Hoe krijg ik een Amerikaans IP-adres?

Tablet met kaart van de VS met locatiemarkeerders
Klik hier voor de samenvatting van het artikel
In het kort: een Amerikaans IP-adres krijgen

Wil jij toegang tot streamingdiensten met Amerikaanse content of tot geblokkeerde Amerikaanse (nieuws)websites? Je hebt hiervoor een Amerikaans IP-adres nodig. Een Virtual Private Network (VPN) zorgt ervoor dat je jouw IP-adres kunt veranderen naar een Amerikaans IP-adres. Dit IP-adres helpt jou altijd toegang te krijgen tot alle Amerikaanse content.

Volg de onderstaande stappen om met een VPN een Amerikaans IP-adres te krijgen:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider. Wij raden het razendsnelle NordVPN hiervoor aan.
 2. Download en instaleer de VPN-software.
 3. Open de VPN-app en log in.
 4. Selecteer een server in de Verenigde Staten. Zo krijg je een Amerikaans IP-adres.
 5. Geniet van het aanbod van Amerikaanse streamingdiensten en andere content!

Wil je meer weten over het krijgen van een Amerikaans IP-adres? Lees dan het volledige artikel op deze pagina.

Heb je op sociale media gezien dat die nieuwe film waar je zo naar uit keek op Netflix staat, maar is dit niet het geval wanneer je zelf kijkt? Grote kans dat dit te maken heeft met geoblokkades. De film is wel al uitgebracht in de VS, maar de toegang in andere landen wordt (vooralsnog) geblokkeerd.

Nu kan je natuurlijk wachten en hopen dat de film uiteindelijk ook in Nederland online komt, maar grote kans dat je dan alle spoilers al gezien hebt. Een handigere optie is om een Amerikaans IP-adres te verkrijgen. Dit kun je doen via Smart DNS of proxyservers, maar voor de veiligste en beste beleving kun je ook een VPN (virtual private network) gebruiken. Op deze manier kun je de film alsnog via de Amerikaanse Netflix kijken. Hoe dit precies werkt lees je in dit artikel. Ook laten we de beste VPN-providers voor Amerikaanse IP-adressen zien.

Hoe krijg ik een Amerikaans IP-adres?

Netflix-achtige interface op een computerscherm met daarnaast de Amerikaanse vlagAls je series of films wil kijken op Amerikaanse streamingsdiensten, kan dit voor problemen zorgen. Diensten als Amazon Prime Video en Netflix bieden namelijk andere content aan in verschillende landen. Het is dus mogelijk dat je je favoriete film niet kunt kijken, ook al heb je een abonnement.

De Nederlandse afdeling van Amazon Prime of Netflix heeft dan niet het recht om deze content te tonen. De Amerikaanse variant heeft deze uitzendrechten wel en dus gebruikt de streamingsdienst geoblokkades. In andere woorden: Deze diensten zorgen ervoor dat sommige content alleen beschikbaar is voor gebruikers in specifieke landen.

Dit doen ze door te kijken naar jouw eigen IP-adres. Je netwerk wijst automatisch een uniek IP-adres toe aan jouw apparaat. Diensten kunnen aan de hand van dit adres onder andere zien vanuit welk land je het internet opgaat. Zegt jouw IP-adres in een land te zijn zonder kijkrechten, dan blokkeert de streamingsdienst de content voor jou. Je hebt dus een Amerikaans IP-adres nodig om Amerikaanse content te bekijken.

Je IP-adres veranderen in een Amerikaans IP-adres

Gelukkig kan je jouw IP-adres veranderen. Een goede manier om je IP-adres te veranderen is met behulp van een Virtual Private Network (VPN). Je maakt dan verbinding met een externe server in een land naar keuze om je IP-adres te veranderen. Kies je Amerikaanse server, dan krijg je een Amerikaans IP-adres toegewezen. Aangezien je verkeer via de VPN-server gaat, denkt de rest van het internet dus dat je in Amerika bent. De geoblokkade is op deze manier opgelost en je hebt toegang tot de Amerikaanse content!

Omzeilen van geoblokkades via VPN

Hieronder vind je een stappenplan om je te helpen bij het installeren van een VPN en je IP-adres te veranderen in een Amerikaans IP-adres. Later in dit artikel geven we bovendien tips over welke VPN’s hiervoor het meest geschikt zijn. Ook leggen we nog twee andere manieren uit om Amerikaanse IP-adressen te krijgen.

Stappenplan om een Amerikaans IP-adres te krijgen

Krijg je met een Nederlands IP-adres geen toegang tot Amerikaanse websites? Dan heb je een VPN nodig. Met deze zes makkelijke stappen krijg jij binnen een paar klikken een Amerikaans IP-adres:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider met Amerikaanse servers. Neem bijvoorbeeld NordVPN. Deze VPN-dienst komt bij ons als beste uit de test door zijn stabiliteit en snelheid. Ideaal om Netflix mee te streamen.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.99
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de software van de VPN.
 4. Maak verbinding met een server in Amerika.
 5. Nu heb je al een Amerikaans IP-adres. Je kunt alle Amerikaanse content bekijken die in Nederland geblokkeerd wordt.

Is een VPN duur?

Kort gezegd: nee, een VPN hoeft niet duur te zijn. Er zijn zelfs gratis VPN’s, maar deze hebben vaak nadelen:

 • Geld in een gat op een computerschermBeperkt serveraanbod.
 • Sommige gratis services hebben een limiet voor de hoeveelheid data die je mag gebruiken.
 • Traag internet met snelheidslimieten.
 • Gelogde gegevens. Een VPN gebruik je vaak niet alleen voor het veranderen van je IP-adres-locatie, maar ook om anoniemer op internet te surfen. Gratis VPN’s loggen je gegevens echter vaker. Ze verkopen deze soms zelfs door aan derden. Zo ben je alsnog niet anoniem online.

Gezien deze nadelen adviseren wij je om een premium VPN te kiezen. Wil je niet meteen geld uitgeven en een VPN eerst gratis proberen? Veel providers maken gebruik van gratis proefperiodes. Zo heeft NordVPN een 30-dagen geld-terug-garantie. Abonnementen op premium VPN’s zijn bovendien al voor een paar euro per maand te krijgen.

Is het legaal om een VPN te gebruiken om een Amerikaans IP-adres te krijgen?

Ook op de vraag of VPN-services legaal zijn, kunnen we een geruststellend antwoord geven. In Nederland is verbinding maken via een VPN compleet legaal. Je kunt dus met een gerust hart een VPN gebruiken om je IP-adres te veranderen. Uiteraard is het niet de bedoeling om de VPN te gebruiken voor illegale praktijken, maar dat mag voor zich spreken.

Er zijn wel verschillende andere landen waar het gebruik van de meeste VPN-services ingeperkt of zelfs verboden is. Het gaat hier echter om een kleine groep landen. Dit zijn vaak landen met dictatoriale regimes, zoals China en Rusland. Als jij vanuit Nederland een Amerikaanse serie op Netflix wilt kijken, kun je dus gewoon legaal een VPN gebruiken en zo een Amerikaans IP-adres verkrijgen.

Is het veilig om een VPN te gebruiken om een Amerikaans IP-adres te krijgen?

Het is veilig om een VPN te gebruiken om Amerikaanse IP-adressen te krijgen. Het is zelfs veiliger om te internetten met een VPN dan zonder een VPN. Uitgebreide uitleg over de voor- en nadelen van VPN-gebruik bespreken we in ons artikel over de voordelen en in ons artikel over de nadelen van een VPN-verbinding. De belangrijkste punten uit deze artikelen zijn de volgende:

 • VPN op schildDoor verbinding te maken met VPN-servers, is je IP-adres niet meer gekoppeld aan jouw identiteit. Je IP-adres wordt dus gemaskeerd, en je krijgt een ander IP-adres toegewezen. Dit zorgt voor meer anonimiteit.
 • Ook worden je gegevens gecodeerd, waardoor je een anonieme en veilige verbinding met het internet maakt. Jouw persoonlijke informatie krijgt hierdoor namelijk goede bescherming.
 • Een derde voordeel van een VPN-service is dat je overheidscensuur kunt omzeilen. Geoblokkades worden opgeheven en je krijgt toegang tot streams en (nieuws)websites over de hele wereld. Dit geldt ook voor alle content die eigenlijk alleen in Amerika beschikbaar is.

Een VPN is er niet alleen voor mensen die zich buiten de VS bevinden en een Amerikaanse website willen bezoeken. Je kunt ook met een Nederlandse server verbinden om bijvoorbeeld veiliger te downloaden. Zo kun je ook vanuit Nederland een extern IP-adres krijgen en je online activiteiten beveiligen.

Je bent met een VPN niet onoverwinnelijk. Het kan, zeker met een gratis VPN, gebeuren dat je gegevens gelogd worden. Ook kunnen hackers je nog steeds aanvallen met malware. Al met al heeft het gebruik van een VPN echter meer voordelen dan nadelen. Met een goede, betrouwbare VPN, zul je van de nadelen minder last hebben. Soms kun je moeilijk beoordelen of een VPN-provider betrouwbaar is. Om je te helpen hebben we een review-pagina. Nog makkelijker: hieronder hebben we al een aantal betrouwbare providers op een rijtje gezet.

Wat is de beste VPN voor een Amerikaans IP-adres?

De meeste VPN-providers hebben wel een server in Amerika. Soms is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Daarom helpen wij jou een veilige en snelle VPN te vinden die servers in Amerika heeft.

NordVPN: snelle Amerikaanse servers

NordVPN staat niet voor niets bovenaan onze lijst van beste VPN-providers. Deze VPN is een van de beste VPN-diensten om content mee te deblokkeren. NordVPN is bovendien snel, heeft een stabiele verbinding én is te gebruiken op wel zes apparaten tegelijkertijd. NordVPN heeft maar liefst 1970+ servers in de Verenigde Staten, en is daarmee uitermate geschikt voor het veranderen van je IP-adres naar een Amerikaanse.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: streamingdiensten deblokkeren met een Amerikaans IP-adres

Surfshark maakt verbinding met 3.200 servers verdeeld over 65 verschillende landen, waaronder Amerika. De dienst heeft een lage prijs, en werkt met veel streamingdiensten. Je kunt dus veel content deblokkeren met Surfshark. Deze VPN biedt helaas geen Nederlandse software. Hij is wel te gebruiken op een oneindig aantal apparaten tegelijk. Als je overweg kan met Engels, is Surfshark zeker een goede koop.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: goedkoop een Amerikaans IP-adres krijgen

CyberGhost is gebruiksvriendelijk en vooral erg goedkoop. De dienst heeft speciale streamingservers ingericht en is dus perfect voor het kijken van de Amerikaanse Netflix in Nederland. Je kunt CyberGhost op zeven apparaten tegelijk gebruiken, en de provider heeft – net als NordVPN en Surfshark – een geld-terug-garantie. Helaas is de klantenservice van CyberGhost niet altijd even snel en accuraat, en biedt de dienst in tegenstelling tot de andere genoemde providers geen dubbele VPN-optie.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Waarom zou ik een VPN met Amerikaans IP-adres gebruiken?

Kort gezegd brengt een VPN-verbinding je de voordelen van meer vrijheid, meer online anonimiteit en extra bescherming. Eerder in dit artikel hebben we natuurlijk al gesproken over geoblokkades. Deze beperkingen door diensten zoals Netflix zorgen ervoor dat jij niet alle Amerikaanse content kan zien. Andere diensten die gebruik maken van geoblokkades zijn YouTube en nieuwswebsites. Bovendien zijn er games die eerder in Amerika worden uitgebracht of daar goedkoper zijn dan in Nederland. Wil je toegang krijgen tot alle Amerikaanse content? Dan biedt een VPN de uitkomst om je Nederlandse IP-adres in een Amerikaans IP-adres te veranderen.

Illustratie die laat zien welke verbinding versleuteld is als je middels VPN verbinding maakt met het internet

Als je verbinding maakt via een VPN, heb je bovendien meer anonimiteit online. Allerlei bedrijven, zoals Google of je eigen internetprovider, kunnen zien wat je online doet. Een VPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je IP-adres. Zo kunnen deze bedrijven niet meer meekijken en ben jij anoniemer online. Deze versleuteling van je internetverkeer zorgt er bovendien voor dat cybercriminelen je gegevens niet zo makkelijk kunnen onderscheppen.

Smart DNS of een proxyserver in plaats van een VPN

Dit artikel heeft het voornamelijk gehad over het krijgen van een Amerikaans IP-adres met behulp van een VPN-verbinding. Aan het begin vertelden we dat er ook andere opties zijn. Zo kun je Smart Domain Name Servers (DNS) of een proxyserver gebruiken.

Smart DNS

Zoals we eerder al uitlegden, heeft elke computer een uniek IP-adres. Dit IP is gekoppeld aan een (website)naam. DNS houden deze koppelingen bij als een groot telefoonboek voor het internet. Met een Smart DNS leg je contact met een Amerikaanse server en krijg je een Amerikaans IP-adres toegewezen. Smart DNS versleutelt je internetverkeer echter niet. Als je het belangrijk vindt anoniem en veilig online te zijn, kun je toch beter een VPN-server gebruiken.

Proxyserver

Een andere optie is om een proxyserver te gebruiken. Zo’n proxyserver staat tussen je eigen computer of netwerk en het internet in. De gegevens die jij het internet op wilt sturen, stuur je dus eerst naar de proxyserver. Deze stuurt het vervolgens weer door naar het internet. De rest van het internet krijgt daardoor niet jouw eigen IP-adres te zien, maar het IP-adres van deze server. Dit zorgt voor een zekere anonimiteit.

Je gegevens worden echter niet versleuteld: websites kunnen wel zien wát je doet, ze koppelen het alleen aan het verkeerde IP-adres. Cybercriminelen kunnen bovendien je echte IP-adres relatief eenvoudig achterhalen als je een proxyserver gebruikt. Voor meer veiligheid en anonimiteit kun je dus beter je IP-adres veranderen met behulp van een VPN. Overigens hebben wij ervaren dat proxyservers vaker geblokkeerd worden door Netflix dan VPN-diensten. Wil je dus gebruik maken van Netflix met een Amerikaans IP-adres? Dan kun je het beste een VPN-server gebruiken.

Illustratie die laat zien met welk IP-adres je online gaat als je gebruikmaakt van een proxyserver

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN?

Wij hebben natuurlijk al een groot aantal VPN’s gereviewd, maar je kunt natuurlijk ook je eigen onderzoek doen. Waar moet je dan op letten? Hieronder vind je vier belangrijke punten om in overweging te nemen bij het kiezen van een VPN.

 • Serverlocatie. Voor een Amerikaans IP-adres heb je uiteraard Amerikaanse servers nodig. Ook de hoeveelheid servers in dit land is belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je verbinding vertraagt wanneer meer gebruikers verbinding maken.
 • Deblokkeermogelijkheden. Verschillende VPN-diensten zijn goed in verschillende dingen. Sommige providers hebben zelfs speciale streamingservers voor een betere Netflix-ervaring, zoals NordVPN.
 • No-logbeleid. Een VPN-server gebruik je vaak voor meer privacy. Sommige gratis VPN’s houden echter gebruikersgegevens bij en verkopen deze soms zelfs door. Het is daarom belangrijk dat je een VPN zoekt met een “no logging” beleid wanneer je een Amerikaans IP-adres wilt.
 • Verbindingssnelheid en -stabiliteit. Als je streamt, wil je natuurlijk niet dat het programma hapert. Kies daarom voor een snelle VPN. Gratis VPN-diensten zijn doorgaans trager dan premium VPN-diensten.

Conclusie

Met een VPN kun jij jouw IP-adres aanpassen naar een Amerikaans IP-adres. Dit Amerikaanse IP-adres zorgt ervoor dat jij toegang krijgt tot alle content uit Amerika: van het Amerikaanse streamingsaanbod op Netflix tot anders geblokkeerde Amerikaanse websites.

Een VPN zorgt er bovendien voor dat je online anoniemer en veiliger bent. De beste VPN voor een Amerikaans IP-adres is wat ons betreft NordVPN, maar je kunt natuurlijk ook je eigen onderzoek doen. Bekijk in dat geval ook onze lijst van beste VPN-providers.

Een Amerikaans IP-adres verkrijgen: veelgestelde vragen

Hier vind je een kort antwoord op je vragen over het krijgen van een Amerikaans IP-adres. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Heb je een vraag die niet in het rijtje staat? Laat dan een reactie achter. We geven zo snel mogelijk antwoord.

Om een Amerikaans IP-adres te krijgen, kun je gebruikmaken van een VPN. Dit is snel, effectief en eenvoudig. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 • Neem een abonnement bij een VPN-provider, bijvoorbeeld NordVPN.
 • Download en installeer de VPN-software.
 • Open de app en log in.
 • Verbind met een server in de Verenigde Staten.
 • Geniet van jouw favoriete Amerikaanse content!

Jazeker! Door met je VPN verbinding te maken met een Amerikaanse server, krijg je een Amerikaans IP-adres. Hiermee krijg je toegang tot de Amerikaanse content. Let er wel op dat de VPN die je gebruikt Amerikaanse servers heeft. Wij raden NordVPN aan, omdat deze dienst extra opties heeft die het moeilijk maken voor Netflix om je te blokkeren.

Ja, dit is legaal. Sommige landen, zoals China, verbieden het gebruik van VPN’s om je IP-adres te veranderen. In Nederland mag je echter gewoon een VPN gebruiken. Uiteraard blijft het uitvoeren van illegale handelingen ook met een VPN illegaal.

Een VPN hoeft niet duur te zijn. Er bestaan zelfs gratis VPN’s. Deze werken vaak minder goed, dus wij raden je aan om een premium VPN te gebruiken. Ook deze zijn niet duur; voor een paar euro per maand heb je een goede premium VPN.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen