NordVPN trial: zo krijg je een gratis proefperiode

Gratis proefperiode NordVPN trial
Lees hier een korte samenvatting van dit artikel
Samenvatting: Zo krijg je een gratis proefperiode bij NordVPN

Wil je NordVPN gratis uitproberen? Volg deze stappen om NordVPN voor 30 dagen, risico-vrij te gebruiken!

 1. Ga naar https://nordvpn.com/.
 2. Klik op “Koop NordVPN” en kies een abonnement.
 3. Voer je betaalgegevens in en maak een account aan.
 4. Activeer je account met behulp van de bevestigingsmail.
 5. Download NordVPN naar al je apparaten en geniet van de service.
 6. Annuleer je abonnement binnen 30 dagen en krijg je volledige betaling teruggestort.

Belangrijk: je zult de initiële kosten van het abonnement eerst wel moeten betalen. Als je je abonnement binnen 30 dagen annuleert, krijg je dit geldbedrag echter volledig terug via jouw gekozen betaalmethode.

Wil je meer leren over hoe je gebruik kunt maken van deze gratis trial van NordVPN? Of vraag je je af hoe je je account kunt annuleren? Lees dan ons volledige artikel hieronder.

Geavanceerde beveiliging, hoge snelheden, betrouwbare servers… NordVPN is niet voor niets een van de meest populaire VPN-aanbieders van dit moment. Toch willen veel mensen de service eerst gratis proberen vóór ze een vast abonnement nemen. We vertellen je dan ook graag welke stappen je moet nemen om een gratis proefperiode bij NordVPN te starten. Wil je meer weten over NordVPN en wat deze VPN-aanbieder te bieden heeft? Lees dan onze volledige review.

De gratis proefversie van NordVPN

Hoewel er geen daadwerkelijke “gratis VPN proefversie” van NordVPN beschikbaar is, kun je geheel zonder risico hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie gebruiken. Je maakt daarbij een account aan en doet een eerste betaling. Geen zorgen: dit geld krijg je gewoon teruggestort wanneer je jouw abonnement binnen de 30 dagen annuleert en om een volledige terugbetaling vraagt.

Het maakt niet uit welk abonnement je afsluit. Zolang je de klantenservice binnen de garantieperiode van 30 dagen laat weten dat jij je abonnement wilt annuleren, krijg je de betaling teruggestort. Op deze manier kun je NordVPN’s volledige service uitproberen zonder hier ook maar een cent aan te verliezen.

Hoe krijg je een gratis NordVPN trial (30 dagen)?

Je hebt de gratis proefversie van NordVPN in een paar stappen te pakken: je maakt een account aan, geniet van de service zonder risico’s en neemt, voordat de 30 dagen geld-terug-garantie voorbij is, contact op met de klantenservice om je initiële betaling terug te krijgen. Dat doe je dus zo:

 1. Ga naar https://nordvpn.com/.
 2. Klik op Koop NordVPN‘ en kies een abonnement. De niet-goed-geld-terug-garantie geldt op alle abonnementen. Houd wel in de gaten dat je een initiële betaling moet doen om het abonnement echt af te sluiten. Wil je het abonnement dus ook na de garantieperiode nog gebruiken, dan is een plan voor de lange termijn goedkoper.
 3. Screenshot met prijzen van NordVPN
 4. Voer je e-mailadres, betaalgegevens en accountgegevens in.
 5. Screenshot van de "Account aanmaken" pagina en betaalmethodes op de NordVPN website
 6. Activeer je NordVPN account via de bevestiging die je per e-mail ontvangt.
 7. Maak een wachtwoord aan.
 8. Download de NordVPN software op je apparaat. Zit je op mobiel? Dan kun je ook de NordVPN-app downloaden.
 9. Icoontjes van de besturingssystemen waarop NordVPN beschikbaar is
 10. Open NordVPN en log in op je NordVPN-account.
 11. Gebruik de VPN-service door een server te kiezen en verbinding te maken of klik op ‘Quick connect’.
 12. NordVPN Screenshot Windows
 13. Annuleer je NordVPN abonnement via de klantenservice voordat de 30-dagen geld-terug-garantie verstreken is.

Belangrijk: Mocht je met Bitcoin of andere anonieme cryptovaluta betalen, dan kan het lastig zijn om je geld terug te krijgen. Weet je nu al dat je binnen 30 dagen wilt annuleren? Betaal dan via creditcard of PayPal, zodat je zeker weet dat je jouw geld snel teruggestort krijgt.

Hoe krijg je je geld terug van NordVPN?

Als je, na een paar weken van NordVPN te hebben genoten, je abonnement wilt annuleren en je geld terug wilt, moet je de klantenservice contacteren. Dit kost je gelukkig weinig moeite:

 1. Ga naar de website van NordVPN en ga naar de ‘Help‘ sectie. Start de live chat door rechtsonder in het scherm op het chaticoontje (het spraakwolkje met het vraagteken erin) te klikken.
 2. Screenshot van de chatbot van NordVPN
 3. Als je geen Engels spreekt en graag alles in het Nederlands wilt regelen, klik je op de drie puntjes bovenaan het chatvenster en kies je ‘Taal wijzigen‘. Selecteer hier ‘Nederlands‘. Je wordt nu doorverbonden met een klantenservicemedewerker. Je kunt in het Nederlands tegen deze persoon praten, waarbij een vertaalprogramma helpt bij de communicatie. Let wel op dat de klantensupport iets trager kan verlopen vanwege het vertalen.
 4. Vraag de medewerker om een terugbetaling van je abonnement. Zeg dat je jouw abonnement wilt annuleren en een terugbetaling wilt. Zij zullen je vervolgens vragen hoe je betaald hebt.
 5. Geef de klantenservice medewerker de benodigde informatie, zodat zij de terugbetaling kunnen verwerken.
 6. Sluit het chatvenster zodra de annulering is bevestigd.
 7. Wacht vijf tot tien werkdagen totdat je geld op je rekening wordt teruggestort.

Let op je rechten en plichten

Je hoeft geen specifieke reden te geven voor het annuleren van je abonnement. Toch kan de klantenservice medewerker je vragen waarom je annuleert. Zo kunnen zij jouw ervaringen eventueel gebruiken als feedback. Wil je dit niet? Dan kun je altijd antwoorden dat je niet aan een abonnement gebonden wilt zijn.

Let wel op dat je binnen 30 dagen na het aanmaken van je account contact opneemt met de klantenservice. Zijn de 30 dagen verstreken? Dan kan je abonnement wel geannuleerd worden, maar krijg je geen geld terug.

Gratis VPN’s versus een gratis proefperiode bij NordVPN

Het grote voordeel van de niet-goed-geld-terug-garantie van NordVPN is de volledige toegang tot alle premium opties van de VPN. Dit is inclusief de 24/7 klantenservice, het volledige serveraanbod en onbeperkte bandbreedte. Dit maakt een gratis proefperiode de ideale manier om te ontdekken of NordVPN de juiste VPN-dienst voor jou is.

Er zijn echter ook VPN-diensten met volledig gratis abonnementen. Waarom zou je dan toch voor een gratis proefperiode gaan? Daar zijn een aantal redenen voor.

Een gratis VPN-service komt vaak met bepaalde beperkingen. Zo kan het zijn dat er snelheidslimieten gelden, wat betekent dat je jouw internetverbinding niet optimaal kunt gebruiken zolang de VPN aan staat. Daarnaast hebben veel gratis VPN-services datalimieten. Daarmee kun je bijvoorbeeld maandelijks maar 2 GB van je dataverkeer door de VPN laten beveiligen, wat betekent dat je al snel zonder data zit wanneer je de VPN gebruikt om een film of sportwedstrijd te streamen.

Ook heeft een gratis VPN vaak een klein servernetwerk, waardoor je minder keuze hebt uit IP-adressen en VPN-servers in verschillende landen. Premium VPN-diensten, zoals NordVPN, hebben daarentegen duizenden servers tot je beschikking. Ten slotte heeft een gratis VPN vaak geen goede klantenservice, waardoor het moeilijk kan zijn om de nodige hulp te krijgen als je tegen problemen aanloopt.

Een groot voordeel van een gratis VPN is dat je ze langer dan 30 dagen kunt gebruiken. Maar zelfs met dat in gedachten, geeft een gratis proefperiode je meer mogelijkheden en premium opties dan een gratis VPN.

Vergeet niet dat NordVPN geen gratis proefabonnement biedt, maar dat je gebruik maakt van de niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit betekent dat je voor je abonnement moet betalen, voordat je de VPN kunt gebruiken. Annuleer dan ook altijd binnen de 30-daagse garantieperiode, anders kun je naar je geld fluiten!

Waarom zou je voor NordVPN kiezen?

NordVPN is één van de meest betrouwbare én effectieve VPN-aanbieders van dit moment. Deze provider is op één aanbieder na zelfs de beste VPN uit onze top 5-lijst. Een aantal voordelen van NordVPN zijn:

 • Hun ‘zero logs’-beleid, wat ervoor zorgt dat NordVPN je gegevens niet opslaat en dat al je online activiteit, inclusief je IP-adres, verborgen blijft.
 • De geweldige beveiligingsopties, waaronder 256-bit AES-codering: encryptie van hoog niveau, wat ook door regeringen en het leger gebruikt wordt.
 • Een automatische kill switch die ervoor zorgt dat je verbinding beveiligd blijft, ook wanneer je VPN even verbinding verliest.
 • Maximaal zes gelijktijdige verbindingen, zodat je deze VPN met het hele gezin op meerdere apparaten kunt gebruiken (en het werkt ook nog eens met alle populaire besturingssystemen).
 • Duizenden servers verspreid over de hele wereld, die het mogelijk maken om online te gaan vanaf de VS, Duitsland, Japan of één van de talloze andere landen met NordVPN-servers.
 • Gespecialiseerde servers voor streaming, torrenting en Tor over VPN.
 • Servers die specifiek met streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, BBC iPlayer, en Disney+ werken, zodat je overal ter wereld toegang tot je account hebt.
NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Je kunt NordVPN volledig vertrouwen met hun risico-vrije niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Sommige VPN-providers beweren met eenzelfde garantieperiode te werken, totdat je er in de praktijk achter komt dat het toch minder risico-vrij is dan je had verwacht. Gelukkig is hier bij NordVPN geen sprake van. Wanneer jij aangeeft je abonnement te willen annuleren, krijg jij je geld teruggestort. Zorg er daarbij wel voor dat je binnen de aangegeven tijdslimiet contact opneemt!

NordVPN versus andere aanbieders

NordVPN is niet de enige succesvolle VPN op de markt. Andere populaire en betrouwbare VPN-aanbieders zijn bijvoorbeeld ExpressVPN, Surfshark, en CyberGhost. We hebben verschillende betrouwbare VPN-aanbieders met elkaar vergeleken, zodat jij zeker weet dat je de juiste keuze maakt. De resultaten? Die vind je hier:

Deze providers hebben elk hun eigen geld-terug-garantie, zodat je hun service gemakkelijk uit kunt proberen. Wil je daar meer over lezen? Bekijk dan even de volgende artikelen:

Wil je meer weten over andere VPN-aanbieders? Blader dan eens door onze verzameling reviews. Je vindt hier gegarandeerd de antwoorden die je zoekt!

Veelgestelde vragen: Zo krijg je een gratis proefperiode bij NordVPN

Twijfel je over het gratis NordVPN-abonnement of zit je met vragen? Bekijk dan eens deze veelgestelde vragen. Wie weet zit het antwoord dat je zoekt er wel tussen!

NordVPN is een betaalde service, maar biedt een niet-goed-geld-terug garantie. Dit betekent dat je de service 30 dagen gratis kunt proberen. Maak een account aan, gebruik het, en krijg je geld teruggestort voordat de 30 dagen garantieperiode voorbij is.

Zoek je toch naar een volledig gratis VPN? Kijk dan eens naar dit artikel waar we de beste gratis VPN-opties voor je hebben samengevat.

Neem contact op met de klantenservice en vraag naar een live medewerker. Je hoeft deze medewerker alleen te vertellen wat je account is en welke betaalmethode je gebruikt hebt. Zit je binnen de garantietermijn van 30 dagen? Dan zal de klantenservice je abonnement annuleren en je geld terugstorten. Meer informatie vind je in dit artikel over hoe je een gratis proefperiode krijgt bij NordVPN!

Volg deze stappen om de niet-goed-geld-terug-garantie van NordVPN te gebruiken:

 1. Maak een NordVPN-account aan.
 2. Geniet tot 30 dagen lang van de service.
 3. Annuleer je abonnement door contact op te nemen met de klantenservice.

 

Hoewel NordVPN geen gratis versie heeft, heb je wel de mogelijkheid om de service 30 dagen gratis te proberen. Wanneer je een abonnement hebt afgesloten, heb je 30 dagen de tijd om te bepalen of de service bij je past. Wil je jouw abonnement annuleren? Dan krijg je jouw betaling teruggestort (zolang je binnen de garantieperiode annuleert). De niet-goed-geld-terug-garantie is geldig op alle abonnementen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van NordVPN? Je leest er alles over in onze review.

De 30-daagse niet-goed-geld-terug-periode maakt het mogelijk om jouw betaling aan NordVPN teruggestort te krijgen. Je neemt via de website contact op met de klantenservice (de live chat werkt het snelst), vraagt een medewerker of ze jouw abonnement kunnen annuleren en je betaling terug kunnen storten. Zij helpen je vervolgens door het proces heen.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen