HideMyAss PNG Logo

Hide My Ass Review 2020

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2020
Hoogtepunten
 • Uitzonderlijk veel IP-adressen mogelijk
 • Grote hoeveelheid stabiele servers
 • Logs worden bijgehouden
6.8

Onze score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  3.0
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Servers
  9.0

HideMyAss review (2020) – Wat te denken van deze controversiële VPN provider?

In deze review wordt de VPN-service van HideMyAss besproken. HideMyAss (HMA) is al heel wat jaren actief en inmiddels uitgegroeid tot een van de wereldwijde marktleiders in VPN-diensten. HideMyAss heeft 880+ VPN servers verspreid over 280+ locaties in 190+ landen. In totaal kan er gebruik gemaakt worden van meer dan 120.000 verschillende IP-adressen. De omvang van deze dekking wordt door geen enkele andere VPN service (VPN aanbieder) geëvenaard.  Naast de beste dekking, biedt HideMyAss ook een aantal sterke features op het gebied van veiligheid, al zijn er ook kanttekeningen te maken.

Specificaties Hide My Ass
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Torrents:
 • Netflix: Ja
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN
 • Logbeleid: Enkele logs
 • Servers: 850+ servers in 180+ landen
 • Prijs: Vanaf €4,99 per maand
 • Geld-terug-garantie: 30 dagen

HideMyAss Features

Hoewel veel VPN-diensten een scala aan functies bieden,  concentreert HideMyAss zich op functies die het meest belangrijk zijn voor hun gebruikers. Hier zijn een paar van die functies die nuttig zijn voor iedereen:

 • Gevestigd in 190 landen
 • 880 VPN-servers beschikbaar
 • 120.000+ IP-adressen waar je je achter kunt verschuilen
 • OpenVPN protocol beschikbaar
 • Ondersteunt Mac (OSx), Microsoft (Windows), telefoons en tablets (Android, iOS) en Linux
 • Geen datalimiet
 • Gegarandeerde tevredenheid, niet-goed-geld-terug

Hoewel dit slechts enkele van de functies zijn die HideMyAss biedt, zijn dit wel meteen de meeste basale en de belangrijkste eigenschappen. Meer specifieke functies die wij getest hebben worden verderop besproken.


Server Snelheid (Speed Guide)

Niet elke server biedt jou dezelfde verbindingssnelheid. De snelheid die je kunt halen is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De snelheid van je eigen internetverbinding
 • De snelheid van jouw computer
 • De kwaliteit van de verbinding met de VPN-server.
 • De afstand tot de VPN-server.

De applicatie van HideMyAss heeft een ingebouwde functie waarmee je de snelste servers over de hele wereld kunt vinden. Me deze ‘Speed Guide’ kun jij de de verbindingssnelheid met de verschillende servers testen en zo de snelste server selecteren voor jouw beoogde doel.

hidemyass speedguide


Geplande IP-wissels (Schedule IP Change)

Privacy en veiligheid zijn aspecten die alle VPN-gebruikers willen van hun provider. HideMyAss heeft een gespecialiseerde functie waarmee je het IP-adres willekeurig kan laten veranderen. Jij kunt zelf een tijdsinterval instellen waarop het IP-adres van de VPN-server die je gebruikt zal wijzigen. Deze functie maakt het moeilijker voor anderen om jou te traceren of blokkeren.

hma-ip-change


Secure IP Bind

Secure IP Bind  is een functie waarmee je regels kunt opgeven die ervoor zorgen dat specifieke toepassingen alleen te gebruiken zijn wanneer je verbinding hebt gemaakt met het internet via HideMyAss. Je kiest zelf de toepassingen die alleen mogen werken als de HideMyAss VPN-verbinding actief is. Bijvoorbeeld, als je verbinding maakt met een torrent-tracker en niet wilt dat je lokale internetprovider weet dat je aan het downloaden of uploaden bent.

secure-ip-bind


Makkelijke Server Selectie

De HMA Pro VPN-software applicatie van HideMyAss stelt je in staat makkelijk en snel tussen de verschillende servers (en landen) te switchen. De protocollen wisselen per server, dus kun je de lijst ook per protocol laten sorteren. Uiteraard is selectie per land ook mogelijk en ook per snelheid tot jouw computer.


Load Balancing

HMA begrijpt dat sommige servers vaker worden gebruikt dan andere. Bijvoorbeeld, de servers uit de VS en het Verenigd Koninkrijk zijn de meest drukke VPN servers. Hiervoor heeft HMA een load balancing mechanisme ontwikkeld, dat werkt door het bijhouden van de belasting van alle servers in een gebied. Dit houdt feitelijk in dat zodra jij een server selecteert die druk bezet is door andere gebruikers de software automatisch een alternatieve server in dezelfde regio aan je voorstelt om een zo optimaal mogelijke snelheid te garanderen. Dit load balancing mechanisme helpt gebruikers de beste kwaliteit van de dienstverlening te ervaren.


HideMyAss Prijs 

HideMyAss biedt een aantal pakketten. HideMyAss vraagt een standaard tarief, dat niet afhankelijk is van je gebruikte bandbreedte. HideMyAss heeft VPN-pakketten waarbij de prijs is gebaseerd op het aantal maanden waarvoor jij een abonnement afsluit (de maandelijkse kosten worden lager naarmate de looptijd van het abonnement langer is).

 • 12 Maanden onbeperkt VPN: $ 5,99 per maand
 • 6 Maanden Onbeperkt VPN $ 7,99 per maand
 • 1 Maand Onbeperkt VPN: $ 11,99
 • 30 dagen geld-terug-garantie wordt aangeboden op alle pakketten

HMA prijzen

HideMyAss VPN heeft soms kortingsacties bij speciale gelegenheden. Verder zijn er voor bedrijven ook speciale regelingen te treffen, neem daarvoor contact op met HideMyAss.


HideMyAss Setup

Een ander belangrijk aspect van een VPN-dienst is of deze compatibel is met je besturingssysteem. HideMyAss VPN Service is compatibel met de meeste besturingssystemen, waaronder alle apparatuur die werkt met Windows en Mac, evenals de meeste mobiele besturingssystemen, zoals Android en iOS. Je hoeft alleen de software te installeren, je inloggegevens invullen, een VPN server te kiezen en op “Connect to VPN” te klikken. De VPN-software werkt goed samen met de volgende besturingssystemen:

 • Windows
 • Mac OS X
 • Linux
 • Android
 • iPhone / iPad
 • diverse routers

hidemyass-vpn-software


HideMyAss Server Locaties

Een uitgebreid netwerk is een van belangrijkste onderdelen van een VPN-service. HideMyAss biedt het grootste bereik in VPN-servers t.o.v. alle andere VPN providers. Met zijn serverlocaties en IP-adressen ben je in staat online te internetten via 190 landen. Als je bijvoorbeeld in Nederland bent en je wil toegang tot Amerikaanse televisienetwerken die programma’s online aanbieden, dan moet je een Amerikaanse IP-adres kiezen via HideMyAss.

Geen andere VPN-service biedt zoveel serverlocaties als HideMyAss, maar de meeste van die IP-adressen zijn in de VS of Europa gelokaliseerd. Je zult merken dat je daarnaast een IP-adres kunt krijgen via servers in Marokko, Servië, Rusland, China, Japan, Canada en vele andere landen. Met zoveel landen en servers tot je beschikking, zul je bijna altijd een IP-adres kunnen vinden op een locatie die jij nodig hebt.

Hide My Ass Serverlocaties

Locaties waar HideMyAss servers heeft.


HideMyAss Protocollen

Erg belangrijk om naar te kijken voordat je een VPN-service neemt is wat voor soort privacy- en veiligheidsmogelijkheden deze VPN biedt voor klanten. Elk protocol heeft andere voordelen en nadelen.

Met het oog op de mate van veiligheid, heeft HideMyAss de keuze gemaakt om enkel een OpenVPN protocol te hanteren. Zij bieden geen andere protocollen aan, zoals SSTP of L2TP.  In combinatie met de 256-bits AES-versleuteling (Advanced Encryption Standard), streeft HideMyAss ernaar een optimaal beveiligde VPN-service aan te bieden.


Klantenservice

Customer support is 7 dagen per week beschikbaar en elke klant heeft de mogelijkheid om hen te contacteren via live chat of e-mail. Ze streven ernaar om alle e-mails binnen 12 uur na ontvangst te beantwoorden. Echter, live chat is 12 uur per dag beschikbaar en er wordt rekening gehouden met de Amerikaanse tijdzones. Er is ook een community forum waar je antwoorden op de meeste gestelde vragen al beantwoord ziet.


HideMyAss VPN in de praktijk (review)

Belangrijker dan bovengenoemde feiten is de werking van HideMyAss in de praktijk. Zoals hierboven beschreven levert HideMyAss nette VPN-programma’s, waardoor het verbinden en gebruik maken van de VPN diensten erg makkelijk is.


Snelheid HideMyAss

Enkele speedtest lieten snelheden tot 100Mbit per seconde zien (mijn verbinding is 150Mbit per seconde). Deze snelheden zijn natuurlijk afhankelijk van de gekozen server. Over het algemeen waren de snelheden die gehaald werden erg netjes en meer dan voldoende voor downloaden en algemeen internetgebruik. Ook YouTube laadde erg snel.


HideMyAss en geodeblokkade

Een aantal VPN gebruikers maakt gebruik van een VPN verbinding om de ogenschijnlijke locatie van hun PC (internetaansluiting) te veranderen om op deze manier toegang te krijgen tot videodiensten (bv. Netflix en Hulu). Helaas hebben een aantal videodiensten (waaronder Netflix) ervoor gekozen om mensen die ‘trucs’ gebruiken om hun locatie te vervalsen te weren. Effectief houdt dit in dat de meeste IP-adressen van HideMyAss door Netflix met succes geblokkeerd zijn. Vanwege de snelle toename en verandering van IP-adressen van HideMyAss zijn er soms nog servers te vinden die door Netflix nog niet geblokkeerd zijn, maar echt fijn werkt het helaas niet.

Vele andere videodiensten blokkeren VPN-gebruikers nog niet. Zo is het erg goed mogelijk om met een VPN verbinding vanuit het buitenland naar tv-stations te kijken van een ander land. Afgelopen WK hebben op deze manier duizenden Nederlanders gratis het WK kunnen kijken vanuit het buitenland. Aangezien de snelheden van de servers en verbinden van HideMyAss erg goed zijn blijft HideMyAss een goede keuze voor een groot deel van de geografische geblokkeerde toepassingen.


Logs en Privacy Policy

Uit het privacybeleid van haar VPN-diensten komt naar voren dat HideMyAss een aantal gegevens registreert waaronder jouw eigen IP-adres, username en wanneer je verbonden bent geweest met welke VPN-server dat was. Deze logs bewaren ze 2 tot 3 maanden voor het geval je je met illegale activiteiten bezighoudt. Ongetwijfeld komt dit beleid voort uit juridisch oogpunt, maar het geeft wel te denken over de anonimiteit die je kunt krijgen via hun diensten. Voor extra anonimiteit zou je dus gebruik kunnen maken van servers die vrij veel gebruikt worden waardoor het traceren van jouw activiteiten (die overigens volgens het beleid verder niet gelogd worden) te bemoeilijken. Ook hier valt te verwachten dat het logging en privacybeleid je pas problemen kan gaan opleveren als je je met activiteiten gaat bezighouden die je direct op de radar van politie en veiligheidsdiensten plaatsen. Denk hierbij aan terrorisme of grootschalige hack-activiteiten en identiteitsfraude.hide-my-ass-banner


HideMyAss controverse

Een aantal jaar geleden (2011) is HideMyAss negatief in het nieuws gekomen vanwege de arrestatie van de Sony Hacker Cody Kretsinger. Cody zou gebruik hebben gemaakt van HideMyAss om zijn hack-activiteiten te verdoezelen. Het verhaal gaat dat hij uiteindelijk is opgepakt omdat HideMyAss onder druk van de FBI zijn gegevens aan de FBI heeft overhandigd. Hierdoor zijn er toentertijd vragen ontstaan omtrent de privacyreglementen van HideMyAss.

In mijn optiek is het naief om te denken dat je ongestoord alles kunt doen dat bij wet verboden is zolang je maar gebruikt maakt van een VPN verbinding. Zodra je je ernstig misdraagt zal een VPN abonnement je niet volledig van de radar van inlichtingendiensten kunnen houden. Ik ben daarom ook van mening dat HideMyAss voor 99% van de gebruikers meer dan voldoende anonimiteit biedt.


Conclusie

HideMyAss is een van de meest populaire VPN providers. Je kunt snel en simpel (eventueel automatisch) tussen IP-adressen schakelen en server locaties kiezen. HideMyAss hanteert één protocol, namelijk het OpenVPN-protocol. In combinatie met een hoog versleutelingsniveau door 256-bits AES encryption, is een veilige verbinding hoge prioriteit. De kosten zijn redelijk en zelfs goedkoop als je het abonnement aanschaft voor 12 maanden. Het is daarbij belangrijk op te merken dat het doorgaans beter is enkele euro’s per maand aan een VPN te besteden dan voor een free VPN service te kiezen; een gratisVPN is namelijk niet altijd veilig.

Er zijn wat vraagtekens te plaatsen bij het logging- en privacybeleid van HMA, maar de transparantie die zij erover bieden valt te waarderen. HideMyAss biedt onbeperkte bandbreedte voor al je apparaten in één enkel pakket en een 30 dagen geld terug garantie. Zelf gebruikt onze redactie HideMyAss veelvuldig voor online activiteiten.

PluspuntenMinpunten
Zeer veel locatiesNiet de allerbeste privacy regelingen
Zeer veel ip-adressenGeen DNS dienst
Snelle vpn verbindingen
Makkelijk in gebruik
Goede support

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

Onze score
6.8
HideMyAss heeft honderden servers, duizenden IP-adressen en goede software.
Bezoek HideMyAss website
Reacties
Plaats een reactie
4
Reacties
 1. Wat je vergeet te melden is dat zij persoonlijke gegevens loggen en ook niet voor jou opkomen indien er mogelijke problemen optreden met autoriteiten. M.a.w. ze spelen die gegevens door, omdat ze vallen onder het Britse recht. Sla de casus ‘Cody Kretsinger’ er maar op na.

  Daarnaast notificeren ze je klaarblijkelijk indien je bijv. auteursrechtelijk materiaal downloadt. Dat druist tegen hun policy in. Frappante hieraan is dat ze dit pro-actief doen… Rara, hoe weten ze dat?

  Tot slot is hun 30-dagen niet goed geld terug policy ook een wassen neus, gezien de vele negatieve ervaringen hiermee van veel mensen.

  Imho valt deze partij slechts aan te raden indien je enkel Hulu-blokkades e.d. wil omzeilen. Wil je een stapje verder gaan op het internet, ga dan op zoek naar een andere aanbieder.

  • Thanks voor de tip Joost. Welke zou je aan kunnen raden die 100 procent zeker geen logs bijhoudt? Gr

 2. Hallo Hr. ,Mevr.,
  Wij wonen in het buitenland en soms kan ik programma’s niet krijgen in Nederland,daarom denk ik erover om een VPN verbinding te installeren. Is Hydemyass een VPN waardoor ik zonder moeite in Nederland kan komen en zodoende wel alle programma’s kan zien??
  Misschien, zijn er ook gratis goede VPN verbindingen????

 3. Gebruik HideMyAss niet. Ze doen aan logging en geven info door aan de FBI.

Een reactie plaatsen

Bezoek Hide My Ass