De beste goedkope VPN’s in 2022

Computer met een VPN-schild naast een pot waarin iemand geld stopt
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
De beste goedkope VPN's van dit moment: een samenvatting

Een goede VPN beschermt je internetverkeer en staat je toe anoniem online te gaan. Sommige mensen denken dat ze hiervoor flink wat geld neer moeten tellen, maar dat is helemaal niet waar. Er zijn een aantal VPN-providers die uitstekende kwaliteit bieden en daarnaast ook nog eens erg betaalbaar zijn. Wil je niet te veel betalen voor je VPN-abonnement? Probeer dan bijvoorbeeld Surfshark:

Naast deze goedkope provider, zijn er ook andere VPN’s die voor weinig geld een prima verbinding regelen. Lees ons volledige artikel hieronder voor meer informatie.

Met een VPN (Virtual Private Network) kun je veilig en anoniem het internet op. VPN’s geven je de mogelijkheid je internetverbinding te versleutelen, je IP-adres beter te anonimiseren en geografische blokkades te omzeilen. Het aanbod van VPN’s is erg groot, waardoor het lastig kan zijn de juiste keuze te maken.

Elke VPN-provider zegt de beste, de snelste, de veiligste te zijn. Gratis VPN’s zijn fijn, maar een betaalde VPN doet zijn werk over het algemeen toch beter. Zelfs tussen die betaalde VPN’s zitten grote prijsverschillen. Natuurlijk wil je als VPN-gebruiker de goedkoopste VPN. Maar welke kwalitatieve VPN biedt de beste deal?

Om die vraag te beantwoorden, bekijken we in dit artikel de beste goedkope VPN’s. De goedkope VPN’s die wij in dit artikel aanraden zijn erg betrouwbaar en doen niet onder voor de premium VPN’s met een hoger prijskaartje.

Drie goedkope VPN’s

VPN-aanbieders vragen meestal een maandelijks vergoeding om hun dienst te onderhouden en verbeteren. Dit bedrag gaat bijvoorbeeld naar het uitbreiden van hun servernetwerk, het verbeteren van de klantenservice en het up-to-date houden van servers die de Amerikaanse Netflix ondersteunen. Mede hierom zijn betaalde VPN’s vaak van betere kwaliteit dan gratis VPN’s.

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor een VPN. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Er zijn meer dan genoeg goedkope VPN’s die je toch topkwaliteit bieden. Dit is ideaal voor de gemiddelde internetgebruiker die op zoek is naar online privacy en veilig internet zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. De volgende drie VPN-aanbieders zijn wat ons betreft de beste goedkope VPN’s.

Positie en VPNScorePrijs per maandWebsite VPN-provider
1. Surfshark8.8€2,30Naar de Surfshark-website
2. PIA8.6€1,99Naar de PIA-website
3. FastestVPN8.4€0,60Naar de FastestVPN-website

De prijs per maand is de goedkoopste prijs die je betaalt voor een abonnement bij die provider. Vaak zijn dit jaarlijkse of zelfs twee- of driejarige abonnementen. Voor meer informatie over deze goedkope VPN’s, kun je onze korte samenvattingen hieronder lezen.

Surfshark: gebruiksvriendelijke en goedkope VPN

Surfshark is een zeer gebruiksvriendelijke VPN met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze goedkope VPN is naast de lage prijs ook populair om het gebruiksgemak en de snelle servers. Voor de kleine portemonnee is dit momenteel wat ons betreft een van de beste VPN’s. Ook Netflix kijken en anoniem downloaden is met deze goedkope VPN geen probleem.

Als reviewplatform hebben wij weinig tot niets op Surfshark aan te merken. Surfshark is de afgelopen periode hard gegroeid en is goed op weg een van de grootste VPN-merken ter wereld te worden. Nu maar hopen dat de prijs zo blijft! Twijfel je nog? Je kunt deze VPN eerst op je gemak uitproberen

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.30 per maand
Vanaf
€2.30
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

PIA: veilige VPN met scherpe prijs

PIA (Private Internet Access) is uitgegroeid tot een van de grotere VPN-providers op de markt. PIA is snel, heeft een uitgebreid serveraanbod en biedt de mogelijkheid om de Amerikaanse Netflix te kijken. Met deze goedkope VPN laat je de Amerikaanse Netflix geloven dat je in Amerika bent en geniet je van veel films en series. Het Amerikaanse Netflix-aanbod is namelijk veel uitgebreider dan de Nederlandse Netflix.

Private Internet Access zorgt ook voor anonimiteit online en ondersteunt tot 10 gelijktijdige verbindingen. Deze betrouwbare VPN is erg veilig en heeft een streng no-log beleid.

PIA is scherp geprijsd en erg gebruiksvriendelijk. Bovendien heeft deze premium aanbieder een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dit is perfect als je een provider eerst uit wilt proberen voor je je aan een abonnement bindt.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

FastestVPN: goedkope VPN met sterke beveiliging

FastestVPN is één van de goedkoopste VPN’s en ondersteunt tot 10 gelijktijdige verbindingen. Met de kill-switch van FastestVPN ben je altijd beveiligd als je verbinding plotseling wegvalt. FastestVPN is een goede VPN die erg eenvoudig te downloaden en installeren is. Ideaal voor beginnende gebruikers dus.

FastestVPN maakt zijn naam niet helemaal waar en is niet de snelste VPN. De snelheid is echter prima en we zijn erg te spreken over de beveiliging en het gebruiksgemak van deze goedkope premium VPN. Om deze redenen hebben wij besloten deze VPN toch in onze top 3 beste goedkope VPN’s op te nemen.

FastestVPN
Vanaf
€0.60
7.0
 • Goede beveiliging
 • Wisselende snelheid
 • Geen software in Nederlands
Bezoek FastestVPN

Waar moet je op letten bij een goedkope VPN?

Vóór je een VPN kiest, is het belangrijk om eerst te bedenken wat je zoekt. Je kunt natuurlijk simpelweg de goedkoopste VPN kiezen, maar het is verstandig om ook voor kwaliteit te gaan en te bedenken waarvoor je de VPN gaat gebruiken. Hieronder vind je een overzicht waar je op moet letten bij een goedkope VPN:

 • Snelheid. Als je een VPN wilt waarmee je snel kan streamen of torrents kunt downloaden dan moet je een VPN hebben die hoge snelheden haalt.
 • Veiligheid. Als je een VPN wilt gebruiken voor extra veiligheid dan is het belangrijk dat je kiest voor een VPN met een sterke encryptie, zero-logs beleid. Blijf ook weg van gratis VPN-aanbieders met veiligheidsproblemen.
 • Gebruiksvriendelijkheid. Het is prettig als een VPN-provider gebruiksvriendelijk is. Dit is vooral belangrijk voor onervaren gebruikers of als je een VPN aanschaft voor het hele gezin. Als je een goedkope VPN voor het gezin aanschaft zorg dan dat je een VPN kiest die meerdere gelijktijdige verbindingen ondersteunt.

Elke VPN-dienst is natuurlijk tot op zekere hoogte veilig, gebruiksvriendelijk en snel. Toch liggen de onderlinge verschillen ver uit elkaar. De ene VPN is veiliger dan de andere, maar is daardoor wellicht ook minder snel. Sommige VPN’s bieden veel opties zoals het kijken van buitenlandse Netflix. Als jij graag naar de Amerikaanse Netflix kijkt, dan kan dit voor jou een belangrijk zijn in jouw keuze voor een goede VPN.

Ook in gebruiksgemak verschillen de premium VPN’s van elkaar. Sommige VPN’s vereisen enige technische kennis om te gebruiken, terwijl anderen binnen de kortste keren geïnstalleerd en klaar voor gebruik zijn. Daarom is het goed om van tevoren al te bepalen wat voor focus jouw uiteindelijke VPN zou moeten hebben. Raadpleeg reviews en probeer waar mogelijk verschillende VPN-diensten uit. Voor een uitgebreid overzicht van de beste VPN’s van dit moment kun je terecht bij ons andere artikel: de beste VPN’s.

Let op! Soms worden premium VPN’s op onofficiële websites of fora aangeboden voor weinig geld. Deze VPN’s zijn waarschijnlijk gekraakt en kunnen gevaarlijk zijn voor jou en je apparaat. Let dus goed op bij het downloaden van (goedkope) VPN’s en zorg dat je betrouwbare websites bezoekt.

Betaalde of gratis VPN?

Twee handen die VPN-schildjes omhoog houden waarbij één van de twee VPN-schilden een munt naast zich heeft staan

Naast betaalde VPN’s, hoe goedkoop ook, ben je waarschijnlijk ook gratis VPN’s tegengekomen. Er zijn enkele goede gratis VPN’s, zoals je ook kunt lezen in ons artikel over de beste gratis VPN services. Desondanks hebben de meeste gratis VPN’s de nodige beperkingen: zelfs de beste gratis VPN’s zijn niet perfect. Ze hebben vaak een snelheidsbeperking, een datalimiet of een gelimiteerd serveraanbod. Hierdoor zijn gratis VPN’s vooral geschikt als je VPN’s uit wilt proberen. Een gratis VPN voor langdurig of intensief gebruik wordt al snel onhandig.

Uit een onderzoek naar gratis VPN-diensten is zelfs gebleken dat een groot gedeelte van de beschikbare gratis VPN’s onbetrouwbaar en onveilig is. Als je geïnteresseerd bent in online veiligheid, wil je niets te maken hebben met zulke, soms neppe, VPN-providers. Pas dus goed op als je een gratis VPN-aanbieder kiest. Zorg dat je altijd betrouwbare reviews raadpleegt en kies waar mogelijk altijd voor (goedkope) premium VPN’s.

Conclusie: de beste goedkope VPN

VPN-schild in een trofee naast een geldmuntGoedkope VPN’s zijn een uitstekende keuze als je regelmatig een VPN gaat gebruiken, maar niet teveel wilt betalen. Over het algemeen kun je beter voor een goedkope dan voor een gratis VPN gaan. Vanwege het grote aanbod aan VPN’s proberen sommige providers te concurreren op prijs. Dit is voordelig voor jou als consument, omdat je dan voor een lage prijs een premium VPN in huis hebt.

Omdat iedereen andere VPN-wensen heeft, is het lastig om één VPN-dienst aan te wijzen die onbetwist ‘de beste goedkope VPN’ is. Wij zouden zelf kiezen voor Surfshark, maar er zijn nog veel meer goede VPN’s. Hieronder nogmaals het overzicht met de top drie goede goedkope providers:

Positie en VPNScorePrijs per maandWebsite VPN-provider
1. Surfshark8.8€2,30Naar de Surfshark-website
2. PIA8.6€1,99Naar de PIA-website
3. FastestVPN8.4€0,98Naar de FastestVPN-website
Goedkope VPN's van 2022: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over goedkope VPN’s? Kijk in het overzicht hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Surfshark is een van de goedkoopste VPN’s. De combinatie van de lage prijs, gebruiksgemak en uitstekende snelheiden maakt Surfshark wat ons betreft de beste goedkope VPN.

Vóór je een VPN kiest, is het handig om te bepalen wat je precies zoekt. Wil je een VPN waarmee je snel kan streamen of torrents kunt downloaden? Dan raden we een VPN  aan die hoge snelheden haalt. Wil je juist een VPN voor extra veiligheid? Kies dan een VPN met een sterke encryptie, zero-logs beleid en geen veiligheidsproblemen.

Naast goedkope premium VPN’s, zijn er ook gratis VPN-diensten. Er zijn een aantal goede gratis VPN’s, maar helaas hebben de meeste gratis VPN’s beperkingen. Denk aan snelheidsbeperkingen, een datalimiet of gelimiteerd serveraanbod. Sommige gratis VPN’s zijn bovendien onbetrouwbaar en onveilig. We raden gratis VPN’s vooral aan als je VPN’s uit wilt proberen. Een gratis VPN voor langdurig of intensief gebruik werkt vaak niet prettig.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
3
Reacties
Plaats een reactie
 1. let op de prijs is exclusief BTW

 2. Zojuist eens geklikt op CyberGhost.
  Die aangeboden € 1,83 is dan dus wél inclusief 85% korting.
  Zónder korting kost het € 11,99 per maand. Wel pas na 2 jaar , maar toch iets om in je kalender te noteren. Vermeld u dat er ook nog even bij s.v.p.?

  Daarnaast – het rekenen met procenten is voor veel bedrijven hogere wiskunde – is 85% van 11,99 gelijk aan 10,19. Trek dit af van 11,99 kom ik uit op 1,80 (ofwel gewoon 11,99×0,15) en niet 1,83.
  Ach, dat is toch maar 3 cent he? Maar wel in hún voordeel.

  • Hi Marcel,

   Dat klopt! We vermelden het bedrag dat je uiteindelijk per maand betaalt. Het verschil van een paar cent komt hoogst waarschijnlijk door de beweging van de euro ten opzichte van de dollar. Wij updaten onze reviews regelmatig en noteren de prijs zoals die op dat moment staat. Echter, dit kan dus zelfs per dag een klein beetje verschillen, waarbij het soms ook eventjes iets goedkoper is geworden.

   Het is zeker slim op aflopende abonnementen in je agenda te zetten, niet alleen voor je VPN abonnement! Na je abonnement van 2 jaar is het altijd slim om op nieuw te bekijken wat op dat moment de beste deal voor jou is. Net als je bijvoorbeeld zou doen bij je energieleverancier.

   Toch kan ik je vertellen dat Cyberghost zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en hun dienst die schommeling van 3 cent zeker waard is. Bevalt het toch niet? Dan heb je via de klantenservice ook snel je geld terug als je het binnen de 45 dagen geld-terug garantie terugvraagt.

Een reactie plaatsen