De Beste Goedkope VPN Trofee met Muntstuk

De beste goedkope VPN’s

Laatst bijgewerkt: 21 maart 2019
Leestijd: 4 minuten, 50 seconden

Je kan veilig en anoniem het internet op met een VPN. VPN’s geven je de mogelijkheid om je internetverbinding te versleutelen, je IP-adres te anonimiseren en geografische blokkades te omzeilen. Het aanbod van VPN’s is zeer groot, dus het kan lastig zijn de juiste te kiezen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen uit gratis en betaalde VPN’s, waarbij een groot prijsverschil zit tussen sommige betaalde VPN’s. Om je te helpen bij de keuze voor een passende VPN hebben we dit artikel geschreven met daarin de beste, goedkope VPN’s.


Drie goedkope VPN-diensten

VPN-aanbieders vragen meestal een maandelijks vergoeding om hun dienst te onderhouden en verbeteren. Dit gaat bijvoorbeeld naar het uitbreiden van hun servernetwerk, het verbeteren van hun klantenservice of het up-to-date houden van servers die de Amerikaanse Netflix ondersteunen. Mede hierom zijn betaalde VPN’s vaak van een betere kwaliteit dan gratis VPN’s.

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor een VPN. En gelukkig hoeft dit ook niet. Er zijn meer dan genoeg goedkope VPN’s die je toch premium kwaliteit bieden. Dit is ideaal voor de casual internetgebruiker die op zoek is naar online privacy en veilig internet, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. De volgende drie VPN-aanbieders zijn wat ons betreft de beste, goedkope VPN’s.

Positie en VPN Score Vanaf prijs per maand Website VPN-provider
1. Surfshark 8.8 $1,99 Naar de Surfshark website
2. CyberGhost 9.5 €2,75 Naar de CyberGhost website
3. Private Internet Access (PIA) 8.5 $2,91 Naar de PIA website

Surfshark

Surfshark is een zeer gebruiksvriendelijke VPN. Als relatief nieuwe speler in de VPN-markt proberen ze nieuwe gebruikers binnen te halen met hun lage prijs, extreme hoge mate van gebruiksgemak en uitstekende snelheid. Daarnaast werkt Surfshark ook met Netflix en kun je er anoniem mee downloaden. Voor de kleine portemonnee is dit momenteel de beste VPN.

Bij Surfshark hebben we vooralsnog geen nadelen ontdekt. We denken dat ook in de toekomst dat Surfshark uit zal groeien tot een van de grotere VPN-providers. Nu maar hopen dat ze de prijs zo laten!

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar $1,99 per maand
8.8
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark


CyberGhost

CyberGhost was vroeger een gratis VPN die is overgestapt op een betaald abonnement systeem. Hiermee is de dienst ook stukken beter geworden. CyberGhost is snel, heeft een uitgebreid serveraanbod, biedt de mogelijkheid om de Amerikaanse Netflix te kijken, is veilig en bovenal ontzettend gebruiksvriendelijk.

CyberGhost is scherp geprijsd. Bovendien heeft deze premium VPN een 30 dagen geld-terug-garantie. Perfect dus om uit te proberen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.45 per maand.
9.3
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost


Private Internet Access

Private Internet Access (PIA) is een uitstekende VPN voor een degelijke prijs. De dienst is snel, heeft een ruim serveraanbod en heeft een focus op privacy en veiligheid. PIA is daarnaast redelijk gebruiksvriendelijk en heeft simpele software die je niet overspoelt met ingewikkelde opties. Ben je dus op zoek naar een degelijke, scherp geprijsde VPN met simpele software, dan is PIA wellicht iets voor jou.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 7 dagen geld-terug-garantie.
8.5
  • Sterke focus op privacy en security
  • Scherp geprijsd
  • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA


Waar moet je op letten bij een goedkope VPN?

Net als bij alle VPN’s is het belangrijk om je eerst te bedenken wat je zoekt in een VPN. Wil je een VPN waarmee je snel kan streamen of torrents kunt downloaden, dan moet je een VPN hebben die hoge snelheden haalt. Wil je juist een VPN voor extra veiligheid, dan moet je een VPN hebben met een sterke encryptie, zero-logs beleid en geen veiligheidsproblemen. Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor een VPN die door het hele gezin gebruikt kan worden, dan moet je een VPN hebben die op veel verschillende apparaten tegelijkertijd kan worden gebruikt en gebruiksvriendelijk is.

Al deze aspecten zijn in meer of mindere mate aanwezig bij een VPN-dienst. De ene VPN is veiliger dan de ander, maar misschien minder snel. Sommige vereisen enige technische kennis om te gebruiken terwijl anderen met een paar klikken van de muis geïnstalleerd en klaar voor gebruik zijn. Bepaal daarom van tevoren goed waar je in geïnteresseerd bent en probeer wat verschillende VPN-diensten uit. Voor een uitgebreid overzicht kun je terecht bij ons andere artikel: de beste VPN’s.


Gratis of betaalde VPN?

Naast betaalde VPN’s, hoe goedkoop ook, ben je waarschijnlijk ook gratis VPN’s tegengekomen. Hoewel er enkele goede gratis VPN’s zijn (zie ons artikel: beste gratis VPN services), hebben de meeste gratis VPN’s de nodige beperkingen. Zelfs de beste gratis VPN’s zijn niet perfect. Deze gratis VPN’s hebben vaak een snelheidsbeperking, datalimiet of gelimiteerd serveraanbod. Hierdoor zijn gratis VPN’s vooral geschikt om VPN’s uit te proberen en niet voor langdurig of intensief gebruik.

Uit een recent onderzoek naar gratis VPN-diensten is zelfs gebleken dat een groot gedeelte van deze VPN’s onbetrouwbaar en onveilig zijn. Dit is precies wat je niet wil als je geïnteresseerd bent in VPN’s en online veiligheid. Pas dus goed op als je een gratis VPN-aanbieder wil kiezen.


Conclusie: de beste goedkope VPN

Goedkope VPN’s zijn een uitstekende keuze als je regelmatig gebruik wil maken van een VPN, maar niet teveel wil betalen. Over het algemeen kun je beter voor een goedkope VPN dienst gaan dan voor een gratis VPN. Zo zijn er enkele goedkope VPN’s die als premium VPN’s gezien worden. Vanwege het grote aanbod aan VPN’s proberen sommige VPN’s te concurreren op prijs. Hier heb je als consument voordeel van omdat je dan een uitstekende VPN in huis hebt voor een lage prijs. Omdat iedereen andere VPN-wensen heeft is het lastig om te zeggen welke de beste is, wij zouden zeggen Surfshark, maar wellicht dat jij daar anders over denkt. Daarom houden we het bij onze top drie goedkope VPN’s:

Positie en VPN Score Vanaf prijs per maand Website VPN-provider
1. Surfshark 8.8 $1,99 Naar de Surfshark website
2. CyberGhost 9.5 €2,75 Naar de CyberGhost website
3. Private Internet Access (PIA) 8.5 $2,91 Naar de PIA website
Hoofdauteur:

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past