Voetbalfans kijken Champions League op TV met VPN-Symbool

Champions League kijken met een VPN

Laatst bijgewerkt: 7 december 2018
Leestijd: 5 minuut, 48 seconden

Champions League Voetbal OnlineAls je in het buitenland zit dan kan het nog wel eens lastig zijn om de  UEFA Champions League te kijken. Zelfs als je een abonnement hebt bij een sportzender wordt je vaak geblokkeerd als je in het buitenland zit. Zo werkt een abonnement op de Nederlandse Fox Sports alleen als je daadwerkelijk in Nederland zit. Je wordt geblokkeerd als je vanuit het buitenland streams op de site wil bekijken op basis van je IP-adres, ook al betaal je voor je abonnement. Er is echter een manier om deze blokkades te omzeilen.


Champions League kijken in het buitenland of in Nederland met een VPN

De reden dat je niet zomaar uitzending mag kijken uit andere landen heeft te maken met uitzendrechten. Je kunt hier echter omheen door de site die je bezoekt te laten geloven dat je in het juiste land zit (je past je IP-adres aan). Zo kun je gelukkig toch Champions League kijken in het buitenland. Dit kan eenvoudig met behulp van een Virtual Private Network (VPN). Hoe dat precies werkt en wat dat is lees je hieronder.


Wanneer heb je een VPN nodig om UEFA Champions League te kijken?

Je hebt een VPN alleen nodig in enkele specifieke gevallen als je de Champions League wil kijken. Meestal kun je de wedstrijden namelijk op tv kijken. In de volgende situaties heb je een VPN nodig om Champions League te kijken:

 • Je hebt een abonnement op een Nederlandse sportzender maar zit in het buitenland voor vakantie of zaken.
 • Je woont in het buitenland maar wil toch Champions League kijken met Nederlands commentaar.
 • Je bent in een land waar de Champions League niet wordt uitgezonden op TV, maar hebt wel toegang tot een computer of laptop met internet.
 • Je bevindt je in een land met veel censuur, waar de site waar je normaal gesproken Champions League op kijkt geblokkeerd is.

Wat doet een VPN?

VPN Uitgelegd EncryptieIn het kort: een VPN beveiligt je internetverbinding en data wanneer jij gebruik maakt van het internet. Dit gebeurt doordat een VPN je data versleutelt (encrypt) en je via een beveiligde VPN-verbinding met het internet verbindt. Hierbij loopt je verbinding door de beveiligde server van een VPN-aanbieder.

Omdat de meeste VPN’s servers hebben staan over de hele wereld kan je selecteren via welke server je wil verbinden. Zodoende krijg je het IP-adres mee van die specifieke server. Zit je dus in Japan, maar selecteer je een Nederlandse server, dan ziet het er voor websites uit alsof je een Nederlands IP-adres hebt en uit Nederland komt. Dit kun je gebruiken om geografische blokkades te omzeilen, zodat je toch overal Champions League kan kijken.


Beste VPN aanbieders voor de Champions League

Om online Champions League te kunnen kijken met een VPN is het belangrijk dat de VPN-aanbieder servers heeft staan in het land waar je een abonnement hebt op een sportzender. Heb je bijvoorbeeld een abonnement op Fox Sports NL, dan heb je een VPN nodig met Nederlandse servers om video’s op die site te mogen kijken. Daarnaast is de snelheid van de VPN zeer belangrijk. Is de snelheid namelijk niet hoog genoeg, dan kunnen streams van wedstrijden gaan haperen omdat ze moeten bufferen.

Ook moet je opletten dat je een VPN kiest zonder datalimiet of snelheidslimiet. Omdat je anders niet eens een hele wedstrijd kunt kijken, of de stream constant vast loopt. Mede hierdoor is het niet handig om een gratis VPN te kiezen als je Champions League wil kijken. Wij zouden de volgende VPN’s aanraden om Champions League mee te kijken.


GOOSE VPN voor UEFA Champions League

GOOSE VPN is een uitstekende Nederlandse VPN. Dit maakt het makkelijk om Champions League te kijken als je een abonnement hebt op een Nederlandse Sportzender, omdat ze veel servers in Nederland hebben staan. Daarnaast is de VPN snel, gebruiksvriendelijk en is de software volledig beschikbaar in het Nederlands.

Wil je goedkoop een paar wedstrijden kijken van de Champions League, dan kun je GOOSE VPN 30 dagen uitproberen voor maar €0,45. Ideaal als je voor kortere tijd in het buitenland zit en al een abonnement hebt op een Nederlandse sportzender.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.4
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

ExpressVPN voor UEFA Champions League

ExpressVPN is één van de beste VPN’s wereldwijd. De dienst is extreem snel en veilig. Daarbovenop heeft deze VPN veel verschillende servers verspreid staan over de hele wereld. Hierdoor is Express een goede VPN voor als je langdurig in het buitenland zit of een abonnement hebt op een internationale sportzender.

ExpressVPN is 30 dagen gratis uit te proberen vanwege de 30 dagen geld-terug-garantie. Ben je dus minder dan een maand in het buitenland, dan kun je kosteloos Champions League kijken met deze premium VPN.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 2000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost voor UEFA Champions League

CyberGhost is één van de meest gebruiksvriendelijke en goedkope VPN-aanbieders van dit moment. De dienst is zeer snel, heeft een groot en divers server-aanbod en is gemakkelijk te installeren op vrijwel alle apparaten en besturingssystemen.

Eén van de grote pluspunten van CyberGhost is de prijs. CyberGhost heeft een 30 dagen geld-terug-garantie en een abonnement met een lage maandprijs. Dit maakt CyberGhost uitermate geschikt als je voor kortere tijd in het buitenland zit, of op zoek bent naar een goedkope, doch uitstekende VPN.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.75 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Op welke zenders kun je UEFA Champions League kijken met VPN

Om Champions League te kunnen kijken moet je natuurlijk ook een account hebben op een zender of dienst die dit bekende voetbaltoernooi uitzendt. Enkele grote en bekende diensten van over de hele wereld zijn:

 • Fox Sports (beschikbaar in verschillende landen waaronder Nederland)
 • NOS/NPO (Nederland)
 • Ziggo Sport (Nederland)
 • ESPN (beschikbaar in verschillende landen waaronder Amerika)
 • BT Sport (Verenigd Koninkrijk)
 • Foxtel (Australië)
 • Sportsnet (Canada)
 • ZDF (Duitsland)
 • Canal+ (Frankrijk)
 • LeTV (China)
 • Rede Globo (Brazilië)
 • TVE (Spanje)
 • RSI LA2 (Italië)
 • Match TV (Rusland)

Sommige van deze diensten hebben een gratis trial-account (of zijn zelfs volledig gratis). Dit betekent dat je voor een paar dagen gratis gebruik kunt maken van hun dienst. Zo hoef je niet meteen een abonnement af te sluiten als je maar één of twee wedstrijden wil kijken vanuit het buitenland. Erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Ook sommige VPN-aanbieders bieden de optie om een tijdje gratis gebruik te maken van hun VPN. Hierdoor kan je soms volledig gratis Champions League kijken in het buitenland. Let wel goed op dat niet alle gratis versies van betaalde diensten en zenders je toegang geven tot het gehele aanbod.


Hoe kun je Champions League kijken met een VPN

Om Champions League te kunnen kijken met een VPN heb je twee dingen nodig: een abonnement op een zender die de Champions League online streamt en een VPN. Vervolgens moet je simpelweg de VPN instellen, de juiste server kiezen en de VPN aanzetten. Nu kun je online Champions League kijken waar je ook bent. Voor het instellen van een VPN hebben we voor verschillende apparaten en besturingssystemen handleidingen geschreven. Links hiernaar zijn te vinden op onze pagina met VPN-installatiehandleidingen.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Sport’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past