Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Persoon kijkt met verrekijker vanaf een afstandje naar Nederlandse Netflix
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Netflix blokkeert toegang tot het Nederlandse aanbod als je buiten de EU bent. Je kunt hier echter toegang toe krijgen met een VPN. Je hoeft enkel de volgende stappen te volgen:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider. Wij raden NordVPN aan, omdat deze veel Nederlandse servers heeft die optimaal werken voor streaming.
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat.
 3. Log in en verbind met een Nederlandse server.
 4. Ga naar Netflix en geniet van je favoriete series (met Nederlandse ondertiteling!)

Een uitgebreid stappenplan vind je in het artikel hieronder. Ook leggen we je uit waarom je niet overal het Nederlandse Netflix aanbod kunt zien zonder VPN.

Als je een Netflix-abonnement hebt, wil je natuurlijk ook genieten van het hele Netflix-aanbod. Als je op vakantie gaat of om een andere reden in het buitenland bent, dan heb jij echter geen toegang tot Nederlandse films en series. Dus ook al betaal je voor je abonnement, je kunt nog niet kijken naar Ares, Fenix of Undercover.

Dit is natuurlijk niet fijn. Ook in het buitenland wil jij kunnen genieten van het hele Nederlandse Netflix-aanbod (met Nederlandse ondertiteling). Eerder beschreven we ook hoe je de Amerikaanse Netflix kijkt vanuit Nederland.

Wat volgt is een simpel stappenplan, maar eerst leggen we uit waarom je geen toegang krijgt tot het Nederlandse aanbod vanuit het buitenland.

Waarom kan ik geen Nederlandse films kijken op Netflix vanuit het buitenland?

Dat jij vanuit je vakantiehuis Frank Lammers als Ferry Boumann in de serie Undercover niet kunt volgen heeft de maken met uitzendrechten. Streamingdiensten moeten betalen om een programma uit te zenden, zo ook Netflix. Ze moeten dit bovendien vaak per land doen.

Netflix zendt Nederlandse series daarom alleen uit voor een Nederlands publiek. Als jij in een land in Azië zit, bijvoorbeeld Japan, zie jij een ander aanbod: het Japanse aanbod.

Streamingdiensten en andere websites zien waar jij je bevindt aan de hand van jouw IP-adres. Dit is een code die uniek is voor jouw apparaat en onder andere jouw locatie weergeeft. Als jij met je apparaat dus in een land zonder uitzendrechten bent, weet Netflix dit en blokkeert de Nederlandse programma’s voor jou.

Hoe kijk ik Nederlandse series op Netflix vanuit het buitenland?

3D Kaart van Nederland met Nederlandse vlagNatuurlijk is het mogelijk om alle afleveringen van je favoriete serie én al je favoriete films te downloaden via Netflix. Wanneer je dan in het buitenland zit, bekijk je al deze content offline. Het nadeel hiervan is dat je computer of telefoon al snel volstaat. Een gemiddelde smartphone heeft immers 128 GB opslaggeheugen als deze geheel leeg zou zijn, zonder foto’s, apps of andere bestanden. Een HD film van anderhalf uur neemt zo’n 4,5 GB in beslag.

Een andere simpele manier om je favoriete Nederlandse Netflix-series te kijken vanuit het buitenland is het gebruik van een VPN-verbinding. Een VPN (Virtual Private Network) verandert jouw virtuele locatie.

Als jij verbindt met een VPN-server, krijg je een ander IP-adres toegewezen. Netflix ziet je eigen IP-adres dus niet meer, maar het adres van de externe server. Als deze server in Nederland staat, krijg je een Nederlands IP-adres en denkt Netflix dus dat jij ook in Nederland bent. Op deze manier geniet je ook vanuit het buitenland van fantastische series, zoals Ares.

Dit is natuurlijk een erg beknopte uitleg. Als je precies wilt weten hoe een VPN werkt, lees dan ons artikel over de werking. Je kunt natuurlijk ook meteen het stappenplan hieronder volgen. Voor je het weet zit je klaar voor een avondje bankhangen.

Stappenplan: de beste Nederlandse series op Netflix in het buitenland kijken

 1. Kies een betrouwbare VPN-provider. Je kunt zelf onderzoeken welke VPN-aanbieder je het liefst gebruikt aan de hand van onze reviews. Wij raden je zelf NordVPN aan; een gebruiksvriendelijke provider met goede streamingsnelheden. Later in dit artikel vertellen we je meer over NordVPN.
 2. Sluit een abonnement af. Weet je nog niet 100% zeker of je NordVPN wilt gebruiken, dan maak je gemakkelijk gebruik van de proefperiode. Je test de dienst dan een maand lang gratis uit.
 3. Download de juiste software voor jouw apparaat. Als je wilt Netflixen op je Android telefoon, heb je een andere VPN-versie nodig dan op een Windows computer. Gelukkig geeft NordVPN duidelijk weer welke versie je nodig hebt aan de hand van pictogrammen.
  Screenshot van de verschillende besturingssystemen waarop je NordVPN kunt installeren
 4. Doorloop de installatieprocedure. De provider laat de stappen duidelijk zien en de procedure wijst zichzelf. Mocht je hulp nodig hebben, bekijk dan onze handleiding per apparaat.
 5. Open de VPN-app en log in.
 6. Kies een Nederlandse server.
 7. Log in bij Netflix (of sluit een abonnement af als je dat nog niet hebt gedaan).
 8. Geniet van de Nederlandse films en series op Netflix. Bekijk in november bijvoorbeeld al het derde seizoen van Undercover!

De beste VPN-aanbieder voor Nederlandse Netflix in het buitenland

Soms blokkeren streamingdiensten jouw toegang juist omdat je een VPN gebruikt. Dit lijkt paradoxaal, maar Netflix probeert IP-adressen van VPN-servers vaak te blokkeren. Om te Netflixen heb je dus de ultieme unblocking-VPN nodig.

Hier komt NordVPN in beeld. Deze VPN-provider biedt niet alleen functies om geoblokkades, de blokkade op basis van uitzendrechten, te omzeilen. Hij biedt ook functies om VPN-blokkades te omzeilen. Dit doet NordVPN op drie manieren: het aanbieden van een groot aantal Nederlandse servers, obfuscated servers en dedicated IP-adressen.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Probeer verschillende servers

Twee servers met daartussen een "wissel" icoonAls je het Nederlandse aanbod op Netflix niet direct ziet, kan het verwijderen van cookies een makkelijke oplossing zijn. Verbreek in dat geval eerst de VPN-verbinding en sluit Netflix af. Wanneer je de cookies, en dus informatie over je internetgedrag, van je computer hebt verwijderd, start je zowel de VPN als Netflix weer op.

In het ongunstige geval dat Netflix je nog steeds de Brabantse misdaadserie Fenix niet laat zien, heb je de optie om met een andere Nederlandse server te verbinden. Netflix blokkeert namelijk niet de hele VPN-provider, maar individuele server-IP’s. Als een server is geblokkeerd, is een andere dat niet per se ook.

Bovendien biedt NordVPN Nederlandse obfuscated servers aan. Dit zijn servers die een speciaal algoritme gebruiken om te verbergen dat je een VPN gebruikt. Obfuscated servers worden vaak gebruikt in regimes met strenge censuur, zoals Cuba of Pakistan. Ze zijn natuurlijk ook erg handig om het Netflix ‘regime’ te ondermijnen.

Nederlandse Netflix met een dedicated IP-adres

Naast een groot aantal (obfuscated) servers, biedt NordVPN dedicated IP-adressen. Dit zijn unieke, vaste IP-adressen die slechts door één persoon gebruikt worden. Het is dus vergelijkbaar met een proxy. De afbeelding hieronder geeft de werking van een dedicated IP schematisch weer.

Dedicatd IP Shared IP Uitleg Illustratie

Als jij een reguliere VPN-verbinding gebruikt, deel je een server met anderen. Je krijgt dan een shared IP-adres. Als meerdere gebruikers van dit IP-adres tegelijkertijd Netflix bezoeken, gaat er natuurlijk een belletje rinkelen bij de streamingdienst.

Wanneer je een dedicated IP gebruikt, ben jij de enige die Netflix kunt bezoeken met dat adres. Het is voor de streamingdienst dus lastiger om te achterhalen of je een VPN gebruikt. Hoewel zo’n dedicated IP-adres je anonimiteit tijdens het internetten verkleint, vergroot het wel de kans dat je toegang krijgt tot alle Nederlandse films op Netflix.

Conclusie: bekijk alle nieuwe Nederlandse Netflix series en films vanuit het buitenland

Vanuit het buitenland je favoriete film of series op de Nederlandse Netflix kijken kan tricky zijn. Als je in Engeland bent, krijg je al geen toegang meer tot het Nederlandse aanbod. Hier krijg je juist de Britse Netflix-bibliotheek te zien. Dus als jij op vakantie bent, maar de release van de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde niet wilt missen, heb je een VPN nodig. Wij raden NordVPN aan, maar je kunt natuurlijk ook zelf onderzoek doen.

Gebruik je een andere Nederlandse streamingdienst? Ook dan kan het in het buitenland lastig zijn je favoriete programma’s te volgen. Als je hulp nodig hebt, kun je eens kijken naar onze andere stappenplannen:

Nederlandse Netflix kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Wil je antwoord op jouw vraag over hoe je het Nederlandse Netflix-aanbod vanuit het buitenland kijkt? Lees dan onze FAQ. Als jouw vraag er niet tussen staat, kun je deze natuurlijk stellen in de reacties.

Netflix moet zich houden aan uitzendrechten. Het Nederlandse aanbod mag alleen in Nederland en de rest van de Europese Unie uitgezonden worden. Zolang Netflix de rechten om een programma uit te zenden buiten de EU niet koopt, kun jij dit programma niet kijken in het buitenland. Met een VPN omzeil je dit probleem en geniet je overal ter wereld van jouw favoriete films en series.

Het makkelijkste is om een VPN te gebruiken om het Nederlandse Netflix-aanbod te bekijken vanuit het buitenland. Een VPN kan jouw IP-adres namelijk in een Nederlands IP-adres veranderen. Hoe dat precies werkt, lees je in onze uitleg over hoe je Nederlandse series op Netflix kijkt vanuit het buitenland.

Een VPN-verbinding gebruiken om te streamen is in de meeste landen volkomen legaal. Netflix probeert VPN-gebruikers echter te weren, dus het kan zijn dat het niet meteen werkt.

Wil je meer weten over de legaliteit van VPN’s? Lees dan “Is streamen met een VPN legaal?“.

NordVPN vinden wij de beste VPN-provider om te genieten van het Nederlandse Netflix-aanbod. Deze provider heeft een groot aantal Nederlandse (obfuscated) servers met hoge streamingsnelheden. Daarnaast biedt NordVPN dedicated IP-adressen aan, waardoor streamen nog makkelijker gaat. Lees er alles over in ons artikel over Nederlandse Netflix kijken in het buitenland.

Je kijkt Undercover op Netflix Nederland. Buiten de EU heb je een VPN nodig om toegang te krijgen tot het Nederlandse streamingaanbod. De VPN verandert jouw IP-adres namelijk in een Nederlands IP-adres, waardoor Netflix denkt dat jij in Nederland bent. Als je ons stappenplan volgt, zit je binnen no-time klaar voor Undercover seizoen 3.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen