Beste VPN’s om veilig en anoniem torrents te downloaden

Torrent-programma op scherm met downloadknop naas teen trofee en een VPN-schild
Klik hier voor een samenvatting van het artikel
Beste VPN voor torrenting: een korte samenvatting

Torrenters downloaden elk jaar miljarden bestanden. Helaas doen de meesten dat onbeschermd en zijn ze zich niet bewust van alle gevaren die P2P-filesharing met zich meebrengt.

Ons advies? Maximaliseer altijd je online anonimiteit en veiligheid met een goede VPN. Hier is onze lijst met de beste VPN’s voor torrenting:

 • NordVPN: Beste algemene VPN voor torrenting
 • CyberGhost: Meest betaalbaar en gebruiksvriendelijk
 • Surfshark: Beste torrenting VPN met onbeperkte verbindingen

CyberGhost is de beste optie voor torrenters met een beperkt budget. Het is veilig, snel, en de apps zijn gebruiksvriendelijk.

We raden het ten zeerste af om auteursrechtelijk beschermde content illegaal te downloaden. De anonimiteit die het gebruik van een VPN geeft moet niet worden gezien als een carte blanche om de wet te overtreden.

Wil je meer weten over veilig torrenten met een VPN? Of wil je weten hoe je een VPN moet installeren? Je vindt dit en meer in ons volledige artikel hieronder.

Torrenting wordt gebruikt voor het downloaden van content. Mensen over de hele wereld downloaden elke maand miljoenen bestanden, van films en tv-programma’s tot productiviteitssoftware en games. De meeste torrenters zijn zich echter niet bewust van de gevaren die op de loer liggen, ook op de beste torrentsites.

Een VPN kan gebruikers helpen om anoniem te downloaden en hun identiteit te beschermen wanneer ze torrentsites gebruiken. Ben je benieuwd wat de beste VPN is voor torrenting? Lees dan hieronder verder.

Waarom heb je een VPN nodig voor torrents downloaden?

Laptop met download icoonHackers en kwaadwillende uploaders proberen jouw gegevens te stelen. Spionageorganisaties volgen elke beweging die je maakt. Overheden treden hard op tegen torrenting met boetes en inbeslagname van domeinen. Met zoveel risico’s is het belangrijk om je locatie verborgen te houden, je gegevens te versleutelen en je IP-adres te verbergen.

Het gebruik van een goed Virtual Private Network (VPN) is een noodzaak geworden. VPN’s verbergen je IP-adres en leiden je netwerkverkeer om via een externe server op een andere locatie. Als je in de Nederland bent, kun je bijvoorbeeld verbinding maken met een server in Canada, waardoor je echte IP-adres wordt verborgen achter een Canadees IP-adres. Dit maakt anoniem downloaden mogelijk.

Veilig en anoniem downloaden

VPN’s doen natuurlijk meer dan alleen je locatie veranderen. Ze bieden ook meer veiligheid – als je weet naar welke functies je moet zoeken. Vooral bij het downloaden is veiligheid erg belangrijk. Wees voorzichtig met wat je downloadt en klik niet zomaar op de eerste de beste link. Je loopt altijd het risico dat je een virus binnenhaalt.

Lees ons artikel over veilig en anoniem downloaden met een VPN voor meer tips.

Maar welke VPN is de beste keuze voor jou? Er zijn zoveel aanbieders, dat het maanden kan duren voordat je jouw eigen onderzoek hebt gedaan. Daarom hebben we onze top 3 VPN’s voor torrenting hieronder op een rijtje gezet.

Beste VPN voor torrenting – Onze aanbevelingen

We hebben tientallen VPN’s getest om de beste opties voor jouw peer-to-peer (P2P) behoeften te vinden. Een goede torrenting VPN moet snel, veilig en gebruiksvriendelijk zijn. Dit waren enkele van de belangrijkste factoren tijdens onze tests.

Hieronder zetten we de beste VPN’s voor het downloaden van torrents voor jou een rijtje. Let op: lukt het downloaden van torrents met een VPN niet? In dat geval hebben we enkele tips voor je.

1. NordVPN: snel en erg veilig

Naar onze mening is NordVPN de beste VPN voor torrenting. Deze VPN maakt anoniem torrents downloaden gemakkelijk met zijn stabiliteit en razendsnelle beveiliging.

Naast het enorme servernetwerk, biedt NordVPN ook geoptimaliseerde P2P-servers aan. Het unieke protocol zorgt voor de beste beveiliging, snelle downloads, en naadloze P2P-streaming.

NordVPN deblokkeert gemakkelijk torrentsites in landen met zware internetcensuur, allemaal terwijl het P2P-activiteit verbergt voor jouw internetprovider en kwaadwillende derden. In tegenstelling tot andere VPN’s, kan NordVPN daadwerkelijk malware blokkeren. Het verwijdert ook vervelende advertenties van torrentsites.

Met dubbele encryptie en een stevig ‘no log’-beleid is het geen wonder dat NordVPN tot onze top VPN’s van dit moment behoort. Het is een perfecte VPN voor zowel ervaren torrenters als beginners.

Daarnaast kun je de 30-dagen geld-terug garantie gebruiken en NordVPN eerst gratis proberen.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

2. CyberGhost: betaalbare VPN voor beginners

CyberGhost is goedkoper dan NordVPN, maar ook een beetje trager wanneer je wilt verbinden met servers die verder weg liggen. De dienst heeft meer dan 7.500 servers, dus je kunt bijna altijd een server bij jou in de buurt vinden. CyberGhost is een VPN met een strikt ‘no log’-beleid, solide beveiliging, en uitstekende lekbescherming.

De gebruiksvriendelijke apps maken CyberGhost erg geschikt voor beginners. Ook fervente torrenters zullen genieten van de P2P-geoptimaliseerde servers. Deze servers zijn allemaal veilig en bevinden zich in landen met een gunstige torrentwetgeving. Je zult geen enkel probleem hebben om toegang te krijgen tot torrentsites overal ter wereld.

CyberGhost bevat ook een effectieve ad-blocker om advertenties van jouw favoriete sites te verwijderen. Hoewel Cyberghost iets langzamer is dan NordVPN over lange afstanden, is de VPN nog steeds ongelooflijk snel. Met CyberGhost kun je snel en anoniem torrents downloaden. Daarnaast geniet je van streams zonder te veel buffering. Sterke 256-bit encryptie en een kill switch zorgen voor een uitstekende beveiliging.

Heb je besloten om een ‘Ghostie’ te worden? Je kunt gebruik maken van de 45-dagen geld-terug garantie om CyberGhost gratis te testen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.19 per maand!
Vanaf
€2.19
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

3. Surfshark: snel torrenten met onbeperkte verbindingen

Surfshark kan een onbeperkt aantal apparaten tegelijk beschermen, waardoor het ideaal is voor grote huishoudens met veel torrenters. Dat is iets waar zelfs NordVPN niet aan kan tippen. Deze VPN heeft minder servers dan onze top twee keuzes, maar als het gaat om snelheid en online beveiliging dan scoort Surfshark net zo goed als NordVPN en CyberGhost.

Mensen zien Surfshark meestal als een ‘streaming VPN’, maar het is ook een uitstekende VPN voor het downloaden van torrents. De snelle VPN garandeert vlotte P2P-streams. Ook op het gebied van privacy scoort deze VPN goed. Surfshark heeft solide encryptie, nul privacy lekken, en een strikt ‘no log’-beleid.

Surfshark biedt stabiele verbindingen en kan je helpen om censuur overal ter wereld te omzeilen. Heb je geen toegang tot torrents in China? Met deze VPN kun je jouw downloads in een mum van tijd starten. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over advertenties, trackers of malware dankzij de handige ‘CleanWeb’-functie.

Voor alle abonnementen geldt een 30-dagen geld-terug garantie. Je kunt Surfshark dus gratis uitproberen en kijken of je tevreden bent over de VPN.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.30 per maand
Vanaf
€2.30
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN voor torrenting

In een notendop: een goede torrenting VPN moet snel, veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Daarnaast is het fijn als de VPN ook de vervelende en soms gevaarlijke advertenties op torrentwebsites tegenhoudt. Met deze aandachtspunten in gedachten vind je hieronder een overzicht van de dingen waar we naar zochten bij het maken van deze lijst:

 • Snelheid: We zochten VPN’s die je downloads niet vertragen. Als je van P2P-streaming houdt, moet de ervaring ook soepel en buffervrij zijn. We waren dus op zoek naar snelle VPN’s met nul speed-throttling.
 • Groot servernetwerk: Als het op servers aankomt, is ‘hoe meer, hoe beter’ onze gouden regel. Meer locaties vermindert de serverbelasting, wat zich vertaalt in sneller torrenten en probleemloos downloaden. Het verhoogt ook je kansen op het omzeilen van online censuur.
 • Beveiliging: We wilden AES-256-encryptie zien, in combinatie met een betrouwbare kill switch. Een strikt ‘no log’-beleid en geen datalekken waren ook een must.
 • Ad-blokkering: Niet echt een noodzaak, maar zeker een verbetering van de kwaliteit van leven. Torrentsites bombarderen je met pop-ups, dus het is een plus wanneer de VPN deze advertenties kan blokkeren.
 • Gebruiksgemak: We waren op zoek naar apps die iedereen zonder problemen kan gebruiken. Niemand wil te maken hebben met ingewikkelde software en een hoop cryptische opties en menu’s.
 • Prijs/kwaliteitsverhouding: Een beetje geld besparen is altijd leuk. Dus hebben we het grootste respect voor VPN’s die de beste service bieden voor een schappelijke prijs.

Het is bijna onmogelijk om een VPN te vinden die aan alle bovenstaande punten voldoet. Het hangt dus ook van je persoonlijke voorkeuren af welke VPN het beste is voor jou. Wil je een betere snelheid of meer veiligheid? Geld besparen of advertenties blokkeren? Welke optie je ook kiest, met de drie bovengenoemde VPN’s zit je sowieso wel goed.

Benieuwd naar andere VPN’s? Hier vind je al onze VPN reviews. Onze testresultaten kunnen jou helpen een volledig geïnformeerde keuze te maken.

Kan ik een gratis VPN gebruiken tijdens het torrents downloaden?

Gratis VPN’s zijn er in twee vormen:

 • Gratis beperkte versies van gerenommeerde premium VPN’s.
 • Manipulatieve en gevaarlijke diensten die geen bescherming bieden.

Sommige VPN-aanbieders zoals ProtonVPN bieden gratis versies van hun software aan. Natuurlijk heb je dan te maken met enkele beperkingen, vergeleken met de premium opties. Bij Proton hebben gebruikers van de gratis VPN toegang tot slechts drie servers, wat niet handig is voor het downloaden. PrivadoVPN en Hide.me leggen een 10GB datalimiet op aan hun gratis gebruikers. Ook dit kan het downloaden bemoeilijken.

Providers moeten hun gratis versies ook financieel ondersteunen. Omdat ze je gegevens niet stelen en verkopen, moeten ze dit doen met in-app advertenties en pop-ups. Als je geen beperkingen wilt, kun je altijd een van de premium abonnementen afsluiten. Gratis VPN-aanbieders geven je een unieke kans om de software volledig gratis te testen. Toch zitten de beperkingen je al snel in de weg wanneer je torrents wilt downloaden.

De informatie hierboven gaat over legitieme VPN’s die daadwerkelijk solide bescherming bieden. Hieronder bespreken we de gevaarlijke, gratis VPN’s.

Gevaarlijke gratis VPN’s

Sommige gratis VPN-providers zijn gevaarlijk en bieden weinig tot geen bescherming. Deze VPN-aanbieders proberen vaak je gegevens te stelen en te verkopen. Ook kunnen ze jouw systeem gebruiken voor cryptojacking. Hola VPN is een perfect voorbeeld van een kwaadaardige gratis VPN.

In plaats van je te beschermen, leggen ze je gegevens bloot voor hackers en spionageorganisaties. Er worden logs bijgehouden van jouw activiteit. In deze logs is te zien welke sites je bezoekt en welke interacties je hebt met de websites. Hierdoor ben je weerloos tegen alle bedreigingen die gepaard gaan met torrenting.

Als je budget beperkt is, raden we diensten aan uit onze lijst met beste gratis VPN’s. Je weet dan zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare VPN. Deze gratis VPN’s beschermen je P2P-activiteiten tegen nieuwsgierige ogen. Bedenk echter wel dat deze VPN’s een aantal serieuze beperkingen hebben.

Waarom een VPN gebruiken voor torrenting?

Het gebruik van een VPN brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder noemen we enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Verhoogde online privacy: VPN’s verhullen je IP-adres. Dit voorkomt dat kwaadwillende derden, je internetprovider en zelfs je favoriete torrentsites je activiteiten kunnen traceren. Jouw P2P-verkeer kan nooit worden herleid naar jouw computer of jou als persoon. Als je een account aanmaakt op een torrentsite, denk er dan aan om een anoniem e-mailadres te gebruiken en gebruik geen echte gegevens.
 • Geen internetprovider die torrents tegenhoudt: je internetprovider kan torrents detecteren. Als ze dat doen, kunnen ze je snelheid drastisch verlagen. Internetproviders vertragen vaak opzettelijk de snelheid van je P2P-verbindingen. Met VPN-bescherming is je verkeer versleuteld en kan niemand zien wat je online aan het doen bent. Goede VPN’s voor torrents kunnen je downloadsnelheid dus zelfs verhogen.
 • Verhoogde online veiligheid: VPN’s versleutelen je verkeer om je te beschermen tegen gegevensdiefstal en andere aanvallen. Je kunt zelfs veilig torrents downloaden op onbeschermde netwerken. Twee van onze top drie VPN-aanraders kunnen je ook beschermen tegen malware.
 • Geobeperkingen omzeilen: VPN’s deblokkeren torrentsites overal ter wereld. Ze kunnen censuur omzeilen in landen als China, Rusland, en Pakistan. Kies simpelweg een lokaal IP-adres en geniet probleemloos van je favoriete content.
 • VPN’s maken illegaal downloaden niet legaal: Ook met een VPN blijft illegaal downloaden illegaal. We raden illegaal downloaden en inbreuken op het auteursrecht af.

Hoe installeer ik een VPN om torrents te downloaden?

Het installatieproces zal grotendeels afhangen van jouw VPN-provider en gekozen apparaten. Het installeren van een VPN op je Windows-computer is bijvoorbeeld een fluitje van een cent vergeleken met het instellen op een router.

Hier zijn de stappen die gelden voor de meeste gevallen:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

 1. Meld je aan op de officiële website van de VPN-provider van je keuze. Je kunt de knop meestal bovenaan de homepage vinden.
 2. Download de VPN-app voor jouw apparaat. Zodra je je aanmeldt, wordt je doorgestuurd naar de downloadpagina.
 3. Installeer de VPN-client. Dit zou slechts een paar minuten moeten duren.
 4. Log in op de software. Meestal met dezelfde gegevens die worden gebruikt om een account aan te maken.
 5. Open het ‘serverlocaties’ menu en kies een server.
 6. Klik op de knop ‘Verbinden’ op het beginscherm. De VPN zal je binnen enkele seconden verbinden met de gekozen locatie. Nu ben je beschermd tijdens het downloaden van torrents.

Als je meer hulp nodig hebt dan kun je een kijkje nemen op onze VPN instellen-pagina. Op deze pagina vind je handleidingen die stap voor stap laten zien hoe je een VPN-verbinding instelt op verschillende apparaten.

Tot slot

Met onze beste VPN’s voor torrenting kun je veilig en anoniem torrents downloaden. Ook kun je throttling door je internetprovider voorkomen en zelfs online censuur omzeilen.

Voor het beste totaalpakket raden we je NordVPN aan. Als je een beginnende VPN-gebruiker bent en minder geld uit wilt geven dan raden we CyberGhost aan. Als je bescherming wilt voor onbeperkte apparaten, is Surfshark een goede optie voor jou.

Voor meer opties van topniveau verwijzen we je naar onze lijst met de beste VPN’s.

Beste VPN voor torrenting: veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over de beste VPN’s voor torrenting? Hieronder hebben we enkele van de meest gestelde vragen behandeld.

NordVPN is de beste VPN voor torrenting. Het biedt solide beveiliging, goede privacy en speciale P2P-servers. Daarbovenop heb je een gigantisch servernetwerk, uitstekende geo-unblocking mogelijkheden, en zelfs een ad-blocker. Kortom, NordVPN is alles wat een veiligheidsbewuste torrenter nodig heeft.

Ja! Een VPN verbergt je IP-adres en versleutelt je verkeer, waardoor je onzichtbaar wordt voor online bedreigingen. Twee van onze top 3 beste VPN’s voor torrenting blokkeren zelfs malware. We raden illegaal downloaden en inbreuken op het auteursrecht echter ten zeerste af.

 

 

We raden aan om voorzichtig te zijn met gratis VPN’s. Een aantal gratis VPN’s is veilig om te gebruiken. Dit zijn beperkte versie van premium diensten (ProtonVPN bijvoorbeeld). Er zijn ook kwaadwillende bedrijven die zich voordoen als VPN (zoals Hola). Deze ‘VPN’s’ bieden echter geen bescherming en zullen jouw gegevens verkopen.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen