ExpressVPN Logo

ExpressVPN Review 2019

Laatst bijgewerkt: 30 augustus 2019
Hoogtepunten
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
9.5

Onze score

 • Snelheid
  9.0
 • Veiligheid
  10
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Servers
  9.5

ExpressVPN review (2019) – Onze ervaring met deze premium VPN-aanbieder

ExpressVPN is een van de grootste premium VPN-aanbieders ter wereld. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit, perfecte verbindingssnelheden en grote gebruiksgemak. Deze VPN-provider is opgericht in 2009 en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in de VPN-branche. Een abonnement geeft je toegang tot het uitgebreide servernetwerk van deze VPN-aanbieder. Het servernetwerk van ExpressVPN bestaat uit meer dan 3000 servers op 160+ serverlocaties in 94 landen.

ExpressVPN is gevestigd op de Britste Maagdeneilanden, dit betekent dat ze geen logs hoeven bij te houden vanwege de lokale wetgeving. ExpressVPN houdt dan ook absoluut geen traffic logs bij.

Verder is ExpressVPN erg gebruiksvriendelijk en daarmee toegankelijk voor iedereen. De VPN-app is erg overzichtelijk en werkt intuïtief. Je hoeft geen computerfanaat te zijn om ExpressVPN te gebruiken. Bovendien is de klantenservice van deze VPN-aanbieder zeer behulpzaam.

Specificaties ExpressVPN
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP en PPTP
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 3000+ servers in 94 landen
 • Prijs: Vanaf $6,67 per maand
 • Geld-terug-garantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is ExpressVPN?

De snelheid van een VPN is zeer belangrijk, al helemaal als je meer doet dan alleen het bezoeken van websites. Als je internetverbinding niet snel genoeg is kun je vertraging ervaren tijdens het downloaden, streamen of gamen. Daarom testen wij alle VPN providers uitvoerig op hun snelheid. Hieronder zie je eerst een aantal speed tests zonder en mét VPN. Vervolgens kun je meer lezen over de speed test die ExpressVPN zelf aanbiedt.


Speedtest resultaten ExpressVPN

Hieronder zie je de resultaten van een aantal speed tests die we hebben uitgevoerd met speedtest.net. We hebben de metingen verricht vanuit Nederland. Deze metingen zijn echter wel locatie, internetprovider en tijd afhankelijk. Houdt er dus rekening mee dat deze resultaten enkel een indicatie zijn.

Snelheid zonder VPN (speedtest.net):

Express-speedtest-geen VPN

Dit zijn de snelheden van onze internetverbinding zonder VPN.

Server in Nederland (speedtest.net):

ExpressVPN speedtest Nederland

Hierboven zie je de snelheden van onze internetverbinding wanneer we verbonden zijn met ExpressVPN via een Nederlandse server. Zoals je kunt zien is de ping licht toegenomen, maar dit is nog altijd zeer goed. De download- en uploadsnelheden zijn iets afgenomen, maar de geringe afname is een uitstekend resultaat.

Server in de Verenigde Staten (speedtest.net):

Express-speedtest-server-VS

Hier zie je de snelheden van onze internetverbinding wanneer we verbonden zijn met de snelste VPN-server in de Verenigde Staten. Het is duidelijk dat de ping is gestegen, dit kan een probleem vormen bij online multiplayer games. De download snelheid is nagenoeg gelijk gebleven in vergelijking met de Nederlandse server. Dit is een uitstekend resultaat. De upload snelheid is wel wat afgenomen, maar dit resultaat is nog wel goed.


Snelheid in alledaags gebruik

De snelheid van ExpressVPN is zeer goed. We konden zonder problemen alle websites bezoeken zonder verschil in laadtijden. Het downloaden en streamen van content verliep ook eenvoudig en zonder lag. Zowel YouTube als Netflix waren volledig toegankelijk met deze VPN. Verder konden we met ExpressVPN alle soorten bestanden downloaden.

Computer-games-kleinJe kunt ExpressVPN ook gebruiken voor online gamen. Als je verbonden bent met de aanbevolen servers merk je totaal geen vertraging. Echter moet je er wel op letten dat je geen server té ver van je eigen locatie kiest, want dan kan je ping wel toenemen. Zolang je een server gebruik die niet al te ver weg is, dan is ExpressVPN een zeer geschikte VPN om te gamen.

Al met al is ExpressVPN een zeer goede VPN voor alledaags gebruik. We merkten totaal geen verschil bij normaal internet gebruik. Verder bleef de VPN-verbinding ook snel bij het streamen, downloaden en gamen.


ExpressVPN speedtest

Express-ingebouwde-speedtestExpressVPN biedt ook een ingebouwde snelheidstest. Je kunt deze vinden in de VPN-app. Wanneer je de app opent vind je links bovenin een menu, hierin staat ook de optie ‘Speed test’. Als je hierop klikt begint de test. De test vergelijkt je internetsnelheid voor alle mogelijke servers, hiermee krijg je een complete lijst van alle servers en hun prestaties. Met deze lijst kun je vervolgens de meest geschikte server kiezen.

Het resultaat van de speedtest toont de downloadsnelheid van een server, maar ook de latentie. De latentie van een server staat binnen de game wereld ook wel bekend als je ping. Het is een indicatie van de vertraging die optreedt bij het verbinden met deze VPN-server. Op de ExpressVPN website kun je ook een gemakkelijke handleiding vinden over hun speedtest.

Met deze tool is het erg simpel om de beste server voor jouw locatie te vinden:

Express-speedtest-resultaten


Conclusie snelheid ExpressVPN

 • ExpressVPN is een VPN met erg goede snelheden
 • Er was geen merkbaar verschil in snelheid bij dagelijks gebruik
 • ExpressVPN biedt zijn eigen speedtest functionaliteit

Veiligheid – Hoe veilig is ExpressVPN?

Veiligheid is wellicht de meest essentiële eigenschap van een VPN. Je moet natuurlijk wel veilig kunnen internetten. Een VPN versleutelt al jouw internetverkeer en anonimiseert jouw online handelingen. ExpressVPN voldoet met hun beveiliging aan de hoogste internationale standaard. Verder bieden ze uitgebreide veiligheidsinstellingen, zodat jij exact de instellingen en protocollen kan gebruiken die jij wil.

Hieronder kun je alles lezen over de protocollen die ze gebruiken, het log- en privacy beleid dat ze voeren en de functies die deze VPN biedt. Verder zullen we ingaan op de gegevens die ExpressVPN nodig heeft voor het aanmaken van een account.


Protocollen

ExpressVPN gebruikt een 256-bit encryptie en adviseert het OpenVPN-UDP-protocol, dit is ook het standaard protocol. Dit protocol voldoet aan de hoogste internationale normen voor data versleuteling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je privacy. ExpressVPN ondersteunt de volgende protocollen:

 • OpenVPN UDP
 • OpenVPN TCP
 • L2TP/IPSec
 • SSTP
 • PPTP

We adviseren je gebruik te maken van de standaardinstellingen omdat deze de best mogelijke beveiliging bieden.


Logbeleid en privacy

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. De naam wekt de suggestie dat ExpressVPN zich in een gedeelte van het Verenigd Koninkrijk bevindt, maar niks is minder waar. De Britse Maagdeneilanden zijn een onafhankelijk land met strikte privacywetgeving. Daardoor hoeft ExpressVPN geen logbestanden bij te houden.

ExpressVPN houdt dus geen logs bij. Ze hebben dus geen informatie over jouw online activiteiten. Het enige wat ze bijhouden zijn connectie-logs, dit zijn logs die bijhouden wanneer jij verbonden bent geweest met de VPN. Deze informatie is overigens niet verbonden aan jouw IP adres, maar aan jouw account. Dit betekent dat je alsnog volledig anoniem blijft, mits je een alternatief emailadres gebruikt en betaalt met Bitcoins.

Door de in 2019 geïntroduceerde TrustedServer-technologie van ExpressVPN kán het bedrijf zelfs geen logs opslaan. Alles gaat langs RAM, een vorm van vluchtig geheugen. Dit betekent dat alle data regelmatig gewist wordt, omdat het geheugen energie nodig heeft om informatie te bewaren. Als de spanning wegvalt, is alles automatisch verdwenen. Een topsysteem voor iedereen die zijn privacy écht serieus neemt.


Killswitch

KillswitchAls je verbonden bent met een VPN kan de connectie soms even wegvallen. Wanneer dit het geval is kan het zo zijn dat je internetverkeer onbeveiligd is totdat je weer verbonden bent. Het is natuurlijk vervelend als dit gebeurt en je kunt dit beter voorkomen.

Gelukkig biedt ExpressVPN hier een extra beveiliging voor op Windows en Mac. ExpressVPN biedt namelijk een killswitch functionaliteit. Hiermee ben je altijd beveiligd en voorkom je het lekken van data. Mocht je namelijk tóch even de connectie verliezen dan zorgt deze killswitch er meteen voor dat al het internetverkeer wordt afgesloten. Hierdoor voorkom je het onbedoeld lekken van onbeveiligde data. Het unieke van ExpressVPN is dat zij de connectie automatisch herstellen na het intreden van de killswitch, zo heb jij zo min mogelijk last van de verbroken verbinding.


Welke informatie heeft ExpressVPN nodig

Voor het aanmaken van een account heeft ExpressVPN alleen je emailadres en betaalgegevens nodig. Dit betekent dat je volledig anoniem kan blijven, mits je een anoniem emailadres gebruikt in combinatie met een betaling in Bitcoins. Zolang je ervoor zorgt dat je emailadres niet naar jou herleidt kan worden, komt niemand erachter dat jij een VPN gebruikt.


Conclusie veiligheid ExpressVPN

 • ExpressVPN gebruikt 256-bit encryptie
 • OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP/IPSec, SSTP- en PPTP-protocollen
 • ExpressVPN heeft een killswitch
 • Om een account te registreren heb je alleen een email en betaalmethode nodig

De gebruiksvriendelijkheid van ExpressVPN

Omdat VPN’s al ingewikkeld genoeg zijn is het heel belangrijk dat een VPN een goede klantenservice heeft. Het uitzoeken van de juiste instellingen voor jouw verbinding kan best lastig zijn als je VPN-aanbieder geen duidelijke website of software heeft. Het is daarom goed om ook de gebruiksvriendelijkheid van een VPN te bekijken. Hieronder kun je alles lezen over de gebruiksvriendelijkheid van ExpressVPN. We staan stil bij hun website, installatieproces, software, prijs en klantenservice.


De ExpressVPN website

ExpressVPN heeft een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. De website verschaft veel informatie over de installatie van een VPN en hoe verschillende elementen van een VPN werken .

ExpressVPN website

Onder het kopje ‘producten’ kun je uitgebreide instructies vinden voor het instellen van een VPN op verschillende besturingssystemen. Daarnaast biedt de productenpagina verschillende browser-extensies en privacy hulpmiddelen.

Het kopje ‘ondersteuning’ biedt een FAQ-pagina en nog enkele instructies over het instellen van een VPN. Tevens biedt deze pagina de mogelijkheid om contact op te nemen met de klantenservice, zoals je hieronder kunt zien:

ExpressVPN klantenservice


Het installatieproces van ExpressVPN

Het installeren van ExpressVPN gaat zeer eenvoudig en snel. Met hun gemakkelijke installatieprogramma kun je in een handomdraai anoniem het internet op. De ExpressVPN software is beschikbaar voor Windows, Mac OS, Android, iOS en Linux. Je kunt ExpressVPN ook installeren op je DD-WRT router.

ExpressVPN biedt de volgende 3 stappen op hun website:

Express installatie NL

Dit ziet er wellicht iets té gemakkelijk uit, maar het is werkelijk zo eenvoudig. Je hoeft enkel een abonnement te kopen. Wanneer je dit abonnement hebt bezoek je de installatie website, hier geef je jouw besturingssysteem of apparaat op en de installatie begint meteen. Zodra de installatie voltooid is kun je meteen aan de slag. De app is erg intuïtief en je zult er snel achter komen hoe deze werkt. De app is ook te vinden in alle Appstores. Het downloadproces is hetzelfde voor alle apparaten.


Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid ExpressVPN software

De uitstaling van de ExpressVPN software is erg professioneel en aantrekkelijk. Verder werkt de software zeer eenvoudig en intuïtief. Alle opties en functies wijzen zichzelf. De meeste gebruikers hebben niet veel functionaliteiten nodig. Een aan- en uitknop en optie om de serverlocatie te wijzigen volstaan vaak al. Dit is precies wat ExpressVPN biedt, daarmee is ExpressVPN ook zeer eenvoudig te gebruiken.

Gelukkig biedt ExpressVPN in de linkerbovenhoek van de app ook een instellingen menu. Hierin kun je de instellingen van je VPN-verbinding aanpassen naar je eigen voorkeuren. Daarnaast kun je in deze instellingen ook de speed test en hulpfunctie vinden. In de vroege jaren was de software van ExpressVPN alleen in het Engels beschikbaar, maar hedendaags kan je de apps ook gewoon in het Nederlands instellen.

Express-applicatie


Prijzen en betaalmogelijkheden

Het enige nadeel van ExpressVPN is de prijs. Je betaalt iets meer dan bij andere VPN-diensten, maar je krijgt absoluut waar voor je geld.

ExpressVPN biedt drie abonnementsvormen aan. Bij alle drie krijg je dezelfde superieure service. Het enige verschil is de looptijd van het abonnement. Ze hebben een abonnement voor een maand, dit abonnement kost $12,95 p/maand. Daarnaast bieden ze een abonnement met een looptijd van 6 maanden voor $9,99 p/maand. En met onze speciale aanbieding krijg je ExpressVPN voor 15 maanden voor slechts $6,67 p/maand.

Zeker met de laatste deal krijg je erg veel waar voor je geld. Bovendien biedt ExpressVPN nu een 30 dagen geld-terug-garantie. Dit betekent dat je gewoon je geld terugkrijgt als je niet tevreden bent.

ExpressVPN prijzen

ExpressVPN accepteert op dit moment de volgende betaalmogelijkheden:

 • VISA, MasterCard, American Express
 • PayPal, WebMoney, AliPay
 • Bitcoin
 • Regionale betaalmethoden (zoals iDeal, AfterPay etc.)

Met al deze mogelijkheden vind je gegarandeerd een betaalmethode die bij jou past. Als je geheel anoniem wil blijven, zelfs voor je VPN-provider, dan raden we je aan te betalen met Bitcoins. Op deze manier geef je geen betaalgegevens aan derden.


Klantenservice

In tegenstelling tot veel andere VPN-aanbieders biedt ExpressVPN een zeer goede FAQ-pagina. Deze pagina beantwoordt bijna al jouw vragen. Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan biedt ExpressVPN ook nog een uitstekende klantenservice.

De klantenservice van ExpressVPN is 24/7 bereikbaar. Ze bieden klantenservice aan hun gebruikers, maar ook aan klanten die enkel de ExpressVPN website bezoeken. De klantenservice reageert snel, netjes en zeer vriendelijk op al jouw vragen. Zij zullen je helpen met eventuele vragen over jouw VPN.


Conclusie gebruiksvriendelijkheid ExpressVPN

 • De ExpressVPN website is overzichtelijk en nuttig
 • Het installatieproces van ExpressVPN is zeer gemakkelijk
 • De ExpressVPN software is intuïtief
 • ExpressVPN is iets duurder dan de gemiddelde VPN
 • Ze bieden een ruim aanbod aan betaalmogelijkheden
 • ExpressVPN heeft een uitstekende 24/7 klantenservice met live chatbox

Servernetwerk ExpressVPN

Het servernetwerk van een VPN is cruciaal voor het omzeilen van geografische blokkades. Het kan zo zijn dat je, voor het omzeilen van deze blokkades, moet verbinden met servers in veel verschillende landen. Zo moet je bijvoorbeeld met een server in de Verenigde Staten verbinden om toegang te krijgen tot de Amerikaanse content van Netflix. Verder kan het nuttig zijn dat je VPN-aanbieder veel servers heeft in het geval dat jouw overheid bepaalde sites blokkeert, dan kun je verbinden met een server in een ander land om tóch vrije toegang te krijgen tot het internet. Genoeg redenen dus om aandacht te besteden aan het servernetwerk van een VPN-aanbieder. Verder lees je waarom ExpressVPN geen dedicated IP-adressen aanbiedt.


Aantal servers en locaties

ExpressVPN heeft meer dan 3000 servers in 94 landen, verspreid over de hele wereld. Dankzij dit enorme servernetwerk zul je altijd een geschikte server vinden die aan jouw behoefte voldoet. Bovendien kun je de serverlocatie zo vaak veranderen als jij wil.

ExpressVPN-serverlocaties

Met de ExpressVPN app is het zeer eenvoudig om een server te selecteren. Ook kun je je favoriete servers opslaan, waardoor je nog eenvoudiger met de gewenste server verbindt. Bovendien toont ExpressVPN een aanbevolen server op basis van jouw locatie. Deze aanbevolen server biedt meestal de snelste internetverbinding.


Dedicated IP-adres

ExpressVPN biedt geen dedicated IP-adressen. Dit doen zij niet aan omdat hun gemiddelde gebruiker geen dedicated IP nodig heeft. De meest voorkomende reden om een dedicated IP-adres te gebruiken is om toegang te krijgen tot Netflix. Maar ExpressVPN biedt al toegang tot Netflix met hun normale abonnement, dus de meeste ExpressVPN gebruikers hebben helemaal geen dedicated IP-adres nodig.

Echter is er nog een andere reden om een dedicated IP-adres te gebruiken. Sommige websites vragen namelijk om extra identificatie wanneer je steeds vanaf een nieuw IP-adres toegang vraagt tot hun website. Als je deze extra identificatie wil voorkomen heb je dus een dedicated IP-adres nodig, omdat je IP-adres dan steeds hetzelfde blijft. Mocht je om deze reden een dedicated IP-adres willen, kijk dan naar VPN-aanbieders met dedicated IP-adressen, zoals NordVPN.


Conclusie servernetwerk ExpressVPN

 • ExpressVPN heeft meer dan 3000 servers in 94 verschillende landen
 • Helaas biedt ExpressVPN geen dedicated IP-adressen aan

Mogelijkheden ExpressVPN

ExpressVPN biedt een aantal interessante functies die niet alle VPN’s bieden. Niet alle VPN’s bieden toegang tot Netflix, ExpressVPN doet dit wel. Mocht je een groot fan zijn van Netflix, controleer dan altijd of je met jouw VPN-account toegang kunt krijgen tot de Netflix website. Verder bieden ook niet alle VPN-providers servers aan die p2p netwerken ondersteunen. Dit kan belangrijk zijn als je vaak torrents download.

Omdat de hiervoor genoemde functies voor sommigen zeer belangrijk zijn hebben we dit getest met ExpressVPN. Je kunt hier alles te weten komen over ExpressVPN in combinatie met Netflix en torrents. Verder gaan we in op de browser extentie van ExpressVPN en de mogelijkheid tot het instellen van de software op je router.


ExpressVPN en Netflix

Netflix logoTegenwoordig is het steeds moeilijker voor VPN-providers om toegang te krijgen tot Netflix. De streamdienst is begonnen met het blokkeren van IP-adressen als deze door te veel mensen tegelijkertijd gebruikt wordt. Netflix wil namelijk niet dat je hun dienst gebruikt in combinatie met een VPN.

ExpressVPN klantenservice NetflixDe meeste VPN-aanbieders hebben de strijd opgegeven, omdat het continue verversen van je IP-adressen erg duur is. Dit betekent dat je bij veel andere VPN-providers enkel Netflix kan kijken met een dedicated IP. Bij ExpressVPN is dit niet nodig omdat zij altijd servers hebben waarmee je toegang tot Netflix hebt. Het is een soort kat- en muisspel tussen Netflix en ExpressVPN. Netflix blokkeert een IP-adres en ExpressVPN ververst deze vervolgens weer.

Niet alle servers van ExpressVPN bieden toegang tot Netflix, maar de klantenservice kan je altijd helpen met het vinden van een server die wél toegang geeft. Hiermee biedt ExpressVPN dus, als een van de weinige aanbieders, gewoon toegang tot Netflix. Dit is wel echt een meerwaarde van ExpressVPN ten opzichte van veel free VPN services.

ExpressVPN en Nederlandse streamingdiensten, zoals Ziggo Go

Niet alleen Netflix is de strijd aangegaan met VPN-aanbieders. Ook Ziggo bijvoorbeeld probeert het gebruik van VPN’s in combinatie met hun streamingservice Ziggo Go te blokkeren, ook als je gewoon in Nederland of de EU bent. Dit doet Ziggo door de IP-adressen van servers van bekende VPN-aanbieders te blokkeren. Zo ook bij ExpressVPN-servers. Door meerdere servers uit te proberen (uit Nederland of uit een ander EU-land) vonden wij gelukkig verscheidene ExpressVPN-servers die gewoon goed werken met Ziggo Go en andere Nederlandse streamingdiensten. Dat zou dan ook onze tip zijn; werkt ExpressVPN niet met Ziggo, probeer dan wat andere servers tot je een server vindt die wél werkt.


ExpressVPN en torrents

ExpressVPN stelt je in staat om volledig anoniem torrents te downloaden. De snelheden van ExpressVPN zijn erg goed, hierdoor kun je bestanden downloaden zonder vertraging. Bovendien blijf je gegarandeerd anoniem met ExpressVPN, niemand kan achterhalen dat jij een bestand hebt gedownload.


TrustedServer

Sinds kort heeft ExpressVPN een nieuwe feature binnen zijn systeem. TrustedServer zorgt ervoor dat al jouw gegevens – en de gegevens van iedereen die een server van ExpressVPN gebruikt – écht veilig zijn. Data wordt nooit opgeslagen op een harde schijf binnen het bedrijf en kan dus ook niet gestolen worden. Bovendien zorgt TrustedServer ervoor dat alle servers binnen ExpressVPN geheel up-to-date blijven met de nieuwste updates. Zo is de kans op zwakke plekken in het systeem veel kleiner.

Alle data op de ExpressVPN-servers gaat via RAM-geheugen. Het voordeel van deze techniek boven het opslaan op harde schijven is dat de gegevens op RAM automatisch gewist worden elke keer dat de verbinding verbroken wordt. Dit betekent dat ExpressVPN geen logs over je op kán slaan, zelfs al zouden ze dat willen. Ook kunnen hackers, overheden en instanties nooit bij jouw gegevens komen, omdat ze simpelweg niet meer bestaan.


ExpressVPN op je router instellen

Het instellen van een VPN op je router is dé manier om je apparaten allemaal in een keer te beveiligen. Helaas kan het nogal lastig zijn om een VPN te installeren op je router. Dit komt doordat je moet beschikken over het juiste type router. Bovendien moet je de firmware op je router veranderen (flashen) om je router klaar te maken voor een VPN.

ExpressVPN maakt dit proces een stuk gemakkelijker. Op hun website bieden ze zelfs ‘pre-flashed routers’. Dit zijn routers die al helemaal klaar zijn voor gebruik in combinatie met een VPN. Om het nog makkelijk te maken biedt ExpressVPN zelfs zeer gedetailleerde instructies over het installeren van een VPN op je router. Deze instructies kun je terugvinden op hun website.

ExpressVPN routers


Browser-extensies

ExpressVPN-browserextensieAls je eenmaal een ExpressVPN abonnement hebt installeer je heel eenvoudig hun browser-extensies. Ze bieden deze extensie voor Chrome, Firefox en Safari. Een browser-extensie biedt het voordeel dat je de VPN-verbinding met één druk op de knop kan aanzetten zonder je browserscherm te verlaten. Wanneer je gebruik maakt van deze extensie zal je een klein ExpressVPN logo zien, rechtsboven in je browser menubalk. Als je op dit logo’tje klikt zie je een scherm dat erg op de ExpressVPN app lijkt. Hiermee kun je de VPN aan- en uitzetten. De extensie maakt het heel makkelijk om de Express VPN aan te zetten als je je browser gebruikt.


Conclusie opties van ExpressVPN

 • ExpressVPN biedt toegang tot Netflix
 • Je kunt torrents downloaden met ExpressVPN
 • De website van ExpressVPN toont je de meest geschikte server
 • ExpressVPN heeft erg handige browser-extensies

Conclusies – Onze ervaring met ExpressVPN

ExpressVPN presteert zeer goed op essentiële aspecten van een VPN-dienst. Ze bieden een zeer snelle en stabiele VPN-verbinding. Of je nou surft op het internet of intensief aan het gamen bent, ExpressVPN biedt je een uitstekende beveiliging zonder lag of lange laadtijden.

ExpressVPN voldoet met hun beveiliging aan de hoogste internationale standaard. Met ExpressVPN ben je gegarandeerd anoniem op het internet door hun gunstige privacy- en logbeleid. Bovendien zorgt hun killswitch functie ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbedoeld lekken van data.

Het mooiste van ExpressVPN is hun gebruiksvriendelijkheid. ExpressVPN is echt een van de meest gebruiksvriendelijke VPN’s die wij hebben mogen testen. De website en software zijn overzichtelijk en werken intuïtief. Dit maakt ExpressVPN toegankelijk voor iedereen, ook voor de mensen met minder kennis van VPN’s.

ExpressVPN heeft veel servers. Ze bieden 3000 servers verspreid over 94 landen. Hiermee kun je dus zeker een geschikte server vinden voor al jouw wensen.

Ook al is ExpressVPN wat duurder dan de gemiddelde VPN, je krijgt wel waar voor je geld. Het is niet zonder reden dat ExpressVPN in bijna alle lijstjes bovenaan staat. Voor het product dat ze leveren vragen ze een redelijke prijs.


Pluspunten Minpunten
Makkelijk in het gebruik Redelijk duur
Makkelijk te installeren Geen dedicated IP
Veel keuze in servers
Amerikaanse Netflix mogelijk
Torrents mogelijk
Gebruiksvriendelijke software
Gratis trial en 30 dagen geld-terug-garantie
Goede VPN wat betreft snelheid en veiligheid

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

David Janssen
David Janssen
Als redacteur van VPNgids.nl beschik ik over toegang tot eindeloos veel VPN-accounts. Raad eens welke ik dagelijks gebruik. Precies, ExpressVPN! (Tenzij we een nieuwe VPN uitproberen natuurlijk). ExpressVPN bevalt mij erg goed. Deze VPN is snel en gemakkelijk te gebruiken met alle apparaten. Ik raad deze VPN zeker aan.
Tove
Tove
Ik ben echt gek op ExpressVPN. Deze VPN is zeer gemakkelijk te installeren en hij werkt altijd zonder problemen. Ik kijk graag films en series op Netflix, maar tegelijk wil ik wel beschermd zijn op het internet. ExpressVPN is ideaal, want je kunt gewoon op Netflix en je bent goed beveiligd. Het enige nadeel is de prijs, maar je krijgt wel echt waar voor je geld.
Quinten
Quinten
ExpressVPN is een van de beste VPN’s op de markt. ExpressVPN biedt een zeer sterke beveiliging en is echt snel. Deze VPN werkt erg goed en ik merk vaak niet eens dat hij aanstaat. Dit maakt ExpressVPN een van mijn favoriete VPN-aanbieders. Een klein minpuntje is de prijs.
Onze score
9.5
ExpressVPN werkt simpel, heeft snelle servers en er is goede support. Het downloaden van torrents en de Amerikaanse Netflix worden ondersteund!
Bezoek ExpressVPN Website
Reacties
Plaats een reactie
38
Reacties
 1. Ik denk dat die netflix services gewoon bereikbaar zijn hoor, gewoon verschillende serverlocaties proberen.

 2. Helaas is de beschikbaarheid van Netflix via ExpressVPN zeer beperkt. Alleen een drietal servers in de US geven op dit moment resultaat maar op vakantie in Frankrijk naar films kijken met NL ondertiteling is bijvoorbeeld ook al niet mogelijk. De helpdesk zegt er ‘round the clock’ aan te werken maar voorlopig nog zonder resultaat.

  Overigens heb ik ExpressVPN uitgeprobeerd en over de rest van hun aanbod (apps, techniek, beschikbare servers, snelheid, …) niets dan lof!

  • Hoi Lex, doorgaans staan ze bij ExpressVPN bekend als een van de beste VPN’s voor Netflix. In principe heb je ook maar één USA server nodig die werkt met Netflix om vooruit te kunnen. Netflix is continu IP-adressen aan het blokkeren van VPN-providers (dagelijks), dus VPN-aanbieders als ExpressVPN zijn inderdaad round-the-clock nieuwe IP-adressen aan het creëren in Amerika specifiek met het doel de Netflix-blokkades te omzeilen. Vaak kunnen ze beloven dat er 1 of enkele Netflix servers beschikbaar zijn, maar ze kunnen helaas niet alle servers Netflix-proof maken omdat ze dan continu hun hele servernetwerk moeten omgooien. Door op enkele servers te focusen kunnen ze de Netflix garantie wel bieden. Het lijkt er in jouw geval op dat de Nederlandse ExpressVPN server onverhoopt door de Netflix ban is getroffen. Tenminste, als je de Nederlandse versie van Netflix wil zou je een Belgische of Nederlandse server moeten proberen.

 3. Als je met drie devices tegelijk mag verbinden, kan je dan ook het account delen? Of beperken ze het tot 1 source ip?

  • Je kan het account delen, geen probleem. Als je van huis bent en je ExpressVPN de 4G-verbinding op je smartphone laat beveiligen bijvoorbeeld, dan kunnen ze thuis nog steeds ExpressVPN op de laptop hebben draaien op hetzelfde moment, ook al is er een ander source IP. Dus dat kan gewoon.

 4. Hallo

  Ik heb een vraag. Ik zit te twijfelen tussen express vpn en nord vpn. Het gaat bij mij vooral veel om te downloaden en een snelle verbinding
  die ook heel stabiel is. Verder wil ik series kunnen kijken en motorsport. Privacy en beveiling vind ik ook erg belangrijk.
  Welke kan ik nu het beste nemen?

  • Ze ontlopen elkaar niet veel, al zou voor streamen momenteel Express mijn lichte voorkeur hebben. Verder zijn de functionaliteiten behoorlijk vergelijkbaar.

 5. Hallo,

  Heeft iemand ervaring met pfSense en ExpressVPN? Op de website van deze vpn-provider ben ik een manual tegen gekomen hoe deze serivice te installeren en vervolgens te configureren.

 6. Ik lees nergens over het probleem dat, wanneer je PC met je VPN aanbieder is verbonden, je geen e-mails kunt verzenden. Dit is vooral wanneer je het niet in de gaten hebt wel heel lastig, je krijgt van je provider telkens de melding dat je bericht niet is verzonden. Op internet zie ik dat dit een veel voorkomend euvel is. Voor mij een reden om mijn abonnement bij Private Internet Access (PIA) te beëindigen. Hoe zit dat bij ExpressVPN?

  • In principe zou je gewoon emails moeten kunnen sturen en ontvangen, ook als je verbonden bent met VPN. Is er misschien iets verkeerd geconfigureerd in de email client of de VPN client?

   • De SMTP server is bij veel providers gelinkt aan hun eigen netwerk. Als je dan via VPN op eenb ander netwerk zit, zal bijvoorbeeld Ziggo deze SMTP server weigeren omdat je op een ander netwerk zit. Oplossing hiervoor is een niet afhankelijke SMTP server. (Zelf gebruik ik dds.nl)

 7. Ik heb enkele maanden probleemloos ExpressVPN gebruikt en heb enkele dagen geleden mijn Abo vernieuwd. Dus, nieuwe subscription code invoeren en klaar. Helaas, met geen mogelijkheid krijg ik Ziggo tv te zien. Ik zit in Amsterdam maar als de VPN actief is, geeft Ziggo: niet beschikbaar, deze video is niet buiten Nederland te bekijken. Uitgebreid contact met ExpressVPN heeft niet geholpen, verwijderen en weer installeren van de ExpressVPN en de Ziggo app ook niet. Heeft iemand anders ook deze ervaring?
  Veel dank voor de hulp. Groet,
  Walter Jansen

  • Hallo Walter,
   Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over. Ziggo blokkeert dus ook gebruikers die in Nederland zitten en een VPN gebruiken voor extra veiligheid en privacy. De geo-blocking strategie van Ziggo om kijkers uit het buitenland te weren dupeert dus ook de Nederlandse VPN-gebruiker. Meer informatie hierover kun je vinden in ons Ziggo Go artikel: Ziggo Go kijken in het buitenland

   • Dank je wel voor de reactie en de aanvullende informatie, te gek eigenlijk dat ik de extra bescherming van een VPN dus niet kan gebruiken als ik ook tv kijk. Nu maar afwachten tot Ziggo klantvriendelijker wordt. ExpressVPN was in ieder geval super soepel door mijn jaarabonnement kosten direct terug te storten.

 8. Hallo,

  Ik heb thuis een mailserver, verlichting en een beveiligingscamera die ik via mijn domeinnaam kan bereiken. Als ik een VPN abo neem om via Kodi films/series te streamen naar mijn Raspberry Pi, kan ik dan mijn andere computer (mailserver), verlichting en camera nog via mijn domeinnaam nog bereiken? En is via mijn domein registratie te achterhalen dat ik stream en wat ik stream/download of kan ik het naast elkaar gebruiken?

  • Goede vraag ik zou ook een antwoord hier op willen weten.

   • Tsja Boe, dat wil ik al 3,5 week…

    • Dit zou gewoon moeten werken bij de opstelling zoals die is omschreven.

 9. Heb regelmatig dat mijn internetverbinding wegvalt, knap irritant, hoe kan dat komen? Heb ik vaker gehad met ExpressVPN , niet met Norton bijvoorbeeld. Doe ik ON OFF ON komt de verbinding vaak weer op gang, vaak al als hij van ON naar OFF gaat. Dat zet wel aan het twijfelen omdat het irritant is dat verbinding soms weg valt.

 10. Hoi, ik woon tegenwoordig in Zwitserland en wil graag bijvoorbeeld npo gemist/rtl xl en de gewone Nederlandse versie van Netflix kijken met ExpressVPN. Is dit allemaal mogelijk? Lukt het ook als ik bijvoorbeeld inlog op de kpn app met inloggegevens van mijn ouders om live NLse tv te kijken?
  Dank voor de info!

  • Dit zou allemaal mogelijk moeten zijn met een VPN. Ik zou trouwens eerst proberen of je RTL XL, NPO Start en Interactieve TV van KPN niet gewoon kunt zien zonder een VPN. Sinds april mogen deze betaalde diensten namelijk niet meer hun programma’s blokkeren binnen de EU. Hoewel je in Zwitserland zit (en Zwitserland niet tot de EU behoort) zou het toch mogelijk kunnen zijn dat het zonder VPN kan. Enkele diensten deblokkeren namelijk hun aanbod voor heel Europa.

  • Hiervoor heb je geen ExpressVPN voor nodig, je zou thuis zelf een VPN server kunnen opzetten en dan vanuit Zwitserland een verbinding mee maken, dan is het alsof je thuis aan het internetten bent, en gratis.

 11. Ik denk dat het in Zwitserland net iets anders is. Het land behoort niet tot de EU,dus zou je mogelijk daar nog wel met geoblocking te maken kunnen hebben. Misschien als je een Nederlandse VPN server kiest bij ExpressVPN, werken de Nederlandse diensten dan toch. Mochten wel de Nederlandse servers van ExpressVPN geblokkeerd zijn door je Nederlandse isp dan heb je wel een probleem dat je ook met geoblocking te maken hebt.

 12. Als je expressvpn aanschaft en daarna binnen 30 dagen je geld weer terug vraagt, moet je dan nog steeds betalen of is je hele pakket opgezegd?

  • Als je binnen 30 dagen je geld terugvraagt dan krijg je het gehele bedrag terug. Je hebt dan dus geen abonnement meer.

 13. Heeft iemand ervaring met de betaling via Ideal in het weekend? Ik heb zojuist de betaling afgerond waarbij de website van ExpressVPN aangaf dat deze “not completed” was. Via de chat gaf deze persoon aan geen account gevonden te hebben onder het ingevoerde email adres. Ook na het versturen van screenshots kon deze geen betaling etc. vinden. Gewoonlijk zou de bevestiging binnen 30min tot 60min na betaling toegestuurd moeten worden. Hij zou het probleem terug koppelen naar het “billing team” maar daar heb ik nu niets aan. Ik vraag me dus af of het te maken heeft met euro naar dollar in het weekend. Al zou mijn aanmelding middels email adres wel in hun systeem terug te vinden moeten zijn lijkt mij?

 14. Hartelijk dank voor deze uitstekende review. Wel nog even een vraag ten overvloede: Enkel 3 verbindingen tegelijk mogelijk. Houdt dit wel in dat je meer dan drie devices kunt beveiligen, zolang je ze maar niet tegelijkertijd gebruikt?

  • Je kunt met ExpressVPN inderdaad meer dan 3 apparaten beveiligen, maar niet tegelijkertijd. Je zou ExpressVPN in principe op oneindig veel apparaten installeren, zolang je de VPN maar niet aan hebt staan op meer dan 3 van deze apparaten.

 15. Als ik film wil zien via ExpressVPN krijg ik het dan in Nederlandse ondertiteling?

  • De VPN heeft geen invloed op de ondertiteling. Als een film dus al Nederlandse ondertiteling heeft, zul je deze ook aan kunnen zetten wanneer je ExpressVPN gebruikt. Als een film echter geen Nederlandse ondertiteling heeft, zal ExpressVPN er niet voor zorgen dat dit wel zo is.

 16. Ik maak nu 3 maanden gebruik van ExpressVPN. Vanaf de overstap van PureVPN naar ExpressVPN ben ik eigenlijk zeer tevreden en zeker als ik een speedtest doe komt hij zeer gunstig uit. Thuis heb ik 100Mb/s Upload en Download en de gemiddelde testjes komen meestal uit op zo’n 95Mb/s en dat is dus 5% van je complete internet afkapping door hun privacy maar dat is totaal niet slecht. Ik kan ongestoord film kijken online, of live streams kijken wat niet makkelijk te vinden is. ExpressVPN heb ik verder geen klachten over.

  • Fijn om te horen dat ExpressVPN je zo goed bevalt! Wij zijn zelf ook zeer te spreken over ExpressVPN en zien, los van de wat hogere prijs, geen nadelen aan ExpressVPN. De prijs is het wat ons betreft echter meer dan waard.

   • Ongetwijfeld Quinten! De support van ExpressVPN helpt je goed veder als je vragen hebt. Nee qua prijs is het een zeer zekere premium VPN.

   • Helaas staan blijkbaar de gebruikte IP adressen door VPN services bij bijv. Ziggo op een zwarte lijst waardoor, ondanks het gebruik van de VPN service, er geen Ziggo gekeken kan worden buiten de EU. Jammer, ik heb naast deze VPN service ook al vele anderen geprobeerd en die werken ook niet meer i.c.m. Ziggo GO.

    • Het klopt inderdaad dat diensten zoals Ziggo (en bijvoorbeeld ook Netflix) actief proberen VPN’s en proxies te weren. In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij ExpressVPN en Netflix, vecht de VPN hier weer tegen, door nieuwe IP-adressen te gebruiken waarbij deze diensten weer wél werken. Hierbij wordt echter wel veel meer aandacht besteed aan internationale diensten zoals Netflix, en minder aan bijvoorbeeld Ziggo, waardoor Ziggo buiten Europa lastiger te kijken is.

     Wat je zou kunnen doen, is verschillende servers binnen je VPN-provider te proberen. In principe zou elke server binnen de EU met Ziggo moeten werken. Het kan zijn dat daar een IP-adres tussenzit dat niet door Ziggo wordt geblokkeerd. Ook kan het soms helpen om je cookies te legen. Als dit niet werkt, kun je contact opnemen met de klantenservice van ExpressVPN. Wellicht dat zij zich hier dan meer voor in gaan zetten. Ook hebben wij goede ervaringen met Surfshark, als je een andere provider wilt proberen.

 17. Hallo,

  Vraagje – ik heb een vriend van mij geadviseerd om ExpressVPN aan te schaffen. De eerste installatie op Windows ging perfect! Klasse – snel en simpel. Nu heeft hij ook een Mac – en een Ipad, daar lukt het niet om deze te gaan installeren. Moet hij hiervoor een aparte abonnementen gaan aanschaffen?

  • Hoi Fred,

   Hij hoeft hier sowieso geen nieuw abonnement voor aan te schaffen. Met één ExpressVPN abonnement kun je tegelijkertijd 5 apparaten beschermen, dus ook een Mac en iPad. Hij hoeft dus niet extra te betalen. Heeft je vriend de software voor de juiste besturingssystemen gedownload? Mac op zijn Mac en iOS voor zijn iPad?

Een reactie plaatsen

Bezoek ExpressVPN