CyberGhost Logo

CyberGhost Review 2019

Laatst bijgewerkt: 12 augustus 2019
Hoogtepunten
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
9.3

Onze score

 • Snelheid
  8.5
 • Veiligheid
  9.0
 • Gebruiksgemak
  9.5
 • Servers
  9.0

CyberGhost Review (2019) – Gebruiksvriendelijke en gedegen VPN

CyberGhost Desktop ScreenshotCyberGhost is een bekende, grote VPN-aanbieder die zich met name richt op de gebruiksvriendelijkheid van hun software. De VPN-aanbieder is opgericht in 2011 in Roemenië en was voorheen één van de bekendste gratis VPN-aanbieders ter wereld. Tegenwoordig is de dienst echter betaald. Het is een veelgebruikte VPN met om en nabij de 15 miljoen gebruikers.

CyberGhost bestaat uit twee teams, verdeeld over Roemenië en Duitsland. De dienst is opgericht met het doel om consumenten vrij en anoniem internet te bieden. CyberGhost is een fervent aanhanger en promotor van burgerrechten, een vrije maatschappij en een ongecensureerde internetcultuur.

Als VPN met een sterke encryptie is CyberGhost zeer gebruiksvriendelijk en redelijk snel. Een abonnement is gelukkig niet duur en ze hebben een 30 dagen geld terug garantie. Het installeren van CyberGhost is eenvoudig en je kan op 7 apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van deze goede VPN. Handig dus als je een VPN wil op je laptop, Smartphone, Smart TV, ChromeCast en Amazon Firestick.

Specificaties CyberGhost
 • Gelijktijdige verbindingen: 7
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec en PPTP
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 5200+ servers in 60+ landen
 • Prijs: Vanaf €2,45 per maand
 • Geld-terug-garantie: 45 dagen

Snelheid – Hoe snel is CyberGhost?

Snelheid is zeer belangrijk wanneer je op zoek bent naar een goede VPN. Je wil namelijk niet dat streams haperen of dat je internet merkbaar trager wordt als je de VPN aan hebt staan. We hebben de snelheid van CyberGhost getest aan de hand van speedtests en dagelijks gebruik. Hieronder vind je de resultaten van deze tests.


Speedtest resultaten CyberGhost

Hier zie je de speedtest resultaten van onze internetverbinding naar de verschillende servers van CyberGhost. Deze speedtests zijn uitgevoerd vanuit Nederland.

Zonder VPN (speedtest.net)

CyberGhost Speedtest No VPN

Dit zijn de speedtestresultaten van speedtest.net van onze eigen verbinding zonder een VPN te gebruiken.

Server NL (speedtest.net)

CyberGhost Speedtest NL

Dit zijn de speedtestresultaten van speedtest.net op onze verbinding als we we onszelf verbinden met de snelste CyberGhost VPN-server in Nederland. Zoals je kunt zien is de ping hetzelfde gebleven, maar de download- en uploadsnelheid afgenomen.

Server USA (speedtest.net)

CyberGhost Speedtest USA Newark

Dit zijn de speedtestresultaten van speedtest.net op onze verbinding als we onszelf verbinden met de snelste CyberGhost VPN-server in de Verenigde Staten (bijvoorbeeld voor het kijken van de Amerikaanse Netflix). Hoewel de Ping flink is toegenomen, is de downloadsnelheid hetzelfde als bij de Nederlandse server. De uploadsnelheid is verder afgenomen.


Snelheid in alledaags gebruik

De snelheid van CyberGhost’s servers is prima in orde. We hebben deze VPN aan gehad en getest bij regulier gebruik van het internet (browsen van websites etc.), bij het streamen van online video’s (en Netflix), bij het downloaden van Torrents en het spelen van online games.

Bij regulier internetten was het niet merkbaar of CyberGhost aan of uit stond. Dit gold voor zowel de laadtijden als snelheden. We konden zonder problemen onze mail checken, sites bezoeken en aanpassingen maken aan onze eigen website.

CyberGhost Germany StreamingOok bij het streamen van video’s en andere content merkten we geen snelheidsverschil. We konden gebruikmaken van YouTube, Netflix en Spotify zonder iets te merken aan de prestaties.

Het downloaden van bijlagen uit de mail en bestanden van websites ging gemakkelijk en zonder merkbaar snelheidsverlies. Ook het downloaden van torrents ging goed. Het handige van CyberGhost was dat er zelfs een losse knop was voor het aanzetten van downloadbescherming. Hierop is meteen te zien wat de huidige en maximale downloadsnelheid is, en hoeveel data je reeds hebt gedownload.

Bij gamen merkten we een klein snelheidsverschil tussen of de VPN aan of uit stond. De online game waarmee we het hebben getest werkte prima zonder VPN, maar bij inschakeling van de VPN nam de lag een klein beetje toe. Hoewel dit voor de casual gamer geen probleem zal zijn, zal het voor de pro gamers onder ons wel meer effect hebben.


Conclusie snelheid CyberGhost

Onze conclusies aangaande de snelheid van CyberGhost zijn als volgt:

 • CyberGhost is een VPN met een redelijk goede snelheid.
 • De speedtests laten een redelijk groot verschil zien tussen download- en uploadsnelheden tussen of de dienst aan of uit staat.
 • We merkten geen verschil in snelheid bij regulier internetten, downloaden en streamen. Gaming liet wel een merkbaar verschil zien.

Veiligheid – Hoe veilig is CyberGhost?

Veiligheid is één van de belangrijkste aspecten van een VPN. Je wil namelijk niet dat je gegevens op straat komen te liggen of dat een VPN-aanbieder stiekem toch bijhoudt wat je precies doet (dit was bijvoorbeeld het geval bij HideMyAss waar ze gegevens van een hacker hebben vrijgegeven aan de overheid). CyberGhost is een VPN die sterk gelooft in online anonimiteit en vrij gebruik van het internet. Hierdoor hebben ze verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig blijven. Zo brengt CyberGhost af en toe een ‘transparency report’ uit waarin ze inzicht geven in hoe vaak instanties zoals de DMCA (Digital Millenium Copyright Act, bijvoorbeeld advocatenkantoren van Paramount, Sony, etc.) of de politie vragen om persoonlijke gegevens en hoe ze daarmee omgaan. Hieruit blijkt dat ze geen gegevens verstrekken aan partijen die daarom vragen, ook niet als het gaat om overheidsinstanties. De onderstaande afbeelding laat zien hoe vaak ze verzoeken krijgen voor persoonsgegevens door verschillende instanties.

CyberGhost Transparancy Report

Hieronder kun je meer informatie vinden over de protocollen, logs en overige veiligheidsgerelateerde zaken omtrent CyberGhost.


Protocollen

CyberGhost beschikt over over een uitstekende beveiliging met zijn 256-bit AES encryptie. Dit is volgens internationale normen momenteel een veilige encryptiesleutel van het hoogste niveau. CyberGhost heeft een OpenVPN, L2TP-IPsec en PPTP protocol. Maar vooral het OpenVPN protocol is zeer sterk. L2TP-IPsec en PPTP zijn minder veilige protocollen dan OpenVPN, maar kunnen hogere snelheden opleveren. Wij zouden aanraden om standaard gebruik te maken van het OpenVPN protocol.

CyberGhost Encryption


Logbeleid en Privacy

CyberGhost hanteert een ‘no logs’ beleid. Dit betekent echter niet dat er geen gegevens worden bijgehouden van het gebruik van hun dienst. Om hun dienst zo goed mogelijk te maken houden ze enkele anonieme gegevens bij over of iemand inlogt op CyberGhost. Log je bijvoorbeeld in, dan wordt er bij CyberGhost een tellertje op 1 gezet dat je bent ingelogd. Dit tellertje gaat tot maximaal 1 per dag. Daarnaast is er ook een tellertje die bijhoudt hoe vaak dit per maand gebeurt. Log je dus elke dag in per maand, dan zal dit tellertje op 30/31 staan. De dagelijkse gegevens worden na 24 uur verwijderd en de maandelijkse gegevens na een maand. CyberGhost lijkt geen gegevens bij te houden wat betreft traffic, IP-adres of timestamps.

CyberGhost geeft aan enkele geanonimiseerde gegevens bij te houden om hun dienst te kunnen verbeteren. Deze worden volgens hen echter verwijderd na gebruik en anoniem verwerkt. De reden dat CyberGhost toch logt hoe vaak hun dienst wordt gebruikt is als volgt:

“Because we are running a business and need to know if our customers actually use our service. BUT IT’S NONE OF OUR BUSINESS TO KNOW HOW THEY USE IT. Again: We neither log content nor visited websites nor IP addresses nor any communication!”

