Home - VPN reviews - IPVanish review (2018) – Excellente en supersnelle VPN

IPVanish review (2018) – Excellente en supersnelle VPN

IPVanish VPN

IPVanish is een bekende speler in de Virtual Private Network (VPN)-industrie en bestaat sinds 2012. IPVanish heeft een goede positie weten te veroveren vanwege zijn goede dekkingsgebied en beveiligingsfuncties. De groep achter IPVanish heeft meer dan 20 jaar IT-expertise, waaronder IP-diensten, content-delivery en netwerk management. IPVanish is een Tier One provider met een zeer groot netwerk en behoort tot de grootste spelers op de markt. Daarnaast onderscheidt IPVanish zich van de concurrentie door enkele unieke features en toepassingen. Maar ze staan nog wel het meest bekend om hun razendsnelle en stabiele servers. Gecombineerd met hun soepele torrent-beleid, is IPVanish waarschijnlijk de beste VPN om te downloaden via bijvoorbeeld The Pirate Bay.

Bezoek IPVanish

IPVanish Kenmerken

De volgende opties en eigenschappen van IPVanish VPN kwamen we tegen tijdens onze beoordeling. De belangrijkste op een rijtje:

 • Snelle topklasse provider
 • Geen artificiële beperkingen van de verbindingssnelheid
 • Onbeperkte bandbreedte (geen datalimieten)
 • Eenvoudig te gebruiken software (werkt met Windows, MacOSx, Ubuntu Linux, iOS, Android, Windows Phone, Chomebooks en routers)
 • Ongelimiteerd wisselen tussen verschillende IP-adressen en servers
 • 40,000+ gedeelde IP-adressen op 700+ VPN servers in 60+ landen
 • 7-dagen garantie: niet-goed-geld-terug
 • Zero-traffic logs
 • 5 gelijktijdige verbindingen toegestaan waardoor je met meerdere apparaten tegelijk kunt inloggen

Dit zijn slechts enkele van de eigenschappen van IPVanish, want deze provider heeft nog meer troefkaarten.

IPVanish Prijs

In onze IPVanish beoordeling hebben wij de verschillende VPN-abonnementen bekeken. Elk abonnement biedt dezelfde opties en functionaliteiten. De prijzen verschillen puur op basis van de duur waarvoor je een VPN abonnement afsluit. Hoe langer het abonnement loopt, hoe goedkoper je uit bent per maand.

Prijs van VPN abonnementen bij IPVanish

Soms zijn er speciale acties en kortingen; ga naar de website en met een beetje geluk verschijnt er een pop-up met een kortingsaanbod

De software van IPvanish wordt regelmatig geüpdatet en werkt naar onze ervaring goed met:

Als je gebruik maakt van een systeem dat niet op deze lijst, moet je contact opnemen met de IPVanish klantensupport. Zij kunnen je vertellen wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de VPN dienst op jouw systeem werkt.

IPVanish server locaties

Server lokaties van IPvanish

IPVanish heeft servers gepositioneerd over de hele wereld, in meer dan 60 verschillende landen. Met toegang tot meer dan 700 servers en de mogelijkheid om je achter meer dan 40.000 IP-adressen te verschuilen heb je genoeg keuzemogelijkheden. Je vindt bij IPVanish servers in onder meer de Verenigde Staten, verscheidene Europese landen en veel Aziatische landen. Je vindt er ook servers die zich in meer afgelegen delen van de wereld bevinden, zoals Panama. Het voordeel van gedeelde IP-adressen is het feit dat je nog moeilijker te traceren bent, doordat er vaak tientallen tot honderden personen tegelijkertijd van hetzelfde IP-adres gebruikmaken.

IPVanish protocollen

Er zijn drie afzonderlijke protocollen die beschikbaar zijn via deze VPN. Je kunt L2TP/IPsec, OpenVPN of het basis-tunneling protocol (PPTP) gebruiken. Elk protocol heeft zijn eigen voordelen en je zal moeten beslissen welk protocol beter werkt voor jou. Mensen die zich bijvoorbeeld in China bevinden moeten van het L2TP of OpenVPN protocol gebruik maken. De censuursoftware van de Great Wall of China (firewall van China) blokkeert PPTP-verkeer namelijk.

Snelheid van de VPN verbindingen met IPVanish

De snelheid van de VPN verbinding die je ervaart hangt af van een aantal factoren. Een van de belangrijkste is jouw afstand tot de VPN server. Om deze reden hebben wij meerdere servers van IPVanish getest. Een groot pluspunt van IPVanish is dat het programma je voorstelt om automatisch de snelste server in een bepaald land of stad te selecteren. Hieronder rapporteren wij enkele download- en uploadsnelheden van onze tests.

Nederland: 100-150mbit download (maximale van onze verbinding) , maximale upload van onze verbinding (deze is 15mbit)
Amerika (New York): 50-100 mbit download, 10mbit+ upload
Verenigd Koninkrijk (London): 100-150mbit download (maximale van onze verbinding) , maximale upload van onze verbinding (deze is 15mbit).

In de praktijk betekent dit dat de verbindingen voor zowel downloaden, streamen en gewoon internetten een uitstekende snelheid bieden. Met deze resultaten behoort IPVanish tot de snelste VPN services die wij reeds getest hebben.

IPVanish VPN en Netflix

Zoals bij de meeste VPN aanbieders lijkt Netflix het gebruik van VPN verbindingen te blokkeren. Steekproefsgewijs is het ons niet gelukt om via een IPVanish VPN server in Amerika gebruik te maken van Netflix. Wij hebben contact opgenomen met IPVanish om meer info te vragen met betrekking tot het gebruik van Netflix via hun verbindingen. Zij gaven aan dat de technici naar een oplossing aan het kijken zijn en laten het ons weten als deze oplossing klaar is. Op dat moment zullen wij dat hier ook rapporteren. Maar ga er vanuit dat IPVanish momenteel geen toegang biedt tot de Amerikaanse versie van Netflix.

Privacy en veiligheid

IPVanish presenteert zichzelf als een ‘no logs’ VPN-provider. Ook bij navraag geven ze aan geen logs bij te houden. Om een account aan te maken moet je je naam, e-mailadres en betalingsinformatie opgeven. Betalingen kunnen gedaan worden via creditcard, PayPal, Ideal, Giropay, en Bitcoin.

Het gebruik van gedeelde dynamische IP-adressen, waarbij gebruikers een nieuwe IP-adres krijgen iedere keer dat ze verbinding maken met de dienst, én het feit dat elk IP-adres wordt gedeeld door meerdere gebruikers, draagt in theorie significant bij aan het beschermen van de anonimiteit van internetgebruikers.

Een andere factor die meespeelt op het gebied van privacy is dat IPVanish een Amerikaans bedrijf is. Dit betekent dat het bedrijf is onderworpen aan de Patriot Act, National Security regels en het hele arsenaal aan NSA toezichtmaatregelen (Google maar eens op “Snowden”). Een argument dat vaak wordt gegeven is het feit dat een Amerikaans bedrijf enige wettelijke bescherming geniet tegenover de NSA (terwijl de NSA vrij spel heeft om niet-Amerikaanse systemen te hacken), maar dit lijkt in de praktijk toch tegen te vallen. De opvatting dat de NSA (en andere geheime diensten) VPN providers wellicht in de gaten houden lijkt niet ondenkbaar, maar dat is voor IPVanish niet anders dan voor andere VPN providers. In principe heeft IPVanish een afgedicht netwerk waar overheidsdiensten geen enkel inzicht in behoren te hebben.

Op technisch vlak scoort IPVanish zeer goed, en de OpenVPN codering (256-bit AES-CBC, met SHA256 data authenticatie en 2048-bit RSA handshake) is uitstekend. IPVanish zegt geen logs bij te houden van haar gebruikers, wat de privacy ten goede komt.

Klantenservice

De klantenservice is op verschillende manieren te bereiken. Dit kan via e-mail en via een openbaar forum. Helaas is de eerder beschikbare live-chat offline gehaald. De email wordt volgens eigen zeggen 24 uur per dag en 365 dagen per week beantwoord.

IPVanish in de nabije toekomst

Op dit moment wordt er gewerkt aan nieuwe features bij IPVanish. Deze features zullen volgens IPVanish op kort termijn beschikbaar komen voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers:

 • IPv6 en DNS leak bescherming
 • Kill Switch: Optie waarbij al het netwerkverkeer wordt platgelegd mocht de beveiligde VPN-verbinding wegvallen (dit biedt dus extra bescherming)
 • IP Randomizer: Instelling waarmee het IP adres dat je gebruikt at random kan veranderen (op een door jou ingesteld tijdsinterval). Update: Deze functie is inmiddels toegevoegd!
 • OpenVPN Scramble/DPI (deep packet inspection) protectie: Extra bescherming tegen overheden en hun eventuele censuur
 • LAN Blocking voor Windows, waarmee je al het verkeer binnen je lan-netwerk van en naar jouw PC kan blokkeren
 • Speedtesten voor de verschillende servers

IPVanish Conclusie

IPVanish biedt bijna alles wat je nodig hebt, inclusief uitstekende encryptie, een uitgebreide keuze aan serverlocaties en duizenden IP-adressen. De mogelijkheid om tussen IP-adressen te schakelen wanneer je maar wilt is een erg mooie functie die goed werkt. De prijs is prima, zeker ten tijde van kortingsacties. Wij raden deze VPN provider van harte aan voor iedereen die zijn of haar online privacy wil verbeteren, surf- en downloadgedrag wil verbergen of beperkingen van een land wil omzeilen.

Bezoek IPVanish

Pluspunten Minpunten
Snelle servers Netflix werkt niet (geen DNS services)
Goede duidelijke app Geen live chat support
Nette Privacy en log policies
Veel locaties
Vaak vernieuwingen en updates

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *