Beste VPN voor iPhone: onze top 3 iOS VPN’s

Beker en VPN logo
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Korte samenvatting: de beste VPN voor iPhone en iPad

We hebben verschillende VPN’s getest om te kijken welke het beste uit de bus komen voor iPhone en iPad. Hierbij hebben wij vooral gekeken naar de snelheid, veiligheid, privacy, gebruiksgemak, extra opties en de prijs. Zo zijn we tot de volgende top 3 van de beste VPN’s voor iOS gekomen:

 1. NordVPN: de beste ‘Overall’ VPN, ook voor iPhone en iPad.
 2. CyberGhost: gebruiksvriendelijke VPN.
 3. Surfshark: spotgoedkoop en snel.

Meer weten over onze beoordelingscriteria of over hoe je een VPN kunt installeren op iOS? Lees dan de rest van ons artikel hieronder.

iOS privacy

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om extra veiligheidsmaatregelen te nemen als je het internet op gaat, ook als je een iPhone of iPad hebt. Openbare wifi-netwerken zijn niet altijd veilig, en veel sites en instanties volgen je online activiteit. Om er zeker van te zijn dat je geen last hebt van pottenkijkers is het goed om extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het gebruiken van een Virtueel Particulier Netwerk (VPN).

Hoewel iOS bekend staat om zijn goede beveiliging tegen malware, zegt dat niks over de veiligheid van de netwerken waarmee de apparaten van Apple verbinden. Eén van de fijne dingen aan iOS is dat je er heel gemakkelijk een VPN op kunt installeren. Lees hieronder wat de drie beste VPN’s voor iPhone en iPad zijn.

De beste iPhone VPN’s : onze top 3 voor IOS apparaten

Als je de juiste VPN wilt kiezen, is het belangrijk om eerst te bedenken waar je precies naar op zoek bent. Wil je een snelle VPN? Of ga je juist voor hoge encryptie en extra veiligheid? Hoeveel wil je maximaal betalen voor een abonnement? Met deze overwegingen in gedachten, hebben wij drie fantastische VPN’s voor iPhone voor je op een rijtje gezet.

1. NordVPN: stabiele snelheden en goede veiligheid

De veiligheid, snelheid en het gebruiksgemak van NordVPN zijn allemaal uitstekend. Deze premium VPN is een goede keuze voor iOS, omdat het eigenlijk weinig nadelen of zwakke punten heeft. NordVPN houdt je data veilig en biedt de keuze uit meer dan 5.000 servers in 60 landen. Bovendien heeft het een simpele, duidelijke app die gemakkelijk werkt op iPhone en iPad. NordVPN biedt daarnaast tot zes gelijktijdige verbindingen.

Het zal je niet verbazen dat wij NordVPN op dit moment de beste VPN op de markt vinden. Dit geldt niet alleen voor iOS, maar ook voor andere apparaten. NordVPN heeft bovendien een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Mocht je dus toch niet tevreden zijn met de VPN-dienst, dan krijg je je geld gewoon weer terug.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

2. CyberGhost: efficiënt en gebruiksvriendelijk

CyberGhost is een gebruiksvriendelijke VPN-provider met een eerlijke prijs. De snelheden van deze dienst zijn erg degelijk, de veiligheid is dik in orde en de applicatie is gemakkelijk in gebruik. Dit is misschien wel de beste VPN om te gebruiken als je nog niet veel ervaring hebt met VPN-diensten. Nog een groot pluspunt is de 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Deze is langer dan bij de meeste andere VPN’s, waardoor je als het ware een langere testperiode hebt.

Uit onze tests blijkt wel dat CyberGhost over het algemeen net wat minder snel is dan andere opties, zoals Surfshark. Toch scoorde deze provider onverwacht hoog in onze meest recente snelheidstest. Daarmee is deze VPN een uitstekende keuze voor je iPhone of iPad.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

3. Surfshark: hoge kwaliteit voor een klein prijsje

Surfshark is een VPN die wij van harte aanbevelen, onder andere vanwege de uitzonderlijk lage prijs. Ook zijn de snelheden dik in orde en is de iOS-app zeer overzichtelijk. De veiligheid van Surfshark is eveneens goed geregeld. Met deze VPN kun je anoniem surfen op je iPhone of iPad. Surfshark biedt daarnaast een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen.

Sufshark is wat ons betreft een van de beste opties voor iPhone. Je kunt de dienst 30 dagen uitproberen met hun niet-goed-geld-terug-garantie. Zo zit je niet gelijk vast aan een jaarabonnement.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN voor iPhone?

Voor het kiezen van een goede VPN voor iPhone moet je op verschillende dingen letten. Hier volgen enkele criteria die wij hebben overwogen tijdens het opstellen van onze top 3 VPN’s voor iPhone:

 • Snelheid: VPN’s kunnen de snelheid van je internetverbinding flink beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat je verbinding zo min mogelijk vertraagd wordt, hebben we gekeken naar het effect van de VPN op de internetsnelheid van onze iPhone.
 • Veiligheid en privacy: als een VPN goede versleutelingsprotocollen gebruikt en een streng logbeleid heeft is de kans groot dat je met een goede VPN te maken hebt. Daarnaast is het belangrijk dat de VPN geen misstappen heeft gemaakt wat betreft de privacy van hun gebruikers. Ook de aanwezigheid van extra veiligheidsmaatregelen, zoals een kill switch, telden mee in onze beslissingen.
 • Gebruiksgemak: omdat we gemerkt hebben dat VPN’s minder worden gebruikt als ze lastig zijn om te installeren en gebruiken, hebben we ook gekeken naar het gebruiksgemak van de VPN. Hierbij hebben we ook gelet op zaken zoals uitstraling van de software op iOS en de kwaliteit van de klantenservice.
 • Servers: wanneer je een VPN wilt gebruiken om websites te unblocken, heb je het meeste aan een VPN met een groot servernetwerk en veel serverlocaties. Als je bijvoorbeeld enkel een server in Nederland gebruikt, zul je geen toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix. Tegelijkertijd is een server in de buurt van jouw daadwerkelijke locatie handig, omdat dat je internetsnelheid het minst aan zal tasten.
 • Extra functies: niet elke VPN heeft dezelfde opties. Sommige VPN’s doen enkel waar ze in de eerste plaats voor gemaakt zijn: het beveiligen van je verbinding. Andere VPN-services gaan een stap verder en geven je daarnaast bijvoorbeeld handige extra tools om veilig te surfen. Denk aan een adblocker. Ook zetten sommige VPN’s zich meer in voor het unblocken van streamingdiensten zoals Netflix en NPO dan anderen.
 • Prijs: hoewel de veiligheid en snelheid van een VPN ontzettend belangrijk zijn, is de prijs van de dienst natuurlijk ook een factor die mee moet tellen. Het liefst wil je natuurlijk voor zo min mogelijk geld zo veel mogelijk kwaliteit hebben.

Op basis van deze criteria hebben we onze top 3 voor de beste VPN’s voor iPhone/iOS opgesteld. Welke van de drie iPhone VPN’s je kiest, hangt af van de factoren die jij het meest belangrijk vindt.

Gratis versus betaalde VPN-apps voor iPhone en iPad

Laptop met geldIn een wereld vol VPN’s zijn er naast betaalde diensten ook gratis alternatieven. Hoewel dit misschien ideaal lijkt, zijn gratis VPN-apps niet altijd de beste keuze. Zo hebben gratis VPN’s vaak een datalimiet, snelheidslimiet of serverlimiet. Hierdoor kun je de VPN niet ongelimiteerd gebruiken.

Daarbovenop zijn er onderzoeken geweest naar de veiligheid van gratis VPN’s waaruit bleek dat er regelmatig veiligheidsproblemen zijn bij deze diensten. Dit wil je natuurlijk juist niet bij veiligheidssoftware. Als je een willekeurige gratis iPhone VPN-app downloadt, is de kans echter groot dat je persoonlijke gegevens worden verzameld of dat je malware op je apparaat krijgt.

Wil je toch een gratis VPN uitproberen? Dan adviseren we je één van de VPN’s van onze lijst met de beste gratis VPN-services te kiezen. Zo weet je zeker dat je toch een ietwat veilige VPN hebt, al zul je nog steeds last hebben van limieten op je snelheid en datagebruik. Bedenk ook dat we bij deze gratis lijst niet specifiek rekening hebben gehouden met iPhone-gebruikers.

Waarom een VPN voor iPhone en iPad?

Een VPN heeft veel voordelen. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom iPhone- en iPad-gebruikers ervoor kiezen een VPN-service aan te schaffen. Hieronder lees je in het kort wat de belangrijkste redenen zijn om een VPN voor iPhone te gebruiken.

RedenToelichting
Het beveiligen van je internetverbindingiOS-gebruikers zijn zich niet altijd bewust van de risico’s van openbare wifi-netwerken. Met name op vakantie zijn openbare wifi-netwerken niet altijd veilig. Omdat iPhones en iPads zodanig veilig zijn dat je geen extra antivirussoftware nodig hebt, vergeten mensen wel eens dat ook netwerken onveilig kunnen zijn. Via openbare wifi-netwerken kunnen hackers toegang krijgen tot je wachtwoorden, foto’s en zelfs bankgegevens. De belangrijkste reden voor de meeste mensen om een VPN te gebruiken op hun iPhone of iPad, is dus om hun verbinding te beveiligen. Een VPN zorgt voor een extra beveiligingslaag en beschermt je data tegen hackers en andere kwaadwillenden.
Het beschermen van je privacyVoor journalisten in landen waar veel censuur plaatsvindt is een VPN essentieel. De VPN beschermt je online activiteiten, zodat anderen deze niet kunnen inzien. Hierdoor blijven journalisten veilig. In Nederland betekent dit dat veel mensen een VPN gebruiken om torrents te downloaden zonder een downloadboete te riskeren. Vergis je echter niet: illegaal downloaden is ook met een VPN illegaal.
Het unblocken van sites en streamingdienstenMet een VPN krijg je toegang tot buitenlandse websites die anders geblokkeerd zouden zijn, inclusief streamingdiensten zoals de Amerikaanse Netflix of de BBC iPlayer. Andersom werkt dit ook: veel Nederlanders gebruiken een VPN om in het buitenland Nederlandse tv te kijken. Ook dit is essentieel voor mensen in landen waar hevige censuur geldt. In China, bijvoorbeeld, krijg je zonder VPN geen toegang tot talloze westerse sites.

VPN instellen op iOS

Er zijn verschillende manieren om een VPN-app te installeren op je iPhone of iPad. Bij de meeste VPN-providers gaat dit erg gemakkelijk. Mocht je precies willen weten hoe het in zijn werk gaat, lees dan onze handleiding voor het instellen van je VPN op iPhone. Voor VPN-providers met een iOS-app werkt het vaak als volgt:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Smartphone

 1. Maak een account aan en sluit een abonnement af bij een VPN-provider op hun officiële website;
 2. Download de VPN-app uit de App Store;
 3. Open de applicatie en log in met je accountgegevens;
 4. Pas eventueel de instellingen aan en kies de gewenste VPN-server;
 5. Zet de VPN aan. Je iPhone of iPad vraagt waarschijnlijk om de configuratie van VPN-verbindingen aan te passen onder ‘netwerken’. Dit kun je gewoon toestaan.

Nu ben je verbonden met een VPN en kun je genieten van een vrijer, veiliger internet.

Handmatig een VPN op iOS installeren

Naast het installeren van een app is het ook mogelijk om handmatig een VPN op je iPhone of iPad te installeren. Hiervoor heb je enkele gegevens nodig. De meeste gegevens kun je vinden op de website van je VPN-provider. Vóór je deze verbinding op kunt zetten, heb je wel een abonnement op een VPN-service nodig.

Volg deze stappen om handmatig een VPN op je iPhone te installeren:

 1. Ga naar “Instellingen“;
 2. Scroll naar beneden en klik op “Algemeen“;
 3. Scroll naar beneden en klik op “VPN“;
 4. Klik op “Voeg VPN-configuratie toe…” en vul de gegevens in.

Screenshot-VPN-Configuratie-iPhone

Op deze manier heb je handmatig de instellingen van je VPN toegevoegd. Als je VPN-dienst een app heeft, raden we je aan om die te gebruiken. Dat maakt het veranderen van server en het aan- en uitzetten van de VPN veel gemakkelijker.

Conclusie: de beste VPN voor iPhone en iPad

Op dit moment zijn dit, volgens ons, de beste VPN’s voor iOS:

 1. NordVPN
 2. CyberGhost
 3. Surfshark

Deze providers werken uitstekend op iPhone en iPad. Ze hebben handige software die is terug te vinden in de App Store en scoren goed op zowel snelheid als veiligheid. NordVPN heeft de meest stabiele en beste resultaten. CyberGhost is perfect voor beginners. Ten slotte is Surfshark erg goedkoop zonder in te leveren op kwaliteit.

Kies je liever een andere VPN voor je iPhone? Neem dan even een kijkje bij ons overzicht van beste VPN’s. Hoe dan ook zal een goede VPN je meer veiligheid, privacy en mogelijkheden op het internet bieden, ook als je iOS gebruikt.

Beste VPN voor iPhone - Veelgestelde vragen

Heb je een dringende vraag over het gebruik van een VPN op iPhone of iPad? Bekijk onze FAQ hieronder en klik op een vraag om het antwoord te lezen.

NordVPN bleek tijdens onze test de beste VPN voor iOS te zijn. Deze VPN-dienst biedt hoge snelheden, een groot aantal servers op talloze locaties en een streng privacybeleid waar je van op aan kunt. Liever een andere VPN gebruiken? Je vindt een top 3 met de beste VPN’s voor iPhone op deze pagina.

Gratis VPN’s hebben helaas vaak een data-, snelheids- en/of serverlimiet. Dit betekent dat je niet ongelimiteerd gebruik kunt maken van beveiligd internet. Bovendien blijkt dat de veiligheid van gratis VPN’s niet geweldig is.

Mocht je toch al je opties willen afwegen, dan raden we je aan om één van de VPN’s uit onze top 5 beste gratis VPN-services te kiezen.

Het makkelijkste is om de officiële VPN-app van je provider te installeren. Verbinden met een VPN is dan vaak enkel een kwestie van de aan-knop indrukken.

Je kunt de VPN ook via de instellingen van iOS instellen, bijvoorbeeld als je geen app wilt gebruiken of als er geen app beschikbaar is. In dat geval vul je je gebruikersgegevens in en maak je handmatig verbinding. Dit heb je binnen een paar stappen al geregeld.

Een VPN versleutelt je internetverkeer door het door een virtuele, versleutelde tunnel te versturen. Dit zorgt ervoor dat je IP-adres niet te achterhalen is en dat je data niet of nauwelijks te stelen is. Zo ben je met een VPN veiliger online.

iOS staat bekend om zijn goede beveiliging tegen malware. Helaas zegt dat niets over de veiligheid van de verbindingen waarmee iPhones of iPads vaak in contact staan. Vooral bij openbare wifi-netwerken is de veiligheid niet altijd gewaarborgd. Het is dus een aanrader om te kijken naar een passende VPN voor je iPhone, omdat die je netwerkverkeer versleutelt, waardoor derden veel moeilijker jouw informatie kunnen bemachtigen of in je iPhone kunnen inbreken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik gebruik NordVPN en ben er zeer tevreden over, zowel voor PC, alsook iPad en iPhone. Toch heb ik de VPN verbinding op de iPhone moeten uitzetten omdat het me de toegang tot mijn Onedrive van Microsoft blokkeerd? Niemand kan me vertellen en ik kan nergens instellingen vinden hoe dit in te stellen. Het is natuurlijk knullig als een VPN service goed werkt maar een applicatie als Onedrive niet toegankelijk is. Ze zijn eigenlijk beide onmisbaar. Hebben jullie een tip?

  • Wat we voor je terug hebben kunnen vinden op de NordVPN site is dat het probleem opgelost kan worden door twee stappen te ondernemen:
   1. De ‘CyberSec’ feature uitzetten
   2. Het DNS Server adres voor Microsoft Office en OneDrive aanpassen.

   De CyberSec feature kun je uitzetten in de app van NordVPN, het aanpassen van het DNS server adres is iets lastiger maar kan eenvoudig door de stappen te volgen die terug te vinden zijn op de NordVPN website hier. Mocht dit niet het probleem oplossen zou je contact op kunnen nemen met de klantenservice van NordVPN.

Een reactie plaatsen