Videoland kijken in het buitenland

Televisiescherm Videoland en VPN logo
Klik hier voor een stappenplan om Videoland in het buitenland te kijken
Snel Videoland kijken in het buitenland? Volg dit stappenplan

Als je tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland Videoland wilt kijken, dan zul je merken dat dit niet altijd gaat. Videoland richt zich alleen op de Nederlands en Europese markt. Zij hebben met makers van series en films afgesproken dat hun beeldmateriaal alleen uitgezonden mag worden in Europa. Gelukkig is er een simpele oplossing die ervoor zorgt dat jij ook buiten Europa kunt genieten van je favoriete serie op Videoland.

Met behulp van een zogenaamde VPN kun jij het doen lijken alsof je in Europa bent.

Volg de volgende stappen:

 1. Kies een goede VPN-provider.
 2. Sluit een abonnement af bij de VPN-provider.
 3. Download de VPN-software.
 4. Log in met je account.
 5. Kies een VPN-server in Europa en maak verbinding. Jouw internetverkeer neemt het IP-adres over van de betreffende VPN-server en het lijkt voor de streamingdienst alsof jij gewoon in Europa bent.
 6. Ga naar Videoland en geniet van je favoriete serie.

Wij raden Surfshark aan voor het kijken van Videoland in het buitenland. Surfshark is een van de beste VPN-providers op dit moment. De provider beschikt over 3200+ servers in meer dan 65 landen, hiervan bevinden zich veel servers in Europa. Met Surfshark ben je altijd zeker van een hoge snelheid en stabiele verbinding. Daarnaast is Surfshark erg veilig en zeer gunstig geprijsd.

Wil je meer weten over Videoland kijken in het buitenland? Lees dan hieronder verder.

Videoland Logo VPN

Met Videoland geniet je onbeperkt van een groot aanbod Nederlandse films en series. Helaas hebben Nederlanders in het buitenland niet altijd toegang tot deze streamingdienst. Het is natuurlijk erg vervelend als je tijdens je vakantie gewoon verder wil kijken naar die spannende serie.

Gelukkig is er een oplossing die Videoland kijken in het buitenland mogelijk maakt. Ook op vakantie kun je genieten van je favoriete films en series zonder foutmeldingen en geografische blokkades. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt inloggen op deze streamingdienst vanuit landen buiten Europa.

Waarom is Videoland geblokkeerd buiten Europa?

Videoland is een streamingdienst die zich alleen richt op de Nederlandse en Europese markt. Zij hebben afspraken gemaakt met de makers van series en films dat hun beeldmateriaal alleen wordt uitgezonden in Europa. Streamingdiensten moeten zelf controleren of hun gebruikers vanuit Europa inloggen of niet. Voordat je kunt streamen kijkt de aanbieder van films en series door middel van je IP-adres of jij in een Europees land bent. Videoland controleert jouw locatie elke keer dat jij een video kijkt. Als jij niet in Europa bent mag Videoland je geen series en films tonen. Dit proces waarbij streamingdiensten toegang weigeren op basis van je locatie heet een geografische blokkade.

Wanneer jij de Videoland app opent vanaf je vakantieadres krijg je dan ook een foutmelding. Gelukkig is er wel een oplossing. Sommige mensen maken in zulke gevallen gebruik van een zogenaamde VPN. Met deze VPN kunnen ze het doen lijken alsof ze toch in Europa zijn. Wat een VPN-verbinding is leggen we hierna uit.

Hoe kan ik in het buitenland Videoland kijken met een VPN?

Videoland blokkeert gebruikers vanuit sommige landen. Mensen willen hen dan doen geloven dat ze in Europa zijn (ook als dit niet werkelijk het geval is). Dit kan door het gebruik van een VPN. Een VPN-verbinding versleutelt al je internetverkeer. Daarbij wordt ook je IP-adres verborgen, waardoor Videoland niet meer kan checken of je in Europa bent. Als je deze VPN verbindt met een server in Europa dan neemt jouw internetverkeer het IP-adres over van de betreffende VPN-server.  Je kunt bijvoorbeeld verbinding maken met een Nederlandse servers om een Nederlands IP-adres te krijgen. Daardoor lijkt het voor een streamingdienst alsof je gewoon in Nederland bent.

Met behulp van een VPN kun je dus overal onbeperkt je favoriete films en series van Videoland kijken! Ook tijdens je vakantie in het buitenland kun je genieten van Nederlandse content op Videoland zoals Mocromaffia en Zwartboek. Ben jij gek op realityprogramma’s zoals Love Island en Temptation Island? Ook deze programma’s kun je in het buitenland gewoon blijven kijken met behulp van een VPN.

Unblocking met een VPN

Voor meer informatie over de werking van een VPN kun je terecht op onze pagina met informatie over een Virtual Private Network (VPN).

Videoland kijken met een VPN: een snel stappenplan

Als je snel Videoland wilt kijken buiten Europa dan heb je een VPN nodig. Hieronder vind je een kort stappenplan waarmee je binnen vijf minuten toegang hebt tot Videoland.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider en maak een account aan. Eén provider die wij aanraden, is Surfshark. Deze VPN-dienst staat al tijden bovenaan ons lijstje met beste VPN-providers.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
  Vanaf
  €2.21
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN-software op het apparaat dat je wilt gebruiken om Videoland mee te kijken.
 4. Log in op de VPN-software met het account dat je eerder hebt aangemaakt.
 5. Kies een VPN-server in Europa en maakt verbinding.
 6. Ga naar de website van Videoland zodra je VPN actief is.
 7. Geniet van alle series en films op Videoland.

Het is ook mogelijk om een VPN te gebruiken om Nederlandse Netflix kijken in het buitenland. Het werkt ook de andere kant op. Je kunt je Nederlandse IP-adres veranderen naar een buitenlands IP-adres, zodat je kunt genieten van het aanbod van buitenlandse Netflix in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld het uitgebreide aanbod van de Amerikaanse Netflix kijken.

Welke VPN’s zijn geschikt voor Videoland?

Niet alle VPN’s zijn geschikt om Videoland te streamen vanuit andere landen. De VPN die je wil gebruiken moet namelijk wel aan een aantal belangrijke eisen voldoen:

 • Beschikken over een server in Europa. Als dit niet het geval is zal Videoland nog altijd zien dat je in een land buiten de EU bent. Welke VPN providers Nederlandse servers hebben kun je terugvinden in de VPN reviews.
 • Beschikken over Hoge snelheden. Je loopt anders het risico dat Videoland vaak moet bufferen. Het is dus van belang om naar de kwaliteit van de VPN te kijken en eventuele snelheidsbeperkingen. Neem ook een kijkje in ons overzicht met snelle VPN-providers.

Kan ik Videoland kijken met een gratis VPN?

Het is verleidelijk om een gratis VPN account te gebruiken om Videoland te kijken, maar deze gratis VPN’s hebben vaak data- en snelheidslimieten. Hierdoor wordt je beperkt in het streamen van content. Daarom raden we je toch aan gebruik te maken van een premium VPN.

Top 3 VPN-aanbieders voor Videoland

Bij het kiezen van een VPN om Videoland te kijken moet je dus rekening houden met een aantal zaken. Er is tegenwoordig een groot aantal VPN-aanbieders dat aan deze eisen voldoet, maar niet alle VPN’s zijn even goed. Mocht je het zelf lastig vinden om een geschikte VPN te vinden voor Videoland dan kun je gebruikmaken van onze volgende suggesties.

Surfshark: goedkoop en snel Videoland streamen

Surfshark is een van de beste VPN-providers op dit moment. Dit geldt ook zeker voor het gebruik in combinatie met Videoland of andere Nederlandse streamingdiensten (bijv. NPO Start of RTL XL). Surfshark beschikt namelijk over 3200+ servers in meer dan 65 landen, hiervan bevinden zich veel servers in Europa. Zo ben je altijd zeker van een hoge snelheid en stabiele verbinding.

Verder is Surfshark zeer veilig om te gebruiken als het om privacy gaat. De provider maakt gebruik van een sterke encryptiesleutel die voldoet aan de hoogste internationale normen (256-bit encryptie). Daarnaast verzamelt Surfshark geen gebruikerslogs van jouw internetsessies. Surfshark is ook zeer gebruiksvriendelijk; naast je computer heeft deze VPN ook apps voor op je mobiel en tablet. Deze VPN is bovendien erg gunstig geprijsd. Je geniet standaard van een 30 dagen geld terug garantie bij Surfshark.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: gebruiksvriendelijke VPN voor Videoland

CyberGhost is een goede en gebruiksvriendelijke VPN-provider die  veel snelle servers heeft. Dit maakt CyberGhost een uitermate geschikte VPN-aanbieder voor het bekijken van Videoland buiten Europa. Het enige wat je nog hoeft te doen is een van de Europese servers  kiezen en hiermee verbinden.

Uit onze tests blijkt CyberGhost goed te werken met Nederlandse servers. Ideaal om Videoland mee te streamen dus. CyberGhost heeft bovendien een niet-goed-geld-terug-garantie van maar liefst 45 dagen, waardoor je deze VPN lekker lang uit kunt proberen. Mocht het dan toch niks voor jou zijn krijg je gewoon je geld terug.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

NordVPN: veilig Videoland streamen

NordVPN heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Met NordVPN heb je voor een lage prijs een zeer goede, snelle en veilige VPN in huis waarmee je Videoland kunt streamen. De goede downloadsnelheden van NordVPN zorgen ervoor dat je zonder problemen je favoriete series en films op Videoland kunt kijken in het buitenland.

Een klein nadeel van NordVPN ten opzichte van ExpressVPN is dat niet alle software beschikbaar is in het Nederlands. Toch is NordVPN zeker een zeer geschikte VPN-aanbieder om video’s mee te streamen.  Je kunt de gratis proefperiode gebruiken om de NordVPN eerst rustig uit te proberen zonder ergens aan vast te zitten.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Conclusie: Videoland kijken in het buitenland

Het is goed mogelijk om Videoland te bekijken buiten Europa. Door een VPN te gebruiken heb je waar dan ook toegang tot je favoriete content van Videoland. De beste VPN aanbieders voor het bekijken van Videoland zijn Surfshark, CyberGhost en NordVPN. Deze aanbieders scoren erg goed in de verschillende reviews. Je lees meer over deze en andere kwalitatieve VPN’s in ons overzicht van de beste VPN providers van dit moment.

Videoland kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Videoland kijken in het buitenland? Wij helpen je graag! Bekijk de veelgestelde vragen hieronder en klik op een vraag om het antwoord te zien.

Videoland richt zich alleen op de Nederlands en Europese markt. Zij hebben met makers van series en films afgesproken dat hun beeldmateriaal alleen in Europa wordt uitgezonden. Streamingdiensten controleren aan de hand van je IP-adres of jij in een Europees land bent. Als jij buiten Europa bent, mag Videoland je geen series of films tonen.

 

 

Met een VPN kun jij ook tijdens je vakantie  genieten van je favoriete series op Videoland. Als jij verbinding maakt met een VPN-server in Europa dan neemt jouw internetverkeer het IP-adres over van de betreffende VPN-server. Daardoor lijkt het voor Videoland alsof je gewoon in Europa bent. Op deze manier kun je overal en onbeperkt Videoland kijken.

Wij raden Surfshark aan voor het kijken van Videoland tijdens je verblijf in het buitenland vanwege de hoge snelheid en stabiele verbinding. Surfshark heeft veel servers in Europa en daarom erg geschikt in combinatie met Videoland. Deze goedkope VPN bewijst dat kwalitatieve VPN’s niet duur hoeven te zijn.

 

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
6
Reacties
Plaats een reactie
 1. Hier hetzelfde vanaf Curacao. Via Surfshark VPN werkte de app prima maar met de recente update krijg ik continue de geo-loc… Wie o wie heeft de oplossing?

 2. Ik heb hetzelfde probleem gister gedwongen naar V2 ge-update vanuit de App Store en met geen enkele VPN werkt het nog. Hij blijft continue een geo-lock geven. Ook vanaf PC komt die er vrijwel niet meer doorheen. Wie heeft de oplossing?

  • Heb jij ook expressvpn geprobeert omdat daar gezegt wordt dat hij met videoland werkt op 1 aug 22, ben wel benieuwd. Jammer dat rest onderzoekers niet eerlijk zijn

 3. Ik kan dus met cyberghost geen videoland meer kijken, zelfs niet als ik in ned ben en hij staat aan, wat doe ik fout, voor de update naar V2 ging dat wel

  • Videoland probeert, net als andere streamingdiensten, VPN-gebruik tegen te gaan helaas. Hierom blokkeert het IP-adressen waarvan bekend is dat het om VPN’s gaat. Om weer toegang te krijgen tot Videoland via CyberGhost zul je dus enkele verschillende Nederlandse servers moeten proberen tot er een is die werkt.

   • Zit met hetzelfde probleem. Het een hele hoop servers binnen EU geprobeerd maar geen enkele werkt, iemand hier een oplossing?

Een reactie plaatsen