Videoland op Computerscherm

Videoland kijken in het buitenland

Laatst bijgewerkt: 7 december 2018
Leestijd: 5 minuten, 27 seconden

Hoe kan ik Videoland kijken in het buitenland?

Videoland Logo VPNMet Videoland geniet je onbeperkt van een groot aanbod Nederlandse films en series. Helaas geeft deze streamingdienst niet altijd toegang tot zijn site voor Nederlanders in het buitenland. Dat is natuurlijk erg vervelend als je gewoon verder wil kijken naar die spannende serie.

Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om tóch gebruik te kunnen maken van Videoland. In dit artikel gaan we in op de verschillende oplossingen zodat je kan inloggen op deze streamingdienst vanuit landen buiten Europa.


Waarom is Videoland geblokkeerd buiten Europa?

Videoland is een streamingdienst die zich alleen richt op de Nederlandse en Europese markt. Zij hebben afspraken gemaakt met de makers van series en films dat hun beeldmateriaal alleen wordt uitgezonden in Europa. Streamingdiensten moeten zelf controleren of hun gebruikers vanuit Europa inloggen of niet. Voordat je kunt streamen kijkt de aanbieder van films en series door middel van je IP-adres of jij in een Europees land bent. Als dit niet het geval is mag Videoland je deze series en films niet tonen. Dit proces waarbij streamingdiensten toegang weigeren op basis van je locatie heet een geografische blokkade.

Gelukkig hebben wij een oplossing voor je. Je kunt namelijk gebruik maken van een zogenaamde VPN. Met deze VPN kun je voor Videoland de schijn ophouden dat je je toch in Europa bevindt. Wat een VPN verbinding is zal hierna worden uitgelegd.


Videoland kijken met een VPN

Zoals hiervoor gezegd blokkeert Videoland gebruikers vanuit sommige landen. Het is dus noodzaak om hen te doen geloven dat je in Europa bent (ook als dit niet werkelijk het geval is). Dit kan door het gebruik van een VPN. Een VPN-verbinding versleutelt al je internetverkeer. Daarbij wordt ook je IP-adres verborgen, waardoor Videoland niet meer kan checken of je in Europa bent. Als je deze VPN verbindt met een server in Europa dan neemt jouw internetverkeer het IP-adres over van de betreffende VPN-server. Daardoor lijkt het voor een streamingdienst alsof je gewoon in Europa bent. Nu kun je dus overal onbeperkt je favoriete films en series van Videoland kijken!

Unblocking met een VPN

Voor meer informatie over de werking van een VPN kun je terecht op onze pagina met informatie over een Virtual Private Network (VPN).


Welke VPN’s zijn geschikt voor Videoland?

Niet alle VPN’s zijn geschikt om Videoland te streamen vanuit andere landen. De VPN die je wil gebruiken moet namelijk wel beschikken over een server in Europa. Als dit niet het geval is zal Videoland nog altijd zien dat je in een land buiten de EU bent. Welke VPN providers Nederlandse servers hebben kun je terugvinden in de VPN reviews.

Verder is het ook van belang dat je VPN-server hoge snelheden haalt, anders loop je het risico dat Videoland vaak moet bufferen. Het is dus van belang om naar de kwaliteit van de VPN te kijken en eventuele snelheidsbeperkingen. Het is bijvoorbeeld verleidelijk om een gratis VPN account te gebruiken, maar deze hebben vaak een data/snelheids- limiet waardoor je beperkt wordt in het streamen van content. Daarom raden we je toch aan gebruik te maken van een premium VPN.


Top 3 VPN aanbieders voor Videoland

Bij het kiezen van een VPN om Videoland te kijken moet je dus rekening houden met een aantal zaken. Er is tegenwoordig een groot aantal VPN aanbieders dat aan deze eisen voldoet, maar niet alle VPN’s zijn even goed. Mocht je het zelf lastig vinden om een geschikte VPN te vinden voor Videoland dan kun je gebruikmaken van onze volgende suggesties.


ExpressVPN voor Videoland

ExpressVPN is een van de beste VPN providers op dit moment. Dit geldt ook zeker voor het gebruik in combinatie met Videoland of andere Nederlandse streamingdiensten (bijv. NPO Start of RTL XL). ExpressVPN beschikt namelijk over 2000+ servers in meer dan 90 landen, hiervan bevinden zich veel servers in Europa. Zo ben je altijd zeker van een hoge snelheid en stabiele verbinding.

Verder is ExpressVPN zeer veilig om te gebruiken als het om privacy gaat. Ze maken gebruik van een sterke encryptiesleutel die voldoet aan de hoogste internationale normen (256-bit encryptie). Daarnaast verzamelen ze geen gebruikerslogs van jouw internetsessies. ExpressVPN is ook zeer gebruiksvriendelijk; naast je computer hebben ze ook apps voor op je mobiel en tablet. ExpressVPN is niet de goedkoopste op de markt, maar de kwaliteit van hun VPN is ongeëvenaard. Deze VPN-dienst staat al sinds jaren in de top 3 en wij raden deze VPN-dienst zeker aan!

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
  • Supersnelle en makkelijke VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

GOOSE VPN voor Videoland

GOOSE VPN is een Nederlandse VPN aanbieder en beschikt over 80 verschillende Europese servers. Dit maakt GOOSE een uitermate geschikte VPN-aanbieder voor het bekijken van Videoland buiten Europa. Het enige wat je nog hoeft te doen is het kiezen van een Europese server.

In onze tests werkte GOOSE VPN zeer goed met Nederlandse servers. Dit betekent dat je er ook goed Videoland mee kunt streamen. Ook beschikt GOOSE VPN over een Nederlandse klantenservice en de apps zijn zeer gebruiksvriendelijk. GOOSE VPN biedt twee pakketten aan. Wanneer je bijvoorbeeld niet heel veel streamt, dan volstaat het basisabonnement voor de relatief lage prijs en heb je al 50GB aan data. Wanneer je toch meer wil streamen kun je terecht bij Unlimited Goose VPN. Hiermee heb je onbeperkte data en alle voordelen van GOOSE voor een kleine meerprijs.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
  • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
  • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
  • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

NordVPN voor Videoland

NordVPN heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Met NordVPN heb je voor een lage prijs een zeer goede, snelle en veilige VPN in huis waarmee je Videoland kunt streamen. NordVPN staat al langere tijd bekend als een erg veilige VPN en ze leveren goede downloadsnelheden. Hierdoor zal je vlekkeloos kunnen genieten van je favoriete series en films.

Een klein nadeel van NordVPN ten opzicht van ExpressVPN en GOOSE VPN is dat niet alle software beschikbaar is in het Nederlands. Ook zijn de snelheden van GOOSE en ExpressVPN iets hoger. Toch is NordVPN een zeer geschikte VPN aanbieder om video’s mee te streamen. We raden NordVPN zeker aan voor de gebruiker die op zoek is naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
Bezoek NordVPN

Conclusie: Videoland kijken in het buitenland

Het is dus goed mogelijk om Videoland te bekijken buiten Europa. Door een VPN te gebruiken heb je waar dan ook toegang tot je favoriete content van Videoland. De beste VPN aanbieders voor het bekijken van Videoland zijn ExpressVPN, GOOSE VPN en NordVPN. Deze aanbieders scoren allemaal erg goed in de verschillende reviews en ze scoren goed in het overzicht van de  beste VPN providers van dit moment.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past