Kortom: ze geven aan inhoudelijk niks te loggen van je gebruik en gegevens, maar vanwege marketingdoeleinden hebben ze wel enkele gegevens nodig over het gebruik.


Welke gegevens heeft CyberGhost nodig?

Voor het aanmaken van een account heeft CyberGhost een accountnaam en wachtwoord nodig. Wil je zeker zijn dat deze niet tot jou te herleiden zijn, kies dan een willekeurige accountnaam. Je wachtwoord wordt versleuteld en is niet zichtbaar voor CyberGhost. CyberGhost voorziet je van een serial number voor je account en houdt bij welke gebruiksrechten er gekoppeld zitten aan jouw account. CyberGhost geeft aan dat deze gegevens niet te herleiden zijn tot jou als persoon, tenzij je natuurlijk je naam en toenaam gebruikt als accountnaam.

Het is afhankelijk van je betaalmethode welke gegevens je moet invoeren om je betaling af te ronden. Het afhandelen van de de betaling en bestelling gebeurt door een derde partij (Cleverbridge) waarmee CyberGhost samenwerkt. Cleverbridge is een gerenommeerde payment service provider die bekend staat om zijn privacy. CyberGhost heeft dus zelf geen toegang tot je betaalgegevens.


Conclusie veiligheid CyberGhost

Aan de hand van onze tests en onderzoek zijn we tot de volgende conclusies gekomen wat betreft CyberGhost en veiligheid:

 • Al met al is CyberGhost een redelijk veilige VPN.
 • CyberGhost verstrekt geen gegevens van gebruikers aan andere instanties zoals overheden, DMCA of politie.
 • CyberGhost heeft een sterke 256-bit encryptie.
 • Je hebt bij CyberGhost de keuze uit verschillende protocollen.
 • CyberGhost houdt gegevens bij over hoe vaak hun dienst wordt gebruikt.
 • CyberGhost lijkt geen traffic en IP-logs bij te houden.

De gebruiksvriendelijkheid van CyberGhost

Gebruiksgemak is misschien wel hetgeen waarin CyberGhost uitblinkt. De interface geeft je verschillende opties voor het inschakelen van een VPN. Dit doen ze door hun interface op te delen in 6 duidelijke buttons: Surf Anonymously, Unblock Streaming, Protect Wi-Fi, Torrent Anonymously, Unblock Basic Websites en Choose My Server. De 6 opties spreken redelijk voor zich en zijn afgestemd op de meest voorkomende redenen waarom mensen VPN’s gebruiken. Verderop gaan we in op de website, klantenservice, uitstraling, betaalmogelijkheden en installatieprocedure van CyberGhost.

CyberGhost Screenshot Software


De CyberGhost website

De CyberGhost website is een redelijk standaard VPN website. Op de homepage vind je wat informatie over de specificaties van CyberGhost, reviews van gebruikers, de prijspakketten en waarom je een VPN nodig hebt. De website is zeer overzichtelijk en in meerdere talen beschikbaar. Helaas is Nederlands hier niet één van. De rest van de website bevat meer diepgaande informatie over CyberGhost en bovenaan onder het menu staat je IP, locatie, ISP en status. Dit is vooral bedoeld om je te laten inzien hoeveel andere bedrijven over je weten. Cyberghost illustreert hiermee de noodzaak van het gebruiken van een VPN-app en probeert je zo over te halen een abonnement af te sluiten.

Als je inlogt op de CyberGhost website kom je op je accountpagina. Ook deze accountpagina is zeer overzichtelijk. Aan de hand van 3 tabbladen, ‘my account’, ’my devices’ en ‘support’ kun je alle informatie terugvinden over jouw abonnement en actieve apparaten. Het tabje ‘support’ stuurt je door naar de algemene supportpagina van CyberGhost. Het handige van de accountpagina van CyberGhost is dat je vanuit hier kan aangeven op wat voor apparaat je CyberGhost wil installeren. Dit gebeurt voornamelijk door het downloaden en installeren van een app, maar ook voor Linux en Blackberry kun je hier een speciale inlogcode en account krijgen voor de VPN. Dit werk allemaal zeer intuïtief.


Installatieprocedure

CyberGhost WindowsDe installatieprocedure van CyberGhost is zeer gemakkelijk. Voor de meeste besturingssystemen en apparaten is er een programma of app die je binnen no-time kan installeren en gebruiken. Het installeren van CyberGhost gaat zo in zijn werk:

 1. Je kiest een CyberGhost abonnement op de website van CyberGhost of kiest voor de free trial. Bij de free trial wordt er een programma gedownload wat je 7 dagen kan gebruiken voordat je een abonnement moet afsluiten.
 2. Je rondt de bestelprocedure af door je e-mail en geprefereerde betaalmethode te selecteren en het betaalproces te doorlopen.
 3. Je download CyberGhost (tenzij je deze al hebt gedownload in de vorm van de free trial).
 4. Je logt in met jouw accountgegevens.
 5. Je ziet nu het dashboard van CyberGhost; selecteer de service die jij wil gebruiken.
 6. Geef aan welke instellingen je aan of uit wil zetten en kies een locatie.
 7. Zet CyberGhost aan en je bent beschermd.

 

Dit is de universele manier om CyberGhost op een apparaat te installeren. Bij je laptop of PC download je een programmaatje en bij je smartphone of tablet download je een app, maar de rest van de procedure blijft nagenoeg hetzelfde. De mobiele app heeft natuurlijk een andere interface dan het desktop programma. Zo komen de opties ‘Torrent Anonymously’ en ‘Unblock Basic Websites’ niet voor in de app. Tussen de verschillende besturingssystemen en apps zitten ook kleine verschillen.

CyberGhost Mobile Interface


Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid CyberGhost Software

CyberGhost App SettingsHet gebruiksgemak van CyberGhost is zeer groot. Iemand die nog nooit een VPN heeft gebruikt kan met CyberGhost binnen de kortste keren genieten van al het goeds dat een VPN te bieden heeft. De interface is duidelijk en de opties zijn afgestemd op de verschillende redenen waarom mensen een VPN gebruiken. Ook de uitstraling van de verschillende software is zeer professioneel. Je kan de app op je telefoon gemakkelijk aan- en uitzetten met 1 druk op de knop.

Het is duidelijk dat CyberGhost een hoop aandacht steekt in de gebruiksvriendelijkheid van haar software. Dit maakt CyberGhost een goede VPN voor de alledaagse gebruiker. Het enige jammere is dat de software niet beschikbaar is in het Nederlands, waardoor het voor sommige Nederlandse gebruikers wellicht niet een geschikte VPN zal zijn. Voor de meeste mensen zal dit echter een prima VPN zijn voor de standaard doeleinden.


Prijzen en betaalmogelijkheden

CyberGhost is goed geprijsd met verschillende abonnementen. Hoe langer je een abonnement afsluit, hoe meer korting je krijgt. Een los maandabonnement is €11,99 per maand, een jaarabonnement is €5,29 per maand, een 2-jarig abonnement is €3,29 per maand en een 3-jarig abonnement is €2,45 per maand. De betaalde abonnementen van CyberGhost zijn in principe voor dezelfde dienst (zonder datalimiet en snelheidsrestricties), maar verschillen alleen in prijs en abonnementstermijn.

CyberGhost prijzen Maart 2019Elk abonnement van CyberGhost heeft een 45 dagen geld terug garantie. Deze garantie verloopt in principe via de verkopende partij van CyberGhost (Cleverbridge, Digital River of Shareit), maar CyberGhost geeft aan dat je ook contact met hen kan opnemen als je hier contact over wil hebben. Deze garantie, in combinatie met de free trial, maakt CyberGhost een prima VPN om eens rustig te proberen.

Wat betreft betaalmogelijkheden kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Creditcard (VISA, MasterCard, American Express en andere mogelijkheden op basis van het land waarin je woont)
 • Paypal
 • Bitcoin
 • iDEAL (en andere mogelijkheden op basis van het land waarin je woont)

Klantenservice

CyberGhost biedt meerdere mogelijkheden aan om contact op te nemen met de klantenservice. Als je in de app of het desktop programma op support of feedback drukt dan wordt er een screenshot gemaakt van je scherm en kan je deze direct toesturen naar CyberGhost. Het is ook mogelijk om een antwoord te vinden in hun uitgebreide database met handleidingen en veelgestelde vragen.

Wij hebben zelf getest hoe het contact met CyberGhost is door een chat te openen via de website van CyberGhost. We moesten hiervoor een naam en e-mailadres opgeven en kregen aan het einde van het gesprek de uitwerking automatisch toegemaild. Dit is handig als ze extra uitleg geven met betrekking tot je vraag. In ons geval was het contact opnemen vooral een test om te kijken hoe de responstijd was, of we vriendelijk te woord werden gestaan en of we goed werden geholpen. Hieronder kun je een samenvatting vinden van hoe ons gesprek met CyberGhost verliep.

CyberGhost Support Gesprek

Zoals jullie kunnen zien is het gesprek in het Engels gevoerd. Het is alleen mogelijk om in het Engels, Frans of Duits met de klantenservice te praten, iets wat het minder makkelijk maakt voor de Nederlandse gebruiker. We werden redelijk vriendelijk te woord gestaan, maar in het begin was het vooral zakelijk en doelgericht. De persoon waarmee we gechat hadden stelde zichzelf niet eerst voor, maar ondernam wel direct actie om ons van een goed antwoord op onze vraag te voorzien. Hoewel we niet echt een probleem hadden kregen we een duidelijke respons op onze vraag waar we tevreden mee waren. Uiteindelijk sloot de vertegenwoordiger van Cyberghost het gesprek wel zeer prettig en vriendelijk af.


Conclusie gebruiksgemak CyberGhost

Aan de hand van onze gebruikservaring met CyberGhost zijn we tot de volgende conclusies gekomen wat betreft CyberGhost en gebruiksvriendelijkheid:

 • CyberGhost is extreem gebruiksvriendelijk en heeft een prettige uistraling.
 • Zowel de mobiele apps als desktop software zijn overzichtelijk en eenvoudig in het gebruik.
 • Het aanmaken van een account en het installeren van de apps werkt intuïtief en is vrij simpel op elk apparaat en besturingssysteem.
 • CyberGhost biedt verschillende betaalmogelijkheden aan, waaronder iDEAL en Bitcoin.
 • CyberGhost heeft een 30 dagen geld terug garantie voor al haar abonnementen.
 • De klantenservice van CyberGhost is goed te bereiken en daadkrachtig.
 • CyberGhost is helaas niet in het Nederlands beschikbaar.

Servernetwerk CyberGhost

Het servernetwerk van CyberGhost is vrij uitgebreid. Ze hebben meer dan 5200 servers verdeeld over meer dan 60 landen. Daarnaast staan de meeste servers in landen waar veel gebruikers van Cyberghost zitten. Hieronder kun je meer lezen over de servers, serverlocaties en servermogelijkheden.


Aantal servers en locaties

CyberGhost heeft servers in 60+ landen. In elk land hebben ze minstens 3 tot 4 servers, oplopend tot meer dan 100 servers in Frankrijk en de UK en meer dan 200 servers in Duitsland en de VS. CyberGhost heeft daarnaast meer dan 60 servers in Nederland. Hierdoor zul je geen problemen hebben met het omzeilen van geografische blokkades of het vinden van een snelle server.

CyberGhost-server-number

Naast de reguliere VPN-servers zijn er ook servers speciaal voor streamingdiensten. Deze zijn toegankelijk door de ‘Unblock Streaming’ knop. Via Unblock Streaming kun je doorklikken op verschillende populaire streamingdiensten, waarbij meteen verbinding wordt gemaakt met een server die compatibel is met die dienst. Dit maakt CyberGhost zeer gebruiksvriendelijk voor streamers.


Dedicated IP-adres

Sinds kort is het mogelijk om een dedicated IP bij CyberGhost te krijgen. Er zijn meerdere redenen waarom je bij een VPN-aanbieder een dedicated IP zou willen afnemen. Normaal deel je het IP-adres van de VPN met meerdere gebruikers. Dit maakt het voor streamingdiensten meer verdacht. Als er bijvoorbeeld honderd mensen met hetzelfde IP-adres hun dienst willen gebruiken dan kan het zijn dat ze onraad ruiken. Een dedicated IP wordt minder snel geblokkeerd dan gedeelde IP’s. Ook online games en banken houden in de gaten of je vaak gebruikmaakt van een ander IP-adres dan normaal. Wissel je vaak van IP-adres dan kan het zijn dat een game of bank extra stappen onderneemt om te checken of je wel de persoon bent die je zegt te zijn. Met een dedicated IP heb je hier geen last van omdat je altijd met hetzelfde IP-adres online gaat. Fijn dus dat CyberGhost dit vanaf nu ook heeft, helaas wel tegen een meerprijs van €5 per maand, maar dat is vrij gebruikelijk. CyberGhost heeft momenteel dedicated IP-adressen voor Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.


Conclusie servernetwerk en locaties

Na onze tests en ons onderzoek over de servers van CyberGhost zijn we tot de volgende conclusies gekomen:

 • CyberGhost heeft een uitstekend servernetwerk met meer dan 5200 servers in meer dan 60 landen.
 • CyberGhost heeft verschillende servers voor streaming voor bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix of BBC iPlayer.
 • CyberGhost heeft veel servers in Nederland en ook een hoop servers op andere locaties.
 • CyberGhost biedt de mogelijkheid tot het afsluiten van een dedicated IP-adres aan.

Mogelijkheden CyberGhost

Naast de standaard zaken die de meeste VPN’s hebben heeft CyberGhost ook enkele extra opties. Zo kan je met CyberGhost ook reclame, online tracking en kwaadwillende websites blokkeren. Ook kun je ervoor kiezen om data te laten comprimeren zodat je snellere laadtijden hebt en minder mobiele data gebruikt. CyberGhost biedt ook de mogelijkheid om je automatisch door te laten verwijzen naar een https variant van de website die je probeert te bezoeken als deze er is. Tot slot beschikt CyberGhost over een automatische kill switch. Deze zorgt er voor dat als je verbinding met de VPN server kwijtraakt, je verbinding met het internet ook wordt stopgezet. Normaal zou je weer verbinden via je reguliere internetverbinding, waardoor je gegevens weer zichtbaar zijn. De kill switch zorgt ervoor dat je verbinding compleet wordt verbroken zodat je niet per ongeluk je gevoelige gegevens via een onbeveiligde verbinding verstuurt.

CyberGhost Specs


CyberGhost en Netflix

CyberGhost NetflixCyberGhost beschikt over servers waarmee je op de Amerikaanse Netflix kan. Bij de optie ‘Unblock Streaming’ kan je kiezen welke populaire streaming service je wil bezoeken en vanuit land je dit wil doen. CyberGhost kiest dan automatisch een server die niet geblokkeerd wordt door Netflix en opent gelijk de juiste URL. Deze optie is er echter niet voor de meeste Nederlandse streamingsites, maar veelal worden de reguliere Nederlandse VPN servers niet geblokkeerd.


CyberGhost en torrents

CyberGhost heeft een extra optie voor torrents. Je verbinding loopt dan via een reguliere VPN server, maar het scherm laat zien wat je downloadsnelheid is en hoeveel je hebt gedownload. Dit kan handig zijn als je graag wil weten hoeveel data je via de VPN hebt gedownload.


Conclusies – Onze ervaring met CyberGhost

Pluspunten Minpunten
Makkelijk in het gebruik Omstreden logbeleid
Makkelijk te installeren Geen software en klantenservice in het Nederlands
Redelijk goedkoop
Amerikaanse Netflix mogelijk
Torrents mogelijk
Gebruiksvriendelijke User Interface
45 dagen geld terug garantie
Dedicated IP-adres mogelijk
Ruime keuze uit verschillende servers

CyberGhost is een prima, gebruiksvriendelijke VPN voor de gemiddelde VPN gebruiker. CyberGhost is sterk in zijn gebruiksinterface; deze geeft alle mogelijkheden weer waar de gemiddelde VPN gebruiker naar op zoek is. Voor de meer privacy gerichte gebruiker is CyberGhost wellicht een minder geschikte optie omdat ze toch enkele (geanonimiseerde) gegevens lijken te loggen om hun dienst te verbeteren. Desalniettemin is CyberGhost een redelijk betrouwbare VPN die je toegang geeft tot een hoop servers, locaties en streamingdiensten. Wij zouden CyberGhost dan ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een dienst die makkelijk is in het gebruik, je toegang geeft tot populaire diensten als de Amerikaanse Netflix, torrenting mogelijk maakt en niet al te duur is.

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

David
David
Cyberghost is in 2017 overgenomen en is gestart met een nieuw bedrijfsmodel. Alle software is vernieuwd en ze zijn afgestapt van het aanbieden van een volledig gratis VPN-dienst. Ik denk dat dat een goede keuze is geweest. Het vernieuwde Cyberghost voelt als een robuuste, snelle VPN waar een modern bedrijf achter zit. Cyberghost wil kunnen concurreren met de topspelers in de VPN-wereld, en dat merk je aan de zorg en aandacht die er aan Cyberghost is besteed het afgelopen jaar.
Tove
Tove
Het duurde voor mij wat langer om mijn weg te vinden in de CyberGhost app. Maar toen ik dat eenmaal onder de knie had ging het erg gemakkelijk en kon ik snel en veilig internetten. Ik kon streamen zonder haperingen en zonder probleem Netflix kijken. Een prima VPN in mijn ogen!
Quinten
Quinten
CyberGhost is een uitstekende, gebruiksvriendelijke VPN die zich richt op de reguliere VPN-consument. Dit merk je in hun interface en mogelijkheden. Ik zou CyberGhost aanraden als je een beginnende VPN-gebruiker bent die nog niet helemaal weet hoe een VPN precies werkt. Voor de meer gevorderde VPN-gebruiker die op zoek is naar een zeer hoge mate van veiligheid zou ik wellicht aan andere VPN aanraden omdat CyberGhost niet op alle vlakken even transparant is.
Onze score
9.3
CyberGhost heeft snelle servers en is uiterst gebruiksvriendelijk. Perfect voor beginners.
Bezoek CyberGhost Website
Reacties
Plaats een reactie
11
Reacties
 1. Staat CyberGhost hun gebruikers toe om zonder restricties en in alle anonimiteit te downloaden? Of is dat alleen bij NordVPN, GooseVPN en ExpressVPN? Of kunnen de autoriteiten wel de gegevens en de logs van de gebruikers bij hun opvragen?

  • CyberGhost staat het toe om in alle anonimiteit te downloaden. Ze hebben voor torrents zelfs speciale P2P servers. Wat betreft het opvragen van gegevens en logs heeft CyberGhost op hun website staan dat ze regelmatig aanvragen krijgen van instanties voor gegevens, maar die weigeren ze. Daarnaast geven ze aan geen logs bij te houden. Voorheen was er nog wel wat discussie over de gegevens die CyberGhost bijhield om te controleren of iemand al gebruik had gemaakt van de gratis trial. Maar aangezien ze dit gratis pakket niet meer aanbieden houden ze dat niet meer bij.

 2. Het topproduct van VPN op de markt!
  Ik was heel lang op zoek naar een VPN en na het leren van het hele VPN-ding kan ik je vertellen dat dit veruit de beste is!
  Geweldige prijs-kwaliteitverhouding en geen logbeleid + kill-schakelaar!
  Eenvoudig te gebruiken, echt snel en geweldig voor torrents en streaming.
  Beste prijs-kwaliteitverhouding.

 3. Is de Nederlandse Netflix ook te bereiken met CyberGhost?

  • We hebben het net even geprobeerd en het lijkt te werken. Het werkt overigens niet met elke Nederlandse server. De eerste server die we toegewezen kregen werkte niet, de tweede wel.

 4. Er staat nu op hun website dat ze dedicated IP ondersteuen voor een extra €5 per maand.

  • Dankjewel voor het doorgeven Henk. Ze hebben nu inderdaad een Dedicated IP optie voor €5 voor de landen Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. We zullen de review gelijk updaten!

 5. Ik wil op vakantie in Egypte de Nederlandse Netflix en Ziggo Go kunnen gebruiken, gaat dit?

  • Dit zou als het goed is gewoon moeten kunnen inderdaad. Mochten er alsnog problemen zijn kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van CyberGhost

 6. Heel slechte support. Op mijn Chromebook kreeg ik geen connectie, na het volgen van hun instructies op de website waarna ik support contacteerde. Hij verwees mij gewoon naar de website en gaf verder geen nuttige uitleg. Hij bleef maar verwijzen naar de website en vermelden dat ze geen garanties gaven op een werkende L2PT connectie die gebruikt wordt op Chromebooks (app op deze chromebook niet mogelijk). Hij zei op een gegeven moment: “ik ben geen ontwikkelaar en geen goochelaar”. Dit wordt ook niet verwacht, juist een oplossing waarom dit niet werkt. Wellicht is er een fout in de gegevens die ze voorzien, want via ExpressVPN, NordVPN, GOOSE VPN, IPvanish werkt dit perfect. CyberGhost komt als VPN voor mij net achter NordVPN en ExpressVPN los van de service. Door de service blijf ik CyberGhost ook niet behouden aangezien het niet overal werkt.

  • Hoi Liam,
   Bedankt voor je reactie. Vervelend dat het contact niet fijn verliep. Onze ervaring is anders maar we zullen het meenemen. Fijn dat je uiteindelijk passende VPN-providers hebt kunnen vinden.

Een reactie plaatsen

Bezoek CyberGhost