VPN Trofee en Mensen met iPhone in Trein

Beste VPN voor iPhone, bekijk de top 3 iOS VPN’s

Laatst bijgewerkt: 27 mei 2020
Leestijd: 8 minuten, 31 seconden
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Korte samenvatting: de beste VPN voor iPhone en iPad (Top 3 iOS VPN)

We hebben verschillende VPN’s getest voor iPhone en iPad om te kijken welke het beste uit de bus komen op het gebied van snelheid, veiligheid en privacy, gebruiksgemak, extra opties en prijs. Op basis van deze criteria zijn we tot de volgende top 3 gekomen van de beste VPN’s voor iOS:

 1. ExpressVPN (Beste ‘Overall’ VPN, ook voor iPhone en iPad)
 2. CyberGhost (Uitstekende VPN, scherper geprijsd dan ExpressVPN maar minder snel)
 3. Surfshark (Relatief nieuwe VPN, spotgoedkoop en snel)

Meer weten over onze beoordelingscriteria of over hoe je een VPN kunt installeren op iOS? Lees dan de rest van ons artikel hieronder.

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om extra veiligheidsmaatregelen te nemen als je het internet op gaat. Openbare wifi-netwerken zijn niet altijd veilig, en veel sites en instanties volgen je online activiteit. Om er zeker van te zijn dat je geen last hebt van pottenkijkers is het goed om extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het gebruiken van een Virtueel Particulier Netwerk (VPN).

Ook als je een iPhone of iPad hebt is het goed om een VPN te gebruiken. Hoewel iOS bekend staat om zijn goede beveiliging tegen malware, zegt dat niks over de veiligheid van de netwerken waarmee iPhones of iPads verbinden. Verder gebruik je vaak vooral openbare wifi-netwerken op je smartphone of tablet als je onderweg bent, dus het is een aanrader om te kijken naar een passende VPN. Eén van de fijne dingen aan iOS is dat je heel gemakkelijk een VPN kunt installeren en instellen. Hoe dit allemaal werkt leggen we je uit onder onze top 3 beste VPN’s voor iPhone en iPad.

De beste VPN apps voor iPhone en andere iOS apparaten, welke moet je kiezen?

Om de juiste VPN te kunnen kiezen is het belangrijk om eerst te bedenken waar je precies naar op zoek bent. Enkele criteria waar we op hebben gelet en die we hebben getest in het opstellen van onze top 3 zijn:

 • Snelheid: VPN’s zijn van invloed op de snelheid van je internetverbinding. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk merkt van deze invloed hebben we gekeken naar het snelheidsverlies van ons internet bij het gebruik van een VPN op onze test-iPhone.
 • Veiligheid en privacy: voor de veiligheid van de VPN hebben we gekeken naar VPN-versleutelingsprotocollen, het logbeleid van de VPN-provider en naar of de VPN wellicht eerder negatief in opspraak is gekomen met betrekking tot veiligheid en privacy. Tevens hebben we naar opties als een kill-switch gekeken.
 • Gebruiksgemak: omdat we gemerkt hebben dat VPN’s minder worden gebruikt als ze lastig zijn om te installeren, in te stellen en te gebruiken, hebben we natuurlijk ook gekeken naar het gebruiksgemak van de VPN. Hierbij hebben we ook gelet op zaken als uitstraling van de software en de kwaliteit van de klantenservice.
 • Extra functies: niet elke VPN heeft dezelfde ‘extra opties’. Sommige VPN’s versleutelen alleen je data en verbinden je met het internet via een VPN-server, terwijl anderen ook handige tools hebben om veilig te surfen. Ook het unblocken van streamingdiensten als Netflix en Uitzending Gemist hebben we meegewogen onder dit criterium.
 • Prijs: hoewel we het meeste waarde hechten aan de kwaliteit en snelheid van de VPN zelf, is prijs natuurlijk ook een zeer belangrijke factor. Daarom hebben we deze ook meegenomen in onze top 3.

Op basis van deze criteria hebben we de volgende top 3 opgesteld voor beste VPN’s voor iPhone/iOS:

1. ExpressVPN

Wij raden ExpressVPN aan voor iOS omdat deze premium VPN eigenlijk geen nadelen heeft qua veiligheid, snelheid en gebruiksgemak. Deze VPN houdt je data veilig en biedt de keuze uit meer dan 3000 servers in 94 landen. ExpressVPN past ook nog eens perfect bij iPhone en iPad vanwege de simpele, duidelijke app. Eigenlijk is ExpressVPN de beste VPN van het moment die het ook nog eens super doet op iOS. Deze VPN is alleen minder goedkoop dan een groot deel van de concurrentie. Gelukkig kun je ExpressVPN gratis uitproberen vanwege de 30 dagen geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. CyberGhost

CyberGhost is gewoon een goede VPN-provider voor een eerlijke prijs. De snelheden zijn goed, de veiligheid is dik in orde en de applicatie is makkelijk in het gebruik. Nog een groot pluspunt is de 45 dagen geld-terug-garantie. Deze is langer dan de meeste andere VPN’s, waardoor je als het ware een langere testperiode hebt. CyberGhost lijkt uit onze tests alleen net wat minder snel te zijn dan bijvoorbeeld ExpressVPN en Surfshark (onze nummer 1 en 3 voor beste iOS VPN). Jammer, gezien sommige openbare netwerken sowieso al moeite kunnen hebben met snel internet. Toch is dit een uitstekende keuze voor een VPN voor op je iPhone of iPad.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2,75 per maand en krijg 2 maanden gratis!
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

3. Surfshark

Surfshark is een van onze aanraders, onder andere vanwege de uitzonderlijk lage prijs voor een premium VPN. Ook zijn de snelheden dik in orde en is de iOS app zeer overzichtelijk. Bovendien is de veiligheid van Surfshark top-notch.

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-provider, dus we hebben de afgelopen tijd veel verandering gezien wat betreft klantenservice en extra opties. Toch blijft de grootste reden dat onze bezoekers kiezen voor Surfshark de relatief lage prijs. Je kunt de dienst tevens een maand gratis uitproberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €1,85 per maand
8.8
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Gratis versus betaalde VPN apps voor iPhone en iOS

In een wereld vol VPN’s zijn er naast betaalde diensten natuurlijk ook gratis alternatieven. Hoewel dit misschien ideaal lijkt, zijn er zeker enkele kanttekeningen. Zo hebben gratis VPN’s vaak een datalimiet, snelheidslimiet en/of serverlimiet. Hierdoor kan je niet ongelimiteerd gebruikmaken van het veilige internet wat een VPN belooft. Daarbovenop zijn er onderzoeken geweest naar de veiligheid van gratis VPN’s en het blijkt dat er regelmatig veiligheidsproblemen zijn. Iets wat je juist niet wil van veiligheidssoftware.

Mocht je toch willen kijken of een gratis VPN iets voor jou is dan raden we je aan ons andere artikel te lezen: De beste gratis VPN services. Hierin geven we je enkele suggesties voor gratis VPN diensten die wat ons betreft toch prima functioneren. We hebben hierbij wel minder gelet op hun geschiktheid voor iPhone of iOS in het algemeen.

Waarom een VPN voor iPhone en iPad?

Als je gebruikmaakt van openbare wifi-netwerken is er een kans dat anderen je gegevens proberen te achterhalen. Met name op vakantie zijn openbare wifi-netwerken niet altijd veilig. Met een VPN voorkom je dat anderen bij jouw data kunnen en krijg je je online privacy weer terug. Zo bescherm je jezelf tegen tegen kwaadwillenden die uit zijn op je inloggegevens of bankgegevens. Daarbovenop kan je met een VPN geografische blokkades omzeilen. Zo kun je Nederlandse tv kijken in het buitenland, of juist buitenlandse tv kijken in Nederland zoals de BBC of het grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix.

Waarschijnlijk heb je al een idee van wat een VPN voor je kan betekenen. Toch hebben we hieronder kort samengevat waarom een VPN handig kan zijn voor op je iPhone en iPad.

Reden Toelichting
Het beveiligen van je internetverbinding Dit is vaak de belangrijkste reden waarom onze bezoekers voor een VPN kiezen. iOS gebruikers zijn zich niet altijd bewust van de risico’s van openbare wifi-netwerken. Omdat iPhones en iPads zodanig veilig zijn dat je geen extra antivirussoftware nodig hebt, vergeten mensen wel eens dat ook netwerken onveilig kunnen zijn. Openbare wifi-netwerken kunnen gebruikt worden om toegang te krijgen tot je gegevens zoals wachtwoorden, foto’s en zelfs bankgegevens. De belangrijkste reden voor de meeste mensen om een VPN te gebruiken op hun iPhone of iPad, is dus om hun verbinding te beveiligen.
Het beschermen van je privacy Voor journalisten in landen waar veel censuur plaatsvindt is dit een grote reden om te kiezen voor een VPN. Het is met een VPN namelijk niet te achterhalen voor anderen wat jij online allemaal doet. Bij ons wordt dit voornamelijk gebruikt voor het downloaden van torrents zonder dat je risico loopt op een downloadboete.
Unblocking van sites en streamingdiensten Eén van de redenen die steeds populairder en bekender wordt waarom mensen voor een VPN kiezen is het unblocken van andere sites en streamingdiensten. Zo kun je met een VPN toegang krijgen tot buitenlandse websites die anders geblokkeerd zouden zijn zoals Netflix of de BBC iPlayer. Ook wordt dit veel gebruikt door Nederlanders in het buitenland die Nederlandse tv willen kijken of Nederlanders die in China zitten waar veel westerse sites als YouTube worden geblokkeerd.

VPN app voor iOS installeren

Er zijn verschillende manier om een VPN app te installeren op je iPhone en iPad. Bij de meeste VPN providers gaat dit erg gemakkelijk. Mocht je precies willen weten hoe het in zijn werk gaat, lees dan onze handleiding voor het instellen van je VPN app voor iPhone. Voor VPN-providers met een iOS app werkt het vaak als volgt:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider;
 2. Download de VPN-app uit de App Store;
 3. Open de applicatie en log in met je accountgegevens;
 4. Pas eventueel de instellingen aan (vaak te vinden onder ‘settings’);
 5. Zet de VPN aan (je iPhone of iPad vraagt waarschijnlijk om de configuratie van VPN-verbindingen aan te passen onder ‘netwerken’, sta dit toe).

Handmatig een VPN installeren op iOS

Naast het installeren van een app is het ook mogelijk om handmatig een VPN te installeren op je iPhone of iPad. Hiervoor heb je enkele gegevens nodig, zoals aangegeven op onderstaande iPhone screenshot:

Screenshot-VPN-Configuratie-iPhone

Op dit scherm moet je de gegevens invullen die je kunt vinden op de website van je VPN-provider. Op dit scherm kom je als volgt:

 1. Ga naar ‘Instellingen‘;
 2. Scroll naar beneden, naar ‘Algemeen‘;
 3. Scroll naar beneden en klik op ‘VPN‘;
 4. Klik op ‘Voeg VPN-configuratie toe…‘ en je kunt de gegevens invullen.

Op deze manier heb je handmatig de instellingen van je VPN toegevoegd. Dit is minder makkelijk in het gebruik omdat je, als je iets wil veranderen aan je VPN-verbinding, je steeds deze gegevens zelf moet aanpassen. Via de VPN-software gebeurt dit automatisch en kun je veel makkelijker van servers wisselen.

Conclusie: de beste VPN voor iPhone en iPad, onze top 3 iOS VPN’s

Kort samengevat zijn dit de beste VPN’s voor iOS op het moment:

 1. ExpressVPN
 2. CyberGhost
 3. Surfshark

Al deze providers werken uitstekend op iPhone en iPad. Ze hebben handige software die is terug te vinden in de App Store en scoren goed op zowel snelheid als veiligheid. ExpressVPN is over het algemeen de beste VPN wat ons betreft, CyberGhost is scherp geprijsd en toch zeer goed en Surfshark is erg goedkoop en daardoor uitstekend voor nieuwe VPN-gebruikers. Mocht er tussen deze drie VPN’s niet een zitten die je bevalt, dan kun je ook kijken op ons overzicht van beste VPN’s door te klikken op de onderstaande knop.

Bekijk beste VPN's

Beste VPN voor iPhone - Veelgestelde vragen

Heb je snel hulp nodig bij een probleem? Kijk dan hieronder op een veelgestelde vraag voor een kort en snel antwoord.

Voor algemeen gebruik is ExpressVPN als beste uit onze test gekomen. Een hoge snelheid, een groot aantal servers op meerdere locaties, en prima privacybeleid zorgen ervoor dat deze provider in veel gevallen de allerbeste keuze is.

Gratis VPN’s hebben helaas vaak een data-, snelheids- en/of serverlimiet. Dit betekent dat je niet ongelimiteerd gebruik kunt maken van beveiligd internet. Bovendien blijkt dat de veiligheid van gratis VPN’s niet geweldig is. Dat wil je natuurlijk juist niet bij veiligheidssoftware. Mocht je toch al je opties willen afwegen, lees dan ons artikel over de beste gratis VPN services.

Het makkelijkste is om de officiële VPN-app van je provider te installeren. Verbinden met een VPN wijst zich dan vanzelf. Ook is het mogelijk om via de instellingen van iOS een VPN-verbinding te maken, bijvoorbeeld als je geen app wil gebruiken of als er geen app beschikbaar is. In dat geval vul je je gebruikersgegevens in bij de VPN-instellingen op je iPhone en maak je handmatig verbinding.

Een VPN versleutelt je internetverkeer, door het over een virtuele, versleutelde tunnel te versturen. Dit zorgt ervoor dat je IP-adres niet te achterhalen is en dat je data niet of nauwelijks te stelen is. Je bent dus in het algemeen veel veiliger online met een VPN.

Het is een feit dat iOS bekend staat om zijn goede beveiliging tegen malware. Helaas zegt dat niets over de veiligheid van de verbindingen waarmee iPhones of iPads vaak in contact staan. Vooral bij openbare wifi-netwerken is de veiligheid niet altijd gewaarborgd. Het is dus een aanrader om te kijken naar een passende VPN voor op je iPhone, omdat die je netwerkverkeer versleutelt, waardoor derden veel moeilijker jouw informatie kunnen bemachtigen of in je device kunnen inbreken.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen