Surfshark trial: zo krijg je een gratis Surfshark proefperiode

Gratis proefperiode Surfshark uitgelicht
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Samenvatting: de gratis proefperiode van Surfshark

Volg deze stappen om Surfshark gratis uit te proberen:

 1. Ga naar https://surfshark.com/ en klik op “Koop nu”.
 2. Kies een abonnement en laat je e-mailadres en betaalgegevens achter.
 3. Activeer je account en maak een wachtwoord aan.
 4. Download Surfshark.
 5. Log in op je account en gebruik Surfshark 30 dagen gratis.
 6. Annuleer je abonnement binnen 30 dagen en krijg je geld teruggestort.

Surfshark’s niet-goed-geld-terug-garantie zorgt ervoor dat je de VPN-service gratis kunt proberen. Hoewel je in eerste instantie moet betalen, kun je met deze garantie de volledige betaling terugvragen. Op deze manier kun je alle functies van Surfshark gratis en zonder gedoe uitproberen.

Lees ons volledige artikel om alles over de gratis proefversie van Surfshark te weten te komen en te ontdekken hoe je jouw betaling teruggestort krijgt.

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-service, maar heeft al meer dan eens bewezen een fantastische dienst te zijn. De goedkope abonnementen, gebruiksvriendelijkheid en grote hoeveelheid aan opties heeft Surfshark in korte tijd ontzettend populair gemaakt. Wil je precies weten wat Surfshark allemaal mogelijk maakt? Je leest het in onze uitgebreide Surfshark review. Als je Surfshark liever gelijk uitprobeert zonder enig risico te lopen, lees dan verder en ontdek hoe je gebruik kunt maken van de gratis proefperiode van Surfshark.

Gratis Surfshark proberen

Wil je Surfshark gratis proberen zonder direct aan een abonnement vast te zitten? Hoewel Surfshark geen gratis proefversie aanbiedt, kun je wél gebruik maken van hun niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Merk je binnen deze termijn dat Surfshark niet bij je past? Dan vraag je gewoon je geld terug. Zelfs als je wel tevreden bent met de dienst maar geen langdurig abonnement af wilt sluiten, kun je zonder problemen een volledige terugbetaling aanvragen.

Het is erg gemakkelijk om een gratis Surfshark proefperiode te regelen. Je maakt een account aan, kiest een abonnement, downloadt Surfshark en geniet een paar weken van volledige toegang tot de VPN. Annuleer je abonnement voordat de 30 dagen voorbij zijn, en je krijgt je geld gewoon teruggestort. Dit is de ideale manier om Surfshark zonder risico’s gratis te proberen. Kom je er na je garantieperiode achter dat Surfshark je wel bevalt? Dan kun je het gekozen abonnement gewoon aanhouden.

Hoe krijg je een gratis Surfshark trial (30 dagen)?

Wil je gebruik maken van Surfshark’s niet-goed-geld-terug-garantie? Dan moet je eerst een abonnement afsluiten. Dit betekent dat je in eerste instantie een betaling moet doen, die je vervolgens na annulering van je abonnement teruggestort krijgt. Doorloop de volgende stappen om Surfshark 30 dagen gratis uit te proberen:

 1. Ga naar https://surfshark.com/nl/.
 2. Klik op “Aan de slag met Surfshark VPN” of “Koop nu” en kies een abonnement. De 30 dagen geld-terug-garantie is op alle abonnementen van toepassing. Denk je erover om langer bij Surfshark te blijven? Vergeet dan niet dat een abonnement voor de lange termijn uiteindelijk relatief goedkoper is dan een maandelijks plan.
 3. Prijzen en abonnementen van Surfshark
 4. Laat je e-mailadres en betalingsgegevens achter en maak een account aan.
 5. Activeer je account door de stappen te volgen die je per e-mail ontvangt.
 6. Maak een wachtwoord aan: zorg dat je voor een sterk en veilig wachtwoord kiest.
 7. Download de Surfshark VPN-software op je apparaat. De software werkt op een Windows-computer, maar ook op Mac en op je smartphone via de app die je in de App Store kunt downloaden.
 8. Log in op de VPN-software met je account met behulp van je e-mailadres en wachtwoord.
  Screenshot van de Surfshark software
 9. Klik op de “Connect”-knop om automatisch verbinding te maken met de snelste beschikbare server, of kies zelf een serverlocatie uit de lijst.
 10. Geniet van de Surfshark VPN-verbinding en vergeet niet om binnen 30 dagen contact op te nemen met de klantenservice en om het volledige aankoopbedrag terug te vragen.

TIP: Maak voor jezelf een reminder aan in je agenda. Stel deze een paar dagen voor het aflopen van de 30-dagen periode in, zodat je voldoende tijd hebt om Surfshark te proberen en eventueel je geld terug te vragen.

Belangrijk: Hoewel Surfshark je de mogelijkheid geeft met cryptovaluta te betalen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Bitcoin, raden we dit af wanneer je van plan bent jouw abonnement binnen de garantietermijn te annuleren. Het ontvangen van een terugbetaling is namelijk een stuk lastiger wanneer je cryptovaluta gebruikt. Cryptovaluta helpen je anoniem te blijven en dat kan het terugstorten van een betaling erg compliceren.

Zo krijg je jouw geld terug van Surfshark

Bereik je het einde van de Surfshark VPN garantieperiode en wil je jouw abonnement annuleren? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar de Surfshark website en klik rechtsonder in het scherm op “Support“.
 2. Kies voor de “Live chat“-optie en laat je naam en e-mailadres achter. Let op: dit formulier is in het Engels, maar je kunt de support in het Nederlands contacteren. Zij vertalen alle antwoorden voor je middels een vertaalmachine, zodat je direct met ze kunt communiceren zonder Engels te hoeven spreken.
  Surfshark live chat
 3. Selecteer de afdeling “Surfshark VPN” onder “Choose a department”.
 4. Schrijf een kort bericht waarin je uitlegt dat je jouw account wilt annuleren en klik op “Start Chat“. Je wordt nu verbonden met een medewerker van de klantenservice.
 5. Laat de medewerker weten dat je graag een volledige terugbetaling ontvangt.
 6. De klantenservicemedewerker zal de benodigde stappen samen met je doorlopen. Wanneer je abonnement geannuleerd is en je terugbetaling is bevestigd, kun je het chatvenster sluiten.
 7. Controleer binnen zeven tot tien werkdagen of je jouw terugbetaling ontvangen hebt. Hiervoor zet je ook weer een reminder in je agenda.

Je hoeft geen reden te geven voor het annuleren. Mogelijk vraagt de klantenservicemedewerker je voor feedback, maar hier hoef je geen antwoord op te geven als je dat niet wilt. Zorg er daarentegen wel voor dat je binnen de garantieperiode van 30 dagen annuleert. Annuleer je jouw abonnement na het verstrijken van de 30 dagen geld-terug-garantie, dan krijg je je geld helaas niet meer terug.

Een gratis VPN versus een gratis proefperiode bij Surfshark

Naast premium VPN’s zijn er online ook talloze gratis VPN’s te vinden. Automatisch volgt dan de vraag: als er zoveel gratis VPN-aanbieders zijn, waarom zou je dan toch voor een gratis proefversie kiezen? Daar zijn genoeg redenen voor.

Om te beginnen geeft een gratis proefperiode bij een premium VPN-aanbieder zoals Surfshark (of ExpressVPN, NordVPN of CyberGhost) je de mogelijkheid om de volledige service te gebruiken. Er zijn geen limieten en je hebt direct volledige toegang tot alle mogelijkheden, servers, optimale snelheden en data. Je kunt de VPN zelfs op een aantal apparaten tegelijkertijd gebruiken, bijvoorbeeld op zowel je telefoon als je laptop.

Gebruik je een gratis VPN, dan loop je vaak tegen limieten aan. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een veel kleiner servernetwerk hebt, waarbij je maar drie servers tot je beschikking hebt in plaats van duizenden. Daarnaast kappen sommige gratis VPN’s je internetsnelheid af, omdat ze werken met snelheidslimieten. Ook staat een gratis VPN je vaak slechts toe een beperkte hoeveelheid data te beschermen. Al deze limieten maken het bijvoorbeeld erg lastig om online te streamen.

Hoewel Surfshark’s niet-goed-geld-terug-garantie je wat meer moeite kost dan het downloaden van een gratis VPN, geeft dit je wél toegang tot een betrouwbare VPN-aanbieder met fantastische mogelijkheden en functies – iets wat je bij een gratis VPN niet zo snel vindt. Ben je dus op zoek naar een kwalitatieve VPN waar je geen geld aan wilt verliezen? Dan zijn gratis proefperiodes uiteindelijk een stuk aantrekkelijker.

Waarom zou je voor Surfshark kiezen?

Surfshark heeft een aantal geweldige opties en features die aantrekkelijk zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe VPN-dienst. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Duizenden servers over de hele wereld die regelmatig vernieuwd worden, waardoor je nauwelijks tegen (VPN-)blokkades aanloopt.
 • Een strikt no-log beleid, wat betekent dat je persoonlijke gegevens en IP-adres niet opgeslagen worden en je online gegevens zo anoniem mogelijk blijven, ook tegenover Surfshark zelf.
 • De mogelijkheid om Surfshark op een onbeperkt aantal apparaten te gebruiken. Het hele gezin kan dus hetzelfde Surfshark VPN-account gebruiken, zonder ooit tegen beperkingen aan te lopen.
 • Goede werking met verschillende streamingdiensten zoals Netflix (waardoor je toegang krijgt tot de Netflix-bibliotheken van verschillende landen), Disney Plus, BBC iPlayer en talloze lokale (sport)streams waaronder NPO en ESPN.
 • Geavanceerde beveiligingsprotocollen en AES-256-GCM-versleuteling die ervoor zorgen dat je gegevens veilig zijn en blijven.
 • Extra functies zoals een Whitelister, adblocker, Surfshark’s MultiHop-systeem en een GPS-spoofing-optie op Android.
Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.30 per maand
Vanaf
€2.30
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Er zijn VPN-aanbieders die zeggen een geld-terug-garantie te hanteren, maar dit in de praktijk niet doen. Zo komen ze bijvoorbeeld met smoesjes om je je geld niet terug te geven, zoals claimen dat je te veel data hebt gebruikt om nog recht te hebben op garantie. Soms is de klantenservice zo slecht geregeld dat deze niet te bereiken is en je dus ook geen aanvraag kunt doen.

Dit is niet het geval bij Surfshark. Hun klantenservice is uitstekend en 24/7 te bereiken. Ze zullen jouw verzoek direct afhandelen en alle beloften waarmaken. Surfshark geeft je zonder problemen je geld terug, zolang je maar contact met ze opneemt binnen de garantietermijn en ze van de juiste informatie voorziet.

Surfshark versus andere aanbieders

Surfshark is natuurlijk niet de enige goede VPN-aanbieder met een gratis proefversie dankzij een niet-goed-geld-terug-garantie. Ben je benieuwd hoe Surfshark het doet vergeleken met de beste VPN’s ter wereld? Kijk dan snel naar onze vergelijkingen:

Of ontdek de vele andere VPN-aanbieders met behulp van onze vergelijkingstool. Wij onderzoeken alle ins en outs van deze VPN’s, zodat jij precies weet welke VPN-aanbieder het beste bij je past.

Veelgestelde vragen: zo krijg je een gratis trial bij Surfshark

Leer alles over Surfshark’s niet-goed-geld-terug-garantie door de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden hieronder te lezen!

Surfshark heeft geen gratis proefversie, maar je kunt wél hun niet-goed-geld-terug-garantie gebruiken. Dit is een garantie die het mogelijk maakt om álle functies van Surfshark 30 dagen lang gratis te proberen, zonder dat je je geld kwijtraakt. Dit is heel simpel. Kies een abonnement en vraag je geld terug vóór de garantieperiode verlopen is. Ben je op zoek naar een gratis VPN-aanbieder die geen limiet van 30 dagen heeft? Kijk dan eens in onze complete lijst met de beste gratis VPN’s.

Gebruik de live chat op de website van Surfshark en vertel de klantenservicemedewerker dat je jouw abonnement op wilt zeggen. Zit je binnen de garantietermijn van 30 dagen? Dan krijg je jouw betaling geheel teruggestort. Is de garantieperiode verstreken? Dan kun je je abonnement alsnog annuleren, maar krijg je je geld niet terug. Je leest hier precies hoe je dat doet!

De niet-goed-geld-terug-garantie zorgt ervoor dat je Surfshark VPN 30 dagen lang gratis kunt proberen. Je sluit een abonnement af, doet een eerste betaling en krijgt je geld bij annulering (binnen 30 dagen) gewoon teruggestort. Weet je niet wat je van Surfshark moet verwachten? Je leest alles over deze VPN in onze review.

Surfshark biedt geen gratis proefperiode aan, maar geeft je wel de mogelijkheid om de VPN-service 30 dagen lang gratis te proberen. Deze 30 dagen geven je alle tijd om te ontdekken of Surfshark bij je past. Je kunt ieder abonnement uitproberen. Zolang je jezelf binnen de garantietermijn weer afmeldt, krijg je jouw betaling zonder problemen teruggestort!

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen