Nieuws:
Home » Artikelen (VPN, privacy en internetveiligheid) » De beste VPN providers van 2017

De beste VPN providers van 2017

Hecht je veel waarde aan online privacy en veiligheid, dan is het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) absoluut aan te raden. Een VPN verbinding versleutelt je internetverkeer en de locatie vanaf waar je op het internet surft. Maar wat zijn de beste VPN-aanbieders en welke voordelen hebben ze te bieden? In navolging van ons overzicht van 2016, presenteren we in dit artikel enkele van de beste VPN diensten van 2017. 

Waarom een VPN nodig is

Maak je op de traditionele wijze gebruik van het internet, dan laat je zonder dat je het weet heel wat persoonlijke virtuele sporen achter. Een simpel voorbeeld is dat de internet serviceprovider waar je bij aangesloten bent, precies kan zien welke websites je bezoekt en wat voor data je binnenhaalt. Het IP-adres dat je toegewezen hebt gekregen van de provider zorgt ervoor dat je traceerbaar en volgbaar bent voor bedrijven, overheden, reclamemakers, websites en hackers. Jouw locatie, surfgewoonten en geschiedenis; alles is traceerbaar. Door een VPN te gebruiken kunnen inlichtingendiensten, internetconglomeraten als Google en Facebook, je internetprovider, je medebewoners en je werkgever niet meer zomaar meekijken met waar je mee bezig bent op het internet; je surfgedrag wordt versleuteld en gemaskeerd voor deze externe partijen. Tevens biedt een VPN service extra bescherming tegen cybercriminelen die erop uit zijn om bepaalde data te onderscheppen, zoals banktransacties of e-mailverkeer. Ook stelt een VPN service je in staat om je locatie artificieel te veranderen zodat je nationale restricties op internetcontent kunt omzeilen (bv blokkades op specifieke diensten als Netflix, Spotify en Youtube).

VPN-aanbieders kiezen

Welke VPN dienst moet ik kiezen? Veel mensen worstelen met deze vraag omdat er veel aanbieders en keuzemogelijkheden zijn. Om je wat te helpen in het doolhof van VPN-aanbieders hebben wij daarom een lijst gemaakt met enkele van de beste VPN providers voor 2017. Providers die stuk voor stuk aan de hoogste eisen van privacy en veiligheid voldoen en daarnaast een zodanig pakket kunnen aanbieden waardoor ook specifieke wensen vervuld kunnen worden. Bij de selectie is ook rekening gehouden met mate van betrouwbaarheid, uptime van de server, kosten, snelheid en gebruiksgemak.

De beste VPN providers van 2017

In willekeurige volgorde bespreken wij NordVPN, HideMyAss, IpVanish, PureVPN, VyprVPN; allemaal topaanbieders met hun eigen unieke pluspunten.

1. NordVPN

Bezoek NordVPN

Wil je het neusje van de zalm, dan is NordVPN de VPN-aanbieder waar je wezen moet. Het grote voordeel van NordVPN is dat loggegevens van gebruikers niet worden opgeslagen. Dat betekent concreet dat de activiteiten die je online verricht op geen enkele wijze worden vastgelegd en dus  ook niet kunnen worden achterhaald, zelfs niet door NordVPN zelf. Hecht je veel waarde aan privacy, dan zit je met NordVPN dus absoluut goed.

Andere pluspunten die deze provider te bieden heeft:
+ Het is mogelijk de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken
+ Je kunt met zes apparaten tegelijk gebruikmaken van de dienst
+ Het P2P protocol is toegestaan
+ De aanwezigheid van een kill switch voor het geval de VPN-verbinding wegvalt; je internetactiviteiten worden hiermee automatisch onderbroken mocht onverhoopt de connectie met de VPN-server wegvallen
+  Zeer geavanceerde encryptie
+ Stabiele en vaak snelle servers die verdeeld zijn over ruim 54 landen
+ Ondersteuning voor Windows, OS x, iOS en Android
+ Simpele installatie middels download van specifieke applicatie
+ 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Nadelen bij deze provider:
– Je kunt soms last hebben van het feit dat een server iets te traag werkt. NordVPN biedt vele servers aan en door een andere server te kiezen is dit probleem veelal opgelost

Wat abonnementstype betreft hanteert NordVPN één betalingsmodel. Dit model is gebaseerd op de duur van het lidmaatschap. Hoe langer de duur, des te goedkoper het maandtarief. De prijzen variëren van $ 11.95 per maand bij een looptijd van één maand tot $ 5.75 dollar per maand bij een looptijd van een jaar. Af en toe zijn er bij NordVPN ook speciale aanbiedingen die worden geadverteerd op hun website. Bekijk de volledige NordVPN review hier.

2. PureVPN

Bezoek PureVPN

Ben je op zoek naar een erg voordelige, betrouwbare VPN aanbieder die tevens het grootste serveraanbod in Amerika, Canada en Engeland heeft, dan moet bij PureVPN zijn. Het enorm serveraanbod, de geavanceerde encryptie en het gebruiksgemak maken dat PureVPN momenteel een van de meest competitieve VPN-aanbieders op de markt is.

PureVPN kan je het volgende bieden:
+ P2P en BitTorrent
+ Opties zoals een firewall of een dedicated IP zijn allemaal mogelijk
+ Softwarematige routerfunctie waardoor je Windows computer als VPN verdeler kan functioneren
+ 24-uurs supportservice
+ Internetactiviteiten worden niet in logs opgeslagen
+ Zeer hoge snelheden haalbaar
+ Windows, OS x, IOS en Android ondersteuning
+ 3 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Een minpunt bij PureVPN:
– De dienst is niet tijdelijk kosteloos uit te proberen. Daarnaast zijn er andere VPN-diensten waar de niet-goed-geld-terug garantie wat langer is.

PureVPN heeft diverse pakketten in het aanbod. Hoe langer je een dienst afneemt, des te minder je ervoor betaalt. De prijzen variëren van $ 5.75 per maand tot $ 10.00 per maand, afhankelijk van de looptijd dus. Bekijk de PureVPN review hier.

3. HideMyAss

Bezoek HideMyAss

Gaat het erom dat je van zoveel mogelijk verschillende IP-adressen gebruik moet kunnen maken bij je dagelijkse werkzaamheden? HideMyAss is dan het antwoord. Met een arsenaal van meer dan 940 servers op ruim 350 locaties, spant deze provider de kroon qua serverkeuze. Gecomplementeerd met een set ijzersterke beveiligingsopties, heb je hier te maken met een zeer robuuste VPN-aanbieder.

Praktisch gebruik vormt ook een kernwoord bij HideMyAss, dit blijkt uit:
+ Aanwezigheid van diverse protocollen, zoals PPTP, L2TP en OpenVPN
+ Onbeperkt dataverkeer
+ Ondersteuning diverse besturingssystemen (Windows, OS x, IOS en Android)
+ Astronomische hoeveelheid IP-adressen (meer dan 120.000 beschikbaar)
+ Automatische activering van applicaties alleen wanneer HideMyAss actief is
+ Supersnelle selectie van servers

Aandachtspunt om over na te denken:
– HideMyAss is gevestigd in Engeland; de wetten daar zijn strenger op het gebied van het waarborgen van privacy

Bij de afname van een VPN dienst hanteert HideMyAss ook de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. De abonnementsvormen die worden aangeboden variëren van $ 4.99 per maand tot $ 9.99 per maand waarbij er geen datalimiet aanwezig is. Bekijk de volledige HideMyAss review hier.

4. IpVanish

Bezoek IPVanish

Is een hoge downloadsnelheid iets waar je bij uitstek veel waarde aan hecht, dan kan IpVanish je een goede dienst bewijzen. Een brede vertegenwoordiging van servers en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden daarbij optellend, maken van deze aanbieder een echte ‘Tier One’ Provider (oftewel, aanrader!).

Meer features van IpVanish die je online leven aangenamer maken:
+ Geen vastlegging van internetactiviteiten
+ Geen limiet op connectiesnelheid
+ Bandbreedte wordt niet ingeperkt
+ IP-adressen kunnen constant worden veranderd
+ Geen beperking in serverkeuze
+ Simultaan maar liefst 5 verbindingen mogelijk
+ Windows, OS x, IOS en Android wordt allemaal ondersteund
+ 7 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Een klein nadeel bij IpVanish:
– Je kunt het product niet een tijdje gratis uitproberen

Bij IpVanish kun je kiezen tussen drie abonnementsvormen. Je hebt de optie om te kiezen voor één maand, drie maanden en een jaar. De prijzen zijn dan respectievelijk, $ 10.00, $ 8.99 en $ 6.49 per maand. Bekijk de volledige IPVanish review hier.

5. VyprVPN

Bezoek VyperVPN

Robuuste servers voorzien van state of the art beveiligingsopties? Overweeg dan voor VyprVPN te kiezen. Ondanks dat VyprVPN een nieuwe marktspeler is, heeft het reeds bewezen dat het een serieuze kandidaat is op de VPN-markt.

De volgende features onderstrepen dit feit:
+ Er wordt geen kennis ingehuurd van derden, alle servers worden in-house beheerd
+ Dataverkeer is niet aan beperkingen gebonden
+ Alle gevestigde besturingssystemen worden ondersteund (Windows, OS x, IOS en Android)
+ Ondersteuning van OpenVPN, L2TP, PPTP en Chameleon protocollen.
+ Switchen tussen IP-adressen is mogelijk
+ Blokkering ongewenste inkomende traffic door NAT firewall
+ Snelle servers

Nadeel VyprVPN:
– Relatief gezien kan de prijs wat hoger uitvallen dan de concurrentie. Aan de andere kant maken de unieke features dit weer goed.

De prijzen bij VyprVPN variëren van €3,50 tot €15,99 per maand afhankelijk van het gekozen pakket en de looptijd. Voordeel is dat indien je kiest voor een looptijd van een jaar, je tot wel 62.5% korting kan krijgen op het maandelijkse bedrag. Bekijk de volledige VyprVPN review hier.

Conclusie

Het aanbod aan VPN providers is groot. Ben je een internetgebruiker die grote waarde hecht aan privacy en veiligheid, dan ontkom je niet aan het feit dat je op één of andere manier van virtuele bescherming dient te zijn voorzien. Een VPN biedt daarvoor een passende uitkomst. Nu heb je altijd de mogelijkheid om te gaan voor een gratis VPN-dienst, al zullen frequente gebruikers mogelijk snel tegen de beperkingen van gratis diensten aanlopen.

Met ons overzicht van de beste VPN providers van 2017 hebben wij getracht je een duw te geven in de juiste richting. Ongeacht de keuze die je maakt, gebruikmaken van een betaalde VPN dienst zal ervoor zorgen dat jouw online privacy en veiligheid gewaarborgd zijn!

Geef een reactie