ExpressVPN Logo

ExpressVPN Review november 2022

Update: 3 november 2022
Hoogtepunten
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 95 landen
Score
8.9

Onze ExpressVPN score

  • Snelheid
    9.0
  • Veiligheid
    9.0
  • Gebruiksgemak
    9.0
  • Servers
    8.5

ExpressVPN Review: is deze VPN de prijs waard in november 2022?

ExpressVPN is in 2009 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste premium VPN-aanbieders ter wereld. Deze provider staat doorgaans bekend om de hoge kwaliteit, goede verbindingssnelheden en gebruiksgemak. Wij waren benieuwd of ExpressVPN écht zo goed is als velen beweren. Is deze VPN zijn prijs waard?

ExpressVPN review in het kort

Laten we eerst kort samenvatten wat er goed is aan ExpressVPN en wat er beter kan.

PluspuntenMinpunten
Uitstekende VPN wat betreft snelheid en veiligheidGeen dedicated IP-adres beschikbaar
Gebruiksvriendelijke softwareBehoorlijk prijzig vergeleken met andere VPN-aanbieders
Makkelijk te installerenDe kill switch activeert soms, zonder dat je het doorhebt of hier een notificatie van krijgt, waardoor je internetverkeer onderbroken wordt
Veel keuze in serverlocatiesKlantenservice is niet heel kundig op technisch gebied
Werkt soms met Netflix en torrenting
Heeft TrustedServer-technologie
24/7 live chat

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Deze eilanden zijn niet aangesloten bij de 5, 9 en 14 eyes-samenwerkingen. Dit betekent dat het bedrijf volgens de lokale wetgeving geen gegevens hoeft op te slaan. Er worden dan ook geen traffic logs bijgehouden. ExpressVPN is in 2021 overgenomen door het Israëlische bedrijf Kape Technologies.

Met een abonnement verbind je tot vijf apparaten tegelijk en krijg je toegang tot een netwerk van meer dan 3.000 servers op 160 serverlocaties verdeeld over 94 landen. Verder is ExpressVPN erg gebruiksvriendelijk. De VPN-app is overzichtelijk en werkt intuïtief. Je hoeft dus geen techneut te zijn om ExpressVPN te gebruiken.

De grootste kanttekening is toch echt het prijskaartje. ExpressVPN is beduidend duurder dan bijvoorbeeld NordVPN of Surfshark.

Specificaties ExpressVPN
Besturingssysteem
  • Windows
  • ,
  • Mac
  • ,
  • iOS
  • ,
  • Linux
  • ,
  • Android
Gelijktijdige verbindingen
  • 5
Torrents
  • Torrents toegestaan
Netflix
  • Werkt met Netflix
Logbeleid
  • Zero logs
Protocollen
  • Lightway
  • ,
  • OpenVPN
  • ,
  • IKEv2
Betaalmethoden
  • PayPal
  • ,
  • Creditcard
  • ,
  • Bitcoin
  • ,
  • Sofort
  • ,
  • UnionPay
  • ,
  • iDeal
Geld-terug-garantie
  • Ja
Werkt ook met
  • HBO
  • Torrent
  • Linux
  • Gaming
  • BBC
  • Disney+
  • Kodi
  • Netflix

Snelheid – Hoe snel is ExpressVPN?

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Als je (VPN-)verbinding niet snel genoeg is, kun je vertraging ervaren tijdens het downloaden, streamen of gamen. Daarom testen wij alle VPN-diensten uitvoerig op hun snelheid.

We tonen je eerst een aantal speedtests om feitelijk uit te zoeken hoe snel ExpressVPN is. Vervolgens lees je meer over de speedtest die ExpressVPN zelf aanbiedt en delen we onze eigen ervaringen met de snelheid van ExpressVPN.

In het kort zijn dit onze bevindingen over de snelheid van ExpressVPN, waardoor de service een 9 verdient:

  • ExpressVPN is een VPN met prima snelheden.
  • Er was geen merkbaar verschil in snelheid bij dagelijks gebruik.
  • ExpressVPN biedt zijn eigen speedtest aan.

ExpressVPN speedtestresultaten

De resultaten van een speedtest zijn onder andere afhankelijk van je locatie, internetprovider en het moment waarop je test. Hierdoor kunnen ze bij iedere gebruiker net wat anders uitvallen. We hebben onze metingen verricht vanuit Nederland. Houd er dus rekening mee dat deze resultaten slechts een indicatie geven. Ook tonen we de snelheden van onze internetverbinding zonder VPN. Deze resultaten gebruiken we als nulmeting om de andere tests mee te vergelijken.

VerbindingDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (ms)
Zonder VPN (Nederland)94,2893,565
Snelste server88,2688,706
Nederlandse server88,7188,738
Duitse server (Frankfurt am Main)88,8488,7414
Engelse server (Londen)88,7284,5216
Amerikaanse server (New York)85,8788,7096
Japanse server (Tokio)51,2580,25236
Australische server (Sydney)65,2988,73253

Hierboven zie je de snelheden van onze internetverbinding wanneer we via een van ExpressVPN’s servers met het internet verbonden. We verbonden meerdere keren met iedere server, zodat we zeker wisten dat de resultaten geen toevallige uitschieters waren.

Zoals je ziet, nam de ping licht toe wanneer we met een Nederlandse server verbonden, maar dat is zeker niet problematisch. De download- en uploadsnelheden zijn ook iets afgenomen. Dit is echter een uitstekend resultaat vergeleken met andere VPN’s.

We hebben servers die verder weg staan getest, zoals de Verenigde Staten, Japan en Australië. Bij deze servers valt op dat vooral de ping duidelijk steeg. Hier merk je in sommige gevallen iets van, zoals bij het spelen van online multiplayer games.

Zeker bij de server in New York bleven de download- en uploadsnelheden nagenoeg gelijk aan de snelheden met de Nederlandse servers. Gezien de lange afstand tussen de server en onze daadwerkelijke locatie, verwachtten we een flinke daling, maar dit ontbrak dus. Dat wil zeggen dat ExpressVPN erg hoge snelheden kan halen – zelfs met servers die erg ver weg zijn.

Snelheid in alledaags gebruik

De snelheid van ExpressVPN tijdens het dagelijks gebruik is prima. Toen wij deze VPN-dienst testten, duurde het door een toename in de ping wat langer voor pagina’s laadden. Zodra deze waren geladen, merkten we echter niets meer van enig snelheidsverschil. Ook het downloaden en streamen van content verliep zonder vertragingen. Ook kun je met ExpressVPN kun je geblokkeerde video’s op YouTube bekijken.

We hebben ExpressVPN ook getest met gaming. Dit ging prima als we een server dichtbij gebruikten. Bij servers die ver weg staan, hadden we last van de hoge ping. Hierdoor kregen we te maken met lag, een vorm van vertraging die de responsiviteit van je game aantast. Zolang je een server gebruikt die niet al te ver weg is, is ExpressVPN een geschikte VPN-dienst om mee te gamen.

Ook torrenting verliep probleemloos met de servers van ExpressVPN.

Wat ons verder opviel was dat onze webcambeelden bij videobellen iets vaker leken te haperen met ExpressVPN ingeschakeld dan zonder VPN. Bij het geluid was er geen sprake van kwaliteitsverlies of haperingen, dus in de praktijk bleek dit niet heel storend.

Speedtest ExpressVPN

ExpressVPN had in zijn app een ingebouwde speedtest. Deze is niet meer beschikbaar vanaf versie 11 van de ExpressVPN-app die in februari 2022 gelanceerd werd. Op verschillende besturingssystemen laat ExpressVPN je echter alleen een oudere versie van de app draaien. Deze zou namelijk stabieler zijn. In deze versie van de app is er wel nog een speedtest beschikbaar.

Opvallend is dat de ingebouwde snelheidstest vaak lagere downloadsnelheden laat zien dan we in werkelijkheid hadden. Waar een Nederlandse server gemiddelde downloadsnelheden van 88,71 Mb/s wist te behalen volgens speedtest.net, gaf ExpressVPN aan dat onze snelheid niet boven de 65 Mb/s zou kunnen komen.


Veiligheid – Hoe veilig is ExpressVPN?

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Veel mensen gebruiken een VPN om veilig te internetten. Een VPN versleutelt al jouw internetverkeer en maakt jouw online handelingen anoniemer. Veiligheid is dus een belangrijk component van een VPN. We onderzochten wat ExpressVPN doet om jou zo veilig mogelijk te houden.

Hier lees je alles over de VPN-protocollen die de dienst gebruikt, het log- en privacybeleid dat ExpressVPN voert en de veiligheidsfuncties die deze VPN-provider verder biedt. Ook zullen we ingaan op de gegevens die ExpressVPN nodig heeft voor het aanmaken van een account.

ExpressVPN verdient wat ons betreft een 9 voor veiligheid, om de volgende redenen:

  • ExpressVPN gebruikt 256-bit encryptie.
  • De dienst biedt de protocollen OpenVPN (UDP en TCP), IKEv2 en Lightway (UDP en TCP).
  • ExpressVPN heeft een kill switch.
  • ExpressVPN gebruikt TrustedServer-technologie. Dit systeem maakt uitsluitend gebruik van RAM-geheugen en is daarmee een zeer goed systeem om de privacy van gebruikers te waarborgen.
  • Om een account te maken heb je alleen een e-mailadres en betaalmethode nodig (wij adviseren Bitcoin wanneer je anoniem wilt blijven).

Protocollen

ExpressVPN gebruikt een 256-bit encryptie en gebruikt verschillende veilige protocollen. De applicatie staat standaard op ‘automatic’, waarbij ExpressVPN op basis van jouw netwerk zelf kiest welk protocol daarbij past. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je privacy. ExpressVPN ondersteunt de volgende protocollen, die je kunt selecteren in de instellingen:

  • OpenVPN UDP
  • OpenVPN TCP
  • IKEv2
  • Lightway UDP
  • Lightway TCP

Tot 31 oktober 2022 bood ExpressVPN ook L2TP/IPSec aan. ExpressVPN heeft echter besloten om hiermee te stoppen en alleen protocollen met sterkere beveiligingsniveaus aan te bieden.

Mocht je je verder willen verdiepen in VPN-protocollen, bekijk dan ook onze vergelijking van de verschillende protocollen die VPN’s gebruiken.

Lightway protocol

ExpressVPN heeft zijn eigen protocol ontwikkeld: Lightway. Lightway zou zorgen voor een snellere, veiligere, meer betrouwbare en stabiele VPN-ervaring. ExpressVPN claimt bijvoorbeeld kortere verbindingstijden en minder batterijverbruik met dit protocol te realiseren.

ExpressVPN heeft de code van het Lightway-protocol open-source gemaakt. Dit wil zeggen dat iedereen de code kan inspecteren en dus kan helpen verbeteren. Daarnaast kunnen eventuele beveiligingslekken snel worden opgespoord met onder andere het bug-bounty programma. Bovendien is het protocol intussen door verschillende onafhankelijke partijen, waaronder penetration testing bedrijf Cure53, geaudit. Hierbij zijn geen ernstige kwetsbaarheden boven komen drijven.

Je kunt bij dit protocol de encryptiemethode aanpassen. Naast de standaard AES cipher, werkt Lightway ook met ChaCha20-encryptie. Dit is dezelfde encryptiemethode als WireGuard gebruikt. Als je niet veel afweet van encryptiemethoden, raden we je aan ExpressVPN automatisch het beste protocol te laten kiezen.

Kill switch

ExpressVPN biedt een kill switch-optie. De dienst noemt dit zelf ‘Network Lock’. Mocht je even de verbinding verliezen, dan zorgt deze kill switch er meteen voor dat al het internetverkeer wordt afgesloten. Hierdoor voorkom je dat je onbedoeld onbeveiligde data lekt.

We hebben de kill switch van ExpressVPN getest en deze werkt prima.

Obfuscated servers

ExpressVPN zegt naast zijn gewone servers obfuscated servers te hebben. Het VPN-verkeer op deze servers wordt nog beter gemaskeerd, zodat deze niet expliciet als VPN-verkeer wordt herkend. Het lijkt alsof je een gewone internetgebruiker bent en dit maakt het gemakkelijker om blokkades te omzeilen.

Obfuscated servers zijn oorspronkelijk gericht op het omzeilen van de meest strenge blokkades. Dit is vooral handig in landen als China en Rusland. Deze landen proberen het gebruiken van VPN’s tegen te gaan of hebben het zelfs verboden.

In tegenstelling tot bij NordVPN, kun je bij ExpressVPN niet zelf kiezen voor een verbinding via een obfuscated server. De klantenservice van Express geeft aan dat je hier automatisch gebruik van maakt wanneer je de instellingen op automatisch laat staan. ExpressVPN kiest dan simpelweg het beste protocol voor jouw netwerk. Bij L2TP/IPSec is obfuscation niet mogelijk.

Logbeleid en privacy

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. De Britse Maagdeneilanden zijn een onafhankelijk land in de Caribische zee met strikte privacywetgeving. Daardoor hoeft ExpressVPN geen logbestanden van gebruikers bij te houden.

ExpressVPN houdt daarom dan ook geen gebruikerslogs bij. Het heeft geen informatie over jouw online activiteiten. Wel verzamelt het bedrijf connectielogs. Dit zijn logs die bijhouden wanneer jij verbonden bent geweest met de VPN-servers. Hiervoor verzamelt ExpressVPN de volgende informatie:

  • Apps en versies die geactiveerd zijn
  • Datums (geen tijden) waarop verbinding is gemaakt met een VPN-dienst
  • De gekozen serverlocaties
  • Hoeveel data je via de VPN gebruikt.

Deze informatie is dus niet verbonden aan jouw IP-adres, maar wel aan jouw account.

Additionele informatie die ExpressVPN verzamelt

Wanneer je de optie om foutrapporten en snelheidsmetingen te delen inschakelt, krijgt ExpressVPN daarnaast de volgende data:

  • Diagnostische informatie over de VPN-connectie.
  • Data over de snelheidstests.
  • App diagnostics. Naast de crash reports houdt dit ook een gebruikersdiagnose in. ExpressVPN zegt hier geen persoonlijk identificeerbare informatie bij op te slaan, maar laat wel weten dat het deze data kan delen met anderen.

Als je contact opzoekt met de klantenservice of op een andere manier met ExpressVPN correspondeert, krijgt het bedrijf nog meer informatie over je in handen. ExpressVPN slaat namelijk alle correspondentie, vragen, klachten en complimenten die je via de site of andere service doet op. Daarnaast slaat het ook het e-mailadres op dat je opgeeft tijdens dit contact.

Maak je gebruik van de MediaStreamer service? Dan geef je ExpressVPN ook toegang tot je IP-adres. Je geeft hierbij namelijk het IP-adres op van netwerken die de VPN mogen gebruiken, maar waarop je de app niet kunt installeren. MediaStreamer is ExpressVPN’s oplossing voor het probleem dat sommige smart-tv’s niet de mogelijkheid bieden tot het installeren van VPN-software. Je kunt je smart-tv in dat geval echter ook verbinden met een router met VPN-optie.

Lekt ExpressVPN je data?

Ook met een VPN-verbinding kan je IP-adres nog steeds gelekt worden. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Met een WebRTC-lektest kun je controleren of een VPN data lekt. We hebben dit getest voor ExpressVPN en kunnen concluderen dat je IP-adres goed verborgen wordt met ExpressVPN. Daardoor is ExpressVPN een geschikte VPN-provider om anoniem te blijven op het internet.

Welke informatie heeft ExpressVPN nodig?

Voor het aanmaken van een account heeft ExpressVPN alleen je e-mailadres en betaalgegevens nodig. Dit betekent dat je volledig anoniem kunt blijven, mits je een anoniem e-mailadres gebruikt in combinatie met een betaling in Bitcoin. Zolang je ervoor zorgt dat jouw e-mailadres en betalingen niet naar jou herleid kunnen worden, komt niemand erachter dat jij een VPN-verbinding gebruikt.

TrustedServer

Sinds april 2019 heeft ExpressVPN een nieuwe feature binnen zijn systeem, genaamd TrustedServer. TrustedServer zorgt ervoor dat al jouw gegevens – en de gegevens van iedereen die een server van ExpressVPN gebruikt – écht veilig zijn.

Data worden nooit opgeslagen op een harde schijf binnen het bedrijf en kunnen dus ook niet gestolen worden. Bovendien zorgt TrustedServer ervoor dat alle servers binnen ExpressVPN geheel up-to-date blijven met de nieuwste updates. Zo is de kans op zwakke plekken in het systeem veel kleiner.

De data op elke server van ExpressVPN verlopen via RAM-geheugen. Het voordeel van deze techniek boven het opslaan op harde schijven is dat de gegevens op RAM automatisch gewist worden elke keer dat de verbinding verbroken wordt.

Dit betekent dat ExpressVPN geen logs over je op kán slaan, zelfs al zou de dienst dat willen. Ook kunnen hackers, overheden en instanties nooit bij jouw gegevens komen, omdat ze simpelweg niet meer bestaan. De TrustedServer-technologie is getest in een onafhankelijke audit door PricewaterhouseCoopers.

Digital Security Lab

Daarnaast heeft ExpressVPN eind oktober 2020 een ‘Digital Security Lab‘ opgezet. Dit lab richt zich op de volgende drie zaken:

  • Het doen van onderzoek naar digitale rechten en veiligheidskwesties en de voorlichting daarover geven aan consumenten.
  • Het creëren van tools en middelen om individuen meer macht te geven over privézaken en hun online veiligheid.
  • Het uitvoeren van community outreach om uitkomsten van het onderzoek te delen.

In het jaar dat dit onderzoeksteam is opgezet heeft het bedrijf:

  • Verschillende leak testing tools ontwikkeld, waarmee je kunt testen of je ondanks je VPN niet je identiteit weggeeft;
  • Onderzoek gedaan naar de location surveillance door verschillende apps: 450 apps met in totaal 1,7 miljard gebruikers hebben de mogelijkheid om de locatie van gebruikers uitgebreid te volgen;
  • Verschillende ‘verslavingsapps’ die mensen helpen afkicken onderzocht op privacy en beveiligingsrisico’s. Uit het onderzoek blijkt dat deze apps veel unique identifiers bevatten waarmee gebruikers geïdentificeerd en gevolgd kunnen worden.

Dit geeft ons aan dat ExpressVPN zich niet alleen richt op het verkopen van zijn VPN-dienst, maar ook op het verbeteren van de internetveiligheid wereldwijd.

ExpressVPN controverse: Daniel Gericke en Kape Technologies

In september 2021 zijn er enkele belangrijke ontwikkelingen rondom ExpressVPN geweest:

  • Kape Technologies heeft aangekondigd ExpressVPN over te nemen voor $936 miljoen USD. Kape Technologies is het bedrijf achter onder meer CyberGhost en Private Internet Access. Het hoofdkantoor is te vinden in Londen, maar ExpressVPN zelf is nog steeds gevestigd op de Britse Maagdeneilanden.
  • Daniel Gericke, de CIO van ExpressVPN, is veroordeeld tot het betalen van een boete door de US Department of Justice voor zijn betrokkenheid bij Project Raven. Hij heeft zich als mercenary hacker voor de Verenigde Arabische Emiraten beziggehouden met het hacken van Amerikaanse staatsburgers, mensenrechtenactivisten en politieke tegenstanders. ExpressVPN heeft hier een officiële verklaring over naar buiten gebracht. Het bedrijf zegt achter Daniel Gericke te blijven staan.

Dit zorgde natuurlijk voor een harde klap voor het vertrouwen in ExpressVPN. Het team van VPNGids.nl blijft in de gaten houden welke implicaties bovenstaande ontwikkelingen hebben voor de betrouwbaarheid van ExpressVPN. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de veiligheid of privacy van ExpressVPN-gebruikers gevaar loopt.


De gebruiksvriendelijkheid van ExpressVPN

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

In dit onderdeel kun je alles lezen over de gebruiksvriendelijkheid van ExpressVPN. We staan stil bij het installatieproces, de software en de prijs. We bespreken ook de klantenservice van ExpressVPN.

Wat ons betreft verdient de service een 9. Dit zijn onze bevindingen met ExpressVPN in het kort:

  • De ExpressVPN-website is overzichtelijk.
  • Het installatieproces van ExpressVPN is erg gemakkelijk.
  • De ExpressVPN software werkt intuïtief.
  • ExpressVPN is duurder dan andere VPN-diensten.
  • Je kunt op veel verschillende manieren betalen.
  • ExpressVPN heeft erg handige browserextensies.
  • ExpressVPN werkt goed voor Linux-gebruikers.
  • De VPN heeft een 24/7 klantenservice met live chat-optie.
  • Bij het browsen ervoeren we enkele problemen.

ExpressVPN-website

De website van ExpressVPN is erg overzichtelijk en brengt je snel waar je wilt zijn. Vanaf de website kun je eenvoudig naar je accountgegevens via de ‘Mijn account’-knop. Verder kun je hier heel veel informatie vinden over wat deze provider je allemaal te bieden heeft. Alle informatie is bovendien in het Nederlands.

ExpressVPN website homepage

Door op de ‘Aan de slag’-knop in de rechterbovenhoek van de website te klikken kun je snel een abonnement uitkiezen dat bij jou past.

Het installatieproces van ExpressVPN

Het installeren van ExpressVPN gaat zeer eenvoudig en snel. Met het gemakkelijke installatieprogramma kun je in een handomdraai anoniem verbinding maken met het internet. De ExpressVPN-software is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Je kunt ExpressVPN ook installeren op je DD-WRT router, Chromebook en Kindle Fire, en als browserextensie op Chrome, Edge en Firefox.

ExpressVPN legt in drie stappen uit hoe je verbinding maakt met de VPN:

ExpressVPN site kopje "Hoe u een VPN kunt downloaden in 3 stappen"

Dit ziet er eenvoudig uit en dat is het ook:

  1. Je hoeft enkel een abonnement af te sluiten op de officiële website van ExpressVPN. Klik op ‘Koop ExpressVPN’, kies je abonnement, voer je e-mailadres in en doorloop het betaalproces.
  2. ExpressVPN account aanmaken formulier
  3. Daarna installeer je de software. Hiervoor log je in op de website en klik je jouw besturingssysteem of apparaat aan. De installatie begint meteen.
  4. Klik op ‘Inloggen‘.
  5. Expressvpn login-scherm met de knop "Inloggen" uitgelicht
  6. Het kan zijn dat je een activatiecode moet invullen. Deze vind je op de inlogpagina op de website.
  7. ExpressVPN activatiecodescherm
  8. Zodra de installatie voltooid is, kun je meteen verbinding maken via je VPN.
  9. ExpressVPN app met de "Verbinden" knop uitgelicht

De app is bovendien te vinden in alle App Stores, waaronder Google Play voor Android. Je hoeft dan niet naar de officiële website van ExpressVPN, maar downloadt de app direct op je smartphone of tablet. Het downloadproces is vrijwel hetzelfde voor alle apparaten.

ExpressVPN op je router instellen

Het instellen van een VPN op je router is dé manier om je apparaten allemaal in een keer te beveiligen. Via de router kun je ook port forwarding instellen. Helaas kan het nogal lastig zijn om een VPN te installeren op je router. Dit komt doordat je moet beschikken over het juiste type router. Bovendien moet je de firmware op je router veranderen (flashen) om je router klaar te maken voor een VPN.

ExpressVPN biedt gedetailleerde instructies over het installeren van een VPN op je router. Deze instructies kun je terugvinden op de website. Let wel, we raden dit alleen aan voor gebruikers met voldoende technische kennis. Je kunt ook kiezen voor ‘pre-flashed routers’. Dit zijn routers die al helemaal klaar zijn voor gebruik in combinatie met een VPN.

ExpressVPN site kopje "Hoe stelt u uw router in 3 eenvoudige stappen in"

Uitstraling en gebruiksgemak ExpressVPN-software

De uitstraling van de ExpressVPN-software is professioneel en duidelijk. De software werkt zeer eenvoudig en intuïtief. Alle opties en functies wijzen zichzelf. Op de homepage zie je direct een aan- en uitknop en optie om de serverlocatie te wijzigen. Daarmee is ExpressVPN ook zeer eenvoudig te gebruiken.

ExpressVPN software-schermen zowel niet verbonden als wel verbonden

ExpressVPN biedt in de linkerbovenhoek van de app ook een instellingenmenu. Hierin kun je de instellingen van je VPN-verbinding aanpassen. Zo zet je hier de kill switch aan of uit, schakel je split-tunneling voor apps in, wijzig je protocollen, geef je aan of de app crashrapporten mag verzenden en regel je opstartinstellingen.

Opties van ExpressVPN in de ExpressVPN software client

De app van ExpressVPN is in het Nederlands beschikbaar. Dit is bij veel andere providers niet het geval, en is dus een groot pluspunt voor ExpressVPN.

Split-tunneling

ExpressVPN biedt een split-tunneling-functie. Met split-tunneling kun je kiezen welke apps de VPN wel en niet moet gebruiken tijdens je verbinding met ExpressVPN. Je vindt deze optie terug onder de instellingen van ExpressVPN.

Je kunt split-tunneling op twee manieren instellen:

  1. Programma’s uitsluiten. Als je bijvoorbeeld wilt dat al jouw apps behalve Firefox de VPN gebruiken, dan stel je ExpressVPN zo in dat alleen Firefox niet door de versleutelde VPN-tunnel gaat. Al het overige verkeer gaat wel standaard door de VPN.
  2. Slechts een paar programma’s toestaan. Wil je ExpressVPN bijvoorbeeld alleen gebruiken om torrents te downloaden? Voeg dan de torrent-software toe aan de split-tunneling-instellingen van ExpressVPN.

Split-tunneling is ideaal om online restricties te omzeilen en toegang te krijgen tot meer online content, zonder dat gebruikelijke services worden belemmerd. Ook zijn de snelheden voor de apps die niet door de VPN-tunnel gaan hoger.

Browserextensies

Een browserextensie biedt het voordeel dat je de VPN-verbinding met één druk op de knop kunt aanzetten zonder je browserscherm te verlaten. Als je eenmaal een ExpressVPN-abonnement hebt, installeer je de browserextensies heel eenvoudig in Chrome, Firefox en/of Edge.

Wanneer je gebruikmaakt van deze extensie, zul je rechtsboven in je browsermenubalk een klein ExpressVPN-logo zien. Als je op dit logootje klikt, zie je een scherm dat erg op de ExpressVPN-app lijkt. Hiermee kun je de VPN aan- en uitzetten. De extensie maakt het heel makkelijk om de VPN aan te zetten als je je browser gebruikt.

Let er wel op dat je hiermee alleen je internetverkeer binnen de specifieke browser versleutelt en beschermt. Alles wat je doet buiten je browser om, loopt via je reguliere internetverbinding.

ExpressVPN Keys: wachtwoordmanager

De VPN-provider is momenteel bezig met het uitrollen van een nieuwe feature: ExpressVPN Keys. Dit is een wachtwoordmanager die gratis is voor iedereen met een ExpressVPN-abonnement. De wachtwoordmanager is verkrijgbaar als Chrome-extensie en is ingebouwd in de VPN-app voor Android en iOS.

ExpressVPN Keys maakt het mogelijk om al je wachtwoorden beveiligd op te slaan. Alleen jij kunt toegang krijgen door een primair wachtwoord in te voeren of in te loggen met je vingerafdruk of gezichtsherkenning. Zelfs ExpressVPN zelf zal niet kunnen zien wat je wachtwoorden zijn.

Naast veilige opslag, biedt ExpressVPN Keys de mogelijkheid om automatisch sterke, unieke wachtwoorden te genereren. Ook kun je je inloggegevens automatisch laten invullen op websites.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Een nadeel is dat de ExpressVPN-abonnementen aan de prijzige kant zijn. De VPN-service biedt drie abonnementsvormen aan. Bij alle drie krijg je dezelfde service. Het enige verschil is de looptijd van het abonnement en de prijs per maand (hoe langer hoe goedkoper). ExpressVPN heeft de volgende abonnementen:

  • Eén maand voor €12,99 ($12,95) per maand.
  • 6 maanden voor €10,02 ($9,99) per maand.
  • Met onze speciale aanbieding krijg je ExpressVPN voor 15 maanden voor €6,69 ($6,67) per maand.

ExpressVPN toont zijn prijs altijd in dollars, dus afhankelijk van de wisselkoers van de dag kan de prijs in euro’s iets hoger of lager uitvallen.

Bovendien biedt ExpressVPN een 30-dagen geld-terug-garantie. Dit betekent dat je gewoon je geld terugkrijgt als de service je toch niet bevalt. Met deze 30-dagen geld-terug-garantie kun je ExpressVPN dus ‘gratis’ uitproberen.

ExpressVPN prijzen

Om een ExpressVPN-abonnement af te sluiten heb je een van de volgende betaalmethodes nodig:

  • Creditcard (VISA, MasterCard, American Express, Discover Card, JCB, Diners Club International)
  • PayPal
  • Bitcoin
  • Regionale betaalmethoden (waaronder iDeal, UnionPay, Qiwi, SEPA, Giropay etc.)

Als je geheel anoniem wilt blijven, zelfs voor je VPN-provider, dan raden we je aan te betalen met Bitcoin. Helaas is het niet mogelijk om te betalen met andere cryptovaluta.

ExpressVPN en Linux

Net zoals met vele andere VPN-diensten kun je met ExpressVPN ook met Linux uit de voeten. ExpressVPN voor Linux is te installeren voor Ubuntu, Debian, Fedora, Raspberry Pi OS, Linux Mint en Arch.

Op Linux kun je gebruikmaken van alle servers die ExpressVPN te bieden heeft. De snelheden die ExpressVPN behaalt op Linux behoren tot de beste van alle VPN-diensten. Tijdens het testen hadden wij geen enkele keer te maken met veiligheidsproblemen, zoals DNS-leaks of WebRTC-leaks.

Het is wel belangrijk de repository te downloaden en de commando’s te leren, omdat met Linux alles via de terminal verloopt. Helaas zijn er, afgezien van zijn Firefox-extensie, geen extra functies. Ook zijn niet alle klantenservicemedewerkers erg ervaren met Linux. Daarom kan het in onze ervaring soms even duren voordat je de juiste hulp krijgt via de live-chat. Desondanks vinden we ExpressVPN een van de beste VPN’s voor Linux.

Klantenservice

ExpressVPN biedt een heldere FAQ-pagina. Deze pagina beantwoordt bijna al jouw vragen. De indeling van de menu’s is echter niet heel overzichtelijk en het duurde bijvoorbeeld even voordat we informatie hadden gevonden over de ondersteunende protocollen. Ook via de zoekbalk was deze informatie niet eenvoudig te vinden.

Mocht de FAQ-pagina niet genoeg informatie geven, dan biedt ExpressVPN een klantenservice die 24/7 bereikbaar is via een live chat. De customer support is bovendien niet alleen voor abonnees, maar ook voor potentiële klanten die enkel de ExpressVPN-website bezoeken. De klantenservice reageert snel, netjes en zeer vriendelijk op al jouw vragen.

Het nadeel van de klantenservice is dat niet alle medewerkers even kundig zijn. Zoals we eerder vermeldden, heeft niet iedere medewerker verstand van Linux. Daarnaast kregen we met vragen over bijvoorbeeld verschillen in snelheidsmetingen tussen de app en onafhankelijke tools voornamelijk een pr-praatje.

Een ander nadeel van de klantenservice is dat de medewerkers constant vissen naar meer informatie over je. Gedurende het gesprek stellen medewerkers telkens vragen over je account- en apparaatgegevens en e-mailadres, ook wanneer deze helemaal niet relevant zijn.

Ook jammer is dat de medewerker de chat beëindigt wanneer je niet meer reageert of wanneer het gesprek afgelopen is. Hierdoor is er geen ruimte meer voor vervolgvragen. Andere VPN-providers zoals Surfshark laten de chat openstaan, wat in onze ogen gebruiksvriendelijker is.

Problemen met surfen

Tijdens het surfen kwamen we wat problemen tegen. We konden bijvoorbeeld met de standaard Nederlandse server (Amsterdam) geen zoekwoorden intypen op Google. We kregen continu de volgende error:

ExpressVPN 403 Error

Het kan zijn dat Google deze server herkent als een VPN-server en zich probeert te beschermen tegen bijvoorbeeld een DDoS-aanval. Dit probleem was verholpen toen we met een andere Nederlandse server verbonden. Toch is dit erg frustrerend en vervelend.


Servernetwerk ExpressVPN

Scorebalk die de score "8,5/10" laat zien

Het servernetwerk van een VPN is cruciaal voor het omzeilen van geografische blokkades. Zo moet je bijvoorbeeld met een server in de Verenigde Staten verbinden om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix of met een Nederlandse server om toegang te krijgen tot Ziggo GO in het buitenland.

Verder is het nuttig als je VPN-aanbieder veel servers heeft in het geval dat jouw overheid bepaalde sites blokkeert. In dat geval verbind je met een VPN-server in een ander land om tóch vrije toegang te krijgen tot het internet.

Ook is het altijd goed als een VPN niet alleen veel serverlocaties heeft, maar ook een groot serveraantal binnen de verschillende landen biedt. Dit voorkomt namelijk overbelaste, en daardoor trage, servers. Ook kun je hierdoor eenvoudig van server wisselen, mocht een streamingdienst zijn best doen om VPN-gebruikers te weren. Genoeg redenen dus om aandacht te besteden aan het servernetwerk van een VPN-aanbieder.

In het kort zijn dit de belangrijkste punten over het servernetwerk van ExpressVPN, waardoor de dienst een 8,5 van ons krijgt:

  • ExpressVPN heeft meer dan 3.000 servers in 94 verschillende landen.
  • ExpressVPN biedt geen dedicated IP-adressen aan.
  • ExpressVPN werkt in combinatie met Disney Plus, Hulu, HBO Max en Nederlandse streamingdiensten.
  • ExpressVPN werkt soms met Netflix.
  • Je kunt torrents downloaden met ExpressVPN, maar de dienst heeft hier geen speciale servers voor.

Aantal servers en locaties

ExpressVPN heeft meer dan 3.000 servers op 150+ locaties in 94 landen. Hiermee heeft de provider minder servers dan bijvoorbeeld NordVPN (5.000+) en Surfshark (3.200+), maar wel servers in meer verschillende landen (respectievelijk ongeveer 60 en 94 landen). Toch is het een groot servernetwerk, waarmee je altijd een geschikte server kunt vinden die aan jouw behoefte voldoet. Bovendien kun je de serverlocatie zo vaak veranderen als jij wilt en zo de verbinding van elke server zelf uittesten.

De landen waar ExpressVPN op dit moment VPN-servers aanbiedt, zijn:

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenAlgerije, Egypte, Israël, Kenia en Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, Bangladesh, Bhutan, Brunei Darussalam, Cambodja, Filipijnen, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Kazachstan, Laos, Macau, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Nepal, Nieuw-Zeeland, Oezbekistan, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea
EuropaAlbanië, Andorra, Armenië, Belarus, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland
Noord-AmerikaCanada en de Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaArgentinië, Bahama’s, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Mexico, Panama, Peru, Uruguay en Venezuela

Met de ExpressVPN-app is het erg eenvoudig om een VPN-server te selecteren. Ook kun je jouw favoriete servers opslaan, waardoor verbinding maken met je gewenste servers nog eenvoudiger wordt. Bovendien toont ExpressVPN een aanbevolen server op basis van jouw locatie. Deze aanbevolen server biedt meestal de snelste verbinding specifiek voor jou. ExpressVPN biedt bovendien obfuscated servers aan, die jouw VPN-verkeer nog beter maskeren.

Dedicated IP-adres

ExpressVPN biedt geen dedicated IP-adressen. De meest voorkomende reden om een dedicated IP-adres te gebruiken is om toegang te krijgen tot Netflix. Deze (en andere) streamingdiensten blokkeren namelijk vaak IP-adressen van VPN’s om zo VPN-gebruik tegen te gaan.

Een andere reden om een dedicated IP-adres te gebruiken is gemak. Sommige websites vragen namelijk om extra identificatie wanneer je steeds vanaf een nieuw IP-adres toegang vraagt tot hun website. Als je deze extra identificatie wilt voorkomen heb je een vast IP-adres nodig. Mocht je om deze reden een dedicated IP-adres willen, kijk dan naar VPN-diensten die deze adressen aanbieden, zoals NordVPN. Lees de uitgebreide NordVPN-review om erachter te komen welke functies deze VPN nog meer aanbiedt.

ExpressVPN en Netflix

We moeten deze sectie beginnen met een disclaimer. Per augustus/september 2021 is Netflix begonnen met een offensief tegen VPN-gebruik. Zo kan het plots zijn dat de Amerikaanse Netflix met een VPN moeilijk bereikbaar is. Achter de schermen wordt er door de VPN-providers hard gewerkt om dit tegen te gaan.

Veel kleine VPN-aanbieders hebben de strijd opgegeven, omdat het continu verversen van IP-adressen erg duur is. Dit betekent dat je bij veel VPN-providers enkel Netflix kunt kijken met een dedicated IP. ExpressVPN is groot, en in beheer van een nog groter bedrijf. Hierdoor heeft ExpressVPN de mogelijkheid om telkens nieuwe IP-adressen toe te voegen. Het is dus een soort kat- en muisspel tussen Netflix en ExpressVPN. Netflix blokkeert een IP-adres en ExpressVPN ververst deze vervolgens weer.

Bij onze test van oktober 2022 kregen we gewoon toegang tot de Nederlandse Netflix. We moesten voor toegang tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek verschillende Amerikaanse servers proberen, maar kregen ook hiertoe toegang. Zo konden we tijdens het testen genieten van de (inmiddels) klassieke films Underworld en Les Misérables die momenteel niet via de Nederlandse Netflix te kijken zijn. Wil je weten welke films en series je nog meer kunt kijken op de Amerikaanse Netflix? Lees dan ons artikel over het Netflix-aanbod in Amerika.

Mocht je zelf moeite hebben met het vinden van een server waarmee je kunt Netflixen, dan staat de klantenservice altijd klaar om je te helpen.

Let op: vanaf begin 2023 verandert Netflix de voorwaarden voor het delen van accounts en streamen vanuit het buitenland. We houden de situatie in de gaten en blijven onze VPN’s regelmatig testen om optimaal kijkplezier van onze lezers te behouden.

ExpressVPN en Nederlandse streamingdiensten (Ziggo GO etc.)

Niet alleen Netflix is de strijd aangegaan met VPN-diensten. Ook bijvoorbeeld Ziggo probeert het gebruik van VPN’s in combinatie met de streamingservice Ziggo GO te blokkeren. Dit probeert Ziggo ook als je gewoon in Nederland of de EU bent. Dit doet de dienst door de IP-adressen van servers van bekende VPN-aanbieders te blokkeren. Zo ook bij ExpressVPN-servers.

Door meerdere servers uit te proberen (zowel Nederlandse als die uit een ander EU-land), vonden wij gelukkig verscheidene ExpressVPN-servers die goed werken met Ziggo GO en andere Nederlandse streamingdiensten. Dat is dan ook onze tip: werkt ExpressVPN niet met Ziggo, probeer dan wat andere servers tot je een server vindt die wél werkt.

ExpressVPN en Amerikaanse streamingdiensten (Disney+, Hulu, HBO Max, Amazon Prime)

ExpressVPN werkt niet alleen met Nederlandse streamingdiensten, maar ook met andere populaire streamingdiensten. Wij kregen met een Amerikaanse server gemakkelijk en in één keer toegang tot zowel Disney Plus, Hulu en HBO Max. Een willekeurige Nederlandse server die wij uitprobeerden, werkte ook prima met Disney Plus. Aangezien Hulu niet werkt buiten de Verenigde Staten, zul je daar altijd een Amerikaanse server voor moeten gebruiken.

Net als bij NordVPN, CyberGhost of PIA, kregen we ook bij ExpressVPN toegang tot de Amerikaanse bibliotheek van Amazon Prime Video. Zelfs de gratis Amerikaanse streamingservice Pluto TV konden we zonder problemen kijken.

ExpressVPN en torrents

ExpressVPN stelt je in staat om volledig anoniem torrents te downloaden. De snelheden van ExpressVPN zijn erg goed, waardoor je je bestanden downloadt zonder vertraging. Bovendien blijf je gegarandeerd anoniemer met ExpressVPN dan zonder VPN-verbinding. Niemand kan immers achterhalen dat jij een bestand hebt gedownload.

Het viel ons op dat ExpressVPN geen speciale P2P-servers heeft die torrenting ondersteunen. Dit is bij veel andere providers wel het geval. Toch werkt torrenting dus met de servers van ExpressVPN.

Tip voor geavanceerde gebruikers: in sommige torrentprogramma’s (zoals qBittorrent) koppel je de client aan de netwerkadapter van je VPN. In qBittorrent doe je dit via Tools > Options > Advanced > Network interface > kies de netwerkadapter die ExpressVPN gebruikt.

Conclusies – Onze ervaring met ExpressVPN

ExpressVPN presteert goed op essentiële aspecten van een VPN-service. De provider biedt een snelle en stabiele VPN-verbinding. ExpressVPN voldoet met zijn beveiliging bovendien aan de hoogste internationale standaard. Ook zorgt de kill switch-functie ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbedoeld lekken van data.

ExpressVPN houdt enkele connectielogs bij, maar is wel erg gebruiksvriendelijk. De website en software zijn overzichtelijk en werken intuïtief. Dit maakt ExpressVPN toegankelijk voor iedereen, ook voor de mensen met weinig tot geen VPN-kennis. Het grootste nadeel van ExpressVPN is dat de provider duurder dan de gemiddelde VPN is.

Hoe verhoudt ExpressVPN zich tot andere VPN’s?

Naast de individuele scores van VPN-diensten op snelheid, veiligheid, servers en gebruiksgemak, hebben we ook gekeken naar hoe ExpressVPN het doet in vergelijking met CyberGhost, NordVPN en Surfshark. Bekijk de onderstaande artikelen om meer te lezen over hoe ExpressVPN het doet ten opzichte van de andere VPN-providers:

ExpressVPN: veelgestelde vragen

Heb je een korte vraag over ExpressVPN? Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de provider. Klik op het plusje voor het antwoord op de vraag. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan gerust in de reacties.

ExpressVPN is een zeer veilige VPN-provider. Je online aanwezigheid wordt met ExpressVPN beveiligd met AES 256-bit en ChaCha20-encryptie en de veiligste VPN-protocollen. Verder heeft ExpressVPN een kill switch waardoor je nooit onbeschermd bent. ExpressVPN zorgt er met zijn TrustedServer-technologie voor dat het geen informatie over jou op kan slaan. Alles wordt namelijk heel snel weer verwijderd.

Ja, met ExpressVPN kun je meestal Netflix kijken. Ook krijg je vaak toegang tot het Netflix-aanbod in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Als je niet direct toegang krijgt, kun je verschillende servers en protocollen proberen. Ook de klantenservice kan je helpen. ExpressVPN heeft een boel goede snelle servers in Amerika waardoor het eenvoudig is de Amerikaanse versie van Netflix goed te streamen.

Je kunt met ExpressVPN gemakkelijk torrents downloaden. Dit gaat ook nog eens behoorlijk snel door de goede servers van ExpressVPN. Verder geniet je tijdens het downloaden van de bescherming van ExpressVPN, die ervoor zorgt dat je vrijwel geheel anoniem bent.

ExpressVPN biedt geen dedicated IP-adressen aan. Veel mensen gebruiken een dedicated IP om met hun VPN Netflix te kijken. Hiervoor heb je bij ExpressVPN geen dedicated IP-adres nodig.

Wil je een dedicated IP-adres om captcha’s en andere vormen van extra verificatie te voorkomen? Dan kun je kijken naar een goede VPN die deze wel aanbiedt, zoals NordVPN.

ExpressVPN is wat duurder dan veel andere VPN-providers. Je kunt een ExpressVPN-abonnement afsluiten vanaf $6,67 per maand. In euro’s komt dit neer op zo’n €6,69 per maand. Er bestaan veel goedkopere VPN-providers die een even goede – of zelfs betere – service bieden.

Persoonlijke ervaringen experts VPNGids.nl

“ExpressVPN werkt simpel, heeft snelle servers en er is goede support. Het downloaden van torrents en de Amerikaanse Netflix worden ondersteund!”
Onze score
8.9
David Janssen
David Janssen
Als redacteur van VPNGids.nl heb ik de beschikking over eindeloos veel VPN-accounts. Maar als het erop aankomt, is ExpressVPN de provider die ik zelf in de dagelijkse praktijk gebruik op mijn telefoon en laptop. Ik kan ExpressVPN aanbevelen aan een ieder die eenvoud en robuuste kwaliteit waardeert in een VPN. ExpressVPN is de meerprijs zeker waard, maar als de prijs toch een struikelblok is, dan kan je NordVPN of Surfshark overwegen.
Als redacteur van VPNGids.nl heb ik de beschikking over eindeloos veel VPN-accounts. Maar als het erop aankomt, is ExpressVPN de provider die ik zelf in de dagelijkse praktijk gebruik op mijn telefoon en laptop. Ik kan ExpressVPN aanbevelen aan een ieder die eenvoud en robuuste kwaliteit waardeert in een VPN. ExpressVPN is de meerprijs zeker waard, maar als de prijs toch een struikelblok is, dan kan je NordVPN of Surfshark overwegen.
Tove Marks
Tove Marks
Ik ben echt gek op ExpressVPN. Deze VPN is zeer gemakkelijk te installeren en hij werkt altijd zonder problemen. Ik kijk graag films en series op Netflix, maar tegelijk wil ik wel beschermd zijn op het internet. ExpressVPN is ideaal, want je kunt gewoon op Netflix en je bent goed beveiligd. Het enige nadeel is de prijs, maar je krijgt wel echt waar voor je geld.
Ik ben echt gek op ExpressVPN. Deze VPN is zeer gemakkelijk te installeren en hij werkt altijd zonder problemen. Ik kijk graag films en series op Netflix, maar tegelijk wil ik wel beschermd zijn op het internet. ExpressVPN is ideaal, want je kunt gewoon op Netflix en je bent goed beveiligd. Het enige nadeel is de prijs, maar je krijgt wel echt waar voor je geld.
Quinten van Kastel
Quinten van Kastel
Ik vind ExpressVPN een zeer fijne VPN. Eigenlijk doet ExpressVPN alles wat je van een VPN kunt verwachten. De encryptie is sterk, het privacybeleid is goed, mijn snelheid wordt niet of nauwelijks aangetast en Netflix kijken is eenvoudig. Wat dat betreft zit je met ExpressVPN eigenlijk altijd goed.
Ik vind ExpressVPN een zeer fijne VPN. Eigenlijk doet ExpressVPN alles wat je van een VPN kunt verwachten. De encryptie is sterk, het privacybeleid is goed, mijn snelheid wordt niet of nauwelijks aangetast en Netflix kijken is eenvoudig. Wat dat betreft zit je met ExpressVPN eigenlijk altijd goed.
57
Reacties
Plaats een reactie
  1. Hallo m.b.t. tot Express VPN.
    Van te voren via chat gevraagd hoeveel Nederlandse IP adressen ze hadden. Antwoord honderden. Aan de slag. Betalen installeren allemaal prima.
    Internet op, Nederlands VPN. Vreemd kon zelf geen IP adres selecteren. Het toegewezen IP adres eindigde op 57. Maar daarmee kon ik bijvoorbeeld live NPO niet volgen. Uitloggen inloggen en elke keer weer IP 57. Twee dagen heb ik het geprobeerd resultaat steeds hetzelfde.
    Weer naar de chat, waar ze als eerste naar je mailadres vragen! Nou ja. Een zinnig antwoord kreeg ik niet. ExpressVPN opgezegd. Het geld hebben ze teruggestort.

    Nog een paar andere uit jullie top 5 geprobeerd. Schoot allemaal niet op.
    Uiteindelijk weer bij ProtonVPN basic abonnement afgesloten. Tot mijn verbazing was de lijst met Nederlandse IP adressen aanzienlijk uitgebreid. En bovendien geen oneindige recaptcha’s meer.

  2. Als ik een ExpressVPN abonnement neem voor 5 toestellen, telt dit dan ook voor een Smart-TV?
    Bedankt voor jullie duidelijke beoordeling van de diverse VPN systemen.

    • Dit telt inderdaad ook voor een Smart-TV. Je kunt ExpressVPN met één abonnement op 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken, maakt niet uit welk apparaat.

  3. Sinds ong. ’n jaar gebruik ik ExpressVPN op mijn MacBook Pro, iPhone SE en iPad Pro. Volgens mij werkt het zonder problemen (maar kan dat niet echt controleren). Echter, sinds ’n paar maanden sluit ExpressVPN blijkbaar mijn reguliere internetverbinding af zodat ik geen internetverbinding (via Safari) en mail (Mail van Apple) heb. Als ik vervolgens ExpressVPN uitzet doet alles het meteen weer, en kan ik meestal ExpressVPN weer terug aanzetten. Na verloop van tijd herhaalt zich dit proces weer. Vraag nu: is er wellicht, door updates van mijn Mac-spul, iets aan bepaalde instellingen veranderd? Dank voor een korte reactie.

    • Als er problemen zijn met de software van ExpressVPN, dan kan het zijn dat de software van ExpressVPN zelf geüpdatet moet worden. Als dat het probleem niet verhelpt kun je het beste contact opnemen met de support van ExpressVPN zelf, wellicht dat zij een oplossing hebben.

  4. Kan ik VPN uitzetten wanneer ik het niet nodig heb? Dus Netflix of Ziggo kijken zonder VPN-verbinding, of betekent VPN installeren dat je ook altijd via een VPN-verbinding het internet op moet.

    • Dit kan inderdaad. Als je de software van je VPN-provider hebt gedownload, krijg je meestal een scherm te zien met een grote aan- en uitknop. Je kunt binnen deze software je serverlocatie uitkiezen en je VPN dus aan- en uitzetten wanneer je wilt. ExpressVPN heeft hier, net als veel andere goede providers, uitstekende software voor. In onze review kun je eventueel screenshots bekijken, zodat je weet hoe het eruitziet.

  5. Ik verblijf momenteel in het buitenland voor een langere periode. Nu krijg ik van mijn telefoonprovider een berichtje dat mijn verblijf en roaming verbruik in de EU groter zijn dan in Nederland. Er wordt gevraagd dit gedrag aan te passen anders valt het buiten redelijk verbruik en worden er extra kosten in rekening gebracht. Kan ik dat door VPN te installeren voorkomen.

    • je kunt met een VPN niet voorkomen dat je extra kosten moet betalen door data in het buitenland. Het is op zich slim bedacht, maar hoewel de data versleuteld en anoniem is, loopt deze nog wel via het netwerk van het land waarin je bent. Ze kunnen niet zien waar de data heengaat en wat het is, maar de hoeveelheid data is nog wel gewoon aanwezig.

  6. een goede middag
    ik ga voor een tijdje naar Curaçao woon in Nederland kan ik ook op curaçao de Nederlandse zenders ontvangen

    • Dat kan inderdaad! Als je een goede VPN met Nederlandse servers aanschaft, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN, kun je online gewoon Nederlandse televisie kijken, net zoals je normaal gesproken zou doen. Houd er wel rekening mee dat je voor het bekijken van sommige (Nederlandse) programma’s wel een online account op een streamingdienst nodig hebt, zoals bijvoorbeeld bij RTL XL of Ziggo GO. In bepaalde gevallen zijn deze accounts betaald. Ook met een VPN heb je nog steeds een abonnement op deze diensten nodig om ze te kunnen kijken. Hopelijk hebben we je zo voldoende geholpen. Veel plezier op Curaçao!

  7. En werkt dit ook zo bij NordVPN?

    • Onze scores voor NordVPN zijn iets anders dan die van ExpressVPN, maar het zijn allebei inderdaad erg degelijke aanbieders. Wil je onze uitgebreide review van NordVPN graag lezen? Dan kan dat hier.

  8. Hallo,

    Kan ik ExpressVPN op 3 verschillende mobiele telefoons installeren? Dus 3 verschillende tel.nrs? Hoe werkt dat?

    • Ja, dat kan. Je kunt met een ExpressVPN-abonnement zelfs op vijf apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van de VPN. Dit is geheel onafhankelijk van je telefoonnummer. Je download simpelweg de software (op mobiel is dit de officiële ExpressVPN-app uit de Google Play of App Store) en logt in met je account. Vervolgens kun je met de VPN aan de slag.

      • En kan ik NordVPN ook op 3 verschillende mobiele telefoons installeren? Dus 3 verschillende tel.nrs tegelijkertijd gebruiken?

        • Ja, dat kan zeker. Bij NordVPN kun je de VPN zelfs op zes verschillende apparaten tegelijkertijd gebruiken. Verder werkt het hetzelfde als bij ExpressVPN: je downloadt de app, logt in met je account en kunt je VPN vervolgens gemakkelijk aanzetten. Excuses dat ik je vraag eerder niet begreep! 🙂

  9. Hallo,

    Vraagje – ik heb een vriend van mij geadviseerd om ExpressVPN aan te schaffen. De eerste installatie op Windows ging perfect! Klasse – snel en simpel. Nu heeft hij ook een Mac – en een Ipad, daar lukt het niet om deze te gaan installeren. Moet hij hiervoor een aparte abonnementen gaan aanschaffen?

    • Hoi Fred,

      Hij hoeft hier sowieso geen nieuw abonnement voor aan te schaffen. Met één ExpressVPN abonnement kun je tegelijkertijd 5 apparaten beschermen, dus ook een Mac en iPad. Hij hoeft dus niet extra te betalen. Heeft je vriend de software voor de juiste besturingssystemen gedownload? Mac op zijn Mac en iOS voor zijn iPad?

  10. Ik maak nu 3 maanden gebruik van ExpressVPN. Vanaf de overstap van PureVPN naar ExpressVPN ben ik eigenlijk zeer tevreden en zeker als ik een speedtest doe komt hij zeer gunstig uit. Thuis heb ik 100Mb/s Upload en Download en de gemiddelde testjes komen meestal uit op zo’n 95Mb/s en dat is dus 5% van je complete internet afkapping door hun privacy maar dat is totaal niet slecht. Ik kan ongestoord film kijken online, of live streams kijken wat niet makkelijk te vinden is. ExpressVPN heb ik verder geen klachten over.

    • Fijn om te horen dat ExpressVPN je zo goed bevalt! Wij zijn zelf ook zeer te spreken over ExpressVPN en zien, los van de wat hogere prijs, geen nadelen aan ExpressVPN. De prijs is het wat ons betreft echter meer dan waard.

      • Ongetwijfeld Quinten! De support van ExpressVPN helpt je goed veder als je vragen hebt. Nee qua prijs is het een zeer zekere premium VPN.

      • Helaas staan blijkbaar de gebruikte IP adressen door VPN services bij bijv. Ziggo op een zwarte lijst waardoor, ondanks het gebruik van de VPN service, er geen Ziggo gekeken kan worden buiten de EU. Jammer, ik heb naast deze VPN service ook al vele anderen geprobeerd en die werken ook niet meer i.c.m. Ziggo GO.

        • Het klopt inderdaad dat diensten zoals Ziggo (en bijvoorbeeld ook Netflix) actief proberen VPN’s en proxies te weren. In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij ExpressVPN en Netflix, vecht de VPN hier weer tegen, door nieuwe IP-adressen te gebruiken waarbij deze diensten weer wél werken. Hierbij wordt echter wel veel meer aandacht besteed aan internationale diensten zoals Netflix, en minder aan bijvoorbeeld Ziggo, waardoor Ziggo buiten Europa lastiger te kijken is.

          Wat je zou kunnen doen, is verschillende servers binnen je VPN-provider te proberen. In principe zou elke server binnen de EU met Ziggo moeten werken. Het kan zijn dat daar een IP-adres tussenzit dat niet door Ziggo wordt geblokkeerd. Ook kan het soms helpen om je cookies te legen. Als dit niet werkt, kun je contact opnemen met de klantenservice van ExpressVPN. Wellicht dat zij zich hier dan meer voor in gaan zetten. Ook hebben wij goede ervaringen met Surfshark, als je een andere provider wilt proberen.

  11. Als ik film wil zien via ExpressVPN krijg ik het dan in Nederlandse ondertiteling?

    • De VPN heeft geen invloed op de ondertiteling. Als een film dus al Nederlandse ondertiteling heeft, zul je deze ook aan kunnen zetten wanneer je ExpressVPN gebruikt. Als een film echter geen Nederlandse ondertiteling heeft, zal ExpressVPN er niet voor zorgen dat dit wel zo is.

  12. Hartelijk dank voor deze uitstekende review. Wel nog even een vraag ten overvloede: Enkel 3 verbindingen tegelijk mogelijk. Houdt dit wel in dat je meer dan drie devices kunt beveiligen, zolang je ze maar niet tegelijkertijd gebruikt?

    • Je kunt met ExpressVPN inderdaad meer dan 3 apparaten beveiligen, maar niet tegelijkertijd. Je zou ExpressVPN in principe op oneindig veel apparaten installeren, zolang je de VPN maar niet aan hebt staan op meer dan 3 van deze apparaten.

  13. Heeft iemand ervaring met de betaling via Ideal in het weekend? Ik heb zojuist de betaling afgerond waarbij de website van ExpressVPN aangaf dat deze “not completed” was. Via de chat gaf deze persoon aan geen account gevonden te hebben onder het ingevoerde email adres. Ook na het versturen van screenshots kon deze geen betaling etc. vinden. Gewoonlijk zou de bevestiging binnen 30min tot 60min na betaling toegestuurd moeten worden. Hij zou het probleem terug koppelen naar het “billing team” maar daar heb ik nu niets aan. Ik vraag me dus af of het te maken heeft met euro naar dollar in het weekend. Al zou mijn aanmelding middels email adres wel in hun systeem terug te vinden moeten zijn lijkt mij?

  14. Als je expressvpn aanschaft en daarna binnen 30 dagen je geld weer terug vraagt, moet je dan nog steeds betalen of is je hele pakket opgezegd?

    • Als je binnen 30 dagen je geld terugvraagt dan krijg je het gehele bedrag terug. Je hebt dan dus geen abonnement meer.

  15. Ik denk dat het in Zwitserland net iets anders is. Het land behoort niet tot de EU,dus zou je mogelijk daar nog wel met geoblocking te maken kunnen hebben. Misschien als je een Nederlandse VPN server kiest bij ExpressVPN, werken de Nederlandse diensten dan toch. Mochten wel de Nederlandse servers van ExpressVPN geblokkeerd zijn door je Nederlandse isp dan heb je wel een probleem dat je ook met geoblocking te maken hebt.

  16. Hoi, ik woon tegenwoordig in Zwitserland en wil graag bijvoorbeeld npo gemist/rtl xl en de gewone Nederlandse versie van Netflix kijken met ExpressVPN. Is dit allemaal mogelijk? Lukt het ook als ik bijvoorbeeld inlog op de kpn app met inloggegevens van mijn ouders om live NLse tv te kijken?
    Dank voor de info!

    • Dit zou allemaal mogelijk moeten zijn met een VPN. Ik zou trouwens eerst proberen of je RTL XL, NPO Start en Interactieve TV van KPN niet gewoon kunt zien zonder een VPN. Sinds april mogen deze betaalde diensten namelijk niet meer hun programma’s blokkeren binnen de EU. Hoewel je in Zwitserland zit (en Zwitserland niet tot de EU behoort) zou het toch mogelijk kunnen zijn dat het zonder VPN kan. Enkele diensten deblokkeren namelijk hun aanbod voor heel Europa.

    • Hiervoor heb je geen ExpressVPN voor nodig, je zou thuis zelf een VPN server kunnen opzetten en dan vanuit Zwitserland een verbinding mee maken, dan is het alsof je thuis aan het internetten bent, en gratis.

  17. Heb regelmatig dat mijn internetverbinding wegvalt, knap irritant, hoe kan dat komen? Heb ik vaker gehad met ExpressVPN , niet met Norton bijvoorbeeld. Doe ik ON OFF ON komt de verbinding vaak weer op gang, vaak al als hij van ON naar OFF gaat. Dat zet wel aan het twijfelen omdat het irritant is dat verbinding soms weg valt.

    • Ik lees veel over ziggo kijken via de VPN, hoe zit het als je een Canal Digital abbo hebt? Kan ik dan ook overal in Europa als ik onderweg ben tv kijken op de IPad?

      • Dit kan zeker! Canal Digitaal heeft een speciale TV App en een website, waarop je hun programma’s gemakkelijk online kunt kijken, mits je een abonnement hebt op de service. Omdat het geoblock binnen de Europese Unie sinds vorig jaar is opgeheven, kan dit in alle EU-landen, ook als je geen VPN hebt. Als je in landen buiten de EU bent, heb je echter wél een VPN nodig. ExpressVPN is dan een hele goede en betrouwbare optie. Voor meer info over televisie kijken in het buitenland en andere VPN’s die hier goed voor werken, kun je een kijkje nemen in ons artikel Nederlandse televisie kijken in het buitenland. Alvast veel kijkplezier!

  18. Hallo,

    Ik heb thuis een mailserver, verlichting en een beveiligingscamera die ik via mijn domeinnaam kan bereiken. Als ik een VPN abo neem om via Kodi films/series te streamen naar mijn Raspberry Pi, kan ik dan mijn andere computer (mailserver), verlichting en camera nog via mijn domeinnaam nog bereiken? En is via mijn domein registratie te achterhalen dat ik stream en wat ik stream/download of kan ik het naast elkaar gebruiken?

    • Goede vraag ik zou ook een antwoord hier op willen weten.

      • Tsja Boe, dat wil ik al 3,5 week…

        • Dit zou gewoon moeten werken bij de opstelling zoals die is omschreven.

  19. Ik heb enkele maanden probleemloos ExpressVPN gebruikt en heb enkele dagen geleden mijn Abo vernieuwd. Dus, nieuwe subscription code invoeren en klaar. Helaas, met geen mogelijkheid krijg ik Ziggo tv te zien. Ik zit in Amsterdam maar als de VPN actief is, geeft Ziggo: niet beschikbaar, deze video is niet buiten Nederland te bekijken. Uitgebreid contact met ExpressVPN heeft niet geholpen, verwijderen en weer installeren van de ExpressVPN en de Ziggo app ook niet. Heeft iemand anders ook deze ervaring?
    Veel dank voor de hulp. Groet,
    Walter Jansen

    • Hallo Walter,
      Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over. Ziggo blokkeert dus ook gebruikers die in Nederland zitten en een VPN gebruiken voor extra veiligheid en privacy. De geo-blocking strategie van Ziggo om kijkers uit het buitenland te weren dupeert dus ook de Nederlandse VPN-gebruiker. Meer informatie hierover kun je vinden in ons Ziggo Go artikel: Ziggo Go kijken in het buitenland

      • Dank je wel voor de reactie en de aanvullende informatie, te gek eigenlijk dat ik de extra bescherming van een VPN dus niet kan gebruiken als ik ook tv kijk. Nu maar afwachten tot Ziggo klantvriendelijker wordt. ExpressVPN was in ieder geval super soepel door mijn jaarabonnement kosten direct terug te storten.

  20. Ik lees nergens over het probleem dat, wanneer je PC met je VPN aanbieder is verbonden, je geen e-mails kunt verzenden. Dit is vooral wanneer je het niet in de gaten hebt wel heel lastig, je krijgt van je provider telkens de melding dat je bericht niet is verzonden. Op internet zie ik dat dit een veel voorkomend euvel is. Voor mij een reden om mijn abonnement bij Private Internet Access (PIA) te beëindigen. Hoe zit dat bij ExpressVPN?

    • In principe zou je gewoon emails moeten kunnen sturen en ontvangen, ook als je verbonden bent met VPN. Is er misschien iets verkeerd geconfigureerd in de email client of de VPN client?

      • De SMTP server is bij veel providers gelinkt aan hun eigen netwerk. Als je dan via VPN op eenb ander netwerk zit, zal bijvoorbeeld Ziggo deze SMTP server weigeren omdat je op een ander netwerk zit. Oplossing hiervoor is een niet afhankelijke SMTP server. (Zelf gebruik ik dds.nl)

  21. Hallo,

    Heeft iemand ervaring met pfSense en ExpressVPN? Op de website van deze vpn-provider ben ik een manual tegen gekomen hoe deze serivice te installeren en vervolgens te configureren.

  22. Hallo

    Ik heb een vraag. Ik zit te twijfelen tussen express vpn en nord vpn. Het gaat bij mij vooral veel om te downloaden en een snelle verbinding
    die ook heel stabiel is. Verder wil ik series kunnen kijken en motorsport. Privacy en beveiling vind ik ook erg belangrijk.
    Welke kan ik nu het beste nemen?

    • Ze ontlopen elkaar niet veel, al zou voor streamen momenteel Express mijn lichte voorkeur hebben. Verder zijn de functionaliteiten behoorlijk vergelijkbaar.

  23. Als je met drie devices tegelijk mag verbinden, kan je dan ook het account delen? Of beperken ze het tot 1 source ip?

    • Je kan het account delen, geen probleem. Als je van huis bent en je ExpressVPN de 4G-verbinding op je smartphone laat beveiligen bijvoorbeeld, dan kunnen ze thuis nog steeds ExpressVPN op de laptop hebben draaien op hetzelfde moment, ook al is er een ander source IP. Dus dat kan gewoon.

  24. Helaas is de beschikbaarheid van Netflix via ExpressVPN zeer beperkt. Alleen een drietal servers in de US geven op dit moment resultaat maar op vakantie in Frankrijk naar films kijken met NL ondertiteling is bijvoorbeeld ook al niet mogelijk. De helpdesk zegt er ‘round the clock’ aan te werken maar voorlopig nog zonder resultaat.

    Overigens heb ik ExpressVPN uitgeprobeerd en over de rest van hun aanbod (apps, techniek, beschikbare servers, snelheid, …) niets dan lof!

    • Hoi Lex, doorgaans staan ze bij ExpressVPN bekend als een van de beste VPN’s voor Netflix. In principe heb je ook maar één USA server nodig die werkt met Netflix om vooruit te kunnen. Netflix is continu IP-adressen aan het blokkeren van VPN-providers (dagelijks), dus VPN-aanbieders als ExpressVPN zijn inderdaad round-the-clock nieuwe IP-adressen aan het creëren in Amerika specifiek met het doel de Netflix-blokkades te omzeilen. Vaak kunnen ze beloven dat er 1 of enkele Netflix servers beschikbaar zijn, maar ze kunnen helaas niet alle servers Netflix-proof maken omdat ze dan continu hun hele servernetwerk moeten omgooien. Door op enkele servers te focusen kunnen ze de Netflix garantie wel bieden. Het lijkt er in jouw geval op dat de Nederlandse ExpressVPN server onverhoopt door de Netflix ban is getroffen. Tenminste, als je de Nederlandse versie van Netflix wil zou je een Belgische of Nederlandse server moeten proberen.

  25. Ik denk dat die netflix services gewoon bereikbaar zijn hoor, gewoon verschillende serverlocaties proberen.

Een reactie plaatsen

Bezoek ExpressVPN