Videoland kijken in het buitenland

Videoland op Computerscherm
Klik hier voor een stappenplan om Videoland in het buitenland te kijken
Snel Videoland kijken in het buitenland? Volg dit stappenplan

Als je tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland Videoland wilt kijken, dan zul je merken dat dit niet altijd gaat. Videoland richt zich alleen op de Nederlands en Europese markt. Zij hebben met makers van series en films afgesproken dat hun beeldmateriaal alleen uitgezonden mag worden in Europa. Gelukkig is er een simpele oplossing die ervoor zorgt dat jij ook buiten Europa kunt genieten van je favoriete serie op Videoland.

Met behulp van een zogenaamde VPN kun jij het doen lijken alsof je in Europa bent.

Volg de volgende stappen:

 1. Kies een goede VPN-provider.
 2. Sluit een abonnement af bij de VPN-provider.
 3. Download de VPN-software.
 4. Log in met je account.
 5. Kies een VPN-server in Europa en maak verbinding. Jouw internetverkeer neemt het IP-adres over van de betreffende VPN-server en het lijkt voor de streamingdienst alsof jij gewoon in Europa bent.
 6. Ga naar Videoland en geniet van je favoriete serie.

Wij raden ExpressVPN aan voor het kijken van Videoland in het buitenland. ExpressVPN is een van de beste VPN-providers op dit moment. De provider beschikt over 3000+ servers in meer dan 90 landen, hiervan bevinden zich veel servers in Europa. Met ExpressVPN ben je altijd zeker van een hoge snelheid en stabiele verbinding. Daarnaast is ExpressVPN zeer veilig.

Wil je meer weten over Videoland kijken in het buitenland? Lees dan hieronder verder.

Videoland Logo VPN

Met Videoland geniet je onbeperkt van een groot aanbod Nederlandse films en series. Helaas hebben Nederlanders in het buitenland niet altijd toegang tot deze streamingdienst. Het is natuurlijk erg vervelend als je tijdens je vakantie gewoon verder wil kijken naar die spannende serie.

Gelukkig is er een oplossing om tóch Videoland te kijken in het buitenland zonder foutmeldingen en blokkades. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt inloggen op deze streamingdienst vanuit landen buiten Europa.

Waarom is Videoland geblokkeerd buiten Europa?

Videoland is een streamingdienst die zich alleen richt op de Nederlandse en Europese markt. Zij hebben afspraken gemaakt met de makers van series en films dat hun beeldmateriaal alleen wordt uitgezonden in Europa. Streamingdiensten moeten zelf controleren of hun gebruikers vanuit Europa inloggen of niet. Voordat je kunt streamen kijkt de aanbieder van films en series door middel van je IP-adres of jij in een Europees land bent. Als dit niet het geval is mag Videoland je deze series en films niet tonen. Dit proces waarbij streamingdiensten toegang weigeren op basis van je locatie heet een geografische blokkade.

Gelukkig is er wel een oplossing. Sommige mensen maken in zulke gevallen gebruik van een zogenaamde VPN. Met deze VPN kunnen ze het doen lijken alsof ze toch in Europa zijn. Wat een VPN-verbinding is leggen we hierna uit.

Hoe kan ik Videoland kijken in het buitenland met een VPN?

Videoland blokkeert gebruikers vanuit sommige landen. Mensen willen hen dan doen geloven dat ze in Europa zijn (ook als dit niet werkelijk het geval is). Dit kan door het gebruik van een VPN. Een VPN-verbinding versleutelt al je internetverkeer. Daarbij wordt ook je IP-adres verborgen, waardoor Videoland niet meer kan checken of je in Europa bent. Als je deze VPN verbindt met een server in Europa dan neemt jouw internetverkeer het IP-adres over van de betreffende VPN-server.  Je kunt bijvoorbeeld verbinding maken met een Nederlandse servers om een Nederlands IP-adres te krijgen. Daardoor lijkt het voor een streamingdienst alsof je gewoon in Nederland bent.

Met behulp van een VPN kun je dus overal onbeperkt je favoriete films en series van Videoland kijken! Ook tijdens je vakantie in het buitenland kun je genieten van Nederlandse content op Videoland zoals Mocromaffia en Zwartboek. Ben jij gek op realityprogramma’s zoals Love Island en Temptation Island? Ook deze programma’s kun je in het buitenland gewoon blijven kijken met behulp van een VPN.

Unblocking met een VPN

Voor meer informatie over de werking van een VPN kun je terecht op onze pagina met informatie over een Virtual Private Network (VPN).

Videoland kijken met een VPN: een snel stappenplan

Als je snel Videoland wilt kijken buiten Europa dan heb je een VPN nodig. Hieronder vind je een kort stappenplan waarmee je binnen vijf minuten toegang hebt tot Videoland.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider en maak een account aan. Eén provider die wij aanraden, is ExpressVPN. Deze VPN-dienst staat al tijden bovenaan ons lijstje met beste VPN-providers.
 2. ExpressVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
  Vanaf
  €5.76
  9.5
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download de VPN-software op het apparaat dat je wilt gebruiken om Videoland mee te kijken.
 4. Log in op de VPN-software met het account dat je eerder hebt aangemaakt.
 5. Kies een VPN-server in Europa en maakt verbinding.
 6. Ga naar de website van Videoland zodra je VPN actief is.
 7. Geniet van alle series en films op Videoland.

Welke VPN’s zijn geschikt voor Videoland?

Niet alle VPN’s zijn geschikt om Videoland te streamen vanuit andere landen. De VPN die je wil gebruiken moet namelijk wel aan een aantal belangrijke eisen voldoen:

 • Beschikken over een server in Europa. Als dit niet het geval is zal Videoland nog altijd zien dat je in een land buiten de EU bent. Welke VPN providers Nederlandse servers hebben kun je terugvinden in de VPN reviews.
 • Beschikken over Hoge snelheden. Je loopt anders het risico dat Videoland vaak moet bufferen. Het is dus van belang om naar de kwaliteit van de VPN te kijken en eventuele snelheidsbeperkingen. Neem ook een kijkje in ons overzicht met snelle VPN-providers.

Kan ik Videoland kijken met een gratis VPN?

Het is verleidelijk om een gratis VPN account te gebruiken om Videoland te kijken, maar deze gratis VPN’s hebben vaak data- en snelheidslimieten. Hierdoor wordt je beperkt in het streamen van content. Daarom raden we je toch aan gebruik te maken van een premium VPN.

Top 3 VPN-aanbieders voor Videoland

Bij het kiezen van een VPN om Videoland te kijken moet je dus rekening houden met een aantal zaken. Er is tegenwoordig een groot aantal VPN-aanbieders dat aan deze eisen voldoet, maar niet alle VPN’s zijn even goed. Mocht je het zelf lastig vinden om een geschikte VPN te vinden voor Videoland dan kun je gebruikmaken van onze volgende suggesties.

ExpressVPN: snel Videoland streamen

ExpressVPN is een van de beste VPN providers op dit moment. Dit geldt ook zeker voor het gebruik in combinatie met Videoland of andere Nederlandse streamingdiensten (bijv. NPO Start of RTL XL). ExpressVPN beschikt namelijk over 3000+ servers in meer dan 90 landen, hiervan bevinden zich veel servers in Europa. Zo ben je altijd zeker van een hoge snelheid en stabiele verbinding.

Verder is ExpressVPN zeer veilig om te gebruiken als het om privacy gaat. De provider maakt gebruik van een sterke encryptiesleutel die voldoet aan de hoogste internationale normen (256-bit encryptie). Daarnaast verzamelt ExpressVPN geen gebruikerslogs van jouw internetsessies. ExpressVPN is ook zeer gebruiksvriendelijk; naast je computer hebben ze ook apps voor op je mobiel en tablet. ExpressVPN is niet de goedkoopste op de markt, maar de kwaliteit van hun VPN is ongeëvenaard. Deze VPN-dienst staat al sinds jaren in de top 3 en wij raden deze VPN-dienst zeker aan!

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost: gebruiksvriendelijke VPN voor Videoland

CyberGhost is een goede en gebruiksvriendelijke VPN-provider die  veel snelle servers heeft. Dit maakt CyberGhost een uitermate geschikte VPN-aanbieder voor het bekijken van Videoland buiten Europa. Het enige wat je nog hoeft te doen is een van de Europese servers  kiezen en hiermee verbinden.

Uit onze tests blijkt CyberGhost goed te werken met Nederlandse servers. Ideaal om Videoland mee te streamen dus. CyberGhost heeft bovendien een niet-goed-geld-terug-garantie van maar liefst 45 dagen, waardoor je deze VPN lekker lang uit kunt proberen. Mocht het dan toch niks voor jou zijn krijg je gewoon je geld terug.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

NordVPN: veilig Videoland streamen

NordVPN heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Met NordVPN heb je voor een lage prijs een zeer goede, snelle en veilige VPN in huis waarmee je Videoland kunt streamen. De goede downloadsnelheden van NordVPN zorgen ervoor dat je zonder problemen kunt genieten van je favoriete series en films op Videoland.

Een klein nadeel van NordVPN ten opzichte van ExpressVPN is dat niet alle software beschikbaar is in het Nederlands. Toch is NordVPN zeker een zeer geschikte VPN-aanbieder om video’s mee te streamen. We raden NordVPN aan voor de gebruiker die op zoek is naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Conclusie: Videoland kijken in het buitenland

Het is goed mogelijk om Videoland te bekijken buiten Europa. Door een VPN te gebruiken heb je waar dan ook toegang tot je favoriete content van Videoland. De beste VPN aanbieders voor het bekijken van Videoland zijn ExpressVPN, CyberGhost en NordVPN. Deze aanbieders scoren erg goed in de verschillende reviews en ze scoren goed in het overzicht van de beste VPN providers van dit moment.

Videoland kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Videoland kijken in het buitenland? Wij helpen je graag! Bekijk de veelgestelde vragen hieronder en klik op een vraag om het antwoord te zien.

Videoland richt zich alleen op de Nederlands en Europese markt. Zij hebben met makers van series en films afgesproken dat hun beeldmateriaal alleen in Europa wordt uitgezonden. Streamingdiensten controleren aan de hand van je IP-adres of jij in een Europees land bent. Als jij buiten Europa bent, mag Videoland je geen series of films tonen.

 

 

Met een VPN kun jij ook tijdens je vakantie  genieten van je favoriete series op Videoland. Als jij verbinding maakt met een VPN-server in Europa dan neemt jouw internetverkeer het IP-adres over van de betreffende VPN-server. Daardoor lijkt het voor Videoland alsof je gewoon in Europa bent. Op deze manier kun je overal en onbeperkt Videoland kijken.

Wij raden ExpressVPN aan voor het kijken van Videoland tijdens je verblijf in het buitenland vanwege de hoge snelheid en stabiele verbinding. ExpressVPN heeft veel servers in Europa en daarom erg geschikt in combinatie met Videoland.

 

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen