberGhost nog meer mogelijkheden. Zo werkt het ook met Netflix en het downloaden van torrents.

Cyberghost7-VPN-App-Connection-Features

CyberGhost en Netflix

CyberGhost beschikt over servers waarmee je op de Amerikaanse Netflix kunt. Ook de Nederlandse Netflix is meestal te bereiken met CyberGhost. Het kan zijn dat je af en toe geen toegang hebt, maar dan kun je dit vaak oplossen door een andere server te kiezen.

CyberGhost en torrents

CyberGhost heeft een extra optie voor torrents. Je verbinding loopt dan via een reguliere VPN-server, maar het scherm laat zien wat je downloadsnelheid is en hoeveel je hebt gedownload. Dit kan handig zijn als je graag wilt weten hoeveel data je via de VPN hebt gedownload.

Conclusie mogelijkheden CyberGhost

 • CyberGhost heeft verschillende opties die je helpen je privacy en veiligheid beter te beschermen
 • Speciale CyberGhost-servers zorgen ervoor dat je toegang krijgt tot Netflix
 • Met CyberGhost kun je gemakkelijk, veilig en overzichtelijk downloaden
 • In een los abonnement biedt CyberGhost extra veiligheidsfuncties aan: Privacy Guard en Security Updater

Conclusies – Onze ervaring met CyberGhost

Pluspunten Minpunten
Gebruiksvriendelijke software Geen software en klantenservice in het Nederlands
Makkelijk te installeren Houdt bij welke apparaten gebruikt worden om hun “zeven apparaten”-limiet te controleren
Zeer goedkoop
Amerikaanse Netflix mogelijk
Torrents mogelijk
45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
Ruime keuze uit verschillende servers

CyberGhost is een erg degelijke, gebruiksvriendelijke VPN voor de gemiddelde VPN-gebruiker. CyberGhost is sterk in zijn gebruiksinterface; deze geeft alle mogelijkheden weer waar de gemiddelde VPN-gebruiker naar op zoek is. Voor de meer privacy-gerichte gebruiker is CyberGhost wellicht een minder geschikte optie, omdat ze toch enkele (geanonimiseerde) gegevens lijken te loggen om hun dienst te verbeteren. Desalniettemin is CyberGhost een betrouwbare VPN die je toegang geeft tot een hoop servers, locaties en streamingdiensten. Wij raden CyberGhost zeker aan als je op zoek bent naar een dienst die makkelijk is in het gebruik, je toegang geeft tot populaire diensten zoals de Amerikaanse Netflix, het downloaden van torrents mogelijk maakt en niet al te duur is.

Hoe verhoudt CyberGhost zich tot andere VPN’s?

Ben je benieuwd hoe deze VPN-provider het doet vergeleken met andere providers? We hebben een aantal VPN-providers vergeleken en beoordeeld op snelheid, veiligheid, privacy, prijs, gebruiksgemak en klantenservice. Vergelijk CyberGhost met NordVPN, met ExpressVPN en met SurfShark door de onderstaande artikelen te bekijken:

CyberGhost: veelgestelde vragen

Wil je snel een antwoord op jouw vraag over CyberGhost? Wellicht zie je jouw vraag hieronder terug in onze FAQ! Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Ja, CyberGhost is een veilige VPN-provider met sterke encryptieprotocollen, een geen-logs beleid en een duidelijke disclaimer.

Ja, CyberGhost werkt met (de Amerikaanse) Netflix. Dankzij het grote serveraanbod kun je altijd terecht op Netflix en CyberGhost zorgt ervoor dat ze altijd een server hebben om de Amerikaanse versie van Netflix te kunnen bekijken.

Ja, CyberGhost heeft speciale P2P (torrent) servers waarmee je (anoniem en veilig) torrents kunt downloaden via torrent netwerken.

Nee, CyberGhost is niet gratis (vroeger was dit wel zo). Wel heeft CyberGhost een 45-dagen geld-terug-garantie op langere abonnementen en een 14-dagen geld-terug-garantie op het losse maandabonnement.

CyberGhost heeft verschillende abonnementsopties:

 • 1 maand: €11,99 per maand
 • 6 maanden: €7,99 per maand
 • 1 jaar: €2,75 per maand

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

David Janssen
David Janssen
Cyberghost is in 2017 overgenomen en is gestart met een nieuw bedrijfsmodel. Alle software is vernieuwd en ze zijn afgestapt van het aanbieden van een volledig gratis VPN-dienst. Ik denk dat dat een goede keuze is geweest. Het vernieuwde Cyberghost voelt als een robuuste, snelle VPN waar een modern bedrijf achter zit. Cyberghost wil kunnen concurreren met de topspelers in de VPN-wereld, en dat merk je aan de zorg en aandacht die er aan Cyberghost is besteed het afgelopen jaar.
Tove Marks
Tove Marks
De nieuwe CyberGhost app is een hele verbetering ten opzichte van de oude. Het duurde mij voorheen wat langer voordat ik mijn weg had gevonden in de CyberGhost app, maar nu is dat geen probleem meer. Nu kan ik veel gemakkelijker streamen zonder haperingen en zonder probleem Netflix kijken. Een prima VPN in mijn ogen!
Quinten van Kastel
Quinten van Kastel
CyberGhost is een uitstekende, gebruiksvriendelijke VPN die zich richt op de reguliere VPN-consument. Dit is een van de VPN's die ik het meest gebruik, mede vanwege de makkelijk te gebruiken software.
Ronella van der Burgt
Ronella van der Burgt
CyberGhost is eenvoudig te gebruiken en werkt erg snel. Perfect voor torrents en streaming. De prijs-kwaliteitverhouding is ook uitstekend. Daarnaast is het erg prettig dat de VPN-provider geen logbeleid heeft. Wat mij betreft echt een aanrader dus!
Onze score
9.3
CyberGhost heeft snelle servers en is uiterst gebruiksvriendelijk. Perfect voor beginners.
Bezoek CyberGhost Website
Reacties
Plaats een reactie
15
Reacties
 1. Eerste VPN die ik gebruik, gelijk een abonnement voor drie jaar afgesloten. Werkt supersimpel, en met zeven apparaten per account heb ik nog wat vrienden blij kunnen maken ook.
  Qua snelheid merk je tijdens het browsen dat alles net een tikkie langzamer gaat, maar dat is verwaarloosbaar.

  • Super! Bedankt voor het delen van je ervaring, en geniet van je abonnement de komende jaren!

 2. Heel slechte support. Op mijn Chromebook kreeg ik geen connectie, na het volgen van hun instructies op de website waarna ik support contacteerde. Hij verwees mij gewoon naar de website en gaf verder geen nuttige uitleg. Hij bleef maar verwijzen naar de website en vermelden dat ze geen garanties gaven op een werkende L2PT connectie die gebruikt wordt op Chromebooks (app op deze chromebook niet mogelijk). Hij zei op een gegeven moment: “ik ben geen ontwikkelaar en geen goochelaar”. Dit wordt ook niet verwacht, juist een oplossing waarom dit niet werkt. Wellicht is er een fout in de gegevens die ze voorzien, want via ExpressVPN, NordVPN, GOOSE VPN, IPvanish werkt dit perfect. CyberGhost komt als VPN voor mij net achter NordVPN en ExpressVPN los van de service. Door de service blijf ik CyberGhost ook niet behouden aangezien het niet overal werkt.

  • Hoi Liam,
   Bedankt voor je reactie. Vervelend dat het contact niet fijn verliep. Onze ervaring is anders maar we zullen het meenemen. Fijn dat je uiteindelijk passende VPN-providers hebt kunnen vinden.

 3. Ik wil op vakantie in Egypte de Nederlandse Netflix en Ziggo Go kunnen gebruiken, gaat dit?

  • Dit zou als het goed is gewoon moeten kunnen inderdaad. Mochten er alsnog problemen zijn kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van CyberGhost

 4. Er staat nu op hun website dat ze dedicated IP ondersteuen voor een extra €5 per maand.

  • Dankjewel voor het doorgeven Henk. Ze hebben nu inderdaad een Dedicated IP optie voor €5 voor de landen Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. We zullen de review gelijk updaten!

 5. Is de Nederlandse Netflix ook te bereiken met CyberGhost?

  • We hebben het net even geprobeerd en het lijkt te werken. Het werkt overigens niet met elke Nederlandse server. De eerste server die we toegewezen kregen werkte niet, de tweede wel.

 6. Het topproduct van VPN op de markt!
  Ik was heel lang op zoek naar een VPN en na het leren van het hele VPN-ding kan ik je vertellen dat dit veruit de beste is!
  Geweldige prijs-kwaliteitverhouding en geen logbeleid + kill-schakelaar!
  Eenvoudig te gebruiken, echt snel en geweldig voor torrents en streaming.
  Beste prijs-kwaliteitverhouding.

 7. Staat CyberGhost hun gebruikers toe om zonder restricties en in alle anonimiteit te downloaden? Of is dat alleen bij NordVPN, GooseVPN en ExpressVPN? Of kunnen de autoriteiten wel de gegevens en de logs van de gebruikers bij hun opvragen?

  • CyberGhost staat het toe om in alle anonimiteit te downloaden. Ze hebben voor torrents zelfs speciale P2P servers. Wat betreft het opvragen van gegevens en logs heeft CyberGhost op hun website staan dat ze regelmatig aanvragen krijgen van instanties voor gegevens, maar die weigeren ze. Daarnaast geven ze aan geen logs bij te houden. Voorheen was er nog wel wat discussie over de gegevens die CyberGhost bijhield om te controleren of iemand al gebruik had gemaakt van de gratis trial. Maar aangezien ze dit gratis pakket niet meer aanbieden houden ze dat niet meer bij.

  • Ok, nu even goed mee opletten hé:

   je bent verbonden via een provider die je aan het wereldwijde web koppelt,

   het maakt dan ook geen reet uit of je vpn hebt of wat dan ook, want je bent
   met die vpn verbonden via je provider! Logisch toch?!

   En wie is er nu niet aangemeld op facebook of gmail of …? Daarmee is dan ook
   meteen je identiteit nauw verbonden met je internet (bvb dmv gsmnummer, profielfoto’s, wie weet zelfs je héle gegevens)

   Dit betekent dat 99% van de internet-‘illegalen’ in de problemen zitten zonder het te beseffen.

   • Dit is niet helemaal waar. Het klopt dat je, zodra je ingelogd bent bij Facebook of Gmail, automatisch informatie met deze platformen (en hun partners, in veel gevallen, maar met niemand anders) deelt. Als je een VPN gebruikt, kan je provider echter niet zien wat jij doet. Al jouw verkeer wordt namelijk versleuteld door je VPN, waardoor de provider het niet kan lezen. Voor meer informatie hierover, kun je ons artikel “Wat is een VPN” lezen. Als je dus een VPN gebruikt en enigszins oppast met de informatie die je online plaatst (op Facebook, Gmail, etc.), je een stuk veiliger en anoniemer kunt internetten. Dit is overigens niet alleen handig voor ‘internet-illegalen’: ook een ‘normale’ internetgebruiker kan zijn of haar privacy willen beschermen, al is het maar uit principe.

Een reactie plaatsen

Bezoek CyberGhost