Beste gaming VPN’s: veilig grenzeloos online gamen

Beste VPN voor Gaming uitgelicht
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: de beste VPN's voor gaming

Gamen met een VPN: het kan. Als je de juiste VPN gebruikt, zul je aangenaam verrast zijn. Een goede VPN voor gaming moet snel en veilig zijn. Ook de mogelijkheid tot het deblokkeren van geografische beperkingen is van belang.

De drie beste VPN’s voor gaming zijn:

 1. ExpressVPN
 2. Surfshark
 3. CyberGhost

ExpressVPN staat op nummer 1 vanwege zijn stabiele snelheden en goede beveiliging.

Wil je weten waarom deze VPN’s perfect zijn voor gaming? Bekijk ons volledige artikel hieronder voor meer informatie.

Het gebruik van een VPN tijdens het gamen lijkt misschien niet logisch. De meeste gamers vrezen dat een VPN je verbinding ernstig vertraagt. Het klopt dat de beveiligingsmaatregelen van VPN-diensten je verbinding soms vertragen. Er zijn echter VPN-aanbieders die niet zo veel invloed hebben op je internetsnelheid, terwijl ze je toch veilig houden online. Als je één van deze diensten kiest, wegen de voordelen van het gebruik van een VPN tijdens het gamen zeker op tegen de nadelen. Wij hebben verschillende aanbieders getest en hebben drie uitstekende VPN’s gevonden die perfect zijn voor gaming.

De beste VPN’s voor gaming

Beste VPN voor GamingDit zijn drie van de beste VPN’s om te gebruiken tijdens het gamen:

 1. ExpressVPN: De beste en meest stabiele gaming VPN.
 2. Surfshark: VPN met hoge snelheden waarmee je grenzeloos en goedkoop kunt gamen.
 3. CyberGhost: De meest gebruiksvriendelijke VPN voor gamen zonder lag.

Wil jij ook veilig en anoniem blijven terwijl je je favoriete online games speelt? Probeer dan een van deze VPN’s. Meer informatie over deze diensten lees je hieronder.

ExpressVPN: de meest betrouwbare gaming VPN

ExpressVPN staat bij ons op nummer 1 en is daarmee de beste VPN-aanbieder die we hebben getest. De verbindingen zijn snel en stabiel. Bovendien heeft ExpressVPN duizenden servers in bijna honderd landen over de hele wereld. je hebt dus meer dan genoeg servers om uit te kiezen. Daarnaast is het gemakkelijk om de snelste optie voor jou te vinden en zo te genieten van de bescherming van ExpressVPN tijdens het online gamen.

Als je een specifiek spel wilt deblokkeren dat niet beschikbaar is op jouw locatie, biedt ExpressVPN ook de oplossing. Kies simpelweg een server in het land dat wél toegang heeft tot het spel. Zodra je VPN-verbinding actief is, kun je het spel alsnog spelen.

ExpressVPN is iets duurder dan de meeste andere VPN-diensten, maar in ruil daarvoor krijg je volledige online bescherming met talloze opties en hoge snelheden. ExpressVPN heeft een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Deze kun je gebruiken om de dienst uit te testen zonder meteen aan een abonnement vast te zitten. Wil je meer weten over ExpressVPN? Lees onze gedetailleerde review over deze provider hier.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.33
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: hoge snelheden voor een lage prijs

Uit onze tests bleek dat Surfshark één van de snelste VPN’s op de markt is. Surfshark is een relatief nieuwe aanbieder die in korte tijd erg populair is geworden. De software is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Bovendien werkt Surfshark op veel verschillende apparaten.

Aangezien de snelheden van Surfshark zo hoog zijn, hoef je nooit lang te wachten tot je spellen geladen zijn. Vooral de pingresultaten van Surfshark zijn goed, zowel voor lokale als Amerikaanse servers. Als je een VPN wilt gebruiken voor gaming, biedt Surfshark je de perfecte bescherming zonder vertragingen te veroorzaken.

Het grootste voordeel van Surfshark is de prijs. Een abonnement kost slechts een paar euro per maand, wat ongelooflijk goedkoop is in vergelijking met andere aanbieders. Deze geweldige prijs-kwaliteitsverhouding maakt Surfshark een nóg aantrekkelijkere optie.

Net als ExpressVPN biedt Surfshark een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat je de dienst kunt testen voordat je een abonnement afsluit. Als je meer wilt lezen over deze nieuwkomer, bekijk dan hier onze volledige Surfshark-review. Klik op de knop hieronder om direct naar de website van Surfshark te gaan.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: onbegrensd gamen met gebruiksvriendelijke software

Een derde goede VPN voor gaming is CyberGhost. Deze provider scoorde ook erg goed in onze snelheidstest. Het maakt niet uit waar ter wereld je je bevindt, één van de duizenden snelle servers van CyberGhost zal je online veilig houden tijdens het gamen. CyberGhost is, ons inziens, de op één na beste VPN die wij hebben getest, direct na ExpressVPN.

CyberGhost’s servers zijn niet zo snel als die van Surfshark of zo betrouwbaar als die van ExpressVPN, maar het verschil zal nauwelijks te merken zijn. De resultaten van CyberGhost zijn immers alsnog ontzettend goed. Met deze provider kun je games van over de hele wereld spelen zonder dat er lag ontstaat. Bovendien is deze VPN ook nog eens vrij goedkoop.

De CyberGhost-software is eenvoudig om mee te werken. Wij vinden deze VPN dan ook de meest gebruiksvriendelijke aanbieder die we tot nu toe zijn tegengekomen. Terwijl je aan het gamen bent, zal CyberGhost je op de achtergrond plichtsgetrouw beschermen. Wil je meer weten over deze VPN? Lees dan onze gedetailleerde CyberGhost-review. Als je liever meteen aan de slag gaat, klik dan op de onderstaande knop om direct naar de officiële website van de VPN te gaan.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.99 per maand!
Vanaf
€1.99
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN voor gaming?

Als je een VPN wilt gebruiken voor gaming, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Een goede VPN voor gaming moet zó werken, dat het geen negatieve invloed heeft op je game-ervaring. Hier zijn enkele overwegingen die je waarschijnlijk wilt maken voor je een VPN-service kiest.

Hoge snelheid en stabiliteit

SnelheidsmeterDe meeste gamers hechten waarde aan een snelle en stabiele verbinding. Een VPN-verbinding die dit kan leveren, is vooral essentieel voor online multiplayer games. Misschien heb je gamers al eens horen klagen of opscheppen over hun ping. Dit heeft te maken met hun internetsnelheid.

Ping verwijst naar de latentie tussen het systeem van de speler en de gameserver. De getallen verwijzen naar de tijd in milliseconden die informatie nodig heeft om tussen de servers te reizen. Hoe lager de ping, hoe soepeler je online spel zal lopen.

Een hogere ping kan vertraging veroorzaken, wat erg vervelend is als je midden in een competitief online spel zit. Sommige games zullen zelfs de verbinding met een speler verbreken als hun ping te hoog is om goed te functioneren. Dit is de reden dat wij onze drie beste VPN’s voor gaming voornamelijk op basis van hun hoge snelheden en stabiele ping hebben geselecteerd.

Om er zeker van te zijn dat de snelheid van je verbinding niet te veel lijdt, kun je het best verbinding maken met een server die dicht bij jou in de buurt is. Vaak zal dit betekenen dat je met een Nederlandse server werkt, al werken Duitse, Franse en Belgische servers meestal ook erg goed. Hoe verder weg de server, hoe langzamer je verbinding zal zijn. Lees ook ons artikel met tips voor de beste VPN-serverlocaties voor onder andere online gamen.

Online beveiliging

Niet alle VPN’s zijn even veilig. Een goede VPN versleutelt je online gegevens en stuurt ze door een beveiligde tunnel. Dit betekent dat jouw online activiteiten niet langer zichtbaar zijn voor anderen, waaronder hackers, je internetprovider en de overheid. Je IP-adres wordt verborgen, wat betekent dat je locatie veilig is en niet wordt onthuld.

Sommige VPN’s geven deze bescherming echter niet of maken misbruik van de informatie die je aan hen toevertrouwt. Wat als ze je gegevens bijvoorbeeld doorverkopen aan andere bedrijven? Of als ze de informatie die ze over je hebben verzameld, gebruiken voor marketingdoeleinden? Je kunt ook per ongeluk een gekraakte VPN downloaden, wat gevaarlijk kan zijn voor jezelf en je apparaat.

Of je nu aan het gamen of surfen bent, je hebt een VPN nodig die je met je gegevens kunt vertrouwen. Daarom bevat onze top 3 alleen VPN-aanbieders die hebben bewezen dat ze goede online beveiliging bieden en de gegevens van hun gebruikers veilig en anoniem houden.

Unblock-mogelijkheden

Sommige game-ontwikkelaars lanceren nieuwe spellen slechts in één land of specifiek deel van de wereld. Dit is vaak het geval als ze de reactie van het publiek willen peilen en bugs uit hun spel willen halen. Als je in een land woont dat deze vroege toegang niet heeft, denk je misschien dat je het spel niet kunt spelen. Toch kan dit: een VPN geeft de oplossing.

Daarnaast verbieden sommige landen bepaalde games, bijvoorbeeld vanwege gewelddadige of seksuele inhoud. Gelukkig is er een manier om dit soort censuur te omzeilen. Als je in een land bent waar spellen gecensureerd worden, maar je die spellen toch wilt spelen, kun je deze beperkingen omzeilen met een VPN.

Unblocking met een VPN

Veel VPN-aanbieders hebben servers in een groot aantal landen. Door verbinding te maken met een server in een ander land, omzeil je alle beperkingen die voor jouw geografische locatie gelden. Je kunt dan het internet opgaan alsof je je in een ander land bevindt.

Niet alle VPN’s zijn in staat om games en andere content te deblokkeren. Een VPN met een groot servernetwerk zal waarschijnlijk meer content kunnen deblokkeren dan een VPN met slechts een paar VPN-servers. Daarnaast kunnen websites ervoor kiezen om de toegang voor IP-adressen van VPN-aanbieders te blokkeren. De VPN’s die we hebben gekozen voor onze top 3 zijn kanjers als het gaat om unblocking en geven je de kans om ook buitenlandse games te spelen.

Testperiode

De meeste VPN-aanbieders hebben een testperiode of niet-goed-geld-terug-garantie, zodat je hun diensten kunt testen voor je aan een abonnement vastzit. Wij raden aan om deze testperiode te gebruiken, vooral wanneer je op zoek bent naar een gaming VPN. Als je merkt dat de VPN die je gekozen hebt, niet zo goed presteert als je wilt, aarzel dan niet om je abonnement op te zeggen en een andere dienst te proberen.

Bij VPNGids testen we VPN-aanbieders vanuit ons kantoor met onze eigen verbinding. De resultaten van een VPN kunnen echter verschillen afhankelijk van je locatie, internetsnelheid en talloze andere factoren. Het kan dus zijn dat een provider heel anders presteert dan tijdens onze tests. Gebruik de testperiode dus om te zien hoe de dienst presteert in combinatie met je favoriete spel. Zo heb je de meeste kans om een VPN te vinden die perfect werkt. Alle VPN-aanbieders die wij in dit artikel aanbevelen, bieden voldoende tijd om hun dienst uit te proberen.

Waarom een VPN voor gaming?

Een VPN geeft je een betere spelervaring, omdat het je helpt vrijer en veiliger te gamen. Zoals eerder vermeld, zijn niet alle spellen wereldwijd beschikbaar. Een VPN helpt je toegang te krijgen tot games die je anders niet zou kunnen spelen.

Ook op het gebied van veiligheid kan een VPN een groot verschil maken. Of je nu gewoon aan het browsen bent of een intense multiplayer-shooter speelt, op het internet zijn er altijd risico’s. Een VPN biedt bescherming tegen allerlei online gevaren door je gegevens te versleutelen en je online activiteiten te anonimiseren.

In echt intense en competitieve online games kan een tegenstander proberen een DDoS-aanval op jou en je team uit te voeren. Dit betekent dat ze veel verkeer naar jouw server sturen in een poging deze te overspoelen. Als ze genoeg ‘nepverkeer’ sturen om je bandbreedte uit te putten, kun jij het spel niet meer spelen en wint de tegenpartij.

Andere, soortgelijke aanvallen die vaak worden gebruikt in online gaming zijn het buitensluiten van gebruikers uit hun account en het wissen van databases. Met een VPN kun je je tegen deze vervelende tactieken beschermen. Kortom, als je toegang wilt tot talloze spellen van over de hele wereld en jezelf tegelijkertijd wilt beschermen tegen online aanvallen, is een VPN het antwoord.

VPN instellen op jouw gaming device

Het is erg eenvoudig om een VPN op je spelapparaat te installeren. Of je nu een desktop, laptop, smartphone of ander apparaat gebruikt, een VPN kan je online beschermen. De eenvoudigste manier om een VPN op je computer te installeren, is door het programma te downloaden van de officiële website van de VPN-service.

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

Volg deze stappen om een VPN op je laptop of desktop te installeren:

 1. Ga naar de officiële website van de door jou gekozen VPN-aanbieder en maak een account aan.
 2. Download de VPN-software van de officiële website.
 3. Installeer de VPN-software door de stappen te volgen die in de installatiewizard worden beschreven.
 4. Log in op de VPN-software met het account dat je in stap 1 hebt aangemaakt.
 5. Kies de VPN-server die je wilt gebruiken. Als je virtuele locatie niet uitmaakt, kies dan de server die het dichtst in de buurt is. Dit geeft waarschijnlijk de minste vertraging tijdens het gamen.
 6. Zet de VPN aan en geniet van je game. Je bent nu beschermd door de VPN.

Als je gewend bent te gamen op een ander apparaat, lees je op de volgende pagina’s hoe je een VPN ook daarop kan laten werken:

Conclusie: de beste gaming VPN

Als je een VPN wilt gebruiken tijdens het gamen, raden wij ExpressVPN, Surfshark of CyberGhost aan. Deze VPN’s bieden snelle verbindingen, stabiele servers, veel mogelijkheden voor het deblokkeren van content en bescherming tegen online aanvallen.

Het klinkt misschien niet logisch om een VPN te gebruiken tijdens het gamen. Toch is het eigenlijk essentieel. Veel spellen worden tegenwoordig online gespeeld. Alles wat je op het internet doet, kan tegen je worden gebruikt door bijvoorbeeld hackers. Sommige VPN-diensten kunnen je verbinding vertragen, wat verre van ideaal is, vooral tijdens het gamen. De drie VPN’s die in dit artikel worden genoemd, kunnen je online veiligheid alsnog handhaven zonder dat je heftige vertragingen oploopt.

De beste VPN voor gaming - veelgestelde vragen

Heb je een vraag over VPN’s en gaming? Hier zijn een aantal veelvoorkomende vragen over dit onderwerp. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

De beste VPN voor gaming is ExpressVPN. Deze aanbieder is de meest betrouwbare en biedt hoge snelheden die nauwelijks invloed hebben op je spelervaring. De kans is klein dat je lag ondervindt, terwijl je tegelijkertijd ook spellen die normaal niet in jouw land beschikbaar zijn, kunt spelen. ExpressVPN heeft een groot servernetwerk dat helpt het meeste uit je abonnement te halen.

Helaas zullen de meeste gratis VPN’s niet snel genoeg zijn om mee te gamen. Omdat gratis VPN’s vaak veel gebruikers hebben die verdeeld zijn over slechts een paar overbeladen servers, zijn ze niet erg snel. Dit betekent dat je waarschijnlijk een hoge ping en veel vertraging tijdens het gamen zult ervaren. Het is beter om een goedkope premium VPN te gebruiken, zoals Surfshark.

Er zijn meerdere redenen om een VPN te gebruiken tijdens het gamen. De twee belangrijkste zijn meer online beveiliging en toegang tot geblokkeerde spellen:

 • Een VPN beschermt tegen DDoS-aanvallen en andere online gevaren die je tijdens het gamen kunt tegenkomen.
 • Sommige games kunnen niet overal ter wereld worden gespeeld. Dit komt bijvoorbeeld door censuur of een gelimiteerde bètaperiode. Een VPN geeft je toegang tot deze games, waar ter wereld je ook bent.
Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen