Champions League kijken vanuit het buitenland

Voetbalfans kijken Champions League op TV met VPN-Symbool
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
In het kort: Champions League kijken in het buitenland

Zit je in het buitenland, maar wil je toch genieten van de Champions League-wedstrijden, inclusief Nederlands commentaar? Gebruik dan een VPN. Met een VPN wordt je internetverkeer omgeleid, zodat je internetvrijheid, veiligheid en privacy beter beschermd worden. Surfshark is een goede VPN om te gebruiken voor het streamen van de Champions League. Deze VPN biedt namelijk zeer goede streamingsnelheden en een stabiele verbinding voor een zeer gunstig prijsje.

Met de volgende vier stappen kun je al binnen vijf minuten een livestream kijken, waar ter wereld je ook bent.

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede aanbieder, zoals Surfshark. Klik op de bovenstaande knop om gelijk op de juiste pagina te komen.
 2. Download de VPN-app op je apparaat.
 3. Selecteer een VPN-server in Nederland.
 4. Ga naar je gebruikelijke stream. Veel kijkplezier!

Wil je meer informatie over internetblokkades of weten welke andere VPN’s je toestaan om snel en gemakkelijk Champions League-wedstrijden te kijken? Lees dan snel verder.

voetbalspelersChampions League kijken in het buitenland kan soms lastig zijn. Veel Nederlandse streamingdiensten worden in het buitenland namelijk geblokkeerd op basis van je IP-adres. Zelfs met een geldig abonnement bij een Nederlandse streamingservice zoals Ziggo Go, kun je geen Champions League kijken als je je buiten de EU bevindt. Dit komt door online geo-blokkades als gevolg van het naleven van uitzendrechten. Ben je bijvoorbeeld op vakantie in Turkije? Dan werkt Ziggo Go dus ineens niet meer. Live Champions League kijken wordt zo al snel lastig. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat jij alle Champions League wedstrijden van het seizoen 2020/2021 moet missen. Hieronder lees je hoe je alsnog Champions League kunt kijken.

Wie zendt Champions League uit?

De Champions League wordt dit seizoen (2021-2022) in Nederland uitgezonden door Ziggo en Veronica (SBS6). Ziggo en SBS6 hebben allebei een deel van de uitzendrechten, waardoor je vaak op allebei de zenders een andere wedstrijd kunt kijken. Zo zendt SBS6 bijvoorbeeld wel de wedstrijd Juventus – Porto uit, maar niet Borussia Dortmund – Sevilla. Daarvoor moet je bij Ziggo zijn. Ook kun je trouwens Champions League kijken via NLZIET. Deze online aanbieder zendt live Champions League uit en is de eerste maand gratis.

Voor de grootste wedstrijden van de Champions League heb je in Nederland niet per se Ziggo nodig. De belangrijkste wedstrijden worden namelijk vaak (gratis) uitgezonden door SBS6. Als je echter een voetbalfanaat bent en je wilt alle Champions League wedstrijden kijken of terugkijken, dan loont het zeker om Ziggo Sport of Ziggo Sport totaal af te sluiten.

Live Champions League kijken in het buitenland

Buiten de EU werken diensten als NLZIET en Ziggo Go niet. Echter, je kunt op de volgende manieren alsnog blokkades vermijden en de UEFA Champions League kijken:

 • Volg de wedstrijd via een lokale zender in het land waar je bent, zoals Canal+.
 • Bekijk wedstrijden via een (gratis) buitenlandse online livestream die wel beschikbaar is op jouw locatie. Dit kan bijvoorbeeld bij BT Sport (Verenigd Koninkrijk) of Sky Italia (Italië).
 • Gebruik een VPN om toegang te krijgen tot je gebruikelijke stream of website en alsnog voetbal te kijken.

Omdat voetbal wereldwijd zo populair is, zul je vaak wel een manier kunnen vinden om de Champions League in het buitenland te volgen. Maar zelfs al verblijf je bijvoorbeeld in de buurt van een bar waar veel voetbalwedstrijden worden uitgezonden, dan is het nog maar de vraag of daar de wedstrijden worden uitgezonden die jij graag wilt zien, of dat je überhaupt het commentaar in een vreemde taal wilt/kunt volgen. Met een VPN houd je zelf de regie en kun je de wedstrijden zien die jij wilt, via de streamingdienst die jij wilt en in de taal die jij wilt.

Een VPN zorgt er namelijk voor dat je internetverkeer wordt omgeleid via een VPN-server naar keuze, bijvoorbeeld een Nederlandse. Zo lijkt het alsof je in Nederland bent, ook al zit je in het buitenland. Op die manier kun je altijd de Champions League kijken, zoals je thuis gewend bent. Als je een betaald abonnement hebt waarmee je in Nederland toegang hebt tot streams van Champions League wedstrijden, kan een VPN je helpen om deze wedstrijden overal ter wereld te bekijken. Hoe je dat voor elkaar krijgt, zie je in het stappenplan hieronder.

Stappenplan: online de Champions League kijken vanuit het buitenland

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede VPN-aanbieder. Surfshark is een goede optie voor zowel Ziggo Go als NLZIET. Deze aanbieder is snel, biedt uitstekende Nederlandse servers en is goedkoop. Daarnaast biedt Surfshark een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Klik hieronder op de oranje knop als je meteen met Surfshark aan de slag wilt.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2,04 per maand
  Vanaf
  €2.04
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN-app op je computer, laptop, smartphone of tablet.
 4. Start de app en selecteer een VPN-server in Nederland. Binnen enkele seconden ben je verbonden met een Nederlandse VPN-server.
 5. Laat de VPN draaien op de achtergrond.
 6. Ga vervolgens naar Ziggo Go of NLZIET en je zult zien dat je nu wel toegang hebt.

Wil je toegang tot een Champions League livestream uit een ander land? Ook dat kan. Selecteer een VPN-server in het land waarvan je de stream wilt zien en maak verbinding. Nu kun je streamingdiensten en websites van dat land bezoeken zonder geo-blokkades.

Tip: wees zeker dat je geen enkele CL-wedstrijd mist met NordVPN

Tegenwoordig weren steeds meer websites en streamingdiensten VPN-gebruikers door middel van “VPN-blokkades”. Dit doen ze door verschillende IP-adressen van VPN-servers te blacklisten. Wil je voorkomen dat je hier last van hebt? Dan is het altijd goed om een VPN-provider te kiezen die hier maatregelen tegen biedt, zoals obfuscated servers of de mogelijkheid tot het aanvragen van een dedicated IP-adres. Vooral dit laatste is een erg goede tactiek om zorgeloos de Champions League wereldwijd te streamen.

Als je de goedkoopste manier wilt om de Champions League live te kijken, is Surfshark waarschijnlijk de beste optie. Echter, als je echt een die-hard voetbalfan bent die geen enkele wedstrijd kan missen, dan zijn NordVPN en zijn extra unblocking opties de moeite waard. Klik op de onderstaande knop om naar de website te gaan van NordVPN.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.97 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.97
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Belangrijk: Zorg er, hoe dan ook, voor dat je een VPN-aanbieder kiest die servers heeft staan in het land waarvan je de sportstream wilt zien. Heb je bijvoorbeeld een abonnement op ESPN International (het nieuwe Fox Sports), dan heb je een VPN nodig met Nederlandse servers om toegang te krijgen tot ESPN. Ook is de snelheid van de VPN erg belangrijk. Als de snelheid niet hoog genoeg is, kunnen streams gaan haperen omdat ze moeten bufferen. Dat is natuurlijk niet fijn Champions League kijken.

Waarom kun je zonder VPN vaak geen sport in het buitenland kijken?

De reden dat je vaak niet zomaar sportuitzendingen kunt kijken vanuit andere landen heeft te maken met de uitzendrechten van verschillende sportwebsites, streamingdiensten en televisieaanbieders. Zenders betalen immens grote bedragen om de rechten van een competitie als de Champions League te krijgen. Deze rechten zijn gelimiteerd tot bepaalde landen: De Nederlandse ESPN mag bijvoorbeeld alléén sportevenementen uitzenden in Nederland, omdat deze rechten in andere landen opgekocht zijn door andere zenders. Wel is het vanaf 1 april 2018 zo dat betaalde streaming services uit één van de 27 EU-landen vanuit alle EU-landen beschikbaar moeten zijn. Maar goed, dit is natuurlijk een schrale troost voor voetbalfans die zich buiten de EU bevinden.

Je kunt dit echter omzeilen door de website die je bezoekt te laten denken dat je in het “juiste” land zit. Dit kan door je IP-adres te veranderen. Zo kun je toch de Champions League kijken in het buitenland. Dit is een volledig legale oplossing; sterker nog, de Nederlandse regering beveelt het gebruik van een VPN aan, omdat een VPN het internetten veiliger maakt. Wel is het zeker belangrijk om altijd de (geüpdatete) gebruikersvoorwaarden van de streamingdienst die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo, goed door te nemen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Wat kun je nog meer met een VPN?

Deze oplossing is niet alleen handig wanneer je live Champions League wedstrijden wilt kijken, maak ook als je bijvoorbeeld het EK of WK voetbal live wil volgen. Ook kun je op deze manier sportwedstrijden kijken die niet of nauwelijks in Nederland uitgezonden worden, zoals American football, ijshockey of basketbal. Tot slot kun je deze oplossing zelfs gebruiken om vanuit het buitenland Nederlandse tv te kijken of om vanuit Nederland buitenlandse streamingdiensten te gebruiken, zoals Hulu.

Speelschema Champions League 2021-2022

Hieronder staan de verschillende wedstrijdfases van seizoen 2021-2022 van de UEFA Champions League.

WedstrijdfaseDatum
Achtste finales15 februari t/m 16 maart 2022
Kwartfinales5 – 13 april 2022
Halve finale26 april t/m 4 mei 2022
Finale28 mei 2022

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van het verloop van de COVID-19 crisis, veranderingen in dit schema nog steeds mogelijk zijn. De bovenstaande data zijn de huidige planning van de Champions League. Hopelijk kunnen al deze wedstrijden ook doorgang vinden, zodat we weer kunnen genieten van een normaal sportseizoen met live voetbal!

Disclaimer: Dit artikel bevat enkel tips over hoe je de Champions League live kunt volgen vanuit het buitenland. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om de geüpdatete gebruikersovereenkomsten van (streaming)diensten die je gebruikt goed door te lezen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Online Champions League kijken: Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag over het online kijken van de Champions League? Check onze FAQ hieronder en klik op een vraag om het bijbehorende antwoord te bekijken.

Het programma van de Champions League is als volgt:

 • Achtste finales: 16 februari t/m 17 maart 2021
 • Loting voor kwartfinale en halve finale: 19 maart 2021
 • Kwartfinales: 6 en 7 april + 13 en 14 april 2021
 • Halve finales: 27 en 28 april + 4 en 5 mei 2021
 • Finale: 29 mei 2021

In Nederland kun je de Champions League kijken op Veronica (SBS6) en via Ziggo Sport. Je hebt voor de online service van Ziggo wel een abonnement nodig. In andere landen zijn er andere diensten die de uitzendrechten voor de Champions League in bezit hebben, waardoor er buiten de Nederlandse grenzen andere streams beschikbaar zijn.

In sommige landen zijn gratis streams beschikbaar waarmee je de Champions League kunt kijken. Ook zijn er veel platformen die een gratis proefperiode hebben, zodat je ze eerst uit kunt proberen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor het platform DAZN, wat beschikbaar is in Canada, Duitsland, Japan en Oostenrijk.

Als je je niet in één van deze landen bevindt, kun je alsnog gebruik maken van deze gratis proefperiodes door een VPN te gebruiken. Een VPN leidt je internetverkeer om via een VPN-server in een land dat je zelf uitkiest.

Controleer allereerst of het met jouw streamingplatform toegestaan is om een VPN te gebruiken tijdens het kijken van livestreams. Vervolgens doorloop je deze stappen:

 1. Kies een VPN die zich leent voor het kijken van de Champions League (zoals bijvoorbeeld Surfshark)
 2. Sluit een abonnement af en download de software op je apparaat
 3. Kies een Nederlandse VPN-server om mee te verbinden (of een server in een ander land als de stream alleen daar werkt)
 4. Surf naar je gebruikelijke stream

Geniet van de wedstrijd!

Dit komt omdat veel Nederlandse streamingdiensten in het buitenland geblokkeerd worden op basis van je IP-adres.

Door online geo-blokkades is het zelfs met een geldig abonnement bij een Nederlandse streamingservice zoals Ziggo, niet mogelijk om wedstrijden te kijken als je je buiten de EU bevindt.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Helaas Ziggo heeft direct in de gaten dat je vpn kijkt en blokkeert je en KPN blokkeert beeld na 5 seconden

  • Er zijn inderdaad veel servers die al geblokkeerd worden door Ziggo en KPN. Dit is echter niet het geval voor alle servers van alle VPN-providers. Afhankelijk van je provider, kan het veel helpen als je een andere server binnen de VPN-software probeert. Hiervoor kun je Nederlandse servers proberen, maar ook andere serverlocaties binnen de Europese Unie. Hoogstwaarschijnlijk zit er wel een server tussen die nog niet op de blacklist van Ziggo staat. Hopelijk helpt dit!

Een reactie plaatsen