Hoe krijg ik een Amerikaans IP-adres?

Tablet met kaart van de VS met locatiemarkeerders
Klik hier voor de samenvatting van het artikel
In het kort: een Amerikaans IP-adres krijgen

Wil jij toegang tot streamingdiensten met Amerikaanse content of tot geblokkeerde Amerikaanse (nieuws)websites? Je hebt hiervoor een Amerikaans IP-adres nodig. Een Virtual Private Network (VPN) zorgt ervoor dat je jouw IP-adres kan veranderen naar een Amerikaans IP-adres. Dit IP-adres helpt jou altijd toegang te krijgen tot alle Amerikaanse content.

Je doet dit door het volgen van de volgende stappen:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider. Wij raden de razendsnelle ExpressVPN hiervoor aan.
 2. Download en instaleer de VPN-software.
 3. Maak een account aan en activeer deze.
 4. Start je VPN-software en kies voor een server in Amerika.
 5. Klik op de knop “verbinden”.
 6. Je hebt nu een Amerikaans IP-adres.

Wil je meer weten over het krijgen van een Amerikaans IP-adres? Lees dan het volledige artikel op deze pagina.

Heb je op sociale media gezien dat die nieuwe film waar je zo naar uit keek op Netflix staat, maar is dit niet het geval wanneer je zelf kijkt? Grote kans dat dit te maken heeft met geoblokkades. De film is wel al uitgebracht in de VS, maar de toegang in andere landen wordt (nog) geblokkeerd.

Nu kan je natuurlijk wachten en hopen dat de film uiteindelijk ook in Nederland online komt, maar grote kans dat je dan alle spoilers al gezien hebt. Een handigere optie is om een Amerikaans IP-adres te verkrijgen. Dit kan je doen via Smart DNS of proxyservers, maar voor de veiligste en beste beleving kan je ook een VPN gebruiken. Hoe dit precies werkt lees je in dit artikel. Ook laten we de beste VPN-providers voor Amerikaanse IP-adressen zien.

Hoe krijg ik een Amerikaans IP-adres?

Als je series of films wil kijken op Amerikaanse streamingsdiensten, kan dit voor problemen zorgen. Diensten als Amazon Prime Video en Netflix bieden namelijk andere content aan in verschillende landen. Het is dus mogelijk dat je je favoriete film niet kan kijken, ook al heb je een abonnement.

De Nederlandse afdeling van Prime Video of Netflix heeft dan niet het recht om deze content te tonen. De Amerikaanse variant heeft deze uitzendrechten wel en dus gebruikt de streamingsdienst geoblokkades. In andere woorden: Deze diensten zorgen ervoor dat sommige content alleen beschikbaar is voor gebruikers in specifieke landen.

Dit doen ze door te kijken naar jouw IP-adres. Je netwerk wijst automatisch een uniek IP-adres toe aan jouw apparaat. Diensten kunnen aan de hand van dit adres onder andere zien vanuit welk land je het internet opgaat. Zegt jouw IP-adres in een land te zijn zonder kijkrechten, dan blokkeert de streamingsdienst de content voor jou. Je hebt dus een Amerikaans IP-adres nodig om Amerikaanse content te bekijken.

Je IP-adres veranderen in een Amerikaans IP-adres

Gelukkig kan je jouw IP-adres veranderen. Een goede manier om je IP-adres te veranderen is met behulp van een Virtual Private Network (VPN). Je maakt verbinding met een VPN-server in een land naar keuze om je IP-adres te veranderen. Kies je Amerikaanse server, dan krijg je een Amerikaans IP-adres toegewezen. De rest van het internet denkt dan dus dat je in Amerika bent. De geoblokkade is op deze manier opgelost en je hebt toegang tot de Amerikaanse content!

Omzeilen van geoblokkades via VPN

Hieronder vind je een stappenplan om je te helpen bij het installeren van een VPN en je IP-adres te veranderen in een Amerikaans IP-adres. Later in dit artikel geven we bovendien tips over welke VPN’s hiervoor het meest geschikt zijn. Ook leggen we nog twee andere manieren uit om Amerikaanse IP-adressen te krijgen.

Stappenplan om een Amerikaans IP-adres te krijgen

Met deze zes makkelijke stappen krijg jij binnen een paar klikken een Amerikaans IP-adres:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider met Amerikaanse servers. Neem bijvoorbeeld ExpressVPN. Deze VPN komt bij ons als beste uit de test door zijn stabiliteit en snelheid. Ideaal om Netflix mee te streamen.
 2. ExpressVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Forse korting op jaarpakket + 30 dagen geld-terug-garantie
  Vanaf
  €5.90
  9.5
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download en installeer de software van de VPN.
 4. Maak verbinding met een server in Amerika.
 5. Nu heb je al een Amerikaans IP-adres. Je kan alle Amerikaanse content bekijken die in Nederland geblokkeerd wordt.

Is een VPN duur?

Kort gezegd: nee, een VPN hoeft niet duur te zijn. Er zijn zelfs gratis VPN’s, maar deze hebben vaak nadelen:

 • Beperkt serveraanbod. Gratis VPN-services hebben minder servers in minder verschillende landen dan premium VPN’s. Kleine kans dat de gratis services geen server in Amerika hebben, maar je krijgt wel te maken met verschillende andere nadelen.
 • Sommige gratis services hebben een limiet voor de hoeveelheid data die je mag gebruiken. Neem de gratis VPN-service van TunnelBear. Deze provider heeft wel servers in Amerika, maar beperkt je datagebruik tot slechts 500MB per maand. Dan kan je met je Amerikaanse IP-adres alsnog maar twee afleveringen Friends kijken.
 • Traag internet. Zoals gezegd gebben gratis VPN’s vaak minder servers. Toch hebben deze servers veel gebruikers, waardoor de internetsnelheid daalt. Het laden van een film om te streamen duurt dan veel langer.
 • Zelfs als de servers ruimte genoeg hebben voor de hoeveelheid gebruikers, kan je bij gratis services last hebben van traag internet. Er zijn namelijk gratis VPN-services die snelheidslimieten hebben ingesteld.
 • Gelogde gegevens. Een VPN gebruik je vaak niet alleen voor het veranderen van je IP-adreslocatie, maar ook om anoniemer op internet te surfen. Gratis VPN’s loggen je gegevens echter vaker. Ze verkopen deze soms zelfs door aan derden. Zo ben je alsnog niet anoniem online.

Gezien deze nadelen adviseren wij je om een premium VPN te kiezen. Wil je niet meteen geld uitgeven en een VPN eerst gratis proberen? Veel providers maken gebruik van gratis proefperiodes. Zo heeft ExpressVPN een 30-dagen geld-terug-garantie. Abonnementen op premium VPN’s zijn bovendien al voor minder dan vijf euro per maand te krijgen.

Is het legaal om een VPN te gebruiken om een Amerikaans IP-adres te krijgen?

Ook op de vraag of VPN-services legaal zijn, kunnen we een geruststellend antwoord geven. In Nederland is verbinding maken via een VPN compleet legaal. Je kan dus met een gerust hart een VPN gebruiken om je IP-adres te veranderen. Uiteraard is het niet de bedoeling om de VPN te gebruiken voor illegale praktijken, maar dat mag voor zich spreken.

Er zijn wel verschillende andere landen waar het gebruik van de meeste VPN-services ingeperkt of zelfs verboden wordt. Het gaat hier echter om een kleine groep landen. Dit zijn vaak landen met dictatoriale regimes, zoals China en Rusland. Voor meer informatie over de (il)legaliteit van VPN-services kan je ons artikel hierover lezen. Als jij vanuit Nederland een Amerikaanse serie op Netflix wil kijken, kan je echter gewoon legaal een VPN gebruiken en een ander IP-adres krijgen.

Is het veilig om een VPN te gebruiken om een Amerikaans IP-adres te krijgen?

Het is veilig om een VPN te gebruiken om Amerikaanse IP-adressen te krijgen. Het is zelfs veiliger om te internetten met een VPN dan zonder een VPN. Uitgebreide uitleg over de voor- en nadelen van VPN-gebruik bespreken we in ons artikel over de voordelen en in ons artikel over de nadelen van een VPN-verbinding. De belangrijkste punten uit deze artikelen zijn de volgende:

Door verbinding te maken met VPN-servers, is je IP-adres niet meer gekoppeld aan jouw identiteit. Je IP-adres wordt dus gemaskeerd. Dit zorgt voor meer anonimiteit. Ook worden je gegevens gecodeerd, waardoor je anoniemer en veiliger verbinding maakt met het internet. Jouw persoonlijke informatie krijgt hierdoor namelijk goede bescherming. Een derde voordeel van een VPN-service is dat je overheidscensuur kan omzeilen. Geoblokkades worden opgeheven en je krijgt toegang tot streams en (nieuws)websites over de hele wereld. Dit geldt ook voor alle content die eigenlijk alleen in Amerika beschikbaar is.

Als je een VPN-verbinding gebruikt, wil je online privacy behouden. Er zijn echter gratis VPN’s die de online activiteiten van gebruikers toch opslaan en zelfs doorverkopen aan derden. Een nadeel is dus dat je gegevens gelogd kunnen worden. Daarbij kan je een misplaatst gevoel van zekerheid krijgen. Met een VPN ben je niet onoverwinnelijk. Een verbinding met een VPN-server is een goede manier om je data te versleutelen, IP-adres te verbergen en je toegang te geven tot websites die exclusief zijn voor bepaalde IP-adressen. Als een hacker of inlichtingendienst meer over jou wil weten, kan dit echter op andere manieren alsnog. Bovendien kan je nog steeds getroffen worden door malware.

Het gebruik van een VPN heeft dus meer voordelen dan nadelen. Zolang je een goede, betrouwbare VPN gebruikt, zal je van de nadelen minder last hebben. Soms kan je moeilijk beoordelen of een VPN-provider betrouwbaar is. Om je te helpen hebben we een review-pagina. En nog makkelijker: hieronder hebben we al een aantal betrouwbare providers op een rijtje gezet.

Wat is de beste VPN voor een Amerikaans IP-adres?

De meeste VPN-providers hebben wel een server in Amerika. Soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom helpen wij jou een veilige en snelle VPN te vinden die servers in Amerika heeft.

ExpressVPN: Snelle Amerikaanse servers

ExpressVPN staat niet voor niets bovenaan onze lijst van beste VPN-providers. Deze VPN is een van de beste VPN-diensten om content te deblokkeren. ExpressVPN is bovendien snel, heeft een stabiele verbinding én is te gebruiken op wel vijf apparaten tegelijkertijd. Met de grote hoeveelheid servers in 94 landen, waaronder Amerika, is deze VPN zeker geschikt voor het veranderen van je IP-adres naar een Amerikaanse.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Forse korting op jaarpakket + 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€5.90
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN: Veilig een Amerikaanse IP-adres

NordVPN heeft maar liefst 1970+ servers in Amerika. Deze provider gebruiken om je IP-adres te veranderen naar een Amerikaanse is dus zeker mogelijk. NordVPN heeft bovendien een goed en uitgebreid beveiligd servernetwerk en een no-logbeleid. Met deze VPN hoef je je dus geen zorgen te maken om je privacy.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.92 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.92
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

SurfShark: Goedkoop een Amerikaans IP-adres krijgen

Surfshark maakt verbinding met 3.200 servers verdeeld over 65 verschillende landen, waaronder Amerika. Voor een betaalbaarder alternatief is Surfshark dan ook een goede VPN om een Amerikaans IP-adres te krijgen. Deze VPN biedt helaas geen Nederlandse software. Hij is wel te gebruiken op een oneindig aantal apparaten tegelijk. Als je overweg kan met Engels, is deze VPN zeker een goede koop.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,21 per maand
Vanaf
€1.96
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Waarom zou ik een VPN met Amerikaans IP-adres gebruiken?

Kort gezegd brengt een VPN-verbinding je de voordelen van meer vrijheid, meer online anonimiteit en extra bescherming. Eerder in dit artikel hebben we natuurlijk al gesproken over geoblokkades. Deze beperkingen door diensten zoals Netflix zorgen ervoor dat jij niet alle Amerikaanse content kan zien. Andere diensten die gebruik maken van geoblokkades zijn YouTube en nieuwswebsites. Bovendien zijn er games die eerder in Amerika worden uitgebracht of daar goedkoper zijn dan in Nederland. Wil je toegang krijgen tot alle Amerikaanse content, dan biedt een VPN de uitkomst om je Nederlandse IP-adres in een Amerikaans IP-adres te veranderen.

Hoe Werkt een VPN Illustratie

Als je verbinding maakt via een VPN, heb je bovendien meer anonimiteit online. Allerlei bedrijven, zoals Google of je eigen internetprovider, kunnen zien wat je online doet. Een VPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je IP-adres. Zo kunnen deze bedrijven niet meer meekijken en ben jij anoniemer online. Deze versleuteling van je internetverkeer zorgt er bovendien voor dat cybercriminelen je gegevens niet zo makkelijk kunnen onderscheppen.

Smart DNS of een proxyserver in plaats van een VPN

Dit artikel heeft het voornamelijk gehad over het krijgen van een Amerikaans IP-adres met behulp van een VPN-verbinding. Aan het begin vertelden we echter dat er ook andere opties zijn. Zo kan je Smart Domain Name Servers (DNS) of een proxyserver gebruiken.

Smart DNS

Zoals we eerder al uitlegden, heeft elke computer een uniek IP-adres. Dit IP is gekoppeld aan een (website)naam. DNS houden deze koppelingen bij als een groot telefoonboek voor het internet. Met een Smart DNS leg je contact met een Amerikaanse server en krijg je een Amerikaans IP-adres toegewezen. Smart DNS versleutelt je internetverkeer echter niet. Als je het belangrijk vindt anoniem en veilig online te zijn, dan kan je toch beter een VPN-server gebruiken.

Proxyserver

Een andere optie is om een proxyserver te gebruiken. Zo’n proxyserver staat tussen je eigen computer of netwerk en het internet in. De gegevens die jij het internet op wil sturen, stuur jij dan dus eerst naar de proxyserver en deze stuurt het dan weer door naar het internet. De rest van het internet krijgt daardoor niet jouw IP-adres te zien, maar het IP-adres van deze server. Dit zorgt voor een zekere anonimiteit.

Je gegevens worden echter niet versleuteld: websites kunnen wel zien wát je doet, ze koppelen het alleen aan het verkeerde IP-adres. Cybercriminelen kunnen bovendien je echte IP-adres relatief gemakkelijk achterhalen als je een proxyserver gebruikt. Voor meer veiligheid en anonimiteit kun je dus beter je IP-adres veranderen met behulp van een VPN. Overigens is het onze ervaring dat proxyservers vaker geblokkeerd worden door Netflix dan VPN-diensten. Wil je dus gebruik maken van Netflix met een Amerikaans IP-adres, kan je het beste een VPN-server gebruiken.

Hoe werkt een Proxy Server

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN?

Wij hebben natuurlijk al een groot aantal VPN’s gereviewd, maar je kan natuurlijk ook je eigen onderzoek doen. Waar moet je dan op letten? Hieronder vind je vier belangrijke punten om in overweging te nemen bij het kiezen van een VPN.

 • Serverlocatie. Voor een Amerikaans IP-adres heb je natuurlijk Amerikaanse servers nodig. De hoeveelheid servers in dit land is ook belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat je verbinding vertraagt wanneer meer gebruikers verbinding maken.
 • Deblokkeermogelijheden. Verschillende VPN-diensten zijn goed in verschillende dingen. Sommige providers hebben zelfs speciale streamingservers voor een betere Netflix-ervaring, zoals NordVPN.
 • No-logbeleid. Een VPN-server gebruik je vaak voor meer privacy. Sommige gratis VPN’s houden echter gebruikersgegevens bij en verkopen deze soms zelfs door. Het is daarom belangrijk dat je een VPN zoekt met een “no logging” beleid wanneer je een Amerikaans IP-adres wil.
 • Verbindingssnelheid en -stabiliteit. Als je streamt, wil je natuurlijk niet dat het programma hapert. Kies daarom voor een snelle VPN. Gratis VPN-diensten zijn doorgaans trager dan premium VPN-diensten.

Conclusie

Met een VPN kun jij jouw IP-adres aanpassen naar een Amerikaans IP-adres. Dit Amerikaanse IP-adres zorgt ervoor dat jij toegang krijgt tot alle content uit Amerika: van het Amerikaanse streamingsaanbod op Netflix tot anders geblokkeerde Amerikaanse websites.

Een VPN zorgt er bovendien voor dat je anoniemer en veiliger bent online. De beste VPN voor een Amerikaans IP-adres is wat ons betreft ExpressVPN, maar je kan natuurlijk ook je eigen onderzoek doen. Bekijk in dat geval ook onze lijst van beste VPN-providers.

Een Amerikaans IP-adres verkrijgen: veelgestelde vragen

Hier vind je een kort antwoord op je vragen over het krijgen van een Amerikaans IP-adres. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Heb je echter een vraag die niet in het rijtje staat? Laat dan vooral een reactie achter. We geven zo snel mogelijk antwoord.

 

Om een Amerikaans IP-adres te krijgen, kan je gebruik maken van Smart DNS, een proxyserver of een VPN. Gezien de veiligheid en anonimiteit raden wij je aan een VPN ge gebruiken.

Jazeker! Door met je VPN verbinding te maken met een Amerikaanse server, krijg je een Amerikaans IP-adres. Hiermee krijg je toegang tot de Amerikaanse content. Let natuurlijk wel op dat de VPN die je gebruikt Amerikaanse servers heeft. Wij raden bovendien ExpressVPN aan, omdat deze service extra opties aanbiedt die het moeilijk maken voor Netflix om je te blokkeren.

Ja, het is legaal. Sommige landen, zoals China, verbieden het gebruik van VPN’s om je IP-adres te veranderen. In Nederland mag je echter gewoon een VPN gebruiken. Je mag geen andere illegale dingen doen die je zonder VPN ook niet mag doen.

Een VPN hoeft niet duur te zijn. Er bestaan zelfs gratis VPN’s. Deze werken vaak echter minder goed en wij raden je dan ook aan een premium VPN te gebruiken. Ook deze zijn niet duur en al voor minder dan vijf euro per maand verkrijgbaar.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen