Hoe krijg ik een Belgisch IP-adres in het buitenland?

Man op ladder grijpt naar internetwolk met Belgische vlag
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel!
In het kort: verkrijg een Belgisch IP-adres in het buitenland (werkt wereldwijd!)

Wil je vanuit het buitenland Belgische tv-programma’s, Netflix shows of andere Belgische content bekijken? Met een VPN omzeil je restricties en krijg je toegang tot al je favoriete Belgische content.

Meteen aan de slag? Volg dan het onderstaande stappenplan:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan, vanwege zijn snelle en stabiele Belgische servers.
 2. Download en installeer de juiste NordVPN-app op jouw apparaat.
 3. Open de app en log in.
 4. Kies een server in België en klik op verbinden. Op deze manier krijg je een Belgisch IP-adres.
 5. Je kunt nu Belgische programma’s en andere inhoud kijken. Veel plezier!

Wil je meer informatie over het gebruik van een VPN om een Belgisch IP-adres te verkrijgen in het buitenland? Lees dan het uitgebreide artikel hieronder.

Loop je in het buitenland tegen blokkades aan terwijl je je favoriete Belgische programma probeert te kijken? Dan ben je waarschijnlijk slachtoffer van een zogenoemde geoblokkade. Dit houdt in dat de Belgische website of app aan jouw IP-adres ziet dat je in het buitenland bent, en je vervolgens blokkeert. Zodoende heb je vaak een Belgisch IP-adres nodig om in het buitenland toegang te krijgen tot Belgische websites.

Gelukkig is het bovenstaande tegenwoordig heel makkelijk. Dit kan namelijk met een simpel en goedkoop programmaatje: een VPN (Virtual Private Network). Hoe dit precies werkt en waar je hierbij op moet letten, lees je in dit artikel.

Waarom kan ik in het buitenland geen Belgische programma’s kijken?

Wanneer je in het buitenland bent en Belgische streams wilt kijken, zul je merken dat je vaak geen toegang krijgt. Veel Belgische websites, streamingdiensten en programma’s zijn namelijk geblokkeerd buiten België, en al helemaal buiten de EU. Uitzendingen van sommige livestreams zijn zelfs alleen in België beschikbaar.

Dit heeft alles te maken met uitzendrechten. Kanalen en websites die (Belgische) content willen uitzenden, betalen doorgaans behoorlijk wat geld voor elk land waarin ze dit doen. Als jij je buiten de gebieden bevindt waar een stream uitzendrechten heeft, dan word je op basis van je IP-adres geblokkeerd. Je krijgt dan een melding die lijkt op de melding hieronder.

VRT.be foutmelding

Betaalde diensten in de Europese Unie zijn verplicht om hun content binnen de hele EU beschikbaar te maken. Deze regel geldt echter niet voor gratis diensten, zoals VRT Max. Zoals genoemd omzeil je deze restricties eenvoudig met behulp van een VPN. We leggen uit hoe dit precies werkt.

Wereldwijd Belgische content kijken met een Belgisch IP-adres

Een VPN werkt als volgt: het leidt jouw dataverkeer om via VPN-servers in bepaalde landen. Je echte IP-adres wordt verborgen, en je krijgt een IP-adres afkomstig van de VPN-server. Veel VPN’s hebben hun servers wereldwijd verspreid, dus je kunt zelf kiezen met welk land jij verbinding maakt. Verbind je bijvoorbeeld met een Belgische VPN-server, dan denken websites en apps dat jij daadwerkelijk in België bent.

Als je een VPN gebruikt, kun je dus een Belgisch IP-adres krijgen. Met jouw Belgische IP-adres kun je vervolgens lokale content vanuit het buitenland kijken. Op deze manier loop je niet langer tegen vervelende (streaming)blokkades aan!

Unblocking met een VPN

Verkrijg een Belgisch IP-adres: een simpel stappenplan

Wil je snel en gemakkelijk een Belgisch IP-adres krijgen, overal ter wereld? Volg dan simpelweg de onderstaande stappen:

  1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider met Belgische servers. Wij raden NordVPN aan vanwege zijn snelle, stabiele en veilige servers in België.
  2. NordVPN
   Onze keuze
   Onze keuze
   Actie:
   Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
   Vanaf
   €2.99
   9.3
   • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
   • Mooie en elegante applicatie
   • Geen logs
   Bezoek NordVPN
  3. Download de juiste NordVPN-app voor jouw apparaat en doorloop de installatie.
  4. Open de NordVPN-app en log in met je account.
  5. Kies een Belgische server en maak verbinding. Je hebt nu een Belgisch IP-adres en kunt Belgische inhoud bekijken – ongeacht je geografische locatie!

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Belgische content te kijken?

In theorie kun je een gratis VPN gebruiken om Belgische televisie en streams te bekijken vanuit het buitenland. In de praktijk is dit echter allesbehalve ideaal, vanwege zaken als snelheids- en data/bandbreedte-beperkingen en een gebrek aan privacy. We zetten hieronder de nadelen van gratis VPN’s op een rijtje.

 • Beperkt serveraanbod.
 • Data/bandbreedte beperkingen.
 • Trage internetsnelheden.
 • Snelheidslimieten.
 • Minder privacy en veiligheid.

Met deze (potentiële) nadelen in het achterhoofd, adviseren we je om voor een betrouwbare premium VPN te kiezen in plaats van een gratis VPN. We kunnen ons voorstellen dat je liever eerst jouw VPN risicoloos uitprobeert, voordat je een betalingsverplichting aangaat. Gelukkig bieden veel premium aanbieders een geld-terug-garantie van 30 dagen of langer. Binnen deze tijd kun je om wat voor reden dan ook jouw abonnement opzeggen en een volledige terugbetaling krijgen.

Is het legaal om een VPN te gebruiken voor een Belgisch IP-adres?

Vrouwe JustitiaEerst het goede nieuws: het gebruik van VPN’s is in het overgrote deel van de wereld volledig legaal en werkt zonder problemen. Slechts in enkele landen, waar over het algemeen toch niet veel (Europese) toeristen en buitenlanders komen, is het gebruik van een VPN strikt verboden. Hieronder vallen landen als Irak, Iran (enkel bepaalde VPN’s), Noord-Korea, Oman en Belarus.

Wel zijn er een aantal landen, die populairder zijn onder Belgen en andere Europeanen, zoals China en Egypte, die het gebruik van een VPN lastig maken. Vaak doen ze dit met geavanceerde VPN-detectietechnieken zoals deep packet inspection. Mocht je je in één van deze landen bevinden, dan raden we je een VPN aan die speciale functies biedt om dit soort maatregelen te omzeilen, zoals NordVPN.

Let op: Als je een Belgisch streamingdienst wilt unblocken met een VPN, lees dan van tevoren de gebruikersvoorwaarden. Zo weet je zeker of je in overeenstemming handelt.

Is het veilig om een VPN te gebruiken voor een Belgisch IP-adres?

Een VPN gebruiken is vele malen veiliger (mits je een betrouwbare VPN hebt) dan surfen zonder VPN. Een VPN beschermt namelijk zowel je privacy, door je IP-adres te veranderen, als je gegevens. Dit laatste doet een VPN door middel van encryptie (versleuteling van je data).

Kortom, zolang je een veilige en betrouwbare VPN met goede encryptieprotocollen kiest, verbetert een VPN je online veiligheid. Om te zorgen dat je een goede en veilige VPN kiest om een Belgisch IP-adres te verkrijgen, zetten we hieronder drie uitstekende providers op een rijtje.

Wat is de beste VPN voor het verkrijgen van een Belgisch IP-adres?

Wil je veilig en eenvoudig Belgische websites en streams bezoeken? Dan heb je een goede en betrouwbare VPN nodig.

De drie VPN’s hieronder bieden allemaal snelle servers aan – ook in België – en zijn zeer betrouwbaar en veilig. De genoemde providers hebben gebruiksvriendelijke apps. Hiermee kun je onder meer veilig internetbankieren en Netflix VS unblocken. Maar het belangrijkste in dit geval: de VPN’s zullen je privacy beschermen en Belgische zoekresultaten weergeven.

NordVPN: de beste VPN voor lastige (Belgische) streamingblokkades

Zoals hierboven vermeld, is NordVPN een uitstekende VPN voor het omzeilen van geoblokkades en het bekijken van Belgische inhoud. NordVPN is veilig, en biedt een groot aantal snelle en stabiele servers. De dienst heeft veel Belgische, maar ook andere servers.

Daarnaast biedt NordVPN opties om de VPN-blokkades die veel streamingdiensten tegenwoordig toepassen tegen te gaan. Via de desktop-app kun je handmatig je server kiezen. Dit betekent dat je een goede kans hebt dat de specifieke server waar jij op zit niet geblokkeerd wordt door de streamingdienst. Streamingdiensten blokkeren namelijk alleen servers waar een grote hoeveelheid verkeer vandaan komt; ze kunnen niet alle servers van een VPN tegelijk blokkeren.

Bovendien is het met de censuurontwijkende obfuscated servers en dedicated IP-adressen van NordVPN zeer onwaarschijnlijk dat je toegang wordt geblokkeerd. Wil je meteen aan de slag met deze provider en zorgeloos Belgische content kijken? Klik dan op de button hieronder. NordVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: gemakkelijk en voordelig Belgische streams unblocken

Wat ons betreft is Surfshark een van de beste VPN’s, en een geweldige optie voor mensen die zich buiten België bevinden. Surfshark heeft een uitgebreid servernetwerk, waardoor je niet te maken krijgt met overbelaste servers. Deze VPN werkt net als veel andere providers op verschillende apparaten en besturingssystemen, waaronder Windows en smart tv’s. Een groot voordeel van Surfshark is dat je de VPN op een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken. Surfshark is dus een ideale VPN voor het verkrijgen van een Belgisch IP-adres en het bekijken van Belgische content.

Als je niet tevreden bent met deze VPN, kun je gebruikmaken van de 30-dagen geld-terug-garantie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: een uitstekend budget alternatief voor het verkrijgen van een Belgisch IP-adres

Een groot voordeel van CyberGhost is de lage prijs van de provider. Ondanks dat de dienst goedkoop is, heeft het uitstekende streamingsnelheden en stabiele Belgische servers. De belangrijkste kenmerken van een VPN (veiligheid, anonimiteit, en toegang krijgen tot content) zijn allemaal aanwezig bij deze provider. CyberGhost biedt bovendien een zeer uitgebreide geld-terug-garantie; maar liefst 45 dagen!

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Waarom zou ik een VPN met een Belgisch IP-adres gebruiken?

De belangrijkste reden voor het gebruiken van een VPN met een Belgisch IP-adres hebben we al genoemd: je kunt waar je ook bent genieten van Belgische tv-shows, programma’s, en websites.

Dit is echter niet alles: behalve Belgische inhoud, kun je met een goede VPN websites, series en films van over de hele wereld bekijken! Netflix heeft bijvoorbeeld voor vrijwel elk land een andere versie, met een ander aanbod. Met een VPN krijg je gemakkelijk toegang tot de Amerikaanse Netflix! Kijk je graag Hulu, BBC iPlayer of Shudder, maar woon je niet in de VS? Ook dit is mogelijk met een VPN.

Daarnaast maakt een VPN je ook veel veiliger online. Vooral in het buitenland is dit erg belangrijk: als je op reis bent ben je waarschijnlijk vaker aangewezen op openbare wifi-netwerken. Deze zijn doorgaans veel onveiliger dan het beveiligde netwerk dat je thuis gebruikt. Iedereen die een beetje verstand heeft van computers en netwerken kan op een openbaar netwerk gemakkelijk jouw internetverkeer onderscheppen en zo gevoelige gegevens stelen! Tenminste; als je jouw verkeer niet beveiligt. Gelukkig is dit precies wat een VPN doet, door middel van sterke encryptie die jouw verkeer onleesbaar maakt voor hackers en andere cybercriminelen.

Zodoende is een VPN met een Belgisch IP-adres een uitstekende investering.

Belgische zenders unblocken met een VPN

Er zijn een hoop interessante programma’s en zenders die de moeite waard zijn om te kijken, maar die alleen in België beschikbaar zijn. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet. Je kunt al deze zenders unblocken met een VPN; we hebben dit getest met NordVPN. Voor sommige diensten heb je een (betaald) account nodig.

 • Sporza: onmisbaar voor sportfans.
 • Ketnet: televisiezenders met tal van kinderprogramma’s.
 • VTM: een van de grootste commerciële televisiezenders van België.
 • Canvas: publieke televisiezender van de VRT.
 • Eén: Vlaamse publieke zender van de VRT.
 • Eleven Sports: uitgebreide streamingdienst voor sport.
 • SBS Belgium: commerciële zender met meerdere kanalen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN?

Wil je een VPN gebruiken om een Belgisch IP-adres te verkrijgen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Serverlocaties: om een Belgisch IP-adres te krijgen, moet je jouw apparaat met een VPN-server in België verbinden. Let er dus op dat de VPN die je kiest servers in België heeft. Alle VPN’s die we hierboven hebben aangeraden beschikken over goede servers in België.
 • Deblokkeermogelijkheden: de soort content die je wilt deblokkeren, en hoe, bepaalt grotendeels welke VPN je het beste kunt kiezen. Als je simpelweg op zoek bent naar razendsnel Belgische content streamen voor weinig geld en op een groot aantal apparaten, raden we bijvoorbeeld Surfshark aan. Echter, wil je Belgische content bekijken vanuit een land waar VPN’s vaak geblokkeerd worden, zoals China, Egypte of Turkije, of via een platform dat VPN’s blokkeert, is NordVPN de beste VPN voor jou. Kijk voor uitgebreidere informatie over VPN’s bij onze VPN keuzehulp tool.
 • No-log beleid: één van de bekendste redenen waarom mensen VPN’s gebruiken, behalve voor streaming, is het verbeteren van hun privacy. Uiteraard rijmt het registeren van gebruikersgegevens- en activiteit hier absoluut niet mee. Daarom is het belangrijk om een VPN met een no-log beleid te kiezen. Alle VPN’s genoemd in dit artikel en in onze top 5 hebben een no-log beleid.
 • Verbindingssnelheden en stabiliteit: veel VPN-gebruikers willen een Belgisch IP-adres om hiermee Belgische films en series te kunnen streamen. Hiervoor is je internetsnelheid uiteraard zeer belangrijk. Immers, als deze laag is krijg je te maken met constant bufferen en laden, wat erg vervelend is. Daarom raden we je aan om een snelle VPN te kiezen, zoals NordVPN, Surfshark of CyberGhost. Gratis VPN’s zijn meestal niet geschikt, omdat deze veel langzamer zijn dan goede premium VPN’s.

Conclusie: Hoe krijg ik een Belgisch IP-adres in het buitenland?

Met een VPN verander je gemakkelijk jouw buitenlandse IP-adres in een Belgisch IP-adres. Met jouw Belgische IP krijg je vervolgens eenvoudig toegang tot Belgische series, films, sportwedstrijden en andere content.

Het veranderen van je IP-adres met een VPN zorgt daarnaast voor meer online privacy, en de versleuteling van een VPN geeft je meer online veiligheid. Onze nummer 1 keuze voor een VPN met een Belgisch IP-adres is NordVPN, maar ook Surfshark en CyberGhost zijn uitstekende keuzes en bieden hun eigen voordelen.

Een Belgisch IP-adres krijgen: veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het verkrijgen van een Belgisch IP-adres? Bekijk onderstaande FAQ. Misschien staat je vraag er wel bij!

Wil je Belgische content kijken, maar ben je buiten België? Met een VPN kun je een Belgisch IP-adres krijgen. Volg simpelweg deze stappen:

 • Abonneer je op een VPN-provider. Wij raden NordVPN aan.
 • Download de software en installeer deze op je apparaat.
 • Open de app en log in.
 • Maak verbinding met een server in België.
 • Nu heb je toegang tot Belgische content. Geniet ervan!

Lees het volledige artikel voor meer informatie over het krijgen van een Belgisch IP-adres.

Ja, met een VPN kun je een Belgisch IP-adres krijgen. Zo krijg je toegang tot inhoud die normaal gesproken alleen in België toegankelijk is. Lees het volledige artikel over het verkrijgen van een Belgisch IP-adres voor meer informatie over de programma’s die je kunt unblocken met een VPN.

Let op: lees altijd eerst de gebruiksvoorwaarden van de streamingdienst, om te kijken of je in overeenstemming handelt.

Ja, in veel landen, waaronder Nederland, is VPN-gebruik legaal. Het uitvoeren van illegale activiteiten blijft ook met een VPN uiteraard illegaal. Als je streamingdiensten gebruikt, check dan van tevoren de gebruiksvoorwaarden om te zorgen dat je niet in strijd met deze voorwaarden handelt. Lees het volledige artikel voor meer informatie over het verkrijgen van een Belgisch IP-adres.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen