Home - VPN reviews - ExpressVPN review (2018) – Onze ervaring met deze premium VPN-aanbieder

ExpressVPN review (2018) – Onze ervaring met deze premium VPN-aanbieder

ExpressVPN review

ExpressVPN is de grootste Premium VPN-aanbieder ter wereld, die bekend staat om de hoge mate van kwaliteit, perfecte verbindingssnelheden en groots gebruiksgemak. Deze provider beschikt over meer dan 1700 servers en 145+ serverlocaties. Ze bestaan sinds 2009 en hebben een solide reputatie als een betrouwbaar bedrijf met goede klantondersteuning, solide beveiligingsopties en een zero-logs beleid. De software van ExpressVPN geeft je toegang tot streaming-content uit de hele wereld, waaronder ook de Amerikaanse versie van Netflix. Ook kan je razendsnel en in alle anonimiteit downloaden via torrent-netwerken met ExpressVPN. En er is een 30 dagen geld-terug garantie.

Bezoek ExpressVPN

ExpressVPN Features

ExpressVPN beschikt over vele functies:

 • Gelijktijdig verbinding maken met 3 apparaten.
 • 30 dagen geld-terug garantie (je kan probleemloos opzeggen, no strings attached).
 • Netflix-ondersteuning.
 • Anoniem downloaden van torrents via P2P-netwerken is geen enkel probleem.
 • Sterke encryptiemogelijkheden.
 • Zeer hoge snelheden vanwege de snelle verbindingen van hun servers.
 • Apps voor mobiele apparaten zijn gratis beschikbaar.
 • Compatibiliteit met verschillende besturingssystemen (Windows, Mac, iOS, Android, Linux).
 • Eenvoudige aansluiting op VPN-servers met 1 klik.
 • 145 + serverlocaties in 94 landen.
 • Support team is 7 dagen per week beschikbaar via de website.
 • Deblokkeren van websites en services die niet toegankelijk zijn in uw land:

ExpressVPN services

ExpressVPN Snelheid

Snelheid is een belangrijk aandachtspunt als je op zoek bent naar een VPN-dienst. In onze tests bleken de ExpressVPN-servers in staat hoge snelheden te realiseren, ongeacht de serverlocatie. En waar sommige andere VPN-providers de maximale snelheid limiteren, lijkt ExpressVPN de maximale bandbreedte voor haar gebruikers niet te beperken. Daardoor is ExpressVPN een goede keuze voor toegang tot video-streaming sites zoals Hulu, BBC, Pandora of iPlayer of als ondersteuning voor je downloads.

Wat volgt zijn enkele speedtestresultaten uitgevoerd vanaf onze eigen verbinding naar de verschillende servers van ExpressVPN.

Zonder VPN:
vpn-1
Dit zijn de resultaten van onze test bij speedtest.net, zonder een VPN te gebruiken.

ExpressVPN server in Nederland:
vpn-2
Dit zijn de resultaten als we onszelf verbinden met de snelste VPN-server in Nederland en de test met een Nederlandse server van Speedtest.net laten uitvoeren.

ExpressVPN server in Engeland:
vpn-3
Dit zijn de resultaten als we een Nederlandse Speedtest.net server uitkiezen maar het datverkeer via een VPN-server in Engeland laten verlpen.

Bovenstaande speedtests zijn uitgevoerd op 21 februari 2018. Concluderend zijn de snelheidstesten meer dan geslaagd en kun je deze VPN prima gebruiken om anoniem te downloaden, streamen of te gamen.

Privacy

De primaire doelstelling van de meeste klanten wanneer ze kiezen voor een VPN-dienst is het hebben van een goede beveiliging en privacy op het internet. ExpressVPN versleutelt jouw gegevens met behulp van een veilige encryptiesleutel op het hoogste niveau volgens de internationale normen (256-bit encryptie). Naast de beveiliging voor thuis- en zakelijke gebruikers is er ook speciale hotspot-bescherming die een extra beveiliging toevoegt als je gebruik maakt van een openbaar Wifi-netwerk op bijvoorbeeld een luchthaven, busstation of treinstation.

ExpressVPN zorgt er ook voor dat er geen gegevens verstrekbaar zijn aan derden, er worden namelijk geen gebruikerslogs bijgehouden van jouw internetsessies. Waar normaal gesproken jouw internetprovider kan zien welke sites je bezocht hebt, loopt nu al het internetverkeer via ExpressVPN. ExpressVPN versleutelt en anonimiseert jouw internetverkeer, en niemand kan het nog inzien. Ook ExpressVPN zelf houdt geen gebruikerslogs bij van jouw online gedragingen. Dit betekent dat jouw acties op het internet nergens worden opgeslagen en ook niet nagezocht kunnen worden. Mocht er een externe partij aankloppen bij ExpressVPN om gegevens op te vragen over iemands surfgedrag, dan kunnen deze gegevens niet overgedragen worden omdat ze simpelweg nergens opgeslagen zijn.

ExpressVPN Prijs

ExpressVPN biedt onbeperkte bandbreedte en bevat ondersteuning voor uw mobiele apparaten met alle pakketten:

 • 1 jaar Onbeperkt VPN: $ 8,32 per maand
 • 6 maanden Onbeperkt VPN: $ 9.99 per maand
 • 1 maand Onbeperkt VPN: $ 12,95 per maand
 • 30 dagen geld-terug-garantie wordt aangeboden op alle pakketten

ExpressVPN is hiermee niet de goedkoopste VPN-aanbieder. Voor veel gebruikers is de kwaliteit echter de prijs waard, vanwege de betrouwbaarheid, klantenservice en de snelle verbindingen. Daarnaast is de 30 dagen trial met een geld-terug-garantie een goede optie om hun diensten te proberen. Als je niet tevreden bent met de service, zal het bedrijf het volledige inschrijvingsbedrag terugbetalen. Het advies is dan ook voor het scherp geprijsde jaarpakket te kiezen. Je hebt dan de beste prijs op het moment dat je besluit lid te blijven, en als ExpressVPN toch niet bevalt krijg je het hele bedrag gewoon teruggestort op je rekening zonder problemen.

ExpressVPN prijzen

ExpressVPN gebruiken

ExpressVPN heeft een aantal op maat gemaakte applicaties voor diverse besturingssystemen. ExpressVPN biedt namelijk software voor:
ExpressVPN apparaten

 • Windows 10
 • Windows 8
 • Windows XP
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Mac OS X
 • Ubuntu
 • DD-WRT Routers
 • iPad
 • iPhone
 • Android

De apps van ExpressVPN zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken op al je devices. Daarnaast staat ExpressVPN het je toe met 3 devices tegelijk verbinding te maken op hetzelfde abonnement. Zowel op computer als op mobiel hebben wij ExpressVPN als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. Zie hieronder enkele screenshots die we hebben genomen om een indruk te krijgen hoe de ExpressVPN software er in de dagelijkse praktijk uitziet. Het zal je misschien opvallen dat de software er voor de verschillende devices vrijwel identiek uitziet, dus als je eenmaal doorhebt hoe het werkt kan je de software gemakkelijk op al je apparaten bedienen.

ExpressVPN op Android

Android ExpressVPN interface Android

ExpressVPN op een Windows computer

Windows interface ExpressVPN

Verbinden met ExpressVPN werkt eenvoudig. De grote knop in het midden start direct een verbinding met de server die op dat moment staat ingesteld. Wil je een andere server kiezen? Dan kan dat met de ronde knop waar “Choose Location” op staat. Je krijgt dan een overzicht van servers die specifiek worden aangeraden voor jou, of je kan kiezen uit het gehele serveraanbod. Bij ‘Favorites’ zie je de servers staan waar je het meest recent mee verbonden bent geweest, zodat je deze snel terug kan vinden mocht je dat willen. Als je de juiste server gevonden hebt, kan je binnen enkele seconden verbinden. Vanaf dat moment zal de applicatie op de achtergrond draaien en is al je internetverkeer beveiligd en geanonimiseerd.

ExpressVPN Serverlocaties

ExpressVPN biedt meer dan 1000 servers aan in 94 landen, verspreid over o.a. Amerika, Europa en Azië. Door dit ruime serveraanbod vind je altijd wel een server die bij je wensen past. Daarnaast kun je bij ExpressVPN onbeperkt wisselen tussen de verschillende servers.

ExpressVPN serverlocaties

Vanwege de populariteit van de VS, biedt ExpressVPN servers van kust tot kust in meer dan 10 verschillende steden. Ze hebben ook meerdere serverlocaties in de populaire Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

ExpressVPN Protocollen

De Express VPN apps bieden verschillende beveiligingsprotocollen. OpenVPN UDP staat als standaard ingesteld. Als alternatief kun je kiezen voor OpenVPN TCP, L2TP/IPSec, SSTP en PPTP.

Betalen

ExpressVPN accepteert verschillende betalingswijzen:

 • Visa Cards
 • Master Cards
 • iDEAL
 • PayPal
 • American Express
 • Amex
 • Discover
 • Bitcoin

Klantenservice

Customer support is 7 dagen per week per e-mail en chat beschikbaar. Het support team hebben wij ervaren als deskundig, vriendelijk en snel. Als je problemen hebt met de VPN-verbinding kun je ExpressVPN direct contacteren waarna het probleem voor je wordt opgelost. ExpressVPN heeft een goed opgeleid support team dat snel op e-mails reageert.

Conclusie

ExpressVPN is een van de best gewaardeerde VPN-diensten omdat ze een combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak bieden. Hoewel ze niet de goedkoopste aanbieder zijn, is hun all-inclusive benadering erg fijn: ExpressVPN biedt onbeperkte bandbreedte voor al je apparaten in één enkel pakket. Het VPN-netwerk is van hoge kwaliteit, ook in vergelijking met concurrenten. Het beste van alles is de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie voor alle abonnementen, je hebt dus niets te verliezen. ExpressVPN heeft dermate veel vertrouwen in haar diensten dat ze deze garantie probleemloos kunnen bieden, omdat klanten over het algemeen zeer tevreden zijn.

Bezoek ExpressVPN

16 reacties

 1. Ik denk dat die netflix services gewoon bereikbaar zijn hoor, gewoon verschillende serverlocaties proberen.

 2. Lex van den Nieuwenhuizen

  Helaas is de beschikbaarheid van Netflix via ExpressVPN zeer beperkt. Alleen een drietal servers in de US geven op dit moment resultaat maar op vakantie in Frankrijk naar films kijken met NL ondertiteling is bijvoorbeeld ook al niet mogelijk. De helpdesk zegt er ‘round the clock’ aan te werken maar voorlopig nog zonder resultaat.

  Overigens heb ik ExpressVPN uitgeprobeerd en over de rest van hun aanbod (apps, techniek, beschikbare servers, snelheid, …) niets dan lof!

  • Hoi Lex, doorgaans staan ze bij ExpressVPN bekend als een van de beste VPN’s voor Netflix. In principe heb je ook maar één USA server nodig die werkt met Netflix om vooruit te kunnen. Netflix is continu IP-adressen aan het blokkeren van VPN-providers (dagelijks), dus VPN-aanbieders als ExpressVPN zijn inderdaad round-the-clock nieuwe IP-adressen aan het creëren in Amerika specifiek met het doel de Netflix-blokkades te omzeilen. Vaak kunnen ze beloven dat er 1 of enkele Netflix servers beschikbaar zijn, maar ze kunnen helaas niet alle servers Netflix-proof maken omdat ze dan continu hun hele servernetwerk moeten omgooien. Door op enkele servers te focusen kunnen ze de Netflix garantie wel bieden. Het lijkt er in jouw geval op dat de Nederlandse ExpressVPN server onverhoopt door de Netflix ban is getroffen. Tenminste, als je de Nederlandse versie van Netflix wil zou je een Belgische of Nederlandse server moeten proberen.

 3. Als je met drie devices tegelijk mag verbinden, kan je dan ook het account delen? Of beperken ze het tot 1 source ip?

  • Je kan het account delen, geen probleem. Als je van huis bent en je ExpressVPN de 4G-verbinding op je smartphone laat beveiligen bijvoorbeeld, dan kunnen ze thuis nog steeds ExpressVPN op de laptop hebben draaien op hetzelfde moment, ook al is er een ander source IP. Dus dat kan gewoon.

 4. Hallo

  Ik heb een vraag. Ik zit te twijfelen tussen express vpn en nord vpn. Het gaat bij mij vooral veel om te downloaden en een snelle verbinding
  die ook heel stabiel is. Verder wil ik series kunnen kijken en motorsport. Privacy en beveiling vind ik ook erg belangrijk.
  Welke kan ik nu het beste nemen?

  • Ze ontlopen elkaar niet veel, al zou voor streamen momenteel Express mijn lichte voorkeur hebben. Verder zijn de functionaliteiten behoorlijk vergelijkbaar.

 5. Renko Broekema

  Hallo,

  Heeft iemand ervaring met pfSense en ExpressVPN? Op de website van deze vpn-provider ben ik een manual tegen gekomen hoe deze serivice te installeren en vervolgens te configureren.

 6. Ik lees nergens over het probleem dat, wanneer je PC met je VPN aanbieder is verbonden, je geen e-mails kunt verzenden. Dit is vooral wanneer je het niet in de gaten hebt wel heel lastig, je krijgt van je provider telkens de melding dat je bericht niet is verzonden. Op internet zie ik dat dit een veel voorkomend euvel is. Voor mij een reden om mijn abonnement bij Private Internet Access (PIA) te beëindigen. Hoe zit dat bij ExpressVPN?

  • In principe zou je gewoon emails moeten kunnen sturen en ontvangen, ook als je verbonden bent met VPN. Is er misschien iets verkeerd geconfigureerd in de email client of de VPN client?

   • De SMTP server is bij veel providers gelinkt aan hun eigen netwerk. Als je dan via VPN op eenb ander netwerk zit, zal bijvoorbeeld Ziggo deze SMTP server weigeren omdat je op een ander netwerk zit. Oplossing hiervoor is een niet afhankelijke SMTP server. (Zelf gebruik ik dds.nl)

 7. Ik heb enkele maanden probleemloos ExpressVPN gebruikt en heb enkele dagen geleden mijn Abo vernieuwd. Dus, nieuwe subscription code invoeren en klaar. Helaas, met geen mogelijkheid krijg ik Ziggo tv te zien. Ik zit in Amsterdam maar als de VPN actief is, geeft Ziggo: niet beschikbaar, deze video is niet buiten Nederland te bekijken. Uitgebreid contact met ExpressVPN heeft niet geholpen, verwijderen en weer installeren van de ExpressVPN en de Ziggo app ook niet. Heeft iemand anders ook deze ervaring?
  Veel dank voor de hulp. Groet,
  Walter Jansen

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo Walter,
   Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over. Ziggo blokkeert dus ook gebruikers die in Nederland zitten en een VPN gebruiken voor extra veiligheid en privacy. De geo-blocking strategie van Ziggo om kijkers uit het buitenland te weren dupeert dus ook de Nederlandse VPN-gebruiker. Meer informatie hierover kun je vinden in ons Ziggo Go artikel: Ziggo Go kijken in het buitenland

   • Dank je wel voor de reactie en de aanvullende informatie, te gek eigenlijk dat ik de extra bescherming van een VPN dus niet kan gebruiken als ik ook tv kijk. Nu maar afwachten tot Ziggo klantvriendelijker wordt. ExpressVPN was in ieder geval super soepel door mijn jaarabonnement kosten direct terug te storten.

 8. Rob van der Poel

  Heb regelmatig dat mijn internetverbinding wegvalt, knap irritant, hoe kan dat komen? Heb ik vaker gehad met ExpressVPN , niet met Norton bijvoorbeeld. Doe ik ON OFF ON komt de verbinding vaak weer op gang, vaak al als hij van ON naar OFF gaat. Dat zet wel aan het twijfelen omdat het irritant is dat verbinding soms weg valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *