De beste goedkope VPN’s in 2021

De Beste Goedkope VPN Trofee met Muntstuk
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
De beste goedkope VPN's van dit moment: een samenvatting

Een goede VPN beschermt je internetverkeer en staat je toe anoniem online te gaan. Sommige mensen denken dat ze hiervoor flink wat geld neer moeten tellen, maar dat is helemaal niet waar. Er zijn een aantal VPN-providers die uitstekende kwaliteit bieden en daarnaast ook nog eens erg betaalbaar zijn. Wil je niet te veel betalen voor je VPN-abonnement? Probeer dan bijvoorbeeld Surfshark:

Naast deze goedkope provider, zijn er ook andere VPN’s die voor weinig geld een prima verbinding regelen. Lees ons volledige artikel hieronder voor meer informatie.

Met een VPN kun je veilig en anoniem het internet op. VPN’s geven je de mogelijkheid je internetverbinding te versleutelen, je IP-adres beter te anonimiseren en geografische blokkades te omzeilen. Dat is allemaal heel handig, maar het uitkiezen van een VPN is lang niet zo gemakkelijk. Het aanbod van VPN’s is erg groot, waardoor het lastig kan zijn de juiste keuze te maken.

Elke VPN-provider zegt de beste, de snelste, de veiligste te zijn. Gratis VPN’s zijn fijn, maar een betaalde VPN doet zijn werk over het algemeen toch beter. Zelfs tussen die betaalde VPN’s zitten grote prijsverschillen. Natuurlijk wil je als VPN-gebruiker het liefst de beste VPN-service voor de laagste prijs. Maar welke VPN-provider biedt de beste deal? Om die vraag te beantwoorden, bekijken we in dit artikel de beste goedkope VPN’s.

Drie goedkope VPN-diensten

VPN-aanbieders vragen meestal een maandelijks vergoeding om hun dienst te onderhouden en verbeteren. Dit bedrag gaat bijvoorbeeld naar het uitbreiden van hun servernetwerk, het verbeteren van de klantenservice en het up-to-date houden van servers die de Amerikaanse Netflix ondersteunen. Mede hierom zijn betaalde VPN’s vaak van betere kwaliteit dan gratis VPN’s.

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor een VPN. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Er zijn meer dan genoeg goedkope VPN’s die je toch topkwaliteit bieden. Dit is ideaal voor de gemiddelde internetgebruiker die op zoek is naar online privacy en veilig internet zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. De volgende drie VPN-aanbieders zijn wat ons betreft de beste goedkope VPN’s.

Positie en VPNScorePrijs per maandWebsite VPN-provider
1. Surfshark8.8€2,07Naar de Surfshark website
2. CyberGhost9.3€2,00Naar de CyberGhost website
3. PureVPN6.8€2,74Naar de PureVPN website

De prijs per maand is de goedkoopste prijs die je betaalt voor een abonnement bij die provider. Vaak zijn dit jaarlijkse of zelfs twee- of driejarige abonnementen. Voor meer informatie over deze goedkope VPN’s, kun je onze korte samenvattingen hieronder lezen.

Surfshark

Surfshark is een zeer gebruiksvriendelijke VPN. Als relatief nieuwe speler op de VPN-markt proberen ze nieuwe gebruikers binnen te halen met hun lage prijs, extreme hoge mate van gebruiksgemak en uitstekende snelheden. Daarnaast werkt Surfshark ook met Netflix en kun je er anoniem mee downloaden. Voor de kleine portemonnee is dit momenteel wat ons betreft de beste VPN.

Als reviewplatform hebben wij weinig tot niets op Surfshark aan te merken. Surfshark is de afgelopen periode hard gegroeid en is hard op weg een van de grootste VPN-merken ter wereld te worden. Nu maar hopen dat ze de prijs zo laten!

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,12 per maand
Vanaf
€2.12
9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost

CyberGhost was ooit een gratis VPN en is later overgeschakeld naar een betaald systeem. Hiermee is de dienst ook stukken beter geworden. CyberGhost is snel, heeft een uitgebreid serveraanbod en biedt de mogelijkheid om het Amerikaanse aanbod van Netflix te kijken. CyberGhost is daarnaast erg veilig en ontzettend gebruiksvriendelijk.

De VPN van CyberGhost is scherp geprijsd. Bovendien heeft deze premium aanbieder een 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dit is perfect als je een provider eerst uit wilt proberen voor je je aan een abonnement bindt.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

PureVPN

PureVPN is ook zeer gunstig geprijsd. Deze provider heeft een groot serveraanbod en speciale streaming servers voor als je gebruik wilt maken van bepaalde streamingdiensten. Ook kun je deze dienst op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken en heb je een uitgebreide niet-goed-geld-terug-garantie.

De reden dat wij PureVPN op plaats drie hebben gezet, is de geschiedenis van deze provider. In 2017 bleek namelijk dat PureVPN logs bijhield over gebruikers. Dit kwam naar buiten toen de FBI de service vroeg gegevens vrij te geven over een specifieke verdachte. In 2019 bleek uit een onafhankelijke audit van de PureVPN-service dat een specifieke persoon of zijn/haar activiteit nooit geïdentificeerd kan worden. Door deze flinke verbetering van het logbeleid hebben wij besloten deze VPN toch in onze top 3 beste goedkope VPN’s op te nemen. Het is simpelweg een goedkope premium VPN’s, waardoor we deze aanbieder het voordeel van de twijfel te geven.

PureVPN
Vanaf
€2.74
6.8
  • Groot serveraanbod
  • Hoge snelheden
  • Netflix niet altijd werkend
Bezoek PureVPN

Waar moet je op letten bij een goedkope VPN?

Vóór je een VPN kiest, is het belangrijk om je eerst te bedenken wat je zoekt. Wil je een VPN waarmee je snel kan streamen of torrents kunt downloaden? Dan moet je een VPN hebben die hoge snelheden haalt. Wil je juist een VPN voor extra veiligheid? Kies dan een VPN met een sterke encryptie, zero-logs beleid en geen veiligheidsproblemen. Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor een VPN die door het hele gezin gebruikt kan worden. In dat geval moet je een VPN hebben die op veel verschillende apparaten tegelijkertijd gebruikt kan worden en gebruiksvriendelijk is.

Elke VPN-dienst is natuurlijk tot op zekere hoogte veilig, gebruiksvriendelijk en snel. Toch liggen de onderlinge verschillen ver uit elkaar. De ene VPN is veiliger dan de andere, maar is daardoor wellicht ook minder snel. Sommige VPN’s bieden veel opties en vereisen enige technische kennis om te gebruiken, terwijl anderen binnen de kortste keren geïnstalleerd en klaar voor gebruik zijn. Daarom is het goed om van tevoren al te bepalen wat voor focus jouw uiteindelijke VPN zou moeten hebben, raadpleeg reviews en probeer waar mogelijk verschillende VPN-diensten uit. Voor een uitgebreid overzicht van de allerbeste VPN’s van dit moment kun je terecht bij ons andere artikel: de beste VPN’s.

Let op! Soms worden premium VPN’s op onofficiële websites of fora aangeboden voor weinig geld. Deze VPN’s zijn waarschijnlijk gekraakt en kunnen gevaarlijk zijn voor jou en je apparaat. Let dus goed op bij het downloaden van (goedkope) VPN’s en zorg dat je betrouwbare websites bezoekt.

Gratis of betaalde VPN?

VPN op schildNaast betaalde VPN’s, hoe goedkoop ook, ben je waarschijnlijk ook gratis VPN’s tegengekomen. Er zijn enkele goede gratis VPN’s, zoals je ook kunt lezen in ons artikel over de beste gratis VPN services. Desondanks hebben de meeste gratis VPN’s de nodige beperkingen: zelfs de beste gratis VPN’s zijn niet perfect. Ze hebben vaak een snelheidsbeperking, een datalimiet of een gelimiteerd serveraanbod. Hierdoor zijn gratis VPN’s vooral geschikt als je VPN’s uit wilt proberen. Een gratis VPN voor langdurig of intensief gebruik wordt al snel onhandig.

Uit een onderzoek naar gratis VPN-diensten is zelfs gebleken dat een groot gedeelte van de beschikbare gratis VPN’s onbetrouwbaar en onveilig is. Als je geïnteresseerd bent in online veiligheid, wil je niets te maken hebben met zulke, soms neppe, VPN-providers. Pas dus goed op als je een gratis VPN-aanbieder kiest. Zorg dat je altijd betrouwbare reviews raadpleegt en kies waar mogelijk altijd voor een (goedkope) premium aanbieder.

Conclusie: de beste goedkope VPN

Goedkope VPN’s zijn een uitstekende keuze als je regelmatig een VPN gaat gebruiken, maar niet teveel wilt betalen. Over het algemeen kun je beter voor een goedkope dan voor een gratis VPN gaan. Vanwege het grote aanbod aan VPN’s proberen sommige providers te concurreren op prijs. Dit is voordelig voor jou als consument, omdat je dan voor een lage prijs een uitstekende VPN in huis hebt. Omdat iedereen andere VPN-wensen heeft, is het lastig één VPN-dienst aan te wijzen die onbetwist ‘de beste goedkope VPN’ is. Wij zouden zelf kiezen voor Surfshark, maar er zijn nog veel meer goede VPN’s. Hieronder nogmaals het overzicht met de top drie goede goedkope VPN’s:

Positie en VPNScorePrijs per maandWebsite VPN-provider
1. Surfshark8.8€2,07Naar de Surfshark website
2. CyberGhost9.3€2,00Naar de CyberGhost website
3. PureVPN6.8€2,74Naar de PureVPN website
Goedkope VPN's van 2020: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over goedkope VPN’s? Kijk in het overzicht hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Surfshark is een van de goedkoopste VPN’s. De combinatie van de lage prijs, gebruiksgemak en uitstekende snelheiden maakt Surfshark wat ons betreft de beste goedkope VPN.

Vóór je een VPN kiest, is het handig om te bepalen wat je precies zoekt. Wil je een VPN waarmee je snel kan streamen of torrents kunt downloaden? Dan raden we een VPN  aan die hoge snelheden haalt. Wil je juist een VPN voor extra veiligheid? Kies dan een VPN met een sterke encryptie, zero-logs beleid en geen veiligheidsproblemen.

Naast goedkope premium VPN’s, zijn er ook gratis VPN-diensten. Er zijn een aantal goede gratis VPN’s, maar helaas hebben de meeste gratis VPN’s beperkingen. Denk aan snelheidsbeperkingen, een datalimiet of gelimiteerd serveraanbod. Sommige gratis VPN’s zijn bovendien onbetrouwbaar en onveilig. We raden gratis VPN’s vooral aan als je VPN’s uit wilt proberen. Een gratis VPN voor langdurig of intensief gebruik werkt vaak niet prettig.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen